NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
23-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beest van Toulouse

 

Mohammed Merah, zijn naam weze vervloekt, stapte van zijn motor, dreef het achtjarige meisje Miriam Monsonego  in een hoek, greep haar bij het haar en schoot haar in het hoofd. Luidens de verklaringen van een ooggetuige.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om over schoenen nog maar te zwijgen

 

Kort na de tweede wereldoorlog was kwaliteit ver te zoeken. Kocht men bv een hemd, dan was dit mogelijk voorzien van uit papier gemaakte knopen die bij de eerste wasbeurt verdwenen in het waswater. Beddenlakens die prima leken, konden bij nadere inspectie gaten vertonen, of na een week al scheuren. Als men de knopen van nieuwe kledij niet zelf deftig vastzette was men ze na enkele dagen verloren.
Met de aankoop van het dagelijks huishoudmateriaal, potten, pannen, bestek enz. was het nodig de ogen open te houden want er was heel veel ‘ersatz’ in de handel. Bij de groenteboer was het best alles goed te keuren, want rot of niet, het werd zonder onderscheid verkocht. Kortom, voor de koper waren argusogen een niet te versmaden voordeel.

In de loop van de jaren ’50 kwamen er stilaan betere producten op de markt. Toch was het nodig tot begin jaren ’60 kleding een maatje groter te kopen omdat praktisch alles kromp in de was en was het zeker nog aan te raden bij elke aankoop een beetje uit te kijken.

Door allerlei nieuwe productiemethoden, het gebruik van betere materialen en grondstoffen gingen ongeveer vanaf 1960 de meeste goederen kwalitatief de hoogte in. Mogelijk was dit ook te danken aan de verschillende verbruikersorganisaties, die  producenten en verkopers trachtten te motiveren betere waren op de markt te brengen. Een en ander was het logisch gevolg van een verhoogde levensstandaard.

Het is moeilijk te bepalen wanneer de neergang is begonnen, soms lijkt 2002 het startsein te zijn geweest, al waren er eerder al indicaties dat de mooiste tijd voorbij was.

In het begin was het een enkele keer een zeldzaam kleinigheidje : de veldsla, die anders zo perfect was, was niet meer zo florissant of een partijtje noten bevatte wat rotte exemplaren.Luttele jaren later was dit al uitgegroeid tot een wekelijks gedeelte wegwerpfruit.
Groenten hielden het wat langer vol maar zorgden toch voor meer en meer afval, de al eerder aangehaalde veldsla, vers gekocht op de markt kwam zelfs tot een gewogen verlies van 40%.
Tegelijkertijd holde de kwaliteit van kledij achteruit, alles wat men kocht moest terug nauwlettend geïnspecteerd worden op een gans scala van fouten, zoals bv: niet te verwijderen vlekken, losse naden, verkeerd gestikte naden, ongewenste gaten en gaatjes, broekzakken die aan de pijpnaad waren vast gestikt, ongelijke mouwen en ga zo maar verder. De lijst is eindeloos en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe misbaksels.

Zelfs na een intensieve inspectie is een simpele aankoop van een polohemdje (bekend merk) riskant, want na de eerste wasbeurt kan het twee maten kleiner geworden zijn. En dit is niet het gevolg van droogkast behandelingen of zoals mijn vrouw zegt van vergroting van mijn lichaamsvolume (dit laatste is trouwens zuivere laster).

Eigenlijk is het nu nog erger dan voor 1960, indien men indertijd ging reclameren werd er nog een excuus boven gehaald in de strekking van: “Eigenaardig, dat is de eerste keer dat ik zoiets zie.” Nu echter maakt het doodgewoon deel uit van het productieproces, bv. Een LED monitor ofte beeldscherm heeft een levensduur van 4 tot 5 jaar. De verklaring hiervoor: “Ja kijk mijnheer, 8 jaar geleden kostte zo een scherm 1200 euro, nu nog 300 tot 500 euro, wat wil je.” En erwordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat zelfs 300 euro nog een heleboel geld is.

De auto-industrie lijkt de enige te zijn die nog een beetje respect opbrengt voor haar cliënten, zij durft de eventuele fouten nog toegeven en die fouten worden  onder waarborg hersteld  (bij de betere merken dan toch), hoewel men er zeker van mag zijn dat dit ook niet zal blijven duren.

Een veeg teken aan de wand is de elektrische auto, niemand maakt melding van de verminderde prestaties van de herlaadbare batterijen. Volgens insiders zouden die slechts vijf jaar meegaan en de helft van de autoprijs bedragen.

Nee, we zitten op de slechte weg en op de verbruikersunies kunnen we ook al niet meer rekenen, dat zijn stilaan linkse clubjes geworden en iedereen weet wat dat wil zeggen.

Onmiskenbaar zijn wij terug aangeland in de onzalige tijd van de afvallende overjasknopen en ongerust wacht ik op het eerste hemd dat met knopen de wasmachine ingaat en er zonder uitkomt.

Wes Hardin.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 801)

 

Voor wanneer het varkensgebraad met 7 supplementen ?

Gedurende vele jaren was een prijs voor een product of een dienst een gegeven waar men kon op steunen. Jaren geleden was de prijs voor drie dagen Parijs; voor een ijskast of voor wat ook een duidelijke vaste prijs. Maar middenstanders smelten als sneeuw voor de zon en in steeds meer sectoren komt de macht in handen van een steeds kleiner aantal bedrijven. Enkele voorbeelden zijn de luchtvaartsector of de sector van het verhuren van personenwagens. Deze machtige groepen beschikken over batterijen advokaten die alles nodeloos moeilijk en soms totaal onbegrijpelijk maken.

De klant die steeds een "contract" moet ondertekenen weet meesdtal mauwelijks wat hij juist heeft ondertekend en tot welke verplichtingen hij zich heeft geengageerd. Toen ik vorige week mijn wagen voor een olieverversing binnenbracht stoorde het me dat ik een "contract" diende te ondertekenen. Volgens de bediende was dit een nieuwe procedure en diende ik me daarover verder niet te bekommeren. Thuis gekomen schrok ik me bijna een ongeluk toen ik uit belangstelling eens ging nalezen wat ik allemaal had ondertekend! Er was geen enkel probleem en ik had alleen de olieverversing betaald. Wel kon ik echter vaststellen dat indien de garagist het nodig zou geoordeeld hebben een bepaalde herstelling uit te voeren omdat hij meende dat dit voor de veiligheid van mijn wagen wenselijik zou geweest zijn hij mijn akkoord niet meer nodig had aangezien ik onbewust mijn akkoord voor dergelijke mogelijke ingreep reeds gegeven had! Dergelijke evoluties maken me steeds meer en meer ongerust voor de toekomst.

Toen ik enkele weken geleden een vliegtuigreis boekte bleek de uiteindelijke prijs van het ticket 62% hoger te liggen dan de basisprijs die men me had opgegeven. Een reeks supplementen zoals o.a. dossierkosten; luchthaventaksen enz hadden de basisprijs enorm opgedreven.

Maar een verhoging met 62% bleek geen uitzondering meer te zijn. Vorige week huurde ik een wagen bij National Rent a car in Miami.
De prijs voor één week met inbegrip van een onbeperkt aantal kilometrs was 213,16 dollar plus brandstofverbruik. Aangezien ik de wagen met een volle tank terug inleverde bleef de huurprijs dus 213,16 dollar. Als trouwe en jarenlange klant van National heb ik reeds jaren recht op een extra korting van 10% hetgeen dus 213,16 - 21,32 of 192,84 als eindtotaal zou moeten geven.

Ziehier hoe mijn eindafrekening er uitzag:

TIME and DISTANCE WEEK 213,16
DISCOUNT TIME and DISTANCE -21,32
LDW Liability dam.waiver 22,99 day (5) 114,95
Rental car facility charge 4,60 day 23,00
concession recoup fee 9,89 % 30,66
Florida surcharge 2,00 day 10,00
Tire/batteryb fee O,02 day 0,10
vehicle license fee O,62 day 3,10
Sales tax 7% 18,11

total charges 391,76 of méér dan het dubbele van de basisprijs.

Ik meen dat dit nu toch allemaal de spuigaten begint uit te lopen. Gaan we nu over enkele jaren, wanneer bijna alle kruideniers; warme bakkers en beenhouwers zullen verdwenen zijn en we ons tot enkele massa distributieketens zullen moeten wenden om b.v. een varkensgebraad van 1,2 kg. te bestellen aan volgende soort rekening mogen verwachten:

Varkensgebraad 1,2 kg a 30 euro kg 36,00

koeltoeslag 14,5 euro kg 17,40
CO2 belasting 3,40 euro kg 4,08
verpakking 1 tot 5 kg 1,12 euro/forfait 1,12
recup bouwtoelating 6,05% 3,55
provinciale milieubijdrage 2,65
BTW 21% 13,61

alg totaal 78,41

We zijn nog zo ver niet maar zijn toch goed op weg om stilaan ook tot dergelijke absurde toestanden te komen. Bij mijn spoorwegticket kwam er vandaag ook reeds een toestag bij omdat ik mijn ticket in het station van de spoorwegen zelf ging kopen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grijze Wolven en de Stadspartij van Janssens

 

Op zondag 18 maart vond in het CC Berchem een grootse meeting plaats van de extreem-rechtse Turkse Grijze Wolven, zo berichten diverse Turkse websites. Het evenement werd volgens Turkse websites bijgewoond door ongeveer 1.500 Turken en vertegenwoordigers van de Grijze Wolven van diverse landen. De foto’s die de websiteartikels over de meeting vergezellen tonen honderden Turken die het teken van de Grijze Wolven brengen (een grijze wolf die wordt gemaakt door de middelvinger en de ringvinger op de duim te zetten).

De Grijze Wolven zijn een beweging die streeft naar de vereniging van alle Turks-sprekenden in een groot-Turkije. De organisatie was in het verleden verantwoordelijk voor vele honderden moorden op etnische en religieuze minderheden in Turkije. Een van de bekendste aanslagen door een Grijze Wolf gepleegd, was de mislukte aanslag in 1981 op Paus Johannes Paulus II door de Grijze Wolf Mehmet Ali Agca.

De hoofdgast op het Berchemse Grijze Wolven-evenement was het Turkse MHP-kopstuk Osman Sevimli, die in zijn toespraak de nadruk legde op de eenheid van de Turken in Europa, het behoud van hun Turkse cultuur en een oproep deed om niet te integreren, maar Turk in Europa te blijven. De MHP is de politieke partij van de Grijze Wolven.

Opvallende aanwezige op de meeting was volgens diverse Turkse websites het Antwerpse SP.a-gemeenteraadslid Sener Ugurlu. De vraag rijst of Ugurlu deze meeting bijwoonde met de goedkeuring van de Antwerpse SP.a en burgemeester Janssens. De aanwezigheid van een Antwerps SP.a-gemeenteraadslid op een meeting van Turks extreem-rechts toont in ieder geval aan tot wat de SP.a bereid is in de zoektocht naar de allochtone stem. De verhalen over diversiteit zijn er blijkbaar enkel maar om de Vlaamse publieke opinie te paaien. In de coulissen blijkt de SP.a activiteiten te ondersteunen waarin een boodschap van niet-integratie wordt gepropageerd. Is er nog een morele ondergrens aan het SP.a-electoralisme?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Goede morgen lieve vrienden,

Ivo Livi werd geboren op 13 oktober 1921 in Monsummano Alto, nabij Florence in Italië. Hij was van arme komaf: vader was een bezemmaker.  Mama was streng katholiek, wat niet belette dat vader Livi een fervente aanhanger was van de communistische partij.  Het gezin vluchtte naar Marseille omwille van het fascistisch regime van Mussolini.  Ivo Livi verdiende zijn kost met allerlei baantjes die zich aandienden.  Zo hielp hij mee in het kapsalon van zijn zuster, werd dokwerker en besloot uiteindelijk zijn kans te wagen als nachtclubzanger.   En het was daar dat Edith Piaf Ivo Livi, inmiddels Yves Montand, ontdekte.  Zij gaf hem een plaats in haar programma, werd zijn mentor en zijn minnares. 

Toen zijn ster te veel begon te schitteren, gaf Edith hem de bons.  Yves Montand brak internationaal door met de hoofdrol in de film Le Salaire De La Peur (1953) van Georges Clouzot.  In 1951 trouwde hij met de actrice Simone Signoret. Ze zouden tot haar dood in 1985 bij elkaar blijven. Samen speelden ze in talrijke films.  Het huwelijk kon men harmonieus noemen alhoewel hij regelmatig een scheve schaats reed.  Het beroemdste slippertje was met Marilyn Monroe.  Yves Montand werd niet alleen in Europa aanbeden.  Vanaf 1959 trok hij naar de VS, waar hij schitterde op Broadway en in talrijke films.  Intussen kreeg hij ook erkenning als zanger met herkenbare liedjes die snel klassiekers werden.

Twee jaar na de dood van zijn echtgenote hertrouwde hij in 1987 met zijn assistente Carole Amiel.  Met haar heeft hij een zoon, Valentin Montand, geboren in 1988.  Een andere vrouw eiste dat hij het vaderschap van haar kind erkende, spande een rechtszaak in voor een DNA-test, die hij weigerde.  Zelfs na zijn dood bleef ze volharden.  Een rechtbank liet zijn lichaam in 1998 opgraven: Yves Montand bleek dan toch niet de vader te zijn. 

Yves Montand overleed in 1991 op 70-jarige leeftijd aan een hartaanval.  Hij werd begraven op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise, waar Simonne Signoret ook haar laatste rustplaats gekregen had.

Ik heb voor jullie vandaag “Les feuilles mortes” gekozen uit de Italiaans-Franse komedie “Paris is always Paris” van 1951.  Zo mooi in zijn eenvoud - pure nostalgie voor mijn Wurlitzerfans.

Kusjes van Lolita

 

 


22-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra beloning voor de 0000-ers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Schaamte kent geen grenzen. En socialistische schaamte, die is onbestaand.

De  de poco-leiding van de VRT-stal met haar koetjes, stiertjes, osjes en kalfjes èn ook varkentjes die regelmatig zouden moeten gewassen worden,  vindt dat er puik werk verricht werd in de voorbije tijden.  Lees : de linkse doctrine werd goed in ere gehouden en behoorlijk gepromoveerd. Daarom heeft iedereen recht op een bonus.

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur, tjeef  Luc Vandenbrande is dergelijke beloning wenselijk. Hij heeft dat zelf  niet in een gulle bui uitgevonden, bijlange niet, die zaken sijpelen door via de syndicale afgevaardigden en de directie tot in het luisterend oor van Vandenbrande. Neen, de 0000-ers vragen niet veel belastinggeld om hun snoepjesdoos te vullen. Een 700 euri voor de kleine beestjes en wel meer voor de vette ossen. Neem een gemiddeld premie van 800 euri voor 3000 wandelaars uit de lange VRT-gangen + RSZ, dan praten we over een extra van circa 3,25 miljoen. Niet slecht, voor een noodlijdend bedrijf met een overtal aan werknemers, dubieuze productiviteit maar hondse trouw aan het regime.

De pakbonden reageerden in eerste instantie verbaasd, (de komedianten, maar dat is allemaal afgesproken en vastgelegd in een scenario)    want vergeten we niet, beste lezers, dat de VRT een overheidsinstelling is die leeft van belastinggeld, en geen klein beetje. Ook de uitgeslotenen van het VB betalen mee maar dat wordt gemakshalve over het hoofd gezien.

Waar men de poen zal halen om dat bijkomende lekkers uit te delen, laat ik aan uw verbeelding over. Ministerin Ingriet Lieten  is het voorstel over de bonus vanzelfsprekend genegen en zij wil hierover met de Vlaamse regering in onderhandeling gaan. Het zijn tenslotte verkiezingen in oktober. Ook voor de kadodder Peeters en het rekenwonder Muyters.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed Merah en Sharia for Belgium

 

De  moslim die verantwoordelijk is voor de moorden op drie schoolkinderen, een rabbijn en drie Franse militairen, Mohamed Merah, is donderdag tijdens een vuurgevecht met de politie gedood in de Zuid-Franse stad Toulouse, 575 kilometer ten zuiden van Parijs.

Merah had sinds woensdagavond niets meer van zich laten horen. Eerder op die dag beloofde hij zich over te geven. Maar zelfs met de dood voor ogen liegt, bedriegt en moordt dit soort volk.

Een speciale eenheid van de nationale politie (RAID) ging donderdag uit angst voor boobytraps behoedzaam de woning binnen, nadat de verdachte circa 32 uur was omsingeld. Hij bleek in de badkamer te zijn toen hij schietend naar buiten kwam en uit het raam sprong. Hij is omgekomen door de kogelregen van de politie

Mohamed Merah blijkt lid te zijn geweest van Forsane Alizza. Forsane Alizza betekent ‘Ridders van Glorie’ en is een orthodoxe islamitische groepering, die al een tijd in beeld is bij de Franse inlichtingendiensten en onlangs werd verboden.

Forza Alizza is een organisatie die nauwe banden onderhoudt met Sharia4Belgium, de club van Fouad Belkacem. Zo trekt Sharia4Belgium vaak op met Forsane Alizza om samen te demonstreren, bijvoorbeeld tegen het boerka- en hoofddoekenverbod, voor het installeren van de sharia (de islamitische wet) en voor de inrichting van een Islamitisch Kalifaat in Europa. Forsane Alizza zou op zijn beurt banden hebben met Al Qaida.

Oordeelt u zelf:

- Forsane Alizza België ontmoet Sharia4Belgium" Ontmoeting tussen Forsane Alizza en Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem, met een interview over diens standpunten.

http://www.dailymotion.com/video/xhna4t_forsane-alizza-rencontre-sharia4belgium_news
 
- "Shariah 4 Belgium Forsane Alizza - Betoging" Gezamenlijke betoging van Sharia4Belgium en Forsane Alizza.

http://www.dailymotion.com/video/xh6qxe_shariah-4-belgium-forsane-alizza-betoging_news#

- "Gecensureerde video, Forsane Alizza Sharia4uk Sharia4Belgium in Parijs" Gezamenlijke demonstratie van Sharia4Belgium, Sharia4UK en Forsane Alizza in Frankrijk.

http://www.youtube.com/watch?v=o2MuKPetKHU

"Sharia4Belgium demonstreert voor de waarheid Forsane Alizza Les Cavaliers De La Fierté"
http://www.youtube.com/watch?v=r_yQyH7nypI
Gezamenlijke demonstratie van Sharia4Belgium en Forsane Alizza in Brussel.
 
- "Les islamofascistes expulsés de la Nation (zaterdag 9 april 2011)” http://www.youtube.com/watch?v=aNtQjHbgrBw
Forsane Alizza, Sharia4Belgium en Islam4UK, drie orthodoxe islamitische organisaties, demonstreren op zaterdag 9 april 2011 tegen de boerka en laten de islamitische jihadvlag wapperen.
 
Sharia4Belgium en Forsane Alizza komen bovendien ook volledig overeen in stijl: dezelfde hoogdravende filmpjes met dezelfde muziek, dezelfde Arabische gezangen, dezelfde visuele en bombastische effecten, dezelfde apocalyptiek, hetzelfde gebrabbel in een mengeling van Frans/Nederlands en Arabisch, dezelfde ‘carnavaleske’ (= islamitische) kledingstijl en dezelfde structuur van één leider en zijn volgelingen met vlaggen en spandoeken.

Filip Dewinter: “Sharia4Belgium onderhoudt niet alleen nauwe banden met de shariaclub van de jihadistische moslimterrorist in Frankrijk, ook gedachtegoed en stijl van Sharia4Belgium komen voor 100 procent overeen met die van Forsane Alizza, waar jihadist Mohamed Merah lid van was. Om ons land te vrijwaren van zulke jihadistische en antiwesterse moorddaden, gelegitimeerd door de orthodoxe islam en vervat in de sharia, moet de Belgische identiteit van de leden van Sharia4Belgium onmiddellijk worden afgenomen. Daarenboven moeten Fouad Belkacem en co zo snel mogelijk het land worden uitgezet”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consumentenvertrouwen stijgt, de staatsschuld ook

 

SCHULD OP 29.02.2012
FEDERALE STAAT
€ 365 803 731 406

Bijna 366 miljard euri


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diep medeleven

 

De grote Vlaamse lyrische sopraan Erika Pauwels zingt "Zonder mama", het klaaglied voor een gestorven kindje uit Zuster Angelica van Giacomo Puccini. Een toepasselijke aria op deze dagen vol rouw en verdriet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volt : de Verborgen Camera, Jozef Goebbels en enkele figuranten

 

Volt is een soortement informatief consumentenprogramma van de 0000 (de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep, voor onze nieuwe lezers). 

Een van de sympathieke kenmerken van Volt is dat er regelmatig met de Verborgen Camera gefilmd wordt om onwetende personen te betrappen op overtredingen. Het bijna wekelijks vertonen van beelden die in dubieuze omstandigheden tot stand komen, kweekt een gewenning aan bij de kijkers : op deze manier vindt iedereen het na verloop van tijd normaal dat de openbare omroep de verheven taak op zich neemt medeburgers te verklikken.  Chinese televisie gaat nog wat verder, maar de inspiratie komt uit dezelfde bron. Mensen er bij lappen, onder het mom ze op te voeden.

Gisteren was het bij Volt  helemaal feest van de haat : de geheimzinnige bende was er op uit getrokken naar de interimsector, het eeuwige dankbare slachtoffer, met de Gestapo-camera om na te gaan hoe er gediscrimineerd wordt bij de + 50-jarigen die ongewenst zijn als tussentijds werknemer.  Om het feest volledig te maken, nam Jozef Goebbels van het Spionnencentrum deel aan een debat met een vertegenwoordiger van de Interimsector en Philippe Muyters, Vlaams minister voor Werk (en nog van alles, dat hier niet toe doet). Een nep-journalist bezocht een tiental interimkantoren op zoek naar een jonge dynamische medewerker, dus geen vijftigplusser en de helft van de gecontacteerden gingen in op die vraag, terwijl de andere helft weigerde, omdat zo'n aanwerving discriminerend is. 

Jozef Goebbels van het Spionnencentrum zat te wippen op zijn stoel van nerveuze verontwaardiging : de interimsector moet gestraft worden, de kantoren gesloten en al wie niet luistert naar de bevelen van de Gestapo zal jammer genoeg afgevoerd moeten worden. Befehl ist Befehl.  Zo werd het niet gezegd, maar het smoelwerk van Jozef sprak boekdelen. Die man is een jammere vergissing van Moeder Natuur en dat kan hij niet helpen, maar de 0000 vindt het prima om een dergelijk iemand op de kijkers los te laten, als vertegenwoordiger van de Overheid, het Regime en de Waarheid.  Laat ze dat maar lang volhouden, elke keer als Goebbels op het scherm verschijnt, verliest de 0000 enkele duizenden kijkerds.

Muyters stelde vast dat er pas sprake kon zijn van discriminatie àls het feit plaatsgevonden heeft : de opgenomen taferelen zijn slechts voorgesprekken  in een commerciële onderhandeling.  Een juiste visie. De razende Goebbels wist niet eens wat Muyters bedoelde, zo opgeladen was hij door zijn kortzichtigheid en onwetendheid. Die man weet niets van het bedrijfsleven en als het aan hem lag, functioneert elke firma zoals een ministerie met ambtenaren : een grote tikklok die 's morgens achterloopt en 's namiddags voorloopt, één blauwe Bic per jaar, vaste koffiepauzes, verplichte gemeenschappelijke lectuur van De Morgen, 5% negers, vingerloze dactylo's, moslimdirecteurs, rolstoelathleten en vele bediendes met een ABVV-speldje en een gretige bereidheid om het werk wekelijks neer te leggen.

Muyters beloofde alleszins dat zijn inspecteurs streng zouden optreden in de toekomst.  Mijn god, wat een wereld is dit geworden, ambtenaren van het ministerie die de bedrijven controleren op hun aanwervingen, en nog veel meer dan dat. En dan jammeren dat de economie achteruitboert.  De man die de interimkantoren vertegenwoordigt, zat er bij als Pluto, de geslagen hond en de coming 0000-man, Kobe Ilse, ging vrolijk verder met een test van een Kärcher-ruitenwisser, gehanteerd door een corpulente, onhandige vrouw waarvan je bij voorbaat wist, dat die het zou afleggen tegen een professionele ruitenwasser met de spons en de aftrekker. De test was niet gefilmd met een Verborgen Camera, de personages kenden hun rol als verliezer en winnaar.

Wij kennen onze rol voor volgende week ook. Alleen als Jozef Goebbels Volt komt opfleuren, kijken wij. Gutenabend, liebe Zuschauer.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Begraafplaatsen

Op VRT radio 2, wist men te melden,dat er in Vlaanderen strengere maatregelen moeten komen om onze kerkhoven te beveiligen, want nog nooit werd er op die plaatsen zoveel gestolen en beschadigingen aangebracht.

Van dergelijk nieuws wordt een mens echt boos, want je verwacht  niet, dat onze doden  niet meer veilig liggen op hun laatste rustplaats. Dit feit zegt alles over hoe de toestand hier momenteel is, en welk schorremorrie er door onze streken sluipt, crapuul dat zelfs geen respect heeft voor de rustplaats van doden. Dergelijke figuren horen niet thuis in een vrije  gemeenschap, die kunnen terecht in een goed bewaakte gevangenis of in een gekkenhuis. Waar gaat Vlaanderen heen ?  Er zijn betere tijden geweest, zeker weten.

Sophie DW

*****

Helaas ...

Helaas hetgeen ik steeds geschreven heb, soms geplaatst soms niet geplaatst, is steeds uitgekomen, helaas want het was beter geweest voor onze samenleving als ik me vergist had, helaas. Gelukkig bezit ik een enorm archief van hetgeen ik steeds geschreven heb want in dit land moet men steeds links en rechts kijken, de kogels komen steeds van links, weet u wel! Weken, maanden later komen dezelfde items onder de aandacht maar dan geschreven door anderen maar wel steeds met hetzelfde hot item nl. de ondergang van onze samenleving door een stijgende barbarij, een groep die lak heeft aan wetten, aan normen en waarden, en nog weigeren de politiekers drastisch in te grijpen. Nu staat Frankrijk in de picture morgen België overmorgen Duitsland of Spanje en wat horen we en wat zien we, ‘grootpraat zonder gevolgen’, de core business van politiekers, in de volksmond ook wel geformuleerd als “links lullen rechts vullen”. Als ouder en grootouder maak ik mij enorm ongerust en leef ik in angst met deze evolutie en stel me dagelijks meermaals de vraag: “waarom wordt er niet ingegrepen?” Nu maakt de staatsveiligheid melding van het gigantisch stijgend geweld en gevaar voor onze democratie (in feite hebben we geen democratie maar wel een ordinaire particratie) en wat zal er weer uit voortvloeien? Weer veel links lullen en rechts vullen en de burgers, de werkende en gewerkt hebbende burgers wel te verstaan, die soppen het zich maar op.In heel Europa is het één ellende met die barbarij en nergens wordt die barbarij verboden of verbannen uit het land, altijd maar schermen met vrijheid van godsdienst, wel, voor alle duidelijkheid, godsdienst gaat NOOIT boven de seculiere wetten, iedereen is vrij te geloven wat men wil maar NIEMAND heeft het recht iemand iets te verplichten te geloven en zeker niet het recht iemand te verplichten er naar te leven.Sarkozy ruikt nu stemmen en doet aan uitspraken waar de Fransen staan op te wachten, nu moet gekeken worden naar hetgeen hij effectief gaat doen, echt doen betreffende die barbarij, ik denk dat het alweer een ontgoocheling zal worden, helaas. Ook in Frankrijk komen de kogels meestal van links weet u wel! Daarom zal ik blijven verwittigen en oproepen tot ingrepen om onze welvaart, veiligheid en samenleving te beschermen tegen totale vernietiging door een bende onderontwikkelde barbaren.

Jean (onverkort)

NvdR Angeltjes : het is niet mogelijk op deze blog àlle reacties te plaatsen, die vaak hernemingen of hartenkreten zijn van wat we allen weten. Verwittigingen hebben we niet meer nodig maar onderbouwde argumenten én feiten verstevigen uw commentaren. Helaas.


*****

Linkse pers ziet rechts, maar het was averechts.

De democratische reclamebladen wisten het. De moordenaar in Toulouse zou wel uit rechtse hoek komen. Nu blijkt dat de wrede godsdienst een zoon uitgezonden had in het kader van de onrechtvaardigheden in Palestina en de aanwezigheid in Afganistan.

Voorlopig trad hij alleen op. Voorlopig want wat blijkt, zijn broertje had wat springstof verzameld en in zijn auto bewaard. Het is niet bekend of deze zou aangewend worden voor vredelievende doeleinden .

De moeder van dit gekke broederpaar weigerde haar zoon toe te spreken om te trachten zijn krankzinnige étappe te stoppen. Let wel, het gaat hier over mensen met onverdachte nationaliteit : de Franse. Ik weet niet wat de wetgever daar voorziet wanneer de wapens tegen het land worden opgenomen. Bij ons kan men daardoor de verworven nationaliteit verliezen.

Wie het geleuter van het hoofd van de Belgische staatsveiligheid gehoord heeft,  komt niet tot dat besluit. De brave man had het over: een gestelde daad waarvan bewezen is dat het terrorisme is als de dader in Afganistan geweest is binnen een terroristen-organisatie.(oef) De gestelde daden van terrorisme tegen de moskee en de bereden politie in Brussel hierbij prachtig ontwijkend. Ziet ge, de politie in dit land is zo objectief en rechtlijnig als de politiekers. Ze gaan over eieren in de porseleinwinkel als het om dat Janhagel gaat.

Maar een zangeresje dat in een of andere jeugdorganisatie onder de vlag van de Vlaamse leeuw gekampeerd heeft,  is wel staatsgevaarlijk en mag niet meedingen in een internationale zangwedstrijd. Je moet wreed lang gestudeerd hebben om dat te begrijpen.

Vanwege Daniel.

*****

Zeg me waar en wanneer 

Ik lees iedere dag online "Het Nieuwsblad" omdat het de enige krant is  die nog af en toe  mijn reacti's laat verschijnen. Hun artikels zijn in tegenstelling tot Angeltjes een verademing.

Niets aan de hand. Heden bv, de omsingeling van een geinspireerde religieus gevaarlijke onnozelaar die aandacht vraagt voor het lot van Palestijnse kinderen en daarvoor wat mensen moet vermoorden. Maar geen nood, wat verder lees je meer belangrijk nieuws. De Antwerpse Holvoet dichter kreeg de Arkprijs, een voetballer verhuisde van club of een filmster is aan haar nieuwste relatie begonnen.

Niets gelezen over de conclusie van onze staatsbeveiligers nopens de Satanfisten, blijkbaar is dat niet zo belangrijk. Ik had gehoopt dat die Amboe RimRammer commentaar zou gegeven hebben op de Zwitserse busramp, een straf van Allah of zoiets in die aard. Zover durfde hij blijkbaar niet gaan uit angst de volkswoede op zijn hals te halen.

Dat is wat wij nodig hebben : de macht en de verontwaardiging van ons volk tegenover heel die troep mislukte carnavalzotten. We leven op een tijdbom die op ieder moment kan ontploffen.

René

*****

De pravda

Op 22 maart kan men nog steeds op de digitale versie van de altijd de waarheid verkopende De Morgen lezen, dat Mevrouw Le Pen electorale schade zal oplopen als zal blijken dat de dader van de Toulouse moorden uit extreem rechtse middens komt. Oftewel hoe de rood-groene vogelpijpers het licht van de zon blijven ontkennen. Collocatie zou in zulke gevallen méér dan aangewezen zijn.

mvg - Victor L.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit waar of is het nep ? De Vliegende Hollander

  

Vliegen zonder hulpmiddelen is een van mijn jarenlange en favoriete dromen die me ontzettend blij en gelukkig maken. Ik wandel ergens en plots loop ik met grote stappen vooruit,  strek mijn armen opzij en ik ben weg, de lucht in. Ik zwenk en zweef als een vogel, de mensen op de grond kijken niet eens op, het is gans normaal, dat een ouwe gek rondfladdert.  Soms vlieg ik rond het Centraal Station van Antwerpen, dat echter veel groter is dan in werkelijkheid en het is opgetrokken uit vele verschillende houtsoorten, ik duik er omheen en bewonder het ... en dan land ik en loop ik gewoon verder. De dag na zo'n vliegdroom is gewoonlijk een heerlijke dag waarin ik nageniet.  Ja, beste lezers en droomexperten u mag het zeggen : ik zie ze vliegen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidair met de immigranten : iedereen TBC !

 

Tbc terug in Europa.

Behalve de culturele, criminele en religieuze nu ook een bacteriële en virologische verrijking !

Maar omdat het gegeven zoals steeds vanuit een marxistische, dus socio - economische invalshoek geduid wordt, is de bottomline dat we uit solidariteit nogmaals in onze geldbuidel moeten tasten, (11.11.11.) en als we dat niet vrijwillige doen, doet de overheid  het  in onze plaats. 

Hoera egalitarisme, solidair met de immigranten : iedereen TBC !

Prometheus

In België raken steeds meer mensen besmet met tbc: liefst 1.115 in 2010, een stijging met 12,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral migranten zorgen voor een opflakkering.

Uit een rapport van de Europese gezondheidsdienst ECDC en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt dat de landen van de Europese Unie twee jaar geleden 74.000 gevallen van tuberculose noteerden. Dat is een afname van 7 procent tegenover 2009. België maakt een slechte beurt. Zo steeg het aantal besmettingen met liefst 12,2 procent tot 1.115 personen. 52 patiënten overleden aan de infectieziekte.
 
Meer dan de helft van alle getroffenen in ons land is uit het buitenland afkomstig. "Er komen veel migranten binnen die besmet zijn", zegt Jef Van den Ende, tuberculose-expert bij het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde. "In hun thuislanden komt de ziekte tot honderd keer zo vaak voor."
 
Het rapport waarschuwt voor de multiresistente variant van tbc. Bij een dergelijke besmetting helpen de basismedicijnen niet direct en moet er een speciale combinatie worden gevonden, schrijft de krant De Morgen.
 
Artsen Zonder Grenzen spreekt van "een wereldwijde crisis" rond multiresistente tuberculose, waarbij waarschijnlijk maar 10 procent van de patiënten toegang heeft tot behandeling.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan, waar vrouwen worden afgetuigd

 

De religieuze raad in Afghanistan wil de vrouwenrechten sterk beperken – president Hamid Karsai gaf zijn zegen.  De nieuwe richtlijnen van de religieuze politie laten niets aan de verbeelding over: “Mannen zijn van een fundamentele betekenis, vrouwen zijn tweederangsfiguren.”  En mannen mogen hun vrouwen slaan, want de sharia staat het toe.  Men is niet verplicht deze richtlijnen te volgen, maar veel Afghanen zien ze wel als bindend.

Hamid Karsai had deze gedragscode op zijn webstek gepubliceerd en ze tegen kritiek verdedigd.  De Oelemaraad, waarin de 150 belangrijkste moslimgeestelijken verenigd zijn, is van plan de bewegingsvrijheid van vrouwen te beperken.  Zo zouden Afghaanse vrouwen nu ook verplicht worden slechts in begeleiding van mannelijke familieleden openbaar vervoer te gebruiken of op reis te gaan.  In de bazaars, in publieke gebouwen, op universiteiten of op het werk moet er een strikte scheiding der geslachten heersen.

De Oelema-gedragscode is in tegenspraak met de grondwet van 2003.   Deze was een compromis tussen de fundamentalisten en de liberalen, de artikels een contradictio in terminis.  Zo leest men in artikel 22: “De Afghaanse burgers, zowel vrouwen als mannen, hebben voor de wet dezelfde rechten en plichten.”  In artikel 3 daarentegen: “In Afghanistan mag geen enkele wet in tegenspraak zijn met het geloof en de richtlijnen van het heilige geloof van de islam.”

Vrouwenrechtenactivisten hadden toen al op het gevaar van dit artikel voor de vrouwenrechten gewezen.  Ze schrijven de toegevende houding van Karsai t.o.v. de Oelema-gedragscode toe aan de vredesgesprekken met de Taliban.  Zij vrezen dat er toegevingen op kosten van de vrouwen zullen gaan.

Afghanistan-experte Heather Barr van Human Rights Watch is verontwaardigd over het zwijgen van de westerse regeringen, die hun tussenkomst in Afghanistan toch ook met de strijd voor de vrouwenrechten gelegitimeerd  hebben.  De aarzelende vooruitgang voor de vrouwen hoort tot het magere succes van het westen sinds ze de Taliban van de macht verdreven hebben in 2001.  Zo kunnen vandaag miljoenen meisjes weer naar school, vrouwen uit werken gaan en gehoord worden in het parlement.

Het is een doorn in het oog van de fundamentalisten.  Ze proberen voortduren de vrouwenrechten te beperken.  Zo kregen alle TV-zenders instructies hun vrouwelijke moderatoren te verplichten een hoofddoek te dragen en zich slechts matig te schminken.  Vorig jaar heeft de regering haar wetsontwerp om de vrouwenhuizen te nationaliseren pas na internationaal protest ingetrokken.

Vertaling: Floriaan Terbeke

Bron: Barbara Marti, red. en uitg. FrauenSicht, in 20 Min.Online.CH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salafisten ? Aan m'n hoela ! Belgische staatsveiligheid : van hetzelfde.

 

De conclusie van de Belgische Staatsveiligheid dat Salafisme de grootste bedreiging voor Westerse democratie zou zijn, is fundamenteel verkeerd en zelfs pure propaganda om de Belgen opnieuw een oor aan te naaien met een nieuw “isme” waarvan hij of zij voordien uiteraard meestal nog nooit gehoord hebben.

De brave burger mag vooral niet gaan denken dat de islam in zijn geheel en al zijn gigantische geledingen een ontzaglijke bedreiging vormt voor de westerse beschaving, inclusief België. Daarom mag het alleen een sekte zijn die gevaarlijk is, een 'isme' dat uit het niets komt opduiken doch overdadig elk uur van elke dag in radio en tv kan uitgespuwd worden in de oren van naïeve weerloze autochtone bevolking om de aandacht af te leiden van het échte gevaar.

De keuze van de staatsveiligheid om een minoritaire stroming binnen de Soennitische islam die nauwelijks verschilt van de in verhouding gigantische stroming van het al even puriteinse Wahabisme met de vinger te wijzen, is veelzeggend. De gazet van Janssens mag trots zijn op haar fascistoïde leugens.

Het is immers dat laatste, Soennitische, Wahabisme dat op het Arabische schiereiland als staatsgodsdienst de plak zwaait, en dat verantwoordelijk is voor bijna al het hedendaags geweld in Irak, Syrië, Afghanistan en Pakistan. Hiermee wil ik niet gezegd hebben dat de Sjiieten, de aartsvijanden van de Soennieten lieverdjes zijn. Eens ze de atoombom bezitten zullen wij in het vrije Westen dit misschien niet eens meer kunnen voortvertellen, zo vredelievend zijn ze.

Het schandalige is dat, hoewel ze zoals de meeste moslims onverdraagzaamheid dagdagelijks belijden en uiteraard integratie verwerpen, het juist deze Salafisten zijn die samen met de Khawarij en Ibadieten een meer tolerante vorm van islam bepleiten.  En soms, doch heel zelden, principieel geweldpleging tegen andere islamieten  verwerpen. Deze Salfisten worden nu beschuldigd door de staatsveiligheid om de ware schuldigen niet met naam en toenaam te moeten noemen.

De islam zélf in zijn totaliteit is schuldig en gevaarlijk. De islam = fascisme.

Het is weliswaar belangrijk om te weten dat de echte hoofdstromingen vooral geografisch bepaald zijn en zich in essentie alleen onderscheiden door hun aanspraken op de politieke macht.

Het zal niemand hier verwonderen dat het grote schisma als bloedige tweedeling in de islam al ontstond nauwelijks dertig jaar na de dood van de profeet en het er dus bijna ogenblikkelijk bovenarms gewelddadig op zat.

Of Aboe Imran nu een Salafist is of een Wahabiet zal u worst wezen. Hun enige en overigens gemeenschappelijke doel is u te onderwerpen of minstens jizya te laten betalen. Wees gerust, win 4 life, met de socialisten voor en de sjeik van het Kiel achter de kassa. Dat is althans de bedoeling met af en toe de executie van een afvallige of de verkrachting van een minderjarig kind van een christenhond, dat spreekt voor zich. Als slaaf en slavin kan en mag je immers helemaal niet meer protesteren.

Of er nu toe opgeroepen wordt uit een reguliere Soennitische, reguliere Sjiitische, Wahabitische of Salafistische moskee, maakt niet het geringste verschil uit. Terloops het boek van Anke Van dermeersch zal voor mij nog even moeten wachten. Het ligt klaar maar ik huldig het principe 'first in first out', vandaar.

Hou die jongens en meisjes van de Belgische staatsveiligheid inmiddels maar goed in de gaten. Ze willen het nog ver schoppen in de toekomst, dat is althans hun vast voornemen en bedoeling. Zij staan klaar voor de collaboratie.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten

 

De Italo-Waalse nicht, de Notionele Aftrekker en den Baard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag hoe de islam de ongelovigen beoordeelt

De islam is de superieure religie – fatwa nr. 13759 - door de geëerde Saoedische juridische expert en islamverkondiger Mohammed Salih al-Munajjid

Vraag: “Hoe beoordeelt de islam de ongelovigen?”

Antwoord: “De islam heeft ons bevolen om barmhartig te zijn voor elkaar.  Tegenover de ongelovigen moeten we neerbuigend en hard zijn.  Allah beschreef de metgezellen van Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – als volgt: ‘Mohammed is de boodschapper van Allah.  En degenen, die met hem zijn, zijn hard tegen de ongelovigen maar barmhartig tegenover elkaar.’ (Soera 48, 29).  De islam staat ons, moslims, toe te trouwen met de vrouwen van de joden en de christenen.  Omgekeerd mogen deze niet huwen met onze vrouwen, want joden en christenen zijn inferieur.  Onze vrouwen zijn superieur aan hen.  De lagere mag niet boven de hogere staan.  De islam is superieur.  Niets mag boven de islam staan.  Wij geloven aan hun profeten, maar zij geloven niet aan onze profeten. 

De islam heeft ons bevolen de joden en christenen van het Arabische schiereiland te verdrijven.  Zij mogen daar niet blijven, want het Arabisch schiereiland is het land van de boodschap van de islam.  Daarom mag het land niet verontreinigd worden door onreine joden en christenen.  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde: ‘Verdrijf de polytheïsten van het Arabische schiereiland’ (Sahih al-Bukhari 2932 en Sahih Muslim 3089).

De islam heeft ons verboden hetzelfde eetgerei te gebruiken als de joden en de christenen, tenzij dit onder dwang gebeurt.  In dit laatste geval moet het eetgerei grondig afgewassen worden. Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde hierover: ‘Als jullie ander eetgerei krijgen, gebruik het niet. Indien er geen andere keuze is, dan eet ervan, maar was het eerst grondig.’ (al-Bukhari 5056 en Muslim 3567). 

De islam heeft ons verboden ons zoals de ongelovigen te kleden of te eten en drinken.  Want wij zijn superieur aan hen en de ongelovigen zijn inferieur aan ons.  De superieure zal de inferieure niet nabootsen.  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – heeft degene, die de ongelovigen imiteert de hel belooft: ‘Wie een volk nadoet, wordt één van hen.’  Deze verklaring werd door Aboe Dawoed (3412) aan ons overgeleverd.  Al-Albani bevestigde de authenticiteit van de overlevering.  Men kan deze onder Sahih Aboe Dawoed (3401) terugvinden.

Onze profeet heeft ons bevolen tegen de ongelovigen ten strijde te trekken als we in staat zijn hun landen te veroveren en hen voor de keuze te stellen:

 -          zich te bekeren.  In dit geval zullen de ongelovigen zoals de onzen beschouwd worden met gelijke rechten en plichten.

-          jizyah (soort belasting voor kafirs) te betalen

-          tegen ons oorlog te voeren.  In dit geval zullen na onze overwinning hun bezittingen, hun vrouwen, kinderen en gronden ons toebehoren.  Ze gelden dan als oorlogsbuit.” 

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


21-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Staatsveiligheid : Salafisme grootste bedreiging voor Westerse democratie

 

Zo ziet u maar : de belgische Staatsveiligheid is het eens met Angeltjes

Volgens de Staatsveiligheid is het salafisme - en dus Sharia4Belgium - "de belangrijkste bedreiging voor de democratie in België". Dat zegt de organisatie in Knack. "In Antwerpen heb je een militante salafistische aanwezigheid die voor steeds meer spanningen zal zorgen."

Het salafisme is een fundamentalistische strekking in de islam. De leden gedragen zich zoals in de tijd van Mohammed, veertien eeuwen geleden, zij volgen de regels van toen. Het salafisme bestaat hier sinds de jaren negentig, maar deint almaar meer uit. "Er zijn nu al honderden militanten en duizenden sympathisanten in België. Niet alleen meer in de grote steden, maar overal in het land. De bekendste groep is natuurlijk Sharia4Belgium, die film na film op het internet post en doelbewust de provocatie zoekt, maar de meeste anderen werken op lokaal vlak in stilte', aldus de staatsveiligheid in Knack.

"Geen gematigde salafisten"
Voor de staatsveiligheid bestaan er geen gematigde salafisten. "Niet alleen vanwege het gevaar voor geweld en terrorisme, ook al is daar maar een kleine minderheid voor gewonnen. Maar ook omdat het salafisme nu de felste antidemocratische stroming in het Westen is. Zij zetten moslims onder druk om niet te gaan stemmen, niet op te komen voor verkiezingen, niet in het leger te gaan. Bovendien hebben ze een zeer negatieve invloed op de samenleving: meisjes in korte rok worden aangepakt, nachtwinkels met alcohol worden afgedreigd, vrouwen mogen geen mannelijke dokter hebben, enzovoort."

Veelwijverij
De salafisten scheppen "een parallelle samenleving. Ze zijn ook erg zichtbaar, al was het maar door hun lange baarden en alles verhullende gewaden. Dat zorgt allemaal voor maatschappelijke spanningen, en die gaan alleen nog maar toenemen. Ze richten zich vooral op de onderkant van de samenleving. Daarom zijn ze nu het meest in opmars in volkse buurten zoals Kuregem (Brussel) en Borgerhout. Een bijkomend probleem is dat die salafistische regels soms voorrang hebben op onze wetten. Steeds meer mensen trouwen alleen religieus, zonder burgerlijke stand, of trouwen zo zelfs met meerdere vrouwen. Zo komt polygamie weer voor in België."

Afvalligen ombrengen
Volgens de staatsveiligheid neemt ook het fanatieke takfir-ideeëngoed hier toe. De Staatsveiligheid in Knack: "Extreme salafisten vinden dat je de burgerlijke wetten niet moet toepassen en ongelovigen zelfs mag beroven. En de meest extreme, de takfirs, waarvan er ook al tientallen in ons land zijn, vinden dat je geloofsafvalligen zelfs mag ombrengen. Elk jaar vertrekken tientallen studenten om aan salafistische instellingen in Egypte, Saudi-Arabië en nu vooral Jemen religieus gevormd te worden. Zij hebben veel invloed op hun omgeving als ze terugkomen. Zo zagen we hoe in Kortrijk de jongeren van een jeugdhuis ineens begonnen te radicaliseren nadat een student uit Jemen was teruggekeerd."

De Staatsveiligheid: "Er zijn al salafistische moskeeën, ook al blijven dat uitzonderingen. Er zijn vooral culturele centra, zoals Le Jardin des Jeunes of La Source in Brussel. Er zijn boekhandels en uitgeverijen die met internationale financiële hulp massaal goedkope salafistische boekjes verspreiden. Er zijn nu zelfs salafistische onderwijsinstellingen opgericht, zoals de Faculté des Sciences Islamiques de Bruxelles in Sint-Joost en Dar Al Hadith in Borgerhout, die verbonden is met de gelijknamige fundamentalistische school in Jemen. Er is in Antwerpen een militante salafistische aanwezigheid die voor steeds meer spanningen zal zorgen."

Bron : Gazet van Janssens

Fotot : Marcel Steeman

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ons sê dankie!

Geagte redaksie,

ons wil net graag dankie sê. Baie, baie, baie dankie Angeltjes, en ook dankie aan ander blogs en koerante in Vlaandere, vir die dekking van nuusgebeure en ander inligting oor gebeure in ons mooi land - Suid-Afrika. Ek moet Hannes Engelbrecht gelukwens met sy bydrae, en vir daardie pragtige foto van die Boland, een van Suid-Afrika, en van die Wes-Kaap Provinsie, se mooiste dele. Gelukkig lê die Boland in daardie deel van Suid-Afrika wat nie tradisioneel aan swartes behoort het nie, maar wat aan die San en die Xhoi (Bosjesmannen en Hottentotten) behoort het, en die afgelope 300 tot 360 jaar ook deur Afrikaners (afstammelinge van Nederlanders, Franse Hugenote, en Duitsers) bewoon word. Dankie ook vir my berig oor die "moontlike volkstaat" in die Karoo. Ek waardeer dit opreg!

Peter

*****

Moeilijk te verteren.

Geachte redactie,

Nu er meer klaarheid komt in de moordpartij te Toulouse en de dader een moslim terrorist blijkt te zijn, wordt dit een moeilijk te verteren hap voor de linkse poco media en zeker voor onze eigenste immer neutrale roodgekleurde OOOO zender. Hoe gaat Vim de Wilder of een andere linkse leuteraar dit aan de man/vrouw brengen ? Toen de feiten pas gepleegd waren was men er als de kippen bij om extreem-rechts van deze rotzooi te verdenken.Maar nu blijkt een Prachtmens te dader te zijn. Een moslim terrorist! Ach,ze zijn zo lief meneir !

Terloops gezegd, de Prachtman die hier een weekje geleden moedwillig acht motards van de politie met zijn auto het ziekenhuis inknalde, verklaart nu dat hij de keuning wilde spreken. Voorwaar ... die gebaarde rochelaars hebben een vreemde manier van aanbellen om gehoord te worden.

mvg - Senior

*****

Livingstone wil Londen als "baken van de islam"

Beste redactie, beste Ray,

Als je op een moment denkt alles gezien en gehoord te hebben, komt vanuit de linkse hoek de genadeslag. Ik zou jullie allemaal een fijne zonnige dag willen wensen, maar het lukt me niet ...  http://ejbron.wordpress.com/

Capricorn

*****

Toulouse,  Breivik en de VRT

Verdomme, 't is gene extreem-rechtse maar ne M-factor* die net als links het opneemt voor de Palestijnse kwestie, als ze dat op de staatszender geweten hadden... 

Gina

*Moslim fanaat.

*****

Petje af.

Geachte Redactie,

Vanmorgen konden we in de media vernemen dat de dolle schutter van Zuid-Frankrijk niet alleen reeds gekend is, maar ook omsingeld zit in zijn verblijfplaats. Verheugend nieuws, vermits die moordenaar : 1) nu zijn misdaden verder kan zetten: 2)  algemeen geweten is dat het hier NIET gaat om een dolgedraaide extreem-rechtse (zoals de pers reeds omfloerst suggereerde) maar WEL, zoals het mondiaal modeverschijnsel,  een klootzak die behoort tot het geloof van de Wrede.

Petje af, chapeau, hats off, Mütse ab voor de Franse politionele aanpak : "Ze" hebben die schurk reeds bij de lurven na 2 (zeggen & schrijve TWEE) dagen.I n dit onland hebben "ze" de moordenaar van Ingrid Cacaert uit Maldegem nog steeds niet nà 21 JAAR.(Ingrid werd vermoord met 21 messteken in de trappenhal van een appartementsgebouw in Heist, deelgemeente van Knokke-Heist).  Maar in dit triest geval, zal het maar om één moordenaar gaan, doch... wat dan met de "bende van Nijvel" waar het gaat over een héle groep gespuis ?R eeds méér dan TWEE DECENNIA zijn er al verlopen. Resultaat: NOPPES, niemendal !

Victor van Vosselaer

*****

De moorden in Toulouse

De schuldige moordenaar kwam van extreem-rechts. Daaraan twijfelde niemand zeker de linkse kerk niet. Het kwam nog goed uit ook, het kon alleen maar kwaad doen aan de rechtse president kandidate Marine Le Pen. Nu men weet dat de moordenaar een zekere Mohammed is zal de aandacht van de linkse pers wel verminderen, Wie had kunnen denken dat een lid van de vreedzame islam zo iets zou kunnen uitsteken.

Roger Catrysse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Bru geridiculiseerd door Marokkaanse co-presentatrice

 

Wout Bru zal blij zijn met de uitspraken van de Marokkaanse Fatima Marzouki. Geef ze een promotieduwtje in de rug die couscous fanaten en ze maken je belachelijk.

In het TeVeblad van 20.3.’12, op blz. 6, onder de titel “GOED GEZEGD?!”, een uitspraak van Fatima Marzouki:

“Een man achter het fornuis ziet er maar raar uit. Koken is een vrouwenjob.”

Waarschijnlijk babbelt zij haar man/eigenaar maar na. Maar als zij haar gedacht zegt over wat wij als normaal beschouwen, kunnen we er wel een antwoord op geven:

“Een man met een djellaba ziet er maar raar uit. Rokken zijn voor vrouwen.”

Wout Bru, de gekende chef zal blij zijn dat zijn co-presentatrice van het eethuis Warda in Antwerpen, geen hoge dunk heeft over zijn prestaties. Het is altijd wat met die mensen, geïntegreerd of niet, het blijven wringers.

Wes Hardin & Ray
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!