Angeltjes
27-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometeus

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het multiculturele westen is het zo dat onze waarden niet langer waarde hebben.
 
Mark Steyn – Canadees conservatief denker, schrijver, politiek commentator, 1959 -

 ***

De mens is niet in staat om uit het verleden een les te trekken.
Hij springt gewoon terug in de houding. Hij is van elastiek.
Op oorlog volgt bloedvergieten.
 
Gerrit Komrij - Nederlands schrijver, 1944 - 2012
 
 ***

To defend oneself, one must also be ready to die. There is little such readiness in a society raised in the cult of material well-being. Nothing is left, then, but concessions, attempts to gain time, and betrayal.
 
In het verdedigen van zichzelf, moet men ook bereid zijn om te sterven. Er is weinig bereidheid in een samenleving die is opgegroeid in de cultus van materieel welzijn. Er blijft dan niets  meer over dan concessies, pogingen om tijd te winnen. En verraad. 
 
Alexander Solzjenitsyn -  Russisch schrijver, nobelprijswinnaar literatuur, 1918 - 2008

***

De democratie kwijnt weg als journalisten samen lunchen met politici.

 Renate Rubenstein - Nederlands schrijfster, journaliste, columniste, 1929 - 1990

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake : Femme de la Rue

 

 

Was een flauw filmpje over iets dat we al heel lang weten maar zelf niet mochten zeggen op straffe van demonisering, intimidatie en sanitaire schutskring rond iedereen die het wel durfde zeggen of schrijven.

De bleke langharige hoogblonde man die naast Bart Somers had plaatsgenomen vatte het een en ander kernachtig samen: “het heeft absoluut niets met cultuur te maken maar het is de schuld van de vrouwen.” verklaarde hij, nauwelijks gesticulerend uit angstvallige schroom de andere studiogast vooral niet te onderbreken.

Zo dat weten we weeral. Ook racisme is uw schuld dames, U bent volgens de blonde studiogast niet geëmancipeerd genoeg en gaat toch niet denken dat Hind Fraihi, Oriana Fallaci, Nadia en Zana Muhsen, Pamela Geller, Karima, Hege Storhaug, Nonie Darwish, Brigitte Gabriel, Wafa Sultan, Karen Jespersen of Jacky Trevane gelijk zouden gehad hebben?

Nog even en U krijgt ook de schuld voor het nazisme, stalinisme, maoïsme, antisemitisme en vooral het ontoereikend aantal seksslavinnen in deze wereld en achter de coulissen van de filmset van de hoogblonde langharige cineast maar vooral in het hiernamaals van MO want daar dreigt uiteraard een nijpend cultureel tekort aan maagden.

Of Bart Somers dat kan oplossen durf ik te betwijfelen want zijn Mechelse remedies zijn ronduit hilarisch. Hij beseft niet eens dat als er gif in een fles is terecht gekomen, de hele inhoud vergiftigd is.

Zijn partij zou er beter aan doen alle moskeeën definitief te sluiten en alle imams zonder uitzondering terug naar afzender te sturen. Hoe wil Bart Somers anders islamitische mannen bij brengen dat vrouwen gelijkwaardig zijn?

De profeet uithangen misschien? Of een filmpje laten maken op uw en mijn kosten, dat kan ook.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristof Slagmulder (Denderleeuw) reikt posititief de hand

 

 Klik op de afbeelding om de link te volgenKnack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Het thema migratie leeft vandaag nog sterker dan in 2006. Uit de lokale inburgerings- en integratiemonitor blijkt dat er in 2011 in Denderleeuw 848 personen met vreemde nationaliteit (4,5%) verbleven. Maar: 2.395 of 12,7% van de Denderleeuwse inwoners is nu reeds van vreemde herkomst. In 2010 hebben volgens de inburgeringsmonitor slechts 12 personen voor het eerst een inburgeringscontract ondertekend. Datzelfde jaar hebben 11 personen een inburgeringsattest behaald. M.a.w. van integratie is nauwelijks sprake. De huidige sp.a-CD&V-meerderheid trekt voluit de kaart van de diversiteit. Dat is volgens het Vlaams Belang niet de oplossing. Hiermee worden allochtonen bestendigd in hun allochtoon zijn. Men blijft ook belastinggeld verspillen aan multiculturele projecten zoals Denderleeuw Kleurt die geen zoden aan de dijk brengen.

De Denderleeuwse scholen staan onder druk. Uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten blijkt dat in de scholen van de gemeente Denderleeuw gemiddeld 15,39 procent leerlingen met een andere thuistaal dan het Nederlands zitten. In sommige basisscholen tot bijna 30 procent. Men kan vermoeden dat het voor de leerlingengroep ‘anderstaligen’ in kwestie vooral om allochtonen gaat. De zeer hoge percentages zorgen voor een enorme druk in sommige scholen van onze gemeente. Het kan niet anders dan dat het teveel aan anderstaligen in de klassen het onderwijsniveau negatief beïnvloedt. De scholen en de leraren moeten zich ook extra inspannen om de leerachterstand van de anderstaligen weg te werken.

Nog meer vreemdelingen zal de samenleving in Denderleeuw ontwrichten. De grens is bereikt! Er is geen maatschappelijk draagvlak bij de bevolking om van Denderleeuw een voorstad van Brussel te maken.

De lagere vastgoedprijzen worden vaak aangehaald als een van de argumenten waarom onze gemeente te kampen heeft met veel vreemdelingen. Daarom pleiten wij al jaren voor het oprichten van een gemeentelijke woonregie. Deze regie moet zich toeleggen op het opkopen, renoveren en doorverkopen van woningen waarbij een voorrangsbeleid gevoerd wordt ten behoeve van Vlaamse gezinnen en Nederlandstaligen. Verder pleiten wij voor een Schepen voor Vlaams karakter en een Vlaams manifest: bij inschrijving in het bevolkingsregister dient iedere nieuwkomer een “Vlaams manifest van Denderleeuw” te ondertekenen. Dit charter moet aan nieuwkomers duidelijk maken dat Denderleeuw een Vlaamse gemeente is met het Nederlands als voertaal, enz. Ook het OCMW moet haar verantwoordelijkheid nemen.

De gemeente Denderleeuw begint echter stilaan uit haar voegen te barsten. Onze gemeente is qua oppervlakte de kleinste gemeente van Oost-Vlaanderen. Na Gent zijn we de dichtstbevolkte gemeente van de provincie. In 2006 telde onze gemeente 17.357 inwoners, in 2011 reeds meer dan 19.000. Vorig jaar werden er alleen al meer dan 800 nieuwe inwoners ingeschreven. Vol = vol.

Veiligheid: Het schepencollege van Denderleeuw heeft onlangs besloten om een aantal camera’s aan te schaffen. Onze partij was hier al meer dan tien jaar vragende partij voor. Eindelijk zijn deze er onder druk van het Vlaams Belang gekomen. Nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan en de meerderheidspartijen duidelijk aanvoelden dat het qua overvallen, vechtpartijen, vandalisme, enz. zo niet meer verder kon, hebben ze besloten om deze camera’s aan te schaffen. Wat ons betreft veel te laat en het is dan ook doorzichtig dat vooral de sp.a hiermee nu wil scoren. Vooral de sp.a had het over een subjectief gevoel van onveiligheid en sommige zaken werden gewoon weggelachen. De extra patrouilles en camera’s bewijzen echter het tegendeel. Er is écht wel een veiligheidsprobleem in Denderleeuw. Anders zou men dergelijke maatregelen niet nemen. Het belangrijkste voor ons is dat die camera’s er gekomen zijn. Dat de sp.a nu plots haar kar keert een aantal maanden voor de verkiezingen is iets te doorzichtig en de Denderleeuwenaar weet dat.

De inzet van de verkiezingen: naar mijn aanvoelen zal dit gezien de gebeurtenissen van de voorbije jaren nog meer over veiligheid en vreemdelingen gaan dan in 2006. Meerderheidspartij sp.a begint zich een paar maanden voor de verkiezingen meer en meer op het veiligheidsthema te profileren. De bevolking weet maar al te goed dat het Vlaams Belang de enige partij is die deze problemen de voorbije 6 jaar consequent heeft aangekaart en dat de komende 6 jaar zal blijven doen. De jaren ervoor sprak de sp.a vooral over een subjectief gevoel van onveiligheid. 


Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Denderleeuw is altijd al een moeilijke gemeente geweest. Maar wat mij betreft is de sp.a-CD&V-N-VA-coalitie gebuisd. Het Vlaams Belang in Denderleeuw heeft in deze legislatuur meermaals de vinger op de wonde gelegd als het over veiligheid en vreemdelingen ging. Het Vlaams Belang hoopt haar 4 zetels te behouden in de gemeenteraad.

Voor ons is het van belang dat de sp.a terug in de oppositie belandt in het belang van Denderleeuw. Onze gemeente heeft geen nood aan nog eens 6 jaar socialisme en een links beleid. Indien de Denderleeuwenaar verandering wil, dan kan dat enkel en alleen met het Vlaams Belang. Zoniet wordt het opnieuw 6 jaar van hetzelfde. Het wordt hoog tijd voor een rechts beleid! 


Wat is van belang in uw gemeente?

Het Vlaams Belang roept op tot de vorming van een rechts front en steekt de hand uit naar de centrumrechtse partijen zoals N-VA, Open Vld en/of CD&V. Het is in het belang van Denderleeuw dat sp.a na 14 oktober uit de meerderheid gehouden wordt. Zoniet dreigt het Vlaamse karakter van onze gemeente op termijn verloren te gaan als men het huidig beleid zou verderzetten. Het Vlaams Belang wil met de centrumrechtse partijen onderhandelen over een gemeenschappelijke basis en desnoods willen we vanuit de oppositie gedoogsteun bieden. Onze partij is bereid om uit het cordon te breken en haar verantwoordelijkheid te nemen.

 


26-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenland : kwakkels bij de VRT en de NOS

 

Enkele alerte Angeltjeslezers (Stradi en Pol D.) zijn op zoek gegaan na de alarmerende en sensationele berichten van de kwaliteitszenders VRT en NOS over de Groenlandse ijslaag die in vier dagen zou gesmolten zijn. Moeder toch, wat hebben wij misdaan om opgezadeld te zijn met journalisten zoals Vim de Wilder (die vooral geïnteresseerd is in berichtgeving uit de boeiende holebi-wereld) en Rik Van de Westelake.

Uit de blog van Marcel Krok, De staat vanhet klimaat, citeren wij een aantal passsages. Het gaat over de NOS maar het geldt uiteraard ook voor de sensatieberichtgeving van Vimmeke de Wilder.

Het NOS Journaal van 20 uur (vanaf 12:48 minuten) maakte gisteravond een blunder in een kort item over het smelten van Groenland. Aanleiding was een persbericht van Nasa met als titel Satellites See Unprecedented Greenland Ice Sheet Surface Melt dat leidde tot een stroom aan nieuwsberichten. Kort samengevat komt het nieuws hier op neer: eerder deze maand was het even zo warm op Groenland dat het zelfs op 3 kilometer hoogte aan het oppervlak van de ijskap begon te smelten. Dat is vrij uitzonderlijk en gebeurde volgens een van de geraadpleegde wetenschappers voor het laatst in 1889.

Dit is wat het Journaal er gisteren van maakte, ik heb de gesproken tekst uitgeschreven. De plaatjes die genoemd worden door presentator Rik van de Westelaken zijn dezelfde als die bovenaan dit bericht staan.

Het ijs op Groenland smelt deze maand in recordtempo, blijkt uit opnames van de Nasa. Links zien we Groenland begin deze maand met in het rood het smeltende deel; het witte is nog ijs; rechts zien we Groenland nu, de ijskap is zowat verdwenen. Het ijs smelt veel sneller dan normaal en dat hoeft geen probleem te zijn, want zo snel als nu dat gebeurt eens in de 150 jaar en de laatste keer was in 1889. Pas als het volgend jaar weer gebeurt moeten we ons zorgen maken, zegt de Nasa.

Rik van de Westelaken zei het echt: ‘de ijskap is zowat verdwenen’. Welnu Rik, hier is een link naar de webcam van het Summit Station op Groenland. Vandaag ziet het er zo uit:

Als Rik voordat het Journaal begon via de webcam even poolshoogte had genomen (vergeef me de woordspeling) via deze webcam had hij kunnen weten dat het item helemaal de mist in ging. Voor de duidelijkheid: er ligt een pak ijs van zo’n drie kilometer dikte onder het Summit Camp.

Tot zover dit klimatologisch praatje. Vanzelfsprekend zullen zowel de VRT als de NOS bij een e.k. gelegenheid deze famuze blunder rechtzetten. Wij besluiten graag met een fijne woorspeling : Groenland is eigenlijk een ijsland, terwijl IJsland vaak een groen land is. Met dergelijke wijsheden, komen wij in aanmerking om bij de 0000-Nieuwsdienst aan de slag te gaan.  Bij de nog niet bestaande afdeling : ontmaskering poco-leugens

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te missen op POCO-TV vanavond

 

Wij maken niet vaak reclame voor televisieprogramma's, waarom zouden we ?  U weet zelf wel of u kijkt en wat u bekijkt.  Onderstaande tips van Prometeus leken ons de moeite waard ze u te signaleren.  De beste manier om de POCO-zenders (er zijn er geen andere) af te breken is bij tijd en wijle hun afval bekijken. En u doet toch wat u zelf wil.

“Femme de la rue”

Jong naief meisje van het platte land ontdekt de “seksistische” geneugten van de metropolis en maakt er een documentaire over.
Benieuwd of Sofie Peeters de problemen en oorzaken met naam durft te benoemen?
Of gaan we eufemistisch te werk met de “nieuwe taal”?
Omsluieren we het probleem door het omfloerst “seksisme” te noemen? Kortom: de man denigrerend en veralgemenend voor te stellen als een ongecontroleerd beest, vanuit een feministisch – marxistisch discours. (Als product van de marxistische en cultuur-relativitische indoctrinatie op de Brusselse film school (Rits).
Heeft Peeters het lef om de waarheid te tonen en te spreken ook al is dit niet politiek correct ? Of speelt ze op veilig om haar carrieèe niet in gevaar te brengen? En tenslotte heeft de rode VRT censuur zijn werk gedaan?
We zijn benieuwd!


do 26 juli 2012 – Terzake – Canvas 20.00u
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/binnenland/1.1380360

ZOUTZUUR

Nog een hypocriet tv werkstukje vanavond op tv, waar de waarheid en de kern van het probleem professioneel politiek correct verzwegen (lees: verkracht) wordt. “Saving face” een documentaire over de hoogstaande culturele gebruiken van Pakistan. Waar afgewezen jonge mannen en ook echtgenoten zoutzuur en batterijzuur in het gezicht van meisjes / vrouwen gooien die niet op hun (seksuele) avances ingingen.
Op het einde van de documentaire benadrukt een van de medewerkers van de NGO nog snel dat het zoutzuur gooien niets met de islam heeft te maken, maar eerder een lokaal gebruik is, folklore als het ware. Steeds ontkent men de waarheid uit angst om als racist, nazi, fascist bestempeld te worden. Dat de koran een blauwdruk is van primitief patriarchaal denken met seksisme, vrouwonvriendelijkheid tot zelfs vrouwenhaat als gevolg is uiteraard een bijkomstigheid waarvoor poco’s gewillig de ogen sluiten.

Het zou beter zijn mochten dergelijke gutmensch NGO’s de kern van het probleem benoemen en aanpakken, in plaats van in het Westen geld te vragen voor de gevolgen ervan. Wat denkt u?

Zijn er trouwens ook NGO’s in bv. Noorwegen, Zweden en Groot Britannië die psychologische, medische en juridische hulp bieden aan blanke meisjes die het slachtoffer waren van groepsverkrachting door pedofiele cultuur verrijkers?


Saving Face
do 26 juli 2012 – ned 2 – 22.45 uur
http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/s/saving-face.html?

Prometheus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Martens

1

Na zijn seksuele ontboezemingen (of zijn het eerder fantazietjes?) heeft onze brave Wilfried ("huile frites" voor mensen bezuiden de taalgrens) zijn mond gespoeld met wijwater, daarna een slok miswijn gedronken en vervolgens een hoofdstuk uit "Het leven van de Heilige Antonius" gelezen. Kwestie van de kerk in het midden te houden.

Maar alle gekheid op een stokje: wat bezielt deze VOV (Vieze Oude Vent) om zo uit de biecht en uit het bed te klappen? Het interesseert mij totaal niet. Ik lees nog liever de krant van verleden jaar. Veel en veel interessanter.

Wilfried: A gentleman doesn't tell. Jij bent geen gentleman: jij bent een VOV.

Regus Patoff

2

Wat de meesten zullen denken en waarschijnlijk de werkelijkheid is: een mens klapt er nog eens graag over, hé.

Wes Hardin

3

Ja onze Martens was vroeger al een hevig baasje toen hij de studenten toeriep "Sire geef ons wapens", moesten deze woorden door FDW geroepen worden in het openbaar had deze weer een proces aan zijn broek "aanzetten tot geweld en terreur".

BDDG - France

4

Hij zou zich beter passioneel bezighouden waarom wij een staatsschuld torsen van meer dan 375 miljard euro, de ouwe ga-ga

Marc M.

*****

Kir maar niet royal en de Nv-A

1

Als de NVA deze Canan Kir niet onmiddellijk als kandidate schrapt weten we hoe laat het is in heel Vlaanderen. Dan gaat voor een lange periode het licht uit.
Iemand die wat af weet van infiltratie en anti-spionage hebben ze blijkbaar bij NVA nog altijd niet.  Zouden ze wel weten wat een Trojaans paard is? Een AK-47? Een Uzi? Een fopspeen?
Ik begin er sterk aan te twijfelen. Barthje, gebruik uw vermeende intelligentie man! In Sint Joost kan je meer doen in de oppositie zonder dan mét islamofiele pottenkijkers.

Lucky9

2

Nv-A gaat terug in de geschiedenis om de vlucht vooruit te nemen naar de toekomst. Zij gaat terugvallen op de Belgische bestuurstaal van 1830. Kwestie van zich ook in Brussel verstaanbaar te maken.  Turkse tolken zijn er legio voorhanden. Nu deze laatsten nog mandateren.

Ik wou ik was... een kikker in het gras. Ik wou ik was een kikker in het graaaasen was ik een kikker in het gras - ik kwaakte tot ik er dol van was... ik wou ik waaaas een kikker in het graaaas  (Een liedje van een beetje na den oorlog)

De kikkers zijn op, godzijdank is de NVA er nog.

Daniel

3

Al de voorwaarden van NVA om in de grote graai-pot mee te kunnen grabbelen zijn vervuld. Het VB uitgesloten van enige medewerking en nu de Islam-verwelkoming. Ik begin te twijfelen of de spectaculaire vermagering van BDW wel het gevolg was van een dieet. Misschien heeft hij toch ergens een geweten.

René

*****

Candid Camera in Egypte : je gelooft je ogen en oren niet 

Blijkbaar loopt die man op z'n teennagels van frustratie, een heethoofd, en ergens is het begrijpelijk gezien de leefwereld waarin die man vertoeft.

Christina

*****

Nog 81 dagen …

Wat leven wij toch in een prachtig land, een land van leugens, bedrog en van parasitisme waarbij de grootste en gevaarlijkste parasieten het meeste lawaai maken, kijk maar naar die bende van de EU barak.

De foto van die twee fantasten (Van Rampuy en Barroso) spreekt boekdelen, zou de voorste hem beginnen te knijpen betreffende zijn 25.000 euro per maand parasietenloon ?

Maar de beste komt via de NVA, ze dumpen een echte Vlaming in Dilbeek en ze komen aandraven met een Turkse in het Brusselse. Van goed bezig zijn gesproken ! Het is net alsof ze met een afweergeschut staan te schieten op muggen maar niet zien dat de loop 180° gebogen is waarbij ze in feite zichzelf aan ’t kapot schieten zijn.

Komt me daar een zuurpruim/zakkenvuller/volksbedrieger van de ergste soort vertellen dat hij nog dagelijks naar de speeltuin gaat met zijn madame, nou ja madame, het is ook een zuurpruim/zakkenvulster/volksbedriegster van jewelste, dus daar zijn ze gelijk in. Wat interesseert mij nu de seks capriolen van die onnozele tjeef ?  Niets, noppes, zero.

Het wordt van dag tot dag gezelliger maar ook, helaas, beangstigender qua veiligheid en leefbaarheid.  

Jean

*****

Europa ?

Het kan natuurlijk toeval zijn maar sedert Van Rompuy zijn boterham (met iets tussen) verdient als president van de EU gaat het richting afgrond. Griekenland en Spanje zitten al op de knieën de rest zal volgen. Tot overmaat van ramp worden de socialisten terug populair zoals in Frankrijk. Ik hoop dat deze trend zich niet doorzet maar ik vrees het ergste.

Ondanks alles blijven asielzoekers toestromen om het legertje werklozen te vervoegen want volgens de EU mensenrechten zijn dat ook mensen die recht hebben op een menswaardig bestaan. Maar de meesten onder ons HADDEN een menswaardig bestaan. Stijgende criminaliteit, soepjurken, hoofddoeken met hier en daar een vooruitstrevende boerka. Het wordt bedenkelijk nog kinderen op de wereld te zetten als je aanvoelt in wat voor wereld die moeten gaan leven. Straks kunnen we aanschuiven aan een bepaald loket om een vergunning af te halen om te mogen bedelen.

René

*****

Egyptische Jim TV van en voor de allerkleinsten

Voor iemand die nooit zijn zelfbeheersing verliest, maakt de Egyptische acteur wel rare bokkesprongen. Ongelofelijk die Egyptische TV en zijn interviews, de verrachting voor hun joodse medemens druipt eraf. Die moslims weten met hun haat geen blijf. Maar ze weten echter goed genoe , wanneer ze Israeë zouden ambeteren, dat ze kletsen op hun blote poep zouden krijgen. Ik denk zelfs dat Bert De Graeve er niet in zou slagen een beetje tucht in die Egyptische zender te pompen, omdat deuitingen van haat blijkbaar zeer populair zijn en  hoge kijkcijfers halen.

Veel vooruitgang in beschaving hebben ze sedert de farao's niet geboekt, integendeel.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiefoto

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen, fiere wereldhoofdstad van cocaïne

 

Nergens in Europa wordt meer cocaïne gebruikt dan in Antwerpen. Nog méér dan in wereldsteden als Londen of Parijs. Dat blijkt uit de drugsconcentratie die onderzoekers in het rioolwater hebben onderzocht. Ook in het xtc-gebruik behoort Antwerpen tot de Europese top. De Universiteit Antwerpen (UA) werkte mee aan een grootschalig Europees onderzoek waarvan de resultaten vandaag in het toonaangevend wetenschappelijke tijdschrift Science of the Total Environment worden gepubliceerd.

In 19 Europese steden werd het rioolwater onderzocht op sporen van cocaïne, amfetamines, xtc, methamfetamine en cannabis. Het cocaïnegebruik in Antwerpen, zo bleek, ligt bijna drie keer zo hoog dan in andere Europese steden. “Het gemiddeld Europees gebruikt ligt op 700 mg per dag per 1.000 inwoners”, zegt Dr. Alexander van Nuijs van het toxicologisch centrum van de Antwerpse universiteit.

“In Brussel is dat maar 500 mg per dag per 1.000 inwoners, in Antwerpen liefst 1950 mg per dag per 1.000 inwoners. Als je weet dat een lijntje cocaïne gemiddeld 100 mg bevat, komt dat neer op ongeveer 20 lijntjes per dag per 1.000 inwoners.”

Van Nuijs ziet de aanwezigheid van de Antwerpse haven als een van de belangrijkse oorzaken. “Waar er veel aanbod is, wordt er ook meer gebruikt. Bovendien is Antwerpen een feeststad en cocaïne een typische partydrug.”

Ook het xtc-gebruik in Antwerpen is enorm hoog in vergelijking met de rest van Europa. Enkel in Amsterdam wordt er nog meer xtc geslikt.

Burgemeester Janssens wenste niet te reageren op de studie. Wellicht  eerst rondkijken in het schepencollege hoe het zit met drugsgebruik. Je weet maar nooit.

Bron : Gazet van Janssens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde gefrustreerde ijdeltuit gaat prat op seksuele prestaties

 

U kan Angeltjes er niet van betichten puriteins te zijn. Maar evenmin losbollig.  Wij durven wel eens een gewaagde zinspeling maken, een dubbele-bodem grap neerschrijven en wij zijn zeker niet ongevoelig voor vrouwelijk schoon. Maar het blijft steeds binnen aanvaarde grenzen van fatsoen en beschaving.  Begrippen die dezer dagen vaak op hoongelach en misprijzen onthaald worden. Het zij zo.

Laten we het zo stellen : op onze leeftijd en met onze ervaringen weten we wat het leven te bieden heeft en kijken we gemakkelijk doorheen de valse verlokkingen van oppervlakkige geneugten en valse beloftes. Dat geldt voor de politiek en het is ook toepasselijk voor het dagelijkse leven.  Zonder onze eigen tekortkomingen te verloochenen, is dit zoiets als "de wijheid van de ouderdom". En wij merken vaak dat velen van onze lezers deze levenskwaliteit plus minus delen.

Natuurlijk zijn er ook andere leeftijdsgenoten die nog graag uitpakken met hun fysieke exploten zonder zich te realiseren, dat dit lichtelijk belachelijk is en dat niemand daar zit op te wachten.  Wij hebben het over het pijnlijke geval dat Wilfried Martens heet : de katholieke premier van vele belgische regeringen die verantwoordelijk is en blijft voor de enorme staatsschuld die dit land torst. 

Het is niet de eerste keer dat Martens de voorpagina's haalt van de Vlaamse gazetten met mededelingen over seksuele onderwerpen. Een aantal jaren geleden vergastte hij ons op zijn visie over de verschillende soorten vrouwelijke orgasmes.  De door schuld en onvrijheid getekende Wilfried wilde graag laten weten aan de buitenwereld dat hij niets van Shere Hite, de populaire seksexperte, te leren had. Wat een overbodige verkaringen allemaal van een man, die de sex-appeal van een lavabo bezit.

En vandaag opnieuw slaat Wilfried Martens, de zelfverklaarde seksuoloog, toe. Het begon met een radio-interview en  de  confidenties dijden uit via de sensatiebeluste media

Mocht Martens een populaire man zijn die er steeds was voor uitgekomen dat hij van de vrouwtjes hield en dat zijn leven meer was, dan het land naar de afgrond leiden, dan zou je zijn huidige erotisch getinte praatjes kunnen billijken. Maar hij is het prototype van de kneuterige, enggeestige CVP-er, een verschijning uit een donkere kloostergang met een stem om kleine kinderen angst aan te jagen en volwassenen hel en verdoemenis toe te wensen. Dat deze figuur met zijn oude jeugdliefde een passionele seksuele relatie beleeft op zijn 76ste is misplaatste informatie over een gefrustreerde ijdeltuit, gepubliceerd door media die niet eens de kwaliteit van toiletpapier evenaren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nv-A met Turkse fundamentaliste naar kiezer in Sint-Joost-ten-Node ?

 

 + Aanpassing 06.55 uur

 


De nicht van Emir Kir,  de Brusselse socialistische staatssecretaris, een bipatride Turkse, Canan Kir zal waarschijnlijk bij de gemeenteraadsverkezingen in Sint-Joost-ten-Node kandideren bij de Nv-A.

Canan is gekend in Sint-Joost voor haar islamitische overtuiging en haar mogelijke banden met de fundamentalistisch beweging van Fetullah Gülen.  De man streeft naar het herstel van het Kalifaat in Istanbul :
http://www.bivouac-id.com/billets/fethullah-gulen-lislamiste-le-plus-dangereux-sur-terre

Hij kan in belgië reeds rekenen op de diensten van de gesluierde Brusselse volksvertegenwoordigster Mahinur Ozdémir van het CdH van Joëlle Milquet. Via het volgende bruggetje leest u meer over deze vrouw en haar verborgen agenda. http://www.israel-infos.net/article.php?id=5511

De CdH-moslima met het mooie snoetje. Mata Hari was ook niet mis.

Emir Kir is als staatssecretaris verantwoordelijk voor de Stadsplanning en de Openbare netheid, om duidelijk te maken in welke mate het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met zijn 1,1 miljoen inwoners en zijn bijna 1000 politieke mandatarissen een toonbeeld is van geldverspilling : een minister voor de vuilnisbakken. Mocht het een grap zijn, we zouden ze misplaatst vinden. Dit is helaas de pure werkelijkheid. Bruggetje voor een bezoek bij  Emir : http://www.emirkir.be/

De socialist is ver van happy dat zijn nicht zou verschijnen op de kandidatenlijst van de Vlaams-nationalisten.  De definitieve beslissing zal pas in augustus vallen, want  de 30-jarige Canan wordt zwaar onder druk gezet. Zij argumenteert dat de Vlaams-nationalisten van de Nv-A de enigen zijn die verandering kunnen teweeg brengen in Sint Joost, want de socialisten brengen niet veel terecht van de veiligheid voor de burgers. De Nv-A heeft goede voorstellen op dat vlak. Zoals in Antwerpen.

Lieven Tack van de plaatselijke Nv-A bevestigt het verhaal van Canan Kir. "Ze heeft me verteld over de druk die op haar werd uitgeoefend en ze heeft lang geaarzeld. Maar zij is een waardevolle kandidate als zij haar aanwezigheid op onze lijst bevestigt."

De oorlog van de Kir clan is losgebarsten in Sint Joost voor de stemmen van de Franstaligen.

Jürgen Ceder volgt met argusogen vanuit Dilbeek waartoe de Nv-A in staat is.  Wij ook.

Ray

Bron : http://www.sudinfo.be/467796/article/accueil-lacapitalebe/2012-07-25/saint-josse-canan-kir-une-candidate-d-origine-turque-et-cousine-d’emir-ps-sur-la?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

 + Aanpassing 6.55 uur : Het bericht wordt nu ook overgenomen door Brussel Nieuws en andere media. Leuk bijkomend detail : mevrouw Canan Kir kent nauwelijks Nederlands.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candid Camera in Egypte : je gelooft je ogen en oren niet

 

 

 

 Wij verstrekken geen vooraf- uitleg bij deze video  :  u moet maar kijken. Wat is er toch mis met deze mensen ?

(Dank aan Anne)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De opiniepeilingen van de Iraanse TV : een voorbeeld voor de VRT ?

 

"Hoe moet Iran reageren op het olie-embargo dat de Europese Unie vanaf 1 juli heeft ingesteld?" Zo luidde onlangs de vraag in een programma van de Iraanse staatstelevisie, waarop kijkers online konden reageren. Waarschijnlijk had Irib (Islamic Republic of Iran Broadcasting) gedacht dat de kijkers vrijwel unaniem het regeringsstandpunt zouden delen, en zouden zweren bij Irans atoomprogramma - ondanks de sancties en de hierdoor sterk verslechterde economie. De peiling moest laten zien dat Iran één broederlijk front vormt tegen de boze buitenwereld. .

Maar het liep anders. "Iran moet afzien van zijn nucleaire programma", vond maar liefst 63 procent van de respondenten - tot pijnlijke verrassing van de regering. De uitslag was bovendien des te opmerkelijker omdat de kijkers van de staats-tv gemiddeld conservatiever en regeringsgezinder zijn dan degenen die hun heil zoeken bij (in Iran verboden) satellietzenders.

Niet te serieus
De opiniepeiling werd snel afgesloten toen de uitslag duidelijk werd, en al gauw wees Iran naar de BBC als boosdoener - die zou de Iraanse site hebben gehackt en de uitslag van de peiling hebben gemanipuleerd. Volgens Irib zou slechts 24 procent tegen Irans nucleaire programma zijn. Irib liet vervolgens nog weten dat de opiniepeiling uiteindelijk ook weer niet te serieus moest worden genomen, omdat maar tweeduizend mensen eraan hadden meegedaan.

Referendum
Maar dat de peiling wel degelijk invloedrijk was, bleek toen voormalig minister van binnenlandse zaken, Abdollah Noeri, na de uitslag de regering opriep een referendum te houden over de toekomst van het kernprogramma.

Nu de sancties hun tol steeds duidelijker beginnen te eisen, ontstaat in Iran steeds meer discussie over de vraag of het nucleaire programma alle problemen wel waard is. Met het losmaken van die discussie en het wegnemen van het heilige aureool van kernenergie zijn de sancties - vanuit westers perspectief - eigenlijk al succesvol.

Straat van Hormoez
Irib kwam daar hardhandig achter door nog een keer de neus te stoten. Om de schande wat weg te nemen, lanceerde het tv-station meteen een nieuwe opiniepeiling. Wat dachten kijkers over het voorstel van het parlement om de Straat van Hormoez - een strategische doorvoerroute van olie in de Perzische Golf - af te sluiten als vergeldingsactie voor de sancties? Hier kon toch geen Iraniër op tegen zijn, moeten de tv-bazen hebben gedacht. Alweer bleek de peiling een schot in eigen doel: slechts 20 procent van de respondenten was het eens met de stelling. Misschien niet geheel toevallig verklaarde een Iraanse admiraal gisteren dat Iran voorlopig de Straat nog niet wil afsluiteb.

Door schade en schande wijs geworden, besloot Irib uiteindelijk maar een poll te houden over de populaire voetbalclub Persepolis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halal ? Haram !

 

Gisteren zijn wij met de kleinkinderen een hamburger gaan eten. Eenmaal in de zes maanden zal hun gezondheid er zeker niet onder lijden. Terwijl wij stonden aan te schuiven stond er in de rij naast de onze een lieveling van de profeet druk te telefoneren en zoals het hoort, iedereen op de zenuwen aan het werken. Toen het zijn beurt was bestelde hij een broodje kip maar hij wilde weten of er ook varkensvlees in verwerkt zat. De vekoopster vertelde geheel waaheidsgetrouw dat er rond de kip een sneetje ham zat. Waarop de klant heel bedenkelijk begon te kijken. Net achter hem stond een wandelende kleerkast van 2 bij 2 meter, met tatoeëringen die bijna iedere vierkante centimeter zichtbare huid bedekten.

"Niks van aantrekken, vriend" sprak hij zachtjes zodat het ganse restaurant het kon horen, "dat varken werd halal geslacht."

De kipliefhebber keek kwaad.

"Mijnheer," sprak hij, "u bent een racist. Waarom moet u de draak steken met mijn religie?"

"Mijnheer," replikeerde de kleerkast, "u bent een zondaar, want ik dacht dat een vrome moslim gedurende re ramadan niet mag eten tussen zonsopgang en zonsondergang"

De onvrome moslim keek nog eens kwaad naar de kleerkast, zag duidelijk dat hij geen schijn van kans maakte als het tot een handgemeen zou komen en is het toen afgestapt zonder betalen en zonder zijn kiphamburger.

"En wat zal het zijn voor meneer?" vroeg de kassierster.

"Twee Giant menu's" zei hij. "Haram!" voegde hij er nog aan toe.

Hij keek uitdagend rond, maar er kwam van nergens enige reactie.

(Ingezonden door NN)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populisme

 

 

... dat populisme mij een groot fortuin opleverde

(dank aan Ropie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest sexy leeftijd van vrouwen

 

 

De vrouwelijke schoonheid mag dan officieel op hun 23ste pieken, dat is niet wanneer ze zichzelf het meest sexy voelen. Dat komt op de leeftijd van 28: net oud genoeg om zich minder aan te trekken van wat anderen denken en zichzelf te zijn, zonder de grote, boze 30 al te zien naderen. De piek in zelfvertrouwen komt iets later: op hun 32ste.

Vrouwen zijn het meest trots op hun ogen (23 procent), hun borsten (20 procent) en in mindere mate op wat ze intellectueel aankunnen: slechts 13 procent is trots op hun brein. De belangrijkste doorn in het oog was: de benen. Ruim vier op tien zou deze langer en slanker maken, als ze zouden kunnen.

De helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen was trots op hun figuur en driekwart zou niets veranderen aan hun lichaamstype.

Dat zijn opmerkelijke cijfers, want uit andere onderzoeken blijkt dat vrouwen eerder ongelukkig zijn met hun lichaam. De groep ondervraagde vrouwen speelt dus duidelijk een rol: Noord-Ierse vrouwen zijn bijvoorbeeld helemaal niet tevreden met hun lichaam, daar zou 80 procent haar lichaam anders willen hebben.

Zelfvertrouwen is moeilijker op te bouwen dan vertrouwen in het eigenlijk lichaam: de helft van de vrouw wenst dat ze zich minder zorgen zou maken over haar leven.

Waardoor voelt ze zich zekerder? Weten waar haar leven naartoe gaat (60 procent) en een partner hebben en je natuurlijke gewicht ontdekken (elk 52 procent). Redenen om het zelfvertrouwen te verliezen zijn niet onlogisch je werk verliezen en gedumpt worden. Gelukkig kunnen ze terecht bij hun vier goede vriendinnen.

Wat is het leukst aan vrouw-zijn? Je kunnen opkleden, hakken dragen en make-up, zo vonden de vrouwen. Zelf kijken ze op naar Kate Middleton (19 procent), Marilyn Monroe (15 procent) en Florence Nightingale (17 procent). (br.hln)

http://blog.seniorennet.be/athea/

 


25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Cosby : we zijn er in geluisd.

 

De mail van Bill Cosby die wij van verschillende kanten ontvangen hebben  is een van de zo vele vervalsingen die op internet circuleren.

Meestal checken wij in de mate van het mogelijke het waarheidsgehalte en gaan wij niet in op de zoveelste verklaringen van Howard uit Australië of de Mohammedaanse trouwpartij met kindjes, die iets totaal anders is dan afgebeeld. In het geval Cosby hebben we het nagelaten, om welke onverklaarbare reden dan ook.  Ik heb zelfs zitten snuisteren op internet op zoek naar foto's en verdorie ook bij Wikipedia waar de geboortedatum van Cosby vermeld staat : 1937.  En ik heb er domweg overgelezen. De man is geen 83 maar 75.

Een attente lezer heeft onze aandacht gevestigd op de juiste feiten, waarvoor onze dank.

Op onderstaande webstek ontkent Bill Cosby de auteur te zijn van de mail  en hij verwerpt "de afschuwelijke gedachtes die er in tot uiting komen".

http://billcosby.com/2011/09/if-you-got-the-bogus-email-its-time-to-hit-delete/

Dat is dan heel jammer voor mijnheer Cosby. En voor ons die voortvarend en dom ons bij de neus hebben laten nemen. En ook onze lezers om de tuin hebben geleid.  Nogmaals onze oprechte verontschuldigingen. De Heer Cosby is een politiek-correct man die verveeld zit als hem de waarheid in de schoenen geschoven wordt. Waarvan akte.

Het artikel wordt verwijderd evenals de reacties.

Ray - Hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 25 juli 2012


Grafmonument Hugo Schiltz

Hugo Schiltz, de grote Vlaamse voorman vind de Nederlandse taal te minderwaardig om zijn verheven gedachten te verwoorden, daarom gebruikt hij de taal van de Ueburmenschen.

Het is bovendien dan nog een vertaling uit het Engelse gezegde “ always at the bottom “ in het Nederlands vertaald “ steeds tot het uiterste “.  Wat een zielig figuur, een man van bedrog en leugen, huichelarij en manifeste schending van het vertouwen van al zijn Vlaamse kiezers.

Zijn graf vermeldt enkel “ minister van staat & advocaat “ en de Franse tekst “ au fond toujours “ Geen enkele verwijzing naar zijn Vlaams nationalisme, enkel een leeuwenschildje scheidt hem van zijn prille jonge echtgenote die nog in leven is.

Koenraad L.

*****

Bent U Vlaming of heeft U een Belgengevoel ?

Hoe onnozel toch ! Het was eenvoudiger en duidelijker geweest alles te herleiden tot slechts één vraag  : Heeft U een gevoel voor rechtvaardigheid of niet ? Antwoord ja  : proficiat U bent een echte Vlaming.  Antwoord Neen  : U bent een rasechte Belg. U vindt het fijn dat ze het geld uit uw zak kloppen en U hebt de Koning lief !

Voor de Nieuwe Belgen een extra vraagje. Primeren de wetten van Allah boven deze van de ongelovigen ? Antwoord ja ! ? Dat is niet erg respectvol maar geen nood, wordt vlug lid van de groene of  de rode partij.

Wie weet  binnen afzienbare tijd  mogelijk een vragenlijst om te weten of u nu feitelijk een hetero of een homo bent. Waarbij homo's natuurlijk het na te streven rolmodel vertegenwoordigen.

René

*****

Christina wèg bij Knack

NV-A copiëert wat het Vlaams Belang al zó lang op hamert. En ik ben van de site KNACK gezwierd, waarschijnlijk omdat ik teveel opkom voor het VB.

Er wordt er van uitgegaan dat de VB-ers lange tenen hebben, wat helemaal niet het geval is.  Maar geen nood, ik plaats enkele terechte commentaren die ik op Knack onder ogen kreeg, met volle respect voor de auteurs. 

Eindelijk ...eindelijk begint BDW in te zien en luidop te zeggen  wat het VB al lang ingezien en uitgeschreeuwd heeft. Doch VB wordt door de media en het establishment weggepest - dat het asiel- en migratiebeleid niet deugt en ons regelrecht naar de afgrond leidt. Maar beter laat dan nooit, alhoewel ik vrees dat BDW te laat tot inkeer komt. Mochten de V-partijen op dat vlak kunnen samenwerken, zou Vlaanderen al een grote stap vooruit kunnen zetten.

Passieve migratie(hoofdzakelijk uit islamitische landen) kunnen wij missen als kiespijn. Dat soort immigranten zoekt alleen een beter sociaal statuut op en komt sowieso ten laste van ons sociaal vangnet zonder ooit te hebben bijgedragen, zonder zich te kunnen en in vele gevallen te willen integreren.

Zij wonen meestal in getto's waar zij leven volgens hun eigen normen en waarden die veelal botsen met onze westerse manier van denken en zelfs op bepaalde belangrijke vlakken in strijd zijn met de universele mensenrechten (gelijkheid man/vrouw, scheiding kerk/staat, enz..). Als gevolg van dat jarenlang gevoerde wanbeleid moet Vlaanderen niet alleen een grote financiële last torsen - die ondraaglijk wordt gelet op de belabberde financiële toestand van de westerse wereld - maar ook een culturele last (door de massale import van vreemde talen en culturen komt onze eigen cultuur en ook de kwaliteit van ons onderwijs in de verdrukking).

Voeg daarbij ook nog de verhoogde onveiligheid, de strijd tegen het terrorisme en de kosten die dat met zich meebrengt. Met dat soort immigratie halen wij het paard van Troje binnen en de gevolgen daarvan voelen wij al dagelijks en zullen op lange termijn desastreus zijn voor onze samenleving.

& Bart De Wever begint nu echt het VB te copiëren. De cijfers zijn al lang gekend. Als het VB dit zegt staan de media gereed om hen aan te vallen. Vlaanderen is altijd een zeer open en hulpbiedende gemeenschap geweest maar nu is er iets anders aan de hand. Ze hebben het positieve discriminatie genoemd. Allochtonen met of zonder Belgische nationaliteit krijgen voorrang in onze scholen en sociale woningen. Als er een lamp kapot is moet de klusjesman van het OCMW ze komen vervangen. Herstellingen, verven, opkalafateren, alles gratis. Ze hebben wel een flatscreen, veel groter dan wat we ooit thuis gezien hebben.

Vermeersch heeft er een moeilijk woord voor: XENOFOBIE, maar het is om echt bang van te worden. Ik zie de vrouwen met het autootje van het OCMW inkopen doen... ze worden opgehaald en naar huis gebracht. Dat hebben ze met onze eigen mensen nooit gedaan, die konden minstens zelf hun boodschappen gaan doen. Positieve discriminatie noemen ze dat. Ze krijgen "gratis" hulp van advocaten die hen helpen om uit te zoeken wat hun rechten zijn, en hoe ze kunnen blijven.

De Vlaamse belastingbetaler werkt aldus aan zijn eigen ondergang En wij maar ons best doen, en zoals vroeger velen op het werk, die met 2 werken om hun rekeningen te kunnen betalen. Dat er mensen uit andere landen in ons land komen wonen en WERKEN, daar zullen de meesten niets tegen hebben. Vlaanderen, dichts bevolkt van Europa, kan deze situatie niet langer volhouden.

Christina

*****

Maria TV

Ik kan enig begrip tonen voor die arabische dames van Maria TV, in voorbereiding van het Egyptische vrouwenuurtje Penelope. 

De angst om verkracht te worden zit wel erg diep . Ze kennen hun volk. Hun uitgestuurde zonen die volop het westen verrijken, maken het soms erg bon , in Noorwegen bv. Met dergelijke zichtbare allesomvattende kuisheidgordel wordt de kans op aanranding klein. Wie weet wat eronder zit, misschien wel de "bomma" ?

René

*****

Kiesvee

Geachte Heer Ray, Laat de lotgevallen van Ceder en consoorten een pijnlijke les zijn, ook voor de kiezers van het VB die reeds voor de NV-A gekozen hebben en voor dezen die het voornemen koesteren eventueel over te stappen.

Het wordt immers meer en meer duidelijk dat "grote Bart" dit " stemmenreservoir " beschouwt als kiesvee dat naar zijn pijpen moet dansen en verder met misprijzen bekeken en behandeld wordt.

Pieter Coutereel

*****

Hoe groen was ons dal

Stijgende criminaliteit, onveiligheidsgevoel, geweld,straffeloosheid, tolerantie en dergelijke  zijn zowat de kenmerken van onze nieuwe westerse beschaving. Europese richtlijnen, rechten van de mens enz.leveren hun bijdrage tot al wat scheefloopt, door en met de steun van de meest verdraagzame correct-politieken.  Ongeziene veiligheidsmaatregelen voor de spelen in London. Zijn die bedoeld voor de sportliefhebber of uit angst voor de vertegenwoordigers van de meest vredelievende godsdienst ?
Het moet inderdaad een kaakslag zijn voor Allah en een schande voor de goede zeden. Al die atleten die schaars gekleed hun prestaties tonen. Behalve dat zedeloos vertoon kunnen de spelen waar tenslotte de ganse wereld naar kijkt ook dienen om de aandacht te trekken voor de meest gekwetsten, die rechtvaardigheid eisen.
De vrijheid voor terroristen bv zoals indertijd tijdens de spelen in Duitsland. Het schandaal aankaarten dat Israël nog steeds bestaat tegen de wil van Allah.
Het is mijn overtuiging indien moslims hun Allah hadden opgesloten in zijn moskee en al onze grootgeleerde juristen en leiders gezond verstand hadden gebruikt, wij in een heel ander klimaat zouden leven. Maar wees gerust de Islam zal zichzelf vernietigen . In verschillende van hun prachtlanden moorden zij elkander uit.
Wat ik maar niet kan begrijpen : al die vechthanen scanderen Allah is groot. Och,het zal beteren als de duivel dood is maar hij is nog niet eens ziek !

René

*****

 

Exit A7

Fikken kan ènkelmaar beamen wat onze Heer Hoofredacteur reeds schreef. Persoonlijk vind ik het ook doodjammer want A7 had, niet alleen steeds mooie interessante columns doch ook regelmatig een "op-te-lossen" schaakprobleem (met moeilijke èn veeleer gemakkelijke oplossingen)-> ideaal om de geest fit te houden

Bedankt voor Jullie inzet, dames & heren van de redactie.

Victor van Vosselaer

*****

BEL(klote)bus.

Hoe het er in  't binnenland aan toe gaat, weet ik NIET, doch de belbuslijn tussen Zeebrugge & Brugge trekt op niets.

Immers, wie gebruik wenst te maken van dit onding (bijvoorbeeld om een specialistenbehandeling te bekomen in het AZ, is verplicht om zich TWEE UUR voor het vertrek in Zeebrugge te melden en ook het retour-uur op te geven. Vertrekuur is toch normaal, doch hoé lang men eventueel moet wachten in het AZ ?  Kan men toch moeilijk bij voorbaat bepalen, nietwaar ? Temeer daar men zèlfs met een praktisch-lege bus NIET mee mag indien men geen 2 uur voordien gebeld heeft om opstap & afstap te melden.

Gevolg: énorm véél tijdverlies & ispo-facto klantenverlies, plus meestal rijden met slechts een paar reizigers : geen wonder dat belbussen verlieslatend zijn.

Bedankt geachte Redactie om dit artikel van de heer Van Gaever op te nemen in jullie veelgelezen blog.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Eurodraak wankelt

 

Ze zien er tevreden uit, de twee fantasten

Gisteren konden we, weliswaar in voorzichtige bewoordingen, van onze immer correcte boodschappers van het regime vernemen dat het toch niet zo lekker loopt met de gezondheid van de Eurodraak. Ondanks de vele nachtelijke vergaderingen en het gekonkelfoes door liegebeesten à la President Dweil en schotelvod Barroso en de rest van de EU-poenpakkers, met hoopvolle beloftes en vooruitzichten als afsluiters, is het al kommer en kwel wat de klok slaat in de interne keuken van dit giga belastinggeld verslindend prestige projekt.

Dat de Grieken niet meer alleen staan aan het loket van het euro-ocmw wordt met de dag duidelijker. De volgende in de rij zijn de toreadors en flamenco-dansers met hun olifantenjager op kop die de bodem van hun geldkoffer zien blinken onder de Spaanse zon. De rijkste regio, Catalonië (de uier van Spanje zoals Vlaanderen voor Belgiê) luidt de noodklok en vraagt centjes, véél centjes, aan zijn buren (tot zolang de vooraad strekt) om de verdrinkingsdood nog wat uit te stellen, want zo is de toestand. Spanje èn Italië zijn de volgende afvallers in de rij. De zuiderse droom wordt een nachtmerrie.

De hulp die beide landen zouden nodig hebben om een schijn van redding overeind te houden,  overtreft vele malen de mogelijkheden en middelen van de donorlanden in deze.  Het is zelfs een publiek geheim geworden dat de hele euro-boetiek de dieperik in gesleurd dreigt te worden indien men de huidige koers van de waanzin verderzet.

Het is niet omdat Spanje de vierde economie is (was) dat het moet gered worden. Of het land nu vierde,veertiende of zelfs eerste economie is/was, dat gegeven is bullshit. De waarheid is dat de Spanjolen blut zijn, platzak en zich nu als bedelaars moeten gedragen.  Italiê is de volgende die op de wachtlijst staat en die na de fakantie van de euro-excellenties een veeg uit de pan zal krijgen.

Het stond in de sterren geschreven dat de hoogmoed en grootheidswaanzin van de euro-bonobo's een zware val zou meemaken met breuken en verwondingen. De cruciale vraag die zich in de zeer nabije toekomst zal stellen is, hoelang het slinkende selecte groepje van de nog beter in het vel zittende landen, met Duitsland op kop, deze toestand zullen dulden voor ze de stekker er uittrekken, eer het een collectieve zelfmoord wordt.

Het Europees feestgedruis is over en out.  Het had trouwens nooit of te nimmer in deze hoedanigheid het levenslicht mogen aanschouwen. Het is zelfs een misdaad t.o.v. van hen die altijd de tering naar de nering gezet hebben en die nu dreigen mede tot de bedelstaf veroordeeld te worden.V oor het avondland doemen pikzwarte nachten op, daar zullen de bidsprinkhanen uit het zuiden in opvolging van de woestijn schorpioenen voor zorgen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel7.nu stopt per 1 augustus

 

Beste lezers van Artikel7.nu,

Per 1 augustus gaat onze website op “zwart.” Al het werk wat gedaan moet worden om de website in de lucht te houden wordt teveel om te combineren met het dagelijkse werk. En dat werk beste vrienden, blijft natuurlijk noodzakelijk om de voedselbank te vermijden. Verschillende schrijvers zijn gestopt of publiceren ook elders (zoals zij al deden) en u komt ze dus overal weer tegen. Webbeheer gaat iets anders doen.

De vele avonturen die vanaf het begin zijn meegemaakt, zijn ingelijst en hangen aan de wand. Van boetes tot bedreigingen, we hebben ons kapot gelachen over al die onzin van de groene milieu- en multikulindustrie.

Is artikel7.nu voor altijd weg? In principe wel, maar als het te erg wordt in dit land dan komen we nog terug. Maar op 12 september a.s. bent u eerst zelf aan de beurt om te bepalen hoe de politieke toekomst van Nederland er uit gaat zien. Als u ook wilt dat de invloed van bijvoorbeeld de PVV op het beleid groter wordt, neem dan de moeite eens en ondersteun die PVV. Hang posters op en overtuig mensen in uw omgeving van de noodzaak om dit land grondig te hervormen en terug te brengen naar de heel normale en respectabele, oorspronkelijke Nederlandse waarden.

Het ga u allen goed en dat ieder maar precies zo gelukkig mag worden als hij / zij zélf graag wil, want als ze dat ook al in Den Haag gaan voorkauwen dan wordt het een treurig geluk.

Reactie Angeltjes : Ook in Vlaanderen wordt Artikel7.nu gelezen en gewaardeerd. Jammer dat een stem van de waarheid verdwijnt.  Maar die verdomde Waarheid blijft wel overeind, daar zorgen de politiek-correcte doodgravers voor met hun laffe gekwijl.  De vele sympathisanten van onze blogs/websteks realiseren niet steeds het vele werk dat verzet wordt : daarvoor dank en het ga u goed.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Baretta : 50 jaar later

 

Ik las in 't Pallieterke van 25 juli een artikel "De kleine charme en de grote schande van de stad Veurne" dat met een schok een lang vergeten naam terug opriep : die van de schilder Louis Baretta.

Het was alsof ik een oude kennis na meer dan 50 jaar opnieuw ontmoette. Of juister gezegd, zijn schaduw, want Baretta leefde tussen 1866 en 1928. Ik heb hem natuurlijk nooit gekend, maar wel heel even oog in oog gestaan met zijn werk.

In de jaren '50 heb ik ooit in Veurne rondgewandeld met Lutgard uit Geluwe (ik ben er bijna honderd procent zeker van dat zij een Lernout was) en en wij zijn toen, omdat we niets anders durfden te doen, een museumpje binnengewandeld (het was niet veel meer dan een grote woning in mijn herinnering althans) en daar botsten wij op de huiveringwekkende schilderijen van Baretta.  Niet bepaald een inspiratie voor twee romantische jonge mensen die op zoek waren naar mekaars liefde en die oog in oog stonden met morbide afbeeldingen van een leven dat wij ons niet konden of wilden voorstellen.

We zijn het museum ontvlucht en we zijn ook enige tijd later, mekaars leven ontvlucht. De afstand Geluwe-Antwerpen was in die tijd te groot om de vlam van de eeuwige liefde brandend te houden.

De Brave Hendrik van 't Pallieterke heeft uit de nevels van het verleden, Louis Barette te voorschijn getoverd  en na enig internetsurfen heb ik een en ander verzameld over deze zoveelste peintre maudit,  een zeer getormenteerd man, een vriend van Fernand Khnopff en een volledig ten onrechte vergeten kunstenaar.  De stad Veurne bezit een rijke collectie schilderijen en etsen van Baretta.  Ik sluit me graag aan bij het pleidooi van De Brave Hendrik opdat Veurne, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap het oeuvre van deze kunstenaar in ere herstellen. We hebben te maken met een talent dat in het buitenland op handen zou gedragen worden.

Ray

 

Louis Baretta was een tijdgenoot van James Ensor en Fernand Khnopff, met wie hij bevriend was. Hij was een getormenteerde ziel die zich identificeerde met de Christusfiguur. Vele van zijn doeken zijn geïnspireerd door de bijbel en zijn gewelddadige beelden die bol staan van lijden, bloed en dood.

Baretta wordt geboren in 1866 en volgt les aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten bij Jean-François Portaels.  Onder invloed van Félicien Rops ontwikkkelt hij zich tot een virtuoos tekenaar en etser.

Vanaf het prille begin van zijn carrière wordt duidelijk in welke richting hij zal evolueren.  Het schilderij waarmee hij op de academie de tweede prijs behaalt,  is een “Maria-Magdalena aangevallen door de woedende massa”, een zeer gewelddadig doek.

Rond 1900 is hij korte tijd leraar aan de Sint-Lucasschool in Schaarbeek. Na een aanvaring met de broeders over het gebruik van een mannelijk naaktmodel wordt hij ontslagen en trekt hij zich terug op zijn zolderatelier op de Rogierlaan. Hier zal hij de rest van zijn dagen in armoede verder werken aan een oeuvre dat bestaat uit getormenteerde zelfportretten en religieus getinte, symbolistische taferelen. Na zijn dood in 1928 zal zijn leerling Joseph Vuylsteke zich over zijn erfenis ontfermen.

Dankzij Vuylsteke komen de werken van Baretta lin 1937 in Veurne terecht. Veurne heeft een lange traditie van  boeteprocessies en is dus de geschikte plaats voor een Barettamuseum, vindt Vuylsteke.

Na de dood van de conservator van het Baretta-museum in 1962 verdwijnen de schilderijen van de Brusselse schilder op de zolder van het stadhuis en in de gangen van het Bischoppelijk College. Daar zijn ze onlangs door de nieuwe curator ontdekt  en letterlijk onder het stof uit gehaald.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!