Angeltjes
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de genereuze Angeltjes : een fragment van de RTBF

 

Fragment uit het nieuws van de Franstalige belgen over de laatste peilingen. De dames zijn verontrust, maar de hangmatten komen nog niet in gevaar. Allez, zeg het het eens in het chi-chiters, meisjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barroso & Van Rompuy : Giekenland uit de Eurozone

 

Een opmerkelijke maar onvermijdelijke koerswending bij de twee Supermannen van de Europese Unie : als Griekenland zijn verplichtingen niet verder wenst na te komen, moet het uit de Eurozone.

Barroso deed deze uitspraak tijdens een interview met het Italiaanse televisiestation SkyTG24 . "Als het akkoord niet wordt nageleefd, dan betekent dat dat de voorwaarden om verder te gaan met een land dat zijn engagement niet repecteert, er niet zijn,"aldus de voorzitter van de EU-Commissie.

Hij  benadrukt dat hij veel respect heeft voor de Griekse democratie en het Griekse parlement. "Maar ik moet ook de andere 16 parlementen van de eurozone respecteren die het reddingsplan voor Griekenland goedkeurden. Iedereen moet de akkoorden naleven. Het zoals het lidmaatschap van een club. Ik wil niet over één land in het bijzonder praten, maar als er een land de regels niet volgt dan is het beter dat het vertrekt."

Van Rompuy bevestigde dat hij zich veel zorgen maakt. Nochtans was hij het die voor enkele maanden verklaarde dat de eurocrisis over zijn hoogtepunt heen was. 

Wil iemand van deze geleerde betweters aan de rest van Europa vertellen, wat de uittrede van Griekenland uit de Eurozone financieel betekent ?   De burgers betalen zowel voor het gelijk als het ongelijk van de Europese elitaire machtswellustelingen, daar niet van, maar in het raam van de openheid, mogen er best eens cijfers op tafel komen.  Van Rompuy is daar excellent in. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstzinnige route doorheen Gent : Track

 

Track aan de Waalse Krook

Gent wordt van vandaag af een groot openluchtmuseum.  35 internationale kunstenaars (of wat dat daar wil voor doorgaan) palmen de stad in met hun soms verrassende en exorbitante creaties. Zoals op de afbeelding hierboven, het werk van de Turk Ahmet Ogut : een opblaasbare rots waarop een maquette van Vooruit gemonteerd is.  Deze manifestatie past perfect in de verkieizngscampagne van de roodgroene burgemeester Termont.  Tegelijk is het een gelegenheid kennis te maken met sommige uitingen van de hedendaagse kunst. In de stad van Jan Hoet kent men zijn verplichtingen. Op kosten van de gulle Gentse belastingbetaler. Tot 16 september.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei mir bist du *scheen*

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 12 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Boerka reclame 

Ik vraag me soms af waar de normen en waardenn waar Vlaams Belang zoveel waarde aan hecht, gebleven is. Stemmen ronselen kan ook op een propere manier denk ik.Zo zullen er wel meer over denken en afhaken.

Maarten

NvdR : Juist. Normen en waarden sluiten satire uit in Vlaanderen.

*****

O2-explosief 

Dit vonnis is echt weer typisch, belachelijk B.land op zijn best.

Welke Vlaming die dit boek koopt, legt nu een verband met een Engels onbeduidend telecombedrijf ? Volgens zijn argumentatie wil dit bedrijf niet geassocieerd worden met politiek. Tevens stel ik me meer vragen bij dit telecombedrijf, die de wetenschapgelijke term 02 Europees heeft weten te claimen.

De Ordelijke Opdeling van B. zuurstof voor Vlaanderen is een erg interessant boek, met een ijzersterke analyse over de Waalse troepen  die zich al veel langer voorbereid hebben op de uiteindelijke opdeling.Een echte aanrader!

Gina

*****

Europa wankelt.

Heb geprobeerd het boek 'Europa wankelt.' te bestellen bij 'www.cosmox.be'. Commentaar: "Niet leverbaar."

Groetjes,Rob

NvdR : U kan het boek momenteel bestellen bij Standaard Boekhandel en vermoedelijk ook bij uw gewone boekhandelaar : uitgeverij van Halewijck ISBN 978 94 6131 083 5

*****

Eva Brems adoreert moslims

Dat slimste mens kraait zoveel onzin uit, waardoor ze Mieke Vogels van de 'onzinnige troon' verbant.


Gina

*****

boek o2 

Welke fikse beloning staat deze rechtvaardige rechters nu te wachten ? zeker niet de job, hoofd van de staatsveiligheid (reeds ingenomen door een andere partijdige rechter ....versus Vl BLOK.)De jaren dertig zijn klein bier tegen deze vuile hetze leve DE DEMOCRATIE.

Mireille D.

*****

@Wes

81 inbraken onder 8 verschillende namen, 1 persoon. Bessie Turf (Maggie) VLD zal dit dan vertalen dat 8 illegalen het land zijn uitgewezen, ze kan ze zelfs bij naam noemen want ze zijn gekend.

Gina

*****

Engeland en België

Een tante van mij was kokkin en emigreerde in de twintigerjaren naar Engeland waar zij kookte voor o.a. de Engelse schrijver Somerset Maugham. Toen W.O. Twee uitbrak en het Belgisch leger er na een paar weken de brui aan gaf was het kot letterlijk te klein en werd alles wat belgisch was letterlijk uitgebraakt! Gelukkig voor haar was mijn tante ondertussen met een rasechte Engelsman getrouwd, had zij de Engelse nationaliteit gekregen en werd zij gerust gelaten. Ik vraag mij af of de Engelse animositeit tegen dit land daar zijn oorsprong vond. Want laten wij eerlijk zijn, de overgrote meerderheid van de Engelsen heeft geen flauw benul van de echte redenen waarom mensen zoals jij en ik een diep misprijzen koesteren voor dit land. Zij zien België als een flauw afkooksel van Frankrijk, denken dat alle inwoners van dit land snorretjes dragen als Hercule Poirot en dat de snuggersten onder hen het Engels radbraken zoals René uit "Allo Allo". Slechts een verwaarloosbare minderheid weet dat dit land op apegapen ligt, dat de grootste taalgroep aaanwijsbare historische banden heeft met Engeland en er kwa mentaliteit en wereldbeeld ook nauwer bij aanleunt. Hopelijk zal een zelfstandig Vlaanderen een betere reputatie genieten dan het apenland waarvan wij nu zeer tegen onze zin deel uitmaken. 

Regus Patoff

*****

Satire op zijn Engels.

"Satire?" Het vraagteken is terecht. Dat lijkt veeleer op een ordinaire scheldpartij van zatte (alhoewel met hun bier...) Engelsen ergens in de een of andere gore pub, stijlloos en daardoor gespeend van elke elementaire humor, brutaal zoals we deze kerels eigenlijk overal ter wereld wel al langer kennen. Platvloerse beledigingen overduidelijk enkel en alleen met de bedoeling te kwetsen, voorstellen als humor, je moet maar durven. Engelse zelfingenomenheid ten top in het achterhaalde kader van "England rules the waves" en "we are the very best". Blijkbaar hebben ze het nog altijd niet verteerd dat hun Tony Blair de duimen heeft moeten leggen voor onze "natten dweil" uit het non-land België, dat ze destijds toch maar lekker zelf mee uit de grond hebben gestampt. Lijkt een beetje op natrappen.En dan toch nog zo graag in heelder bosjes afzakken naar onze "achterlijke" Vlaamse contreien, om o.m. met kilo's lekkere chocolade terug de plas over te steken. Kwestie van hun triestige leven daar wat op te fleuren, zeker?

Geronimo

*****

Ooreenkomste.

Geachte Redactie,

Dit val my telkens op (wanneer ek Angeltjes lees, of wanneer ek na VRT kyk) hoeveel ooreenkomste daar tussen die Vlamingen en die Afrikaners/Boere in Suid-Afrika bestaan.

Een van die min verskille is ons demografie. Vlamingen is gelukkig 'n meerderheid in eie land, terwyl die Europese afstammelinge in Suid-Afrika al die afgelope 200 jaar nie meer 'n meerderheid is nie, maar 'n snel krimpende minderheid.

Nog 'n verskil is "toleransie." Die blanke in Suid-Afrika, en veral die Afrikaner, het 'n kort lont wat maklik ontplof. As ek so luister (of lees) van allochtone wat met moord wegkom (by wyse van spreuke), gaan dit my verstand te bowe. In die ou Suid-Afrika is daar vinnig en hardhandig teenoor geweldsmisdadigers opgetree. In die nuwe Suid-Afrika kan ons mense dit nie meer doen nie, want, behalwe dat ons ver in die minderheid (1:10) is, is misdaad geweldig hoog onder diegene wat eintlik vir reg en geregtigheid moet sorg - polisiebeamptes, regsgeleerdes, politici, en onderwysers (leraren).

Van beskerming deur polisiebeamptes teenoor die publiek, is daar byna geen sprake meer nie. Wat verkeersongelukke en huisbrande betref, is daar weer 'n ooreenkoms tussen Suid-Afrika en België. Die padsterftesyfer* in Suid-Afrika is van die hoogste ter wereld, maar dit is nie seker wie daarvoor verantwoordelik is nie - die swartes of die blankes - nie.

Elke jaar styg die getalle verder. Alkoholmisbruik is by verreweg die grootste oorsaak van sterftes op onse wegen. In die swart woonwijke, veral in Kaapstad waar die wind erg en gereeld waai, ontstaan gereeld brande wat soms 'n hele woonwijk verwoes.

Die strewe na vryheid, en die begeerte om 'n eie, soevereine volksrepubliek te besit, is waarskynlik ewe sterk by altwee volke - Afrikaners EN Vlamingen - en daarom is samewerking van groot belang. Aangesien die 3-miljoen Afrikaners oor die volle oppervlakte van 1 219 080 kwadraad-kilometers in Suid-Afrika verspreid is, en elke individu aan sy eiendom vasklou, is dit moeilik om die volk te oortuig om "nader aan mekaar" te beweeg, om sodoende solidariteit te bewerkstellig.  Ons ou landsmotto:"Eendracht Maakt Macht" is niks werd as ons mense so ver verspreid woon, en nog boonop polities verdeeld is nie.

Maar, daar is klein groepies wat probeer om die volk na die Wes- en Noord-Kaap te lok, ten einde 'n verteenwoordigende groep te skep wat groot genoeg is om die ANC (en die buiteland) te oortuig dat ons NOU ons eie Afrikanerrepubliek wil.Kaapland wes van die 25ste lengtegraad is tradisioneel nie die tuiste van swartmense nie, maar wel van bruinmense (die afgelope 20 000 jaar) en van Afrikaners (die afgelope 360 jaar).

Afrikaners en Vlamingen behoort hul kragte nou al hoe meer saam te snoer en, daardie dinge waarmee die twee volke saamstem, kragdadig aan te moedig. Verkille sal daar seker ook wees, maar hopelik nie veel nie. 

Peter M.

* Padsterftesijfer : verkeersongevallen

*****

Een nieuw fenomeen is geboren: Turtelhuisjes.

De turtelhuisjes zitten vol, niet met hard gewerkt hebbende gepensioneerde Vlamingen met een armzalig pensioentje, ben je gek, ze zitten vol met “illegalen”.

W>at een prachtig land is dat toch, niet ? Kostprijs per persoon per maand ? 90 euro per dag x 30 = 2.700 euro per maand per persoon. Allee Vlamingen,  trek de beurs maar open en vergeet sparen voor de oude dag, hangmatten kopen voor de nietsdoeners is de boodschap. Straks gaat die van Laken de eerste hangmat met gouden knoppen inliggen.

Daar het aantal illegalen al snel in de duizenden loopt is het wel overduidelijk waarom wij zoveel belastingen betalen. Bij dat politiek zootje is het niet belangrijk hoe de Vlamingen zich in hun vel voelen, neen, het profitariaat moet geknuffeld worden want daar vallen de stemmetjes te rapen, vandaar het stemrecht voor allochtonen. Ze, de blauwe, oranje, rode en groene idioten, zijn goed bezig met ons belastingsgeld, ze geven die totaal nutteloze poppenkast uit Laken snel ± 50.000.000 euro per jaar, all in, dat opdoeken is een goed voorbeeld van besparingen en dan hebben we het nog niet over de overige nutteloze instellingen, allen zonder enige toegevoegde waarde, die opdoeken doet de teller qua besparingen in de miljarden lopen maar aan die kant zijn die volksverraders potdoof.Mensen wordt wakker én volwassen en laten we die wansmakelijke folklore wegjagen en die waardeloze instellingen sluiten want het is té gortig, laten we een grondige schoonmaak houden betreffende die wansmakelijke belastingsgeld verknoeipraktijken. 

Jean

*****

De vriendenclub van Jan Jambon in Macedonië

Zou de ex-papzak (of wie dan ook van zijn leugenachtige partij) de Washinton Post lezen, ik betwijfel het. Hun geliefkoosde lectuur is El Cid's "70 punten programma" en verder alles wat De partij publiceert of gepubliceerd heeft, want in één zaak is de ex-papzaks groepuscule uitmuntent en dat is recycleren.

Tijd dat de ogen opengaan van de gelobotomiseerde meerderheid van kiezers, NVA is een gevaar voor Vlaanderen.

Martin V.

*****

Drugsbende vrijgesproken?

We weten toch met z'n allen dat justitie hier een instelling is om bij te wenen. Advocaten zijn gewiekst om procedurefouten in te schakelen, bloedgeld is voor de meesten onder hen geen probleem om schaamteloos de gedupeerden voor schut te zetten. Als het maar opbrengt. En hoe lánger de procedure loopt, des te beter voor hun zakgeld.  Wat gebeurt er niet allemaal achter de schermen ? Mijn éigen advocate heeft het mij destijds meegedeeld, en dít wil wat zeggen.

Christina

*****

"Mohammed ! "  En deuren en vensters gaan open.

Bestaat er feitelijk nog een reden om feest te vieren in Vlaanderen  om een historisch feit zoals de guldensporenslag te herdenken ? 

De bezetters werden toen verdreven  Nu wordt de bezetter met open armen verwelkomd en in de watten gelegd. Het spionnencentrum waakt samen met de politiek correcten dat de Islamkanker alles vrolijk kan aantasten  wat ons dierbaar was en waarvoor velen zijn gesneuveld. Vlamingen die hun eigen identiteit willen behouden zijn allang een minderheid geworden die vechten tegen windmolens. Procedurefouten zijn meer regel dan uitzonderingen. Ze vinden geen toepassing bij processen tegen de vijanden van de nieuwe orde maar eerder tegen het krapuul, dat de jeugd kapot maakt , door de verkoop van hun smeerlapperij , zoals ik heden in Angeltjes kon lezen .

Kritiek uiten op de algemene gang van zaken mag  maar in beperkte mate, om de schijn van vrije meningsuiting in het vaandel te houden Het wordt echter moeilijker, omdat onze broeders-verrijkers zich nogal vlug gekwetst voelen. Wie had zoiets ooit kunnen denken dat , de vrijheid van godsdienst, opgenomen in de grondwet voor de totale vernietiging zou zorgen, niet alleen van een bepaald land maar van bijna de ganse wereld  ?

Iedere dag komen erbij , vele kientjes worden geboren en krijgen de gepaste opvoeding om bruikbaar te worden voor de verspreiding van de Islam . Diegene die niet te overtuigen zijn van ons grote gelijk,  doe een test ! Ga in bepaalde buurten bv Borgerhout de straat op en roept , "Mohamed" en de meeste vensters en deuren gaan open , om van Brussel te zwijgen daar gaat alles open.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet er u even rustig bij : Nieuws en duiding zoals u het NOOIT bij de VRT ziet

  

. .

Dit is Capital Account van Russia Today, waarin economie en politiek besproken worden.  Vandaag veel aandacht voor de situatie in Europa.  En wie nodigt RT uit ?  Niet de elite-profiteurs Van Rompuy, De Gucht, of de bekeerde communist Barroso, die niet anders doen dan de rauwe werkelijkheid ontvluchten en hun sprookjes verkopen als realiteit,   maar wel de financieel geschoolde EU-criticus Nigel Farage., die langzamerhand het boegbeeld aan het worden is van de anti-EU opmars in Europa. Vanuit zijn Britse uitvalshoek : GB hoort niet thuis bij het continent.

Wij kunnen onmogelijk een complete vertaling geven van deze video van circa een halfuur.  Maar toch enkele punten aanstippen.  In Europa verschijnen meer en meer politieke partijen die minder EU instede van meer EU willen. Sommige onder hen, zoals de Griekse Gouden Dageraad willen zelfs niets meer met Europa te maken hebben.

Farage heeft al meermaals gesproken over het gebrek aan democratie, de opkomst van de technocratie en als reactie daarop, een soort revolutie van het voetvolk binnen de lidstaten . Precies dat wat nu in Griekenland aan het gebeuren is.  Farage's eigen UKIP behaalde het beste resultaat ooit in Groot-Brittannië tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen en hij wint voortdurend aan invloed en aanhang met het duidelijke programmapunt : GB weg uit de EU. Gedurende jaren was hij de eenzame roepende in het parlement met de boodschap dat het Eurozone-project op een ramp zou uitdraaien. We zijn zo ver.

Maken wij in Griekenland een herhaling mede van de Duitse verkiezingen in 1932, de opkomst van een nieuw nationaal-socialisme ?  Het opzet van de Europese eenmaking was, naast het vermijden van interne oorlogen, ook het bijeenbrengen van mensen, ook dat laatste edele doel schijnt te mislukken : meer en meer worden mensen en naties tegen mekaar opgezet door deze vermaledijde Unie en de manier waarop zij vooral bezig zelf te overleven ten koste van 500 miljoen Europese burgers.   Merkel wordt in Griekenland afgebeeld met swastika's en de Grieken worden in de Duitse media afgeschilderd als profiterende, aartsluie  zonnekloppers. Van Noord tot Zuid, van de Ware Finnen tot de neo-nazi's van Griekenlands Gouden Dageraad stijgen de protesten tegen de technocraten van de EU.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Whiteman's Orch. - Get Out And Get Under The Moon, 1928

 

 


11-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugsbende vrijgesproken : tuig heeft ook rechten !

 

Een elfkoppige drugsbende, die werkte vanuit de Seefhoek in Antwerpen-Noord, is vrijgesproken door een procedurefout van de onderzoeksrechter. Tegen de bende straatdealers was nochtans zes jaar cel gevorderd.

De feiten waren bewezen door telefoontaps en bovendien hadden de verdachten ook zelf bekend. Toch kon de rechter niets anders doen dan de straatdealers vrij te laten. De onderzoeksrechter had immers niet voldoende gemotiveerd waarom de telefoons afgeluisterd moesten worden en ze had haar verzoek niet ondertekend. Volgende keer, beter.

Volgende zaak !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vriendenclub van Jan Jambon in Macedonië

 

Jan Jambon heeft vrienden over de ganse planeet. Hierboven drie kameraden van de Brasschaatse wonderman uit Macedonië.  In Skopje werden door een 20-tal moedige moslims 5 vissers van christen origine neergeschoten. De aanhangers van de religie van de vrede werden gearresteerd (alweer een reden tot frustratie en woede) en het trio hierboven protesteerde met nog een aantal eencelligen tegen de aanhouding van hun collega's. Wat gaan we nog meemaken ?  Is het verdorie niet meer toegelaten uit naam van allah christenhonden van het leven te beroven ? Hallo, Jan, wordt het geen tijd om Geert naar Macedonië te sturen om de verdrukten aldaar te wijzen op het bestaan van het gulle Vlaanderen aan de Noordzee dat zeer binnenkort een bereidwillig kalifaat zal zijn ? Het stond in de Washington Post, niet van Jambon, want die kennen ze nog niet, maar van de schandelijke arrestatie  van die rechtvaardige moslims en de dood van die 5 sukkels.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satire ? Hoe Britten aankijken tegen het fenomeen *België*

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli 2012

 

Over twee maanden !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 11 mei 2012

De gijzeling van Europa

De vrijheid kan alleen bewaard worden door een onophoudelijke en ononderbroken reeks daden die getuigen van individuele moed. Zo lang de meerderheid van ons te laf is om bij elke gelegenheid de meerderheid onze eigen nationale politici elk apart uit te schelden voor wat ze zelf daadwerkelijk zelf zijn namelijke crypto-fascistische islamofielen, zullen onze volkeren het loon der lafheid blijven oogsten.

Een bende onbekwame, fascistoïde, maffiose, corrupte en totalitaire gekken heeft nu meer dan tien jaar het Europees roer in handen door pure kaping en gijzeling van de bevolking die ze willen knechten en blijven afpersen. Het wordt de hoogste tijd dat deze fascisten afgezet worden, veroordeeld en in verzekerde bewaring gesteld. Het zijn er hooguit tweeduizend. De rest van hun miserabele leven als verrader op water en brood financieren zal uiteindelijk een uiterst geringe prijs blijken voor het herwinnen en bewaren van ons aller vrijheid.

lucky9

*****

Het evangelie volgens Dany

Beste Ray, U hoeft zich absoluut niet aangesproken te voelen. Mijn reactie heb ik bewust streng en algemeen gehouden enkel en alleen omwille van de zin in het art. van 'Dany': "Ik ben altijd atheist geweest (zoals iedereen met een beetje verstand zou moeten zijn)" Let speciaal op de vermelding "met een beetje verstand", en trek daaruit de enige conclusie die er uit te trekken is: "wie gelooft, heeft geen verstand". Niet? Kijk net die manier van tegen de zaken aankijken, vind ik zo aanmatigend en arrogant. Ik zou zeggen wie het schoentje in deze past, trekke het aan, meer niet. Voor u blijkt dit schoentje dus naar eigen zeggen niet te passen. Maar er zijn er nog veel te veel die er net zo over denken als 'Dany', en voor hen was mijn reactie ook bedoeld. Voor het overige denk ik dat we het beiden, overigens samen met 'Dany' en vele anderen op dit blog, grotendeels eens zijn m.b.t. de vredelievende religie uit de Noorse prachtlanden. Maar dat is uiteraard een geval apart, waarvan ik alleen maar kan zeggen dat het fenomeen voor mij blijvend moet worden bestreden en aangeklaagd, omwille van zijn werkelijk accuut gevaar voor onze Westerse waarden van vrij onderzoek en persoonlijke vrijheid. De middeleeuwen liggen nu eenmaal al te ver achter ons, gelukkig maar. Maar in dit geval is er, bij wijze van uitzondering, sprake van morele wettige zelfverdediging, om het eens met juridisch getinte termen te zeggen, tegen een alles en iedereen verstikkend maatschappelijk en feodaal systeem, dat uiteindelijk bitter weinig met echte religie te maken heeft, maar alles met macht en brute overheersing. En dit kunnen en mogen we niet toelaten. Met vriendelijke groet,

Geronimo

*****

Beste Dany en Geronimo,

Ik kan alleen maar betreuren dat jullie het besproken filmpje niet helemaal of helemaal niet hebben bekeken. Anders zou u ongetwijfeld hebben opgemerkt dat naar gelang er meer atheïsten uit de congresruimte naar buiten kwamen, hun actie elke seconde humoristischer werd.

De ontzetting in de ogen van de soepjurken was groot als de atheïsten "where are the women" (van de haatbaarden) begonnen te scanderen. Moet je zien ! Ook "look to the bright side of life" was niet mis te verstaan voor het groepje idioten die waren opgedaagd om te verstoren, maar intellectueel en vredelievend, vriendelijk maar beslist op hun plaats gezet werden.

Zonder dank, uw atheïst van dienst.

Lucky9

*****

Voor de show. 

Terwijl de Vlaamse volksvertegenwoordigers symbolisch in hun extraatjes snoeien blijven hun riante wedde's mooi behouden. Eveneens blijven diezelfde beleidsvoerders die van de daken schreeuwen dat wij langer moeten werken om de pensioenen betaalbaar te houden zichzelf nog altijd als een unieke klasse beschouwen door maar 36 jaar te moeten ‘werken’ tot hun 62ste. Van een voorbeeldfunctie gesproken! Komt daarbij de vraag waarom een gemeenschap met een zekere constitutieve autonomie überhaupt via een dure studie naar andere landen moet kijken? Ex-nationalist Peumans is duidelijk van mening dat Vlaanderen niet zelf iets aan haar exuberante lonen kan doen! Neen, Peumans hoopt zelfs een consensus te vinden over heel het land! Wat we zelf doen, doen we beter? In ieder geval niet met Peumans.

Kevin M

*****

Annemans en het verbranden van zijn boek

Kunnen wij het nog online aankopen ? Na de oorlog mocht men evenmin 'Mein Kampf' in huis hebben. En tóch... Waar hálen bepaalde rechters hun diploma om in het ware leven dergelijke onzin uit te kramen ? Bij de kaffers ?  Porno, roddelbladen enz...worden met veel goesting gelezen, wat staat er nu in 's hemelsnaam in het boek van Annemans wat tot censuur leidt ?

 In wat voor een land leven wij toch ? Het wordt mét de dag gortiger.

Christina

*****

Geronimo

Diegenen die geloven in niets of iets hebben beiden ongelijk.

We weten het gewoon niet. Ik ben altijd een zoeker geweest en heb talrijke boeken verslonden over de parapsychologie. De Nederlandse professor in die materie, ik meen prof Van Praag, schreef als eindconclusie "ik ben geneigd te geloven in een voortbestaan na de dood" dus een onsterfelijke geest in een sterfelijk lichaam.

Hebben wij een verklaring voor het heelal ? En voor de vele natuurmanifestaties waar wij met ons huidig verstand te kort schieten  ?  Ik geloof ook niet in een god of een Allah die met een witte lange baard ergens op een wolkje zweeft. Dat zijn verhalen voor de allerkleinsten. Godsdienst kan een houvast betekenen voor diegene die gelovig zijn , troost hoop en liefde. Spijtig dat de mensen er een smeerlapperij van make , een middel omwille van de macht en onderdrukking. In wezen is godsdienst mooi en misschien zelfs noodzakelij . Ik moet even denken aan de godsdienst-humor die verscholen zit in een martelaar of zelfmoordenaar in naam van Allah . Hij of zij wordt het paradijs beloofd met alles erop en eraan wat ze door hun godsdienst op aarde moeten missen.

René

*****

Perfide peilingen en wat er zich achter verschuilt

Geachte heer Ray, Naar aanleiding van de nieuwe verkiezingspeiling in Antwerpen en de monsterscore die Dewever hierbij behaalde, moet men zich afvragen welke strategie de organisatoren van deze bevraging beoogden.

Meer dan waarschijnlijk wil de krant Het Laatste Nieuws de basis leggen om door een opkloppen van de uitslagen van de peiling, in een later stadium aan te tonen dat in het N-vA-verhaal barsten beginnen te verschijnen. De oorzaak hiervan is dat men aan de peilingen een even groot belang toekent dan aan de uitslag van de verkiezingen zelf.

In die zin kan men als de reële uitslag van de verkiezingen of van een volgende peiling voor Dewever, lager ligt dan de 43 pct van de huidige bevraging, aanvoeren dat hij erop achteruit gaat. Stelt men het op die manier voor dan dreigt de achterban te slinken en zouden ontgoochelde kiezers in het elan van het N-vA wellicht opnieuw VB kunnen stemmen.

Het voordeel hieruit voortspruitend voor het establishment is het opnieuw opsluiten van deze kiezers in een schutskring en hun electorale uitschakeling .Om deze neergang van de N-vA te vermijden weert ze zich als een duivel in een wijwatervat en stellen Jambon en Bracke te pas en te onpas dat een samengaan met het VB totaal uitgesloten is.Wanneer daar nog het perfide gebruik van de peilingen door het establishment aan toegevoegd wordt, is de defensieve positie van Dewever zonneklaar.

Pieter Coutereel

*****

Flair & Flut

Geachte redactie, Een echte vrouw die het nieuws een beetje volgt heeft haar abonnement op Flair en Libelle al lang opgezegd. Les Femmes d'aujourd'hui hebben den Humo ook al lang buiten gebonjourd. Nu nog de kiosk-aankopen van Glamit en Feeling door dochterlief aanpakken.

Voor islamofielen géén genade.

Lucky9

*****

Kieskoorts.

Geachte redactie,  De tjeven zitten blijkbaar met de poepers i.v.m. de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is alle hens aan dek geblazen want men begint nattigheid te voelen. Elke tjeef met enige bekendheid of mandaat wordt gevraagd zoon, dochter, vrouw,e chtgenoot, minaar(es) of weet ik veel, op een tjevenlijst te plaatsen. Elke gevangen stem is van levensbelang voor hen want de aanhang kalft af èn in vele gemeenten is het kartel CD&v/Nv-A opgedoekt.

De vrees voor een Nv-A tsunami is bij velen een nachtmerrie aan het worden. Jobkens, postjes en zitpenningen komen in gevaar.

Zelfs de Leuvene kladschilder stuurt zijn dochter de arena in alsook nog een telg uit de Dweil dynastie. Als daar maar geen vodden van komen.

mvg - Senior

*****

Dany schrijft :

Ik ben altijd atheist geweest(zoals iedereen met een beetje verstand zou moeten zijn) Dank u Dany , nu weet ik waarom ik nooit atheist ben kunnen worden.

Okki

*****

Politiek én Lafheid is ÉÉN.

Geen moeite te weinig om de misdadigers toch maar uit de wind te zetten bij CD&V.  Wie steeds zou moeten inbinden, zijn de Vlamingen want de Fransen zouden eens geschoffeerd geraken door die Vlaamse houding : vriendjes onder mekaar doen zich geen kwaad, leeft in de franse hoofden.

Wanneer wordt het hele ‘gestolen’ vermogen door die verraders in beslag genomen ? Die fransman Mariani wist al in 2008 dat het volkomen fout zat bij Dexia en dat het vogeltje voor de kat was maar toch sleepte hij ± 2 miljoen euro per jaar naar zijn eigen bankrekening. Sommigen noemen dat ‘management’.  Ik noem zoiets ordinaire diefstal, vraag het maar aan Dehaene, hij kent en weet er alles van.

Nu Europa aan ’t wankelen is, begint het angstzweet bij de creaturen vanrampuy, barroso & co langs elke porie naar buiten te komen, de postjes komen in gevaar ! Wel, die toestand hebben ze zelfs gecreëerd, 1 door een dictatuur in het leven te roepen,  die door geen enkele Europeaan zal aanvaard worden en 2 door geen halt te hebben geroepen aan de ingevoerde barbaarse waanzin, een waanzin waar ± 500.000.000 Europeanen zich zullen blijven tegen verzetten en strijden tot het verdreven is.

Wij hechten zeer veel waarde aan onze vrijheid en wij houden enkel rekening met seculiere wetten, wetten die afgestemd worden naar de wil van het volk en nooit naar een fictief onbestaand wezen.

Jean

*****

Homofobie à la belge

Een "anonieme" klacht na een "homofobe" actie moet kunnen, dat is de nieuwe dada van eerste minister Di Rupo. Bovendien gaat de ministerin van justitie Turtelboom er ''werk' van maken.

Jezus christus, in welk surrealistisch land leven wij ? De apenplaneet is er de normaliteit zelve bij. Homofielen en lesbiennes, als uw stem werkelijk zoveel mediageweld waard is, zouden jullie beter nooit uit de kast gekomen zijn. Men misbruikt u om de daadwerkelijke islamitische doodseskaders bij voorbaat amnestie te kunnen verlenen. Wat een rotzooi !

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer huiszoekingen bij moslimexecutieve

 

Isabelle Praile, afgezette ondervoorzitster van de moslimexecutieve,

Om de zoveel tijd is het boel bij de zogenaamde moslimexecutieve. Dan wordt het ganse zootje aan de dijk gezet en komt er na veel geruzie en ingewikkelde intriges een nieuwe groep aan de macht, die het ditmaal op een voorbeeldige manier zal doen. Wat doen ?  De belangen van de moslims in het land B verdedigen, maar vooraleer die  zware taak aan te pakken, wordt er eerst fel onderling geruzied, want de kassa waaruit de vorigen zich bedienden, is leeg. Wie anders dan de regering moet verdorie zorgen voor een gevulde kassa ? Zo lang er geen centjes zijn, kan er niets ondernomen worden.  De minister van justitie is verantwoordelijk voor deze troep.  Van zodra af er centjes op de rekening staan, gaat het intern oorlogvoeren pas goed van start, want de leden moeten uiteraard hun eigen achterban bedienen (en zichzelf)  en dat loopt niet van leien dakjes. Integendeel.

De huidige moslimexecutieve heeft haar Franstalige ondervoorzitster, Isabelle Praile (foto) aan de deur gezet samen met nog 2 andere leden. De groep bestaat uit 17 vrienden, nu dus nog 14.  Maar Isabelle (een bekeerlinge zoals u hoort aan de naam en ziet aan de afbeelding) heeft het gerecht ingeschakeld om haar afzetting aan te vechten. Er werd een huiszoeking verricht door de speciale diensten van DR7, die instaan voor het delicatere werk (politici, advocaten, artsen, en dat soort volk). Het dossier van de verwijdering van de ondervoorzitster werd in beslag genomen omdat er valse documenten zouden bestaan.

Wat een overbodig gedoe en maar eieren leggen onder deze grapjurken.  Schaf het handeltje af. Mooie besparing en veel minder last.  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys en Sam van Rooy geïnterviewd door Barbara Bonte

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gestrenge land B

 

De politie heeft zaterdag (eind april) in Schaarbeek een inbreker opgepakt die liefst 81 feiten op zijn kerfstok heeft.  Zaterdagmorgen werden de agenten opgeroepen voor een inbraak op de Generaal Eisenhowerlaan, één van de mooiere straten van Schaarbeek. De twee inbrekers werden ingerekend toen ze probeerden te vluchten via tuinen in de buurt. Ze waren in het bezit van gestolen juwelen.

De dienst Vreemdelingenzaken heeft de twee mannen een bevel gegeven om het grondgebied te verlaten!

Een van de twee inbrekers, een man van Algerijnse origine, is bij de politie gekend voor 81 inbraken onder acht verschillende namen. Zijn kompaan is afkomstig uit Tunesië. Beiden mannen verbleven illegaal in België. De dienst Vreemdelingenzaken heeft de twee mannen een bevel gegeven om het grondgebied te verlaten want anders zal de overheid maatregelen treffen en die zullen niet van de poes zijn.

De twee illegalen zijn nog aan het bijkomen van’ t lachen.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de geur van jasmijn ?

 

 

De Arabische lente, de bewierookte democratisering van een aantal Noord-Arikaanse landen, heeft één kaarsje mogen uitblazen.  Geen vrolijk-flikkerend kaarsje, eerder een kaars ter ere van een rouwherdenking.

Zelfs de meest verstokte optimist heeft ingezien dat de lente geen opstand was omwille van hogere idealen, maar wel een opstand omwille van economische redenen.  Revoluties worden meestal uitgevochten omwille van het brood.  

In Tunesië wordt het duidelijk dat men op het verkeerde paard gewed heeft.  Op de verkeerde partij(en).  En dat niemand – tenzij enkele politici en godsdienstfanatici – er beter van geworden is.  Integendeel: de toeristen, vooral de Duitsers, laten het afweten.  Vooral in het laagseizoen is het huilen met de pet op.  Hotels met een jarenlange reputatie en vast cliënteel werden gedwongen van november tot maart hun deuren te sluiten.  Waar er vroeger eindejaarsarrangementen aangeboden werden, waar er uitbundig gefeest werd, waar de carnavalsgekte toesloeg zoals bv. in Keulen, was het nu stil. 

Verlaten hotels, zand in het zwembad, een eenzame veiligheidsagent op ronde.  Het personeel staat dan gewoon op straat, zonder werkloosheidsuitkering.  Werkcontracten worden slechts voor het zomerseizoen aangeboden.  Hoteliers aarzelen om nog te investeren.  Grotere restauratie- en verfraaiingwerken worden vervangen door een likje verf.  Bovendien is angst een onberedeneerbaar gevoel.  Nochtans is het gevaarrisico voor toeristen in Tunesië quasi onbestaande – dit in tegenstelling tot Egypte en andere lentelanden. 

Niet alleen de hotel- en restaurantsectoren lijden.  Ook de Tunesische chartermaatschappijen, want internationale touroperators zetten eerst hun eigen vliegtuigen – en contractueel vastgelegde charters – in vooraleer ze op de vrije markt naar bijkomende passagierszetels gaan zoeken. 

En toch – ik blijf het herhalen - is er hoop.  Tunesië is té lang het meest westers-gerichte Noord-Afrikaanse land geweest om terug te keren naar de woestijnbarbarij. 

Verschillende kleine partijen hebben begin april beslist te fusioneren, samen een dam op te werpen tegen de islampartijen.  De PDP, een centrum-linkse partij, heeft 16 zetels in de 217 tellende constituante, en de liberale Afek Tounespartij heeft er 4.  Zij zijn de initiatiefnemers; men verwacht dat nog vijf kleine partijtjes en onafhankelijke politici zich bij de beweging zullen aansluiten.  Woordvoerster Maya Jribi focust op het probleem van de tewerkstelling en toont zich bezorgd om de dreiging die van de moslimfundamentalisten uitgaat.  Tijdens hun congres probeerde de politie betogers met traangas uiteen te drijven.  Hun slogans liegen er niet om: “Weg met de regering” en “Werk, vrijheid, waardigheid”.  Zij willen een job of een minimum werkloosheidsuitkering van € 150 per maand.  De meerderheid der betogers heeft gestudeerd.  Zij geloven niet meer in de beloftes van Ennahda en de salafisten.  Zij eisen het recht om vreedzaam te betogen en betichten de minister van binnenlandse zaken ervan hen op dezelfde manier het zwijgen op te leggen als Ben Ali.  De Tunesische Liga voor de Rechten van de Mens beschuldigde de politie van brutaliteit.

Het internet is een onmisbare schakel met het buitenland.  Bloggers zoals Leena Ben Mhenni, een klein 28-jarig koppig moslimvrouwtje, blijven de mistoestanden aanklagen.  Zij was het die de opstand tegen Ben Ali volgde en de gebeurtenissen op het internet verspreidde.  Een jaar later is ze bitter: “In werkelijkheid is er niets veranderd – integendeel.  De situatie is nu slechter dan onder Ben Ali.”   

Sinds Ennahda, de zogenaamde gematigde islampartij, en andere islamitische partijen aan de macht zijn, keerden corruptie en nepotisme terug, de tewerkstelling werd niet aangepakt.  Zij gaat verder: “Terwijl de voorlopige regering er zelfs niet in slaagt de salafistische fundamentalisten onder controle te houden, worden betogers door de politie op een gewelddadige wijze aangepakt.  Net zoals ten tijde van Ben Ali.  Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik me opnieuw in dezelfde toestand zou bevinden.”  Zij vertelt hoe zij door de politie geslagen werd, dat ze over heel haar lichaam bepoteld werd – midden op straat in Tunis - om haar te vernederen.  Zij is nog altijd strijdvaardig: “Ik stop niet, ik blijf de wereld vertellen dat het woord ‘verkiezingen’ hier niet automatisch ‘democratie’ betekent.Ter vergelijking: de permissieve houding t.o.v. de salafisten.  Die zijn duidelijk op oorlogspad.  Voor het hoofdgebouw van de nationale televisiezender werd sinds begin maart een zenuwoorlog uitgevochten.  De salafisten scanderen dagelijks om de staatstelevisie te “zuiveren”.  Ze dragen enkele nationale en een overgrote meerderheid salafistische vlaggen.  Op 23 april kwam het tot een regelrechte aanval.  Het personeel van de zender verdedigde het gebouw zoals een soldaat de staatsgrens.  Poetsvrouwen, journalisten en bedienden ter verdediging van de onafhankelijke berichtgeving.  Een journaliste kreeg een messteek, een salafist stak zichzelf in brand.  De politie stond erbij en keek ernaar.  De minister van binnenlandse zaken verklaarde dat de openbare aanklager het incident niet als een gevaarfactor beschouwd had en dat hij daarom de politie geen opdracht had gegeven in te grijpen.  Hij vaardigde een verbod uit, maar niemand lijkt zich daaraan te storen.  De gebeurtenissen tonen de strategie der fundamentalisten, die niet allemaal salafisten zijn, om via gewelddadige aanvallen en intimidaties een samenlevingsmodel op te dringen, dat voor niet-gelovigen onaanvaardbaar is.

Tussendoor komen er berichten om de bevolking te sussen.  Zo verklaarde Elyes Fakhfakh dat hij 6 miljoen toeristen wil aantrekken in 2012.  Hij wil de kwaliteit van het toerisme verbeteren en diversifiëren.  Zo wil hij bijzondere aandacht geven aan mogelijke bezoekers uit Libië, Algerije, Rusland, China en Amerika.  Zo wil hij 12 nieuwe projecten opstarten – geeft echter geen verdere details.  Op 4 mei kwam aan het licht dat de Tunesische staat 40 hectaren land in Tozeur verkocht heeft aan Qatar voor ca. € 70.000 per ha.  Tozeur is de poort naar de woestijn en mag elk jaar duizenden toeristen verwelkomen.  De betaling zou in termijnen gebeuren. 

De negatieve cijfers zijn wèl duidelijk:  25 hotels met 3500 man personeel hebben het opgegeven.  Het aantal toeristen in 2011 daalde met 31%; de winst met 33% in vergelijking met 2010. Ca. 4.8 miljoen toeristen bezochten Tunesië in 2011 – in 2010 waren het er nog 7 miljoen.  Hij realiseert zich dat de verwezenlijking van zijn doel afhangt van de stabiliteit van het land. 

Allicht moeten we de berichtgeving van de minister van binnenlandse zaken op 4 mei over de veiligheid van joodse pelgrims naar de joodse synagoge in Ghriba,  Djerba,  in dat licht zien.  Het bericht komt na een waarschuwing van de staatsveiligheid over mogelijke aanvallen op joden en Israëli gedurende hun traditionele pelgrimstocht, die elk jaar duizenden aantrekt.  De minister stelt: “Het is overal veilig in het land, dankzij de veiligheidsinstanties en het leger.  Zij verzekeren een klimaat dat toeristen moet verwelkomen.” 

Die stabiliteit is dan weer op andere domeinen compleet zoek geraakt.  Aan de Tunesisch-Libische grens zijn er bijna dagelijks incidenten tussen douaneambtenaren en criminele smokkelbendes.  Elke dag opnieuw trachten volgeladen vrachtwagens - soms konvooien van 150 voertuigen - de grens over te steken om hun waren aan de man te brengen.  Als de douane in hun weg staat aarzelen ze niet om geweld te gebruiken.  In Libië, waar het normale leven stilaan terugkeert, zijn Tunesische goederen gegeerd.  Er worden daar hogere prijzen betaald dan op de Tunesische markt.  Libië was in het verleden één van de grootste afzetgebieden van Tunesische goederen, in het bijzonder voeding en landbouwproducten.  Het probleem is dat er ook goederen geëxporteerd / gesmokkeld worden die staatssubsidies, in de vorm van lagere belastingen, krijgen. De producenten profiteren langs twee kanten.  Enerzijds door de subsidies – zij nemen geen enkel risico – anderzijds door de hogere verkoopprijs op de Libische markt.  Het is tot een echte handelsoorlog ontaard: zelfs de illegale export van fosfaten (Tunesië is één van de grootste producenten op het continent), waarvan Libië ook in het verleden een grote afnemer was.  Dat Tunesië in macro-economische termen hierdoor beschadigd wordt, schijnt de smokkelaars niet te deren: ze verkopen gewoon aan de hoogste bieder.

Wordt vervolgd.

Floriaan Terbeke

Bron: Ansamed, Northafricaunited + vele andere


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve vrienden,

Dat artiesten hun eigen naam inruilen voor een vlottere versie is dikwijls goed te begrijpen.  Ga maar eens met “Kappelhoff” op een podium staan.  Als reclame voor boereboter van een bioboerderij zou de naam niet misstaan, maar voor een affiche van een ster lijkt het ons minder geschikt. 

Niet te verwonderen dat Doris Mary Ann Kappelhoff  later als Doris Day door het leven ging.  Ze werd geboren in Evanston, Cincinnati, als dochter van Duitse immigranten, Alma Sophia Welz en William Kappelhoff, muziekleraar en koordirigent.  Ze werd genoemd naar Doris Kenyon, haar mama’s favoriete (stomme film) actrice.  Over haar geboortejaar bestaat er twijfel: u hebt de keuze tussen 3 april 1922, 1923 of 1924.  Naar verluidt zou ze als tiener twee jaar bij haar echte leeftijd gevoegd hebben om bij big bands te kunnen zingen.  Eigenlijk wou ze danseres worden maar een auto-ongeval maakte een einde aan haar dromen.  Niet dat wij daar kwaad om zijn, want anders hadden we Doris Day misschien nooit gekend. 

Tijdens de revalidatie begon Doris te zingen, kreeg zangles en vervolgens een baan aangeboden in een radioprogramma.  Zo kwam de bal aan het rollen: een orkestleider hoorde haar op de radio, vroeg haar bij hem te zingen en haar zangcarrière kon beginnen.  In 1945 had ze haar eerste hit “Sentimental Journey” – ze zou het lied nog verschillende keren opnemen.  Het blijft onveranderd met haar verbonden.  Het nummer was het eerste lied dat in de Grammy Hall of Fame een plaats veroverde.  Op een gegeven ogenblik had ze in de periode 1945 – 1946 vijf hits in de top tien. 

Van zangeres naar actrice was de volgende stap.  Betty Hutton werd onverwacht zwanger en men zocht een nieuw, fris gezicht voor de hoofdrol in “Romance on the High Seas”.  Door deze rol kreeg Doris met “It’s Magic” nog een hit er bovenop.  In 1950 werd ze door de soldaten in Korea verkozen tot hun meest geliefde filmster.  Acteren ging haar even goed af als zingen.  Filmrollen bleken even succesvol als haar liedjes.  Waar ze initieel zich tot het lichtere genre beperkte, zou ze vanaf 1954 meer dramatische rollen gaan spelen.  Haar co-acteurs waren niet de minste: Jack Lemmon, James Stewart, Cary Grant, David Niven, Clark Gable, Rock Hudson e.a.

In Alfred Hitchcock’s “The man who knew too much” (1956) zong ze „Que sera, sera“, dat een Academy Award for the Best Original Song won en meteen haar handelsmerk werd.  Het zou nog twee keer in een film opgevoerd worden: in “Please, don’t eat the daisies” (1960) en in “The glass bottom boat” (1966).  Vanaf 1959 begon voor Doris haar meest succesrijke periode met een reeks van romantische komedies, zoals “Pillow Talk” aan de zijde van Rock Hudson, die een vriend voor het leven zou worden.  Ze zouden samen nog voor twee films tekenen.  Tussendoor nam ze nog twee rollen aan in thrillers zoals “Midnight Lace” en “Gaslight”. 

In de late 60-er jaren zou de belangstelling van het publiek voor haar genre films afnemen.  Ze weigerde de rol van Mrs. Robinson in “The Graduate” om morele redenen en stilaan doofde haar sterrenlicht.  In 1964 had ze haar laatste grote hit met “Move over, darling”. 

Intussen had ze wegens haar braaf imago de niet flatterende bijnaam van de “oudste nog levende maagd” gekregen.  Haar privé leven bewees het tegenovergestelde.  Ze trouwde vier keer.  Van 1941 tot 1943 was ze mevrouw Al Jorden; hij was trombonespeler in een big band.  Uit dit huwelijk werd haar enig kind Terry geboren.  Jorden zou in 1967 zelfmoord plegen.  Na de echtscheiding trouwde ze in 1946 met liedjesschrijver en saxofoonspeler George Weidler: het huwelijk hield slechts één jaar langer stand dan het vorige.  Weer volgde een scheiding.  In 1951 leek de derde keer de goede keer, maar ditmaal overleed echtgenoot Martin Melcher (1968).  In 1976 probeerde ze het nog een laatste keer met tien jaar jongere Barry Comden – een ober in haar lievelingsrestaurant - doch dit huwelijk werd in 1981 ontbonden.  Haar zoon Terry werd door Martin Melcher geadopteerd en kreeg zijn naam. 

De gouden jaren van Doris Day kwamen na het overlijden van Martin Melcher abrupt tot een einde.  Na een huwelijk dat 17 jaar standhield, moest ze vaststellen dat ze niet alleen haar echtgenoot maar bovendien haar kapitaal verloren had.  Marty Melcher had samen met advocaat Jerome Bernard Rosenthal, die Doris tijdens de echtscheidingsprocedure tegen echtgenoot nummer twee vertegenwoordigd had, haar zuurverdiende geld verkwanseld.  Doris moest wel tegen Rosenthal procederen: ze won het grootste burgerlijk proces ooit in Californië voor meer dan $ 20 miljoen!

Rosenthal zou haar nog tot 1988 blijven bestoken met rechtstreekse of onrechtstreekse juridische procedures: dat jaar werd hij verplicht zijn toga aan de wilgen te hangen.  Volgens zoon Terry was het een geluk bij een ongeluk dat zijn vader overleden was – anders waren de gevolgen desastreus geweest. 

De dood van Melcher bracht een wending in de carrière van Doris aan het licht: hij had haar immers contractueel verbonden aan een televisiereeks, die uiteindelijk “The Doris Day Show” zou worden, en een aantal optredens in andere TV-shows.  Ze wist er niets van en ze zag er enorm tegenop.  Maar ze moest wel, zin of geen zin, want de schulden stapelden zich op en contractbreuk was wel het laatste dat ze zich kon veroorloven.  De Doris Day Show werd gedurende vijf jaar uitgezonden in de V.S.A. en de U.K.

Daarna werd het eerder stilletjes rond Doris Day.  Ze had nog wel enkele schnabbels, ze kreeg verschillende prijzen – sommige weigerde ze in ontvangst te nemen omdat ze vliegangst had – maar pas in 1975 werd ze weer opgemerkt n.a.v. haar autobiografie.  In 1983 werd ze oma en in 1985 was ze presentator van haar eigen talk show “Doris Day’s Best Friends” op CBN.  Wegens gebrek aan belangstelling werd de reeks na 26 uitzendingen stop gezet.  Haar zoon Terry overleed in 2004. 

n 2011 kwam er na 20 jaar muzikale stilte een nieuw album uit: “My Heart”.   Al vele jaren houdt ze zich actief bezig met dierenbescherming.  Ze richtte de “Doris Day Animal League” op en in 2011 opende ze in Murchison, Texas, een terrein dat verwaarloosde en mishandelde paarden moet opvangen.  Doris Day is gelovig en een overtuigd republikein. 

Haar palmares is indrukwekkend: meer dan 650 platenopnames, 39 filmrollen, 29 albums, 460 weken in de top 40 en één van Amerika’s meest geliefde sterren. Zij woont teruggetrokken in Carmel-by-the-Sea in Californië als Clara Kappelhoff. 

Ik heb voor jullie het liedje “Que sera, sera” gekozen.  Het filmpje is een compilatie van de twee versies die ze in de film “The man who knew too much” zingt.  De vrolijke versie zingt ze als mama voor haar filmzoontje als ze hem naar bed brengt; de tweede, de melodramatische versie aan de piano, als ze probeert een reactie van haar ontvoerde zoon uit te lokken om achter zijn verblijfplaats te komen.  Het filmpje werd meer dan 6 miljoen keer bekeken: op zich een hele prestatie en een eerbetoon.

Doris Day, de vrolijke flapuit, de actrice met de sproetjes, de zangeres die verdiend in mijn Wurlitzerdromen resideert met “Que sera, sera”.

Kusjes,  Lolita

 

 


10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Flair en Libelle : geen imitaties toegelaten, hier is het echte spul

 

Wij gaan voor de echte kwaliteitsbladen mét inhoud.  Wat u niet ziet op de cover, vindt u binnenin.  Speciaal voor onze autochtone Trezen met inhoud en niveau :  Beleef meerdere orgasmes per vrijpartij.  Maak eens een lekkere diepvriesmaaltijd om uw ventje te verwennen. Wie is bij u de baas in bed ?  Hulp, mijn man is een homo !  En nog veel meer waardoor u een rijk gevoelsleven zal leiden. Flut & Flair, Libelle en het klaarkomspel. Dat wil u niet missen. Met speciale rubriek en onthullingen  over het liefdesleven van Aimé en Bettina.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La fin

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 mei 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Jef Denyn, daar begon het...

De beiaard van mijn vader.   

Wanneer de beiaardier zijn klokken liet zing
enzo intens en zo gevoelig,
dan tooide de stad zich terstond feestelijk,
dan werden de kleuren feller
en verstilden de dagelijkse geluiden,
om de romantische klanken als een waterval
van sprankelende parels
over de kanten kerk
en oude gevels te laten klateren en
de mensen de kans te geven
weg te dromen …
de beiaard, het instrument met zijn beperkingen,
maar door een kunstenaar zo gevoelig bespeeld
waarbij hij die rijke klanken
onder zijn vaardige en krachtige knuisten
te voorschijn toverde
en waarin hij zijn ziel blootlegde,
is voor mij niet meer wat het was.
Ik vind er het ontroerende niet meer
in terug omdat de kunstenaar van mijn jeugd
er niet meer is, en dit gemis
snoert mij keer op keer met een inwendige snik, de keel.
Er naar luisteren kan ik niet meer…   

Christina - 1999.

*****

Omtrent het evangelie volgens 'Dany'.

Moslims verstoren atheisten.

Er zijn twee categoriën betweters waar ik het al altijd een beetje moeilijk mee heb gehad.  Aan de ene kant de fanatici die vanuit hun geloof volkomen overtuigd zijn van het feit dat er een god bestaat, aan de andere kant zij, niet minder fanatiek soms, die zichzelf in al hun menselijke hoogmoed zo vreselijk verstandig en intelligent achten, dat ze voor het volle pond van het tegendeel overtuigd zijn.

Zij 'geloven' uiteraard niet, maar menen wel de hele zaak perfect te begrijpen zonder zich ook maar één vraag te stellen over de grootte van dat eigen begripsvermogen en dat van de mensheid in het algemeen. Hierdoor bekijken/bestempelen ze publiekelijk en zonder de minste schroom, zo overtuigd van het eigen gelijk, hun tegenpolen meewarig als een soort randdebielen, waardoor ze, zonder het zelf te beseffen, verworden tot aanhangers van een soort omgekeerd 'geloof'. 

Als iedereen eens goed rond zich kijkt naar al dat rondlopend zelf verklaard verstand, dan weet een verstandig mens enkel dat hij daarbij best nederig blijft.

Geronimo

Nvdr Ray :

Wijze Geronimo,
 
Uw oordeel is streng en niet voldoende genuanceerd. Uw conclusie daarentegen treed ik graag bij.
 
Pas de Gausscurve toe op zowel het geloof als het ongeloof en dan zitten aan de uiteinden bij beide strekkingen zowat 7% van de onfeilbaren over wie u het heeft. De grote middenmoot is volgeling met groot tot weinig engagement.
 
Ik ben vrijzinnig met respect voor christenen, joden en boeddhisten.  Voor de islam heb ik enkel onbegrip, afkeer en minachting.  Voor de rest kàn ik niet geloven in een opperwezen en ben ik voorstander van het vrije onderzoek, goed de beperkingen beseffende en totaal overdonderd door de snelle vooruitgang van de astronomie en aanverwante wetenschappen. 
 
Nooit zal u mij horen beweren dat ik gelijk heb, soms ontmoet ik gelovigen  die mij behandelen als ware ik een stumperd.  De vrijzinnigen, genre Humanistisch Verbond, zijn erger dan Inquisitiegeestelijken. Een ding weet ik wel : het zijn niet de vrijzinnigen, agnosten en ongelovigen die tot hiertoe omwille van hun overtuiging de ganse geschiedenis door oorlogen hebben opgestart en andersdenkenden hebben gemarteld, verbrand of de keel overgesneden.
 
Vriendelijke groeten,
 
Ray

*****

Herdenking Jef Denyn ...

Die onnozele Daan moesten ze symbolisch van de toren zwieren ! En wat hebben zogezegd geïnteresseerden te zoeken bij de beiaard ? Ook eens proberen ? Hopelijk knallen ze hun kneukels kapo t! Wordt er nog niet genóeg gemorst met alles wat waarde heeft ?

Een mens wordt daar woest van ! Schoenmakers: blijven jullie bij jullie leesten, want bij ren beiaard hebben jullie helemaal niets te zoeken. Naar een waardevol concert luisteren' zullen jullie tóch maar smalend weglachen, want jullie hebben niet meer de minste notie van wat echte Kunst is, en hoeveel studies daaraan vooraf gaan. 

Staf Nees, de leermeester van... In 1919 behaalde hij in het Mechels muziekconservatorium de eerste prijs solo-zang met grote onderscheiding en in datzelfde jaar werd hij ook aanvaard als leerling van Jef Denyn. In 1922 werd hij benoemd tot organist van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk te Mechelen, en als leraar aan de pas opgerichte beiaardschool waaraan hij terzelfder tijd ook nog lessen volgde bij Jef Denyn.

In 1924 werd hij professor aan het Lemmensinstituut waar hij harmonie en koralen doceerde. Het jaar daarop werd hij aangesteld tot hulpbeiaardier van Mechelen. Als componist van beiaardmuziek had hij meteen succes. Zijn composities getuigen van een typisch Vlaams expressief lyrisme waartoe Tinel en Mortelmans de aanzet gaven en die we ook terugvinden bij Ryelandt, Peeters, Van Nuffel, Vyverman e.a.

In 1932 werd Nees officieel stadsbeiaardier van Mechelen als opvolger van Jef Denyn. De jaren die hierop volgden, waren wellicht de meest productieve op compositorisch gebied.  In 1946 schrijft hij voor de eerste keer, in samenspraak met het stadsbestuur van Mechelen, een compositiewedstrijd uit waaraan alle Belgische en buitenlandse componisten mochten deelnemen. Deze compositiewedstrijd voor beiaard heeft nog jaarlijks plaats.

De jaren 1950 werden vooral gekenmerkt door een enorme activiteit op concertgebied, in het bijzonder wat beiaard betreft. Concertreizen naar Duitsland, Engeland, Nederland, Frankrijk, Denemarken zijn een gewoon verschijnsel. Uit de compositieopdrachten blijkt dat hij veel betrokken werd bij de inhuldiging van nieuwe beiaarden. In 1964 reisde hij voor de vierde maal naar de Verenigde Staten en in Akras componeerde hij zijn 'Elegie in c'. Ze blijkt voor hemzelf gecomponeerd te zijn, want enkele maanden later wordt hij getroffen door een hartinfarct en overlijdt hij even onverwacht als zijn grote meester Jef Denyn.

Christina




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!