Angeltjes
13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Truken van de foor*

 



Volgens informatie ons door de immer politiek-correcte media verstrekt, gaat de regering van Elio I uitstel vragen aan de E.U. tot na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor de opmaak en het indienen van de begroting van 2013.

De bevoegde minister van begroting Keizer Johan met de Baard verklaarde dat het quasi onmogelijk is om  op ernstige, serene en doordachte wijze aan dit belangrijke rekenwerk te beginnen, gezien de besognes van de vele excellenties met het oog op deze belangrijke stembusslag.

Ik begrijp de bekommernis in deze van de federale zakkenrollers ten volle, zeker als deze bij monde van een integer, gewaardeerd en onbesproken SP.a minister kond gedaan wordt aan lijfeigenen en onderhorigen.  Het zou pervers zijn te denken dat dit "truken van de foor" zouden zijn om de slechte toestand van de staatskas te etaleren voor 14 oktober en de bevolking met wraakgevoelens op te zadelen t.o.v. de huidige bokkenrijders die dag en nacht op jacht zijn naar de centjes van de pachters en ambachtslieden.

Het zou getuigen van een slecht karakter te zeggen dat het risisco om veel stemmen te verliezen te groot is, als nu de ware bedoelingen van deze belastingploeg moesten uitgebracht worden. Niets is minder waar ! Alles loopt naar wens en zoals gepland. Hou de bevolking dom, zodat de federale melkers later ongestoord de belastingbetalers kunnen afromen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gavere : een *normale* transactie door de liberale burgemeester

 

 

Vlaams Belang Gavere heeft bij de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) een klacht ingediend tegen burgemeester Hugo Leroy (Open VLD-VOG) wegens belangenvermenging.

Zijn vrouw kocht een stuk grond van het OCMW aan de Pontweg in Asper en verkocht dat met winst door aan een projectontwikkelaar. Volgens Hugo Leroy gaat het om een stuk grond dat zijn vrouw heeft gekocht en weer verkocht. ‘Dit was zonder meer een wettelijke koop- en verkooptransactie. Meer wil ik daar niet over zeggen', reageert Hugo Leroy.

Zo gaat dat in de politiek van dorp en stad. De blauwe burgemeester handelde niet zelf met voorkennis en prioriteit maar zijn vrouwtje deed het.  Dit bericht stond weggemoffeld in de plaatselijke rubriek bij het Nieuwsblad.

Gavere is een mooie gemeente, gelegen aan de Schelde tussen Gent en Oudenaarde met 12000 inwoners, bestuurd door een coalitie Open-VLD en sp.a-spirit en één VB-er in de oppositie. Bent u ook razend nieuwsgierig hoe deze duidelijk sjoemelaffaire zal aflopen ?  Wat denkt u ? Wordt het een proces ? Of een sisser ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter en *His Master's Voice*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren morgen op TV het dubbelinterview gezien, door mijn geliefde Lisbeth Bimbo afgenomen van Filip De Winter en een hoge flik uit Antwerpen

Zoals gewoonlijk sloeg FDW nagels met koppen in verband met de islam, de criminaliteit (zelfde verschil), de falende justitie, de onveiligheid, en al die andere dingen die het leven van de met de gave des onderscheids gezegende burger vergallen.

Niets van dat alles bij de superflik uit Antwerpen. Die reciteerde braaf de litanie van dooddoeners en gemeenplaatsen die hem door de politiek correcte kaste waren voorgekauwd en ingelepeld. Niks onveiligheid, iedereen is braaf en mooi en nog meer nonsens.

Natuurlijk kwam FDW als overwinnaar uit dit minidebat, dit zeer tot ongenoegen van de heer Lamyn. Al moet ik toegeven dat de heren en dame mekaar op het einde van de discussie beleefd de hand gaven, iets dat een paar jaren terug volkomen ondenkbaar zou geweest zijn. Beginnen de politiek correcte dames en heren misschien (eindelijk) in te zien dat het vermaledijde VB misschien toch al die tijd gelijk had?  Hoop doet leven.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je zou het niet verwachten : Turkse chantage

 

Aansluitend op ons artikel over de mogelijkheid in de Schengenzone weer grenscontroles in te voeren, voert Turkije de druk op om visumvrijheid voor Turken die naar de EU willen reizen te verwerven.  75% van de illegale immigranten en asielbedriegers komen via Turkije Europa binnen.  Erdogan onderneemt daartegen niets.  De illegalen worden zo snel mogelijk doorgesluisd en gebruikt om de EU te chanteren.  Turkije heeft nu beloofd de open poort naar het westen te zullen sluiten als er schot in de geëiste visumvrijheid komt. 

De Europese regeringen willen echter niet nog meer druk tijdens de crisis door een stijgend aantal asielzoekers.  Daarom heeft de EU Turkije nu een document in het vooruitzicht gesteld, dat een “perspectief op een visumfaciliteit” biedt en uiteindelijk zou moeten resulteren in een vrijstelling van visumvoorwaarden.  Europa wil dat daar iets tegenover staat: de Turken moeten de illegale immigranten, waarvan onomstotelijk bewezen is dat ze via het Turks grondgebied Europa binnen geraakt zijn, terugnemen.  De Deense voorzitter van de Europese Raad wil eind juni resultaat zien.  Hij is ervan overtuigd dat er schot in de zaak komt.

Men kan zich de vraag stellen of de EU-bonzen zo stom zijn de beloftes van de Turken te geloven of dat ze ons bewust willen een rad voor de ogen draaien.  Hoe dan ook zal het resultaat van de koehandel eindigen in een win-win situatie voor Ankara en een uitbreiding van de immigratieverrijking in Europa:  wij krijgen can bovenop de illegalen er ook de Turken erbij – visumvrij!

Floriaan Terbeke

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 829)

 


Het is de taak van de overheid om er voor te zorgen dat een land op een ordentelijke wijze wordt bestuurd. Eén van die taken bestaat er in er voor te zorgen dat misdadigers die zware criminele feiten plegen ook zwaar worden gestraft en gedurende een bepaalde tijd tot inkeer kunnen komen in een gevangenis.

In een gevangenis vliegen is een straf en zou de gevangene zodanig moeten afschrikken dat hij er alles aan doet om er nooit meer in te geraken. Vroeger kon de gevangene alleen rekenen op een strozak; een tafeltje en een stoel en een kraantje koud water om de emmer niet te vergeten waarop hij zijn gevoeg kon doen. In deze trieste cel kon hij dan de dagen aftellen tot aan zijn vrijlating.

Maar onze overheden meenden dat het geen slecht idee zou zijn om de gevangenen wat te pamperen en huntijdelijk verblijf  wat aangenamer te maken. Zo mochten ze steeds meer  bezoek ontvangen en kregen ze toegang tot een biblioteek ; men ging verder en gaf hen de mogelijkheid om regelmatig een douche te nemen en voor de sportieven onder hen kwam er zelfs een fitnesszaaltje bij. Ook een radio of TV-toestel werd ter beschikking gesteld om er de huiselijke sfeer in te brengen.

Op deze wijze begon een gevangenis steeds meer en meer op een hotel te lijken en kon men zich de vraag stellen of  brave, arme en hongerige inwoners er begonnen aan te denken om iets te mispeuteren zodat zij ook gratis huisvesting, voeding, verwarming gratis TV,  fitness enz. zouden kunnen bekomen.

Maar het strafste van dit verhaal over het gepamper van gevangenen lazen we gisteren in DE NIEUWE GAZET en nog wel op de frontpagina.

OPSTAND IN BRUGSE GEVANGENIS : "In de gevangenis van Brugge weigerden gisteren zo'n 30 gedetineerden na de wandeling terug te keren naar hun cel. De gevangenen-allemaal langgestraften-eisten onder meer een warmwaterkoker en een microgolf op hun cel, kortere wachttijden voor hun familie om hen te bezoeken, halalvoedsel, meer sport en méér zenders op TV. Om hun eisen kracht bij te zetten, staken ze een pergola in brand, braken ze fitnessstoestellen af, gooiden ze met stenen en vernielden ze de omheining en de prikkeldraad".

Dit is dus het gevolg van al dat zinloos gepamper. Morgen eisen deze criminelen nog een ijskast met champagne; iedere dag nieuwe modieuze kleding enz. Dat dergelijke fratsen in ons land allemaal mogelijk zijn, is om de muren op te lopen. Wij zouden na dergelijke feiten aan de gevangenen laten weten dat ze de totale schade moeten betalen voor ze ooit op vrije voeten kunnen gesteld worden. Ze kunnen daarvoor beroep doen op relaties en familie die hen nu komen bezoeken. Als straf voor hun gedrag mochten ze nu gedurende een volledig jaar hun cel niet meer verlaten; tijdelijk geen bezoek meer; geen radio of TV meer; geen boeken; geen enkele keuzemogelijkheid meer betreffende verstrekte maaltijden enz. enz. We zouden hen dan terug leren wat een gevangenis feitelijk zou moeten zijn.

Maar we lezen dat er in verband met hun eisen een onderhoud komt met de directie. Zo ver is het nu in dit apenland in het kwadraat gekomen.

We menen dat het hoog tijd wordt dat men de graad van seniliteit, van diegenen die voor hij bijhouden van gevangenen in ons land verantwoordelijk zijn, gaat onderzoeken. Er kan daar zeker nog nuttig werk gebeuren.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul de Leeuw bij VTM : Het moet niet altijd goed nieuws zijn

 

Omdat onze kolommen overlopen van goed nieuws, richten wij de spot op een minder aangenaam feit uit de wereld van televisie en ontspanning. VTM, de commerciële Vlaamse zender, gaat samenwerken met de Nederlander Paul de Leeuw. Ik hoor juichkreten opstijgen aan de Reyerslaan : alweer minder kijkerds voor VTM.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt Verder

 

Uit de Nieuwsbrief Nr 239 van 12 juni 2012

 Aan alle kandidaat-actievoerders:

 Wij doen beroep op de vele Vlaamse verenigingen van wie wij in blijde verwachting hopen dat zij in deze moeilijke periode uit hun Vlaamse pijp zullen komen. Deze oproep doen wij ook aan de Vlaamsvoelende supporters. Wij kondigen de volgende acties aan (zie verder) en soms wordt een plaats en uur van afspraak gegeven. Daar zal iemand van de kern staan, meestal met een dubbele vlag. Wil je ons een steuntje geven? Kom dan mét of zonder je eigen leeuwenSTOKvlag tijdig naar de afspraakplaats. Daar zal de verantwoordelijke je enkele tips geven hoe je goed en veilig kunt vlaggen. Let wel: Partijpolitiek hoort niet thuis op onze acties! “Vlaanderen Vlagt” was steeds een groep waar Vlamingen van alle gezindheden broederlijk en zusterlijk in vrede naast en met elkaar actievoeren en “Vlaanderen Vlagt Verder” in dezelfde geest !

 

Contactpersonen:

 

Erik Hebbelinck:  erik.hebbelijnck@telenet.be  Tel. 0478 43 78 01 voor Oost-Vlaanderen.

 

Godfried Duprez:  godfried.duprez@pandora.be  Tel. 0485 35 80 81 voor West-Vlaanderen.

 

Stef Van Lier: stefvanlier@skynet.be Tel. 0485 308554 voor Antwerpen.

 

Louis Hermans: louishermans@euphonynet.be  Tel. 0032 493 68 25 24 of Vic Torbeyns: victor.torbeyns@telenet.be voor Limburg.

 

Luc Dhondt:  luc.dhondt2@telenet.be die doorverwijst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebedsruimtes in Turkse operahuizen en theaters ?

 

Een nieuwe Turkse wet stelt dat er overal in publieke ruimtes zoals winkelcentra, bioscopen, schouwburgen en operagebouwen een “mescid”, een gebedsruimte, moet voorzien worden.  Ahmet Altan, hoofd columnist en uitgever van Taraf, een radicaal liberaal Turks dagblad, is kritisch: “Heeft u ooit al gehoord dat gelovigen zich erover beklaagden dat ze hun geloof niet konden beleven wegens het ontbreken van een gebedsruimte in het opera- of balletgebouw?”  Volgens Altan is de nieuwe wet niet alleen absurd, maar ook slecht bedoeld.  Het bevestigt Erdogans triomf en moet de echte problemen verdoezelen. 

Broodschrijvers van de regeringsgezinde pers nemen de verdediging van Erdogan op.  Zij stellen dat zijn partij, de AKP, het recht en de plicht heeft haar moslimkiezers ter wille te zijn.  En dat seculiere Turken -  zoals Altan - geen waardering tonen voor de eerlijke betrachtingen van Erdogan en andere conservatieven ten gunste van de godsdienstvrijheid.  Zo zou minstens 30% van de Turkse samenleving vijf keer per dag nood hebben gebedsruimtes en het is een dienst aan de bevolking daarin te voorzien. 

Wij hebben zo onze twijfels over de symbiose van een gebedsruimte en de opera.  Enerzijds lijkt het ons praktisch moeilijk uitvoerbaar: wordt er een extra pauze ingelast, waar de seculiere muziekliefhebber geen boodschap aan heeft, anderzijds zal de échte islambelijder geen begrip kunnen opbrengen voor een broeder-gelovige die wil genieten van westerse en profane cultuur. 

De wet voorziet ook de verplichting van een kinderopvang in publiek toegankelijke ruimtes – dus ook in de opera.  Laat ons hopen dat er geluidsisolatie aangebracht wordt. 

 
Floriaan Terbeke

Bron: Hürriyet


12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foufou Belkacem blijft achter de tralies

 

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem van Sharia4Belgium bevestigd. Volgens zijn advocaten was het aanhoudingsbevel nietig. Daarom vroegen ze om Belkacem vrij te laten.

Zijn advocaten Sven Mary en Walter Damen vroegen aan de raadkamer om hun cliënt vrij te laten. Volgens hen is het aanhoudingsbevel, en mogelijk het hele onderzoek, door procedurefouten nietig. Maar de raadkamer volgt hun redenering niet. Belkacem kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Op de zitting van de raadkamer - die nu werd voorgezeten door rechtbankvoorzitter Jacques Mahieu - werd nog een poging ondernomen om het Franstalige stuk te laten vertalen door een beëdigd vertaler, maar dat is volgens de verdediging veel te laat.

De verdediging stelde als tweede argument dat de voorlopige hechtenis een uitzonderingsmaatregel blijft. Die is volgens haar niet langer nodig als Belkacem zich aan een aantal detentievervangende maatregelen wil houden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procedurefouten bij proces Foufou Belkacem ?

 

Meesters Sven Mary en Walter Damen wraken de voorzitter van het hof dat  over Foufou Belkacem moet oordelen. De twee advocaten, gespecialiseerd in juridische dienstverleningen aan de vrienden van de godsdienst van vrede en tolerantie speuren steeds naar procedurefouten om hun kliënten op vrije boeten te krijgen.  Belgische justitie begaat zo vele flaters dat we ons afvragen of dit niet opzettelijk gebeurt. Anderzijds kan het ook zijn, dat die opeenstapeling van vergissingen en stommiteiten een gevolg zou zijn van de vele politieke benoemingen van onkundigen die justitie herleiden tot een onwaarschijnlijk amateurcabaret. De keuze is aan ons. 

Geheel terecht wordt het land B dan ook overal geroemd  door criminele organisaties als een paradijs voor gangsters. Dank aan de politiek.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel en de islam

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Lieten

Vermits deze rode excellentie toch zo begaan is met alle dingen die de islam aanbelangen stel ik voor dat ze vanaf nu een boerka draagt van zodra ze haar neus buiten de deur vertoont. Zo maakt ze dan niet alleen gratis reclame voor haar 'poulains', wij worden niet meer kregelig telkens wij haar verheven uiterlijk moeten ondergaan. Wat men een 'win-win' situatie noemt.

Regus Patoff

*****

Lieten 2

Geachte heer Joris Van Hauthem,

De oorzaak dat ministerin Lieten de ezelin blijft uithangen, ligt in het simpele feit dat deze als een zwaargewicht uitziende bokser wéét dat haar "LIED" bijna uitgezongen is. Als links chagrijnig ... wijf zal het voor haar telkens als een aangenaam orgasme aanvoelen om de rest van haar legislatuur Peeters&co te coujoneren dat het een lieve lust is. Dat ze de sossenpartij hierbij ook beschadigt kan aan haar reet roesten.

Bekijk de arrogante lichaamstaal van dit schepsel en men ziet direkt hoe laat het is. U zal er in elk geval nog werk aan hebben en spaar haar niet hoor.

mvg - Senior

*****

Lieten 3

Ocharme ...

Ree

*****

Lieten 4

Het rode busmens is gechoqueerd ! Alweer een linkse die gechoqueerd is, verdomme wat loopt hier toch veel links zootje gechoqueerd rond. Zouden ze er nu zelf achter gekomen zijn en ervan gechoqueerd raken wat zij door hun ziekelijk wanbeleid veroorzaakt hebben met dat vreemdelingengedoe in ons Vlaanderen?

Hopelijk krijgen ze het nu zelf aan de stok met die vreemdelingen want van ons moeten ze geen steun verwachten en by the way, Vlaamse Marokkanen ken ik niet, ik ken wel Marokkanen met een B papiertje dat ze zomaar gekregen hebben, kwestie om van 2 walletjes te kunnen profiteren op voorwaarde dat ze stemmen voor het linkse zootje. Eerst die dubbele nationaliteit verbieden en de bezitters ervan één afnemen en het stemrecht voor vreemdelingen afschaffen dan pas zullen we wel eens verder zien want wij hebben totaal geen behoefte en zin aan solidariteit met  geweldplegers die totaal geen notie hebben van normen en waarden. Dat allah dat maar opknapt.

Het liefst wil die rode busfluit met anonieme sollicitaties werken, kwestie van de Vlamingen te kunnen provoceren, hopelijk werkt dan geen enkel bedrijf nog met interimkantoren, als bedrijfsleider wil ik zelf bepalen wat voor personeel ik in mijn zaak neem, daar heeft niemand en zeker geen politiekers, zich mee te bemoeien en zeker geen rode gechoqueerde nullen. Enkel bekwame mensen, mensen met normen en waarden, met een proper strafblad komen in aanmerking want wat de klant wil is belangrijk en primeert niet wat een verrader, lees: politieker, wil.

Jean

*****

Belcacem een probleem ?

Ik heb dat artikeltje van GVA gelezen, ben daarna wat gaan liggen om het te verteren. Het is voor mij duidelijk dat ze dat Sharia4 opperhoofd , gewoon een beetje gaan ambeteren , maar voor het overige zal er niet veel gebeuren. Heel dat justitieapparaat stikt in regeltjes, wetten en achterpoortjes om advocaten ook iets te gunnen.

 Na het opdoeken en beeindigen van de koude oorlog werden hier in Belgie en elders organisatie's opgedoekt , ben de naam vergeten. Dit ,zeg maar geheime leger, moest optreden , executeren enz , indien het Oostblok op bepaalde ideeen zou komen die een reeel gevaar voor het land zouden betekenen. Toen Boudewijn werd verstoord tijdens zijn eedaflegging werd de moordenaar(s) van de republiek-roeper nooit gevonden. Dat zijn ook achterpoortjes , wie weet komen die opnieuw tot leven met bescherming door hogerhand.

Dit soort oplossing-senario in de toekomst zou me niet verwonderen. Heel dat extreem Islamgedoe heeft reeds lang de oorlog verklaard . Onze regering reageert met een fanatiek kopstuk wat te ambeteren . Ook VB die er wat wil aan doen deelt mee in de prijzen.

René

*****

Fouad.

Salafisme is het letterlijk uitvoeren van de in de Koran vastgelegde regels. Feitelijk is elke moslim daartoe verplicht vermits de Koran het woord van God is. Elke nuancering of relativering van de Koran is dus godslastering en dient volgens diezelfde Koran met de dood bestraft te worden. Geert Wilders had dus gelijk door te zeggen dat om de problemen met de islam op te lossen allereerst de Koran in zijn huidige vorm moet verboden worden, net zoals andere geschriften (bv. Mein Kampf) die ook aanzetten tot geweld, discriminatie, liegen en bedriegen, (takfir, de !verplichting! om te liegen en te misleiden ten voordele van de islam), jodenhaat, enz.. Er is m.i. geen enkele reden waarom een religieus geschrift boven de wet zou staan.

Rob

*****

Oproep Jade : Kill Van Quickenborne en de blauwen !

De oproep van Jade is volkomen terecht. Wij MOETEN die bende huichelaars, volksverraders, landverraders electoraal afmaken zodat ze NOOIT en NERGENS nog aan de bak komen en elk bedrijf wat dergelijke huichelaars, volksverraders, landverraders durft in dienst te nemen, op eender welke functie, zal hetzelfde lot ondergaan, wij willen nl. definitief af van dergelijk uitschot.

Als we momenteel moeten vernemen dat 2 befdragers zich aan ’t uitsloven zijn om dat stuk crapuul van S4B terug op vrije voeten te krijgen dan moeten wij Vlamingen toch eens heel ernstig gaan nadenken betreffende die befdragers en ons de vraag stellen: horen die wel thuis in onze samenleving ?

Toch raar dat steeds die kletskop uit het Brusselse in de picture komt (Mary)  als het echt uitschot betreft, hoe zou dat nu toch komen?  Ook straffen van 1 week moeten uitgezeten worden, afkomen met geen plaats is zeveren, gebruik dan containers die zijn heel geschikt.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De problemen van Belkacem in 9 vragen

 

 

In de doorgaans voortreffelijke en neutrale rubriek van John de Wit in de Gazet van Janssens, gaat deze juridische expert vandaag dieper in op de problematiek inzake Sharia4Belgium, de situatie waarin de islamkwezel Foufou Belkacem zich bevindt en de mogelijkheden van justitieministerin Medusa Turtelbaum ; vele vragen die plots eminent  op de voorgrond treden. De belgische politiek heeft de gevaren van de islam ontdekt en probeert nu de bokken van de geiten te scheiden : de brave moslims van de stoute extremisten.  Het is een begin.

Sharie4Belgium is eensklaps een dreigend probleem dat niet meer weggelachen kan worden. Iets wat wij bij Angeltjes al van bij de eerste optredens van Foufou Belkacem geschreven hebben : kwezelarij en godsdienstfanatisme op basis van de koran zijn geen cabarettoestanden.  Mannen met baarden die zich hullen in vrouwenkleren en een geruite vaatdoek op het hoofd dragen, doen denken aan de "voil jeannetten" van Aalst maar het zijn gevaarlijke figuren en wervende voorbeelden voor de ontwortelde islamitische jeugd.  Onze vrolijke babbeltjes met een aantal van die jongeren hebben ons al lang overtuigd.

De belgische justitie verslikt zich in de veelheid aan eigen ingewikkelde wetgevingen om de bevolking te beschermen tegen criminele haatfiguren zoals Belkacem. Er wordt veel geroepen in politieke middens momenteel, zeker door Medusa Turtelbaum als soliste op het voortoneel,  het mens zingt vals.

John de Wit benadert de materie veel objectiever en degelijker dan wij dit doen. De moeite waard om kennis te nemen van zijn standpunten.

Savat

 http://www.gva.be/nieuws/experts/johndewit/aid1188790/de-problemen-van-belkacem-in-acht-vragen.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel & Mireille, een fantastisch stel, maar beslist geen fraudeurs

 

Binnenkort : Karel en Mireille De Vlucht verhuizen  naar hun hutje in Gaiole (Toscana)

Na jaren onderzoek besluit de Bijzondere Belastinginspectie dat eurocommissaris Karel De Gucht 'gefraudeerd' heeft door een aandelenwinst van zo'n 1,2 miljoen euro niet aan te geven, meldt De Tijd.

Het fiscaal onderzoek tegen Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht (Open Vld) en zijn echtgenote is klaar, en de uitleg van het echtpaar heeft de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) niet overtuigd. De fiscus heeft het koppel een 'bericht van wijziging' van de belastingaangifte gestuurd. Daarin is sprake van 'fraude' met een meerwaarde van ongeveer 1,2 miljoen euro die het koppel volgens de fiscus had moeten aangeven. Dat gebeurde echter niet.

Oorsprong
De fikse meerwaarde van ongeveer 1,2 miljoen euro dateert van 2005. Toen werd de Belgische verzinkingsgroep Vista verkocht aan de Britse sectorgenoot Hill & Smith. De Gucht had een verkooprecht op de aandelen van Vista, dat hij en andere investeerders van het vroegere Zincpower hadden bedongen bij de oprichting van Vista in 2001. Toen Vista uiteindelijk in 2005 werd overgenomen, wist De Gucht een behoorlijke meerwaarde te realiseren.

Schandalig
De Gucht en zijn advocaat probeerden de belastinginspectie ervan te overtuigen dat de bewuste meerwaarde niet aangegeven moest worden. "We hebben geantwoord dat we het niet eens zijn met de visie van de belastinginspecteur", reageert De Guchts advocaat Victor Dauginet. "Dat de fiscus in zijn bericht van wijziging het woord 'fraude' vermeldt, is ronduit schandalig. Dat is alleen omdat de verjaringstermijn in geval van fraude zeven jaar is en de fiscus de realisatie van de meerwaarde situeert in 2005. Dat laatste betwisten we: ten laatste in 2001 is de meerwaarde gerealiseerd. Dus is alles hoe dan ook verjaard."

Onze schandalige conclusies

Tot zover dit bericht uit Het Laatste Nieuws. De EU-commissaris en zijn echtgenote, de politierechter ontkennen de feiten niet, ze zijn het niet eens met "de visie" van de belastingdienst.  Er zijn veel inwoners van dit ongelukkige land die het niet eens zijn met de aanslagen van Financiën maar die willens nillens afdokken.  Om een andere vergelijking te maken : van de bijna 11000 figuren die in onze propvolle gevangenissen verblijven, is quasi iedereen ervan overtuigd, het slachtoffer te zijn van een rechterlijke dwaling of gewoonweg onschuldig in de petoet te verblijven.

Wat schreef onze vriend Jade vandaag over Van Quickenborne en de blauwen ? Kill them ! (electoraal, bedoeld nietwaar, anders zitten we straks wegens oproepen tot geweld ook in de petoet onze onschuld uit te schreeuwen).

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Solidaire Vakbond tegen de belgicistische syndicaten

 

Terwijl alle peilingen voorspellen dat bij de volgende verkiezingen bijna 50% van de Vlamingen Vlaamsnationaal zal stemmen werden de sociale verkiezingen 2012 opnieuw een lachwekkende schijnvertoning tussen de drie monopolisten ABVV, ACV en ACLVB - die overigens allemaal 'wonnen' en 'tevreden waren', bij gebrek aan uitdager.  In geen enkel ander land in de EU worden de sociale verkiezingen bij wet tot monopolie verklaard van de drie traditionele zuilen.

Vlaamsnationalist Jan Van Der Meirsch uit Gent heeft zich als protest kandidaat gesteld in zijn bedrijf NV Liebaert uit Deinze voor deelname aan de sociale verkiezingen namens de Britse vakbond Solidarity Trade Union (STU), waarvan de Vlaamsnationale vakbond VSV een erkende afdeling is.  Die kandidatuur werd geweigerd.

De weigering van dhr. Van Der Meirsch is voor de STU-VSV een grove schending van het Europese vrij verkeer van diensten, en het bedrijf werd dan ook gedagvaard.  Zowel Belgische Staat, ACV, ABVV als ACLVB hebben zich vrijwillig als procespartijen gemeld om het monopolie te behouden, en erkennen zo het belang van deze unieke poging om de syndicale keuzevrijheid in België te herstellen en van België een klein beetje een normaal democratisch land te maken.  

De zitting met pleidooien heeft plaats vandaag dinsdag 12 juni 2012 om 14.30 uur in het gerechtsgebouw te Gent, Opgeëistenlaan 401C.  Het gaat om een zitting van de Voorzitter van de Arbeidsrechtbank, zetelend zoals in kort geding.  Het VSV-offensief voor échte syndicale vrijheid gaat hiermee een nieuwe fase in. 

Rob Verreycken,  Voorzitter Vlaamse Solidaire Vakbond VSV

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kill Van Quickenborne en de blauwen ! (electoraal)

 

Wat van Quickenborne aangericht heeft aan morele schade en angst  onder de aankomende Vlaamse gepensionneerden, valt niet te meten.

Iedereen moet langer werken ? Ja hoor, of : sommigen mogen nog steeds vroeger uitstappen (tbs) maar moeten dan wel gedurende twee jaar een paar honderd Euro inleveren, vulgaire diefstal. Sommigen mogen nog steeds op brug-rustpensioen gaan en u uitlachen terwijl velen vroeg op moeten om dat alles te bekostigen.

De hele Vlaamse samenleving van verdienstelijken of loyalen, mensen die zich reeds jaren  suf werken,  wordt nog verder uit mekaar gescheurd door de zogezegde doortastendheid van de onderdanige blauwe kontveger van Di Rupo. Een dommekracht, een paljas, een nuttige idioot in 't vloms, een achterlijke paysan flamand, in de frontlinie gestuurd door franstalige bevelen : electoraal sterven met de glimlach van een onnozelaar op het gelaat. Een afgrijselijke belediging en een groteske lijkenbespotting voor diegenen die écht gestorven zijn in de loopgrachten.

Van Quickenborne, de man die enkele jaren geleden tot in het clowneske trachtte om op iedere staatsfoto te geraken, is nu daar geraakt waar ie toen al van droomde, maar hij kent de prijs nog niet voor zijn zelfzucht en dégoutant egoïstische praaldomheid. 

Hij bevestigt de voorrang voor de grove geldverdieners zonder scrupules, door opnieuw zij die de funderingen uitmaken van dit land, de werknemers, de kleine zelfstandigen, de netto-opbrengers voor de staatskas, een schop tegen hun achterste te verkopen. De aangegane engagementen om het hongerpensioen aan te vullen met een supplementje door langer te werken, worden op de helling gezet. "Het is niet eerlijk" roept de dommekracht zonder het minste benul van wat het betekent als 62-jarige er nog 3 jaar bij te kloppen om toch maar enkele euro's meer pensioen te ontvangen.  In feite bewerkstelligt deze slaaf van Di Rupo  de ondergang van de blauwe Toscaanse kasteelheren met hun Fortis- voorkennis, de De Guchtjes, de Alexandertjes en de meute Verhofstedelingen, die enkel uit zijn op eigen groot gewin. Eigen zakken eerst en eigen volk laatst.

Electorale dood aan Van Quickenborne en zijn partij ! Electorale dood aan die partij van hem die profiteert van de ongebreidelde immigratie omwille van de goedkopere en makkelijker te misbruiken arbeidskrachten. ABVV, ACLVB,  ACV en OVLD :  één front ! 

Electorale dood aan diegenen die Vlaamse senioren en aankomende ouderlingen na een leven van hard zwoegen, opofferen aan Di Rupo en aan de onwetende, met kado's en voorrechten overladen en misleide immigranten.

Kill de Open VLD, kill Van Quickenborne electoraal. Een partj van tricolore paljassen, nitwits en mislukte entrepeneurs. Kill de blauwen !

Jade

PST : Kill ze natuurlijk niet écht, maar electoraal. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als ik zeg, Algerije voor de Algerijnen, roept iedereen bravo
Tunesië voor de Tunesiërs, iedereen roept bravo
Afrika voor de Afrikanen, iedereen weer bravo
Palestina voor de Palestijnen, alweer luid bravo
Maar als ik zeg Frankrijk voor de Fransen, ben ik een racist.

- Coluche / Michel Colucci, 1944 – 1986, Franse komiek
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schip van de woestijn of het paard van Troje ?

 

 

Groot was de verrassing bij menig Frans automobilist toen er op 4 juni ll. 2 kamelen naast de autoweg A84 rondliepen in de nabijheid van Caen. De film is inderhaast geschoten en niet bewerkt maar dat ziet u zelf wel. Het blijkt dat de dieren ontsnapt waren aan een circus en na twee uren proberen, is de politie er in geslaagd ze te vangen en terug te brengen naar de eigenaars.

(dank aan Pol D.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland, het verzwegen succes

 

Volgt u ook met argusogen het financieel debâcle van de euro?  Vreest u ook de gevolgen van de EU-grootheidswaanzin?  Griekenland, Spanje, Portugal mogen vroeger vooral als vakantiebestemming aandacht gekregen hebben – nu komen ze bijna uitsluitend in het nieuws omwille van hun naderend bankroet.

Eén land in slechte papieren – IJsland - doet het intussen weer beter – juist omdat het niet naar de raad van de ECB, van de EU of van het IMF geluisterd heeft. Voor alle duidelijkheid, IJsland behoort niet tot de EU  Na het ineenstorten van drie grote banken heeft het eiland een economische crisis beleefd zoals Ierland en Griekenland.  Terwijl deze landen steeds dieper wegzinken, kan IJsland weer vooruit kijken.

De waarschuwingen bij een uittrede van Griekenland uit de eurozone gaan van “onberekenbaar risico” tot “extreme schokgolven”.  Michael Spencer, hoofd van de grootste deviezenhandel ICAP, heeft een andere kijk op dit scenario: “Zodra een land uit de eurozone stapt en de voordelen daarvan kan aantonen, zullen anderen het verstandig vinden.  Het ‘light-gehalte’ van heel het euro-experiment is dan even duidelijk als de nieuwe kleren van de keizer.”  Een Griekenland dat na de terugkeer naar de drachme de crisis de rug toekeert, zou inderdaad kunnen gevolgd worden door Portugal of Ierland.  Het EU-fata morgana van een nog sterkere Europese integratie als oplossing voor de crisis kan daar niets aan veranderen.
IJsland, dat zich niet aan de recepten van de EU, van de Europese Centrale Bank en de bankenlobby hield en daarmee succes had, is grotendeels uit de berichtgeving van de media verdwenen.  Als men terugblikt op de catastrofale toestand van het eiland in 2008, dan kan men niet anders dan de huidige toestand van Griekenland en Ierland ter vergelijking ernaast leggen.  

Na het bankroet van drie IJslandse grote banken in de herfst 2008 volgde een ineenstorting van de economie. De inflatie bereikte 19% tijdens de crisis; de wisselkoers van de IJslandse kroon zonk tot 60% terug.  Het onvermijdbaar lijkende staatsbankroet kon op de valreep vermeden worden.

Des te verbazingwekkender is de toestand van het land drie jaar later.  De economie groeit met ca. 3% - wat drie keer sneller is dan in Ierland, het andere eiland dat de EU graag als paradepaardje van crisisbeheer naar voren schuift.  Bij de Ieren is 14.5% werkloos – in IJsland is 7.5% op zoek naar werk.  Het IJslandse succes wordt gestuurd door meerdere factoren.  Anders dan in de EU-landen heeft het land geweigerd de bevolking te laten opdraaien voor de schulden van privé banken.  Men heeft de bankroete banken gewoon laten vallen.  Mochten ze het Ierse model overgenomen hebben, dan zouden de 320.000 IJslanders gedurende tientallen jaren 85 miljard dollar schulden, veroorzaakt door 30 megalomane bankdirecteuren, moeten terug betalen.  De IJslandse regering heeft slechts de binnenlandse zaken van de failliete banken overgenomen – buitenlandse vorderaars moesten hun verlies zelf dragen.  Even belangrijk was de beslissingsvrijheid van hun nationale munt.  Door de IJslandse kroon met 50% te devalueren kon de economie weer volop concurreren.  

Die devaluatie heeft iets mogelijk gemaakt, waarvan de arbeidnemers in de euro-crisislanden slechts kunnen dromen: loonsverhogingen, waardoor de binnenlandse economie aangezwengeld wordt.  Bij de loonsonderhandelingen werd een verhoging van 11.4% en zelfs een verdubbeling van het minimumloon binnen de twee jaar afgesproken.  

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz staat met zijn mening: “IJsland heeft juist gehandeld, terwijl Ierland alles fout gedaan heeft” niet alleen.  Analyst Lars Christensen van de Danske Bank ziet een bijkomende verklaring voor het snelle herstel: “De landen van de eurozone zijn de verkeerde weg ingeslagen, doordat ze het hebben losgemaakt van hun fiscaal beleid.  IJsland heeft juist de handhaving van het staatshuishouden aangescherpt.  Twee jaar later is het land goed uit de problemen geraakt, terwijl  Griekenland steeds dieper wegzinkt.”  

Gezien de huidige discussie voornamelijk over “meer groei-impulsen” gaat, lijkt het fiscale beleid van Reykjavik even weinig navolging te zullen krijgen als hun oplossing voor de bankencrisis.  Pas enkele dagen geleden werd de voormalige directeur van de Kaupthing Bank, Sigurður Einarsson, door de rechtbank veroordeeld 3.4 miljoen euro aan de bank terug te betalen. 

Dergelijke processen zijn in de EU even onwaarschijnlijk als het plan voor een nieuwe IJslandse grondwet.  Een gekozen constitutionele raad van burgers, in plaats van politici, werd ermee belast een nieuw grondwetsontwerp op te stellen die de 68-jarige tijdelijke versie moet vervangen.  IJsland had immers mits enkele kleine aanpassingen na de onafhankelijkheid in 1944 de Deense grondwet overgenomen.  Als het nieuwe ontwerp een parlementaire meerderheid en de nodige stemmen bij een referendum kan behalen, dan kan IJsland zich ook de pionier van een door het volkgedragen grondwet noemen. 

Floriaan Terbeke
Bron: ANP, Preussische Allgemeine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdelijke grenscontroles weldra opnieuw mogelijk

 

Na de versplintering van de Eurozone, komen er nu ook scheuren in de Schengenzone.  

De EU-lidlanden zijn donderdag in Luxemburg overeengekomen zelf over de invoering van mogelijke grenscontroles te kunnen beslissen.  Daarmee gaan de binnenministers van de EU-landen op ramkoers met de EU-Commissie.  

Na maandenlange onderhandelingen hebben de lidstaten een akkoord bereikt over een nieuwe versie van het Schengenverdrag.  Volgens het ontwerpakkoord zullen nationale regeringen in de toekomst  zelf kunnen bepalen wanneer ze grenscontroles invoeren.  De EU-Commissie zag het anders: die wou een algemene leidraad voor alle lidstaten.  Bovendien zou er een noodmechanisme in werking kunnen treden waarbij individuele lidstaten als “laatste redmiddel” hun grenzen kunnen sluiten indien er een extreme toevloed van asielzoekers zich aanmeldt of een andere lidstaat zijn buitengrenzen niet voldoende afschermt.  Het noodmechanisme kan niet unilateraal door één van de 26 Schengenlanden opgestart worden.  

De bijzondere grenscontroles zouden voor een periode van 6 maanden gelden en kunnen drie keer met 6 maanden verlengd worden.  Maximum duur van de maatregelen: twee jaar.  Ook hierbij moest de EU-Commissie in het zand bijten om meer inspraakrecht te verwerven.  

Daarnaast geldt onverkort het bestaande mechanisme voor de tijdelijke grenscontroles van de binnengrenzen.  Een Schengenland kan een weer controles opstarten als een “zware bedreiging van de binnenlandse veiligheid” zich voordoet of bij te verwachten politieke of sportieve grote evenementen.  Het ontwerpakkoord wordt nu onder de loep genomen door de Europese Commissie.  Die zal dan een aanbeveling formuleren, waarop de ministerraad erover moet beslissen.   Het Europese Parlement heeft op voorhand weerstand aangekondigd tegen de nieuwe versie van het Schengenverdrag.    Een zichtbaar verontwaardigde commissaris voor binnenlandse zaken, Cecilia Malmström, verklaarde dat  “de EU-Commissie niet kan accepteren wat er op tafel ligt”.  

Er werd maandenlang gebakkeleid.  Directe aanleiding was de Arabische Lente in 2011, waardoor duizenden vluchtelingen uit Noord-Afrika op Lampedusa strandden.  Vele van hen trokken richting westen.  Vanuit het oosten kwamen er door de lekke grens tussen Griekenland en Turkije massaal asielzoekers naar West-Europa.  Ca. 55.000 werden er verleden jaar bij hun poging om illegaal toegang te krijgen tot de Schengenzone opgepakt.  

Het 17-jaar oude Schengenverdrag werd getekend door bijna alle EU-landen, behalve Groot-Brittanië, Ierland en Cyprus.  Bulgarije en Roemenië hadden ook graag meegedaan, maar zij voldeden niet aan de voorwaarden.  

De niet aangesloten EU-staten Noorwegen, IJsland en Zwitserland maken wel deel uit van de Schengenlanden.  In totaal hebben 26 landen de Schengenverdragen ondertekend. 

Eerst gaven de politici van de nationale staten hun macht aan de EU.  Nadien wordt er gejammerd omdat de eisen van de ministers van binnenlandse zaken door de EUSSR geblokkeerd worden.

Floriaan Terbeke

Bron: diverse media




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!