Angeltjes
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie - Invasie : de nieuwe kolonisatie

  

 

Gisteravond vond in een van de zalen van Kinepolis de vernissage plaats van FDW's nieuwe boek + DVD : "Immigratie, Invasie : de nieuwe Kolonisatie", een publicatie van Uitgeverij Egmont.

In zijn klassiek degelijke stijl leidde Philip Claeys de auteur en het boek in bij het talrijk opgekomen publiek. Vervolgens kregen de aanwezigen de DVD te zien op groot scherm en nadien kwam Filip Dewinter zelf aan het woord met véél cijfers die door de politiek-correcte ontkenners niet kunnen weerlegd worden. Filip Dewinter bekleedt al zeer lang de ereplaats als expert inzake migratie en islamisering. Hij vertelt geen praat voor de vaak. Zijn stellingen worden telkens veel te laat als juist erkend.  Tot het op een dag (die niet ver af meer is) definitief voorbij zal zijn en de Westerse maatschappij ten grave zal gedragen worden. Wij stevenen af op een demografische Big-Bang.

De immigratie-invasie groeit Europa in sneltempo boven het hoofd. Het Europese continent multiculturaliseert en islamiseert. De immigratie-tsunami zorgt voor een omgekeerde kolonisatie. Filip Dewinter beschrijft hoe allochtonen over enkele jaren de meerderheid van de bevolking van verschillende steden zullen uitmaken. De massa-immigratie zorgt trouwens voor meer criminaliteit, meer armoede en meer werkloosheid. De immigratievloedgolf kost de Vlamingen handenvol geld: 1.500 euro per jaar per Vlaams gezin. De immigratie-invasie kan echter gestopt worden! Filip Dewinter legt in "Immigratie-invasie: de nieuwe kolonisatie" zonder politiekcorrecte taboes uit hoe en waarom... Deze trailer is een voorsmaakje van de reportage die binnen enkele dagen verschijnt. Boek + DVD te verkrijgen bij :  

 

http://www.uitgeverijegmont.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelrecht in Zwitserland (kanton Schwyz)

 


De politie en het parket van het Zwitserse kanton Schwyz heeft een pilootproject opgestart rond snelrecht voor criminele asielzoekers.  In plaats van een wekenlange procedure zou het proces slechts één dag mogen duren.  De reden van deze maatregel moet men zoeken bij de toename van delicten door asielzoekers in het kanton Schwyz. 

In een mededeling maakte de politie bekend dat de straffeiten vooral in het midden van het kanton sterk toegenomen zijn.  Bovendien reageren veroordeelde criminele asielzoekers uiterst onverschillig op de uitgesproken straffen.  De autoriteiten zijn in actie gekomen en willen nu zowel de strafuitvoering als de immigratierichtlijnen strenger en efficiënter maken.  De daders zullen merken dat criminele feiten niet ongestraft kunnen blijven.  Alle mogelijkheden zullen in een watervalprocedure tot op de bodem uitgeput worden: van politie naar parket en vervolgens naar de immigratiekanalen.  Wie zich bv. niet aan de immigratieregels houdt, kan door het parket vervolgd worden.  Evenzeer zullen diefstal, bedrog, huisvredebreuk, illegale middelen of illegaal verblijf onmiddellijk gestraft worden. 

Het snelrecht heeft als voordeel dat ook aan illegale immigranten zonder vast adres een vonnis onmiddellijk kan overhandigd worden.  Na een aanloopfase zal men het systeem evalueren om het – waar nodig – bij te schaven en eventueel naar een scala van andere misdrijven uit te breiden.

Wie stalen zenuwen heeft, kan vergelijken met de situatie in het land b.  Over snelrecht beslist de procureur, straffen worden niet uitgevoerd, jeugdige delinquenten worden niet bestraft omdat er geen plaats voor hen is, de rechten van de verdediging mogen niet aangetast worden.  Over de rechten van de gemeenschap, van de slachtoffers, spreekt niemand.  Nochtans is ook hier de politie vragende partij voor een lik-op-stuk beleid: waar de feiten voor zich spreken, waar er bewijslast of een bekentenis voorligt, zelfs daar kan men onmogelijk de daad bij de verzuchtingen van de bevolking voegen indien het parket niet thuis geeft.

Wie veiligheid wil, kan op 14 oktober ervoor kiezen in het stemhokje.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje in de Koningin der badsteden

 

Zo is het vandaag

Inbreker steekt agent in Oostende in de kaak met schroevendraaier.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Oostendse politie een illegaal opgepakt die ingebroken had in de minigolf in Oostende.
De man werd betrapt tijdens de inbraak, maar zette het op een lopen. Later kon een patrouille hem arresteren. De dader verzette zich tegen zijn arrestatie en had een schroevendraaier bij zich, waarmee hij een agent in de kaak stak. Dinsdag wordt hij voor de Brugse onderzoeksrechter geleid. Het Brugs parket vordert zijn aanhouding.

Zo was het gisteren

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (863)

 

Wat vangen de verantwoordelijken van Landsverdediging toch aan ?


Indien ik iets zou te zeggen hebben bij Landsverdediging zou ik zeker andere beslissingen treffen dan deze die nu genomen werden in verband met het terugkeren van onze militairen uit Afghanistan. Volgens de gazetten zullen er in de nabije toekomst 270 militairen worden teruggevlogen naar ons land en zullen er ook een 60-tal voertuigen en een 50-tal containers worden terugkomen. Ofwel zou ik beslissen om één of twee vertrouwenspersonen naar Kaboel te zenden om deze goederen daar ter plaatste tegen de best mogelijke prijs te laten verkopen. Tweedehands bestel- en vrachtwagens geraakt men in alle landen ter wereld snel kwijt en men hoeft geen genie te zijn om ongeveer te weten wat men er nog kan voor krijgen. Er zullen steeds talrijke gegadigden zijn bij bepaalde overheidsinstellingen of bij privé-ondernemingen.

Tevens zou ik ook de mogelijkheid onderzoeken of ik voor onze soldaten geen prachtige en praktische oefening zou kunnen organiseren door hen de opdracht te geven alle containers over die 60 voertuigen te verdelen en via de weg een avontuurlijke tocht naar huis te organiseren. Dat zou beslist een nuttige logistieke oefening zijn.
 
Enkele van onze ambassadeurs zouden dan eens iets nuttigs kunnen doen door voor een toelating te zorgen om met niet offensieve voertuigen door enkele landen zoals b.v. Iran; Turkije of Rusland te mogen rijden. Er zijn voldoende goed berijdbare wegen beschikbaar tussen Kaboel en ons land  en dergelijke verplaatsing zou zonder de minste problemen binnen de veertien dagen kunnen worden uitgevoerd.

Indien onze militairen dergelijke verplaatsing in vredestijd niet zouden kunnen uitvoeren stel ik me de vraag wat ze dan in tijden van oorlog nog nuttigs voor de bevolking zouden kunnen verwezenlijken.

Wat ik echter uit de media verneem is dat onze overheden beslist hebben om in Rusland enkele van de grootste vrachtvliegtuigen ter wereld te huren (Antonovs) om deze een tiental vluchten te laten uitvoeren.  En dit alles om tweedehandsmateriaal via de duurste transportmogelijkheid, namelijk luchtvervoer, te laten verplaatsen. Het enige voordeel van duur luchtvervoer is de snelheid van de verplaatsing maar dit is zeker geen element dat hier speelt. Na aankomst in ons land zullen deze 60 voertuigen ergens gestald worden tussen  honderden andere en meestal nutteloze voertuigen die meestal nooit enig nut voor de bevolking hebben gehad.

Het opnieuw verbrassen van belangrijke bedragen belastinggeld om totaal onnuttige vrachtvluchten te bekostigen is een zoveelste bewijs dat onze huidige bewindvoerders dringend aan vervanging toe zijn. Jammer dat we deze laatsten niet als terugvracht kunnen meegeven op het ogenblik dat de Antonov's ongeladen ons grondgebied terug zullen verlaten.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lievelingen,

Een man die blijft voortleven in een orkest: daar gaan we het vandaag over hebben.  Over Glenn Miller.  Hij werd geboren op 1 maart 1904 in Clarinda, Iowa, en hij zou 40 jaar later van de aardbodem verdwijnen.  Een legendarisch figuur, wiens naam verbonden blijft met één van de laatste restanten van de succesvolle big bands. 

Als jongen kreeg hij van zijn vader een mandoline; Glenn ruilde ze in voor een oude hoorn, waarop hij tot wanhoop van zijn ouders onvermoeibaar oefende.  In 1923 begon hij te studeren aan de universiteit van Colorado, maar hij hield zich minder met zijn cursussen dan met audities bezig.  Dus liet hij de universiteit voor wat ze was en begon te timmeren aan zijn muzikale carrière.  Gelukkig maar of ik had hier vandaag niet mijn Wurlitzerbijdrage over Glenn Miller kunnen schrijven.  Glenn werd dus beroepsmuzikant en speelde onder meer bij de orkesten van Ben Pollack, Red Nicholls en Smith Ballew,  werd orkestleider van de Dorsey Brothers en stelde een big band samen voor Ray Noble.  In 1935 werd zijn eerste plaat opgenomen en bereikte de top 10. 

Intussen trad hij in het huwelijksbootje met zijn liefje van de universiteit, Helen Burger. 

Glenn Millers droom – een eigen orkest – werd waar in 1937 met een aantal bekende musici maar wegens gebrek aan succes ontbond hij de band op oudejaarsdag 1937.  Niet veel later probeerde hij het opnieuw, ditmaal met allemaal jonge, onbekende musici.  Na een jaar van wisselend succes sloeg de band begin 1939 opeens aan na een optreden in the Glen Island Casino, N.Y., een belangrijk swinggebeuren, en zijn orkest werd gehoord op de radio.  Hij realiseerde zich dat, door het benadrukken van de door hem ontdekte typische sound (gevormd door het samenspel van een klarinet en een tenor-saxofoon die de melodielijn spelen en de drie overige saxen die harmoniseren), zijn band een onmiddellijke herkenbaarheid kreeg. Door deze sound te koppelen aan een uitgekiende mix van populaire liedjes, snelle, virtuoze bigband nummers en medleys van oude en nieuwe nummers "something old, something new, something borrowed and something blue" was Glenn Millers band tussen 1940 en 1942 het meest populaire dansorkest van de VS.

Zijn bekendste compositie is Moonlight Serenade. Andere zeer bekende hits zijn: Chattanooga Choo Choo, Pennsylvania 6-5000, A String of Pearls, Tuxedo Junction en In the Mood. De zang werd verzorgd door onder meer Tex Beneke -  tevens saxofonist - , Ray Eberle, Marion Hutton, Paula Kelly en het achtergrondkoortje The Modernaires.

In 1942 nam Glenn dienst bij het leger en werd tot kapitein benoemd. Hij werd orkestleider van de Army Air Force Band met als taak optredens te verzorgen voor de Amerikanen die overzee vochten.  In 1944 trok hij met zijn band naar Groot Brittanië.  Daar trad hij met zijn Glenn Miller Army Air Force Band meer dan 800 keer op.  500 daarvan werden door de radio uitgezonden en door miljoenen mensen beluisterd.  Einde 1944 zou het orkest een zes wekentoer door Europa maken en zou in Parijs gestationeerd worden.  Glenn besloot zelf voor de ontvangst van zijn mensen te zorgen en trok vooraf al richting Frankrijk.  Hij stapte op 15 december 1944 aan boord van een UC-64 Norsemann en werd nooit nog teruggezien. 

Officieel was het toestel in zeer slecht weer terechtgekomen en neergestort in Het Kanaal.   Aangezien zijn lichaam en het wrak van het vliegtuig niet werden teruggevonden gaf zijn dood aanleiding tot speculaties. Een bewijs voor een andere dan de officiële doodsoorzaak zou kunnen worden gevonden in de verklaring die bommenwerperpiloten aflegden. Op de dag dat Glenn Miller verdween zagen zij eenzelfde type vliegtuig onder zich vliegen op het ogenblik dat zij boven het Kanaal hun bommen dropten na een afgebroken missie.  Een andere versie van een vliegtuigspotter luidde dat het vliegtuig waarschijnlijk neergestort is als gevolg van een fout van de piloot of een mechanisch mankement.

In 1954 speelde James Stewart het geromantiseerde levensverhaal in de film “The Glenn Miller Story”.  Glenn zou postuum de Grammy Lifetime Achievement Award uitgereikt krijgen.  De man, Glenn Miller, is weliswaar al jaren overleden, maar zijn orkest is springlevend.  Zo levend dat er verschillende Glenn Miller Bands bestaan: in Nederland, Duitsland en in de VS. 

Ik heb voor jullie een filmfragment gekozen uit 1946 – niet van het originele orkest o.l.v. Glenn Miller zelf – maar wel onder de leiding van Tex Beneke, zanger en saxofonist.  Oordeel zelf over dit orkest, over hun muziek, over hun stijl en presentatie.  En vergelijk niet met de hedendaagse festivals: dat is niet zo best voor uw bloeddruk.

Het Glenn Miller Orchestra speelt voor jullie: “In the Mood”, opname uit 1946

Liefs van Lolita


06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie en politie van Antwerpen vechten publiek hun oorlogje uit

 

Nu justitieministerin Turtelbaum lijstaanvoerster is bij de wankelende Antwerpse Open-VLD, doet het Antwerpse parket zijn best om een goede beurt te maken bij deze import-Antwerpse. We zien regelmatig de gewezen kabinetschef van Patrick Dewael, Paul Vantigchelt in de media verschijnen als parketwoordvoerder om blijk te geven van de indrukwekkende daadkracht van de Antwerpse justitie. Zelfs al wordt hierbij de complete lokale politie-recherche bijna in de boeien geslagen. Zo lang de acties maar positief afstralen op Turtelbaum die in deze stad door velen ervaren wordt als een vreemde duif in te til, ook bij de eigen soort.

Opschudding woensdag bij de Antwerpse politie woensdag. Politiemensen van de lokale recherche Antwerpen die in 1996 de verdwijningszaak rond Vera Van Laer opvolgden werden gisteren opgepakt voor verhoor en urenlang ondervraagd door het Comité P. De lokale recherche wist wel dat er haar iets boven het hoofd hing, maar toch reageerde iedereen geschokt op de inval en de huiszoekingen.

 Dat de nieuwe veiligheidsadviseur van de Open-VLD, de gewezen hoofdcommisaris van Antwerpen, Eddy Baelemans, die trots op de liberale lijst fungeert als nummer twee, iets zou te maken hebben met interne afrekeningen binnen de politie, is uiteraard uitgesloten.  Of louter toeval, dat kan ook.  De opvolger van Baelemans, Serge Muyters, in de volksmond ludiek omschreven als de Roze Matrak en broertje van de Nv-A minister,  is helemaal in de war van al het gedoe.

 De nooit gezien actie in de politietoren aan de Oudaan en in de lokalen van de recherche op de Mechelsesteenweg gebeurde een dag na de uitlevering van Marc De Schutter, de man die in 1996 aangifte dede van de verdwijning van zijn vriendin Vera Van Laer. Hij blijft ontkennen ook maar iets met de moord te maken te hebben, maar blijft wel hoofdverdachte in de zaak.

“Dit is verschikkelijk en vernederend”, reageert een VSOA-vakbondsafgevaardigde. “We werken hier met 250, het onderzoek bij de recherche richtte zich op één persoon. Maar iedereen spreekt over de lokale recherche."

"Wat moeten de mensen denken van ons? We willen niet gestigmatiseerd worden voor oude feiten die door enkelingen zijn gebeurd. Het beleid had in het verleden harder moeten optreden tegen die rotte appels. We hebben dit al een keer meegemaakt met de Forcomaffaire. Nu weer. Maar het gaat om dezelfde mensen die niet meer betrokken zijn bij de recherche.”

De vakbondsman heeft wel begrip dat de speurders blijven zoeken naar de moordenaar van Vera Van Laer. “Een moord verjaart pas na twintig jaar. Als er nieuwe elementen opduiken, dan moeten die worden onderzocht. En een vals alibi mag niet worden genegeerd.”

Ook Jef Sprengers van het ACV stelt zich vragen. “Niemand van de recherche is verdacht, de mensen zijn gehoord als getuige. Waarom hebben ze hen niet gewoon uitgenodigd? Dat machtsvertoon was voor niets nodig. Alles moet worden onderzocht, maar dat betekent niet dat de mensen die gisteren werden verhoord, ook schuldig zijn. Ik vraag me ook af welke nieuwe elementen na bijna twintig jaar nog naar boven kunnen komen.”

Wat een jammere toestanden allemaal, nietwaar. We moeten er echter niet raar van opkijken, want dergelijke dolle optredens zijn het evidente gevolg van de partijpolitieke overmeestering in alle geledingen van het openbare leven, de administraties van de openbare diensten, en ook justitie en politie.

En wat ons betreft, kunnen ze met zijn allen proberen een wereldrecord te vestigen, samen van de Boerentoren springen zonder parachute :   van a-één, van a-twee en van a-drie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open-VLD Antwerpen : een vis snakt naar adem

 

Van l naar r : Claude Marinower, de vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap die zich voor de rest om de stad A nauwelijks bekommert, de net in de stad A gedropte ministerin Turtelbaum die het MAS verwart met de Boerentoren en die tenminste 2 zittingen per jaar van de gemeenteraad zal bijwonen, Karin Heremans tot voor enkele maanden lid van sp-a en ACOD, Alexander Decroo op toeristisch bezoek en Eddy Baelemans, gewezen hoofdcommissaris, verantwoordelijke voor het politioneel politiek-correct beleid van de voorbije jaren. Welke Antwerpenaar zou zijn vertrouwen niet willen schenken aan deze ploeg ? Alle andere Open-VLD-boegbeelden hebben eieren voor hun geld gekozen en zijn gevlucht naar de Nv-A. Uiteraard niet uit eigenbelang maar wel een beetje uit persoonlijk winstbejag.

De meest recente vluchteling is de districtsschepen en lijstaanvoerder te Merksem, Kris Janssens. Hij krijgt zijn lijst niet compleet en geeft er daarom de brui aan.Voor het overige heeft Annemie Turtelbaum gezworen dat zij alle oud-liberalen in haar nieuwe omgeving persoonlijk een ezelsstamp zal geven en enkel met linkse nieuwelingen haar partij naar de ondergang zal voeren. Om haar vernieuwingsdrang te bevestigen ging zij gisteravond tijdens een debat akkoord om de bevoegdheden van de districten democratisch in te krimpen, onder het motto : "hoe minder inspraak voor de kleintjes, hoe meer beslissingsmacht voor de burgemeester". Janssens was niet aanwezig om haar te danken, maar hij zal vandaag telefoneren. Ook Dewever was er niet. Beide heren voelen zich verheven boven het politiek gewoel. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voyager 1 verlaat weldra ons zonnestelsel

 

In bovenstaande franstalige video (ik hoop dat we weer geen boze reacties gaan krijgen maar ik heb geen Nederlandstalige equivalenten gevonden) wordt uitgelegd en gevisualiseerd wat hieronder beschreven wordt.

Precies 35 jaar geleden werd de Voyager 1 gelanceerd. Intussen heeft hij al miljarden kilometers afgelegd en bereikt hij de grens van ons zonnestelsel. Het is een kwestie van tijd voor hij de zonnewind achter zich laat en het ijle gas bereikt dat zich tussen sterren bevindt. Het zal de eerste keer zijn dat een door de mens vervaardigd object de drempel naar de interstellaire ruimte oversteekt. Degene die daar het meest naar uitkijkt, is ongetwijfeld de Amerikaan Ed Stone (76), die al sinds het begin leiding geeft aan het Voyager-project. 'We kunnen niet wachten tot we buiten zijn en ontdekken wat zich daar bevindt', zei hij.

In 1977, toen de Voyager 1 en zijn broertje Voyager 2 werden gelanceerd, wist niemand hoe lang de sondes het zouden uithouden. Momenteel bevinden ze zich, elk in een andere richting, op miljarden kilometers afstand. Op hun reis door het zonnestelsel deden de Voyagers Jupiter en Saturnus aan. De Voyager 2 sloeg vervolgens af richting Uranus en Neptunus. De Voyager 1 gebruikte de zwaartekracht van Saturnus om zich naar de rand van het zonnestelsel te slingeren. Naar schatting bevindt hij zich op 18 miljard kilometer van onze Aarde.

De Voyager 1 bevindt zich nu in een gebied met amper nog zonnewind. Dat wil zeggen dat hij steeds dichter bij de grens van het zonnestelsel (de heliopauze) komt. Wanneer de Voyager precies 'de oversteek' maakt, is niet bekend. Het kan nog dagen, maanden of zelfs jaren duren.

Hieronder een indringende videomontage met de(vermoedelijke) stem van Carl Sagan. Op zijn aanraden heeft Voyager 1 op een afstand van 6,4 miljard kilometer zich naar de Aarde gedraaid om het kleine blauwe puntje dat wij zijn vast te leggen op 14 februari 1990. Wij raden u aan het beeld te vergroten zodat uw volleige scherm gevuld is.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De karikaturale tussenkomst van Yasmine Kerbache



Wat is dat toch met die "rode" vrouwtjes? Ze hebben allen een verbeten trek rond de smalle lippen.

Gisteravond op Terzake mocht, wonder boven wonder, Filip Dewinter enkele standpunten naar voor brengen en toelichten over toestanden die door iedereen goed gekend zijn in verband met de islam, de gevolgen voor onze samenleving en de vreemdelingen-invasie in het algemeen. 

Geen enkel antwoord van Yasmine Kerbache getuigde echter dat deze dame enig inzicht of werkelijkheidszin bezit. Het woordje dat zij tot vervelens toe bleef herhalen, zoals een plaat die blijft hangen, was karikatuur. Het Vlaams Belang maakt een karikatuur van alles.

Een karikatuur is een humoristische voorstelling van de werkelijkheid waarbij de meest kenmerkende zaken uitvergroot of benadrukt worden. Het is een vorm van kunst die al eeuwen wordt gebruikt (Wikipedia) en die ook tijdens carnaval goed aan bod komt. Of de werkelijkheid in onze grote Vlaamse steden een vorm van humor betekent, valt te betwijfelen.

In feite ontkende Yasmine geen enkel door FDW aangebracht feit of cijfer met concrete tegenargumenten. "Ik ga niet in op de cijfers" is in een dergelijk debat eenzwak standpunt. Het is zoals bij het faillissement van een bedrijf : we gaan het niet over de cijfers hebben. Hallo !  Verder beweerde zij dat als er al problemen waren (?) die ook door het bestuur werden aangepakt. Zonder er een karikatuur van te maken wel te verstaan.

Die zogenaamde aanpak van het bestuur heeft ons wel een criminele omgeving bezorgd waar het er soms erger aan toe gaat dan in het Wilde Westen. Daar mocht men zich tenminste nog verdedigen. En de resultaten van de aanpak van het stadsbestuur zien we dagelijks om ons heen.

Tja, echte kunst van een hoger niveau kan men niet vinden in het rode nest. Rechtvaardigheid en veiligheid evenmin. Originaliteit was ook afwezig. Herhalingen daarentegen vlogen mevrouw Kerbache van tussen de smalle lippen als dolle vleermuizen.

Foxy

NvdR AngeltjesYasmine Kerbache is nummer twee op de Stadslijst van Patrick Janssens. Zij is kabinetschef bij Elio di Rupo en ze is speciaal naar Antwerpen verhuisd met de belofte een schepenmandaat te vervullen.  De socialisten van 't Stad kennen namelijk al de uitslag  van de verkiezingen : die zit in de kluizen van Digipolis opgeborgen, beweren kwatongen die het nochtans kunnen weten. Het was ook normaal geweest dat Janssens Himself zou deelgenomen hebben aan dit debatje, maar zoals we de man al lang kennen : hij durft niet in het strijdperk treden tegen Dewinter en daarom gooit hij de complete neofiete en ongeschoolde nummer twee van zijn lijst voor de Vlaamse leeuw.  Yasmine is op het De Coninckplein komen wonen en sedertdien heeft de politie daar het zootje dealers, semi-criminelen, leeglopers en tafelschuimers verjaagd om het Fantasialand van Yasmine niet te verstoren. Vandaar dat alles wat afwijkt van haar roze dromen, karikaturaal is.  Mocht u zin hebben om de uitzending te herbekijken, volg onderstaand bruggetje :

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.24092/2.24093/1.1422264

Gisteravond was ook Anke Vander Meersch samen met Jean-Jacques de Gucht te gast bij Vanthilt en dat was wel leuke televisie. Kan u hier nakijken :

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/MMG_Verkiezingen%2B2012/2.24032/1.1422514

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke Oproep Vlaamse Solidaire Vakbond

 

Wij kunnen wel elke week allerlei oproepen plaatsen om financiële steun te verlenen. U wordt echter genoeg verplicht om te storten aan de belgische onstaat, dus we gaan bijna nooit in op dergelijke vragen. Maar vandaag maken we met ons goed hart een uitzondering voor de Vlaamse Solidaire Vakbond die een proefproces verloren heeft. Leest u hieronder hun oproep.

Elke bewuste Vlaming weet het: in het tegenwerken van de Vlaamse vrijheidsstrijd spelen de belgicistische vakbonden ACV, ABVV en ACLVB een trieste hoofdrol.

Daarom startte de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) een proefproces tegen hun monopolie bij de sociale verkiezingen, dat wij willen vernietigd zien door het Europees Hof voor Justitie. Maar echte vakbondsvrijheid vragen is in België ‘tergend en roekeloos’: op vraag van de drie kleurvakbonden veroordeelde de Arbeidsrechtbank ons tot 5000 euro boete om ons proefproces te doen ophouden…

In tegenstelling tot ACV, ABVV en ACLVB werkt de VSV niet met belastinggeld, enkel met giften. De zaak is dus duidelijk. Ofwel moeten wij ons proefproces stopzetten en winnen de kleurvakbonden. Ofwel vinden wij 500 bewuste Vlamingen die elk 10 euro overmaken op de VSV-rekening IBAN BE 58860116012079, BIC SPAABE22, en dan gaat de strijd voor echte vakbondsvrijheid in Vlaanderen verder.

Elke storting wordt strikt discreet behandeld, tenzij u bij uw storting ‘steunlijst’ vermeldt; dan nemen wij uw naam op in de steunlijst op onze webstek :  http://vlaamsnieuws.typepad.com/vsv/

Mogen wij op uw steun rekenen? Dank u!

Namens het VSV-bestuur, Rob Verreycken, voorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke barometer RTBF-La Libre Belgique

 

De N-vA zet de andere Vlaamse partijen op een nog grotere achterstand, volgens een peiling van RTBF-La Libre. Daarin haalt de partij van Bart de Wever 40,1 % van de stemmen of 1,5% meer  ten opzichte van de vorige peiling en 12,1 % ten opzichte hoger dan het resultaat bij de verkiezingen in 2010.

Op een ruime afstand volgen sp.a met 13,5 % CD&v met 13,4 % en Open vld met 11,6 %. De Vlaamse liberalen zijn de enige Vlaamse meerderheidspartij op federaal niveau die erop vooruitgaan in vergelijking met de vorige peiling.

Vlaams Belang gaat verder achteruit en komt uit op 10 %, een daling met 2 %. Groen haalt 0,5% meer en landt op 7,5 %.  Tot zover de kiesintenties in Vlaanderen. De peiling werd tussen 27 augustus en 2 september uitgevoerd door Dedicated Reserach bij 2.707 kiezers. De foutenmarge bedraagt 3,3 procent.

Opmerkelijk is het verschil met de peiling door Gazet van Janssens van vorige week, die enkel in de stad Antwerpen voor de Nv-A een score noteerde van 32%.  Uitgerekend in de stad van De Wever.  De geloofwaardigheid van de Gazet van Janssens is bijzonder klein en de heimelijke manier van manipuleren bij deze zogenaamde stadskrant is dan weer bijzonder groot.

Hoe meer hij afvalt, hoe meer stemmen hij behaalt

In Brussel neemt de MR de eerste plaats over van de PS, ondanks de scheiding van de FDF. De liberalen komen in de peiling uit op 23 procent van de stemmen. Dat is 2,5 procentpunt meer dan bij de vorige peiling.

De PS moet 0,1 procentpunt inboeten en haalt nog 22,3 procent. Ondanks een daling tot 11,9 procent, komt Ecolo uit op de derde plaats. Het FDF volgt op de vierde plaats met 11,3 procent, terwijl het cdH een zware klap krijgt en amper 8,9 procent haalt. In Wallonië blijft de PS met voorsprong de numero uno.

De Franstalige socialisten gaan lichtjes vooruit tot 31,4 procent. Ook de MR boekt winst en komt uit op 21,1 procent. Het cdH blijft de derde partij in het zuiden van het land met 13,7 procent, terwijl Ecolo op 12,1 procent strandt.

De FDF blijkt niet aan te slaan in Wallonië. De vroegere kartelpartner van de MR moet het stellen met amper 1,3 procent  van de stemmen.  Wie echter wel behoorlijk boert is het FN met 6,7%.

Ray


05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben altijd op mijn hoede

Geachte Redactie, Dankie vir die plasing van die foto van "my" skip. Ek het eintlik met die EUROPA gevaar, maar die AFRIKA en die EUROPA was susterskepe en het identies dieselfde gelyk. Na verneem word is die AFRIKA deur 'n brand verwoes nadat die Italiaanse redery die skip aan die Universiteit van Alexandria in Egipte verkoop het, en studente dit aan die brand gesteek het. Wat van die EUROPA geword het, weet ek nie, maar daardie 11 000 ton skip leef ook nie meer nie. 

Peter Murray

*****

Opnieuw instortingsgevaar dak Europees Parlement. De rest volgt. 

enne ...  kunnen ze het dak zo niet laten ? Op een dag dat Philip Claeys afwezig is natuurlijk!

Christina

*****

Het teken van het kruis

In Engeland hebben rechtsgeleerden in dienst van de regering bepaald dat het dragen van religieuze kentekens op het werk verboden moet worden. Bravo zou je denken, maar zo eenvoudig is het niet. Zo zou het dragen van een kruis aan een halsketting of als speldje niet meer toegelaten zijn, terwijl hoofddoeken, tulbanden, soepjurken wel zouden mogen. Oekandana hoor ik u denken. Wel, omdat er in de heilige boeken van de RKK nergens staat dat het dragen van een kruisje verplicht is, terwijl in Mein Koran wel staat dat de hierboven genoemde attributen verplicht zijn. Moet er nog (woestijn-) zand zijn ?

Regus Patoff

*****

Uit het grote citatenboek van Prometheus

Aan filosoof Epicurus :Moest God geen kwaad toegelaten hebben , kenden we ook geen goed . En gelukkig voor de inzender :Moest God geen slimme mensen toegelaten hebben , bestonden ook de domoren niet. 

Okki

*****

De verandering van de NVA

NVA – Open VLD, oude politiek cultuur = een huwelijk van vriendjespolitiekIedereen kent ze wel. Gemeentes waar stelselmatig de belangen van sommige inwoners voorrang krijgen vóór die van anderen. Waar een lokale elite de dienst uitmaakt. De old-boys-netwerken, de ons kent ons kringetjes. Cliëntelisme als bestuurlijke modus operandi.Een elite die enkel het eigen belang dient. Waar deze elite te lang over de hoofden van de bevolking bepalen wat ook goed is voor de inwoners. Mensen zijn steeds meer op zoek naar alternatieven die hen structurele zeggenschap en controle garanderen van slechts eens per zes jaar een heel klein beetje. Als de combinatie NVA-Open VLD het voor te zeggen krijgt de volgende legislatuur zal dra blijken dat dit geen geschenk is voor Lubbeek. Wie niet in hun netwerk van vriendjespolitiek zit, vist achter het net, moet maar zien hoe zijn belang wordt behartigd.Theo Francken maakt de mensen wijs dat hij aan de kiezer de garantie op verandering bezit. Regelmatig verkondigt hij dat het gedaan moet zijn met de Lubbeekse vriendjespolitiek. Voorwaar een goed voornemen. Maar een voornemen die hij zelf anders interpreteert. Hij gaat gewoon op hetzelfde elan verder in een systeem van een arrogante elite die opereert uit eigenbelang. En dus ontstaat er cynisme, gaan steeds meer mensen nadenken of ze wel zouden kiezen op volstrekt waardeloze figuren die hen voor de verkiezingen van alles beloven zonder er zich aan te houden. En om zijn kiezers nog wat meer bij de neus te nemen zorgt hij ervoor om, in samenspraak met de huidige burgemeester, alleen in zijn straat veiligheidsmaatregelen te nemen. Vriendjespolitiek ? Natuurlijk niet : “U geeft mij wat en dan krijg jij ook iets van mij”?  En om de vermoedens van een politiek akkoord nog te accentueren, én de gemeenteraad buiten spel te zetten, spreekt men van een proefopstelling in de Houwaertstraat. Al jaren hadden de bewoners van de Houwaertstraat aangekaart dat er te snel gereden werd en dat het er niet veilig fietsen was. De heer Francken liet in HLN van 09/08/2012 aantekenen dat er pas dank zijn bemiddeling actie ondernomen werd. Vanzelfsprekend goed voor de bewoners van die straat. Het is dan wel spijtig dat er geen parlementslid in elke straat van Lubbeek woont. Wat hebben ze elkaar beloofd dat een doorwinterde politieker als de burgemeester de inwoners van andere straten vergeet? Verandering, meneer Francken ? Een kijk in mijn glazen bol. De eerste twee jaar van de nieuwe legislatuur is de heer Francken burgemeester (en dan minister) en geeft dan de fakkel door aan de heer Vranckx zodat laatstgenoemde de nodige beleidsjaren heeft om te genieten van een burgemeester-pensioen.

Eddy Elyn

*****

Geachte Redactie, democraten

Het zou op zijn minste beleefd zijn de vertaling erbij te voegen. Of denkt Angeltjes dat alle lezers van rond en na de 7O jaar Engels hebben geleerd ? Ja , goed het is een wereldtaal maar daarom kunnen wij het niet uit onze teen zuigen. En omdat wij die taal niet machtig zijn, zijn we daarom nog geen dommeriken, of wel ? Een beetje begrip en beleefdheid tegenover overtuigde VB-ers zou wenselijk zijn.

groeten van Adele en Gerald

NvdR Angeltjes:Wij hebben ons al meermaals in het verleden verontschuldigd bij onze lezers, dat we bij een beperkt aantal video's géén vertaling kunnen geven, omdat dit te omslachtig en te tijdrovend is.

Er zijn 2 keuzes : ofwel onthouden we een groot deel van de lezers de kans kennis te nemen van bepaalde zaken ofwel moet een kleinere groep aanvaarden dat een miniem deel van onze info niet voor hen toegankelijk is.  Meestal geven we met de begeleidende tekst de geest van de inhoud weer.

Mochten wij over een uitgebreide redactie beschikken, dan konden we elke video vertalen. Helaas, dat is niet het geval en mag ik uw begrip verzoeken voor het feit dat wij 7 dagen op 7 ter beschikking zijn en elke dag voor een uitgebreide en afwisselende inhoud zorgen in het Nederlands ? Met heel wat vertaalde artikels.  Als er dan 1 video gepubliceerd wordt in een taal die u niet beheerst, dan heeft dat niets te maken met onbegrip en zeker niet met onbeleefdheid onzerzijds.  

 *****

3M

heeft in gevangenis haar les goed geleerd, 'Religie' is immers 'het lichtend pad' voor elke crimineel in het gehucht B. Zum kotsen.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het aan de Democraten

 

 

.

We hebben vorige week enkele video's getoond over de Republikeinse Conventie ; het is niet meer dan fair dat we u nu woord en beeld tonen van de Democratische Conventie. Hoogtepunten uit de speech van de First Lady, Michelle Obama.

Hou zakdoeken klaar, want uw zachte gemoed wordt op de proef gesteld. Wij veroorloven ons nog één politiek-incorrecte opmerking : de zwarte bevolking is meer dan goed vertegenwoordigd bij de Democraten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Koningin Astridplein in Antwerpen

 

Het Nieuwsblad neemt vandaag een stuk over dat via Facebook de aandacht vestigt op de schrijnende en onpersoonlijke aankleding van het Koningin Astridplein.  Wat vroeger een kleurrijk plein was met veel bloemen en groen is nu een troosteloze plek met plukjes gras, veel onkruid en de nodige afval. 

Op 28 juli 2011 vestigden wij bij Angeltes de aandacht op deze troosteloze toestand en het was toen niet onze eerste keer. dat we deze toestand aanklaagden. Even in herinnering brengen wat we toen schreven en toonden :

Lang voor Janssens

 

 

Tijdens Janssens

 

Dankzij Janssens

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quebec en de onbereikbare onafhankelijkheid + Aanpassing 08.27 uur

 

In de Canadese Franstalige provincie Québec ziet het ernaar uit dat er een machtswisseling zit aan te komen: de separatische partij, de Parti québécois,  zou volgens de laatste verkiezingsuitslagen op 32.7% der getelde stemmen komen.  De liberalen, de uittredende regeringspartij, komen op 30.6% en de conservatieven op 27%.  De socialisten stranden op 5.5%, goed voor één zetel. 

Als dit voorlopig stemresultaat zich voortzet dan zullen de separatisten 58 zetels in het parlement veroverd hebben, tegenover 46 voor de liberalen en 19 voor de conservatieven. 

In Québec wonen ca. 8 miljoen mensen, waarvan ca. 6 miljoen stemgerechtigd zijn.  De meerderheid spreekt Frans.  Het is de enige van de tien provincies in Canada, waarin Engels niet de hoofdtaal is.  Québec is bijna drie maal zo groot als Frankrijk.  Een aanzienlijk aantal inwoners wil nog steeds dat Québec onafhankelijk wordt.  Hoewel er al twee referenda zijn gehouden in 1980 en 1995, werden deze met een krappe meerderheid afgewezen.  Intussen werd Québec in 2006 door het Canadese parlement als aparte natie binnen Canada erkend door middel van een symbolische resolutie.

Een symbolische resolutie in Québec en een confederaal doekje voor het bloeden in Vlaanderen als troostprijs voor de droom van een onafhankelijke staat.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min. online

+ Aanpassing 08.27 uur

In Québec is dinsdagnacht een dode gevallen. Een man opende het vuur toen de nieuwe premier Pauline Marois van de Parti Québécois een overwinningstoespraak gaf in Montréal.De liberalen regeerden de afgelopen 9 jaar in Québec, maar bij de verkiezingen van dinsdag kwam de separatisten van de Parti Québécois als winnaar uit de bus. De 63-jarige partijvoorzitster Pauline Marois wordt op die manier de eerste vrouwelijke premier in de geschiedenis van de provincie.Marois gaf dinsdag rond middernacht een toespraak in een concertzaal in Montréal toen iemand het vuur opende. Er viel één dode en een zwaargewonde. De politica werd in allerijl van het podium gehaald, maar raakte niet gewond. De politie pakte kort na de schietpartij een verdachte op.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders : over een jaar bestaat de euro niet meer

 

Over een week op 12 september trekt Nederland naar de stembus.

Er hebben sedert de regering Rutte afgetreden is, heel wat veranderingen plaats gevonden in het politieke landschap en tegelijk zjn sommige tendenzen van vorige jaren overeind gebleven of bestendigd.

De liberale VVD van Mark Rutte houdt behoorlijk stand, wat ongebruikelijk is voor een regeringspartij die de boeken heeft neergelegd.  De christendemocratische coalitiepartner, CDA, die eens de overheersende grote partij was in Nederland, blijft zitten met de kleine percentjes, de prijs voor onduidelijkheid, inschikkelijkheid en "een beetje ja maar wat neen".  De gedoogpolitiek van Wilders' PVV heeft die partij geen goed gedaan : zij verliest in de peilingen ruim 1/3 van haar vorige zetelaantal.

Links is na de KO van vorige jaren, duidelijk terug in opmars.  Na het débâcle van de PvdA met Job Cohen is de nieuwe voorman,  Diederik Samson, op korte tijd een van de lievelingen van de Nederlandse kiezers geworden. De man zweert bij hoog en laag bij de multiculturele maatschappij en die boodschap, hoe onbegrijpelijk ook voor ons, slaat aan. Hetzelfde kan gezegd worden over de plotse opmars van de extreem-linkse SP die al verschillende malen in de peilingen als de grootste uit de bus is gekomen.

Nederland is duidelijk op drift en op zoek naar zijn identiteit. De zekerheden zijn verdwenen, men klampt zich niet langer vast aan maatschappelijke opvattingen maar zogenaamd charismatische politici worden achterna gehold, Samson van de PvdA, Roemer van de SP en Marc Rutte van de VVD. Het fenomeen is niet onbekend in Vlaanderen. Wat de heren ook beweren en waar zij ook voor staanis ondergeschikt aan de mate van hun telegenieke persoonlijkheid. 

Bij het grote lijsttrekkersdebat in Carré gisteravond dat uitgebreid werd gecovered door de media viel de voorspelling van Geert Wilders op, dat over één jaar de euro zal verdwenen zijn.  Na Marine Le Pen van het Franse Front National en de Ware Finnen is dit de derde rechtse leider in Europa die zich aan deze voorspelling waagt.  Het gaat hem niet om gelijk of ongelijk maar als de gemeenschappelijke munt mocht verdwijnen, zou het minimaal democratisch verantwoord en nodig zijn, dat er ook bij verteld werd, welke scenario's hierbij moeten gevolgd worden en vooral wat de weerslag zal of kan zijn voor de burgers. Of we dergelijke eerlijkheid kunnen verwachten van types zoals Herman van Rompuy of de heer Draghi van de ECB, daar kunnen we categoriek neen op zeggen.  Maar wie gaat ons dan wel de waarheid vertellen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vulkaan in het mooie Japan

 

 

De berg Tokachi (2077 m) is een actieve vulkaan in het Daisetzuan Nationaal Park in Hokkaido. Hij behoort tot de 100 Bekende Bergen in het mooie Japan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke Vander mersch vanavond op Eén

 

 

Vanavond op Een in Villa Vanthilt, kapitein Anke Vander mersch. Het gebeurt zeer zelden dat wij een programma van de VRT aankondigen maar dit vinden wij een gerechtvaardigde uitzondering waard.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hypocriete nonnen van Malonne

 

Sorry, dat we er niet over zwijgen, maar de vrijlating van Michelle Martin ligt zwaar op onze maag. Het gaat om het monster Martin dat niet verdiende nu vrij te komen, het gaat om het land B en zijn malloten van politici die te lam en te dom zijn om te handelen zoals de burgers het van hen verwachten en het gaat om het onpeilbare verdriet van medemensen, dat ons blijft beroeren. En nu komt er nog een element bij : de hypocriete nonnen van Malonne.

De Klaren hebben gelogen en zaken verzwegen, zodat het nog nauwelijks christelijk te noemen valt.

Het blijkt dat een kwezel uit dat klooster reeds 16 jaar geleden een schriftelijke relatie onderhield met Michelle Martin. Voor een goed begrip moet men weten dat in oktober 1996(dus 16 jaar geleden) meer dan 300.0000  mensen met witte balonnen door Brussel stapten om hun woede, afkeer en verdriet te tonen naar aanleiding van de ontknoping in de ontvoeringen van Dutroux & co. En dat miljoenen die thuis zaten, het volmondig eens waren met de manifestanten.

Tijdens het proces van de monsters zaten die in kooien van kogelvrij glas omdat er gevreesd werd dat ze in de rechtzaal zouden afgeschoten worden.

En dan ... op dat eigenste ogenblik voelt een kwezel uit Mallone de christelijke drang en opstoot om haar barmhartigheid te tonen en zoekt zij contact met 3M.  Zij voelt medelijden met een moeder van twee kinderen die andere ontvoerde en misbruikte kinderen van radeloze en ontredderde ouders liet creperen als ratten.

Waarom is die non uit Malonne beginnen brieven schrijven en sympathie opvatten voor de blonde langharige Michelle Martin ?  Dit is toch een strikt legale vraag die wij stellen, die niet eens tendentieus is. Welke donkere gevoelens moet er in de ziel van deze non rondgeraasd hebben om sympathie op te vatten voor een verwerpelijke vrouw die door de ganse natie samen met haar afschuwelijke man aan de galg gewenst werd ? Het woord sympathie vinden wij niet uit, het werd door de woordvoerder van de bisschop gebruikt.  

Wat heeft deze non haar medekwezels wijsgemaakt om dezen te overtuigen  M.M. in hun midden op te nemen ?  Vele nieuwe vragen zijn er sinds het bekend worden van dit correspondentie-relatietje gerezen.

De uitleg uit naam de bisschop in deze was totaal naast de kwestie en toonde duidelijk aan dat de man uit zijn kazuifel stond te kletsen. Alweer een slechte beurt voor een kerkvader in deze dubieuze affaire.  Een ding staat  als een paal boven water: de nonnen van Malonne zijn hypocriete liegebeesten en zij bevestigen alleen maar de gang van zaken in het kerkelijke rattennest.

Senior & Ray

Pst :  Misschien weet Toon D een antwoord op onze vragen ?
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!