Angeltjes
08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse verkiezingen

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebarentaal volstaat

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat bent u : een ouderwetse Grootouder of een moderne Mammie of Pappie ?

 

Willy Sommers (59) is 'pappie' geworden, zo zegt de zanger zelf. Niet vader, wel grootvader. Want waag het niet de nieuwste generatie grootouders bomma of bompa te noemen. 'Dat is te voorbijgestreefd. Bovendien: door alle nieuw samengestelde gezinnen moeten grootouders wel creatieve namen bedenken', zegt Ludo Hugaerts van Plus Magazine.
'Een nieuwe fase in mijn leven', zo omschrijft Willy Sommers het grootouderschap. Hij wil dat zijn kersverse kleindochter Fynn - het eerste kindje van zijn dochter Annemie (30) - hem 'pappie' noemt. En hij is niet alleen. Klassieke koosnamen, zoals bompa, pepe of opa, zijn bij de jongste generatie grootouders niet meer in trek. Meer zelfs: ze zijn compleet achterhaald.

'De reden daarvoor haalde de zanger zelf al aan', zegt Ronny De Schuyter, die bij de Gezinsbond verantwoordelijk is voor de grootouderwerking. 'In tegenstelling tot vroeger, betekent het grootouderschap voor veel ouderen het begin van een nieuw leven. We leven langer, waardoor we gedurende een langere periode actief bezig zijn. Kleinkinderen krijgen is dus een soort van midlife ervaring, die we het liefst van al actief ingevuld zien.'En termen zoals oma of meme passen daar niet bij. 'Wie bomma of oma zegt, denkt automatisch aan een oud vrouwtje dat in de zetel voor de televisie zit te breien', meent De Schuyter. 'Terwijl dat lang niet altijd het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde driegeneratievakanties die in opmars zijn. Grootouders, volwassen kinderen en kleinkinderen gaan dan samen op reis. En oma en opa dienen niet als oppas, maar nemen deel aan alle activiteiten.'

Maar er is nog een tweede reden, vertelt Ludo Hugaerts van Plus Magazine. 'Er zijn veel meer nieuw samengestelde gezinnen dan pakweg vijftig jaar geleden. En dus is het des te belangrijker een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende grootouderparen. Van onze lezers weten we dat oma en opa nog wel gebruikt worden, maar vaak met een toevoeging, zoals de voornaam of de woonplaats.'

Oma Antwerpen dus. Of opa Willy. 'Ook populair zijn namen afgeleid uit andere talen. Zo heb je bijvoorbeeld moetie (uit het Duits), nana en nono (Italiaans) of granny (Engels). Namen zoals mammie of pappie, zoals Willy Sommers genoemd wil worden, komen uit het Frans en zijn erg in trek. Maar ook fantasienamen doen het goed. Denk aan bimpapa, apo, baba, mima of omie. Zolang het maar geen bomma of bompa is.'

En hoe zit het met onze lezers ?  Bent u een bomma/bompa, een oma/opa, een mémé/pépé of moemoe/vava,  of een moderne uitgave. Zie poll.


http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G9B3PQ0V6

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is de N-vA in de Vlaamse regering

 

We hebben ons al ettelijke malen afgevraagd, wat zijn de speciale beleidsaccenten die de N-vA legt in de Vlaamse Regering ?  Waarom zijn wij, gewone Vlaamse burgers, veel gelukkiger met de heren Bourgeois en Muyters als Vlaamse excellenties ?  Wat doet de N-vA beter en anders dan bijvoorbeeld de Open-VLD zou doen ? Wordt  de Vlaamse Rand extra beschermd tegen het opdringende franskiljonisme ?  Wordt er spaarzamer omgesporongen met Vlaams geld ?  Wordt het gebruik van onze Nederlandse taal gepromoveerd in het onderwijs en in het dagelijkse leven ?  

Niets van dit alles, tot we vanmorgen vernamen dat Geert Bourgeois in Marokko is. Niet op vakantie maar op werkbezoek. Leest u mee :

“Vroeger hoorden we dat het in België geld regent”, zegt een Marokkaan. Maar dat bleek bij zijn verhuizing naar België niet te kloppen. Het is een van de uitspraken uit het starterspakket ‘Migreren naar Vlaanderen’ dat minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) gisteren in Casablanca heeft voorgesteld.

Bourgeois heeft een dvd en een boekje laten ontwikkelen voor mensen die zich in Vlaanderen willen vestigen. “Doel is een realistisch beeld van Vlaanderen te schetsen”, zegt Bourgeois. De migranten krijgen er informatie over het gewone leven in ons land aan de hand van een aantal getuigenissen van Marokkanen die hen vooraf zijn gegaan.

Enkele getuigenissen zijn bij de voorstelling in de Belgische ambassade in het verkeerde keelgat geschoten bij een plaatselijke journaliste, die vindt dat Marokkanen wel slimmer zijn dan wat de dvd doet uitschijnen. Ze had ook vragen bij de selectie van de getuigen.

De Belgische ambassadeur Jean-Luc Bodson suste in elk geval erg diplomatisch de gemoederen en legde uit dat die dvd bedoeld is voor mensen die niet voorbereid zijn op integratie. “Natuurlijk komen de Marokkanen ook op tijd.”

Een vertegenwoordiger van Marokkanen die in België universiteit hebben gelopen, was wel enthousiast en moedigde de minister aan om ook Vlaamse schooltjes op te richten. De dvd is er alleen voor wie al een visum voor België heeft. “We maken deze pakketten ook voor Turkije en Rusland”, zegt Bourgeois. “Samen met Marokko zijn dat de grootste niet-Europese migratielanden.”

Aan deze fijne actie merkt u de noodzaak van de N-vA in de Vlaamse Regering : de Marokkanen in hun land voorbereiden over hun oversteek naar het land B. En dan volgen Turkije en Rusland. 

Bourgeois had vorig jaar een gelijkaardige stunt uitgehaald door in Roemenië en Bulgarije annonces in de kranten te laten plaatsen, dat er in Vlaanderen niet voor iedereen werk is, maar dat er extra cursussen ingericht worden om de onbekwamen bij te scholen. Honderden en wellicht duizenden juichende Roma's zijn toen naar hier gekomen met pak en zak. En wat niet in de zak zat, kon hier gepakt worden, we zijn tenslotte solidair met mekaar. In de vroede stad Gent is er naast de wijken Klein Turkije en Moskou al geruime tijd een nieuwe stad aan het groeien, Roma-City met eigen politie-agenten en een eigen OCMW om de zaakjes vlug in orde te brengen. Allemaal dankzij Bourgeois. Vraag het maar aan Bracke, die jaagt niet enkel op Vlaams Belangkiezers maar zeker op Roma's, Turken en andere verrijkers.

Zo, nu weten wat het grote voordeel is van de N-vA in de Vlaamse Regering. Goed hé !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Varkens en Honden

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een frivool nieuwtje : waarom wij schrijven op Feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een post op een sociale netwerkstek als Feesbook zorgt voor evenveel bevrediging in hetzelfde hersengebied als een goede maaltijd of seks. Dat ontdekten onderzoekers aan de Amerikaanse Harvarduniversiteit. Als mensen iets persoonlijks kwijt kunnen, dan heeft dat een fysieke uitwerking gelijkaardig aan seks of eten.  Volgens de wetenschappers is die bevrediging te verklaren door de menselijke drang om iets over zichzelf te vertellen.

Bij hun experiment namen de onderzoekers waar of de deelnemers zelfs afstand zouden doen van geld om iets over zichzelf te kunnen vertellen. Gemiddeld waren de proefkonijnen bereid om 17 procent minder geld te krijgen, enkel en alleen om vragen over hun eigen leven te beantwoorden in plaats van vragen over andere personen of thema’s.

Ziezo, nu weet u waarom wij op Feesboek schrijven : meestal een keer per dag en soms dagen na mekaar niet. Zelden over onszelf, wel over de stukjes op deze blog en soms stukjes muziek.  Dat verhindert niet dat wij regelmatig prijs stellen op lekker eten. En seks, daar praten wij niet over. 

Ray

http://www.facebook.com/ray.vanangeltjes?ref=tn_tnmn

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem-links zoekt mekaar op in Antwerpen

 

Rood!, de beweging van Erik de Bruyn  wil in kartel met PVDA naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Volgens de partij zal de PVDA onvoldoende stemmen halen voor een zetel. Het is volgens De Bruyn dan ook beter dat de twee partijen links van sp.a en Groen de krachten zouden bundelen.

Eerdere gesprekken rond een kartel sprongen in januari af nadat Rood! gesprekken had opgestart met Groen. Ook deze onderhandelingen mislukten omdat beide partijen elkaar niet konden vinden rond het hoofddoekenverbod.

De Bruyn probeert het nu opnieuw bij PVDA. PVDA is bereid om zeven plaatsen, waaronder de lijstduwer, ter beschikking te stellen van Rood!. De Bruyn wil ook dat de naam Rood! mee op de kartellijst zou staan. Dat ziet PVDA-voorzitter Peter Mertens niet zitten. Het enige PVDA gemeenteraadslid dat momenteel in Antwerpen zetelt, is een afgescheurde socialist, die zodanig tegendraads is, dat hij soms zit ruzie te maken tegen zichzelf tijdens de vergaderingen, bij gebrek aan partijgenoten.

Ten tijde van de voorzittersverkiezingen bij de sp.a met Caroline Gennez als het paradepaard, gooide Erik de Bruyn zich in de strijd en hij wist ondermeer in de sterke rode burcht Antwerpen, Gennez voorbij te streven. De Antwerpse sossen wilden vooral Janssens een loer draaien, die Detiège en haar clan opzij had geschoven.  Later heeft De Bruyn de sp.a verlaten en is hij begonnen met een eigen partij. Tot hiertoe is dat een tocht door de woestijn, wellicht daarom dat veel allochtonen niet geïnteresseerd zijn in de praatjes van Erik.

Als er in 't stad van allah een krabbenmand bestaat, dan moet je bij de linkse loeders zijn. Alhoewel de schuchtere blauwen op een goede tweede plaats staan.  Bij de katholieken is alles koek en ei : die bestaan niet meer.  Ze zijn weggekropen onder Patricks vleugels, bij de rode stadspartij. 

De stabielste factor in de Antwerpse politiek is ongewijfeld Vlaams Belang, dat op een enkele uitzondering na, zijn mandatarissen verenigd houdt in een goede collegiale verstandhouding. Een bewijs dat de moed van een gedeelde overtuiging mensen verenigt. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte tijd voor kappers in Gaza

 

Adnan Barakat al-Ghoul,aan het werk in zijn kapsalon in Gaza City. Adnan mag voortaan alleen nog maar mannenharen knippen.

 “Ik ben bang,” vertelde Adnan Barakat, eigenaar van een kapsalon. “Dit is mijn werk. Dit is mijn leven.” Barakat baat zijn salon in de Gazastrook al 19 jaar uit zonder problemen. Hij zegt dat hij één van de laatste vijf mannelijke haarkappers was die vrouwenharen verzorgde. Aan Fox News vertelde Adnan dat er onlangs zelfs een bom aan de voorgevel van zijn kapsalon werd geplaatst. Vrouwen die naar de kapper gaan, maar niet willen dat een man aan hun haren raken, werden meegetroond achter een goud satijnen gordijn.

Hamas heeft een nieuw doelwit gevonden in haar strijd om Gaza onder de islamitische wetgeving (sharia) te brengen: mannelijke kappers. Volgens het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten, dat sprak met het persagentschap Associated Press, werden verschillende mannelijke kappers onlangs gearresteerd voor het snijden van vrouwenhaar. Ze werden ondervraagd en gedwongen te zweren dat ze voortaan alleen maar mannenhaar zullen knippen.

Alleen vrouwelijke kapsters mogen nog vrouwenhaar knippen. Voor vrouwen die in Gaza verplicht worden tot het dragen van de hijab, of hoofddoek, verbiedt de islamitische traditie om hun haar te tonen aan mannen waarmee ze geen band hebben. Maar kappers op zich waren tot nog toe geen probleem voor Hamas.

Hamas had begin februari een bericht gepubliceerd met een waarschuwing dat het mannen die nog vrouwenharen zou k nippen zouden gearresteerd en berecht worden. De harde aanpak kan betekenen dat de Arabieren in Gaza in toenemende mate zich voorbereiden op het aanvaarden van de islamitische wetgeving.

Hamas had al een jaar geleden geprobeerd de kwestie van mannelijke kappers voor vrouwen aan te pakken, maar besloot op dat ogenblik om geen openlijk dispuut te creëren. Echter, de fractie vindt blijkbaar dat het nu wel kan om zonder veel problemen de wet op te leggen.

Sinds de terreurgroep Hamas aan de macht kwam in 2006 en in het voorjaar van 2007 rivaal al-Fatah uitrangeerde waardoor het alleen kan regeren over de Gazastrook, heeft de islamistische groep de doodstraf opnieuw ingevoerd, vrouwen verboden om nog de waterpijp te roken in het openbaar en instructies gegeven dat etalagepoppen in winkels behoorlijk aangekleed moeten zijn.

 Een bericht van februari 2011 :  http://brabosh.com/2011/02/25/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gulle VS en het ondankbare Palestina

 

Het maakt niet uit met hoeveel geld de VS proberen Palestina te helpen; ze zullen door de meesten als vijand blijven beschouwd worden.  Vorige week gaf president Obama hen $ 147 miljoen en een paar dagen later betoogden ze in Ramallah tegen de VS en boycotten een ceremonie van het Amerikaanse consulaat-generaal.  De demonstranten droegen plakkaten met “USAID buiten!” en “Wij verwerpen de steun van mensen die ons volk het recht op zelfbeschikking ontzeggen”.  USAID speelt een leidende rol in de bilaterale ontwikkelingshulp aan Palestina.  Sinds 1994 ging er van hen meer dan $ 3.5 miljard naar Palestina voor de ondersteuning van programma’s m.b.t. democratie en bestuur, onderwijs, gezondheid, humanitaire hulp, particulier ondernemerschap, water en infrastructuur. 

De demonstratie in Ramallah werd gehouden bij een hotel waar Amerikaanse functionarissen een ceremonie hielden over de “Word Press Freedom Day”.  De politie werd ingeschakeld om te voorkomen dat boze betogers de ceremonie zouden verstoren.  Ze scandeerden slogans waarbij ze de VS ervan beschuldigden Israël te bevoordelen, Israëlische “oorlogsmisdaden” toe te dekken en de Palestijnse inspanningen om de VN-erkenning van de Palestijnse staat te bereiken, te blokkeren.   Meer dan 20 Palestijnse vakbonden en andere verenigingen kondigden omwille van dezelfde reden een boycot van het door de VS-gesponsorde evenement aan. Veel uitgenodigde Palestijnse journalisten, die een bericht over het evenement hadden moeten schrijven,  besloten ook weg te blijven.   Hun vertegenwoordigers beschuldigden de VS Israël te steunen en het “normaliseren” van de Israëlisch-Palestijnse betrekkingen te willen aanmoedigen. 

In een soortgelijke vijandige sfeer werden er schoenen naar de voertuigen van VS diplomaten gegooid tijdens hun bezoek aan Ramallah enkele maanden geleden. Volgens Palestijnse filosofie is “de vriend van mijn vijand is ook mijn vijand”.  Ze haten de VS omdat ze Israël blijven steunen.  De Palestijnen willen dat de VS al hun eisen goedkeuren en Israël dwingen op alle punten toe te geven.  Eén van hun leiders zegt klaar en duidelijk: “De VS zullen onze vijand blijven zolang de Palestijnen niet hun volledige steun krijgen.”

Dat de VS ermee dreigden hun veto te stellen tegen Mahmoud Abba’s voorstel voor de erkenning van de Palestijnse staat bij de VN hebben de anti-Amerikaanse gevoelens bij de Palestijnen nog doen toenemen. De Amerikanen mogen elk jaar miljarden dollars richting Palestina doen stromen, maar dat zal hun hart of geest niet veranderen, vooral dan wat betreft de VS.  Dezelfde houding telt voor de rest van de Arabische wereld, waar de grote massa de VS verafschuwt.  De $ 147 miljoen, die Obama vrij gemaakt heeft voor de Palestijnen, zal waarschijnlijk gebruikt worden om de salarissen van de ambtenaren te betalen en de infrastructuur te verbeteren in de steden, maar het zal de Palestijnse houding ten opzichte van de VS absoluut niet doen veranderen.  De anti-Amerikaanse gevoelens worden gevoed door de Palestijnse Autoriteit en andere Palestijnen.  Bijna elke dag worden ze eraan herinnerd dat de VS, die hen miljarden dollars geschonken hebben, eerder als vijand dan als vriend moeten beschouwd worden – zonder dat iemand zich blijkbaar afvraagt waarom die vijand zo gul is. 

Aan de hulp van de VS zouden voorwaarden verbonden moeten worden: niet slechts wat betreft de transparantie en verantwoording door de Palestijnse Autoriteit, maar ook moet er een einde komen aan de haat- en opruiïngscampagne: officiële maar nooit uitgevoerde afspraken, vervat in de Oslo-akkoorden.

Floriaan Terbeke

Bron: Khaled Abu Toameh, Stonegate Institute


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonn, waar de moslims vreedzaam de politie in de pan hakken

 

In de mooie stad Bonn demonstreerden een groep van de beweging PRO-NRW samen met de Steden Tegen Islamisering.

Opgeroepen via Facebook stoven honderden razende moslims de straat op om de Duitse identitairen uit mekaar te ranselen : vreedzaam en met de beste bedoelingen uiteraard. Het waren salafisten, zegt de politie. Langzamerhand zijn de politiek-correcte overheden bezig met het opdelen van de moslimgemeenschap in stoute salafisten en de rest, brave aanhangers van de religie van de vrede. Dat is de nieuwe tactiek, om de juiste toedracht te blijven verhullen.

De politie stelde zich op tussen de PRO-betogers en de ontketende islamvrienden die als beesten te keer gingen. De beelden zijn duidelijk.

Iemand moet dit filmpje doorspelen aan de Brasschatenaar Jan Jambon, de vriend van de islam die het vanuit zijn welvarende gemeente erg makkelijk heeft, om de moslims in zijn armen te sluiten en al wie kritiek heeft op deze sekte,  politiek de woestijn instuurt. Het tonen van dergelijke video's is niet gezellig en wij zien veel liever kwinkelerende vogeltjes die op zoek zijn naar een partner. Helaas, redden we daar de toekomst niet mee. Ach, Jambon, wat ben je toch een stuk chagrijn. En een democraat van tegen het gat.

Ray

(dank aan Lilith)


07-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 mei 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Domme Sarko

Het geflirt met de poco's heeft Sarkozy wel degelijk de strop gekost, hij was aan de macht gekomen als de man met hogedrukspuit maar verdoezelde later de jaarlijkse rellen in Parijs met een volledig media verbod, maar de auto's bleven branden.

Met een klein beetje respect voor de FN kiezers kon Sarkozy op zijn sloffen een tweede ambtstermijn beginnen. De tijd dat Hollande hier in de Corréze zich kon bezighouden met handjes schudden en lintjes knippen is voorbij. Twee jaar geleden heeft hij hier nog het locale dorpscafé plechtig geopend en samen met enkele boeren een rouge gedronken.

Als president de conseil général de Corréze verdiende hij via enkele bijpostjes al meer dan Sarkozy. Het recept om zijn departement uit de crisis te halen was zeer simpel, waar er vroeger 4 arbeiders het gras langs de weg wegmaaiden, staan er nu 6, een tweebaansweg kreeg er een derde rijstrook bij ;  wie de factuur gaat betalen is nog niet duidelijk.

Uit zijn eerste toespraak als president blijkt hij de zelfde weg op te gaan, aanwerven van duizenden ambtenaren. Verleden jaar kreeg ik een brief in de bus met de mededeling dat ik binnen enkele dagen een brief kon verwachten, (geen grapje), als we maar bezig zijn.

BDDG (F)

*****

Waarom Hollande niet ieders president is

Van de 46.073.165 ingeschreven kiezers hebben er 18.000.438 hun stem uitgebracht op Hollande, 16.869.371 op Sarkozy. Verder waren er 9.056.183 onthoudingen en 2.147.173 blancostemmen. Het is duidelijk dat niet 'alle' Fransen achter de socialist Hollande staan! Als mijn berekening (niet mijn strafste kant) klopt is hij de president van 39,06% van de Franse kiezers.

Roeland van Walleghem (VL)

*****

Juicht socialisten der aarde!

Inderdaad, Europa maakt een ruk naar links. En meteen komen de socialistische kantjes ook helemaal terug boven: de Grieken zijn woedend op Europa en willen de steun die ze krijgen vanuit Europa 'heronderhandelen'. Minder besparingen, grote sier maken en ondertussen met je handje openstaan om nog meer geld te krijgen. Die gaan dus heel stoer eens zeggen wat ze van de Europeanen - van wie ze dus hartstikke afhankelijk zijn - verwachten.Ze bijten de hand die hen voedt. Waar hebben we dat nog meer gehoord? Een mens zou de neiging krijgen om met allerlei dingen te gaan gooien.Overigens ben ik van mening dat die hele Europese Unie mag opgedoekt worden.

Drs. Johan Arendt Happolati (VL)

*****

Oh! der doch so friedfertige Islam.

http://www.bild.de/news/inland/salafismus/hier-liegen-zwei-polizisten-in-ihrem-blut-24010210.bild.html

Otto (D)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Hollande niet ieders president is

 

In 1789 waren er bij de Bastille de Sansculotten, in 2012 zijn het de "Sanspapiers".  Bekijkt u de vlaggen van de inwoners van Prachtlanden die Hollande steunden.

Hollande is mijn president niet : vreemdelingenstemrecht - regularisatie voor illegalen - huwelijk voor homo's en adoptie van kinderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : socialistische afbraakwerken


 

Frankrijk heeft gestemd. De pest heeft het gehaald van de cholera. Straks worden ze daar, willen of niet, opnieuw geconfronteerd met de harde realiteit. De vliegenvangers gaan terug in de kast en vele beloftes worden ingeslikt. Zo gaat het nu eenmaal. Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven.

In dit onland zijn de linksen uiteraard in hun nopjes met de komst van Hollande zoals men kan lezen in de poco-media. Het is alsof er een nieuwe messias is opgestaan die Frankrijk èn Europa definitief uit het slop gaat halen.

Echter meer naar het Zuiden, met name in Griekenland waren er ook verkiezingen en die zijn zo desastreus verlopen voor de socialistische graaipoten aldaar dat ze amper nog met hun neus boven water komen.Een totale afgang ! Dit feit wordt echter met weinig woorden in de pers ten berde gebracht want de oplawaai die de rode pik & pak pasokkers gekregen hebben, is te gênant om er veel woorden aan te besteden.

Dz nederlaag  zal echter niet kunnen genegeerd blijven, want de Grieken zijn nog steeds lid van de Europese bollenwinkel en hebben pakken poen gekregen om niet uit de EU-boot te vallen. Als tegenprestatie voor het jarenlange wanbeleid van de Griekse sossen kreeg de GriekseJanos Modalos van Europa een wurgring rond de nek gespannen en aan elk been een enkelband.  Nu hebben de stikkende Grieken teruggeslagen en hun rode doodgravers naar de hel verbannen.

Het zal de Grieken echter geen soelaas brengen want daarvoor is de schade te groot geworden. De Griekse Titanic is al voor drie vierde gezonken. De 300 miljard gekregen of geleende euri van Europees belastinggeld gaan mee naar de haaien. Griekenland is aangeschoten wild en zal als eerste de EU- graaibarak verlaten. Misschien nog niet vandaag maar zeker morgen!.

Griekenland heeft zijn ondergang te danken aan de linkse loeders. In Frankrijk mogen de linkselingen aan het afbraakwerk beginnen. Europese Unie, hoelang nog voor de totale implosie ?

Senior
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollande regeeert la France

 

 

 Terwijl bijde 0000 Hanne Decoutere haar blijdschap om de overwinning van François Hollande niet wilde, noch kon verbergen, wordt bij de al even links geëngageerde NOS alleszins nuchter gereageerd op de overwinning van de socialist. Een kort fragment uit het NOS nieuws. Sarkozy of Hollande ? Lood om oud ijzer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenking Pim Fortuyn

 

6 mei, tien jaar geleden, werd Pim Fortuyn doodgeschoten door milieu-activist Volkert van der G. In Rotterdam werd op 6 mei zijn dood herdacht. Zo'n duizend mensen waren bijeen voor een herdenking. De hele dag is er op verschillende plaatsen stilgestaan bij de moord die heel Nederland schokte en de politiek veranderde.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honduras : ongewoon verkiezingsgadget

 

2012 is in Europa hét jaar der verkiezingen.  Tot aan de sperperiode worden kleine hebbedingetjes aan de potentiële kiezers aangeboden. Een kalendertje, een notitieblokje, een pen, een sleutelring ;  of iets dergelijks ooit één stem méér heeft opgebracht, mag ik betwijfelen. 

In Honduras is de burgemeester van Tegucigalpa, de hoofdstad van het land,  erin geslaagd de meest ongewone argumenten voor zijn herverkiezing in de strijd te gooien. 

Honduras heeft volgens de statistieken van de Verenigde Naties de hoogste moordcijfers ter wereld.  Nergens worden meer mensen neergeschoten.  Per 100.000 inwoners werden in 2011 86 moorden gepleegd.  Ter vergelijking: in Mexico telde men er 18 – toch ook niet bekend als de meest vredelievende natie.  Het nationaal comité voor de mensenrechten heeft berekend dat er alle 74 minuten iemand door geweld om het leven komt. Sinds 2004 is het slachtofferaantal in Honduras verdubbeld.  Na de putsch tegen de regering van president Manuel Zelaya in 2009 volgde een aantal politieke aanslagen.  Nu heeft het land af te rekenen met Mexicaanse drugskartels; vooral activisten, journalisten en advocaten zijn in gevaar, maar eigenlijk is niemand zeker van zijn leven.

Ricardo Alvarez zag vóór zeven jaar hierin een mogelijkheid om de bevolking te overtuigen voor hem te stemmen.  Alvarez, begrafenisondernemer, was meer geïnteresseerd in stemmen dan in zijn bankrekening.  Hij beloofde de begrafeniskosten van de armen voor zijn rekening te nemen mocht hij als burgemeester van Tegucigalpa verkozen worden en hij heeft woord gehouden.  Veel behoeftige families kunnen zelfs geen doodskist betalen.  Alvarez getuigde bij een gesprek met de BBC dat de overledenen soms in vuilzakken begraven werden.  Zijn begrafenisonderneming is dag en nacht open; zijn 18 werknemers werken in ploegverband rond de klok.  Volgens de BBC zou een begrafenisfactuur in de hoofdstad ca. US $ 1.000 bedragen.  De burgemeester zorgt ervoor dat de overledene in een kist begraven wordt en de familie krijgt bovendien een dodenwake met een soort rouwkapel voorzien van gordijnen en kaarsen.  Een broodmaaltijd met koffie hoort er ook bij.  Gratis. 

Niet alleen slachtoffers van geweld kunnen op de begrafenisonderneming van de burgemeester rekenen.  Ook arme mensen, zoals Miguel Antonia Bueso Redondo.  Eén babytje van een pasgeboren tweeling haalde het niet.  Na het invullen van enkele formaliteiten kon het kindje in een klein kistje ter aarde besteld worden. Ricardo Alvarez noemt het “solidariteit”.

Floriaan Terbeke

Bron: BBC, 20 Min. online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migratie is van alle tijden, onmetelijke domheid, ziekelijke propaganda en dwaze manipulatie ook


Uiteraard is het migreren van alle tijden.

Maar niet het aantrekken tegen fabuleus gecumuleerde bedragen om niets te doen van ongescreende migranten, zonder een bewijs van goed gedrag en zeden, zonder taalkennis, zonder gezondheidsattest, zonder diploma en zonder enig inkomen uit eigen activiteit.

Alleen het westen, en met kop en schouders daarboven de domme belgen en de nog dommere maar vooral gewetenloze, zielig afhankelijke en egoïstische belgicisten dwingen de oorspronkelijke bewoners van dit land en de respectvol en natuurlijk aangepasten op termijn te buigen onder het bijna onomkeerbaar geworden mathematisch aantal aan brute poenzoekers en elders geweigerden.

Hier wordt men betaald om onschuldige en bij geboorte schattige kinderen te maken, niet altijd uit liefde maar als opportuniteit, als bron van inkomsten, als verblijfsvergunning en als chantagemiddel. Men wordt aangelokt in alle talen om een politieke, culturele en dus uiteindelijke etnische zuivering door te voeren door demografisch misbruik.  Een verblijf in een RVT is niet meer te betalen, maar het vertroetelen van geîmporteerd kiesvee dat geen enkele kiesfolder kan lezen maar wel de cijfers van bankbiljetten en GSM nummers ... dat heeft absoluut voorrang. Werk uw leven lang, draag torenhoog bij en crepeer dan terwijl uw kinderen nog voor u moeten afdokken voor uw pampers. Idioot.

Stel u voor, dat de U.S.A plots de grenzen voorwaardenloos zouden opengooien ook voor alle criminelen die hier in onze gevangenissen zitten, dat de Amerikaanse overheid plots een Red Star Line zou openen om diegenen die hier zogezegd gediscrimineerd worden en zogezegd niet aan een job geraken op te vangen met honderden en duizenden dollars per maand om geen klop uit te voeren ... Ja, dàn zou je kunnen zeggen dat migratie zoals in dit apenland van alle tijden is, allez vanaf 2012 dus effectief. 

En dan mag men zich afvragen of niet de hele PS aan de kade zou moeten blijven. Of een paar financieel ranzige figuren zoals De Haene en De Gucht, of een Verhofstadt die zich zal moeten laten testen op Gilles De La Tourette verschijnselen. Of zelfs iedereen die ooit linksgestemd heeft en daar nog schaamteloos voor durft uit te komen. Nationaal-socialisme forever, het is sarcastisch bedoeld. 

Waarschijnlijk zullen er dan zelfs voor de Amerikanen grenzen zijn. 

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 7 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Inderdaad Ray

Sarkozy heeft ons (en met ons vele anderen) een lelijke peer gestoofd. Ik had mezelf destijds schoppen tegen het achterwerk kunnen geven uit pure koleire omdat ik weer eens belogen en bedrogen was geworden. Dus zou ik nu tevreden moeten zijn dat de bedrieger zijn verdiende loon heeft gekregen, maar dat is niet zo. Sarkozy is weliswaar "over en out", maar zijn opvolger is ook precies geen geschenk van de goden. Een klein lichtpuntje in deze bedroevende boulevardkomedie is dat Marine nu met plankgas tegen de zittende president en zijn roze, rode en groene aanhang strijd zal kunnen voeren. Haar aanhang zal alleen maar groeien vanaf nu tot aan de komende wetgevende verkiezingen. Zij kan het leven van de pinguin in het Elysee behoorlijk ongemakkelijk maken. Hoop doet leven.

Regus Patoff

*****

Voor islamo- en eurofielen, geen genade

Niemand komt in opstand of onderneemt echt actie tegen de arrogantie en zelfoverschatting van een minderheid van een procentuele groep van nauwelijks 20 % idioten

Gevolg? Vanaf dat eigenste ogenblik doet een veel te weinig bestudeerd fenomeen zijn intrede.

Eén op vijf is een soort magische grens, ongeacht de locatie. Vanaf dat ogenblik grijpt een fascistisch gedachtegoed om zich heen als een ongebreidelde explosie van eendagsmuggen die niet ophoudt te bestaan maar zich blijft uitbreiden tot een soort algemene malaria of een fascistische aids er op volgt.

Hoe dat kan weet ik ook niet, maar het heeft ongetwijfeld een logische en wiskundige verklaring die onvoldoende bestudeerd is. Wat ik wel weet is dat het proces verloopt via de gijzeling van de informatie verstrekt door de alsdan dominante media alsook de reeds gevestigde overheidsstructuren.

Vanaf dat ogenblik wordt elke democratische reflex buiten werking gesteld en systematisch in stijgende lijn vervangen door propaganda en een overlevingsstrategie van het individu. Of het individuele struisvogelpolitiek is of niet, zal nooit meer kunnen achterhaald worden. Het fascistisch fenomeen heeft middels hersenspoeling reeds zo goed als volledig vrij spel.

Dit fenomeen kon de laatste honderd jaar vastgesteld worden in het tsaristische Rusland, het nationaal-socialistische Duitsland (noteer het politiek incorrecte koppelteken), het militaristische Japan, het maoïstische China, het pol-potistische Cambodja,  en voordien reeds een meer dan volledig millennium in alle door de islam geïnfiltreerde territoria, zonder enige en zelfs niet de geringste uitzondering.

Dit is de reden waarom ik pleit voor nultolerantie jegens islamofielen. Zij zijn het die middels woord- en spraakvervalsing zoals met de woorden "islamofoob" en "homofoob" ( noteer dat ik een tolerante heteroseksueel ben) de weg voorbereiden van het volgende fascistisch onheil.

Voor islamofielen (en ook eurofielen, tenzij ze zich bekennen tot het oorspronkelijke ideaal) géén genade! Nooit!

Dit is logica, dit is zelfverdediging, dit is rationeel.

Met humane groeten,

Lucky9

*****

Ouders schoolloze kleuters plannen acties

“Ouders schoolloze kleuters plannen acties” staat er in GVA. Een familielid van mij deed een poging om zijn dochtertje in te schrijven in VIJF verschillende scholen in Berchem-Antwerpen! Helaas, geen plaats, kinderen met broers en zusjes in die school krijgen voorrang, ik moet er geen tekeningske bijmaken zeker ?

Mieke

*****

*****

Lex Moolenaar loves Philippe Heylen.

Zou het kunnen dat Lex ook een "Karel de Gucht-moment"  heeft gehad ?

Joos

*****

Migranten vroeger en nu : Red Star Line

Inderdaad velen van onze mensen trokken erop uit om elders hun geluk te beproeven. Hun bijdrage was niet gering want zij gingen om te werken.

Zij maakten van Amerika het machtigste land ter wereld. De taal was Engels. Punt ! Te lui om te werken, geen probleem, maar trek dan je plan, of gaat vanwaar je gekomen zijt. Punt. Wil je de Amerikaanse nationaliteit dan moet je studeren, er iets voor doen, zelfs een examen afleggen. Punt ! Hang je de ezel uit, dan krijg je een straf, in de letterlijke zin van het woord. Punt !

Hier in ons heerlijk Belgie volstaan enkele woordjes zoals : ziekenkas, leefloon, kindervergoeding.  Wil of kan je niet werken  : geen probleem er is geld genoeg ! Want we beschikken nog altijd over plichtbewuste brave onozele belastingbetalende autochtonen. Laat ondertussen je ma, p , bompa, bomma, neven , nichten en geiten overkomen. Ben je een geboren cimineel, geen nood,  een legertje sociale werkers, sociologen, advocaten, zijn er omje te helpen want wij hebben onze naasten lief.

René

*****

Sport 

Geachte redactie, beste Ray,

Als trouw lezer kruip ik niet zo vaak in de pen; bij deze wel es een keertje. Wat lees ik deze week in sportmagazine? Een interview met Trond Sollied de Noorse trainer van AA Gent. Er wordt de brave man gevraagd naar zijn mening omtrent Anders Breivik ... en de doodstraf... "Bent u een voorstander van de doodstraf?" "Nee, maar in dit geval, ja. Als het van mij zou afhangen zou ik geen enkele 'kroon' spenderen aan die man. Schiet hem neer en weg ermee. Ik zeg niet wat Noorwegen of iemand anders moet doen, maar hij verdient in mijn opinie niets anders. Er zijn te veel mensen who ar not meant to be here. Die nooit meer terug kunnen naar de samenleving, maar die die samenleving wel veel geld kosten. Iedereen betaalt daaraan mee. Is dat correct? ik zeg: clean up! De mensen beseffen niet altijd dat ze daarvoor betalen. Als ze dat zouden beseffen, zouden ze een andere mening hebben. Het is geen verrassing dat Vlaams Belang en NVA succes hebben. In Norowegen is dat hetzelfde.

"Denk jij dat je in moslimlanden een kerk zal kunnen bouwen omdat het goed zou zijn voor de gemeenschap? Maar zij kunnen het hier wel doen, hé, een moskee bouwen. En ze zetten die waar ze willen. Je moet tolerant zijn, en dat zijn we in het Westen, maar niet naïef. De democratie staat niet overal zover als in het Westen. ..."

Al goed dat we het eens horen uit de mond van een ander.

VL gr Dieter A.

*****

Kiekefretters eisen

Waarde redactie,  Naar aanleiding van het  Irisfeest (feest van den Brusseleer) was Charelke Picqué weer in zijn typisch Brussels element en hij orakelde tijdens zijn toespraak voor de gestelde totentrekkers dat Brussel niet afzijdig zal toezien op een 7de staatshervorming en hij  zijn eisen  ook op tafel zal gooien.

Mé giel Bruusel,mo ni mé maa é pa, zei de Charles. Tja..zo kennen we ze al jàren hé die arrogante marolle karakolle!  Ze hebben geen kiekenpoot om hun gat te krabben en overleven dankzij de dagelijkse toevoer van vooral Vlaams belastinggeld èn hebben ze van een beetje bescheidenheid nog nooit gehoord. Altijd en overal een "gruut bakkes" opzetten om indruk te maken. Ze denken dat ze alles kunnen eisen omdat Brussel de hoofdstad is en de keuning er zijn dagelijks kakske doet.

Ach Boer Picqué toch, uwe mesthoop wordt alsmaar groter,hou op met uw gezeik en mest uwe stal eens deftig uit, zeker met die overvloed aan tafelschuimers die als eersten aan de voederbak staan zonder er iets voor in de plaats te doen.  Binnenkort Irisfeesten met een gasmasker op jullie smoelwerk en een zuurstoffles op de rug,  zoniet is het stikken.

mvg  - Senior

*****

Lampiriaans ?

Lijkt sterk op "Diruporiaans", mijn gedacht.

Joos

*****

Beste Vlamingen

Laten we van één zaak zeker zijn : in dit land dient politiek niet om de belangen van de bevolking te dienen. In een democratie is dit wel 'e taak van de politiek maar niet in het land B, neen, hier dient de politiek om vriendendiensten te leveren, om familie onderdak te verschaffen op kosten van de bevolking, om deuren te openen zodat de graaicultuur in leven gehouden wordt.

Wij kunnen daar een einde aan maken op een heel eenvoudige en simpele manier nl. door de stemmen te geven aan de enige Vlaamse partij die opkomt voor de belangen van de Vlaamse bevolking en dat is het Vlaams Belang. Als de Vlamingen weigeren dat in te zien dan tekenen ze voor de totale ondergang op gebied van veiligheid én leefbaarheid en de fatale roofbouw van de Vlaamse welvaart die momenteel bezig is.

In de zeverende dag zat me daar een bende uit het Gentse bij mekaar, samengevat in een woord "misselijk".  Soms heb ik het gevoel dat wij in Sodom & Gomorra leven. Van één zaak ben ik heilig overtuigd nl.  de Ark werd gebouwd door amateurs, de Titanic door professionals. De toekomst van de republiek Vlaanderen ligt nu in de handen van de Vlamingen. 

Jean

*****

Tip-INFO ex-islamo (homo ?)

Geachte Redactie, Fikken kon het niet nalaten om u een interessant artikel toe te sturen over onze lieve neefjes met een totaal àndere kijk op het leven dan wij : dutch.faithfreedom.org/2012/05/03 spanje-beoordeelt-eis-pakistaanse-vluchteling-om-koran-te-verbieden. Men krijgt een héle opsomming van redenen om het groene boekje van engel Djebriël te verbieden.

Servus, Victor van Vorselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom doodt *witte* bliksem uitsluitend *zwarte* mensen ?

 

Weledele Nomsa Dube 

 Die LUK (lid van die uitvoerende komitee) van Kwa-Zulu-Natal - Nomsa Dube, het 'n kommissie van ondersoek ingestel om vas te stel waarom die weerlig (bliksem) slegs swartmense doodslaan en nie ook witmense nie.  Sy reken dit moet iets met apartheid te doen hê.

Peter.

http://www.timeslive.co.za/local/article833407.ece/MEC-calls-for-lightning-probe

NvdR : Ik ben ervan overtuigd als wij deze zaak voorleggen aan het gewaardeerde Spionnencentrum van het land B, dat er onmiddellijk een delegatie vertrekt naar Suid-Afrika om de Weledele Nomsa Dube bij te staan in haae wetenschappelijke studie.  De bliksem is trouwens wit, of heeft u al een zwarte bliksmeschicht gezien ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!