Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Op 30 juni jongstleden keurden de leden van Open VLD Merksem de ontwerplijst van mevrouw Turtelboom voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen af met een meerderheid van ruim 98%. Daarmee hebben de leden op een democratische en overtuigende manier hun waardering voor mijn werk duidelijk gemaakt. Ik wil dan ook alle leden daarvoor oprecht bedanken. Helaas krijg ik diezelfde waardering niet van de Open VLD-top.

De reactie van de partijtop op dit stemresultaat en vooral de commentaren achteraf hebben mij sterk gegriefd, zoiets doet pijn. Als het oordeel van de leden beschouwd wordt als ledendictatuur en deze leden ook nog eens vergeleken worden met een knokploeg, is dat een brug te ver.

Aangezien ik steeds het belang van de partij vooropgesteld heb en ik volgens de Open VLD-top hét probleem ben in Antwerpen, wil ik ook nu consequent zijn en mij terugtrekken als kandidaat op de lijst. Dankzij de steun van de leden kan ik dit doen met opgeheven hoofd.

Tot slot wens ik alle goedmenende Open VLD’ers veel succes op 14 oktober.
Met dank en vriendelijke groeten

 Luc Bungeneers
Schepen voor financiën, intercommunales,
rechtszaken, markten en foren en dierenwelzijn.

De liberale fractie zet de bekwaamste en hardst werkende schepen aan de deur.  Gelukkig kunnen we nu voor Phaedra Hoste stemmen.