Angeltjes
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjeslezers over de Tweede Ronde van de Franse verkiezingen

 

 

Wat zou u als Fransman doen tijdens de tweede Ronde voor de presidentsverkiezingen ?


Ik stem voor de socialist Hollande  0 %  

Ik stem voor de plusminus liberaal Sarkozy  24 %  

Ik volg het advies van Le Pen en blijf thuis  76 %

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoering christelijke vrouwen in Egypte

 

Explosieve groei aantal ontvoeringen van christelijke vrouwen in Egypte; gedwongen bekeringen tot islam

De Egyptische mensenrechtenorganisatie Euhro waarbinnen moslims en christenen samenwerken, signaleert een sterke groei van het aantal ontvoeringen van christelijke meisjes sinds de omwenteling in 2011. In tien maanden tijd zijn 1500 meisjes ontvoerd. In 80% van de gevallen gaat het om minderjarige meisjes. Tot nog toe zijn er slechts tien teruggekeerd. 

Euhro-president Naguib Gobraiel: ‘Ten tijde van Mubarak registreerden wij zo’n 200 gevallen per jaar. Het aantal radicale moslimorganisaties groeit nu. Ze betalen jongeren om de meisjes te ontvoeren en gedwongen tot de islam te bekeren. Deze organisaties krijgen financiële steun uit Saudi-Arabië en Qatar’. 

Er worden mensen ingehuurd om het vertrouwen van de meisjes te winnen: knappe jongens of docenten op scholen. Ze krijgen daar goed voor betaald. De ontvoeringen verlopen veelal volgens hetzelfde patroon. Gobraiel: ‘De vrouwen worden eerst ontmaagd en krijgen vervolgens drugs, waardoor ze veel vergeten van wat er is gebeurd. Daarna worden ze gedwongen om moslim te worden’.  Gobraiel stelt dat de autoriteiten niets doen: ‘Er is nog nooit een dader berecht. Ze zijn bang voor de moslimbroeders en de salafisten’. 

Hierna het verhaal van Laila, een van de ontvoerde vrouwen :

 

De 27-jarige christelijke ‘Laila’ werd in Caïro ontvoerd door extremisten die haar dwongen moslim te worden. Drie tatoeages met een kruisteken op haar hand zijn tijdens haar ontvoering weggesneden. Laila kwam op Facebook in contact met moslimvrouwen die haar uitnodigden voor een feestje. Daar werden heimelijk drugs in haar vruchtensap gedaan waardoor ze bewusteloos raakte. 

Toen Laila bijkwam in de Al-Azhar universiteit bleek er een boerka om haar hoofd te zitten. Ze kreeg een nieuwe identiteitskaart, waarop stond dat ze moslim was. Toen Laila protesteerde kreeg ze elektrische schokken en werd er aan haar haren getrokken. Waarschijnlijk werd ze ook verkracht. 

Laila werd vastgehouden in een huis met 8 christelijke meisjes, de meesten van 11 à 12 jaar oud. Laila: ‘Sommigen vertelden dat ze seksueel misbruikt waren. Het huis telde vijf etages. Ik hoorde het geschreeuw van meisjes op de andere verdiepingen. Vijf keer per dag moesten we bidden. Het christelijk geloof werd belachelijk gemaakt. Er werden stukken uit de koran voorgelezen die ik moest herhalen’. 

Het lukte Laila uiteindelijk om te ontsnappen. Ze deed aangifte bij de politie, maar overweegt om de aangifte in te trekken omdat haar ontvoerders dreigen haar gezin te vermoorden. Laila woont nu met haar gezin op wisselende, geheime locaties.

 http://www.nieuwreligieuspeil.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen en de klimaatverandering : een verhelderende EU-studie

 

Het Europees parlement keurde weer één van zijn vele nutteloze politiek-correcte verslagen goed, dit keer over 'vrouwen en klimaatverandering'. Philip Claeys steekt de draak met dit onderwerp en vroeg waarom er geen verslagen komen over klimaatverandering en mannen, homo's, linkshandigen, roodharigen en postzegelverzamelaars. Zelfs de voorzitter van de commissie kan een glimlach niet onderdrukken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy : pyromaan met kritiek op de brandweer

 


De Europese Commissie stelde gisteren, 25 april,  een ontwerpbegroting voor 2013 voor die 6,8% meer bedraagt dan die van 2012. De Commissie verdedigt die verhoging door te wijzen op aangegane engagementen op het einde van een meerjarenbegrotingsperiode.

Voor het Vlaams Belang is een verhoging met bijna 7% onaanvaardbaar. Op een moment dat op zo goed als elk bestuursniveau moet bespaard worden (vaak op aandringen van de Europese Unie), moet ook de EU zelf de tering naar de nering zetten en tot de nodige besparingen overgaan. Het officiële Europa moet dringend af van zijn ivoren-torenmentaliteit.

De toespraak van Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, in het Roemeense parlement is een zoveelste andere uiting van deze wereldvreemdheid, wanneer hij stelde dat het "populisme" het principe van het vrije verkeer van personen bedreigt.

Van Rompuy gedraagt zich als een pyromaan die kritiek levert op de brandweer. Het is het onvermogen van de Europese Unie om haar buitengrenzen onder controle te houden dat Schengen bedreigt, niet de terechte kritiek daarop. Van Rompuy verwart oorzaak en gevolg, en kiest voor de gemakkelijkste weg door uitgerekend de schuld te geven aan politieke krachten zoals het Vlaams Belang die altijd gewaarschuwd hebben voor de problemen die we nu kennen.

Philip Claeys  -  Europees parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stemmen met potlood en papier : nog steeds de betrouwbaarste manier

Ik herinner mij levendig de televisieshow van die verkiezingen in 2006. Dat er achter de schermen dingen gebeurd zijn die het daglicht niet verdragen, staat als een paal boven water.

Fred

*****

De ondergrondse Van Daele

In het nieuw verklarend woordenboek "De ondergrondse Vandaele" het woordje opgezocht : "Racist  is realist.  Ziet terecht het gevaar van rood-groene bepamperings-politiek waarbij het terziele gaan van een eigen identiteit en cultuur in een versneld tempo komt omwille van machtsbehoud en eigenbelang."

René

*****

De afkeer voor het VB ?

Zou het kunnen dat Bart de Wever die reeds jaren een boontje had voor Morel, nog steeds de bittere pil van haar overstap destijds niet heeft kunnen verteren ? En daardoor hardnekkig de boot wil afhouden ?

Tussen liefde en haat is er maar een dun lijntje.

Annie L.

*****

Meneer Van Gaever, wie of wat is de N-vA ?

N-vA wordt een terminale partij die gereanimeerd is door poco partijen maar gedoemd tot een kunstmatig leven, kijk naar het Vlaamse en Federale verhaal, waar de N-Va niet meer dan een buffer in functie is voor de traditionele partijen.  

Hetzelfde verhaal zal zich verder zetten te "A". De paniekvoetbal over het VB is verre van terecht, want ondanks de jarenlange hetze tegenover het Vlaams Belang blijven zij stand houden. Het logo VL is dezer dagen een gegeerd gadget, en als aangestelde"marktkramer verleent De Wever zich tot het verkopen van  " made in China" brol.

Gina

*****

Pedofielenpraat.

Geachte redactie, Terwijl we hier haast dagelijks getrakteerd worden op de nieuwste mediarage: wie heeft er ongevraagd aan een flamoes gezeten ? serveren ze in het land van olie en woestijnzand, Saudi-Arabiê, nog straffere kost!.

Daar heeft zopas een grootmoefti (invloedrijke geestelijke geesteszieke) Sjeik Abdul aziz-al-sheik zijn fijne volgelingen laten weten dat meisjes van 10 à 12 jaar "klaar" zijn voor het huwelijk. De gebaarde debiel gaat daarmede in tegen een wetsvoorstel in zijn land dat paal en perk wil stellen aan die kindhuwelijken. Men wil de leeftijd voor de meisjes optrekken tot 25 jaar om dergelijke zaken te vermijden en het imago in het Westen wat op te krikken omdat zulke "huwelijken" hier als pedofilie worden beschouwd ... en terecht!

Volgens de gedachtengang van de Grootmoefti worden kindmeisjes van 10 jaar geacht hun Barbie-popjes voorgoed op te bergen en zich bezig te houden met de lusten van de baardapen. Arabieren zijn pedofielen blijkt dan toch te kloppen. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen en is dit niet in alle Prachtlanden van MO & Co van toepassing. Wat zou Yussef van de CGKR-moskee hierover denken ?

mvg - Senior

*****

FVH-PVDD

Dat FVH lange tijd geen vriend is geweest van PVDD is een feit, maar mogelijks is dit verleden tijd daar de beschadiging die FVH aan zijn partij heeft veroorzaakt, PVDD plezier heeft gedaan. Dat FVH een persoon verdedigt die de (mooie)vrouwen moeilijk gerust kon laten, is gans normaal : hij had als voorzitter enorme gaven maar kon ook moeilijk mooie vrouwen gerust laten. Zoals het gezegde luidt : soort zoekt soort.

Roger

*****

Besparingen

Senior schrijft : "Tot op de dag van vandaag is er geen zier veranderd en blijft de 0000 een mega-bordeel hetgeen niet te verwonderen valt als men weet dat meer dan de helft van "het personeel" overbodig is en zit te niksen èn is dit laatste niet het oorkussen van de duivel ? "

Senior, en dat bordeel kost ons ± 300.000.000 euro per jaar.  Als er één plaats aanwezig is om drastisch te besparen dan is het toch wel in dat links bordeel, ik zou zeggen, 'gewoon sluiten en in de etalage zetten, mag zelfs met een rood lichtje' dat heeft zelfs effect op de gezondheidsuitgaven want wie die eikels van Terzake of Volt of Het Journaal (in het Nederlands 'Het Nieuws') bezighoort is dringend aan een doktersbezoek toe.

Wij hebben  teveel gevangenisbewakers maar het ergste in dit verhaal is dat wij VEEL TE VEEL criminele vreemdelingen hier moeten bewaken/onderhouden. Laten we nu eens eerst die ± 6.000 criminelen van vreemde origine, óók die met een dubbel paspoort, van ons grondgebied verwijderen, dan hebben we minder gevangenisbewaarders nodig.

Jean

*****

Hitsige mannen en carrièrevrouwen

Mag het nu eindelijk eens gedaan zijn met die opzienbarendeonthullingen over bekende Vlamingen en dies meer ?

Mochten alle directeurs, bedrijfsleiders, politiekers en andere BV's die al eens een laakbare ingreep deden bij een kennis of een ondergeschikte, op slag doodvallen, zou er echt veel plaats vrijkomen in de hogere regionen van het bedrijfs- en politieke leven.

De dames die hun carrière te danken hebben aan hun verleidingstechnieken en verregaande toegevingen zou ik anderzijds ook echt niet de kost willen geven.

Zo wa er eens een "tante" uit het Antwerpse die al eens een bezoek bracht aan de Resly van weleer in Antwerpen en dat was niet om het weer voorspeld te krijgen van haar partner.

Hubert Buysse

NvdR Angeltjes : voor de niet-Antwerpenaars, de Resly is/was (?) een rendez-vous hotel nabij het Centraal Station. Ik heb dat van horen zeggen.

*****

Wie een hond wi,l moet cursus volgen.

Aldus een voorstel van ene Minneke De Ridder die verwijst naar het "Hundenführerschein" in Zwitserland.

Ergens een reactie gelezen op dit "nogméérregeltjesvoorstel": "In Zwitserland moet je inderdaad een soort brevet kunnen voorleggen om een hond te kunnen kopen. In Zwitserland moet elke migrant ook 1 miljoen op een bank deponeren voor zijn aanvraag wordt bekeken. Daar worden regelmatig referenda gehouden en daar moet je drie jaar militaire dienst vervullen, ttz. een soort burgerdienst. Gaan we al die Zwitserse fenomenen ook overnemen? Of blijft het bij een brevet voor houders van honden?"

En nog een persoonlijke reactie: Wie hond wil moet in China op restaurant. Daar serveren ze hond en naar het schijnt is het best eetbaar.

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiding kerk en staat ? Imams roepen op om voor Hollande te stemmen

 

 Omdat de islamofobie een belangrijk thema vormde bij de campagnes voor de Franse presidentsverkiezingen roepen de imams in Frankrijk hun volgelingen op om voor de socialist François Hollande te stemmen. Dat was ondermeer het geval in de grote moskee van Paris-la-Défense vorige week tijdens het vrijdaggebed. In Frankrijk wordt er streng de hand gehouden aan de scheiding kerk/staat. Vanzelfsprekend kan dit niet gelden voor de kameraden van de religie voor vrede, verdraagzaamheid en bloedvergieten.

Président du FBI
Hassan BEN M’BAREK 
 
http://www.fbi-france.org/ 
 

De Democratisch Raad van de Moslims (sic) heeft de oproep overgenomen en zal via een 700-tal moskeeën (van hoofdzakelijk Algerijnse oorsprong) de brave gelovigen oproepen tot het uitbrengen van wat zij noemen  un vote massif hallal (een massale halal-stem). Al de overige manieren van stemmen of van afwezig blijven en zich onthouden zijn haram stemmen. Voor wanneer in onze ziekenhuizen halal operaties voor de moslims ?

 
 Bron :  http://forums.france2.fr/france2/election-presidentielle-2007/appellent-hollande-imams-sujet_41602_1.htm

 


25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat dacht u van een rustig begin van de dag ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : Potelarij uit de oude doos

 


Klaarblijkelijk hebben de media een nieuwe bron van informatie (of ergernis, zo u wil) gevonden in het oprakelen van seksueel gekleurde feiten uit de oude doos.

Het langzame falliet van dit onland en de overname van onze moderne beschaving door verstokte haatbaarden en profeetmaniakken met hun immer aaanwezig "paternosterke" zijn van ondergeschikt belang geworden. Nu is de nieuwe hit : "Potelarij uit de oude doos! "

Het ene geile verhaal volgt het andere op ... de ene BV na de andere wordt aan de dildopaal genageld. Of dit een bewuste strategie is van de linkerzijde om hun falen te verdoezelen en zich op te werpen als kuise moraalridders weet ik niet ,maar het begint toch aardig in die buurt te komen ... mijn gedacht.

Bij de 0000 zijn ze  met  hun overmoed om "hot news" te kunnen brengen in eigen voet aan het schieten na de jongste verhalen over Jos Ghysen.

Ik spreek mij absoluut niet uit over wat er wel of niet gebeurd is is tussen Jos en Irène met de zwoele stem, zo  véle jaren geleden, maar bij de N.I.R/BRT-N/ ofVRT moeten ze oppassen met oude koeien uit eigen stal uit de sloot te halen.  Ik wist/ wéét uit zéér goede bron dat er bij de 0000 altijd gestoei en geloei te beleven viel en ik zou zeniet graag te eten geven de Openbare Ompoepers die met mekaar van bil gegaan zijn, om de driften te stillen of... om promotie te versieren.

Tot op de dag van vandaag is er geen zier veranderd en blijft de 0000 een mega-bordeel hetgeen niet te verwonderen valt als men weet dat meer dan de helft van "het personeel" overbodig is en zit te niksen èn is dit laatste niet het oorkussen van de duivel?

Senior

Psst : denk nu niet dat ik ongewenste intimiteiten goedkeur hoor, maar soms ruikt het meer naar sensatie dan naar de werkelijkheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie moet burgemeester van Antwerpen worden? POLL

 

Wie moet burgemeester van Antwerpen worden?

HLN.BE POL (http://www.hln.be)

De stand om 9uur

19% Nieuwe termijn Patrick Janssens (10041)
54% Bart De Wever (28309)
4% Annemie Turtelboom (1804)
19% Filip Dewinter (10202)
4% Meyrem Almaci (2319)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verantwoording van Geert Wilders

 

Voorzitter, het overleg in het Catshuis is mislukt. Ik betreur dat zeer. Maar het is heel simpel: ik kon niet anders.

We hebben de afgelopen dagen flink de zwartepiet gekregen. We zouden geen verantwoordelijkheid durven nemen, we zouden als PVV onbetrouwbaar zijn, we zouden niet in het belang van Nederland hebben gehandeld. Ik wil daar graag hier vandaag op reageren.
Nadat wij als PVV twee jaar geleden getekend hebben voor een ombuigingspakket van 18 mrd, nadat wij ruim anderhalf jaar een trouwe gedoogpartner zijn geweest, nadat wij zeven weken serieus hebben onderhandeld om eruit te komen, getuigt het juist van heel veel moed om uiteindelijk een rechte rug te houden en nee te durven zeggen tegen een pakket dat slecht is voor Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat we Nederland juist redden van een hoop ellende. Het is de overheid en niet de burger, niet Henk en Ingrid, die te veel geld uitgeeft en op wiens uitgaven moet worden bezuinigd.
Een pakket dat vooral de burger pakt met btw-verhogingen, met nullijnen, en een pakket dat nauwelijks snijdt in de overheidsuitgaven is het laatste wat Nederland nodig heeft. En het CPB bewijst ons gelijk: het pakket zou de economische groei remmen, de werkloosheid laten stijgen en de koopkracht en dus ook de particuliere consumptie laten dalen. Allemaal slecht voor Nederland en slecht voor de economie. Door daar als PVV niet in mee te gaan, door niet aan het pluche te plakken, door neen te zeggen op dat moment, tonen we juist moed, tonen we een rechte rug en kiezen we voor wat het beste is voor Nederland.
We konden dus niet anders, de keuze was helder.
Of we kiezen voor Henk en Ingrid – of we kiezen voor Brussel en megabezuinigingen en maken onze economie kapot.
Of we kiezen voor onze eigen ideeën, voor onze eigen toekomst, voor onze eigen democratie – of we kiezen voor de ongekozen eurocraten uit de superstaat de Brussel heet.
Of we geven toe aan Brussel – of wij kiezen voor Nederland.

Voorzitter, Wij hebben vanaf dag 1 gezegd en wij hebben dat gedurende zeven weken herhaald: de 3 procent tekorteis voor 2013 is niet heilig voor de PVV; dat mag wat ons betreft in 2013 ook min 4 procent zijn.
En we hebben ook altijd gezegd: er is geen deal zonder een totaaldeal. Er is pas sprake van een akkoord als er een totaalpakket is dat voor ons acceptabel is. De heren Rutte en Verhagen wisten dat want ik heb ze dat verteld en ze waren het er ook mee eens. Dus het is volstrekte onzin te suggereren dat er overal al overeenstemming over was. Ik heb ook altijd gezegd: de kans dat het lukt is fifty-fifty.
Het is volstrekt legitiem dat wij op het einde van de onderhandelingen het totaal nog een keer wegen. Dat hebben we gedaan en de balans was negatief.
Wij zouden als PVV anders bezuinigen, wij zouden minder bezuinigen. In 2013 een tekort van vier procent, en drie procent is mooi voor 2015. Ook dat heb ik in het Catshuis tegen de heren Rutte en Verhagen gezegd. Dat kan dus geen verrassing zijn.

Voorzitter, het Catshuis-pakket zou een forse verhoging opleveren van de werkloosheid. In 2015 nog eens 90.000 mensen extra bovenop de reeds bijna half miljoen werklozen die we nu al kennen. Oftewel, nog eens bijna honderdduizend mensen zonder uitzicht op werk, buiten het arbeidsproces, thuis.
Ook de koopkracht zou opnieuw een knauw krijgen. Iedereen zou pijn lijden. De burger gaat het in de portemonnee voelen. De gewone hardwerkende burger gaat er dit jaar voor het derde jaar achter elkaar qua koopkracht op achteruit.
Voor de 65-plusser zou het helemaal afzien worden. Henk Senior zou zo’n 500 euro per jaar moeten inleveren. Dat is niet zoveel als je in Wassenaar woont tussen de parelkettinkjes of je resideert in de linkse grachtengordel, maar voor heel veel AOW-ers is 500 euro per jaar heel veel geld ! Maar nogmaals het gaat ons om het totaalpakket en niet alleen om de koopkracht.
De gevolgen van het bezuinigingspakket zouden voor tachtig procent neerkomen bij de burger en niet bij de overheid.

Voorzitter, de Partij voor de Vrijheid wil ook de overheidsfinancieën  op orde brengen. Toen wij naar het Catshuis gingen, brachten wij ordners vol met voorstellen mee. We hadden er best uit kunnen komen. Alleen al het elimineren van die bizarre ontwikkelingshulp had het begrotingstekort fors verlaagd. Ook had er natuurlijk gehakt moeten worden in de andere linkse hobby’s: het duurzaamheidsgedreutel, al die gekke windmolens, het geld dat we aan de linkse hobbyclubs geven, de klimaat-paniek, de kunstsubsidies – noem maar op.
Dan zou het mes aan twee kanten snijden: een lager overheidstekort en het linkse subsidie-fontein zou worden drooggelegd. Henk en Ingrid hadden er veel minder van gemerkt. Maar de linkse staatsruiveniers wel. En wij zouden de BTW ook het liefst niet verhogen maar verlagen. Goed voor de economie, goed voor de werkgelegenheid en goed voor de koopkracht.
14 mld in 1 jaar ombuigen maakt meer kapot dan je lief is. Alle economen inclusief het IMF waarschuwen daarvoor. De PVV weigert ook 14 miljard euro te bezuinigen terwijl er miljarden Nederlandse euro’s worden overgemaakt aan Brussel, het vreselijke ESM-fonds en aan zwakke landen als Griekenland.

Voorzitter, die 14 miljard in 1 jaar tijd moet van tafel. 14 miljard ombuigen in 1 jaar is gekkenwerk. Nederland moet weer baas worden in eigen huis. Onze toekomst behoort in onze handen en niet in de handen van de eurofielen. Baas in eigen huis. Baas in eigen land.

Voorzitter, er is dus geen akkoord. Geen steun van de PVV voor het hele pakket, niet voor een verhoging van de AOW-leeftijd vanaf 2015, niet voor 9 euro eigen bijdrage per medicijn, niet voor een btw-verhoging, nergens voor. De regering zal haar steun elders moeten zoeken.

Voorzitter, ik beëindig namens mijn fractie de steun aan dit kabinet met een bloedend hart. Het moet, ik kan niet anders. Mijn loyaliteit ligt op de eerste plaats in Nederland en niet in Brussel.
Ik beeíndig onze steun aan dit kabinet echter niet lichtvaardig. Ik doe dit, ik meen het oprecht, met pijn in het hart. De afgelopen maanden hebben wij keihard gewerkt om deze reis tot een goed einde te brengen. Maar het is anders gelopen dan wij wilden. 18 miljard is al een hoop – 32 miljard was gewoon te veel.
Ik maak ondanks alle boze woorden en zwarte pieten van de gelegenheid gebruik een groet te brengen aan de onderhandelaars van de andere partijen. Wij hebben het samen geprobeerd, maar het is niet gelukt Ik had dit kabinet graag het volbrengen van zijn eerste ambtstermijn gegund. Maar 32 miljard bezuinigen die de burger keihard in de portemonnee raakt, de economische groei vertraagt en de werkloosheid doet oplopen is een brug te ver. Ik neem afscheid van dit kabinet. Het woord is nu aan de kiezer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort nr 814 : van 25 april tot 13 mei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na de laatste insinuaties van de orkestleider van het NVA, Bart De Wever, tegenover het Vlaams Belang en de eveneens recente slagen onder de gordel van der heren Bracke en Jambon tegenover dezelfde partij zijn wij volledig ontmoedigd.

Een goed jaar geleden dachten wij dat we het licht begonnen te zien aan het einde van de tunnel die ons naar de Vlaamse Onafhankelijkheid zou leiden. Vandaag stellen we vast dat de vele inspanningen van zovelen, en dit gedurende talrijke jaren, blijkbaar opnieuw tot weinig of niets zullen leiden en dat we terug volledig in het donker zitten.

Wij zijn nooit in ons leven rancuneus geweest en voor ons part mag de kampioen vermageraar 99% van de stemmen halen maar we blijven er nu bij dat de geschiedenis zal uitwijzen dat hij voor het bereiken van de Vlaamse Onafhankelijkheid een grote ramp zal geweest zijn.

We hoeven hier niets meer aan toe te voegen en kunnen alleen vaststellen dat we vreselijk ontmoedigd, ontgoocheld en verbitterd zijn.

We hebben nu dringend behoefte aan inkeer en rust. 

Jarenlange inspanningen zien verloren gaan, voelt aan als een zware slag.

Daarom leggen we er, voorlopig, tot 14 mei de blok op.

Wij danken al onze lezers in het algemeen en deze van "angeltjes" in het bijzonder voor hun tot op heden betoonde belangstelling.

Wat sommigen van de NVA nu beginnen uit te spoken zegge men liefst niet voort...

Freddy Van Gaever.

NvdR Angeltjes : Wij wensen Freddy, die we hebben leren kennen als een optimist die de kunst van de afstandelijkheid bezit, een welverdiende rustperiode toe en we rekenen er op hem op 14 mei met hernieuwde moed terug te kunnen lezen.  Wat een De Wever of  een Jambon moge beweren of bewegen,  raakt onze kouwe kleren niet. Wij wijzen de heren terecht en delen hun strategische inzichten niet.  De resultaten die zij tot hiertoe bereikt hebben voor Vlaanderen, zijn weinig vleiend of indrukwekkend.  Een Vlaamse regering met of zonder N-vA ?  Neem uw vergrootglas en zoek de verschillen. 

Wij zijn en blijven republikeinen en Vlaams-nationalisten die geen lessen te ontvangen hebben van mooipraters en vluchters voor de ontluisterende  realiteit in onze steden en gemeentes.  Eén Volksunie-avontuur is genoeg geweest voor één mensenleven.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen met potlood en papier : nog steeds de betrouwbaarste manier

 

 
De Raad van State vindt de nieuwe procedure om elektronisch te stemmen niet veilig genoeg. Het geheim van de stemming zou niet gewaarborgd zijn omdat kiezers hun uitgeprinte stem zelf moeten opvouwen. Vlaams minister Bourgeois ontkent dat.

De nieuwe elektronische stemprocedure verloopt als volgt : de kiezer stemt, zoals voordien, op een computer met een ingebrachte kaart. Nieuw is dat de kiezer een afgedrukt biljet krijgt waarop de naam/namen en de lijst staan waarop hij heeft gestemd, en een streepjescode.

Die streepjescode moet dan nog gescand worden aan een toestel dat ergens anders staat in het lokaal. Pas als de stem gescand is, is ze geldig. Om zeker te zijn dat niemand ziet op wie je gestemd hebt, moet de kiezer het biljet zelf dichtvouwen voor hij naar de scanner gaat. 
Volgens de Raad van State is dat echter geen veilige stemprocedure en komt het geheim van de stemming zo in gevaar. "De verplichting tot het opvouwen van het biljet door de kiezer, met wachtenden achter hem, brengt het risico met zich mee dat het geheime karakter wordt geschonden", staat in een advies aan Vlaams minister Geert Bourgeois.

Bovendien betekent deze procedure dat er - strikt genomen- buiten het stemhokje wordt gestemd. De Raad van State stelt voor om een handscanner in elk stemhokje te plaatsen zodat de kiezer de procedure kan afronden in het stemhokje zelf.Vlaams minister  Geert Bourgeois ontkent dat de procedure niet veilig zou zijn en het geheim van de stemming in gevaar zou brengen. "De procedure is een gevolg van de democratische controle die men gewild heeft", zegt Bourgeois.

Wij vinden eerlijk gezegd de bezwaren van de Raad van State, spijkers zoeken op laag water en Bourgeois houdt overigens geen rekening met deze principiële vaststellingen : de stemming zal verlopen zoals de minister het gepland heeft. Bourgeois is een conformist van het zuiverste gehalte die enkel zijn eigen gelijk als maatstaf neemt : un petit bourgeois.

In het scenario Bourgeois krijgen wij een briefje in onze handen gestopt met de bevestiging van onze keuze, dat achteraf wordt ingescand. Dit omslachtig systeem biedt o.i. geen enkele garantie op de juistheid van de verwerking. Er wordt een ingewikkelde procedure ingesteld om de goegemeente te overbluffen maar fraude blijft mogelijk.

Wij hechten geen geloof aan de onkreukbaarheid van de dienaars van het regime in dit land en die dames en heren zullen er de hand niet voor omdraaien, om de computers de uitslag naar voren te brengen, die het regime niet in gevaar brengt. Dat zijn grote woorden, dat zijn grove aantijgingen, maar ook wij draaien er onze hand niet voor om. 

In een echte democratie moet het volstaan dat in het geval een aantal burgers twijfelen aan de juistheid van de verwerking van de verkiezingsgegevens, er tegemoet wordt gekomen door de regering om deze psychologische bezwaren op te heffen en de elektronische stemming af te schaffen. Wij spreken wel over een échte democratie en niet over het marionettentheater la Belgique.

Onze argwaan komt  trouwens niet uit de lucht gevallen, hij steunt op een fundamenteel wantrouwen in de figuren rond de machthebbers.  Om duidelijk te zijn : Patrick Janssens zal geen onderrichtingen geven om te knoeien met de uitslag, geen enkele traditionele politicus zal dit doen. Het vuile werk wordt voor hen opgeknapt door de vertrouwelingen die geparachuteerd zijn in de cruciale departementen. Politieke benoemingen hebben een nut en een zin : het regime overeind houden in kwade tijden.

Wij zullen nooit kunnen bewijzen dat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in Antwerpen er plots een panne optrad die enkele uren duurde en die gebruikt  werd om de uitslag van het district Hoboken aan te passen. En misschien nog andere districten ook.  Het is niet onwaarschijnlijk om te veronderstellen dat Vlaams Belang een nipte absolute meerderheid verworven had in Hoboken en dat daar de reden moet gezocht worden voor de panne bij Digipolis.  Als een minister van staat ooit beweerde dat Vlaams Belang "met alle middelen" moet bestreden worden, dan behoort het vervalsen van verkiezingsuitslagen daar ook bij.

Vandaar ons fundamenteel wantrouwen in de elektronische  stemming en onze nogmaals herhaalde eis om te stemmen met potlood en papier.  Daar kunnen kleine individuele vergissingen bij ontstaan maar ingrepen van overheidswege zijn praktisch uitgesloten, gezien de controles door de deelnemende partijen.

Wij hebben gezegd en wij volharden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnesty International : nooit verlegen voor linkse lulkoek

 

 

Eigenlijk zou de organisatie “Amnesty International Terrorism” moeten heten.

Wiens kindje Amnesty International is, weet men al lang. Eigenlijk zou inmiddels net zo goed de ster van de RAF en de Antifa in het logo kunnen staan, gecombineerd met de tronie van de stinkend rijke liefhebber van kapitalistenluxe en het communistenterrorisme Che Guevara.

Amnesty had oorspronkelijk ooit een goede doelstelling en wel de bescherming van de mensenrechten van de geschondenen. Maar intussen werd de organisatie een werktuig van de ergste terroristen tegen de samenleving, een organisatie, die willekeurig beslist wie zij tot slachtoffer opklopt en volgens welk rechtssysteem. En omdat de heren oliesjeiks en de hoge rode heren en dames nu het gemakkelijkst kunnen scoren met de moslims en hun macht kunnen uitbreiden, beschermen ze de belastende islamitische migrantenmassa´s zonder zich te bekommeren om de mensenrechten van de belaste autochtonen. Omdat de desbetreffende nationale rechten van de Europese landen hen nog niet toegevend genoeg zijn, vervangen ze deze naar eigen goeddunken door EU-recht en eisen de inhouding hiervan – boven het nationale recht. Ook in Zwitserland!

Bijzonder trots is Europa op zijn fundamentele rechten, bijvoorbeeld de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting. Maar landen zoals Frankrijk, België of Nederland overtreden deze zelf, discrimineren islamitische minderheden. Tot dit resultaat komt een rapport van Amnesty.

en:

De mensenrechtenorganisatie presenteerde daarover in Londen een rapport, dat zich concentreert op de situatie in België, Frankrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland.

en:

De organisatie bekritiseert ook, dat veel bedrijven overal toestemming zouden hebben om het dragen van religieuze symbolen te verbieden. “Dat is een duidelijke overtreding van het EU-recht – tenzij het voorschrift verband houdt met de aard van het beroep”.

ZDF- de zender van het verraad

Waar is Amnesty International als het gaat om de rechten van EDL-gevangenen? Heeft Amnesty zich ooit zorgen gemaakt over hun situatie? Of om welke “rechts-extreme” gevangenen in welke gevangenis in Europa of Amerika dan ook? Waarom niet? De eenzijdigheid ontneemt de organisatie het recht om zich voor de mensenrechten in te zetten. Of ze houdt zich bezig met de mensenrechten van alle mensen, ook die van nazi´s, of ze zou jenbaar moeten maken dat ze alleen zorgt voor de mensenrechten van enkele favoriete groepen, ten koste en ten spijt van andere groepen mensen.

http://ejbron.wordpress.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 april 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanhecke

Waar haalt hij het in het hoofd om PVDD te verdedigen, een man die mee met de meute liep om het VB te beschadigen waar het kon. Indien PVDD recht in zijn schoenen moest staan was hij allang naar de rechtbank gestapt. Is de drang naar zelfverloochening bij Vanhecke dan zo groot ? Deze man wordt plots de advocaat van de "vuilgebekten" . Goed dat die Nederlandse journalist hem  goed op zijn plaats heeft gezet, onze moraalridder.

BDDG - France

*****

Vanhecke, de ontgoocheling bij uitstek

Wat komt die man vertellen bij de VRT ? Uit wiens naam ? Is hij soms een hoogstaand moreel iemand ? Ik voel mij bedrogen door Vanhecke, ik heb hem altijd gesteund en voor hem gestemd en wat doet hij ermee, ons in de steek laten en afschilderen als marginalen. Dat zijn ook de woorden van De Wever en daar moeten wij nu voor stemmen volgens Vanhecke. Het is dankzij mannen als Dewinter, Annemans en Valkeniers dat het Vlaams-Nationalisme overeind blijft. Laat Vanhecke zwijgen over morele onderwerper, den tweezak.

Frans V.

*****

PVDD

Waarom heeft de N-vA,  PVDD niet meermaals doorgelicht?  Of telt dit enkel voor overlopende VB-mandatarissen ?  Dus nu niet komen janken, BDW !

Mireille D.

*****

FVH

Frank Vanhecke en M-R Morel zijn zeker meer dan vijf jaar een koppel geweest voor ze ermee naar buiten kwamen. Als toenmalig fractievoorzitter van het VB hadden we F. Van hecke en Marie-Rose uitgenodigd om ons jaarlijks samenkomen op te luisteren.

Ze kwamen toen reeds samen in één wagen naar het feestje en vertrokken ook te samen naar huis. Nochtans liggen Brugge en Antwerpen niet naast elkaar. Bij mij ging er dan reeds een lichtje branden gezien FVH in een scheidingsprocedure verwikkeld was. Ik heb ook altijd vertrouwen gehad in FVH, vertrouwen dat helaas onterecht is gebleken,

Ik heb ook het boek van FVH over MRM gelezen en wat mij daarbij opviel was de bijna heiligverklaring van zijn geliefde en de ezelsstamp naar zijn vroegere partij waar hij alles aan te danken heeft. Maar boemerangs komen terug en dit wens ik aan FVH.

mvg

Maurice C.

*****

Zielig Frankske

Wat Van Hecke in Reyers laat aan 't palaveren was, dat tart toch alle verbeelding, de man sprak naast de kwestie, en was siroop  aan't smeren dat het niet meer schoon was, aan 't solliciteren

.Ooit heb ik voor de man Vanhecke een diep respect gehad, maar na zijn geraaskal van gisteren staat hij op hetzelfde peil dan die komedianten die zich N-vA noemen. En bij deze : elke vrouw zou de partaai van de Wever moeten boycotten, want vrouwvriendelijk is die partij allerminst. Waar zitten die dolle mina's, godverdomme ?

Gina

*****

Frank Vanhecke springt Pol Van den Driessche bij

Niemand kan het beter verwoorden dan Ray, zet ze op hun plaats Ray.

Wil T.

*****

't heeft me deugd gedaan

De linkse rakker Lieven Van Gils te kakken gezet door de Nederlandse biograaf Fennema in Terzake , mens was dat genieten, mijn week kan niet meer stuk, eigenlijk had ik liever het Gelaarse Vrouwtje gehad, ze zou nogal gepuft hebben (Ja, ja jadaar komen we later op terug ) Ha ha.

Referee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese ministers willen 'superleider' aan hoofd van EU

Wie wordt de eerste 'superpresident' van de EU, door critici ook wel het 'Vierde Rijk' genoemd?

Een door de Duitse minister Guido Westerwelle aangevoerde groep van ministers van Buitenlandse Zaken wil dat de EU een nieuwe 'superleider' krijgt die tegelijkertijd de rol van Herman van Rompuy -de president van de Europese Raad- en Jose Manuel Barroso -de president van de Europese Commissie- gaat vervullen. Deze 'super-minister' moet door de EU afgevaardigden worden gekozen, zodat er nog een schijn van enige democratie aan de functie hangt.

Guido Westerwelle zou zelf een goede kandidaat zijn, maar hij ambieert de functie van super president niet. De nieuwe leider zou tevens de voorzitter worden van de raad voor Algemene Zaken (een soort premier dus), een maandelijks treffen van de EU ministers van Buitenlandse Zaken waarbij over interne aangelegenheden van de Europese Unie wordt gesproken.

Door de macht in Europa nog centralistischer bij één superleider te leggen zou de Unie efficiënter moeten gaan functioneren en naar buiten toe met één mond kunnen gaan spreken. In het verleden is namelijk regelmatig gebleken dat de verdeling van de macht tussen Van Rompuy en Barroso nadelig is voor de doortastendheid van de EU. Beide leiders vertegenwoordigen de EU op internationale conferenties, wat nogal eens verwarring lijkt te zaaien, zeker omdat ook de hoge EU vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid, Catherine Ashton, regelmatig wordt ingezet.

Al deze belangrijke functies moeten als het aan de ministers ligt nu één gezicht krijgen. Hiervoor moet wel het Verdrag van Lissabon worden veranderd. Net zoals bij talloze andere besluiten de afgelopen jaren wordt het vragen van instemming van de nationale parlementen echter geen seconde overwogen.

De groep ministers zullen elkaar voor de zomer nog tweemaal spreken en vervolgens in september een voorlopig voorstel op papier zetten. (1) Eén van de eerste taken van de Europese superleider lijkt de invoering van Eurobonds te gaan worden, iets dat inmiddels door het IMF wordt geëist omdat het gevaar steeds groter wordt dat de financiële crisis in de eurozone volkomen uit de hand loopt. Als eerste stap zou Europa kortlopende gezamenlijke staatsobligaties moeten invoeren, waarna vervolgens alle schulden gemeenschappelijk worden gemaakt met de uitgifte van Eurobonds.(2)

Zoals vaker geschreven betekent dit dat er een permanente welvaartsoverdracht van Noord Europa -maar met name uit Duitsland en Nederland- naar Zuid Europa zal plaatsvinden, waarbij de diep in de schulden gestoken landen zoals Italië, Spanje, Portugal en Griekenland rijker zullen worden, en Duitsland en Nederland juist armer.

Xander

 http://xandernieuws.punt.nl/?id=658176&r=1&tbl_archief=&


24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 april 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bedrijven met BEL

In 2009 kreeg ik het limineuze idee Electrabel buiten te smijtenen over te stappen naar Lampiris.
 
Vandaag ben ik even langs gegaan bij http://www.mijnenergie.be/ Daar kan je perfect uw gasprijzen vergelijken. Bij mij kwam Eneco als beste uit de bus, Lampiris stond op de 2e plaats met 20 € per jaar meer.
 
Laatst en als allerslechtste stond Electrabel. Electrabel was 31 % duurder. Ik betaal nu meer dan 1000 € per jaar minder enorm als je dat cijfer bekijkt, want nu stook ik na drie jaar zo goed als 1 jaar gratis als je Lampiris vergelijkt met Electrabel.
 
Meer dan 20 jaar geleden heb ik ook Belgacom buiten gegooid. Hun monopolie kwam me al meer dan dertig jaar de strot uit. Ik moest zelfs toen nog mijn telefoonnummer veranderen omdat zij hun monopolie zo ang mogelijk wilden vasthouden. En onmiddellijk betaalde ik aan Telenet toen ook 30 % minder. Later is Belgacom gezakt in prijzen. Maar bij mij moeten ze niet meer langs komen. Ik heb in elk geval nog geen seconde spijt gehad van mijn overschakeling naar Telenet.

Moraal van dit verhaal : Gooi elke firma buiten waar het woord BEL in voorkom  

Wim

*****

Poll : ben ik een racist

"Gij noemt mij een racist mijnheer,omdat ik EIGEN VOLK en EIGEN TAAL waardeer, bij EIGEN HAARD en EIGEN WAARDEN zweer,mijn kind'ren éérst hun rechten leer.Dààrom noemt gij mij een racist, mijnheer" (Oorspronkelijk van Wim De Cock, doch weggepikt van het blog van onze Vriend Johan)

Victor van Vosselaer

*****

Bepaalde "Instellingen"

Of we nu in NL of B zijn, één zaak is toch zeer vreemd : waarom hollen de eerste ministers steeds naar een bepaalde instelling om hun ontslag in te dienen ?

Die instelling is voor 100% totaal ondemocratisch. Die instelling is door NIEMAND gekozen, die wordt ons opgedrongen en die kost ons bakken geld en wetende dat ze geen enkele toegevoegde waarde heeft, integendeel zelfs0. Dergelijke instellingen brengen schade want ze bevorderen parasitisme. Als we die instellingen even van naderbij bekijken dan stellen we vast dat het één club vreemdelingen betreft, goed bezig zeker ?

Wat ook nog opvalt is het rare gedoe betreffende financiën, zodra een regering valt, stijgt de staatsschuld ? Is dat HET BEWIJS dat een stelletje onbekwamen aan politiek beleid doen ? Normaal zou een land er beter moeten voorstaan als er minder parasieten zijn. Ach ja, ze zijn steeds hard aan ’t werken voor het welzijn van de menschen. Laat me niet lachen aub. Het artikeltje dat Elveebee heeft geschreven blijft primeren, zeker in deze context.

Jean

*****

Waar men gaat langs Vlaamse wegen ...

... komt men steeds meer en meer islamieten, avonturiers en tafelschuimers tegen, in plaats van Maria, schoon, edel, mooi en zoet.

Niet enkel in Vlaanderen maar over gans Europa. Het was een liedje dat we indertijd uit volle borst zongen. Alles was toen nog nog eenvoudig. Maar de natuur zoekt steeds naar evenwicht , zo gaat het ook in de politiek. De opkomst van rechts, tot groot ongenoegen van links. Macht en invloed worden niet graag gedeeld met andersdenkenden, alle middelen zijn goed om die te behouden, zelfs import van kiesvee allerhande. Het zal tenslotte rechts zijn, dat de grootste uitdaging van deze eeuw op zich zal nemen. Het afromen van een middeleeuwse achterlijke cultuur, het behoud van onze eigen identiteit. De samenleving redden van een alles-mag en alles-moet-kunnen maatschappij.

Rechts zijn onze nieuwe bevrijders. Hadden we dat geweten, wordt het excuus in de toekomst van onnozel links. Leve Marine Le Pen , Filip Dewinter, Geert Wilders en de zovele anderen die samen met ons, niets anders willen dan een rechtvaardige en veilige maatschappij.

René
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip De Winter : is hij toch een mens ?

Het boegbeeld van het Vlaams Belang wordt doorgaans afgeschilderd als een monster. Maar érgens moet daar toch een mens achter schuilgaan? “Die vraag is me door journalisten nog nooit gesteld.” Tot nu.

"Mijn toenmalige lijfwacht heeft nog altijd een litteken van 10 centimeter in zijn kaak. Iemand stak met een mes in mijn richting en hij weerde dat af', vertelt Dewinter over de bedreigingen die hij in het verleden ontving. 'Er stond zelfs eens een gek met een shotgun in ons secretariaat." 
 
En de rst moet u lezen in P-Magazine


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke springt Pol Van den Driessche bij

 

Bruges la Morte door Georges Rodenbach

Wat een gedoe allemaal : politiek en seks, even innig verbonden als politiek en geld.  Madammen komen af op geld en meneren graaien zo veel mogelijk centen bij mekaar om madammen te vangen. Daaroverheen komt nog de fictie van "macht" en de weireld draait dol door. In 2012 net zoals duizenden jaren geleden.

In De Standaard lezen we dat gisteren in Reyers Laat, Frank Vanhecke, de immer nog parate vernieler van Vlaams Belang, zijn expertenlicht mocht laten schijnen over de tastende handjes van Van den Driessche en diens schunnige taalgebruik.  Of is het normaal dat een man met een beetje beschaving en een hoge sociale functie als hoofdredacteur of senator aan vrouwen die hij nauwelijks kent of over wie hij een gezagsfunctie uitoefent, vraagt of het lang geleden is, dat ze nog een wip hebben gedaan ? 

Goed, dus Vanhecke zat er bij als expert, want naast politiek heeft Frank altijd oog gehad voor vrouwelijk schoon. En wellicht was hij ook gevraagd als mogelijk opvolger van Van den Driessche als Brugs kopman voor de N-vA. Dat werd uiteraard niet gesuggereerd, want ook op de Reyerslaan behoort schijnheiligheid en achterbaksheid tot de dagelijkse geplogenheden. Neen, Frank was er, omdat hij met Pol samen de kleuterschool had doorlopen. Een garantie om iemand goed te kennen dankzij mijnheer Fröbel. Hoe dan ook, in een hypocriete omgeving voelt Vanhecke zich thuis als een visje in de Damse vaart.

Frank zit nog steeds in de Europraatbarak (bij de fractie van de UKIP van Nigel Farage) op een zetel dankzij VB-stemmers en hij zit voortdurend te lonken naar Frieda Brepoels en de N-vA op te hemelen. Terwijl hij zijn vroegere partij blijft matrakkeren.  Zoals meerdere politici  die in onmin geraken met hun partij, vindt  Vanhecke, dat de kiezers hem ook nog leuk en aantrekkelijk vinden als hij solo gaat. Een zeteldief kent geen schaamte noch berouw, heeft weinig zelfkennis en leeft in een waan van zelfoverschatting.   Vanhecke heeft telkens hij de kans kreeg, opgeroepen om de N-vA te steunen, want Bart is een toffe jongen,  zijn partij is een verzameling van correcte idealisten en Vanhecke wil er dolgraag bij. En nu doet zich een unieke kans voor na de uitschakeling van PVDD in de stad waar FVH zijn carrière maakte en die hij inmiddels geruild heeft voor Schoten.

De huidige N-vA voorzitter en de vorige VB-voorzitter hebben één zaak in gemeenschap : een diep-diepe afkeer voor de republikeinen van Vlaams Belang.  Het is pathetisch te zien hoe een Vanhecke zich direct schaart achter elke VB-er die zijn partij verloochent.  Zoals het trieste Belfortgroepje uit Gent. Losers, die niet eens de betekenis van dat woord kennen.  Is die band tussen BDW en FVH hecht genoeg om de Bruggeling te vergeven dat ook hij gedurende jaren gelogen heeft over zijn relatie ?  Hij heeft daarover zijn spijt betuigd, dat doet elke brave moordenaar ook. Maar dat vermindert niet de felheid van de leugens en het bedrog.

En hoe zit het nu met Vanhecke ? Het zijn onze zaken niet, maar als je een politieke partij die je jaren geleid hebt, kapot maakt omwille van externe aangelegenheden, probeer dan tenminste een zweem van onkreukbaarheid te behouden.  Er hangt in Brugge klaarblijkelijk iets speciaals in de lucht.  De tijd van "Bruges la morte" is voorbij maar zou de lectuur van Georges Rodenbachs roman overeenkomsten met de realiteit van vandaag bevatten ?  Wij durven het niet veronderstellen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil moet er zijn

 

Handtastelijkheden à la Pol Van den Driessche, daar tillen wij zwaar aan maar een lief zoentje is heel wat anders.

(foto Gazet van Janssens)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joris van Hauthem, fractievoorzitter Vlaams Parlement

 

Vlaams volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem volgt aanstaande woensdag Filip Dewinter op als fractieleider in het Vlaams Parlement. Van Hauthem is historicus van opleiding (KUL) en was tijdens zijn studententijd actief in de Nationalistische Studentenvereniging.

Gerespecteerd door vriend en vijand

Zijn lange staat van dienst voor onze partij is opmerkelijk. In 1989 vertegenwoordigde hij het Vlaams Blok in de Brussels Hoofdstedelijke Raad en sinds 1992 in het Vlaams Parlement. Van Hauthem maakte de Sint-Michielsakkoorden (1993) van dichtbij mee en staat als Vlaams-Brabander bekend om zijn communautaire reflex. Zo was hij één van de voortrekkers om de ‘burgemeesterscarrousel’ in de faciliteitengemeenten op de politieke agenda te plaatsen, nam hij het op voor de geringeloorde Brusselse Vlamingen en waakte hij steeds over de beloften van de meerderheidspartijen om het zwaartepunt bij de deelstaten te leggen. Van Hauthem wordt dan ook door vriend en vijand gerespecteerd om zijn dossierkennis en zijn scherpe analyses.

Motor van de Vlaamse staatsvorming

In een reactie stelt hij dat er een zware taak op z’n schouders ligt om Filip Dewinter op te volgen. “Een reden te meer om me 110% in te zetten en van de gelegenheid gebruik te maken om Filip oprecht te danken voor zijn niet aflatende inzet die hij als fractieleider aan de dag legde. Als aanvoerder van de fractie van dé onafhankelijkheidspartij is het mijn betrachting de rol van het Vlaams Parlement als motor van de Vlaamse staatsvorming te blijven beklemtonen.” Wij wensen hem hierbij uiteraard alle succes toe.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!