Angeltjes
15-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van micro naar macro in het Heelal


Hoe ziet het Heelal er uit op de kleinste schalen ? En op de grootste ? De mensheid is bezig te ontdekken dat het Heelal op elke schaalgrootte die tot nog toe verkend is er heel anders uitziet. Bijvoorbeeld: voor zover we weten is elk miniem proton identiek aan elk ander proton, maar ziet elk enorm melkwegstelsel er weer anders uit. Op meer vertrouwde schalen ziet wat voor een mens een klein bijzettafeltje is met een glazen tafelblad er voor een stofmijt uit als een enorme vlakte die vreemd glad is — mogelijk bespikkeld met (huid)cellen als rotsblokken. Niet alle schaalgrootten zijn even goed verkend — wat er gebeurt met de kleinste mistdruppeltjes wanneer u niest, bijvoorbeeld, is nog een onderwerp van actief onderzoek — en mogelijk nuttig te weten om te helpen het verspreiden van ziekten tegen te gaan. De bovenstaande interactieve flash-animatie, een moderne versie van de klassieke videofilm "Machten van Tien", werpt een nieuwe blik op vele van de bekende schalen van ons Heelal. Door de scroll-balk onderin beeld heen en weer te bewegen kunt u een enorme variëteit aan schaalgrootten verkennen, terwijl een klik op een voorbeeld een korte beschrijving tevoorschijn tovert. 

Ga via onderstaand bruggetje naar de webstek van Nasa en ontdek mico en macro. Fascincerend, als u ons vraagt.

http://apod.nasa.gov/apod/ap120312.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : Laat de Grieken vrij !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheid als een koe : slopen die geldverslindende integratieclubjes

 

Professor Pinto sloopt integratiefabel

Gelijk krijgen is leuk. Gelijk krijgen van een professor is nog leuker. Gelijk krijgen van een professor over uitvretende soepsiedieclubjes is überleuk. En dat die prof dan ook nog van de doorgaans zo fatsoenlijke, redelijke en beslist multiculturele UvA is, dat is de kers op de leuktaart.

"Een aantal goedgebekte graaiers (hallo!), met name van Marokkaanse (hee hoi!) afkomst, heeft een zwakke plek bij onze met overheidsgeld gooiende sinterklazen ontdekt en vakkundig weten uit te buiten." Nee dat is niet onze nieuwe Sollicitant, dit is een citaat van professor Pinto die eventjes aan het benoemen is geslagen. Doet hij al jaren, maar hij heeft er net weer een vers boek over uitgebracht.

Anyway. Kappen met de fietslessen. Stop de cursussen Oud-Koedijks worstendraaien voor moslimvrouwen. Gescheiden zwemlessen zijn een gotspe. Handenweigeren moet uitgebannen worden. Toegeven aan waanzin als tweetaligheid en religie is de maatschappij kapotmaken. Gewoon van immigranten eisen dat ze werken, de taal spreken en zich voegen naar de hier geldende wetten en omgangsvormen. Niet integreren, maar participeren en daarmee basta. Integratie zoals lieve naïeve maakbaarheidsdenkers dat graag zien bestaat niet. Ies koeltoer, niet-westerse immigranten begrijpen zo'n goedwillende solidaire geitenwollenaanpak helemaal niet. LOL quote van prof P: "Voor die mensen geldt een heel andere hiërarchie van behoeften." Die willen gewoon zo veel mogelijk neven en zussen aan een baantje helpen in een of ander integratieproject van gratis geld. De kansloze belangengroepjes en emancipatieclubs die zich volvreten aan subsidies kunnen dus opgeheven worden.

Hoort u het eens van een ander. Toch nog onverwacht maar na een lang ziekbed is dan eindelijk overleden: Het Integratiebeleid. Geen bloemen, geen toespraken.

www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel gedoe over een webstek

 

Eergisteren was er een debatje in het Europees Parlement over het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen van de PVV van Geert Wilders.

Uw dienaar heeft wat gemengde gevoelens over deze webstek. Het lijkt een beetje alsof alle Midden- en Oost-Europeanen over dezelfde kam geschoren worden. Anderzijds is het zo dat het wegvallen van de controles aan de binnengrenzen in de Schengenzone heel wat problemen heeft veroorzaakt, problemen die door de EU in het beste geval geminimaliseerd, of meestal gewoon ontkend worden. Zo was Schengen een godsgeschenk voor de georganiseerde misdaad.

Het PVV-initiatief heeft in elk geval de verdienste dat het de problemen wil bespreekbaar maken. En dat is blijkbaar niet naar de zin van een grote meerderheid in het Europees Parlement. Dus wordt van de Nederlandse minister-president Rutte geëist dat hij zich distantieert van de PVV-site en wordt die site overladen met alle zonden van Israël. Misschien wordt het tijd dat we ons met de problemen zelf bezighouden, in plaats van een webstek te veroordelen die de problemen in kaart brengt.
 
Philip Claeys, Euro-parlementair
 


14-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijke solidariteit

 

Iedereen is bevangen door een zelfde dof verdriet en probeert zich in te beelden wat er omgaat in de geesten en de harten van de ouders, grootouders en familie van de kinderen die op de terugweg naar huis uit het witte Zwitserland, brutaal uit het leven gerukt werden of verminkt zijn. De gelukkigen die deze onbegrijpelijke ramp overleven, zijn voor de rest van hun dagen getraumatiseerd.

Onze brievenbus die op normale dagen vele lezersreacties bevat over wat ons bezighoudt en vaak stoort, is vandaag bijna leeg gebleven.  We zijn allen diep getroffen, we stellen ons vragen, we denken na, sommigen bidden en al onze dagdagelijkse zorgen worden terzijde geschoven.  Het ergste wat mensen kan overkomen, is de dood van kinderen : dit druist zo fundamenteel in tegen de wetten van de natuur.  Komt daarbij de martelende onzekerheid die deze woensdagochtend vroeg is begonnen bij het aanhoren van het tragische nieuws.

Wij hebben één reactie gepubliceerd vandaag, van onze vriend Marc. Marc heeft zelf zijn jonge zoontje verloren bij een ongeval. Het kindje is verdronken toen het met een groep in een recreatiepark vertoefde.  Marc was op dat ogenblik in het buitenland en heeft de hel doorgemaakt die nu ook tientallen moeders en vaders (en de andere familieleden) voor de rest van hun dagen zal tekenen.  Om die reden vonden wij het nodig u deze hartenkreet te laten lezen en wij vragen om uw begrip voor de bitterheid en het nooit eindigende verdriet dat een mens doorstaat in dergelijke omstandigheden.

Laten we in stilte, ieder op zijn eigen manier, de smart van zij die vandaag getroffen zijn, proberen toe te dekken met de mantel van onze menselijke solidariteit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De misdaad voorbij

 

Zoals iedereen ben ik geschokt door het noodlot van die onschuldige kinderen en hun begeleiders. Natuurlijk zijn daar geen woorden voor, en die hoeven ook niet, ze zouden altijd ontoereikend zijn.

Maar in de loop der uren maakt een heel ander gevoel zich van mij meester.

Razernij. Woede. Ja zelfs walging.

Op het ogenblik dat ik dit intik zijn we 15 volle uren na de tragedie. En nog steeds zijn de ouders onwetend over het lot van hun zoontje of dochtertje. Leeft hij/zij nog? Of is het kind zwaargewond en indien ja, hoe is zijn toestand. Ligt het op een of andere Zwitserse operatietafel, of wordt het kunstmatig in leven gehouden? Of wie weet heeft zoon- of dochterlief onverhoopt enkel een verstuikte pols? Vijftien volle uren.

Wie dit ooit heeft meegemaakt als ouder wéét hoe onbeschrijflijk gruwelijk dit is. Ook hier zijn geen woorden voor.

De hele ochtend stonden ze allemaal voor de micro’s te drummen om zich op de borst te kloppen: Di Rupo, Reynders, Flup en Matilde, Smetje,... Hoe goed zij het doen, hoe fantastisch ze alles onder controle hebben en in een ongeziene harmonie samenwerken met de Zwitsers. En dat terwijl tientallen ouders letterlijk schreeuwen om nieuws.

Dit ligt niet meer op de grens van de misdaad, dit is er heel, heel ver over.

Wat mij dus echt van het hart moest.

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreselijk

 

We zijn er het hart van in  : 28 doden. Een belgische bus met vrolijke kinderen op weg naar huis na een deugddoend skiverlof crasht in Zwitserland.  22 jonge levens en 8 volwasssenen  is de dodentol.  Dit is haast ondraaglijk.  Ons medeleven is oprecht.

Wij zetten al onze maatschappelijke en politieke overwegingen terzijde en we buigen het hoofd voor het onrechtvaardige lot en het niet te stelpen verdriet van al wie hierbij betrokken is.

Namens de redactie, de medewerkers en de lezers van Angeltjes

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

Vandaag verschijnt 't Pallieterke op 20 pagina's met een mooie afbeelding van Mona Elio op de één.  Verder commentaren over de begroting (Geen goesting, geen leiderschap), de steeds interessante rubriek van Angélique Vanderstraeten (zou zij het zijn uit het liedje : "In de tijd da'k vree met Angélique" ?)  over het financiële reilen en zeilen, een uitgebreide recensie van het Zangfeest.  Jan Neckers put uit zijn unieke documentatie en haalt het Soma en Ganshof van der Meersch van onder het stof. Verder is er een herdenking van Arthur de  Bruyne, de betreurde geschiedenisschrijver van de Vlaamse Beweging, (de vader van de zingende kleinkunstenaar Kris en de broer van de VU-minister en Oostfrontstrijder Hector) een lang vraaggesprek met Bart Laeremans, Marc Platel heeft het over opiniepeilingen en Johan Sanctorum vindt dat de Bananenmonarchie in het centrum van Europa zich vastklampt aan de Europese instellingen om de eigen doodsstrijd te ontlopen.  De kers op de taart is voor ons een uitgebreid stuk door Hector van Oevelen over de Franse missen in de Antwerpse kerken rond begin jaren '60.  Hector schrijft het verhaal voor onze kleinkinderen maar het is een stukje geschiedenis uit de Vlaamse Beweging dat ook voor hen die tot die generatie behoorden, veel herinneringen zal oproepen. En dat nogmaals aantoont dat de belgische katholieke kerkleiders steeds een stelletje bedriegers zijn geweest. Sorry, voor de gelovige vrienden, het is niet persoonlijk bedoeld.

Haast u naar de krantenwinkel : € 1,95 is geen geld voor zoveel goede lectuur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk video-intermezzo

 

 

Brussel, mei 2010 : communisten en moslim-extremisten gaan bijna op de vuist.  De woestijnrat van Sharia4B bevindt zich eveneens tussen het gewoel.  Hij was toen nog niet de leider.  Ja, ja, het is een schone zaak, deze multiculturele maatschappij.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het MOET zelfmoord zijn

 

Het Nieuwsblad brengt een volledig overzicht van het gebeuren gisterenmorgen bij het koninklijk paleis waar een Algerijn inreed op politie-agenten die voor het hekken wachtten op de begeleiding van twee ambassadeurs.

Twee ambassadeurs escorteren, dat was de opdracht van de acht politiemannen die gisterochtend aan de poort van het paleis van Laken stonden te wachten. Tot een man in een kleine Mitshubishi hen met opzet overhoop reed. Drie agenten zijn nog altijd zwaargewond. De chauffeur – een 39-jarige Algerijn die al tien jaar in ons land woont – verklaarde dat hij zelfmoord wilde plegen én de koning wilde zien.

De politieagenten hadden geen schijn van kans. Niemand had de tijd om weg te springen.'

De Antwerpse Halima Moutafatti en haar echtgenoot waren op weg naar Brussel voor een dagje shoppen toen ze rond 11 uur voor het rode licht stonden, vlak aan de poort van het paleis van Laken, en zo getuige waren van de aanslag.

Ik keek naar de mooi geüniformeerde mannen te paard en zag ook een rij motoren met politieagenten aan de poort. Sommigen zaten op hun motor, anderen stonden naast elkaar en keuvelden wat. Maar plots zag ik vanuit mijn ooghoek hoe een kleine donkergroene auto met hoge snelheid ons voorbijstak op de strook van de tegenliggers. Als daar toen een auto was komen aanrijden uit de andere richting, hadden ze frontaal gebotst. Maar er was geen ander verkeer, en dus kon de auto recht op het groepje motards inrijden.'

Toen de stofwolk was opgetrokken, zag Halima hoe de wagen tot tegen de poort te pletter was gereden. ‘Een agent in burger die aan de overzijde van de straat had postgevat, rende naar de auto om de deur open te trekken. Wij wilden uitstappen om te helpen, maar die agent gebood ons om meteen door te rijden. Dat hebben we dan maar gedaan. Voor ons was het meteen duidelijk dat dit niet zomaar een jammerlijk ongeval was. De rest van de dag heb ik in shock door Brussel gedoold. Ik kon het gekerm van de pijn van de slachtoffers maar niet uit mijn hoofd krijgen.'

Gered door helm

Een jammerlijk ongeval was het inderdaad niet. Bestuurder Hamid H., een 39-jarige Algerijn uit het Antwerpse die al meer dan tien jaar in België verblijft en een blanco strafblad heeft, reed met opzet in op de agenten. Omdat hij zichzelf van het leven wilde beroven, zo verklaarde hij achteraf. Een getuige zag ook hoe de geboeide chauffeur een agent om zijn wapen smeekte om zich door het hoofd te kunnen schieten.

De locatie was bovendien geen toeval. H. zou de politie verklaard hebben dat hij de koning wilde zien om over zijn problemen als migrant te spreken.

De agenten zelf raakten allen gewond. Drie van hen zelfs zwaargewond: Stephan B., Michel M. en inspecteur V., die urenlang voor zijn leven vocht. Christiaan V., inspecteur V., Jaroslaw J., Koen T. en Arthur V. mochten ondertussen weer naar huis. ‘Hun leven is gered door de motorhelm die zij droegen', aldus een collega van de wegpolitie.

Een van de motards die gisteren al naar huis mocht, had het moeilijk om over de zelfmoordaanslag te spreken: ‘Ik ben een tiental dagen arbeidsongeschikt, maar moet een en ander nog op een rijtje zetten en verwerken.'

De acht slachtoffers behoren allemaal tot de wegpolitie van Brabant. Vier van hen hadden net de nieuwe ambassadeur van Niger tot aan de poort begeleid, waar de koninklijke escorte te paard hun taak had overgenomen. De vier andere agenten stonden klaar om de ambassadeur van Qatar, die in het paleis een afspraak had met koning Albert, terug naar de ambassade te brengen.

Asielaanvraag geweigerd

Het drama deed aanvankelijk denken aan de aanslag in 2009 tegen de Nederlandse koninklijke familie in Apeldoorn. Toen reed een 38-jarige man op Koninginnedag met zijn wagen in op de menigte die naar de koningin kwam kijken. Hij doodde daarbij vier omstaanders.

De gelijkenis werd gisterochtend nog gevoed door het vermoeden dat Hamid H. had gehandeld uit frustratie, omdat hij visumproblemen zou hebben. In die optiek fungeerden het paleis en de politie als symbolische doelwitten voor een wraakactie tegen de Belgische staat, waarmee hij in de clinch zou liggen.

Maar de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) zegt niet op de hoogte te zijn van moeilijkheden met de man. ‘Integendeel, zijn dossier was positief afgerond', zegt Katrien Jansseune van DVZ. ‘In 2000 had hij asiel aangevraagd. Dat was hem initieel geweigerd, maar in augustus 2010 bekwam hij een regularisatie op grond van een duurzame lokale verankering in ons land. We hebben geen weet van eventuele latere problemen.'

Koning belt met agenten

De bestuurder, die zelf enkel een lichte hoofdwonde opliep, kon ter plekke ingerekend worden. Hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, wat inhoudt dat hij niet met voorbedachte rade gehandeld zou hebben.

Toch lijkt zijn agressieve daad geen ingeving van het moment, want een van de motards zou de auto kort voordien al een of meerdere keren hebben zien langsrijden. Waarom Hamid H. echter een groep politiemensen wou meeslepen in de dood, blijft vooralsnog een raadsel.

De vorst kwam niet uit zijn paleis om zich te vergewissen van de situatie, maar belde 's namiddags wel persoonlijk met de commandant van de Brabantse wegpolitie om te informeren naar de toestand van de slachtoffers en om zijn steun te betuigen aan hun families. Die werden gisteren opgevangen door stressteams.

Bij de collega's van de wegpolitie van Brabant heerste gisteren ongeloof en verbijstering. Alle escortes werden opgeschort en tijdelijk overgenomen door de lokale politie van Brussel.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=943NEE0K

PST : Gisteravond verklaarde de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans dat hij zeker wist dat de dader zelfmoord wou plegen. In diezelfde geut van welsprekendheid zegde hij enkele seconden later dat het onwaarschijnlijk is, dat men zelfmoord wil plegen door anderen mee te slepen in zijn daad. De opgeblazen kikker weet niet wat er voor enkele maanden in Luik gebeurd is. De overheid zal er alleszins alles aan doen opdat de thesis van de zelfmoord overeind blijft.  Dan moeten alcoholgebruiken wel geweerd worden voor de camera's.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen doet mee

 

Zoals wij gisteren meedeleenden, maakte Marine Le Pen tijdens een officiële persbijeenkomst haar kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen bekend. Een van de programmapunten van het Front National, is naast de immigratiestop en het herstel van de Franse waarden en cultuur op de plaats waar deze thuishoren, de eerste, het verlaten van de Eurozone en tevens de afschaffing van deze munt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamisering van Spanje

 

Een radicale islamitische predikant werd in Spanje gearresteerd omdat hij de moslims opriep fysisch en psychisch geweld als tuchtigingsmaatregel te gebruiken t.o.v. afdwalende vrouwen, die weigeren zich te onderwerpen aan de sharia of hun echtgenoten te gehoorzamen.

De Spaanse openbare aanklagers menen dat Abdeslam Laaroussi, een charismatische imam uit Marokko, die in een grote moskee in Terrassa, een industriële stad op 30 km ten noorden van Barcelona, predikt, zich schuldig maakt aan het “aanzetten tot geweld tegen vrouwen”.  Zo geeft hij exacte richtlijnen hoe de vrouwen moeten geslagen worden, hoe zij thuis binnen het gezin kunnen geïsoleerd worden en zij verstoken kunnen worden van seksuele betrekkingen.  De politie beschikt over opnames van zijn preken in de Badr moskee in het centrum van Terrassa, waar hij elke vrijdag meer dan 1500 moslims aantrekt.   Hij droeg zijn toehoorders op om vrouwen te slaan “met een stok, de vuist of de hand, zodat er geen botten gebroken worden en geen bloedsporen te zien zijn”.  Laaroussi werd op 6 maart door de politie ondervraagd maar weigerde bewijsmateriaal te overhandigen omdat hij de legitimiteit van de Spaanse staat niet erkent.  Mocht hij schuldig bevonden worden, dan kan hij op max. 3 jaar gevangenisstraf rekenen. 

Dit incident is slechts één van een lange, groeiende lijst van islamgerelateerde twistpunten in Spanje, waar het aantal moslims steeg naar een geschatte 1.5 miljoen in 2011.  In 1990 waren ze slechts met 100.000.  Hun assertiviteit stijgt met hun toenemend aantal.

In september 2011 maakte de Catalaanse regering bekend dat er gedurende de eerste helft van dat jaar 14 gedwongen moslimhuwelijken ontdekt werden en dat de genitale verminking bij 24 moslimmeisjes kon verhinderd worden.

In december 2011 werd Lerida de eerste gemeente in Spanje, die een boerkaverbod uitvaardigde in alle openbare ruimtes.  Bij overtreding volgt een boete van € 600. 

In januari 2010 werd Mohamed Benbrahim, een imam in Tarragona, gearresteerd omdat hij Fatima Ghailan, een 31-jarige Marokkaanse, gedwongen had een hijab, een islamitische hoofdbedekking, te dragen.  Hij had ermee gedreigd haar huis in brand te steken, omdat zij – volgens hem – “ongelovig” zou zijn, buitenhuis werkzaam is, een auto bestuurt en niet-moslims als vrienden heeft.

In december 2009 ontvoerden negen islamisten een vrouw in Reus, bij Barcelona, en veroordeelden haar volgens de sharia wegens ontrouw tot de dood.  De vrouw slaagde erin net voor de terechtstelling te ontsnappen en hulp te zoeken in een plaatselijk politiebureau.

In een andere zaak oordeelde een rechtbank in Barcelona Mohamed Kamal Mustafa, een moslimgeestelijke verbonden aan een moskee in het Zuid-Spaanse Fuengirola, schuldig aan het oproepen tot geweld tegen vrouwen.  Hij had een boek gepubliceerd met de titel “Vrouwen in de islam”, in dewelke hij aan mannen richtlijnen gaf hoe ze hun vrouwen konden slaan zonder zichtbare letsels na te laten.  De hardleerse Mustafa beschreef zijn 22 dagen gevangenisstraf als een “spirituele afzondering”.

Al deze conflicten – en honderdtallen soortgelijke gevallen – zijn een voorbode van de toekomst, vooral dan omdat de moslimbevolking in Spanje met rassé schreden toeneemt.

Moslim geboortecijfers bedragen meer dan het dubbele van de verouderende Spaanse autochtone bevolking.  Spanje’s huidig geboortecijfer van ca. 1.4 ligt ver onder de 2.1, nodig om de huidige bevolking in stand te houden.  Demografisch onderzoek wijst uit dat het aantal autochtone Spanjaarden binnen ongeveer twee generaties zal gehalveerd worden, terwijl de moslimbevolking in Spanje zich zal verviervoudigen.

De eerst geboren baby dit jaar in Spanje was Fatima; haar ouders zijn moslims.  Volgens een schatting zouden 75% van alle op nieuwjaarsdag 2012 geboren baby’s een migratieoorsprong hebben, vooral uit Marokko.

Soeren Kern is Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategische Studies Groep. Volg hem op Facebook

Vertaling en bewerking: Floriaan Terbeke

 Bron: http://www.stonegateinstitute.org/2928/spain-islamization

Wat een schandelijke tekening van Hergé. Neen, dat moeten wij ten strengste afkeuren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyon : Maghrebijnen tegen Roma's

 

Heel Europa komt stilaan in dezelfde situatie als Libanon, dit met de overtuigde medewerking van alle poco’s en de pocopolitici in het bijzonder. Hierboven Lyon vorige week zaterdag

Een straatoorlog is uitgebroken tussen Noord-Afrikaanse moslims en Roma’s in Lyon. De ruzie begon toen moslims beweerde dat er was ingebroken bij hen door de zigeuners. Daarop wierp een bende moslims stenen naar een Roma-kraakpand. De aanhangers van de godsdienst van de vrede schreeuwden  dat zij de volgende nacht zouden terugkomen en het pand in brand  steken.  Zo gezegd, zo gedaan, want op die kerels kan je rekenen : de volgende nacht hadden de Roma’s echter versterking gekregen. Ongeveer 30 van hen stonden de moslims op  te wachten, gewapend met ijzeren staven en dergelijke tuigen.  De moslims wierpen stenen en molotovcocktails vanop een afstand. Een auto werd in brand gestoken. Groepen moslims vallen de Roma’s nog steeds lastig.

Zo is het leven in een multiculturele omgeving die ons aangeprezen wordt door de dames en heren politici van de traditionele partijen.

Bron : http://www.fdesouche.com/284672-vaulx-en-velin-des-jeunes-de-type-maghrebin-attaquent-les-roms


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims overvallen Deens Politiekantoor

 

 

In Kopenhagen breekt de islamitische burgeroorlog uit: Moslims overvallen Deens Politiekantoor
Door: E.J. Bron

Deze islamitische gevechtsactie onderscheidt zich in zijn soort in niets van de overvallen door de toenmalige Ottomaanse heren in Oost-Europa. De overvallen van de Turken daar zagen er net zo uit. Ze overvielen de kleinere en grotere versterkingen. 
 
In Denemarken overviel een paramilitaire groep van ongeveer 150 moslimstrijders een politiekantoor in Glostrup:
 
Het gepeupel van 150 moslims bestond uit troepen van de sharia-aanhangers, de Black Cobra, die het gebouw wilden bestormen. De reden van de aanval was een vonnis tegen Pakistaanse sympathisanten van de Hells Angels, die enkele leden van de shariabendes hadden doodgeschoten. Deze waren leden geweest van de moslimbende Black Cobra.
 
(…)
 
Als bedankje hebben criminele moslims stadsdelen in het noorden van Kopenhagen geplunderd en in brand gestoken.
 
(…)
 
De situatie in Kopenhagen is dusdanig uit de hand gelopen, dat de politie enkele stadsdelen heeft opgegeven. De plaatselijke autoriteiten functioneren niet meer en het publiek wordt opgeroepen binnen te blijven of de verloren stadsdelen te mijden. Islamitische troepen van de shariapolitie patrouilleren en controleren de voetgangers. “Verzet je niet tegen hen”, zei de politie.
 
Hier de Engelse vertaling van een Deens artikel :
 
De moslims in onze landen gaan al over tot gewapende overvallen tegen de staat en zijn instellingen. Daaruit kun je afleiden, dat er uiterlijk over 5 jaar zulke strijdlustige organisaties ontwikkeld zullen zijn zoals de Al Shabaab in Somalië, de Hezbollah in Libanon, de organisatie van Arafat in het Israël van de jaren-70, Boko Haram in Nigeria of de Taliban in Pakistan en Afghanistan.
 
Bron:
http://www.kybeline.com/2012/03/12/in-kopenhagen-bricht-der-muslimische-burgerkrieg-aus-muslime-uberfallen-danische-polizeistation/#more-32440
Auteur: Kybeline
 
Vertaald uit het Duits door;
E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 797)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Volgens onze mening is een beroepspolitieker iemand die er in slaagt om zijn hele leven lang rijkelijk te kunnen leven van de inkomsten van uitsluitend politieke mandaten. Omdat zo lang te kunnen volhouden hoeft men niet steeds door de kiezers te worden herverkozen. In ons land b.v. volstaat het om door de partijleiding steeds op een verkiesbare plaats te worden geparachuteerd en klaar is kees. Het is een soort vorm van incest die aan de basis ligt van de hoge graad van corruptie in de politieke wereld.

In de USA kent men die vorm van kieslijsten niet. Dit wil niet zeggen dat het daar eerlijker zou aan toegaan. In de USA draait alles in de politieke wereld rond geld. Hoe meer geld men heeft hoe meer advertentieruimte men kan kopen in de kranten, hoe meer men op T.V. in de belangstelling wordt gezet, hoe meermen in de kijker kan lopen op aanplakborden enz.

De kiezer weet dit en beseft dat het feitelijk een verwerpelijk systeem is. Tijdens de vorige presidentsverkiezingen maakte Barrack Obama handig gebruik van dit buikgevoel van de kiezer en herhaalde tot vervelens toe dat hij zou zorgen voor "change". Met hem zou het gaan veranderen. Hij zou er voor gaan zorgen dat geld een veel kleinere rol zou gaan spelen in de politieke wereld van de toekomst. Hij zou gaan zorgen voor "the most sweeping ethics reform in history". Ethiek en politieke moraliteit zou hij hoog in zijn vlag gaan voeren. Hij werd verkozen.

Beroepspolitiekers zijn geboren belovers. Van de afgezaagde lagere belastingen enerzijds tot allerlei snoepjes die ze in het vooruitzicht stellen anderzijds beloven ze  van alles en nog wat en maken hun beloften nooit waar. De meest succesvolle beroepspolitiekers zijn dezen die er steeds in slagen de kiezers met nieuwe beloften te paaien en hun aandacht af te leiden van de vroegere gemaakte beloften die ze nooit inlosten. Beroepstateraar Obama behoort tot deze groep.

Waarover gaat het?

Ongeveer vier jaar na zijn verkiezing heeft hij opnieuw veel geld nodig voor zijn verkiezingscampagne. Het blijkt dan ook dat hij weer zal kunnen tellen op zijn vroegere sponsors die hem meerdere miljoenen ter beschikking hebben gesteld bij de vorige uitgave. De reden van deze vaststelling is eenvoudig. Men kan vandaag vaststellen wat er met die vorige sponsors is gebeurd. Die sponsors bestaan steeds uit twee groepen nl. enerzijds diegenen die een gat hebben geslagen in hun persoonlijk fortuin en later bij een overwinning op een geschenk rekenen en anderzijds diegenen die fondsen van derden verzamelen en later eveneens op een "geschenk" rekenen. Deze laatsten worden bundlers genaamd en zij zorgen  voor enorme bedragen aan campagnegelden.

Men is nu gaan nakijken wat er gebeurd is met de 47 sponsors die vier jaar geleden zorgden voor stortingen van tenminste een half miljoen dollar. Zonder uitzondering kregen alle bundlers vetbetaalde jobs in overheidsinstellingen en gaan zij nu fluitend door het leven.
Zonder uitzondering kregen diegenen die belangrijke bedragen uit hun eigen vermogen overschreven naar de campagnekas van Obama prachtige prestigieuze benoemingen in allerlei Presidentiele commissies en niet minder dan 24 onder hen, dus meer dan 50% van die groep, werden tot Ambassadeur benoemd.

Dit is dus de "change" van deze politieke krachtpatser. Men zou ermee kunnen lachen ware het niet zo triest.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage in zijn normale doen : er is niets aan de hand

 

 

Kijkt u vooral ook naar het filmpje nà de toespraak van de Heer Farage.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Roomse huichelarij

 

 
Opperbazin van het katholiek onderwijs Mieke Van Hecke heeft dit week-end een staaltje van tjeefse huichelarij ten beste gegeven dat er mag wezen. Volgens haar is er nood aan meer mildheid en vergeving tussen de mensen onderling. Zij pleit daarom o.a. onomwonden voor clementie t.o.v. Roger Van Geiluwe (de ex-pedo bisschop van Brugge) die volgens haar reeds voldoende gestraft is. Zo is hij ondermeer zijn  positie als voorganger kwijtgespeeld. Ook andere geestelijken die liefhebbers waren van "het kruis",  zouden een tweede kans moeten krijgen.

Hier is het (weeral) klaar en duidelijk te doen om zelfbescherming van de kerk bij monde van Mieke Van Hecke. De beeldenstorm is gaan liggen en het is terug het moment om de wallen te verstevigen. Als we de mildheid van Marieke mogen doortrekken komen ook creaturen als Marc Dutroux, Ronald Janssen en andere gewetenloze moordenaars en terroristen in aanmerking voor begrip en vergeving.

Tja, zo kennen we de R.K. pappenheimers het beste. De slachtoffers van de pedo-priesters en de nabestaanden van de vermoorde onschuldigen zullen blij zijn met dit katholieke standpunt en zeker niet nalaten een dikke kaars te branden en de offerblok flink te spijzen, met dank aan Mieke.

Senior


13-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 maart 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dinsdag de I3de !

Geachte redactie,

Het gaat eindelijk de goede weg op in Belgikistan. Vanmorgen een illegale rochelaar die een moskee in Anderlecht in de fik wil steken en waarbij een imam nu aan 't wippen is in de maagdenhemel.  En deze voormiddag een "onbekende" (voelt ge ze komen?) gast die moedwillig in de politie escorte van de ambasadeur van Quatar inrijdt en 8 agenten het ziekenhuis inkegelt.

De zaak wordt onderzocht maar er wordt nu reeds uitdrukkelijk vermeld dat het niks met een aanslag te maken heeft. Laten we echter niet vergeten dat Quatar een leverancier is van wapens aan de Syrische opstandelingen tegen het Assad regime. We zijn in elk geval op de goede weg.

Het ijs is nu gebroken en de tijd van onderlinge wraak  tussen de baardmannen is rijp.  Brussel is goed op weg om een Al-Sader city te worden zoals in Bagdad. Nu is het wachten op de eerste selfbomber die een moskee met inhoud tijdens het vrijdaggebed een bezoekje brengt of een auto die plots explodeert.

De "jongeren" in Kuregem en omliggende kunnen zich alvast opmaken voor spel en vermaak. Het wordt daar nog lachen geblazen in Brussalabath.  De linkse loeders met hun multiculgelul mogen fier zijn : de opdrachten worden volbracht. Knap werk van de linkse loeders.

Senior

*****

Thailand

Wanneer je in Thailand als Westerling een arbeidsvergunning wil bekomen wordt van je verwacht dat je de Thaïse staat geen Baht kost en dat je aan minstens drie Thaïs werk verschaft. Dat schijnt veel maar hoe is het bij ons? Bij ons bestaat die voorwaarde niet maar toch slaagt een modale asielzoeker er in nog stukken beter te doen, en dat zelfs gesubsidieerd, zonder eigen financiële inbreng! Bij zijn aankomst wordt hij opgevangen door professionele opvangers in opvangstcentra die door heel wat stielmannen zijn omgetoverd van ordinaire soldatenlogementen tot deftige verblijfplaatsen. Als het in uitzonderlijke gevallen niet zo goed vlot verschaft hij werk aan gespecialiseerde advokaten die het justitiepersoneel goed bezig houden, uiteraard ook op kosten van de belastingbetaler. De meest creatieven onder de asielzoekers verschaffen broodwinning aan de talrijke - maar nog niet genoeg - cipiers en ander gevangenispersoneel en als het in die zeldzame gevallen echt niet lukt om gebelgd te worden staan minimum drie politionelen klaar om hen per vlieger te vergezellen naar het land van herkomst. De vlucht zelf verschaft eveneens een boterham aan luchthavenpersoneel en de bemanning van de vliegtuigen. Ge moet maar heel je leven gewerkt en bijdragen betaald hebben en van je eigen centen een 1000 € als pensioentje te trekken.

Ludo

*****

Waar zit die zwarte kous?

Geachte redactie,

De begrotingscontrole zit erop. Alle excellenties die een volle week wikten en wogen zijn tevreden.

Elio kon met pas opgeblonken strikje, stralende ogen en met zijn gekende smile, zo breed als een mini-duikboot, orakelen dat "de purger niks zal gevoel krijg van de maatregel".  Zelfs Tjeven Vanackere beaamde met knipperende ogen zoals verkeerslichten die op tilt slaan de conclusie van zijn premier. Iedereen tevree,zelfs  Sander de blauwe meander.

Wie echter met de grootste Oscar naar huis mag is stoere Maggie. Wat zij zonder blikken of blozen enkele maanden na haar aantreden verklaarde is werkelijkheid geworden ...  zij heeft haar poen binnen! En nog zo geen klein beetje. : 27 miljoen euri krijgt dame Maggie om tafelschuimers, binnensluipers, illegalen enz. van het nodige te voorzien.

Bestaande gebouwen worden geoptimaliseerd, meer personeel om de asielaanvragen te verwerken en om de uitgeprocedeerden en niet-welkome ocmw toeristen sneller terug naar afzender te sturen. Ook zullen er meer ontradingsmiddelen ingezet worden om naar hier af te zakken in de landen waar de export van dat volkje welig tiert. Enfin, weeral hebben de linkse loeders hun slag thuis gehaald om hun heden en toekomstig kiesvee gunstig te stemmen.

Wie echt zou geloven dat er nu werk van deze mesthoop zal gemaakt worden zal nog lang moeten wachten,want Maggie mag gewoon op de bok zitten om het rode karos in beweging te houden. De echte menners zitten in de koets. Mijn vraag in dit alles is gewoon : waar halen ze die 27 miljoen euri nu vandaan om die vreemde flierefluiters te koesteren ? Er werd en wordt geharkt en geritseld om ergens een miljoentje los te peuteren, maar om verder sinterklaas te spelen voor Mo , Fatima of Slimovitsch is er wel poen genoeg. Waar zit die zwarte kous ?.

Senior

*****

Ere wie ere toekomt

Als enige wereldomroep heeft DW (Deutsche Welle) zijn berichtgeving aangepast en wordt nu om het uur een beeldflash uitgezonden waarin melding gemaakt wordt dat de aanslag in de moskee gepleegd werd door een moslimfanaticus behorend tot een andere afdeling van de godsdienst van de vrede. Blijft de vraag is de dader ondertussen al op vrije voeten en waarom niet? De sukkelaar heeft per ongeluk zijn aansteker laten vallen waardoor een brandje ontstaan is. Vrijspraak, begeleiding, leefloon enz... gegarandeerd. Of gaat hij de eer opeisen berecht te worden volgens de wetten en gebruiken beschreven in de Koran in zijn land van herkomst ?

Willy DR - Manila

*****

Gevolg van analfabetisme ?

Een mogelijke reden voor de aanval op de RIDAmoskee kan in de naam zitten: RID is arabisch voor ONTDOEN, RIDDA is officieel afstand nemen van de islam.

Wes Hardin

*****

Geweld

Met hetgeen zich de laatste dagen heeft afgespeeld qua geweld en uiteraard alweer allochtonengeweld, dagelijkse kost in deze wereld, is het hopelijk bij iedere Vlaming duidelijk geworden dat het zo niet verder kan. Zolang wij franskiljons regels laten bepalen, nota bene franskiljons die wij niet kunnen wegstemmen, franskiljons die met minder stemmen (meer rechten zonder plichten) dan Vlamingen meer posten bezetten zal het hier steeds erger worden qua wanbeleid gekoppeld aan een stijgend profitariaat, iets wat ze beneden de taalgrens graag verkopen als solidariteit.  Nu zo snel mogelijk kappen met die waanzin is de boodschap, liefst nog deze week als het even kan.

Jean

*****

Nieuws uit de keuken.

Zelden zulk een toepasselijke uitspraak gelezen als vandaag in "De Tijd" bij monde van Jos Bouveroux. Hij vergelijkt Di Rupo met een Italiaanse chef-kok. Hij gebruikt een soort van salami-taktiek zegt hij, die schijfje na schijfje, met in achtneming van een zee van tijd, de begroting door de strot van de ja-knikkers duwde. Bang van zijn ( syndikale) achterban, want die stemmen heeft hij broo nodig om de grootste te blijven. Neemt hij zijn tijd om de klip van de sociale verkiezingen te ronden, waarna het zwaardere werk, hij noemt het de hoofdschotel, dient aangepakt. Hij besluit : " Ik betwijfel of Di Rupo een goede chef zal zijn " . Voor de meeste van ons is dat geen nieuws. Maar ik ben dergelijk geschrift nog nergens in de demokratische reklamebladen tegen gekomen. Daar zijn ze lief voor mekaar, alles is goed nieuws en er wordt alleen maar goed werk geleverd.Dat de jongens en meisjes op de redaktie van "De Tijd" kunnen rekenen staat wel boven alle verdenking. In verband met het laatste rondvraag komen zij ook tot de vaststelling dat de 3 regeringspartijen ei zo na maar even sterk zijn als De Wever. Maar de conclusie die hier uit getrokken werd is de moeite waard en zal ze door de betrokkenen niet in dank worden afgenomen. "Als deze tendens zich handhaaft dan kunnen de traditionele partijen er beter mee ophouden." Da's taal naar mijn hart. Waar ze echter geen rekening mee houden is dat een kat in de hoek rare sprongen kan maken.Ze lopen nu al op de toppen van hun lange tenen en zijn nog nooit zo beducht geweest als voor de rammeling die er staat aan te komen. O ja, er is die marche van ongeveer 3% , maar geen mens weet voor wie de + en voor wie de - , alhoewel ? 

Vanwege Daniel.

*****

Het startsein ?

Uiteraard zullen die uitgebrande moskee-bezoekers in hun kont gebeten zijn, hoe zou je zelf zijn ! Na de verrijking begint,  ik hoop van harte van niet , de verzeiking.  De soetieten tegen de allamieten enz. zoals in hun thuislanden  Ik denk dat Milquet nog dikwijls haar verontwaardiging met tranen in de ogen zal moeten naar boven halen. Ik hoop dat de regeringsverantwoordelijken eindelijk gaan beseffen wat voor een troep ze hebben binnengehaald. Pensioenredders ?  Hun Allah, de meest vredelievende maakt wel rare bokkensprongen

René

*****

Deleuze achterna?

Ik wacht met spanning op de verkiezingsdebatten die her en der zullen georganiseerd worden in diverse gemeenten en waar woordvoerders van de deelnemende partijen de degens zullen kruisen. Stel dat telkens aan de vertegenwoordigende Groene de vraag gesteld wordt hoe hij zich voelt, als zelfverklaarde democraat, aan de zelfde tafel te zitten en te debatteren met een Vlaams Belanger ? Succes verzekerd.

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Ik ben Vlaamse Anterpenaar, daar ben ik trots op*

 

In Café De Valk op de hoek van de Offerandestraat en de Lange Beeldekensstraat, nog geen 100 meter van de plaats waar ik met mijn grootouders vele gelukkige dagen beleefde, hield VB-Antwerpen vanmorgen een druk bijgewoonde persconferentie over de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Het nieuwe VB-logo staat afgebeeld op de Antwerpse-Vlaamse vlag die u gratis krijgt op de secretariaten in de Van Maerlantstraat 14, Amerikalei 98 of Turnhoutsebaan 105.  Er zijn ook elegante pinnen die het logo van de Vlaamse Leeuw met het (oude) stadswapen vertonen. En balpennen (met een uitschuifbare cartoon) om uw frustraties van u af te schrijven. Tot zover de promotionele gadgets.

2012 zal de laatste verkiezing zijn met nog een meerderheid van 58% autochtonen. In 2018 zullen de vreemdelingen meer dan 50% van de Antwerpse bevolking uitmaken. Profiteer er van zolang de voorraad strekt.

Filip Dewinter omringd door Anke Van dermeersch, Jan Penris, Wim Wienen en diverse gemeenteraadsleden herhaalde dat de immigratie moet gestopt worden, er moet een einde komen aan de islamitische kasbah's en de Oost-Europese ghetto's in deze stad waar verpaupering en miserabilisme om de voorrang strijden. De financiële draagkracht van deze stad voor de meer dan 210.000 allochtonen die er momenteel zijn, is over en out. Aan hand van gedetailleerde cijfers (alle afkomstig van officiële openbare diensten) werd gewezen op de dramatische toestand die Antwerpen te wachten staat : een stad waar haveloze vreemdelingen de meerderheid zullen uitmaken.

Voorrang geven aan de Vlaamse Antwerpenaar ! Dat is het leidmotief waarmee VB de Antwerpse kiezer tegemoet treedt. Het enige alternatief tegen het slappe "Antwerpen is van iedereen" dat door de huidige SP.a, CD&v, Nv-A en Open-VLD opgedrongen wordt aan de Sinjoren die zich hoe langer hoe minder thuis voelen in eigen stad.  Er moet voorrang gegeven worden aan de Vlaamse Antwerpenaars inzake huisvesting, OCMW, veiligheid, onderwijs.  Maar daarmede zitten we aan het verkiezingsprogramma dat bij een volgende gelegenheid verder zal voorgesteld worden.

Op Radio 1 zegde Filip Dewinter deze morgen dat hij rekent op 20% van de stemmen in Antwerpen.  Dat zou mooi zijn.  Een zaak moet duidelijk gemaakt worden : na meer dan 70 jaar moeten de socialisten en vooral de huidige burgemeester van 't Schoon Verdiep verdwijnen. Welke uitslag De Wever ook moge behalen, de Nv-A moet nadrukkelijk laten weten, geen coalitie te zullen aangaan met deze vermolmde rode groep die verantwoordelijk is voor de financiële neergang en de uitverkoop van onze mooie stad aan de vreemdelingen.

Ray

(foto : Marcel Steeman)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Njet in Zwitserland aan de pakbonden.

Geachte redactie,

 Bij het doornemen van het ochtend nieuwsaanbod viel mijn oog bij de TXT van de NOS op een item dat bij onze poco media nergens te bespeuren viel, tenzij het mij ontsnapte. Zo viel er bij de NOS te lezen dat men in Zwitserland een referendum had gehoudenn na een eis van de pakbonden aldaar. De verdedigers van de "weirkmensch" hadden twee weken extra verlof bovenop de vier weken zitten in hun eisenbundel, opdat de werkende bevolking wat zou kunnen bekomen van de huidige crissis en ook omdat de "stress" in het algemeen niet te harden was, dus is extra congé payé het ontsressingmiddel bij uitstek...dachten zij.

De Zwitserse overheid had zo zijn bedenkingen bij dit homeopatisch middel en vroeg raad aan zijn bevolking via het referendum. De uitslag van deze bevraging deed de bonden naar adem snakken want het grootste deel van de weldenkende Zwitsers verwezen de eis van de pakbond naar de prullemand. Zij waren er zich van bewust dat dit een zeer dure grap was voor de overheid en een gevaar voor hun handel,waarvan zij het slachtoffer zouden zijn en niet de bonden. Hiermede bewezen de Gruyère-eters dat ze bij de pinken zijn en moesten de pakbonden afdruipen met een kop die de kleur had van de Zwitserse Milka koe. Zouden ze bij de OOOO dit durven vermelden in hun nieuws?

mvg - Senior

*****

Luc van Balberghe

Wat is het toch genieten van de pen van Dhr. Luc van Balberghe, Dhr. met hoofdletter.Een artikel om U tegen te zeggen en om in te kaderen.Beste Luc, Dank U Wel.

Jean

*****

Goldman Sachs

Het Nederlandse programma "Tegenlicht" had deze week aandacht voor de dubieuze rol van Goldman Sachs in het financieel systeem.
Wie de uitzending niet heeft gezien, kan hier de replay bekijken. Zeker de moeite waard.
De invloed van Goldman Sachs is sinds de crisis alleen maar toegenomen.
Vandaag zitten de pionnen van het bedrijf niet alleen op absolute topposities binnen de Amerikaanse overheid.
Ze zijn er zelfs in geslaagd om ook in Europa voet aan de grond te krijgen.
Als je weet dat zowel premier Monti van Italië, de Griekse premier Papademos als ECB-voorzitter Draghi van bij Goldman komen, dan weet je het wel.
Het bedrijf wordt niet zomaar "Government Sachs" genoemd natuurlijk. Dat moet je verdienen.
Ondertussen is het bijzonder frustrerend om vast te stellen dat financiële instellingen die een groot aandeel hebben in deze crisis, gewoon kunnen verder gaan zoals ze bezig waren.
Business as usual dus. Enkele feiten:
1. Banken mogen nog steeds speculeren met spaargeld. Er is nagenoeg niemand die ermee akkoord is dat banken risico's nemen met spaargeld maar bijna 5 jaar na de start van de crisis blijft het een courante praktijk.
2. Banken maken nog steeds gebruik van een bijzonder hoge leverage. De meeste Europese banken hebben 20 tot 40 keer meer activa dan eigen vermogen. De minste tegenvaller is goed om het kapitaal op te eten. Ook vandaag nog.
3. Derivaten zijn nog steeds niet gereguleerd. Tijdens de kredietcrisis verloren financiële instellingen meer dan $1.000 miljard aan de handel in ongereguleerde derivaten. Verliezen die uiteindelijk door de maatschappij werden bijgepast.
Een praktijk die inmiddels aan banden is gelegd? Vergeet het. De handel in derivaten blijft een beetje het Wilde Westen waarbij de overheid een oogje dichtknijpt en de banken hun zin kunnen blijven doen.
4. Banken hebben nog steeds nood aan bail-outs. Ze zijn er nog steeds, de bail-outs. Alleen niet meer zo openlijk. Er is bijvoorbeeld de LTRO-operatie van de ECB waarbij banken via de achterdeur gefinancierd worden.

Anne C.

*****

Imam gedood bij aanslag op moskee in Anderlecht
Het slachtoffer is weliswaar gestikt in de rook van de brand die door “de” molotovcocktail was veroorzaakt. Het gaat om een 46-jarige man, de imam van de moskee, over wiens humanistische achtergronden geen details werden vrijgegeven.
De lokale politie van de zone Brussel Zuid heeft al een verdachte opgepakt van de brandstichting in “een” Anderlechtse moskee. Dat meldt de politie. Uiteraard, wie zou dat anders kunnen doen?
Over de identiteit van de man en “zijn” motief is nog niets bekend. Wedden dat het een blonde viking-vrouw is?
Minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, heeft immers al gereageerd. Ze is "geschokt door de feiten" en ze veroordeelt de aanslag "met vastberadenheid en verontwaardiging".
Vastberadenheid? Waarvoor? Hoe selectief kan verontwaardiging zijn? Hoe vastberaden kan hypocrisie zijn ?

Lucky9

*****

Magiërs ( clip)

Spijtig dat zwarte magie zich als een boemerang keert tegen de gebruiker. Anders ...

Christina

*****

20% franstalige belgen aan onze kust ?

Spijtig genoeg.

Christina

*****

Magie

www.youtube.com/watch?v=o1mWgXC81I De Angeltjesfans kunnen ook (via YOUTUBE) reageren op het clipje "Dochter verlamd door Sihr, wat nu ?" door eenvoudig naar die site te gaan en dat zinnetje in te tikken zo kan men dan ook merken dat er toch al twee achterlijken bedankt hebben voor de goede raad van die toekomstige Nobelprijswinnaar in de categorie: "idiotie"


Victor van Vosselaer

*****

WERELDNIEUWS OP TOPNIVEAU

Het nuttigen van een croissantje en een kopje koffie, met op de achtergrond CNN wereldnieuws is mijn dagelijks ontwaak ritueel. Plots klaarwakker "Een onbekende man heeft een moskee in brand gestoken en hierbij is de imam omgekomom in B". Paniek ? Zijn de stoppen bij De Winter doorgeslagen ? Heeft Anke wraak genomen om haar spreekverbod ? Zappen naar andere zenders FOX, BBC, DW, plaatselijke Filippijnse kanalen... overal hetzelfde nieuws. Snel mijn PC opgezet ook Angeltjes geeft geen oplossing. Ik begin dan maar in de dagbladen te zoeken HLN geeft het antwoord. Een idioot met lange pyjama, nog langere baard heeft onder het citeren van verzen uit de Koran de moskee in de fik gestoken en werd onmiddellijk door omstaanders overmeesterd. Bij een poging tot blussen is de imam gestikt. Welke politiek correcte idioten sturen dit bericht de wereld in. De identiteit van de dader was wel degelijk bekend, maar dit zou de sensatiewaarde teniet doen en het artikel in de prullemand doen verdwijnen. Het is hier nu rond de middag. Geen enkele zender maakt nog melding van het 'incident' maar wat veel erger is geen enkele zender heeft het nodig gevonden het oorspronkelijke bericht te corrigeren. Hopelijk zijn er tijdens dit incident geen Korans verbrand want dan staan Brussel nog "hete" uren te wachten.

Willy DR - Manila

*****

Nieuwe Soenitische strijdkreet

Olé ole Moskee flambeé

Theo

*****

Zelfs Angeltjes

Op elke frontpagina v.d.digitale krant,een brandbom in een moskee en een imman verstikt door eigen dommigheid.Normaal is zulks een ,,fait divers,,in die contreien,maar als er blijkbaar een bende geimporteerde godsdienstgekken mee gemoeid is het groot nieuws,zelfs madame non is al ter plaatse geweest.zum kotzen.

mvg - Victor L.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!