Angeltjes
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poitiers, Lepanto en Wenen‏

 

Karel Martel verslaat de Arabieren

Het zal  u niet verbazen dat ik, telkens de mogelijkheid zich aanbiedt, overal waar ik ook ben de loftrompet over deze blog laat klinken. Met wat je niet weet, bij voorbeeld omdat het je verborgen werd gehouden, kan je geen rekening houden.

Bovendien is in deze tijd voor vele en vooral jonge mensen “denken” een revolutionaire daad geworden. Dermate liggen ze zonder het zelf te beseffen aan het infuus van islamofiele overheidsindoctrinatie. Dat geldt voor de massa werkende mensen bijna evenzeer.

Men moet inderdaad een eindje boven de zestig zijn om nog de herinnering te kunnen hebben aan degelijk geschiedenisonderwijs dat minstens een keer de veldslag bij Poitiers de zeeslag bij Lepanto en de belegering van Wenen door de Mohammedanen en Saracenen als feit vermeldde. Als ik dan uitleg wat deze blog behelst krijg ik soms een angstige belangstelling of opmerkingen als “een godsdienst, maar allée!”. Waarop ik altijd bij zeg dat van het lezen nog nooit iemand gestorven is en dat denken nooit kwaad kan.

Enige tijd geleden bracht Stradi een niet versmaden waarheid over hét wapen van de po-co's : de tactiek van de vernedering!  Ik herneem deze tekst omdat het inzicht zo belangrijk is :

De politieke correctheid, zei Theodore Dalrymple, functioneert als instrument ter vernedering. In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten.  Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan. Gepaard aan intimidatie met taksen en broodroof is dit exact het soort fascisme dat alle Vlamingen in hun land en eigen territorium nu reeds 182 jaar ononderbroken gijzelt. La Belgique is niet alleen een kleptocratie maar ook gewoon een totalitaire of semi-totalitaire staat.

Lucky9

NvdR : Lucky9, stuur het nummer van je bankrekening even door, dan stort ik het overeengekomen bedrag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Brusselse moskeeën

 

De gelijkheid tussen man en vrouw wordt in Brusselse moskeeën openlijk in vraag gesteld. Dat bracht het RTBF-programma "Questions à la Une" gisteren aan het licht in een reportage over de islam in Brussel. Met verborgen camera trok het programma naar een Brusselse moskee. De preek van de imam is ontluisterend.

 RTBF-journalist Frédéric Deborsu trok enkele weken geleden naar een moskee in Anderlecht. Hij wilde te weten komen wat er wordt gepredikt, en of er haat wordt gepredikt. Met een verborgen camera filmde hij de preek van de imam, daags na wereldvrouwendag.

De preek is ontluisterend. De imam zei dat het vieren van wereldvrouwendag een Joodse uitvinding is, waar vulgaire vrouwen aan deelnemen. Een rechtgeaarde moslim doet daar niet aan mee. Hij waarschuwde dat het juiste pad gevolgd moet worden. 

“Het feest dat die ondankbaren, die vulgairen gecreëerd hebben, behoort niet tot de moslimcultuur. Alleen onwetenden respecteren dit feest, of partijpolitici die de mensen van de goddelijke weg willen afleiden. Vrees God en volg de Soenna, en mijd vernieuwende culturen die niet tot de islam behoren.”

Deborsu confronteert de burgemeester van Anderlecht, Gaëtan van Goidsenhoven (MR) met de woorden van de imam. "Wat ik gehoord heb, is onaanvaardbaar", zei hij. De burgemeester belooft de situatie te onderzoeken.

De reportage laat ook enkele jongeren aan het woord over de gelijkheid tussen man en vrouw. Enkele 20-jarige jongens zeggen dat ze hun toekomstige vrouw liefst gesluierd zien en zij van hen ook niet mag werken.

Ook de jonge vrouwen in de reportage zijn opvallend conservatief. Deborsu vraagt of hij hen een hand mag geven, maar dat weigeren ze. Lichamelijk contact is uit den boze. De journalist legt uit dat een hand geven geen seksuele connotatie heeft, maar een normaal teken van begroeting. Maar een hand krijgt hij niet.

Een van de jonge vrouwen concludeert met een opmerkelijk zinnetje: "Hoe meer men ons afwijst, hoe vastberadener ik word".

De volledige RTBF-reportage wordt zaterdagochtend om 8:30 uur heruitgezonden op La Une.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Natuurlijk gaan wij akkoord dat werknemers het recht hebben om in veilige werkomstandigheden te kunnen werken. Maar wat er nu in Brussel is gebeurd, is het zoveelste bewijs dat ons land dag na dag en meer en meer aan het zot draaien is.

We hebben begrepen dat door stupiede beslissingen van onze overheid allerlei beslissingen werden genomen die bij geen enkel normaal werkend bedrijf zouden worden toegepast. Zo zou het bij het overheidsbedrijf MIVB te Brussel de norm zijn dat wanneer een autobus betrokken is bij een ongeval er steeds een controleur  vaststellingen moet gaan doen die bij een normaal bedrijf hetzij door de betrokkenen zelf hetzij door de politiediensten  werden gedaan. Iedereen weet dat bij overheidsbedrijven zoals de NMBS, de Lijn, enz. er niet over een gebrek aan medewerkers kan gesproken worden. Iedereen moet worden bezig gehouden.

Dit neemt niet weg dat we het een jammerlijk toeval vinden dat een opgeroepen controleur die een  banaal ongeval diende te controleren zijn leven heeft verloren. Geen enkel normaal werkend bedrijf in Vlaanderen zou dergelijke beslissingen nemen en dergelijke totaal onnuttige onkosten laten maken.

Maar wat gebeurde, is vooral het gevolg van onzinnige beslissingen van de vakbonden om zoveel mogelijik personen aan het werk te houden . Die controleur had dan de enorme pech dat een betrokkene bij een ongeval waarover hij een rapport diende op te stellen een totaal verkeerde reactie had en hem een oplawaai gaf met de dood tot gevolg. Wij vinden dit ook vreselijk maar begrijpen helemaal niet wat daarna de reactie van de vakbonden is geweest. Dit incident heeft NIETS te maken met het openbaar vervoer in Brussel of wat ook. Het was een banaal ongeval zoals er dagelijks tientallen gebeuren in ons land.

Maar de vakbonden misbruiken dit toevallig, en we herhalen jammerlijk, incident om het openbaar vervoer in onze hoofdstad voor meerdere dagen plat te leggen en honderdduizenden te schaden. Door hun politieke macht, die buiten alle proporties is aan het gaan, zijn ze er in geslaagd om de beroepspolitiekers te laten beslissen om opnieuw honderden nieuwe onproductieve controleurs te laten aanwerven.

We schreeuwen het voor de zoveelste maal dat ons land zich volledig in de vernieling aan het werken is. De enige goede beslissing in verband met dit incident zou zijn geweest om een voorbeeld te stellen en de dader een vreselijke zware straf te hebben geven.

Maar het zogenaamde openbaar vervoer lam te leggen gedurende meerdere dagen en er dan voor te zorgen dat er opnieuw honderden onproductieven op kosten van de gemeenschap worden aangeworven als gevolg van dit jammerlijk incident is een zoveelste bewijs van het huichelachtig en nefast gedrag van de vakbonden.


Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek in de Begijnenstraat

 

Uit de meest recente cijfers van de gevangenispopulatie (27 maart 2012) blijkt een lichte globale stijging van het aantal gedetineerden (+119), vergeleken met de cijfers van 19 april vorig jaar. In totaal zitten 11.242 gedetineerden in de Belgische gevangenissen vast. De gevangenissen in het Vlaamse gewest herbergen 5.532 gedetineerden (49,2% van het totaal, d.w.z. een stijging met 131 of + 0,6%), waarvan 2.432 vreemdelingen (= 44%).

De gevangenissen zitten overvol en dat geeft heel wat problemen. Steeds meer criminelen moeten hun straf niet uitzitten, wat een gevoel van straffeloosheid doet ontstaan. Steeds meer minderjarigen plegen ook zware misdrijven; deze week nog moest een jonge crimineel van 13 jaar noodgedwongen worden vrijgelaten omdat geen gesloten opvang voor hem was. Dit structurele tekort aan gevangeniscellen sleept nu al jaren aan. Het Ministerie van Justitie bouwt nu wel enkele nieuwe gevangenissen, maar die zullen amper de huidige overbezetting kunnen oplossen. De federale regering houdt geen rekening met de stijging van het aantal criminelen.

Het Vlaams Belang dringt dan ook aan op de aanschaf van een gevangenisboot voor Antwerpen. In Rotterdam zijn al succesvol twee detentieboten ingezet, die voornamelijk gebruikt worden voor het opsluiten van illegale (criminele) vreemdelingen. Op een gevangenisboort is er gemiddeld ruimte voor 250 à 300 gedetineerden. De inzet van zo’n boot in Antwerpen zou betekenen dat tot 300 gedetineerden in voorarrest uit de Antwerpse gevangenis kunnen worden overgeplaatst. Tevens zou de gevangenisboot kunnen dienen om de illegale criminelen (o.a. drugsdealers) op te sluiten in afwachting van hun repatriëring. Tevens zou een aantal cellen kunnen voorbehouden worden voor minderjarige criminelen. Ook de vakbonden pleitten in het verleden reeds voor deze oplossing. Ze verkozen een gevangenisboot boven de huur van Nederlandse cellen in Tilburg.

Nederland heeft twee gevangenisboten in gebruik die respectievelijk plaats bieden aan 250 en 470 gedetineerden. De twee gevangenispontons in gewapend en voorgespannen beton, die als drijvende fundering moeten dienen voor de gevangenisboten, werden door het Vlaamse bedrijf Besix in de Gentse haven gebouwd. De huurprijs voor een gevangenisboot bedraagt 550.000 à 600.000 euro per jaar, waarin de noodzakelijke kadeconstructie inbegrepen is. Gevangenisboten worden door een privéfirma verhuurd.  Ze kunnen snel ter beschikking gesteld worden van de overheid bij een structureel tekort aan celcapaciteit. Het onderhoud van de boot gebeurt door de privéfirma. De overheid is verantwoordelijk voor de bewaking van de gevangenen.

Filip Dewinter heeft met senator Anke Van dermeersch, en de Vlaamse parlementsleden Marijke Dillen en Wim Wienen  een werkbezoek gebracht aan de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat. Het viertal wilde er met eigen ogen de aanwezige problemen zoals overbevolking aanschouwen en stelde achteraf enkele mogelijke oplossingen voor. Onder meer een gevangenisboot voor criminele illegalen, een gesloten centrum voor drugsverslaafde criminelen en het aanwerven van een honderdtal extra cipiers kwamen aan bod als opties. Dewinter pleitte bovendien voor het behoud van de gevangenis, die in principe in 2016 vervangen wordt door een nieuw complex in Wilrijk.

Dat het oude gebouw in de Begijnenstraat niet langer meer kan duren als arresthuis, waar gedetineerden in voorarrest zitten, staat volgens Dewinter vast. "Bij de bouw in 1857 stond het nog aan de rand van stad, nu pal in het centrum. Voor de veiligheid zou het beter zijn er een permanente gevangenis van te maken in plaats van een arresthuis met veel verloop. Binnenin is het gebouw alvast niet hopeloos verouderd", vindt hij. Een nieuw arresthuis zou volgens Dewinter best naast het nieuwe Justitiepaleis komen. In combinatie met de geplande gevangenissen in Wilrijk en Beveren zou de gevangeniscapaciteit in Antwerpen zo gevoelig moeten toenemen. Nu zitten in de Begijnenstraat nog 708 gedetineerden, terwijl de capaciteit slechts 439 bedraagt. Dewinter zal op de volgende Antwerpse gemeenteraad bij burgemeester Patrick Janssens ook peilen naar lokale kortetermijnoplossingen. Dat zouden onder meer een gevangenisboot en een gesloten centrum voor drugsverslaafde criminelen kunnen zijn.

Bronnen : Knack & FDW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crimineel Zuid-Afrika: Zelfjustitie, rassenhaat en politiegeweld

 


Terwijl de Zuid-Afrikaanse regering ondanks een wereldwijd in het oog lopend criminaliteitscijfer geringe verbeteringen van de misdaadstatistiek viert, escaleert de veiligheidssituatie in het land steeds meer. De laatste statistiek toonde jaarlijks 2,1 miljoen delicten en gaf bijvoorbeeld 31,9 moorden per 100.000 inwoners aan, terwijl het wereldwijde gemiddelde bij ongeveer 7 ligt. Gelijksoortige cijfers worden bij verkrachting, inbraken, toebrengen van lichamelijk letsel behaald. Het “grijze” getal wordt door waarnemers vele malen hoger ingeschat.

Zelfjustitie en rassenhaat

Niet alleen de in ruime mate weerloze blanke boeren, van wie sinds 1994 tussen de 3500 tot 4000 vermoord werden, mar ook de zwarte bevolking wantrouwt in toenemende mate de politie: Zo werden er eind maart binnen 14 dagen twee lynchmoorden op in totaal zes vermeende rovers bekend. De jonge mannen werden met benzine gevulde autobanden levend verbrand. Ook het plaatsje Khayelitsha in de buurt van het als relatief veilig geldende Kaapstad was de dupe. Pieter Groenewald, de woordvoerder binnenlandse zaken van het Vryheidsfront Plus, waarschuwde, dat het verbranden van vermeende criminelen “een waarschuwingssignaal is en anarchie creëert. Als de bewoners van een gemeente zeggen, dat ze al hun vertrouwen in de politie en justitie hebben verloren en daarom liever het recht in eigen handen nemen, moet dit als wekroep dienen en als smet op de naam van de politie worden beschouwd”. De Minister van Politie Nathi Mtrethwa zou nodig moeten ingrijpen.

De racistisch gemotiveerde zelfjustitie in Grabouw, een voorstad van Pineview, nam een grotere omvang aan, waar ook eind maart gekleurde (“coloured”) bewoners jacht maakten op zwarten (“black”), van wie zij vermoedden dat zij hun school in brand wilden steken. Een gewapende meute kleurlingen had individuele zwarten aangevallen en zwaar mishandeld. Waarnemers berichtten over hieraan voorafgaande rivaliteitgevechten tussen gekleurde en zwarte bendes in de omgeving. De politie kon de confrontatie alleen maar  met geweld stoppen. Meerdere scholen moesten voor onbepaalde tijd gesloten worden.

Corruptie en vriendjespolitiek

Een “conservenblik vol wormen” noemde eind 2011 het Britse economische tijdschrift “Economist” het corruptiemoeras van Zuid-Afrikaanse autoriteiten en staatsondernemingen en stelde vast, dat niet alleen kort daarvoor de politiechef van het land en twee ministers vanwege corruptie moesten aftreden, maar dat ook talrijke leiders van autoriteiten en bazen van staatsondernemingen hetzelfde lot zou wachten. Bijna iedereen zou worden verdacht: van de spoorwegen en de staatsomroep via de post en de reguleringsautoriteit voor de telecommunicatie tot aan de hoogste politiefunctionarissen toe. De Special Investigating Unit, een speciale eenheid voor de bestrijding van corruptie, schat volgens de “Economist”, dat ongeveer 20 tot 25% van het staatsbudget wordt verspild of voor corruptiebestrijding wordt gebruikt.

Ondertussen onderneemt het officiële Zuid-Afrika weinig om deze indruk tegen te werken. Staatschef Jacob Zuma werd bekritiseerd, omdat zes van zijn lijfwachten werden “beloond” met illegale bevorderingen (bijvoorbeeld rechtstreeks van sergeant tot kolonel) en sindsdien driemaal zoveel salaris ontvangen. Pieter Groenwald beschouwt dit als verborgen corruptie op kosten van de belastingbetaler.

Politiebrutaliteit tegen blanken

Voorbeelden van politiebrutaliteit, die zich niet alleen, maar ook doelbewust tegen blanke Zuid-Afrikanen richt, was er de afgelopen tijd genoeg. Weliswaar volgde op de zware mishandeling van een 16-jarige in Vaalwater midden maart het ontslag van de verantwoordelijke politieagenten, de politie toont evenwel weinig interesse om op te treden tegen de “Slaan Squad”, een inmiddels van meerdere mishandelingen verdachte groep politieagenten uit de Overberg regio, die Reginald Steneveldt, een 30-jarige blanke en zijn vrienden uit Western Cape tot seksuele handelingen gedwongen en zwaar mishandeld had, toen deze met autopech waren gestrand en om hulp hadden gevraagd.

Uiteindelijk is de officiële Zuid-Afrikaanse criminaliteitsstatistiek sowieso niet te vertrouwen, omdat er blijkbaar aanzienlijke afwijkingen voorkomen in de telwijzen van de provincies en het nationale onderzoek. Zo toont de statistiek voor Northwest bijvoorbeeld hetzelfde aantal moorden over de periode 2010/2011 als over de periode 2009/2010. Hetzelfde gebied laat echter in de nationale statistiek een stijging van de moorden met 7,9% zien. Gelijksoortige discrepanties bestaan er bij de cijfers van de provincies Western Cape, Northern Cape en anderen. “Het is geen wonder, dat de publieke opinie de jaarlijkse criminaliteitsstatistieken niet gelooft en ze als gemanipuleerd beschouwd”, zegt de expert Groenewald.

Plaasmoorden en milieuzondes

Zuid-Afrika doet er goed aan om zich eindelijk consequent met het criminaliteitsprobleem bezig te houden. Intussen heeft niet alleen het Europese Parlement aandacht geschonken aan de sinds het begin van het jaar sterk stijgende racistisch gemotiveerde farmmoorden op blanken. Ook milieubescherminggroeperingen eisen een energiek ingrijpen van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten, nadat een actueel onderzoek op twee Amerikaanse universiteiten heeft aangetoond, dat Zuid-Afrika m.b.t. de bescherming van zijn bronnen van de 132 landen op de 128e plaats staat en dat door het gebrekkige ingrijpen van de politie en andere veiligheidsautoriteiten niet alleen bedreigde soorten acuut worden bedreigd, maar ook de gezondheid van de bevolking. Criminaliteit blijft in Zuid-Afrika in de meester soorten een massafenomeen.

Bron:
http://www.amsterdampost.nl/crimineel-zuid-afrika-zelfjustitie-rassenhaat-en-politiegeweld/

http://www.unzensuriert.at/content/007912-Kriminelles-Suedafrika-Selbstjustiz-Rassenhass-und-Polizeigewalt

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie-uitbreiding en de zware verantwoordelijkheid van politici
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naar aanleiding van de dood van een MIVB-werknemer wordt nu veel aandacht besteed aan het personeelstekort bij de politie. Dat zich hier een chronisch probleem stelt, wordt bewezen door het feit dat het al om 3.000 agenten gaat voor het hele land. Het Vlaams Belang heeft de opeenvolgende ministers Duquesne, Dewael en Turtelboom hier steevast op gewezen via een batterij interpellaties en vragen. Nooit kwam er een afdoend antwoord, laat staan het nodige budget om meer personeel te kunnen aanwerven.

Duquesne, Dewael en Turtelboom zijn met hun falende beleid medeverantwoordelijk voor de dood van die ongelukkige MIVB-werknemer. Zij hebben jarenlang tientallen gevallen van aanrandingen, diefstallen, treiterijen, mishandelingen en zelfs doodslag in metrostations, trams en autobussen geminimaliseerd tot “incidenten”. Zij hebben niet ingegrepen na de vele “incidenten” waarbij trams en bussen met luchtgeweren beschoten werden, of met stenen bekogeld. Nu dat geweld escaleert tot doodslag, kunnen hun handen niet in de onschuld wassen.

Om snel de hoogste noden te lenigen stelt het Vlaams Belang voor meer agenten aan te werven. Zo kunnen de vroegere hulpagenten na een korte opleiding met hun beperkte politionele bevoegdheid toch een aantal taken van de inspecteurs overnemen.

Daarnaast moet zwaar gesnoeid worden in het leger van 250 politieambtenaren, dat leegstaande koninklijke paleizen en villa’s moet bewaken. De royale dotatie laat Albert II zeker toe enige privé-bewaking in te huren.

Ten slotte moet er eindelijk werk gemaakt worden van de ‘capaciteitsmeting’ voor elke politiezone zodat men precies weet welk kader lokaal nodig is. Deze wetenschappelijke opdracht sleept echter al tien jaar aan, omdat de Waalse burgemeesters niet willen raken aan de huidige KUL-norm die veel meer middelen per hoofd van de bevolking toekent aan hun zones. 

Filip de Man - Federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Unie in Vogelland

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden

Een minder bekend iemand is Anita Meyer.  Wie herinnert zich nog deze blonde schone uit Nederland?  Geboren in Rotterdam op 29 oktober 1954 als Annita Meijer na 7 jaar oudere broer René en vijf jaar oudere zus Magda, is zij bijna een benjamin in onze Wurlitzerdromen.  In 1965 was ze voor het eerst te zien op TV, samen met broer René, in het kinderprogramma “Stuif es in”.  Met haar broer zou ze een talentenjacht winnen met als prijs de opname van twee singles, maar het grote succes in Nederland bleef vooreerst uit.  In Spanje scoorden ze wel een hit met “Go-go”. 

Patricia Paay ontdekte haar op zo’n talentenjacht en vroeg haar als achtergrondzangeresje.  Anita’s ouders gaven pas hun toestemming na de verzekering dat haar schoolwerk er niet zou onder lijden.  1976 wordt voor Anita een keerpunt in haar leven: ze treedt in het huwelijksbootje met Ton van Leeuwe en ze komt in contact met Hans Vermeulen, die voor haar doorbraak zorgt met het lied “The alternative way”.  Dit houdt in dat zij moet optreden in AVRO’s Toppop.  Om er netjes uit te zien trekt Anita haar lichtgroene trouwjurk aan.  In het zelfde jaar verscheen haar debuut elpee, “In the meantime”, die meteen platina verwierf.  Op het einde van de jaren ’70 besloten Anita en Hans ieder hun eigen weg te gaan.  Martin Duiser werd haar nieuwe producent: hij kon Anita ervan overtuigen met een diepere stem te zingen.  Deze beslissing leidde tot het keuzenummer van vandaag – een gigantische hit – “Why, tell me why” en verschillende andere succesrijke platenopnames. 

In de tachtiger jaren bewandelde ze nieuwe paden.  Zij maakte als eerste artieste een videoclip bij het lied “Heart of Stone” en ging op theatertournee in het land.  Privé liep ook alles op rolletjes: in 1985 zag dochtertje Patty het levenslicht.  Nadat ze in december bij een gastoptreden samen met Lee Towers “Run to me” mocht zingen, werd zij overal in het land één der meest gevraagde zangeressen.  Quasi iedereen wou het nieuwe wonderkoppel boeken: een duo elpee ging als zoete broodjes de deur uit met als bekroning goud en nadien platina. 

Vanaf 1986 volgden opnieuw haar solo theatertournees.  Na de echtscheiding in 1994 wou ze het rustiger aan doen om meer tijd met haar opgroeiende dochter te kunnen besteden.  Ze trad nog wel op, maar dan eerder op privé feestjes, gala’s e.d.  Haar platenverkoop liep terug.  Een CD met Nederlandse liedjes werd door haar fans niet gesmaakt.  Begin 2001 kwam haar CD “Spanish guitar” uit met o.a. zuiderse nummers, die wel in goede aarde viel.  In het zelfde jaar werd zij geridderd in de Orde van Oranje Nassau. 

In 2006 en 2007 schitterde Anita in de musical Cats met een dubbele rol van zowel de jonge als de oude glamourkat Grisabella.  Optredens met Lee Tower zijn ook weer aan de orde.  In 2009 kkwam haar CD uit, “Tears go by”, met hits uit de jaren ’50, ’60 en ’70.  

Tot zover in telegramstijl een biografie van Anita Meyer.  Zij zingt vandaag exclusief bij Wurlitzerdromen “Why, tell me why”.

Kusjes

Lolita

 

 


12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naaktkalender tegen kanker

Maggie De Block heeft ook haar medewerking toegezegd, haar foto zal gebruikt worden voor de maanden juli, augustus en september.

Wes Hardin.

*****

Een goed gevoel

Het klinkt misschien eigenaardig,maar ik kreeg een goed gevoel, toen ik hier naar dat video fragment keek, en de duitse nieuwslezer hoorde zeggen dat België failliet was. Mijn eerste gedacht was ,zijn we eindelijk zo ver, is het gedaan met dat onding, gaat men nu dat gedrocht ontbinden en gaan we eindelijk ons zelfbestuur krijgen, ? Ja, een mens zou ervan gaan dagdromen.

Sophie DW

*****

Vluchten kan niet meer

Dat De Block maar oppast met het beetje overschot aan enigszins leefbare wereld wat we nog hebben te gaan volproppen met boeven. Ze zal algauw een riek in haar achterkasteel krijgen van een of andere boer, want die pikken het niet mee.! Die mensen worden door de linksen hun brood afgepakt, zijn moegetergd, en dat kan erge gevolgen hebben.

Wat dénken die liberalen wel ? Ze hebben al onze grootsteden verziekt en nu zullen ze nog de rest van Vlaanderen gaan opzadelen met ongewenste individuën ...  Geen sprake van.  Dat al de gluurders, die tersluiks eens komen loeren bij Ray, maar eens góed in hun domme oren knopen dat hun lied in oktober héél erg vals zal klinken, niet meer vatbaar om méé te spelen in het orkest van Vrijheid van spreken en schrijven en handelen.

Christina 

*****

Angeltjes blog

Ik ben blij je blog weer herontdekt te hebben. Ik houd van Vlaanderen (ben zelf (N) brabander, maar vooral de inhoud spreekt me helemaal aan.Prima vitamine om weerbaar te blijven tegen de politieke correctheid die dagelijks over ons heen wordt uitgestort. Ook hier door OOOO NOS.Bedankt en ga hier a.u.b. mee door.

W. C. NL

*****

Nou moe

De vriendelijke mijnheer die niet akkoord is met de aanpak van Angeltjes behoort tot de groep struisvogelpoco’s. Bang dat hun comfort geschaad zou kunnen worden, steken ze hun kop in het zand om toch maar de waarheid niet te zien of te horen. Dat zij daardoor hun en ons nageslacht verkopen en in de slavernij drijven voor een habbekrats lijkt niet door hun botte hersens door te dringen en eigenlijk kan het hun ook niet schelen zolang zij hun stompzinnig en gemakkelijk leventje kunnen blijven leiden.

Angeltjes wordt door mij – en natuurlijk nog door vele anderen – heel hoog gewaardeerd, zowel de redactie, de artikels als de reacties.

Wes Hardin.

*****

De belgische last op onze rug

Ik zal wel niet de enige zijn die hier voor de volle 100% achter sta. Lazen we dergelijke kritieken in de parochie- en andere reclamebladen, hun oplagen zouden terug een normaal pijl bereiken en de bevolking weerbaarder tegen de huidige verloedering en overrompeling.

Maar zoals 'rooie Lies', de hoofdredactrice van HNB, deze week nog oreerde naar aanleiding van de moord op de buscontroleur :" 't Is allemaal een kwestie van beleefdheid tegenover elkaar".

Ziet ge, dat bedoel ik .Negeren , verschonen, afvlakken en ontkennen en klasseren als "fait divers'. Wat je niet zegt is niet gebeurd. Hier gebeurt het wél en recht voor de raap. Diegenen die dat niet graag hebben zijn medeplichtig aan de teloorgang, en niet alleen van de waterhoek.

Vanwege Daniel

*****

Met de Belgische last op onze schouders

Beste Ray,Je artikel 'Met de Belgische last op onze schouders' is het mooiste wat je ooit hebt geschreven. Men verwijt ons soms bange blanke mannen te zijn, maar je moet inderdaad verdomd sterk in je schoenen staan om te durven toegeven dat je rechts en Vlaams-nationalist bent: minachting en tegenkanting zijn dan je deel.

Met vriendelijke groeten,Drs. Johan Arendt Happolati

*****

Opkikker voor alle vriendelijke Heren 

Ik moet die vriendelijke Heer bijtreden. Angeltjes lezen is niet bepaald opbeurend. Iedere dag opnieuw die confrontatie met de werkelijkheid, feiten die onze vriendelijke Heer niet goed kan verwerken, niet onder ogen durft zien , om niet in angst te leven in de toekomst,voor hemzelf en zijn nakomelingen.

Daarom  ik hoop Angeltjes een dienst te bewijzen Om die vriendelijke heren als lezer niet te verliezen, heb ik enkele stevige en belangrijke berichten overgenonen uit de partij-brochure  met name Het  Nieuwsblad  :  Julia Roberts (44) nog steeds sexy in bikini !! De borsten van Jennifer love Hewtt zijn te groot ! Miley Cyprus op stap zonder onderbroek ! en Reese Witherspom toont bolle buikje. Die berichten zullen zeker gesmaakt worden door al die vriendelijke heren en even het zinkend schip de Belgitanic doen vergeten.

René

NvdR Angeltjes : René, dat van die madame met grote borsten interesseert mij wel en vele van onze mannelijke lezers ook, denk ik.

*****

OTTO der Weltenbummler

Otto ist schon um die halbe Welt gereist, und hat fast alle große Städten innerhalb, und außerhalb der EU gesehen, unter anderen auch diverse male, Barcelona, Madrid, Marseille, Moskau, usw.Und dabei bin ich einmal Gott sei dank nur einmal! überfallen, und ausgeraubt worden, und nun rate mal wo? in GENT!!!Und wenn es noch nicht zu spät sein sollte, denn ist es mehr wie höchster zeit hier mit den groben Besen zu kehren, sonst wird wird hier bald die Polizei überhaupt nichts mehr zu sagen haben, ähnlich wie in Kolumbien.

Es grüßt OTTO aus Niedersachsen. 

*****

Theo Francken

Het is niet de eerste keer dat parlementsleden van de NVA wetsvoorstellen van het Vlaams Belang nabootsen. Misschien is het moment gekomen om van al deze voorstellen een lijst publiek te maken zodat de wakkere burger weet wat de NVA schaamteloos gebruikt om de pers te halen.

mvg Maurice C.

*****

Ra-ra, welk is de gevaarlijkste stad van Europa ?

De bijgeplaatste foto, wie is dat ? Is die ergens ontsnapt ?  Is dat het bewegende drankorgel, familie van ook zo een geval in het Antwerpse dat eerst bij de vld en nu bij nva onderdak zoekt ?

Nogal wiedes dat dit een gevaarlijke stad is, heb zo maar iets rondlopen in uw stad men zou voor minder bang worden en neem daar die wandelende tenten en soepjurken bij, genoeg om nooit naar toe te gaan, kwestie van zelfbehoud.

Jean

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse politici verwennen zichzelf

 

Griekse politici keurden deze week – met 155 stemmen van de 300 – een voorstel goed om 29 miljoen euro te verdelen onder ‘s lands 5 grootste politieke partijen. Het geld gaat naar de vijf Griekse partijen die in 2009 de kiesdrempel haalden en zou gebruikt worden voor de campagnes van de verkiezingen die op 6 mei worden gehouden en om een reeks schulden af te betalen. De Griekse politici hebben tenslotte een zware periode achter de rug : tijd om financieel wat te recupereren dankzij de gulle collega's uit de Euorpese Unie. Juist is juist,  eerlijk is oneerlijk en recht is krom.

Dit cadeau van 29 miljoen euro zorgt voor controverse in een land waar de gewone burger op een nooit geziene wijze wordt verplicht de broeksriem aan te spannen.

Volgens een woordvoerder voor het Griekse ministerie voor Binnenlandse Zaken is het onduidelijk of de EU de betaling überhaupt zou kunnen afkeuren of blokkeren.

Laten we een jaartje terugkeren in de tijd toen in de media de verhalen begonnen op te duiken over de levensstijl in het zonnige en mooie Griekenland. Wij werden wakker en openden onze Europese ogen vol verbazing.

Mensen uit meer dan 600 beroepen mogen op 50 jaar met pensioen gaan, onder wie ook banketbakkers, radiopresentatoren, kappers en masseurs in stoombaden  In een land van De Griekse president George Panadreou wil de belastingontduikers toch aanpakken. Met de hulp van helikopters en Google Earth zal onderzocht worden wie een zwembad bezit. Dat zou iets moeten zeggen over de welvaart van de eigenaar  Zelfs op een hete zomerdag moeten de passagiers op de metro in de Griekse hoofdstad Athene niets vrezen. De hele ondergrondse in de stad heeft airco. Meestal rijden de treinen mooi op tijd en de vijf miljoen inwoners van Athene mogen zelfs gratis rijden. Er staan wel machines waar passagiers hun kaartje moeten valideren, maar de stations hebben geen barrière die gratis toegang moet verhinderen. Veel pendelaars besparen zich de moeite om te betalen.

Een correspondent van de Britse Daily Mail beschrijft de zorgeloze levensstijl van de Grieken, die ook het dagelijkse en financiële leven in het land heeft aangetast. Zelfs voor het hele metronetwerk heeft de Griekse belastingbetaler nauwelijks een bijdrage moeten leveren. Het was een cadeautje van Europa zodat Athene de Olympische Spelen van 2004 zonder verkeersproblemen kon overleven.

Het hoge gemiddelde loon bij de Griekse spoorwegen vormt een ander probleem. Een politicus maakte zelfs de opmerking dat het goedkoper zou zijn om alle pendelaars een privétaxi te geven. "Onze spoorwegen zijn zo bankroet als maar zijn kan en toch is er geen enkel privébedrijf in Griekenland met zo'n gemiddeld salaris", zegt Stefanos Manos, een voormalige minister van Financiën.

Mensen uit meer dan 600 beroepen mogen op 50 jaar met pensioen gaan, onder wie ook banketbakkers, radiopresentatoren, kappers en masseurs in stoombaden. Ze krijgen nadien een vergoeding die 95 procent van hun inkomsten van het jaar voordien bedraagt. Europa is bereid om Griekenland uit de nood te helpen, maar dan moet het land een einde maken aan deze verspillende levensstijl. En daar is de bevolking niet blij mee. Duizenden mensen kwamen deze week betogen, terwijl Griekenland nog moest beslissen of de Europese maatregelen zouden worden aanvaard. Ook al is het de enige oplossing om een compleet bankroet te vermijden.

Maar eigenlijk moeten de betogers hun woede richten op een ander deel van de Griekse bevolking, merkt de Daily Mail op. In Kifissia, in het noorden van Athene, leven enkele van de rijkste mensen ter wereld tussen luxegoederen en wordt het straatbeeld gevuld door automerken als Porsche en Ferrari. De reden voor hun rijkdom heeft te maken met het feit dat ze geen belastingen moeten betalen aan de Griekse staat. Inwoners mogen zelf hun inkomsten voor belastingen indienen. In een land van 12 miljoen geven slechts 5.000 mensen toe dat ze meer dan 100.000 euro per jaar verdienen.

Uit studies blijkt ook dat meer dan 60.000 Griekse gezinnen investeringen van meer dan één miljoen euro doen. Een econoom omschrijft Griekenland daarom als "een arm land vol rijke mensen". Fraude is immers alledaagse kost in Griekenland. Mocht de fiscus toch komen aankloppen, volstaat een eenvoudige enveloppe met cash om hem weer tevreden te stellen. De Griekse president George Panadreou wil de belastingontduikers toch aanpakken. Met de hulp van helikopters en Google Earth zal onderzocht worden wie een zwembad bezit. Dat zou iets moeten zeggen over de welvaart van de eigenaar.

Officieel hebben slechts 300 mensen in Kifissia toegegeven een zwembad te bezitten, maar in realiteit zouden ze met 20.000 zijn. Om te tonen dat het menens is heeft Griekenland speciale hotlines opgericht waar mensen een beloning kunnen krijgen als ze een tip geven die naar een belastingontduiker leidt. Als reactie op de nieuwe maatregelen kiezen vele rijke Grieken ervoor hun geld in het buitenland te investeren.

De problemen met Griekenland zijn natuurlijk niet nieuw. Het land voerde de euro in 2001 in, maar werd twee jaar eerder nog weerhouden omdat het niet voldeed aan de financiële voorwaarden. Van zodra het Europese geld binnenstroomde, begonnen de Grieken het zorgeloos uit te geven. Voorlopig lijkt Griekenland weer even gered, maar het is niet onbegrijpelijk dat het geduld van de Europese belastingbetaler bijna op is.

Neen, de dergelijke potverteerdersmentaliteit verander je niet op een jaartje, zeker niet, als er steeds vers geld binnenstroomt.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS-regering betaalt Indianen 1 milard USD schadevergoeding

 

In een als historisch ingeschaalde stap betaalt de Amerikaanse regering de oorspronkelijke bewoners van het land een miljard dollar (bijna 780 miljoen euro) schadevergoeding. Het geld gaat naar 41 indianenstammen. Dat kondigden de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gisteren aan. Een twee jaar durend rechtsgeding ging de zaak vooraf.

De Native Americans hadden de regering beschuldigd van wanbeleid in de financiële administratie en de rechten uit de exploitatie van hun gronden, inzake olie- en gaswinning of weiderechten. De klachten gaan deels meer dan honderd jaar terug. Andere zaken worden nog behandeld.

Mijlpaal
Met de schikking zijn historische onrechtvaardigheden op een eerlijke en fatsoenlijke wijze opgelost kunnen worden, zei Justitieminister Eric Holder. "Die vormden al veel te lang een bron van conflicten tussen de indianenstammen en de Verenigde Staten", gaf hij toe. In de gemeenschappelijke verklaring van het ministerie van Justitie en Binnenlandse Zaken is sprake van een mijlpaal in de verbetering van de betrekkingen met de oorspronkelijke bevolking van de VS.

Trustfonds
In 2009 had Washington 300.000 indianen schadeloosstellingen van rond de 3,4 miljard dollar toegezegd. Daarbij ging het om een in 1996 ingediende gezamenlijke klacht, waarin de regering werd verweten de indianen miljarden dollars uit een trustfonds niet betaald te hebben. Dat fonds, waarin de opbrengsten uit de economische exploitatie van indianengebieden vloeiden, werd in 1897 opgericht.

Bron : De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.He belgische geangeniswezen

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de belgische last op onze schouders

 

"Is het plezant, Angeltjes, om dag na dag naargeestige berichten de wereld in te sturen ?" vroeg ons onlangs een vriendelijke heer en hij liet duidelijk merken dat hijzelf geen prijs stelde op onze aanpak.

Ik kan dat heel goed billijken deze vaststelling, meer zelfs, er zijn momenten dat het mij de keel uithangt telkens opnieuw op te treden als de boodschapper van onaangenaam nieuws.  We proberen bij Angeltjes de bittere pil ietwat te verzachten door deze blog te larderen met humoristische, cynische of algemene berichtjes. Voor sommige lezers is dit dan weer overbodig, want die willen enkel serieuze kost. U moet het echter stellen met wat wij bieden.

Onze doelstelling is en blijft : de maatschappelijke actualiteit bespreken, wat een grote opgave is waarbij we onze prioriteiten vastleggen op het binnenland, de Europese buren en dan de rest.

De Republiek Vlaanderen is ons levensdoel, laat me dit nadrukkelijk bevestigen. Ik ben Vlaams-nationalist geworden tijdens mijn militaire dienstplicht in Duitsland, waar ik in een kazerne terechtkwam met uitsluitend Franstalige officieren.  Daar werd de vlam aangewakkerd die nog steeds brandend is en na vele jaren meegelopen te hebben met de Volksunie, heb ik als partijloze enkel nog mijn ideaal gevonden bij de schildwachten van Vlaanderen, de mannen en vrouwen die het moeilijkste pad bewandelen, dat van de afwijzing, de miskenning en de uitsluiting.  Je moet uit het goede politieke hout gesneden zijn om met die last op je schouders verder te stappen. En nog is het niet genoeg : wij torsen ons ganse leven nog een andere last mee, de belgische last. De rem op onze vrijheid, de permanente aanslag op onze zelfbeschikking, de leugen waarmede men ons 182 jaar aan het lijntje houdt, de dagelijkse financiële aanslag op onze verdiensten, de voortdurende minachting voor onze Vlaamse cultuur en onze Nederlandse taal, de knagende pijn van tot een volk te behoren dat nog nooit zelfstandig is geweest.

Ongetwijfeld is er veel meer, maar ik beperk mij tot de meest elementaire vaststellingen. Het zijn geen loze woorden, het zijn de motoren van de blog Angeltjes.

De XXIste eeuw is ingezet met een wereldcrisis zonder weerga.  De politieke macht verschuift van West naar Oost, de vaste waarden van de Westerse beschaving worden onderuit  gehaald en de politici laten betijen. Zij hebben voor zichzelf uit de illusie van de democratie een machtsvacuum geschapen, waarbinnen de traditionele politieke stromingen verenigd zijn met bewuste afstoting van het nationale denken.  En zij voeren dagelijks hun poppentheater op in de criminele hoofdstad Brussel die vroeg of laat zal ingeruild worden tegen het vroegere Frans-Duitse conflictgebied bij uitstek, Straatsburg in de Elzas. Dit democratietje dat ons in slaap moet wiegen, wankelt en rammelt en blijft enkel overeind dankzij verbale krachtpatserijen van individuën die ons toespreken via ondertitels. Wie zijn die mensen die ons in het gelid willen laten marcheren, die onze gedachten kneden en die ons zoals we het gewoon zijn in Vlaanderen,  niet kunnen commanderen in onze eigen taal ? 

Wie weerstand biedt, wordt jouwend uitgesloten. Ook al gaat het enkel om verbale weerstand.  De invasie die Europa ondergaat, wordt ons voorgesteld als een verrijking of een onafwendbare evolutie in onze geschiedenis.  Dat wij, gewone burgers, inmiddels terechtgekomen zijn in een leven dat nauwelijks nog zekerheden biedt, wordt tegengesproken door die mannen en vrouwen die uit het niets opgedoken blijken : een loense Portugees die vele politieke watertjes doorzwommen heeft om uiteindelijk te belanden op de troon als verlichte despoot over 500 miljoen onderdanen. Of de belgische haiku krabbelaar uit Vlaams-Brabant die fungeert als handpop voor de Franse en Duitse machthebbers en die zich gewillig als een dweil laat uitwringen in ruil voor een maandelijks inkomen, waar velen van ons niet eens per jaar over beschikken.

Over het grote gevaar dat de islam betekent voor Vlaanderen en Europa moet er niet te veel meer gezegd worden.  Angeltjes laat zich niet intimideren door de missionarissen van het politiek-correcte denken en handelen. Wij zijn voldoende geïnformeerd over de gevaarlijke uitwassen en excessen van deze ideologie van het kwaad.  Waar de regimemedia zich specialiseren in het verzwijgen van de drijfveren van de islam, proberen wij (tot vervelens toe) zo veel mogelijk de waarheid en de werkelijkheid te belichten.

Is het plezant om dag na dag naargeestige berichten de wereld in te sturen ? Neen, dat is ver van plezant, maar het is noodzakelijk.

Ray - Hoofdredacteur Angeltjes 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ra-ra, welk is de gevaarlijkste stad van Europa ?

 

Wat vervelend, die Duitse journalisten, die zijn op zoek naar de waarheid. Hoe zouden we die kunnen muilkorven ? Geef mij maar de VRT met Vim de Wilder of het Venijnige Gelaarsde Vrouwtje van Terzake. Die pompen er hun eigen linkse regimeideetjes door : dat is pas journalistiek.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1616214/Die-gefaehrlichste-Stadt-Europas#/beitrag/video/1616214/Die-gefaehrlichste-Stadt-Europas

(met dank aan Herr Otto uit het land D)

De burgemeester van de crimineelste stad van Europa : een socialist, vanzelfsprekend.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzet Duitse christendemocraten tegen 25 miljoen gratis Korans

 

De Koran-uitdeelcampagne heet 'Leugens! - In naam van uw heer die u geschapen heeft.' Het lijkt erop dat de Palestijns-Duitse zakenman die dit bedacht niet in de gaten heeft gehad dat deze slogan voor tweeërlei uitleg vatbaar is...

De Duitse christendemocratische Unie (CDU/CSU) wil voorkomen dat radicale salafistische moslims op straat miljoenen gratis Korans gaan uitdelen. Vooral het uitdelen van Korans op scholen wordt als onacceptabel beschouwd. De president van de grondwetsbescherming- en inlichtingendienst van de deelstaat Hessen waarschuwde dat het Koran-uitdeelproject 'jongeren met een minder stabielere persoonlijkheid een zeer eenzijdig wereldbeeld' opdringt.

Moslims die behoren tot de salafistische beweging -de dominante stroming in Saudi Arabië, 's werelds belangrijkste moslimland- zijn de afgelopen dagen al begonnen met het uitdelen van Korans in gevangenissen en op scholen. 'Deze agressieve actie moet overal waar mogelijk is worden gestopt,' verklaarde Günter Krings, waarnemend fractievoorzitter van de CDU/CSU Unie in het Duitse parlement.  

Krings erkende dat er in principe weinig tegen het verspreiden van religieuze geschriften in te brengen is, maar dat de salafisten met hun agressieve manier van optreden de religieuze vrede in Duitsland bedreigen. Daarom onderzoekt de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nordrhein Westfalen of de uitdeelactie met wettelijke middelen te stoppen is.

'Leugens'

Initiatiefnemer van de hoofdzakelijk door de Turkse gemeenschap gefinancierde campagne 'Lies' (Leugens) is Abou Nagie, een zakenman uit Köln die Palestijnse wortels heeft. Bij de autoriteiten staat hij te boek als een gevaarlijke islamistische prediker. Het is zijn doel om in 35 Duitse steden in totaal 25 miljoen gratis Korans uit te delen aan niet-moslims.

'Mijn lieve broeders en zusters,' maande Nagie de moslims in Duitsland, 'hoe kunnen wij rustig slapen als we weten dat onze buren als ze sterven voor eeuwig moeten branden in de hel?' Naast het winnen van zieltjes voor Allahs paradijs denkt Nagie met de uitdeelactie ook zelf 'pluspunten' te verzamelen om uiteindelijk tot dat paradijs te worden toegelaten.

Korans uitgedeeld als folders
Sommige Duitse steden hebben hun vergunningbeleid aangepast om de Koranactie te kunnen verbieden. De salafisten hebben daar echter iets op gevonden; overal waar het hen wordt verboden om Koran-infokraampjes neer te zetten beginnen ze de korans gewoon als folders in tasjes op straat uit te delen. Voor het uitdelen van folders is namelijk geen vergunning nodig. (1)

Het is onduidelijk welke versie van de Koran de salafisten uitdelen. Het is echter bekend dat Westerse vertalingen van de Koran -inclusief de Nederlandse- veelal afgezwakte versies van de oorspronkelijke Arabische Koran zijn. Vooral teksten waarin wordt opgeroepen tot haat, geweld en moord tegen Joden, Christenen en alles wat niet-moslim is zijn in Westerse vertalingen sterk verwaterd en 'politiek correct' gemaakt.

Bron: http://www.welt.de/politik/deutschland/article106170290/Wut-ueber-Gratis-Korane-in-deutschen-Fussgaengerzonen.html

Ned.vert. Xander
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miet Smet op de naaktkalender

 

Miet Smet, minister van Staat, gaat uit de kleren voor de nieuwste campagne van Kom op Tegen Kanker. De foto's zijn van de hand van Lieve Blancquaert. Teksten worden voorzien door Annemie Struyf.

"Ik heb niet lang moeten nadenken om mee te doen. Het onderwerp ligt me na aan het hart. De moeder van Wilfried (Martens) en mijn grootmoeder zijn gestorven aan Kanker. De ziekte treft heel veel mensen. Alle centen zijn dan ook welkom om er nog meer wetenschappelijk onderzoek naar te doen. En naakt poseren is relatief he. Alles wordt netjes bedekt met mijn eigen armen en benen", aldus Miet Smet in een krant van Corelio. De kalender wordt op 19 april officieel voorgesteld.

http://www.clint.be/entertainment/bv/o-nee-miet-smet-gaat-naakt

(foto : Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populair cadeauboek voor moslim bruidsparen: Hoe kun je je vrouw het beste slaan?

 

Het boek A Gift For Muslim Couple (2010) van de als prominent beschouwde moslimgeleerde Maulavi Ashraf Ali Thanvi is een populair cadeau voor moslim bruidsparen in Canada. In het boek staat hoe mannen hun vrouw onder de duim kunnen houden. Er staan tips in hoe een man zijn vrouw kan slaan. 

Het boek stelt dat ‘de man de vrouw met vriendelijkheid en liefde moet behandelen, zelfs als ze de neiging heeft om soms dom en traag te zijn’. Maar: een vrouw mag ‘het huis niet verlaten zonder toestemming van de man’ en moet ‘voldoen aan zijn wensen’. De man kan zijn vrouw slaan met de hand of met de stok of aan haar oren trekken.  Het boek werd in een boekenwinkel in Toronto verkocht, maar vrijwel meteen waren alle exemplaren op. De vraag is op dit moment groter dan het aanbod, ook bij islamitische webshops. 

De Canadese politiek activist en schrijver Tarek Fatah: ‘in de islamitische gemeenschap komt dit veel voor. Al zullen de moslimleiders het blijven ontkennen’.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid schuilt in het ongezegde

 

Quote Non van de dag Nr 78

De herdertjes lagen bij nachte ...

'41 om precies te zijn, maar ik spreek niet graag over mijn privéleven.'


(Cardinalissimo Danneels had weet van meer dan 40 pedofiliesnuisterijtjes)

http://www.quotenon.blogspot.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Blankenbergse rekeningen* van Blankenbergse schepenen

 

In de gemeenteraad van Blankenberge heeft raadslid Roger Catrysse een gedetailleerde tussenkomst gehouden over de onkosten van de leden van het schepencollege. Hierna een uitgebreide samenvatting van deze interpellatie. De raad van Blankenberge telt 25 leden, het college is samengesteld door vLD en CD&v.  De verdeling in zetels : vLD : 10 - sp.a : 7 - CD&v : 4 - VB :3 - Dwars: 1

Het is de tweede keer dat een gemeenteraadslid de onkostennota’s van het schepencollege oppervlakkig onderzoekt in 18 jaar en waarschijnlijk sedert het ontstaan van de gemeente. Het onderzoek is telkens door mij gebeurd. Nog nooit heeft een verkozene dit gedaan, alhoewel het volgens mij tot één van de voornaamste plichten van een gemeenteraadslid behoort om alle rekeningen te controleren. Dus ook deze van het college van burgemeester en schepenen.

Maar ja, bij de socialisten zijn er enkel en alleen maar rechten nietwaar, plichten kent men daar blijkbaar niet zo goed. Het is ook niet gemakkelijk om alles juist te controleren. Men heeft er hier in Blankenberge een handje van weg om alles zo ingewikkeld mogelijk voor te stellen. De zo geroemde democratische doorzichtigheid is ver weg. Zo hoor ik dat schepen Bisschop als afgevaardigde in een of andere commissie op het einde van het jaar zijn vergoeding betaald krijgt van die commissie. Bij andere vergaderingen betaalt hij zelf zijn kilometervergoeding zonder er een te krijgen. In de bureaus op het stadhuis hoor ik dat de ex - burgemeester zijn kilometervergoeding eerst vraagt aan de stad en ze later dan terugstort als de commissie die aan hem betaald heeft. Hij is de enige die dat doet.

Ik vraag me af of anderen mogelijk een verplaatsingsvergoeding krijgen van de intercommunale en toch hun gereden kilometer indienen bij de gemeente. Dat kunnen wij op het eerste gezicht niet controleren, tenzij we alle intercommunales aanschrijven en vragen wie van het schepencollege de kilometervergoeding ontvangt en wie niet. Het hangt waarschijnlijk af van de intercommunale en van de functie in die communale. Daarom vind ik dat er in het dossier van de onkosten van de burgemeester en de schepenen een lijst zou moeten zitten met opgave van de intercommunales die de verplaatsingskosten terugbetalen en aan wie. Aldus zou een controle toch iets gemakkelijker zijn. Verder zou niemand de kilometervergoeding eerst aan de stad mogen aanrekenen, als de intercommunale deze op het einde van het jaar terugbetaalt.

Nu over de controle zelf. Onze liberale schepenen en burgemeester voelen zich als prinsen van Blankenberge. Wat mij het meest opvalt, is dat er twee schepenen zijn die geen onkosten indienen. Ook niet voor het gebruik van hun eigen gsm voor stadsaangelegenheden en ook nooit voor hun kilometervergoedingen. Ze laten evenmin hun traktaties betalen door de stad. Die twee schepenen zijn eerste schepen Louwagie en vijfde schepen Bisschop. Dat zijn nog eens 2 schepenen die niet profiteren van de mogelijkheden om allerlei toegelaten onkosten in te dienen. Daarvoor heb ik veel respect. Ik wens hun proficiat en ik zeg het eerlijk: ik had dat van tjeven niet verwacht. 

De burgemeester en de overige schepenen, dit wil zeggen alle blauwe leden van het schepencollege, spannen zich echt in om alle mogelijke toegelaten kosten in te dienen en om al de mogelijke onkosten te recupereren via de stadskas. Het gaat van een verplaatsing van 5 km tot een parkeerbonnetje van 1 of 2 euro, of om een pintje of een koffietje dat ze ergens gedronken of getrakteerd hebben. Ja, als ze het kunnen, laten ze alles betalen door de stadskas. Zelf betalen staat niet in hun woordenboek. Ze zijn zeker niet beter dan de socialisten op dat gebied. En de gemeenschap moet dat allemaal betalen voor deze belangrijke en chique heren burgemeester en blauwe schepenen, elite vertegenwoordigers, de prinsen van de Blankenbergse bevolking.

Ook de deelname aan allerlei sociale bezigheden voor het goede doel wordt met veel plezier aangegeven als onkost. Ik noem bijvoorbeeld het etentje ten voordele van het OCMW. De mensen aan tafel die het zelf betalen, denken waarschijnlijk dat ook de eventuele aanwezige burgemeester en de schepenen hun maaltijd zelf bekostigen. Natuurlijk zitten ze ernaast. De “ hoogwaardigheidsbekleders” en prinsen van de stad betalen wel, maar vragen dat later terug aan de stad. En dit niet enkel en alleen voor een etentje ten voordele van het OCMW. Ook leuke ontspanningsavonden zoals de Schlagerparade worden rijkelijk terugbetaald.  Wat mij ook verwondert is het feit dat er vele onkosten voor 2 personen worden ingediend. Ter zake blijkt het om de partners te gaan. Waarom dan het gehele gezin niet uitnodigen op de kosten van de stad of waarom de ganse familie niet? Het is toch de stad die alles betaalt. Ik vraag me af of dit toegelaten is.

Een etentje van de ex-burgemeester bij Philippe Nuyens kostte voor 3 personen € 295. Op het btw briefje of bijhorend document staat geen enkele uitleg waarom dit etentje plaats greep en geen enkele uitleg over de daarbij aanwezige personen. Men hoeft dat niet te weten en het gaat niemand aan, aldus wordt geredeneerd in het blauwe bastion van de Open VLD. De gemeente betaalt en daarmee basta. Nochtans vind ik het ten zeerste aangewezen dat wij, als gemeenteraadsleden, het recht hebben om te weten waarom dit etentje plaatsgreep en met wie.

Ook verplaatsingskosten naar gouden bruiloften, onder meer naar Zuienkerke of naar Sluis in het Hof ter Muide, worden aangerekend, alhoewel de geachte stadsvertegenwoordigers waarschijnlijk de ganse avond op de kosten van de feestvierders mogen eten en drinken. Of het daarbij over jubilerende Blankenbergenaren gaat of niet, kunnen we niet eens weten. Sommigen worden uitgenodigd door Plantec om op Club Brugge een voetbalwedstrijd bij te wonen. Daar is in principe niets op tegen. Maar de kilometervergoeding Blankenberge-Brugge en terug wordt wel aangerekend en terugbetaald door de stad, nietwaar mijnheer Ivan De Clerq. 

Een begrafenis in Dentergem wordt ook voldoende geacht om een kilometervergoeding aan te rekenen. Ook hier weten we niet of dat iets met Blankenberge te maken heeft. Het staat alleszins niet vermeld in de betreffende documenten.  Wat de viering van een zekere Decraemere in Brugge met Blankenberge te maken heeft mag God weten. Maar ook hier wordt de kilometervergoeding door de Blankenbergenaren betaald. En onze schepen nodigt op kosten van Blankenberge nog een zekere aannemer mijnheer Verhelst uit op een BBQ van de watersport en dit op de kosten van de stad. Ik vind dat de wereld op zijn kop.  Als er iemand is die zou moeten betalen is het de aannemer, maar toch de stad niet. En als hij samen met een andere aannemer 3 flessen wijn drinkt in een etablissement op de markt, dan vraag ik mij af hoe de besprekingen eigenlijk verlopen zijn ? ... Ik zou toch gedacht hebben dat de aannemer dit zou betalen, maar neen het werd betaald door de stad. Ook gaat hij eten in de Oesterput voor € 197,50 maar zonder BTW bonnetje. Het zat in elk geval niet in het dossier. Enkel een kasticketje. Maar onder liberale vrienden moet er geen BTW bonnetjes geschreven worden, nietwaar.

En ook schepen Prasse, onze laatste nieuwkomer, kan toch voor niemand onderdoen.Op het bal van zijn goede vriend de burgemeester verteerde hij € 80,50, maar de stadskas betaalde. Als besluit zou ik het volgende kwijt willen en dat is niet de eerste keer dat ik dat vraag. Ik vroeg dit ook reeds bij mijn eerste controle een tiental jaren geleden. 1)Bij etentjes van de geachte stadsbestuurders, de prinsen van Blankenberge, moet zeker een btw bonnetje gevraagd worden en de reden van het etentje moet worden vermeld, met opgave van de personen die deelnemen aan het etentje. 2)Bij alle kilometervergoedingen moet de reden van de verplaatsing worden aangegeven en niet alleen de bestemming maar ook het verband tussen onze stad en de plaats van bestemming.3)Ik zou ook graag weten welke intercommunales de kilometervergoeding terug betalen en aan wie.  4) Ik vraag mij af of bij ontspanningsavonden of diners,  de stad  moet opdraaien voor de partner van de burgemeester of de schepenen. 5)Bij Gsm gebruik is er een forfaitaire aftrek of wordt de helft terugbetaald van de rekening of wat is het in feite?

En nogmaals wil ik de 2 schepenen, nl de heren Bisschop en Louwagie, proficiat wensen met het feit dat zij geen gedane onkosten indienen en niet deelnemen aan het toegelaten potverteren van stadsgelden. Ook zij telefoneren met hun gsm voor de stad, doen tal van kilometers voor de stad en betalen zeker links en rechts in cafés. Maar de centen komen altijd uit de eigen portemonnee.

Vervolgens geeft de Heer Catrysse gedetailleerd per lid van het college een overzicht van de gemaakte onkosten ; het gaat om in totaal zowat 15.000 euro. En hij besluit als volgt :

Mocht het schepencollege uitsluitend uit CD&Vers bestaan en als ze dezelfde principes zouden hanteren als de schepenen Bisschop en Louwagie dat zou  een serieuze besparing inhouden voor de gemeente. .Nu blijkt dat de Open-VLD daar helemaal niet wenst op te besparen. Integendeel! Met de Open-VLD is het natuurlijk altijd hetzelfde: veel bla-bla in het openbaar over besparingen en dergelijke meer, ja. Maar als puntje werkelijk bij paaltje komt, en als het om de eigen kudde gaat, zien we de werkelijke aard van de blauwen: luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden … Vandaag eerst voor ons, en morgen voor de anderen als er nog iets overschiet. Dus: kom op met die vergoedingen en representatiekosten!  Er kan altijd een centje bij onze wedde, en op km vergoedingen daar houden ze een ferm stuk over voor de eigen zak …

Ik dank u voor uw luisterbereidheid en ik hoop dat men met mijn vragen en opmerkingen deze keer zal rekening houden, waardoor ik een volgende controle veel gemakkelijker en zeker veel objectiever zal kunnen uitvoeren.     

Roger Catrysse - Gemeenteraadslid & Fractievoorzitter te Blankenberge


11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Dringend geëist : algemeen boerka verbod in Vlaanderen

Omdat de boerka verboden is in Frankrijk heeft Omar al-Haddouchi, de beruchte ideologische leider van de jihadistische beweging in Marokko, een bizarre fatwa uitgesproken: alle moslims moeten zo snel mogelijk Frankrijk verlaten voor Noord-Afrikaanse landen. 

Wes Hardin

*****

N-vA en de dubbele nationaliteit

Toch weer eens in media. NVA-kamerlid Theo Francken herhaalt een voorstel van het VB. Hij wil dat het verwerven van de belgische nationaliteit gepaard moet gaan met het verzaken aan de vorige nationaliteit. Maar dan komt het : er zou een uitzondering gelden voor landen die niet aanvaarden dat hun onderdanen afzien van hun nationaliteit. Dit is ondermeer zo voor Marokko, Turkije, Tunesië, Libië en Frankrijk.Maar kom: zijn naam verschjnt toch weer maar eens in de krant. De perceptie ... weet je.

Eddy

*****

De Witte lijdt aan DDR-amnesie.

De man is zo vol van zichzelf dat hij meent dat hij zijn licht(?) moet laten schijnen op alles wat uit de richting van de nationalisten komt. Nationalisten zijn immers per definitie nazi's en staatsgevaarlijk .Dat zijne cinema samen met de acteurs van de 0000 nooit iets anders doet en gedaan heeft, maar dan geniepig de KGB waardig, vergeet hij . Wat alleen in dit land kan , want hun manoevers zijn meestal een inbreuk op de privacy .Misschien dat hij eens kan gaan praten met het personeel van trein-tram-bus i.p.v. met de kommunikantjes-shariabelijders ?Iemand zou hem eens moeten wijzen op het wetboek van strafvordering : " Hij die kennis krijgt van een misdrijf is er aan gehouden dit ter kennis te brengen... " Maar ja, de wet in dit land, ha ha ha ha .

Vanwege Daniel

*****

Brussel-allahba(d)th.

We horen dagelijks over de weldadige weelde en de enorme ellende in Brussel-allahba(d)th.Voor de aardigheid Vlamingen, ga eens kijken op onderstaande site en 'misschien' zal het doordringen dat Brussel-allahba(d)th een verloren stad is voor de Vlamingen w.w.z. dadelijk stoppen met elke euroCENT daar nog aan te verknoeien, alles wat Vlaamse roots en/of bindingen heeft er weg te trekken, alle Vlaamse gemeenten eromheen terug Vlaams te maken en in heel Vlaanderen investeren en werken voor welvaart, veiligheid én leefbaarheid.

Jean

NvdR Angeltjes  : Ter vervollediging :  uit de  lijst van 72 kandidaten zijn de 28  van allochtone afkomst overgenomen. Voor de rest treden wij Jean bij.

*****

Meldpunt

Een schot in de roos, het werd tijd dat de stinkende beerputten geopend worden.

Gina

*****

Boete voor de nullen van de Reyerslaan

Mijn pret kan niet op. De nullen moeten 5000 euro betalen aan een fitness centrum uit Antwerpen na het spelen van detectiefje met de verborgen camera. Het artikel is te lezen in De Standaard.Daar zijn ze straf in de nullen. Getuige onlangs nog de reportage met verborgen camera in de zaak met de dienstencheques.Ook De Witte van het CGKR is met zijn bakkes op een gasbek gelopen. Meneer was er natuurlijk als de kippen bij om klacht neer te leggen. Die klacht wordt nu naar de prullenmand verwezen.Meneer heeft nu ook grote problemen met het meldpunt illegaliteit van het VB, maar ziet er geen graten in als de rode vriendjes van de reyerslaan politie spelen met verborgen camera’s. Uitlokking noemt men dat gewoonlijk. En meestal is dat ontwettig. Maar De Witte doet dan alsof zijn neus bloedt. Hypocrieter kan niet me dunkt.

Theo

*****

Brussels busincidentje

Het moet dezer dagen wat zijn voor Lex Sukkelaar, van de ene verbazing in de andere, deze keer geen minderjarige, alhoewel Bulthé het dan weer had over "gebrek aan opvoeding' terwijl het over een volwassen persoon ging. Frappant is dat de dader terstond werd bijgestaan door 2 raadsmannen-advocaten groep Uyttendaele, de alter ego van vice president Onkelinx. De dader Alexeandre zelf was gekend voor drugsfeiten, maar nog niet veroordeeld,( blanco strafblad) .... ook Onkelinx-ex is gekend voor drugsfeiten maar nooit veroordeeld, idem haar dochter-en familie. Sven Mary  (het zoontje van de gewezen VRT baas met de blits carrière), zal optreden namens de families-slachtoffer. Toegewezen en betaald door de IMVB- belastingbetaler.  Heb dit vroeger al eens geschreven, ... aan criminaliteit wordt erg veel verdiend.

Gina

*****

Slag om Voeren

Uw beknopt verslag bevatten toch enkele OOOO verbuigingen."Snoeck richtte zijn tweeloop op betogende vlamingen"?Snoeck richtte en SCHOOT op wandelende vlamingen, er waren geen toelatingen gegeven om te betogen, wandelen (onder strikt bepaalde voorwaarden ) kon men niet verbieden. Twee taktivisten raakte gewond, één aan het been, de andere verloor de helft van zijn oor. Nadien werd snoeck ontwapend en zijn huisraad grondig herschikt, al wat niet door het raam kon kreeg een andere bestemming. De ALF-cel van TAK opende de sluizen van Snoeck's forellenvijver en gaven de vissen terug hun vrijheid.Met een gezellig benefietdiner in zaal Alcazar werden de medische ingrepen en boete's betaald. Tevens de foto die lijkt of het gisteren was, is bedenkelijk, Annemans was een stuk slanker en Van Houthem meer haar en minder grijs, trouwens wie ging er in die tijd wandelen in de voer met zen "schoon kostuum"behalve karel Dillen.

BDDG (France)

*****

Nachtmerrie

Een nachtmerrie die constant terugkeert bij autochtone automobilisten die noodgedwongen met hun wagen door een van onze grootsteden moet rijden is: wat staat er mij te wachten als ik een aanrijding krijg met een allochtoon? Of die autochtoon "in zijn recht" is of niet, of de tegenpartij verzekerd is of niet, het wordt gegaranderd hommeles. Ik heb het zelf ooit meegemaakt toen ik door de prachtgemeente van Molenbeek-St-J. reed. Het verkeer verliep moeizaam, ik reed dus zeker niet snel, minder dan 30km/u, toen van tussen twee geparkeerde auto's plots twee kleine Finse meisjes de straat wilden oversteken. Ik heb zowat "op de plaats halt" gemaakt en niemand werd geraakt, maar in minder tijd dan nodig was om dit "incident" te beschrijven werd mijn wagen omringd door een horde vijandig kijkende Finnen die duidelijk bloed roken. Gelukkig voor mij waren er twee agenten vlakbij die alles gezien hadden en iedereen aanmaanden om op te hoepelen. Het had voor hetzelfde geld ook anders kunnen aflopen.

Regus Patoff




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!