Angeltjes
31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het religieus feest in Meeuwen : een Roma-puinhoop

 

De Romazigeuners die de voorbije weken in Limburg verbleven, hebben in een bos in Meeuwen een puinhoop achtergelaten. Burgemeester Lode Ceyssens is boos en laat een proces-verbaal opstellen. Gisteren verlieten de zigeuners het terrein aan de N76 in Opglabbeek. Daar ruimden ze alles netjes op. Maar in Meeuwen, waar ze eerder verbleven, hebben ze een bos als openbaar toilet gebruikt. 

"In tegensteling tot wat de zigeuners altijd beweerd hebben, dat ze alles proper en netjes zouden achterlaten, zijn de bosdreven in de buurt één groot openbaar toilet", zegt burgemeester Ceyssens. "Ik ga dat niet in detail beschrijven, maar dat is erg wansmakelijk." De burgemeester heeft "weinig zin om onze mensen van de buitendienst" dat te laten opruimen. "We gaan zien of we de kosten op iemand kunnen verhalen, maar natuurlijk zijn de zigeuners met de noorderzon verdwenen."

De zigeuners waren bij mekaar om een religieus feest te vieren. Vermoedelijk van Sint Viespeuk.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vonden Angeltjeslezers van de OS-Openingsceremonie

 

Ik heb niet gekeken  42 % (102)
 
Weggesmeten geld  18 % (45)

Rommelig  11 % (26)

De O.S. gaan voor mij enkel over sport en geen show  10 % (24)

De moeite waard om te bekijken  7 % (17)

Indrukwekkend  4 % (11)

Britten blijven chauvinisten  3 % (8)

De Chinese ceremonie was veel mooier  2 % (6)

Niets van dit alles beantwoordt aan mijn mening.  2 % (6)

Totaal aantal stemmen : 245 

*****

Nu kunnen we nog vragen hoeveel medailles de athleten van het land B in de wacht zullen slepen.  Of liever niet ?

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82-jarige wordt mannequin oor Lanvin

 

Voor de nieuwe wintercollectie deed her Franse modehuis Lanvin beroep op ondermeer een 82-jarige dame die elegant dit mooie ensemble presenteert.  Er zal wel enig hulpmiddel aan te pas zijn gekomen, maar dat is bij de meeste jonge deernes ook het geval. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleren maken de man

 

De dure Antwerpse herenkleermaker, Guy-David Lambrechts, heeft Bart de Wever in het nieuw gestoken : een helblauw driedelig pak met vertikale donkerblauwe strepen, een lichtblauw hemd en gele das. Het ziet er alleszins heel wat gedistingeerder uit dan de H&M-onderhemdjes van de huidige burgemeester van de modestad Antwerpen.

Het gilet zit nog niet helemaal goed. Het patroon is denkelijk niet juistgeknipt of houdt men rekening met een terugkeer naar een ruimere omvang ?  Een echte mannequin is Bart nog niet, hij staat er wat onwennig bij als neo-liberaal met een Vlaams tintje en een slanke taille.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemdelingen nauwelijks geïnteresseerd in gemeenteraadsverkiezingen

 

 congolezen betogen 008

In Vlaanderen komen 231.469 buitenlanders uit de Europese Unie in aanmerking om te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken blijkt dat slechts 27.599 onder hen, of 11,92 procent, zich hebben geregistreerd. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat het om 20.116 op een totaal van 192.191, of 10,47 procent.

De percentages van ingeschreven kiezers van buiten de EU liggen met respectievelijk 7 en 9,10 procent nog lager. Dit niettegenstaande verwoede,zowel openlijke als heimelijke, pogingen van plaatselijke politici, gemeentebesturen, partijpolitieke ambtenaren en de onvermijdelijke subsidieslurpende VZW'tjes om de bolletjes rood of groen te komen kleuren.  Ook de Vlaamse minister van Pannenkoeken, Roma-zigeuners en de Liedjes van Laura Lynn, excellentie Bourgeois, heeft zijn steentje bijgedragen om Vlaanderen over te leveren aan al wat vreemd is, maar het is niet volledig gelukt.  Zoals de meeste initiatieven van de zure koster uit Izegem.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee maten en twee gewichten in Aalst

 

Feestende verpleegsters tijdens de nachtdienst worden aan de deur gezet.

 

 

In het openbaar copulerende burgemeesterin Ilse Uyttersprot met een van de hoofdgeneesheren van het Aalsters ziekenhuis krijgen beiden complimenten en applaus voor hun vooruitstrevende daad.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgrijselijke moordpartijen in Johannesburg (Zuid-Afrika)

 

 

Patrick Petrus Radebe, 24, en Sipho Mbele, 21, pleitten schuldig voor een Zuid-Afrikaanse rechtbank voor de moord op een Portugeessprekend Afrikaans echtpaar en de verdrinking in kokend waten van hun 12-jarige zoon.

De eerste moordenaar was in dienst van de familie als tuinier en de tweede is de zoon van een van de bediendes. Er was nog een derde prachtexemplaar present bij de drievoudige moord, dat enkel schuldig pleitte aan diefstal.

Het ijselijke verhaal speelde zich af in Johannesburg in de woning van de 53-jarige Tony Viana en zijn 43-jarige vrouw Geraldine.  De kerels hebben eerst Geraldine verkracht en haar nadien doodgeschoten, dan hebben ze Tony met een machete en golfclubs bewerkt en hem finaal door het hoofd geschoten.

Toen drong het tot de kerels door dat de 12-jarige zoon, Amaro, hen later zou kunnen identificeren en ze hebben de handen  en voeten van het kind vastgebonden, hem de mond dichtgekleefd en hem verdronken in de badkuip met heet water. Het forensisch onderzoek heeft dit uitgewezen. Na deze onbeschrijfelijke daden werd teneslotte de buik van de hond opengesneden.

Volgens de verdediging wilden de daders wraak nemen op de vrouw die haar bediendes slecht zou behandelen. Na deze eerste ondervraging verlieten de drie de rechtzaal, keuvelend en giechelend. Uitspraak op 6 september.

Wij hopen dat onze vriend Peter Murray ons op de hoogte wil houden van de strafmaat.

In geen enkele Vlaams ekrant werd melding gemaakt van dit horrorverhaal. Zelfs Het Laatste Nieuws, de specialist in nare journalistiek, heeft dit afgrijselijke bericht doodgezwegen.  Want nog steeds geldt er een onuitgesproken (?) overeenkomst dat berichten uit Zuid-Afrika van racistische moorden op blanken niet gepubliceerd worden. Deze worden beschouwd als aanvaardbare wraak voor de fouten van de Apartheid.

Zoals Peter Murray, in een stuk dat we hieronder publiceren, ons vertelt, meer en meer mensen keren zich af van de politiek-correcte media en raadplegen internet.

Bron : http://voces.huffingtonpost.com/blackberry/p.html?id=1706508

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Wiel Draai !

 

Daar is 'n spreekwoord wat lui :"Die wiel draai". In Zuid-Afrika, danksy ons vriende in Vlaanderen en Nederland, is dinge besig om te verander.

Vir byna 2 dekades lank is daar 'n vlaag misdaad in ons land wat deur "vriend en vyand" geïgnoreer is, asof dit nooit gebeur het nie. Ons laaste blanke president - mnr F W de Klerk - saam met vriende soos dr Leopoldt Scholtz (hy woon deesdae in Nederland, maar het 'n kantoor in Brussel, vanwaar hy en sy vrou Ingrid die Nederlandstaliges oor Suid-Afrika belieg) en vele ander, het die spot gedryf met die "handvol ultra-regses" wat kwansuis spoke opjaag oor plaasmoorde en ander soorte misdaad.

Maar danksy die elektroniese media (soos die selfoon en die internet) kan dr Scholtz nie meer in sy Kaapstadse koerant (Die Burger) oor werklike gebeure lieg nie, want die meeste lesers van Die Burger is regses - daar die "handjievol ultra-regses" waarna hy verwys. Die regses weet presies wat in hul land van geboorte gebeur. Maar, ongelukkig weet lesers van De Volkskrant, en ander Nederlandstalige koerante, nie altyd wat hier (11000 km van Noord-Europa) gebeur nie.

Daarom sou dit wys wees vir ons vriende in Noordwes-Europa om liewer die elektroniese media, soos die INTERNET te gebruik om te weet wat WERKLIK in Suider Afrika gebeur .Dr Dan Roodt van Praag (Pro-Afrikaanse Aksiegroep) het gister lede van Praag geloof vir hul positiewe bydraes om die koerant se beeld na buite te verbeter.

Sedert die koms van die Internet het e-koerante soos paddastoele opgeskiet, en die gedrukte media (soos dr Scholtz se "Die Burger") verloor by die dag lesers. Media24 se koerante het nou so ongeloofwaardig geword, dat vele Afrikaners dit nie meer lees nie. En, diegene wat dit wel koop, doen dit maar net om te sien wat is nou weer Media24 van vandag se nuutste leuens.

Praag se Afrikaans/Nederlandse uitgawe kan op www.praag.co.za gelees word, en die Engelsetalige weergawe op www.praag.org

 

De familie Viana : moeder, vader en 12-jarige zoon werden op een afgrijselijke manier afgeslacht

Sowat 140-miljoen lesers wêreldwyd het eergister 'n berig op Praag gelees waarin berig is van die wrede moord op die twaalfjarige Portugeessprekende Suid-Afrikaner - AMARO VIANA. Amaro se ouers is ook vermoor, maar die berig meld nie op watter wyse nie. Amaro se mond is eers met kleefband deur 2 swart mans toegeplak, en toe het hulle hom in 'n bad met kokende water gegooi. Die tydsberekening van die berig in Praag, asook die feit dat dit in Engels ook gepubliseer is, was waarskynlik die redes waarom dit soveel opspraak wêreldwyd veroorsaak het

.Dr Roodt sê hy is ook bly oor die reaksies in ander lande, soos SWEDE en ITALIë, wat publisiteit daaraan verleen het. Hy het voorts gesê: "Die wêreld het vir dekades lank vir Hector Pietersen (die swart seun van Soweto) as hul "apartheidsmartelaar" gehad, maar vandag is AMARO VIANA Suid-Afrika se klein martelaar."

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach even, er hangt een camera

 

Een overvalplaag raast door Nederland. Ook dit weekend was het weer raak. Juweliers zijn zeer geliefd bij overvallers. Juwelen zijn waardevoller dan geld en makkelijker te stelen.

De overvallers worden steeds gewelddadiger en brutaler. Het gebruik van of dreigen met vuurwapens is aan de orde van de dag. Enige tijd geleden kwam een Haagse juwelier om het leven. Het gaat niet langer uitsluitend om professionele criminelen; vooral ook ontspoorde jeugd maakt zich schuldig aan dit soort gewelddadige overvallen.

Roekeloos
Daarom kan het uit de hand lopen, zoals in Den Haag. Een professionele dief weet dat hij zo min mogelijk geweld moet gebruiken. Een echte crimineel wil geen onnodige misdaden plegen die hem later kunnen worden aangerekend.

Maar de jeugdige crimineel is roekeloos en onberekenbaar. De bestrijding van deze plaag is nog niet begonnen. Er is zelfs nog niet serieus nagedacht over de vraag hoe deze plaag - de jeugdcriminaliteit en daarmee samenhangende overvallen - preventief dan wel repressief moet worden aangepakt.

Volgens de laatste cijfers worden de meeste overvallers niet eens geïdentificeerd en gearresteerd. De economische malaise en de groei van jeugdwerkloosheid zullen tot een toename van jeugdcriminaliteit leiden. Welk wapen heeft men in de strijd tegen de overvallers? Wat zou de overvallers kunnen weerhouden van het plegen van een overval?

Utopisch
Na de aanslagen in Londen in 2005 werd de camerabewaking plotseling erg populair. Velen waren enthousiast over de beelden die constant te zien waren vanuit Londen. Ik herinner me dat indertijd zelfs mijn linkse vrienden onder de indruk waren van die Londense camerabewaking. Het duurde niet lang tot ook Nederland de utopische wereld van camerabewaking adopteerde. Nederland barst nu letterlijk van de bewakingscamera’s.

Overal waar u komt, staat een camera. Maar met welke reden? Zijn ze effectief - onze privacy nog even buiten beschouwing gelaten?

'Cameratoezicht is niet effectief,' meldde De Telegraaf enige tijd geleden. Deze bevinding is niet afkomstig van criminologen of pacifisten: ‘Cameratoezicht is niet effectief en het houdt criminelen niet af van crimineel gedrag of het veroorzaken van overlast. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap van de Politieacademie.’

Niet gek
Directeur Politie en Wetenschap van de Politieacademie Frits Vlek vertelde de media dat vooral zogenoemde 'berekenende daders' veel weten over het gebruik van cameratoezicht. Zij kennen de technische mogelijkheden van de camerabewaking, maar ook de beperkingen ervan. Ook zouden ze volgens Vlek weten hoe ze uit het zicht van de camera's kunnen blijven.

Is dat vreemd? Nee, een beroepscrimineel is niet gek, hij verdiept zich van tevoren in de omgeving waar hij een overval wil plegen.

Hoe zit het met de 'domme' overvallers en geweldplegers? Uit het onderzoek bleek dat deze groep helemaal geen boodschap heeft aan camerabewaking. Deze groep handelt driftmatig. Het gaat hier vaak om recidiverende jeugdcriminelen.

Conclusie: professionals weten de camera’s te omzeilen en driftmatige criminelen laten zich door camerabewaking niet weerhouden van het plegen van een misdaad. De camera’s werken dus niet preventief.

Voor de sier
Zijn de camera’s dan van belang voor opsporing en vervolging van delinquenten? Oftewel: zijn de camera’s achteraf effectief? Ook hier helpt camerabewaking zelden bij de opsporing van professionals. Bij de opsporing van de driftmatige delinquent helpt de camerabewaking wel. Is het geruststellend dat zij voor de zoveelste keer worden veroordeeld? Is het niet belangrijker om deze groep weg te houden van het plegen van misdaden?

De camerabewaking is er vaak ook voor de sier. Live meekijken om bij wetsovertredingen direct te kunnen ingrijpen, gebeurt volgens de onderzoekers vaak niet. Wat doen gemeentes dan met al die camera’s? ‘Vaak schaffen gemeenten de camera's wel aan en hangen ze die op strategische punten, maar vergeten ze de mankracht om live te kunnen meekijken.’

Niet effectief
De beleidsmakers op het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn kennelijk nog niet doordrongen van het feit dat onder deze economische omstandigheden de criminaliteit grover vormen kan aannemen. Het is de taak van beleidsmakers op deze feiten te reageren.

De feiten worden echter niet door de beleidsmakers, maar door de wethandhavers geconstateerd: overvallen nemen toe en camerabewaking is niet effectief.

Het wordt tijd dat het ministerie van Veiligheid en Justitie wakker wordt en instrumenten ontwikkelt om de toename van criminaliteit in de vorm van openbare geweldpleging en overvallen effectief te kunnen bestrijden.

De overvallers zullen ooit een ware plaag worden voor justitiële autoriteiten.


Afshin Ellian @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

  "Civilizations die from suicide, not by murder."
"Beschavingen sterven door zelfmoord, niet door moord"

Arnold J. Toynbee

1889 –1975 - Brits historicus, wiens twaalfdelige analyse van de opkomst en ondergang van beschavingen, A Study of History (Een Studie van de Geschiedenis), geschreven van 1934 tot 1961, een synthese was van de wereldgeschiedenis, een metahistorie, gebaseerd op universele patronen van opkomst, bloei en verval, die de geschiedenis van een globaal perspectief bestudeerde. Toynbees ideeën en benadering van de geschiedenis zijn vergelijkbaar met die van Oswald Spengler in « Der Untergang des Abendlandes ». Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Joseph_Toynbee


*****

"Ik noem een soort corrupt als het zijn instinct heeft verloren."

"De man behoeft spel en gevaar, maar hij krijgt werk en veiligheid"

F. Nietzsche, 1844 –1900 - Duits filosoof en filoloog.

 


30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wardje de Bever bekent kleur

Na àlle gezever over, en bicepsrollen voor het adieugeroep naar onze francofone buren, heeft Wardje de Bever openlijk kleur bekend.  Het leek een "demasqué avant minuit".Maskers af voor middernacht, in de mooiste taal der wereld.

De Angeltjesfans-van-de-oude-garde waren reeds jaren toch half op de hoogte van de ware bedoelingen van de Nieuwe Vlaamse Averechtsen door de publicatie van de brief van onze lieve Angeltjesvriendin Foxy, én ook het antwoord van het secretariaat van de Nv-A. Die lààtste afkorting (Nv-A) is géén tikfout want zij verdienen het niet meer om die hoofdletter te gebruiken sedert zij de "Vlaamsgezindheid" misbruikt hebben, ènkel uit stemmengulzigheid."Vrij, onafhankelijk Vlaanderen" WAS, èn IS niet hun doel: ènkel maar de burgemeesterszetel van Antwerpen voor hun idool.

Dààrvoor heeft de "dikke" zichzelf de moeite getroost om zijn UITERLIJK IMAGO te veranderen in de "magere" om zéker te zijn dat hij niet door de burgemeesterszetel zou zakken. Nù nog hopen dat veel Vlamingen het bedrog inzien, en terugkeren naar de originele WARE Vlamingenheem.

Victor van Vosselaer

*****

Schijnheiligheid troef.

Bij de 0000 hebben ze het hoofd al met as bestrooid van spijt. Spijt dat ze, via het reeds veel besproken filmpje, ruchtbaarheid gegeven hebben aan de naakte feiten in de straat. De feiten , en véél erger, zoals die al jaren geplogenheid zijn en met stijgende tendens.

Plotseling voelt de politiek zich geroepen om antwoord(en) te geven. Het is dan ook hoogtijd want de verkiezingen staan op de dorpel nietwaar. De ene gaat dit en de andere dat. De onmacht druipt er af.

Het is doodeenvoudig : ze staan machteloos tegen de vloed van, niet alleen, het sexistische gedrag van de hier opgevoede vreemdelingen-racisten. Zij hebben geen antwoord omdat er geen mogelijk is zonder geweld. Het patroon schilderde zich reeds jaren geleden af :

- Geen vervolgingsbeleid.

- Machteloos gemaakte politie op bevel van de politiek.

- Vervolgde politie zelfs bij lasterlijke en valse aangiften.

De No-go straten, wijken, gemeenten zijn er niet plotseling gekomen. De bevolking mijdt het openbaar vervoer zoveel mogelijk. Laten we aannemen dat de GAS-boetes tot 250 € er komen. Dat is geen kunststuk .Wie gaat ze waar innen ? Het interventie-escadron vooraf gegaan door het pantserwapen ? Een depressieve deurwaarder misschien die zijn leven beu is ?

Wanneer deze verlichte politieke geesten zich meer moesten beraden bij de gewone burger, zouden ze weten waar de puttekes stinken en de staatsgazetten de opdracht geven de klepel weer in de klok te hangen. Ik zie de aanslag nog direct niet komen via de belastingen. Ook niet voor de onbetaalde verkeersboetes want het merendeel van deze vrolijke bendes werken niet en betalen geen belastingen. Voorbeeld : 40 % werkeloosheid in la capitale en in Antwerpen is het niveau van de lucratieve bezigheid te vinden in het rioolwater, puur winst...Olé ! 

Daniel

*****

Betreffende  die reportage over het gedrag van die onderontwikkelden die loslopen in Brussel.

Vanaf 01-09-2012 worden boetes opgelegd aan die geweldplegers volgens zwarte lola millekrokette.  Waarom niet vanaf vandaag ? Angst voor het gespuis ?

Heeft dat te maken met die rampadam ? Hebben wij hier in ONZE samenleving soms rekening te houden met die idioterie ? Op 14 oktober 2012 zullen wij onze keuze duidelijk maken en voor alle duidelijkheid, onze stem zal niet verknoeid worden aan cd&v, vld, spa of groene volksverraders.

Jean

*****

De consequenties van de multicultuur

Het wordt tijd dat de voorstanders van de multicultuur daar de konsekwenties van inzien en tegemoet komen aan de wensen van de nieuwe Belgen die niet gediend zijn van al die blote wijven langs de straten. Een beetje preutsheid zou al corrigerend werken en een verbod van seks op TV en in filmzalen zou zeer positief overkomen.

Acteur Mourade Zeguendi zegt het zo: "Waarom wagen mannen zich aan die mislukte versiertrucs? Als jonge gast denk je dat dat de manier is. Overal zie je reclames met halfnaakte vrouwen op, net als in muziekvideo’s. In rapnummers gonst het ook van zo’n taaltje en dan boots je dat na.”

Verbod dus op al dat rapgedoe en muziekclips met hoeren verbieden. Waar wachten onze multiculli op om deze wijze raadgevingen in de praktijk te brengen. 250 euro boete per affiche voor de firma's die nog reclame maken met blote vrouwen.

Maurice R.

*****

Jacky Lafon

"Waarom trouwen vrouwen niet meer? Omdat ze voor een klein stukje worst een heel varken erbij moeten nemen". Beledigend, onbeschaafd, respectloos? NEE, gewoon héél grappig, Angeltjes waar is jullie zin voor humor ?

Mieke

NvdR Angeltjes : als een man dergelijke platte taal voert over de vrouw is hij een seksist. Als een vrouw dergelijke toogpraat vertelt, is het humor. Zeg mij, Mieke, waarom mogen mannen wel beledigd worden ?

*****

Toerisme in Koekenstad.

Helaba Heer Hoofdredacteur, denkt U wérkelijk dat ook de "nationale Wiel-Frites" zich zal inschrijven voor die stadswandeling  ? U belooft toch, op het einde een hoogtepunt ?

Victor van Vosselaer

*****

Palestijnse spelen 

Het kwam zo spontaan op in mijn gedachten. Wat zou er zoal gebeuren indien een Israëlisch commando die deelnemende Palestino's zou gijzelen met de eis een einde te maken aan die vervelende raketten waarmee Palestina, Israël blijft treiteren.

Dat zal natuurlijk niet gebeuren want de joodse beschavingsgraad is veel te hoog : bommengordels en martelaren kennen ze ook niet. Ze laten echter niet met hun sjokkedijzen rammelen, tot groot ongenoegen van zovele wereldverbeteraars en onrechtapostelen met kaalgeplukte vredesduiven.

René

*****

Het is maar een peiling, 

Persoonlijk heb ik dit boek niet nodig om te weten hoe er geknoeid wordt met peilingen en dito kiesuitslagen. Dit land met zijn politiek-correcte kaste is corrupter dan de maffia in Italië  ooit geweest is.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De O.S. : van droom naar nachtmerrie

 

Dit jaar wordt de sportliefhebber weer verwend met de Olympische Spelen.  Laten we echter even terugblikken naar de Spelen van 40 jaar geleden in München, de Spelen die begonnen als een droom en die eindigden als een nachtmerrie.  De Spelen van de superlatieven: van het onvolprezen dak over het stadion tot het geluksgevoel in het Olympisch Dorp.  De Duitsers hadden immers met hun bekende Gründlichkeit alles tot in de puntjes voorbereid: het zouden Spelen worden om nooit te vergeten.  Inderdaad, maar niemand kon vermoeden dat de diamanten medaille zou uitgereikt worden aan de Palestijnen voor het winnen van de haatdiscipline.

1972 zou immers het begin van de PLO-terreur inluiden.  Het was de eerste islamitische terreuraanslag op het Duitse grondgebied. 

Op 5 september gijzelden Palestijnse terroristen de Israëlische atleten in het Olympische Dorp.  De gijzelnemers eisten de vrijlating en vrije aftocht naar Egypte van 234 Palestijnen en niet-Arabieren uit de Israëlische gevangenis alsmede de vrijlating van Andras Baader en Ulrike Meinhof (leiders van de Rote Armee Fraktion) uit de Duitse gevangenis. Nadat de minister-president van Israël, Golda Meïr, had aangegeven niet op de eisen van de gijzelnemers in te zullen gaan restte alleen een gewapend ingrijpen.

De aanslag op de Olympische “familie” en het bloedbad op de luchthaven Fürstenfeldbruck, waarbij tijdens de bevrijdingspoging door de Duitse veiligheidsdiensten alle elf gegijzelden,  één politieman en vijf van de acht terroristen de dood vonden, vernietigden de droom van het vredige, veilige Duitsland, dat de schaduwen van het verleden achter zich had gelaten. 

De ARD heeft er een film over samengesteld, met tot op heden ongepubliceerd beeldmateriaal.  Wie zich nog eens wil overtuigen van de sportieve ambities van de islam, kan hier kijken: http://livingscoop.com/watch.php?v=2345

Floriaan Terbeke

http://www.pi-news.net/2012/07/tv-tipp-40-jahre-plo-attentat-in-munchen/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije sociale verkiezingen vragen leidt tot boete van 5000 euri.



Onlangs werden in België de zogenaamde ‘sociale verkiezingen’ gehouden in de bedrijven. Een schertsvertoning, want de werknemers mogen enkel kiezen tussen ABVV, ACV en ACLVB; vrije vakbonden worden uitgesloten door een monopoliewet. Die ondemocratische situatie is uniek in Europa.



De Vlaamse Solidaire Vakbond VSV trok dus als onderdeel van de erkende Britse vakbond Solidarity met twee Vlaamse werknemers naar de Arbeidsrechtbank om écht vrije sociale verkiezingen te eisen. De Belgische staat en de drie vakbonden reageerden als door een wesp gestoken en stuurden een hele batterij advocaten naar de rechtbank – deels dus betaald met uw belastinggeld.

In twee recente vonnissen wijzen de Arbeidsrechtbanken van Gent en Brugge de vraag van de Vlaamse werknemers af. Er worden diverse procedure-argumenten gebruikt. Er wordt de werknemers en de VSV verweten dat ze de antidiscriminatiewet inroepen, die niet van toepassing zou zijn – terwijl die wet nota bene op vraag van het ACV na een arrest van het Grondwettelijk Hof uitdrukkelijk discriminatie op basis van syndicale overtuiging verbiedt. Er wordt ook beweerd dat de rechter de discriminatie niet kan vaststellen omdat de sociale verkiezingen al voorbij zijn – terwijl een daad van discriminatie wel degelijk ook kan vastgesteld worden nadat het feit gebeurd is.

Nog krasser is echter dat beide rechters de Vlaamse werknemers en VSV-STU veroordelen wegens zogenaamd ‘tergend en roekeloos geding’ tot een boete van twee maal 2500 euro, dus 5000 euro in totaal. Dat is in België erg zeldzaam, en wordt vrijwel nooit uitgesproken. De bedoeling van de twee Arbeidsrechters is dus duidelijk, en dat met de volle steun van de Belgische staat en de drie monopoliebonden: de Vlaamse werknemers en VSV-STU intimideren, om hen ertoe te brengen deze principezaak stop te zetten en niet in beroep te gaan.

Het bestuur van de VSV zal zich over de situatie beraden, want deze intimidatieboete stelt VSV voor een ernstig probleem:tegen het oubollige monopolie van de belgicistische vakbonden onverminderd verderzetten. de VSV werkt volledig met giften en vrijwillige bijdragen – in tegenstelling tot de schatrijke holdings ACV, ABVV en ACLVB die elk jaar 200 miljoen euro belastinggeld ‘administratiekost’ ontvangen alleen maar om doorgeefluik voor werkloosheidsgeld te spelen….

Opkomen voor echte vrije sociale verkiezingen, en zich daarvoor tot de rechter wenden, is in België dus ‘tergend en roekeloos’. Dat weten we dan ook alweer. Hoe dan ook zal de VSV-STU de Vlaamsnationale strijd onverminderd verder zetten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olé, Oké, ik wil een bank uit Spanje ...

 

Een grootschalig reddingsplan voor Spanje is zowel politiek als economisch onhaalbaar. Dat stelt de Britse denktank Open Europe in een onderzoeksrapport dat dit weekeinde verscheen. Spanje zou 450 miljard tot 650 miljard euro nodig hebben als het op een soortgelijke manier te hulp geschoten moet worden als Griekenland. Spanje zou 450 miljard tot 650 miljard euro nodig hebben als het op een soortgelijke manier te hulp geschoten moet worden als Griekenland. Met een dergelijk reddingspakket zou Spanje 3 jaar lang niet op de financiële markten terecht kunnen voor financiering vanwege de onhoudbaar hoge rente die het land nu al betaalt.

Open Europe becijferde dat Spanje tussen nu en medio 2015 een financieringsbehoefte heeft van 542 miljard euro. Daar bovenop komt nog de 100 miljard euro die nodig is voor de Spaanse bankensector. ,,De steunfondsen EFSF en ESM beschikken medio 2014 over 500 miljard euro. Er moet dus gezocht worden naar een alternatieve oplossing'', aldus de denktank.

De angst dat er een reddingspakket nodig is voor Spanje, nam vorige week toe na berichten dat een tweede regio wellicht voor steun moet aankloppen bij Madrid. Het zou gaan om Murcia, dat naar verluidt 200 tot 300 miljoen euro nodig heeft. Valencia vroeg eerder al om steun.

Volgens Open Europe ,,zullen de regio's de Spaanse staatskas niet maken of breken.'' Wel geeft de hulpvraag van Valencia aan dat ,,het op politiek niveau lastig is voor de Spaanse regering om de uitgaven terug te dringen en om hervormingen door te voeren.''

Open Europe ziet als meest waarschijnlijke scenario dat Spanje in eerste instantie een lening van 155 miljard euro krijgt in combinatie met meer krediet van de Europese Centrale Bank. ,,Echter, dat helpt Spanje in het beste geval 6 tot 12 maanden vooruit.''

Bovenop dit alles werd vandaag bekend gemaakt dat de Spaanse economie in het tweede kwartaal van het jaar verder gekrompen is met 0,4%. Dat bleek uit data van het nationaal statistiekbureau INE.

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Hebt u er ooit eens over nagedacht hoe onze wereld er vandaag zou uitzien zonder de uitvinding van de elektriciteit ? Geen computers, geen televisie, geen radio, geen gsm-verkeer, geen metro's, koeling, verlichting enz.

Het is bijna om niet te geloven welke enorme plaats deze uitvinding in ons dagelijks leven heeft ingenomen. Maar buiten elektriciteit zijn er ook nog andere belangrijke uitvindingen in andere sectoren. Zo een sector is de misdaadbestrijding. Speurders zouden zich nog moeilijk kunnen voorstellen hoe het steeds groter wordend aantal misdrijven vandaag zouden opgelost kunnen worden zonder de uitvinding van het DNA. Deze genetische afdruk is uniek en geeft een bijna perfecte zekerheid om vast te kunnen stellen wie de dader van een bepaald misdrijf was.

Een mooi voorbeeld om de belangrijkheid voor de misdaadbestrijding van deze uitvinding aan te tonen is een voorval dat vorige week plaatsgreep in Bordeaux (Frankrijk).

Elf jaar geleden werd in een woonwijk van deze zuid-franse stad een zesjarig meisje dat in een winkel aan de overzijde gelegen van het flatgebouw waar ze woonde, iets was gaan kopen, bij haar terugkomst in de hall van het gebouw verkracht. De mama had haar dochtertje steeds kunnen volgen vanuit het raam van hun appartement. Het gebeurde wel meer dat de liften overbezet waren zodat de moeder geen argwaan hkoesterde toen het dochtertje nog enige tijd wegbleef. Inmiddels was ze door een schurk hardhandig aangepakt, naar de kelder gesleurd en brutaal verkracht.

Maanden zochten de speurders naar een dader maar konden hem nooit vinden. Wel had de man sporen achtergelaten op de kleding van het slachtoffertje.

Nu elf jaar later gebeurde er iets zonderlings tijdens de maand februari en korte tijd voor de presidentsverkiezing. Een blijkbaar dronken man belde met zijn eigen gsm-toestel naar de politie met de mededeling dat er iets zou kunnen gebeuren met president Sarkozy die enkele dagen later Bordeaux zou bezoeken. Er zou wel eens iets zeer ergs aan de leider van het land kunnen overkomen. De politie kon er niet mee lachen en kon de domme man vrij snel inrekenen via zijn gebruikte gsm-toestel.

Hij werd onmiddellijk behandeld als een misdadiger en volgens een bestaande wet nam men een DNA-staal van de man. Het staal werd zoals gebruikelijk naar een speciale dienst opgestuurd. Tot de grootste verwondering van de speurdersafdeling kwam het bericht van het laboratorium dat dit opgezonden staal overeenkwam met data van de dader van de elf jaar geleden gepleegde misdaad. Alhoewel men in dergelijke gevallen reeds bijna 100% zekerheid heeft (99,995%) tracht men toch steeds een supplementair bewijs te vinden om tot de 100% te geraken. Aangezien snel werd gevonden dat deze verdachte elf jaar geleden gedurende drie maanden een tijdelijk contract had uitgevoerd in de onmiddellijke omgeving van het slachtoffer sloeg voor deze laatste de deur met een hevige klap definitief dicht. De man zit nu achter de tralies in afwachting van de strafuitspraak van zijn proces. Zonder de uitvinding van deze genetische afdruk (DNA) was de kans zo goed als nul dat deze misdadiger nog ooit zou gevonden geweest zijn.

Het is dan ook onze plicht om steeds een grote dankbaarheid te betonen tegenover personen die een, voor de mensheid belangrijke, uitvinding hebben gedaan.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Thevissen : Het is maar een peiling

 

 

• Trends, 2012: "De internetpeiling De Stemmenkampioen - met Thevissen als ontwikkelaar - bracht tussen 2006 en 2007 in Het Laatste Nieuws de systematische afkalving van het marktaandeel van de Vld in kaart. Het boek doet haarfijn uit de doeken hoe de Vld-top met Karel De Gucht op kop deze peiling in diskrediet probeerde te brengen. De Gucht kreeg daarbij de steun van De Morgen-journalisten die de Stemmenkampioen systematisch afbraken. Ook de top van de VUB zette de aanval in tegen zijn professor. De druk op Thevissen was zo groot dat hij zich terugtrok uit het project. Kort daarna veerde de Vld op in de peiling van de Stemmenkampioen. Thevissen toont in het boek aan dat de cijfers toen gemanipuleerd en vervalst werden. Het boek is de eerste diepgaande analyse van de Vlaamse peilingenindustrie."

• Marc Platel, 2012, voormalig VRT-Wetstraatjournalist: "Zelfs als de lezer een absolute leek is in politieke peilingen, maakt Thevissen indruk met zijn sterk gedocumenteerd boek."

• Doorbraak, 2012: "Frank Thevissen schreef wat zijn uitgever noemt zijn 'opus magnum'. Een handleiding voor peilingen -- om ze te leren lezen en begrijpen -- voor leken én academici. De scherpe analyses in het boek maken dat het leest als een trein."

• Volksbelang (Vlaams Liberaal Tijdschrift), 2012: "Thevissen leidt ons rond in de achterkamers van onze opiniepeilingen-industrie: een plek die doorgaans hermetisch afgesloten blijft voor kiezers."

Frank Thevissen: Het is maar een peiling. Opiniepeilingen in de media: van wetenschap tot wichelarij. Uitgeverij Pelckmans, Kapellen, 2011. 334 p. ISBN 978 90 289 5104 4

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen en Palestina met de P van Pommengooiers

 

De Palestijnse delegatie maakt het V-teken bij wijze van grap

Deze keer heb ik wel naar de openingsceremonie gekeken omdat de spelen in Londen plaats vinden. Zoals in de openingsrede werd gezegd vinden vele sporten hun oorspong in het Verenigd Koninkrijk. Deze sporten werden tijdens het Britse Imperium (The British Empire) door de Britten verspreid over practisch de hele wereld waarover zij toen heersten.

Eén ding heeft mij echter geweldig tegen de borst gestoten. Niettegenstaande het hier over sport gaat en andere belangen op de achtergrond moeten blijven was er, voor mij althans, een flagrante inbreuk tegen politieke neutraliteit.

De atleten deden hun intrede gerangschikt in alfabetische volgorde volgens hun land. Bij de letter P was daar plots Palestina. Palestina ? Sinds wanneer is Palestina een land ?

Volgens mij is het een gebied op de Westelijke Jordaanoever onder beperkte controle van een "Palestijnse autoriteit" maar vooral onder controle van de terroristische organisatie Hamas.

Een volk dat regelmatig het nieuws haalt met berichten over hoe ze vervolgd worden en in oorlog zijn met hun buurland het "duivelse" Israël. Een volk dat moet bevrijd worden. Dit volk heeft tijd om aan sport te doe n? Sport waarbij geen wapens aan te pas komen ?

We hebben al een tijdje niets meer gehoord van die kant, is dat omdat ze volop aan het trainen waren voor de Spelen?

Is dit een dubieuze manier om erkenning als Staat te verkrijgen en zo Israël te kunnen vernietigen ?

Ik kan het niet helpen maar ik geloof niet in goede bedoelingen als die komen van een terreurgroep of organisatie die wapens in hun handen en geweld in hun hart dragen.

Foxy

NvdR Angeltjes : De Britten zijn in hun historisch overzicht vergeten te vermelden, dat zij ook de uitvinders zijn van de concentratiekampen. In Zuid-Afrika, voor de onwetenden onder ons.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zakkenvullende eurocraten

 

Vragen van de leden Wilders en Bontes (beiden PVV) aan de Minister-President, Minister van Algemene Zaken en de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over zakkenvullende eurocraten.
 

1.) Heeft u de uitermate schokkende televisie-uitzending ‘Terzake’ (Canvas, België) van dinsdag 24 juli 2012 gezien over de salarissen, pensioenen en vergoedingen van eurocraten? (*)

2.) Wat vindt u ervan dat een eurocommissaris inclusief woonvergoeding en representatiekosten per maand maar liefst 27.318 euro ontvangt?

3.) Wat vindt u ervan dat een afgetreden eurocommissaris – zoals de in de uitzending genoemde Louis Michel – drie jaar lang een uittredingsvergoeding ontvangt van 8.200 euro per maand en zonder ooit pensioenpremie te hebben afgedragen, vanaf de 65-jarige leeftijd 5 jaar lang een pensioen ontvangt van 4.717 euro per maand?

4.) Wat vindt u ervan dat beginnende jonge ambtenaren bij de EU inclusief standplaatsvergoeding, kindvergoeding en ontheemdingstoelagen 4.676 euro netto per maand toucheren en hun netto salaris hoger is dan hun bruto salaris?

5.) Wat vindt u ervan dat europarlementariers een salaris ontvangen van 6.200 euro per maand waarboven op nog 3.000 euro aanwezigheidsvergoeding (als ze voor een vergadering de aanwezigheidslijst hebben getekend) en een kantoorvergoeding van 4.300 euro per maand, waardoor het totaal op 13.500 euro per maand komt?

6.) Deelt u onze mening dat deze zakkenvullerij van al die eurocraten op kosten van ook de Nederlandse belastingbetaler onmiddellijk moet stoppen? Bent u bereid de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie onmiddellijk op te schorten totdat deze perverse salarissen en vergoedingen tot het verleden behoren? Zo neen, waarom niet?

(*) Klik hier om de uitzending te bekijken

 


29-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 29 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Boekenbeurs 2012 mag je zeker niet missen

Want Miet en Wilfried komen er hun nieuwe boek voorstellen: ' Copulatie voor Senioren '.

Voor de Boekenbeurs 2013 is er waarschijnlijk een primeur met het boek 'Vragen staat vrij' - een co-auteurschap van Vangheluwe - Ghysen - Capiau 

Het ' nieuws ' over Wilfried's & Mietje's gerampetamp: zijn we nou met z'n allen aan het afglijden naar de afgrond van het intellectuele lompenproletariaat ?

Fugu

*****

KANKERRACIST 

De lulleman in het filmpje heeft blijkbaar een beperkte woordenschat. ( idioot en hou je klep ) Toch zegt hij nog iets zinnig op het einde  "ik heb spijt dat ik naar hier gekomen ben".

Wij hebben daar ook spijt van en houden hem in ieder geval niet tegen om terug te gaan van waar hij gekomen is.

Doei lulleman.

Walter

*****

De Gazette van Detroit

In de jaren veertig en vijftig werd de Gazette van Detroit aan mijn tante toegestuurd door onze nonkel (onzen Amerikoander) die in Detroit woonde. Als kind las ik alle nummers van de eerste tot de laatste letter! Wel steeds met vertraging want de Gazette deed den toer van de familie.

Nonkel was rond 1910 naar Amerika geëmigreerd, heeft daar gewerkt gelijk een beest om te overleven (gelijk alleen een Vlaamse boerenzoon dat kan opbrengen) en genoot van geen enkel voordeel. Hij was er fier over dat hij "gediend" heeft (soldaat geweest) onder twee koningen en twee presidenten. Eind van de jaren dertig kwam hij voor het eerst af, maar toen was ik nog niet geboren. Na de oorlog stuurde hij een koffer vol tweedehandskleren, schoenen en dergelijke om onze nood wat te lenigen. Ik heb die nog gedragen toen ik naar de lagere school ging. Daarna is hij nog twee keer geweest, met den boot. Ik heb nog speciale herinneringen aan hem.

Ludo

*****

Femme de rue...

Milket is wakker geschoten, verontwaardigd en beroerd door deze reportage, naar ze zelf zegt, althans als ik de onvolprezen en neutrale OOOO mag geloven. Meteen gaat ze er werk van maken, en een wetsvoorstel indienen om dergelijke seksistische vergrijpen in de toekomst zwaar te beteugelen.

 Ofwel liegt deze francofone troela dat ze scheel ziet (mijn optie), ofwel leeft ze toch zo opgesloten in haar enge, voortdurend beschermd luxeleventje, dat ze effectief alle voeling met de alledaagse realiteit heeft verloren, ver weg van het gepeupel dat ze vertegenwoordigt. Dat het meer van dat eerste zal zijn, dat scheel zien dus, is duidelijk, gezien al een paar jaar overal van de daken wordt geschreeuwd dat het nu maar eens moet gedaan zijn met het lastig vallen van onze vrouwen door die ongelovige blonde Zweedse mannen.

Milket waarschuwt immers ook meteen om geen amalgaam te maken van seksisme, armoede en allochtonen. Hoe komt ze er bij ! De linkse kerk zal nooit haar ongelijk in deze willen toegeven. Of misschien maakt het wel allemaal deel uit van een verborgen agenda, wie zal het zeggen.

Blijkbaar moet die maakster van de reportage van onbesproken linkse signatuur zijn, zeker geen VB-ster, anders kon je er gif op nemen dat de termen racistisch, ontoelaatbaar, verwerpelijk, populisme, aanzetten tot haat tegenover een bepaalde bevolkingsgroep of religie, extreemrechts, en ga zo maar door, niet uit de lucht zouden zijn geweest.

Als het al op de buis had kunnen komen in het kader van neutrale en objectieve berichtgeving. Niet dus. Meteen een alibi misschien voor Milket om met het beweerde er aan te komen wetsvoorstel meteen het VB te viseren, aan te vallen, voor het gerecht te brengen, al dan niet via het spionnencentrum van De Witte. Alle middelen zijn goed, zei de Leuvense rooie bullebak ooit.

Geronimo

*****

Betreffende dat ‘Olympisch Circus’ 

“De Britten zullen er zeer snel achterkomen zijn dat ze voor miljoenen in de zak gezet zijn".  Ik spendeer er geen seconde aan. Ik hoorde dat zelfs de  pilote de chasse uit Laken aanwezig was ? Ik welke discipline deed die mee? Ach ja, vast en zeker in “de 365 dagen per jaar graaidiscipline”, moet niet zo moeilijk zijn want hij heeft véél franskiljonse supporters!

Door omstandigheden heb ik enkele flitsen gezien uit de Ronde van Frankrijk en daar is me één zaak sterk opgevallen nl. welk stelletje anti Vlaamse lullen lverde de commentaar ?  Stond er een Baskische vlaggendrager langs de weg dan werd daar met lof en respect over gesproken door beide lullen maar als er 10 of 20 Vlaamse leeuwen te zien waren dan werd dat doodstil gehouden en verzwegen, zelfs genegeerd en wetende dat diezelfde beide lullen wel hun decadent salaris betaald krijgen via gestolen belastingsgeld van diezelfde Vlamingen. Kan het nog ziekelijker?

JA, zolang wij die waardeloze, voor 65% herhalingenzender blijven betalen, daar liggen anders ± 350.000.000 euro zomaar om op te rapen, gewoon dat anti Vlaams propaganda zendertje opdoeken en zo snel mogelijk van de kabel flikkeren. Veel ergernis voorkomen doet minder uitgaven plaatsvinden aan ziektekosten. Dat noemen we in vaktaal een win-win situatie.

Jean

*****

Moslimatleten ?

Ik lees in een van de reactie dat er deelname is van moslimatleten ? Hoe kan dat nu , die mogen niet eten. Die rammelen van de honger als ze moeten presteren.

Het westen houdt weinig rekening met onze getinte broeders. Waarom werden de spelen niet uitgesteld tot na de rammeldan , dat zou tenminste een tegemoetkoming zijn,  begrip van enorme verdraagzaamheid van een beschaafd land, zoals England.

De enigste deelname aan de spelen die ik me kan herinneren en waarbij moslims de krantenkoppen haalde voor hun prestaties waren deze in Munchen , een tijdje geleden.
René

*****

Seksisme

Ik heb naar de reportage gekeken op de VRT in verband met het lastig vallen van vrouwen in Brussel, je weet wel door wie...Eén opmerking is mij bij gebleven, namelijk je mag die mannen niet in hun ogen kijken, je moet je blik afwenden.

Heb ik die opmerking ook wel gehoord zeker in een reportage over de gorilla's. Toen toeristen een bezoek brachten aan die dieren was dat ook een voorwaarde om moeilijkheden te vermijden.

Vreemd.

Wil T.

*****

Voor mij de kartonnen medaille

Och heel die show maakt op mij niet veel indruk. Het lijkt me dat alles draait om prestige. De grootste indruk zijn de maatregelen die men genomen heeft om de veiligheid te verzekeren. De dreiging is reeel en is te zoeken bij de aposten van de vrede waar England zo tuk op is en ze langs alle kanten bepampert met steun van de rechten voor de mens.

De komende sportprestaties zijn allemaal nogal relatief. Ik loop nu de honderd meter in ongeveer 5 minuten en 20 seconden en in het verspringen haal ik nog een halve meter, een paar blauwe tenen was het gevolg van een poging kogelstoten. Dus ver beneden het olympisch minimum, ik ben dan maar thuis gebleven.

René

*****

Lokaal kiezersbedrog 

Gentlemen’s Agreement of de windstilte van de schrik ?Hoe moet men de voor het ogenblik heersende stilte van CD&V, VLD, SPA, Groen, Gemeentebelangen, Lubbeek Leeft en NVA beoordelen. Werd er een akkoord gemaakt om elkaar onderling niet te bekritiseren tot aan de verkiezingen? Indien dit zo is kan men spreken van politiek opportunisme! Maar of de bevolking daarmee gediend is? Politiek Opportunisme : Partij A heeft zich gedurende jaren verzet tegen een voorstel van partij B. Maar daar durven ze nu niets meer over zeggen omdat … o jee ... A zou misschien een coalitie moeten aangaan met B. Dus A zou water in de wijn moeten doen om aan een relatieve macht te kunnen komen . En wie zou dan de dupe zijn van zulk samengaan? Juist, de bevolking! En heeft het samengaan van SPA en VLD (later aangevuld met Groen) niet bewezen dat zulk een akkoord aan kracht moet inleveren, zeker in een samenleving waar minder waarde wordt gehecht aan politieke eer en moreel karakter. Nuttige en noodzakelijke informatie voor de bevolking wordt dan wetens en willens achter gehouden. Nog een voorbeeld : partij A geeft bouwpromotoren de vrije hand om het weinige aanwezige groen van de deelgemeenten op te offeren. Partij B was daar aanvankelijk niet voor te vinden maar om aan een postje te geraken doen ze op hun beurt water in de wijn. En dit ondanks het feit dat er geen maatschappelijke draagkracht bij de bevolking is om van Lubbeek een voorstad van Leuven te maken.Negativisme : sommige mensen vinden dat men enkel het positieve naar voor moet brengen. Als het goed was, van eender welke partij komende, hebben wij dit ook vermeld. Maar als men het voor de bevolking slechte of negatieve niet mag vermelden blijft men ter plaatse trappelen. Maar wie kan er tegen zijn als het negatieve dan gevolgd wordt door het positieve. Moet men er dan mee stoppen om bepaalde zaken die verkeerd lopen in de aandacht te brengen?

Eddy

*****

Om terug te komen op de reactie van Gina.

Proficiat, wij, mijn echtgenote en ikzelf staan voor 1000% achter uw stelling, voor ons zijn mannen en vrouwen GELIJKWAARDIG en dienen dus ook zo behandeld te worden. 

Het grote probleem in ons land zijn die gefrustreerde onderontwikkelde barbaren een soort waar veel te veel rekening mee gehouden worden. Het probleem kan zo opgelost worden: als ze naar hier komen, ondertekenen ze een document waarin ze verklaren ONZE normen, waarden, wetten, taal en cultuur te zullen respecteren en waarin ze akkoord gaan als ze na 90 dagen nog steeds geen inkomen hebben via werk of een strafblad oplopen ze ons grondgebied verplicht moeten verlaten. Dat er tijdens die 90 dagen niets te plukken valt via een of ander geldkraantje is nogal wiedes.

Een goede raad, Gina, gelieve niet uw handen vuil te maken aan dergelijk schorem want ze zijn het niet waard, sta erboven want tegen DOMHEID is het moeilijk strijden. Laten we op 14 oktober ONZE visie betreffende barbarij duidelijk maken en denk steeds: Barbaren negeren is u zelf respecteren. Nog veel zonnige groetjes,

Jean

*****

*Ben ik nog naïef om te geloven in het multiculturele Brussel?*

Schrijver heeft er niet aan gedacht dat juffrouw Peeters, afgestudeerd filmstudente indien ik correct geïnformeerd ben, waarschijnlijk hengelt naar een baan bij de rode staatsomroep, of een ander met belastinggeld gesubsidiëerd instituut. Uiteraard speelt zij de kaart van de vooruitstrevende, goedmenende, universele, moreel superieure trut. Tot slot: als alle culturen evenwaardig zijn, is cannibalisme slechts een kwestie van smaak. Tip voor de hoeren en dames collaborateurs: invoeren die boel, we hebben ze nodig om de vergrijzing op te vangen.

Fred

*****

Naakte ambitie

Philippe de Saxe-Cobourg : "Ik wil koning worden"
Bart de Wever : "Ik wil zes jaar burgemeester zijn"

Regus Patoff

*****

Sint Catastrofenbeek @ René

Ik heb een dergelijke gast, die op zijn knieën zit, al gezien: zo'n 10 jaar en langer geleden liepen er hier (Brussel) al zo een paar, in de Nieuwstraat en de metro, hun wel afschuwelijk misvormd lichaam te showen. Sindsdien waren zij uit "mainstream" openbaar verdwenen. Zij hebben hun actieterrein blijkbaar (moeten?) verleggen. En vermits ALLES wat hier komt aanwaaien aanspraak kan maken op riante uitkeringen allerhande, en in dergelijke gevallen ook op substantiële invaliditeitsuitkeringen, kan je je het waarom van dat gebedel afvragen. Voor alle duidelijkheid: het zijn géén Belgen. Maar het punt dat u maakt is wel to the point.

Fred

*****

Boete voor seksistisch gedrag

Een zomerse dag, een schaars geklede en elegante jonge vrouw met donkerblond haar, lange benen, kort rokje en een pruilmondje wandelt door de drukke winkelstraat in een van onze verallochtoniseerde steden. Volgende scène speelt zich af. Een man loopt achter de heupwiegende schone aan.

Man : "Hey, gij schoon teef, gij goesting hemme om met mij te smosse ?

Vrouw : ...

Man : Hey, gij, hebde kak in uw oren, ik heb oe wat gevraagd.

Vrouw : Mijnheer, laat mij met rust, ik ben een deftige vrouw.

Man : Ikke ook, ikke deftig wille smosse met aa, gij zult er gene spijt van hemme. Ik zen goeie smosser.  Veule beter as die witte gastjes.

Vrouw : Mijnheer, als ik de politie verwittig, krijgt gij een boete van 250 euro's omdat ge mij lastig valt.

Man : Watte ? Gij zijt een vuil hoer, gij vraagt geld oem met mij de beste tijd van oe leven mee te maken

Vrouw : Neen, ik vraag geen geld, gij moet betalen omdat ge mij lastig valt. Dat is de nieuwe wet van minister Milket.

Man : Watte ? Gij smerige hoer ... Ik zal oe aanklagen, vuil racist.

Even later verschijn een politie-combi en twee agenten stappen toe op het ruzieënde stel en het opstootje dat zij veroorzaken. Zoals steeds is er één die het woord voert. De andere kijkt toe.

Agent : Wat is hier aan de hand ? We gaan niet moeilijk doen, hé, Madameke.

Man : Ach, meniere de polies, Madame hiere heeft mij racistisch behandeld en ik heb niks gedaan, meniere.

Vrouw : Maar dat is niet waar, agent, meneer heeft mij seksistische proposities gedaan.

Man : Dat niet waar zijn, agent van polies. Ik ben een vrome moslim en madame vroeg mij 250 euro om met haar mee te gaan smosse. Dat zegde zijzelf. En toen as das ik weigerde, werd zij kwaad en zei zij tegen mij "makak".

Agent : Zit het zo ? Madame, geeft uw paske maar, kom wij gaan naar den bureau.

En zo geschiedde. De vrouw kreeg een pv aan haar been wegens ongeoorloofd tippelen, racistische uitlatingen en smaad aan de politie. Tot zover het schitterende plan van Milket ter bescherming van de vrouwen op straat. Waarbij ons vrouwelijk voorbeeld het ongeluk had dat er toevallig politie verscheen. In de meeste gevallen gebeurt dat niet en kan zij ook geen klacht neerleggen. Wat haar voordeliger uitkomt dan de poespas met de opgetrommelde agenten.

Frater V.

*****

Bart wil 6jaar burgemeester blijven.

De bepleiter van de afschaffing van het hof zal als het allemaal een beetje meezit de tricolore sjerp rond zijn slanke leest sjorren. Inderdaad hij heeft zich in een onmogelijke kramp gedraaid want iedere partij die het koningshuis afwijst zal nooit de burgemeester leveren.

We gaan binnenkort een knap staaltje meemaken van het bricoleurschap van de nu bedreigde partijen,zeker weten. Wanneer Laeken het laken naar zich toetrekt dan doen ze het grondig. Vriendelijke groet.

Stingray

*****

De Afghaan Parwaiz,  of hoe heette ie ook alweer.

Ik heb uit welingelichte bron vernomen dat de kerel waarschijnlijk terug naar België gehaald wordt. Mogelijk zal het publiek daar niet veel over mogen vernemen, zoals u vervolgens evenmin veel zal vernemen over het feit dat hij zijn verdere leven in de bijstand zal slijten, in gezelschap van zijn 4 vrouwen, en zijn exponentiële nageslacht.

Fred

NvdR Angeltes : schandelijke roddels !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveigingsproblemen OS

 

 

Cartoon

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!