Angeltjes
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen in Meuleberg heeft schrik

 

Sedert woensdagavond rijdt bus 48 van De Lijn niet meer door Meulenberg. Veertig kinderen raakten daardoor donderdag alvast niet tijdig op school. “Nu hebben ze wat ze gevraagd hebben”, reageert een bewoner van de roemruchte wijk van Houthalen. “Ze”, dat is een stelletje nozems dat woensdag een bus hebben bekogeld. “Ze”, dat is ook waar de hele wijk voor zwijgt. “Laat ons hopen dat “ze” nu eens eindelijk strenger worden aangepakt”, klinkt het unaniem anoniem.

Vooral aan het parochiezaaltje bij de kerk, met het speeltuintje en de grote koer is het elke dag na vijven, en op woensdag de hele namiddag, een komen en gaan van jongeren die met hun hormonen geen blijf weten.

“Ze zitten daar omdat ze zich thuis vervelen. Daar komen alle problemen samen”, zegt een jonge Marokkaanse vader, even verderop bij de moskee. “De Vlamingen zeggen wel eens dat wij dat probleem moeten oplossen. Wij kunnen dat niet. Wij kennen die gasten niet. Vaak zijn ze niet van Meulenberg. Wij zouden alleen graag hebben dat ze eens worden opgepakt door de politie. Die mag gerust wat strenger zijn.”

Undercover

Een buurtbewoner van het pleintje schudt het hoofd. “Nu hebben ze die stenengooiers nog niet. Dat kan toch niet. Als de politie daar een undercover-agent op afstuurt, hebben ze die toch zo? Weet je wat het is? Die agenten hebben zelf schrik. Net als wij. Onze eigen kinderen mogen van ons niet op dat pleintje spelen. Ikzelf waag er me ‘s avonds ook niet meer. Onlangs ging ik er nog eens langs. ‘Ga maar gauw terug naar binnen, ouwe. Jij hebt hier niets te zoeken.’ Dan gá je naar huis, als je zestig bent.”

Flappen

Bij het pleintje staat een wagen. “Dealers”, weet een Meulenbergenaar. De man in de wagen haalt een duimdik bundeltje vanachter de zonneklep, een biljet van 200 euro bovenaan, en flappert er pocherig mee in onze richting. Een politiecombi komt aangereden en rijdt voorbij. “Niemand doet die gasten iets. Het enige wat ze doen is hier staan, een rondje rijden, terugkomen en af en toe een nieuwe auto kopen”, klaagt een bewoner even later.

“Dat maakt het hier inderdaad minder interessant”, zegt de jonge Caroline Hanssen, op wandel met haar Afghaanse windhonden. “Overal zie je dealers. Soms wordt er ook vuilnis gedumpt. Maar al bij al is het hier niet zo kwaad om te wonen. Het vervelendste is dat geroep. Onlangs, toen ik met mijn oma ging wandelen, riep er één uit een auto ‘sletje’. Heel vervelend. Maar daar leer je mee leven, door het te negeren.”

Ondanks de persoonsbeschrijving heeft de politie tot donderdag nog geen verdachte kunnen aanhouden.

http://www.hbvl.be/Limburg/3530/artikel.asp?art={4B0AEF67-BD16-4C23-BA5D-FB2B8DF32AC3}

.

***

.

De inwoners van Leugenberg zijn typisch bange, blanke mensen, zeg maar xenofoben en racisten.  Wat zich hier voordoet, is het typische puberale gedrag van jonge jongens, zoals dat al van bij het begin der menschelijkheid het geval is.  Stoer doen, de aandacht van de meisjes vragen en een sigaretje roken.  That's all, folks !  Iedereen naar binnen, de televisie op 0000 en daar wordt u duidelijk uiteengezet door Vim de Wilder dat u broekschijters bent die zich laat opdraaien door populisten en fascisten. Allez, circulez.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie haat Sarah Palin ? door Greg Gutfeld van Fox News

 

Omdat we dit zo'n leuk stuk vonden over de Amerikaanse politiek, dat perfect toepasbaar is op toestanden in eigen land en omstreken, hebben we het vertaald, aangezien het vandaag zaterdag is en we u grote inspanningen willen besparen.
.
Uw veel te goede, doorbrave Redactie.
.
***
.
Volgens velen in de media hebben we werkelijk iemand ontdekt die erger is dan Hitler, haar naam Sarah Palin. Ga even gluren bij om het even welke linksgerichte blog of zelfs bij CNN en u ontdekt  de meest potsierlijke
samenzweringen.
 
Hoe kan nu één persoon zoveel bittere gal opwekken bij mensen die aanspraak maken op de grootste tolerantie in het heelal ?  Ik bedoel, Democraten zijn de goede mensen, onbevooroordeeld, bezorgd en natuurlijk oprecht.
Hoe dan ook, één vrouw van in de veertig, een Republikeinse, wordt uitgesloten van de voorrechten van al deze keurige eigenschappen.  Misschien is zij wel echt de duivel in een korte rok, een monster dat kinderen verslindt en tegelijk de planeet verontreinigt en Barck Obama verslaat, de heilige patroon van iedere klant die havervlokken koopt in de Natuurwinkel.
 
Maar ik denk dat ik de echte reden ken waarom elke waarheidsverkondiger de daver op zijn elitaire lijf krijgt van haar. Ze hebben haar nog nooit ontmoet.  En als ik zeg "haar", bedoel ik niet Sarah Palin maar "haar", een alledaagse normale vrouw met kinderen, een gemiddelde echtgenoot en iemand met geen enkele zin om naar een televisiereeks te kijken over holebi's.
Zij boezemt deze mensen angst in, zoals ook een doodgewone supermarkt hen bang maakt.  Palin en Wal -Mart lijken buitenaards voor iemand die elke dag zijn blogje vult met Chakras.  Voor hen is het haten van Sarah Palin een symptoom van hun kwezelachtige houding tegenover ons allen, de normalen.
Mochten ze haar ontmoeten op een elegant feestje, ze zouden zich afvragen hoe die vrouw was binnengekomen.  Zij is de anti-Obama, de anti New York Times, de anti-alles waar Tim Robbins* gek op is en daarom houden wij van haar en u moet dat ook doen.
 
En als u met mij niet akkoord gaat, dan bent u erger dan Hitler.
Greg Gutfeld
* Tim Robbins is een acteur en icoon van het het betere, alternatieve leven.
.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ike

 

Deze brave lieden kwamen naar de aankomst van Ike kijken
(foto : Fox News)


12-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevecht tot de dood hen scheidt

 

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, heeft zijn Britse collega David Miliband afgeserveerd. Lavror vroeg zich af 'Wie de fuck,  ben jij om mij de les te lezen?'.

De Rus deed zijn verbale strapatsen in een telefoongesprek met de heer Miliband. Na zijn legendarische opmerking, verviel Lavrov in zo veel gescheld dat het onmogelijk was om er een transcript van te maken. Het telefoongesprek ging over de Russische invasie in Georgië.

Het optreden van de agressieve Rus verbaasde zelfs de meest ervaren Britse diplomaten. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde echter geen mededelingen doen over de 'diplomatische gesprekken met buitenlandse ministers'.

@ www.spitsnieuws.nl

Zou méér moeten gebeuren ! Laat ze het zelf uitvechten, blote borst, alle grepen toegelaten, geen scheidsrechters, "tot de dood hen scheidt".  Wij supporteren voor de sterkste, wij hebben toch geen principes, noch eergevoelens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzettelijke Brandstichting in Kanaaltunnel : daders gekend !

 

Volgens nog niet bevestigde bronnen, maar alleszins belangwekkend genoeg voor de 0000 om hun uitzendingen te onderbreken (helaas niet tot het eind der tijden) gonst het van de geruchten dat VLAAMS BELANG verantwoordelijk zou zijn voor de brand in de Eurotunnel.

In de buurt van Le Havre werden enkele wandelende asielzoekers opgepakt en toen hen een foto van Filip Dewinter, Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke werd getoond, bevestigden zij direct dat ze deze vier ongure elementen hadden zien rondzwerven bij de ingang van de tunnel met een pak lucifers, oude kranten en geheimzinnige, verdachte gelaatsuitdrukkingen. Volgens de getuigen van Afrikaanse origine spraken de vier mekaar aan als "Brandstichter 1, 2, 3 en 4"  Moet het nog duidelijker ?

De getuigende asielzoekers kregen onmiddellijk enkele Europese nationaliteiten ten geschenke en een levenslange aan de index gekoppelde vergoeding.  No problemo. Als beroep wordt op hun documenten ingevuld : Vrijwillige getuigen voor het regime.

(met dank aan Walter)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De LIJN doet natuurlijk aan politiek : de top is vuurrood

 

 


Donderdagavond bekogelden ‘hangjongeren’ in de Anderlechtse wijk Kuregem drie lijnbussen met losliggende straatstenen. Deze keer volgde geen uitleg over kansarmoede, discriminatie, sociale achterstelling, enz… Neen, het was allemaal eenvoudiger. Aanleiding voor deze zoveelste aanslag op het openbaar vervoer was volgens de woordvoerster van De Lijn de herdenking van de Vlaams Belang-actie ter nagedachtenis van de slachtoffers van ‘9/11’, die enkele uren eerder was doorgegaan. Origineel gevonden, dat wel.
.
***
.
Los van deze vriendelijke reactie van Vlaams Belang, hopen wij dat tenminste iemand van de 29-koppige fractie een vraag zal voorleggen aan minister Van Brempt.  Géén discussie over het neerleggen van rozen aan de WTC-torens, maar wél de gerichte opmerking, dat een perswoordvoerder van een openbare dienst géén partijpolitieke verklaringen uit de duim moet zuigen die bovendien door niets gesteund worden, maar allicht wel een goede evaluatie tot gevolg hebben.  Fatsoen ?  Een beetje is al genoeg.

Ideaal kleurtje voor de bussen van de Lijn : ook goed om op te mikken telkens Vlaams Belang een voet verzet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15.000 werknemers in ziekenhuissector onderbetaald.

 

Overgenomen van bij de buurvrouw : http://blog.seniorennet.be/zus53/

 img237/7315/al2dtnmooiherfstui3.gif

Ruim 15.000 mensen werken vandaag in ziekenhuizen en rusthuizen in een precair arbeidsstatuut met een ontoereikende financiering. De onderfinanciering van de ziekenhuissector bedraagt momenteel naar verluidt meer dan 200 miljoen euro.

Privépraktijk

Om de personeelskosten te kunnen betalen zijn instellingen vaak verplicht om bijkomende kosten aan patiënten of bewoners aan te rekenen en in ziekenhuizen om aan artsen te vragen mee te betalen. "Dit brengt de betaalbaarheid en dus ook de toegankelijkheid van de zorg in het gedrang", klinkt het.

Vele artsen keren daarom ziekenhuizen de rug toe en starten een privépraktijk. "Wij vragen dat de bijzondere statuten worden opgeheven en dat deze medewerkers worden opgenomen in de normen en dat hun financiering via reguliere budgetten gebeurt", klinkt het bij verzorgingsinstellingen.

"Geen aanmoediging"

De verantwoordelijken wijzen ook op de slechte verloning voor werknemers in leidinggevende functies. "Het beperkte verschil in salaris is geen aanmoediging om over te stappen naar het diensthoofdschap en dikwijls raken vacatures moeilijk of niet ingevuld", klinkt het.

Daarom vragen de verzorgingsinstellingen een loonspanning van 35 procent om de opdracht van afdelingshoofden te waarderen. De totale kost voor de opwaardering van leidinggevenden in ziekenhuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen, beschutte werkplaatsen en woon- en zorgcentra wordt geraamd op ongeveer 50 miljoen euro per jaar.

http://blog.seniorennet.be/zus53/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe smeekbeurt bij de Franstaligen

 

Als de tjeven lachen, is Vlaanderen in de zak gezet, nooit aan twijfelen.

Servais Verherstraeten en Herman van Rompuy komen net terug van een smeekeurt bij de Franstaligen om een nieuw parlementair vertragingsmechanisme op gang te brengen in verband met de splitsing BHV tot na de verkiezingen in juni 2009.  "S'il vous plaït, Mesdames et Messieurs, nous comptons sur vous au nom de notre nouveau Kopman, Christian Peeters."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julien Schoenaerts ter ere

 

 

Zaterdag 13 september wordt in de Kerkstraat te Antwerpen het bronswerk dat Wilfried Pas vervaardigde voor de grote Vlaamse acteur Julien Schoenaerts officieel ingehuldigd. Na de prachtige  bronzen van Herman Teirlinck,  Paul van Ostaijen, Willem Elsschot en  Gerard Walschap maakt dit nieuwe beeld, Wilfried Pas tot de stadsbeeldhouwer bij uitstek, die in de open ruimte de wandelaars confronteert met pakkende beelden van Vlaamse kunstenaars.

Als eerbetoon aan Julien Schoenaerts, wiens allereerste KNS-rolletje in Muiterij op de Caine, wij nooit zullen vergeten, de voorfilm van "De Leeuw van Vlaanderen" naar Hendrik Conscience, draaiboek en regie van Hugo Claus.  Schoenaerts speelt de rol van Pieter de Coninck.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we Detroit tot voorbeeld nemen

 

Wat een toeval, vorige week hadden wij het hier over Detroit in Amerika, met zijn zwarte gangsterburgemeester die na lang tegenwringen uiteindelijk ontslag moest nemen na een effectieve veroordeling tot de cel.  Wij zullen er met ons slecht karakter wel zoiets van gemaakt hebben als van city hall tot jail.

We hadden nogal wat opzoekwerk verricht dus dat komt goed uit, want vandaag worden de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek door de Vrije Universiteit van Brussel over de fijne multiculturele samenleving met als voorbeeld Detroit.  De VUB, het broeinest om aan hand van wetenschappelijke gegevens de maatschappij naar de verdoemenis te helpen, beschikt over een Institute European Studies (een initiatief uitgaande van de Vlaamse Regering, wat leuk dat te vernemen) dat als een missionarissencircus de wereld rondreist met de goede boodschap. We hebben het al vaker gezegd : de linkse vrijzinnige beweging in Vlaanderen hanteert de methodes van de vroegere Rooms-katholieke kerk.  Het kan moeilijk anders als een van de iconen van deze tak van de vrijzinnigheid de pater-jezuiët Etienne Vermeersch is.

Hannelore Goeman, die een felle belangstelling koestert voor het fenomeen van de conservatieve bewegingen in het land b, begaf zich met een team medewerkers naar Detroit en "bestudeerde" aldaar de samenleving om te besluiten, dat het hoogtijd wordt dat wij in de EU de integratievoorbeelden uit Detroit best zouden overnemen :

- de moslims moeten zich niet langer wegstoppen - zij moeten zichtbaar en trots in het straatbeeld verschijnen en de vrouwen moeten een hoofddoek dragen.

- de werkgevers moeten tijd en ruimte bieden aan de moslims opdat deze vijfmaal per dag zouden kunnen bidden in een aangepaste omgeving en vrijdagnamiddag de kans krijgen om naar de moskee te gaan.

- in de scholen moeten gedurende de twee eerste jaren lessen Arabisch gegeven worden om de overgang  naar onze cultuur vlot te laten verlopen.

Volgens de denkers van de VUB zijn dit enkele minimale voorstellen om de integratie te bevorderen en zo zullen wij eerlang in een zelfde prachtige samenleving vertoeven als onze medemensen uit Detroit.

Over deze prachtstad kunnen wij u nog het volgende mededelen, zodat u zich beter kan voorbereiden op de heilvolle toekomst :

- Van 1950 tot 2006 is de bevolking van de stad Detroit gehalveerd.

- 82% van de burgers zijn van Afrikaanse origine

- In Detroit is de Democratische Partij al jaren de leidende factor

- In 1985 kreeg Detroit de titel van "The murder capital of the world" (intussen zjn enkele Zuid-Afrikaanse steden aan de haal gegaan met de podiumplaatsen)

***

Dit is het type-voorbeeld van politieke indoctrinatie met een wetenschappelijk sausje.  Heel even wordt het probleem van de criminaliteit aangehaald als een nevenverschijnsel bij een grote stad aan de grens met een ander land (Canada) : wie daar leeft, smokkelt een beetje, maar dat is inherent aan de locatie.  Dat inmiddels Detroit een centrum is van drughandel en de zesde criminele stad verhindert Hannelore Goeman niet om haar ongelukkige redenering te ontwikkelen. Het feit van wetenschappelijke studies uit te voeren, wil niet zeggen, dat men over de competentie en intelligentie beschikt om dit tot een goed einde te brengen.  Een tweede zit is helaas niet mogelijk, Hannelore.

Savat

 http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsleven/respect-en-tolerantie-nodig-voor-integratie-van-moslims

 http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=L320CD3N&ref=front

http://en.wikipedia.org/wiki/Detroit

http://www.ies.be/about

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld is van iedereen, zeker van de grootste smoelen

 

 Bolivia zwiert de VS-ambassadeur het land uit.
President Evo Morales is een grote vriend van de linkse EU
 
 
Uit solidariteit met zijn  Boliviaanse collega trapt ook Ugo Chavez van Venezuela
de Amerikaanse ambassadeur het land uit, zonder een reden op te geven.
Chavez is dikke maatjes met het Iraanse sieraad van vrijheid en democratie, de
godsdienstwaanzinnige atoomfabrikant Ahmadinejad.
De linkse EU is zeer opgetogen dat de nieuwe Prachtlanden zich internationaal manifesteren. "De weireld is van de grootste smoelen"
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planeten vanaf het Zuidelijk halfrond

 

Dit is Perth in Australië.  Links van het centrum is de Maan, verder ziet u de planeten Venus, waar de vrouwen vandaan komen, Mercurius en Mars, de huisplaneet van de mannen.  Over welke planeet waar staat, kunnen we helaas geen uitsluitsel geven, de stronome van Nasa vinden dat evident maar ze vergete wel dat wij leken zijn die nauwelijks het verschil tussen de zon en de maan kennen. 

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen en een sereen verslag over 11 september

 

Ook in het Witte Huis werden de slachtoffers van 11.9.01 herdacht
.
In eigen land pleegden de fijngevoelige redacteurs van de Morgen n.a.v. de plechtigheden een grote aanval op het beleid van Bush.  Een president die zijn land probeert te behoeden tegen verdere aanvallen,  is natuurlijk een oorlogszuchtige smeerlap.  Amerika zal pas herademen als de Heilige Hoessein president zal zijn.  Geen woord van piëteit, mededogen, medeleven, respect voor de driduizend slachtoffers, neen, de jongens van Al Qaeda zijn amateurs die het geluk op hun hand hadden, want sedertdien hebben ze toch niets meer uitgericht ?  Links verdedigt tuig, dat is geweten, en gedraagt zich op de lange duur hetzelfde. Wat een beschamende mentaliteit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen zeggen neen tegen Toerkije

 


11.09.2008 16.45u - Nadat de Europese Commissie vier jaar geleden de toetredingsonderhandelingen met het islamitische Turkije opstartte, ondervroeg het gerenommeerde Franse onderzoeksinstituut Ifop (Institut français l'opinion publique) 5.000 burgers uit Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daaruit bleek toen dat een grote meerderheid van de Duitsers en de Fransen tegen het vooruitzicht van Turks lidmaatschap was, maar dat in Spanje, Italië en Groot-Brittannië een kleine meerderheid voor Turkse toetreding was.

Dit jaar heeft Ifop deze oefening nog eens overgedaan. Maar deze keer ondervroeg het Frans instituut niet minder dan 7.007 personen uit zeven lidstaten van de Europese Unie. Samen vertegenwoordigen die lidstaten twee derde van de Europese bevolking. En wat blijkt? Ondanks een propagandaoffensief zonder weerga dat de Europese Commissie de voorbije jaren voor haar plannen lanceerde, is de aversie van de Europeanen tegen Turks EU-lidmaatschap alleen maar toegenomen. Sterker nog: in álle lidstaten van de Europese Unie is een meerderheid van de bevolking vandaag gekant tegen het perspectief van Turkse toetreding. In geen enkel land is nog een meerderheid van voorstanders te vinden.

In Spanje is 51% van de bevolking vandaag tegen, (29% meer dan vier jaar geleden); in Groot-Brittannië is 57% tegen (15% meer dan in 2004). 76% van de Duitsers is tegen, 67% van de Nederlanders, 56% van de Italianen, enzovoort. En hier bij ons? In België kant 68% van de bevolking zich tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Maar natuurlijk blijven Verhofstadt, De Gucht, Leterme, Demotte en co de mantra van de technocraten in de Commissie herhalen: Turkije moet en zal toetreden, daarover mag geen debat worden gevoerd. Alleen het Vlaams Belang eist een referendum in deze voor Europa levensbelangrijke kwestie.

Volgens het economische tijdschrift ‘Valeurs actuelles’ dat de opiniepeiling liet uitvoeren, zullen de Europese instellingen “in een zware crisis belanden als ze, overtuigd als ze zijn van hun gelijk, op het ingeslagen pad verdergaan en weigeren rekening te houden met de bezwaren en obstakels tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.” Maar of het Europese establishment zich daar ook van bewust is?

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB - Op zoek naar Bloedmooie Belgische Vrouwen ?

 

Google advertenties
 
 
Bent u op zoek naar :
BLOEDMOOIE BELGISCHE VROUWEN ?
 
Zoekt u een echt ontrouwe vriendin, kijkt u uit naar een hopeloze relatie of wenst u misschien een huwelijk om de rest van uw dagen te vergallen ?
 
Wendt u tot :
 
Belgian Euroconnerie.com
 
Al onze kandidates zijn binnenkort werkloos, maar vermogend
 
 
 
Belgo-Italiaanse - douchet zich meermaals per dag - bijnaam Pinocchia - In voor alles
Veeltalig - multicultureel - Zeurt als een fluitketel
 
 
Gewezen kapster - Maakt zeer professioneel ruzie - Hobby : chaos veroorzaken
Acteert graag maar zeer slecht - In voor alles - Wie offert zich op ?
 
 
Houdt hoofdje meestal schuin en grimast de Tjevenlach - Braaf meisje - Bereid tot ALLES
Enkel ernstige kandidaten - Haar motto : "Het leven is geen lolletje"
 
 
Prachtige eentalige onvriendelijke vrouw - weet alles beter - maakt haar vereisten ondubbelzinnig duidelijk (zie foto) - Werkt graag in het geheim  - Houdt niet van vissertjes
 
 
Zeer bereidwillig - Talenwonder - Heeft goede vooruitzichten tegen het jaar 2020 - Weet niet steeds waar ze mee bezig is.  Vooral geschikt als keukenhulpje
 
En dan nu : het Neusje van de zalm, onze nummer Een uit ons keuze-album
 
 
Fijne kleine vrouw met charmant  volgzaam karakter : een droom.  Hartelijk als een cactus. - Warm als een frigo - Niet tevreden ?  Jammer, geen inruilmogelijkheden
Een nieuw leven ?  Google regelt het voor U
samen met Belgian Euroconnerie.com


11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewistna mé de polletiek ? *

 

In de mooiste stad van Vlaanderen worden cursussen gegeven in het plaatselijke dialect om de vreemdelingen die Nederlands studeren toe te laten een woordje mee te praten in het sociale verkeer.  De buitenlanders leren moeizaam het toch niet evidente "Het doet er niet toe" maar als ze de buurman op zijn tenen trappen en die antwoordt "'t mesal ni" weten ze niet wat de man bedoelt. Vandaar, eerst Nederlands leren en dan vertrouwd worden met het mooie, rijke Brugse dialect (ik verwacht natuurlijk dat de volgelingen van Breydel het voorbeeld zullen corrigeren).

De stad richt genereus deze cursussen in, opdat de vreemdelingen het vooral naar hun zin zouden hebben.  Dat doet men ook in Argentinië, Korea, Rusland en overal elders in de wereld : vreemdelingen als eersteklas burgers behandelen.

In een andere mooie stad van Vlaanderen (het wordt op eieren lopen nu, want die van Klokke Roeland zitten op vinkenslag) zijn de muren en pleinen behangen met officiële affiches waarop staat "Oep zen Antwaarps" en in het raam van de Week van het dialect van 15 tot 21 september pleit de stad van Allah voor het behoud van het dialect, want "een taal die niet geschreven wordt, verdwijnt".  Zeer juist, Antwerps is echter géén taal maar een kleurrijk dialect.  Het verschil tussen een taal en een dialect is eenvoudig : een dialect wordt enkel gesproken, heeft gaan ortografie, geen grammatica en geen regels. Maar van mijn stadsbestuur verwacht ik deze elementaire kennis niet : volgend jaar prijzen zij het analfabetisme aan als het hoogste goed.  Stelletje cultuurbarbaren, met aan het hoofd de rampzaligste burgemeester uit de geschiedenis en een ijdeltuit als cultuurschepen, die beter herenkapper was geworden.

Zoals het er nu voorstaat in gans Vlaanderen wordt het Algemeen Nederlands - dé cultuurtaal van de Nederlanden - verdrongen door een lappendeken van dialecten. Zowat de enige plaats waar je nog Nederlands kan horen, is bij de openbare  en commerciële omroepen. De geschreven taal in de kranten gaat er ook schrikbarend op achteruit, omdat de journalisten niet langer de grondige taalopleiding krijgen die men mag verwachten.

Voeg hierbij de invloeden van de Arabische, Turkse, Afrikaanse  en Slavische talen en het Nederlands zal over honderd jaar met moeite herkenbaar zijn.  Fundamenteel blijft natuurlijk de communicatie tussen mensen de hoofdzaak.  Een volk dat zijn taal laat verloederen, vervreemdt van de eigen cultuur en identiteit.

***

Ho ja, voor ik vergeet : de titel van dit stukje, "Oewistna mé de polletiek ? " De onderhandelingen zijn een middeltje om de brave burgers in slaap te wiegen en voor Kriske Peeters heb ik een mooie Antwerpse uitdrukking : "Stèkt die ze verstand in e vogheltsje en 't vliecht achteruit". En dat vertaal ik niet, want hier lezen geen allochtonen mee.

Ray

* Hoe gaat het nu met de politiek ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vliegtuig van Michel Daerden

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Land is gered, de democratie beveiligd en de monarchie kan blijven ontvangen

 

De koninklijke bemiddelaars kunnen een zucht van verlichting slaken, hun opdracht kunnen ze best teruggeven aan de monarch en de grote alcoholische burgemeester van Bruxelles kan zich opmaken voor een royale ontvangst in het huurpaleis van Laken. Het land is gered.

Wat is er gebeurd ?  Watist ?  Is Nonkel Kruk bevallen van een gedachte ? Heeft Bart een vis gevangen ?  Heeft het Atomium een bol bijgebaard vannacht ?   

Het land is gered, wij herhalen het en we rekenen op de bereidwillige collaboratie van de 0000 dit nieuws regelmatig uit te bazuinen :

Drie Vlaams Belangers die bloemen wilden neerleggen bij de Brusselse WTC-toren ter nagedachtenis van de 3.000 slachtoffers die in New-York het leven lieten op 11 september 2001, zijn opgepakt !

In Brussel lopen honderden potentiële terroristische extremisten rond, de stad leeft nog steeds met een terreur-alarmfase voor mogelijke aanslagen door islamfanatici, maar de politie pakt drie Vlaams Belangers op met een bloem in de hand. De smeerlappen gerdoegen zich als verdachte tuiniers en rozenkwekers.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijke overeenkomst linkse kerk en islam

 

Hieronder staat een stukje over een meningsverschil dat ontstaan is tussen de auteur (en vroegere BRT-N journalist) Geert van Istendael, een volbloed-belgicist, en de linkse pastoors tot wier kerk Van Istendael al lang is toegetreden. 

Van Istendael is een onafhankelijk denker die spits, grappig en meestal gefundeerd zijn waarheden formuleert in een onkreukbaar Nederlands.  Hij huivert van Vlaams-nationalisme, heeft zich steeds onomwonden met zijn zuiver geweten bekend tot de weireld die van ons allen is, bevolkt  met uitsluitend mensen die gelijk zijn, tot zijn bloedeigen dochter met een gekleurde partner bij hem binnenstapte. Dat was pas een een échte test in verdraagzaamheid.  Maar soit, dat zijn persoonlijke zaken.  En wij zijn niet de nieuwe Story, die naar eigen beweren meer research doet om nulliteiten te besnuffelen dan Koppen van Vim de Wilder.

Van Istendael heeft zich recentelijk enkele kritische beschouwingen veroorloofd over de hoofddoek en de zwakke manier waarop het Westen reageert op de aanstormende islamisering. Plots is hij de Kop van Jut en wordt hij bedreigend toegesproken door de eencelligen vanuit hun eenrichtingsstraten : "Verrader, kop toe !" 

Men behandelt de kritische man zoals de moslims het doen met eenieder die het waagt de islam te verlaten.  Dat loopt nooit vlotjes van een leien dakje.  Een moslim mag noch durft zijn geloof af te vallen en bij de politiek-correcte kerk wordt krèk op een zelfde manier gereageerd op iemand die kritiek uitoefent. Wat moet het zijn, mocht de criticus verklaren dat hij volledig afhaakt ?   

Zo toont de linkse kerk zichzelf zoals ze is : een onverdraagzame, verzuurde bende die geen tegenspraak noch afwijkende commentaren toelaat. 

Ray 

Fatwa voor Van Istendael

11.09.2008 09.43u - Uitgerekend op 11 september woedt er in ons land een kleine woordenoorlog over de sluipende opmars van de islam en de hoofddoeken die symbool staan voor het fenomeen. De progressieve schrijver Geert van Istendael (zie ook Actueel 10.09.08) ondernam een dappere poging om daarover een open debat te lanceren, maar stak zich in een wespennest. In geen tijd werd hij door prikkelbare allochtonen én door zijn ‘linkse vrienden’ uitgeroepen tot publieke schietschijf. Van Istendael wordt – ook dat is een beproefd recept om afwijkende standpunten in de kiem te smoren – op gelijke voet gesteld met xenofobie, islamofobie en rechts-populisme… De arme van Istendael wordt in het Vlaams Belang-verdomhoekje geschopt. Zo gaat dat in dit land.

Van Istendael twijfelt aan het grote linkse gelijk. En als er voor links één groter kwaad is dan een rechtse rakker, is het wel een linkse rakker die zich bekeert en afstand neemt van linkse standpunten. Nadia Fadil zegt dat ook met zoveel woorden: “Reeds een aantal jaren wordt hoe langer hoe duidelijker dat binnen het zogeheten ‘progressieve front’ niet langer een consensus bestaat rond één van haar belangrijkste sluitstukken, in casu het multiculturalisme.” En, zo gaat ze verder: “Hoewel deze diversiteit in standpunten altijd heeft bestaan, was deze lang nagenoeg onzichtbaar, aangezien het linkse front haar pijlen vooral op een gemeenschappelijke externe vijand richtte, namelijk het Vlaams Blok/Belang.” Kijk eens aan.

Fadil beweert dat “het einde van het politiekcorrect denken” zou plaats gemaakt hebben voor “een versterking van het assimilatiedenken” en neemt het vervolgens op voor de heilig verklaarde diversiteit. “Standpunten zoals die van Van Istendael tonen aan dat een openheid voor levensmodellen die niet overeenstemmen met de eigen, dominante, witte en seculiere way-of-life zelfs in ‘progressieve’ milieus niet vanzelfsprekend is.” Of haar pleidooi voor ‘diversiteit’ ook inhoudt dat we boerka’s of praktijken als polygamie, gedwongen huwelijken en vrouwenbesnijdenis moeten aanvaarden in naam van de ‘verdraagzaamheid’ vertelt Nadia Fadil er – helaas – niet bij.

Geert van Istendael heeft de multiculturele dogma’s in vraag gesteld. Dat is vloeken in de linkse kerk en dat zal hij geweten hebben. De fatwa’s vliegen hem om de oren…

@ Vlaams Belang



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plooien gladgestreken met koud strijkijzer

 

Als we dat zouden wensen, konden we hier uur na uur stukjes plegen over de scènes die in de belgische vaudeville opgevoerd worden. Zoals in de echte kluchten is alles voorspelbaar, doorzichtig en toch moeten we er nog onbedaarlijk mee lachen. Soms.

Toen we eergisteren Kris Peeters bezig zagen en hoorden na zijn onderhoud met de koninklijke bemiddelaars, trof het ons dat de man zijn normaal gremelig glimlachje had opgeborgen en hij de perslui toesprak, alsof hij overtuigd was het land B echt uit de penarie te halen.  Wat een opmerkelijke gedaanteverwisseling en tegelijk was de overeenkomst met Yves Leterme van 16 maanden geleden onloochenbaar.  Zoals we het al eens gezegd hebben, de CD&V verslijt zijn kopstukken even vlot als de schuinsmacheerder zijn zolen.

De Vlaamse ministers en collega's van Peeters, Frank Vandenbroucke en Dirk van Mechelen hebben ongetwijfeld ook de metamorfose opgemerkt, want zij eisten plots spoedberaad om Peeters aan banden te leggen. Niet om hem te behoeden de weg van Leterme op te gaan, wél om de CD&V reddingsoperatie wat minder opzichtig te laten verlopen. 

De Vlaamse regering spreekt uit naam van àl haar ministers en verkondigt niet exclusief de ambitieuze opvattingen van een iemand. Van Mechelen keek verstoord en Vandenbroucke probeert nog steeds niet slimmer te lijken dan zijn partijvoorzitster ; hij wil na juni volgend jaar opnieuw minister worden.

Wat deze Vlaamse excellenties in hun  ambitieuze zorg om niet terzijde geschoven te worden, volledig over het hoofd zien, is dat de Vlaamse Gemeenschap vertegenwoordigd wordt door een parlement.  In een normale democratie wordt in crisismomenten zoals deze, het woord verleend aan de afgevaardigden van de bevolking.  Ook al is het slechts pro forma. Zelfs over die elementaire reflex beschikken politici niet meer.

Savat  




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!