Angeltjes
09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over het verbruik van geïmporteerd vlees

Uitgesproken door sjeik Dr. Muhammad Sayyid at-Tantawi, de hoogste soennietische autoriteit in Egypte

Vraag: “Mag een moslim geïmporteerd vlees eten?”

Antwoord: “Het dier, dat volgens de islamitische wetten geslacht werd, mag door moslims gegeten worden.  Het wetmatig slachten houdt echter voorwaarden in.  De belangrijkste zijn: de slachter (man of vrouw) moet geestelijk gezond zijn, zij het een moslim, een jood of een christen.  Een dier dat als offerande aan afgoden of dat door goddelozen geslacht werd, mag niet door moslims gegeten worden. 

Het vlees van een dier, dat door joden of door christenen geslacht werd, mag slechts door moslims gegeten worden, indien de joden of de christenen tijdens het slachten “in de naam van Allah” uitgesproken hebben.  Indien dit niet gebeurd is, dan mogen moslims dit vlees niet eten.”                                                                                                               

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u meer weten over de Mars Curiosity Rover ?

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evangelische Omroep in Suid-Afrika

 

Dit val my telkens weer op hoeveel die Vlamingen en die Afrikanervolk van Zuid-Afrika met mekaar in gemeen het.

Sowat 'n jaar gelede was 'n ploeg van EO (Evangelische Omroep) in Zuid-Afrika om 'n dokumentêr oor "plaasmoorde" in ons land te kom maak. Ten eerste wil ek net, ter agtergrond, aan die leser verduidelik dat Zuid-Afrika - net soos vele ander lande - uit 'n verskeidenheid mense bestaan.

Ons land se fisieke grootte is 1 219 080 vk/km. Hier woon ca. 50 - 60 miljoen mense. Alhoewel die land 11 amptelike tale het, is hier veel méér as slegs daardie 11. Hier is vele godsdienste en politieke partye.

Toe EO aankondig dat hulle 'n dokumentêr oor die plaasmoorde sou kom maak, het vele deure vanuit regse Afrikanerkring vir hulle geopen. Net soos wat daar vele mense in Europa is wat weinig of niks oor ons land weet, is daar ook Afrikaners wat weinig of niks van hul stamlande in Europa weet. Omdat die meeste Afrikaners Christene is, konserwatief is, en naïef is, glo hulle alles wat 'n Nederlander met 'n Bybel in die hand vir hulle sê.

Of die dames van EO met voorbedagte rade na Suid-Afrika gekom het, en dus ook dubbele standaarde gehad het, weet ek nie, en ek glo, vele ander Suid-Afrikaners het ook nie geweet nie. Hulle kon of VOORAF geweet het wat hulle gaan doen, of die "geluk" het hulle getref nadat hulle in Zuid-Afrika aangekom het.

In plaas daarvan dat hulle op die onderwerp konsentreer waarvoor hulle hierheen gekom het (om die hoë misdaadsyfer in ons land te kom bestudeer, en dan veral op plaasmoorde - of "moorden op blanken op de boerderijen" te konsentreer), besluit hulle toe om 'n kwasi-militêre kamp in die noorde van ons land te besoek

.Ene Jooste, met 'n militêre rang, het jong seuns (van 12 tot 24 jaar) harde militêre opleiding gegee. Dit was so erg, dat sommige seuns noodhulp vir uitputting moes ontvang. Maar, die hoogtepunt (of miskien moet ek sê: LAAGTEPUNT) was toe die dames van EO vir Kommandant Jooste oor sy politiek begin uitvra het. Aangesien daar in die eerste 200 jaar van blanke beskawing in Suider Afrika, vele immigrante uit Duitsland na ons land gekom het, en Duitsers, Nederlanders en Franse volledig met mekaar geïntegreer het, is die meeste Afrikaners heel erg trots op hul Duitse herkoms.

Die dames van EO het toe aan Jooste gevra wat hy van Hitler dink, waarop hy heel gunstig oor Hitler gepraat het. Die volgende oomblik is die hele Europa in oproer! "Vergeet van die plaasmoorde, die rassistiese Boere verdien om deur swartes op hul boerderijen dood gemartel te word, want die Boerevolk is almal Nazi's!"

Net soos wat die woord APARTHEID 'n skokgolf deur die wêreld gestuur het, is Jooste se simpatie met Hitler ook blitsvinnig deur die internasionale wêreld opgeslurp. Jooste, en sy soort, verteenwoordig nie eers 1% van die Afrikaner/Boerevolk nie, maar danksy die 2 dames van EO word die ganse Afrikanervolk nou met Hitler geassosieer.

Peter Murray

* Ek kan Vlaminge verseker dat Afrikaners nie almal dieselfde is nie, ook nie eers alle regses is dieselfde nie. Vele van daardie 4 000 boere (agrariërs) wat sedert 1990 op hul boerderijen vermoor is, en vele van daardie 40 000 gewone blankes wat sedert 1990 deur swartes vermoor is, is onskuldige mense wat niks met die politiek, of met apartheid, of met Hitler te doen gehad het nie. Hulle is bloot vermoor omdat hul huidskleur te lig was.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan eist Olympisch vuur op

 

Voor zover men plaatselijke Turkse legendes mag geloven, werd de moeder van alle Olympische vuren in de Olympusbergen in de buurt van Antalya aangestoken. Men zegt dat het organisatiecomité van de Antieke Olympische Spelen hier naartoe kwam om zich het eerste Olympische vuur te laten overhandigen.

Over het optreden van Erdoğan bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Londen kregen we van de Turkse Minister voor Jeugd en Sport, Suat Kilic, het volgende te horen: “Minister-president Erdoğan heeft IOC-president Rogge uitgelegd dat Turkije de wortel is en dat we de vlam terug willen hebben”. Bescheiden zoals we de heer Erdoğan kennen, stond deze bij een optreden voor het IOC “de heer Rogge en de IOC-leden het recht toe om de vlam terug te brengen”.

De chef van het Griekse Olympische team, Isodoros Kouvelos, wil Erdoğan nu uitnodigen naar het Antieke Griekse Olympia ter uitbreiding van zijn kennis over de Olympische Spelen, en wel aan de hand van feiten en niet van mythen – zie Athens News en Südwestpresse.

http://ejbron.wordpress.com/2012/08/07/erdogan-turkije-wil-olympisch-vuur-terug/#more-24249

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was Antarctica ooit een tropisch regenwoud ?

 

Ongeveer 50 miljoen jaar geleden heersten subtropische zomertemperaturen op Antarctica, met vorstvrije winters en een tropisch regenwoud aan de kust. Dat blijkt uit een onderzoek.

Wetenschappers van de Universiteit Utrecht en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee boorden vlakbij de Antarctische kustlijn in de bodem om het afzettingsgesteente van 50 miljoen jaar geleden boven te halen. Dat sediment ligt nu zo’n duizend meter onder de huidige oceaanbodem.

In de bodemmonsters vonden zij grote concentraties stuifmeelkorrels van palmen, Afrikaanse baobab en andere tropische fruit- en notenbomen die absoluut niet tegen vorst bestand zijn. Uit verder onderzoek blijkt dat het op Antarctica vaak warmer dan 25 graden was.

Het bodemonderzoek aan de zuidpool kadert binnen een ‘Back to the future’-benadering. “Het laat ons toe om, op basis van een betere kennis van ons verleden, computermodellen op te stellen waarmee we kunnen voorspellen waar we binnen tien, twintig of honderd jaar zullen staan”, zegt een van de onderzoekers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurocraten en centen : is het genoeg ?

 

 

Ophefmakende RTBF-reportage overgenomen door Terzake op 24 juli 2012.

 .

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

Klik op de afbeelding om de link te volgen 

 Economisch en financieel is de aanhechting (van België) bij Frankrijk nu al een feit
 
 François Perin, 1921 -  Waals politicus. Als doctor in de rechten van Université de Liège werd hij in 1965 hoogleraar grondwettelijk recht aan de Université de Liège. Sinds 1954 was hij lid van de groep Esprit, waaruit in 1958 het CRISP ontstond, en verdedigde hij de ideeën van het federalisme en het volksreferendum.
 
*****
 
Eérst moet Vlaanderen loskomen uit de Franse greep, en dàn pas kan het de ‘volkskracht’ verwerven om te streven naar een vorm van onafhankelijkheid, bijvoorbeeld naar Zwitsers model, niet omgekeerd. Zelfs een behoorlijk federalisme komt er nooit als de internationale verhoudingen waarin Vlaanderen vastzit, niet veranderen. Dat Vlaamse federalisten, ook independentisten, dit niet zien, is mij al een halve eeuw een raadsel. Vorige generaties wisten dit wél, ook staatslieden die België als zodanig niet ter discussie stelden, zoals Frans van Cauwelaert.
 
Mark Grammens, 1933 -  is een Vlaams journalist en publicist.
 
 
*****
 
Men moet opletten voor de socialisten (communisten) in alle partijen.
 
 Friedrich August Hayek, 1899 – 1992, was een Oostenrijks econoom en politiek filosoof, voorvechter van het vrijemarktkapitalisme en Nobelprijswinnaar in 1974
 
 


08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig aan

 

Het zou eventueel kunnen, dat het enkele dagen mooi weer wordt in Vlaanderen, mijn land.  Een unieke gelegenheid voor de redactie van Angeltjes om het even wat rustiger aan te doen. Het is trouwens ook komkommertijd en de Slag tussen Politie & Tuig wordt ook zonder ons uitgevochten. 

Tot en met het weekeinde volgen er elke dag een aantal stukjes maar uw gewaardeerde en geïnspireerde reacties (een belangrijk onderdeel van deze blog, de stem van het volk) moeten wachten tot zondag.

Met luie groeten van Ray en de medewerkers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een wonder

De wonderen zijn de wereld nog niet uit : gisteren zat ik op de tram, en toen gebeurde het : er stapte een nieuwe belg op, die meteen betaalde. Zal waarschijnlijk een fanatieke flamingant geweest zijn.

Wim

*****

Petitie tegen vrijlating 3M

Petitie is ondertekend, dat is het minste wat we voor de ouders kunnen doen.

Gina

*****

Nog 69 dagen

Geachte heer Ray, Ik ben het volledig eens met hetgeen Jean hier schreef.

Het is meer dan tijd om onze kinderen en kleinkinderen te behoeden voor het onheil dat op hen afkomt. Zelf leven wij in een "kleinere" gemeente maar zelfs hier is het zichtbaar dat groepen zicht hier baas wanen.Zelfs in de West Vlaanders is het niet echt goed leven meer. Dus ja, VOLMONDIG JA, iedereen moet zijn verstand gebruiken en verstandig rechts stemmen, niet die would be Flaminganten, maar de echte, die mannen die ons reeds meer dan 30 jaar rechthouden.

Met Vlaamse groeten - Erica

*****

No-go zones of Verwoeste Gebieden : overal in Europa 


Nergens, en al jaren niet hebben de politici naar de burgers en de mensen “on the field” geluisterd, hier een interview van een jaar geleden in Duitsland, nu dagelijkse kost overal in Europa.

WAZ: Bestaan er in stedelijke gebieden, zoals het Ruhrgebied, stadsdelen en wijken, die “No-Go-Areas” zijn, die dus niet meer door de politie kunnen worden beschermd?

Witthaut: Iedere president van de politie en minister van binnenlandse zaken zal dit ontkennen. Wij echter weten uiteraard, waar we met de patrouillewagens naartoe rijden en waar al bij de eerste keer met de troepentransportwagen. De reden daarvoor is, dat de collega´s zich daar met zijn tweeën niet meer veilig kunnen voelen en er bang voor moeten zijn om zelf het slachtoffer van een delict te worden. Wij weten, dat deze gebieden bestaan. Erger nog: in deze gebieden wordt geen aangifte meer gedaan van strafbare feiten. Men regelt dat allemaal “onder elkaar”. Wij als politie komen hier alleen in de ergste gevallen iets van te weten. Daar heeft de staatsmacht volledig gefaald.

WAZ: Is dat alleen zo in wijken, waarin migranten de meerderheid van de bevolking vormen?

Witthaut: Getroffen worden hoofdzakelijk milieus, waarin veel migranten wonen. Leiders van een mobiele eenheid moeten bijvoorbeeld vaak de beslissing nemen of zij hier vrouwelijke collega´s naartoe sturen. Vrouwen worden daar niet serieus genomen als autoriteit. Het instituut politie moet zijn autoriteit heroveren, maar niet alleen daar, maar ook in de Duitstalige samenleving. Dat kan alleen, als de politiek haar rugdekking geeft.
E.J. BRON - 11 AUGUSTUS 2011

http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index2b4f.html?pagina=13578

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is parket Brussel nu helemaal betoeterd : een illegaal werd opgesloten !

 

Een dief die zondag geweld gebruikte tegen drie agenten van de federale politie, is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens slagen en verwondingen, zo heeft het parket van Brussel dinsdag gemeld. Het parket bevestigde een bericht van de krant La Capitale. De 23-jarige verdachte verblijft illegaal in België. Hij staat bij de politie bekend onder 22 verschillende identiteiten.

Dief slikt ketting in
De illegale jongeheer had zondag rond 20 uur in het Brusselse premetrostation Lemonnier de gouden ketting van een vrouw afgerukt. Toen hij door de politie werd opgepakt, slikte hij de ketting in. Hij werd lichtgewond naar de Kliniek Sint-Jan gevoerd.

Terwijl een dokteres hem daar verzorgde, greep hij een tang en dreigde hij ermee haar om het leven te brengen als de drie politieagenten die hem begeleidden, hem niet zouden laten gaan.

Toen de politie hem trachtte te overmeesteren, bood hij fel weerwerk en verwondde hij de agenten. Hij ontsnapte door een raam uit het ziekenhuis, maar de politie kon hem in de buurt bij de kraag vatten.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer zomer in Brussel

 

Zo schrijft men in Nederland over de strijd tussen Politie & Tuig in Brussel : ongecensureerd en ongehinderd door politiek-correcte zwijgplicht.

Kan je zeiken over de mislukte zomer in Nederland, maar in Belgie regent het ook heel vaak. Alleen hoor je de lokale VVV of het weerbericht er niet over. We hebben het namelijk niet over regendruppels maar over de traditionele hoosbui van molotovcocktails naar het hoofd van de politie.

Welkom in zomers Belgie: "Het begon met een klassieke oproep op de Albert I-square. Een brandende auto op de tramsporen. Toen we aankwamen zagen we onmiddellijk 20, 25 jongeren opdoemen die stenen, zakjes benzine naar onze wagen gooiden. We hebben de andere twee patrouilles verwittigd en zijn weggereden om te hergroeperen en onze ordehandhavingskledij aan te trekken. Toen we na twee minuten weer ter plaatse waren, was iedereen weg, verdwenen in de appartementen of in het donker van de straatverlichting die ze zelf onklaar gemaakt hadden."

Of je dit bericht nou wel of niet met een fake Vlaams accent opleest, echt vrolijk word je er niet van. Lees hoe bendes met een uitgekiende strategie bepaalde wijken onder controle proberen te krijgen. Door een willekeurige auto in de fik te steken of een valse inbraak te melden worden de agenten in hun patrouillewagen naar een punt gelokt om vervolgens te worden bestookt met wapens die in urban warfare niet misstaan.

Zelfs wanneer de politie een man bij een moskee probeert te helpen die in de fik heeft gestaan worden ze aangevallen. Omwonenden zwijgen zoals altijd.

Er is daar een guerillastrijd aan de gang en de sterke arm der wet is hem aan het verliezen. Dodelijke quote waarmee de witte vlag feitelijk is gezwaaid: "Het is niet macho om dat toe te geven, maar ik heb vrouw en kinderen en begin meer en meer te beseffen hoe reëel het gevaar is" Aldus de politie.

De oplossing ? Meer openluchtzwembaden. Maar verder is het nog wel plezant hoor bij onze zuiderburen. Tot zo ver deze citymarketing van de Prachtige stad Brussel. Dan nu Sjefke met de weerberichten.

http://www.geenstijl.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe trend in Suid-Afrika : armoede voor de blanken

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbluffend duidelijke foto van Mars Curiosity Rover

 

(bron : Raaskalderij)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flamberen

 

U zal het wellicht gemerkt hebben, dat wij aan het overlijden van Michel Daerden geen letter hebben besteed.

Toen onze vriend ex-volksvertegenwoordiger Staf Neel is heengegaan en er in de Kamer de traditionele korte deelnemingsceremonie plaats vond, is de voltallige Parti Socialiste fractie opgestapt. 

Oog om oog, tand om tand, is een devies dat wij trouw volgen.

Enkel één korte mededeling : Daerden, die moeiteloos overgegaan is van een ethylische coma naar een kunstmatige coma, wordt maandag a.s. geflambeerd. Na de dienst zal er een Ad Fundum opgevoerd worden. Met dank aan Marc, die ons attendeerde op dit programma.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Met die wijven niks as last ...*

 

Ook voor de Franse wet is het verboden in het publiek rond te wandelen met je gezicht volledig versiopt. In Roubaix liep toch zulk een exemplaar rond, begeleid door zusters wier gelaat wel gedeeltelijk zichtbaar was. Het was duidelijk een geënesceneerde actie van de vrouwen die anders niets te vertellen hebben.  De Franse politie er op af, om de identtiteit van de gesluierde te noteren en haar te verbaliseren.  Toen brak de hel los  : roepen, gillen, krabben, stampen, maar de politie van Roubaix (een van de talrijke aan de Invasie verloren steden in Noord-Frankrijk) is minder geneigd zich te laten mishandelen door de Bezetters. De vrouw kreeg finaal een boete. 

Het is evident dat dit soort individuele manifestaties er uitsluitend op gericht zijn, de Westerse maatschappij uit te dagen. Dit heeft niet langer met religie te maken maar is gewoon pure provocatie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe vergoeding voor de politie : *Aframmelingspremie*

 

De boksballen staan klaar

Op de politieschool indertijd anno 1969 duurde de opleiding 3 maanden. Wij moesten toen in die korte tijdspanne leren waar de aspirant-agenten nu enkele jaren voor nodig hebben. Het werd ons op het hart gedrukt dat wij beleefd moesten zijn, correct, diplomatisch, behulpzaam en fier op het uniform dat wij droegen. Dat uniform vertegenwoordigde gezag, wet en al die andere tralala.

Sedert de Invasie door de Verrijkers is er wel 't een en 't ander veranderd. Nu doen mijn opvolgers-collega's dienst als boksballen voor de zonnebankgekleurde medemenschen.  Een agent aframmelen geeft aanzien in het bruingetinte milieu, want daar is moed voor nodig ondanks het feit dat de heren altijd met velen zijn.  Mijn persoonlijke ervaring is, dat als ze alleen zijn en niet bijgestaan worden door een horde neven, broeders of sympathisanten, l ze nederig  rondlopen en uitermate beleefd zijn en met twee woorden spreken..

Wij kregen nacht- en zondagvergoedingen,  waarom vandaag geen "aframmelingspremie" in het leven roepen  ?  Je gewoon wat kletsen laten geven en daarbij beleefd en diplomatisch blijven, want doe je iets terug dat pijn kan doen, dan demoniseer je het uitschot. Je krijgt comité P in je nek met de beschuldiging racistisch opgetreden te hebben. Je wordt aanzien als een vreemdelingenhater die zijn boekje te buiten is gegaan en die handelde zonder respect voor de Prachtcultuur en de kwetsbare positie van de vreemden in onze maatschappij.

Ben je in het bezit van de juiste partijkaart en het goede syndicaat, dan maak je nog een kans. Anders kan je het schudden.  Zoals onze ministerin 1000ket, die voortdurend geschokt is van al dat geschud.

René


07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla eens een flik in mekaar

 

Het is makkelijker tegenwoordig om een flik in mekaar te slaan dan een flikker. Als je een homoseksueel dreigend aankijkt, wordt 's avonds het Journaal  van de 0000 geopend door Vim de Wilder die triest, verontwaardigd maar waardig de homofobie aanklaagt. Vaak terecht maar even dikwijls buiten alle proporties om : een kwartier zendtijd voor een pak slaag. Tewrijl andere misdrijven onvermeld blijven.  En vervolgens krijg je heel de poco-gemeenschap die nooit genuanceerd oordeelt, over je heen.

Het is veel gemakkelijker en aangenamer om flikken te pakken.  Je krijgt aandacht in de media (en respect in eigen milieu) maar justitie, het Spionnencentrum en de ganse poco-gemeenschap stemt stilzwijgend in. Alors, wat doen we ?  Flikken pakken, natuurlijk !  Zij zijn onbeschermd wild en het is heel het jaar door jachtseizoen.

De Morgen laat vandaag in een lang artikel Steven Meert, hoofdinspecteur bij de spoorwegpolitie en syndicaal afgevaardigde voor het ACV aan het woord. Evenals enkele andere agenten die durven praten, omdat ze beschermd zijn.  Wij laten u een aantal uittreksels lezen. Wij zijn het eens met vele argumenten en analyses van de ACV-er maar over één zaak zwijgt Meert : de verpletterende verantwoordelijkheid van de politiek.  Dat is ook normaal voor een vakbonder die partijpolitiek gebonden is en die met geen woord mag reppen over de kwalijke gevolgen van de Invasie.Zelfs niet in zijn beschermde positie.

De Morgen

Er gaat geen dag voorbij of politieagenten worden in elkaar geslagen, beledigd, met de dood bedreigd of in de val gelokt. "Mensen op straat steken gewoon hun middelvinger op. Het respect is helemaal zoek", klaagt Steven Meert, hoofdinspecteur van de spoorwegpolitie.

Een banale identiteitscontrole lokt een vechtpartij uit tussen een dertigtal allochtone jongeren en zestien politieagenten. Drie agenten raken gewond. De jongeren die opgepakt werden, zijn ondertussen weer op vrije voeten.

4 augustus, Etterbeek. Een politiepatrouille die een zigzaggende wagen tegenhoudt, wordt omsingeld door een tiental jongeren uit de buurt. De jongeren bedreigen de agenten met de dood en het komt tot trappen en duwen. Drie agenten raken gewond.

4 en 5 augustus, Anderlecht. Wanneer de politie zaterdagnacht twee mensen wil controleren, ontstaan er relletjes. Eén politieman krijgt een steen tegen het hoofd en wordt buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee mensen worden opgepakt en later weer vrijgelaten. De volgende nacht wordt een politiepatrouille in de val gelokt en bekogeld met stenen en brandbommen.

De mondigheid van de burger, geweld op tv, foute computerspelletjes... Volgens Meert speelt het allemaal een rol bij die kwalijke evolutie naar minder respect en meer agressie. Maar de grootste boosdoener is het lakse vervolgingsbeleid. "De straffeloosheid zorgt ervoor dat de daders zich absoluut ongenaakbaar voelen. We kunnen wel een pv uitschrijven voor smaad, maar dat haalt helemaal niets uit. Er gebeurt toch niets."

Voor veel agenten is die straffeloosheid een bron van hopeloze frustratie. "Een collega van mij kreeg laatst een kopstoot recht in het gezicht en raakte daarbij drie tanden kwijt. Hij belde daarop zelf naar het parket om goed te kunnen uitleggen wat er was gebeurd. 'Als je het zelf nog kan vertellen, zal het wel niet zo erg zijn geweest', zeiden ze tegen hem. Ik hoef u niet te vertellen hoeveel frustratie zo'n telefoongesprek oplevert bij een politieman."

Volgens Meert ligt die frustratie niet zelden aan de basis van politiegeweld. "Als je drie keer in een week dezelfde dief oppakt en die dan wéér moet laten gaan, dan breekt er iets. Ik heb al enkele collega's moeten verdedigen die hun job elke dag met veel overtuiging doen en dan plots een oorveeg uitdelen en een klacht aan hun been hebben."

Maar ook het omgekeerde gebeurt. Sommige politieagenten raken ontmoedigd door de straffeloosheid en gaan risico's daarom uit de weg. "Waarom zouden agenten actie ondernemen als ze daarmee niet alleen hun leven in gevaar brengen maar bovendien niet eens steun krijgen als er iets gebeurt?", vraagt Janpiet Callens, voormalig woordvoerder van politievakbond Sypol, zich luidop af. "Als alle politiemensen zouden optreden zoals het hoort, zouden er nog veel meer incidenten zijn. Nu laten ze vaak begaan, gewoon omdat er anders last van komt."

 

"Dit gaat niet meer om uit de hand gelopen situaties", fulmineert Vincent Houssin, ondervoorzitter van de liberale politievakbond VSOA. "De politie wordt letterlijk in de val gelokt. In Anderlecht had men een patrouille opgeroepen voor een zogezegde inbraak, maar er bleek niets aan de hand. Alleen werd de politie ter plaatse wel de huid volgescholden en uitgedaagd."

Ook in Vilvoorde werd de politie volgens Houssin in de val gelokt. "De politie controleerde een man omdat hij zijn gezicht bedekt had met een sjaal en dan springen er plotseling tientallen jongeren tevoorschijn om hem te steunen. Die man met zijn sjaal wilde geen bank overvallen, die wilde gewoon wat relletjes uitlokken."

Voor Houssin is de maat meer dan vol. De liberale vakbond diende alvast een stakingsaanzegging in en hoopt dat de andere vakbonden zich aansluiten. .

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1481945/201/08/07/Het-respect-voor-de-agent-is-helemaal-zoek.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen vrijlating 3M (Monster Michelle Martin)

 

 

 

http://www.petities24.com/michelle_martin_mag_niet_vervroegd_vrij

 

Baat het niet, dan schaadt het niet.

Buurtbewoners van het klooster vrezen voor de veiligheid van hun kinderen. Ze hielden gisteren een spontane witte mars uit protest.  Als je de smalle, steile Rue des Monastères in het Naamse Malonne niet weet zijn, rijd je er zo voorbij. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de Clarissen er wonen. Maar van rust en afzondering was er gisteren niet veel te merken.

‘Ik wilde mijn kinderen laten opgroeien in een goede omgeving, in de natuur’, klaagt Maryline Lalman, die pas sinds vorige maand in de straat woont. ‘Daarom trokken we weg uit de stad. Maar nu wonen we opeens in de buurt van een gevangenis.’ 

De moeder van vier is niet te spreken over de geplande komst van Michelle Martin naar het klooster van de Clarissen. Dat ligt op een van de groene heuvels van Malonne, langs een doorgaans rustige, doodlopende straat. Maar gisteren was het er een drukte van jewelste. De voltallige Belgische pers was er neergestreken, zo leek het 

Lalmands grote, afhellende achtertuin met kinderzwembad en trampoline ligt tegenover de ingang van de abdij. ‘Martin zal vanuit het klooster mijn kinderen kunnen zien spelen in de tuin.’

Ze begrijpt dat mensen een tweede kans verdienen. ‘Maar je kan iemand zonder enig besef van menselijkheid toch niet in een dorp laten wonen onder toezicht van een paar oude vrouwen?’ Ze vreest voor de veiligheid van haar kinderen. ‘Ik zou ze geen moment meer uit het oog willen verliezen, maar ooit komt er toch een moment dat de aandacht verslapt.’

Vlakbij het klooster staat een opvangtehuis voor moeders en kinderen. Safia Benahmed woont er samen met haar zes maanden oude zoontje, ze blijft er nog enkele maanden. ‘Tot ik weer een normaal leven heb opgebouwd. Intussen zoek ik werk en een verblijfplaats.

Benahmed is verrast door de komst van de voormalige partner van Marc Dutroux: ‘Er wonen veel kinderen in de buurt en er zijn hier veel scholen. 

Bang is ze niet, maar ze voelt zich er wel ongemakkelijk bij de situatie. ‘Het gevoel van geborgenheid dat ik hier nu heb, zal wel verminderen.’ Benahmed is vooral bang dat ze Martin ooit op straat zal ontmoeten: ‘Die vrouw heeft zoveel kwaad gedaan, ik weet niet hoe ik zou reageren.

‘Mères et enfants heet het tehuis. Een mooie naam voor een instelling in de buurt waar Michelle Martin verblijft.

Ook Charles Malisoux begrijpt niet waarom de Clarissen Martin opvang willen verlenen. ‘Een paar dagen geleden nog kwam een van de zusters op bezoek bij mijn moeder’, zegt hij. ‘Ze vertelde uitgebreid over hun geplande verhuizing volgend jaar, omdat ze te oud worden om in Malonne te blijven. Over Michelle Martin werd met geen woord gerept. Waarom laten ze haar komen als ze hier toch volgend jaar vertrekken?’

Net als de andere buurtbewoners moest hij het nieuws ’s morgens via de radio vernemen. Er waren wel al enkele dagen geruchten in die richting, maar de abdis heeft die altijd ontkend. Dat begrijp ik al helemaal niet. 

Bij het klooster was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar. Onder de massaal aanwezige journalisten werd een perscommuniqué verspreid, maar niemand mocht naar binnen. Ook de telefoon werd niet opgenomen.

‘Ik denk dat de zusters zelf wat geschrokken zijn van de reacties’, zegt Malisoux. ‘Zo’n mediastorm hadden ze waarschijnlijk niet verwacht.’

‘De omwonenden zijn het er allemaal over eens: er schort iets aan het Belgische rechtssysteem. ‘Deze situatie is weer een voorbeeld van de onbegrensde laksheid in België. De mensen die de beslissing namen, wonen ver van hier. Intussen is de gewone burger ongerust en in gevaar.’

 ‘Hoe is het mogelijk dat zo iemand kan vrijkomen’, zegt de gepensioneerde Michel Baufys, die met zijn vrouw aan het eind van de straat woont. ‘De ouders zijn tot levenslang veroordeeld. Daders hebben meer rechten dan slachtoffers in dit land.’

(Uittreksels De Standaard) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens Evangelische Omroep heerst in Antwerpen multiculturele vrede

 

Godsdienst(vrijheid) in de Lage Landen en Lulkoek van de Evangelische Omroep

Het is niet mijn gewoonte naar dit soort programma's te kijken maar enkele dagen geleden toen ik de programma's doorliep, kwam ik op Nederland 2 bij de EO terecht waar deze reportage, gemaakt in 2011, vertoond werd.

Het commentaar wordt geleverd door Ernst Daniël Smid, een operazanger. Daar hij ook de geschiedenis induikt tot in de 16de eeuw en de Spaanse overheersing, leek het mij interessant en heb ik deze aflevering bekeken.

Op 28.39 minuten spreekt hij over de toestand in Antwerpen en vooral de rellen op de Turnhoutsebaan in 2002 waarvan de beelden ook getoond worden. Nu blijkt uit dit stuk dat er in Antwerpen een Trialoog bestaat (een dialoog met drie). In beeld komen een priester, een rabbi en een imam die allen met de glimlach de vrede hoog in het vaandel houden. Ze betuigen alledrie het respect voor elkaars godsdienst. Van twee van hen kan ik dat aannemen.

Als besluit wordt dan gezegd dat wij in Antwerpen DE oplossing hebben gevonden om drie godsdiensten vredig naast elkaar te laten bestaan (?) en dit vooral als gevolg van die bewuste rellen. De drie vertegenwoordigers van de drie godsdiensten zijn mij niet bekend. Verder is het besluit dat wij met praten alles opgelost hebben voor mij uit de lucht gegrepen. De heer Smid zou misschien beter even mee op mulitculturele wandeling met ons gaanop 14 september en het hedendaagse nieuws beter volgen, zowel in Nederland als hier.

Foxy

De uitzending kan u hieronder bekijken.

  Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tussendoortje

 

De Havenpolitie van Antwerpen is op patrouille op de Schelde.
Opeens zien ze een roeibootje met 2 Marokkanen.
Ze varen langs het bootje en vragen "Wat zijn jullie aan het doen ?"
De Marokkanen antwoorden "We gaan Antwerpen binnenvallen"
De agenten kijken eens naar elkander en vragen al schertsend "Met jullie 2 ?"
"Nee, nee" antwoorden de Marokkanen "wij zijn de laatsten, de anderen zijn er al allemaal !"

Lilith




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!