Angeltjes
18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe IJsland uit het dal kroop

 


Þingvellir is voor de IJslanders een meer dan historisch belangrijke plaats. De nakomelingen van stichter van Reykjaviks Ingólfur Arnarson stichtten in 930 het Alþing bij Þingvellir. Dit was de plaats waar 's zomers elk jaar de grote grondeigenaars, boeren, krijgslieden, handeldrijvers en anderen bijeen kwamen om onderlinge vetes te beslechten, om huwelijksverbonden aan te gaan, om zaken te doen, om recht te spreken, om nieuwe wetten uit te vaardigen, om nieuws uit de verre uithoeken van IJsland uit te wisselen, om weergeld voor moord en doodslag te betalen of te ontvangen en om mensen vogelvrij te verklaren of te executeren. Kortom, het Alþing was dé plaats waar voor iedereen zaken van (levens)belang werden geregeld. Zo werd hier bijvoorbeeld in het jaar 1000 besloten dat het christendom de landsgodsdienst zou worden. In elk geval buitenshuis, binnenskamers mocht men nog de oude goden vereren.

Na de economische en financiële crisis die IJsland doormaakte voor een aantal jaren, grepen de geschokte inwoners (300.000) terug naar hun historische systeem van volksvergaderingen en dito raadplegingen. We lezen hier nauwelijks iets over in de gestroomlijnde regimemedia : stel u voor, dat Europeanen of Amerikanen het in hun hoofd zouden halen, de IJslanders te imiteren. Een les in democratie ?  Schijnfiguren als Barroso, Van Rompuy, Merkel, Obama en al de rest van het profitariaat de cel in en nieuwe mensen zonder politiek verleden, nemen de zaken over. Dat is schematisch wat gebeurde in IJsland. 

Een chronologisch overzicht van de aanpak van de crisis in IJsland:

2008: de grootste bank wordt genationaliseerd, de munteenheid (de Krona) wordt gedevalueerd en de aandelenmarkt opgeschort. Het land is bankroet.

2008: burgers protesteren voor het parlement en eisen nieuwe verkiezingen die het ontslag van de hele regering veroorzaken.

Januari 2010: burgers eisen een referendum over de voorgestelde wet om de 3,5 miljard schulden aan het VK en Nederland terug te betalen.

Maart 2010: de wet wordt weggestemd door 93% van de bevolking, de schulden worden niet terugbetaald en vele hooggeplaatste executives en bankiers worden gearresteerd. Een volksvergadering wordt bijeengeroepen om de grondwet te herschrijven die lessen trekt uit de crisis. 522 mensen stellen zich kandidaat en daaruit worden er 25 zonder politieke affiliatie aangesteld.

Februari 2011: de ‘carta magna’ wordt gepresenteerd, gebaseerd op voorstellen uit volksvergaderingen doorheen het land en moet worden goedgekeurd door het huidig parlement en het volgende.

De regering werd dus tot ontslag gedwongen, de banken genationaliseerd, het volk geraadpleegd over economische beslissingen, de schuldigen gearresteerd en berecht en de grondwet herschreven door het volk.

IJsland is kandidaat voor het lidmaatschap van de EU.  Maar er volgt nog een referendum.  Peilingen wijzen uit dat 60% van de IJslanders er niets voor voelen door de Europese Regenten opgeslokt te worden.  En als de EU-ambtenaren vernemen dat de afstammelingen van de Vikings, voorstanders zijn van een echte democratie, zijn ze wellicht opgelucht, dat de IJslanders op zichzelf blijven.

Bron  en bewerking : Express.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme in Libië ? Dat zou ons verbazen

 

Het vluchtelingenkamp in het Egyptische Salloum, op 5 kilometer van de Libische grens, is geen plaats waar je langer blijft dan noodzakelijk is. Maar de tweeduizend mensen die er wonen, zullen niet vlug vertrekken. Het zijn zwarte Afrikanen die lang in Libië hebben gewerkt en vorig jaar het land uit moesten.
 
Salloum..."Het is hier verschrikkelijk, maar het is beter dan naar huis terugkeren", zegt Al-Hag Al-Hassan Jabir. Vijfentwintig jaar lang heeft de Soedanese ingenieur in Libië gewerkt. Vorig jaar vluchtte hij met zijn vrouw en twee kinderen naar Salloum, in het uiterste westen van Egypte.

Wraakacties
Nog steeds vinden in Libië wraakacties plaats tegen Khadaffi-aanhangers en tegen zwarte Libiërs, die door de rebellen worden gezien als huurlingen van het Khadaffi-regime.

In juni nog luidde de Internationale Helsinki-federatie voor Mensenrechten de alarmbel over de manier waarop zwarte Afrikanen worden behandeld in Libië.

Ook Adam Issa Izzaddin, die uit Tsjaad afkomstig is en lang in het Libische Benghazi gewoond heeft, moest er hals over kop vluchten met zijn gezin. "We hebben zelfs geen kleren kunnen meenemen. Overal werd geschoten." Het aanbod van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) om naar zijn vaderland terug te keren, heeft hij afgeslagen. In Tsjaad wordt hij gezocht, zegt hij.

Ashenafi Geberu, afkomstig uit Eritrea, werkte als arbeider in Benghazi. Hij ziet geen mogelijkheid om naar Libië terug te keren. "Ze brengen er alle zwarten om. Als ik een goed vaderland had gehad en een goede familie, dan was ik hier als eerste vertrokken. Ik heb genoeg van Salloum."

Brand
Kampverantwoordelijke Elham Mohamed Garelnabe zegt dat er botsingen zijn geweest tussen vluchtelingen en Libiërs die zich in het grensgebied ophouden. "Sommige Libiërs hebben er mee gedreigd het kamp in brand te steken." Het Egyptische leger controleert het grensgebied wel maar de kampbewoners hebben voor de zekerheid ook een eigen bewakingsdienst opgericht.

De hygiënische omstandigheden in het kamp zijn slecht. Voor de tweeduizend bewoners zijn er behalve de latrines slechts twee draagbare toiletten. Drinkwatertanks zijn zeldzaam.

Laag hangende elektriciteitskabels en gastoestellen waarop men kookt, vormen een gevaar. In maart veroorzaakte zo'n gastoestel een brand die vijftig verblijven in de as legde.

Nieuw kamp
Het VN-Vluchtelingencommissariaat UNHCR wil het kamp in Salloum einde 2013 sluiten.  Samen met het Egyptische leger bouwt het een beter kamp met nieuwe tenten. Begin augustus moet het klaar zijn.

Maar ook daar is de drinkwatervoorziening problematisch, zegt UNHCR-woordvoerder Gaston Nteziriba. "Het water komt uit de enige ontziltingsinstallatie in de buurt, in Marsa Matruh,  200 kilometer hiervandaan. Als er problemen zijn, wordt de leiding afgesloten."
.
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/07/17/het-hier-verschrikkelijk-maar-beter-dan-thuis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB : politiek-correcte dictatuur in rechtspraak en dagelijks leven

 

In Liverpool kwam er een einde aan een rechtszaak die drie maanden in beslag nam.  Negen moslims werden schuldig bevonden aan de verkrachting van tientallen Britse kinderen.  Het had nooit tot zulke aantallen kunnen komen indien de politiek en de sociale helpers in Noord-Engeland hun werk naar behoren hadden uitgevoerd.  Zij weigerden immers onderzoek uit te voeren naar moslim pedofielen omdat ze angst hadden van racisme beticht te worden.  

Het proces bracht nog maar eens een hoofdstuk in het multiculturele debat aan het licht, een debat dat eenzijdig gevoerd wordt omdat de weegschaal te ver naar de  verplichte politieke correctheid doorslaat.  Minder dan een maand na het beëindigen van het proces in Liverpool op 9 mei werd tevens bekend gemaakt dat sociale helpers in Rotherham, ook in Noord-Engeland, gedurende zes jaar op de hoogte waren dat een tienermoeder (kind S), op wie een eremoord begaan was door de families van twee Pakistiani die haar misbruikt hadden, in gevaar was voor moslimbendes. 

Op 29 mei verscheen er een rapport door de Rotherham Council Safeguarding Children Board (adviescomité ter bescherming van kinderen), maar de hete hangijzers – lees: de politiek-incorrecte paragrafen - waarin duidelijk gemaakt werd dat de sociale hulpdiensten op de hoogte waren dat de tienermoeder gevaar liep vermoord te worden door “Aziatische mannen” (moslims) werd onleesbaar gemaakt.  Hier klikken.

Nadat een gelekt verslag met de volledige tekst in een Britse krant verschenen was, trok het adviescomité zelfs naar de rechtbank in een poging de gecensureerde passages te laten verbieden, maar moest bakzeil halen.  Het ongecensureerde verslag bevestigde dat “kind S” niet minder dan 15 keer aan de alarmbel getrokken had bij diverse overheidsinstanties en dat ontelbare pogingen om haar te beschermen mislukt waren.  Het bevestigde ook dat de genoemde overheidsinstanties geen actie ondernamen om niet van racisme beschuldigd te kunnen worden. 

Het verkrachte en vervolgens gruwelijk vermoorde tienermeisje

Politieke correctheid heerst in Groot Brittanië, waar de verplichte beoefening van de multicultuur een gezworen vijand geworden is van de vrije meningsuiting en van de openbare orde en waardoor de Britse cultuur ondermijnd wordt.  Voorbeelden zijn legio:

-          In Leicester sloeg een groep Somalische moslima’s een niet-moslim voorbijganger bijna dood.  Zij werden vrij gesproken door een politiek-correcte rechter die vonniste dat zij “niet gewend waren aan alcohol”.

-          In Londen werd een 24-jarige vrouw herhaaldelijk verkracht.  Een politiek-correcte rechter sprak de daders in beroep vrij omdat ze “niet gevaarlijk” waren.

-          In Wiltshire werd een 18-jarige chauffeur bij een routine verkeerscontrole van de weg gehaald.  De chauffeur werd door de politie verplicht de Engelse vlag met het Sint Joriskruis van zijn auto te verwijderen omdat hij van racisme zou kunnen verdacht worden en moslim immigranten zou kunnen provoceren.  De chauffeur dacht dat agenten een grapje maakten tot ze hem een boete van £ 30 wilden aansmeren.

-          In Southampton kwam het tot raciale relletjes toen taxipassagiers zich erover beklaagden dat buitenlandse taxichauffeurs geen Engels verstonden.  Een aantal chauffeurs reageerden met een zelfkleveractie in hun taxi’s met de afbeelding van de Engelse vlag met het Sint Joriskruis en de tekst “Engels sprekende chauffeur”.  Het stadsbestuur beoordeelde deze actie als “beledigend en racistisch”; de klevers moesten verwijderd worden, zo niet zou hun taxilicentie ingetrokken worden. 

-          In Manchester werd een 14-jarig meisje gearresteerd na de beschuldiging van racisme omdat ze niet bij een groepje van vijf Aziatische leerlingen wilde zitten.  Het meisje had de leraar verzocht bij een andere groep te mogen plaats nemen omdat ze het groepje Aziaten niet verstond, die Urdu spraken.  De leraar schold haar uit voor raciste en riep de politie erbij.  Het meisje werd gearresteerd, gefotografeerd, vingerafdrukken werden genomen en zij mocht een halve dag in de cel doorbrengen wegens een klacht tegen “par. 5, racismemisdrijf”.

-          In Irlam, regio Manchester, moest een 10-jarig jongetje voor de rechtbank verschijnen omdat hij een 11-jarig meisje van een gemengde oorsprong “Paki” en “bin-Laden” zou genoemd hebben tijdens het spel.  De plaatselijke rechter Jonathan Finestein maakte van zijn hart geen moordkuil: “Zijn we nu echt zo ver gekomen dat we kinderen van 10 jaar vervolgen omwille van de politiek correctheid?  Er gebeuren ontelbare zware misdrijven op straat en de politie doet er niets aan”.  De rechter voerde ook aan dat zo’n proces £ 25.000 kost en dat het systeem afglijdt tot pure waanzin.

-          In Noord-Londen werden sociale hulpdiensten van Islington beschuldigd van “misleide politieke correctheid” nadat ze overwogen een jongen onder hun hoede naar de Democratische Republiek Congo te sturen voor duiveluitdrijving.  De moeder vond immers dat haar zoon bezeten was door kwade geesten en daarvan “bevrijd” moest worden.  De stedelijke overheid betaalde Dr. Richard Hoskins, een expert in Afrikaanse religies, meer dan £ 4.000 om naar Afrika te reizen en daar de mogelijkheid van een duiveluitdrijving te onderzoeken.  Ze waren bezorgd om de “gevoeligheden” der Afrikaanse familie.  Hoskins rapporteerde na zijn reis over de geplogenheden ter plaatse: de rituelen kunnen “gewelddadig, diep beschadigend en traumatiserend” zijn voor de patiënt en hij raadde ervan af.

-          In Kent moet een christelijke arts voor zijn job vechten nadat hij een patiënt met een zelfdodingswens gesuggereerd had dat het christelijke geloof zou kunnen helpen: “De man was depressief en had zijn eigen geloof verlaten.  Dus vertelde ik hem dat het christelijk geloof hem misschien soelaas zou kunnen bieden.”  De General Medical Council – GMC – (Medische staf), die er geen graten inziet allerlei behandelingen zoals homeopathie, chiropraktijk en reiki die niet steunen op westerse bewezen geneeskunde maar eerder op een suggestief vertrouwenssysteem, heeft elke vermelding van geloof en gebed in een consultatie verboden.

-          De Brtise marine, die omwille van besparingsmaatregelen haar vloot moest doen inkrimpen, werd door de politiek correcte dictatuur verplicht een speciale satanistische kapel in te richten aan boord van één van haar oorlogsbodems om tegemoet te treden aan de religieuze wensen van een satanistisch bemanningslid.

-          In Londen heeft de staatszender BBC, hoofdpromotor van de multicultuur, recent nog aangekondigd dat men in navolging van de EU voortaan de tijdsbepaling BC (v. Chr.) en AD (Anno Domini, na Chr.) zal vervangen door het “geloofsneutrale” “Before the Common Era” (BCE) en “Common Era” (CE).  De BBC beschouwt zichzelf als neutraal en wil de niet-christenen niet voor het hoofd stoten.  Ook Australië heeft zijn christelijke geschiedenis achter zich gelaten.

-          De Anglicaanse bisschop Michael Nazir-Ali werd verplicht als bisschop van Rochester af te treden na doodsbedreigingen van moslim extremisten omdat hii vindt dat de BBC afstand doet van elke verwijzing van onze christelijke cultuur, taal en geschiedenis.

 " Can we talk about this ?"  No, we cannot !  National Theatre

-          De BBC weigerde een toneelstuk uit te zenden over de dreiging van de islam t.o.v. de vrije meningsuiting.  Directeur Mark Thompson verklaarde dat hij het toneelstuk “Can we talk about this? (Kunnen wij hierover praten?) van het National Theatre niet zal uitzenden: het stuk gaat over de multicultuur die Groot Brittanië steeds dieper verdeelt.  Hij stelt dat er een groeiende zenuwachtigheid rond de discussie over de islam in het land heerst en hij vindt dat de BBC de moslims, een religieuze minderheid, anders moet behandelen dan langer gevestigde gemeenschappen.  Omgekeerd ziet hij er geen graten in de christenen voor het hoofd te stoten.  In 2005 liet hij een anti-christelijke musical uitzenden die God als mikpunt nam, Jezus Christus als homo voorstelde en niet minder dan 8.000 obsceniteiten bevatte.  Niet minder dan 45.000 mensen bekloegen zich bij de BBC.  Mocht Mohammed of Vishru eenzelfde lot in een musical beschoren geweest zijn, het zou nooit het daglicht gezien of de ether bereikt hebben.

Feiten verzameld door Soeren Kern, Stonegate Institute.

Bewerking en vertaling door Floriaan Terbeke

Nvd Redactie Angeltjes : verschillende van de in dit artikel aangehaalde enormiteiten, werden in het verleden reeds besproken bij Angeltjes. Het bij mekaar voegen van deze feiten, versterkt het dramatische effect van de toestand.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tout va très bien, Madame la Marquise

 

 

Een leuke opname uit 1967 met : Sacha Distel als de markiezin, Jean-Pierre Cassel, Jean-Marc Thibault, Roger Pierre en Jean Yanne.  Het is ook om te tonen, dat wij niet bang zijn om een Frans chanson te spelen, dat nogal toepasselijk is op de belgische en Europese situatie.

Dank aan Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Best of * van sjoemelende migranten.

 

De scherpe woorden van de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois over het asielbeleid zijn allerminst losse flodders. Zijn kritiek heeft diepe wortels in de dagelijkse praktijk van de rechtbanken, die geconfronteerd worden met duizenden dossiers van verregaande fraude.

En wat voor de rechter komt, is nog maar het topje van de ijsberg. Zwakke punten in de Vreemdelingenwet, het vaak ontstellende gebrek aan controle en de goedgelovigheid van sommige administraties spelen in de kaart van de sjoemelaars. Dat blijkt uit het verhaal van een rechter. Het profitariaat, een 'best of'.

1. Luxeleven voor vrouw van chirurg in Marokko.

Onze rechter steekt van wal met een straf verhaal waaruit blijkt dat je als immigrant niet eens in ons land hoeft te wonen om jarenlang van een mooie uitkering te genieten. Dat heeft een Belgisch-Marokkaanse vrouw uit de streek van Mechelen bewezen. "De dame beweerde dat ze een alleenstaande moeder was. Ze liet zich met haar drie kinderen inschrijven in de gemeente waar haar broer woonde. Ze woonde met haar kroost ook in het huis van haar broer. De vrouw kon een werkloosheidsuitkering én kinderbijslag bemachtigen. Haar broer genoot een fiscaal voordeel omdat hij vier personen onderdak gaf."

"De grote leugen van de moeder kwam echter uit, toen ze in 2007 werd opgeroepen om te zetelen in een kiesbureau. Ze daagde niet op en de politie maakte er een zaak van. Een agent werd op pad gestuurd om de vrouw te zoeken. Uit zijn buurtonderzoek bleek dat de moeder en de kinderen al sinds 1998 permanent in Marokko woonden. Ze was er getrouwd met een chirurg en leidde een luxueus bestaan. Ze kwam nu en dan naar ons land om het geld van haar Belgische rekening te halen. De moeder kon meer dan tien jaar lang sjoemelen. Ze werd door niemand gecontroleerd. Ze werd uiteindelijk opgepakt en veroordeeld tot 18 maanden cel."

2. Al zeer jong met pensioen.

Ook met de pensioenleeftijd wordt er regelmatig geknoeid. "Sommige migranten, die al dan niet gewerkt hebben, vragen hun pensioen aan terwijl ze nog niet aan de leeftijdsvoorwaarden voldoen. Ze doen dat om rustig naar hun vaderland te kunnen terugkeren. Als de administratie van Pensioenen hun aanvraag weigert omdat ze veel te jong zijn, dan starten ze een procedure voor de arbeidsrechtbank. Als ze ook van de rechtbank ongelijk krijgen, trekken ze naar hun vaderland om een geboorte-attest te halen. Ze staan hier dan een maand later terug met een attest waaruit blijkt dat ze plots vijf jaar ouder zijn. Er loopt heel wat mis met de geboorteregisters in onder meer Marokko, Algerije en Turkije. Die attesten zijn officiële documenten, maar we weten dat ze vals zijn. Als rechter kan je er niets tegen doen, want dan veroorzaak je een diplomatieke rel met die landen."

3. Ziek op einde van vakantie.

Het is voor migranten die werken ook helemaal niet moeilijk om hun betaalde vakantie met enkele weken te verlengen op kosten van de werkgever. De rechter: "De fraudeurs vertrekken op 1 juli met vakantie naar hun vaderland. Normaal is dat voor een maand. Rond 28 juli worden ze plots ernstig ziek. Ze hebben meestal last van hevige rugpijn. Die kerels stappen in hun thuisland naar een arts, die een attest aflevert waaruit blijkt dat ze op geen enkele manier vervoerd mogen worden. Niet met het vliegtuig, niet met een auto en ook niet met een schip. Begin september staan ze hier plots terug. Werkgevers die het riskeren om die mannen te ontslaan wegens onwettige afwezigheid, worden prompt voor de arbeidsrechtbank gesleurd. Je mag een arbeider/bediende immers niet ontslaan als hij ziek is..."

4. Rugkwaal voor leefloon.

Een andere 'klassieker' is de geveinsde ziekte om voor onbepaalde tijd een leefloon te krijgen. "Ik maakte het al tientallen keren mee dat asielzoekers ziek worden op de dag dat ze geregulariseerd raken. Daarvoor hebben ze meestal tot vijf jaar in het zwart gewerkt, maar dan laat hun gezondheid het afweten. De ziekten: rugpijn, depressie en posttraumatisch stress-syndroom. Dit laatste illusteren ze dan met een foto van een afgebrand huis ergens in Kosovo. De meeste attesten worden afgeleverd door een allochtone arts. Als het leefloon wordt goedgekeurd, dan gaan ze weer aan de slag in het zwart. En ze worden amper gecontroleerd."

5. Eén dag werken volstaat.

Het volstaat ook dat immigranten hier één dag gewerkt hebben om daarna van een werkloosheidsuitkering te kunnen genieten. "Ze moeten enkel een attest voorleggen dat ze in het land van herkomst gewerkt hebben. Als ze daar één dag arbeid in ons land aan kunnen toevoegen, dan is hun plan gelukt. Dergelijke fraudeurs vinden vlug de weg naar nepvennootschappen die hen dergelijke attesten bezorgen, tegen betaling. Als je als rechter een onderzoek instelt naar de echtheid van die vennootschappen, zijn ze meestal al failliet. Er valt dus niets meer te controleren. De sjoemelaars profiteren met succes van de zwakke regels in het asielbeleid."

6. Ongeneeslijk ziek... in thuisland.

Nog een veelbeproefde tactiek is het 'artikel 9ter van de Vreemdelingenwet'. "Dat bepaalt dat iemand geregulariseerd kan worden als hij aan een ziekte lijdt die in zijn thuisland niet verzorgd kan worden", legt de rechter uit. "Die persoon moet een leefloon krijgen en mag niet werken. Helemaal aberrant is dat de wet zegt dat ook zijn familieleden niet mogen werken. Er bestaat een circuit van artsen die valse attesten afleveren. Er zijn er die het zo nogal bont maken. Zo kreeg een Russische vrouw, die zogezegd aan sinusitis leed, een tijdelijke regularisatie omdat ze voor 'onbepaalde tijd' niet in een vliegtuig mocht zitten, wegens drukverschillen. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een arts die het op papier zet."

7. Regularisatie omdat vader in de cel zit.

Nog veel voorkomend in het misbruik: regularisatie om humanitaire redenen. "Wist je dat een gezin geregulariseerd kan worden als de vader in de gevangenis zit?", grijnst onze rechter. "We hebben het al meegemaakt met verschillende zigeunerfamilies. Pa vliegt in de bak en de advocaat maakt van de gelegenheid gebruik om de illegale familieleden aan een leefloon te helpen. Ze willen pa immers kunnen bezoeken in de gevangenis en onze asielwet zegt dat dit een humanitaire reden is om (tijdelijk) in ons land te blijven én een uitkering te krijgen. Als vader vier jaar moet brommen, dan krijgt zijn kroost vier jaar lang steun. Handig voor illegalen die in de gevangenis zitten."

8. Schijnscheidingen.

We kenden de schijnhuwelijken al, maar 'schijnscheidingen' zijn nog veel interessanter. "Twee geregulariseerde immigranten zijn gehuwd en leven van een uitkering. De ene krijgt werklozensteun, de andere een uitkering van het ziekenfonds", geeft de rechter als voorbeeld uit zijn praktijk. "Omdat ze samenwonen, krijgt slechts één van de twee zijn uitkering als gezinshoofd. Als ze scheiden, dan kunnen ze allebei een hogere uitkering krijgen, zo leren ze van hun advocaten. Ze gaan dus uit elkaar, voor de show. Eén van hen huurt zogezegd een zolderkamertje bij een familielid, de andere blijft waar hij is. Ze laten hun scheiding ook bevestigen door een vrederechter. Een van de partners moet onderhoudsgeld betalen, maar weigert dat zogezegd. De andere stapt naar het fonds voor onbetaalde onderhoudsgelden en strijkt daar een maandelijks bedrag op. Dit soort papieren scheidingen is erg lucratief. En slechts weinigen lopen tegen de lamp."

9. ruzie in familie als het uitkomt.

Ook gezinsherenigingen kunnen zeer winstgevend zijn. "Sommige migranten die hun bejaarde ouders laten overkomen, moeten zich borg stellen en voor de zorg van hun vader/moeder opdraaien. Dit vervalt echter als de bejaarde na drie maanden geregulariseerd wordt. Van dan af komen ze plots niet meer overeen, maken de kinderen te veel lawaai en wil het oudje alleen gaan wonen. Gevolg: leefloon. In werkelijkheid wonen ze onder één dak en is het leefloon een extra inkomen... Controle? Zeer zwak."

10. Wat in Nederland niet kan, kan hier wel.

"En dan is er nog de stroom van Nederlandse migranten richting België", zucht de rechter. "Onze noorderburen zijn nu eenmaal veel strenger geworden. Marokkaans-Nederlandse meisjes die in hun vaderland met een Marokkaanse man huwen, hebben niet meer het recht om hem mee te nemen naar Nederland. Gevolg: het meisje verhuist (tijdelijk) naar België waar haar man wél welkom is in het kader van de gezinshereniging. Na een tijdje nemen ze weer de wijk naar Nederland, want de man mag er met zijn Belgische papieren verblijven..."

De rechtbanken worden geconfronteerd met duizenden dossiers van  dergelijke fraude.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsfilm Tweede Kamer 2012 PVV

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen, het Noord-Koreaans Dagblad claimt journalistieke eerlijkheid

 
 

Hoewel we natuurlijk goed weten dat er naast het cordon sanitaire ook een cordon médiatique rond het Vlaams Belang is gelegd, doet het toch steeds opnieuw pijn dat met een zeer concreet geval te moeten vaststellen.
 
De krant De Morgen heeft na de overstap van een aantal Vlaams Belangers naar de N-VA frontaal de aanval ingezet op wat zij ‘extreemrechts’ noemen. Patrick Dewael en Marleen Vanderpoorten van de Open VLD mochten in de Morgen van 16 juli 2012 een opinie schrijven waarin het Vlaams Belang ‘extreemrechts’ en ’homofoob’ wordt genoemd. Fatsoenlijke en neutrale media bieden na een dergelijke aantijging ruimte voor een tegenopinie. De Morgen niet.

Het Vlaams Belang stuurde dezelfde dag nog een opinierepliek naar de redactie van De Morgen. De Morgen wist telefonisch te melden dat ze ons wederwoord “niet gaan publiceren” en stelt daarvoor geen reden te moeten opgeven. Kortom: het Vlaams Belang, een van de hoofdrolspelers in een verhaal dat de pagina’s van De Morgen dagenlang vult, krijgt niet dezelfde mogelijkheid als de andere partijen om zijn standpunten uiteen te zetten.

De Morgen-hoofdredacteur Wouter Verschelden schreef in zijn opinie van 14 juli 2012 dat de uitvoerige berichtgeving en duiding inzake de uitgeprocedeerde asielzoeker Parweiz Sangari niets te maken heeft met scoringsdrang van de media, maar “wel met vechten voor een betere samenleving”. Dat ‘vechten voor een betere samenleving’ is voor De Morgen onder andere vechten tegen discriminatie. Maar zelf discrimineert de krant een belangrijke ideologische stroming, belichaamt door een partij die de democratische rechtsstaat zeer hoog in het vaandel draagt en nog steeds meer dan 500.000 Vlamingen vertegenwoordigt. Is het überhaupt de taak van een krant als De Morgen om te ‘vechten voor een betere samenleving’?

Moet De Morgen niet gewoon zorgen voor een objectieve en neutrale berichtgeving waarbij alle politieke en ideologische stromingen aan bod komen? De vraag stellen is ze beantwoorden.
 
Tot zover deze persmededeling van Bruno Valkeniers, voorzitter van Vlaams Belang.
 
Maar er is meer. Vandaag legde Jürgen Ceder klacht neer tegen De Morgen in verband met het herhalen van de beschuldigingen nopens zijn rol tijdens een studentenbotsing in Gent zowat 30 jaar geleden. Wij schreven gisteren over deze affaire. De hoofdredacteur van de Noord-Koreaanse gazet, Wouter Verschelden,  die in Vlaanderen verschijnt reageerde met volgende woorden op de aangekondigde procedure : "Wij zijn niet onder de indruk van de dreigementen van de N-VA-senator", stelt Verschelden. (er is geen sprake van dreigementen maar de linkse loeders schermen graag met grote, oorlogszuchtige termen zoals hun voorbeelden in Noord-Korea om te tonen hoe stoer ze zijn) "Onze krant staat borg voor onafhankelijke journalistiek, wij laten ons niet juridisch intimideren door Ceder.
 
U leest het goed : onafhankelijke journalistiek. Dat is een begrip dat in Vlaanderen niet bestaat en zeker niet bij het  wietrokende rapalje van De Morgen.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige juiste oplossingen van onze islamtest

Een islamtest van Angeltjes in samenwerking met Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel. Opnieuw de vragen met in vertjes ditmaal de juiste antwoorden

1. Een man gaat naakt slapen.  Eén verdieping lager doet zijn tante hetzelfde.  Het plafond stort in en de neef, die een erectie heeft, landt op zijn tante.  Zij krijgt nadien een kind.  Is dit volgens ayatollah Gilani een haramzadeh (bastaard) of een halalzadeh (legitiem) kind?

1.a: wettelijk kind

1.b: ik word wakker en heb geen zin

1.c: bastaard

2. Welke stelling verdedigt ayatollah Komeini in zijn boek “Antwoorden op vragen” van 1961 op “Indien een persoon geslachtsverkeer met een koe, een schaap of een kameel heeft…”?

2.a: moet hij zich nadien goed wassen

2.b: uw urine en ontlasting zullen onrein geworden zijn.  Gelieve veel melk te drinken om u binnenin te reinigen.

2.c: uw urine en ontlasting zullen onrein geworden zijn en het drinken van uw melk is verboden.

3. Uit hetzelfde boek komt deze stelling: “Industriële alcohol, die gebruikt wordt in de verfindustrie, is foutloos indien…”

3.a: buiten ermee gewerkt wordt waar de geest uit de fles de hemel beroert

3.b: indien minstens ¾ voor het werk en ¼ voor privé doeleinden gebruikt wordt

3.c: men zich er niet van bewust is dat men ervan in een roes kan geraken.

4. Wat vindt Komeini van kunstmatige inseminatie?

4.a: Het is niet tegen de wet als het zaad van de man zo brokkelig is als een korenveld in de herfst.

4.b: Het is niet tegen de wet als haar ouders erbij aanwezig zijn.

4.c: Het is niet tegen de wet als het zaad door middel van zuigapparatuur ingebracht wordt.

5. Mag een vrouw, die alleen met een man op kantoor te werk gesteld is, haar haren onbedekt dragen?  Dr. Izzat Atiya van de Al-Azhar universiteit in Caïro geeft goede raad:

5.a: Ja, op voorwaarde dat ze hem de borst geeft.

5.b: Ja, als zij mooie haren heeft en hiervoor een complimentje wil krijgen

5.c: Ja, als zij dringend met hem sex wil hebben.

6. Wat zegde diezelfde professor over echtelieden die naakt de liefde bedrijven?

6.a: Het is toegelaten, mits ze elkaars geslachtsorganen niet bekijken.

6.b: Alles wat hen dichter bij elkaar brengt is toegelaten.

6.c: Het huwelijk wordt ontbonden.

7. Wat denkt de Egyptische godsgeleerde Yousouf Al-Qaradawi over orale sex tussen man en vrouw?

7.a: Het mag zolang de man niet tot een orgasme komt.

7.b: Het mag zolang de vrouw niet tot een orgasme komt.

7.c: Het is slechts toegelaten in de aanwezigheid van een imam, die hiermee zijn goedkeuring verleent.

8. Volgens dezelfde Al-Qaradawi is zelfbevrediging toegelaten indien de persoon niet wil trouwen of / en gevaar loopt ontucht te bedrijven of ontrouw te worden.  Dit betekent echte geen carte blanche.  Wat kan en mag?

8.a: Het moet richting Mekka gebeuren.

8.b: Hij moet eerst proberen te vasten en zich mooie dingen zoals bloemen of andere zaken, die hem niet kunnen stimuleren, proberen voor te stellen.

8.c: Hij moet eerst de toelating van zijn ouders of van zijn echtgenote ontvangen.  Deze personen hebben recht op een financiële tegemoetkoming.

9.  De Marokkaanse imam Abdelbari Zemzani weet alles over masturbatie.  Weduwen, gescheiden vrouwen en deze zonder uitzicht op een echtgenoot, mogen zichzelf bevredigen.  Waarmee verraste hij zijn collega’s?

9.a: Hij stelde een lijst op met mogelijke attributen zoals flessen, stokken en bepaalde groenten.

9.b: Hij stelde de voorwaarde dat de vrouwen daarbij aan niets sexueels mogen denken, want “wiens geest rein is en een hand zo schoon als die van Fatima, zal door de poort van het Paradijs mogen gaan”.

9.c  Hij stelde een gebruiksaanwijzing op: “dan duw je met je hand de hemelspoort wijd open”.

10. De Indonesiër Cholil Ridman zorgde ervoor dat Lady Gaga een concert moest afgelasten: “Zij komt uit het westen en toont dikwijls haar genitaliën tijdens een optreden”.  Hoe weet hij dat eigenlijk?

10.a: Hij weet dat “van horen zeggen”.

10.b: Hij zou per ongeluk een video van haar gezien hebben in een homobar.

10.c: Hmm.  Euh.  Hmm.

Indien u 4 van de 10 vragen goed beantwoord hebt, dan heeft u een gemiddeld resultaat. Wie 9 of 10 op 10 behaalde , mag op reis naar Mekka of is riujp voor Geel.  

Blijf uw onwetendheid verrijken.  Onze medewerker Awoe Rimram wil uw prangende vragen graag beantwoorden.


17-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon de Gucht, de vriend van de BBI, boodschap aan Patrick de Wael, de vriend van zichzelf

 

 

 

.Bron : F. Thevissen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlopers

 

Ik begin zowaar medelijden te vertonen met de VB-ers die overgestapt zijn naar de Nv-A en tegelijk een beetje compassie met de leiding van de N-vA die deze sukkelaars heeft binnengesleurd. Bij wijze van spreken natuurlijk, want geen enkele overloper moet ooit van mij één woord van begrip verwachten. Ik maak ook  geen uitzondering voor Bruno Stevensheydens van Beveren, die weliswaar geen Kamerzetel meesleeepte toen hij het afbolde, maar die wel zijn gemeenteraadsfunctie behield : een kleine zeteldief is en blijft ook een dief.

Voor de rest van de 40 of 50 VB-overlopers is er geen enkele die de politieke moed heeft gehad afstand te doen van zijn mandaat. Allen zijn het lafaards, de een wat meer dan de ander, maar het blijven principieel valsspelers. Mensen die op zeker moment hun kans zagen (en kregen) van Vlaams Belang om een politiek mandaat op te nemen, maar die na verloop van tijd niet opgewassen bleken tegen de gevolgen.

Een VB-mandataris moet niet rekenen op veel erkenning in zijn politieke omgeving, integendeel, hij of zij wordt genegeerd, uitgelachen, weggehoond en er wordt nooit een  toegevinkje gedaan om de betrokkene een beleidsoverwinning, hoe klein ook, te gunnen.  Zelfs op menselijk vlak gaat het er vaak bitter en onaangenaam aan toe. Neem de groene burgemeester van Zwijndrecht, die zich een hele held voelt, omdat hij de leden van de VB-fractie zelfs niet eens de hand wil schudden. Of het corrupte schepencollege van Oostende, dat de 7-koppige VB-fractie behandelt als Piet Snot. En die brave lieden laten dat nog gebeuren ook zonder een noemenswaardig protest. Maar kom, daar gaat het niet om.

De overstappers zullen in den beginne blij geweest zijn dankzij hun beslissing verlost te zijn van het cordon en zijn bittere gevolgen.  Helaas, ze zijn in het oog van een storm terechtgekomen die hun nieuwe partij treft. De Nv-A vertoont scheuren en barsten ingevolge de interne verdeeldheid over de VB-nieuwkomers.  Vlaams Belang van zijn kant hoopt dat zijn ex-mandatarissen zullen zorgen voor een doorbraak van het cordon. Het lijkt er op dat sommigen zelfs vooropgezonden zijn zoals missionarissen die de goede boodschap komen verkondigen. Zoals de Italianen zeggen : se non é vero, é bene trovato. Als het niet waar is, is het goed gevonden.

In plaats van de schutkring te ontvluchten, komen de overstappers terecht in een nieuw cordon bij de Nv-A en zij worden met de vinger gewezen als over korte tijd de partij van Dewever aan de kant moet blijven staan.  Eens het zwart schaap, altijd het zwart schaap.

Intussen is ook bij de liberalen de tweespalt opengebarsten.  Sas Van Rouveroy, de fractievoorzitter van de VLD in het Vlaams Parlement, is niet opgezet met de stellingname van Patrick Dewael en Marleen Vanderpoorten, die nog eens de concentratiekampen in herinnering brengen om de Vlaams-nationalisten proberen te beschadigen.  "Ik begrijp het wel" zegt sas "maar laten we ons vooral bezighouden met onze eigen partij en onze eigen politieke boodschap". En op datzelfde élan voortgaand, verkondigt de liberale topman volgende verrassende stelling : "We moeten werken aan onze eigen geloofwaardigheid. We moeten het verschil proberen te maken op inhoud. En het verschil is dat wij staan voor een zelfstandig Vlaanderen in een confederaal België en dat de N-VA een onafhankelijk Vlaanderen wil", aldus van Rouveroij in De Ochtend op de VRT.

De VLD staat voor een zelfstandig Vlaanderen in een confederaal belgië.  Wie had dat gedacht ?  Zijn er nog slappe VB-ers die de druk van de politiek niet meer aankunnen en die een veilige haven willen opzoeken ?  De VLD opent de poorten, die de Nv-A gesloten heeft.

De Open-VLD Gent, die door de socialisten na 24 jaar  mede de meerderheid te hebben uitgemaakt, werd ingeruild tegen Groen en dat doet pijn.  Daarom is de gewezen eerste schepen, Sas van Rouveroy in geheim overleg met Siegfried Bracke van de Nv-A (en van de Loge) om indien mogelijk samen een coalitie te smeden desnoods met de CD&V.  Of waarom Van Rouveroy plots nationalistische oprispingen krijgt.

Eerlijk gezegd, in al deze poepas, wanhoop, onduidelijkheid,  paniek en angst blijft Vlaams Belang bewonderenswaardig overeind  als de partij die niet terugdeinst voor de realiteit van onze samenleving en die consequent vasthoudt aan haar Republikeinse opvattingen. Het zijn alleen de sterken die de moed van hun overtuiging nooit opgeven.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-Tip : In het net van de salafisten

 

Gisteravond zond de Duitse zender ARD een documentaire van 45 minuten uit over de salafisten.  De reeks “Die Story” gaf een achtergrondbeeld over de moslimpacifisten en hun praktijken: “Im Netz von Salafisten -  Wie radikale Muslime junge Menschen verführen” (In het net van de salafisten – Hoe radicale moslims jonge mensen in hun netten verstrikken)  Wie de film alsnog wil bekijken, hoeft slechts hier te klikken :

 http://livingscoop.com/watch.php?v=2338

Floriaan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lepe Janssens van A

Patrick Janssens van Ä is nog leper als dat ik tot nu toe dacht. Dat hij een betere reclameman dan burgemeester is werd al meermaals bewezen maar de stunt die hij nu tracht uit te halen is wel zeer opmerkelijk. 6 jaar geleden trad hij in de spotlights met een concert voo r”verdraagzaamheid” waar hij menig BV wist te strikken om onrechtstreeks zijn strijd tegen FDW te steunen en nu ziet hij kans Villa Vanthilt in volle kiesstrijd voor 3 weken naar Ä te lokken en dat om een zogezegde “ruimte in de zendtijd” op te vullen.

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat alles niet met de VRT nauwkeurig gepland was want 3 weken zendtijd opvullen doet men niet zonder grondige voorbereiding. Politiekers zullen in die “ politieke sperperiode” niet mogen uitgenodigd worden maar ik ben ervan overtuigd dat er , met medewerking van Vanthilt en de VRT, andermaal voldoende BV’s zullen gevonden worden om de lofzang over Janssens kracht bij te zetten. BDW zal net als FDW “de sigaar zijn.

Hubert Buysse

*****

Nog 12 weken en 6 dagen.

Gelukkig weet de meerderheid van de burgers dat er van politiekers "enkel" leugens te verwachten zijn, van graaien en naaien leven ze .De blauwe loverboy gaat zelfs al zover in zijn leugens dat hij zijn grootvader erbij sleept, het angstzweet parelt op hun voorhoofden want intussen zijn ze er allen achter gekomen dat hun een enorme pandoering te wachten staat in oktober en zeker in 2014 want de burgers zijn het liegen en bedriegen spuugzat.

In oktober zullen we de eerste aanzet geven naar ONZE Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek want dat zal de enige weg zijn naar een leefbare toekomst zowel voor ons als voor onze kinderen en kleinkinderen.De partijshoppers zullen moeten uitkijken naar ander werk, partijen met vreemdelingen op de lijst idem dito, enkel Vlaamse partij(en) zullen nog een stem krijgen.

Jean

*****

@ Victor: dierenmishandeling.

Beste Fikken,
We weten met z'n allen dat het er vroeger véél harder aan toe ging i.v.m. de aanpak van dieren, maar we gaan er van uit dat de mens meer en meer is gaan beseffen dat dieren evenveel pijn kunnen voelen als wij, die in velerlei gevallen nooit beseften wat ze een hond, een paard...aandeden. Was men z'n hond beu, dan ging men naar het abattoir, en kreeg het dier de kogel: men was er vanaf! Gelukkig zijn de mensen op dat vlak geëvolueerd, hét licht is verschenen: 'er mochten geen honden meer gebruikt worden als trekdier', en maar goed ook!! Méér en meer is men beginnen inzien dat dieren evenzeer lijden als mensen, en heeft het hart gesproken, in plaats van de geldbeugel. En éven gelukkig zijn we niet allemáál 'beesten' zoals de mensen die wij weer meer en meer in de samenleving moeten dulden, en daarom is het nooit goed te keuren dat dieren gemarteld worden! In spanje bv. ( opzettelijk zonder hoofletter ) en in griekenland ( van 's gelijke) worden dagelijks honden afgemaakt op de meest gruwelijke wijze: in griekenland worden ze vergiftigd en ondergaan een doodsstrijd van meer dan een half uur onder de vreselijkste pijnen. In spanje worden ze met benzine overgoten en levend in brand gestoken. Eveneens worden ze achteraan een auto vastgemaakt en meegesleurd tot de dood er op volgt. Ook worden ze aan een boomtak opgehangen, met nét een steuntje voor de tenen, terwijl wat verderop een kommetje water staat waar ze nooit meer bij geraken en zo moeten sterven van uitdroging. In het Oostblok worden honden 's nachts levend gevild voor de vacht, de kinderen kunnen er niet slapen van het gegil van die arme dieren die onze vrienden zijn: enkel vragen ze wat liefde en geven ons véél meer liefde terug, zonder voorwaarden! Ze zijn gelukkig met een mandje, een bakje water en wat voedsel en wederzijdse liefde, en dít is het enige wat een hulpeloze een aan de mens onderworpen hond van die mens verwacht!Het kan niet zijn dat dieren - hier een puppy - levend in brand worden gestoken, en dan nog door kinderen!! Welke soort volwassenen zullen die beulen worden?? We verwijten de moslims terecht dat ze ritueel slachten zonder verdoven, en we zouden moeten toelaten dat onzen huisdieren levend in brand worden gestoken?? We stellen dat we geen 'middeleeuwers' meer zijn, maar soms twijfel ik daar érg aan... 

V.groeten, Christina

*****

Farid Le Fou

Indien de Heer Le Fou in aanmerking komt voor penitentiar verlof kunnen ze er ineens een enkele reis aan verbinden bv naar een gevangenis in Marokko.

Walter

*****

Patrick Dewael, de behoeder van de democratie

Natuurlijk niet uit het oog verliezen dat rooie freddy ( willockx) bij verteller Lernout staat. Al éven corrupt natuurlijk.

Christina

*****

Dewael

Bij de leegloop van de Volksunie was de PVV niet zo vies van die zwartzakken om hun partij wat op te krikken. Dus Mr Dewael, niet doortrappen a.u.b.

BDDG - France

*****

Gefeliciteerd Zeebrugge, de eerste halalhaven van West-Europa

Als dat geen opsteker is.

Christina

*****

Allez vooruit, het is weer van dat.

Proficiat, Patrick Dewael, u bent er weer in geslaagd het Vlaams Belang en concentratiekampen in één zin te vermelden.

Drs. P

*****

Nv-A plan B ?

Nv-A wordt NVB NIEUWE VLAAMSE ALLIANTIE WORDT NIEUWE VLAAMS BELANG of zoals gezegd de kracht van verandering.

Mireille D

*****

De zon verdwenen ?

Helemaal niet ! Die schijnt hier in Thailand rustig, dag in dag uit . Regen is hier een welgekomen verfrissing. Ik loop hier al jaar en dag, in uiterst lichte kledij.

Zeg nu eerlijk, wie wil er nu nog schijnen in een politiek correct land met zijn 1001 wantoestanden ?  Troost jullie ,straks begint in Belgistan het najaar met zijn genietbare prachtige herfstkleuren, daarna de winter, zijn frisse neuzen en sneeuwbal gevechten. Allemaal genietbare zaken die ik in mijn tweede thuisland moet missen.

Waarom verhuist de redactie van Angeltjes niet naar Thailand ? De weersomstandigheden in Belgistan zijn volkomen halal volgens de wil van Allah.

René

*****

Proficiat Elio  & co : meer poef dan poen

Geachte redactie,
Na de rotzomer die we momenteel beleven, is de kers op de taart het feit dat de poco leiders van dit onland er terug in geslaagd zijn de staatstschuld boven de 1OO% te laten pieken. 

Voor de niet kenners in deze materie wil dat zeggen dat de staat méér schulden heeft dan dat we met ons allen op één jaar kunnen verdienen .. hoe hard we onze nikkel ook moge afdraaien. Het is geleden van in 2004 dat we nog boven de 100% zaten. Uiteraard zal dit feit door tjeven Van ackere afgedaan worden als een "tijdelijk" ongemakske.

Wat het ook mag zijn, de rente én het kapitaal zullen moeten terugbetaald worden. Het strafste van de ganse historie is het feit dat de hoge staatschuld voor een deel te wijten is aan (hou je vast!) de leningen die het land B aan de noodlijdende landen zoals Griekenland, Portugal, Spanje enz... gaf.  Door deze "geste" zit dit onland nu ook in hetzelfde schuitje als de landen waar het sinterklaas voor gespeeld heeft n.l. méér poef dan poen!!

Wat zei tjeven Vanackere ooit ?  We gaan er nog aan verdienen. Oewist mogelijk ...

mvg - Senior

*****

Dewael en Jo Lernout

Wie wil niet de eer genieten om door een minister te worden uitgenodigd ?  Het is toch volkomen normaal om de minister ook iets te gunnen uit dankbaarheid voor zijn attentie. Tenslotte wie betaalt voor dat etentje ?

René

*****

Snel Belgwet.

Geachte redactie, 

De snel Belgwet verstrengt ! Eindelijk zullen we zeggen. Alleen vraag ik me in deze af wat men gaat doen met de binnensluipers die GEEN interesse hebben in de belgische nationaliteit, maar eerder in het OCMW en een leefloon èn die hier al jaren profiteren ? 

Gaat men hen vriendelijk vragen om op te hoepelen of gaat men hen verder laten betijen en centjes geven ?

mvg - Senior

*****

Veelwijferbij

Het doet me denken aan een haan in een kiekekot. Die man op de foto met zijn vermoedelijke  meer wijven , ziet er anders niet echt gelukkig uit. Hij was vergeten dat hij ook de schoonmoeders erbij moest nemen.

René

*****

Payday

Wie gelooft dat zootje van CD&v, vLD, spa en groen nog ? Wie gelooft de NVA nog ? Om de postjes en de poen is het ze enkel en alleen te doen, dat Vlaanderen én de Vlamingen de vernieling in gedreven worden is hun laatste zorg, 600.000 vreemdelingen erbij, een staatsschuld van meer dan 100%, stijgend geweld en barbarij waar men niet durft tegen op treden, uitzettingen van criminelen met een aantal wat een kleuter van 4 jaar reeds kan tellen.

En nog blijven ze stampen en trappen naar die partij die de belangen van de Vlamingen echt verdedigt, de partij die de welvaart, veiligheid en leefbaarheid van de Vlamingen ter harte neemt. Hoe laag kunnen zakkenvullers c.q. volksverraders (lees: politiekers) toch vallen? Nog 90 dagen.

Jean

*****

Wie vlooit dat eens na ?

Na de oorlog werden heel wat Vlaams-nationalisten die hun lesje geleerd hadden door de politiekcorrecte partijen van toen met open armen ontvangen. Zo ontsnapten ze aan de genadeloze repressie en konden zonder gedemoniseerd te worden een nieuwe politieke carrière opbouwen. Daar werd geen heisa over gemaakt in de toenmalige media. Wie geeft De Wael een koekje van eigen deeg ?

Ludo

*****

Jurgen Ceder en ander afval

VB is als een zelfreinigende bakoven : alle rommel gaat er automatisch uit ,dat is maar goed ook.

NVA kent momenteel wat succes en dat trekt aan. Indertijd idem met LDD, zelfs grote Verstrepen liet zich verleiden door het succes , waar zit hij nu ?

VB is niet weg te denken uit de Belgische politiek. Ondanks alle onsportieve crapuleuze tegenstand , blijven ze rechtlijnig en politiek eerlijk , dat is hun sterkte maar tevens ook hun zwakte . Het is moeilijk te blijven vechten voor een rechtvaardige zaak ,dat is een taak die enkel voorbehouden is voor de sterksten. En die taak is VB toevertrouwd.

René

*****

Loverboy

Bij de VLD zijn ze voor niks verlegen, daar kennen ze echt geen schaamte. Ik denk dat Arthuur Vanderpoorten zich al meermaals in zijn graf heeft omgedraaid om zoveel verraad van klein-zoon en dochter. Het moet bij de VLD echt wel armoe troef zijn, om dergelijke onzin uit te kramen.

Gina
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsschuld op 30 juni 2012 : alweer dieper de put in

 

 

372.344.142.949

euri

372 miljard 344 miljoen 142 duizend negenhonderd negen en veertig euri

 

Dat is het bedrag van de belgische staatsschuld op 30 juni 2012, een stijging ten overstaan van 31 mei 2012 met 2,5 miljard.

 

Tout va très bien, madame la marquise.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trieste linkse argumenten tegen Vlaams-nationalisten

 

Of  zeteldief Jürgen Ceder 30 jaar geleden betrokken was in een studentenrel waarbij een onschuldige en brave linkse medestudent gewond geraakte, of niet, raakt eerlijk gezegd mijn kouwe kleren niet.

In Gent botste het regelmatig tussen Vlaams-nationale en extreemlinkse jongeren. En dat verliep niet altijd onschuldig. Voor enkele weken toen de zeteldief opgenomen werd bij de Nv-A, werd het oude verhaal opgerakeld dat Ceder een tegenstander het been zou hebben overgestampt.  Ceder ontkende in alle toonaarden en verwees naar het toenmalige proces, waarbij hij vrijgesproken werd.  Mocht er maar een zweem van schuld geweest zijn, de Vlaams-nationale student zou gestraft geweest zijn. En zwaar.  Ook 't Pallieterke, bij monde van Karl van Camp, bemoeide zich voor twee weken met deze affaire en Van Camp die duidelijk meer weet van deze historie, beweert dat Ceder vrijuit gaat.

Vandaag is er een Gentse prof die de zaak terug oprakelt, alsof het voor de eerste keer is, dat de wereld moet vernemen welk crapuul Jürgen Ceder is. Voor ons is Ceder een zeteldief maar géén crapuul. 

De bedoeling is zo doorzichtig als pompwater : de Nv-A en  Vlaams Belang afschilderen als partijen die criminelen in hun rangen opnemen.  Het gaat dan onveranderlijk over feitjes die zich in een ver verleden afspeelden.  Tijdens studentenbetogingen en -botsingen  waarbij de linkse tegenbetogers afgeschilderd worden als idealistische jongeren die trillend van verontwaardiging de Vlaamse nazi's proberen te weren. Deze laatsten gedragen zich altijd als vechtlustige smeerlappen die de arme linkse jongeren genadeloos mishandelen. De linkse lammetjes worden afgeslacht door de rechtse wolven.

Ach, ach, wat een triest en afgezaagd scenario. Tegelijk wordt de aandacht afgeleid van de échte criminelen, de profiteurs en den dieven van gemeenschappelijk geld die dankzij hun politieke mandaten bij de socialistische en aanverwante partijen zichzelf verrijken. 

Het gaat er hem natuurlijk alleen om de Vlaams-nationalisten, in welke partij zij zich ook bevinden, in een kwalijk daglicht te stellen.  Gisteren kwam loverboy Dewael opdraven met het concentratiekampverhaal van zijn grootvader.  Alle respect voor Arthur Vander Poorten maar wat heeft diens tragische lot te maken met de politieke standpunten van Bruno Valkeniers of Bart de Wever ?  Het Vlaams-nationalisme heeft zijn tol betaald tijdens de repressie en dat was een zware prijs.  Het belgische establishment dacht toen definitief afgerekend te hebben met de lastige Vlamingen die naar zelfstandigheid streefden.  Enkele jaren later, stak het Vlaams-nationalisme opnieuw de kop op en vandaag is de drang naar autonomie sterker dan ooit.  Zolang het land B zal bestaan met zijn Franse profiteurs- en heersersmentaliteit, zal er een sterke Vlaamse tegenstroom blijven. 

Onze tegenstanders, met verwrongen smoelen van haat, hebben nog steeds geen andere argumenten gevonden dan tientallen jaren geleden.  Verdachtmakingen over vermeende nazi-sympathieën en vechtpartijen tijdens de studententijd : geef toe dat het in 2012 zwakjes klinkt. Ik zou wel eens graag onderbouwde stellingen willen horen, die het moderne vlaams-nationalisme of de republikeinse verzuchtingen, tegenspreken.  Wat zijn de voordelen om het niet-functionerende land belgië per se in stand te houden ?  Hoe komt het dat de partijen die zich uitspreken voor meer Vlaams bevoegdheden, momenteel op de steun van zowat 50% van de bevolking kunnen rekenen ? Verdedig belgië eens met andere dan sentimentele snotter-argumenten, onwaardige tegenstanders !

Wij Vlaams-nationalisten en republikeinen hebben redenen zàt om te geloven in het welslagen van de Republiek Vlaanderen.  En daarvoor hebben wij geen belachelijke verdachtmakingen nodig. Gewoon logisch en nuchter de toestand analyseren.  Die van nu en niet leuteren over een studentenvechtpartijtje van 30 jaar geleden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snel Belgwet verstrengd

 

Het wordt moeilijker voor immigranten om de Belgische nationaliteit te krijgen. Wie Belg wil worden, moet aan strengere integratievoorwaarden voldoen. Op deze manier hoopt de regering dat nieuwkomers beter participeren in de samenleving.
 
Als iemand de Belgische nationaliteit wil krijgen moet hij/zij een van de drie officiële talen spreken. Zogenoemde kandidaat-Belgen moeten ook hun maatschappelijke en economische integratie bewijzen. Dit kunnen zij doen door een diploma te halen of een inburgeringscursus af te ronden.

Iemand met een verblijfsvergunning moet aantonen dat hij tijdens zijn verblijf in België voldoende dagen heeft gewerkt. 'De snel-Belg wordt nu een betere Belg. Want aan burgerschap zijn niet alleen rechten verbonden, maar ook plichten,' zegt een kamerlid. Volgens de nieuwe wet kan de Belgische nationaliteit niet langer in het buitenland worden aangevraagd. Bovendien zijn zware misdrijven en schijnhuwelijken reden om de nationaliteit te weigeren of af te pakken.

Tot slot is het de bedoeling dat het aantal naturalisaties terugloopt. Een vreemdeling moet namelijk uitzonderlijke verdiensten op wetenschappelijk, sportief of sociaal-cultureel vlak kunnen bewijzen.

Na vele jaren voert deze regering een aantal programmapunten door van het vermaledijde Vlaams Belang. Veel te laat natuurlijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsporingsbericht

 

OPSPORINGSBERICHT

 

VERDWENEN :

 

GEEL ROND DING

 

DAT GEWOONLIJK AL DRAAIEND IN DE LUCHT ZWEEFT 

 

HET LUISTERT NAAR DE NAAM :

 

''ZON''

 

ALS U HET ZIET, ZEG HET DAN

DAT HET VERDOMME AL  JULI IS !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veulwijverij in de stad van allah

 

Als het er op aankomt, onze samenleving naar de knoppen te helpen, dan staan de socialisten (en de groentjes) op de eerste rij om een handje toe te steken.  Om tot een volledig nieuwe wereldorde te komen, moet de huidige grondig vernietigd worden en wie kent een betere bondgenoot om onze beschaving onderuit te halen, dan de vrienden van de godsdienst van de vrede ?  Voorwaar, ik zeg het u, er is geen betere bondgenoot dan de islam. 

Het huwelijk tussen man en vrouw is een gedegen hoeksteen van onze samenleving, ook al zijn velen het er over eens dat gezellig samenwonen met mekaar als een fatseonlijke proefperiode kan gelden.  Eens er kinderen komen en eigendomsrechten opdoemen, grijpen de meesten naar de zekerheden van het officiële huwelijk. Eén man, één vrouw. Tenminste per keer. En voor de rest gaat het leven zijn gang met vallen en opstaan. En maatschappelijk is de positie van de vrouw niet ondergeschikt aan die van de man. 

In de islam gaat het er anders aan toe.  De vrouw is op basis van de koran de mindere van de man en hij kan meerdere vrouwen huwen.  In de hypocriete wereld van de moslims zelfs voor een afgesproken periode.  Eén uur kan best en op die manier beweert men dan dat er geen prostiutie in het land is.

Maar hoe zit het de polygame moslims die deel uitmaken van de invasietroepen in West-Europa ?  Antwerps gemeenteraadslid Wim van Osselaer bezorgde ons daarover enige documentatie waarvan u hieronder kan kennis nemen.

Op 19 september 2008 meldde de Nederlandse krant De Telegraaf (onder de titel ‘Veelwijverij wordt netjes geregistreerd’) dat er in Amsterdam 173 mannen staan geregistreerd met twee wettige echtgenotes. Twee mannen zelfs met drie vrouwen. In andere grote steden gebeurt hetzelfde. In deze krant gaf vorig jaar de heer T. Verhoeven, woordvoerder van de gemeente Rotterdam, dat ook toe. Volgens hem worden in Rotterdam bijna wekelijks polygame huwelijken ingeschreven.
 
Kan de schepen mij meedelen:
 
1. Worden polygame huwelijken tussen een man en meerdere vrouwen ook in Antwerpen geregistreerd in de registers van de burgerlijke stand?

 2. Zo ja, hoeveel van deze polygame huwelijken zijn er in Antwerpen geregistreerd? Kan de schepen een onderverdeling maken per district en per nationaliteit van de betrokkenen?
 
3. Welke juridische en andere gevolgen heeft deze registratie? 

4. Zoniet, hoe wordt er dan gereageerd wanneer personen/vreemdelingen zich aanbieden aan de registers van de burgerlijke stand met de vraag hun buitenlands huwelijk met meerdere echtgenoten te registeren.

5. Hoe wordt door het Antwerpse OCMW omgegaan met de aanwezigheid van polygamisten die in Antwerpen om een uitkering vragen? Als gezin man-vrouw + derde samenwonende persoon?

Antwoord

1. Er worden geen polygame huwelijken voltrokken in Antwerpen. Wie in België wil huwen moet bewijzen dat hij vrij is van huwelijksbanden. Polygame huwelijken worden voor niet-Belgen wel geregistreerd in het bevolkings- of vreemdelingenregister indien polygamie ingevolge hun persoonlijk statuut (wetgeving land van herkomst) toegelaten is

2. In alle districten samen zijn er 45 personen met twee of meer echtgenotes. We hebben geen onderverdeling per district. Het gaat om onderdanen van Marokko, Pakistan, Mauritanië en andere landen waar polygamie is toegelaten. 

3. Slechts 1 van de echtgenotes kan zich in België vestigen via gezinshereniging.

4. Er zijn twee mogelijke situaties:

a. Een vreemde onderdaan heeft een polygaam huwelijk afgesloten vóor hij zich in België vestigt.
Deze feitelijke situatie waar de ambtenaar van de burgerlijke stand geen controle over heeft wordt door hem geregistreerd in het vreemdelingen- of bevolkingsregister.

b. Een vreemde onderdaan of Belg die in Antwerpen woont sluit in het buitenland een polygaam huwelijk af.
Als een inwoner in het buitenland een polygaam huwelijk afsluit wordt dit aan het parket gemeld voor advies. Op basis van dit advies en de mate waarin het geval met de Belgische rechtsorde verbonden is, zal de ambtenaar van de burgerlijke stand deze huwelijken weigeren wegens strijdigheid met onze openbare orde.

5. Het OCMW krijgt heel zelden een aanvraag van een polygaam gezin.

Indien betrokkenen legaal in België verblijven zijn de criteria van het sociaal onderzoek gelijk aan deze van andere gezinsvormen. De focus ligt op activeringsinspanningen van alle meerderjarige gezinsleden, behoeftigheid-vermogenstoestand van al deze volwassenen en de onderlinge onderhoudsplicht.

*****

Er bestaat dus een gedoog- en zwijgbeleid inzake veelwijverij in Antwerpen onder de verantwoordelijkheid van een socialistisch en links bestuur. Een zoveelste toegeving aan de gebruiken van de islam die niet stroken met onze wetten.

Ray


16-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaughan Williams - The lark ascending

 

.

Ene klassiek Engelse compositie van Vaughan Williams door het London Philharmonic met als vioolsolist David Nolan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefeliciteerd Zeebrugge, de eerste halalhaven van West-Europa

 

Zeebrugge heeft als eerste haven aan de Europese westkust een halalcertificaat ontvangen. Dat certificaat werd uitgereikt door de Halal Food Council of Europe. Met dit bewijs wil Zeebrugge zich verder ontwikkelen als Food Port.

De Halal Food Council erkent met het certificaat dat Zeebrugge beantwoordt aan bepaalde eisen zoals herkomst, transport, verpakking en behandeling. "Wij zorgen ervoor dat halal halal blijft doorheen de volledige procedure", duidt Joachim Coens van de haven van Zeebrugge.

"Zeebrugge Food Logistics heeft daarvoor een volledig nieuwe lijn opgestart zodat halalvlees zeker niet in contact komt met ander vlees. Bedoeling is dat we nu kunnen samenwerken met bedrijven uit het hinterland zowel voor import als export." Zeebrugge wil daarmee een nieuwe markt aanspreken. "Voorlopig lopen er een aantal projecten met een paar bedrijven, maar er zijn contacten, onder meer in het Midden-Oosten, om de intensiteit op te drijven", vertelt Coens. "Dankzij investeringen in de voedsellogistiek heeft Zeebrugge zich ontwikkeld tot een Food Port."

Met het halalcertificaat heeft Zeebrugge voor een primeur gezorgd aan de Europese westkust. Enkel Marseille, met zijn haven aan de Middellandse Zee, ging de West-Vlaamse haven vooraf.

Het ware interessant te vernemen via de lokale politici van Brugge hoeveel de havenautoriteiten betaald hebben voor dit cerrificaat, want gratis wordt dit niet verstrekt door de moslims die een business ontdekt hebben voor dit handeltje.  Wanneer volgen de andere Vlaamse havensteden ?

Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Dewael, de behoeder van de democratie

 

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!