Angeltjes
21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HC Strache beschuldigd van anti-semitisme, zet puntjes op de i

 

 Op zijn Facebookpgina plaatste HC Strache, de FPO-voorzitter deze spotprent die hem de beschuldiging opleverde van anti-semitisme.  De prent spreekt voor zichzelf : de dienstbare ober (de regering) verzorgt de dikke bankier met kip, wijn en taart en het mager volk zit aan met een klein bordje met een bot.  Tja ... wie betaalt de financiële crisis ?  Dat zijn toch de belastingbetalers.

In onderstaande vertaalde tekst reageert Strache op de zoveelste lage beschuldigingen.

Soms verlies je totaal het geloof in de rationaliteit van politieke concurrenten en een aantal journalisten. Jarenlang heb ik kritiek uitgeoefend op de almacht van het bankwezen, dat zich verrijkt ten koste van de burgers. En als ik een link naar een cartoon plaats die een andere gebruiker heeft gepostword ik plotseling beschuldigd van anti-semitisme.  Omdat de prent herinneringen oproept aan een verleden waar wij gelukkig van verlost zijn. Dit is meer dan perfide. Immers, ik was de enige Oostenrijkse partijleider die de Joden van Wenen in bescherming genomen heb wanneer Israël aangevallen werd door de Weense socialistische voorman Al Rahwi (SPO).

En het was ook ik die de Israëlische vice-minister Kara welkom kon heten als mijn gast in Wenen. Wij, de FPO, bemidellen ook in de huidige geschillen tussen Joden en Palestijnen in Hebronzoals zelfs door de New York Times wordt medegedeeld. Als ik kritiek uitoefen op de financiële sector, dan treft die niet joden, noch christenen, noch moslims, boeddhisten en atheïsten, maar uitsluitend de kaste van hebzuchtige bankiers die niet genoeg krijgen van het vullen van de eigen zakken.  Ik heb twee versies gevonden van deze cartoon, een met Italiaanse tekst en een in het Engels.

En voor voor de goede orde: ik tolereer geen antisemitime. Een beetje meer gevoel voor rechtvaardigheid en kwaliteit van berichtgeving zou zowel bepaalde journalisten als politici sieren.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geit heeft het gedaan

 

 

Wij vonden bij onze collega-blogger Athea volgend intrigerend bericht :

In Nigeria heeft de politie een geit opgepakt. Het dier wordt er van verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd.

De geit, volgens de 'persoonbeschrijving' zwart en wit gekleurd, werd in de deelstaat Kwara bij de kraag gevat door een burgerwacht. Volgens leden van de burgerwacht was het dier aanvankelijk evenwel een overvaller die zich, bij wijze van zwarte magie, getransformeerd heeft in een geit. De verdachte voltrok dit huzarenstukje nadat hij was betrapt bij het gewapenderhand stelen van een Mazda 323.

"Eén dader kon ontsnappen terwijl de andere zich had omgetoverd in een geit", aldus Tunde Mohammed van de politie van Kwara. "We kunnen het verhaal niet bevestigen, maar feit is, dat we de geit hebben opgepakt", aldus nog de woordvoerder. (br.hln)

http://blog.seniorennet.be/athea/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 augustus 2012 (1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

3M en de Klaartjes

Wat de Klaartjes blijkbaar nog niet weten is , dat er geen sprake kan zijn van een tweede kans voor 3M , die heeft ze al gehad.

3M werd in 1989 veroordeeld voor de verkrachting van 5 tienermeisjes, kreeg 5 jaar hotel, de houten lepe , maar door de menslievende bemoeizucht van de wet Lejeune kwam ze vrij in '92.

Dank zij dat diep weloverwogen menselijk gebaar van begrip en medelijden stierven 4 jaar later Julie en Melissa. 3M zit dus aan haar 3de kans, de Klaartjes kunnen niet tellen.

René

*****

Wat hebben die arme zusters der Arme Klaren toch misdaan ?

Geregeld lees je nijdige reacties op het voornemen der zusters Arme Klaren in Malonne om Michelle Martin op te nemen in hun klooster. Dat is een dwaze houding vind ik : Michelle Martin vrijlaten is onvoorstelbaar dom. Maar àls het gebeurt, zouden de voorgenoemde kritikasters haar dan in hun buurt willen laten wonen ? Of in een van de appartementen van hun woonblok ?Als de zusters haar willen opnemen, zit MM bovendien nog onder toezicht, wat niet het geval zou zijn mocht ze vrij rondlopen in de wereld. Ik vind het integendeel heel dapper van die zusters om dat mens (?) te willen opnemen, en de kritiek op hen daarom volkomen misplaatst. Trouwens, zou er misschien door bepaalde overheidsdiensten geen druk uitgeoefend kunnen geweest zijn op de zusters om MM op te nemen ?Maar uiteindelijk is de enige die hier ons misprijzen verdient, de overheid die zelfs maar overweegt om zo iemand op de bevolking los te laten.

Wim

*****

30 jaar is 30 jaar

Natuurlijk is deze hele affaire onverkwikkelijk en lokt zij terecht reactie uit, toch moet worden opgemerkt dat het boekdelen over de intelligentie van de menschen spreekt dat dit "fait divers" 5000 mensen op de been kan brengen, terwijl een anti-islambetoging, waarvan de verspreiding nu reeds een nefaste invloed heeft op welzijn en welstand van iedere autochtoon, een nefaste invloed die in de toekomst alleen maar in intensiteit zal winnen, in het beste geval kan of zou kunnen rekenen op een opkomst van enkele schamele honderden.

Fred

*****

En nu zuster Klaartje ?

Voor de pedofiele moordenaar en zijn vrouw, beiden psychopaat :  één straf, nu nog uit te voeren, de strop.

Dutroux en zijn vrouwmens uit hun cel slepen en opknopen. Laat ons niet vergeten dat het vrouwmens de honden van de pedofiel eten gaf maar twee kinderen een zeer gruwelijke dood (het waren nog KINDEREN) liet sterven door ze te laten omkomen van honger en dorst.

De hele bende die erbij betrokken was,  opknopen. In een echte democratie zoals de USA (niet die van de door fraude gewonnen) Hussein Barack, zou ongedierte zoals de twee Dutroux's geen kans op wat dan ook krijgen.  Nogal rechtvaardig dacht ik.

Martin V. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zitten weinig violisten, dichters en beeldhouwers in de cel

 

Nederland wordt steeds dommer


Domheid en onfatsoen zijn eerder regel dan uitzondering. Om dat tegen te gaan is meer cultuureducatie nodig. Dat betoogt Mathieu Weggeman, lid van de Nederlandse Raad voor Cultuur.

Er zitten immers weinig violisten, dichters en beeldhouwers in de cel. Het gaat in culturele zin niet goed met Nederland. Domheid en onfatsoen zijn eerder regel dan uitzondering. Bovendien versterken die twee elkaar, waardoor de snelheid waarmee ons beschavingsniveau achteruit holt, alsmaar toeneemt.

Ook in de cultuurconsumptie slaat de domheid toe. Denk bijvoorbeeld aan operazangeressen en violistes die in softporno-houdingen op de hoes prijken. Literatuur en beeldende kunst worden tegenwoordig pas literatuur en kunst als de schrijvers of makers mediageniek zijn en er een spannend verhaal over kunnen vertellen in een praatprogramma. Toen iemand ooit aan Schubert vroeg wat hij met een bepaald pianostuk eigenlijk bedoelde, antwoordde de componist: 'Ik speel het nog een keer.'

Televisie
Onze vaardigheid in onfatsoenlijkheid wordt vooral gestimuleerd door voorbeeldgedrag op televisie. Journalisten en cabaretiers gaan daarin voor. Liggend op het podium doet de ene grappenmaker alsof hij de koningin vingert. Een andere grapjas merkt op dat, gelet op het wapenarsenaal waarover Anders Breivik beschikte, de opbrengst toch wat magertjes is.

Het is tien jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. De tv-journalisten Pauw en Witteman besteedden er in hun programma aandacht aan, onder meer met de herhaling van een fragment van het programma Business Class waarin Harry Mens - een goede kennis van Fortuyn - Wouter Bos interviewt. Mens vraagt de voormalig vicepremier op een gegeven moment: 'Bent u een nicht?' Daarmee sloten P&W hun Fortuyn-herdenking af. Het onfatsoen in het ene programma wordt als vermaak nog eens opgediend in het andere.

Het voorbeeldgedrag in dit soort programma's en in nog leukere series als Jackass, Spuiten & Slikken, Oh Oh Cherso en New Kids, gevoegd bij de vrolijke ongemanierdheid van de professionele grappenmakers, stimuleert nieuwe vormen van grensoverschrijdend onfatsoen. Maar doet die maatschappijverruwing zich niet overal in Europa voor? Misschien, maar Nederland spant de kroon.

Kijk maar eens naar Franse talkshows of Duitse actualiteitenprogramma's. Das Philosophische Quartett is een programma dat regelmatig op zondagavond op 'Duitsland 2' te zien is. Een uur lang praten de filosofen Peter Sloterdijk en Rüdiger Safranski samen met twee gasten over één onderwerp. De studio zit vol en de kijk- en waarderingscijfers zijn hoog.

Liefde
Om de toenemende domheid te pareren, biedt het perspectief om terug te keren naar onze van oorsprong Rijnlandse werkcultuur waarin de liefde voor het vak groter is dan de liefde voor het geld. De implicatie daarvan is dat eerst in serieuze, 'pretpakket-vrije' opleidingen en daarna in meester-gezelrelaties vakdeskundige professionals worden gekweekt. Het betekent ook: het aanstellen van vakdeskundige leidinggevenden die het werk op de vloer kennen omdat ze het vroeger zelf hebben gedaan. Dokters moeten leiding krijgen van een dokter, ingenieurs van een ingenieur.

Er zijn veel onderzoeken waarin is aangetoond dat organisaties die worden geleid door inhoudsdeskundigen tot betere prestaties komen dan concurrenten die worden gemanaged door varianten van masters of business administration. Van het herwaarderen van het belang van vakdeskundigheid, zowel op de vloer als bij de leiding, mag in Nederland een aanzienlijke reductie van domme fouten worden verwacht.

Het onfatsoen kan te lijf worden gegaan door in het onderwijs veel meer tijd en aandacht te besteden aan kunst en cultuur, te beginnen op de basisschool. Niet alleen als apart vak, maar vooral geïntegreerd in alle andere vakken, zowel in de alfa-, gamma- als bètavakken. En niet alleen kunst en cultuur ontdekken door die te ondergaan, zelf te maken of te reproduceren. Maar óók door filosofisch te reflecteren op de betekenis van klassieke én moderne kunst- en cultuuruitingen. Het uit het hoofd voordragen van The Tyger van William Blake (als onderdeel van het vak Engels) is even relevant als het met elkaar in socratisch gesprek gaan over de waarde van Marina Abramovic's performance The artist is present (bijvoorbeeld bij biologie). Een dergelijke leerlijn kan ononderbroken vervolgd worden in het voortgezet onderwijs, gedifferentieerd naar niveau.

De ruimte voor die investeringen in kunst en cultuur kan op school worden gevonden door de tijd en middelen die nu voor sportonderwijs beschikbaar zijn, aanzienlijk te reduceren. Sporten kan immers met een gerust hart aan de florerende sportmarkt worden overgelaten; het bedrag dat jongelui uitgeven aan sportattributen, sportkleding en sportschoenen is een veelvoud van het geld dat ze besteden aan kunst en cultuur.

Verantwoordelijkheid                                                 

Van de andere kant moeten kunstenaars, kunst- en cultuurinstellingen - waartoe ook de publieke omroepen behoren - meer verantwoordelijkheid nemen voor het bestrijden van onfatsoen en hufterigheid. Daartoe zouden zij in samenspraak met pedagogen en didactici een actiever cultuureducatiebeleid moeten ontwerpen en uitvoeren, zoals ook wordt bepleit in het recente, gezamenlijke advies van de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur.

'Cultuureducatie draagt bij aan de vorming van belangrijke vaardigheden zoals analyseren, creëren en reflecteren', zegt het adviesrapport. Met name van reflectie, binnen een door kunst en cultuur gevormd referentiekader, mag verwacht worden dat deze de behoefte aan onfatsoenlijk gedrag vermindert. Er zitten immers weinig violisten, dichters en beeldhouwers in de cel (anders dan om politieke redenen).


http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3303281/2012/08/19/Nederland-wordt-steeds-dommer.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 26 augustus 2012 : *Omver en Erover*

 

 

Op het moment dat het voor Vlaanderen nefaste BHV-akkoord door het parlement gejaagd werd, en na onze Vlaamse feestdag, komt deze oproep van de vzw IJzerwake om opnieuw (of voor het eerst) aanwezig te zijn in Steenstrate. Onze gastspreker dit jaar: de ere-burgemeester van Lennik die nooit heeft toegegeven in het BHV-dossier: Willy De Waele. Voor de publieke opinie die meent dat het dossier BHV 'opgelost' is, zoals de grote meerderheid van de pers en politici ons willen doen geloven, zal zijn toespraak een wrange nasmaak laten.

De regering Di Rupo, gesteund door de drie kniebuigende Vlaamse traditionele machtspartijen, heeft op alle vlakken de Vlamingen in een houdgreep. Communautair betalen we het gelag met een BHV-regeling die de vele jaren strijd schaamteloos tot niets herleidt. In het gerechtelijk arrondissement betalen de Vlaamse balies en advocaten het gelag.

Op het financiële vlak worden de Vlamingen uitgeperst als citroenen met taksen en belastingen allerhande. De regeringsleider weet dat hij in Vlaanderen geen verkiezingen moet trotseren, en dat de buit dus vooral richting Wallonië en francofoon Brussel moet gaan… En de Vlaamse slippendragers gaan hem vrolijk achterna, volledig wereldvreemd aan de pandoering die hen hopelijk wacht in oktober wanneer gemeenteraadsverkiezingen een nationale afrekening zullen worden met de federale regering.

België moet omver, en Vlaanderen moet erover getild worden. Alleen al economische motieven, die door de crisis steeds meer ingang vinden bij de Vlaamse bedrijfsleiders, de middenstanders en de arbeidende bevolking vormen een voldoende argument om Vlaanderen dringend fiscale autonomie toe te kennen, en bij gevolg echte zelfstandigheid. Deze autonomie zal leiden tot echte verantwoordelijkheid voor een correcte begroting, een duurzaam beleid en een duidelijk gezag. Het zal Vlaanderen een eigen gelaat geven, en de mogelijkheid om in Europa zijn bestaan als natie te legitimeren. Nu de IJzerwake plaats vindt op de laatste zondag van de grote vakantie is het voor velen misschien voor het eerst een mogelijkheid om aanwezig te zijn.

Wij zullen er zijn : "Omver en Erover", een leuze die ons bij Angeltjes uit het hart gegrepen is.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malonne

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers durven doen, wat velen hier niet durven denken

 

In Zwitserland worden beslissingen genomen, die hier de banvloek van heel de politiek-correcte meute en van het spionnencentrum zouden oplveren.  Geef toe, de Zwitsers durven wel.  De kantons zien er geen graten in om harde maatregelen te nemen om de misdaad te bestrijden, om mogelijke criminele feiten te verhinderen. 

Asielzoekers worden er niet met fluwelen handschoenen aangepakt, criminele asielzoekers krijgen zelfs betredingsverbod tot bepaalde plaatsen.  Dorps- en stadscentra worden voor asielzoekers, die iets op hun kerfstok hebben, verboden terrein. 

In Kreuzlingen, Thurgau, werd een groot gedeelte van het centrum verboden gebied voor criminele asielzoekers verklaard.  De politie patrouilleert er regelmatig om overtreders te vatten.  Wie betrapt wordt, mag sito presto naar de gevangenis.  Soms wel voor een periode van 3 jaar.  Sinds die maatregel van kracht werd, is het aantal diefstallen spectaculair gedaald.  Bovendien heeft het ook een ontradend effect.  In het asielcentrum weet iedereen dat het gevaarlijk kan zijn in de binnenstad te gaan “winkelen”. 

Eind juli van dit jaar werden al 154 criminele asielzoekers bedacht met een betredingsverbod; men vergelijjke met 2010 waar er slechts 3 potentiële misdadigers een verbod uitgereikt kregen. 

Een enquête toonde aan dat 93% der geconsulteerden het met deze maatregel eens is – 7% vindt dat gelukzoekers het recht hebben inbraken te plegen en zichzelf te bedienen. 

Dat Filip Dewinter daar nog niet op gekomen is…  Tja, dan moet de politie wel mogen arresteren, dan moet het gerechtelijk apparaat straffen durven uitspreken en laten uitvoeren, natuurlijk ... 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superrijken verbergen 17.000 miljard euro voor fiscus

 

(Belga) Wereldwijd heeft de elite van superrijken minstens 21.000 miljard dollar of zo'n 17.000 miljard euro ondergebracht in geheime belastingparadijzen, geld waarvoor ze dus niet moet opdraaien bij de fiscus. Dat blijkt uit een omvangrijke studie door James Henry, voormalig hoofdeconoom bij consultant McKinsey en nu werkzaam voor de Britse organisatie 'Tax Justice Network'. De Britse omroep BBC maakt de resultaten van de studie vandaag bekend. 

Het cijfer van belastingontduiking is gigantisch :  volgens de auteur van de studie gaat het bovendien om een voorzichtige schatting. Hij gelooft dat de belastingontduiking de helft hoger kan liggen. Voor zijn studie maakte Henry gebruik van gegevens van de Bank voor Internationale Betalingen, het IMF, de Wereldbank en van nationale data. Er werd ook enkel rekening gehouden met financiële activa, en niet met vastgoed of luxegoederen als wagens of yachten. De organisatie Tax Justice Networks voert al jaren strijd tegen het ontduiken van belastingen. "De verloren belastinginkomsten zijn immens. Ze zijn groot genoeg om een wezenlijk verschil te kunnen maken voor de financiën van heel wat landen", aldus Henry op de Britse omroep BBC. "Maar aan de andere kant is deze studie ook goed nieuws. De wereld beschikt zo immers over een belangrijke reserve die kan dienen als oplossing voor heel wat van onze problemen". (KAV)
 
Bron: http://yahoo.skynet.be/nieuws/economie/artikel/897826/superrijken-verbergen-000-miljard-euro-voor-fiscus

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Als ik hier in Parijs al die mensen zie rondlopen, zich haastend naar hun werk, als ik denk aan hun luizige leventjes, aan hun saaie ritten met de metro, aan hun vrouwen die hen bedriegen, aan hun onwetendheid, dan heb ik alles behalve spijt van mijn keuzes. Ik heb in de gevangenis gezeten, maar daar heb ik duizend levens geleefd - door boeken te lezen – en ik heb de ware aard van de mens leren kennen.
 
Alain Caillol, 1942 - , Frans crimineel en ontvoerder van de Belgische top industrieel Baron Empain
 
*****


‘Wat kan het ons schelen, in welke eethuizen Nathalie Verlinden het liefst op zakenlunch gaat? Of dat Mieke Boeckx geen liefhebster is van cervela? Met alle respect: laat dit soort nieuws over aan de gespecialiseerde ‘boekskes' en nichebladen van Menzo tot Dag Allemaal. Ik gun die mensen ook iets.'
 
Johan Sanctorum, 1954 - Vlaams cultuurfilosoof, publicist en criticus.
(Over de oppervlakkigheid en trivialiteit in de weekendbijlagen van de “kwaliteits” kranten.)

 

 


20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neen, belgië is Rusland niet.

 

Soms lijkt het er op dat na het verdwijnen van de dictatoriale Sovjet-Unie het land B de fakkel heeft overgenomen inzake staatsbemoeienissen met het leven en de zaken die burgers ondernemen. Verder zien wij weinig verschil tussen de Sovjet-Unie en de huidige Russische Federatie : de mocratie is nog steeds een fabel,  maarde rijke gangsters  mogen officieel op de voorgrond treden.

Voor het overige moeten wij toegeven dat er nog flinke verschillen bestaan met het land B.

Russische Federatie

Garry Kasparov, Russisch opposant en voormalig wereldkampioen schaken, is door de politie ondervraagd. Hij wordt beschuldigd in Moskou een politieagent te hebben gebeten. Op dat misdrijf staat een straf van vijf jaar werkkamp.

Land B

De 27-jarige man sinds januari uit de gevangenis die afgelopen vrijdag werd opgepakt nadat hij agenten van de Brusselse lokale politie had geslagen, is na zijn verhoor door het Brusselse parket vrijgelaten. Bij het incident raakten twee agenten gewond. Zij kregen slaag van de twintiger en van een drietal jongeren.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 augustus 2012

NVA: een Belgische partij zoals een andere 

De structurele verandering van protestpartij tot machtspartij maakt van de NVA een gewone systeempartij. Hun electoraal opportunisme laat hun aanvankelijke boodschap verwateren op zulk danige wijze dat ze inhoudloos alle richtingen uitgaat. Het groeiend succes van NVA kwam er door het matigen van hun Vlaams-zijn.

Elke dag neemt BDW meer en meer afstand van wat hun succes inhield, nl. opkomen voor Vlaanderen. Enerzijds het verkondigen van tegen het cordon sanitaire te zijn maar anderzijds het demoniseren van een andere Vlaamse partij. Verscheidene contacten brachten aan het licht dat de rancuneuze afkeer van BDW voor bepaalde personen van die andere partij nu ook wordt opgemerkt door kiezers en mandatarissen die zich tot de NVA bekeerden. Deze personen bemerken verbijsterd dat de NVA naar het politieke midden opschuift en meer en meer water in de wijn doet.

De ambitie om na 2012 in zoveel mogelijk gemeenteraden te zetelen noopt BDW en zijn acolieten tot “salonfähigheit” om toch maar te behoren of het aanleunen bij de zgn. traditionele partijen. Dit leidt dan tot een ideologische ontmanteling. NVA gaat voor het ogenblik niet verder dan het aanklagen van het huidige politieke systeem maar wil niets veranderen aan het systeem zelf. Omdat ook de media ervan overtuigd is dat de NVA de Belgische constructie bestendigd mogen haar parlementsleden, zoals de Heer Francken, regelmatig een mediatiek optreden doen met punten die ze afsnoepen van de door BDW zo geminachte partij.

Lokaal bekeken heb ik nogal opgekeken tijdens de voorstelling van de NVA in Lubbeek. Zo nam hun lijsttrekker woorden in de mond zoals “ het ontvetten van het in de gemeente werkzaam personeel”. 

Eddy Elyn

*****

Beteugeling van pepperspraygebruik

Bij het bekijken van de facie van Jos Van Velpen en zijn strijd voor nog meer beschaving, moest ik onwillekeurig denken aan een fragment uit een komische film van Leslie Nielsen.

Een man met lang wit kleed, drager van een bommengordel en een automatisch wapen, stapt ongehinderd voorbij het veiligheidspersoneel van een luchthaven . Achter hem stapt een oud armzalig gekleed vrouwtje, gebogen zoekt zij steun met een wandelstok. Zij wordt hardhandig aangepakt tegen de muur geplaatst en afgetast.

Ik vraag me af of die Van Velpen de neiging zou krijgen om daar mee te lachen, ik denk het niet, want hij en zijn rechtenvandemens-ploeg gaan de scheppers worden van dat soort toestanden.

René

NvdR Angeltjes : Van Velpen, lachen ?

*****

De staatsschuld

Ik kreeg net de vraag waarom de regering ons opzadelt met een gigantische schuld.

Wel, wat zich nu afspeelt is zeer ernstig en listig, met het oog op de onvermijdelijke splitsing om deze landsdelen leefbaar en bestuurbaar te houden, is wallonië, onder impuls van het hof en met medewerking van vooral de CD&V, maar alle traditionele partijen werken er aan mee, bezig  belgië en dus ook Vlaanderen met een gigantische schuld op te zadelen.

Zoals in een vechtscheiding een van de partners het huwelijk op de valreep nog tracht te redden door de gezamenlijke schuld te doen stijgen, zodat het voor elkeen afzonderlijk onmogelijk wordt om die lasten te dragen, je weet wel, het vertrouwen van de banken, lees hier buitenland.

Indien de ex toch doorzet zal hij bloeden.

De staatsschuld stijgt met 800€ per seconde las ik, dus nietsdoen is het motto om de belgische kanker te bestendigen.

Stradi

*****

Het gesjoemel binnen de EU

Finland lijkt het eerste land dat officiel uit zijn natte Euro-droom ontwaakt. Velen met mij denken inderdaad dat het slechts een kwestie van tijd is.
Ik herinner mij de woorden van De Gucht "als Griekenland uit de Euro stapt dan wordt dat een ontwikkelingsland". Was Griekenland vroeger een opntwikkelingsland ? Nooit gehoord indertijd dat Italië, Spanje, Portugal enorme financiele problemen hadden. Maar we moeten eerlijk zijn Het Euro-parlement heeft ook positieve kanten. Verscheidene mensen zijn er beter van geworden. De kuisvrouwen bv. die de kantoren van de Grooote Europese leiders mogen afstoffen, die hun loonzakje is veel beter gevuld dan het mijne indertijd. Indien wij het fijne mochten kennen, achter de schermen van hun bemoeizucht, de legale diefstallen, de vriendjespolitiek, wij de Guilliotine terug uit de musea zouden halen.

Zou Angeltjes niet in staat zijn om die verborgenheden des volks te onthullen ?

René

*****

En nu zuster Klaartje ?

Geachte redactie, Het Martin monster heeft een boemerang effect geschapen dat de Klaartjes van Malonne geheid slapeloze nachten gaat bezorgen.

De Burgemeester (denkende aan zijn sjerp uiteraard) heeft via de Provincie Namen laten weten dat hij niet langer de kosten wil/kan dragen voor de bewaking van het klooster en zijn inhoud wegens de hoge kostprijs (reeds meer dan 40.000 euri) De federale van haar kant liet ijlings weten dat ook zij niet bevoegd is voor de bewaking en de kosten in deze

.Aldus worden de nonnetjes in hun hemd gezet want zij zullen zelf voor eventuele bewaking van hun lijf en dit (eventueel) van M.M. moeten opdraaien. Dit zou "kunnen" betekenen dat de Klaartjes om het eigen vel te redden het kruis van schouder wisselen en hun "vergeven en vergeten" mentaliteit t.o.v. een sluwe medogenloze kindermoordenares herzien.

De vele terechte protesten van verontwaardigde burgers tegen een vervroegde vrijlating van deze duivelin hebben dan toch een effect gehad. Het is dan ook te verwachten dat de arme klaartjes het zekere voor het onzekere gaan inruilen, een"passende" verklaring gaan uitvogelen en M.M. terug naar afzender sturen.

mvg - Senior

*****

Miss World 2012

Net een frêle poppetje dat goed op haar plaats zou zijn in het "Oranje theehuis" van Savat.

Victor van Vosselaer

*****

Kraantjeswater?

Geachte redactie. Dat het enkele dagen buitennissig puffen en zweten wordt is nu wel duidelijk en dikwijls gezegd en herhaald geweest. Rampenplannen, voorzorgsmaatregelen, preventie en al wat civiele bescherming betreft is in opperste staat van paraatheid. De "overheid" waakt over onze gezondheid want de zon en de hitte zijn nu onze vijand nr1!

Voldoende drinken en zware inspanningen (zoals politieke meetings en good news shows) vermijden. Wat me echter in deze weer opvalt is de ijver waarmede bejaarden en hulpbehoevenden aanbevolen wordt voldoende vocht tot zich te nemen. Om dit te accentueren worden er op T.V. beelden getoond van verzorgers die kwistig flessenwater uitdelen van diverse merken al naar gelang de zender. Flessenwater ? waarom ? Er wordt ons met de hand op het hart verzekerd dat het kraantjeswater goed en zelfs beter is dan hetflessengedoe èn...bovendien stukken beterkoop.  Waarom wordt dat niet getoond ? Of zou hier "verdoken" reclame spelen ? Ik durf het niet te geloven, zo is onze correcte berichtgeving niet.

mvg - Senior

*****

Knappe verkiezings-reclamespot - Politieke inhoud : zero

Verandering en NVA in een en dezelfde zin. Lef hebben ze in alle geval wel.

Fred

*****

EUUSSR

Als je geconfronteerd wordt door DE ziekte van je partner heeft heel veel waar je mee bezig was geen of weinig waarde meer. Het zal je tijd wel duren, maar automatisch lijkt het wel, gaat je zoektocht naar het behouden of verbeteren van onze persoonlijke en maatschappelijke leefomgeving als familie of natie verder. Maar er wordt elders gezocht naar antwoorden, zo ook waarom geen adequate genezingswijzen gevonden zijn voor een ziekte die veel jong pensioengerechtigden treft.

Zouden die ongekozen smeerlappen van de EU de farmaceutische industrie haar gang laten gaan nu de uitbetalingen van de pensioenen in het gedrang komen?

In die zoektocht naar antwoorden kom ik dan verenigingen van natuurkundigen tegen waarvan ik het bestaan niet kende, maar waarvan de aanhang zich geconfronteerd ziet met tegenwerking vanuit de EU, tiens, waar hebben we dat nog gehoord. ? 

Nog immer actueel, maar ingehaald door de verkiezingen in Frankrijk, blijkt ook in die middens het gevaar dat de EU voorstelt, goed aangevoeld te worden. Dr. Rath tijdens een betoog afgelopen maart in Berlijn ! Klare en duidelijke taal in zijn slotrede (18') : http://www.youtube.com/watch?v=ELmjN9s97OY&feature=plcp

Met zijn politieke conclusies hoef je niet akkoord te zijn, in deze rede was ik ontroerd door verwijzing naar de geschiedenis van de Duitse natie die hij niet meer herhaald wenste te zien. En in die optiek heeft hij het bij het rechte eind, alle tekenen wijzen op een komende oorlog als we van die gevaarlijke parvenu’s niet los komen.

De doelstelling van de vereniging kan niemand onberoerd laten;

* Wij zijn vastbesloten om miljoenen mensenlevens te redden van kanker en andere in grote mate te vermijden ziektes.

* Wij zijn vastbesloten om het miljardenbedrog van de farmaceutische industrie, die leeft van het in standhouden van ziekten als afzetmarkt voor geoctrooieerde farmapreparaten, te beëindigen.

* Wij zijn vastbesloten om middelen die daardoor vrijkomen, in de volgende jaren alleen al ettelijke miljarden euro's, te gebruiken voor het oplossen van de meest nijpende problemen van de mensheid. Daartoe behoren honger, epidemieën, analfabetisme, massale werkloosheid, milieubescherming en andere globale uitdagingen.

* Wij zijn vastbesloten om onze kinderen en kleinkinderen tegemoet te treden en te zeggen, "Toen we de hele omvang van de farmaceutische investeringshandel zagen, engageerden we ons. Onverschilligheid was geen optie meer. Wij hebben ons ingezet om jullie, de generaties na ons, een gezonde, vredevolle en rechtvaardige wereld te schenken".

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 855)

 

 
 
Er gaat geen maand voorbij of de luchtvaartspecialisten van onze politiek correcte kranten schrijven een of andere onzin over de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. De ene maal kunnen we lezen dat de werkdruk bij het personeel veel te hoog ligt waardoor de veiligheid in gevaar komt. Een andere maal blijkt het dat er blijkbaar onderhoudsproblemen zijn met de vliegtuigen waardoor de veiligheid van de reizigers in gevaar komt. Vorige week was het opnieuw prijs en zouden verschillende Ryanair vliegtuigen noodlandingen hebben moeten maken omdat de maatschappij wil besparen op de dure brandstof en de piloten met te weinig brandstof de lucht instuurt.
 
In werkelijkheid was er natuurlijk niets abnormaals gebeurd.
 
Enkele van de talrijke dagelijkse Ryanairvluchten op Spanje hadden als bestemming Madrid. Door hevige onweders in de buurt van de luchthaven had de verkeersleiding enkele Ryanair vliegtuigen in de zogenaamde "holding" gestuurd. Daar er geen verbetering kwam werd er beslist om de toestellen te laten uitwijken naar Valencia. Daar was het echter zo druk dat de toestellen opnieuw in de "holding" werden gestuurd. Toen de wettelijk voorziene brandstofreserves nogal krap werden, vroegen de piloten voorrang van landing en kregen die zoals gebruikelijk ook. Beide toestellen landden perfect normaal. Einde verhaal.
 
Maar zoals steeds profiteerden enkele zogenaamde luchtvaartspecialisten van deze incidenten om ronduit leugens te verspreiden. Het Nieuwsblad meende het zelfs de moeite waard om er een hoofdartikel aan te wijden. Ryanair werd ook in de andere politiek correcte kranten zwaar aangepakt. Van het vliegen met bijna ledige brandstoftanks tot het "gierige management" dat piloten met de weinig brandstof de lucht instuurt tot het creeren van gevaarlijke situaties voor de reizigers kortom het kon niet op. De werkelijkheid is volgens ons totaal anders.
 
Michael O'Leary, de grote baas van Ryanair, is tegen iedere vorm van geldverspilling en tegen het oneigenlijk gebruiken van de inkomstgelden van de maatschappij. Hij meent dat het regelmatig informeren van de pers via persberichten moet volstaan en ziet het nut niet in om grote bedragen te spenderen om luchtvaartjournalisten, in tegenstelling met de traditionele luchtvaartmaatschappijen, regelmatig te pamperen en reizen aan te bieden in business of eerste klasse telkens er een nieuwe bestemming wordt aangevlogen; een nieuw vliegtuig in dienst wordt genomen of de zoveelste miljoenste passagier op een of andere bestemming wordt gevierd. Tijdens deze vluchten zijn de beste spijzen en drankjes steeds overvloedig aanwezig en bij eventuele overnachtingen zijn 5 sterren hotels niet ver uit de buurt.
 
De persmededelingen van O'Leary krijgen slechts aandacht indien men er iets negatiefs kan uit afleiden. De verdraaide berichtgevingen over Ryanair zijn reeds maanden schering en inslag geworden in onze "politiek correcte" bladen.
 
Wij zouden liever zien dat de zogenaamde specialisten aan hun lezers eens zouden vertellen dat bijna al hun bevriende luchtvaartmaatschappijen in de loop der jaren reeds honderden klanten hebben laten vertrekken als passagier en later bij hun familieleden terug hebben bezorgd als vracht. Voor zover heeft Ryanair dat met honderden vliegtuigen dag in dag uit méér dan IOOO vluchten per dag uitvoert nog nooit een dodelijk slachtoffer gehad. Om dus juist steeds met de vinger naar Ryanair te wijzen in verband met mogelijke onveilige handelingen begint steeds  belachelijker over te komen.
 
Het kan bijna niet anders dat één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa, Ryanair, vroeg of laat ook wel eens een ongeval zal kennen. Graag verwedden we vele pintjes dat op die dag de politiek correcte pers, dit voorval als een wereldramp zal behandelen en vragen om snel alle vliegtuigen van Ryanair aan de grond te houden. Een grote vorm van subjectiviteit druipt uit al hun artikels in verband met deze Ierse onderneming.
 
Luk De Wilde, een op rust zijnde oud-luchtvaartmedewerker van Gazet Van Antwerpen, heeft zich blijkbaar niet aangesloten bij de ongeschreven afspraken van zijn collega's. Hij bevestigt de stellige overtuiging te hebben dat in verband met de incidenten van vorige week alles volgens het boekje is verlopen; dat Ryaniar geen enkele fout heeft gemaakt; steeds alle vigerende wetten in verband met brandstofhoeveelheden heeft nageleefd zoals trouwens steeds het geval is en dat de verhalen van zijn collega's kunnen beschouwd worden als "indianenverhalen". Dit alles hebben we met dank genoteerd.
 
Men zegge het voort,
 
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela heeft een nieuw vriendje

 

Na haar stormachtige relatie met de kleine Hongaarse Fransman, heeft Angela een nieuw vriendje, een François met een Hollandse naam.

Het botert niet zo goed als met de voorganger. François Pays Bas is een gulle jongen die niet op de kleintjes let en evenmin op de grote. Miljarden euri wil hij alweer spenderen voor Griekenland, want het is tenslotte niet zijn kapitaal.  Angela is tégen.   Het is hier niet "Mooi en meedogenloos" maar "Moe en Hopeloos". Dat Angela maar oplet : de bijzit van François is een kittig, jaloers wijfje, zoals zijn ex Séglène Royal mocht ervaren, toen zij door toedoen van de nieuwe bijzit haar parlementszetel verloor.

Wordt vervolgd : EU-burgers, let op uw spaarcenten en laat u niet vangen door relationele Story-verhalen van politici.  Dat zijn slechts afleidingsmaneuvres. De dames en heren toppolitici zijn in de eerste plaats machtswellustelingen en knoeiers die de problemen waar wij wakker van liggen, niet aan kunnen.

Populist ? Ik ?  Absoluut, en dan ?  Liever populist dan bedrieger en leugenaar.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moord op Julien Lahaut en nog 't een en 't ander

 

Op 18 augsustus 1950 werd het communistiche Kamerlid Julien Lahaut in zijn woning te Seraing neergeschoten. De aanleiding tot deze wandaad was de kreet "Vive la République" die Lahaut zou uitgeroepen hebben tijdens de eedaflegging van de jonge koning Boudewijn op 11 augustus van datzelfde jaar. De dader(s) zijn tot op de dag van vandaag niet gekend.

62 jaar na de feiten komt deze zaak opnieuw in het nieuws nadat federaal minister van Wetenschapsbeleid Paul Magnette een bedrag van 210.000 euro ter beschikking stelt van het SOMA (zie hieronder) : 160.000 euro wordt dit jaar nog vrijgemaakt en na een intermediair verslag volgt in 2013 de resterende 50.000 euro.

De Senaat droeg het Soma in 2008 op het historisch onderzoek naar de moord op Lahaut voort te zetten. Nadien maakte ook Waals minister van Onderzoek Jean-Marc Nollet er 150.000 euro voor vrij. De eerste fase van het onderzoek vond intussen  plaats.

In de senaat werd voor deze typisch Waals-belgische affaire vooral in de pot geroerd door Vlaamse politici, nl. Pol Van den Driessche (toen nog CD&V, nu Nv-A), Patrick van Krunkelsven (eerst VU, dan Spirit later VLD en Kabouter Drift uit Laakdal en nu zichzelf) en de fotogenieke Vincent van Quickenborne, eerst VU, dan Spirit en nu VLD , eerste vice-loopjongen van de premier en beurzensnijder van de gepensioneerden.

Het SOMA had een bedrag vooropgesteld van 800.000 euro, dat nodig zou zijn om het onderzoek verder te zetten. Vooraleer in te gaan op wat het SOMA is, gaan we focussen op de omstandigheden waarin dit politiek beladen dossier behandeld is geworden.

Wikipedia geeft een vrij accurate beschrijving en we nemen een deel ervan over, met als waarschuwing : dit is wederom belgië op zijn huichelachtigste best. Graven, zogenaamd tot op het bot en tegelijk de feiten terug onderstoppen. Het is een hele boterham maar voor wie geïnteresseerd is in de naoorlogse geschiedenis van dit land, dat nooit het mijne zal zijn, is deze affaire beslist boeiend.

Voor en tijdens W.O.II 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog nam Lahaut als jonge dertiger deel aan de campagne van het Belgische pantserkorps Autos-Canons (ACM) aan het front van Galicië. Hij bracht het tot onderofficier in die campagne en maakte met de ongeveer 400 andere ACM-leden alle avonturen van het korps mee. Hun expeditie groeide uit tot een driejarige odyssee: vertrek per schip naar Petrograd in het najaar van 1915, frontdienst in Galicië in 1916-17, oponthoud in Kiev na de Russische Oktoberrevolutie, per trein dwars door Siberië naar Vladivostok, overtocht naar de VS, propagandatocht van San Francisco naar New York en uiteindelijk Atlantische overtocht naar Frankrijk (Bordeaux, juni 1918). Lahaut heeft geen enkel geschrift nagelaten over zijn deelname aan die driejarige expeditie als oorlogsvrijwilliger in Belgische militaire dienst.

Na de oorlog werd Lahaut secretaris van de metaalarbeiders van de socialistische vakbond in Luik. Hij speelde een belangrijke rol in alle grote stakingen tijdens het interbellum. Ook in de Communistische Partij van België was hij belangrijk leider. In 1941, bij de inval van de nazi- legers in Rusland, werd hij opgepakt door de Gestapo. Hij werd afgevoerd naar het concentratiekamp Buchenwald waar hij door zijn altruïstische houding als bijnaam kreeg: "l'homme qui a le soleil dans sa poche", "de man die de zon in zijn broekzak heeft".

Na WOII

Na de Tweede Wereldoorlog werd hij voorzitter van de KPB, die op dat moment op het toppunt van haar populariteit stond. Hoewel niet de voorzitter, maar wel secretaris-generaal Edgard Lalmand de echte partijleider was, werd de welsprekende tribuun Lahaut een populaire politicus.

Toen prins Boudewijn op 11 augustus 1950 in het parlement de eed aflegde als plaatsvervanger van zijn vader koning Leopold III, een gebeurtenis die het formele einde van de Koningskwestie vormde, werd de plechtigheid verstoord door de kreet "Vive la République". Lahaut werd aangeduid als diegene die dit had geroepen. In werkelijkheid hebben verscheidene communistische parlementsleden - ook Lahaut - dit geroepen. Een van hen, Georges Glineur, verklaarde later dat het zijn stem was, en niet die van Lahaut, die hoorbaar is op de bandopname van de plechtigheid. Het is niet duidelijk of dit incident de oorzaak vormde voor de latere aanslag op Lahaut, maar snel werd aanvaard dat hij werd vermoord omdat hij "Vive la République" had geroepen. Deze thesis werd door Ivan Ollevier[1], een VRT-journalist, in een boek herhaald, en hij stelde daarbij dat niet Lahaut, maar Henri Glineur de gewraakte kreet geslaakt zou hebben.

 De moord op Lahaut

Julien Lahaut werd vermoord nauwelijks een week na zijn vermeende uitroep in het parlement. Op zijn begrafenis waren er meer dan 100.000 rouwenden. Het gerechtelijk onderzoek dat daar op volgde onder leiding van onderzoeksrechter René Loupe werd zonder gevolg in 1972 afgesloten. Algemeen werd aangenomen dat Lahaut werd vermoord door wraakzuchtige royalisten die het niet konden verkroppen dat Koning Leopold III moest abdiceren onder druk van het gepeupel en straatoproer.

De schuilnaam van de moordenaar werd publiek in 1985: ene "Adolphe" uit Halle. De echte naam — François Goossens — werd in 2002 publiek gemaakt. 'Adolphe' zat in de Tweede Wereldoorlog in het Leopoldistisch verzet. Een groot deel van dit verzet kwam in anticommunistisch vaarwater terecht. De strijd om de terugkeer van Leopold III bracht een enorme polarisatie teweeg. De Koude Oorlog kwam op kruissnelheid. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is in deze context tussengekomen in gans Europa. 'Adolphe' maakte deel uit van een door de CIA opgezet "stay-behind netwerk" (Gladio). De volledige waarheid is nooit volledig naar boven gekomen. Toenmalig CVP-minister Albert de Vleeschauwer en de militaire veiligheidsdienst worden er in verschillende bronnen van beschuldigd een belangrijke rol te hebben gespeeld in de voorbereiding en/of het toedekken van de moordaanslag. Senator Vincent Van Quickenborne eiste in maart 2002 een onderzoekscommissie, die in analogie van de Lumumba-commissie een duidelijk licht op de zaak moest werpen. Voorheen werd een dergelijke commissie reeds meerdere malen, zonder succes, gevorderd.

De omstandigheden rond deze moord en de afwikkeling erna vormen in de Belgische naoorlogse periode, zij het in een andere context, al een even beladen dossier als de dynamitering van de IJzertoren in de nacht van 15 op 16 maart 1946.

Nieuwe wending in de zaak

Aanvankelijk was er sprake geweest van drie leden in het moordcommando van de Halse verzetsgroep "De fret": François Goossens en de zoon en de schoonzoon van de toenmalige CVP-burgemeester van Halle, Jan-Nikolaas Devillé. Uit een reportage Keerpunt op de Vlaamse tv-zender Canvas (17 december 2007) blijkt dat er een vierde deelnemer was geweest, die echter niet genoemd wilde worden. Deze vierde man zou de dodelijke schoten gelost hebben toen Julien Lahaut zijn deur opende, terwijl François Goossens enkel een schot heeft gelost bij het weglopen. Het artikel in het dagblad De Morgen (4 december 2007)  wijst in de richting van de enige in 1950 reeds volwassen zoon van de toenmalige Halse burgemeester die nu nog in leven is ('nu', d.i. op 4 december 2007, datum van het krantenartikel). Goossens was echter de leider van de groep. Hij werkte voor het stay-behind netwerk en was eveneens een spion voor monseigneur Leclef, privésecretaris van de Belgische kardinaal Jozef Van Roey. Na de aanslag was er nog in 1951 een geheime vergadering in een klooster in Halle. Deze bekentenis kan echter niet meer leiden tot een rechtszaak vermits de feiten verjaard zijn en het onderzoek werd afgesloten in 1972.

Opdrachtgevers

De echte opdrachtgevers van deze moord zijn nog niet bekend geraakt. Wel zijn ondertussen opnieuw nieuwe feiten aan het licht gekomen door een artikel in de Morgen van 22 december 2007.

François Goossens (overleden in 1979) werkte als spion voor André Moyen. Deze was verbonden aan de militaire veiligheidsdienst SDRA en eveneens medeoprichter in België van Operatie Gladio. Maar volgens een verklaring van de zoon van Goossens in 2003 heeft Moyen altijd ontkend de opdrachtgever geweest te zijn. Hij was wel nadien op de hoogte van de details van de moord omdat Goossens het hem had verteld. Goossens werkte eveneens ondergronds voor de geheime dienst van het Vaticaan (code VN/H). Moyen noemde die moord een stommiteit, omdat dit een link kon leggen naar zijn organisatie. Moyen bewaarde het geheim omdat hij zijn anticommunistisch netwerk wilde vrijwaren.

Op 1 april 1958 werd in het Brusselse justitiepaleis een proces geopend tegen Emile Delcourt wegens oplichting van zijn werkgever, de Kardinaal Mercier Stichting. Delcourt beweerde dat hij nooit had verwacht dat het tot een proces zou komen omdat "een deel van de fondsen gebruikt was om de moord op Lahaut te financieren". Hij vernoemde eveneens Paul Calmeyn, onderpastoor in de Onze-Lieve-Vrouwkerk op de Zavel in Brussel. Deze zou met Moyen hebben vergaderd enkele dagen voor de moord en het moordplan ontvouwd hebben. Moyen beweerde achteraf dat hij juist op deze vergadering het moordplan had afgeraden. De onderpastoor werd nooit ondervraagd, omdat hij in een psychiatrische instelling werd opgesloten en nadien slechts wartaal uitsloeg. Delcourt trok achteraf al zijn verklaringen in wegens bedreigingen aan het adres van zijn kinderen.

De vader van Delcourt was een persoonlijke vriend van kanunnik Leclef, privésecretaris van kardinaal Van Roey. Volgens de gegevens uitgezonden in het tv-programma Keerpunt werd Goossens enkele dagen na de moord ontvangen door monseigneur Leclef op het bisschoppelijk paleis van Mechelen. Dezelfde monseigneur was ook aanwezig in de zomer van 1951 bij de 'jury' in het klooster van de paters-conventuelen in Halle. Goossens stond hier 'terecht' samen met een ontvoerde en geblinddoekte agent van de Staatsveiligheid Pierre Potargent. Achteraf voelde Goossens zich beschermd door God en koning.

Een ander element is het onderzoek van de Luikse onderzoeksrechter René Loupe. Hij kreeg op 2 oktober 1950 een nota van de Staatsveiligheid waarin gemeld werd dat Goossens zich beroemde op de moord op Julien Lahaut. Die nota werd naar hem doorgestuurd door de Brusselse procureur-generaal Pholien, broer van de toenmalige eerste minister Joseph Pholien., die daags na de moord had gezegd dat "niets onverlet zou gelaten worden om deze moord op te lossen". Deze onderzoeksrechter liet honderden, soms waanzinnige, tips natrekken maar legde nooit Goossens op de rooster. Goossens kon zelfs deelnemen aan de rally van Francorchamps met de auto gebruikt bij de moord. Deze Vanguard was nochtans duidelijk beschreven door ooggetuigen. Diezelfde auto werd op 27 augustus 1951 ook door Goossens gebruikt bij een handtasdiefstal op Frederika Stern. In deze handtas zaten documenten van de Belgische communistische partij, die later doorgespeeld werden naar Moyen.

De Colt.45 van Goossens werd door de dochter van Goossens in 1977 in het kanaal Brussel-Charleroi gegooid. Maar het echte moordwapen stond tot einde jaren 80 te pronken op de schoorsteenmantel van een van de Devillés. Het wapen werd gestolen na een inbraak.

Nieuwe onderzoeksdaden in de zaak Lahaut

In december 2007 hebben de Belgische senatoren Patrik Vankrunkelsven (Open Vld) en Josy Dubie (Ecolo) een wetsvoorstel ingediend tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie in deze zaak.

Eind november 2008 raakte bekend dat senator Pol Van den Driessche CD&V na overleg met de senaatsfractie van Open Vld die eerder een gelijkaardig voorstel hadden ingediend, een voorstel van resolutie gaat uitwerken met de steun van alle fracties in de Senaat om het SOMA (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) bijkomend archiefonderzoek te laten verrichten, sinds de klassering van de zaak in 1972. Er zijn ondertussen nieuwe feiten aan het licht gekomen rond deze politieke moord; getuigen hebben gesproken en er volgde een bekentenis. De Senaatscommissie Justitie garandeert de nodige kredieten en regelt dat SOMA toegang krijgt tot alle betrokken archieven van de openbare of privaatrechtelijke instellingen. Binnen twee jaar wordt er resultaat verwacht.

Eind september 2009 verklaarde de PS-fractieleider in de Senaat, Philippe Mahoux dat de Senaat het onderzoek rond de moord op Julien Lahaut moet financieren. Sabine Laruelle, federaal minister van Wetenschapsbeleid, deelde immers eerder mee dat de 800 000 euro die het SOMA voor het onderzoek nodig had, niet beschikbaar is. Eerder kwam naar voor dat de kosten maar op 400 000 euro zouden uitkomen.

Eind februari 2011 werd bekend dat het SOMA een eerste fase van het onderzoek in deze zaak (analyse van het verloop van de feiten en het juridisch onderzoek) start onder leiding van de Leuvense professor Emmanuel Gerard. Dit federale onderzoekscentrum kreeg hiervoor € 200 000 (€ 150 000 van de Franse Gemeenschap en € 50 000 van privé-giften). Dit nieuwe onderzoek moet achterhalen waarom het gerechtelijk onderzoek ter zake in 1972 zonder resultaat werd stopgezet en waarom het gerecht de door haar bekende daders nooit heeft verontrust. Verder zal men nagaan waarom de overheid vooral investeerde in het terugdringen van de gevolgen, eerder dan op de versterking van het onderzoek. Men gaat ook de memoriële context bekijken, onder meer waarom de Franstalige Lahaut vooral in Vlaanderen tot de verbeelding blijft spreken. Tenslotte moeten ook een aantal wettelijke beperkingen worden opgeheven om nuttige archieven toegankelijk te maken voor verder onderzoek.

Uit archiefonderzoek van professor Emmanuel Gerard, hoogleraar aan de KULeuven, blijkt dat er naast Lahaut nog drie andere communistische kopstukken op de dodenlijst stonden nl partijsecretaris Edgard Lalmand, senator en Sovjetcontactpersoon Jean Terfve en dokwerker Frans Vandenbrande die doorgingen als leden van de vijfde colonne. In de destijds gespannen anti-communistische tijdsgeest dienden zij in 's lands belang uitgeschakeld te worden.

In het ondertussen opgedoken activiteitenrapport van het gerechtelijk onderzoek na de moord blijkt dat de onderzoeksrechter Loupe door een politie-inspecteur misleid werd. Het document wijst ook op bedreigingen van al te ijverige magistraten om deze moord te vervolgen. Immers deze zouden niets ondernomen hebben tegen communistische oproerkraaiers die de veiligheid van het land in gevaar brachten waardoor zij meenden het recht in eigen handen te nemen.

*****

Tot zover een poging om deze ingewikkelde affaire te verduidelijken. Ingewikkeld ?  Dit is een van die typisch belgische politieke gangsteraffaires die dit land op het niveau plaatsen waar het thuishoort : een bananenmonarchie.  Terecht wordt verwezen naar de dynamitering van de IJzertoren. Maar ook de Bende van Nijvel is een gelijkaardig zogenaamd onoplosbaar misterie en de Roze Balletten waarin namen vielen van zeer hooggeplaatste lieden. En waaraan  denkt u bij het horen van de naam van Michel Nihoul : bent u helemaal overtuigd dat de verhalen in de marge van de affaire Dutroux louter fictie waren ? En wat met de huppeldepup-pasjes van de toenmalige Waalse politicus en momenteel belgisch lichtgewicht premier in Brusselse homobars waar er weinig controle bestond op de leeftijdsgrens ?  Fantasietjes ?  Best mogelijk.  Maar in dit ogenschijnlijk vriendelijke en politiek-correcte land heeft steeds de vlam van de criminaliteit, de verboden vruchten van de seksualiteit, het grove geld voor de omkoop (n de eigen pleziertjes) en het arrogant machtsmisbruik gesmeuld tot op zeer hoge niveaus.  De osmose tussen gerecht en politiek is de oorzaak dat deze dossiers als rotte appels in de belgische mand, finaal het ganse systeem aangetast hebben. Lepold II was niet enkel de misdadiger die de negers als beesten liet behandelen, de kerel had ook pedofiele trekken : een van zijn officiële laatste liefjes die hij barones benoemde, was pas 16 toen de keuning aller belgen haar besprong.

*****

 Wat is het Soma ?

Het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (SOMA) is een federaal onderzoeks- en documentatiecentrum in België, dat onderzoek doet naar conflicten en oorlogen in de 20ste eeuw en hun repercussies op de Belgische samenleving. Het houdt zich tevens bezig met het documenteren van deze materie. De Franstalige naam van het centrum luidt: Centre d'Etudes et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines (CEGES).De hoofdthema's zijn de twee wereldoorlogen, maar de aandacht gaat ook uit naar de vele andere thema's die de vorige eeuw hebben gekenmerkt (fascisme, nazisme, communisme, Koude Oorlog, kolonialisme en dekolonisatie, enz.).

Het SOMA werd op 13 december 1967 opgericht als het Navorsings- en Studiecentrum voor de Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (NCWOII). In het Frans: Centre de Recherches et d'Etudes historiques de la Seconde Guerre mondiale (CREHSGM).

Het organogram vermeldt bevat een 40-tal functies, wat ruim voldoende lijkt voor de opdracht : de geschiedenis van de XXste eeuw gezien door de ogen van het regime, of zoals zijzelf zeggen "vanuit een belgische invalshoek". 

Besluit

Waarom er extra kredieten vrijgemaakt worden voor dit onderzoek, is ons een raadsel. Deze opdracht valt binnen de doelstellingen van de instelling en moet met de normale werkingsmiddelen kunnen gebeuren.  Weten de betrokken Vlaamse senatoren dat hun vreemde nieuwsgierigheid een pak nutteloos geld kost ? 

Voor het overige zijn wij de mening toegedaan dat het SOMA zo vlug mogelijk zijn archieven zou overmaken aan het Rijksarchief en nadien de boeken zou neerleggen.

Besluit

http://nl.wikipedia.org/wiki/Julien_Lahaut

http://www.cegesoma.be/cms/index_nl.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar is 30 jaar

 

Niettegenstaande  de korte organisatietijd in de vakantieperiode  en de tropische hitte kwamen ruim 5000 overtuigden opdagen in Brussel om uiting te geven aan hun verontwaardiging over de mogelijke vrijlating van 3M (Monster Michelle Martin).

De ouders werden ontvangen door justitieministerin Annemie Turtelbaum die beloofde dat er aan de wet Lejeune zal gesleuteld worden. De ouders waren opgezet met de verklaringen van Turtelbaum. Deze brave mensen beseffen klaarblijkelijk nog altijd niet, dat je politici nooit op hun woorden mag beoordelen maar enkel op hun daden.

Voor vele manifestanten is er geen sprake van dat 3M voor het einde van deze maand zal vrijkomen. Zeer terecht scandeerden velen : "30 jaar is 30 jaar". Benieuwd hoe Turtelbaum zal kronkelen tot 14 oktober.  Nadien kan ze verder klooien en moet ze niet langer de mensen naar de mond praten.

(foto : Knack)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hafuf,* een Saoedische stad exclusief voor vrouwen.

 

In het koninkrijk der Saoedi’s heerst totale apartheid der geslachten.  Voor de vrouwen met een loopbaan betekent dit dat ze in een afzonderlijke, afgesloten ruimte moeten werken want ze mogen zich immers niet in dezelfde ruimte bevinden als mannelijke collega’s, tenzij ze met hen een directe familieband hebben.  Groepswerk tussen mannelijke en vrouwelijke collega’s is quasi uitgesloten.  Slechts telefonisch contact wordt toegestaan. 

In de oerconservatieve maatschappij is bijna alles verboden voor vrouwen: zelf aan het stuur van een auto plaats nemen, luchtige kleding, alcohol drinken… Uit werken gaan is toegestaan mits de regels van de sharia in acht genomen worden.  Daarom werd er een nieuw plan uitgedokterd waardoor er aan de carrièreambities van vrouwen kan tegemoet gekomen worden zonder dat de shariavoorschriften overtreden worden.  De “Saudi Industrial Property Authority, Modon” (Saoedische Overheid voor Industrieel Eigendom) heeft van de regering opdracht gekregen het land binnen een nieuw, modern tijdperk te loodsen. 

Er zal nl. begin volgend jaar een nieuwe stad in Hafuf op poten gezet worden waar uitsluitend vrouwen toegang zullen krijgen: een “niemansland”.   Men verwacht investeringen voor niet minder van 500 miljoen riyal ($ 133 miljoen) en zou arbeid genereren voor ca. 5000 werkzoekenden in de textiel-, pharma- en voedingsindustrie.  De bedrijven zullen uitsluitend door vrouwen “bemand” worden, zowel het management als de productielijnen. 

Volgens de sharia mogen vrouwen wel uit werken gaan op voorwaarde dat ze hun huishoudelijke taken daarbij niet verwaarlozen.  Volgens sommige statistieken zou 15% van de vrouwelijke bevolking een baan hebben.

Het Modonplan moet aantonen dat de regering de vrouwen een rol wil laten spelen in ’s lands ontwikkeling en de jongeren aan een job te helpen.  Er bestaan in het land al industrietakken die helemaal onder het beheer van vrouwen functioneren, maar nu wil men een stapje verder gaan door op verschillende plaatsen in Saoedi-Arabië industriële stadjes te bouwen, waar uitsluitend vrouwen zullen werken.  Een vrouwenreservaat, een grote harem? Een lesbisch paradijs ?  Zou de regenboogvlag daar wapperen?

Floriaan Terbeke

Bron: muslimwomennews, PI

* NvdR Angeltjes : de naam van deze stad uitsluitend voor vrouwen klinkt in het Nederlands enigszins dubbelzinnig.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de Nationale Loterij altijd wint - Johan Sanctorum

 

Onlangs bereikte ons via de pers het bericht dat de goeie oude Nationale Loterij, die krantenboeren undercover controleert of ze geen krasbiljetten aan minderjarigen verkopen, dat onlangs zelf deed tijdens een muziekfestival in Leuven. Publicitair hoogst vervelend voor deze naamloze vennootschap van publiek recht en ressorterend onder de bevoegdheid van de Minister van Financiën Steven Vanackere. Maar de vraag is natuurlijk of in het feest van seks, drugs en rock ’n roll een krasbiljetje bij onze tieners nog het verschil maakt. Veel interessanter is het fenomeen van de staatsloterij op zich, als een door de overheid uitgebaat gokinstituut en populair massaspel.

De machine van Pascal

Zo’n twee weken geleden hield ik in deze kolommen de Olympische gedachte tegen het licht, en haar bekende dubbelzinnige motto “deelnemen is belangrijker dan winnen”, waarmee de massa in haar verliezersrol wordt geconsolideerd. Velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren. Welnu, het loterijwezen vertrekt van dezelfde gedachte, maar dan uitgepuurd tot een mathematisch systeem waarin alleen de spelmaker zelf (hier dus: de staat) altijd wint.

Het was de beroepsgokker Chevalier de Méré die in het midden van de 17de eeuw de wiskundige Blaise Pascal inspireerde tot het begin van wat we vandaag kansberekening en statistiek noemen. Van de diep-religieuze Pascal is het ultieme geloofsargument bekend, gebaseerd op de waarschijnlijkheidsleer: niet geloven in God geeft u 50% kans op de hel, door wel te geloven riskeert u niets. Dus…

God als spelverdeler en teerlingenwerper in het heelal: van daar was het maar een kleine sprong naar de ontwikkeling van een sluitend kansspelsysteem dat altijd overeind blijft, sub specie aeternitatis. Zonder kansberekening geen loterij, om de eenvoudige reden dat het systeem anders over kop zou gaan: de prijzenpot mag nooit groter zijn dan de netto-winst, en liefst kleiner. Via deze rekenkunde verliezen de spelers, als groep, altijd, terwijl tegelijk de illusie van de vrijheid overeind blijft, want U koopt het lotje, U vult het lottoformulier in, U krast, of net niet, geheel naar keuze, het maakt toch niets uit: de staatsloterij wint altijd.

De wiskunde van Pascal leidde zo tot een aleatorisch apparaat dat de Raison d’Etat in een hogere vorm representeert. Een perfecte apologie voor het regime. Geen dictaat meer van een tiran, geen repressie, zelfs nauwelijks nog een reglement, maar simpelweg een volautomatisch spelconcept met balletjes die blindweg springen en een willekeurige combinatie opleveren, maar toch altijd de “juiste”. De ultieme erfenis van de Zonnekoning, die stierf in het geboortejaar van Pascal?

“Immanente rechtvaardigheid”

Het immorele karakter van de staatsloterij en haar afstompende werking is zo frappant, dat het me verbaast dat er nooit enige filosoof-ethicus, politicus of een van de duizenden opiniemakers in Vlaanderen zich kritisch heeft over uitgelaten. Vooral vanuit libertarische hoek, maar ook vanwege gauchistische moraalridders, de zogenaamde verdedigers van de kleine man, of de eeuwige zeurpieten van SKEPP zou men iets meer mogen verwachten bij dit frappant geval van volksverlakkerij.

Immers, door zich als institutionele gokmachine te presenteren, ontmoedigt het systeem reflexen van zelfredzaamheid, vertrouwen in eigen kunnen, mondigheid en kritisch burgerschap, kortom: “het lot in eigen handen nemen”. De loterij leert ons hopen, wachten, berusten. De uitslag is definitief, beroep is niet mogelijk. De herhaling is belangrijk: niet winnen mag niet leiden tot afhaken, maar moet, integendeel, aansporen tot verder krassen, wekelijks, een leven lang, tot in het graf.

In een tijd waar men de mond vol heeft over empowerment van het individu, is dit door de overheid georganiseerd gokspel een permanente opvoeding tot fatalisme.

De Nationale Loterij staat hierbij boven elke verdenking. Haar bij wet vastgelegd monopolie geeft haar ook een status van immuniteit. De immanente rechtvaardigheid (“iedereen gelijke kansen”) van het spel belet elke vorm van opstandigheid: nooit wordt de machine zelf gecontesteerd. Daarom is er ook altijd een deurwaarder in de buurt van de trekking, er mag niet de minste schijn van vervalsing zijn. Een “onschuldige kinderhand” trekt het papiertje of duwt op de knop. Lang geleden waren het gekke, geüniformeerde ballenrapers die als marionetten volmaakt synchroon het nummer uit de cloaca van de machine opvisten en aan het publiek toonden. Nu ziet men alleen nog de ballenmixer draaien. Rechtstreeks op TV, het kan tellen als boodschap: blijven hopen, vooral niet ingrijpen. Het geluk en het toeval staan altijd aan de kant van het instituut, zonder dat dit ooit verontrust kan worden.

De (machinale) mystificatie van het lot, en de (aleatorische) mystificatie van de macht brengen op die manier een manisch-depressieve game society voort van krassende en gissende kansspelers die alleen ten koste van elkaar kunnen winnen maar die het spel niet in vraag te stellen. De bedoeling is dat de totale populatie meespeelt: iedereen inbegrepen. Dat vergroot de prijzenpot en dus de zuigkracht van het spel, maar belet vooral dat niet-deelnemers zich vragen zouden stellen over de Pascaliaanse machine.

Dus wordt er zwaar geïnvesteerd in publieksbewerking. Met allerlei nevenproducten zoals Lotto, Joker en Keno wordt een heel gamma gepresenteerd van fatalistische teasers, smaakmakers van de verzaking en het apolitisme. De veelheid van producten is slim bekeken: het maskeert het monopolie, introduceert schijnkeuzes (ook waspoedergigant Procter & Gamble heeft zo’n tien merken in de rekken staan), en geeft het gokken een aureool van leut en postmoderne lichtheid. In de lijn van de wet van 19 april 2002 legt het beheerscontract tussen de Belgische Staat en de Nationale Loterij, onder andere, de gedragslijnen vast die deze laatste moet naleven om haar taak uit te voeren als “sociaal verantwoordelijke en professionele aanbieder van spelplezier”.

Verdoken belasting

De realiteit is, dat het, behalve om dwangmatig onderwerpingsgedrag aan het (nood)lot, om een verdoken belastingsysteem gaat, een vrijwillige afdracht die vooral sociaal kwetsbare groepen en lage inkomens wordt aangepraat. Ik ken mensen met een vervangingsinkomen die al tien jaar elke week trouw hun lottoformulier invullen. Het is een automatisme van geleidelijke verarming: geheel volgens de wetten van Pascal winnen ze af en toe een klein bedrag, maar ze zijn in totaal het tienvoudige al kwijt.  Armoede is de drijfveer om te spelen, en armoede is meestal ook het resultaat. De Nationale Loterij werd opgericht in volle crisistijd (1934), als een instrument om politiek onbehagen en burgerlijk ongenoegen te kanaliseren, én om het aanzwellende leger werklozen het Rad van Fortuin voor de ogen te draaien. Het Belgische staatsfascisme dus, om het nu eens niet over de extreem-rechtse flaminganten van de jaren ’30 te hebben. Vandaag is de loterij vooral in derde-wereld-landen razend populair, omdat de kadukke, van corruptie vergeven economie mensen toch niet toelaat om zich met hard werken uit de miserie te hijsen. Men koopt met zijn laatste geld liever een lotje dan een brood,- een corrupt gebaar op zich.

Voor de rest niets dan lof voor de gulheid van onze Nationale Loterij. Via een zogenaamde filantropische missie spijst ze een flink aantal goede doelen, of komt tussen bij ramp en onheil,- dat is goed voor het imago. Ooit heette ze trouwens Koloniale Loterij, en werd het steunfonds voor een deel gebruikt om krukken te kopen voor negers die een voet waren afgehakt.

Besluit: zo snel mogelijk afschaffen die handel. De Loterij (waar vooraan nog één letter mankeert) als verslavend gokinstituut, als demoraliserend machtsorgaan, én als belastingsstelsel op de armoede. In een tijd waar men de mond vol heeft over empowerment van het individu, is dit door de overheid georganiseerd gokspel een permanente opvoeding tot fatalisme. Bestormen die ballenmachine, de beuk erin!

Johan Sanctorum

http://visionairbelgie.wordpress.com/2012/08/18/nationaleloterij/

Een deel van de winst wordt door de minister van Financiën toegewezen aan de gewesten/gemeenschappen die op hun beurt een aantal sport- cultuur of andere evenementen hiermede betoelagen en afhankelijk maken van het regime. Maar de Raad van Bestuur van de Nationale Loterij sponsort bovendien zelf rechtstreeks een aantal uitverkoren instellingen. Uitsluitend zij die de politiek-correcte boodschap uitdragen en van linkse signatuur zijn.Of er ooit een einde aan deze hypocrisie van de overheid zal komen, mag betwijfeld worden : het klootjesvolk zou in opstand komen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : ANC bestendigt miserie zwarte bevolking

Auteur: door onze correspondent Elles van Gelder

ACHTERGROND - Het leven van Zuid-Afrikaanse mijnwerkers is sinds het afschaffen van de apartheid nauwelijks verbeterd. Dat komt nu aan de oppervlakte. De onvrede was al maanden aan het oplopen bij de Zuid-Afrikaanse Lonminmijn, zo'n honderd kilometer van Johannesburg.

Wat begon met de vraag naar hoger loon eindigde in een bloedbad dat de groeiende frustratie in Zuid-Afrika blootlegt. Mijnwerkers verzamelden zich ruim een week geleden op de heuveltop naast de ingang van de op twee na grootste platinamijn ter wereld. Ingepakt in dekens tegen de winterkou en bewapend met machetes, stokken en messen zeiden ze pas te vertrekken als hun loon verdrievoudigd zou worden naar 1250 euro.

Staking
Veel van de mannen werken diep onder de grond met gevaar voor eigen leven. Ze begonnen een wilde staking omdat ze zich in de steek gelaten voelen door de traditioneel belangrijkste en grootste vakbond van Zuid-Afrika, de National Union of Mineworkers (NUM). De NUM steunt president Jacob Zuma en diens regeringspartij ANC, die steeds meer gezien wordt als een partij die onvoldoende doet voor de armen en waarvan de bestuurders de eigen zakken vullen. De staking toont de woede bij de mijnwerkers, die na de apartheid hun leven nauwelijks zagen verbeteren.

Vakbond
De onvrede wordt gevoed door een nieuwe, meer militante vakbond, de Association of Mine Workers and Construction Union (AMCU). De rivaliteit tussen de vakbonden, die beide zoveel mogelijk leden binnen hun gelederen willen houden om hun onderhandelingspositie te vergroten, leidde ook eerder dit jaar tot geweld. In februari lag de grootste mijn van het bedrijf Impala zes weken stil door een staking en vielen er drie doden. De mijnwerkers kregen uiteindelijk wel meer loon.

Mijnwerkers
De staking bij de Lonminmijn begon vorige week vrijdag. Zaterdag werden mijnwerkers die wel aan de slag wilden gaan volgens de NUM aangevallen. Zondag vielen de eerste doden toen twee beveiligers in hun auto in brand gestoken werden. Donderdag was er een climax: 34 doden en 78 gewonden bij een confrontatie tussen mijnwerkers en politie.

Bloedbad
Zuid-Afrika stelt nu de vraag wie verantwoordelijk is voor het bloedbad. De AMCU die nieuwe leden probeerde te werven en de stakers een onmogelijke loonsverhoging voorspiegelde? De NUM die de groeiende onrust onder leden niet heeft kunnen indammen? De mijnbazen die niet meer wilden betalen? De mijnwerkers die bewapend waren en niet wilden vertrekken? Of de politie die de trekker overhaalde? De politie verklaarde dat het ging om zelfverdediging en dat ze geen keus had.

Analisten zeggen dat het meest zorgwekkende is dat dit ook in andere industrieën had kunnen gebeuren. Niet alleen de mijnwerkers zijn gedesillusioneerd in het nieuwe en vrije Zuid-Afrika.

http://www.bndestem.nl/regio/


19-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe verkiezings-reclamespot - Politieke inhoud : zero

 

 

Ik stem weliswaar Vlaams Belang maar ik vind dit een uiterst geslaagde reclamespot. Tegelijk is het ook een uiting van de oppervlakkigheid van de hedendaagse politiek : waarom moet ik nu voor mevrouw Kaspers kiezen ? Om dat er voor haar een leuke spot werd gemaakt ?  Uiteraard in het Engels, zoals te verwachten van de TV-flaminganten. De lachende en magere Bart de Wever lijkt sterk op Stan Laurel, maar wellicht ben ik erg vooringenomen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitte

 

 

.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!