Angeltjes
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekt men hier Nederlands ?

 

Knack verleent het woord aan gewezen vrederechter Jan Nolf, die beladen met veel juridische bagage iedereen de mantel uitveegt die zich met de (mogelijke ?) vrijlating van 3M (Monster Michelle Martin) bezighoudt.  En tegelijk betrekt mijnheer de juge-de-paix er de zaak van het Brusselse tuig bij dat in Vilvoorde terreur zaaide, poogde brand te stichten en een politie-inspecteur werkonbekwaam klopte.

Nolf is eigenlijk de enige, vindt hijzelf,  die zich samen met nog enkele Excellente Verhevenheden mag uitlaten over deze delicate affaires. Hij is nummer drie in de reeks die een podium krijgt van Knack om de verontwaardigde burgers en het plebs terecht te wijzen. Eerst was er Désirée de Poot, dan Meneerke Neels. en nu dus Zijne Alwetendheid Nolf.

Als gespuis door het gerecht onmiddellijk terug naar de plaats van zijn verblijf gestuurd wordt na het in elkaar slagen van politieagenten, is dit gewoon een bewezen geval van door de politiek gesponsord terrorisme. En nee mijnheer de vrederechter, politici moeten niet stoppen met commentaar op rechterlijke uitspraken. Het is niet alleen hun recht maar bovendien hun verdomde plicht. Waar moeit U zich overigens mee?

Ik begrijp zeer goed de verontwaardiging van de burgemeester van Vilvoorde wiens partij echter al vele decennia mee verantwoordelijk is voor het systematisch ontmantelen van de rechtsstaat in België.

Maar hij slaat géén mal figuur met zijn uitspraak dat de vrijlating een schandaal was. Beke en Decroo moesten niet naar het VB luisteren want dat orakelde net zoals de NVA ook volledig naast de kwestie en mijlen ver van de kern van de zaak.

Ik moet nog de eerste keer in eender welk partijprogramma lezen dat de splitsing van het rechtsgebied Brussel een onvoorwaardelijke eis is van Vlaanderen waarvoor geen enkele prijs zal betaald worden.

Want daar hamer ik hier bij Angeltjes nu al jaren op. Vlaams Brabant heeft een eigen Hof van Beroep nodig, met een eigen Procureur Generaal, eigen parketten en eigen onderzoeksrechters. Alle zonder uitzondering Nederlandstalig. Het rechtsgebied Brussel moet gesplitst worden niet het arrondissement afgesplitst.

De afsplitsing van het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde van het Brusselse was gewoon een nutteloze show en de eis om dat te realiseren gewoon totaal ondoordacht en juridisch nonsens.

De slagen en verwondingen toegebracht aan de politiemensen van en in Vilvoorde bewijzen dat nu eens overduidelijk in de praktijk.

De plaats waar een misdaad of misdrijf gepleegd is, is een doorslaggevend element in de territoriale bevoegdheid. Aan tolken voor de rechten van verdediging zal er in Vlaanderen nooit een gebrek zijn.

Zonder eigen rechtsgebied met een eigen hof van beroep voor Vlaams-Brabant discrimineert de Belgische staat de Vlamingen uit heel Vlaams-Brabant, en dus niet alleen uit het arrondissement Halle-Vilvoorde, schendt de Belgische staat het gelijkheidsbeginsel en verleent de Belgische staat hand- en spandiensten aan misdadigers in dit geval allochtoon uitschot, waar dit ook moge ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters: Vilvoorde, Brussel, Mechelen of elders.

Overigens moet ik het eerste partijprogramma nog lezen dat een wet eist dat voor bepaalde soorten van misdrijven verdachten slechts mits het betalen van een gepast zware borgtocht kunnen vrijkomen uit voorlopige hechtenis. Geweldpleging en vandalisme horen daar zeker bij, mijnheer de vrederechter.

Deze twee eisen zijn zo logisch en voor de hand liggend dat elke Vlaamse partij die ze niet in haar programma zou opnemen voor 2014 voor mij automatisch het label “racistisch” krijgt.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedische judoka met hoofddoek

 

Het was me weer wat op de hypercorrecte Olympische Spelen.  Een Arabische "judoka" wilde enkel op de tatami verschijnen met hoofddoek. En wat dacht u, dat de anders zo op reglementen en tradities gestelde OS-leiding besliste? Juist, ja. Het gevecht duurde 82 secondes en dit dankzij de Portoricaanse tegenstandster die de strijd niet te vlug wilde beslechten. Misschien wilde zij te allen prijze vermijden dat ze het hoofddoek per ongeluk zou aftrekken. Bovendien mogen wij ons afvragen welke straf de judoka te wachten zou staan in Prachtland Saoedi-Arabië mocht zij zich aan miljoenen kijkende mannen hebben vertoond zonder hoofddoek ? 

Momenteel is het ganse poco-wereldje tureluurs van blijdschap en looft het allah, want de arabische juffrouw heeft geschiedenis geschreven.  Ze mag vechten mét hoofddoek. dat hierdoor de competitie vervalst wordt, zal niemand een zorg wezen.

Zijn dit Olympische Spelen of is het een commercieel reclameblok voor simpelen van geest ? Onze collega Freddy Van Gaever, die heel wat meer afweet van sport,  heeft hier voor enkele dagen een intelligente visie neergeschreven : de commercialisering van de sport, de deelnamle van de poenpakkers en nu deze politieke stunt bewijst dat Freddy het weer eens bij het rechte eind had.

Tijdens de inhuldigingsceremonie.  Als miljoenen televisiekijkende mannen haar zonder hoofddoek zouden gezien hebben, die hadden zich niet kunnen bedwingen. Bij mij had zij alleszins prijs gehad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein Obama, de Eerste Nuttige Idioot van het Vrije Westen

 

Hoessein Obama hield op 9 april 2009 in het Turkse parlement een geweldige toespraak met ondermeer volgende historische kemel :

"De islam heeft gedurende eeuwen zo veel gedaan om een betere wereld te maken, ook in mijn eigen land".

In Amerika is men ontzettend blij met dergelijke uitspraken die in de kiescampagne ruim aan bod komen.  Een van de betere realisaties  in Amerika door de islam vond plaats op 11 september 2001

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël, de VS en Obama

  

Deze reportage zal u niet zien bij de 0000 of de Kotmadam-zender.

Dank aan Jozef


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrouw op straat

 

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Maddens-hypothese door Filip van Laenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Met een meerderheid voor de V-partijen in het Vlaams Parlement na de verkiezingen van 2014 zal er volgens Bart Maddens veel mogelijk zijn. De vraag is echter of die twee V-partijen wel zullen willen samenwerken. Over een revolutionaire daad als een eenzijdige verklaring van onafhankelijkheid (EVO) hebben we het dan nog niet eens gehad.

Enkele jaren geleden lanceerde Bart Maddens de idee dat het beter zou zijn als de Vlamingen voortaan niet meer zouden deelnemen aan communautaire onderhandelingen. In de plaats zouden ze beter de bevoegdheden van het Vlaamse Gewest en de Vlaamse Gemeenschap maximaal uitspelen, inclusief het inroepen van belangenconflicten en het luiden van alarmbellen wanneer nodig. Achtergrond was de vaststelling dat de Vlaamse onderhandelaars er tijdens communautaire onderhandelingen gewoonlijk niets van bakken, en bovendien vaak al vanuit een zwakke positie vertrekken wanneer zij wel eisen hebben, en de Franstaligen niet.

Deze idee ging al snel een eigen leven lijden onder de noemer «de Maddens-doctrine», en de N-VA kondigde aan die Maddens-doctrine in de Vlaamse Regering ook te willen toepassen. Sindsdien verwijten tegenstanders van die partij dat ze die doctrine inderdaad probeert toe te passen, of net níet wil toepassen, al naargelang de eigen achtergrond. De plechtige ondertekening van het eerste luik van de zesde staatshervorming toont echter onomstotelijk aan dat er inderdaad nog veel werk aan de winkel is voor de toepassing van de Maddens-doctrine. Zelf schijnt Bart Maddens ingezien te hebben dat het met zijn doctrine nooit wat zal worden zolang de traditionele partijen CD&V, sp.a en Open Vld mee de lakens blijven uitdelen in de Vlaamse Regering. Geen nood echter, want aan de einder valt toch enige hoop te bespeuren, dankzij wat ik de Maddens-hypothese zou willen noemen. Immers, als de V-partijen in 2014 in het Vlaams Parlement een meerderheid zouden halen, «dan is er veel mogelijk», aldus Bart Maddens. Uiteraard is er dan veel mogelijk. Maar wat?

Het probleem met Bart Maddens is dat hij een beetje een anti-Cassandra is binnen de Vlaamse politiek. Wanneer hij een voorstel of een hypothese formuleert wordt hij meteen op zijn woord geloofd, en dan in het bijzonder door belgicistische tegenstanders die zijn voorspelling al als een vaststaand feit en bewijs van de doortraptheid en het pertinent ondemocratische karakter van de Vlaamse Beweging aangrijpen. (Over de seriebelangenconflicten van de Franstaligen hebben zij echter nooit erg streng geoordeeld, of er zelfs nog maar kanttekeningen bij geplaatst.) Maar ook door het feit dat hij op zijn woord geloofd wordt, en zijn tegenstanders regelmatig elke aanzet tot Vlaamse reflex in de Vlaamse Regering doodknuppelen met een verwijzing naar de verguisde Maddens-doctrine, komt er van zijn voorstel natuurlijk niet bepaald veel in huis. De N-VA als politieke partij durft op dit punt trouwens niet erg doordrukken, omdat ze er natuurlijk een punt van wil maken dat zij, in tegenstelling tot haar concurrent Vlaams Belang, wél salonfähig is, aan de macht deelneemt, en daarmee ook een nuttige Vlaams-nationale keuze in het stemhokje is. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat de belangenconflicten die Vlaams Belang onlangs indiende tegen de bereikte communautaire akkoorden geen schijn van kans maakten om goedgekeurd te worden in het Vlaams Parlement. Dit overigens tot zowel grote voldoening als frustratie van het Vlaams Belang, doch dit terzijde.

De vraag stelt zich dan: wat betekent dit eigenlijk voor de Maddens-hypothese, namelijk dat er met een V-meerderheid in het Vlaams Parlement in 2014 veel mogelijk zou zijn? Het excuus van de N-VA dat zij als Vlaamse regeringspartij geen belangenconflict in het Vlaams Parlement kan steunen is natuurlijk prietpraat–de Franstalige partijen maakten daar met hun seriebelangenconflicten nooit een probleem van. Maar denkt er iemand dat als de N-VA ook in het Vlaams Parlement in de oppositie had gezeten, zij wel een belangenconflict ingediend door het Vlaams Belang zou hebben willen steunen? De viscerale afkeer van Bart de Wever tegenover alles wat van het Vlaams Belang komt –behalve enkele overlopers– werd de afgelopen week naar aanleiding van de zaak–Ceder door zowel vriend als vijand nog eens dik onderstreept. Tegen 2014 zal Bart de Wever weliswaar voorzitter af zijn van de N-VA, maar zijn invloed binnen de partijtop en bij eventuele regeringsonderhandelingen zal natuurlijk wel blijven gelden. In dat opzicht heb ik sterk mijn vragen bij de Maddens-hypothese over wat er in 2014 echt mogelijk zal zijn.

Het is bovendien de eerste keer niet dat de Vlaamse Beweging zich optrekt aan een virtuele V-meerderheid in één van de vele Belgische parlementen. Zo was er in de jaren negentig lange tijd hoop dat het Vlaams Blok, door haar aantrekkingskracht op de Brusselse extreem-rechtse stem wars van elke taalverhouding, in het Brussels Parlement een meerderheid in de Nederlandse taalgroep zou kunnen halen. Op die manier zou de partij zand in het Belgische raderwerk kunnen strooien, waarna het tricolore kaartenhuisje met een smak tegen de vlakte had moeten gaan. We weten sindsdien wat er uiteindelijk van dit plan gekomen is: terwijl men zich bij de traditionele partijen klaar maakte om een «democratische» oplossing voor het Brusselse probleem te vinden, vielen de verkiezingen voor het Vlaams Belang in Brussel dik tegen. Exit VB-meerderheid in Brussel dus, zoals het net zo goed ook wel eens exit V-meerderheid in Vlaanderen in 2014 zou kunnen zijn wanneer de Vlaamse kiezer een beetje uitgekeken raakt op de N-VA en Bart de Wever.

Als de N-VA in 2014 dan toch gesprekken met het Vlaams Belang zou willen aanknopen om een Vlaamse regering te vormen of zelfs nog maar occasioneel samen te werken, dan zou dit niets minder dan een revolutie van formaat betekenen, zo ongeveer van dezelfde grootteorde als wanneer de CD&V plots haar Vlaamse verkiezingsbeloften zou nakomen.

Ik geloof dus niet in de Maddens-hypothese. Ik heb er namelijk sterk mijn twijfels over dat de zesde staatshervorming de Vlaming finaal wakker geschud heeft, zodat de V-partijen de komende twee jaar alleen maar hun aanhang zullen zien aangroeien. Jazeker, Vlaams-Brabant, en in het bijzonder Halle-Vilvoorde wordt verder en aan sneltempo verfranst, maar je hoeft echt niet verder dan tot Aalst, Mechelen of Leuven te reizen om een Vlaamse bevolking aan te treffen die zich van die verfransing geen moer aantrekt om de eenvoudige reden dat zíj nu nog niet aan de beurt zijn. (En Leuven ligt dan nota bene nog wel zelf in Vlaams-Brabant.) En voor zover de Vlaming in steden zoals Antwerpen, Gent of Hasselt al ooit gehoord heeft van het begrip apartheid-aan-de-Zenne, kan het hem allemaal geen barst schelen want heeft hij met Brussel toch geen uitstaans. Ik moet die V-meerderheid dus eerst nog uit de stembus zien komen, ook al meten de laatste peilingen onveranderlijk wel een V-meerderheid.

Maar ik geloof ook het deeltje van de Maddens-hypothese niet dat zegt dat er veel mogelijk zal zijn met een V-meerderheid. Een partij als de N-VA heeft zich opgebouwd en opgetrokken aan de these dat er met het Vlaams Belang toch niets aan te vangen valt. Dit in tegenstelling tot de CD&V, waarmee de N-VA zelfs een tijdlang een kartel wilde vormen, sp.a waarmee ze vandaag toch ook in de Vlaamse Regering zit, en Open Vld die ze zelf in de regering–Di Rupo I loodste en met wie ze in Antwerpen een nieuw stadsbestuur wil vormen. Zelfs met Groen wil de N-VA hier en daar voor de gemeenteraadsverkiezingen wel in kartel treden, maar in Antwerpen wil ze zelfs nog niet weten van gedoogsteun vanuit de oppositie door het Vlaams Belang. Als de N-VA in 2014 dan toch gesprekken met het Vlaams Belang zou willen aanknopen om een Vlaamse regering te vormen of zelfs nog maar occasioneel samen te werken, dan zou dit niets minder dan een revolutie van formaat betekenen, zo ongeveer van dezelfde grootteorde als wanneer de CD&V plots haar Vlaamse verkiezingsbeloften zou nakomen. En iedereen weet hoe de N-VA gruwt van revoluties.

Voorlopig beschouw ik de Maddens-hypothese dus vooral als een mooi sprookje. Zeg maar, iets wat je ‘s avonds aan je kinderen kan vertellen voor het slapengaan, met prinsen en prinsessen, ridders op hun paard, dieren die kunnen spreken, Franstaligen die Nederlands leren, en socialisten die fraude en corruptie bestrijden. En Vlaams-nationalisten dus die in 2014 de handen in mekaar zullen slaan…

http://vlaamserepubliek.wordpress.com/2012/07/30/de-maddens-hypothese/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom geloven wij het een wel en het ander niet ?

 

Dit geloven wij :

Kashama Senick (22) uit Antwerpen werd vorige week na amper vier uur al ontslagen bij Callcenter Europe omdat zijn gestotter hinderlijk zou zijn voor de verkoop. Senick heeft een klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

Waarom geloven wij dit ?  Om diverse redenen, waar we niet op ingaan, want u kent ze ook.

Het volgende geloven wij helaas niet :

Mechels gemeenteraadslid Hamid Riffi (CD&V) heeft scherp gereageerd op de videoboodschap van Sharia4Belgium waarin de maakster van de documentaire 'Femme de la rue', Sofie Peeters, een prostituee wordt genoemd. "99% van de moslims in Vlaanderen walgt van dergelijke reacties", zegt Riffi in een opiniestuk.

Waarom geloven wij dit niet ?  Om diverse redenen, waar we niet op ingaan, want u kent ze ook.

 


05-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren Kermis met *jongeren* : altijd prijs !

 

Op de kermis van Lokeren besloten drie jongeren zaterdag de foorkramers lastig te vallen. Een van de cultuurverrijkers ging later op de vuist met een vrouwelijke politie inspecteur. Zij is drie dagen werkonbekwaam.

Zaterdagmorgen om acht uur gingen drie jongeren met een teveel aan alcohol in hun bloed de opstartende kermiskramers met woorden te lijf. "Ze slingerden hen beledigingen naar het hoofd en pestten hen", zegt commissaris Gerrit Braem.

"Toen de politie ter plaatse kwam is één van hen gaan lopen. De andere twee minderjarige jongens konden we bij de kraag vatten. Maar op dat moment heeft een van hen een vrouwelijke collega in het gezicht geslagen en gebeten in de arm. Zij is nu drie dagen werkonbekwaam."

De zestienjarige jongen bleek geen onbekende voor de politie. "We hebben hem zijn roes laten uitslapen, maar we zijn van plan om in samenspraak gepaste acties te ondernemen. We hebben in het verleden nogal dergelijke feiten met hem meegemaakt."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan er nog maar bij : De EU-maffia op Barbados

 

 

Van raamambtenaren zullen ze op Barbados niet zoveel last hebben. Het adembenemende uitzicht op de diepblauwe zee en parelwitte stranden, nodigen niet uit tot binnenblijven. Daarmee roept de vestiging van een peperduur EU-kantoor op het tropische Caraïbische eiland veel vraagtekens op.

Voor dit bijkantoor betaalt de Europese Unie namelijk 2,5 miljoen euro per jaar. Het luxe kantoor met het EU-logo staat aan de westkust van Barbados, net buiten de hoofdstad Bridgetown. Het wordt bemand door 39 mensen - negen EU-ambtenaren en 30 medewerkers uit het Caraïbisch gebied zelf.

Twee EU-ambtenaren zouden al riante appartementen aan het strand hebben gehuurd. De bewoners van het complex hebben ook de beschikking over een zwembad en prachtige tuinen. Vanuit het kantoor zullen de EU-ambtenaren projecten financieren in tien Caraïbische (ei)landen. Ze hebben 239 miljoen euro te spenderen. Het geld is volgens een woordvoerder in Brussel bedoeld om ziekenhuizen en scholen te bouwen in arme regio's, maar ook voor het omscholen van bananentelers.

De Britse europarlementariër Nigel Farage spreekt er schande van.
'De EU begrijpt nog steeds niet dat we niet willen dat hun ambtenaren in luxe kantoren in tropische landen geld spenderen aan projecten waarover we niets te zeggen hebben,' zegt Farage.
 
Bron : Algemeen Dagblad

Het weelderige EU-gebouw gezien van de straatzijde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

I-Pad, I-pod, androïd.

Ik ben al blij dat ik een beetje met een gewone PC kan werken en dat ik meeltjes kan versturen en binnenkrijgen. Voor de rest ken ik er de ballen van!

Ludo

*****

Tablet

Ik heb een iPad. Niet zelf gekocht maar als cadeau gekregen van de kinderen. Zelf zou ik voor een niet-Apple product gegaan zijn, maar een gekregen paard mag men nu eenmaal niet in de muil kijken.

Regus Patoff

*****

@Geronimo

Normaal zou ik niet van wederwoord dienen, maar er ligt iets op mijn maag. Jij hebt een glazen bol om te zien dat ik een Windows-adept ben, doch hierin ben je heel hard mis.

Ik ben een Linux fan, en Apple werkt daar ook mee. Ik heb nergens gezegd dat de toestellen slecht zijn, ze zijn zelfs heel goed, maar van de garantie na defect, doen de mensen van Apple zeer moeilijk. Dat is trouwens ook op de tv geweest. Als je een trouwe klant ben in een Apple winkel, zullen ze jou wel goed helpen, maar als ze je niet kennen, amaai, en ik spreek uit ondervinding, het is nooit hun schuld dat het toestel defect geraakt. In mijn kennissenkring kan ik je al 7 mensen aangeven die niet of veel te duur zijn geholpen door Apple.

Ik hou er niet van om aangevallen te worden, zo lijkt het of Apple gebruikers geen fatsoen kennen om hun standpunten duidelijk uit te leggen zonder iemand te kwetsen. Ik ken de producten van Apple zeer goed, en ik moet zeggen ze zijn mooi en gebruiksvriendelijk, hoewel in de laatste nieuwe modellen ze nog steeds oudere hardware gebruiken. Windows en Linuxgebruikers hebben meer vrijheid om hun computer op te waarderen en geen specifieke dure randapparatuur moeten aankopen. Apple gebruikers zijn een niche in de maatschappij, duur en exclusief, maar mij hebben ze niet kunnen overtuigen om over te stappen.  Geronimo, i.p.v. mij aan te vallen, waarom schreef je geen mooi artikel om Apple aan te prijzen, nu sla je echt een mal figuur.

 Ik had dit artikeltje van mij ingestuurd na aanleiding van de poll, dat tablets de wereld zullen veroveren, zowel Android systemen als Apple. En sociaal economisch gezien zijn de meeste Apple computers vervaardigd en geassembleerd in China waar kinderarbeid in betrokken is, die tegen een hongerloon moeten werken. Die mensen worden uitgebuit in Apple fabrieken. zie één van de duizenden berichten die te vinden zijn op het internet.http://webwereld.nl/analyse/109208/-20-000-kinderen-werken-in-apple-fabrieken-.html Dit is het laatste waar ik over dit onderwerp iets zeg, dit is geen discussieforum, maar ik had recht op nog 1 wederwoord op je onbeschofte aanval. 

Groet van Chris S. een vriendelijke Linux & Android fan.

*****

ipad of andere tablet

Enkele belangrijke verschillen :

- Ipad wil geen flash-applicaties afspelen (is te omzeilen ...)

- Ipad wil nauwelijks verbindingen met andere toestellen (geen usb, firewire, SD. Er is een SD-verbinding mogelijk maar die werkt alleen met foto-toestellen

)- Ipad maakt je afhankelijk van hen (bvb via Itunes)

- dus beperkt - tenzij je de Ipad gaat "jailbreaken" of andere methodes van computeren gaat gebruiken (bvb cloud-computing)

++ Ipad batterij gaat langer mee (10 uur zonder opladen)

+ Ipad heeft meer en betere applicaties

+ Omwille van zijn boven genoemde minpunten levert de Ipad betere prestaties op andere vlakken en is het veiliger werken.

 Zelf heb ik een Ipad2 . Momenteel is de Ipad3 de beste keuze maar alles evolueert razendsnel en moecht ik nu een tablet moeten kopen, ik zou twijfelen... Meer info :

http://www.tabletsmagazine.nl/2012/07/de-beste-tablets-van-dit-moment-zomer-2012/

BoBi

*****

iPad versus Androïd

Toch wel heel raar, die iPad en Androïd discussie tussen Chris S. en Geronimo.Volgens mij zijn beiden bevooroordeeld en praten ze de zaak zo goed mogelijk naar hun hand.

We mogen geen appelen met peren vergelijken, alles is afhankelijk van het gebruik, meer bepaald van je eigen computergebruik en dit zowel in het verleden als in de toekomst. MAC, iPad en iPhone werken perfect samen met elkaar, maar zijn niet compatibel met Windows noch andere besturingssystemen.

Laat je niet vangen door iTunes noch iCloud op een Windows PC!Windows is helemaal niet meer zo instabiel zoals Geronimo beweert, en PC's met Windows zijn veel couranter en veel voordeliger dan MAC-computers. Ooit waren Apple computers, vooral op grafisch gebied stukken beter dan welke Windows variant ook, maar die tijden zijn ondertussen reeds lang en definitief voorbij.

En ooit was Windows soms instabiel maar ook die tijden zijn voorbij.Alles heeft ook te maken met de kennis en de handigheid van de gebruiker. Statistisch gezien is de probleemkans met Windows ook altijd veel groter dan met IOS van Apple.Denk ook eens aan het volgende : Apple heeft een eigen IOS (besturingssysteem) dat enkel en alleen op MAC, iPad en iPhone hoeft te werken. Windows, Linux en Androïd daarentegen zijn onafhankelijke besturingssystemen die werken op tientallen verschillende merken computers en tablets.

De vergelijking maken tussen beide systemen gaat daarom gewoon niet op en is een valse vergelijking. Ik heb scherp de indruk dat MAC, iPad en iPhone aanhangers zich een beetje laten leiden door de MAC-filosofie rond logo, kwaliteit en design en zij geven daar graag de meerprijs voor uit. Ondertussen echter staat Apple niet meer op eenzame hoogte met kwaliteit en design en heeft uiteraard de concurrentie niet stilgezeten. Windows en Androïd zijn volledig evenwaardige besturingssystemen geworden met het Apple IOS-besturingssystemen en moeten echt in niets meer onderdoen.

De laatste nieuwe Androïd tablet van ASUS, de ASUS Transformer Pad Infinity 700 is qua design, qua mogelijkheden en qua werking zelfs superieur aan de nieuwe iPad. Kijk hier maar eens en lees ook de vergelijkende testen die meer en meer op het internet beginnen te circuleren ! http://eee.asus.com/en/eeepad/transformer-infinity/features/

MAC, iPad en iPhone zijn eigenzinnige gesloten systemen computersystemen die weinig om niet te zeggen geen concurrentie dulden. Windows daarentegen is een heel open systeem geworden en volledig compatibel met o.a. Androïd wat van MAC helemaal niet kan worden gezegd. Daarbij komt dat MAC niet eens kan werken met NTFS geformatteerde schijven die vanaf Windows XP hun voordelen zeker hebben bewezen en ondertussen ook noodzakelijk zijn. Voor mensen die archiveren op externe schijven kan dit wel eens een heel grote handicap zijn, mochten zij de overstap naar MAC overwegen.

Een Windows gebruiker die met een iPad of een iPhone wenst te werken moet gebruik maken van Apple software zoals iTunes of iCloud. Een Windows gebruiker dient te weten dat iTunes en iCloud diep en drastisch ingrijpen op een Windows-PC.

Na een de-installatie van dergelijke programma's zullen verschillende componenten van je Windows zoals de mediaplayer en het media-center mogelijk niet meer naar behoren werken en moet in vele gevallen Windows volledig opnieuw worden geïnstalleerd. Deze agressiviteit van Apple op Windows is niet nieuw en bestond vroeger reeds met de Apple Quick Time Viewer die te pas en te onpas op Windows-PC's werd losgelaten. De Apple software grijpt agressief in op Windows en is daarom op een Windows-PC beter te vermijden.

Daarom zijn sommige leveranciers van randapparaten voor audio voor Windows overgestapt op de Open Source software "Audacity" in de plaats van het te agressieve "iTunes". Aan de gebruikers is het aan te bevelen te kiezen voor één systeem, maar zeker niet beide systemen te mengen, m.a.w. wie nu reeds met een MAC werkt kiest best voor een iPad en iPhone.Wie met een Windows-PC werkt is beter af met een Androïd tablet en een Smartphone met eveneens Androïd.

Wat echter Gazet Van Antwerpen doet met het gratis aanbieden van GVA op iPad voor haar abonnees is discriminerend naar de Androïd-tablet gebruikers toe die eveneens een abonnement op de Frut hebben en lijkt op een grote promotiestunt voor de Apple iPad. Zou daar iets commercieels achter kunnen schuilen ?

Met Vlaamse IT-groetjes, Thor

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : Tablets of iPad ?

 


Ik heb een tablet  13 %
En ik heb een iPad  11
Maar ik bezit een iPad + een tablet  1 % 
Ik heb geen tablet noch een iPad  53 % 
Ik zou graag een tablet of iPad aanschaffen als ze wat goedkoper zijn  9 % 
Ik zit blut, want ik heb net een lichtblauw pak gekocht bij een dure Antwerpse herencouturier  13 %


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergasten : Kritiek op Jan Leyers is juist eerbetoon

 


Nederlanders kraken presentator Leyers van Zomergasten niet af omdat hij een Belg is, zoals Hugo Camps beweert, maar omdat zijn presentatie tekortschiet. Dat betoogt Peter Giesen, redacteur voor de Volkskrant.  De behandeling die Jan Leyers ten deel valt, is Hollandse usanceIn de Belgische krant De Morgen hangt Hugo Camps de Vlaamse Calimero uit. Ach, die arme hoffelijke Vlaming Jan Leyers, geofferd op het altaar van botte Hollandse twitteraars. Het is een verleidelijk beeld, Vlaamse wellevendheid versus Hollandse arrogantie. Culturele stereotypen, ze maken de wereld overzichtelijk.

Maar in dit geval kloppen ze niet. Jan Leyers werd met grote verwachtingen binnengehaald als presentator van Zomergasten. Niet als hofnar in de traditie van Urbanus, maar als het sympathieke, inhoudelijk sterke en ook nog eens knappe boegbeeld van een serie als De weg naar Mekka. Vreemd genoeg ontpopt hij zich echter als een stroeve interviewer. De man die zo moeiteloos amusant overeind bleef tussen bekrompen moslima's en fanatieke imams ging meteen al kopje onder in een gesprek met de vriendelijke, helaas niet overmatig boeiende Henny Vrienten. De week daarna liet hij zich overvleugelen door Micha Wertheim, een stekelige zomergast die elke vraag van Leyers als een onwelkome interruptie van zijn eigen gedachten leek op te vatten. Een uitstekende aflevering overigens, ondanks of dankzij de presentator.

Golflengte
Het is waar dat in Nederland overdreven veel waarde wordt gehecht aan brutaliteit en confrontatie, zoals Hugo Camps schrijft. Maar het probleem van Leyers is niet dat hij te beleefd of te aardig is, maar dat hij op een totaal andere golflengte zit dan zijn gasten, dat nauwelijks lijkt aan te voelen en ook niet in staat is zijn gesprekshouding tussentijds bij te sturen. Dat lijkt geen kwestie van cultuur: zo groot zijn de verschillen tussen Nederland en België ook weer niet. Misschien is hij toch meer verhalenverteller dan interviewer.

Wat echter veel belangrijker is: iedere presentator van Zomergasten wordt afgekraakt, of hij nu Nederlander, Vlaming of Chinees is. Zomergasten is een instituut, in feite een metaprogramma: het bespreken van de gasten en vooral het afkammen van de presentator overschaduwt de eigenlijke uitzending, die veel mensen te lang en te saai vinden. Dat was altijd al zo, maar in het Twittertijdperk heeft deze zomersport een nieuwe, ongekende vlucht genomen.

Zwaar
De meeste presentatoren hadden het zwaar te verduren. Peter van Ingen werd in de uitzending vernederd door zijn gast, de journalist Ischa Meijer, die de regie overnam en Van Ingen een slechte interviewer noemde, geheel in tegenstelling tot Meijer zelf uiteraard. Hanneke Groenteman was te beleefd, te saai en een intellectueel lichtgewicht, Freek de Jonge te onbeschoft, Jelle Brandt Corstius wist niets en Wim T. Schippers liet zijn gasten geen ruimte. Op haar beurt stak Hanneke Groenteman een van haar opvolgster, de alom voor ijskonijn uitgemaakte Margriet van der Linden, een mes in de rug. Op haar blog wendde ze zich tot zomergast en actrice Carice van Houten: 'De hele mooie avond sloeg dood als een slecht getapt glas bier. Dat kwam niet door jou, dat kwam voor 100 procent door de totaal humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier waarop Margriet van der Linden je door de avond loodste.' Kortom, de behandeling die Jan Leyers ten deel valt, is Hollandse usance.

Afkomst
Dat de kritiek op Leyers aan zijn Vlaamse afkomst wordt toegeschreven, zegt, vrees ik, toch wel iets over de Vlamingen. In de Vlaamse media werd vooraf vol eerbied over Leyers geschreven, hij ging naar Hilversum, naar de Premier League van de talkshows, als een kleine jongen uit het Midwesten die de Big Apple ging veroveren. Nu is Zomergasten een prachtig instituut, maar er is geen enkele reden voor ontzag voor de Nederlandse televisie.

In de 'beschaafde kringen' in Nederland, waar Hugo Camps over schreef, geldt Canvas juist als een verademing vergeleken bij de bagger die de Nederlandse televisie dagelijks over de kijkers uitstort. Canvas is nuchter, zakelijk en informatief, waar de Nederlandse publieke omroep slechts naar emoties hengelt, op zoek gaat naar vermiste kinderen en spoorloze ouders, familieruzies bijlegt en geen vijf minuten kan uitzenden zonder dat een Bekende Nederlander wordt opgevoerd, alsof Nederlanders slechts in staat zijn informatie te verwerken die door een BN'er wordt aangereikt.

Ik zou zeggen: Vlamingen, laat uw eerbied varen. Belgen doen het beter op televisiegebied. En dat Jan Leyers wordt afgekraakt als presentator van Zomergasten betekent alleen maar dat hij volledig wordt geaccepteerd.

Bron : de Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90-jarige kampioen polsstokspringer

 

 

.

Van de meeste mensen op een gerespecteerde leeftijd zou je verwachten dat ze in hun vrije tijd rustig genieten van een biertje en van in hun ligstoel verhalen vertellen aan de kleinkinderen. Maar dat is buiten William Bell gerekend. De Amerikaan is op 90-jarige leeftijd nog erg actief. Hij blijft wereldrecords breken. In het polsstokspringen. William Bell springt nog drie keer per week. Hij heeft al een heleboel wereldrecords polsstokspringen op zijn palmares staan in de leeftijdscategorieën 75-79, 80-84, en 85-89 jaar. Op deze video is te zien hoe de negentiger nog probleemloos -en shirtloos- over een hoogte van 218 cm springt en daarmee een nieuw wereldrecord binnen zijn leeftijdscategorie op zijn naam schrijft.

Volgens zijn vrouw stelt hij zich aan, omdat er een cameraploeg aanwezig is. Niemand kent ons beter, dan onze partner.

(met dank aan Athea) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.190 mil... miljoen euri : wat zoudt u er mee doen ?

 

Volgende dinsdag staat er 190 miljoen euro op het spel bij de trekking van Euro Millions. Dat is het maximumbedrag dat de Europese jackpot mag bedragen.

Die winst is meteen het maximum dat de jackpot bij Euro Millions mag bedragen. Als er dinsdag nog geen winnaar in rang 1 is, wordt de bedrag bij de volgende trekking overgeheveld naar de winnaars in rang 2.

Euro Millions wordt sinds 2004 georganiseerd in 9 landen: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, Luxemburg, Zwitserland, Portugal, Ierland en Oostenrijk. Het hoogste bedrag tot nu toe dat ooit gewonnen werd, is 185 miljoen euro door een koppel uit Schotland in juli 2011.

Het hoogste bedrag ooit gewonnen in België is 100 miljoen euro in 2007. Sinds de start van Euro Millions zijn er in ons land al 16 winnaars in rang 1 uit de bus gekomen. Overigens won een Belg gisteren 691.000 euro in rang 2.

Droom even wat u met dat bedrag zou aanvangen.  Een camping bouwen naast het optrekje van Napoleon de Gucht in Toscanië en hem gratis schenken aan Roma-zigeuners ?  Een wereldreis maken ?  Een royale gift overschrijven naar Tjeven Vanackere om actief mee te werken aan de redd!ng van het land B ?  Uw kinderen en kleinkinderen meer dan goed verwennen ?  Een tweede of derde nationaliteit bijkopen om te ervaren wat een leven zonder identiteit betekent ? Kijken voor hoeveel geld een belgische  politieker zich laat omkopen ?  Een Grieks eiland kopen en u onmiddellijk  afscheuren van het moederland en van de schandelijke Europese Unie en uw eigen natie stichten (in ons geval, Angeltjesland) ? Een of meer betrouwbare banken (?) zoeken en rustig verder leven ? Echte arme mensen die veel tegenslag gekend hebben serieus helpen ?  Een multicultureel project opzetten in Sint-Jans-Molenbeek en een Grote Moskee laten bouwen ?  Een kast vol flashy lichtblauwe, lichtgroene, lichtroze, lichtbruine, en lichtgrijze pakken kopen  en u dan laten verkiezen tot burgemeester ?  Allez, zeg het eens ... Wij maken er een poll van en we brengen nog wat meer voorstellen mee.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walsen : muziek die dreigt verloren te gaan.

 

 

.

1. Dmitri Shostakovich - The Second Waltz (Andre Rieu's version)
2. Johann Strauss II - Vienna Blood Waltz (Andre Rieu's version)
3. Johann Strauss II - Blue Danube Waltz (Andre Rieu's version)
4. Johann Strauss II - Voices of Spring Waltz (Andre Rieu's version)
5. Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Swan Lake Waltz
6. Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Waltz of the Flowers
7. Eugen Doga - Grammofon
8. Juventino Rosas - Over the Waves Waltz
9. Franz Lehár - The Merry Widow Waltz (Andre Rieu's version)
10. Nino Rota (Godfather) - Vito's Waltz
11. Franz Lehár & Iosif Ivanovici - Danube Love: Waves Of The Danube (Andre Rieu's version)
12. Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II (Sound of Music) - Edelweiss Waltz (This version is by the 'New 101 Strings Orchestra')
13. Eugen Doga - My Sweet and Tender Beast
14. Death Note - Misa No Uta (Orchestra version)
15. Andre Rieu (Émile Waldteufel) - Skaters Waltz
16. Yann Tiersen - La Valse d'Amelie Waltz
17. Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Sleeping Beauty Waltz
18. Nobuo Uematsu - Dance with the Balamb-Fish (Orchestra version)
19. Nobuo Uematsu - Waltz for the Moon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waals fanatisme in Jalhay

 

Flink wat opschudding rond de gesjorde vlaggenmast op het kamp van de KSJ Mopertingen in Royompré, een gehucht van Jalhay in de Ardennen. De verhuurder van de weide zette het jeugdkamp zonder elektriciteit na klachten van buurtbewoners over een wapperende Vlaamse Leeuw. "Als we de vlag niet weghalen of er een Belgische driekleur bijhangen, komt de boer terug uit vakantie om ons van het terrein te jagen", zegt hoofdleider Kenny Moors.

De gemeente Jalhay heeft klachten ontvangen van buurtbewoners die zich storen aan de Vlaamse Leeuw die boven het Mopertingse jeugdkamp wappert. En het bleef niet bij klachten alleen. "Donderdagnamiddag viel plots alle stroom uit. We dachten aan een panne en gingen aankloppen bij de boer die de wei verhuurt. Het was geen panne, iemand had de stekker uitgetrokken. De boer zelf was op vakantie, zijn dochter vertelde ons dat een medewerker van de gemeente had aangebeld met de mededeling dat er klachten waren over onze vlag. Wie uiteindelijk de stekker uit het stopcontact heeft getrokken, weten we niet", zegt Kenny Moors (23), een van de twee hoofdleiders van KSJ Mopertingen.

Gisterenavond had de hoofdleiding telefonisch contact met de verhuurder van de wei. "Hij zei dat we de vlag moesten verwijderen of er een Belgische vlag bijhangen", zegt Moors. "Maar er was ook nog een derde optie. Als we het niet deden, kwam hij terug uit verlof en zou hij ons van zijn weide jagen. We hebben dan maar beslist om er een Belgische vlag bij te hangen. De gemeente Jalhay geeft er ons eentje in bruikleen." (bron : Vandaag)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees uw eigen pedicure (als het kan)

 

Geen zin, geld of tijd voor de pedicure? Met de juiste trucjes kan je ook veel zelf doen. Een half uurtje is alles wat je nodig hebt ... als het niet té lang geleden is ten minste.

1)    Investeer in een goede vijl
Een stevige vijl, zoals een glasvijl, zijn hun geld waard: je beschadigt en scheurt de nagels niet en je hebt langer resultaat.

Vergeet de ronde of puntje vormen voor de vingernagels: teennagels vijl je best recht, zodat ingegroeide teennagels worden vermeden.

Heb je een grote teen die iets naar binnen buigt, vijl de teennagel dan lichtjes diagonaal, zodanig dat de teennagel aan de binnenkant net iets langer is. Dit geeft de illusie van een rechte nagel.

2)    Glad & glanzend
Gebruik een bufferblok (ook een soort vijl) om de nagels en het nagelbed glad te maken. Ook restjes nagellak en nagelriemen worden zo verwijderd, wat je nagels glad en klaar maakt. Een 'glansbuffer' maakt het af: door te vijlen tot je nagels glanzen is het ook een geode tip voor als je geen tijd hebt voor nagellak.

3)    Verwijder eelt
Laat je voeten niet eerst weken, maar verwijder de eelt terwijl je voeten droog zijn. Daarvoor zijn twee redenen: als je voeten nat zijn,  zie je de te behandelen plekken niet meer. Bovendien zijn ze nat ook veel moeilijker te verwijderen.

Gebruik een goede puimsteen of voetvijl die de eeltplekken kan uitdunnen door van boven naar beneden te vijlen. Zijn de plekken te groot of te pijnlijk, dan is een medische en professionele behandeling wel aangewezen.

4)    Voetscub
Gun jezelf een voetbadje, week de voeten en scrub de dode huid eraf voor een frise look.

5)    De afwerking
Gebruik een goede voetolie om je voeten te hydrateren: het dringt dieper in de huid en is niet zo plakkerig als een crème. Een funky, zomers nagellakje maakt het helemaal af.

Weggeplukt bij SN-collega Athea : http://blog.seniorennet.be/athea/ : steeds de moeite waard om een bezoekje te brengen.


04-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De knap onderbouwde mening van Chris S. over tabletcomputers + Aanpassing 14 uur

 


Een zware computerfreak zijnde, ben ik een jaar geleden ingestapt in de wereld van de Android. Een tablet is een onmisbaar toestel dat ik altijd in mijn handtas bij me meedraag. Vroeger had ik een E-book reader, maar met zo'n tablet kan je zoveel meer. Ik heb gekozen voor Android om dat ik geen aanhanger ben van Apple met hun bedriegelijke praktijken i.v.m. garantie en slechte service. Een Ipad is op zich wel goed, zolang er niets kapot gaat.

Ik heb me volledig toegespitst op de technische kant van Android en ik kan mijn tablet volledig aanpassen aan mijn noden. Het is gemakkelijker om daar een volwaardige computer van te maken dan met een Ipad. Ook qua externe hardware ben je niet verbonden aan een bepaald merk. Momenteel heb ik 2 tablets, een Archos 80g9 en een goedkopere Cherry. Die Archos gaat overal met me mee, en die Cherry ligt via HDMI aangesloten op mijn homecinema om op mijn groot scherm te kunnen computeren. Via een draadloos toetsenbord zit ik in mijn zetel te surfen, films kijken, enz.

Wachten in een wachtzaal van de dokter, wachten op trein, tram en bus is zoveel gezelliger als je met iets bezig kan zijn wat je interesseert. Met zo'n tablet heb je alles bij de hand, krantenartikels lezen, op Angeltjes gaan kijken, boeken, spellen, muziek, films, chatten, skypen, enz. laat de tijd vliegen en je merkt niet dat het openbaar vervoer opnieuw zoveel te laat is.

Minder goed ziende mensen hoeven geen schrik te hebben, het lettertype is volledig aan te passen door simpel met 2 vingers het beeld te vergroten.

De tablets worden met de dag krachtiger en ik merk op dat velen hun laptop al hebben ingewisseld voor een tablet. Alles wat ik op mijn zware pc doe, kan ik ook op mijn tablet, en het voordeel is dat ik geen grote handtas hoef te hebben.

En voor de nerds die nog meer willen, dan hoeven ze de Android maar te rooten zodat ze de volledige toegang hebben tot het besturingssysteem. Hoe dat moet, dat vind je via google terug.

Een Android (of Ipad) tablet gaat een must worden in de nabije toekomst. Het is een volwaardige computer in zakformaat. Ik draag de wereld mee in mijn kleine schoudertas.

Met groet van Chris S.

+ Aanpassing 14 uur

Chris heeft onze vriend Geronimo op zijn teen getrapt en krijgt hiervoor de volle laag en nogal onterechte verwijten die we onder vrienden best niet gebruiken.  Ik heb het nog gemerkt dat Apple-gebruikers reageren zoals een Nv-A-er die kritiek op zijn Leider niet kan dulden. Als Geronimo met zijn kruisboog wil schieten, plaats ik de Apple op mijn hoofd en niet op dat van Chris. Het is absoluut juist op vlak van pc's, tablets, en zo ben ik een kluns. Allez, woord en wederwoord, en zand erover, het sop is de kool niet waard.

Wat er knap is aan deze reactie, zou ik begot niet weten. Ik vind het standpunt van deze zelf verklaarde computerexpert/fanaat allesbehalve knap, maar wel erg tendentieus. Mijnheer Chris is duidelijk een "windows-adept, zoveel is duidelijk. Hij houdt van heel ingewikkelde, om de haverklap uitvallende software, verbonden met diverse hardware, en heeft overduidelijk nog nooit met een Apple-product gewerkt. Zijn standpunt is daarom des te dwazer, want op niets gebaseerd. Hij kletst gewoon maar wat uit zijn nek, dat is zonneklaar, zonder ook maar enig onderbouwd argument aan te reiken, overweldigd door zijn eigen intellect.

Apple-producten zijn kwalitatief heel hoogstaand, mijnheer Chris, er gaat zelden iets stuk, en de service na verkoop is gewoon uitstekend. Ik spreek uit ondervinding. Dat bewijzen trouwens de verkoopcijfers overduidelijk. Tot spijt van wie het benijdt, zoals deze zelf verklaarde computerspecialist/freak, die de wereld ons benijdt.

De banaliteit van zijn pseudo-wetenschappelijk gezwam blijkt verder ook uit zijn gratuite termen als "bedrieglijk", slechte garantie/reparatie, niet te repareren...van eerroof gesproken kan dit tellen. Mocht hij niet zo onbelangrijk zijn, ze zouden hem voor de rechtbank kunnen brengen.
Ik werk al jaren met Apple, en het is een hele verademing in vergelijking met de rest. Wie overgestapt is, wil gewoon niet meer terug. Dat is een gekend fenomeen. In de meer dan 10 jaar van mijn Apple-geschiedenis èèn enkele reparatie in no time perfect uitgevoerd door een erkend Apple-reseller. Voor de rest compleet zorgeloos. Waarmee ik me hoegenaamd niet wil uitspreken over de kwaliteit van de andere merken.

Tot slot toch ook een beetje verwonderd over het meegegeven "onderbouwd" hier. Of speelt ook in dit geval het gekende "in het land van de blinde is èènoog koning" ?

Geronimo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*De kwaliteitsgazetten* doen het een beetje goed en een beetje slecht

 

Wat zou u doen met de aardappelschillen zonder uw kwaliteitsgazet ?

De Standaard verkocht de afgelopen twaalf maanden (juli 2011- juni 2012) 3,9 procent meer kranten dan in de twaalf maanden voordien, zo blijkt uit de recentste cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

In dat groeipercentage zitten zowel de papieren als de digitale kranten vervat. De papieren krant zag haar verkoop toenemen met 1,3 procent, waaruit het succes van het digitale platform, voornamelijk via iPad, mag blijken. De totale gemiddelde oplage bedroeg de afgelopen maanden 98.785. Ook zusterkrant Het Nieuwsblad deed het goed, met een stijging van 1,2 procent tot 264.360 exemplaren.

Veel goed nieuws valt er voorts in het krantenlandschap niet te rapen. De Belgische markt voor papieren kranten daalde met 1,7 procent, de Vlaamse met een half procent. De stijgende digitale verkoop tilt de Vlaamse krantenmarkt nog net uit het rood, de Franstalige markt daalt zelfs inclusief digitale verkoop met meer dan drie procent.

In Vlaanderen doet De Tijd het dankzij zijn digitale platform uitstekend: in totaal stijgt de zakenkrant met 7,7 procent, maar de papieren versie verkoopt drie procent minder. In het segment van de kwaliteitskranten rest nog De Morgen, die met bijna twee procent zakt. Bij de populaire kranten stagneert Het Laatste Nieuws en staat Gazet van Antwerpen er erg slecht voor: min vier procent.

Bron : Kwaliteitsgazet De Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Uncle Syrie wants you !

Ik roep alle nieuwe moslim -hangbelgen op om zo snel mogelijk het land B te verlaten om de rangen te versterken van uhunSyrische broeders.

Help mee aan een rechtvaardige strijd. Met hun ervaring om de boel op stelten te zetten, hun gemis aan respect voor alles en nog wat, daarbij nog een grote smoel opzetten, het uidagen en manipuleren van het angstigr gezag  : zij hebben  zelfs geen wapens nodig.  Hun arrogantie en rotmentaliteit kan er voor zorgen dat het regeringsleger of de rebellen het vlug opgeven, omdat ze het kotsbeu zullen worden en nog een groter onveiligheidsgevoel krijgen dan heden het geval is.

Komt aub niet meer terug, zodat wij in Brussel, Antwerpen en de andere grootsteden opnieuw de beschaving kunnen invoeren.

René

*****

3M verdient een tweede kans volgens Mijnheer Mieke van Hecke 

Vanhecke heeft zeker nooit kinderen gehad ? Dus automatisch geen kleinkinderen.

 En dat mens positioneert zich als hoofd van het katholiek onderwijs. Wel ze mogen er fier op zijn. En zíj in de eerste plaats, wat een verwaand creatuur.

De slachtoffers hebben de doodstraf gekregen en de ouders levenslang lijden en verstikken in hun verdriet dat nooit overgaat. Ik kan er van meepraten : in het katholiek onderwijszijn de leerkrachten er niet voor de kinderen, maar de ll. voor de leerkrachten : ze vertegenwoordigen enkel een getal, en hoe hoger de cijfers, des temeer kraaien ze.

Ik erger mij al jaren mateloos aan de uitingen van dat mens, ze waant zich heiliger dan de Paus.  Hopelijk haalt de petitie iets uit, anders zie ik die criminele niet meer lang tussen de nonnetjes verblijven: ze zullen haar wel een kopje kleiner maken, de verslagen ouders en de woedende menigte die achter hen staat.

Christina

*****

Spaanse verpleegsters

Bij internationale competities, lang geleden, kwam ik veel in contact met Spanjaarden.

Wereldwijd was de voertaal daarbij Engels en aangezien het algemeen bekend was dat polyglottisme in Spanje een weinig voorkomend verschijnsel is, werd de “briefing” zo simpel mogelijk gehouden. Verder werd na elke zin gevraagd of zij het begrepen hadden, waarop dan door heel het “squad” zo enthousiast “ja” werd geschud dat hun hoofd er bijna afviel.

Als de volledige uitleg van de oefening gegeven was werd er aan de deelnemers gevraagd: “Heeft iedereen de oefening begrepen?” Waarop het Spaanse team in koor reageerde met “¿Que?”.

En geloof me vrij, het waren zeker geen Manuels van Barcelona.I k vraag me af wat dat gaat worden met die verpleegsters als zij Vlaams moeten spreken.

Wes Hardin

*****

Mijnheer Mieke Van Hecke

Met stijgende verontwaardiging heb ik dat artikeltje gelezen van madame Mieke Van Hecke het opperhoofd van het katholiek onderwijs. Vooral het woordje VERDIENEN deed mij stijgeren. Dus als ge kinderen laat verhongeren in de meest gruwelijke omstandigheden dan kunt ge iets VERDIENEN. Voor mij heeft het woordje VERDIENEN een heel andere betekenis. Een monster in mensengedaante dat onnoemelijk leed heeft veroorzaakt aan zijn slachtoffers en hun nabestaanden kan en mag niets VERDIENEN. Ik zou die madame ....(scheldwoord niet voor publicatie vatbaar) hare smikkel eens willen zien en haar commentaar horen als zij getuige zou geweest zijn de verschrikkelijke doodstrijd van deze onschuldige meisjes .

René

*****

Vilvoorde en de Franstalige onderzoeksrechter

De echte verantwoordelijken zijn de "Vlaamse " politiekers van de regeringspartijen die dit allemaal goedkeuren. De Walen en de Franstaligen pakken wat hun door die "Vlaamse" politiekers toegelaten wordt van te pakken.

Ludo

*****

Burgemeester van Vilvoorde.

 Dit zijn de voorweeën van de splitsing BHV.  De burgemeester zal aan den lijve ondervinden dat hij z'n sjerp zal mogen afgeven, punt. We zijn nog niet aan de nieuv patatjes.

Christina

*****

Natuurwet

Alles heeft zijn tegengestelde : water vuu , noord en zuid, man en vrouw, enz. Aan alles is een positieve en een negatieve kant. De natuur zoekt steeds zijn evenwicht maar als dat evenwicht wordt verstoord, kun je het ergste verwachten.

In onze huidige maatschappij is dat evenwicht duidelijk verstoord. Ik heb de indruk dat de straf voor een verkeersovertreding veel zwaarder is dan het afslagen van politie-inspecteurs zodat ze werkonbekwxaam zijn. Het evenwicht is volkomen zoek, dank zij onze super moderne beschaving die overloopt van begrip en straffeloosheid.

Wat in Vilvoorde gebeurde, is niet meer normaal te noemen. Die verantwoordelijke  voor het vrijlaten van tuig in de hoogste graad is een beslissing die je niet meer normaal kan noemen. Handelde hij uit angst of door een politiek-correcte druk ? De politie wordt hier opnieuw in zijn hemd gezet.

Wat hebben onze waakhonden nog te betekenen, wat stellen ze nog voor ? De Politie heeft meer dan ooit bescherming, steun en een herwaardering nodig. Dat kan natuurlijk niet, zolang de korpsen afhankelijk zijn van politiek of bibberende van angstzwetende justitie-gezaghebbers.

Als inspecteur op rust kan ik me inleven in de frustratie van mijn ex-collega's in Vilvoorde. Ik wens hen veel sterkte toe in deze abnormale multiculturele tijden. Maar hoe dan ook, het evenwicht zal zich herstellen, dat is een natuurwet. PS, SP-a + gGoen serieuze klappen geven bij de verkiezingen zou al een stap in de goede richting betekenen.

René

*****

 

No sharia : in het blootje

 

http://www.hln.be/hln/nl/1306/Londen-2012/article/detail/1479977/2012/08/02/Topless-meiden-protesteren-in-hartje-Londen-tegen-islam.dhtml

 

Ronny S.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!