Angeltjes
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord over tbs-regeling (soort vervroegd pensioen voor leerkrachten) bereikt



Vorige week vrijdag vernamen we het nieuws dat minister Smet met de onderwijsvakbonden een akkoord heeft bereikt over de tbs-regeling. Tot hiertoe konden leerkrachten en kleuterleid(st)ers vervroegd stoppen met werken met behoud van 70% van hun loon. Dit systeem dateerde van de jaren 80 toen er teveel leerkrachten waren en de bomen tot in de hemel groeiden. Aan deze regeling komt nu een einde. Iedereen zal tot de leeftijd van 60 moeten werken, met uitzondering van de kleuterleid(st)ers die kunnen stoppen vanaf 58 jaar en met overgangsmaatregelen voor leerkrachten die de oude regeling net aan hun neus voorbij zien gaan.

Het Vlaams Belang is steeds van mening geweest dat, in het kader van het vergrijzingsdebat en het daaraan gekoppelde pensioen- en eindeloopbaandebat, niemand kon ontsnappen aan langer werken, dus ook de leerkrachten niet en dat er aan de tbs-regeling zou moeten gesleuteld worden.

De wijze echter waarop de Vlaamse regering het dossier heeft aangepakt, is niet alleen onprofessioneel,  maar grenst aan het onmenselijke. Er werden niet alleen bochten van 180° genomen, ook de onrust die ze bij de leraren heeft veroorzaakt, is enorm.

De Vlaamse regering besliste immers eerst om de tbs-regeling te laten uitdoven zonder eerst randvoorwaarden vast te leggen en zonder overgangsmaatregelen te nemen. De rechtszekerheid van vele leerkrachten kwam hierdoor op de helling te staan. Stakingen werden dan ook aangekondigd.

De Vlaamse regering heeft nu een akkoord bereikt, een akkoord waarvan we de details nog niet kennen. Het Vlaams Belang zal dit dossier met argusogen opvolgen en er voor waken dat dit alles kadert in het grote loopbaandebat.

Gerda van Steenbergen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Guy de la Tourettekoor

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Unie verdwaalt, wankelt en bedriegt de burgers

 

"De Europese Unie is tegen een razend snel tempo zijn legitimiteit aan het verliezen bij de bevolking, en zeker niet alleen in Athene", stelde collega-europarlementslid Ivo Belet onlangs in De Standaard terecht vast. Alleen is zijn remedie eigenlijk gewoon meer van hetzelfde: nog meer EU-inmenging en nog meer geldtransfers van noord naar zuid zouden het tij moeten keren. Net het tegendeel is nodig: respecteer de wil van het volk in de (toekomstige) lidstaten, en bouw de EU opnieuw vanuit de basis op onder het motto 'eenheid in verscheidenheid'.  Deze tekst werd aan De Standaard aangeboden als opinietekst, maar prompt geweigerd;  in de Vlaamse media is nog steeds geen plaats voor een Eurokritisch geluid.

Terwijl de Euro in zijn voegen kraakt en partijen die voor nationale soevereiniteit staan in gans Europa winst boeken (zowel ter rechterzijde als ter linkerzijde), slaat de paniek bij de traditionele politieke families toe. Karel De Gucht ziet zowaar het 'einde van de beschaving' als Griekenland uit de euro stapt - wat de vraag doet rijzen hoe de Grieken eigenlijk moeten geleefd hebben voor die euro werd ingevoerd. Ivo Belet pntwaart zelfs een toekomstig 'gewapend conflict aan de zuidoostelijke flank van de EU'.

Vanwaar die paniek? Het antwoord werd wellicht gegeven door de liberale fractie van Guy Verhofstadt. Die publiceerde deze week een advertentie in het krantje European Voice. De slogan in de advertentie luidt: 'Europe must stick together or nationalism will return to the continent'. De EU en de euro moeten dus ongewijzigd verdergaan, anders 'komt het nationalisme terug'.

In de ogen van liberalen, christendemocraten en socialisten is de EU en bij uitbreiding de euro dus een antinationalistisch project. Net in die misvatting ligt de oorzaak van de huidige malaise. De EU was immers bij de aanvang hoegenaamd geen antinationaal project; de EU was integendeel een project dat vertrok vanuit respect voor de culturele identiteit van de lidstaten, om economische integratie en op die manier ook vreedzame samenwerking mogelijk te maken. Voor de gebouwen van de EU wapperen traditioneel niet alleen de EU-vlag, maar ook die van alle lidstaten. 'Eenheid in verscheidenheid', staat op het briefpapier van het Europees parlement nog steeds te lezen. Het verklaart wellicht ook waarom het EU-project traditiegetrouw in de Vlaamse Beweging op nogal wat steun en sympathie kon rekenen. De EU, als samenwerkingsverband met respect voor de nationale identiteiten, werd gezien als tegengesteld aan het centralistische België, dat de Vlaamse identiteit probeerde weg te vegen ten gunste van de Franstalige eenheidsstaat.

Zodra de oud-strijders van mei '68 echter opklommen naar hogere politieke functies, begon er iets te verschuiven. Ergens eind jaren '80, begin jaren '90 is de antinationalistische agenda de boventoon gaan voeren. Nationale staten en grenzen waren 'passé', er moest 'immer verdergaande integratie' komen. De EU moest zich niet langer alleen bezighouden met haar economische kernactiviteiten, maar met alles: sociaal beleid, arbeidsvoorwaarden, recht, onderwijs, buitenlands beleid. Het wegvegen van de binnengrenzen met het Schengen-akkoord en het invoeren van de euro als eenheidsmunt deden het politieke doel aan de einder dagen: een Europese superstaat.

Die fundamentele wijziging in koers en opzet van de EU heeft echter nooit een democratisch draagvlak gehad. De traditionele politieke families kregen al twee duidelijke waarschuwingen: de Europese Grondwet werd op 29 mei 2005 in Frankrijk en op 1 juni 2005 in Nederland massaal verworpen door de kiezers. Die twee data blijven mijlpalen van democratisch volksverzet tegen de verandering van de EU-koers naar een antinationaal project. Toch werd die koers nadien onverminderd voortgezet, door van de Europese Grondwet een onleesbare brij te maken en die als Verdrag van Lissabon toch aan de burgers op te leggen, ditmaal met enkel een referendum in Ierland (dat moest overgedaan worden omdat de kiezers 'verkeerd' hadden gestemd).

Bekroning van de nieuwe koers moest de invoering van de eenheidsmunt worden, als kers op de taart na de invoering van de onzalige Schengenzone, die het immigratieprobleem in grote delen van de EU onbeheersbaar heeft gemaakt. De euro, zo wordt nu door de traditionele politici toegegeven, was niet zozeer een economisch, maar een politiek project dat de 'immer verdergaande integratie' moest versnellen.

Het samengooien van totaal verschillende spaarzame noordelijke economieën met zuidelijke samenlevingen, waar cliëntelisme alom tegenwoordig is, is wellicht de grootste vergissing ooit geweest. De EU is zo omgevormd tot een België in het groot. Ivo Belet zegt dat het noorden nog massaler moet betalen voor het zuiden, maar dat het zuiden dan wel het financiële huishouden 'verder op orde moet zetten'. Kan de heer Belet ons even toelichten welke ervaringen de oude CVP, thans CD&V heeft met de wijze waarop in het kleine België het zuidelijke Wallonië zijn huishouden op orde heeft gezet terwijl het noordelijke Vlaanderen de voorbije 150 jaar de rekeningen betaalde? Juist. Zolang een alcoholverslaafde in het café gratis drank aangeboden krijgt, is de kans dat hij naar de AA stapt eerder gering.

Er wordt overigens ten onrechte enkel voorspeld dat dit 'tot tandengeknars zal zorgen in Berlijn.' Het zal zeker ook tot tandengeknars leiden in Den Haag, want net als de Duitsers zijn de Nederlanders nu enorme financiers van de zuidelijke schuldenberg geworden. Het zou echter bij uitstek tot woede moeten leiden in Brussel, want ook België is één van de grootste nettobetalers aan de EU. En vermits we weten wie binnen België de schatkist vult, weten we ook welk deel van België daar het meest onder lijdt.

Is de EU dan gedoemd te kiezen tussen twee kwaden: de totale mislukking, of luid toeterend verder stormen in de richting van 'meer Europa'? Nee, er is een derde optie: opnieuw aansluiten bij de fundamentele basisfilosofie waarop de EU van start is gegaan. De nationale staten en identiteiten zijn niet de vijand van de EU, maar integendeel de bouwstenen waarop een vrijwillig samenwerkingsverband gebouwd is.

Keer dus terug naar de wortels, en beperk de EU tot haar kerntaken: economische samenwerking, wegwerken van handelsbarrières, afspraken maken waar nodig en wenselijk. Snoei grondig in de verspilling die de EU-burger terecht zo tegen de borst stuit: één zetel voor het parlement, loonsverlaging voor alle ambtenaren, stopzetten van de bouw van protserige paleizen voor o.a. een niet-verkozen 'president', inkrimpen van het eindeloze netwerk aan agentschappen en ambtenaren, enz.

En luister vooral naar de democratische wil van het volk. Het beste plan dat de voorbije jaren op tafel is gelegd, en dat door de traditionele politieke families in gans de EU binnen de 24 uur van tafel is geschoten, was het plan van de voormalige Griekse premier in november 2011: vraag de Grieken in een referendum of zij nog deel willen uitmaken van de eurozone. Indien zij dat wensen, dan is verdere steun mogelijk indien noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd. Indien zij dat niet wensen, dan verdienen zij een afscheid in waardigheid en een kans om op eigen kracht hun eigen problemen aan te pakken.

Zolang de Grieken door Brussel, Berlijn en Parijs oekazes worden opgelegd, zullen zij terecht stemmen voor partijen die hun nationale soevereiniteit willen verdedigen tegen EU, IMF en tutti quanti. Dat een Nederlander nu op straat door Grieken in elkaar wordt getimmerd omdat men dacht dat hij een Duitser was is wellicht een fait divers, maar zou de grote strategen in Brussel aan het denken moeten zetten: is men niet aan het creëren datgene wat men net wil vermijden, namelijk haatgevoelens van volk tot volk ?

 

In de antinationale visie van de traditionele politieke families zijn de euro en de EU een visfuik geworden waarin men maar in één richting kan zwemmen; indien een vis probeert eruit te raken, en daarbij zelfs tracht de visfuik open te scheuren, breekt paniek uit en wordt geroepen om een sterkere fuik. Het zou veel beter zijn van de EU opnieuw een fundamenteel democratisch samenwerkingsproject te maken: meer of minder integratie moet mogelijk zijn naargelang de staat van ontwikkeling van een land, en indien een democratische meerderheid van een land dat wil moet een exit uit de eurozone mogelijk zijn.

De euro moet een rationeel economisch project zijn, geen politiek antinationalistisch project. Een exit van Griekenland uit de eurozone, en eventueel ook van andere landen, mag geen taboe zijn.

Philip Claeys - Europees parlementslid Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Janssens wil opnieuw. Wij niet.

 

 

.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cynische Sint Pieter

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Solidaire Vakbond

 

Naar aanleiding van de sociale verkiezingen 2012 heeft de Vlaamse Solidaire Vakbond VSV, als onderdeel van de Britse Solidarity Trade Union, twee proefprocessen opgestart voor twee kandidaten die geweigerd werden door hun werkgever omdat ze niet bij monopolisten ACV, ABVV of ACLVB zijn. Het doel: aan de rechter vragen de gepleegde discriminatie op basis van Vlaamsnationale syndicale overtuiging vast te stellen, en de staking daarvan te bevelen.

Voor de eerste keer in de Belgische geschiedenis wordt ook aan de rechter gevraagd om advies te vragen aan het Europees Hof van Justitie in Luxemburg; het weigeren van een erkende Britse vakbond om diensten te verrichten voor Vlaamse werknemers is immers strijdig met het Europese vrije verkeer van diensten.

Het is intussen duidelijk dat deze unieke actie bij de vakbondstop en hun medestanders in de regering voor grote ongerustheid zorgt. Alhoewel de processen enkel gestart werden tegen de twee bedrijven waar de STU/VSV-kandidaten werden afgewezen, hebben nu zowel de Belgische Staat, het ACV, het ACLVB en het ABVV gespecialiseerde advocaten onder de arm genomen om echte syndicale vrijheid te verhinderen en het vermolmde monopolie van de drie tot in der eeuwigheid te betonneren...

De debatten beloven daardoor bijzonder interessant te worden. De VSV is er helemaal klaar voor. Noteer alvast in uw agenda de data waarop gepleit wordt: 12 juni in Gent en 21 juni in Brugge. U hoort er nog van.

http://vlaamsnieuws.typepad.com/vsv/2012/05/proces-voor-echte-vakbondsvrijheid-nu-ook-tegen-acv-abvv-aclvb-en-belgische-staat.html


23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 23 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eén jaar MAS : pretentieuze peperdure Pagaddertoren 

Ik heb het MAS verleden jaar bezocht, en tenzij ik verkeerd geïnformeerd werd door de suppoost aan wie ik de vraag stelde, is er geen WC ruimte op elke verdieping, zoals je normaal gezien zou verwachten, maar slechts één op de 1ste verdieping.

Fred

*****

De VRT en VB

k vraag me af of de top van de VRT ook afstand zou nemen en journalisten op non-actief zou plaatsen wanneer zij een boekje zouden schrijven dat het VB of zijn mandatarissen in een slecht daglicht zou plaatsen ? 

Misschien kan Lieten proberen daar een antwoord op te geven zonder dat haar partij-kleur op de wangen verschijnt. Zou er een groot verschil zijn tussen Nero de keizer van Rome of de keizer van Oostende  ?  Beiden waren despoten die het volk uitzogen en voor gek hielden . Op den tweede kunt ge zelfs nog kiezen en het ergste is ,dat er rondlopen die dat inderdaad nog doen ook !

René

*****

Wat verdient een Vlaams parlementslid ?

Na wat gegoegel kwam ik tot de volgende resultaten:

Wie als parlementslid begint, verdient per jaar 48.597 euro netto.

Wel is de forfaitaire onkostenvergoeding van de parlementsleden hoger dan elders op de arbeidsmarkt. Jaarlijks gaat het om 23.627 euro voor een parlementslid. - Pendelvergoeding van 0,3352 €/km (maximaal 120 ritten heen en terug).- Beschikking over twee laptops en een multifunctionele printer.- Budget voor kantoorbenodigdheden is € 2.750 per jaar. - Betaling van twee maandvergoedingen bij overlijden.- Betaling van één maandvergoeding bij overlijden van partner of kind.-

Er wordt voorzien in een verzekering voor lichamelijke ongevallen, zowel bij overlijden als blijvende invaliditeit.- Er wordt voorzien in een invaliditeitsverzekering.- Er wordt voorzien in een hospitalisatieverzekering.- In sommige gevallen komt het Vlaams Parlement tegemoet in de bijdragen die de leden betalen in het kader van de ziekte- en invaliditeitsverzekering. Dit bedrag is gemaximeerd op € 2.570.

Er wordt naast genoemde verzekeringen voorzien in:- Reisbijstand (Assistance)- Bagageverzekering- Reisannuleringsverzekering- Verzekering voor terrorisme en gewelddaden- Burgerlijke aansprakelijkheid.

Uiteraard heb ik een respectvolle en grenzeloze bewondering voor onze verkozenen die tegen zulk een hongerloon toch nog dag in dag uit het beste van zichzelf blijven geven tot welzijn van de mensen…

http://www.vlaamsparlement.be/vp/vlaamsevolksvertegenwoordigers/statuut.html

Ludo

*****

Het rommelt en het rammelt.

Geachte redactie,

Dat de verkiezingen met rasse schreden naderen, valt niet meer te vedoezelen. De nervositeit en onzekerheid bij de poco-lapzwansen neemt met de dag toe.Tongen komen losser en de traditionele tikjes onder de gordel worden gerichte kniestoten.

Bij de tjeven is het nagelbijten geworden. Het loopt allemaal niet echt lekker zoals gedacht, gehoopt en verwacht en dit zeker op federaal vlak, hetgeen zoals steeds een invloed heeft bij gemeentelijke verkiezingen. Beide zijn als twee communicerende vaten. Voor hCD&V is het DEXIA schandaal een kanjer van een rotte tand die nog lang voor "abcessen" zal zorgen en hen als het, op geloofwaardigheid aankomt, steeds voor de voeten zal geworpen worden. Het kost 'de mensen" veel centen via de gemeenten die noodgedwongen hun belastingen moeten verhogen wegens het wegvallen van de jaarlijkse DEXIA bonus die de gemeentekas spijsde.

De leugens, het gefoefel en het bedrog zal hen nog zuur opbreken. Dat het Vilvoordse prijsbeest zich ook al van zijn gulzigste kant laat opmerken, is ook geen reclame voor het tjevenhuis, zeker nu men in de Euro-praatbarak zijn uitleg omtrent zijn riante Inbev aandelen maar slappe koffie vindt en men er een staartje wil aan breien.  Het gemekker van tjeven Van Ackere die NU plots vindt dat de belasting op arbeid in dit onland te hoog is, zal geen soelaas brengen.Wie gelooft die mensen nog ?

Bij de smurfen is de wanhoop nog groter en beginnen ze openlijk (vandaar OPEN-vld) met modder naar mekaar te gooien. Sinds Sander, de stekkertrekker ,het licht uitdeed, is het bij de blauwbloezen nooit meer goed gekomen, ondanks hun deelname met de bijhorende postjes in de speeltuin van Don Elio. De blauwe pruimentaarten die er tot nu toe gebakken werden, hebben een ranzige smaak en geraken nauwelijks of niet over de toonbank. Wat voor hen de zaken nog erger maakt, zijn de onderlinge duels en nekslagen om het persoonlijke lijf (jobke) in veiligheid te brengen want ook de perspectieven voor de blauwe geschelpten zijn niet opbeurend maar eerder dramatisch. De smadelijke 10% grens (en minder!) ligt in het verschiet.

De speeltijd van Sander Decroo begint op te raken. De oude krokodillen gaan hem oppeuzelen ,ze zijn hun tanden al aan het slijpen. De nacht van de blauwe messen komt eraan.

Bij de sossen is het slachthuis ook geopend en staat de Oostendse bok vooraan om gekeeld te worden .Zijn bronstigheid naar meer macht en gezag werd hem fataal. Andere linkse bokken lusten ook wel wat van het malse gras en steken stokken tussen de opperbok zijn poten. Zelfs buiten de stallingen worden zijn niet gesmaakte bokkensprongen door soortgenoten met luide bek uitgemekkerd.  Bok Johan is nu zo geschrokken dat hij wijselijk besloten heeft niet meer te reageren op het opborrelen van ongenoegen in zijn rood territorium.

Bij de sosseklodders is het bang afwachten wat het kiesvee over hun "escapades" denkt. Na hitsige Stevaert, hebberige B.Tuybens, graaier R. De Leeuw, onozele B.Tobback, Liegebeest I.Lieten en nu Johan de Zilverman is het klaar en duidelijk dat de linkse gifzwammen in troebel water zitten. Een costante is er bij de traditionelen aanwezig Zij hebben GEEN verhaal meer !

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters krijgen les op schoolboot vanaf 2013

 

Om het capaciteitsprobleem aan scholen in Antwerpen op te lossen, overweegt het stadsbestuur om een schoolboot te bouwen. Als alles vlot verloopt zouden de eerste kleuters in september 2013 daar naar school kunnen gaan. Zo leren zij ineens zwemmen. Mededeling van Antwerps vakbondsman en schepen Robert Voorhamme.

Bron : Gazet van Janssens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gulle land B

 

Griekenland is België 10,8 miljard euro schuldig is. Dat blijkt uit gegevens die de afgelopen dagen in bankrapporten zijn gepubliceerd. Het cijfer is opgebouwd uit Belgische bijdrages aan verschillende reddingsoperaties, meldt De Standaard.

België heeft tijdens de eerste redding 1,9 miljard euro uitgeleend in de vorm van een bilaterale lening. Daarnaast is er het tijdelijke noodfonds EFSF. Van de leningen die dat fonds aan Athene heeft toegekend, staat België garant voor 2,7 miljard euro.

Dan zijn er nog de verplichtingen in het kader van het zogenaamde Target2-systeem - het onderlinge betalingssysteem van de centrale banken in de eurozone. In dat systeem staat Griekenland nog voor 4,6 miljard euro in het krijt bij België.

Ten vierde is er de ECB-blootstelling, die vooral bestaat uit opgekochte Griekse staatsobligaties. België is goed voor 1,5miljard van de 43 miljard aan ECB-blootstelling. Die vier elementen samen leveren het bedrag van 10,8 miljard euro op.

De cijfers zijn volgens De Standaard belangrijk omdat er steeds meer rekening mee wordt gehouden dat Griekenland ook de schuld aan de overheden gedeeltelijk niet zal kunnen terugbetalen.

Alles bij elkaar gaat het voor België om ongeveer 2,9 procent van het bruto binnenlands product, staat in een rapport van het Japanse beurshuis Nomura. België behoort tot een minderheid van landen die onder 3 procent blijven.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctie op *No-go area-bezienswaardigheden in Brussel* door Roeland van Walleghem

 

Onze vriend en gewaardeerde collega-blogger, ex-parlementair Roeland van Walleghem stuurde ons volgende rechtzetting en aanvulling met betrekking tot het artikel "No-go-area's worden Brusselse bezienswaardigheden"   dat wij overnamen van E.J. Bron. Een journalist kan niet alle achtergronden kennen, daarom geeft deze aanvulling door een ingewijde een preciezer beeld van de werkelijkheid.

Het kan – volgens de journalist die het artikel neerpende – de eigenares van La Paix in Anderlecht niet schelen dat er op de markt aan de overkant behalve in groenten ook in gesmokkelde sigaretten en wapens wordt gehandeld. Bon, van die sigaretten uit het Oostblok, die aan € 2 per pakje worden verkocht, zullen inderdaad weinig mensen wakker liggen, in Kuregem zijn ze wel meer gewoon. Maar de ongecontroleerde migratie en de daaraan gekoppelde criminaliteit, hebben de ooit zo plezante buurt volledig kapotgemaakt.

Ik kom vaak in deze wijk en af en toe ook in dat schitterend restaurant. Ik weet perfect goed wat daar leeft. Filip Dewinter, die me enige tijd geleden vergezelde in een andere horecazaak in de buurt, kreeg bij het binnenkomen een staande ovatie van het talrijke publiek. Dat zegt alles over het reilen en zeilen in deze buurt

De vader, en stichter van het restaurant La Paix, Roland Obiet, die ik vrij goed ken, besliste jaren terug om het restaurant alleen ’s middags open te houden, uitzondering op vrijdagavond. Reden: het restaurant werd tweemaal overvallen. Klanten en personeel moesten al hun bezittingen afgeven. En die mensen zouden, volgens de schrijvelaar van het artikel althans, weinig of geen problemen hebben met de criminaliteit in de Kuregemwijk!
Roland, die nu van een welverdiende rust geniet in het Vlaams-Brabantse St-Pieters-Leeuw, is trouwens alle jaren steunend sympathisant van………. Een prominent lid van de MR, wijlen Ducarme, om zijn naam niet te vernoemen, maakte ooit opmerkingen omdat er naar zijn zin te veel VB’ers in het restaurant aanwezig waren. Het antwoord van de baas was: “als ge dat niet kunt verdragen, moet ge natuurlijk niet meer komen”! Ons aller Anke Van dermeersch was er trouwens ook kind aan huis. Roland was (is?) immers ook actief binnen de Miss belgië verkiezingen.

Roeland van Walleghem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bronstige ezel leidt tot kleine oorlog in Prachtland Jemen

 

Vijftien doden vielen gedurende een stammentwist die werd veroorzaakt door een bronstige ezel, die  een ezelin verkrachtte voor de ogen van haar eigenaar.  Dit leidde tot grote woede bij het baasje van de ezelin. Hij zette de achtervolging in op de heetgebakerde ezel en begon het dier te slaan. Dit was dan weer allerminst naar de zin van de eigenaar van de hitsige ezel. Die trommelde zijn gewapende stamgenoten bij elkaar en trok naar de onverlaat die zijn ezel had geslagen.

Regelrechte oorlog
Het conflict escaleerde tot een ware stammenoorlog tussen de Makabi's - het kamp van de ezel - en de Beni Abba's, die het opnamen voor de ezelin. De balans was niet min: vijftien doden en verscheidene gewonden. Volgens de Saoedische krant Aleqtisadiah kwam de politie massaal en gewapenderhand de strijdende partijen bedaren. Acht heethoofden werden gearresteerd.

Wes Hardin

http://swaleff.wordpress.com/2011/01/25/only-in-yemen-donkey-rape/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Marie Dedecker, de Keizer Nero van Oostende

 

Het partijbestuur van LDD (Jean-Marie en zijn werkvrouw)  ontslaat Marc Eggermont. Reden: de lokale afdelingsvoorzitter in Merelbeke had toegezegd om als onafhankelijke op de Vlaams Belanglijst voor de provincieraad te kandideren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

"We kunnen niet toestaan dat mensen van onze partij op provincieraadslijsten van Vlaams Belang staan", aldus Jean-Marie Dedecker. "Enerzijds nemen we niet deel aan de provincieraadsverkiezingen omdat we voor de afschaffing van dat bestuursniveau pleiten. Anderzijds is het ook zo dat we niet aan voldoende kandidaten geraken om die lijsten te vullen, laat staan dat we tijd hebben om al die kandidaten te gaan screenen. Ik wil geen blauwtje meer lopen zoals in het verleden met allerlei kandidaten, we hebben al genoeg tafelspringers gehad."

Dedecker zegt wel dat LDD-leden als onafhankelijke met Vlaams Belangers op gemeentelijsten mogen opkomen. "Ook dat bleek niet het geval te zijn." De verruimingslijst in Merelbeke heet 'Vlaams Belang Plus'.

Eggermont zelf reageert verontwaardigd. "Ik heb een verslag waarin provinciaal voorzitter Bruno Cheyns instemt met de naam van de verruimingspartij", zegt hij. "Bovendien moet ik mijn ontslag via de media vernemen." Eggermont gaat ook niet akkoord met de visie van LDD over zijn deelname als onafhankelijke aan de provincieraadsverkiezingen.

In Oostende verwijt Dedecker zijn ex-liberale partijgenoot Bart Tommelein een keizer-kostermentaliteit, terwijl hijzelf optreedt als een Keizer Nero in de puinhopen van wat eens een partijtje was. 

Bron : de Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dramatische ontwikkelingen voor Antwerps onderwijs ingevolge massale immigratie

 

Ook dit jaar wordt Antwerpen opnieuw geconfronteerd met capaciteitstekorten in het onderwijs. Nog enkele weken terug kondigde onderwijsschepen Voorhamme aan dat in Antwerpen zes nieuwe schooltjes in het leven zou geroepen worden, goed voor 400 extra plaatsen. Tegen september zouden er nog eens tweehonderd plaatsen moeten bijkomen. Dit weekend liet Janssens weten dat 25 miljoen euro die de stad voorzien had voor het nieuwe voetbalstadion zou worden geïnvesteerd in extra scholen en kinderopvang.

Het Vlaams Belang wijst erop dat het Antwerpse onderwijs de volgende decennia nog spectaculair zal moeten uitbreiden. Uit een rapport van de Task Force van de Onderwijsraad van alle netten samen (april 2011) blijkt immers dat de schoolbevolking van  het Antwerps kleuter- en basisonderwijs tegen 2025 met 45% zal zijn gestegen. Binnen 15 jaar zullen er maar liefst 23.500 kinderen extra een plek moeten krijgen.

De nodige uitbreiding van het onderwijs zal de budgetten van zowel de stad als van de Vlaamse overheid zeer zwaar belasten. Om in 2025 voor alle kinderen onderwijs te voorzien, zou er volgens het genoemde rapport in totaal 1 miljard euro (!) nodig zijn, als volgt verdeeld: 450 miljoen euro voor het stedelijk onderwijs en 550 miljoen euro voor de andere schoolnetten. Dit betekent dat er zo'n 70 miljoen euro investeringen per jaar nodig zouden zijn!

Allicht betreffen de cijfers echter nog een onderschatting van de realiteit. De aantallen en bedragen  werden immers gebaseerd op de prognoses van  de studiedienst stadsobservatie uit 2010, maar de realiteit dit jaar is dat Antwerpen inmiddels alweer 1100 meer kinderen in de leeftijdscategorie van 0-11 jaar telt dan de prognoses voorspelden.

Het Vlaams Belang wijst er bovendien op dat een en ander uiteraard in de eerste plaats een gevolg is van de aanhoudende massa-immigratie naar onze stad. In het schooljaar 2007-2008 bedroeg het aandeel niet-Nederlandstalige kinderen in de schoolpopulatie van het Antwerpse basisonderwijs 33,8%. In het schooljaar 2010-2011 bedroeg het aantal niet-Nederlandstalige kinderen reeds 38,5% (20.398 leerlingen), een toename van 5% tegenover drie jaar eerder. De voorbije jaren groeide het aandeel niet-Nederlandstalige kinderen in de totale schoolpopulatie van het Antwerpse basisonderwijs dus aan met 1,5% per jaar. Als dit stijgingspercentage aanhoudt zal tegen 2025 maar liefst 60% van het aantal leerlingen van het basisonderwijs anderstalig zijn. De enorme kostprijs van de immigratie doet zich dus ook in het onderwijs gevoelen.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hervorming van het secundair onderwijs? De schoolstrijd is duidelijk nog niet afgelopen

 

Vorige week maakte het katholiek onderwijs zijn plannen om ons secundair onderwijs te hervormen bekend. Hiermee neemt de Guimardstraat de vlucht vooruit, want het katholiek onderwijsnet weet maar al te goed dat de socialisten al een tijdje bezig zijn met grote hervormingen. Alleen worden deze hervormingen niet gedragen door de basis (wat niet gelijk is aan de vakbond). Dat is meermaals gebleken tijdens de hoorzittingen in het Vlaams parlement die in oktober en november vorig jaar werden gehouden. Dat er hier en daar veranderingen nodig zijn, bvb. in de lerarenopleiding, dat kan niet ontkend worden. Maar die veranderingen worden al meer dan 10 jaar gevraagd!

Ons onderwijssysteem is een van de beste van de wereld. Elke verandering heeft tot hiertoe geleid tot nivellering. Naar beneden helaas. De voorgestelde plannen, zowel die van het katholieke net als van de Vlaamse regering (sp.a, CD&V en N-VA) zullen nog meer leiden tot eenheidsworst.

Het Vlaams Belang kiest resoluut voor een Vlaams kwaliteitsonderwijs dat gespaard blijft van progressieve hernieuwingzucht en overheidsbetutteling en dat aandacht heeft voor onze Vlaamse eigenheid en tradities. Het Vlaams onderwijs heeft steeds een hoog niveau gekend, en dit omwille van de kennisoverdracht aan de leerlingen door sterk gemotiveerde leerkrachten. Het Vlaams Belang wil dit behouden en zal blijven strijden tegen de nivellering van het onderwijsniveau. Onze Vlaamse kinderen hebben immers recht op een kwaliteitsvol onderwijs om zo hun kansen naar de toekomst ten volle te ontplooien.

Tegen de nivellerende hervormingsplannen van het secundair onderwijs werd ondertussen een petitie opgestart. Deze petitie is partijongebonden. Het is zeker niet de bedoeling om aan politieke recuperatie te doen, maar het tekenen van deze petitie bevelen wij wel ten zeerste aan: www.petitietegenhervormingsplanso.be

Uit de Nieuwsbrief "Wijs Onderwijs"

Gerda van Steenberge - Vlaams parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.English Defense League stelt verkrachtingstaboe aan de kaak

 

Overheden en mainstreammedia van Europese landen proberen het zoveel mogelijk te verhullen, maar de laatste jaren vinden er steeds vaker verkrachtingen plaats van autochtone niet-moslimvrouwen door gewelddadige moslimjongeren. Er is sprake van een ware plaag van incidenten in Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië. In bijna alle gevallen gaat het om groepen moslimjongeren die Westerse vrouwen aanranden.

Als deze incidenten al in het nieuws komen wordt angstvallig vermeden om de term “moslimbendes” te gebruiken. In Duitsland heeft men het dan over “jongeren met een migratieachtergrond” of over “Zuidlanders”, terwijl in Engeland de verwijzing “Aziatische origine” wordt gebruikt.

Dit laatste heeft in Engeland tot verontwaardiging geleid onder de (Aziatische) Hindoe- en Sikhgemeenschappen. Het netwerk van Sikh-organisaties in Groot-Brittannië, het Hindoeforum van GB en de groep van de Sikh-mediacontrole hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven. Ze beschuldigen de media en de regering van onwil om openlijk en eerlijk te discussiëren over het “buitenproportioneel grote aantal moslims in deze gevallen” en over het feit, dat de slachtoffers “bijna altijd niet-islamitische meisjes” zijn. Het gebruik van het woord “Asian” (het Engelse alternatief voor Duitse woorden als “Zuidlander” of “migratieachtergrond”) is onrechtvaardig tegenover de andere gemeenschappen uit Azië. “Wij denken dat de regering het misbruik van het begrip ´Asian´ gebruikt om de verantwoordelijkheid te verbergen”, zegt de groep.

De English Defense League (EDL) wil het taboe om de moslimbetrokkenheid te benoemen doorbreken en organiseert op 9 juni aanstaande een demonstratie in Rochdale.

In deze stad vond onlangs een zeer ernstig verkrachtingsincident plaats dat de politie probeerde te verdoezelen. Hoewel ze uiteindelijk optrad tegen de moslimdaders ontkende de politie hun moslimachtergrond.
Dat de islam een belangrijke factor is, bewijst het feit dat ontvoering, verkrachting en seksueel geweld tegenover jonge meisjes door moslimmannen een wijd verbreid probleem is, niet alleen in Europa, maar ook in andere landen. In al deze landen zijn de slachtoffers overwegend niet-moslims. In Pakistan zijn de slachtoffers onveranderlijk christelijk. In India zijn het Sikhs en Hindoes, in Somalië zijn het Christenen en Animisten en in Egypte zijn het Kopten.

http://www.amsterdampost.nl/edl-stelt-taboe-aan-de-kaak/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : socialisten voor zichzelf

 


22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden joernalisten kritisch boek geschorst ?

 

Gisteren besliste de VRT om twee van haar journalisten op non-actief te zetten. De twee journalisten zijn de auteurs van het boek ‘De keizer van Oostende” over Johan Vande Lanotte. De twee worden geschorst omdat ze “niet alle deontologische regels hebben gerespecteerd.”

Het Vlaams Belang stelt zich vragen bij deze beslissing. Temeer omdat de hoofdredactie van de VRT op de hoogte was dat beide heren aan dit boek werkten. Meer nog, naar verluidt was de hoofdredacteur van de VRT reeds 10 dagen vóór het uitbrengen van het boek op de hoogte van de inhoud van het boek mét alle details. Toch nam de hoofdredacteur pas gisteren de beslissing om de twee journalisten op non-actief te zetten.

Voor het Vlaams Belang komt deze beslissing eigenaardig over vermits de twee journalisten blijkbaar alle regels van het huis aan de Reyerslaan hebben gevolgd; Ze hebben de  hoofdredacteur om de toestemming gevraagd voor hun project en ook de hoofdredacteur de inhoud van hun boek bezorgd. Het Vlaams Belang vraagt zich dan ook af, vermits tientallen VRT-journalisten boeken schrijven, of het ‘onderwerp’ hen niet eerder de das heeft omgedaan dan wel het niet volgen van bepaalde deontologische regels.

Vlaams Belang wil in dit dossier duidelijkheid verwerven, en meer bepaald of er bij de VRT, naargelang het onderwerp dat bestudeerd wordt, niet met twee maten en gewichten wordt gewerkt. Vlaams Volksvertegenwoordiger Wim Wienen zal de minister Lieten dan ook verduidelijking vragen in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement van :morgen 23 mei 2012.

Voor Wienen kan het immers niet dat de minister overal onderzoeksjournalistiek promoot terwijl de openbare omroep dergelijk werk bestraft met een schorsing. Zo wordt volgens Wienen een fout signaal gegeven waarbij blijkbaar sommige “onderwerpen” voor onderzoeksjournalistiek uitgesloten worden. Dat mag en kan niet de bedoeling zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén jaar MAS : pretentieuze peperdure Pagaddertoren

 

 

Het Museum aan de Stroom van het Nederlands architectenbureau Neutelings-Riedijk werd in mei 2010 opgeleverd, vier jaar na de eerste steenlegging. Sinds 17 mei 2011 werd het museum opengesteld.

Bij een bezoek aan deze museumsite vallen de vele, veelal bouwkundige mankementen van de 64-meter hoge toren erg duidelijk op.   Reeds aan de inkom merkt men dat delen van de gegolfde glasmuren ofwel barsten vertonen, ofwel gewoonweg mankeren. Daarnaast ontsieren heel wat hekkens en werfkegels zowel het restaurant- als het dakterras, waardoor de bezoeker zich verplicht een weg moet banen tussen de verschillende obstakels.

De voornaamste oorzaak hiervan zijn ernstige verzakkingen of het ontbreken van tegels en profielen. Kortom, het ‘stapelhuis’, dat als een belangrijke trekpleister van onze stad dient te worden beschouwd, verkeert na een jaar in een ronduit gebrekkige toestand.  

Het stadsbestuur bevestigde nav een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Anke Van dermeersch in oktober vorig jaar dat de gebreken aan het glas gekend zijn en dat de werden toegelicht aan de verantwoordelijke bedrijfsdirecteuren en aan het kabinet Cultuur.  Als reden voor het uitblijven van de nodige vervangingen haalt het stadsbestuur aan dat in geval van glasbreuk, dat soms lang kan duren omdat de breuk moet vastgesteld worden door de verzekering, omdat een nieuw glas moet besteld en gefabriceerd worden in Italië en omdat plaatsing van een nieuw glas enkel kan gebeuren tijdens een week met gunstige (windstille) weersomstandigheden.  

Het stadsbestuur erkent tevens dat er problemen zijn met de daktegels op het bewandelbare dakterras evenals met de daktegels in natuursteen op de niet bewandelbare negende verdieping. De daktegels zijn gelegd op tegeldragers. Tevens bevestigt het stadsbestuur dat ter hoogte van de stalen platen die de rail van de glazenwasinstallatie bedekken, de tegels bij grote belasting (veel bezoekers op dak) kunnen beginnen schuiven.  Het lijkt wel een attractie op de Sinksenfoor.

De oneffenheid van de natuursteen op de negende verdieping maakt dat de tegels ook daar minder stabiel liggen dan machinaal geproduceerde tegels en bovendien is deze natuursteen onvoldoende vorstvast om in Antwerpen gebruikt te worden. Was het niet geweten dat het MAS in Antwerpen werd gebouwd ?   

Het stadsbestuur bevestigt tevens dat de breuken in het glas van het MAS een gevolg zijn van een cumulatie van spanningen in het glas. Houd u vast, we gaan technisch worden : residuele spanningen ten gevolge van de plaatsing, residuele spanningenvoortspruitende uit de  fabricatie, spanning veroorzaakt door de winddruk en thermische spanningen ingevolge de temperatuur. Uiteindelijk zo vele spanningen dat men zich mag afvragen, waarom zulke gigantische glazen platen gebruikt werden ? Vraagteken ?  De twee laatste spanningen zijn een gevolg van weersomstandigheden. De eerste twee factoren zouden niet mogen aanwezig zijn. Verzekeringsexperten en de universiteit Gent werden ondertussen ingeschakeld om deze oorzaken te onderzoeken. Dargelijke onderzoeken zijn vijgen na Pasen.

Gezien het grote aantal gebreken werd de definitieve oplevering van het MAS herhaaldelijk uitgesteld.   Het stadsbestuur noemt het MAS na één jaar officieel een succes op basis van de bezoekersaantallen, maar verliest daarbij de kosten-baten analyse uit het oog. Slechts de helft van de bezoekers geeft geld uit naar aanleiding van een bezoek. Eén op twee bezoekers komen enkel voor het gratis uitzicht en brengen het MAS dus 0,0 € op. Bovendien kent de op zich al zeer dure MAS-constructie vele gebreken die nog jarenlang geld zullen kosten aan de Antwerpenaar.  

Tto slot een vraag van de nieuwsgierige Angeltjesredactie : mogen de burgers van deze stad de juiste afrekening kennen van het complete MAS ? En hoe ziet de exploitatierekening er uit ?  En dan hebben we nog niets gezegd over de onderscheiden tentoonstellingen die er vaak amateuristisch uitzien en die ook als dusdanig opgesteld zijn. Denk maar aan het panoramisch schilderij van Robert Mols dat naar beneden donderde en aanzienlijke schade opliep en veroorzaakte.

Voorlopig is het MAS een peperdure uitkijktoren, een pretentieuze moderne Pagaddertoren, een typische realisatie van burgermannetjes die politiek verwarren met reclame.

Ray (met dank aan Anke)

Katholiek burgermannetje Heylen wijst naar schilderij van Robert Mols, dat even later naar beneden dondert.  Burgermannetje, ook actief bij Dexia als voorzitter van de auditcommissie, weet absoluut van niets van beide voorvallen. Voor alle veiligheid zoekt burgermannetje bescherming onder de vleugels van  de  socialistische kameraden bij de a.s. verkiezingen.

  Foto MAS :http://forum.belgiumdigital.com/f40/mas-1-a-366615.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 22 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Den baard is op zijn pik getrapt!
 
Geachte redactie.
Door twee VRT joernalisten(jawel!!) werd een boek geschreven over het reilen en zeilen van " de koning van Oostende"
 
Hiermede bedoelen ze moeders mooiste uit de rode graaistal Johan Vande lanotte.Het blijkt niet al te fraai te zijn in zoverre zelfs dat den baard flink gebelgd is en de auteurs van leugens beschuldigt. Erger nog ... hij ziet er zelfs de hand van zijn aartsrivaal JMDD in, die hem met de publicatie van het boek een loer wil draaien en de heilige Johan zo vlak voor de verkiezingen in discrediet wil brengen.
 
De rode baron voelt zich aangeschoten wild en hij spartelt hevig om zich heen. Vele sluiers uit het bedrijfswereldje in die contreien worden opgelicht en dikwijls blijkt de Jo als lid in het bestuur aan de kassa te passeren. De Johan gaat nu in de tegenaanval en beweert bij hoog en bij laag, zoals het een goede graaisos betaamt,dat hij niks te verbergen heeft.Hij orakelt hetzelfde verhaaltje zoals zijn goede vriend Rudy De Leeuw van het ABVV die zich ook van de prins geen kwaad wist en alles, maar dan ook alles volgens het boekje deed.
 
Dat den baard zo op zijn pik getrapt is, doet vermoeden dat er ergens stront aan de knikker zit. Zou de uitvinder en behoeder van het Zilverfonds zich durven bezondigd hebben aan "belangenvermenging" ... dat doen de sossen toch niet!
 
mvg - Senior
 
*****
 
Wanneer ONZE republiek?
 
De Staat België dat zijn wij, Vlaamse en Waalse burgers samen en wij Vlamingen en Walen hebben mensen in dienst genomen om ONZE zaken te behartigen, om ONZE veiligheid veilig te stellen en om ONZE samenleving te vrijwaren van misdaad en geweld, corruptie en profitariaat. Die overheid is onze eigendom, en niet andersom.
 
Wij betalen en zij, de overheid, is ons personeel. Of dit al tot de overheid is doorgedrongen betwijfel ik sterk? M.i. denken zij het tegenovergestelde. De overheid ziet de burgers als ‘verplichte’ donoren, uiteraard voor ons eigen bestwil, althans zo willen ze het toch verkopen, gelukkig zien steeds meer Vlamingen en Walen de smerige vuile streken.
 
De overheid houdt ons voor dat België een rechtsstaat is.  Hoewel er niet één wet is waaronder mijn handtekening staat, word ik geacht mij aan de wetten te houden, inderdaad een ongezonde situatie, het is m.i. meer een dictatuur. Die wetshandhaving is in handen van mensen die geen rekenschap houden met de wil van de meerderheid in ons land, ze zijn niet objectief, ze verkopen hun ziel voor postjes en mandaten. Ik voel mij verplicht mijn autonomie tot het uiterste te verdedigen. De aanvaller is de overheid en wij Vlamingen en Walen moeten ons verdedigen tégen onze werknemers, de overheid, zover is het reeds gekomen.
 
De overheid ontmaskert zich steeds meer als een dictator en tot overmaat van ramp komt daar die Europese bende nog bij, een verzameling echte despoten die momenteel bezig zijn ± 500.000.000 Europeanen de vernieling in te drijven door import van barbaars geweld en onderontwikkelde waanzinnigen.
 
Om erger te voorkomen zullen wij onze rechten moeten gaan opeisen door die werknemers, die overheid, (eigenlijk een volkomen misplaatste naamgeving), te verplichten uit te voeren wat wij in meerderheid willen wat er moet gebeuren en dat is niet hetgeen zij willen en zeker niet hetgeen momenteel gebeurt, laat dat duidelijk zijn
 
.En ja Ray, van sommigen ben ik de naam vergeten, bewust, ik heb me voorgenomen die namen NOOIT uit te spreken zoals die van het orakel van Brakel, het liegbeest en de discoqueen uit Gent, de busfluit en nog veel van dat soort volk.
 
Jean
 
*****
 
Koop aandelen munitie, zaad en conserven
 
Geachte redactie,
 
Den baard vandela is een duidelijk voorbeeld van fascistische en maffiose belangenvermenging. 10³ keer duidelijker dan het gevalletje Laeremans op gebied van just is just in Broekzele.
De reactie van de staatsomroep is een een schoolvoorbeeld van de politiek correcte corruptie van de staatsmedia, blijvend en helaas ongevraagd gefinancierd met ons aller centen.
=-O
Onze actieve bevolking, en dus steeds in regel Vlamingen, wordt gegijzeld door een bende fascistische criminelen die straal ontkennen dat ze bij de politieke maffia behoren of er mee samenwerken.
 
Op elke euro die iedere Vlaming uitgeeft wordt een taks geheven van meer dan één vijfde: éénentwintig procent btw. Eén vijfde zou maar twintig procent zijn en niet éénentwintig!
 
Een pintje of een snoepje betalen kan niet alvorens er een half jaar gewerkt wordt om de gewone inkomstenbelastingen, de zogenaamde voorafhoudingen van RSZ en tutti quanti automatisch in rook en blabla opgegaan zijn. Foetsie! De grote verdwijntruck. (let op de "c" zoals in Français)
 
We werken en werkten we dus met zijn allen (actieven),  want de overige 40 procent werkt om ons (de actieven) te controleren en te intimideren, de helft van de tijd voor piet snot.
Net alsof electriciteit en brandstof luxeproducten zouden zijn.  Denk daar maar eens goed over na alvorens je nog op de SP-a stemt want die "a"nders is gewoon francofoon, totalitair en imperialistisch.
 
Nadien eisen de fascisten hiervan nog eens 21 procent op, wat ons allemaal -gecontroleerden en gecontrolerenden -, slechts een schamele 40 procent overlaat om te overleven en ook tegelijk ons toekomstige rusthuis factuur veilig te stellen. Of bezit U soms het geheim van de eeuwige jeugd? Inclusief de gemeentelijke opcentiemen die gemiddeld variëren van vijf tot acht procent. (!)
 
Deze laatste overlevingsaalmoes bedraagt gemiddeld per actieve 150 procent van wat de zieke Staat ons maandelijks gunt. Stel dus dat er niets opgesoupeerd zou zijn, niets de mist ingegaan of verdwenen zou zijn in allerhande zakken, dan nog dan nog botsen wij op een structureel tekort van 33% provisie voor een kommerloze en rustige oude dag.
 
Rest elke actieveling dus 40 min 13.33 % = 26,76 procent opbrengst van wat ze verdienden met hard labeur. Trek daarvan nog de accijnzen op tabak, stookolie, benzine, dieselolie en een pintje af en elke intelligente actieve mens komt tot de vaststelling dat hij méér dan driekwart van zijn leven gewoon fungeert als slaaf!
 
Daarenboven maak ik gemakkelijkheidshalve abstractie van de miljarden die we simultaan en ongevraagd met zijn allen ophoesten voor Griekenland, Portugal, Ierland, de totaal nutteloze eussr, de fascistische eurofor, Afghanistan en daarenboven alle behoeftige marocs in Mollenbeck.
 
Dank U Belziek, dank u slimste mensch van de NVA voor deze verdamping!
Ik ben geen collectivistist noch communist maar een individualist die zijn verantwoordelijkheid tracht op te nemen! Soulmates! 1984 is voorbij.1789 is nakend.
 
Aan allen: ik verander mijn advies. Koop vanaf nu geen aandelen in wapens meer maar aandelen in munitie, zaad en conserven. ( Met dank aan Kartuizer voor de tip.)
 
Lucky9
 

*****
 
Iets totaal anders en toch hetzelfde : de politie, uw vriend en redder
 
 
OTTO
 
*****
 
Men zegge het voort (nr 819)
 
Juist. U zegt het zelf: de beboeten wilden ZELFMOORD plegen. Die anderen waarover u het heeft, wanneer die hun uitkeringen en sociale voordelen allerhande niet vlotjes overgeschreven krijgen, plegen diefstal met of zonder geweld, moord en doodslag, slaan aan het rellen, en veel meer van dat nog verder maatschappijontwrichtend fraais. U zou het ei zélf toch ook gaan leggen bij de keuze van de overheid?
 
Fred
 
*****
 
Kracht om te leven
 
ik dank allen die om mijn dromen gweggelachen hebben, 
ze hebben mijn Fantasie versneld.
ik dank allen, die mij een schema wilden opdringen,
ze hebben mij de waarde van de vrijheid geleerd.
ik dank allen, die mij belogen hebben,
ze hebben mij de kracht van de waarheid getoond.
ik dank allen die niet in mij geloofd hebben,
ze hebben mij aangemoedigd bergen te verzetten.
ik dank allen, die mij afgeschreven hebben,
ze hebben in mij de moed wakker gemaakt.
ik dank allen die mij verlaten hebben,
ze hebben mij ruimte gegeven voor het nieuwe.
ik dank allen die mij verraden en misbruikt hebben,
 ze hebben mij waakzaam gemaakt.
ik dank allen die mij gekwest hebben,
ze hebben mij geleerd in pijn te groeien.
ik dank allen die mijn vrede verstoord hebben,
ze hebben mij sterk gemaakt en geleerd te vechten.    
 
maar vooral dank ik al degenen die mij liefhebben,
zoals ik ben : zij geven me de kracht om te leven !
 
Marie
 
*****
 
Doe de rijken de crisis betalen !
 
De keizer zonder kleren, had ook geen besef van wat hij verkeerd deed, Lanottetje van de gezworen kameraden al evenmin. Deze partaai sloganeert dan ook terecht 'doe de rijken de crisis betalen', en de 'pak de fraudeurs aan'!
 
Gina
 
***** 
 
De keizer van Oostende
 
Je kan van de vrt zeggen wat je wil ,maar de reportrers die zich in deze zaak hadden vastgebeten, hebben hun werk zeer goed gedaan toch ? De sociale reflex van deze rode ridders gaat nu wel zeer ver ,dat ze het nodig vinden de meester aan te vallen .
 
Volgens mij hebben deze laatste logistieke steun gekregen van mensen van Electrabel ,om hun snode plannen ten uitvoer te brengen .Wie dacht deze big boys van den elektriek de bel aan te binden,  komt bedrogen uit. Een knap staaltje van verregaand machtsvertoon . Bovendien hebben ze zo op de man gespeeld die hen verweet te veel winst te maken ,terwijl deze laatste in functie van zijn job met ruim 70% van de koek gaat lopen dmv de veel te hoge belastingen op energie . De heffing van 21 % btw ,zeg nu zelf ,dat is er toch over ? Tot slot is deze btw heffing op een geschat verbruik in strijd met de EU wetgeving ter zake ,vermits er alleen belasting op de toegevoegde waarde mag worden gerekend ,maw dat verbruik is daarom niet altijd réeel maar de rekening is dat wel .Wordt ongetwijfeld vervolgd ,alleen blijft de vraag of dat deze rode baron dat ook zal worden ?
 
Vriendelijke groet Stingray
 
*****
 
‘In 2060 is 60% Belgische inwoners van buitenlandse origine’
 
België, mei 2012 Uit een migratierapport van denktank Itinera blijkt dat nu 1 op de 4 inwoners van België heeft minstens 1 ouder die geboren is in het buitenland. De afgelopen 10 jaar zijn er ongeveer 500.000 mensen naar België gekomen. Dat is 4,5% van de bevolking. Onderzoeker Hanseeuw: ‘Van de totale Belgische bevolking is 10% vreemdeling, 7,5% is Belg van allochtone origine, 7,5% is allochtoon van de 2e of 3e generatie’. Dat betekent dat 25% van de bevolking van oorsprong migrant is. 90% van de vreemdelingen woont in een van de tien grootste steden. Volgens de officiële cijfers staat nu slechts 3% geregistreerd als vreemdeling. Maar omdat zo veel mensen uit de cijfers worden geschrapt, is dat een systematische onderschatting, vindt Itinera. Hanseeuw: ‘België is een echte migratienatie geworden. Tegen 2060 zal 60% van de bevolking van buitenlandse herkomst zijn. Alleen is het beleid daar niet op ingesteld’.
 
Persbericht Itinera, 15 mei 2012
 
Stradi
 
*****
 
Is er een eerlijke politieker in de zaal ?
 
De euthanasie wet zou zeker moeten worden uitgebreid ,zelfs onder lichte dwang , voor bepaalde individuen die hun invloed en geleerdheid misbruiken om hun zakken op schandelijke wijze te vullen ,met het geld van de brave hardwerkende burger, in plaats van ze te dienen , zoals het woordje minister feitelijk betekend.
 
Ik zal eens bellen met den Torfs van 't kerkelijk recht, die kent door zijn studies alle trukken hoe ge de mensen hun zakken kunt uitschudden en ze dom en onozel kunt houden. Dat is voor de kerk al enkele eeuwen geleden maar is nog steeds actueel , enkel de namen zijn veranderd. Den Torfs kan niet anders dan mij gelijk geven . Het socialisme is veeeel ouder dan we denken.
 
René
 
*****
 
Euthanasiewet
 
Persoonlijk vind ik dat je de persoon zelf de vrije keuze moet laten, in alle waardigheid.Toch, mag ook de naaste familie hierbij betrokken worden, want soms is de keuze voor euthanasie gekozen door jaren van eenzaamheid en isolement, en daar dient ze niet voor, dit terzijde,
 
Ik had een moeder die gekozen heeft om waardig te sterven en zij heeft mij hierbij steeds betrokken. Door omstandigheden (handtekening dokter was niet voldoende aanwezig) waren de betreffende artsen verplicht haar telkens opnieuw te reanimeren.I kzelf heb de handtekening gezet, dat er niet meer geprikt of gereanimeerd moest worden. Men heeft mijn moeder uit coma gehaald, en zij heeft nog met al haar naasten kunnen praten. De betreffende artsen spoed, hebben mij bijgestaan in dit alles, en wanneer ik er klaar voor was (afscheid nemen) hebben ze de 'procedure' gestart.
 
Voor sommige lezers zal dit luguber klinken maar het was een heel waardig, vredig en sereen sterven, zonder pijn en strijd.  Omdat ik bijgestaan werd, is het verwerkingsproces zachter, ik zit niet met vragen*, of schuldgevoel,  integendeel,  ik ben blij dat ik moeders laatste wens weten te respecteren heb.  
 
Persoonlijk vind ik dat politici zich niet moeten profileren op euthanasie wetten, dit is een heel persoonlijk iets dat tussen patiënt, dokter, en naaste dient besproken te worden bij leven en welzijn, en waar men de wet volgens mij wel moet uitbreiden , is dat wanneer de betreffende vijf jaar verstreken zijn, dit automatisch verlengd moet worden,zodat toestanden * ter plaatsen vermeden kunnen worden.
 
*De enige vraag die ik me stel, is hoe dat het komt dat die betreffende arts zijn handtekening vergeten te zetten is op de nodige papieren, de betreffende arts was op dat ogenblik niet bereikbaar( vakantie)en geen enkele andere arts was voor dit bevoegd. Als er angeltjes vrienden zijn die met vragen of het moeilijk hebben over dit , mogen mij altijd contacteren,want praten en begrijpen is de kern. 
 
Gina
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisabethwedstrijd viool 2012 - Heropgevist concert

 

Bij het Oranje Theehuis plaatst Savat elke dag een van de beide grote vioolconcerten die de dag voordien uitgezonden werden vanuit Brussel. Niet met de laureaten, want die opnames zijn nog niet ter beschikking, maar wel door andere solisten.

Vandaag is het Vioolconcerto opus 35 van Pjotr Tsjaikovski aan de beurt met de Japanse Sayaka Shoji en de Sint Petersburg Filharmonie met maëstro Yuri Temirkanov. Voor wie de uitzending gisteren op 12 gemist heeft en geen zin heeft om deze namiddag de heruitzending te bekijken op Canvas. Bij Savat vindt u tevens het volledige programma voor deze avond. Tenzij u de geweldige prestaties van Iris wil meemaken in Bakoe.

Waarom doen we het allemaal ?  Voor wie ? 

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!