Angeltjes
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om de Duitsers aan te zetten een I-pad te kopen

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 29 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Boerkaverbod

De hoofdschrijvelaar van De Morgen heeft het in zijn hoofdartikel van vandaag over dat vreselijke boerkaverbod waardoor vrome moslima's onmogelijk hun godsdienst van liefde ten volle kunnen beleven. Zelden heb ik een artikel gelezen dat zo bol staat van hele en halve leugens, kromredeneringen en rasechte onnozelheden. Dit artikel zou moeten opgenomen worden in een cursus met als titel : "Hoe moet ik niet schrijven?".  De teneur van de reacties is er dan ook naar, want buiten enkele "verlichten" zien zeer weinig lezers van DM ook maar iets positiefs in het over straat lopen in een zwart, alles verhullend vogelverschrikkerpak. Walter Verschelden moet een heel straffe pijp gerookt hebben net voordat hij dit artikel uit zijn toetsenbord klopte.

Regus Patoff

*****

20km de Bruxelles

Als gij niet in de uitslag zijt, of een vraag wil doen kun u de probleem schrijven en sturen . clicken van onder :

http://www.chronorace.be/web2/classements/reclamation.aspx?eventId=5884105195527&lng=NL&mode=printable 

Okki

*****

Elisawedstrijd

Was de winnaar gisteren 26/05 niet politiek korrekt genoeg ? vandaag  zondag zendt de bekende zender 0000 de zesde finale LIVE (!) uit vanaf 20:15

Jan B.

*****

Diverse

Een kritische noot  van onze geachte Angeltjes abonnee James Johan , die weloverwogen tot de vaststelling komt dat ons blog op niks trekt. Hij is zeker niet de enigste criticus. Het is mijn overtuiging dat bv de leiding van Sharia4 ook enige kritiek heeft op bepaalde artikeltjes . Ook het Witte Jozef centrum ,speurt met een vergrootglas op de teksten. Bart De Wever and his band, de ploeg van de rode ridders, de slaafjes van de correcte politiekers, de hielenlikkers, de legale graaiers en dieven. Zij zijn met z'n allen Angeltjes liever kwijt dan rijk. Toch zijn het allemaal trouwe lezers die regelmatig hun bijdrage storten om de werking te steunen. Tenslotte waar vind je nog objectieve berichtgeving ? Kritiek is noodzakelijk maar past niet voor diegenen die er het meeste vatbaar voor zijn .

Kledingpolitie , zweepslagen voor vrouwen die een lange broek dragen enz. Het klinkt ongelofelijk toch is het realiteit. Al die wantoestanden zijn het gevolg van macht. Ik vraag me af indien rijke oliestaatjes geen druppel olie hadden om te verkopen, waar zouden zij staan , wat zouden ze betekenen, niks nihil. Ondanks hun immense rijkdom is hun achterlijkheid gebleven , ze leven nog in de duistere middeleeuwen. Toch zie ik vergelijkingen met onze samenleving . Bepaalde correcte politieke partijen waarvan bewezen is dat hun boegbeelden en een sliert van hielenlikkers legale diefstal plegen. Ondanks alles blijven ze voldoende stemmen krijgen om die macht te behouden en zelfs uit te breiden. Dat is op zichzelf al een teken van volkse achterlijkheid zoals in Saudi-Arabie.

Ik denk dat de oproep van Frank Creyelman een succes kan worden. Het is mijn overtuiging dat vele moslims het ook beu zijn , om zich een middeleeuwse wet te laten voorschrijven. Het is mijn overtuiging dat het overgrote deel  niets liever wenst dan in vrede te mogen leven met hun mede-mensen.  De correcten dragen de grootste verantwoordelijkheid in heel die ontsporing van onze maatschappij. Hoever kan en mag men gaan in godsdienstvrijheid. Duidelijk een lijn trekken tot hier en niet verder zou vele moslims ten goede komen. Scheiding tussen geloof en staat is een waarborg voor vrijheid en gelijkhei . Wie toch blijft geloven in de koran als boodschapper voor vrede, wie er overtuigd is van het Islam will dominate the world , slogannetje moet maar eens nadenken over landen zoals Syrie , Egypte enz , een overschot aan bewijzen hoe groot en vredelievend Allah wel is , hoe ze elkander uitmoorden onderdrukken ,folteren enz , allemaal in naam van Allah !

René

*****

Elisabethwedstrijd...

Nou, oef tot binnen drie jaar...neen, volgend jaar is er gelukkig terug piano, dus tot volgend jaar.  Het verwondert me wel dat zoveel mensen van wat louter een artistiek gebeuren zou moeten zijn, mordicus een soort sportwedstrijd willen maken. Op de OOOO bestonden ze het opnieuw om een soort pronostiekwedstrijd te houden in het kader van dit gebeuren, hier op deze site las ik zelfs verwijzingen naar goud of zilver, een podiumplaats...alleen een kitscherige beker ontbrak er nog aan. Mensen toch, als ik dat allemaal hoor en lees, het is om er moedeloos van te worden, muzikaliteit gaan bekijken als een soort sportwedstrijd.  Kijk, je kunt voor of tegen dat soort wedstrijden zijn, een dergelijk concours kan enkel een mogelijke springplank zijn naar de uitbouw van een grote muzikale carrière zijn, meer niet.Zoveel grote musici hebben er zelfs nooit aan meegedaan, maar dat was niet nodig. En niet elke laureaat of winnaar heeft het uiteindelijk echt waargemaakt. Je houdt van een muzikale interpretatie of niet, en die hoeft daarvoor niet altijd honderd procent technisch in orde te zijn om muzikaal van een heel hoogstaand niveau te zijn. Integendeel misschien. Dat is allemaal zo subjectief. Feit is dat nu eenmaal niet iedereen de gave heeft om muziek als een hoogstaande kunstbeleving te ervaren, en daardoor al rap de termen elitair en saai in de mond zal nemen. Dat elitaire zal wel kloppen dan, en saai is alleen datgene waar je geen barst van begrijpt. Vandaar misschien de grotere interesse van de massa voor al die moderne pulp die als muzikale kunstbeleving wordt verkocht, en waar niet veel begrip aan te pas hoeft te komen. Goedkoop amusement verkocht als kunstuiting, nauw aansluitend meestal ook op de primitiefste instincten van de mens.  Wat niet wil zeggen dat er geen muzikale kunstuitingen zijn buiten de Zogeheten "klassieke" (no zo'n woord) muziek. 

Geronimo

*****

Frank Creyelman richt zich tot moslimsgemeenschap

Fijn. Alleen: zelfs indien ze niet gaan moorden, stelen, brandstichten, rellen of verkrachten, blijf je toch nog altijd zitten met een steeds groter wordende groep derde-vierdewereldburgers die in de eeuwigheid moeten onderhouden worden. Dat laatste is trouwens een conditie voor dat eerste. Wil je je samenleving niet finaal naar de afbraak dragen, komt er onvermijdelijk een moment dat je ook DIE vraag gaat moeten stellen.

Fred

*****

Vlaams Belang : uw Antwerpse toekomst in veilige handen

Ik zou zelfs durven stellen "Vlaams Belang : Uw toekomst in veilige handen" Verder begrijp ik niet goed hoe men niet op De Partij kan stemmen als men Vlaams en rechts is.

Als ik de ex-papzak bezig hoor (heb geen kijkkast, dus ben gespaard van zijn pannelat formaat) kom ik tot de uiterst simpele conclusie; hij heeft geen Vlaams én rechts programma, maar surft gewoon op de golven van de door hem verwenste media om zijn gal en andere rotzooi te spuwen over de enige ECHTE Vlaamse partij. Ik maak verder geen woorden vuil aan de ex-papzak wegens zijn geraaskal om een bedankt te worden voor het decimeren van onze partij. Heb in onverdachte tijden reeds voorspeld dat het een opgeblazen ego was die niks maar dan ook niks zou doen aan de Vlaamse rechtse zaak, maar integendeel een handlanger van coburg en co is.

Zijn linkse troela van dienst die huist bij de pedofiel Cohn Bendit in het verfoeilijke Europa gedoe heeft nog niks weerlegd waar de Nv-A echt voor staat : europees, belgicistisch, multikul en links.

Martin V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers bereiden val euro voor

 

Hoewel Zwitserland er niet van uitgaat dat de eurozone uiteenvalt, bereidt het land zich wel op zo'n scenario voor. Dat zegt de president van de Zwitserse centrale bank, Thomas Jordan, in een zondag gepubliceerd interview met de krant SonntagsZeitung.

Volgens Jordan vreest Zwitserland vooral de eigen concurrentiepositie, omdat een val van de euro waarschijnlijk leidt tot een verdere waardestijging van de Zwitserse franc. Een werkgroep is ingesteld die maatregelen voorbereidt om die stijging binnen de perken te houden.

De centrale bank greep vorig jaar september ook al in toen de Zwitserse franc, die in de huidige crisis geldt als een veilige haven voor beleggers in valuta, te sterk in waarde toenam. Dat is met name voor de export en de toeristische sector een bedreiging.

http://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/3157600/zwitsers-maken-actieplan-voor-val-euro


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL maakt weinig kans op organisatie WO III

 

 

 

 De kandidatuur van Nederland voor de organisatie van de Derde Wereldoorlog van 2028 lijkt op voorhand weinig kansrijk. Volgens analisten heeft Nederland niet genoeg in huis om op te treden als gastland voor het internationale evenement.
Algemeen wordt verwacht dat de Verenigde Naties de organisatie van WOIII later vandaag, tijdens een algemene stemming, aan een BRIC-land toewijzen. “Alleen bij de grote opkomende economieën is het waarschijnlijk dat ze er over zestien jaar nog sterk genoeg zijn om de hele wereld in vuur en vlam te zetten”, aldus defensiespecialist Ko Colijn. “Bovendien zijn Brazilië, Rusland, India en China er al langer op uit om de machtsverhouding die na de vorige wereldoorlog zijn ontstaan naar hun hand te zetten.”

Nederland concurreert met 35 andere landen om de organisatie. Volgens Ko Colijn strekt de corruptie in de top van Verenigde Naties ook niet tot voordeel van Nederland. “De olieroebels die vanuit Rusland de afgelopen jaren naar Afrika zijn gegaan, kunnen later vandaag wel eens terugkomen als stemmen voor de Russische kandidatuur. Het is tegenwoordig eigenlijk bijna onmogelijk om op een eerlijke manier een wereldoorlog te organiseren.”

Nederland wil graag de derde editie van het internationale evenement organiseren om het kwakkelende gevoel van nationale eenheid een nieuwe impuls te geven. “Sinds Fortuyn zijn we als natie toch wel op drift”, legt Ruud Gullit uit, ambassadeur van het organiserend comité. “Een wereldoorlog kan alle neuzen weer in dezelfde richting krijgen. Bovendien zou ik een eindstrijd in Amsterdam gewoon prachtig vinden om te zien. Het is tijd dat er in Nederland weer eens geschiedenis wordt geschreven.”

Tegenstanders wijzen er echter op dat het nu onverantwoord is om een Wereldoorlog te organiseren. “Laten we eerst Griekenland maar eens redden, dan zien we daarna wel weer verder”, zegt activist Ed Boerlage. Hij twijfelt ook of de economische doorrekening van de spelen wel op orde is. “De geschiedenis heeft uitgewezen dat dergelijke grote projecten altijd duurder uitpakken dan voorzien.”

Volgens Colijn kan Nederland zich de komende jaren beter richten op kleinere evenementen, zoals een grensconflict met België of het WK-Handbal. Colijn: “Bij de finale hoeven we dan ook geen extra politie op te roepen, dat scheelt.” Duitsland, Oostenrijk en Hongarije komen overigens niet in aanmerking als kandidaat-gastland, omdat ze als host optraden bij vorige edities.

http://www.speld.nl/2012/05/26/nederland-maakt-weinig-kans-op-organisatie-woiii/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell - 28 mei 2012

 

 

 

.

 

 


28-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 822)

 

We zullen Jean Pierre van Rossem nog moeten gaan geloven toen hij destijds beweerde dat onze huidige Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) wel over een diploma beschikt maar dat de geschreven thesis die daarbij hoorde niet door haar maar door iemand anders werd geschreven. De wijze waarop deze minister met onze belastinggelden omspringt is ronduit schandalig.

Trouwens de hele subsidieregeling die door de beroepspolitiekers werd uitgewerkt om de groenen te plezieren kan niet anders dan als een reuzeschandaal worden bestempeld. Nagenoeg alles wat we bij herhaling over deze zaak in de voorbije jaren hebben geschreven is nu uitgekomen. De overheid had zich gewoon niet moeten bemoeien met deze materie en de vrije markt haar gang hebben moeten laten gaan. We zouden er dan vandaag stukken beter hebben voorgestaan. Het totale kostenplaatje loopt in de miljarden en heeft tot niets gediend.

De huidige productie van "groene stroom" dankzij de zonnepanelen is nog steeds verwaarloosbaar. Bovendien zijn het alleen diegenen die er als de kippen bij waren om dergelijke panelen te installeren die er nog gedurende vele jaren op kosten van alle andere belastingbetalers zullen kunnen van profiteren. Men begon met het waanzinnig bedrag van 450 euro per 1000 kWh geproduceerde stroom.

Daardoor werden er plots véél meer zonnepanelen in gebruik genomen dan wat er zou gebeurd zijn in een normale vrije markt. Daardoor werd deze sector op artificiële wijze geholpen met een hoop financiele zuurstof. Nu het zinloze snoepje terug wordt afgepakt kreunt die hele sector en gaat het ene na het andere bedrijf de boeken moeten gaan neerleggen. Bovendien zijn al die zonnepanelen die enkele jaren geleden door die zinloze wetgeving werden aangeschaft véél minder performant dan de pannelen die nu op de markt worden aangeboden.
De overheid gaat ons geld dus nog vele jaren verbrassen om zonnepanelen te subsidieren die nog niet op punt stonden toen ze werden in werking gesteld en waarvan iedereen wist dat die technologisch snel zouden voorbijgestreefd zijn. We hebben dit bij herhaling geschreven en kunnen nu alleen vaststellen dat er van de 450 euro per 1000kWh en de 20 jarige looptijd bijna weinig of niets meer overblijft.

Nadat men ging afwijken van de 450 euro heeft de overheid nieuwe verbintenissen aangegaan waarbij nieuwkomers steeds maar minder zouden ontvangen indien ze hun zonnepanelen later zouden bestellen. Zo zou men van 450 naar 350 en dan weer 330 enz. gaan om uiteindelijk in 2016 de 90 euro per kWh te bereiken. Maar zoals steeds meer en meer blijkt is een belofte van de overheid steeds met een korreltje zout te nemen en gaat men nu reeds vanaf 1 augustus de subsidies laten dalen tot 90 euro omdat er geen geld meer is om al die zinloze gemaakte beloften in te lossen. Het gevolg is dus dat al diegenen die vandaag zonnepanelen plaatsen die véél performanter zijn gestraft worden omdat ze hebben gewacht tot het ogenblik dat deze nieuwe uitvinding meer op punt stond. Bovendien gaat men ook de termijn van 20 jaar halveren.

De miljarden die dus gedurende de volgende jaren aan die snelbeslissers zullen moeten uitgekeerd worden zijn gewoon weggesmeten geld en zullen voor onze toekomstige efficiente energiebevoorrading tot niets hebben gediend.

We blijven erbij dat al diegenen die op dergelijke slungelachtige wijze met onze belastingcenten hebben omgesprongen zwaar zouden moeten bestraft worden. Aangezien de meeste van deze beroepspolitiekers grote geldverdieners zijn is dit dan zelf wederom geen groot probleem meer aangezien ze hun welverdiende straf nu zullen kunnen afkopen en dit dankzij een nieuwe en zoveelste idiote wet waarbij criminelen met véél geld al fluitend hun welverdiende straf zullen kunnen ontlopen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4Holland lanceert zich in Amsterdam

 

 

De politie heeft zondagavond de woordvoerder van Sharia4Holland aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging aan het adres van Geert Wilders. Dat heeft de politie laten weten. Wilders heeft aangifte gedaan, aldus de politie. De spreker, een 29-jarige man uit Woerden, noemde Wilders vrijdag op de Dam in Amsterdam „deze hond van de Romeinen” met wie „we dealen” als Nederland een islamitische staat wordt. Ook adviseerde hij lering te trekken „uit het geval van Theo van Gogh”.

De politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie begonnen zaterdag met een onderzoek naar aanleiding van de uitspraken van leden van Sharia4Holland. Eerder zondag uitte VVD-fractieleider in Amsterdam, Robert Flos, kritiek op de houding van de politie tijdens de toespraak bij het Nationaal Monument. Op televisiezender AT5 zei hij zondag het vreemd te vinden dat de politie niet ingreep toen de sprekers Wilders met de dood bedreigden, terwijl dat volgens Flos een strafbaar feit is. Een omstander die wel probeerde in te grijpen, werd door de politie hardhandig afgevoerd. Flos zegt ook geschokt te zijn dat „bij ons monument van de vrijheid zo'n boodschap van onvrijheid wordt verkondigd”. Volgens AT5 gaat Flos burgemeester Eberhard van der Laan om opheldering vragen.

Met de gekende softe mentaliteit van het linkse Nederland, is het niet te verwonderen dat een omstaander brutaal afgevoerd wordt door de politie, terwijl de soepjurken hun dreigende taal in volle openheid kunnen uitspreken. Het gidsenland Nederland is nu een voorbeeld van Westerse dubbelzinnigheid.

Bron : de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saudi-Arabische moslima zet *kleding-politie* voor schut

 

 

Natuurlijk is het onze zaak niet, hoe de moslims hun leven organiseren in hun Prachtlanden. Ware het niet dat de Vijfde Kolonne(s) die in Europa massaal rondwaren, stelselmatig de achterlijke gewoontes en tradities die ze zogenaamd uit hun koran puren, ook willen importeren bij ons uit naam van de godsdienstvrijheid. In Saudi-Arabië, het Paradijs op Aarde voor de moslims en vooral voor de ondersoort van hun vrouwen, ziet de zogenaamde kledingpolitie er op toe dat de dames zich houden aan de modieuze voorschriften van de koran.

 In een van de luxueuze winkelgalerijen wordt een vrouwtje op de hielen gezeten door zo'n mannelijk exemplaar die haar uit het shoppingcenter probeert te verjagen omdat ze nagellak op heeft. Inderdaad, een grove overtreding. Maar de kerel heeft pech, want het vrouwtje is niet op haar mondje gevallen, ze bijt heftig van zich af én ze filmt het gebeuren. Dat zegt ze trouwens ook en ze voegt er aan toe, dat ze het filmpje direct op Twitter en Facebook zal plaatsen.Is de vraag, of die Arabische gestapo begrijpt wat Twitter en Facebook is. Plots duiken er drie nomale politie-agenten op, het is niet duidelijk, wie hen heeft opgeroepen, maar zij stellen zich alleszins op tussen de godsdienstgek en de niet aflatende dolle moslima. Veel heeft het allemaal niet om het lijf maar dit gebeuren bewijst dat ook in het Kwezelland bij uitstek sommige vrouwen het zat zijn behandeld te worden als onderdanig kweekvee.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Malmö tot Molenbeek

 

Een undercoverreportage van de Zweedse openbare omroep heeft voor heel wat opschudding gezorgd. Volgens onafhankelijk publicist Filip van Laenen toonde de reportage immers aan dat imams aan enkele van de grootste moskeeën van het Scandinavische land zich weinig aantrekken van de Zweedse wetten wanneer ze hun gelovigen raad geven, en vrouwen aanraden tot volledige onderwerping aan hun man.

2 op 10

De programmamakers stuurden twee vrouwen, gehuld in niqaab, naar de tien grootste moskeeën van het land voor een persoonlijk gesprek met de imams. Eén van hen vertelde in het onderhoud dat haar man haar sloeg, getrouwd was met een tweede vrouw, en dat ze niet meer met hem naar bed wou gaan. In zes van de moskeeën werd haar aangeraden toch met haar man naar bed te gaan, wanneer hij maar wilde. Slechts in twee moskeeën raadde men haar aan de zaak bij de politie aan te geven, terwijl haar dat in zes moskeeën ten stelligste werd afgeraden. Slechts twee imams vertelden dat polygamie in strijd is met de Zweedse wetgeving.

Taqiyya

Bovendien bleek de raad die de imams gaven in sommige gevallen te verschillen, al naargelang ze wisten of er camera’s draaiden of niet. Dat is natuurlijk niets anders dan de praktische toepassing van de zogenaamde taqiyya, het islamitische handigheidje dat moslims toelaat niet-moslims om de tuin te leiden.

Een suggestie voor de VRT

Zoals een reportage van de RTBf onlangs nog aantoonde, is het in eigen land niet veel beter gesteld. Toen de reportagemakers een kijkje gingen nemen in een van de ‘lokale boekhandels’ van Molenbeek viel hun mond open. De bestsellerslijst stond bol van literatuur die niet bepaald een pleidooi houdt voor de gelijkheid van man en vrouw. In verschillende boeken staat “dat de man meer kwaliteiten heeft dan de vrouw, dat de meeste bewoners van de hel vrouwen zijn en dat een vrouw die niet wil slapen met haar man zich aan de woede van Allah blootstelt.” En wie herinnert zich nog de onthullende reportage die Hind Fraihi, een jonge onderzoeksjournaliste die gedurende twee maanden onderdook in hartje Molenbeek, zeven jaar geleden al maakte? We tonen de video uit 2006 hieronder nogmaals. Maak u geen illusies, de toestand is niet verbeterd sedertdien

Ondertussen is het – zoals Van Laenen terecht stelt – wachten op een diepgravende reportage van onze openbare omroep om te onderzoeken of de toestand (elders) in Vlaanderen zoveel beter is…

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Creyelman richt zich tot moslimsgemeenschap

 

In een open brief tot de islamitische gemeenschap vraagt Vlaams parlementslid Frank Creyelman om respect vanwege de moslims voor het gastland. “Enkele decennia geleden kwamen jullie naar Vlaanderen om er betere leefomstandigheden te vinden. Jullie konden onmiddellijk genieten van de sociale en maatschappelijke voordelen die dit land te bieden heeft. Jullie kinderen kunnen deelnemen aan één van de beste onderwijssystemen ter wereld. Worden jullie ziek dan is er een efficiënte gezondheidszorg. Heb je geen werk dan is er een werkloosheidsvergoeding. Na jaren werkloosheidsvergoeding is er het leefloon en een moderne sociale woning. Jullie kunnen jullie stem laten horen in alle vrijheid. Een vrijheid die in geen enkel moslimland zo absoluut is als hier”, aldus Creyelman.

Nieuwe eisen

Nagels met koppen als u het ons vraagt. De moslimgemeenschap moet eindelijk de keuze maken om Vlaming te worden onder de Vlamingen of te kiezen voor de terugkeer. Een tussenweg brengt immers een steeds verdergaand eisenpakket met zich mee. “De radicalen onder jullie willen zelfs raken aan de fundamenten van onze beschaving. Zij willen dat allerlei rechten en gebruiken worden getolereerd waarvan Vlamingen gruwen: ongelijke behandeling van vrouwen en holebi’s, gedwongen huwelijken, halalvoedsel in scholen, eerwraak, gescheiden zwemlessen, ritueel slachten, aparte begraafplaatsen, dragen van hoofddoeken in openbare dienst… Het houdt maar niet op. Na iedere toegeving volgt een nieuwe eis”, besluit Frank Creyelman.

Website

Het Vlaams Belang hoopt dat een groot deel van de moslims de confrontatie niet wil en in een normale westerse samenleving wil verder leven. Daarom is een website opgestart waarin moslims zich kunnen distantiëren van de uitwassen van de islam en de toenemende radicale tendensen. Hier kunnen zij een verklaring ondertekenen gebaseerd op de Sint-Petersburgverklaring van onder meer Ayaan Hirsi Ali en een aantal vooraanstaande moslims. Het Vlaams Belang wil met deze precampagne de islamitische gemeenschap de kans geven om zich duidelijk uit te spreken en hoopt dat zo veel mogelijk moslims die uitgestoken hand zullen aannemen.


27-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef ... de Elisabethwedstrijd is voorbij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Het zijn slechts enkele tientallen lezers die geïnteresseerd zijn in de voorbije Elisabethwedstrijd (voortgaand op de bezoekers bij Het Oranje Theehuis) en enkele duizenden anderen die dit gebeuren een saaie bedoening vinden.  Laat voor een keer op de drie jaar dat deze befaamde marathon voor viool, piano of zang de gemoederen beroert, de kleine minderheid even aan haar trekken komen. Dank voor uw begrip.

Voorbije nacht om kwart na één kondigde de dirigent, musicus en juryvoorzitter Arie Van Lysebeth met de vereiste pathos die eigen is aan dit elitaire gebeuren, de resultaten af, nadat hij eerst een applaus had gevraagd voor de aanwezige koningin Fabiola, die vergezeld was van Mathilde.  Als Arie had medegedeeld aan het overwegend royalistische publiek in de drie talen (Nl, F en E) dat het kleine vrouwtje een dagelijkse vergoeding ontvangt, door ons allen gracieus afgestaan van 27.000 euri, dan hadden de aanwezigen dat ook toegejuicht.

Ik ben ontzettend tevreden dat ik elke avond de uitzendingen heb kunnen volgen en ik sta zoals steeds vol bewondering voor de volharding en het talent van  de 12 jonge laureaten (tussen 17 en 28 jaar).  Ook de commentaren tijdens de onderbrekingen zijn steeds genietbaar, je steekt er altijd wat van op, ook als de heren (dit jaar waren er nauwelijks dames, behalve de vaste Klara-presentatrice Katelijne Boon -foto-  met de mooie benen). Een technische  expert inzake viool ben ik niet maar ik beschik nog steeds over goede oren en wat ik al lang weet, werd nu ook door de experten expliciet verteld : ook de fysieke verschijning, de présence van de musicus beïnvloeden mede de beoordeling van zijn of haar prestatie.  Een radioluisteraar baseert zijn mening uitsluitend op het auditieve maar het publiek in de zaal en de televisiekijker ondergaat een extra invloed die de musicus fysiek uitstraalt. Het heeft niet zo zeer met mooi of lelijk te maken maar wel met charisma.

In de vioolwedstrijd wordt eerst een sonate gespeeld (een samenspel met piano), vervolgens een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd hedendaags stuk met orkest en tot slot een vioolconcert naar eigen keuze. Vandaar dat je bijvoorbeeld viermaal Sibelius en driemaal Tsjaikovski krijgt maar laat dat geen hinderpaal zijn voor de echte liefhebbers. 

Ik heb twaalf maal de hedendaagse compositie kunnen  beluisteren, maar dat waren de klassieke uitwijkmomenten om wat in de keuken te gaan schransen, of op kantoor de mails te gaan lezen, want het stuk was niet om aan te horen. Dat is een persoonlijke mening en niemand moet het er mee eens zijn.  De uitleg die de experten er bij gaven, bracht geen enkel soelaas, behalve dat men zich afvroeg of dit wel een goede keuze was.  Tot een jurylid voor de compositiewedstrijd,  toen het afgelopen was, kwam verklaren dat de viool-laureaten niet hadden begrepen, dat dit stuk niet moest benaderd worden, zoals de meesten hadden gedaan als een klassiek 19de eeuws concert maar als een 21ste eeuw muziekstuk ... Waarom niemand van de experten tijdens de vorige uitzendingen op die verklaring was gekomen, bewijst dat je met al de technische uiteenzettingen en geleerde toelichtingen ook niet verder komt dan Piet Snot die als hij het niet weet er zich tussenuit lult met "ho, wat is dit een interessant stuk" ... Het werk blijft voor mij hoe dan ook vijgen na Pasen.

Het grappigste  onderdeel van de avond (jazeker, met klassieke kunst valt best te lachen) was ongetwijfeld de kennismaking met de Japanse componist van dat horribel stuk muziek. Een jonge, sympathieke en vriendelijke knul die in het Frans geïnterviewd werd door Katelijne. Co-presentator Thomas Vanderveken weet wannneer hij afwezig moet zijn. De Japanner ratelde er vlot op los in iets wat soms Franse klanken leken te zijn maar er viel niets op te maken van wat de brave man zei. Katelijne hield zich kranig maar haar wanhoop steeg met het moment en zij deed een poging door te vertalen met de woorden, "u hoort het zelf, wat Tsunami Suzuki (of iets dergelijks) zegde".  Een ding was overduidelijk, de man sprak een taal, zoals de muziek die hij gecomponeerd had.  Chinees, of in dit geval, Japans.

Ik had drie namen vooropgesteld, van wie ik dacht dat zij in aanmerking zouden komen voor de eerste 3 podiumplaatsen.  U kan het in de laatste bijdrage over dit onderwerp nalezen.  Laat nu toch nummer 1, de Rus Baranov en nummer 2, de Japanner Tatsuki Narita tot mijn trio favorieten behoord hebben. Een reden te meer om mij goed te voelen. En u ook, want u bent er nu van verlost van die vervelende stukjes. Vanavond op Canvas kan u de volledige heruitzending van gisteren bekijken, inclusief de hilarische tussenkomst van de Japanse componist. Hoop ik toch. En u krijgt er twee absoluut boeiende 17-jarige violisten bij die u soms naar adem zullen doen snakken.

U kan natuurlijk ook gewoon in de tuin gaan zitten, een terrasje doen of een praatje maken met de buren en nog zoveel meer.

Bij leven en welzijn tot over drie jaar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 27 mei 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Veel illegalen in de gevangenis ?

Hoeveel illegalen zitten er in onze gevangenissen met een regularisatie-aanvraag ?

Hoeveel illegalen zitten er in onze gevangenissen met een regularisatie aanvraag én een verblijf in één of meerdere buitenlandse gevangenissen ?

Hoeveel criminele illegalen lopen vrij rond met een regularisatie aanvraag ?

VEEL GRAAAAAALIJK VEEL! (gralijk=verschrikkelijk)

Patrick C.

*****

Het Nieuwsblad en Angeltjes

Ik moet nog steeds terugdenken aan die vriendelijke heren en dames die Angeltjes ondanks alles, angstvallig blijven leze . Ze wensen toch een beetje op de hoogte te blijven van de rauwe realiteit daieons dagelijks rond de oren mept. Op zoek naar verademing ,positieve punten , verteerbaar aangenaam nieuws. Ik kon het heden allemaal vinden in de kwaliteitskrant, Het Nieuwsblad  : " De borsten van bikinimodel Kate Upton floepen er bijna uit" met een foto als bewijs van objectieve berichtgeving ! Niet alleen Angeltjes is geloofwaardig en objectief.

René

*****

Blog 

Dit blog trekt op niks

James Johan

NvdR Angeltjes : Met iw welsprekende reactie, wordt het al wat beter.

*****

Nieuwe politieke beweging

In Vlaanderen is er een nieuwe politieke beweging die wel trouw blijft aan haar principes. Http://www.solidarisme.be

n-sa

NvdR Angeltjes : Bent u familie van n-va ?

*****

Vlamingen in België ?

Het is niet serieus enige negatieve opmerking te maken over OekraIne.  Laten we een vergelijking maken. In deze mafiose Franse heerlijkheid wordt het Vlaams, als het al gesproken wordt, door de Belgen geradbraakt en verkracht tot in het onverstaanbare .

"Onze" verkozenen(?) zie ik nog niet op de vuist gaan om HUN taal te verdedigen of de wettelijke norm af te dwingen. Bij het negeren of verkrachten of het onwettig wijzigen van de GRONDWET  heb ik enkel een stem uit de quantité négligeable gehoord.

Hetzelfde met de miserie in Brussel en niet alleen in het laatste schoolconflict. Het laffe gedrag, de kruiperigheid en de tolerantie van de hovaardige ministerinnen op internationaal vlak zegt alles over hun ingesteldheid en hun waarde. Waardigheid is iets heel anders.  Voor het geld en niet pour la patrie danst de beer. En dat we geld hebben, wordt dagelijks geétaleerd. Voor de premier geen onconfortabel regeringsvliegtuig dat ergens defect staat met ongemakkelijke zitjes, maar een klein plaatsje in de first-class met een lijnvliegtuig moet kunnen. Nee nee, niet gecharterd, één plaatsje zelf betaald, laat hij weten. Het ruggetje is zooo fragiel nietwaar. Hij zal het toch niet betaald hebben met de 3,5% kadastrale belasting die meer te betalen valt zeker ? Je ziet, het komt allemaal wel op z'n poten terecht. Dus geen paniek, ook DEXIA maakt winst, zeggen ze.Voeg daarbij nog een minister van financiën die erg tevreden is als hij van derden moet horen zeggen dat er links en rechts nog miljoenen liggen die men vergeten te innen is. Voor deze maand is het genoeg geweest, we zullen maar stoppen want het is niet meer om te lachen.O vaderland o-ho heerlijk land der Be-he-helgen ...( Leg de nadruk bij het zingen, op de drie laatste lettergrepen aub. )

Vanwege Daniel

*****

Hoelang nog?

Als ik het binnenlands, buitenlands, democratisch en barbaars nieuws overloop, dan moet ik bekennen dat me de tranen in de ogen staan, niet van te lachen maar van verdriet door het zien van al dat verraad dat gepleegd wordt t.o.v. onze beschaving, onze welvaart, onze veiligheid en onze leefbaarheid.

Blijkbaar moet alles kapot, zodat de verraders weer kunnen uitpakken met ‘dat gaan wij opbouwen met uw geld’ waarbij zij uiteraard de belangrijkste postjes inpakken, de postjes heel dicht bij de kassa zoals u wel zult weten. Ze staan allen van de toren of minaret te blazen met uitspraken en beloftes die ze nooit kunnen uitvoeren. Uiteraard trappen wéér veel domme Vlamingen in die achterlijke val want sprookjes klinken toch zo mooi, veel mooier dan de waarheid daarom dat die waarheid dan ook zoveel mogelijk verzwegen wordt.

De linkse bende kan niet zien dat bepaalde mensen het ‘redelijk’ goed hebben, ze moeten hun perverse kronkels eruit smijten, nu weer met de successierechten, dan heb je als ouders hard gewerkt en goed gespaard om dat aan uw kinderen te geven zodat ze een steuntje in de rug hebben bij de steeds moeilijkere start, voor de linksen is dat fout, het moet verdeeld worden onder allen die nooit een poot uitgestoken hebben dus ook de klaplopers, tafelschuimers, nietsnutten, paria’s, messentrekkers, barbaren en nog van dat fraais op ons grondgebied, dus gaan ze die gift aan je kinderen bestempelen als een misdrijf. Kan het nog ziekelijker? Gaan wij Vlamingen ons nog verder laten terroriseren door die bende die werkt voor ONS, die ten dienste staat van ONS? Laat het toch snel oktober 2012 én juni 2014 zijn zodat we dat gespuis kunnen wegjagen voor er ongelukken gaan gebeuren.

Jean

*****

Tof van Angeltjes om zo aan ons te denken.

Beste Ray en redactie, Woorden komen tekort, maar onze harten zijn nu nog voller. Piazzolla! Hoe weten jullie dat dit één van de uitverkoren muzikanten is van ons? Luis Mexico/Mariano ook al. Dank voor de attentie, het doet ons heel heel veel deugd.Een dikke gemeende knuffel van

Kriske en Luc

*****

Belige

De "ronde van Belige" komt allicht uit hetzelfde vaatje als de hartenkreet "kill the juice".

Beschamend voor de financiers van de 0000 en een teken aan de wand van de mestput.

Lucky9

*****

Aflaten te koop !

Geachte redactie,  Koop uw straf af! Bij kontante betaling 5% korting! Het chronische kastekort bij Don Elio doet de meest bizarre manieren ontstaan om aan geld te geraken.

Ministerin Turtelbaum heeft een lumineus idee uit haar wilde haardos getoverd om hieraan wat te verhelpen. Zware criminelen kunnen hun straf en zelfs schrapping van hun daden uit het strafregister afkopen als ze bereid zijn in hun geldbeugel te tasten. Welke feiten in aanmerking komen die als "aflaat" kunnen afgekocht worden, valt nog te onderhandelen, terrorisme en samenzwering tegen de staat kunnen alvast niet.

Naar verluidt, zou het aanbod wel tamelijk ruim zijn om de rendabiliteit van de "commercie" te verzekeren. We gaan er met de dag beter op vooruit in dit onland. Na de overbescherming van de tafelschuimers komen de criminelen aan de beurt. Zware criminelen die een aardige duit in de zwarte kous zitten hebben, zullen hun ogen en oren niet geloven. Wie pech heeft en tegen de lamp loopt maar over poen beschikt, kan zijn vrijheid simpelweg afkopen.

En geloof me vrij, al het gemekker over "we zullen streng toezien" en niet te vlug toezeggen is praat voor de vaak. Misdadigers kunnen met misdaadgeld de dans ontspringen.

Ethiek en moraal tellen niet meer mee. Hier met de poen, daar is het om te doen.

mvg - Senior

*****

Minnelijke schikking bij zware misdrijven.

Is Turtelboom plots debiel geworden? Klasse-justitie ? Niet brommen in "onze" overbevolkte gevangenissen, maar geld op tafel leggen voor een straf onder de 2 jaar ?

Bijlange niet. Het is louter toevallig een verlengd weekeinde. Pinksteren, als de vurige vlammen neerdalen boven de hoofden van de blauwe smurfen met de bevoegdheid een MB uit te vaardigen. Dat is geen koninklijk maar een ministerieel besluit. Hou de "Moniteur Belge" maar in het oog.

Al deze heisa is dus voor niks want gedurende luttele uren of hoogstens dagen zullen enkele speciaal geselecteerde profiteurs kunnen "genieten" van deze maffiose, ... heu maffe beslissing.

Nadien is het terug gewoon enkelband of loslopen op zijn mohammedaans, al ben ik echt benieuwd naar de naam van de geprivilegieerde begunstigden. O labà! De oewet op de praaivasie laat dat niet toe. Hoe zou dat nu toch kunnen komen?!

Jammer, maar geen wonder. In 1998 werd de private valsheid in geschriften ook al afgeschaft op aandringen van CD & allles behalve V. Met de hulp van de blauwe smurfen, terwijl de sossen uit alle macht hun kak inhielden. Ik wil me echt niet voorstellen waarom.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Complete normvervaging bij Justitie : Om de poen is het te doen ! Criminelen stelen, de staat ook.

 

Openbaar aanklagers mogen voor misdrijven waarop tot twintig jaar cel staat, deals sluiten met de verdachte criminelen. Dat was al sinds halverwege vorig jaar zo door de nieuwe wet op de minnelijke schikking, maar nu is er een nationale rondzendbrief die het gebruik van dit soort minnelijke schikkingen in strafzaken regelt, schrijft De Tijd.

De rondzendbrief bevat een lijst van misdrijven waarvoor criminelen hun proces mogen afkopen. Op die lijst staan onder meer corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting.

Volgens De Tijd kan de rondzendbrief tot controverse leiden. Zo kan de deal - zoals in de wet staat - op elk moment gesloten worden, ook tijdens of zelfs na een proces, zo lang de veroordeling niet definitief is. De schikking kan zelfs lager uitvallen dan de uitgesproken straf en de behandelende rechters mogen niet oordelen of de schikking opportuun of proportioneel is. Dat stond allemaal al in de wet. Verdachten die kunnen betalen, behouden ook een blanco strafblad, terwijl andere verdachten in dezelfde zaak nog altijd vervolgd kunnen worden.

Voor minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) is het een goede zaak dat alle aanklagers nu dezelfde richtlijnen hebben. "Nu kan de wet volop worden toegepast", zegt ze. De minister wijst erop dat de rondzendbrief bepaalt dat ook de slachtoffers zeggenschap hebben over de schikking. Met andere woorden, iedereen wordt mee in het corrupte bad getrokken.  Daar waar geld in het geding komt, ligt de criminaliteit op de loer.  Benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer de boeven scenario's in mekaar gaan zetten, om deze platte commercialisering van justitie in hun voordeel uit te spelen. Wetende dat veel rechters en aanverwante wereldvreemde figuren zijn die boven en buiten de realiteit zweven. 

Misdaadgeld, daar lust de  criminele belgische staat  wel pap van : wij vragen ons af waar de schaamteloosheid ooit zal stoppen bij de politici ?  Complete normvervaging !

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we maar eens naar Glenn Audenaert luisteren

 

Glenn Audenaert, de directeur van de Brusselse gerechtelijke politie, maakt zich ernstig zorgen over de opmars van cybercriminaliteit.  Glenn is een gladde liberaal, maar hij kent zijn stiel, daar zijn wij van overtuigd, laten we eens luisteren naar wat hij in De Standaard te vertellen heeft.

Opmerkelijke woorden van de Brusselse 'topflik' Glenn Audenaert tijdens een debat in Gent. Plots vertelde de politiebaas dat hij een sticker op zijn webcam plakt. 'Dat doe ik inderdaad. Je hebt geen idee wat er tegenwoordig allemaal technologisch mogelijk is. Die hackers kunnen alles. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn', waarschuwt hij.

Cybercriminaliteit is hét gevaar van de eeuw, benadrukt Audenaert. Ze kent een serieuze opmars en ze is ongelooflijk moeilijk om te bestrijden. 'Het is belangrijk dat er een maatschappelijk debat ontstaat over de digitalisering van de maatschappij. De bevolking moet er zich van bewust zijn dat privélevens via cybercriminaliteit echt bedreigd worden. Via een virtuele wereld is alles mogelijk en via sociaalnetwerksites zoals Facebook kan iedereen alles over je weten.'

Computerexperts geven Glenn Audenaert overschot van gelijk. Je webcam overplakken is geen dom idee, zegt Luc Beirens van de Federal Computer Crime Unit (FCCU). 'We maken het geregeld mee dat hackers binnengeraken op iemands computer en de webcam misbruiken. Onlangs was er nog een slachtoffer dat via e-mail een video kreeg toegestuurd. Hij opende die en zag zichzelf achter de computer zitten, zonder dat hij wist dat hij gefilmd werd door zijn webcam. Intussen hoorde je zijn vrouw praten op de achtergrond. Maar plots verscheen er een beeld van iemand die zichzelf bevredigde. Het leek alsof het die man was omdat je zijn vrouw nog steeds op de achtergrond hoorde. Maar de hackers monteren met opzet zulke filmpjes om hun slachtoffers daar achteraf mee te chanteren', zegt Beirens.

Cybercriminelen zijn in staat om op allerlei manieren je computer te infecteren. Eens dat gebeurd is, zijn er ergere dingen mogelijk dan 'binnengluren' via de webcam. 'Zodra de hackers toegang hebben tot je software zijn de mogelijkheden eindeloos. Dan kunnen ze de volledige controle over je computer nemen en heel makkelijk belangrijke informatie stelen, zoals bijvoorbeeld je gegevens voor pc banking', zegt Beirens.

Experts wijzen er daarom op om goed op te letten als je iets aanklikt op je computer. 'En vooral, zorg dat je computer proper is. Installeer een goed antivirusprogramma en laat je computer geregeld scannen.'

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=H73QJO18


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandelijke misbruiken in Griekenland

 

Honderden kilometers vrijwel lege snelwegen werden betaald met de miljarden uit de Europese Unie.

Nog nooit ontving een land zó'n enorm bedrag aan internationale hulpgelden: 380 miljard euro. En dat staat nog los van de circa 100 miljard euro die Griekenland in eerdere jaren uit het Regionale- en het Structuurfonds van de EU heeft gekregen. Ter vergelijk: de Amerikaanse Marshallhulp na de Tweede Wereldoorlog aan West Europa bedroeg ongeveer 2,1% van het BNP; de Europese hulp aan Griekenland een duizelingwekkende 177%, oftewel € 33.600 per inwoner. Het land zou dus moeten baden in overvloed. Een tochtje door Griekenland geeft echter een totaal ander beeld; buiten Athene kijken we naar een armoedig land waar de tijd 200 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Waar is die bijna 500 miljard euro -waaronder vele miljarden van uw belastinggeld- dan toch gebleven?

Financiële hulp van de EU maakte van Zuid Tirol één van de rijkste en modernst ingerichte gebieden van Europa. In Griekenland zien we buiten Athene echter niets dat op enige agrarische industrialisering lijkt. Veel Grieken hebben nog steeds hun eigen miniboerderijtje en groentetuin. Niemand van hen heeft ooit een cent gezien van de bovengenoemde € 33.600. Om dat bedrag te verdienen moeten de meeste Grieken 3 jaar hard werken op hun eigen land, en dan moet alles meezitten.Honderden kilometers lege snelwegen.

Sporen van de massale geldstroom uit de EU zijn er overigens wel. Honderden kilometers splinternieuwe, door Europa gefinancierde snelwegen doorkruisen het land. Voor wie weet eigenlijk niemand, want auto's zijn er vrijwel niet op te zien (hier een YouTube filmpje van iemand die minutenlang voor de lol op een snelweg fietst, zó uitgestorven is deze). Bovendien is er vaak al om de 10 kilometer een tolstation. 2 euro voor zo'n kleine afstand is geen uitzondering. Ondanks het feit dat er bijna geen verkeer is zijn alle tolhuisjes bezet - één van de tekenen van centralistische planning en het uitdelen van verkiezingsgeschenken in de vorm van nutteloze arbeidsplaatsen.

Moderne ruïnes

Naast de nieuwe snelwegen zijn veel ruïnes te zien. Geen oudheidkundige, zoals de tempel van Zeus of andere sporen van de in een ver verleden ooit hoogstaande Griekse beschaving. Nee, het zijn snelwegruïnes. Bij een willekeurige bocht in de weg is nogal eens een andere bocht te zien, die van niks naar nergens gaat, begint en eindigt in het gras. Deze zinloze stukken snelweg zijn het gevolg van falende bestemmingsplannen die tijdens de bouw van de weg werden gewijzigd. Iemand kende iemand met een stuk land die weigerde dit te verkopen voor de nieuwe snelweg. Dus verschoof men de weg gewoon een stukje, terwijl het zojuist al aangelegde, overbodige deel gewoon bleef liggen. Over kapitaalvernietiging gesproken...

De hele rits moderne ruïnes wordt regelmatig onderbroken door autobedrijven - vooral Franse, vreemd genoeg geen enkele Duitse. Bijna ieder dorp heeft wel zo'n tempel vol met glanzende Peugeots, Renaults en Citroëns, afgewisseld met pick-ups uit Japan en vaak ook van Ford. Overal staan massa's nieuwe auto's te koop, die er bij een nadere blik al heel erg lang blijken te staan.

'Met middelen van de Europese Unie'

Over een lengte van een paar honderd kilometer valt nog iets op: in het landschap staan her en der blauwe borden, klaarblijkelijk zonder enige samenhang en verbinding met een bouwwerk. De meesten zijn al verweerd maar glanzen nog altijd in de felle zon. Op de borden staat in het Grieks en het Engels te lezen: 'Opgericht met Middelen van de Europese Unie', met een krans van twaalf heldergele sterren erom heen. Wat daar dan precies met de Europese gelden werd gebouwd blijft echter meestal een raadsel.

De Europese Commissie berekende dat er al 380 miljard naar Griekenland vloeide. Ambtenaren in Brussel schatten dat daar nog eens circa 100 miljard bovenop is gekomen uit de genoemde EU fondsen. Wat is er met deze gigantische som geld gebeurd? Een goede vraag, zeker in het licht van het feit dat Griekenland ook na de schuldenkwijtschelding nog steeds € 400 miljard euro schuld over heeft.

Miljarden voor vette salarissen en pensioenen

De bankiers in Griekenland, Frankfurt en Londen geven de politici de schuld. Die zouden volgens hen om ge- en herkozen te worden talloze zinloze ambtenarenbanen hebben geschapen. De voormalige minister van Financiën Stefanos Manos heeft dat ook toegegeven: 'Het geld werd in de enorme bureaucratie gepompt, in vette salarissen voor ambtenaren, in vervroegd pensioen, in een veel te ruim uitgerust maar inefficiënt onderwijssysteem, in een land dat boven zijn stand moest leven.' Een bankier bevestigt dit: 'Vóór iedere verkiezing hebben de politici hun aanhangers banen belooft, en na iedere verkiezing hebben ze tienduizenden banen geschapen.'

Commissie voor al 80 jaar opgedroogde zee

Werknemers in de private economie -ambachtslieden, vrije beroepen, kleine ondernemers, zelfstandigen- profiteerden van de topverdienende ambtenaren. Velen van hen hebben echter volkomen zinloze banen. Zo zijn er talloze commissies en comités die samen zo'n 10.000 werknemers hebben en jaarlijks 100 miljoen euro opslokken. Eén zo'n commissie beheert het Kopaïsche meer. 'Probleempje': dit is al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw opgedroogd.

110.000 euro voor spoorwegmedewerkers

Nog een schrijnend voorbeeld: de deels genationaliseerde Griekse Spoorwegen. Deze heeft meer werknemers dan passagiers. Gemiddeld salaris: 110.000 euro (stelt u zich eens voor, meneer de conducteur, die nu tussen Amsterdam en Utrecht de kaartjes controleert!). Oud minister Manos: 'Het zou goedkoper zijn om iedere reiziger met een taxi te vervoeren.'

Naast torenhoge salarissen krijgen ambtenaren ook nog eens riante toelagen: 1300 euro voor een talencursus, het gebruik van een computer of gewoon het op tijd op je werk komen (!!). Bosarbeiders krijgen een bonus omdat ze in... de open lucht werken.

Zinloze bouwprojecten en militaire uitgaven

Allerlei kostbare bouwprojecten zijn slechts tijdelijk in gebruik geweest. Zo hebben de Olympische Spelen in Athene het land met een verlies van 11 miljard euro opgezadeld. Het destijds hagelnieuwe Olympiastadion is nu leeg en vervallen, omdat niemand zich de onderhoudskosten kan veroorloven. Graffiti benadrukt de teloorgang van dit Griekse prestigeproject.

Ook het Griekse leger heeft miljarden verslonden, vaak tot vreugde van Europese defensiebedrijven. Zo werden er zeven jaar geleden voor 270 miljoen euro 333 gebruikte Duitse Leopardtanks gekocht, ondanks het feit dat deze gezien de aard van het Griekse landschap niet in te zetten zijn. Wel werd er bespaard op de munitie voor de tanks: bij een oorlog is het kruit al na één dag verschoten. Daarmee kunnen de Grieken zelfs een invasie uit Cyprus niet tegenhouden.

Banken profiteren enorm

De politici geven op hun beurt de bankiers te schuld. En daar hebben ze een punt, want de banken verdienen aan niets zo goed als aan (rente op) schulden. 70% van alle hulpgelden vloeien dan ook direct in de kas van de Griekse en Europese banken, inclusief de Europese Centrale Bank.

Een groot deel van de miljarden waarmee Europa de Grieken helpt, komt dankzij de onder Duitse druk ingestelde geblokkeerde rekening direct bij de ECB terecht. Zodra de Grieken uit de euro treden -iets dat vrijwel zeker zal gebeuren- dan maakt de ECB opnieuw geld over naar Athene, en wel naar de Griekse Centrale Bank. Deze zorgt er vervolgens voor dat de Griekse banken niet zullen instorten, zodat er gewoon weer nieuwe schulden kunnen worden gemaakt, zei het misschien wat minder dan voorheen.

Bij de recente schuldenkwijtschelding hebben private beleggers flinke verliezen moeten slikken, maar als ze slim waren hadden ze tegelijkertijd tegen Griekenland gewed, waardoor ze tóch winst gemaakt hebben. Net als Morgan Stanley gedaan heeft met de speculaties rond de beursgang van Facebook, die de bank zelf heeft doen mislukken.

Griekse gepensioneerden grote verliezers

Toch waren er wel degelijk verliezers. De Griekse pensioenfondsen raakten bijvoorbeeld 70% van hun kapitaal kwijt. De meeste fondsen denken dan ook dat ze 2012 niet zullen overleven. Velen hebben namelijk in het eerste kwartaal het geld van het hele eerste halve jaar uitgegeven.

Naast het feit dat de Griekse (steen)rijken het land ontvluchten verdwijnt een groot deel van het gespaarde pensioengeld naar het buitenland, omdat de fondsen hun klanten hebben laten weten dat ze de komende jaren geen geld kunnen uitkeren voor medische behandelingen. Gepensioneerden stallen hun geld daarom in bijvoorbeeld Zwitserland, voor het geval dat ze ziek worden -dat gebeurt namelijk wel eens met oudere mensen.

Tragisch mislukt euro-experiment

Mochten Griekse ouderen echter in goede gezondheid blijven verkeren, dan kunnen ze hun kleinkinderen vertellen over een historische periode waarin tevergeefs werd geprobeerd om van een volk van landbouwers, herders, zeelui en filosofen een moderne groei-economie te maken, en van het volkomen mislukte Europese experiment om een land dat genoeg had aan zichzelf in een kunstmatige politieke visie te dwingen. Van het tragische, straks zelfs dramatische misverstand dat totaal verschillende culturen en economieën door een eenheidsmunt zouden kunnen worden samengevoegd.

NSB-coalitie geeft blanco cheque aan Brussel

Voor al deze illusies zullen de Grieken een zware prijs moeten betalen. Het zal voor hen niet meer dan een schrale troost zijn dat de rest van de Europese volken, die eveneens zuchten onder het juk van de fatale euro, een nauwelijks beter lot zal zijn beschoren. Een triest lot, dat gisteren in eigen land bezegeld werd door de NSB (landverraders) coalitie VVD-CDA-PvdA-D66-GroenLinks, die een blanco cheque van minimaal 40 miljard Nederlandse belastingguldens aan 'Brussel' overhandigde, zodat het feest in Zuid Europa op uw kosten nog een poosje kan worden voortgezet. Maar gezien de opiniepeilingen zal velen van u dat (g)een zorg zijn.

Nog niet - tenminste, niet voordat u het blijvend in uw eigen portemonnee zal gaan voelen. Maar dan zal het te laat zijn om het tij nog te keren.


Xander

http://xandernieuws.punt.nl/?id=659811&r=1&tbl_archief=&


26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-Antwerpen congresseert

 

"Onlangs werd ik bedreigd door boerkavrouwen van Sharia4belgium. Ze noemden mij een prostituee en zeiden dat ik naar de hel kon gaan.  Ik zeg tegen dat soort boerkavrouwen : niet ik, maar jullie horen hier niet thuis.Vertrek naar de islamitische woestijngebieden en ga het daar uithangen. Laat mij als Vlaming en Europeaan de vrijheid om een vrije vrouw te zijn in een vrije stad".

Morgen volgt in de loop van de dag een uitgebreid verslag van het VB-congres in Antwerpen.

Foto : Marcel Schuurman

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango - Roberto Alagna - Astor Piazzola - Francis Lopez - Luis Mariano

 

Ik draag deze video op aan Chrisje en Luc : dat zij nog vele jaren mekaar mogen omringen met oprechte liefde en in goede gezondheid.

 

La Cumparsita / Libertango / L'amour c'est un bouquet de violettes Roberto Alagna - Concert C'est magnifique!, Hommage a Luis Mariano - Arènes de Bayonne 24-07-2010 France 3

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisabethwedstrijd : de eindmeet is in zicht

 

Vanavond zijn er nog twee laureaten te beluisteren/te bekijken en dan volgt de proclamatie.  Tot hiertoe hebben wij 3 favorieten voor de podiumplaatsen.  De Japanner Tatsuki Narita, de Rus Andrey Baranov en gisteravond kwam daar nog overtuigend de 19-jarige Amerikaanse  Nancy Zhou aangedenderd, die o.i. een grote kans op goud. Wie zijn wij ?

De Koningin Elisabethwedstrijd zien wij los van zijn belgicistische, franskiljonse en royalistische oorsprong en franjes. Het is een unieke wedstrijd die grote kansen biedt aan jonge uitvoerende kunstenaars en die voor de luisteraars een hoogmis is van melomaan genieten. Het is hartverwarmend vast te stellen, dat deze 12 jonge mensen (de finalisten) tussen 18 en 28 jaar, die bijna allen van rond hun 4 à 5 jaar met muziek bezig zijn en 8 tot 10 uur per dag studeren, de geweldige discipline opbrengen om hun talent te ontwikkelen. Zeker in deze tijden van laisser-aller en "ik ben moe als ik opsta" vormt deze kleine gilde van uitvoerende kunstenaars een hoopvolle uitzondering.

Wij hopen dat de organisatoren van de KEW nog vele jaren zullen verder gaan met deze hoogstaahde traditie zonder in te gaan op de stille verwijten die gemaakt worden door nieuwlichters die op deze klassieke muziek neerkijken en ze graag  vervangen zagen door stampvoetend geschuifel en halfbloot gillend wijvenvolk dat hitsig staat van wit snuifpoeder. "Want ook dat is muziek" verkondigen deze exemplaren van het muzikaal politiek-correct denken : wèg met ons verleden !

Bij Het Oranje Theehuis van Savat kan u vandaag luisteren/kijken naar het Vioolconcerto van Brahms dat vanavond op het programma staat.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Oekraiens parlement is debatteren voorbijgestreefd

 

 

 

Het is een tijdje geleden dat we nog een video hadden met vechtende parlementairen. Oekraïne ,dat in het verleden ook reeds van zich deed spreken, heeft gisteren de wereldpers gehaald met een flink robbertje fysiek geweld. De aanleiding was het gebruik van de Russische taal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Bellege* in de zaal - Katastroof

 

 

.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!