Angeltjes
22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Keizer van Oostende : VRT-journalisten scheren Vande Lanotte den Baard af

 

 

Den Baard’ is voor Koen M.(*) het prototype van de machtswellusteling: hij heerst over hoofd- en badstad en voert al wie hem voor de voeten loopt genadeloos aan de vissen.

"Het is onaanvaardbaar dat hij minister blijft"

Per deze week gaat den Baard wellicht voorgoed door het leven als Keizer van Oostende, naar het gelijknamige boek van Wim Van den Eynde en Luc Pauwels. De twee VRT-journalisten maken de satire van Koen M. schrikbarend tastbaar, en ontwarren het spinrag aan intriges en kuiperijen rond Johan Vande Lanotte. Belangenvermenging bij de uitbouw van windmolenparken in de Noordzee, financiële kraters in de boekhouding van de stad Oostende, de processie aan bouwpromotoren die de Oostendse basketbalclub sponsoren in ruil voor politieke goodwill: het passeert allemaal met naam en toenaam de revue. Ja, het zou kunnen ruiken naar een goedkope afrekening in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, straks in het najaar, maar het boek is meticuleus gedocumenteerd. Af en toe iets té 'openbare omroep' wel, de kerk eeuwig in het midden, waardoor het merendeel van de striemende aanklachten veiligheidshalve in vraagvorm wordt geformuleerd. ‘Misschien zijn het retorische vragen,’ grijnst Wim Van den Eynde. Hoog tijd voor de antwoorden.

HUMO Al in het eerste hoofdstuk vragen jullie je af of de dadendrang van Johan Vande Lanotte de morele en deontologische grenzen overschrijdt. Wat is jouw persoonlijke antwoord op die vraag?

Wim Van den Eynde «Dat antwoord mag elke lezer voor zich formuleren, zodra hij het boek heeft gelezen (lacht).

 »Het parcours dat Johan Vande Lanotte de voorbije jaren heeft gereden, is zeker niet onberispelijk, dat is het minste wat je kan zeggen. Maar we gaan niet zó ver dat we zelf in de rol van rechter of politicus kruipen: we lijsten een aantal zaken op, en daar stopt onze taak als journalist.»

HUMO Het belet jullie niet om Vande Lanotte zonder enige schroom als een oligarch te bestempelen.

Vanden Eynde «Absoluut. Dat ís hij ook.»

HUMO De term ‘oligarch’ doet mij spontaan aan een gewetenloze Russische miljardair denken. Veel van die oligarchen belanden op termijn achter de tralies.

Vanden Eynde «Ik definieer de term ‘oligarch’ enigszins anders: voor mij betekent het vooral dat er héél veel macht in de handen van een héél kleine groep mensen komt. Zo wordt de normale democratische besluitvorming compleet uitgehold.»

HUMO Ook dat is niet meteen een omschrijving die je verwacht als het over een vicepremier in functie gaat.

Vanden Eynde «Nee... Dat is ook de reden waarom wij dit boek hebben geschreven. Ik word als journalist niet echt geprikkeld om de handel en wandel van pakweg Annemie Turtelboom te gaan uitvlooien, maar in het geval van Johan Vande Lanotte waren er zo veel signalen dat we ons in het dossier hebben vastgebeten.»

HUMO Het beeld dat jullie van hem ophangen lijkt bijzonder goed op een nieuwe en Oostendse versie van Paul Vanden Boeynants: voortdurend omringd door affairisme, balancerend op een slap koord.

Vanden Eynde «Dat is ook het beeld dat wij voor ogen hadden.

 »Ik zal een typerend voorbeeld geven: Johan Vande Lanotte werd in 2001 de sterke man bij de basketbalclub van Oostende en schreef een aantal bedrijven aan, met de vraag om zijn club te sponsoren. Hij stelde die vraag niet zomaar, hij deed dat op papier van zijn kabinet, met als hoofding ‘Vice-eerste minister en minister van Begroting’. Als je mensen op die manier om geld vraagt, overschrijd je een grens. Dat is een vorm van normvervaging, eigenlijk zelfs van machtsmisbruik.

 »Wat Vande Lanotte nog meer typeert is dat hij, als je hem dat verhaal over die brief voorlegt, het probleem niet ziet. ‘Op welk papier zou ik anders moeten schrijven?’ zei hij tegen ons. Volgens hem ís er geen probleem.»

Het volledige artikel kan je in Humo 3742 van dinsdag 22 mei lezen.

http://www.humo.be/humo-archief/137008/keizer-van-oostende-het-machtsmisbruik-van-johan-vande-lanotte

* Koen M = Koen Meulenaere van Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : joggen op het kerkhof/de begraafplaats is niet wenselijk

 

Vindt u dat joggen op het kerkhof/de begraafplaats moet kunnen ?

Jazeker  27 % 
Beslist niet  59 % 
Een beetje lopen en een beetje niet lopen  14 %


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bordeel van de Reyerslaan in paniek

 

Paniek in het het Huis van Wantrouwen, het Labyrint van Intriges & Manipulatie, kortom het Bordeel van de Reyerslaan. Zenuwpunt van de paniek : de Nieuwsdienst, de fabrikanten van de regime-glijmiddelen, de hersenmasseurs.
 
Luc Pauwels en Wim Van den Eynde, twee heren die we zelden op het scherm zien maar die zich bezig houden op de redactie met het opsnorren van nieuws en achtergronden , hebben onder hun beidjes een boek geschreven "De Keizer van Oostende" over de verweving van politiek en eigenbelang van vice-premier Johan Vande Lanotte.  Jean-Marie Dedecker die al menig voorzet heeft gegeven over de handeltjes van zijn stadsgenoot staat morgenvroeg bij de opening van de boekenwinkel voor de toog met 22 euro, om zijn eigen bevindingen te toetsen aan deze van de twee onderzoeksjoernalisten.  Ook Koen Meulenaere van Knack die als sportjournalist goed geïnformeerd is over de achterkamerpolitiek van Vande Lanottes basketbalclub zal zich in de handjes wrijven : hij, die de grote socialist omdoopte tot Den Baard, staat niet langer alleen met zijn als satire verpakte verhaaltjes.
 
Meer dan vervelend is heel deze toestand voor de nieuwe hoofdredacteur, Luc Rademakers van de VRT.  Hij, de perfecte carrièrist is van de politiek-correcte baan gereden door twee van zijn linkse knechten. Dit voorval legt een andere pijnlijke waarheid bloot : het linkse spul bij de 0000 is niet allemaal trouw aan de SP.a.  De leiding uiteraard wel maar bij de vele pionnen zijn er een flink aantal die àndere linkse sympathieën koesteren dan die van de burgerij-socialisten. 
 
“Dat boek is geen publicatie van de VRT en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de nieuwsdienst. De hoofdredactie was op de hoogte dat beide journalisten aan het boek werkten, maar niet de gedetailleerde inhoud ervan”, zo beweert men in een persbericht.

"Het redactiestatuut - met inbegrip van de deontologische code voor de journalisten bij de VRT - eist dat journalisten steeds nauwkeurig te werk gaan, zowel naar aanpak als inhoud. Dit geldt ook voor activiteiten die journalisten buiten VRT Nieuws verrichten. Geen enkele activiteit mag de belangen van de VRT schaden."

"Daarnaast moeten journalisten die opiniërende uitspraken doen (in een krant, in een informatietijdschrift en bij uitbreiding een boek) er voor zorgen dat die opiniëring duidelijk wordt onderscheiden van de informatie en duiding van de VRT-nieuwsdienst."

"Zolang er geen duidelijkheid is over de juiste toepassing van de deontologische regels door de betrokken journalisten, zullen Luc Pauwels en Wim Van den Eynde tijdelijk geen VRT-reportageopdrachten uitvoeren."
 
Voor Luc Rademakers is de uitgave van dit boek een persoonlijke blaam, waarop hij niet tijdig gereageerd heeft.  De man die gedurende een aantal jaren de redactie van de Gazet van Antwerpen omgevormd heeft tot de Gazet van Janssens en die niet ophield ons te verbazen met zijn groot schrijftalent van een 10-jarige, is met de goedkeuring van Ingriet Lieten geparachuteerd bij de VRT.  Met zo'n man lopen de socialisten geen enkel risico, werd in de rode partijcenakels geruststellend gezegd.  Ook Lieten zal echter de nodige uitleg mogen verschaffen aan het socialistisch Politburo.
 
Intussen kan u genieten van het schijnheilige gekronkel van de nieuwsdienst die het plots heeft over de deontologische code  voor de journalisten bij de VRT.
 
Het is niet alleen Europa dat wankelt, het kleine keuninkrijk aan de Noordzee is al geruime tijd aan het verzinken.
 
Ray
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 820)

 

Gisteren werd ik opgebeld door een kennis die me vroeg of ik me nog een zekere C.R kon herinneren die jaren geleden enkele jaren bij mij had gewerkt. Ja dus. Mijn kennis vertelde me dat die man nog eens graag met mij zou willen spreken en of ik bezwaar had dat hij mijn gsm-nummer aan die man zou doorgeven. Neen dus.

Dit was de reden waarom die oud medewerker me hedenmorgen opbelde. De man smeekte bijna op een onderhoud met mij in de nabije toekomst omdat hij blijkbaar in grote problemen is gesukkeld en hoopt dat Mijnheer Van Gaever hem op een of andere wijze zal kunnen helpen.
Aangezien hij radeloos bleek te zijn vroeg ik hem, in afwachting van ons onderhoud, toch reeds in het kort te vertellen waarover het juist ging.
Na zijn eerste uitleg gehoord te hebben spraken we een datum af; namen beleefd afscheid en kwamen de zoveelste maal tot het besef dat onze beroepspolitiekers er feitelijk hoofdzakelijk voor zorgen dat het leven van steeds meer en meer mensen vergald wordt en dat ze maar verder gaan met het zaaien van steeds meer wind waardoor er vroeg of laat een vreselijke en vernielende storm in ons land zal ontstaan.

Waarover gaat het?

C.R. was een zeer harde werker. Hij was destijds fier dat hij een mooi appartement had kunnen aankopen in Berchem. Vooraleer hij enkele jaren geleden met pensioen ging was de 20 jarige lening op dit appartement volledig afbetaald en diende hij zich geen financiele zorgen meer te maken. Bij zijn oppensioenstelling enkele jaren geleden besloot hij aan de kust te gaan wonen en kocht er een mooie woning aan midden in de rustige natuur gelegen op een 5 tal kilometers van Veurne. Deze woning zou hij enerzijds betalen met de opbrengst van de verkoop van zijn appartement en anderzijds met nog wat centen die hij had bijeengespaard. Geen problemen dus. Wel leende hij tijdelijk bij de bank de tegenwaarde van zijn appartement om zijn droomhuis te kunnen betalen. De te betalen intrest was niet van de laagste maar het was toch maar voor zeer korte tijd. Hij ondertekende een contract met een makelaar en deze zou normaal op enkele weken tijd of hooguit enkele maanden voor een koper zorgen tegen de afgesproken en door de makelaar geschatte waarde.

Toen de makelaar een koper bleek te hebben gevonden stelde deze , en tot grote verwondering van C.R., voor om de prijs aanzienlijk te laten dalen! Men had eens goed naar de oude plannen gekeken en het bleek dat er aan de achterzijde van het appartement ongeveer 25 jaar geleden verbeteringswerken werden uitgevoerd. Op aanraden van een aannemer, die dergelijke veranderingswerken reeds in vele appartementen in de buurt had uitgevoerd en dit tot groot genoegen van de eigenaars, werd een gedeelte van een muurtje gesloopt en werden twee achterramen door één véél groter raam vervangen waardoor er eveneens véél meer zonlicht binnenviel. Geen enkele maal in 25 jaar had er een neven- of overbuur enige opmerking gemaakt. Laat staan dat ze het zelfs wisten dat er iets was veranderd.
Maar de huidige makelaar die graag zijn commissie op de verkoop wou ontvangen drong aan op een prijsvermindering en koos de kant van de potentiele koper. Zonder medeweten van C.R. werd contact opgenomen met een bevoegde ambtenaar van de stedelijke diensten. Daarna liet men C.R. weten dat die ambtenaar zou weigeren zijn dossier te regulariseren indien hij daarvoor een aanvraag zou indienen !! Inmiddels heeft C.R. die met die makelaar niet verder wenste te werken toch het einde van de looptijd van het contract moeten afwachten. Inmiddels heeft C.R. duizenden euros intrest aan de bank moeten betalen en dringt de Bank nu aan op verkoop van het appartement.

Vorige week trok C.R. dan zelf naar de bevoegde ambtenaar en vernam dat hij inderdaad een probleem heeft en kreeg te horen "Als ik U ga regulariseren dan moet in dat ook doen voor circa 25.000 dossiers die soortgelijke problemen hebben. Breng alles terug in de oorspronkelijke staat en dan bent U in orde!!"

Indien C.R. dit zou doen zou dit hem niet enkel circa 8.500 euro gaan kosten maar bovendien de waarde van zijn appartement verminderen door een destijds betaalde verbetering nu te gaan vernietigen. Bovendien is C.R. inmiddels zwaar ziek geworden. De laatste levensjaren van die man worden dus volledig vergald door totaal stupiede wetten en reglementen. Geen enkele Belg heeft op 25 jaar tijd enige last gehad van die uitgevoerde verbetering. Maar vandaag is men iemand financieel de grond aan het inboren omdat destijds beroepspolitiekers honderden vrienden en vriendinnen aan een job hebben geholpen die er meestal in bestaat om aan duizenden brave mensen de duivel aan te doen.
Zelf sta ik machteloos om die man te helpen.

Ik kan alleen samen met hem vaststellen dat men die personen die op gemeenschapskosten leven en meestal levenslang veilig zijn benoemd tot andere inzichten zou moeten kunnen brengen. Onze samenleving hoeft geen ambtenaren te betalen om landgenoten op kosten te jagen en hun levenskwaliteit te vernietigen voor het oplossen van onbestaande problemen. Indien één achterraam dat geen enkele Belg in 25 jaar heeft gestoord dankzij de ambtenarij aanleiding kan geven om een brave man radeloos te maken en hem zijn laatste spaarcenten te ontnemen dan zeg ik dat wij de grens van het redelijke in dit land reeds ver zijn overschreden.

Men zegge het voort...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nationale Bank *leent* 84 ton goud uit

 

De Nationale Bank van België heeft het voorbije jaar gemiddeld 84 ton goud uitgeleend. Het gaat om 37 procent van de totale goudvoorraad van de instelling. Dat blijkt uit cijfers van federaal minister van financiën Steven Vanackere.

De Nationale Bank van België beschikt over een goudvoorraad van 227 ton. Voor het uitlenen van een gedeelte van die reserves zou de instelling volgens de krant De Tijd een vergoeding van 6 tot 7 miljoen euri hebben ontvangen. De goudvoorraden worden uitgeleend aan commerciële banken.

Het is niet bekend of de Belgische Nationale Bank meer goud uitleent dan andere centrale banken. Ook is niet het duidelijk of de instelling nu meer op minder goud uitleent dan in het verleden. Samen met achttien andere Europese centrale banken heeft de Belgische nationale bank drie jaar geleden beslist om nog maximaal 400 ton goud per jaar te verkopen. Dat moet belangrijke prijsdalingen van het goud voorkomen.

Wat wij alleszins weten, is dat zowat 15 jaar geleden de Nationale Bank over een goudreserve beschikte van circa 1300 ton.  Deze is inmiddels geslonken tot 227 ton en daarmede wordt een handeltje gedreven.  Vroeger gold de goudvoorraad als een reserve die een stuk borg stond voor de solvabiliteit van de natie.  De natie heeft inmiddels, dankzij generaties knoeiers en onkundigen, de reputatie verworven van een latrine in een Zuid-amerikaans havenbordeel.

Maar er is ook goed nieuws : elke dag wacht ons, observators van de gang van zaken in het keuninkrijk dat zichzelf naar de ondergang leidt, telkens weer nieuwe verrassingen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse no-go area's worden als bezienswaardigheid aangeprezen

 

Welkom in Brussel 

Moeten u en uw gezin nog plannen maken voor de vakantie? Twijfelt u misschien tussen een vakantie in een stad of een avontuurlijke vakantie? Wat denkt u van een combinatie van beide?
WeltOnline prijst een stadsvakantie naar Brussel aan – en opdat het avontuurlijke element niet tekort komt, adviseert men om ook per se de No-Go-Areas in de EU-hoofdstad te bezoeken:
 
Toegegeven, criminaliteit is in de hoofdstad van België een groot probleem, het aantal vooral kleine delicten is zo groot als de werkloosheid. Veel wijken – Anderlecht, Molenbeek, Kureghem – gelden als No-Go-Area's. Het klopt, bij het invallen van de duisternis moet men daar niet verdwalen.
 
Maar men mist een hoop, als men niet de gebruikelijke paden rondom de Grota Markt verlaat. Want overdag kan men juist in Anderlecht een duik nemen in een uit alle voegen barstende veelvoud van talen, culturen, geuren en kleuren.
 
“Komt u uit Kongo?”
 
De wijk aan de andere kant van het kanaal, die een soort zuidwestelijke grens van de binnenstad vormt, is het thuis van een fascinerende volkerenmengelmoes: Heel zwart Afrika is daar verzameld, het islamitische noorden van het continent, Turken, Aziaten, evenals oorspronkelijke Vlamingen en Franstalige inwoners van Brussel.
 
Een dialoog zoals deze krijgt men in Duitsland vermoedelijk nauwelijks te horen: “Komt u uit Kongo?”, vroeg een Afrikaanse aan iemand bij het groentestalletje. “Nee, ik kom uit Rwanda”, luidde het antwoord.
 
Maar wat Anderlecht nog spannender maakt: Men kan direct tegenover het slachthuis perfect eten in de “La Paix”, al vier jaar in het bezit van een Michelin-ster.
 
De eigenaresse van de “La Paix” maakt het niets uit dat er op de markt aan de overkant behalve in groente ook in gesmokkelde sigaretten en wapens wordt gehandeld. “Wij wonen boven het restaurant”, zegt ze. Ze is in het huis op de hoek opgegroeid. Voor haar hadden haar ouders de zaak.
 
De Heyvaartstraat, waaraan “La Paix” ligt, behoort tot de straten, waarin de politie van Brussel ´s nachts niet meer durft te komen. De straat is het paradijs van Afrikaanse bendes, “gespecialiseerd in het witwassen van geld”, fluistert een Vlaamse handelaar op de markt geheimzinnig.

http://ejbron.wordpress.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Brinckman loves Janssens, de Kanselier

 

Wat te verwachten was, de stille weerwraak van de Vlaamse media op Bart de Alwijze Wever en Weter, begint zich stilaan af te tekenen. Bart Brinckman van De Standaard leeft zich even op zijn beschaafd Angeltjes uit.

Onder de titel "Wat is mis met goed bestuur ?" plaatst Brinckman het duo Janssens-De Wever tegenover mekaar. Janssens wordt eerst beklaagd met zijn zeven weken durende hernia die het hem onmogelijk maakte zijn Leiderschap te tonen en Bart krijgt een kleedje aangepast door De Standaard, dat erg krap zit. 50 kilo min, het is niet min.

Medianummertjes diepten het contrast met de afwezige tegenspeler verder uit: een lijnbulletin uitgedrukt in kilo, het 'uitlopen' van de Antwerp 10 miles en, dit weekend nog, een vlucht met een tweedekker naar Antwerp Airport. Het ruikt naar kapsones om na zo'n trackrecord Janssens bij het doorbreken van de stilte van een 'verkiezingsstunt' te beschuldigen.

Bart Brinckman houdt van de rode Janssens, hij neemt hem in bescherming, hij vertroetelt hem en hij troost hem.  Als de geattitreerde vleier van de Gazet van Janssens, dit onder ogen krijgt, zal er naar adem gesnakt worden.  Nog een stukje Brinckman, hij noemt Janssens voorwaar "de kanselier". Op Linkeroever valt tandengeknars te horen : "waarom heb ik dat niet bedacht ?"

De N-VA verwijt de burgemeester solo-slim te spelen, alsof een kanselier geen probleem mag aankaarten. De Wever pleit in zijn verkiezingsprogramma nochtans voor een stad die 'als regisseur van het lokale onderwijslandschap haar verantwoordelijkheid neemt'

De finale is niet alleen een uitval naar De Wever maar tegelijk naar de luchthaven van Deurne. Brinckman van De Standaard als de nieuwe Lakei van de Kanselier. Mein Gott ...

De huidige burgemeester zal zich in oktober hoe dan ook moeilijk kunnen staande houden tegenover de Antwerpenaar die best tevreden is maar toch verandering wil. Maar louter rationeel lijkt een politicus die een nijpend onderwijsprobleem wil aanpakken niet kansloos tegen een kandidaat die met een lawaaierige tweedekker een verlieslatende zakenluchthaven eert.


http://www.standaard.be/meningen/commentaar/index.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Euthanasie-standpunt van Rik Torfs + POLL

 

CD&V-senator Rik Torfs is geen voorstander van het terugschroeven van de euthanasiewet om zo de omgeving van de patiënt meer in het proces te betrekken. Hij lijkt daarmee van mening te verschillen met zijn partijvoorzitter Wouter Beke, die wel vindt dat bijvoorbeeld naaste familieleden nauw moet worden betrokken.
De uitbreiding van de euthanasiewet was zondag voorwerp van een debat in De Zevende Dag. SP.A had de discussie twee weken geleden aangetrokken door te pleiten voor een uitbreiding van de wet naar minderjarigen en dementerenden. Ook voor Open VLD is een uitbreiding nodig.

CD&V-voorzitter Beke vindt dat bij een nieuw debat ook de uitgangspunten van de huidige wet bespreekbaar moeten zijn.

'De wet moet vooral niet worden teruggeschroefd. Wie voor euthanasie kiest, heeft daarvoor geen toestemming van zijn schoonmoeder nodig', tweette Torfs na afloop van het debat.

'Ik heb al voor ik politiek actief werd over euthanasie nagedacht en ik ben altijd voorstander geweest van een vrije keuze in twee richtingen. Dat betekent dat je zelf de keuze hebt, maar ook dat je absoluut het recht moet hebben zo lang te worden behandeld als je zelf nodig acht', licht de senator toe. 'Ik ben geen fan van het terugschroeven van de wet om daar een collectief gebeuren van te maken.'

Torfs onderstreept dat hij dit standpunt al jaren heeft verdedigd. Bovendien gaat het om een materie waarin iemand zijn eigen geweten moet volgen en die te belangrijk is om er een partijpolitiek spel van te maken, besluit Torfs.

Bron : De Standaard


21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 mei 2012 : zonsverduistering boven Tokyo (eerste beeldverslag)

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 21 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Loon en leefloon.

Wat de lonen van de presidenten en ministers in de diverse landen betreft is het zeker de moeite waard erbij te vermelden dat buiten de goed verdienende totentrekkers in dit onland er een nog een betere poenpakkersclan bijloopt. Vergeten we niet dat het narrenvolkje dat het circus van Laken bevolkt de best betaalde niksdoeners van het land zijn.

Voor hen is het werkwoord "inleveren" niet van toepassing. Weet dat de Franse president een maandloon van een dikke I4.000 euri opstrijkt om in ruil een land met miljoenen inwoners te leiden en daarentegen wij hier een oud versleten Spaans scharminkel 27.000 euri PER WEEK betalen om NIKS te doen is het bewijs geleverd dat wij een mak en tam volk zijn...en dit is nog maar het leefloon van één lid van dit circus.

mvg - Senior

*****

Spaans socialisme.

Paco en Julio, 2 Spaanse boeren, zitten te praten. Vraagt Paco: “Zeg, socialisme wat is dat feitelijk?” “Wel,” zegt Julio, “dat zal ik je eens uitleggen. Jij hebt 2 ezels en je hebt er maar 1 nodig. Ik heb er geen. Dus je moet er één aan mij geven, dat is eerlijker. Dat is socialisme.” “Wel,” zegt Paco, “daar zit wat in. Hier heb je mijn ezel!” ‘s Avonds thuis gekomen vertelt Paco dat trots aan zijn vrouw. “Tja,” zegt die, “dat is misschien wel zo maar Julio heeft 2 koeien, dus moet jij een koe krijgen!” “Ja, dat is ook waar.” zegt Paco. Dus hij op weg naar Julio en doet zijn relaas. “Ha nee, hé,” zegt Julio, “socialisme geldt alleen voor EZELS.

Ludo

*****

Joggen op kerkhof ?

Ja,maar op uw sokken ! (en zonder doggy, te gevaarlijk voor de knekels)

Joos

*****

Europa is links

De seizoenen veranderen, iedere dag weer veranderlijk weer, maar dan wel in de negatieve zin: tussen het koren (rechts) zal meer en meer kaf (links) zitten en dit neemt geleidelijk en niet in te tomen de plaats van het koren in. Mijn moeder zei altijd: ' het leven is een schouwtoneel, ieder krijgt z'n rol en speelt z'n deel!' Die zin heeft mij al véél laten nadenken.

Christina

*****

Ik had een droom

Na onderzoek in de Eurozone bleek dat Belgen het kleinste bedrag betalen aan belastingen. De gepensioneerden krijgen de hoogste pensioenen. De ministers zijn tevreden met een kleine vergoeding, een beetje opgekrikt door het toekennen van een leefloon. Prachtig land Belgie, echt genietbaar, respectvol, tot ge wakker wordt.

René

*****

Ray's bloedend hart

Ray toch,  waarom zijt gij bedroefd ?I s het omdat er zo weinig cruiseschepen naar Antwerpen komen ?

Antwerpen is nog steeds een der grootste handelshaves van Europa. Ik heb een cruise gedaan op de Middellandse Zee en ik kan u verzekeren dat het vertrekken en het aanmeren echt zeer attractief zijn maar voor het overige is het en saaie bedoening.  Niets zo eentonigs als de uitgetrekte zeeplas waarop niets te beleven valt en ik ben er van overtuigd dat die 80 km varen over de Schelde zeer attractief zijn voor de passagiers. De op-en afvarende mastodonten zijn zeer talrijk op de Schelde maar op de Middellandse Zee hebben wij er geen enkele gezien. En een reden waarom de rederijen minder naar Antwerpen komen, ligt enkel in het feit dat de aanlegplaats op de Schelde bijna op de Grote markt ligt maar de rederijen verkopen liever peperdure transferts en excursies en in Antwerpen is dat helemaal niet nodig De enkele uren die de schepen in de haven aanleggen zijn amper genoeg om de stad te bezoeken.Wij zijn op de Middellandse Zee in veel steden aangekomen maar in feite zijn wij wegens tijdgebrek nergen geweest.

Hubert Buysse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys geboycot door Albert

 

Op gezag van het Informatiebureau van het Europees parlement in België heeft de website van het Europees parlement gemeld dat door pleziervaarder, vakantieliefhebber en af en toe ook nog deeltijds Belgisch staatshoofd koning Albert een bezoek werd gebracht aan het Europees parlement en dat hij daar 'een ontmoeting had met de 22 Belgische Europarlementariërs'. 

Alle Belgische Europese parlementsleden dus?  Nee, natuurlijk niet.  Europees parlementslid Philip Claeys van Vlaams Belang ontving alvast geen uitnodiging.  'Niet dat ik daar als Vlaamsnationalist zo aan gehecht ben', zo klinkt het bij Claeys, 'maar ik wil minstens het recht hebben om de uitnodiging te weigeren.  Als een niet verkozen staatshoofd een democratisch verkozen parlement bezoekt, dan wil ik dat mijn kiezers gerespecteerd worden.  Ik ben even democratisch verkozen als eender ander parlementslid'.

Philip Claeys heeft schriftelijk volledige opheldering gevraagd aan socialistisch parlementsvoorzitter Schultz.  Welke Belgische Europarlementsleden werden uitgenodigd en welke niet?  Wie nam de beslissing om Belgische Europarlementsleden al dan niet uit te nodigen? Zou het aanvaardbaar zijn dat het Europees parlement op eventuele eisen van het paleis ingaat?  Zou het aanvaardbaar zijn dat het Europees parlement zelf een onderscheid heeft gemaakt tussen de Belgische parlementsleden ?

Wordt vervolgd. 

PST : Zou zeteldief Frank Vanhecke een handje hebben mogen schudden ?  Hij zetelt nu bij de fractie van Nigel Farrage en hij mocht voor een aantal maanden al braaf kennismaken met prinses Astrid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebrugge waar cruise schepen welkom zijn

 

De Queen Victoria, gebouwd in 2007  meet 90000 brt is 214 meter lang en biedt ruimte aan 2000 passagiers en 1000 bemanningsleden.

Onze lezer Victor van Vosselaer, Fikken voor de vrienden, stuurt ons volgend bericht :  

Mag ik eens stoeffen ? Reeds een tijdje geleden kwam er het triomfankelijk nieuws uit Antwerpen dat er één groot passagierschip in de haven had afgemeerd. Verleden nacht, (zondag-op-maandag) zijn er TWEE binnen gelopen in Zeebrugge : De Pride of Bruges én de Queen Elisabeth. Omdat DRIE scheepsrecht is, legde om 9 u (maandag) ook nog de Queen Victoria aan. Beide laatste liggen aan de kaaien 701 - 705, dus vlak bij de zeebruggen van de Vandammesluis langs de Kustbaan. De Pride of Bruges kan men bewonderen aan de Visartbrug (+-) 1 1/2 km verder in de richting van Blankenberge.Het bewonderen zal "voor de rappen" zijn, want de twee Queens varen deze avond reeds terug af.

 Er staan reeds meer dan 90 cruiseschepen op de lijst voor het cruiseseizoen 2012 in Zeebrugge. Zeebrugge is hiermee de koploper van de Vlaamse havens. Antwerpen ontvangt dit jaar 28 cruiseschepen, wat een record is. Zeebrugge is veel gemakkelijker te bereiken, terwijl de tocht naar Antwerpen over de Schelde ongeveer 120 ki!lometer bedraagt en de permanente aanwezigheid van loodsen vergt. Aan de Antwerpse cruiseterminal bij het Steen staan de autobussen te wachten die de passagiers naar Brugge voeren, dat toeristisch meer bekend is dan de stad van Rubens.  

Jaar na jaar stijgt het aantal cruiseschepen die Zeebrugge op hun vaarschema zetten. De kusthaven is dan ook bijzonder attractief zowel voor de cruiserederijen als voor de passagiers. De rederijen kiezen graag voor Zeebrugge omwille van de snelle en gemakkelijke nautische aanloop. Cruisepassagiers kunnen vanuit Zeebrugge landexcursies ondernemen naar het middeleeuwse stadscentrum van Brugge maar ook naar andere steden als Gent, Antwerpen en Brussel.

 http://www.apzi.be/news/detail_nl.phtml?id=310

  Ray (met bloedend hart)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van den Driessche, N-vA-campagneleider in Brugge

 

Na het jammerlijk afgaan van Pol Van den Drieesche als Brugs N-vA lijstaanvoerder, werd hij door de lokale afdeling aangeduid als campagneleider.  Hierboven Pol met zijn ploeg medewerksters. Een job die hem op het lijf gegoten is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 819)

 

Wij hebben reeds regelmatig gewezen op het feit dat de overheid de burgers steeds meer en meer in het harnas aan het jagen is door de onbesuisde wijze waarop ze gewoon geld aan het kloppen is uit de zakken van de productieven om steeds meer en meer Sinterklaas te kunnen spelen voor de onproductieven. Zo blijken er geen grenzen meer te bestaan op b.v. het gebied van de "grootte" van bepaalde boetes die in sommige gevallen nu als misdadig kunnen bestempeld worden. Waarover gaat het ?

Onze aandacht werd vorige week getrokken door een persmededeling van de Federale Politie. Woordvoerster Tine Hollevoet liet weten dat er op de E40 en de E17 tussen 19 uur en 03 uur 67 vrachtwagens werden gecontroleerd. Tijdens deze controle werd vastgesteld dat bijna een derde van de gecontroleerde voertuigen in de fout was gegaan en met de tachograaf had geknoeid. Onze eerste reactie was er een van ongeloof. Indien in een land ongeveer een derde van de inwoners niet in orde is met een bepaalde wet dan is de kans groot dat er iets niet in orde is met die wet. Maar we werden totaal sprakeloos toen we van Tine vernamen dat deze 18 overtreders niet minder dan 49.050 Euro hadden moeten ophoesten. Dit is een gemiddelde van meer dan 2500 euro per overtreding. Het gaat hier beslist allemaal over harde werkers die tijdens de nachturen met hun vrachtwagens voor de bevoorrading van al onze goederen zorgen. Wedden dat die verbalisanten zelf over geen tachograaf in hun voertuig beschikten en door niemand zullen lastig gevallen worden indien ze zelf met een of ander regeltje in de fout gaan.

Het is dan ook niet te verwonderen dat er onlangs enkele vrachtwagenbestuurders zelfmoord wilden plegen nadat ze realiseerden met welk enorm hoog bedrag ze werden beboet. Aan alles moeten er nu toch grenzen kunnen zijn. Het straffeloos toelaten om bepaalde boetes op te trekken tot onzinnige bedragen is misdadig te noemen. De overheid is dag na dag de basis aan het leggen van een toestand waarbij de productieven zich gaan revolteren. Vetbetaalde parlementariers, die zeker nooit last zullen hebben van een te hoog aantal gepresteerde uren, bekwamen zich dag na dag in het stemmen van wetten die steeds maar zwaardere boetes opleggen aan diegenen die nog werken.

We hebben het reeds meermaals geschreven dat aan alles een grens is. De grens waarop de productieven plots in massa zullen gaan afhaken waardoor voor iedereen het licht zal uitgaan is niet ver weg neer. Blijkbaar beseffen nog veel te weinig kiezers hoe dramatisch de toestand aan het worden is. In de nabije toekomst zullen we nog trachten een reeks voorbeelden te geven van uiterst gevaarlijke evoluties die niets anders als resultaat kunnen hebben dan ons land naar de ondergang te leiden.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zegeningen van langer werken

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest gulle immigratiepolitiek ter wereld en nog veel meer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De hoogste belastingen, de laagste pensioenen, de best betaalde ministers, en voeg daarbij nog de immigratiepolitiek of het moedwillig gebrek eraan : het doelgerichte misbruik van de immigratie vanuit de PS en het Lakense profitariaat, samen met de ondertussen marginaal geworden partijen die het Vlaamse landsgedeelte voorgoed onmondig of onnozel  maken.

Een oorspronkelijk volk compleet achter een cordon geplaatst, gedemoniseerd, belachelijk gemaakt, jaren en jaren door de media-drek getrokken en met de zweep aangemaand om verder te travakken, te zwoegen, te zweten en af te dragen. Een drassig collaboratie-drama met dure kostuums  zonder kruis maar met diepe zakken.

Het is meer dan schandalig, het is mensonterend hoe een Patrick Dewael zijn zelfingenomen gang mag gaan en meent nog steeds het recht te hebben te beslissen over productieve, écht werkende mensen. Niet dat een debat over de index niet nodig is, maar dan niet door zichzelf superieur wanende, door het hof erkende servitude-paljassen als hij. 

Heel zijn lichaamstaal, heel zijn houding duidt op een ingebakken, arrogant geïmpregneerde, tot in de rottigheid verwende nepziel, verknocht en verkocht aan vetbetaalde macht. Heel die mens zijn paraderend, verfrommelde pauw-voorkomen is een aanfluiting van alle dienende,  parlementaire functies : dat sujet be-dient alleen zichzelf. Wie zich niet schaamt om na Verhofstadt nog voor blauw op te komen, wie er niet bescheidener door is geworden, is een ongeleid raaskalend projectiel op kosten van de burger.

Niet bekwaam voor een deftige job zoals diegenen die, vroeger met bloed zweet en tranen, en vandaag onder de kalmeer- en pepmiddelen voor den hond zijn kl... langer zullen moeten werken, terwijl immigranten en jongeren geen job krijgen of nodig hebben. Ieder debat over langer werken, loonkosten, vergrijzing en betaalbaar houden van het sociale systeem, is van nul en generlei waarde zonder het herbekijken van de ongebreidelde immigratie.

Zodus: Patrick Dewael en andere vetbetaalde bezigheidstherapeuten, hou uw Belgische wafel en toon respect voor de hardwerkende mensen. Iedereen zou een deftig pensioen op redelijke leeftijd kunnen gehad hebben mocht uw fascistisch zootje niet kunstmatig aan de macht gebleven zijn en zijn verantwoordelijkheid opgenomen hebben.

Geen recht van spreken meer,  marginaal, overbelicht sujet.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

Vandaag bij Savats Oranje Theehuis de INTEGRALE film van La Bohème van Giacomo Puccini met Anna Netrebko en Rolanda Villazon.

Deze mededeling richt zich uitsluitend tot de liefhebbers van het genre die deze unieke verfilming van Puccini's meesterwerk in de meest ideale omstandigheden willen bekijken. Meer dan om het even welke spectaculaire scenische vertoning, is de verfilming een ware revelatie, niet enkel door de best mogelijke cast van dit moment, maar ook door de realistische decors van het 19de eeuwse Parijs.  Passionele liefde, jaloezie, vriendschap, armoede, plezier, ziekte en dood maken van La Bohème al meer dan 115 jaar de meest opgevoerde opera aller tijden.

Met het nieuwe handige doorschuifsysteem dat Youtube aanbiedt, kan u op een vlotte manier passages herbekijken of overslaan. 

Ray 

http://blog.seniorennet.be/savat/

Als het bruggetje hierboven u niet rechtstreeks doorstuurt naar de blog van het Oranje Theehuis, dan copieert u de link en kleeft hem in uw zoekvenster  of u geeft via google of een andere zoekmachine Het Oranje Theehuis op.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen haard is goud waard

 

Ervoor zorgen dat eigen haard goud waard blijft. Dat is de uitdaging die Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers voor zijn partij naar voren schuift voor de gemeenteraadsverkiezingen. Valkeniers zet zich ook af tegen het idee van het totale wegvallen van grenzen in Europa. "Dat creëert vervreemding en onveiligheid", luidde het.

Valkeniers stond vandaag in zijn slottoespraak op het Vlaams Belang-congres "Over de provincie en over de grens" in Bilzen stil bij de rol van de steden tijdens de middeleeuwen en bij hun verzet tegen de vreemde heersers. Hij had het daarbij over "ommuurde kernen van autonomie, die door geen enkele bezetter te breken waren".

Daarom zijn de verkiezingen van 14 oktober zo belangrijk voor Vlaams Belang: "als haarden van verzet tegen het nog steeds Belgische establishment en vooral tegen de vervreemding, tegen de islamisering en tegen de onveiligheid die vanuit de grootsteden en letterlijk van over de grenzen van onze eigen haard, onze waarden en normen dreigen in te palmen en op korte tijd Vlaanderen onherkenbaar veranderen", aldus Valkeniers.

Dat verzet is de uitdaging waar Vlaams Belang volgens zijn voorzitter bij de verkiezingen voor staat. "Er voor zorgen dat door onze aanwezigheid eigen haard goud waard blijft". Wat Europa betreft, benadrukte Valkeniers de noodzaak aan grenzen. Als reden verwees hij naar "veiligheid, fysieke veiligheid, identitaire veiligheid en sociale veiligheid", voor Vlaams Belang het hoofdthema van de stembusslag.

Valkeniers herinnerde eraan dat zijn partij principieel voor de afschaffing van het provinciaal niveau is. Dat dient vooral om "politici van het derde garnituur" aan een vaste job te helpen, zei hij.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost het ?

 

Vrijdag (18 mei) landde er een Boeing 747-400 van United Airlines op Brussels Airport. Het toestel (N117UA) was gecharterd en kwam leeg aan om op zaterdag de officials van de NATO-top van Brussel naar Chicago te vervoeren. Gedurende de bijna 24 uur dat het toestel hier aan de grond stond, werd het geparkeerd bij Abelag. Volgende week zal een soortgelijke vlucht de officials terugbrengen, waarna het vliegtuig weer leeg de oceaan zal oversteken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Griekenland nu de Eurozone moet lossen

 

Het toonaangevende Duitse blad Der Spiegel roept openlijk op tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Het invloedrijke tijdschrift kopt deze week: Akropolis Adieu! Waarom Griekenland nu de eurozone moet lossen.

De cover van het blad toont een versplinterde euromunt rond een eeuwenoude Griekse ruïne in de avondschemering. Volgens Der Spiegel is een vertrek nu de beste optie na de uitslag van de Griekse verkiezingen. 'Ondanks alle scepsis hebben onze redacteuren tot dusver altijd gezegd dat Athene in de euro moet blijven. Maar sinds de verkiezingen begin mei zijn ze van gedachten veranderd.'

Volgens Der Spiegel is het nu duidelijk dat een vertrek in het belang van de Grieken zelf is. 'Alleen een vertrek van Griekenland uit de euro biedt het land de kans om op lange termijn weer op eigen benen te kunnen staan.' Het blad stelt dat Griekenland eigenlijk nooit klaar was om aan de muntunie deel te nemen en dat nog steeds niet is. 'De poging om het land duurzaam gezond te maken door hervormingen is mislukt.'

De gedachten in Europa worden inmiddels rijp gemaakt voor een Grieks vertrek uit de euro. De president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, stuurde zaterdag een waarschuwing richting Griekenland. 'Als Athene geen woord houdt, valt de grondslag voor verdere financiële hulp weg.'

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zei vandaag dat Griekenland uit de euro moet stappen als het land de afspraken niet nakomt. 'Indien de akkoorden niet worden gerespecteerd, betekent dat dat de voorwaarden er niet zijn om verder te gaan met een land dat zijn beloftes niet nakomt.'

Inmiddels heeft de Heer Barroso het geweer van schouder veranderd.  Reeds voor de bijeenkomst van de G8 in Campà David bij Hoessein Obama, heeft de EU-sultan zich aangesloten bij de meerderheid van de elite politici die oordelen dat de Grieken tot het bittere einde binnen de eurozone moeten blijven. Wat het Grieks evolk daar verder ook moge over vinden. Zo hebben wij het graag : openlijk en zonder schaamte de zelfbeschikking van een volk miskennen en de democratie de nek omwringen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!