Angeltjes
22-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Grotemensenland gaat het Grotemensenleven door

 

Terwijl wij ons in politiek-surrealistische nevelen hullen in het land B met regeringen en parlementen à volonté en op de lange duur niet meer weten wie wat doet, gaat het normale Grotemensenleven bij onze Nederlandse bovenburen zijn normale gangetje. Grotemensenleven in Grotemensenland, het bestààt.

Gouda dat zowat in heel de wereld een bekend kaasklokje doet klingelen  (er ligt zelfs "belgische Gouda" in de rekken in ons verdwaasde land),  kent een van de hoogste procentuele concentraties moslims van gans Nederland.  Het is een heuglijk nieuwtje, een bijna-record dat je niet onmiddellijk verwacht, want wij gaan er, gemakzuchtig als we zijn, vanuit dat de grote steden die eindigen op -DAM alleen met die eer gaan strijken.  Gouda heeft bijna de gouden kroon inzake moslimconcentratie. En er wordt natuurlijk heftig gelogen door allerlei officiële staatsorganismes over precieze getallen.  Dat gebeurt ook in Grotemensenland. Alsof de bevolking ook daar blind is.  En dom

Afbeelding:Gouda stadhuis februari 2003.jpg

 Gouda is de geboorteplaats van Erasmus (niet Rotterdam ) en van de sympathieke, charismatische, graaiende en liegende Ad Melkert die verbannen werd naar de buitenlanden na de moord op Pim Fortuyn.  Melkie voert nu  zijn socialistische fratsen  en intriges uit  bij de Wereldbank waar vele centjes zijn.  In Gouda behoort de weledele burgemeester eveneens tot de Graaiclub, PvdA.

Na deze positieve en geïllustreerde,  uiteraard strikt neutrale inleiding, een stukje uit Elsevier. Een van de zeldzame magazines die de waarheid laat triomferen in zijn kolommen. 

 

Steekpartij, doodsbedreiging en beroving in 'rustig' Gouda

maandag 22 september 2008 09:03

Hoewel volgens minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) en burgemeester Wim Cornelis (PvdA) de rust is teruggekeerd in Gouda, was het dit weekend weer raak: een agent in opleiding is gestoken met een mes, een tv-presentatrice is beroofd en Geert Wilders is, via een graffiti, bedreigd met de dood.

Een 19-jarige agent is buiten diensttijd diensttijd en in burger, gestoken met een mes. De steekpartij had plaats in de wijk Achterwillens, vlak bij de incidentrijke wijk Oosterwei.

Verdachte alweer vrij
De man raakte bij de steekpartij op vrijdagavond licht gewond en is intussen weer thuis. De politie heeft zondagavond een verdachte aangehouden,
meldt dagblad Trouw.

In overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte alweer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog, aldus de politie. Het incident had plaats in de Goudse buurt Achterwillens en niet in Oosterwei, benadrukt de politiewoordvoerder.

Bestolen
Volgens De Telegraaf is Goedemorgen Nederland-presentatrice Raja Felgata bestolen in Oosterwei nadat ze 'met eigen ogen wilde zien hoe het er aan toe gaat in de wijk'.

Raja Felgata was onder meer het eerste Marokkaanse gezicht van de Amsterdamse zender AT5 en presenteerde programma's voor de Nederlandse Moslim Omroep.

Doodsbedreiging Wilders
Ook hebben onbekenden in de buurt Korte Akkeren een graffiti gespoten, waarin ze PVV-leider Geert Wilders
met de dood bedreigen. 'Geert Wilders gaat dood,' staat geschreven. Links is kleiner toegevoegd: 1 december. De politie weet niet of de bedreiging te maken heeft met de uitlating die Wilders onlangs deed. Als reactie op de overval van een buschauffeur in Gouda stelde Wilders voor het leger te sturen naar de wijk Oosterwei.

Deze wijk, die pal naast Achterwillens ligt, was vorige week vaak in het nieuws nadat buschauffeurs van Connexxion er
niet meer wilden rijden. Zij worden bedreigd en beroofd door een groep Marokkaanse jongeren.

Ook werd er een cameraploeg belaagd, net als journalisten van De Telegraaf.

Media weren
Naar aanleiding hiervan probeerde de gemeente media te
weren uit de wijk. Ook werden bewoners van tevoren ingelicht, als er toch cameraploegen de wijk introkken.

Politie en gemeente blijven benadrukken dat het om kleine incidenten gaat. Ook nu: ‘Heel vervelend natuurlijk, maar een steekpartij is een te groot woord,’ aldus de politie over het neersteken van de agent in opleiding.

Burgemeester Wim Cornelis (PvdA) zei voor het weekend al dat de rust was teruggekeerd in Gouda. Ook minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) zei: ‘Het is weer rustig in Gouda.’

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vindt Gerolf Annemans van het weer vandaag ?

 

"Dit gaat slecht aflopen voor de Vlaamse regering"

De opening die de Franstaligen nu maken, noemt Gerolf Annemans (foto), fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer, "geen nieuws". "Het kan de Franstaligen niet schelen waar BHV wel of niet besproken wordt, als het maar niet gesplitst wordt."

Gerolf Annemans (Vlaams Belang)

De nieuwe crisis zal volgens Annemans slecht aflopen voor de Vlaamse regering. "Die heeft zich ingeschakeld als schotelvod in een methodiek om CD&V in staat te stellen de federale regering overeind te houden."

Vlaams Belang schiet ook met scherp op de N-VA. "Die partij is uit een regering gestapt waar ze niet meer in zit, ze blijft in een regering die de dialoog zal voeren terwijl het hele congres gezegd heeft dat die dialoog niet meer verder moest gevoerd worden en ze blijft in de warme kartelschoot van CD&V."

"En natuurlijk is de positie van Bourgeois onhoudbaar, maar dat is volgens mij niet het grote nieuws", aldus nog Annemans. "Het grote nieuws is dat er niets gebeurt en dat de Franstaligen krijgen waar ze zin in hebben."

Gisteren hadden ook de meerderheidspartijen Open VLD, SP.A en Vl.Pro het ontslag van minister Bourgeois geëist.

@ VRT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tussendoor : kort cultureel met staartje

 

Een aangenaam bericht uit de stad van Allah :

Boek.be, de organisator van onder meer de Boekenbeurs, krijgt van het Antwerpse stadsbestuur een jaarlijkse subsidie van maar liefst 12.000 euro. Daarover bereikten beide partijen een akkoord. Dat geldt voor vijf jaar. De stad zal Boek.be ook promotioneel ondersteunen. In ruil neemt de Boekenbeurs het logo van de stad Antwerpen, de stralen A, mee in haar communicatie.

@ Het Nieuwsblad (Kris Goosenaerts zal wat trots zijn dat haar artikel geciteerd wordt door haar vrienden van Angeltjes. Graag gedaan, Kris).

Van in de jaren '60 van vorige eeuw grijpt in Antwerpen het grote cultuurevenement plaats van eind oktober tot 11 november dat de Nederlandstalige literatuur en het boek in het algemeen centraal stelt.  Het is geen opzet zoals de Frankfurter Buchmesse, de Boekenbeurs is vooral een ontmoetingsplaats tussen schrijvers, uitgevers en lezers.  En alles wat er mee verband houdt.  Dat de Stad een toelage verstrekt, is niet meer dan logisch en het bedrag lijkt ons eerlijk gezegd niet fenomenaal.

Dat Boek.be intussen compleet in handen is van de pastoors van de linkse kerk, die bijvoorbeeld de Vlaams-nationale Uitgeverij Egmont geen plaats gunnen op de Boekenbeurs, moet in deze samenhang ook nadrukkelijk vermeld worden en kan best aangegrepen worden om in de Gemeenteraad ter sprake te brengen. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz : neem deel en win een Prachtreis naar Ieper !

 

"Het is niet omdat het land op barsten staat, dat we niet meer mogen reizen" (Y. Leterme, Dernier)

 

Vraag 1 :

Wie vertoefde vorige week in Rusland om onze belgische industrie promoten bij de Poet ?

Vraag 2 : 

 Wie vertrekt mogen 23/09/09 naar New-York om de Veiligheidsraad toe te spreken over hoe een klein land een Modelstaat kan zijn ? 

 Vraag 3 :

 

 Wie gaat graag naar Brazilië om onze textielindustrie te bevorderen ?  

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brieven aan Patrick Janssens

 

Wij van Angeltjes zijn eigenlijk veel te braaf voor deze wereld van harde concurrentie, haat, misprijzen en zelfzucht. Wij zijn Vlamingen maar we hebben het gemoed en de aard van een Waal : genereus, open, tolerant, beschaafd, mooi gevormd, prachtige uitstraling en lui.

Na zonet uitbundig de lof gezongen te hebben van onze Nederlandse collega's van Boilingpoints, nodigen wij u thans uit om vooral te gaan lezen op de Antwerpse webstek van "De Frut van Koekestad".  Zij brengen de primeur van een nieuw boek (alweer) van Patrick Janssens met heel wat uittreksels, die u met bewondering tot u zal nemen.

En waarom voeren wij al deze gratis reclame ?  Omdat de kritische niet-politiek-correcte geluiden langs internet voorlopig nog niet monddood worden gemaakt.  Ieder van ons heeft zijn eigen stijl en geluid maar onze protesten en vaststellingen lopen parallel, met nuances. Hoe meer onze inzichten verspreid worden, hoe groter de kansen dat ooit het tij zal keren.

 

 

 

 

 

 

 http://www.defrut.be/

 

De redactie van Angeltjes
(ook wij ontzeggen onze steun aan Reynders, Milquet en Onkelinx maar we blijven trouw aan Nonkel Kruk en zeker aan Christian Peeters en al de vakbondscellen bij de VRT)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat en de boom

 

 

 

U neemt ons niet kwalijk dat wij even de kat uit de boom kijken ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht uit Nederland van Boilingpoints , ook voor Vlamingen

 

 

 

Landgenoten Nederlanders en Vlamingen: Lectori Salutem!

Verontrustend nieuws van een paar dagen geleden: het Kabinet gaat een “Handboek goede burger” ontwikkelen. Want u als notoire asociaal moet even een pas op de plaats maken. Het moet namelijk eens afgelopen zijn met het gebrek aan respect voor de medemens. Voor wie is dit “fatsoen voor dummies” bedoeld? Voor u als brave burgermuis die zijn vuilnis te vroeg op straat zet? Of toch voor onze onaangepasten die doodleuk ambulancemedewerkers mishandelen… Ik denk het laatste, gezien de reacties van “deskundigen.”

“Asociaal of agressief gedrag als dat tegen hulpverleners of burgers op straat, kan veel beter worden bestreden door strenger straffen en meer toezicht in de openbare ruimte. Dat zeggen deskundigen op het gebied van Nederlandse volkscultuur en etiquette.”

Ziet u wel, onze Prachtregering komt met een pedagogisch vlugschrift voor foute medelanders. Ik noem deze mensen gewoon asociaal, werkschuw uitschot wat Nederland heel snel moet verlaten.
Nee hoor, roept “ons” Kabinet. We draaien gewoon een flyer met gedragsregels in elkaar en Holland is weer veilig. Wat hebben deze mensen toch een wereldvreemde mentaliteit. Een androide mag hier jaloers op zijn.

Maar nu rijst de onvermijdelijke hamvraag: in welke taal wordt dit kansloze boek geschreven? Strax drukt men het onverhoeds in het Nederlandsch… Dan schiet het zijn doel ernstig voorbij. Het merendeel van onze Spugers en Sissers kunnen amper Nijntje van Dick Bruna doorworstelen. Die trekken bedrukte gezichten alsof zij een boek aangaande moleculaire en optische fysica voor zich hebben.
Dus gelieve dit revolutionaire boek in alle - niet te begrijpen - talen te schrijven, behalve in het Nederlandsch.

Landgenoten, we kunnen binnenkort weer roestig slapen. Nederland wordt middels wat gebundelde a-viertjes weer veilig. Godzijdank. Dat we daar niet eerder opgekomen zijn.

***

Onze perfecte Nederlandse collega's volgen op de voet het multiculturele gebeuren in hun vaderland en brengen regelmatig verslag uit : het schiet lekker op. Boilingspoints hoort tot onze favorieten, wij copiëren hen vandaag maar al de andere keren moet u zelf bij hen op bezoek. 

http://boilingpoints.wordpress.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons wetenschappelijk-religieus hoekje

 

Op deze foto van de Nasa wordt de wetenschappelijke proef geleverd : de maan en de zon zijn even groot.  Sommige goedgelovige fantasten houden mordicus vast aan hun bewering dat de zon 400 maal groter zou zijn dan de maan : zij worden door deze foto met hun neus op de werkelijkheid geduwd.  Er zijn  islamgeleerden die beweren dat de zon 2 x groter is dan de maan.  Laten we daar niet moeilijk over doen : het zou kunnen, want de fototoestellen van Nasa zijn natuurlijk niet altijd betrouwbaar.

  For a moment on August 1st, the daytime sky grew dark along the path of a total solar eclipse. While watching the geocentric celestial event from Mongolia, photographer Miloslav Druckmuller recorded multiple images with two separate cameras as the Moon blocked the bright solar disk and darkened the sky. This final composition consists of 55 frames ranging in exposure time from 1/125 to 8 seconds. It spans nearly 12 degrees, with the relative position of the Moon and Sun corresponding to mid-eclipse. On the left is bright planet Mercury, but many stars are also visible, including the Praesepe star cluster (also known as M44 or the Beehive cluster) in Cancer, above and to the right of the silhouetted Moon. Remarkably, the nearly perfect conditions and wide range in individual exposures allow the composite picture to register the lunar surface and follow the delicate solar corona out to a distance of nearly 20 times the radius of the Sun. In fact, the composite presents a range in brightness beyond what the eye could see during the eclipse.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, vaste marktdag - door Walter

 

Na een weekje er tussen uit te zijn geweest gaat alles weer zijn gewone gangetje, het weer is er nog steeds niet beter op geworden. Blijkbaar zullen we moeten wachten op de zomer tot in oktober. Als je op T.V.  dan de meisjes en jongens van het weer hoort is het niet natter, en is er niet minder zon dan andere “ zomers “. Ofwel ben ik al aan het dementeren, ofwel zet men

het weerbericht net zoals de politieke berichtgeving gewoon naar hun hand. Ik herinner mij nog Jos Geysen met zijn “ Te bed of niet te bed “ dat was het radioprogramma op zaterdagmorgen waar je heel de week naar uitkeek omdat het goed was. Jos had ook altijd een weerbericht in zijn programma, op een keer hadden ze daar goed weer voorspeld voor het weekeinde, en er was massaal volk naar de kust afgezakt. Het weerbericht bleek niet te kloppen en de “ dagjesmensen “  waren als verzopen waterkiekens terug naar huis gekeerd. Toen beschuldigde men Jos ervan dat hij goed weer gaf op bestelling van de horeca aan de kust. Dat ze hem daar in een restaurant hadden zien zitten en dat hij daar waarschijnlijk verniet goed had getafeld.  Het hele verhaal werd afgedaan als nonsens ( wat het ook wel geweest zal zijn ) en stierf een stille dood. Wat er van aan was weet ik niet, ik was waarschijnlijk nog te jong om mij in zo iets banaals druk te maken.

Maar toen hadden we ook nog vertrouwen in het Gerecht. Dit speelde zo wat door mijn hoofd. Gezeten op het terras van “ De Krokefant “. Caro en ik hadden onze koffie en ice tea  al binnen handbereik en ik diste het verhaal dat door mijn hoofd gonsde even op. Caro zei, we zullen nooit weten wat ze ons al allemaal hebben wijsgemaakt, maar het is momenteel toch zo klaar als pompwater dat ze ons via den T.V.  flinke oren aannaaien.

En zeker als het over politiek gaat. Allez, neem nu die Sarah Palin in Amerika, wat die op een week tijd volgens den T.V. al allemaal heeft uitgestoken daar kan Bodart jaloers op zijn. Ik geloof daar niks van, het is precies een van het Vlaams Belang, daar vertellenze ook zulke leugens over.

Voor Caro kan zo een uitspraak tellen, niet dat ze zich niet in politiek interesseert,  maar ze doet er gewoonlijk alleen maar uitspraken over in huiselijke kring. Haar uitspraak was de man naast ons niet ontgaan, en hij pikte in. Ik durf bijna niet meer naar het nieuws kijken, verleden week was het 7 jaar geleden dat men de aanslagen in Amerika pleegde. Op het nieuws werd er wel op ingegaan, maar wat mij het meest stoorde was dat de mensen van het Vlaams Belang een bloemenhulde wilden brengen voor de slachtoffers van 9/11, en dat er dan een burgemeester zegt dat het niet mag.

Maar het strafste is dat een rechter die gast dan nog volgt. Dan begint mijn bloed te koken hé.  Het ongelooflijke is dan nog dat men 3 mensen met vreedzame bedoelingen oppakt, en dat dit dan als argument wordt gebruikt om een bende stenengooiers naar een bus goed te praten. Dan denk ik, dit is de wereld op zijn kop.

En dan nog zo iets, als ze op het nieuws spreken over de oppositie, gaat het altijd over de roooien. Willen ze ons nu echt doen geloven dat het V.B. niks doet daar in Brussel, en ze denken bij den BRT zeker dat wij dat niet door hebben.

Man, man, man, ik mag van mijn vrouw niet meer naar de 7de dag kijken, ze zegt dat het slecht is voor mijn tikker. Caro en ik zagen dat de man  zich wel degelijk aan het opwinden was over al dit onrecht, en om hem enigszins te kalmeren, greep ik terug naar de gedachte van het weerbericht bij Jos Geysen. Zijn laatste opmerking voor ons afscheid verwonderde mij niet, mij maken ze niks meer wijs ik zie zelf wel wat er mis is, en dat is een hele hoop. 

Met Vlaamse groet

Walter 


21-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne multiculturele maatregel

 

Openbare scholen sluiten deuren tijdens Suikerfeest

zondag 21 september 2008 10:01

Een aantal openbare scholen met veel islamitische leerlingen sluit hun deuren op 1 oktober tijdens het Suikerfeest, de afsluiting van de ramadan.

@ Elsevier

Om deze verloren schooldag op te halen, kan er les gegeven worden op 25 december, een of ander lokaal chistelijk-humanistisch flutfeestje dat geen respect betoont voor onze moslim-medemensen.

We zijn op de goede weg naar de integratie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Heer Taliban ipv Piet

 

Wij maar zeuren vandaag dat er geen châteaubriand noch vette vis op de kaart staat, maar leest u even wat er met het lekkere eten gebeurt in het Prachtland Afghanië als de bekende kok  Heer Taliban, Piet Huysentruyt vervangt.

 

Meer dan 350 Afghanen, onder wie veel politiemensen en ambtenaren, zijn ziek geworden van hun feestelijke iftar na het vasten gisteravond. Een man heeft namens de strijdgroep Taliban de verantwoordelijkheid opgeëist voor deze culinaire aanval. Hij stelde dat de grote groep eters opzettelijk is vergiftigd.

Onwel

Dit hebben de plaatselijke autoriteiten in het Nuristaanse Asadabad zojuist gemeld. Het eten was bereid in de keuken van de gouverneur. De door de NAVO geleide internationale troepenmacht ISAF is te hulp gesneld. Ongeveer 160 mensen zijn voor behandeling naar een hospitaal gebracht. Daarnaast waren nog eens tweehonderd mensen onwel geworden.

Twijfel

Militaire artsen van het bondgenootschap hebben patiënten behandeld. De artsen betwijfelen of de claim van de Taliban steek houdt. Zij menen volgens een verklaring van de ISAF dat het hier om een gewone voedselvergiftiging gaat. Mogelijke bron van de vergiftiging is het brood dat bij de maaltijd is geserveerd. De NAVO noch de provinciale autoriteiten in Nuristan hebben laten weten wat de slachtoffers precies hebben gegeten. Een van de bekendste Afghaanse gerechten is naar verluidt mantu, een soort met rundvlees gevulde deegkussentjes.

@ Spitsnieuws Nl



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.This is your captain AAargh : Fasten seatbelts, stupids

 

 

Gezien de grote onzekerheid over de dag van morgen, haasten we ons u de dagelijkse ochtendgroet van AAaRGH (Mario de Coninck) vanavond te serveren.  Beter vroeg dan nooit en ook een beetje aangepast aan de omstandigheden waarin we ons bevinden.  Het opstijgen was niet van de poes, tijdens de vlucht was er veel turbulentie maar bij de landing verloopt het vlotjes.

 

 

Met avondlijke dank aan de tekenaar van ons hart

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doei !

 

N-VA zegt steun Leterme I op
Wij zijn er even tussenuit ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u zich graag op sleeptouw nemen ?

 

Laat u zich graag op sleeptouw nemen door de media en de politiek die verstrikt zitten in hun eigen speelgoedwereldje  ?  Dan wacht u met een bang kloppend hart op de uitslag van het congres van onze vrienden van de N-VA en daarop aansluitend op de zoveelste scheld- en schimppartijen wederzijds de taalgrens die zullen ontstaan.

De Taalgrens ?  Neen hoor, voor ons dé landsgrens zonder meer. Soms gaan wij natuurlijk mee in het schimmenspel van de traditionele politiek, maar als de dames en heren het té bruinbakken, vallen wij terug op onze duidelijke stelling : "Vlaanderen onafhankelijk, Vlamingen eerst". Ziezo, en wie daar razend over wordt, zoekt zijn heil bij de knoeiers, leugenaars en eedbrekers. Daar heerst chaos, nijd, impotentie en zelfoverschatting.

Staat u ons toe een knuppel in het Vlaamse hoenderhok van de traditionele Vlaamse  partijen te gooien ?  Er is een nieuw taboe-drieletterwoord geschapen : BHV.  De Vlaamse regering weigert om daar nog één ademtocht aan te verspillen.  BHV bevindt zich op hetzelfde onbespreekbare niveau van Qud bij Kristien Hemmerechts. Wil u ons verontschuldigen voor dit dubbele grove taalgebruik ? 

Door te veinzen dat BHV plots, dankzij een parlementaire stemming een afgedane zaak is, liegt men de publieke opinie en zichzelf wat voor.   BHV zal zelfs als het zijn parlementaire lijdensweg doorlopen heeft, terug op een regeringstafel komen, waar het sowieso gecompromitteerd wordt ... Wat is het verschil ?

Didier Reynders die in deze zaak natuurlijk ook zijn spel speelt, verwordt plots tot de Slechtste en Domste mens uit de belgische geschiedenis. (daar zijn vele kandidaten voor) Wat is echter een wit blad papier waarop alles kan geagendeerd worden ?  

Misselijk worden we bij die bedrieglijke taal en de gespeelde verontwaardiging van Vlamingen die de moed van een overtuiging missen maar wel blij zijn dat ze samen boos mogen worden. Daarom laten we ons niet op sleeptouw nemen door die mensen.

***

Voor ons zijn er vandaag andere prioriteiten.  Het soort staatshervorming dat er al dan niet zal komen door het ontwarren van de (belgische) Gordiaanse knoop, zal alleszins geen boterham meer op de tafel brengen.  Om even in de culinaire sfeer te blijven, het is tenslotte zondag : verwacht u maar geen lekkere chateaubriand of ook geen vette vis.  Het zal vis noch vlees zijn bij de traditionele partijen.

Zolang Vlaanderen niet op eigen benen staat en de melkkoe van Wallonië blijft, kunnen wij rechtvaardige pensioenen vergeten.  Mogen we onze verdwijnende koopkracht zélf afbetalen aan de kassa van Aldi of Carrefour.  

Wat zal het zoveelste inhoudloze gesprek over het beschamende  papiertje van drie keuninklijke bemiddelaars opleveren, terwijl wrevelige sociale onderhandelingen plaatsvinden tussen gebelgde werkgevers, die vervlaamsen aan een ijltempo en bitsige vakbonden die alweer de burgers irriteren met stakingen ?

Deze regering met het gezag van een kartonnen doos zal nogal indruk maken bij het sociaal overleg : bleek, ziek,misselijk en met een lege portefeuille moet Nonkel Kruk de vechtenden  uit mekaar halen.

Laat u niet op sleeptouw nemen, dat als de staatshervorming in de diepvries zit, de daadkracht van Nonkel Kruk en zijn ploeg de weireld zal verbazen. 5 miljard euri moeten gevonden worden tegen 2009 om een beleid te voeren dat géén enkel nieuw initiatief zal bevatten.  Dat is 200 miljard oude franken. Dan hebben we het nog niet over de tekorten die zich dit jaar opstapelen en die natuurlijk de staatsschuld verhogen.   

De mensen vrezen voor hun jobs en voor hun spaargeld dat hopelijk niet zal verdwijnen in de afschuwelijke tsunami die de financiële en economische wereld dreigt te ontwrichten. Wie enkele honderdduizenden euri te veel heeft, kan nu in de Verenigde Staten een onroerend goed kopen dat in Hofstade of Knokke tegen het miljoen kost.

Waar we moeten niet zo ver gaan.  In het Ieper van Yves Leterme stoot Picanol bijna 100 werkplaatsen af.  Het lijkt helaas symbolisch voor de positie van deze premier. Elders is het niet beter : fabriekssluitingen aan de lopende band, UCB slankt met 500 werknemers zijn bedrijf af, Ralos uit Dilsem Stokkem drukt zijn 250 werknemers de hand.  Het zal geen gouden zijn.  Beaulieu is niet langer een "mooie plaats" : de afvloeiingen gaan bijna even onverbiddelijk door als vroeger de staatssubsidies binnenvloeiden.

Neen, wij laten ons niet op sleeptouw nemen door een geveinsde staatshervorming, die even schimmig zal zijn als het politieke spel waaruit ze geboren is.  Daarvoor hebben wij ons eigen geloof in de eigen staat.  En dan zal er wèl tijd en geld zijn  voor de echte prioriteiten van de mensen en sociale maatregelen.

Links of rechts ?  Laat me niet lachen ! Wie wil kan zijn sleeptouw gebruiken om zijn principes aan op te hangen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even Keulen

Ergens op het internetontdekt :

Germany: Anti-Islamisation Conference Kicks off in Cologne, "Militant Leftists" Hurling Paint Bombs and Stones at Police.  Event Called Off After Leftist Violence

35144 

Intolerant lefties protecting equally intolerant Muslims

(Onverdraagzame linksen verdedigen even onverdraagzame moslims)

Via onderstaande brug komt u bij www.geenstijl.nl waar honderden bondige reacties te lezen zijn over deze pijnlijke aangelegenheid.  Dit is een van de typische verschillen tussen Nederland en Vlaanderen : bij ons wordt hypocriet over de zaak gezwegen, in Nederland durft een deel van de burgers zich nog verontwaardigd tonen en daar ruchtbaarheid aan geven.

Zolang er mensen in Vlaanderen rondlopen die Nederlanders "Hollanders" noemen en Nederlanders die Vlamingen omschrijven als "Pelgen", blijven wij aandringen op intense samenwerking, zeker in dit ondemocratische en verloederde Europa dat ons verkoopt.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2008/09/islamiseringscongres_verboden.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanctorum roept Anthierens terug om Dewinter te vieren ...

 

19-09-2008 - Johan Sanctorum - In Flanders fields
Op 13 september j.l. ontving Filip Dewinter in Firenze de 'Oriana Fallaci'-prijs 'omwille van de moed waarmee hij oproeit tegen de vloedgolf van de politieke correctheid’.

Oriana Fallaci, overleden in 2006, was een Italiaanse oud- verzetsstrijdster, journaliste en publiciste, die zowat alle groten der aarde aan een diepte-interview heeft onderworpen, en op het einde van haar leven enkele spraakmakende islamkritische boeken publiceerde.

Voor zover ik kan nagaan heeft geen enkele Belgische krant, weekblad, radio- of TV-zender melding gemaakt van de prijsuitreiking.
Ik kan dat moeilijk anders kwalificeren dan als een vorm van (auto)-censuur die deel uitmaakt van het globale democratisch deficit in dit land.
Men moet geen fan van Dewinter zijn, om vast te stellen dat we hier met desinformerende journalistiek te maken hebben, gericht op een politiek-correcte uitfiltering van nieuwsitems. Het weggommen van Fallaci, een absoluut journalistiek icoon uit de vorige eeuw, omwille van een ‘foute’ laureaat, is daarbij grotesk en lachwekkend.

Het is ongeduldig wachten op een nieuw persinitiatief dat dit soort blunders afstraft én rechtzet.
 
Kom terug, Anthierens, waar ge ook zit, het is vergeven en vergeten...
***
Precies omdat ik steeds een groot bewonderaar ben geweest van de ijdeltuit en buitengewone taalkunstenaar Johan Anthierens, ben ik wat blij dat uitgerekend hij er niet meer is om de pers te wijzen op een gewilde verzwijging van een nieuwsfeit betreffende Filip Dewinter. Wat niet wil zeggen dat ik Anthierens' heengaan toegejuicht heb.  Integendeel.
Gelukkig hebben we nog de wijze filosoof Johan Sanctorum om tussendoor de maatschappij bij te lichten met zijn genereuze rechtvaardigheid, ook als hij zich vergist in het uitzoeken van medestanders uit het hiernamaals.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linksocratie vervangt democratie

 

Het “Stop islamisering”-congres in Keulen, georganiseerd door Pro Köln en Steden Tegen Islamisering werd gisteren en vandaag door extreem-linkse zgn. antifascistische demonstranten met straatgeweld (brandstichting, rellen, vandalisme, molesteren van congresdeelnemers, …) totaal onmogelijk gemaakt.  Het extreme geweld van de linkse tegendemonstranten kende geen maat.  Gisteren werd de boot waarop een persconferentie plaatsvond aangevallen en ernstig beschadigd, congresgangers werden gemolesteerd met verschillende gewonden tot gevolg, de bussen die congresgangers vervoerden werden aangevallen en beschadigd, er werd brandgesticht en ontelbare vernielingen aangebracht…

Vierhonderd congresgangers waaronder Filip Dewinter, Duits parlementslid Henry Nitzsche (ex –CDU), verschillende Oostenrijkse parlementsleden van de FPÖ, de Europarlementsleden Philip Claeys en Andreas Mölzer en het Italiaanse Europarlementslid Mario Borghezio werden door extreem-linkse tegenbetogers gegijzeld in de luchthaven van Keulen die ze niet konden verlaten.

Uiteindelijk kondigde de politie wegens het extreme geweld van de tegendemonstranten de noodtoestand af.  Het door de overheid toegelaten congres kan dan ook niet plaatsvinden.  Filip Dewinter stelt dat “de Duitse autoriteiten capituleren voor het geweld van zgn. antifascistische geweldenaars.  Het zgn. antifascisme is het echte fascisme geworden.  Het is wraakroepend dat het recht op vrije meningsuiting niet gegarandeerd kan worden.  Geweld haalt het op de democratie en dat mag en kan nooit het geval zijn”.

Een opiniepeiling van Welt-online toont aan dat 45% van de Duitsers vindt dat dit congres diende plaats te vinden, 35% vindt het belangrijk dat er over het thema islamisering gesproken wordt en slechts 20% vindt dat het congres verboden diende te worden.

“Ondertussen is het duidelijk dat het debat omtrent de islamisering van Europa in de kiem gesmoord wordt en onmogelijk gemaakt wordt door multiculturele hardroepers die blind en doof zijn en blijven voor de islamisering van Europa”, zegt Filip Dewinter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afsluiting van de week van het dialect

 

 Geen ondertitels ter beschikking.

Met dank aan Benny van de Kennedy's


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Waal dokter en heel Wallonië elk jaar onder de scanner

 

Toen de federale numerus clausus in de medische opleiding werd ingevoerd, gebeurde dat in praktijk “op zijn Belgisch”: de Vlamingen pasten het systeem consequent toe, maar de Walen lapten alle regels aan hun laarzen. Met als gevolg dat er bezuiden de taalgrens een enorm overaanbod aan studenten geneeskunde ontstond. In april 2008 kondigde minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx al aan dat zij de numerus clausus met een koninklijk besluit zou omzeilen. De Vlaamse aspirant-artsen die tegen heug en meug voor een andere opleiding hadden gekozen, waren natuurlijk de pineut. De Waalse studenten die de numerus clausus met de voeten hadden getreden, zouden voor hun incivisme beloond worden: zij zouden toch arts mogen worden. Het systeem was dus al uitgehold. Nu wordt het misschien helemaal overboord gegooid. De Franstalige minister van Hoger Onderwijs Marie-Dominique Simonet wil de numerus clausus gewoon afschaffen.

De Walen tonen zich altijd de hevigste verdedigers van de federale Belgische staat. Maar als een federale maatregel hen voor één keer niet goed uitkomt, dan willen ze ervan af. “Het Belgisch federaal systeem toont zijn failliet aan,” zei Simonet. Ja, dat is zeker waar. Maar dat failliet geldt niet alleen voor de toepassing van de numerus clausus in de geneeskunde. Dat failliet betreft heel de Belgische staat. Laat ons dat failliete federale systeem overboord gooien.

Iedere Waal mag dan dokter worden, en die dokters mogen wat ons betreft elk jaar álle Waalse onderdanen onder de scanner leggen en volledig laten analyseren, zelfs als ze alleen maar een verkoudheid hebben. Als ze het allemaal maar zelf betalen, kan het ons niets schelen.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer problemen met deeltjesversneller

 

De grootste deeltjesversneller ter wereld heeft opnieuw problemen. Dat maakte het in Génève gevestigde Europese onderzoeksinstituut CERN vandaag bekend. Het onderzoek op het instituut was gisteren net weer voortgezet na problemen met het koelsysteem.

De versneller werd anderhalve week geleden in gebruik genomen onder massale mediabelangstelling. De versneller moet zorgen voor een van de belangrijkste experimenten van de eeuw. De onderzoekers hopen na de reparatie over twee maanden opnieuw te kunnen beginnen.

@ Spitsnieuws

***

Het scheppen van zwarte gaten om de weireld te laten opslokken verloopt minder vlot dan verhoopt. Zou Vlaams Belang hier voor niets tussenzitten ?  Frank Vanhecke werd onlangs in Genève gesignaleerd samen met Filip Deman : ze hadden ieder een fietsdynamo in de hand en lachten op een valse manier.  Voorbijgangers (die Vlaams verstaan,  zoals velen in het Franstalige Genève) hoorden een van beiden zeggen : "Nu nog een fietspomp en het is in de sacoche" ... Veelbetekende woorden !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!