Angeltjes
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 866)

 

Wie is gek ? Bamouhammad: bijgenaamd "Farid Le Fou" of onze rechters?


Wij zouden het niet meer weten. Wij begrijpen trouwens steeds minder de wijze waarop onze rechtbanken werken. De zogenaamde zware crimineel Bamouhammad, die onder de bijnaam "Farid Le Fou" bekendheid heeft verworven, wil niet meer van de ene gevangenis naar de andere verplaatst worden. Telkens hij in een gevangenis wordt opgesloten gedraagt hij zich als een klein monster. Tieren en roepen naar cipiers, hen in het gezicht spuwen enz. is zijn voornaamste tijdverdrijf.

In plaats van hem alleen nog maar water en brood te geven, hem niet meer met anderen in contact te laten komen,, hem alleen in zijn cel te laten zitten blijven onze idiote overheden hem pamperen. Hij blijft de mogelijkheid krijgen om te kiezen tussen bepaalde gerechten, zich in de fitnesszaal te ontspannen, met "collega's" te gaan wandelen enz.  Aangezien hij echter regelmatig voor herrie zorgt, zich de woede van de  cipiers op de hals haalt en de boel keer op keer op stelten zet, krijgt hij om de paar maanden een overplaatsing naar een andere gevangenis. Dit zint deze crimineel niet en een waarschijnlijk niet te snuggere rechter geeft hem gelijk. Op straffe van een boete van 5000 euro(sic) die de overheid aan deze schoelie zou moeten betalen, mag men hem niet meer verplaatsen.

Volgens de rechter zijn de regelmatige overbrengingen van de ene gevangenis naar de andere nefast voor de psychische toestand van Bamouhammad.  Dergelijke verplaatsingen zouden volgens deze magistraat (resic) zijn hersocialisatie ondermijnen.  Bovendien moet de beslissing van de kortgedingrechter meteen worden uitgevoerd en mag hij nu niet meer worden verplaatst.  Hallo ?

Als dit de problemen zijn waarmede onze doorgaans goed betaalde rechters zich bezighouden en als dit hun uitspraken zijn om deze problemen op te lossen dan menen we dat we beter het hele ministerie van Justitie kunnen opdoeken. Gisteren nog meende een rechter aan een zware crimineel geen gevangenisstraf te moeten opleggen omdat hij in de gevangenis alleen maar "slechte ervaringen zou opdoen" en vandaag krijgt een boosdoener als "Farid Le Fou" gelijk.

Wij vrezen dat er met de "psychische toestand" van steeds méér rechters iets fout aan het lopen is en dat dezen ook moeilijkheden kunnen ondervinden om zich te "hersocialiseren".

Arm apenland in het kwadraat!

Men zegge het voort,
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims in Q gebeten wegens belachelijk dom filmpje

 

Na de kille moord op de Amerikaanse Ambassadeur en drie van zijn medewerkers in Libië zou een normaal mens denken, dat de moslims een beetje beschaamd in hun schulp zouden kruipen.  Vier onschuldige mensen het leven benemen voor zoiets futiels als een ridicuul stukje film, het is waanzin.  Maar neen, moslims zijn onverbeterlijke droogstoppels, verzuurde exemplaren van de menselijke diersoort en intolerante wezens die zichzelf verheven voelen boven elke moraal. Hun zogenaamde godsdienst zet hen permanent aan tot haat, geweld en moord. Een lekkere religie en daar moeten wij respect voor opbrengen, volgens naieve bloemkolen, genre De Wever. Man toch, word mannequin of vervoeg de nieuwe Woestijnzender, Vier  die je gevormd heeft.

In Sanaa, de hoofdstad van Jemen, hebben manifestanten de ambassade van de Verenigde Staten bestormd. Volgens lokale media vielen er gewonden toen de veiligheidsmensen de manifestanten terugduwden. De politie heeft schoten in de lucht afgevuurd en het waterkanon ingezet om de betogers uiteen te jagen. De manifestanten die de ambassade toch binnen konden dringen, werden ontzet. Er hangt rook boven de ambassade en enkele diplomatieke voertuigen werden in brand gestoken.

Ook in Egypte kwam het tot schermutselingen tussen manifestanten en politieagenten voor de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Caïro. Daarbij raakten een zeventigtal mensen gewond, meldt de BBC. Verder worden er volgens de Britse nieuwszender manifestaties gemeld in onder meer Marokko, Soedan, Tunesië, Iran, Irak, Pakistan en Bangladesh. Zowat de klassieke resem van Prachtlanden die zijn zonen en dochters uitzendt als Vijfde kolonne naar het domme Europa.

Eerder deze week escaleerde in Libië een protestactie tegen de film aan het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Bij een aanval op het gebouw kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie andere personeelsleden om het leven. In Afghanistan heeft de regering de videowebsite Youtube geblokkeerd. De overheid wil zo beletten dat de omstreden film te zien krijgen. YouTube heeft zelf de toegang tot de film beperkt in Egypte en Libië. De video valt binnen YouTube's richtlijnen en blijft dus online staan, luidt het bij de woordvoerder. "Maar gezien de zeer moeilijke situatie in Libië en Egypte hebben we de toegang tijdelijk beperkt in beide landen."

Het bewuste fragment betreft een trailer van de film ‘Innocence of Muslims’ van de joodse filmmaker Sam Bacile uit Los Angeles. In de film wordt de profeet Mohammed voorgesteld als een kinderverkrachter en moordenaar. De waarheid, niets dan de waarheid. Maar daar houden de moslims niet van. 

(AFP/DPA/BBC/KVDA)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phaedra CD

 

Phaedra CD bestaat 20 jaar en zal dit vieren met een Jubileumconcert op zondag, 28 oktober 2012 om 17u in deSingel in Antwerpen.

Wij deden beroep op twee artiesten die nauw verbonden zijn met het label: de sopraan Liesbeth Devos (zie www.liesbethdevos.com) die zopas een hele lied-cd opnam met een selectie van Franse- en Nederlandstalige liederen van August de Boeck, en de dirigent Ivo Venkov, die voor Phaedra drie orkest cd's wijdde aan Jef van Hoof, August de Boeck en Jozef van Looy.  Bij die gelegenheden dirigeerde Maestro Ivo Venkov het Janacek Filharmonisch Orkest (CZ) en de Slovak Sinfonietta.

Het programma voor dit Jubileumconcert omvat naast een selectie uit het ballet 'La Phalène' (De Boeck) waarvan wij voor deze gelegenheid de partituur hebben laten restaureren en digitaliseren voor symfonisch orkest, ook nog wondermooie vocale werken van diezelfde August de Boeck, van Lodewijk Mortelmans en van Frits Celis.
Frits Celis is de musicus die heel zijn carrière als dirigent ontzettend veel werk van Vlaamse en Belgische collega's heeft uitgevoerd en die voor Phaedra de schitterende orkestsuite uit de opera 'La Route d' Emeraude ofte 'Francesca' heeft gerealiseerd. Wij vonden dat hij bij deze verjaardag zelf eens mocht aan bod komen met een eigen mooie liedcyclus voor sopraan en orkest. 'De Geestelijke Bruiloft' op vier romantische gedichten van Pieter Geert Buckinx. 

In het tweede deel hoort u dan 'Beelden uit een Tentoonstelling' van Modest Moessorgski in de briljante orchestratie van Maurice Ravel.

Ter gelegenheid van dit Jubileumconcert geeft Phaedra CD een catalogus uit, samengesteld door Prof. Dr. em. Guy A.J.Tops.  Dit naslagwerk wordt u ter plaatse aangeboden.

De Feesttoespraken worden gehouden door Jan Dewilde, Bibliothecaris van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en Hoofd van het Studiecentrum Vlaamse Muziek, en komponist Frits Celis, eredirigent van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en veertig jaar lang Muziekdirecteur en Chef-dirigent van de Koninklijke Vlaamse Opera en de Opera van Vlaanderen te Antwerpen.

Wij hopen zoveel mogelijk melomanen te mogen begroeten op dit jubileumconcert. Opdat het een mooi feest moge worden

Luc Famaey
Phaedra CD


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In blote bast of met de billen bloot

 

Het zal wel nooit een exclusiviteit geweest zijn van Benidorm. Mannen, meestal op de terugweg van het strand, die in blote bast en zwemslip door de straten kuieren. Vaak zijn het Engelsen, en soms hebben ze overvloedig hun dorst gelest, wat te zien is aan hun uitstekend embonpoint. Het is geen appetijtelijk zicht,- de meeste mensen zijn aangekleed mooier dan niet. 

De kans dat dergelijke verschijnselen ook aan de Belgische kust zouden optreden was vrijwel nihil. Niet omdat er de jongste jaren minder Engelsen te verwelkomen zijn dan in vroegere tijden, wel omdat de echt warme dagen er op twee handen te tellen zijn. 

Toch was het dit seizoen van dattum. In tegenstelling tot de voorspellingen bleek augustus nog eens een echte zomermaand en ontdekten de Engelsen bovendien weer Oostende. Waarmee niet wil gezegd zijn dat ze zoals eertijds met hele busladingen werden uitgestort. Nog in de periode van de Belgische frank, toen ze met hun dure ponden grote sier konden maken aan de Vlaamse kust. Hotels en cafés probeerden ze destijds binnen te halen met bordjes voor het raam waarop 'Tea like mother makes'. Maar ze prefereerden duidelijk het – toen nog – goedkope Belgische bier. Het leidde weliswaar soms tot avondlijke vechtpartijen met de (ook al verdwenen) matrozen van de Belgische marine, maar in de stad liepen ze alvast niet met bloot bovenlijf. Deze zomer dus wel, net zoals wellicht nog altijd in Benidorm.
Er is trouwens de jongste jaren nog meer veranderd in de 'Koningin der Badsteden'. Te danken overigens aan socialistische politieker en vice-premier Vandelanotte, die er de hoogste beslissingsmacht heeft en alles in handen heeft, de basketbalploeg inbegrepen. De bouwpromotoren konden toeslaan en veel charmante hoekjes moesten wijken voor eigentijdse constructies. Anderzijds moderniseerde het straatbeeld en heropende de gerestaureerde Wellingtonrenbaan. De toeristen bleven komen en dat is hoofdzaak. Dat ze soms in naakt bovenlijf door de stad struinden viel evenwel minder in de smaak. Het stadsbestuur vond het niet langer kunnen en haalde termen als waardigheid, hygiëne en onesthetische hangbuiken uit de kast. Het moest maar eens gedaan zijn met dat onsmakelijk vertoon. Men had er al genoeg last met de talrijke meeuwen die de hapjes van de dagjesmensen bijna uit hun handen komen pikken.

Volgt er na deze relatief hete zomer nog een hete herfst? Zo goed als zeker wel, maar dan op het politieke vlak. Op 14 oktober zijn er in België de gemeenteraadsverkiezingen, en traditioneel lopen politici dan kans in hun hemd te worden gezet. Al dan niet met de billen bloot. Een Vlaams parlementslid, bekend om zijn soms boude taal, nam weer eens geen blad voor de mond. Bepaald erover was het toen hij naar aanleiding van de heibel over de vervroegde vrijlating van de ex-vrouw van de beruchte kinderontvoerder Marc Dutroux - en die dus uiteindelijk toch doorging – het volgende in de openbaarheid twitterde: 'Niet zeveren. Als we samen leggen dan kunnen we toch een Albanees vinden èn betalen die Michelle Martin neerlegt. Kandidaten?' Het leverde hem een klacht op van het parket van Antwerpen, en iedereen is benieuwd hoe hij daar mee weg komt. Of geldt hier ook parlementaire onschendbaarheid?

Gemeenteraadsverkiezingen en Antwerpen, het is me wat. Bij de Open-VLD heerst er zo’n grote crisis dat minister van justitie Annemie Turtelboom van Puurs naar de Koekenstad verhuisde om er eerst te gaan staan op de kandidatenlijst en verder orde op zaken te stellen. Maar de fiere Antwerpenaren pikten dat niet en de liberale leiders moeten nu zoeken naar valabele kandidaten. Twee boegbeelden, Open-VLD-schepenen in de huidige bestuursploeg, waren zo ontevreden met de gang van zaken dat ze overstapten naar de NV-A. Zie ze daar nu staan, Annemie Turtelboom. 

En Antwerpen blijft maar scoren op het nieuwsfront. In eigen doel dan. Er is daar namelijk ook een nooit eerder meegemaakte 'guerre des magistrats' bezig dat het niet mooi meer is. Achtergrond is het onderzoek naar fiscale fraude in de diamanthandel, een van de voornaamste economische pijlers van de Metropool. De procureur-generaal, de hoogste magistraat van het rechtsgebied Antwerpen, bestond het klacht in te dienen tegen de onderzoeksrechter die er mee bezig is omdat die zijn boekje te buiten zou zijn gegaan, lees te doortastend te zijn geweest. Hij beval huiszoekingen bij hem en in zijn bureau. Waarop deze, de pesterijen beu, op zijn beurt klacht indiende tegen de procureur-generaal.
Ook Dame Justitia toont mooier aangekleed dan als ze met de billen bloot staat.
Zolang ze maar geen burka of niqab aantrekt.

© Manu de Tremerie 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf jaar later

 


Stukje tekst uit Gates of Vienna getiteld “Eleven Years On” of "Elf jaar later", geschreven door Baron Bodissey. Het is in de eerste plaats geschreven over de situatie in Amerika en de gevolgen van de aanslag op 11 september maar die gevolgen lijken als twee druppels water op de situatie in Europa.

De doorsnee Amerikaan schijnt zich niet te realiseren dat de bedienden, de brandweermannen en de politie niet de enigen waren die 11 jaar geleden uit die verstikkende stofwolk kwamen gestrompeld in Neder Manhattan. De mujahideen waren ook daar naast hen en zij hebben zich sindsdien verspreid over gans Amerika en over de rest van de Westerse wereld.

Ze droegen niet allemaal een masker en een AK-47. Velen onder hen waren gekleed in een kostuum en in het bezit van een ingenieursdiploma. Sommige die goed kunnen praten werden verkozen als politici.

Maar het is nog altijd jihad. En hun doel – het wereld kalifaat – staat duidelijk geschreven in hun eigen boeken, als we de moeite moesten nemen het op te zoeken om het te lezen.

9/11 vertraagde de grote jihad niet. Het heeft het eerder versneld want zoveel goed menende Amerikanen waren vast besloten te bewijzen hoe verdraagzaam ze waren en hoe ze niemand wilden uitsluiten. Ze voelden zich genoodzaakt om nog meer moslims in Amerika binnen te laten, om hen nog meer te helpen en hun plaatsen van eredienst te delen met hen die ook in Abraham geloven.

Hoeveel gesluierde of gehoofddoekte vrouwen zag je op straat in 2000 ? En hoeveel zie je er vandaag?

Terwijl de zon opkomt op een andere heldere elfde september  laten we even overwegen hoe we het tij mogelijk kunnen keren. Dit is geen kwestie van een machtig leger in stand te houden – hoewel dat absoluut noodzakelijk is – of van terroristen in Waziristan op te blazen.

Dit is een kwestie van een verdoken islamisatie te stoppen hier bij ons thuis. Het betekent onze bevolking inlichten, eender hoe, tegen alle kansen op succes in, over wat er met hen gebeurd is terwijl ze niet opgelet hebben. Over de wereld die zij voor hun kinderen en kleinkinderen zullen nalaten dertig of veertig jaar na vandaag.

Ja, het lijkt een onmogelijke taak. Maar dat leek Omaha Beach ook op D-Day.

Maryse Palmans (Foxy)

 

Vooral de voorlaatste zin is een boodschap die ik steeds blijf herhalen aan ieder die het horen wil: wat voor een wereld laten we achter voor onze kinderen en kleinkinderen als we alles laten voortgaan zoals nu zonder iets te ondernemen.

 

Bron : Gates of Vienna

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag vrienden,

Een grande dame die niet mag ontbreken in deze rubriek is Juliette Gréco.  Zij werd geboren in Montpellier op 7 februari 1927 uit een Corsicaanse vader en een moeder die later actief zou worden in het verzet. Als Juliette zes jaar oud is, verhuist ze met haar familie naar Parijs waar ze zal blijven wonen. Als kind gaat ze naar de dansschool in l’Opéra de Paris, waar ze figureert in de voorstellingen. In haar tienerjaren – in volle oorlog - besluit Juliette haar moeder na te volgen en deel te nemen aan het verzet. Ze wordt gevangen genomen, maar in tegenstelling tot haar moeder en haar zus wordt ze niet gedeporteerd naar Ravensbrück omdat ze nog zo jong is. Tot 1942 wordt ze gevangen gezet in Fresnes.  Terug moederziel alleen aangekomen in Parijs heeft Juliette geen geld en weinig contacten en ze klopt aan bij haar vroegere lerares Frans Hélène, die haar onderdak verleent.  Haar moeder en zus zullen in 1946 naar Indochina emigreren.

Vlakbij is de buurt Saint-Germain-des-Prés en in 1945 komt Juliette er in contact met het links-intellectuele en artistieke milieu. Daar raakte ze bevriend met existentialisten als Sartre en met Simone De Beauvoir. Ze speelt er rolletjes in theaterstukken en wijdt zich aan haar radioprogramma over poëzie. In 1949 krijgt ze zelfs een rol in Jean Cocteaus film Orphée. Veel artiesten en schrijvers beschouwen Juliette in die tijd als hun muze. Met de jazzmuzikant Miles Davis beleeft ze een intense liefdesrelatie. In datzelfde jaar 1949 start ze haar zangcarrière: met haar hese stem vertolkt ze ingetogen liedjes, waarin ze teksten verwerkt van schrijvers als Sartre en Prévert. Si tu t’imagines is haar eerste populaire chanson. Vanaf 1952 begint Juliette de wereld te verkennen en ze treedt op in landen als de Verenigde Staten en Brazilië.

In 1954 zingt ze in de Olympia in Parijs en ontmoet haar aanstaande echtgenoot, de acteur Philippe Lemaire, bij de opnames van de film Quand tu liras cette lettre. Ze scheiden echter in 1956 na de geboorte van hun dochter Laurence-Marie.  In dat jaar geeft ze concerten in Europa. Vervolgens vertrekt ze naar New York en haar vertolkingen van Franse liedjes roepen veel enthousiasme op. Ze ontmoet de producer Darryl F. Zanuck bij de opnames van de film “The sun also rises” van Henry King (1957). Ze worden geliefden en Juliette draait enkele van zijn producties.

Na enkele films legt ze zich vanaf 1959 volledig toe op haar chansons. Ze leert nieuwe talenten kennen, die ze helpt in hun zoektocht naar succes, bijvoorbeeld Jacques Brel, Léo Ferré en Serge Gainsbourg. Met hen zal ze ook vaak samenwerken in haar carrière, zoals bij haar hit La Javanaise met Gainsbourg. In de jaren ’60 beleeft Juliette het hoogtepunt van haar populariteit in Frankrijk en daarbuiten.  In 1965 speelt ze een rol in een televisieserie en probeert zich enige tijd later van het leven te beroven.  In 1967 ontmoet ze Michel Piccoli die haar tweede echtgenoot zal worden.  Ook dit huwelijk is niet voor de eeuwigheid: ze scheiden in 1977.

Vanaf 1975 wordt de muziek van haar chansons geschreven door Gérard Jouannest, sinds 1968 haar pianist en begeleider. Ze trouwt met hem in 1989. Ze doet talrijke tournees in het buitenland, met name in Duitsland en Japan. Decennia blijft ze met succes platen maken, optreden en volle zalen trekken.  In 1982 verschijnt haar autobiografie Jujube.   

In 2009 is haar – voorlopig -  laatste album uitgekomen: Je me souviens de tout. Samen met haar echtgenoot Gérard Jouannest, een pianist, gaf ze dat jaar nog vier concerten in het Théâtre des Champs-Élysées.

Mag ik jullie aandacht en welwillend applaus voor deze icoon van het Franse chanson, Juliette Gréco, die volgens Jean-Paul Sartre “duizend gedichten in haar stem” had, en het gekozen lied “Les feuilles mortes”, een opname uit 1967 in Berlijn. Een gedicht van Jacques Prévert en muziek door Joseph Kosma.

Kusjes

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichting van Antwerps Muziekcentrum

 

Naast de statige Vlaamse Opera verrijst aan de rechterkant de hoge Antwerp Tower (87 meter) die het klassieke operagebouw en omgeving domineert en verdrukt.  Dit typische ontwerp uit de jaren '70 moet afgebroken worden en op de plaats wordt een aangepast Muziekcentrum opgericht dat aansluit bij de klassieke stijl van de muziektempel van Peter Benoit.   In dit Antwerps Muziekcentrum maakt men kennis met het totale aanbod van alle muziekgenres. Er wordt samengewerkt met de Vlaamse Opera, de Filharmonie, het Ballet van Vlaanderen, het Centrum voor Oude Muziek, de koningin Elisabethzaal, het Festival van Vlaanderen, Jazz-Middelheim, het Vlaams Muziekconservaorium, de Singel, concertorganisatoren, enz.

Dit is een van de vele voorstellen uit het programma van Vlaams Belang Antwerpen

Dit was het harmonieuze straatbeeld van de hoek Frankrijklei/De Keyserlei tot in 1944 een V-bom het majestueuze Grand Hôtel Weber vernietigde. Links van de Opera bevond zich de tegenhanger van de Weber, het Hotel Wagner, dat door de verzekeringsmaatschappij De Schelde aangekocht werd en thans dienst doet als administratief centrum voor de Opera.  Let op de elegante lantaarnpaal en op de even elegante heer ter rechterzijde : hij draagt een strooien hoed die men toen "een tits" noemde naar het Duitse grootwarenhuis Tietz dat hoofddeksels verkocht en dat toen gevestigd was op de Meir waar zich nu de Inno bevindt.

 


13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nv-A kanidate spreekt duidelijke taal en wordt berispt door Turkse lijstaanvoerster

 

 

Marita Wuyts, N-VA-kandidaat voor het Antwerpse district, vergeleek op Facebook de vrijgevigheid van de regering voor illegalen met het voederen van vogels. ‘Een onvoorzichtigheid’, zalft lijstaanvoerster Zuhal Demir.

Marita Wuyts, derde op de districtslijst van de Antwerpse N-VA en voorzitster van de bewonersgroep van de Europarkblokken op Linkeroever, zette op 29 augustus een post op haar Facebookpagina met een vergelijking tussen vreemdelingen en vogels.  Ze schuift een aantal problemen waar ons land mee kampt in de schoenen van de regering en dat zint de Nv-A leiding niet.

Kettingmail

De tekst die Marita Wuyts gebruikt, is deze van een kettingmail die velen onder ons kennen, dus ze niet eens origineel.  Natuurlijk niet, anders  was ze niet bi!j Nv-A.

Ik kocht een vogelvoederbakje, zo begint het.Ik vulde het met zaad en al snel zat mijn balkon vol vogels en nesten. Toen kwam de poep, de vogels werden onstuimig, probeerden me te pikken en eisten dat ik hen eten zou geven. Ik kon niet meer op mijn eigen balkon, nam het voederbakje weg en alles werd zoals vroeger. Onze regering geeft gratis eten, sociale woningen, medische zorg, onderwijs. Toen kwamen de illegalen met tienduizenden. Belastingen gingen omhoog, je moet nu zes uur wachten voor een spoedarts, uw kind van vier is achter met andere scholen omdat meer dan de helft van de kinderen geen Nederlands spreekt. Misschien is het tijd om de voederbakjes weg te nemen.

De Nv-A censuur treedt op

Kandidaat districtsburgemeester, de bipatride Zuhal Demir liet de post ondertussen verwijderen.  ‘Marita heeft een goede inborst. Ze was zich van geen kwaad bewust’, zegt Demir. ‘Het zal dan ook niet meer gebeuren. Dit soort berichten past niet in ons asiel- en migratiebeleid. Alle illegalen worden over dezelfde kam geschoren in dit bericht. Dat klopt uiteraard niet met de werkelijkheid.’ Marita Wuyts was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

In deze simpele parabel worden de illegalen of asielzoekers niet aangevallen, maar wel de regering die dergelijke toestanden in het leven roept. Om toch maar politiek-correct te blijven en geen zweem van kritiek te ontvangen vanwege de elitepartijen, wordt een vrouw van het volk de mond gesnoerd door een dubbelpaspoort-bezitster die optreedt als een mini-Erdogan.  Goed bezig, Nv-A, doe zo voort.

Bron : Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

CD&V dezelfde weg op als CDA ?

Nederland : CDA
 
2003:  44 zetels
 
2006:  41 zetels
 
2010:  21 zetels
 
2012:  13 zetels
 
Wim Peeters

*****

De moord op de Amerikaanse Ambassadeur

Dit kan ik niets anders dan moord noemen. Een moord gepleegd door woeste barbaren die een woeste barbaar van uit het verleden aanbidden en zijn misdaden tot nu en in de toekomst zullen blijven herhalen.De reactie van BHO, een dhimmy president, met de nodige goedpraterij over die arme bevolking die nog maar pas hersteld van een bloedige oorlog is even weerzinwekkend.Hij beloofd de schuldigen te vinden en recht te laten geschieden (?)Dat is een zoveelste loze belofte zoals we tegenwoordig gewend zijn van alle overheden. Wat gaat hij doen? Die massa woestelingen allemaal laten arresteren?Ik heb een paar voorstellen voor hem, zoals ik vermoed een boel andere mensen hebben die nog zuiver nadenken, die kijken zonder ooglappen en die horen zonder oordoppen.

Maryse Palemans (Foxy)

*****

EU-Dictatuur vijst duimschroeven aan

Prachtig om zien hoe Nigel Farage die Oostenrijker in zijn blootje zet.

Wil T.

*****

Schandalig!

In Lybië hebben militante moslims de Amerikaanse ambassade aangevallen en de ambassadeur en drie medewerkers vermoord uit protest tegen de belediging van Mohammed.

Dat ze eens een voorbeeld nemen aan onze kardinaal Danneels die nooit ook maar één woord van protest heeft laten horen toen de katholieke kerk door de media uitge”dingest” werd. 

Ludo

*****

Het dubbele spel van Bourgeois : opzettelijk of dom ?

Het lijkt een politiek opgezet spel. Minister Bourgeois verzendt de oproepingsbrieven volgens de omzendbrief Peeters, Franstaligen maken wat lawaai om geen stemmen te verliezen aan het FDF, en de voorgedragen burgemeesters worden door de toezichthoudende minister Bourgeois benoemd, gezien ze de taalwetgeving dit keer niet hebben overtreden.

Het benoemingscircus houdt dan op en niemand verliest zijn gezicht. Heel wat tevreden mensen en de Franstaligen hebben wat zij wensten : hun franstalige burgemeesters in Vlaanderen.Dankzij de bereidwillige Nv-A-er

Willem N.

*****

Delhaize of niet Delhaize ?

Blijkbaar is satire niet begrepen door kempische gepensioneerden  http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/1499775/2012/09/12/Imago-Delhaize-krijgt-dreun-door-satirisch-bericht-TV-Olen.dhtml

Joos

*****

Aldus sprak Armand de Deckèèéir.

Geachte redactie,
Naar aanleiding van de kostelijke show die het SIE mocht vertonen te Ukkel na de schoten van een onbekend individu op een parkeerwachter omdat een bekeuring had uitgedeeld, kwam de burgemeester van Ukkel Armand De Deckéir verklaren (men wist blijkbaar wat voor schapenvlees men in de kuip had) dat de schietgrage foutparkeerder een "geestelijk labiel personage" was.

Bon, dat is weer genoteerd. Waarom die geestelijk gestoorde kerel nog over een voertuig kon beschikken en een rijbewijs bezat,  is hier dan ook de vraag. Moet er dan toch altijd eerst een "accident" gebeuren met dat soort van achterlijke personen om die van de baan te halen als men TOCH weet heeft van zijn onberekenbaarheid ? Wat zal die hele machtsontplooiing van de speciale cavalerie gekost hebben om die gek te kunnen aanhouden,naar de onderzoeksrechter over te brengen om daar zijne "laissez passez" in ontvangst te nemen ? Mensen toch..wat een rotzooi is me dat hier toch geworden in dit onland.

mvg - Senior

*****

De Goede Hoop

Geachte Redactie, Baie dankie vir die plasing van my berig "De Goede Hoop" hier op Angeltjes. Aan mnr Philip Claeys van die Europese Parlement wil ek ook (namens myself, en namens die hele Afrikanervolk) hartlik dankie sê vir sy reuse aandeel om die lot van die Afrikanervolk wêreldwyd bekend te maak. * Enige navrae oor De Goede Hoop Trust kan ook aan my gerig word.

Peter Murray

*****

Politieke genieën

Volgens Johan Van Delanotte kun je enkel de B. nationaliteit verwerven als je écht Belg wil zijn : het boerka kiesvee van de SP-a is daar een pracht van een voorbeeld voor, toch?

Quicki weet er ook alles van, hij voegt er nog aan toe dat men enkel B kan worden, mits te voldoen aan de strenge procedure : VLD-makers van de snel B-wet, die samenhokken in de gekende ghetto's met criminele inslag en waar de inboorlingen zich moet herscholen naar het Arabisch model.

De politieke genieën die aan de basis liggen van deze wegterende maatschappij geven les aan de brave burgers. Onnozelaars !

Gina

*****

Oostende en de Natuur van mens en dier

Geachte redactie, Enkele weken geleden kwam O-VLD schepen van de horeca Martine Lesaffre uit Oostende in het nieuws, toen zij openlijk uitkwam voor een verbod van blote bovenlijven van mannen op de zeedijk en op de terrasjes aldaar.

Mevrouw Lessaffre heeft blijkbaar iets tegen zomerse mooi weer toestanden. Nu komt deze naaktschuwe dame opnieuw in het nieuws en zijn de meeuwen kop van jut. Madam de schepen wil, samen met een SP.a troela uit de stal van Den Baard, de meeuwen populatie "kortwieken". Daarbij denkt ze aan spijkers, het prikken van eieren tijdens het broeden of insmeren met een soort olie die het ei doet rotten. Ze wil zelfs op zandbanken in zee, waar de meeuwen eieren leggen en uitbroeden, voederbakken plaatsen met steriel makend eten.

Afschuwelijk mens toch ! Meeuwen en de zee ... even onafscheidelijk als storm en wind. Wat de meeuwen en blote mannelijke bovenlijven die Oostendse supertrut misdaan hebben mag joost weten. Kan men dat klerewijf niet opsluiten in een of andere vuurtoren met zicht op zee èn meeuwen ?

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen de provincies ? Heu ...

 

 

Wat de provincies zo al doen ? Een 13-jarig meisje telefoneert naar het kabinet van de provincie-gouverneur van Vlaams-Brabant, de heer De Witte, de broer van u weet wel,  om het daar te vernemen. Het bemoedigend en verhelderend gesprek werd opgenomen en kan u hier beluisteren.

(dank aan Wim Peeters)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video-beelden

 

 

Omwille van een technisch probleem zijn een aantal video-beelden via Youtube momenteel niet afspeelbaar.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewetenloze dief aan het werk in Stockholm

 

Zweedstalige video : de beelden spreken voor zich

(dank aan Martin V)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-Dictatuur vijst duimschroeven aan

 

Méér Europa ! In zijn jaarlijkse toespraak tot het Europees Parlement in Straatsburg pleitte commissievoorzitter José Manuel Barroso woensdag voor méér Europa, waarmede hij bedoelde, minder zeggenschap voor de lidstaten en minder democratische inspraak.. Hij sprak over een federatie van nationale staten, niet over één Europese superstaat.

,,Europa heeft een nieuwe richting nodig, een nieuwe manier van denken'', aldus Barroso, die met name inzette op méér macht voor de Commissie en de instellingen die de EU rechthouden. De problemen van Europa kunnen volgens de commissievoorzitter niet met nationale oplossingen aangepakt worden. Deze herfst nog zullen er voorstellen komen voor een versterkte economische en monetaire unie, beloofde Barroso. Er komt dus een nieuw soort Verdrag van Lissabon, een verkapte grondwet die de niet-verkozen politici-ambtenaren die momenteel de lakens uitdelen, meer beslissingsbevoegdheden zal toekennen.

Een eerste stap hiernaartoe is het opzetten van een toezichthouder op alle banken in de eurozone, zo kondigde Barroso aan, om in de toekomst te voorkomen dat de Europese belastingbetalers opdraaien voor in problemen geraakte banken.

Volgens Barroso kijkt Europa niet aan tegen een financiële of een economische crisis, maar tegen een politieke crisis. Hij hekelde het gedrag van regeringsleiders die na een top de daar besloten actiepunten in twijfel trekken. Hij pleitte voor meer solidariteit onder de lidstaten.

Deze belangwekkende verklaring van de door niemand verkozen Portugees Barroso ligt in het verlengde van wat de niet-verkozen voorzitter van de EU-ministerraad ,Herman van Rompuy vorige wek bedisselde met de niet-verkozen Italiaanse premier Monti om de proteststemmen in de vele EU-landen uit te schakelen.

Tot hiertoe kwam er één stem van protest tegen deze uitbreiding van de macht, deze zoveelste aanslag op de democratie : u hoort hieronder Nigel Farage van de UKIP.

 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys eist in Euro-parlement sancties ivm Plaasmoorden

  

 

Tijdens het debat in het Europees parlement vindt Philip Claeys (VB) dat de tijd van brave briefjes sturen naar het ANC-regime in Zuid-Afruka voorbij is. Zopas werd de boer Johan Fourie (71) gruwelijk vermoord. Nu de anti-blanke genocide van de plaasmoorde voortgaat, eist hij sancties van Ashton, de zogeheten 'Hoge Buitenlandse vertegenwoordiger van de EU'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen : dochtertje VB-polititca Ingrid Kluppels met dood bedreigd door allochtonen

 

Het 5-jarig dochtertje van Mechelse OCMW-raadslid Ingrid Kluppels is dinsdagavond aan het partijlokaal van Vlaams Belang met de dood bedreigd. Kluppels is erg geschrokken door het voorval en dient klacht in bij de politie.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht ging Ingrid Kluppels langs in het partijhuis op de Grote Markt om campagnemateriaal op te halen. “Mijn dochtertje Yentl bleef in de auto op mij wachten. Tot enkele partijgenoten en ik plots op straat luid geroep hoorden. Een man van allochtone origine was met zijn auto gestopt en riep dat hij mijn dochtertje zou kapotmaken. Hij schold ons ook uit voor rotzakken. Het is me niet gelukt om zijn nummerplaat noteren”, vertelt Kluppels.

Ze heeft er geen idee van hoeveel personen er in de wagen zaten. “De camerabewaking van ons partijlokaal leverde geen beelden op, maar de schrik zit er wel in. Mijn dochtertje geraakte moeilijk in slaap. Stel je voor dat haar iets overkomt”, zucht Ingrid Kluppels.

Haar moeder werd jaren geleden op gruwelijke wijze vermoord in haar winkel op de IJzerenleen. “Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen ons zo behandelen. Ik ben echt geen racist. Als hoofdverpleegkundige werk ik in Antwerpen samen met mensen van verschillende culturen. Ik heb geen probleem met vreemdelingen. Tenzij ze niet bereid zijn om zich aan te passen aan onze waarden en normen en zich zomaar alles toe-eigenen.”

"Als mevrouw aangifte doet en ons een juist tijdstip van de feiten kan bezorgen, is de kans groot dat wij de dader in beeld krijgen", zegt korpschef Yves Bogaerts in een eerste reactie. "Die auto is sowieso langs een van onze camera's met nummerplaatherkenning gepasseerd."

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen Nederland : laatste resultaat donderdagochtend

 

De VVD van premier en lijsttrekker Mark Rutte is net als 2 jaar geleden de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD staat nadat bijna alle stemmen zijn geteld op 41 zetels en laat daarmee de PvdA van Diederik Samsom 2 zetels achter zich. De inhaalrace van Samsom tijdens de campagne strandt op 39 zetels.

Rutte boekt daarmee een enorme winst van 10 zetels en brengt de VVD op het hoogste niveau ooit, 3 zetels meer dan het oude record van Frits Bolkestein (38 zetels) in 1998.

Rutte eiste de overwinning donderdagochtend rond 3 uur op, nadat hij door Samsom telefonisch was gefeliciteerd. „Wij zullen het vertrouwen niet beschamen”, hield Rutte zijn aanhangers voor. Hij wilde nog niet ingaan op een bijna onvermijdelijke samenwerking met de PvdA. Rutte zei de uitslag eerst goed te willen analyseren.

Donderdagmiddag komen de fractievoorzitters van de in de Kamer gekozen partijen voor het eerst bij Kamervoorzitter Gerdi Verbeet bijeen om de procedure te bespreken nu de Kamer de koningin buitenspel heeft gezet in het formatieproces. Hoe dan ook krijgt Rutte het initiatief in de formatie.

Behalve de VVD profiteert ook de PvdA van de premiersrace, nadat Samsom de afgelopen weken SP-leider Emile Roemer had afgelost als uitdager van Rutte. Waar de PvdA 1 maand geleden nog op een dieptepunt van 15 zetels stond, is Samsom er in geslaagd om dat verlies van 15 zetels om te buigen in een winst van 9.

VVD en PvdA zijn met deze uitslag tot elkaar veroordeeld in een kabinet onder leiding van opnieuw Mark Rutte als premier. Samsom heeft altijd gezegd als fractievoorzitter in de Tweede Kamer te blijven als zijn partij niet de grootste is. Het lijkt voor de hand te liggen dat zowel CDA als D66 toetreedt tot een coalitie.

Waar VVD en PvdA de grote winnaars werden, zijn PVV, CDA en GroenLinks de grote verliezers. De PVV van Geert Wilders lijdt een onverwacht fors verlies van 9 zetels en komt terug met 15 in de Kamer. De SP stond deze zomer in de peilingen nog op 38, maar komt uiteindelijk uit op 15 zetels, hetzelfde als nu in de Kamer.

Het CDA werd bij de vorige verkiezingen gehalveerd en verliest nu 8 van de 21 zetels. De christendemocraten houden er 13 over, waar ze er in 2006 nog 41 zetels hadden. D66 stond maandenlang op forse winst in de peilingen, maar wordt ook het slachtoffer van de klassieke titanenstrijd tussen links en rechts. D66 houdt een winst over van 2 zetels en komt op 12.

GroenLinks-leider Jolande Sap lijdt het al verwachte, maar daarom niet minder dramatische verlies en houdt slechts 3 van de huidige 10 zetels over. De ChristenUnie blijft op 5 zetels. Nieuwkomer 50PLUS komt van niets ineens met 2 zetels in de Kamer. De SGP wint 1 zetel en komt op 3, de Partij voor de Dieren blijft op 2 zetels.

De opkomst blijft net onder de 74 procent. Dat is lager dan de 75,40 procent bij de verkiezingen van juni 2010.

Bron : De Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joyeuse entrée du Parti Socialiste in het Antwerps Stadhuis

 

Yasmine Karbache bewoont een gerenoveerd optrekje op het De Coninckplein

De dame heeft zich nooit ingelaten met de problemen van Antwerpen, zij is het typevoorbeeld van de linkse carrièrevrouw die via positieve discriminatie en ellebogenwerk op korte tijd naar de partijtop geklommen is.

Een tiental jaar geleden werd ze door Vandenbroucke (SP) gevraagd zijn kabinet te versterken. Later ging ze aan de slag bij de kabinetten van Ingrid Lieten (SP.A) en vandaar naar eerste minister Elio Di Rupo (PS), waar ze nu nog aan het hoofd van de socio-economische cel staat.

Met de hulp van Janssens, de literatuurexpert, heeft Di Rupo haar als een paard van Troje binnen geloodst in het Antwerps stadhuis. Dankzij de stemmen van de islamaanhangers moet moet zij rechtstreeks verslag uitbrengen aan de Waalse Parti Socialiste. Wat een meesterzet om te weten hoe ver de Vlaamse citroen kan uitgewrongen worden. 

Ik word omringd op straat, in de media, in de politiek, in het onderwijs, overal door een cultuur die mij in de laatste dertig jaar geestelijk totaal vijandig is geworden. Ik voel mij een vreemde in eigen land, in eigen stad.  Ik ben zelfs niet meer in staat de omvang en diepte van mijn  afkeer in al zijn aspecten onder woorden te brengen.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland in de ban van twee sympathieke gozers

 

Terwijl Nederland naar de stembus toog op een alles behalve formele manier (vergelijk even met de stroeve wijze waarop de belgen hun stemplicht vervullen), stond in het Euro-parlement de niet-verkozen voorzitter van de Europese Commissie meer macht op te eisen om het wankelende EU-project nieuw leven in te blazen. 

De deelnemers aan het zogenaamde Feest van de Democratie in Nederland, trokken zich echter weinig aan van de bedoelingen van de Portugese machtswellusteling, want zij gingen helemaal op in de tweestrijd tussen twee sympathieke gozers : de blauwe Rutte of de rode Samson.  Het feit te mogen deelnemen aan de wedstrijd wie de sleutel verwerft  van het Torentje aan het Binnenhof is boeiend voor wie naief genoeg is geloof te hechten aan de autonomie van de Nederlandse natie. Jammer voor de feestvierders : de leiband waar Nederland aan loopt wordt kort gehouden.  De NL begroting laat geen ruimte voor een eigen beleid, noch van links, noch van rechts.  En in de schatkist zal nog dieper gegraaid worden om de Europese droom van "niemand verlaat ons" verder waar te maken. Een Rode of een Blauwe zal hier niets aan veranderen.

Rutte of Samson is de affiche van een folkloristische tweekamp, zeker als blijkt dat er geen verliezer is neen, en dat beide kemphanen (en hun partijen) de handen in mekaar slaan. Nederland gaat te bed in huisje Weltevree, want iedereen heeft gewonnen.  De kans dat een derde of vierde partner gezocht wordt om de zaken verder te bemoeilijken, lijkt miniem. 

Dat inmiddels de EU een coup aan het voorbereiden is om nog méér Europa op te vorderen, drukt momenteel nauwelijks de Nederlandse pret.  Vele nieuwe poppetjes doen hun intrede in de blauwe zetels van de Tweede Kamer in de hoop dat hun aanwezigheid een historische betekenis moge inhouden.  De desillusie zal groot zijn, afhankelijk van de realiteitszin van de betrokken Kamerleden.

Ook voor de Nederlandse nieuwe regering is er slechts één politiek programmapunt dat alle andere overschaduwt : elk beleid staat of valt met de goedkeuring van de Europese bazen.  Overal zullen EU-ambtenaren opduiken in de nationale instellingen om controles uit te oefenen en richtlijnen te verstrekken. De programmapunten van de zegevierende blauwen en roden zullen gekeurd worden door de EU-inspecteurs.  En de minister-president en zijn regering zal enkel in naam het land regeren en de Tweede Kamer voorlichten of voorliegen.

Er was één partij die zich bij voorbaat verzette tegen de zware druk van Brussel maar die partij heeft bijna de helft van haar zetels verloren, niet omwille van haar consequente denken, maar omdat de kiezers enkel wilden inzetten op de strijd van de twee sympathieke gozers. 

Op de verkiezingsavond werd er onmiddellijk gewezen door de politiek-correcte overwinnaars op de nederlaag van de anti-Europeanen van de PVV die ook de neergang betekent van het verzet tegen de vreemdelingen-invasie.  Tijdelijk is dat zo, maar over enkele dagen zal blijken dat er aan de machtsambities van Europa niets gewijzigd is en dat de samenleving blijft kreunen onder de druk van de islam.

Het wordt hoog tijd dat de gelijkgezindendie kritisch staan tegenover de EU de handen in mekaar slaan en hun kleine of grote meningsverschillen onder de mat vegen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Goede Hoop

 

Afrikaners wat ‘n republiek, of ‘n volkstaat, of ‘n gebied vir vryheid-soekende volksgenote in die Noord-Kaap (of die westelike deel van Suid-Afrika) nastreef, het nou oorgegaan tot die stigting van organisasies om die daarstelling van ‘n vrye gebied te bespoedig.

Sedert 1990, toe die blanke politiek in Suid-Afrika drastiese veranderinge begin ondergaan het, en die laaste blanke president – mnr F W de Klerk – planne gemaak het om die land aan ‘n Marxistiese swart meerderheid te oorhandig, sonder om sekuriteit vir sy eie mense (die Afrikanervolk) te verseker, is ‘n onbekende getal blankes reeds vermoor.  Sekere deskundiges bereken die getal op 40.000, maar ander sê dit is nader aan 70.000.  Wat die presiese getal is, is seker nie so belangrik nie, maar die feit is dat daar in die laaste klompie jare feitlik daagliks moorde op blankes gepleeg word.

Behalwe dat die swart ANC regering NIKS (of byna niks) aan die saak wil doen nie, is daar ook vele Afrikaner-organisasies wat agteroor sit en wag dat IEMAND ANDERS iets moet doen.
Die meerderheid Afrikaners is blykbaar “tevrede” met toestande in die Nuwe Suid-Afrika, want weinig word gedoen.  Sowat 1-miljoen uit 4-miljoen Afrikaners wat in 1980 in Suid-Afrika gewoon het, het na oorsese lande verhuis.  Sommiges omdat hulle meer geld oorsee kan verdien; ander omdat hulle nie werk in Suid-Afrika kon kry nie; nog ander omdat hulle slagoffers van geweldmisdaad in Suid-Afrika was; en nog vele ander redes.

Daar is ook Afrikaners wat weens die ANC se diskriminerende maatreëls daagliks verarm.  Sowat 1-miljoen Afrikaners word as totaal verarm uitgewys.  Dié bevindinge is gemaak nadat opnames deur verskeie kerkgroepe onder arm blankes onderneem is.  Meer as 600.000 werklose Afrikaners woon in plakkerskampe (krotbuurtes, of “sloppenwijken”).  Dit was asof die benarde posisie in Suid-Afrika die leiersfigure totaal verlam het.  Niemand kon of wou iets doen om die probleme op te los nie.  Die regses, wat ‘n volkstaat vir vryheidsoekende Afrikaners nastreef, het ook onder mekaar verdeeld geraak, en het begin stry oor: “Wat is ‘n Afrikaner, en wat is ‘n Boer?”, asook:“Waar moet die volkstaat wees?”  Die Transvalers wil ‘n volkstaat in die noorde van Suid-Afrika, en die Kapenaars wil ‘n volkstaat in die suide (of in die suidweste) van die land.

-  Ek was uiters bekommerd en teleurgesteld in my mense se besluiteloosheid en tweedrag.  Ek het toe op alle regse forums begin skryf en gepleit dat ons tog asseblief nou ‘n besluit moet neem en begin beweeg.  Ons kan nie vir ewig sit en stry oor onbenullighede, terwyl volksgenote vermoor, verkrag en beroof word nie.  Ek het besef dat die Transvalers nooit na die Kaap sou verhuis nie, en daar is vele Kapenaars wat ook nooit in Transvaal sal wil gaan woon nie.  Toe stel ek voor dat ons 2 (TWEE) gebiede moet aanwys, sodat elkeen kan gaan waarheen hy of sy wil.

-  Die land se hoofstad – PRETORIA – waar die grootste saamtrek van Afrikaners is, asook die plaas KLEINFONTEIN (sowat 35km oos van Pretoria), word nou amptelik deur die regses in Transvaal as hul volkstaat se twee eerste groeipunte beskou.  Daarteenoor is ORANIA in die Noord-Kaap die Kaaplanders (in die suidweste van die land) se eerste groeipunt.  Die hele Noord-Kaap Provinsie word voorlopig as “Afrikanergebied” beskou, met die Oranjeriviergebied, die Olifantsriviergebied, die Sentraal-Karoo, en die hele Weskusgebied, as groeistreke.  Net die tyd sal leer waar die uiteindelike grense getrek sal kan word.

-  Gelukkig was daar ‘n klein groepie Afrikaners wat besluit het – GENOEG IS GENOEG!  Hulle wou nie langer wag nie, want elke dag gaan die land verder agteruit, en elke dag word daar volksgenote vermoor.  Die DE GOEDE HOOP TRUST is toe deur mnr Dick Davel van Hopetown gestig, en 6 Trustees is gister (8 September 2012) in Bloemfontein geregistreer.  Die dorpie HOPETOWN lê sowat 40km noordwes van ORANIA, wat Suid-Afrika se eerste dorp is waar die 1 200 inwoners almal blankes is.  Hopetown en STRYDENBURG (55km suidwes van Hopetown) word deur mnr Davel en sy ondersteuners as groeipunte ontwikkel.  Die gebied sal stap-vir-stap, dorp-vir-dorp, en distrik-vir-distrik, ontwikkel word – van Hopetown in die ooste, tot by Strandfontein aan die Weskus.  Die hoof-oogmerk van die volkstaat en die Trust is om SELFWERKSAAM te wees.  Mense wat van vreemdelinge-arbeid gebruik maak, sal nie deur die Trust gehelp word nie.  Daar sal ook gewerk word aan ‘n strategie om werklose swartes (lede van vreemde kulture) van werk in ander provinsies te voorsien.

-  Die doel van die Trust is ondermeer om daklose en werklose Afrikaners van elders in Suid-Afrika daarheen te lok, en om vir hulle op Hopetown en Strydenburg werk te skep en huise te bou.  ‘n Ambagskool, waar ondergekwalifiseerde arm Afrikaners ambagte kan aanleer, is ook hoog op die Bestuur se agenda.  Afrikaners – en alle vriende oorsee – word versoek om die Trust te ondersteun deur daarin te belê.

Hopetown is 840km noordoos van Kaapstad; 120km suidwes van Kimberley; 270km suidwes van Bloemfontein; en 650km suid van Pretoria.

Peter Murray

 

Vir diegene wat vir Orania en vir Hopetown op die kaart van Google Earth wil opsoek, het ek die ko-ordinate hier bygevoeg.

 

Orania se posisie op die wêreldkaart is:       24 grade 24”44.22” Oos  en  29 grade 48’51.50” Suid.

 

Hopetown se posisie op die kaart is:           24 grade 05”00.00” Oos  en  29 grade 37’29.30” Suid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of moslims in de VS mogen wonen

 Door Dr. Abdul Hay Yussef
 
Vraag: “Ik ben een moslim uit Soedan en ik woon in de VSA.  Mijn vader heeft mij op 17-jarige leeftijd meegenomen naar dit land.  Toen was ik mij er nog niet van bewust dat het een zonde is in dit land te wonen.  Nu echter – Allah zij geprezen – weet ik dat het verboden of minstens niet gewenst is hier te leven.  Ik ben nu 20 en ik bestudeer de islam aan de moslimuniversiteit van imam Mas’ud in Virginia.  Toen ik mijn vader mededeelde dat wij moslims beter niet in dit land wonen, sprak hij mij tegen en waarschuwde mij ervoor naar Soedan terug te keren.  Ik ben een missionaris van de islam (Arabisch: Da'ia) en ik geloof dat Amerika omwille van het grote aantal moskeeën verspreid in heel het land weldra een islamitisch land zal worden.  Hoe moet ik mij gedragen?”
 
Antwoord: “Amerika is oorlogsgebied.   Het heeft de moslims overal ter wereld schade berokkend.  Daarom hoort het in het “Huis van de Oorlog” (Arabisch: bait al-harb).  Indien moslims de mogelijkheid hebben het land te verlaten, moeten ze dat doen (soera 4, 97).  Allahs profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde volgens de overlevering: ‘Ik ken geen enkele moslim die in het land der polyethisten woont.’
 
Amerika is geen islamitisch land.  Men hoort daar geen oproep tot het gebed, men erkent de vrijdag en de islamitische feestdagen niet.  De islamitische riten worden niet in het openbaar gepraktiseerd.  Mocht u een probleem hebben, bv. met uw echtgenote, dan zal uw probleem niet volgens de wetten van de islam en van de koran beoordeeld worden…  Zodra u uw studie afgemaakt hebt, dient u het land zo snel mogelijk te verlaten en naar een islamitisch land te verhuizen.”
 
Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!