Angeltjes
10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Staf Neel

 

Het is tijd, ik moet nu gaan.
Ik zal geen afscheid nemen.
Kijk naar me uit in de regenbogen
hoog in de lucht
als de zon weer opkomt
en de hele wereld nieuw is,
kijk dan naar me me uit en hou van me
zoals ik altijd van jou heb gehouden.

Vandaag namen in het Antwerpse Crematorium vele honderden afscheid van gemeenteraadslid en oud-volksvertegenwoordiger Staf Neel.

De beide zalen stroomden vol en niet enkel met Antwerpenaren maar van overal uit Vlaanderen kwamen vrienden en sympathisanten opdagen om hun laatste eer te bewijzen aan de politicus die 41 jaar ononderbroken in de Antwerpse gemeenteraad zetelde en wiens politieke carrière hem leidde tot in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.  Ook de Antwerpse burgemeester en diverse leden van het schepencollege en gemeenteraadsleden uit diverse fracties woonden de plechtigheid bij.

De aanwezigen werden toegesproken door de zoon Tom en door twee kleinkinderen van Staf en Yvonne. Filip Dewinter en Gerolf Annemans voerden het woord uit naam van de partij en uit eigen naam. Dewinter citeerde oud-burgemeester Cools die in Het Nieuwsblad zegde : "De overstap van Staf naar het Vlaams Blok deed pijn maar ik bleef altijd met de Neel'sen praten want het waren goede mensen."

Een ontroerende plechtigheid voor een man die zijn kiezers nooit bedrogen heeft en die veel te vlug van ons is heengegaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Spanje

 

Drie mannen zijn maandag gespietst tijdens het jaarlijkse stierenrennen in het Spaanse Pamplona. Het gaat om twee Engelsen en een Amerikaan. In totaal raakten zeven mensen gewond.

Het stierenrennen is een jaarlijkse traditie ter ere van de heilige San Fermín. De San Fermínfeesten duren van 6 tot en met 14 juli en gedurende die periode worden dagelijks zes stieren in de nauwe straten van Pamplona losgelaten, waarna mannen en vrouwen rennend proberen de stieren voor te blijven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bedrog

 

Het houdt niet op, de manier waarop de overheid, politici en ambtenarij, de draak steekt met de werkelijkheid en ons, de burgers, voorliegt.

Met veel bombarie werd onlangs verkondigd dat het aantal criminele vreemdelingen die in 2011 uit het land verwijderd werden, dubbel zo hoog was dan in 2006.  Concreet gaat het om 522 loeders van wie wij vorig jaar afscheid namen. Een getal om niet van omver te vallen als je er even over nadenkt, want er grijpen jaarlijks honderdduizenden criminele feiten plaats én het aantal vreemdelingen was in 2006 een heel stuk lager dan nu. Maar kom, de media juichen en nemen kritiekloos de propagandaberichten van het regime over.

De aap komt pas uit de mouw, als blijkt dat het niet om lijfelijke verwijderingen gaat, maar om ministriële besluiten die zeggen : "u moet dit toffe keuninkrijk verlaten".  De minister (was het staatssecretaris Wathelet ? Ach wat doet het er toe) heeft zijn handtekening gezet onder 522 uitwijzingsbevelen en dat getal wordt ons aangesmeerd als effectieve verwijderingen. Een uitroepingsteken is hier op zijn plaats : !

De overheid heeft geen enkel idee over wat de 522 betrokkenen met dit vodje papier aanvangen, meer zelfs niemand heeft enig benul waar de "uitgewezenen" verblijven of zich schuil houden. Het is Theo Francken, de VB-imitator van dienst bij de Nv-A die met dit nieuws de media haalt.

In een poging de zwendel, want dat is het, enigszins te relativeren verstrekt een meisje van de Dienst voor Vreemdelingenzaken (DVZ) enige toelichting die de affaire nog dubieuzer maakt en de chaos en ontreddering bij de federale diensten die zich bezighouden met de Invasie, nog dieper de ontluistering induwt.  Zij verwijst naar het totaal van de uitgewezenen, gewone gevallen + criminelen en omdat daar het leeuwenaandeel gevormd wordt door Marokkanen en Roemenen (die toevallig ook bij de crimi's in de meerderheid zijn, saman met de Algerijnen) gaat zij er van uit, dat er beslist enkele misdadigers tussen zitten.

Ik ben al jaren mijn geloof in de onkreukbaarheid van ambtenaren kwijt, die zoals men hen  in het Engels noemt "civil servants"  zijn, dienaren van het algemeen belang. De partijpolitiek heeft van deze mensen, dienstbaren aan de politici gemaakt. 

De chaos die het land B beheerst kan enkel nog opgeruimd worden door een opstand van de burgers. Ook dat mag je beslist niet verkondigen om de politiek-correcte rust niet te verstoren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blindengeleidehaaien niet welkom op paralympics 2012

 

Zwemmers moeten zonder haaien van start

Het Internationaal Paralympisch Comité heeft laten weten dat zwemmers geen gebruik mogen maken van blindengeleidehaaien in Londen. Aanleiding voor dit verbod is een incident waarbij de witte haai van de Amerikaanse Trischa Zorn het enige been van een Kazachse concurrente afbeet.

Kleine prooivissen, gemuilkorfde dolfijnen en niet-giftige waterslangen blijven wel toegestaan als hulpmiddel voor deelnemers met een visuele beperking.

http://www.speld.nl/2012/07/07/blindegeleidehaaien-niet-welkom-op-paralympics-2012/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele wandeling doorheen Antwerpen : 't Stad is van Angeltjes

 

We zijn er : op minder dan 24 uur hebben een twintigtal lezers ons laten weten, dat zij geïnteresseerd zijn om in september deel te nemen aan onze wandeling doorheen multicultureel Antwerpen.

Bedankt, nu kunnen we verder met de definitieve contouren vast te leggen en de nodige afspraken te maken.  Ook voor ons is dit boeiend, want er rijzen nog elke dag nieuwe vragen waar we de precieze antwoorden willen op weten  en feiten die we moeten controleren.  Het wordt geen amateuristisch gedoe, zo zijn wij niet.  Het wordt integendeel een boeiende dag, dat kunnen we u beloven en we kijken er naar uit.

Rond eind van deze maand zal het programma volledig klaar zijn en dan lanceren we opnieuw onze oproep en kan u alsdan definitief inschrijven. 

Wij zullen ook rekening houden met de (terechte) vraag van sommigen, om het aantal te lopen kilometers te beperken zonder de wandelweg in te korten.  Dat kunnen we makkelijk doen door ons te splitsen en een groep onder begeleiding met het openbaar vervoer de langere trajcten te laten afleggen en vervolgens terug samen te smelten op de cruciale plaatsen. Alles zal in detail piekfijn uitgelegd worden. De datum ligt nu reeds vast : vrijdag 14 september. Of er nog een volgende wandeling komt, dat kunnen we pas vertellen als de inschrijvingen geopend zijn.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen wil imans opleiden

 

Het Vlaams parlement wil dat er een studierichting komt over de islam. Het Vlaams Belang is om de verkeerde reden tegen.

De dingen zijn maar zelden wat ze lijken. Zo luidde de kop eergisteren in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, dat er een studierichting moet komen waarin de islam bestudeerd wordt. Letterlijk luidde die kop: 

Vlaams parlement dringt aan op studie islamwetenschap.’

Een studie islamwetenschap, dat is natuurlijk een geweldig idee. Er valt nogal wat te bestuderen namelijk. Wat zijn de bewijzen voor het historische bestaan van de figuur Mohammed, om maar eens te beginnen. Is de koran werkelijk ontstaan in een keer, en wel gedicteerd door Allah aan Mohammed, zoals de leer van de islam dicteert, of bestaan er verschillende oudere versies van de koran, die deze theorie ondergraven? Ook een studie naar de theologie van de islam zou interessant zijn. Hoe zou je de achterliggende ideologie kunnen samenvatten? Wat is het mensenbeeld in de islam? Wat is bijvoorbeeld de ruimte die erin gegeven wordt voor de vrije wil? Maar ook: Welke rol wordt er in de islam toegedicht aan het geweld? Bestaat er een relatie tussen deze geweldsideologie en de aanhoudende dominantie van het geweld in de islam-samenleving, niet alleen ten opzichte van niet-moslims, maar ook ten opzichte van moslims met een afwijkende lijn, die als ketters worden beschouwd? Wat betekenent het begrip ‘scheiding van kerk en staat’ in de islam? Wat betekent het concept ‘vrije wil’? Maar ook een meer sociologische insteek zou interessant zijn: Hoe komt het dat juist in het Westen, waar relatief veel godsdienstvrijheid heerst, juist de radicale vorm van de islam zo succesvol is? Hoe onderscheiden de salafisten zich in het Westen, maar ook in het Midden Oosten? En dan is er nog een studie mogelijk over de geldstromen naar moslims in het Westen. Of een studie naar de afnemende populariteit van de islam buiten het Westen, en de opkomst van het christendom. Of een studie naar de rol van de vrouw in de islam. Of een geschiedenis van het imperialisme bij de islam. De slavernij bij de islam. De rol van de wetenschap binnen de islam. Maar ook: de toenemende islamisering van het Midden Oosten.

En dat is nog maar het begin van de opsomming Zo’n wetenschappelijke studie, daar kan je toch alleen maar op voor zijn. Waarom is het Vlaams Belang dan tegen?

Daarover stond weinig in het artikel. Er stond alleen dat het Vlaams Belang bang is voor het ontstaan van een 'moslimzuil.' Dat lijkt me geen goede reden. Ik ken een veel betere.

Het is namelijk helemaal geen wetenschappelijke studie, zoals gesuggereerd werd in in die kop. Het is een imamopleiding van staatswege. Daar zijn die Vlaamse parlementariers allemaal erg voor:

"De aandacht voor de ondermaatse kwaliteit van sommige islamleraren en de Vlaamse opleidingen tot islamleerkracht is terecht. Daarom is er nood aan een islamitische godsdienstwetenschappelijke opleiding binnen de Vlaamse universiteiten", luidt het. "Doel van de opleiding is het organiseren van een academische reflectie over en binnen de islam in ons land. De opleiding zal een bijdrage leveren aan de kwaliteit van opleidingen voor islamleraars en imams", aldus Sannen.

Waarom moet de Vlaamse staat een imamopleiding gaan betalen die ingrijpt bij de islam en dus een speciaal soort imams gaat leveren?

Dit kromme denken bestaat in Nederland ook. Van enige studie, en dus van enige wetenschap zal geen sprake zijn, van al dat niet goed bedoelde bemoeizucht des te meer, en of dat dan zal leiden tot een ‘gematigde islam’ is nooit ergens bewezen. Daarmee wordt dus niet alleen de scheiding van kerk en staat uitgehold, maar ook de wetenschap. Want de wetenschap dient niet het uitdragen van een of andere staatsideologie te zijn, maar een onderzoek naar iets.

Zo moeilijk is dat niet. Waarom willen politici dat dan niet begrijpen?

Bron : De dagelijkse Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypocrisie heeft een naam : SP-a

 

Vorige week mocht Meyrem Almaci haar gal spuwen in Knack over de radicale Vlaams-nationalisten, waarop wij haar een kleedje hebben gepast, als ongevraagd wederwoord. Vandaag verleent Knack het woord aan de West-Vlaamse voorzitter van Rood! die de kameraden van de SP-a in hun blootje zet. Zo hoeven wij het niet meer te doen.

 

Deze ochtend werd ik wakker met het bericht dat Parwais Sangari het land werd uitgezet. In het radiojournaal ging men live naar een actie voor het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie Deblock (Open VLD) . Daar liet Vlaams SP.A-parlementslid Jan Roegiers zijn licht schijnen op de situatie. Hij stond aan de deur van het kabinet te trekken alsof zijn leven er vanaf hing. “Actie aan kabinet Maggie De Block. Zal ze vannacht kunnen slapen, dat willen we haar straks vragen” tweette hij zelfs. Ik viel bijna uit mijn bed van plaatsvervangende schaamte, gelukkig heb ik een groot bed.

Hoe ver kan je de hypocrisie blijven drijven vraag ik me af?

Als Jan Roegiers al ergens had moeten staan dan was het in Oostende, aan de deur van zijn partijgenoot en viceeerste minister Johan Vande Lanotte. Want als er één iemand iets aan de uitwijzing van Parwais Sangari had kunnen doen, dan was het wel de Oostende gouwleider. En als er al één partij was die vanuit haar beweerde sociale bewogenheid alles in het werk had moeten stellen om tot een menselijke regeling voor Parwais Sangari te komen, dan was het de SP.A .

Maar neen, nog even gebruik maken van de miserie van een ander om even in het nieuws te komen. Het dégoutantisme als ultieme vorm van politiek.

Mijn boosheid omtrent dergelijke gratuite acties zou niet zo groot zijn mocht dit een alleenstaand incident zijn. Maar de SP.A-parlementsleden grossieren tegenwoordig in dergelijke acties en uitspraken.

Onlangs nog oreerde Vlaams SP.A-parlementslid Bart Martens nog: "Wat ons betreft moet de bestaande planning voor de kernuitstap gerespecteerd blijven". Een dag later werd hij in snelheid genomen door de federale regering en werd hij door SP.A-vicepremier Vande Lanotte de wacht aangezegd: de kerncentrale van Tihange blijft 10 jaar langer open dan wat in 2003 per wet werd vastgelegd.

Wie dacht dat de kleine Tobback de nieuwe SP.A-voorzitter was vergist zich schromelijk. Johan is partijvoorzitter voor het leven, zoals dat in een imperium betaamt.

Oppositie voeren binnen de meerderheid is blijkbaar een beleidsinstrument geworden voor de SP.A. Men voert als het ware een majority opposition. Mee besturen en toch oppositie voeren, je moet het maar kunnen, maar vooral willen.

Jean Marie De Meester is voorzitter van Rood! West-Vlaanderen

 http://www.knack.be/nieuws/


09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentaal gehandicapte kandidaat bij CD&V Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Voor het eerst doet in België iemand met een verstandelijke beperking een gooi naar een politiek mandaat. De moeilijk pratende en schrijvende Didier Peleman staat op de 20ste plaats van de CD&V-lijst.

Veli Yüksel, lijsttrekker van de Gentse partij, ontkent inmiddels dat het om een verkiezingsstunt gaat.

Competenties
Didier Peleman heeft een lichte mentale beperking, die inhoudt dat hij moeilijk spreekt en schrijft. Yüksel geeft toe dat dit voor een politicus op zich best belangrijke competenties zijn. Indien hij een mandaat haalt, dan zal hij de juiste omkadering krijgen, verzekert Yüksel.

Expertise
"Didier is doordrongen van sociaal engagement en wil dat laten blijken", reageerde lijsttrekker Yüksel tijdens De Ochtend  op Radio 1. "Het belangrijkste is dat hij zijn engagement, ervaring en expertise op het vlak van mensen met een beperking naar de politiek wil brengen." De Gentse kopman voegt toe dat Peleman niet omwille van zijn beperking op de lijst staat, maar omwille van zijn engagement.

Politieke verantwoordelijkheid
Peleman zet zich als vrijwilliger al jaren in voor andersvaliden en wil nu bewijzen dat ook hij politieke verantwoordelijkheid kan dragen. "Ik heb altijd in instellingen gewoond, ik ken de noden van mensen met een verstandelijke beperking als geen ander en ik wil voor die mensen opkomen", aldus Peleman, die zelf bij de Gentse CD&V aanklopte om op de lijst te mogen staan.
    
Medelijden
"CD&V neemt hier risico's", zei politicoloog Carl Devos tegen De Morgen. "Kiezers kunnen de partij verwijten electoraal te willen scoren door medelijden en/of sympathie op te wekken."

Volgens Yüksel is van dat alles geen sprake. Iedereen krijgt een kans bij ons, ook mensen met een beperking. Hij merkt op dat er ook andere politici zijn die niet autonoom kunnen functioneren, zoals de dove N-VA'ster Helga Stevens in eigen land en de voormalige blinde Britse minister David Blunkett.

Bron : BNR Nieuwsradio


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is niet allemaal kommer en kwal : BMW piekte in 2011

 

BMW, dat mogelijk Mini's wil laten maken bij NedCar in Born, ontstond oorspronkelijk als een fabriek voor vliegtuigmotoren. Na de Eerste Wereldoorlog moest deze productie worden gestaakt, waarna werd overgeschakeld op motorfietsen en later auto's.

De financiële hoogtijdagen van het bedrijf kwamen vanaf de jaren zestig, toen BMW iets kleinere en snellere modellen ging produceren. Het bedrijf maakte naam met onder meer de 'Neue Klasse'-modellen en de 6-serie.

In 1994 nam BMW het Britse Rover over, maar het verlieslatende bedrijf werd na enkele jaren opgesplitst en weer afgestoten. De Duitse autoproducent hield wel de rechten voor de productie van een nieuwe Mini, die in 2001 werd gelanceerd.

De Mini wordt voornamelijk in Groot-Brittannië gemaakt, met daarnaast een productiefaciliteit in Oostenrijk. Born zou eveneens een satelliet voor de Britse fabrieken worden.

Behalve de merken BMW en Mini, valt ook Rolls Royce onder de namen die BMW in bezit heeft. De Duitse fabrikant kocht in 1998 het recht om auto's onder die naam te produceren.

BMW verkocht in 2011 een recordaantal van 1,67 miljoen auto's. Daarmee behaalde het concern een winst van ruim 4,9 miljard en een omzet van 68,8 miljard euro.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische Lente ? Waar ?

 

De revolutie heeft (alweer) haar kinderen opgevreten. Het doel is bereikt. Het scenario van de nieuwe wereldorde is majestueus in elkaar gezet en volgens de planning verlopen.

Rest nu nog Syrië, lastig geval want daar kan geen homogene grote groep gebruikt en bewapend worden als tegenstanders van het regime. Dan maar dagelijks het regime demoniseren, beelden van dode kinderen vertonen komende van “de ondergrondse oppositie”. Geen enkele journalist die de kritische vraag stelt waar al die zogezegde onderdrukte volkeren plots zoveel oorlogswapens vandaan hebben.

Waarom noemden de naïeve politiek correcte wereldverbeteraars de revolutie in het Midden-Oosten de arabische lente? Omdat je vrije, jonge mensen zag. Vrouwen zonder hoofddoek, mannen met open gezichten. De revolutie ontstond door de jeugd die gebruik maakte van de moderne media, zich zo organiseerde en oprecht uit de verstarde middeleeuwse structuren wilde ontsnappen.  Jaja, dat kon onder het juk van oude regimes en het werd hen nog eventjes toegestaan als beeldvorming voor de westerse bevolking, de arabische mei ’68, weet je wel.

Dat was echter de start om het Midden-Oosten onder curatele te plaatsen, zonder islam als het kon, met de islam als het moest. Waar zijn de jonge open blikken gebleven? Als homo geklasseerd met gepaste straf ?

Wat zien we nu? Verbeten bebaarde mannen, die “Allahu Akbar!” brullen – en vrouwen, apart en bijeengedreven als vee, vermomd, geëlimineerd als individuen. Al op gelet dat geen enkele journalist nog de arabische revolutie “lente” noemt, de fanatiekelingen die nu de macht hebben, worden als gematigden neergezet , hervormers, democratisch verkozenen. Geen lente meer, maar ook geen winter. Mossel noch vis, dat is het.

Zouden de journalisten toch nog een flash-back van hun geschiedenislessen gekregen hebben en zich de machtsovername van een zekere Hitler herinneren ?  Ook hij werd in 1933 door de buitenlandse pers kritiekloos de hemel in geprezen en kwamen de ministers van de toenmalige grootmachten elk met hun vredespact zwaaien dat ze met Hitler gesloten hadden. Nee, dat zou inhouden dat er een vrije pers zou bestaan, maar dat zou ook inhouden dat ze niets meer begrijpen van de huidige machtsaccenten, die berusten niet meer in handen van de verkozen des volks, nergens meer. 

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilemma

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wandeling door de stad van A

Misschien kan tijdens de wandeling ook de aandacht gevestigd worden op het rustige stulpje van een hoge Antwerpse politieker in een niet al te zeer gemultikultiriseerde omgeving ? 

Ludo

*****

Filmgodinnen bis.

Hoezo, geachte Redactie, hebben jullie de gedachten van zo'n ventje als Fikken kunnen raden ? Toch zitten jullie er meteen bovenop: Het was dié volumineuse dame die bedoeld werd.

De reden was natuurlijk vooràl haar rol in "Amarcord"...die ik abusief verwarde met "Roma" (dju toch, dokter Alzheimer was waarschijnlijk wéér eens mijn huis voorbij gegaan)

Hier een brugje om één van haar "glansoptredens" te bewonderen:  Amarcord estanquera. Het was nog uit de-goede-oude-tijd waarin het getoonde speelgoed nog puur natuur was; doch waarin men zwaar werk moest leveren om één (!) sigaret te bekomen.

Victor van Vosselaer

NvdR Angeltjes : Je bent niet de enige die bezocht wordt door Alzheimer, Fikken. Ik zit me sedert gisteren (toen ik jouw mail las)  suf te piekeren op de familienaam van een Vlaamse actrice (zij is enkele jaren jonger dan wij, Fikken) die  meegespeeld heeft in een of meer films van Fellini. Zij was de dochter van een bekende Vlaamsgezinde familie met meerder kinderen. Katelijne had een donkere bos krullend haar, voluptueuze lippen en zij was ronduit een knappe verschijning.  Iemand ... ?

*****

Klacht tegen het VB.

Een voorbeeld hoe hypocriet die zak van een De Witte wel is.  In het artikel van het Nieuwsblad zegt hij:   '' Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding overweegt een nieuwe racismeklacht tegen Vlaams Belang. Aanleiding zijn de "zeer choquerende" campagnes die de extreemrechtse partij de jongste maanden lanceerde. '' 

Toen Monseigneur Léonard die ''aangebrande'' uitspraak over homo's deed zei hij:  ''Monseigneur Léonard heeft het recht om vrij zijn mening te uiten zelfs indien deze een bepaald deel van de bevolking kan kwetsen, choqueren of verontrusten. De uitlatingen die in het interview werden gedaan, stellen de bisschop dan ook niet bloot aan juridische vervolging .'' K

omt er dus op neer dat Léonard wél mag choqueren maar als hij nog maar denk dat het VB dat doet wil hij klacht indienen.

Ludo DW

*****

Lichamelijke integriteit inzake besnijdenis

Gehakte redactie,

Elke aantasting van de fysieke integriteit is (zonder bewijsbare persoonlijke instemming) gewoon een misdrijf of een misdaad. De laffe poco's doen alsof dit niet zo is. Hun lot is bij voorbaat bezegeld. Voor islamofielen geen genade. Nooit!

Luvky9

*****

Wat te doen bij inbraak ?

Het wordt hoog tijd, om de brave onnozele burgers in een regeringsbrochure  duidelijke richtlijnen te geven  wat zij wel en niet mogen doen , bij ongewenst bezoek . Het is reeds duidelijk dat het eigendom NIET met geweld mag beshermd worden !

Bij bepaalde reacties die ik las in de online krant , zijn er super beschaafden , die stellen dat een beetje inbreken geen mensenleven waard is. Met andere woorden, dat moet kunnen. De enigste toelaatbare vorm van verdediging is de politie bellen !

In afwachting van de komst van onze waakhonden (zonder tanden) moet je gewoon rustig toezien hoe ze je huis leegplunderen. Heb je tegenslag en de daders zijn al weg voor de komst van de pakkemannen, geen probleem. Je kunt je frustaties en onmacht luchten in een proces-verbaal met de garantie dat je wordt opgenomen in de statistieken als troostprijs, want je bent niet de enige en met velen zijn we sterk.

In bepaalde buurten van grootsteden waar veel "privé" verrijkers wonen zou een klever op je deur  éIslam will dominate the world" moeten volstaan als beveiliging.

René

*****

Nobelprijs

Waarom er geen Nobelprijs is voor "beste bijdrage voor de vernietiging van de menselijke beschaving" ?  Wel heer Ray, dat zou pas een saaie bedoening worden, en ieder jaar dezelfde sekte die zal winnen is ook niet gunstig voor de statistieken van de bookmakers. Maar er kan wel tussen de afdelingen afzonderlijk van die troep gespeculeerd worden, vb. in welk land gaat wat tegen de vlakte? Het Louvre of de Eiffeltoren in Parijs, manneke pis of het atomium te brussel, het Vaticaan of de toren van Pisa, zo kunnen we gokken welke islamitische terreurcel dit of de komende jaren gaat winnen . Iedere moskee kan dan projecten indienen welke westerse constructies van de duivel de geloofsgemeenschap gekozen heeft om gesloopt te worden. Tjonge, tjonge ziekelijk gewoon.

Stradi

*****

Parweiz : aflvering elfendertig

Daar vliegt hij dan ! Inderdaad, de jonge Afghaan is terug naar zijn vaderland. Zijn extreem linkse vrienden hebben alles uit de kast gehaald om een gerechtvaardigde beslissing ongedaan te kunnen maken.  Voor dag en dauw stonden er al enkele linkse hersenloze creaturen aan de deur te morrelen van Maggie De Block om haar tot een ultieme bocht in het voordeel van hun "illegaaltje" te bewegen.

Bij de fans  op de luchthaven  die de uitwijzing wilden verhinderen door de passagiers op te jutten tegen deze "deportatie" op Nazistische wijze, werden enkele extreem linkse figuren opgemerkt zoals PVDA- akcteur Dirk Tuybens (uit de serie Witse)  en de gewezen VU en thans SP.a bicht  parlementair Jan Roegiers. Bref, de Afghaan is gaan vliegen maar het verhaal is nog niet ten einde. De poco media die "en masse" aanwezig waren, zullen dit feit zeker aangrijpen om er een  "menselijk" drama van te maken waarbij ze hopen dat de tafelschuimers er dan flink garen kunnen bij spinnen.

Van een ding ben ik persoonlijk zeker : binnen de kortste keren staat Parweiz Sangari terug aan de deur van zijn pleegmoeder hier te lande en zal meester Kati ditmaal op tijd een asielaanvraag indienen en kan de mallemolen opnieuw starten.
Wie de smaak van zoete honig geproefd heeft, doet er alles aan om er aan te geraken.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het omdat ik moslim ben ?

 

Enige tijd geleden moesten we het dagelijkse geweeklaag horen van een jonge Nigeriaan, Mayo,  die het land moest verlaten. Na veel gemekker en geblaat van zijn fans op radio en t.v. werd op de valreep besloten dat de asielzoeker om humanitaire redenen nog even kon blijven. Mayo wou zijn studies hier afmaken, desnoods tot zijn 83ste levensjaar als het moest.

Nu herhaalt zich hetzelfde scenario met een jonge Afghaan,  die hier 4 jaar geleden via-via aanbelandde. Parweiz Sangari moet terug naar zijn homeland want zijn asiel is tot op het hoogste niveau, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, afgewezen. Zijn advocate is Kati Verstrepen, een specialiste inzake het rekken en uitputten van de belgische wetten tot deze niet meer zijn dan een verfrommelde kauwgommetje.

Meester Kati Verstrepen.

Zij is in staat om een tot de tanden bewapende ET die zijn thuisplaneet heeft opgeblazen, te laten doorgaan voor een eerzame wereldburger die al zijn fysieke en psychische mogelijkheden ten dienste zal stellen van de burgers van het land B. Zo waar helpe hem de Keizer van het Universum. Oh, Kati, Kati ... Parweiz heeft trouwens op het nippertje een aseielaanvraag ingediend, toen het onder zijn voeten te heet werd. Eerder hoefde dat niet. Hij is dus een perfecte illegaal, dat moet zelfs Kati toegeven.

Sinds enkele dagen worden we in de poco media tot vervelens media getrakteerd op emo-berichten en gejammer over deze perfecte illegaal die onheus behandeld wordt. VTM besteedde er zowaar een kwartier zendtijd aan,  om de kijkerds te overtuigen hoe wreed dit land wel is voor de brave Afghaan. Zijn jonge pleegmoeder was een gebroken vrouw. Ocharme toch, Parweiz is ingeburgerd en spreekt al iets beter Nederlands dan nicht Elio en hij is een brave en voorbeeldige jongen. In extremis werd er op "smoelboek" een petitie gestart om alsnog te proberen Sangari hier te houden.  Vandaag vraagt Parweiz, die verblijft in een asielcentrum in afwachting van zijn uitwijzing, zich af, of hij moet opkrassen, omat hij een moslims is.  Neen, mijnheer, het land B deporteert geen mensen omdat ze moslim zijn.  Zoiets insinueren past natuurlijk ideaal in het beeld dat men wil scheppen van dit land. Zielig, laag en een beetje lachwekkend voor wie de werkelijkheid ervaart.

Laten één ding duidelijk zijn : de asiel en immigratievoorwaarden in het land B zijn gul en er zijn voldoende softe nevenpaden om maximaal te gebruiken en te misbruiken. Wat op grote schaal gebeurt.  Zeker door een gehaaide advocate als Kati.  Als echter de emo-gevallen die op ons losgelateh worden tot op het hoogste niveau afgewezen worden, is er duidelijk iets aan de knikker.  Het enige wat de linkse  loeders wensen is dat de wetten van hun geliefde belgische voilk niet toegepast worden. Behalve als deze wetten kunnen gebruikt worden om eigen volk een loer te draaien.

Kijk, dit gezeik houdt dus niet op hé. Telkens een of andere vreemde gozer(s) het hier moet(en) afbollen, wordt deze kwijl- en slijm cinema opgevoerd door de linkse multiculfanaten in de hoop (en veelal lukt dat nog) hun doetjes hier te kunnen houden.

Het volgende drama kondigt zich al aan in Genk, waar een Iraans gezin bevel gekregen heeft het land te verlaten omdat het niet voldoet aan de asielvoorwaarden. Ook zij gaan nu de emo-media gebruiken om uitwijzing te voorkomen,ondanks hun verklaring dat zij dit land nu koud en onverschillig vinden. Tja, zouden zij de weg naar de kassa van het OCMW en aanverwante ook koud en kil vinden ? 

Ach,waarom willen we er ons nog over opwinden. Vandaag worden er enkelen teruggstuurd en morgen sluipen er tientallen nieuwe tafelschuimers binnen.

Het gros van de bevolking heeft nog altijd niet gesnopen wat er boven ons hoofd hangt ... en dit met een tekort aan "perdolan" erbij.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tevreden moslim in Timboektoe

 

Je ziet het niet elke dag, een tevreden moslim. Maar hier in Timboektoe (Mali) werd er een gefotografeerd die net allah prijst na de vernieling van 600 jaar oude kunstschatten in de woestijnstad. Timboektoe staatop  de lijst van Unesco Werelderfgoed.  De moslims zijn goed aan de slag, hun vreugde is terecht.

Wanneer komt er nu verdraaid eindelijk eens een politiek-corcte Nobelprijs voor "beste bijdrage voor de vernietiging van de menselijke beschaving" ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Vlaams Belang heeft recht op uw stem en zal uw vertrouwen nooıt beschamen.

Vanaf de eerste dag heeft het Vlaams Belang en het vroegere Vlaams Blok het roer steeds recht gehouden. Steeds werden standpunten ıngenomen dıe ın het voordeel waren van alle Vlamıngen. Nooıt heeft men zıch snel aangepast aan een of andere opportunıteıt. De meest zınvolle standpunten ın verband met onze toekomstıge energıebehoeften komen van het Vlaams Belang dat o.a. ıjvert voor het openhouden van onze nucleaıre centrales. Maar om steeds het omgekeerde trachten te doen van wat het Vlaams Belang wıl verdedıgen hebben onze huıdıge polıtıeke bewındvoerders ons nu op een ramkoers gebracht door te beslıssen de nucleaıre centrales te sluıten en ons zuur verdıende beastınggeld te verbrassen aan zınloze subsıdıes. De Vlamıngen zıjn hıervan het grote slachtoffer.

Jaren neemt het Vlaams Belang de meest zınvolle standpunten ın op gebıed van het bestrıjden van de crımınalıteıt. Onze overheıd deed steeds het omgekeerde van wat werd voorgesteld en nu zıtten we opgescheept met een bıjna onleefbaar land waar de crımınalıteıt met sprongen blıjft groeıen. De Vlamıngen zıjn hıervan het grote slachtoffer.

Jaren reeds wıjst het Vlaams Belang op de grote fout om steeds maar meer buıtenlanders, DIE ZICH NIET WILLEN AANPASSEN, ın onze streken toe te laten. Vandaag zıtten we  op meerdere plaatsen ın dıt land ın de rats, zıen we gıgantısche bedragen belastınggeld verbrast worden ten voordele van personen en famılıes dıe hıer nıets te zoeken hebben ; wij worden ın het gezıcht uıtlachen. Deze wereld op zıjn kop staat nog maar ın een begınfase. De Vlamıngen zıjn hıervan het grote slachtoffer.

Om nog te kunnen redden wat nog gered kan worden heeft het Vlaams Belang meer dan ooıt uw stem nodıg. Ik ben goed geplaatst om te hebben kunnen vaststellen hoe onrechtvaardıg ık werd behandeld vıa het zogenaamde cordon nadat ık me voor de allereerste maal ın mıjn leven bıj een polıtıeke partıj had aangesloten en mıjn keuze had laten vallen op het toenmalıge Vlaams Blok. Het cordon ıs een democratıe onwaardıg. Iedere partıj dıe openlıjk of stılzwıjgend deze sıtuatıe verder laat duren ıs de stem van welke Vlamıng ook onwaardıg.

Daarmede ıs alles gezegd.

Men zegge het voort ...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenissen tasten lichamelijke integriteit jongens aan. En de islam staat op zijn achterste poten

 

Prinselijk feest voor Yasin (6) in Genk

Nog nooit heeft een rechtbank geoordeeld over de vraag of religieus gemotiveerde besnijdenissen op kinderen wel toelaatbaar zijn volgens de Duitse wetgeving.  De rechtbank in Keulen velde recent een niet te misverstaan vonnis: ze zijn verboden.  Wie ze uitvoert, is strafbaar.  Ongeacht of men het beslissingsrecht van de ouders of de geloofsvrijheid als reden inroept.  Een moedig vonnis.

Besnijdenissen bij jongens en mannen zijn in de islam en in het jodendom gebruikelijk.  Deze religieuze verankering bood tot op heden een zekere bescherming ten opzichte van critici en hun voorbehoud, zodat het archaïsche ritueel nog tot vóór enkele jaren ongehinderd kon uitgevoerd worden.  Nochtans wijzen artsen er al geruime tijd op dat de ingreep bij kinderen vanuit medisch standpunt geen enkel voordeel biedt, m.a.w. dat het medisch zinloos en overbodig is.  De ingreep is slechts medisch verantwoord als de besnijdenis ter behandeling van een ziekte of een afwijking moet uitgevoerd worden, zoals bv. bij een vernauwde voorhuid. 

Ondanks de ethische bezwaren kwam pas in 2008 de juridische discussie hierover op gang.  De meerderheid der experten beschouwt de besnijdenis – ook de religieuze - vanuit medisch oogpunt als een overbodige, onwettige lichaamsverminking, die als straffeit onder § 223, art. 1 van het strafwetboek te veroordelen is. 

Het Landgericht Köln heeft in haar vonnis van 7 mei 2012 (Az. 151 Ns 169/11) zich bij deze mening aangesloten.  In de toekomst zal geen enkele arts nog kunnen stellen dat hij meende besnijdenissen op beslissingsonbekwame jongens wegens religieuze redenen te kunnen uitvoeren.

Aanleiding van het vonnis was de opname op Spoed van een vierjarig jongetje waarop een Keulse geneesheer, zelf een streng gelovige moslim, een besnijdenis had uitgevoerd.  De ingreep werd op een normale medisch-verantwoorde wijze uitgevoerd.  Twee dagen later kwam het tot een – niet uitzonderlijke – nabloeding.  De moeder bracht het kind naar de Spoedopname in het universiteitsziekenhuis van Keulen, waar men de bloeding kon stelpen.  De openbare aanklager kreeg lucht van het zaakje en diende klacht in wegens mishandeling. 

Tijdens het eerste proces werd de arts vrij gesproken omdat hij volgens de religieuze wensen der ouders gehandeld had.  Maar de openbare aanklager ging in beroep en won met als gevolg het b.g. vonnis.  De rechtbank motiveerde haar oordeel: de ouderlijke toestemming rechtvaardigt de ingreep niet, omdat deze het welzijn van het kind tegenspreekt.  Bovendien veegt de rechtbank de argumentatie van de kaart, als zou het kind zonder besnijdenis sociaal uitgesloten worden.  Dit aspect weegt niet zwaarder dan de onomkeerbare beschadiging van het lichaam.  De rechtbank weegt de rechten van de ouders op vrije geloofsuiting en hun opvoedingsrecht af tegenover de rechten van het kind op lichamelijke onaantastbaarheid en zelfbeschikking.

De arts zelf werd vrijgesproken omdat tot op de datum van het vonnis er binnen een schemerwereld geopereerd werd.  Hij had geluk, want de volgenden zullen zich niet meer kunnen beroepen op “wir haben es nicht gewusst”.

Intussen heeft dit vonnis Erdogans 5de kolonne in Duitsland op oorlogsstellingen gezet.  Een Joods ziekenhuis in Berlijn schort besnijdenissen op.  Geen enkele arts wil zijn bul riskeren.  Geen enkele arts of ander medisch personeel wil in de problemen komen met zijn werkgever, met het gerecht of met het ziekenfonds. 

Wie dacht dat er geen tegenwind zou komen vanuit de islamhoek, mag verder dromen op zijn roze (sic) wolk.   De messentrekkende islampacifisten laten het hier niet bij.  Er werden vanuit moslimorganisaties al drie klachten ingediend en een eisenbundel wordt voorbereid.  Zo willen ze dat het vonnis in de prullenmand verdwijnt, een eigen islamitische rechtsleer aanvaard wordt, waarbij besnijdenissen niet alleen aanbevolen maar bovendien verplicht worden, en eigen door de overheid gefinancierde islamonderwijs en, als het enigszins kan, de afschaffing van de Duitse grondwet.

 
Floriaan Terbeke

Bron: diverse media

PST : Het gaat tot hiertoe over jongens. Wat met de meisjes die verminkt worden ?


08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriël Garcia Marquez en de eeuwige liefde

 

Een van de schrijnendste berichten van de voorbije week, dat misschien voor velen onopgemerkt voorbij is gegaan, is de melding dat de Colombiaanse Nobelprijswinnaar literatuur Gabriël Garcia Marquez al een hele tijd aan dementie lijdt.

Ik heb de Zuid-Amerikaanse literatuur pas  laat ontdekt, ik geloof dat het bij een televisie-uitzending was van Adriaan van Dis, met diens destijds druk bekeken boekenprogramma.  Dat moet in de jaren '80 geweest zijn.  Het feit geen Spaans te kennen en weinig affiniteit te bezitten met het onbekende Zuid-Amerika, lag zeker aan de basis van mijn onwetendheid. Ik kan de Zuid-Amerikanen ook enkel in Nederlandse vertaling lezen, vermoedelijk zoals de meesten onder ons. 

Het is vreemd dat ik over Zuid-Amerika blijf denken als één continent, alhoewel de auteurs die ik graag lees uit verschillende landen komen. Maar toch blijf ik hen (uit geestelijke luiheid of bij gebrek aan dieper inzicht ?) als één culturele entiteit zien. Isabel Allende uit Chili, Mario Vargas Llosa uit Peru (mijn onbetwistbare nummer één, trouwens nog een recente Nobelprijswinnaar) en de Colombiaan Marquez. De vertelkunst, de vermenging van fantasie en werkelijkheid, een bijna misterieuze beleving van geloof in het bovenaardse, boeit mij als ongelovige en materialistische westerling ontzettend.

Ik heb op twee dagen het meesterwerk "Liefde in tijden van cholera" ademloos uitgelezen ; bij wijze van spreken, anders kon ik het nu niet navertellen. Dit originele liefdesverhaal speelt zich af  gedurende een volledig mensenleven in een Caribische havenstad rond de vorige eeuwwisseling. Als je het verhaal probeert samen te vatten (waar ik zonet aan begonnen was, maar ik geef het op) dan lijkt het verdacht veel op een stationsrommanetje, omdat  de verhaalkunst van de auteur uniek is.  Zelf zegt hij het als volgt :

"Wat mij in deze roman het meest interesseert, is de ontleding van de liefde op alle leeftijden. Wat altijd nodig blijft, is liefde ; en als die er is, manifesteert die zich op elke leeftijd op dezelfde manier. Net als Florentino Ariza (het mannelijk hoofdpersonage dat zeshonderd tweeentwintig affaires heeft terwijl hij wacht tot zijn grote liefde weduwe zal worden en hij haar na eenenvijftig jaar, negen maanden en vier dagen opnieuw het hof kan maken)  geloof ik dat zolang jij het volhoudt, je lichaam het ook volhoudt. Ik geloof dat iedereen het volhoudt, zolang er liefde is. Altijd."

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Gabriel Garcia Marquez het ook nu ,als zijn geest hem aan het verlaten is, moge volhouden. Want liefde overstijgt lichaam en geest.  Liefde is dat wat de wetenschappers nooit zullen ontdekken. En kom voor één keer niet af met materialistische, Westerse  wetenschap.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het goede jaar 1938

 

 

De Amerikaanse zangeres Jane Froman, zingt George Gershwins befaamde melodie "The man I love", een historische opname uit het goede jaar 1938. Jane Froman (1907 - 1980) was een klassiek geschoolde alt die zeer bekend werd in ontspanningsgenre tussen de jaren '30 en '50 van vorige eeuw. In 1943 overleefde zij een vliegtuigongeval dat haar verdere leven zwaar beproefde. Zij werd herhaaldelijk geopereerd en was afhankelijk van pijnstillers. In 1952 werd haar leven verfilmd in de gekende prent "With a song in my heart" met in de hoofdrol Susan Hayward.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer keurt Fifa de boerka goed ?

 

 

(met dank aan Pol)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidsoverlast Zaventem

  

.

Deze opname van Kopspijkers is een aantal jaren oud. Hoe zou het inmiddels zijn ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!