Angeltjes
26-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren : mijn poes vond het geweldig

 

Wat hebben we genoten zaterdag van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.  Een heerlijk gebeuren met het kruim van de vedettes die soms opduiken in onze nachtmerries,  zowel die van de 0000 (VRT) als die van een trapje lager, de 000 (VTM). Met als pousse-café ministerin Ingriet Lieten die kwam zeggen, hoe graag ze iedereen zag.  Het leek wel echt.

Op de afbeelding Cath Luyten die een fijn staaltje humor afleverde in een fel gesmaakr fragment uit een of ander VRT-orgasmeprogramma.  "En Cath, heb jij een hond ?" "Neen, ik heb wel een poes".  Iedereen rollend over de grond. Cath heeft niet alleen een poes maar ook een mooie rug met striemen, zoals we kunnen zien op de foto, genomen op de imitatie catwalk. En daar mag u zelf iets grappigs bij verzinnen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS-senatrice verhindert uitwijzing van illegaal

 

 

Senatrice Fati Saïdi van de Franstalige socialisten (PS) heeft zich aan boord van een toestel van Royal Air Maroc gemengd in een ruzie tussen twee agenten en een uitgeprocedeerde illegaal die het niet eens was met zijn gedwongen uitwijzing naar Marokko. Saïdi las de politie de levieten en bereikte met haar ingrijpen dat de uitwijzing van de illegaal werd afgeblazen.

Di Rupo moet dinsdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken tekst en uitleg geven over de handelwijze van zijn partijgenote. De luchthavenpolitie heeft ontstemd gereageerd op het optreden van de senator.

Volgens onze altijd correcte mening heeft Fati groot gelijk : Franstalige politici zijn er in de eerste plaats om te zorgen dat de uitvoering van wetten die hen niet zinnen, verhinderd wordt. Hoe meer allochtonen en bipatrides deel zullen uitmaken van onze parlementen,  (en regeringen) hoe vlugger we de status van woestijnland zullen bereiken en daar gaat het toch om, beste dhimmis.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod beantwoordt aan opzet : cafés verdwijnen

 

1100 cafés minder sinds rookverbod

Nu nog een drankverbod en als het moet, enkele drugbendes of hangjongeren voor de deur en we zijn er : gedaan met de cafés en het privé initiatief van de horeca. Leve de staat !

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1142827/1-100-cafes-minder-sinds-rookverbod.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weldra zero-tolerantie inzake Werkgelegenheid

 

Nog maar vier op tien migranten werken : nog een kleine inspanning en we zijn er. Wij wisten dat we op Monica konden rekenen.


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=VU3NTITR

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinds je in Mortsel geen gas meer kan geven ...

 

Sinds je in Mortsel geen gas meer kan geven, kan je niets anders doen, als automobilist, dan de bewoners gas geven.

Man man man ... Bij Radio 1 hebben ze zichzelf in de voet geschoten door naar de drukste gemeente in Vlaanderen te zoeken. Voor die ene keer dat de roodgroene zender het resultaat in eigen politiek voordeel verkeerd heeft ingeschat,  is het nationaal lachen geblazen met Mortsel-stad Groen!

Daarom ook dat je er bijna niets van terug vindt in de media. In Mortsel waren ze met hun fluorescerend groene aureolen na de Pira-verkiezingen, glad vergeten dat ze deel uitmaken van een natie die op een landkaart vermeld staat. Knooppunt, kruispunt, verbindingswegen, servitude en algemeen belang, dat kennen ze niet, die fascistisch begrensde groene tuinkabouters.

Zot van glorie gingen ze daar eens een verkeersregeling 'amenageren' alsof Mortsel een onafhankelijk, zelfbedruipend eiland zou zijn, los van de rest van de wereld.  Het is er navenant geworden. Leegstand en leegstank, leeglopers en deels een leger aan nieuwelingen die weinig opbrengen. Apartheid aan de rand, en randgevallen binnenin. Leveranciers die het opgeven en later wel eens zullen terug komen als het lukt. Versheid van producten eventueel gegarandeerd. Van al de paaltjes en gareeltjes aan beide kanten van de trambedding staan er regelmatig nog een of twee recht.

Een perpetuele bron van uitgaven, kosten, herstellingen, gevloek en onvrede. Handelaars klagen over omzetverlies van 30 tot 70%, als je hen in vertrouwen neemt. Van fietsers alleen kan je niet leven. Vooral niet van die fietsers die in het weekeinde met de wagen naar de Ardennen vertrekken, fietsen achterop. Als het zo voortgaat moeten ze in Mortsel inderdaad hun sokken zelf gaan breien omdat ze niet meer naar de Veritas op de Statielei 15 geraken.

Stank you very much, Ingriet Pira. Sing along with Marva :

Ik droom voor jou In Groen! en blauw

Een eiland in de zon

Met hier en daar en ik zeg waar

Een beekje en een bron. .. van ergernis

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 802)

 

NOOIT, met het Belang, NEVER !

We hebben het reeds vele malen geschreven, in de loop van de laatste jaren, dat het niet de Walen zijn die ons weerhouden om een Onafhankelijk Vlaanderen te realiseren maar de Vlamingen zelf. Nooit hebben we kunnen begrijpen dat de twee Vlaamse partijen die allebei de Onafhankelijkheid van Vlaanderen als voornaamste doelstelling hebben niet kunnen of willen samenwerken. Nochtans ervaren we dagelijks dat de grote meerderheid van de leden van deze beide partijen daar anders over denkt. De wisselende resultaten van beide partijen (NVA en Vlaams Belang ten titel van inlichting voor mogelijke onwetenden onder onze lezers) gingen, samen opgeteld, steeds in stijgende lijn gedurende de laatste jaren.

Vandaar de hoop van velen dat het dan vroeg of laat toch wel eens zou gebeuren dat ze SAMEN hun doelstelling zouden gaan bereiken.
De herhaalde verklaringen van Bart De Wever dat hij principieel tegen het cordon is enerzijds en de herhaalde uitgestoken handen van het Vlaams Belang anderzijds lieten bij velen verhopen dat dit, voor Vlaanderen vreselijke, probleem eens zou opgelost worden.
Maar toen we enkele dagen geleden een samenvatting van een debat, dat in Gent tussen de plaatselijke partijkopstukken werd gehouden, op het internet konden bekijken, stokte onze adem. De vertegenwoordiger van de NVA, een overgelopen vroegere socialist, die luistert naar de naam Fried-Sieg Bracke meende het nodig aan alle toehoorders duidelijk te maken en we citeren " dat zijn partij NOOIT met het Vlaams Belang zal samenwerken. NEVER". Waarom hij er nog een vertaling in het Engels bijvoegde is ons ook onduidelijk gebleven.

Maar aangezien we nergens een reactie van Bart De Wever hebben kunnen lezen in verband met deze verklaring moeten we dus tot de afgrijselijke vaststelling komen dat een stem voor de NVA feitelijk een stem tegen Vlaanderen geworden is. Onze Zuiderburen zouden zeggen "il faut le faire" !

Daarom hopen we dat de ogen van vele ex-Vlaams Blokkers of Vlaams Belangers, en die dit in hun hart steeds gebleven zijn maar bij de vorige verkiezing hebben gemeend Bart De Wever een kans te moeten geven, nu door Fried-Sieg geopend werden. De kans is groot aan het worden dat ze massaal zullen terugkeren naar de partij die het roer steeds heeft recht gehouden. Spijts intern gezaaide twisten door ambitieuse "verruimers"; spijts het vertrek van een reeks hoofdzakelijk opportunisten blijft het Vlaams Belang nog steunen op een oersterke achterban die van geen wijken weten wil. Op dergelijke stevige basis kan terug gebouwd worden. De eerste tekenen van een kentering laten zich reeds voelen. Nooit werd afgeweken van de drie voornaamste doelstellingen te weten 1. Een Onafhankelijk Vlaanderen 2. Een zware bestraffing van criminelen die onze samenleving en levenskwaliteit dag na dag en stuk voor stuk vernietigen 3. Het terugzenden naar hun plaats van vertrek van buitenlandse gelukzoekers die zich hier vestigen maar zich niet willen aanpassen aan onze normen en waarden.
Neen, wij hebben nooit iets tegen buitenlanders gehad: zelfs integendeel. Maar wanneer dezen de mening toegedaan zijn dat WIJ ons moeten gaan aanpassen aan hun godsdienst en levensgewoonten dan zeggen we om de woorden van Fried-Sieg te gebruiken: NEVER !

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestor Gerard, de fotograaf van de Vlaamse Beweging in het Bormshuis

 

Met deze postume tentoonstelling wil het Bormshuis de ietwat vergeten naam van ‘dé fotograaf van de Vlaamse Beweging’ terug voor het voetlicht brengen; zijn werk is immers van een onschatbare waarde voor de visuele geschiedschrijving van de Vlaamse Beweging in het midden van de twintigste eeuw.
Nestor Gerard legde gedurende bijna een halve eeuw ontelbare personen en manifestaties uit de Vlaamse Beweging op de gevoelige (glas)plaat vast.
Deze tentoonstelling is dan ook voornamelijk een fototentoonstelling, waarbij via een selectie uit de duizenden foto’s, maar ook met brieven van Nestor Gerard een beeld geschetst wordt van de Vlaamse Beweging, zowel op politiek als op cultureel vlak.
Kort wordt tevens aandacht besteed aan de figuur van Berten Fermont en andere Vlaamse Dienstweigeraars uit de jaren 1930 want Nestor Gerard had zich hun lot, en dan in het bijzonder dat van Berten Fermont, aangetrokken.

De tentoonstelling is van dinsdag 6 maart tot en met zaterdag 30 juni 2012 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het Bormshuis op dinsdag en woensdag van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur.
Begeleide groepsbezoeken (€ 1 p/p) aan de tentoonstelling en het Bormsmuseum (ook buiten de openingsuren) zijn mogelijk mits tijdige afspraak met conservator Lieve van Onckelen (info@bormshuis.org – 03 238 27 49, na 18 u.).

In de begeleidende catalogus kan men naast een beschrijving van de tentoongestelde panelen ook een biografische schets van Nestor Gerard terugvinden. De catalogus van deze tentoonstelling is vanaf 3 maart 2012 verkrijgbaar in de tentoonstelling of door overschrijving van € 5 op IBAN-rekening BE19 4198 0452 6112 – BIC: KREDBEBB van Bormshuis vzw, 2000 Antwerpen met vermelding van “CAT42


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de geur van jasmijn ?

 

Tunesië is voortdurend in gevecht met zichzelf.  De Tunesische lente kreeg wel bloesems, maar er volgden geen vruchten.  Tenzij men de islamisering als een oogst mag beschouwen.
Souad Abderrahim was hét gezicht van de vrij gevochten Tunesische vrouw, lijsttrekster voor de Ennahdapartij in het tweede district van Tunis, apothekeres, moeder van twee kinderen, met haar henna-gekleurde lange haren duidelijk kiezend voor een leven zonder hoofddoek en haar mantra “we willen de polygamie niet herinvoeren of de hoofddoek verplichten” als sussende geruststelling voor bezorgde Tunesische vrouwen en seculiere kiezers.  Dat was toen, vóór de verkiezingen van oktober 2011. 

 

Slechts 16 dagen later veranderde de toonzetting.  Tijdens een vraaggesprek met Radio Monte Carlo Doualiya veroorzaakte zij een controverse toen ze mededeelde dat ze alleenstaande moeders een schande voor Tunesië vond en dat deze “geen recht hadden op een bestaan”.  Ze voegde eraan toe: “Ik ben plaatsvervangend beschaamd voor Arabische of moslimlanden, die excuses proberen te vinden voor zondaars.”  Zij bleef er de nadruk op leggen dat slechts verkrachtingsslachtoffers recht op bescherming hebben, maar dat dit absoluut niet kan voor alleenstaande moeders.  En ze ging nog een stapje verder met: “De Tunesische wetgeving moet gebaseerd zijn op Arabische moslimtradities en er is in Tunesië geen plaats voor volledige en absolute vrijheid”. 

In Tunesië worden er gemiddeld vier kindjes per dag buiten het huwelijk geboren – desalniettemin wil Souad Abderrahim het bestaan van één-oudergezinnen ontkennen.  Voor haar kan het gezin slechts gevormd worden binnen het huwelijk. Zo wil ze ook het wetsartikel omtrent adoptie veranderen omdat dit niet overeenstemt met de islam.  Volgens haar is Ennahda voorstander van burgerrechten en van de ijtihad, het proces dat de wetgeving vormt door een onafhankelijke interpretatie van de koran en de soenna.  De vraag of mannen en vrouwen gelijke erfrechten zouden moeten hebben, werd behendig ontweken met een religieuze uitleg, alhoewel ze benadrukte dat haar partij niet in naam van de islam spreekt.   Zij vindt dat er soort westers complot over gelijke erfenisrechten gaande is, waarmee zij het absoluut oneens is, want dit zou betekenen dat er een seculiere hervorming moet komen: “Het staat nochtans duidelijk in de koran.  Verenigingen van feministes die een volledige gelijkschakeling eisen betreffende de erfenisrechten zijn een minderheid en zij vertegenwoordigen geenszins de Tunesische vrouwen.  Er is gewoon geen vraag naar.  Het is een westers, een Frans project.  Ennahda wil dat mannen en vrouwen elkaar als partners aanvullen.”

Op de vraag hoe zij de toekomst van Tunesië ziet, antwoordt zij: “Het zal Arabisch en moslim zijn.  De motor wordt de moderne islam.  In het verleden werden politieke projecten uit Frankrijk geïmporteerd, zoals b.v. de totale vrijheid voor vrouwen en steun aan alleenstaande moeders.  In onze maatschappij kunnen we ongetrouwde moeders, of kinderen die hun moeders naam dragen, niet verdedigen.  Dit is niet in overeenstemming met onze Tunesische identiteit.  Enkele partijen creëren valse problemen.  Ik verdedig de vrijheid van menigsuiting binnen het kader van de blijvende functies en sociale waarden van Tunesië, die niet noodzakelijkerwijs moslim zijn, maar als het komt tot het plaatsen van een standbeeld van een naakte vrouw op een openbare plaats, dan is mijn antwoord kort en krachtig: neen! (Zij maakt daarbij een allusie op een voorstel van een kunstenaar op het Habib Bourghibaplein) Ik ben tegen radicalisme…”

Hoe ironisch dat na het uiten van haar moslim-radicale mening, zij zich zelf als een liberale politica ziet.  Zoals vele zelfbenoemde liberalen, die zich niet schijnen te realiseren hoe totalitair en onverdraagzaam zij zich t.o.v. een andere mening opstellen, mag het ons niet verwonderen dat volgens haar logica zij “tegen radicalisme” gekant is.  Zoals een vis die niet weet dat hij nat is…

Souad Abderrahim kreeg verschillende koosnaampjes: "de diamant" of "la pasionara van Tunesië", symboolfiguur of islamitische excuustruus ?

Floriaan Terbeke

 Bron: diverse media

http://www.leparisien.fr/laparisienne/societe/souad-abderrahim-symbole-ou-alibi-d-ennahda-25-10-2011-1685430.php

http://www.tunisia-live.net/2011/11/09/ennahda-spokeswoman-souad-abderrahim-single-mothers-are-a-disgrace-to-tunisia/

http://www.jeuneafrique.com/Article/ARTJAWEB20111110160949/ 

http://www.tuniscope.com/index.php/article/10155/actualites/tunisie/souad-184612


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst bidden, dan pas hulp bieden. Helaas, te laat.

 

Een 87-jarige vrouw die aan Alzheimer leed en opgenomen was in een privé-rusthuis in het noorden van Engeland was op de grond gevallen.Een verzorger ging naar het permanentielokaal voor hulp maar de verpleger van dienst zie dat ze moesten wachten.De verzorger vertelde de politie dat ze tussen vijf en tien minuten moesten wachten omdat de verpleger aan het bidden was.

De vrouw overleed later in het ziekenhuis. Het incident dateert van vorig jaar maar het onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden kwam deze week voor de rechtbank. De verpleger van dienst is gedagvaard.

Joseph Geubbels van het Spionnencentrum zal ongetwijfeld van oordeel zijn, dat tot allah bidden, voorrang heeft op het uitoefenen van de taak.  Wij zijn van oordeel, dat moslims wier geloof primeert op hun professionele taakomschrijving, niet thuishoren in de zorgensector en ook niet in het bedrijfsleven, aangezien hun kwezelgedoe voortdurend aanleiding geeft tot "kwesties".  Wij hebben veel begrip voor lieden die onze Westerse levensstijl niet kunnen aanvaarden : dat zij hun kansen wagen in een van de vele Prachtlanden waar de islam regeert. Daar is het tof leven.

Bron : The Telegraph


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil

Het verschil tussen Islam en het Westen :

In Toulouse betoogden een dertigtal jonge, meestel vrouwen, om de islamitische moordenaar Merah te eren.

http://www.amsterdampost.nl/dansen-op-een-graf-na-een-orgie-van-geweld/

 Zijn broer is reuze trots op Mo

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/334228/Broer-trots-op-Mohamed-Merah-na-aanslagen-Toulouse.htm?rss=true

Verder heeft geen enkele imam of andere islamiet Mohamed Mera’s daad veroordeeld.

Breiviks vader heeft zijn zoon vervloekt en niemand heeft betoogd om hem te eren na zijn moordpartij.

In het Westen werd de daad van Breivik unaniem veroordeeld.

 


25-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie -25 maart 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

En zonder kristallen bol !

Het moet als een viool in de oren klinken in de nephersenen waarmede hangjongeren en dergelijk tuig in overvloed zijn voorzien en in leven gehouden door de Belgische belastingbetaler . Verkrachten , geweld en diefstallen onder het goedkeurend gemompel van Allah, bij monde van zijn vertegenwoordigers op aarde. De slachtoffers zijn de echte schuldigen , ze hadden zich maar moeten aanpassen, rekening houden met de wil van Allah . Spugen op eigen cultuur en leefgewoonte. Het dragen van een hoofddoek zou dus al enige bescherming bieden. Verdraagzaamheid is geen toenadering meer tot begrip of respect, maar groeide uit tot een "moet".  Aanpassen of opkrassen, de reddingsboei voor ons vok indertijd uitgeworpen door het VB is nu op ons van toepassing. Ik weiger echter te geloven dat alle Moslims akkoord gaan met de huidige gang van zaken. Ik heb er tijdens mijn loopbaan meerdere leren kennen waar ik respect voor had. Het is zoals ten tijde van de bruinhemden, iedereen had schrik voor geweld, uiteindelijk ook de toenmalige gezagdragers, zoals dat momenteel in België het geval is. De geschiedenis blijft zich herhalen.

René

*****

Analyse gemeentelijke rekeningen in HLN Lubbeek

Wat opvalt bij deze analyse is de reactie van andere partijen. Dat een gemeenteraadslid van de grootste zetelende oppositiepartij zijn zegje mocht doen was normaal. Maar waar deze krant ( niet voor de eerste maal trouwens ) het in hun hoofd om Theo Francken van de NVA zijn zegje te laten doen mag god weten. Goed voor hem natuurlijk, maar het zegt veel over de ingesteldheid van deze krant. De liefde tussen hem en bepaalde reporters moet groot zijn. NVA Lubbeek heeft geen enkele verkozene. Bovendien heeft men hem de voorbije jaren nooit gezien, noch op een commissie, noch op een gemeenteraadszitting. Slechts heel af en toe, in dit verkiezingsjaar, kon men een NVA-koppie zien bij het aanwezige publiek. 

Eddy Elyn Gemeenteraadslid Lubbeek

*****

Het beest van Toulouse

De vraag is hier al gesteld geweest maar ik herhaal ze toch nog even: in verband met de moorden in Toulouse zijn er afkeurende reacties gekomen uit uit de islamitische hoek ? Of zelfs maar afkeurende reacties van individuele baardmannen ? Werd er medeleven betuigd aan de ouders van de kinderen verongelukt in Zwitserland door islamitische groeperingen of individuele aanhangers van deze godsdienst van de vrede ? Ik ga nog wat verder zoeken maar tot op heden heb ik nog niets gevonden, met uitzondering van één vrouw die door de VRT werd opgevoerd om de aandacht af te leiden.

Wil

*****

"Aan jou om te beslissen".

Antwoord:Hoe meer ik over de islam lees hoe meer ik voor de veiligheid én toekomst vrees. 

Jean

*****

Dit land in de greep van de maffia.

Zo zien wij eerste ministers vertrekken na, 800 000 stemmen, een voorstel waaraan zij niet konden weerstaan".De machinaties die hier ten lande gebruikelijk zijn hebben in het moederland van genoemde organisatie hun gelijke niet !Ook hier geldt de wet van de Camorra en is er een capo voor alle capi onder het Romeinse motto: " Verdeel en heers", maar vooral de 2de § is hier van toepassing : " Wat niet weet , niet deert" en voor geld danst de beer."De geldstroom van DEXIA naar het ACW heeft de bank kapot gemaakt , maar de geldstroom blijft duren. Na 1.5 miljard € , via de 'deposito-garantie-regeling' , is het opnieuw zelfbediening." ( De Tijd 24/03/2012).De bezoekers van dit blog weten dat ik heel gematigd ben in kritiek naar het beleid toe, maar ik ben , nog, overtuigd dat De Tijd qua inzicht naar de materie, geld en maatschappij, perfect de situatie schetst.Maar de komedie is groter dan zelfs De Tijd durft te vermelden. Wat lezen we een weinig verder: " Vandermaelen ( BSP - SP-a) stemde voor. Moet ge niet vragen wat er nog allemaal in de gordijnen hangt ten bate en ten voordele van de werkende en betalende klasse . Vergeet niet dat politiekers zich tot de eerste rekenen, de rest van de wereld zit in de 2de klasse.O ja, ik zou nog iets vergeten. Het gaat over een habbekrats van rond en bij de 90 miljard €. Meer niet. Ik hou mijn hart vast als het garantie-model ineen stuikt na een 'non' van de Franse meesters en wij op gelijke hoogte gaan zweven als de happy-few uit het zuiden.Er is nóg een rotte visgeur die blijft hangen.Zou het kunnen dat de situatie BHV gerelateerd wordt aan hierboven gemelde schraap- en oplichting-situatie ?De 'kerstkalkoen- minister van hervormingen', uit Mol, ging nog wat rommelen in die materie, alsof hij daarvan ook maar iets begrijpt, laat staan een vinger in de pap heeft.Zo dobbert dit land naar zijn einde. Een land waar geen mens weet wanneer de dag eindelijk de nacht gaat verdrijven. De dag die voor Vlaanderen het alpha en het omega moet brengen van loon naar werken.2010 bracht het moment van uitbraak. Zo is het met Vlaanderen menigmaal geweest, maar telkens door eigen volk in de steek gelaten of verraden.2014 een tweede kans ? Ja, als het Kaïn-syndroom van broedertwist en schande niet meer aanwezig is, dan is er terug hoop op een nieuw Vlaanderen.Nu wordt vliegensvlug , uit angst wat er zou kunnen staan te gebeuren, de positie van de Francofonen uitgebreid én geconsolideerd waarbij de zogenaamde grondwet in off-side staat. Conclusie: roof op grondgebied en waarden, met als slachtoffer de Vlaamse betalende verliezer. Ik wou dat ik mijn land kon omarmen met alles wat er zich beweegt.Ik wou dat ik dit land kon tillen naar de hoogten die het verdient.Ik wou dat ik mijn land kon noemen naar zijn voorvaderen:Vrank en Vrij.Ik wou dat ik mijn land kon minnen in zijn eigen taal.Ik wou dat mijn land eindelijk vrij was van vreemd bestuur. Bestuur dat mij dwingt te twijfelen aan recht en rede en te blijven bedelen aan de poort voor wat ik zelf heb geschapen en betaald.Ik wou dat dit land mij gaf wat van mij en mijn kinderen is.Zo lang ik Belg ben zal dit land mij verbieden, al droom ik 182 jaren lang, Vlaams te zijn mijn leven lang.

Danny

*****

Turkse shampoo.

Ironisch eigenlijk, dat het net in Turkije en dat soort landen is, waar mannen met een jurk rondlopen.

Pop

*****

Aan jou om te beslissen.

Beste Heer Ray, U schrijft: "Natuurlijk er is ook een meerderheid van moslims die geen kwaad berokkenen en die een rustig en goed leven wensen." Ervaring heeft mij geleerd dat dat dikke zever is: als puntje bij paaltje komt, dan rellen die moslims allemaal tegen u en mij, en dan lopen die moslims allemaal achter de extremisten aan. ALLEMAAL.

Fred

NvdR Angeltjes : Ik heb lang geraarzeld en nagedacht, beste Fred, over deze zin. Ik durf niet beweren, dat ik gelijk heb. Maar ook aan jouw visie wil ik twijfelen.

*****

Toerkenclip

Geachte Redactie,

Na het bekijken van dat "neo-naziclipje" is het ook de moeite waard om eens te loeren naar die "venstertjes" die àndere clipjes aankondigen.Dààr viel mijn blik (géén blik erwtjes & worteltjes) op een aanduiding: L'assaud film mort de mohammed merah.Nà dat ook bekeken hebbend, is er kans op het bezien van nog NEGEN àndere over die triestige zaak in Zuid-Frankrijk.

Victor van Vosselaer

*****

Vliegende Hollander is nep-vogel

Dit verhaal is een zoveelste bewijs van de sensatiezucht van de pers. Toen ik het filmpje zag was mijn eerste reactie: "Dit kan niet!" Maar ik ben direkt op zoek gegaan naar meer informatie oa. op de webstek van de vlieger. Waar ik vond dat hij geassisteerd werd door electromotoren op zijn rug en allerlei electronische gadgets die zijn vliegerij bestuurden. Toen dacht ik: "Dat is wat anders. Misschien kan het toch."Helaas heb ik tot nu toe nergens in de media iets gelezen, gehoord of gezien over die electromotoren!Laten we het (voorlpig?) dus maar bij de Gossamer Albatross houden.

Bert

*****

GRATIS !

Beste,

Uw gratis zondagmiddag uitje met tal van voordelen. Gratis : http://www.masallahkliniek.nl/Voordelen : http://www.masallahkliniek.nl/besnijdenis/voordelen.html

Graag gedaan, 

Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : schaamte wadisda ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Niettegenstaande we van een zonovergoten weekje konden genieten en de eerste lentegeurenmochten opsnuiven, was het voor de rest een treurige elegie. 

De busramp met de kinderen in Zwitserland verdwijnt nu stilletjes uit het nieuws nadat we er een week lang dagelijks van 's morgens tot 's avonds door de media mede werden geconfronteerd, tot tegen het irriterende toe.  Deze ramp (exuseer me de woorden) werd door kranten en televisie "uitgemolken" dat het niet mooi meer was. Op den duur werd het (voor mij althans) klaar en duidelijk dat kijkcijfers, boekskes en krantenverkoop primeerden waarbij emotie en ontroering flink uit de kast gehaald werden. Kosten noch moeite werden gespaard om er een publieke bestseller van de maken met de hulp van keuning, prinsen en ander adellijke personen plus een hele rits hoogwaardigheidsbekleders en vips. Iedereen voor de lens en later op de buis, hedde me gezien ?

De slachtoffers kunnen nu eindelijk in vrede rusten en de nabestaanden zullen hun peilloos verdriet in rust proberen te overleven, zonder om de haverklap door sensatiejagers op de huid gezeten te worden.

In Toulouse werd een fanatieke moordlustige islamitische volgeling van de godsdienst der vrede met lood verzwaard alvorens hij naar de maagdenhemel kon vertrekken als beloning voor zijn heldhaftige daden ter offering aan zijn profeet. Ondanks het feit dat de Franse staatsveiligheid wist wat voor onfris schapenvlees ze in de kuip hadden, werd er niet ingegrepen omdat het in het vrije westen niet mogelijk is iemand op te pakken met slechte bedoelingen zolang hij niets onwettelijks heeft uitgespookt. Anders gezegd: een dief kan niet geklist worden zolang hij niets gestolen heeft en liefst op heterdaad. Mooie regeltjes in het systeem ter bescherming van de maatschappij tegen eventuele willekeur van het gerecht, leg dat maar eens uit aan de nabestaanden van de vermoorde kinderen en volwassenen. Terloops vermeld, is het feit dat een "leerkracht" ergens in la douce France één minuut stilte in de klas eiste van de leerlingen ter nagedachtenis van de heldhaftige moordenaar. De moslima in kwestie is wel onmiddellijk geschorst in afwachting van verder onderzoek.

In dit onland zitten we ook met zulk een waanzinnig islamitisch exemplaar opgescheept dat qua moraal de evenknie is van die moslimgek in Frankrijk. De voorman van sharia4 belgium kan en mag hier ook zijn gangetje gaan naar eigen goeddunken want de rechter verklaart zich onbevoegd ... rechterlijk lafheid noem ik dat.  Bang voor zijn hachje ? Hij weet dat dit soort baardapen geen enkel normbesef hebben, zich nooit ofte nimmer zullen schikken naar orde en gezag en nog minder naar de geldende wetgeving in dit land. Dus zegt meneer de juge : over naar famillie en hij wast zijn handen in de onschuld. Uiterraard zijn de beklaagden in hun nopjes met dergelijke ontwikkelingen van hun zaak en voelen ze zich nog sterker dan voorheen. Zelfs hun "raadsheer" vindt het nu welletjes en eist de vernieteging van elke aanklacht in deze, gezien het een "persmisdrijf" is dat enkel door asissen kan behandeld worden. De moslims lachen zich een breuk om zoveel welwillendheid van de ongelovige honden. Het linkse geloeder werpt nog steeds vruchten af.

Filip Dewinter vraagt in deze de intrekking van de belgische nationaliteit van Balçasem en zijn uitwijzing naar Marokko waar hem een lange celstraf wacht. Om orde en veiligheid in dit onland een schijntje van geloofwaardigheid te geven zou men eerder vandaag dan morgen deze maatregel moeten toepassen en dat islamitisch monster op de eerstkomende vlucht naar Marokko zetten. Echter zal dit een utopie blijven gezien de linkse steun die soortgelijke creaturen in dit kloteland blijven genieten. In Marokko zou hij meer slagen dan eten krijgen en dat is tegen de rechten van terroristen. Zie maar hoe de verdediging van terrorist Trabelsi erin slagen hun "cliênt" uit de handen van de Amerikanen te houden en zijn uitlevering op de lange baan kunnen schuiven. Trabelsi mag nu al zijn dagen aftellen dat hij hier nog uit te zitten heeft en men hem dan zal MOETEN vrijlaten ... straftijd is voorbij.

Niet alleen sharia4Belgium kan rekenen op de goodwill van "hogerhand" ook DEXIA bank is de dans ontsnapt. De onderzoekscommisie of wat daarvoor moest doorgaan heeft haar werk afgerond en het verdict is zoals verwacht. De Tjevenbank is gered dankzij zakken vol belastinggeld als waarborg. Get gesjoemel en gefoefel dat deze bank gepleegd heeft zal meer dan waarschijnlijk nooit het daglicht zien. De tjeven hebben met de hulp van de blauwselventen en de roodhemden hun slag thuis gehaald. Niks in de handen,niks onder armen maar alles in de zakken. De Ferme uit Ieper glimlacht tevreden en het Brabants trekpaard uit Vilvoorde hinnikt lustig verder.

Voor de rest is het hier "bissnes as juzuwel" 

Uplace krijgt plots negatief advies ... in Tongeren is er een rode OCMW voorzitter die er nogal hitsig bijloopt, dienstenseks in ruil voor dienstenchecks ... een zootje links ongeregeld uit de kringen van de V.U.B. eist( papieren voor illegalen ... Reynders is zinnens een bezoekje te brengen aan zwette Jef in Kabilaland na zijn gemanipuleerde overwinning mede betaald met 1 miljoen euri Bels belastingpoen.. enz...
Maar gelukkig ...  het zonneke schijnt.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machelen : Uplace

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verklaart zich onafhankelijk

 

 

Door Jochem van den Berg en Cornelis Tjakke

Een 31-jarige man uit Veenendaal heeft zichzelf gistermiddag om half drie ten overstaan van een paar vrienden onafhankelijk verklaard. De man, Andries Koolhof, kapper, was al langer ontevreden over zijn status binnen Nederland. Maar pas nadat hij alle andere opties had onderzocht, besloot hij zich af te splitsen. “Ik heb er lang over nagedacht. Je besluit natuurlijk niet van de ene op de andere dag om een land te worden. Maar toen ik me realiseerde dat Duitsland een soevereine natie is, dacht ik ‘dat kan ik ook’.”

Aan zijn onafhankelijkheidsverklaring ging een lange voorbereidingstijd vooraf. “Ik moest een eigen vlag ontwerpen, goed nadenken over een eigen munteenheid, een grondwet opstellen. En dat alles in het diepste geheim. Voordat je het weet staat de AIVD op de stoep en word je opgepakt wegens staatsondermijnende activiteiten.”

Nu hij zich onafhankelijk heeft verklaard, is het eigenlijke werk pas begonnen. De man lobbyt bij de G8-landen om internationale erkenning en in april begint hij bij de Verenigde Naties aan een traject dat moet uitmonden in een observerende status. “Het zal ongetwijfeld een lang bureaucratisch proces worden, er zijn vele hobbels op weg naar soevereiniteit, maar als je het echt wil moet het lukken.”

Er zijn talloze voordelen om als onafhankelijk land verder te gaan volgens Koolhof: “Ik ben straks een belastingparadijs.” Hij benadrukt dat hij als staat nog volop in ontwikkeling is. “Ik ben er voor mezelf nog niet uit of ik een democratie of een dictatuur ben. Beide staatsvormen hebben hun voordelen. In ieder geval heb ik geen last van een kloof tussen burger en politiek.”

De buren van Koolhof zijn bang dat door eenzijdige onafhankelijkheidsverklaringen de gemeente Veenendaal uit elkaar zal vallen. “We zijn hier niet gekomen om in een grensgebied te wonen. Bovendien is het beangstigend dat zijn egoïsme nu een nationalistisch karakter krijgt. Zijn grillige aard vormt een bedreiging voor het bestuurlijke evenwicht.”

Koolhof: “Je moet het niet groter maken dan het is, ik wil alleen maar zonder overheidsbemoeienis lekker op de bank kunnen hangen.”

http://www.speld.nl/2012/03/12/man-verklaart-zich-onafhankelijk/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen we het nog *exotisch* vonden

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys versus Joseph Dewitte

 

 

Bij een debat in de commissie mensenrechten van het Europese parlement stelde Philip Claeys (Vlaams Belang) enkele lastige vragen aan Jozef De Witte, baas van het Centrum voor anti-Vlaams racisme, nadat die HEMA liet dagvaarden om hoofddoeken op de werkvloer te eisen. Claeys verdedigde het recht van de werkgever om op de werkvloer neutraliteit van de werknemers te eisen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dhimmis

 

Hieronder volgt een vrije vertaling van verschillende stukjes die ik bijeengesprokkeld heb uit het boek dat ons al een paar keer werd aangeraden door lucky9: “The Third Choice” (De Derde Keuze) geschreven door Mark Durie. Deze auteur heeft ook een webstek : www.markdurie.com

Dit boek verklaart, volgens mij, zeer goed de houding van moslims tegenover ons zoals wij dat in het dagelijks leven meemaken op subtiele zowel als flagrante wijze.
Het is zeer belangrijk dat iedereen zich genoeg en grondig informeert over wat Islam is en wat moslims zijn en hoe ze werkelijk tegenover ons staan.
Het is belangrijk dat men ontwaakt uit de verdoving die de politiek correcte bende de wereld heeft opgedrongen en dat we dit juk van ons afwerpen.
Het is belangrijk dat onze (mis)leiders (politici en anderen) hierop worden aangesproken en hopelijk afgerekend.
Het is belangrijk om onze beschaving te laten overleven.
Het is belangrijk voor onze kinderen en kleinkinderen en allen die na hen komen.

Terugkeer van de dhimma of stilzwijgende onderwerping tot slaven van Islam.

Onderwerping begint met de “dhimma”: een overeenkomst of verdrag of pact waarbij een niet moslim gemeenschap akkoord gaat om de Islamitische wet (Sharia) te respecteren en daardoor gevrijwaard blijft van jihad en mag blijven leven. Deze mensen zijn dhimmis. Het is hen verboden om kritiek te uiten op de dhimma. Islam bekritiseren is ook verboden door de Sharia. Zij mogen niet getuigen tegen moslims. Zij mogen hun lot niet openbaar maken of het onderzoeken, zij moeten er eerder dankbaar voor zijn.
Het woord dhimma verondersteld een aanvaarding van verplichting door een fout of een blaam wat in feite een schuldbekentenis is.

De dhimma overeenkomst was het afkopen van een uitweg, niet alleen van jihad in het verleden maar ook van toekomstige oorlog. Als een dhimmi gemeenschap gelijk welke voorwaarde van de dhimma gebroken had was de lokale moslimgemeenschap verplicht om jihad tegen hen te voeren. Dit is een voorwaarde die de dhimmi gemeenschap verplicht is te aanvaarden en waaronder ze moet leven.

Ze moeten ook taks, jizya genaamd, betalen. De dhimma taks of jizya is een bijdrage betaald aan moslims om jihad te voorkomen en wordt door volwassen dhimmi mannen betaald. Niet-moslims in een moslimstaat hebben drie keuzes: bekeren, sterven door onthoofding of taks betalen en zo het eigen hoofd behouden, vandaar dat jizya ook een hoofdtaks wordt genoemd.

De dhimma is niet enkel een wettelijke overeenkomst het is ook een religieuze instelling die de cultuur en het gedrag van ganse gemeenschappen beïnvloedt. Er bestaan verscheidene theologische motivaties die dit bevestigen zoals de overtuiging dat Allah heeft gezegd dat Islam en moslims moeten domineren; dat niet-moslims geen gezag mogen uitoefenen over moslims en dat christenen verdragbrekers, verraders, ongelovigen en verwerpers zijn (en dus niet waardig om beschermd te worden).

Alhoewel de dhimma in de wereld van vandaag niet wordt toegepast in zijn klassieke vorm is de invloed zichtbaar door het opleggen van eenzijdige eisen van aanvaarding en minderwaardigheid aan niet moslims in vele landen over de hele wereld.

Zwijgplicht, ontkenning en misinformatie zijn hieraan medeplichtig en beperken overmatig het antwoord dat christenen kunnen geven. Directe confrontatie wordt ontmoedigd, bestraft, illegaal gemaakt en geboycot.

Vandaag oefent de Islam een enorme en groeiende invloed uit op het lot van de Westerse cultuur met de hulp van politieke correctheid dat op zichzelf een onrechtvaardigheid is en moet blootgesteld en uitgedaagd worden.Verder is er de hulp van dhimmi politici die in hun toespraken de morele superioriteit van de Islam erkennen en zich onderwerpen aan de internationale opinie van dhimmitude :

George Bush (na 9/11): “Islam is een godsdienst van vrede”

De volgende toespraak van Mary Robinson, ex-presidente van Ierland, tot de UNHRC op 15 maart 2002, spant wel de kroon van totale misleiding :

“Het is belangrijk de grootsheid van Islam te erkennen, zijn beschaving, zijn immense contributie tot de rijkdom van de menselijke ervaring, niet alleen door een diep geloof en godsdienst maar ook door wetenschap, literatuur en kunst. Niemand kan ontkennen dat in zijn beginsel, Islam volledig in overeenstemming is met het principe van de fundamentele mensenrechten, menselijke waardigheid, verdraagzaamheid, solidariteit en gelijkheid. Meerdere delen van de Koran en uitspraken van de profeet Mohammed zijn hiervan getuige. Vanuit een historisch oogpunt kan niemand de revolutionaire kracht van Islam ontkennen, die rechten aan vrouwen en kinderen toekende lang voor gelijkaardige erkenning werd toegestaan door andere beschavingen."

… En niemand kan de universele aanvaarding van mensenrechten door Islamitische Staten ontkennen.

Let op de dhimmi thema’s van dankbaarheid (voor het geven van rechten aan vrouwen), het onderlijnen van de superioriteit van de Islam (door te laten verstaan dat de ongelovige minderwaardig is) en alle mogelijke stemmen van protest de mond te snoeren door het herhalen van de woorden “niemand kan ontkennen…”

Tony Blair in 2007 bij het toekennen van één miljoen Pond Sterling als steun voor Islamstudies in Britse universiteiten :

“De stemmen van extremisme vertegenwoordigen de Islam net zo min als de martelingen, gebruikt in het verleden om bekering tot het christendom, de leer van Christus vertegenwoordigden.”

Door Christelijke overtredingen te gebruiken om de morele waarde van Islam te evalueren doet Blair aan zelfverloochening maar zonder waarheid. In werkelijkheid bestaan er voor de wreedheden in het leven van Mohammed geen enkele parallel in het leven van Christus en is de vergelijking die Blair maakt ongegrond.

Barack Obama deed ook zijn duit in het zakje bij een toespraak in het Turkse Parlement op 6 april 2009:

“Wij maken onze diepe waardering over voor het Islamitische geloof dat zoveel heeft bijgedragen tot de vorming van de wereld over de eeuwen heen inbegrepen mijn land.”

Hulp of jizya ?

Professor Moshe Sharon, emeritus Professor van Islam aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft geschreven :

“… de miljoenen dollars die vanuit de EU naar moslim terreurgroepen stromen die zich verschuilen achter allerlei vermommingen zijn niet meer dan jizya betaald door de dhimmis van Europa aan de moslim leiders…in de valse hoop dat zij zo de bescherming van de dhimmi voor zich verzekeren."

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende Hollander is nep-vogel

 

Jarno Smeets, van wie wij enkele dagen geleden een video toonden, waaruit bleek  dat de man kan vliegen als een vogel, heeft niet echt de waarheid gesproken. Dat maakte hij bekend in het televisieprogramma De wereld draait door. Volgens zijn website is de man gespecialiseerd in het combineren van computergeanimeerde beelden met 'echte' beelden. Kaayk hield zowat de hele wereld voor de gek door te beweren dat hij de eerste man was die kon vliegen als een vogel, met behulp van een zelfgemaakte machine. Zijn verhaal haalde de internationale pers. Kaayk wilde naar eigen zeggen testen hoe ver je kunt gaan in het vertellen van een verhaal via een blog.

Hiermede feliciteren wij onze kwieke reageerder Victor van Vosselaer die het bericht ontmaskerde als pure kwakzalverij.  Onze hoofdredacteur houdt het bij zijn dromen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!