Angeltjes
23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The sequel - Het vervolg

 

 Na het geweldige Kassucces  "De Splitsers"

 

 

 

 

Het vervolg : "Mijne Chou speelt met mijn voeten"

 

 

 

Binnenkort in uw omgeving


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal verzacht het racisme

 

Wij van Angeltjes weten weinig van sport.  Bij de Olympische Spelen hadden wij weliswaar een rechtstreekse reporter in Peking maar dat was veeleer om mooie plaatjes te tonen van fraaigevormde spierendames met een overwinningsglans op het gelaat.  En om te spioneren wat de overtalrijke VRT-bende ginder zat uit te vreten.  Weinig, althans wat betreft het journalistenwerk.  Zo hoort het bij een Overbodige Openbare Onvlaamse Omroep.

Er was ook iets met voetbal dit jaar herinneren we ons en elke match werd ingeleid met een Eed aan de Verdraagzaamheid of een Ode tegen het Racisme, een ABC van het Sportieve Gedrag en vooral een Blinddoek ten Bewijze van Politiek-Correct mekaar in het kruis tasten.  De nationale hymnes werden nauwelijks getolereerd en het waren alleen de Serviërs die hun vaderlands lied meebrulden, al de andere voetballers keken beschaamd naar de groene mat.  Zo hoort het : Wèg met ons, en zeker Wèg met onze identiteit.

Wij op de redactie waren onder de indruk, alhoewel we van sport niet veel kennen en de buitenspelval nooit zullen noch willen begrijpen. In de politiek is het allemaal veel simpeler, daar zijn geen regels, noch fatsoen. Onze stijl. Het was opmerkelijk, dat de vele stampen, slagen en het mekaar onderuithalen in het voetbal  gepaard gingen met achteraf een schouderklop of mekaar rechttrekken.Er werd ontzettend veel gespuwd en gesist, maar dat behoort tot de geplogenheden, volgens onze expert Pino.  Svenneke Gatz van de liberalen speelde niet mee, want die deelt vooral kopstoten uit als de uitslag hem niet aanstaat. Achteraf betuigt hij op zijn allochtoons veel spijt en de zaak is voorbij.

Intussen ligt heel die anti-racistische bedoening enige tijd achter ons en is men op sportief vlak overgegaan tot "de orde van de dag".  Een afschuwelijke gemeenplaats waar wij behoorlijk pissig van worden.

Bij onze Nederlandse collega's van Het Vrije Volk, alweer een favoriet, staan een aantal fragmenten geschreven door voetbalfans. We zeggen er niet te veel over, want het is onze zaak niet.

Gaat u, leest u en verbaast u.  Als het te ver gaat, sturen we Sven Gatz even langs, het zal rap gedaan zijn met die gore praat.

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7004

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige perscommentaren

 


23.09.2008 15.23u - De Waalse journalisten geven vandaag uitgebreid hun mening over de recente ontwikkelingen op regeringsgebied. De teneur is overal dezelfde: CD&V wordt eerst gefeliciteerd met zijn loyale houding tegenover de Belgische staat en de Franstaligen, maar nadien wordt het proces van de christendemocraten onverbiddelijk gemaakt.

“Nadat CD&V zoveel keren aan de schandpaal is genageld, moet de partij nu geprezen worden (…) Ze heeft haar verantwoordelijkheid genomen en de band met de N-VA doorgeknipt, zelfs al is die breuk er tegen haar wil gekomen,” gaat Béatrice Delvaux, hoofdredactrice van Le Soir, van start. “Maar,” klinkt het iets verder, “dit alles is gebeurd zonder glorie. De CD&V werd gedwongen door de omstandigheden. Het is momenteel een erg verzwakte partij, zonder strategie en ruggengraat en zonder Vlaamse meerderheid in de Kamer die aan het roer staat van het land en van de communautaire onderhandelingen.” Ze vindt eveneens dat “de Vlaamse democratie in uitstekende gezondheid verkeert,” omdat de Open VLD en de SP.A het ontslag eisten van Geert Bourgeois, en omdat “de Vlaamse pers haar verantwoordelijkheid heeft genomen,” door kritisch te berichten over CD&V.

Verderop in dezelfde krant lezen we een gelijkaardige analyse: “De CD&V heeft nog niets bereikt op institutioneel gebied en BHV is nog steeds niet gesplitst (…) Sinds 10 juni 2007 heeft Yves Leterme tweemaal ontslag moeten nemen als formateur en heeft hij moeten aanvaarden dat de institutionele dialoog zich afspeelt buiten de regering, waar hij nota bene aan het hoofd van staat. Erg slechte punten voor de CD&V en Leterme, 15 maanden na zijn verkiezingsoverwinning.” Ook politiek analist van Le Soir, Charles Bricman, is verheugd dat de CD&V “partij heeft gekozen voor het kamp van de realisten en de staatsmannen.”

Ook de journalisten van La Libre Belgique houden er dezelfde mening op na: “We zijn best wel tevreden met de recente ontwikkelingen. We vinden het positief dat de CD&V voor één keer een verantwoordelijke daad heeft gesteld,” zo luidt het. Maar nadien krijgen de partij en haar kopstukken een fikse veeg uit de pan: “Het valt ten zeerste te betwijfelen of de Vlaamse kiezer nog in de CD&V gelooft. Het is tenslotte een partij die de politiek meer verlamt dan nieuw leven inblaast. Haar communautaire geloofwaardigheid is ze al kwijt, en ook op socio-economisch gebied zit ze in moeilijkheden. Wat blijft er dan nog over? Mannen zoals Kris Peeters en Yves Leterme, die hun zwakheden en beperkingen hebben getoond.”

Christian Carpentier van La Dernière Heure wist dat het kartel en bijhorende staatshervorming van begin af aan gedoemd waren te mislukken: “Het kartel is niet gestorven op 22 september 2008. Haar aftakeling is begonnen op 10 juni 2007, de dag van de federale verkiezingen.”

Deze commentaren tonen aan dat de Franstaligen in hun opzet geslaagd zijn. Yves Leterme en zijn CD&V hebben zich gewillig voor hun kar laten spannen, met als resultaat een regering met een minderheid aan Vlaamse kant. Na 15 maanden van ‘onderhandelen’ heeft Leterme geen stap vooruitgang geboekt. Integendeel, het zijn de Franstaligen die nu meer dan ooit aan het langste eind trekken.

@ VB



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel : alweer een fijn record !

 

Brussel, de fiere hoofdstad van het land B (helaas ook van Vlaanderen) en van Nazi-Europa heeft een nieuw recordje op het criminele actief !  Proficiat en persoonlijke felicitaties aan het hoofd van de politie, de alcoholburgemeester Beulemans en zijn onderdanige hoofdcommissaris.

Brussel, Europese hoofdstad van de inbraken

In geen enkele hoofdstad van de Europese Unie werden vier jaar geleden meer inbraken per 1.000 inwoners gerapporteerd dan in Brussel. Dat blijkt uit vergelijkende statistieken die de Europese Commissie dinsdag heeft vrijgegeven.

In Brussel werden in 2004 11,2 inbraken per 1.000 inwoners gerapporteerd. De Belgische hoofdstad ging op het lijstje van EU-hoofdsteden Londen en Amsterdam (8,8), Tallinn (5,4) en Kopenhagen (4,8) vooraf. Helemaal onderaan bengelt Luxemburg met 0,3 inbraken per 1.000 inwoners. Het lijstje maakt deel uit van de Urban Audit, een doorlichting van de Europese steden die de Commissie elk jaar publiceert in samenwerking met het statistisch bureau Eurostat. (DWM)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Nederlanders komen onschuldig om ingevolge waanzin eerwraak

 

We weten het intussen, al wie over kleine multiculturele  incidentjes de mond opent, is een racist.  Gekwetst of dood, dat zijn onvermijdelijke gevolgen van de diversiteit en niemand leeft eeuwig. Zeker geen onschuldige zonder identiteit.

Het spijt ons, dierbare struisvogels, wij  blijven waarschuwen en aarzelen niet om   kritiek uit te  oefenen op de menigvuldige, ontelbare, hinderlijke, oneervolle, smadelijke, ontoelaatbare en ingrijpende gevolgen op onze samenleving en onze mensen omwille van gedragingen die niet stroken met onze beschaving.

Dat was weer een ingewikkelde, lange zin om onszelf wit te wassen, wat de dag van vandaag zeer inpopulair is. Wit is slecht.  Behalve als je premier bent van het land B, dan is bleek zijn een voorwaarde.

Leest u  even onderstaand verhaal dat zich afspeelt bei uns in Deutschland aber, dat twee Nederlandse medemensen het leven kostte. 

Niets aan de hand, doorlopen, ies gevolg van koeltoer.  Schnell, schnell ...

Dodelijke crash na eerwraak

KLEEF - Een 21-jarige Duits-Turkse vrouw die zondag tussen Emmerich en Kleef een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte waarbij twee Nederlandse motorrijders omkwamen, zou zijn opgejaagd door haar broer.

Volgens het Duitse dagblad
Rheinische Post wilde de jonge Turkse automobiliste uit Kleef met haar familie breken. Uit eerwraak zou haar broer de achtervolging hebben ingezet toen de vrouw thuis vertrok met bestemming Hamburg. Beide auto's joegen daarop met snelheden van boven de 140 kilometer per uur over de provinciale weg tussen Emmerich en Kleef, waar 70 kilometer als limiet geldt. Bij de achtervolging kwam het tot hachelijke inhaalmanoeuvres.

Op het moment dat de vrouw een volgende auto inhaalde, werd haar wagen geraakt door die van haar broer. Daardoor moet ze de macht over het stuur hebben verloren. De twee tegemoetkomende Nederlandse motorrijders uit Heumen en Wijchen (57 en 44 jaar) konden de slingerende auto niet meer ontwijken. Zij stierven op de plek van het ongeval. Een derde Nederlandse motorrijder bleef ongedeerd, maar belandde in zware shocktoestand in het ziekenhuis.

De 21-jarige vrouw, die onder permanente politiebewaking met verwondingen in het ziekenhuis was opgenomen, is volgens de Rheinische Post inmiddels met onbekende bestemming vertrokken. Haar broer zou na politieverhoor voorlopig weer op vrije voeten zijn gesteld.
 @ HET PAROOL


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vette vis in de pan, wel de stem van Filip de Man

 

Bij CD&V kan men best steeds uitgaan van een vermoeden van hypocrisie.
Ook deze keer konden de tjeven hun CVP-streken niet laten. Ze hielden de Vlamingen voor dat er heus wel “garanties” waren gegeven door de Franstalige partijen, maar alras werd hun schijnheiligheid doorprikt. Nota bene door diezelfde partijen.

Kris Peeters zal nu dus - na 15 maanden van mislukkingen - het zoveelste communautair rondje draaien, wellicht in de hoop dat hij toch een paar borrelnootjes aan de kiezer kan voorschotelen. Wel bekome het hem op 7 juni .
.
Yves Leterme zakt zo mogelijk nog dieper. Op federaal vlak strompelt hij verder, met aan Vlaamse kant zelfs een minderheid in de Kamer. Die man kan zo diep kruipen dat zelfs een speleoloog er niet kan aan tippen. Wel bekome het hem op 7 juni.
.
Het Vlaams Belang is alleszins de morele winnaar in heel dit verhaal: ons gelijk is bewezen, alleen gesprekken over de boedelscheiding hebben nog zin.
Filip de Man
Federaal Volksvertgenwoordiger
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nationaal symbool door Stradi

 

Geplukt uit de reacties :

 
Officiële mededeling : De Regering heeft vandaag medegedeeld, dat het Landsymbool wordt vervangen door een condoom. Dit, omdat het meer weergeeft waar de Belgische politiek voor staat. Een condoom staat inflatie toe, stopt productie, vernietigt de volgende generatie, voorkomt een hoop gelul en... geeft u een gevoel van veiligheid terwijl u in feite genaaid wordt!

23-09-2008, 12:56 geschreven door stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allegorie

 

En iedereen goed geslapen ? 

Het was me wel een ontwaken : grijze belgische lucht met betraande wolken. De bomen rilden niet, stram  van de kilte stond hun stam.  In de tuin kreunde onze hovenier, Koarele Van de Woestijne, een godvruchtig man die elke afgevallen appel streelt als ware het een engeltje dat uit de hemel getuimeld was. Op vraag van mijn gade -een achter-achterkleindochter van de ongetrouwde Florence Nightingale die aan de Krim een ongewenste pikuur heeft ontvangen -  weende Koarele, dat hij een Kopstoot had gekregen van de specialist in die discipline, Svenneke Gatz, met het hoofd dat géén linker-noch rechterkant heeft maar uitsluitend uit één middenstuk bestaat. In een surrealistisch land is ontwaken niet steeds een pretje. Na een verkwikkende slaap wordt men wakker in een nachtmerrie .  En dan onthouden we u  details uit de persoonlijke sfeer.

En dit alles omdat het Loze Vissertje  ontdekt heeft dat er aan zijn haakje niets vasthing ... Zijn er nog zekerheden in dit leven ? Wij zouden zeggen van wel : le nouveau CVP est à nouveau arrivé, meer zelfs, de CVP is nooit weggeweest. Maar niet iedereen wist dat.

Sommigen beleefden een oranje droom met geel-zwarte strik maar die is nu voorbij en de ontwaakte slapers staan aan de zijlijn.  Kijk, ze wrijven de oogjes uit en ze stampen van kwadigheid op de grond met hun leren laarsjes en ze loeren in hun lege knapzakje  en ik hoor ze mompelen van dire-domme-dere. Nu zullen ze wel op zoek gaan naar het mooie Molenarinnetje, het vrouwtje van Lex, dat hen zal moeten troosten.

Het wordt tijd voor een nieuw liedje, een andere fijne illusie.  Het leven is tenslotte een grote reis, een avontuur door berg en dal op een Hoge Gele Wagen ... Kom op, we vergeten onze vorige misstap. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psst ... Caroline, kom eens zien bij Björn Roose

 

Socialisten voor Vlaanderen

De Antwerpse SJW [Socialistische Jonge Wacht, noot van mij], de eerste socialistische groep die zich openlijk tot het aktivisme bekeerde, nam een extremistisch standpunt in en sprak zich op haar algemene vergadering van 23 juni 1918 uit voor een ‘Soevereine republiek Vlaanderen’.

(Mieke Sertyn, Aspirant Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, in “Het socialistisch aktivisme tijdens de Eerste Wereldoorlog”).

 

De roemrijke activisten !

Wie legt het oude België af ?
Wie zal het kostbaar kisten ?
Wie draagt het naar een rustig graf ?
De roemrijke activisten !



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeruimde kunst staat netjes

 

In Amsterdamistan was een collega van Jan Fabre aan de slag gegaan met een kunstwerk in het raam van een project "Urban Play", wat trouwens beter klinkt dan "Spel van de Stad".

De kunstzinnige ontwerper had voor 2.500 euri koperen muntjes verzameld en blauw geverfd aan een zijde. Hij had ze naarstig  op de openbare weg samengekleefd en alzo een prachtstuk overgedragen aan de gemeenschap. 

Het kunstzinnige zat hem hierin, dat de passanten die muntjes zouden lospeuteren (althans élke passant een muntje) en dat centje in omloop brengen.  U ziet onmiddellijk wat een wervend gebeuren dit wordt : de centjes -langs één kant blauw- reizen aldus  Europa rond en mensen kijken verbaasd op in Griekenland, Zweden, Spanje, Marokko, Toerkije als ze geconfronteerd worden met zo'n bizar muntstuk. "Ies dat niet een koenststoek uit Amsterdamistan dat ik in mijn hand houd, vrouw ?"

Helaas bleek dat sommige wandelaars  de bedoeling niet juist gevat hadden.  Bij de politie kwam een oproep binnen, dat enkele brave jongeren heel de koperen zwik probeerden los te wriemelen.  Kunst of niet, zeiden de agenten, wij breken het zootje af en bergen de munten op in onze kluis teneinde niemand in verdere verleiding te brengen voor ontvreemding.

Dit is een waar gebeurd sprookje, u ziet op de foto enkele agenten die het schraapwerk verrichten.

afbeelding vergroten

Opgeruimde kunst staat netjes zegt men bij de politie

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave bankbediende zet zich in voor integratie

 

ABN AMRO opgelicht voor 7,5 miljoen euro

ROTTERDAM - Een medewerker van ABN AMRO heeft zijn werkgever opgelicht voor liefst 7,5 miljoen euro. De 57-jarige Hendrik D., die als kredietverstrekker werkte, gaf gisteren in de rechtbank toe een groot aantal leningen te hebben verstrekt aan Turkse ondernemers, die hem daarvoor 5 procent provisie betaalden.
 
In ruil loodste hij de kredietaanvraag langs veiligheidssystemen van de bank en verzuimde hij strenge controle door het Bureau Krediet Registraties.

Opmerkelijk is dat de bankmedewerker op hetzelfde filiaal in Rotterdam-West werkte, waar een ander personeelslid eerder een grote groep Nigerianen tegen betaling voor miljoenen aan kredieten hielp, die niet zijn terugbetaald. Nu vreest de bank opnieuw 7,5 miljoen euro te zijn kwijtgeraakt.

D., die veertig jaar bij de bank werkte, heeft - volgens Justitie - de opbrengst van de fraude gestoken in twee huizen in Suriname en twee auto’s. ,,Maar ik deed het niet voor het geld,’’ zei de Rotterdammer. De kredietadviseur, die tot 125.000 euro per lening mocht verstrekken zonder tussenkomst van anderen, liet zich drijven door de wens van de bank om zoveel mogelijk kredieten te verstrekken aan Turkse ondernemers. ,,Dat was een speerpunt. Ik haalde de meeste kredietovereenkomsten binnen en nam de provisies aan, omdat dat werd verwacht vanuit hun culturele achtergrond.’’

Enkele tonnen zijn gevonden in de kluis van zijn vriendin Carmen W. (52), die de huizen en een gedeelte van het geld op haar naam had. De fraude kwam aan het licht door een anonieme melding via de Criminele Inlichtingen Eenheid, dat in Turkse kring tegen gunstige voorwaarden grote geldleningen werden verstrekt. Onderzoek naar ook terechtstaande tussenpersonen uit Den Haag, Dordrecht, en Rotterdam en bij de bank toont volgens Justitie aan dat zo’n 160 Turkse zelfstandigen geld hebben geleend. De strafzaak tegen de zes verdachten zal enkele dagen duren.
 
@


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Wallonie in beeld met in de hoofdrol minister Michel Daerden

 

 

 

Voor wie het niet weet : de duttende man is Michel Daerden, een Waals socialistisch minister, hier in beeld genomen op 20 september, de dag van de Waalse Feesten, tijdens een spreekbeurt door Rudy Demotte, partijgenoot en Waals minister-president. Daerden is aan het oefen om over te stappen naar het Vlaams parlement.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramsey Nasr

 

 

een minimum
 
 

lees me dan
luister dan zacht

ik ben de muur
en muurvaste man

jarenlang zitten
mijn lief en ik stil

tegen dit plafond
van gitzwarte kas

en vanaf ons vel
begint de bodem

en daar is geen rek
om haar te omarmen

zij zit ertussen
ik zit eronder

en ja ik heb niks
jazeker ik ben niks

maar godmiljaar
ik kan overleven

ik knok tot nu
de jaren rond
van beens af aan
tot aan mijn dood
zal ik tegen u
dit plafond
en alle ogen
in uw mond
opknokken

ik zal uit mijn pree
tevoorschijn komen

meewandelen onder haar
met mijn kansarme zon

en rondbazuinen

        hier staan wij
        klein en fier

        lijk een mens
        op een plein

en ik zou met u
niet willen ruilen

ik zou er geld
voor willen geven

om net als u
mezelf te zijn

 
 
Ramsey Nasr met Joke van Leeuwen, voor ons de meest succesvolle stadsdichter van Antwerpen.
 Tot hiertoe en tot spijt van wie het benijdt. Wat die man politiek denkt, doet niet ter zake.
  Zijn poëzie bekoort, boeit en  spreekt aan en daar gaat het om. 
*
***
*
Dit gedicht heeft Ramsey Nasr geschreven na verschillende gesprekken gevoerd te hebben met daklozen.  U kan het lezen op een witgeverfde blinde muur aan het Mechelseplein, tegenover het OCMW in de Lange Gasthuisstraat.  Vlakbij het bronsmonument van Willem Elsschot en indien u Antwerpen beter kent door zijn cafés,  nabij de Boer van Tienen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons wetenschappelijk-taalkundig hoekje : Desintegratie

 

desintegratie is 1 maal gevonden als trefwoord:

desintegratie
decompositie, ontbinding, verval

desintegratie is 2 maal gevonden als synoniem van een ander trefwoord:

decompositie
desintegratie
ontbinding
desintegratie, desorganisatie, ineenstorting, opheffing, oplossing


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Rebel zegt het wonderwel

 

 

Vandaag getuige geweest van een beschamend tafereel in het Vlaams Parlement. En zelfs beschaamd geweest dat ik deel uitmaak van het circus dat zich "politiek" noemt.

Een vergadering waaruit blijkt dat de N-VA er - eindelijk - achter komt dat de CD&V niet te vertrouwen is. Vier jaar na dat ik er zélf achter kwam.
Een vergadering waaruit blijkt dat alles op zijn "g*t" zit, maar niemand er naar wil handelen of er zijn conclusies uit wil trekken.
Een vergadering waar politiek werd weggelachen, maar waar Marleen Vanderpoorten wel een vurig pleidooi hield voor een extra externe communiciatiedienst, een week waarin politici koken en een week waarin we allemaal samen "kleedjes gaan ontwerpen en bekijken".

Sorry, ik schaam mij om deel uit te maken van deze veredelde "Club Med".

Ik wil bewegen, vooruit gaan, diefstal aankaarten en misbruik keihard laten vervolgen.
Ervoor zorgen dat tienduizenden gezinnen kunnen opstaan, zonder de beklemmende stress "hoe de week weer financieel door te komen".
Werk maken van de georganiseerde massale diefstal door de vakbonden.
Werk maken van een rechtsysteem waar het niet de "duurste" advocaat is die wint, maar diegene die de rechtvaardigste zaak heeft.
Werk maken van een echte verhoging van de koopkracht (en zo moeilijk is dat niet) en werk maken van een maatschappij waar je met plezier terug deel van wil uitmaken.
Werk maken van een parlement dat zich in aantal leden verhoudt tot hun impact op het dagelijkse leven van de burger. Wat zouden we sparen ...

maar jammer genoeg blijkt dit niet de prioriteit van de politiek te zijn !

God zij dank dat ik nog mijn vakbondscel heb waar ik wél iets nuttigs kan doen .... en voor sommigen écht een financieel verschil kan maken. ...
Anders zou ik me echt wel nutteloos voelen ...

Marie-Rose Morel

Vlaams volksvertegenwoordiger.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en onze Wereld

 

MarioLHC.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


22-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Vlaamse verkozenen in volle actie

 

Loslippig Lindaatje de Win had haar Politiek Villaatje opgebouwd in het Vlaamse parlement en heel de pretvoorstelling van de bekendmaking van de zogenaamde Septemberverklaring door de regering werd integraal uitgezonden door de televisie. Mon dieu, wat een ontluisterend spektakel, becommentarieerd  in het Westvlaams door Peter Vandermeersch van de Standaard. Dames en heren, ik ben een fervente aanhanger van West-Vlaanderen en zijn prachtige dialecten, maar niet op televisie.

Eerst werd heibel verkocht rond het ontslag van minister Geert Bourgeois.  Bijna iedereen vond het jammer dat de toffe kameraad Geert er het bijltje bij neerlegde. Ook de hypocrieten die dagenlang voor camera's en microfoons hadden staan roepen, dat Bourgeois er uit moest, vonden het jammer dat hij was ingegaan op hun eis.  De hoofdprijs in schijnheiligheid gaat naar Kinnebak Van Mechelen die zelfs een brief had geschreven om uiting te geven aan zijn treurnis dat de NV-A-er de pijp aan Maarten had gegeven.  De dag voordien had de VLD van Van Mechelen met trillende verontwaardiging verkondigd dat als Bourgeois niet opstapte, zijzelf de regering zouden verlaten ...

Ja, ja, politiek en waarachtigheid, het is me wat. En u weet het : de anti-politiek gevoelens bij de bevolking worden uitsluitend in het leven geroepen door Vlaams Belang, nietwaar.

Filip Dewinter vergeleek de afgang van de NV-A met een maagd die uit het bordeel gezet wordt en die verwonderd is dat ze haar maagdelijkheid verloren heeft.  Het is altijd een groot genoegen in het Vlaams Parlement Dewinter te horen en in de Kamer, Annemans. Wie van een striemende waarheidstussenkomst houdt verpakt in cynische of sarcastische woorden, zit goed bij die twee heren.

Dewinter legde de vinger op de wonde toen hij het afgedwongen ontslag een overwinning noemde voor de Franstaligen én voor de verliezende partijen van Paars : de socialisten en de liberalen die hun revanche nemen door het kartel uiteen te spelen. Vlaanderen is eens te meer verliezende partij en dat is de schuld van de Paarse kontdraaiers. En van de naiëve NV-A die lijdt aan dikke zelfoverschatting.

Minister-president Peeters kwam toen zijn beleidsverklaring aflezen, een saai document dat alle elementen bevat van het administratief Sinterklaasbeleid dat deze regering voert.  De lezing duurde meer dan een uur en de regie van Villa Politica verlevendigde gelukkig de uitzending door regelmatige tussenshots van slapende parlementariërs. Knikkebollers, gapers, onderuitgezakten met geloken oogleden, internet-telefoongebruikers, vervelende gezichtentrekkers, het meest ongeregelde zootje mannen en vrouwen van wie sommigen mekaar aanstaarden met verdwaasde blikken alsof ze mekaar nog nooit eerder gezien hadden. Een van onze reageerders vermeldde in een nogal persoonlijke posting, misschien vrij oneerbiedig maar wel geestig "Ratten hebben meer fatsoen".  Als de dames en heren politiek-correcten  zich hier weer aan ergeren en beledigd zijn, moeten ze verdraaid zorgen dat ze zich minimaal gedragen als verkozenen des volks en niet als een bende bezopen en uitgezakte hooligans.

Dit is de beste reclame tegen democratie en tegen politiek ! De grote Voorslaper van het Vlaams Parlment, Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen hebben we niet gezien, maar hij had alleszins gezorgd voor goede en talrijke vervangers.

De prijs van de schaamteloosheid gunnen we gracieus aan de disc-jockey uit Wilrijk. Niet omdat hij een van de minst slimmen is die uit zijn nek lult maar wel omdat zijn dommigheid hem alle schaamtegevoel ontneemt.  De simpele zegde op zeker moment : "Is er dan zelfs geen loyauteit meer in de politiek ?" 

Dat is toch om de idioot zijn broek uit te trekken en hem te grabbel los te laten  tussen de allochtonen in Molenbeek .  "Loyauteit" terwijl je een parlementszetel bezet die je gestolen hebt bij een andere partij !  De sukkel zit in een fractie met 2 àndere overlopers die zelfs niet applaudisseerden na het gebral van hun woordvoerder.  Ofwel waren ze er niet, ofwel waren ze toen al in slaap gesukkeld.

Lijst Dedecker heeft de overlopers die hij verdient : het ballast van het politiek personeel.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maagd in het bordeel

 

We hebben keuze uit meerdere pakkende titels, de ene al meliger dan de andere :

 "Het kartel verliest het spel"

 " 's Ochtends auto en chauffeur, 's avonds voor een gesloten deur"

"Bart en Marianne : ieder eet vis uit eigen pan".

U kan er zelf ettelijke verzinnen maar we kozen uiteindelijk voor de éénlijner van Filip Dewinter :

"NVA, de maagd in het bordeel". 

"Is iedereen eroverheen geweest ?  Wie wil nog eens ? Somers, gij zijt nogal een amateur ? Neen ? Niemand ?  Zet ze dan maar aan de deur bij het grof vuil"

Marianne Thys die erg gesteld is op respect zou het bovenstaande afkeuren, we begrijpen haar, want het is natuurlijk geen fraaie beeldspraak en Marianne voelt zich zwaar getormenteerd, het is haar zelfs aan te zien. Waar is de Fleurige vrouw die zelfverzekerd en ernstig het voorzitterschap aanvaardde van het luxebordeel "CD ampersant V" met om het fraaie been een geel-zwarte jarretel ? 

Iedereen zal zijn uitleg hebben en de verklaringen, interpretaties en toekomstvoorspellingen vliegen ons om de oren. Ik wil vanavond niet naar de wijsneuzen en allesweters van Terzake kijken, want die zijn alleen geïntresseerd in een bevestiging van hun eigen linkse opvattingen. En blij zullen ze ook zijn, want hun reacties en die van de Franstaligen lopen vaak gelijksporig. 

Wij hebben dikwijls met de NV-A gelachen en er ons aan geërgerd en vandaag zinken we niet weg in medelijden. Bart Dewever vennte met zijn strategie van collaboratie-met-belgië als een radde stofzuigerverkoper van deur tot deur.  Bart weet alles, Bart is niet alleen de beste debatter, hij denkt ook dat hij de beste strateeg ter wereld is maar na vele jaren sukkelen en wankelen en vooral veel toeteren en blazen, staat hij vandaag op de stoep van het bordeel. Met in zijn handje de geel-zwarte jarretel van Marianne. Que reste-t-il de nos amours ? Bartje heeft zijn maagdelijkheid verloren en hij heeft er geen cent mee verdiend.

De NV-A betaalt nu de prijs van de verkeerde tactiek, het bewijs is er.  De grote droom van zovele Vlaamsgezinden, al van voor de Tweede Wereldoorlog, werd nog eens stevig overgedaan : de christen-democraten samen met een handvol Vlaams-nationalisten veroveren de macht in Vlaanderen, zoals de CSU in Beieren en zorgen voor welvaart en rust onder de kerktorens.  Daar is niets mis mee. Helaas, dacht Bartje Dewever dat hij ook Franstalig belgië en de machtige kapitalistische families makkelijk omver kon kegelen met zijn welsprekendheid. Hij zou gelukken waar voor hem enkele leidinggevenden van het VNV mislukten en waar de veel slimmere Hugo Schiltz niet in slaagde, dat zou Bartje even met zijn grote onervarenheid oplossen. Bij de eerste tegenwinden die hij opving, lanceerde hij voor de goedgelovige Vlaamsgezinden de fabel van het verdampende belgië.  Toen ik Willy Kuypers, oprichter, bezieler en uniek lid van zijn Fanclub in de Zevende Dag dat zelfde sprookje hoorde oprakelen, was het duidelijk, dat de heren mekaar hiermee lekker houden.

België zal een aantal bevoegdheden afstaan aan Europa maar zal steeds intern een eigen financiëel en fiscaal beleid voeren dat de transfers overeind houdt.  Belieg julliezelf maar niet de mensen ! Het verdampen van belgië is ook een fabel die door de zogenaamd a-politieke Vlaamse Beweging verspreid wordt, u kent ze de mannen en vrouwen die geloven dat de navolgelingen van Che Guevara het hier zullen oplossen, terwijl zij onder de IJzertoren de French Cancan dansen.

We zullen afwachten wat de maagd die uit het bordeel gezet is, zal aanvangen met haar nieuwe sociale status. Ze kan parmantig aan de slag als Keetje Tippel of Qudje Tepel of ze kan zich bezinnen over de realiteit als hernieuwde maagd. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Septemberverklaring

 

Of er duidelijkheid is gekomen in de politieke krabbenmand na het ontslag van Geert Bourgeois als Vlaams minister, zal spoedig blijken uit de reacties op de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering.

Laten we het nog even duidelijk herhalen, de Vlaamse Regering is structureel een Sinterklaasregering.  Zij ontvangt haar werkingsmiddelen van de federale overheid en verdeelt deze over de verschillende sectoren waarvoor ze bevoegd is. Het is nuttig dit nog even te onderstrepen, opdat niet de indruk zou bevestigd worden dat wij beschikken over een volwaardige ploeg politici die als voorzichtige managers weten wat de nering is en daar hun tering op afstemmen.  Los van het feit dat sommigen natuurlijk wel echte teringlijers zijn, maar dit geheel naast de kwestie.

Op het moment dat we dit bericht tikken, kunnen we enkel vermoeden dat de minister-president erg de nadruk zal leggen op de enorme bereidwilligheid van de Franstaligen om de onderhandelingen aan te vatten in de voorwaarden die door de Vlamingen van de traditionele partijen gewild worden.  Wij kijken hoopvol en vervuld van vertrouwen op naar de Vlaamse strijdende partijvoorzitters  uit Mechelen, Caroline Gennez en Bart Somers.

Helemaal geloofwaardig zal Peeters echter niet kunnen overkomen, want de N-VA is zijn regering ontvlucht, omwille van de onbetrouwbaarheid van de Franse en Waalse chichiters.

De N-VA heeft 16 maanden de tijd gehad om de tanden stuk te bijten op de Waalse onwil tijdens deze legislatuur en heeft  in totaal zowat 5 jaar in gelukkig concubinaat geleefd met CD&V. Ongetwijfeld mooie electorale jaren voor zichzelf, helaas niet voor de Vlamingen, want er is niets gebeurd. Behalve een aantal grappige woordspelingen die het politieke jargon op culinair niveau getild hebben. En volle zalen voor Geert Hoste.

Hopelijk  wil Bart Dewever afstappen van de fata-morgana dat het land B vanzelf zal verdampen.  In de plaats treedt dan de nieuwe slavenmeester op met de naam Europese Unie, die als het even kan nog minder democratisch is, minder doorzichtig en verder van de burger afstaat. Dat Vlaanderen echter zal blijven betalen als een hoorndragende cocu die met zijn fikken van zijn maîtresse moet blijven, daar twijfelt niemand aan. Betalen maar nooit voelen, blijft niet duren.

De niet-politieke Vlaamse Beweging mag voor ons part dromen van een bevrijding door Che Guevara, de politieke Vlaamse Beweging zal de enige zijn die over voldoende invloed en macht kan beschikken om Vlaanderen vrij te maken en onmiddellijk zijn plaats in te nemen in de Europese Unie, zonder een overbodig tussenschot dat zal blijven intrigeren en zich prostitueren voor onze lieve centen : de zogenaamd verdampende belgische staat. Een zoveelste rad dat ons voor de ogen gedraaid wordt. Bovendien, mes amis, wordt   solidariteit niet afgedwongen met het mes op de keel maar is het een evidente en spontane daad van caritas.

Het Vlaams Parlement (ons hoogste gezagsorgaan op dit moment in het onzalige land B) biedt de unieke kans aan alle Vlaams-nationalisten om samen de handen uit de mouwen te steken ter voorbereiding van de Vlaamse onafhankelijkheid.  Heb ik niet ergens gelezen dat Matthias Storme gisteren tijdens het N-VA congres iets dergelijks vooropstelde ? 

Benieuwd om te horen of na de Septemberverklaring de Vlaams-nationalisten tot enige samenwerking zullen bereid zijn.  Binnen of buiten een cordon sanitaire, ook aan de zijlijn oefent men druk uit, zoals Vlaams Belang zeer goed weet en de N-VA hopelijk ook.   

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Bourgeois neemt ontslag ? Boem, Paukenslag !

 

Volgens de Star-Trek-Nieuwswebstek van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, bij sommigen bekend als VRT, neemt Geert Bourgeois ontslag.

De bekende reageerder met de vloeiendste pen en de verrassendste beeldspraken op diverse Vlaamse fora, de Heer Jade, zou nu besluiten met "Boem, Paukenslag" naar Paul van Ostaijen in zijn bundel Bezette Stad.

We geven u dit bericht met enig voorbehoud en klauteren nu terug de boom in bij onze kat om nog wat naar het gewoel te gluren.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!