Angeltjes
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van wie is 't stad ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B, waar spionnen thuis zijn

 

Nergens ter wereld vinden meer spionageactiviteiten plaats dan in onze hoofdstad. Dat zegt Alain Winants, het hoofd van de Belgische staatsveiligheid, aan de Europese nieuwssite EUobserver, schrijft De Morgen dinsdag.
'We hebben het over honderden spionnen in Brussel', zegt Winants. 'België is een land met een hoge concentratie diplomaten, zakenmannen, maar ook internationale instellingen. Voor een spion is ons land dus the place to be'. Volgens hem is de spionage zelfs even actief als ten tijde van de Koude Oorlog.

Het hoofd van de staatsveiligheid stelt ook dat de spionage in Brussel sterk is geëvolueerd. 'Eerst was er de klassieke Koude Oorlogsspionage, daarna de terroristische dreiging van de CCC en ten slotte een periode van Noord-Ierse terroristen. De laatste evolutie zijn nu de islamitische terroristen, een gevaar dat vandaag alle veiligheidsdiensten ter wereld bezighoudt', weet Winants.

De spionage zou ook veel ruimer zijn dan de meeste burgers aannemen. 'Het zou naïef zijn te denken dat enkel landen als Rusland, China of Iran spionnen inzetten.

Bron : Het Nieuwsblad 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De openingsavond van VIER : het Volkshuis anno 2012 amuseert zich.

 

 

Nu wij mekaar toch al zo lang kennen, ga ik u een geheimpje verklappen.  Ik ben een ontzettende nieuwsgierigaard en ik wil alle nieuwe programma's die op de Vlaamse zenders komen, tenminste één keer bekeken hebben. Als ze me bevallen, worden ze opgenomen in mijn kijkschema en anders worden ze gewoon genegeerd.  Dat is zo al jaren aan de gang. Ik wil met kennis van zaken kunnen zeggen waarom een programma mijn voorkeur geniet en een ander mij totaal niet aanspreekt.  Televisie is een indringend medium en al wie met kritische zin gewapend de actualiteit en de maatschappij volgt, kan niet anders dan zich regelmatig voor de kijkast nestelen. En niet enkel voor de nieuwsuitzendingen.

Gisteravond was het een historisch momentje in de Vlaamse televisiegeschiedenis want VIER deed zijn officiële intrede in ht Vlaamse medialandschap, een gelegenheid die we niet vaak meemaken. De kliek van Woestijnvis heeft vrijwillig zijn status van hofleverancier bij de VRT opgegeven en doet een moedige gooi met een eigen zender naar de kijkgunsten van het Vlaamse publiek.

Om klokslag halfacht kwamen Philippe Geubels en Steven van Herreweghen voor een zaal met publiek wat melige grappen vertellen en Kris Peeters mocht officieel het startschot geven voor de nieuwe Vlaamse zender met de goede programma's, dixit de minister-president.  Ik had Ingriet Lieten verwacht maar die krijgt later nog vele kansen om de rode collega's van VIER te vervoegen.

He hoofdgerecht van de avond was de lang verwachte actuashow met Tom Lenaerts en enkele co-pesentatoren, De Kruitfabriek.  De hoofdgast was Patrick Janssens, die in deze eerste en druk bekeken uitzending (dat denken we toch)  ruimschoots de kans kreeg zijn burgemeesterschap toe te lichten.  Hij moest niet bang zijn van kritische vragen of terechtwijzigingen, heel het gezelschap was present om hem integendeel nog meer in het zonnetje te zetten. Janssens leek wel de eregenodigde te zijn bij zijn fanclub.  Uiteraard mocht hij ook de rellen van Borgerhout relativeren en zijn eigen kordate beleid als het enige redelijke toelichten. en met de multiculturele samenleving is alles snor. Waarom  zouden we niet voortgaan met Patrick ?  Dat was de teneur. Een meisje met grote hinde-ogen, kleine borstjes en een hagelwit gebit kwam regelmatig in beeld om haar bewondering ten overstaan van de burgemeester publiek te demonstreren.  Het bleek een co-presentatatrice te zijn die voor het M/V evenwicht moet zorgen bij de nieuwe zender.  En die linkse jongens maar toeteren over 50% gendergelijkheid.  Bij de anderen uiteraard.

Het was een handige zet van de productie om de televisierecensenten van de Vlaamse gazetten op de eerste rij te laten plaatsnemen  en zij  werden handig door Tom Lenaerts  bij het programma betrokken, wat de aansteller Joël de Ceulaer  van De Standaard toeliet enkele teenkrommende aandachtsnummertjes op te voeren.  Wat is die man toch een masturbatiehoer.

Toen even later Eric van Looy aanschoof bij de presentatietafel, kwam het Sp-a gezelschap helemaal op dreef.  Bij de Janssens-campagne van 2006, die bestond uit foto's van een aantal individuele artiesten die hun portret gesigneerd hadden met "Patrick", was ook Eric van Looy een van de reclamelopers. Op de vraag of hij dat opnieuw zou doen, weigerde hij in eerste instantie te antwoorden maar in de opgeleukte sfeer van het moment gaf hij tenslotte toe dat hij beslist voor Janssens zou stemmen en dan volgde de uitsmijter : "Patrick Janssens is de beste burgemeester en Bart de Wever is de beste komiek". Luid gelach en applaus. Het Volkshuis anno 2012 amuseert zich.

We hadden even voordien De Wever telefonisch vanuit Londen horen zeggen, dat hij van oordeel is dat de stad niet van iedereen is.  U weet wel, een van die one-liners van Filip Dewinter.  Maar dit was de enige, wellicht opzettelijk toegelaten, kritische noot in de overigens voortreffelijk geënsceneerde campagnestart van Patrick Janssens.  Bij de andere gespreksonderwerpen werd hij op gepaste wijze regelmatig betrokken om een grappig woordje te plaatsen of goedmoedig door het panel bewierookt te worden. Terwijl het meisje heel dikwijls met haar tanden blikkerde ; met de rijke boezem schudden, zit er bij haar niet in.

Na deze moderne versie van de Socialistische Gedachte & Actie werd "De slimste mens ter wereld" heropgegraven in het gekende decor en met identieke ingrediënten.  Eens kijken hoe lang VIER dit kan volhouden zonder de kijkers te vervelen, te meer daar het een dagelijkse opvoering wordt.  Nog nooit van kijkersmoeheid gehoord, of is het zelfoverschatting van de programmamakers ?  Het kan natuurlijk ook, dat ik er naast zit en dat kijkend Vlaanderen elke avond een slippertje doet met de sp-a club van VIER.

De eerste aflevering van Annemie Struyf over "De laatste missiezusters " hadden we nog graag meegepikt, maar het zal voor een volgende keer zijn, Het is een nieuwe reeks maar ze ligt in het verlengde van de religie-zoektochten van Annemie die een best interessante serie was.

Het is duidelijk dat de nieuwe zender VIER mikt op het typisch loftsocialistisch publiek dat graag lacht met de volkse grollen van Philippe Geubels maar dat voor de rest niets wil te maken hebben met datzelfde volk, want de rode kliek is daar ver boven verheven. Het was zeker geen verknoeide avond, want nu weet ik tenminste welk vlees we in de kuip hebben met VIER en dat ik niet te veel zal wegzappen naar de programma's bij deze rode club .

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko, 80 jaar geleden

 

Op deze blog vertonen wij regelmatig video's uit de oude doos : beelden uit Europese of Amerikaanse steden die 50 tot 100 jaar achter ons liggen. Het heeft te maken met onze hang naar melancholie maar evenzeer met een priemende nieuwsgierigheid zonder dewelke je niet met de actualiteit kan bezig zijn. Tenzij je tevreden bent met geroep en geraas, dat kan ook natuurlijk, zowel bij onze vrienden met korte lontjes als bij het eigen volk dat de druk van de machteloosheid van zich afschreeuwt.

Wij zoeken  de verschillen op tussen de wereld waarin wij ons vandaag bewegen inzake architectuur, openbaar en privé vervoer, de mode, de haardracht en het menselijke gedrag dat zich niet laat verloochenen of wegmoffelen voor de camera, en wij verbazen ons over de veranderingen in onze Westerse maatschappij. Ten goede of ten slechte.

Vandaag ontdekten wij een film die in de jaren '30 opgenomen is in een grote Marokkanse stad bij de zee, toen dat land nog een Frans protectoraat was. De camera glijdt geluidloos door de straten en toont ons mensen zoals die toen leefden en gekleed rondliepen, aan de gang met hun dagelijkse bezigheden.  Nu zijn er meer Westers geklede moslims maar voor de rest, lijkt de tijd stilgestaan te hebben. Een statische maatschappij op vele vlakken. Het enige wat ontbreekt zijn de gebalde vuisten en de verkrampte haatsmoelen.  De interieurs die getoond worden, zijn die van de rijke bovenlaag en ook daar is geen evolutie in te merken.

Een stomme film, een getrouwe en geloofwaardige getuige van een stilstaande maatschappij.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jakarta - Indonesië

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelheidsremmers in Canada

 

Putten in de weg niet herstellen en de automobilist remt vanzelf

Traagjes, traagjes, anders zijn er zware kosten

En nu halen we de afbeelding weg en leggen we ze elders

 


17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe videobeelden uit Borgerhout via Russia Today

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik wandelde vandaag ook door Antwerpen…

Deze morgen trok ik met veel plezier naar mijn koekestad.

In de P&C begon het al. Een hoogzwangere verkoopster was over haar toeren aan een collega aan ’t uitleggen dat ze zojuist in de metro drie donkergetinten bezig had gezien een bejaarde man van zijn portefeuille te beroven. “Ne mens zou nog voor het Vlaams Belang gaan kiezen” zei ze, een blik in mijn richting werpende om te zien of ik ermee akkoord ging. Uiteraard ging ik daarmee akkoord. Ik vroeg of ze niet was beginnen te roepen om de aandacht van medereizigers of personeel te trekken maar volgens haar was ze te bang om dat te doen om geen klop te krijgen in haar toestand.

In de C&A stond ik aan de kassa achter een oud vrouwke dat er haar tijd voor nam om haar portemonnee stevig in haar handtas te proppen. Ze verklaarde hierbij aan de kassierster en de omstanders dat ze nog niet lang geleden bij het naar buiten komen van de kliniek door een dief overvallen was en van haar handtas beroofd. De tranen stonden in haar ogen!

Op de Rooseveltplaats stapte ik op de bus richting Boom en ik vond het gek dat blijkbaar alleen de witte mensen een vervoersbewijs kochten of lieten zien, de anderen stapten zonder boe of bah op en liepen gewoon naar een zitplaats, de bestuurster vond dat heel normaal?

Toen de bus door de Brederodestraat reed was het mijn beurt om tranen in de ogen te krijgen, de koekestad is écht mijn stad niet meer…

Mieke

*****

Borgerhout

In de appreciatie van de recente oproer die van het midden oosten op onze europese straten is overgeslagen, wordt de echte motivatie gemakkelijk vergeten: parasitisme.

De politiek collaborerende Europese overheden behoren tot de kasten die het meest bewust zijn dat er zich groten groepen allochtonen in onze contreien bevinden, die, wanneer het ze niet voldoende financiëel aantrekkelijk gemaakt wordt, zullen zorgen voor een nooit eerder geziene, niet te bedwingen vloedgolf van criminaliteit die elke normale maatschappelijke werking onmogelijk maakt. Het enige mogelijke afdoend antwoord hierop zou bestaan in een snoeiharde repressie waarbij de overheden bereid zouden moeten zijn, vele, slachtoffers te maken. Die bereidheid is er niet, en zal er met de huidige politieke kaste ook nooit zijn.

Het resultaat van dat alles is dat men de moslims tegemoet snelt in hun verlangen in alle peis en vree verder te kunnen genieten van riante uitkeringen, sociale voordelen en subsidies, die via alle mogelijke en onmogelijke reguleringen en financiële constructies en belangenvermengingen in hun richting worden geschoven, zonder dat men er ook maar aan denkt hen daarvoor een tegendienst te vragen. Dit gegeven wordt dan bovendien nog aangevuld met een totaal gebrek aan controle op de regels waar anderen wél aan onderworpen zijn.

Als herinnering aan hun verstorend vermogen, worden dan, op tijd en stond, enkele "kleine" herinneringen aan wat tot hun mogelijkheden behoort georganiseerd, zoals waarvan sprake. De jizyah, u weet wel, die taks waar in moslem landen de dhimmis, ofwel de on- of andersgelovige minderwaardige creaturen onderworpen zijn, wel, die betaalt u hier ondertussen allang. (Al is het maar in de vorm van de vele veiligheidsagenten van allochtone afkomst die moeten worden aangeworven om hun broeders in van ons lijf te houden).

Heer Ray schrijft: "Janssens en zijn acolieten vloeken de tegels van de schouw, dat een maand voor de verkiezingen, de moslims roet in het electoraal eten komen strooien en De Wever past een Rank Xeroxje toe door opnieuw een VB-stelling over te nemen. Is het toegelaten te glimlachen ?" Geen paniek. Het lange termijngeheugen van de mensen is zo goed als onbestaand, en ze zijn bovendien zo dom als het paard van christus, dat, zoals iedereen weet, een ezel was.

Fred

*****

Gelijkenissen ?

Men doet er alles aan om de maker van dat Mohammed-filmpje door het slijk te sleuren. Het betreft een duistere figuur, crimineel verleden, bankfraudeur, een oplichter. De VS regering verontschuldigt zich in alle toonaarden. Ze veroordeelt de film, enz enz.

Het mocht allemaal niet baten, de wereld kon weer eens snoepen van moslimgeweld. Ik ken toevallig ook een Nederlandse politieke anti-mosli-micus , die ze ook verketteren en die 24 op 24 politiebescherming nodig heeft . Ik ken ook de Belgische Mestkeverspartij die met alle middelen mag bestreden worden omdat de Mestkever-leiders de Islam niet echt symphatiek vinden.

Moslimmers zijn door ons grootgebracht tot ambetante verwende pubers. Ze kunnen niks verdragen en moeten steeds hun willetje krijgen . Indien niet aan hun wensen wordt voldaan voelen zij zich gekwetst of achteruitgesteld. Met allah als excuus gaan ze dan agressief vervelend doen . Kletsen op hun blote kont helpt niet meer ze zijn boven ons uitgegroeid.

René

*****

Allahzonen in akcie.

Geachte redactie. De aanleiding van de vredelievende betoging te Borgerhout over het islam filmpje dat door een Amerikaanse fan van de koptische kerk (een andere sprookjesafdeling die het hard te verduren krijgt van de prachtmensen) werd gemaakt en waarin de profeet van de waanzin door zijn fans op een door hen niet te verteren wijze "geprepareerd" werd, toonde nog maar eens de achterlijke ,ziekelijke en fanatieke gedachtengang van dit zootje woestijndebielen aan.

Naar het voorbeeld van andere prachtlanden waar ze de tijd letterlijk "doden" met mekaar naar het leven te staan, mochten de bebaarde soepjurken in eigen onland ook niet ontbreken om hun onmetelijke domheid tentoon te spreiden. In tegenstelling tot de steeds smeulende islamitische stinkzwam Brussalabath, waar de minste vonk de boel in de fik steekt (kan nog komen!) was het Borgerhout, ook een Allah enclave geworden, waar de moslim etter uitbarstte.  Zoals gezien en geweten waren er enkele honderden jongeren maar ook heel wat ouderen (nieuwe Belgen) waarvan het grootste deel nog nooit een moskee aan de binnenkant gezien had ,die zich lieten opzwepen door een baardaap van de liefdadigheids instelling Sharia 4B met zijn Arafat kopvod, die om steun riep voor liefde en trouw aan de pedo gast die meer dan 1500 jaar geleden ergens een licht zag branden en een eigen religie opstartet: de religie van bloed en tranen.

Het gevolg in Borgerhout was de vlam in de pan die gretig vastgehouden werd door een bende nietsnutten. Dat de regimepers het in deze (weeral) moeilijk had om een correcte weergave van de feiten te geven stond buiten kijf. Het ging hier tenslotte maar over de uitspattingen van een opgejutte meute Ali Baba's dan een staatsgevaarlijke en levensbedreigende betoging van enkele V.B.ers die waarschuwen voor dergelijke toestanden.

Twee zaken in deze kregen mijn bijzondere aandacht n.l.

I) De betoging was verboden (men wist ervan!) doch werd in den beginne oogluikend toegestaan op bevel van "hogerhand" om een escalatie te vermijden en dit tot grote fustratie van de opgetrommelde manschappen. Het is pas wanneer duidelijk werd dat men erop uit was om de aan de gang zijnde feestelijkheden te overrompelen en de politie uitgedaagd werd dat er mocht opgetreden worden zoniet zou het een zeer drukke namiddag geworden zijn voor brandweer, ambulanciers en de spoedafdeling.

2) Unizo heeft vele mails gekregen van de allochtone handelaars (er zijn daar bijna geen blanke meer),die het geweld en rebellie van hun soortgenoten niet pikten. Zij vragen dat er maatregelen zouden getroffen worden om zulke zaken in de toekomst te vermijden. Zij zelf zijn blijkbaar niet staat.

Beste allochtone handelaars, leeflonere en zwartwerkers. Ik weet een goede en accurate oplossing voor dit probleem. Echter is deze niet voor openlijke publicatie vatbaar wegens een gevaar voor een nieuwe protestbetoging van uw soortgenoten. Mocht u echt interesse hebben voor mijn oplossing zullen we wel een manier vinden om u deze te laten geworden. Maar opgepast, : hou u alvast goed vast aan uw bretellen want mijn remedie is niet van de kameel, heu van de poes!

mvg - Senior

*****

@ Christina

Je kleinzoon heeft volkomen gelijk wanneer hij spreekt van het gesjoemel op hoog niveau van hen die de banken controleren. Dat is verwerpelijk en dat doet pijn voor velen op financieel gebied. In Griekenland is er een kleine gemeenschap/dorp die met ruilhandel proberen te overleven. Maar op grote schaal is dat niet praktisch. Zonder een geldwaarde, wie bepaalt er dan wat de omruilwaarde van een bepaald goed of produkt is? Op kleinschalig niveau en voor beperkte zaken kan dat, bvb 1kg boter voor 1kg aardappelen. Maar alle industriële produkten waar de kostprijs bepaald wordt door vele uiteenlopende factoren zoals de prijs van grondstoffen, het vervoer ervan, verwerkende machines, electriciteit, lonen, belastingen etc. voor die zaken is het niet meer zo eenvoudig om een ruilwaarde te vinden. Wat Baron Bodissey bedoeld en wat ik ook al vroeger met deze uitspraak bedoelde is wel in de eerste plaats de vernietiging van onze beschaving, van alles wat we kennen, zowel op materialistisch gebied als op gebied van cultuur, beschaving, wetenschap enz. Kortweg het leven zoals wij dat nu nog kennen. Dat is wat eerst vernietigd zal worden als de islam overheerst. Als we dat niet kunnen tegenhouden dan zullen er geen rijken onder ons meer zijn en geen armen ook niet, tenzij degenen die zich bekeren. Dan zullen we in erbarmelijke omstandigheden overleven, als we kunnen, of een gruweldood sterven. Dan heeft al het andere geen belang meer. Wat ik mezelf en mijn generatie verwijt is dat we bezig waren met te werken om een goed leven te hebben en voor onze kinderen te zorgen zodat ook zij een goed leven zouden hebben. Dit zowel op financieel gebied als op cultureel gebied. We hebben ons te weinig bekommerd om het rondom ons sluipende gif dat, gesteund door groene en rode communisten, onze westerse samenleving is binnengeslopen en zich heeft voortgeplant à ratio van één na alle 9 maanden gedurende de gemiddelde vruchtbaarheidsperiode van plus minus 25 à 30 jaar. Dat is nu onze eerste en voornaamste bekommernis waarbij de andere zaken bijna, ik zeg wel bijna, in het niet verzinken. Hoe gaan we onze kinderen daar voor beschermen? Dat is waar we ons moeten op toeleggen.

Maryse Palemans (Foxy)

*****

Het week-end

zit er weer op.  Lijden en misleiden was volop troef bij alle regime slippendragers. Zo zagen we dat de zeverende dag gekruid en opgediend wordt door Linda Politica in vervanging van Ivan de Adder, die zich full-time bezig houdt met de komende verkiezingen.

Napoleon De Klucht mocht bij linda op schoot om zijn gal te spuwen over de Nv-A zodat hij de directe vragen over het reilen en zeilen binnen zijn zienderogend verschrompeld partijke kon ontwijken. Het was er duidelijk aan te zien dat ze bij de smurfen echt geen verhaal meer hebben en dus in andermans hof staan te zeiken. Vroeger was het V.B. de pispaal, nu neemt Nv-A deze honneurs waar. (wij kunnen nu even op adem komen) Verder dan het oeverloos gekwetter van de blauwe aasgier en het zien van het aftakenlende smoeltje van Linda kon mijn maag niet verdragen en was de zeverende dag voor mij out!

Dat de show van de prachtjongeren in Borgerhout nog nazinderde in de media was ook niet uit het nieuws te bannen, waarschijnlijk zeer tot tegenzin van de rode Khmers zo vlak voor de verkiezingen. De stoere taal vlak na de feiten, afgelegd door de poco misleiders begon naar gelang te tijd vorderde een vorm van mildheid te vertonen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk woorden terug te nemen die in een opwelling uitgesproken werden. Zo is het feit dat er meer dan 2OO meestal jonge koran snotneuzen opgepakt werden een "ambetantigheid" want men kan dat aantal niet meer reduceren naar 2O ... gezien is gezien en gezegd idem!

Volgens opinieschrijver en linkse rakker Bart Sturtewagen van de Schandaard waren het maar een klein aantal heethoofden die zich lieten meeslepen door een gebaarde aap van sharia4B ... een lijfwacht van fou-fou. Welk getal B.S. voor ogen heeft schrijft de leperd er niet bij.

Buiten het feit dat er wat getrokken en geduwd werd is alles bij mekaar nog goed verlopen bij deze verboden demonstratie van Islam tolerantie.Pampers en talkpoeder voor natte moslim poepekens komen al stilletjes terug tevoorschijn. Eer de week uit is zal de schuld van de uitspattingen door de moslim ettertjes aan het onbegrip van de autochtoon liggen die de gevoeligheid, onvoorwaardelijke aanhankelijkheid en eindeloze eerbied voor de stichter van de waanzin door zijn fans niet wil begrijpen. De muzelmannekens die administratief (zoals dat heet) opgepakt werden hoeven zich geen zorgen te maken. De show is over en de zogezegde GAS boetes die de amokmakers riskeren zal P. Janssens met plezier in zijn GAS pijp steke, als ze maar voor zijn persoontje stemmen niwaar!

Ander nieuws over de misleiders des land's is het schoorvoetend toegeven van Wathelet jr. dat er toch welproblemen zouden (lees :ZULLEN!) zijn met de levering van stroom indien koning winter zijn gebit in volle glorie laat zien èn er stroom in het buitenland zal moeten aangekocht worden,wat voor een prijsverhoging zou kunnen zorgen. En zeggen dat enkele dagen geleden een fiere breedlachende Tinto Elio verklaarde dat er "kein probléim oewas met de bevoorandink van electriek want er is nok genoek in de fabriek".

Een voorraad kaarsen en toortsen aanleggen is de boodschap.

mvg - Senior

*****

Beste Johan Arendt

Niemand met een normaal denkvermogen zal uw tekst tegenspreken. In de regio waar ik woon ongeveer 10.000 km van het Schijnpoort is het ontmoeten van een kopvod of lang wit slaapkleed een rariteit ,een zeldzaamheid. Rond de feestdagen kom ik even naar Antwerpen op familiebezoek. De confrontatie met mijn eens zo geliefde stad schrikt me af. Opnieuw zoals ieder jaar zie ik achteruitgang, de resultaten van correcte politieke partijen. Antwerpen is een arrogante carnavalstad geworden . Wat mij enorm stoort is het feit dat wij die troep, hun cultuur, godsdienst met alles erop en eraan , niet nodig hebben. Maar zij hebben ons NODIG , ze genieten van onze sociale voordelen , krijgen zomaar eurootjes toegestopt. In hun land hebben ze niet veel te betekenen. Behalve wat schapen, geiten en een ezel ,hebben ze niets , maar komen hier wel , een grote smoel opzetten.

Dankbaarheid en respect , hoort blijkbaar niet tot hun kwaliteiten. Mijn thuishaven is Thailand, Ratchasima op 240 km ten noorden van Bangkok. Wil je hier wonen moet je een inkomen kunnen voorleggen van ten minste 65000 Bht (1666 Euro) of 800.000 bht op een rekening. De Thaise nationaliteit verkrijgen is zo goed als onmogelijk. Hang je hier de ezel uit of je koopt iets en je vergeet te betalen, gegarandeerd doe je dat geen tweede keer. Bovendien vlieg je het land uit.

Als ze die regeltjes eens in Belgie zouden toepassen ! Vreemdelingen kun je niet uitsluiten ze zouden blijven komen  maar dan als tourist.

René

*****

Nog 27 dagen...

De koers van de EU richting afgrond kan zonder obstakel worden voortgezet, het verraad zegeviert. Toch raar dat zoiets steeds toegepast wordt door creaturen die zich boven de wet geplaatst voelen. Het afremmen en naar beneden halen van de welvaart en beschaving is wat mij betreft nog steeds een misdaad maar voor de EU en landverraders blijkbaar niet! Stel u voor: NL had tegen die EU gestemd en B zou tegen die EU gaan stemmen dan was vanrampuy & co zijn baantje en zijn 25.000 euro per maand foetsie en laat dat nu juist niet de bedoeling zijn. Stel u voor: de Vlamingen zouden het eens beter hebben dan de franskiljons, Spanjaarden, Italianen, Fransen en anderen, laat het goed tot u doordringen dat dit niet de bedoeling van die EU bende en het profitariaat is, voor de rode gedachten moet iedereen gelijk zijn buiten zij zelf uiteraard. Bekijk het inkomen van het T-shirtje in Antwerpen maar eens, hij noemt het publiceren van de cijfers persoonlijke beschadiging.   Wie beschadigt soms onze samenleving? De rode en groene rakkers in kwadraat, een bende die alles naar de vernieling aan ’t helpen is, puur uit eigenbelang want van landsbelang hebben zij nog nooit gehoord. Het is jammer dat FDW zich niet mee in de strijd gooit voor leider van de grootste stad van Vlaanderen. Het T-shirtje heeft alweer bewezen dat de verantwoordelijkheid over politie NOOIT bij een politieker mag liggen. Kijk maar alweer eens naar borgerocco, een pot ellende en geweld komende van straattuig wat niet werkt enkel maar parasiteert en terroriseert. Eigenbelang gaat nog altijd boven landsbelang bij die bende. Eens zien als we op het niveau van Griekenland, Spanje, Italië staan waar de ambtenarenpensioenen drastisch aangepakt worden omdat ook die van absurde pensioenen genieten op de kap van de belastingbetalers, eens zien hoe er dan gezongen zal worden… De dure jongens in maatpakken met een zeer korte termijnvisie staan uiteraard helemaal achter de EU want dan kunnen ze rustig blijven schrapen en de hardwerkende burgers blijven uitpersen. Met het huidig (misdadig) beleid zullen steeds meer bedrijven de deuren sluiten of vertrekken met tot gevolg steeds meer werklozen, er zullen steeds meer vreemdelingen toestromen die de situatie alleen maar verergeren en versnellen want ze kennen maar 2 adressen als ze toekomen nl. die van het OCMW en de mutualitee. Laat 14 oktober een gigantische omwenteling brengen zodat wij EINDELIJK verlost geraken van dat barbaars zootje, stem VB om dit te realiseren want het is fr enige redding nog die overblijft.

Jean

*****

Mr BEEN van de Nv-A

De politiek van BDW en zijn Nv-A zou men als volgt  kunnen vergelijken : ik koop een nieuwe auto , betaal taks, verzekering en de benzine maar ik mag er zelf niet mee rijden.

Nv-A is groot geworden dank zij het VB. Iedere mens mett gezond verstand ziet de gevolgen van een correct beleid. Wij worden vreemdelingen in eigen land, het onveiligheidsgevoel, de overvolle gevangenissen, stijgende criminaliteit. Het zijn maar enkele punten waar de traditionele partijen verantwoordelijk voor zijn. Het VB was de enige die openlijk die wantoestanden durfde aankaarten. De gevolgen zijn gekend : cordon, verkettering, veroordelingen. 

De Nv-A speelt nu voorlopig de rol van reddende engel. De kiezer MAG op deze partij stemmen vermits de Nv-A niet werd uitgesloten door de hoge kapitaalkrachtige duistere regionen van de verborgen politiek. Wees gerust BDW zal de verkiezingen met glans winnen en heel dat huidig zootje niemandallekes naar richting exit schuiven.

Als hij populair wil blijven en zijn kiezers niet voor schut zet,moet hij gewoon luisteren naar zijn groot voorbeeld, het VB. De eerste stap is al gezet in een uitspraak, het stad kan niet meer van iedereen zijn. Die uitspraak had vroeger , toen de partij van Bourgeois amper de kiesdrempel haalde volstaan om hen in een cordon te plaatsen. Mr Been een beetje respect en begrip voor het VB en zijn kiezers zou U sieren.

René
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitch kent Vlaanderen een AA rating toe

 

Het is de eerste keer dat het ratingbureau een inschatting heeft gemaakt van de Vlaamse kredietwaardigheid, die op het op twee na beste niveau werd vastgelegd. Die score is volgens Fitch gebaseerd op het sterke socio-economische profiel van de regio, de redelijke schuld van de overheid en het duidelijke streven naar een begrotingsevenwicht.

Vlaanderen is volgens het bureau één van de rijkste en productiefste regio's van Europa door zijn gevarieerde industriële weefsel, hooggekwalificeerde werkkrachten en de buitengewone infrastructuur. Ook op begrotingsvlak zet Vlaanderen volgens Fitch goede prestaties neer. Wel wordt aan de rating een negatieve outlook gekoppeld, wat betekent dat de kredietscore in de toekomst mogelijk alsnog verlaagd zou kunnen worden. Dat hangt onder meer af van de verdere evolutie van de Belgische economische situatie. (MH)

Bron : Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 't Stad van iedereen ?

 

In de tv-serie "Deadline 14/10" leren de naieve kijkers dat de politieke agenda van de stad Antwerpen bepaald wordt van op de redactiekantoren van de Gazet van Antwerpen met aldaar als belangrijke nevenrol de hoofdredacteur Lex.  De Gazet van Antwerpen co-produceert deze reeks : vandaar dit ietwat surrealistische scenario. 

De nobele en brave burgemeester Koen de Graeve en zijn uitdager, de lepe halve Vlaams-nationalist Peter Van den Begin, worden van hun verkiezingscampagne afgeleid door de verdwijning van een tienermeisje. Een Turkse commissais, nog een surrealistisch fantasietje, papt aan met een kleptomane journaliste die ook nog eens een ontaarde moeder blijkt te zijn.  De Hoofdcommissaris is een rol voor Michael Pas, wiens uniform en kepi speciaal extra large werden gemaakt om enig gezag uit te stralen. Wij beklagen de acteur die met zulke povere dialogen en kostumering niet eens een persiflage kan brengen op de inmiddels verdwenen échte Hoofdcommissaris, Baelemans. De reeks dendert voorbij met enkele sneren naar de partij "Antwerps Belang" en vooral een zwak scenario dat ons na vier afleveringen laat gapen van verveling. Gelukkig staat ons nog een leuke verrassing te wachten. Juffrouw Ellen moet nog verschijnen als de vrouw van de raadgever van de burgemeester : een rol met klasse voor onze Juffrouw.

Maar genoeg over de valse fictie en het zwakke feuilleton. In de politieke werkelijkheid is er momenteel een spiegelgevechtje aan de gang tussen De Wever en Janssens over de betekenis van de slogan dat de stad van iedereen zou zijn.  De heren coalitiepartners zijn het niet eens. En dit alles ingevolge de rellen van vorige zaterdag.  Opportunist De Wever grijpt deze feiten aan, om de jaren oude stelling van Vlaams Belang tot de zijne te maken : de stad is niet van iedereen. En daar breit hij dan het evidente verhaaltje aan vast van de rechten en plichten.  Bart zegt het weer eens goed.Jammer genoeg, is hij weer te laat en niet origineel.

Janssens van zijn kant repliceert dat hij in een boekje dat hij heeft laten schrijven onder zijn naam, over "voor wat hoort wat", de nadruk legt op de plichten. En zo zijn beide heren in het voetspoor getreden van Filip Dewinter, de immer vermaledijde, die altijd gelijk haalt. Vervelend maar waar.

De twee stuntmannen zijn druk in de weer om de woorden en stellingen van Vlaams Belang over te nemen, ieder met zijn eigen nuancering.  En met dit grote onderscheid, dat zowel de sp-a als de Nv-A, beide verantwoordelijk zijn voor de aanwezigheid van tienduizenden tafelschuimers, avonturiers, extremisten en profiteurs in deze stad. De heren rekenen er op, dat de kiezers dit kleine euvel over het hoofd zullen zien. Tot voor enkele dagen was De Wever nog aan het toeteren dat hij helemaal geen tegenstander is van de immigratie en dat wij alles moeten inzetten op de inburgering zoals Geert Bourgeois die promoveert en nog veel van dat "morgen scheren we gratis"-gekwaak.  Vandaag wordt er anders gepiept : het wevertje is geschrokken.

Janssens en zijn acolieten vloeken de tegels van de schouw, dat een maand voor de verkiezingen, de moslims roet in het electoraal eten komen strooien en De Wever past een Rank Xeroxje toe door opnieuw een VB-stelling over te nemen. Is het toegelaten te glimlachen ?

Ray

Van wie is 't stad nu eigenlijk ?   We zullen het eens aan de profeet vragen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de waaghalzen en de durvers

 

 

 

We zijn in China in de Provincie Hunan bij de Aizhai hangbrug voor het internationaal parachute springfestival.   Meer dan 40 base-jumpmededingers uit 13 landen met o.m. China, D, GB en E wagen het er op. Er is zelfs  een rolstoelpatiënt bij ! Misschien iemand die vorig jaar pech heeft gehad ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u ze ook zo beu ? Hier zijn er nog enkelen uit Sydney

 

 

.

Hoe lang moeten wij dit nog slikken ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer ...

 

Ik verontschuldig mij oprecht bij het politiek correcte gedeelte van de bevolking, maar ik kan de woorden moslim en islam echt niet meer hóren.

Het is altijd wat met die luitjes, altijd zijn ze beledigd, verontwaardigd, boos of woedend en eens lachen kunnen ze al helemaal niet. Elke dag, maar nu eens werkelijk élke dag beheersen ze het nieuws en altijd is dat in negatieve zin. Als er weer eens zo’n mijnheer met een mal hoofddekseltje en een onverzorgde baard door het beeld loopt, kijken mijn vrouw en ik elkaar aan en dan zie ik haar denken, daar gaan we weer! Wegzappen helpt niet want, HOP!, daar zijn ze op die andere zender ook weer : betogingen met gillende mensen, dingen vernielen, zaken in brand steken, Allah Akbar alom en het is allemaal onze schuld.

Vroeger was ik kinderlijk gelovig, maar gaandeweg ben ik tot de jaren van verstand gekomen en heb ik mijn geloof verloren. Ik was eerst nog van mening dat iedereen het recht had een geschift geloof naar keuze aan te hangen, zolang ik er maar geen last van had, maar nu begin ik er dus last van te hebben; ik zal meer zeggen: ik begin er een godsgruwelijke hekel aan te krijgen.

Moesten we nu eens met elkaar afspreken dat iedereen in z’n eigen land blijft en zich met z’n eigen zaken bemoeit, zou dat niet beter zijn?

Drs. Johan Arendt Happolati

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met Angeltjes in het multiculturele Antwerpen

  

Vrijdag 14 september verzamelden we met twintig Angeltjeslezers aan het Centraal Station, bij oude Sinjoren nog steeds bekend als "de middenstatie". Er ontstond direct een goede sfeer van gelijkgezinden die zich aan mekaar voorstelden met hun echte of gebruikersnaam en verraste kreten weerklonken bij de kennismaking :  "Ha, ben jij nu die ...".  Senior, in gezelschap van zijn dame, is in levende lijve geen cent anders dan in zijn bespiegelingen die hij ons voorhoudt, net zoals Lucky9 die een aantal medewandelaars moest overtuigen dat hij  zich, niettegenstaande zijn alias, nooit ofte nimmer aan het gokspel overgeeft, maar wel aan de studie en doorgronding van de godsdienst van de vrede.  Wij zijn gelukkig dat wij steeds op Lucky9's juridische expertise kunnen rekenen. Ons gezelschap is afkomstig uit zowat alle hoeken van Vlaanderen en zelfs uit Nederland.
 
Eerst een korte uitleg over Antwerpen met zijn 506.000 inwoners van wie 42% allochtonen, verspreid over 9 disctricten. Allochtonen zijn voor ons : mensen zonder belgische nationaliteit, genaturaliseerde belgen en de kinderen van deze mensen, ook als ze in het land B geboren zijn.  In 1990 leefden hier 15% allochtonen en de jaarlijkse groei bedraagt gemiddeld 1,5%.. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zullen de allochtonen de meerderheid van de Antwerpse bevolking uitmaken.
 
Carnotstraat : voorbije glorie
 
Wij wandelen langs de verpauperde Carnotstraat, genoemd naar een generaal van Napoleon die in 1814 naar Antwerpen werd gestuurd om de haven te beschermen tegen Engelse en Pruisische aanvallen en die omdat hij Borgerhout niet aan flarden had geschoten (zoals Antwerpen-Kiel en Berchem)kreeg hij een straat naar zijn naam, evenals een standbeeld, dat echter inmiddels verdwenen is. Wat een dankbaar en kruiperig volkje, zijn wij toch. Alsof de Joden die niet weggevoerd zijn tijdens de Wrede Oorlog een beeld van Dolf zouden neerzetten in de Pelikaanstraat. Bijvoorbeeld.
 
 
 
Het begin van het Marktplein Laar
 
Wat eens een brede meubelboulevard was met prestigieuze zaken is nu een vervallen en vuile straat met leegstaande panden en rommelige winkeltjes.  Het is de weg die leidt naar de Turnhoutsebaan, de hoofdstraat in het door talrijke moslims bezette district Borgerhout. 
 
 
Vlaamse heer  op zoek naar varkenskarbonaden
 
Op de markt van het Laar zie je bijna geen autochtone inwoners meer. Bij de herbouwde kerk van OLV-Ter Sneeuw die in 1944 door een V2 inwendig vernield werd, wordt ingegaan op de onzalige periode die een ellendig halfjaar de Sinjoren in doodsangst gevangen hield van oktober 1944 tot eind maart 1945. Meer dan 2400 inslagen, 4500 doden, 7000 gekwetsten en vele tienduizenden vernielde woningen en gebouwen.
 
Verder langs de Turnhoutsebaan naar het succesrijke cultureel centrum dat gehuisvest is in de vroegere cinema Roma en dat met bitter weinig subsidies gelukt in een volledige jaarwerking.  Roma drijft op de steun van honderden enthousiaste  vrijwilligers en is een oase van cultuur en ontspanning in Borgerhout en bij sommige voorstellingen is het soms nodig om discreet beroep te doen op beveiligingsmensen.
 
 
Koningin Astridplein 1949
 
 
 
Koningin Astrid Rommeltjesplein 2012
 
De tram voert ons naar de Chinese wijk bij het Astridplein door de gerenoveerde gebouwen van de overdekte markt (de criée) langs de Offerandestraat, de corridor tussen de Seefhoek en de stationwsijk, een winkelwandelstraat grotendeels in handen van vreemdelingen.
 
 
 
Koffie is klaar
 
In het populaire volkscafé De Valk wachten ons broodjes en drank.  De niet aangekondigde verrassing is het optreden van de volkszanger Serge die in onvervalst Antwerps een viertal liedjes laat horen.  Onze vriend Luc uit de Kempen, die vroeger gevlogen heeft, is dolblij zijn oude kennis Serge, die piloot geweest is, terug te zien.
 
 
 
De duurste uitkijktoren in Europa : MAS
 
Vervolgens trekken we door de Seefhoek tot bij de moskee in de Van Kerkhovenstraat en na een korte rit met tram 3 en aansluitend de rock & rollbus nummer 13 (we rollen en we rocken, we schudden en we schokken) komen we aan op 't Eilandje om ons tot op het dak van het MAS  te laten voeren met de de roltrappen. Het MAS is een typisch product van de Antwerpse hoogmoed en grootheidswaanzin : met een lege portemonnee en een bult vol schulden, wordt een museum aan de stroom opgetrokken van 60 meter hoog in Indische steen om daar alle verzamelingen uit de diverse stedelijke musea in een ongeordend zootje bij mekaar tentoon te stellen.   De realiteit heeft tot hiertoe geleerd, dat het Museum aan de Stroom voor de meesten enkel dienst doet als uitkijktoren. En zeggen dat de beslissing om het dak open te stellen voor het publiek slechts op het laatste nippertje getroffen werd. Vermoedelijk de duurste uitkijktoren in Europa, misschien nog geschikt voor een extra bezoek van de burgemeester van Aalst.
 
 
 
Dag Antwerpen, dag Angeltjes, dag Allochtoontjes
 
Onze laatste busrit voert ons tot aan de De Keyserlei waar wij, een beetje vermoeid, na een bezoek van circa 6 uur, afscheid van mekaar nemen.
 
Foto's van Willem, Lucky9 en Ludo
 
 
 
Reacties van deelnemers
 
Langs deze weg wil ik U, Gina & Hugo en de muzikant  nogmaals bedanken voor de mooie Antwerpse stadswandeling die zeer leerrijk is geweest.
Morgen doen we Antwerpen terug aan met een ganse groep fietsvrienden uit Vlezenbeek en wie weet komen we elkaar terug tegen met de fiets. Bedankt voor de toffe dag.
 
Vriendelijke groeten van Jozef en Chantal.
 
*****
 
Hierbij de foto's van onze Antwerpse stadswandeling. Ik heb er erg van genoten door de stad te wandelen met deze leuke mensen. Voor herhaling vatbaar!. Hierbij de foto's. Ik stuur ze in 5 porties. Ik hoop dat er een paar bruikbare tussen zitten. 
 
Groeten -  Willem (Nl)
 
*****
In bijlage een fotoke van de Serge ! Jouw “verrassing” was voor mij het hoogtepunt van de wandeling: Nog eens kunnen kletsen over onze gemeenschappelijke vliegerservaringen in Deurne in de jaren zestig! Prachtig! Andere deelnemers zullen wel betere foto’s genomen hebben van de groep.
 
Ludo
 
*****
 
Eerst en vooral dank aan heer Ray en zijn medegidsen voor de prima georganiseerde multiculturele wandeling. Ik heb nu met eigen ogen en oren kunnen zien en horen hoe de Arabische octopus zijn tentakels rotsvast vastgezogen heeft in het bezochte deel van de stad van Allah. Liefhebbers die de Marokkaanse cultuur willen opsnuiven hoeven niet meer de verplaatsing naar het woestijnland te doen. Marrakech en Meknes zijn in de sinjorenstad ook aanwezig. Alles wat met de arabische cultuur te maken heeft is er in overvloed aanwezig.  Van waterpijpen tot heroîne spuiten. Van Turks fruit tot opzichtig meubilair en salons bekleed met kant en broderie zoals de kledij van  kardinalen en bisschoppen. Ook overal aanwezig waren de jonge fatima's die ofwel een "pousset" waarin ne klein MO lag te dutten, voortduwden ofwel een trolie meesleurden gevuld met pampers en  halal vvoedsel. .De "poussetduwsters" waren uiteraard in de meerderheid.
 
Ook de zwarte mens was goed in het straatbeeld vertegenwoordigd. Ergens zat  een verschrompeld vrouwtje, waarschijnlijk van Oost-Europese origine en gelijkenis vertonend met de Albanese moeder Therésa, langs de stoep te bedelen. De gulheid van de Arabische medemens kennende als het op delen aankomt (staat trouwens in de koran!) had het vrouwtje toch al twee stukjes van één eurocent bij mekaar gescharreld. De vraag die bij mij dan steeds opkomt is: hoe is dat mens hiergeraakt ? Te voet ?
 
Een ding is wel klaar en duidelijk: de nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Binnen een niet al te verre toekomst zullen er stadbezoeken ingericht worden door de ATB (Arabische Toeristen Bond) om de uitstervende aboriginals in hun doen en laten bezig te zien.
 
We wisten al veel maar hebben toch nog bijgeleerd, waarvoor nogmaals dank aan heer Ray.
 
mvg - Senior.
 
P.S. Life TV start binnen enkele dagen met een eerste "kopvodprecentatrice" : Allahu akbar.
 
*****
Eerst en vooral, hartelijk dank voor de uitstap van vandaag. Uw voorbereiding droeg haar vruchten. De uitvoering tussen onze mensen in Antwerpen 2060 laat ons loeren wat de gevolgen zijn van de lakse linkse bewind voering.
Ray, hartelijk dank voor de dag van vandaag. Prettige dag verder.
 
Hugo
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 867)

 

François Hollande is sedert enkele maanden de nieuwe grote baas van Frankrijk. Gisteren had ik het genoegen om, als lid van de Jurade van St Emilion, nog eens te mogen deelnemen aan de jaarlijkse Jurade des Vendanges. Alle activiteiten zijn steeds van uitzonderlijke kwaliteit.

De feestelijkheden begonnen met een optreden van de Tenor Joseph Calleja die aan de piano werd begeleid door Vahan Mardirossian. Het succes van deze nieuwe Pavarotti is enorm. Enkele jaren geleden was hij reeds de eregast van de Jurade en hij is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gevraagde tenoren in de wereld.

Ook de maaltijden zijn steeds uitzonderlijk en gaan dan ook vergezeld van de meest uitgelezen wijnen ter wereld. Wat ons dit jaar opviel was dat tijdens de maaltijden, en dit in tegenstelling met andere jaren, bijna uitsluitend over politiek werd gesproken. Men kon snel tot de vaststelling komen dat de huidige président in dit midden van wijnkasteelbezitters weinig of geen aanhangers had.

Maar wat ik hoorde stemde wel tot nadenken. Volgens mijn tafelgenoten is deze socialist Frankrijk in razend tempo naar de bom aan het helpen. Vele van de aangehaalde voorbeelden in verband met recente beslissingen van deze man klonken mij als muziek in de horen. Zo besliste Hollande om vanaf 2016 een eerste nucleaire centrale te sluiten. Voor één van de voorlopers in de wereld op gebied van electriciteitsproductie door kerncentrales komt deze beslissing onbegrijpelijk over. Volgens Hollande moet de nu geleverde electriciteit van deze centrale in Fessenheim vervangen worden door groene stroom waarvoor hij voor subsidies zal zorgen. Het zullen dus nieuwe windmolens en zonnepanelen zijn die voor deze vervanging gaan moeten zorgen. Wat er met de lichtstad Parijs gaat gebeuren op windstille en donkere nachten voegde hij er niet aan toe.

Als goed socialist bevestige hij wel dat er geen enkele arbeidsplaats door deze sluiting zal verloren gaan. Dat deze nieuwe president nu ook reeds mirakels kan verwezenlijken, was ons tot nog toe niet bekend. Maar dat Frankrijk op energiegebied een totaal verkeerde weg inslaat, is ons wel duidelijk. Het is zowat hetzelfde als wanneer men op cultuurgebied zou beslissen de klassieke muziek in 2016 vololedig af te schaffen en nog alleen het spelen van "vivan Bomma" toe te laten of op gebied van bouwinfrastructuur de afbraak van de grote markt in Brussel aan te kondigen omdat men alle bestaande gebouwen door nieuwe prefab-woningen gaat vervangen.

Maar als linkse rakker weet Hollande ook vrij goed dat hij steeds bij de rechtsen geld kan vinden. De belangrijkste inkomens zullen binnenkort met niet minder dan 75% belast worden. Waarom Hollande niet meteen gedacht heeft aan IOO% is mij niet meteen duidelijk. Wel kon ik vernemen dat reeds meerdere personen die nu zwaar gaan gepluimd worden een verhuizing naar het buitenland ernstig overwegen. Grootverdieners en de voornaamste sportvedetten zijn zich reeds aan het voorbereiden.

Men zegge het voort.

Freddy Van Gaever

NvdR Angeltjes : Ten bewijze dat Freddy niet overdrijft als hij Joseph Calleja vergelijkt met Pavarotti, volgt hieronder een stukje uit de Last Night of the Proms van 2012, waarin deze Maltese tenor "Nessun dorma" van Puccini vertolkt voor een enthousiast publiek dat volledoig uit de bol gaat. En onze Vlaamse Leeuwen zijn er ook wild van.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutschland : Dhimmiland

 

Uit het dienstbericht 'Bondsstaat Groep voor de bestrijding van de Rockercriminaliteit' dat 64 dagen lang per ongeluk online stond, blijkt dat de Duitse politie opdracht heeft om criminaliteit van Arabische migranten te verzwijgen. Bovendien moet ze tegenover de media de nadruk leggen op als rechts-extremistische bestempelde rock- en motorclubs, zoals de Hells Angels. 

In Duitsland is ophef ontstaan over het dienstbericht, omdat duidelijk wordt dat de overheid met behulp van de reguliere media het subjectieve gevoel van veiligheid van mensen manipuleert. De politie treedt naar verhouding massaal en hard op tegen motorclubs. 

Met criminele families van Arabische afkomst gaat men anders om. Zo hebben circa duizend leden van de Arabische misdaadclan de Miri’s in Bremen zich ondermeer schuldig gemaakt aan drug- en geweldmisdaden. De clan heeft zijn eigen 'rocker afdelingen'. De Miri's zijn echter niet opgenomen in het strijdplan tegen de rockercriminaliteit. 

De situatie in Berlijn wordt beschreven in het boek Kampfzone Strasse (Strijdtoneel Straat) van de Berlijnse politieagent Karlheinz Gaertner en de Palestijn Fadi Saad, afkomstig uit één van de Arabische jeugdbendes. Gaertner: 'Ik kan me niet voorstellen dat het systeem, waarin mensen meerdere malen door dezelfde daders worden overvallen zonder dat deze worden tegengehouden, klopt. Een vriend van me werd al zes keer overvallen, waarvan vier keer door dezelfde dader, zonder dat deze naar de gevangenis hoeft’.

Xander Nieuws, 7 september 2012


16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16 september 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Welke wereld laten wij achter voor onze kinderen en kleinkinderen...

Ik steel even deze tekst die ik herken.  'Vooral de voorlaatste zin is een boodschap die ik steeds blijf herhalen aan ieder die het horen wil: wat voor een wereld laten we achter voor onze kinderen en kleinkinderen als we alles laten voortgaan zoals nu zonder iets te ondernemen.'

Ook die uitspraak deed mijn kleinzoon van zestien +  Hij verweet mij dat wíj de oorzaak zijn van het teloorgaan van onze leefwereld. "Wij hebben daarom niet gevraagd, welk leven staat ons te wachten? Welke toekomst zullen wij hebben ? Jullie zijn aansprakelijk voor wat vandaag en morgen gebeurt, en wij zullen de slachtoffers zijn! Waarom al die perikelen met die banken? Waarom zoveel rijken en zoveel armen die geen toekomst meer hebben? Waarom moeten wij nog studeren? Om van een leefloon te moeten overleven? Jullie zijn de schuldigen en wij zullen daar nooit meer iets aan kunnen veranderen! Waarom bestaat de ruilhandel niet meer? Het een omruilen met het andere, en al die miserie met die gelden zouden opgelost zijn! "

Wat kon ik anders dan hem gelijk geven, ook al zijn wij niet in persoon verantwoordelijk voor alle onheil dat over ons heen komt. Ik heb mij omgedraaid en bij mezelf gedacht: ' jongen, wat zie jij klaar.'

Christina

*****

Kopvodden-tv

Terwijl overal in de wereld de ware aard van de boos-moslims te zien is,  laat lifetv een lachmoslima zien die programma’s zal aankondigen waarvan waarschijnlijk de meeste niet moslimconform zijn.

Ik ben moslimmoe, de meeste westerlingen zijn moslimmoe en dan komt lifetv met een ingepakte islam-moe. Hoe dom en wereldvreemd om je stomme kop weg te draaien van de moslimverzadigde werkelijkheid.

Stradi

*****

Mohammed

Moslims zijn woedend omdat Mohammed in een filmpje "dief, moordenaar en pedofiel" genoemd wordt.

Wat wij over Mohammed weten, komt uitsluitend uit islamitische bronnen. De éérste biografie over de profeet van de islam werd door Ibn Ishak geschreven, en wel méér dan 125 jaar na de (vermeende) dood van Mohammed. Daarin vertelt de biograaf o.m. dat Mohammed, woedend omdat hij uit Mekka was moeten vluchten, de karavanen van de Mekkanen overviel en de ladingen roofde.

Omdat de Joden zijn "leer" weigerden aan te nemen, was hij zo woedend op hen, dat hij er een 600-700 tal heeft doen vermoorden, waaraan hij eigenhandig deelnam.

Toen hij 50 was, huwde hij een 6-jarig meisje ... Hoe zouden wij zo iemand noemen ?

Maar er is meer. Wie kan een biografie schrijven over iemand die al meer dan 125 jaar dood is in een tijd dat analfabetisme hoogtij vierde en er nauwelijks boeken bestonden ?  

Nu er computers, dagboeken, doopregisters en administratieve gegevens worden bijgehouden op de burgerlijke stand, zou vrijwel niemand er in slagen om van zijn overgrootvader een gedetailleerde biografie te schrijven, met vermelding van al zijn daden en zijn uitspraken. Van Mohammed uit de 7-de eeuw kon dat blijkbaar wél. Men kan zich gerust afvragen of die Mohammed wel degelijk bestaan heeft.

Dat doet ook Robert Spencer in zijn nieuwste boek Did Muhammad exist ? (een aanrader !)Besluit : de moslims grijpen gewoon elke gelegenheid aan om hun haat tegenover "ongelovigen" (niet-moslims dus, en vooral joden en Christenen) gestalte te geven. En dat soort laat men op ons los. 

Wim

*****

Ik was er even niet

Pas thuis gekomen stel ik vast dat de carnavalzotten het straatbeeld beheersen nog voor 11 11 11 gestart is. Eerst dacht ik dat ze de kalender veranderd hadden, want ook daar acht ik ze toe in staat, met de volle steun van al wat rood, rood-groen en voor democratisch door gaat.

Ik zou ze een compromis voorstellen die ze niet kunnen weigeren :- Ze krijgen vrije doorgang om voor, met, tegen of onder Mohammed te betogen. De enige voorwaarde is dat alleen diegenen betogen die vast werk hebben en verantwoordelijkheid tekenen voor de aangebrachte schade. De rest van de lievelingen van de profeet moeten wel AL het gekregen geld van OCMW en leefloon terug geven dat zij tijdens hun verblijf in dit land, dat hen zo zwaar discrimineert, bijeen hebben gescharreld, behalve de prijs van een coupon naar het beloofde thuisland. Het mag in eerste klasse zijn.

Daniel

*****

Moslim haat

Och die rellen in Borgerhout en wereldwijd hebben in de kern niets te maken met dat filmpje. Ik vraag me af hoeveel moslims die prent gezien hebben. Het is gewoon blinde haat, zomaar, tegen alles en nog wat. Het volstaat wanneer een exemplaar zich wat, om welke reden ook, gekwetst of benadeeld voelt, dan volstaan enkele berichtjes op een GSM en de boel staat op stelten.

Ik weiger dat haatgevoel tegen die prachtmensen nog verder te onderdrukken. Ik denk dat ik niet de enige ben. Ik kan ze niet meer ruiken of zien, die import JoNgErEn en OuDeReN die garant staan voor de miserie-toekomst van ons nageslacht. Ik kan ze niet meer ruiken of zien die correcte verdraagzame traditionelen, die ons nog dieper laten wegzinken in het moslim-moeras. Mijn euforie was even vlug weg als gekomen toen ik las dat De Wever een bijna historische uitspraak deed. Antwerpen kan niet meer van iedereen zijn, dat is zeer juist. De vraag is echter " van wie dan wel ? En wat heeft hij er de voorbije jaren voor gedaan ?

René

*****

Borgerokko

Het Nieuwsblad meldt pas om 18u08 dat er protest was in Borgerhout. De inhoud en lengte van het stukje zijn te verwaarlozen. Zoals anders is het nu niet mogelijk een reactie te plaatsen, vreemd. Oh ja, men spreekt van " jongeren ". De betrokken hoernalist had blijkbaar str?nt in de ogen.

Walter

*****

Unieke beelden 1912

Inderdaad veel miserie is er op dat filmpje niet te zien. In ieder geval, van al die mooie dames en heren schiet niet veel meer over. Ik zou er geld voor willen geven om een docu-filmpje te mogen zien anno 2112.

Zou de kathedraal in Antwerpen nog te bewonderen zijn ? Zou de Nv-A nog altijd burgemeesters leveren of werd dat Nv-A(llah). Zou groen en Spa nog bestaan ?

René

NvdR Angeltjes : René, in deze reeks reacties hebben wij een Nv-A-er aan het woord, die vermoedelijk alle antwoorden bezit op uw prangende vragen.

*****

Islam = misleiding

De media legt de verantwoordelijkheid voor de rellen bij sharia4be, die voor de zoveelste maal de aandacht naar zich toe trekt. Men kan zich echter afvragen of de bestaansreden van het mediageile sharia4be niet bedoeld is om de aandacht af te leiden van de werkelijke gevaarlijke islamelementen. Er zouden, volgen de Staatsveiligheid, in B alleen een 600-tal fundi’s zitten die hun opleiding bij al-Qaïda of Taliban hebben gekregen (waarschijnlijk zijn het er veel meer).Dus terwijl alle ogen gericht zijn op een stelletje brullende islamdebielen, bouwen de islamterroristen stilaan hun netwerken uit en plannen hun terreuracties.

Wes Hardin.

*****

Eén troost...

Als wevertje straks uit z'n vel valt, dan blijft er van die hele opgeblazen partij vol aanhangers van divers pluimage, niet veel meer over.

Maar die troost kan dan weer omslaan in een gevaarlijke toestand, nl. dat de linksen weer aan zet komen en we weer zijn waar we waren: AF.   Een soort domme Vlamingen negeert het VB.: hoe kortzichtig kan een mens zijn dat ze nu nog stééds niet begrijpen dat dat cordon sanitaire weg moet, en dit kan enkel gebeuren als verstándige Vlamingen de VB gelederen komen vervoegen. MEN zegt: "ze kunnen tóch niets doen, het zijn verloren stemmen", wel: als men zo blíjft redeneren, dan zal het natuurlijk nooit lukken om het land te bevrijden van de mistoestanden die momenteel welig tieren.

Christina

*****

De perfide strategie van de Nv-A

Geachte Heer Ray, Hoe langer hoe meer wordt de perfide strategie van de Nv-A duidelijk . Onder het mom van confederalisme waar magere Bart  zo graag mee schermt, tracht hij de trouwe kern van VB-kiezers nog tot zijn groepering te lokken om zo zijn positie in Vlaanderen verder uit te bouwen.

Toch tegelijkertijd paaien hij en zijn acolieten de tegenstanders met de bewering dat de Vlaamse onafhankelijkheid niet aan de orde is en men gerust in een belgisch staatsverband kan blijven functionneren. Hierbij ontvangt hij de hulp van de diverse media die hem een handje toesteken door de indruk te wekken dat hij uitgesloten wordt.

Hier schuilt duidelijk het gemene van deze strategie in. Immers door de indruk te wekken dat hij het slachtoffer van uitsluiting, wil hij zijn positie bij de Vlaamse kiezer nog versterken terwijl hij openlijk en onder de tafel belgicistische waarborgen aan het establishment geeft .

Spijtig genoeg voor BDW zijn er thans heel wat dominostenen die het spel voor Bart moeilijk maken, zoals o.m. de immigratieproblemen die hij nu pas ontdekt (en waar hij duidelijk het onderspit moet delevn tegen de expert die FDW is) de rellen in Borgerhout, de seniorenproblematiek waar zijn handpop Muyters hetzelfde verklaart als Freya Vandenbossche in het " Beleidsplan Ruimte Vlaanderen " en waarin de senioren onder druk gezet worden om hun huis te verlaten.

Kortom rekening gehouden met het voorgaande zou een kieszege van de Nv-A een nieuwe pest op alle gebied voor Vlaanderen betekenen. Om een nieuwe dynamiek aan Vlaanderen te geven zal het niet alleen wenselijk , maar ook noodzakelijk zijn dat Bart met zijn ganse aanhang een striemende nederlaag zou kennen ten voordele van deze partij die altijd en consequent de Vlaamse Belangen verdedigd heeft.

Pieter Coutereel

*****

nva bashing

Met enig vermaak lees ik hier de artikeltjes waarin nva steevast als boeman wordt afgeschilderd "omdat nva niet met vb wil praten". Blijkbaar heerst er toch wel enig tekort onder de hersenpan van vb-ers, en wel in die zin dat het niet lijkt door te dringen dat nva op dit moment terecht elke vorm van link met vb publiekelijk vermijdt om niet mee achter het (toegegeven ONdemokratische) cordon te worden gestopt, wat de huidige bende wel héél goed zou uitkomen. Beter ware dat vb wat reklame maakte voor nva, vermits bij een sterke nva de kans bestaat dat vb wél uit het cordon wordt gehaald. Tot dan zaait vb niks als verdeeldheid uit puur eigenbelang, terwijl de mening van de kiezer als niet terzake doende wordt geacht... wat ook net de fout van de huidige corrupte bende wanbeleidsmakers is.

Been S.

NvdR Angeltjes  : Ik ben blij dat u zich vermaakt bij Angeltjes. In het vaarwater van BDW valt er niet veel te lachen. Voor de rest feliciteer ik u voor het hoog tjevengehalte van uw simplistische redenering. (Denk eens na over een Nederlandstalige term voor bashing. U heeft tijd tot 2014. Is dat genoeg ?)

Overigens schilderen wij de Nv-A niet af als een boeman (wat een kneuterig taalgebruik hanteert u toch) maar wij noemen uw eenmanspartj ronduit een onbetrouwbaar zootje dat zijn kiezers bedriegt en het eigen programma verloochent. Voor de rest hebben wij geen enkel probleem met u en met uw afgeslankte mannequin. Ziet u, wij draaien niet rond de pot, dat is een weelde die u niet kent.

Als u zich nog eens wil amuseren, kom rustig af, maar hou er rekening mee, dat ik het ben, die hier de regels bepaal en dat u alleen toegang krijgt, als ik zin heb om wat met u te spelen. Dat is het voordeel van in een cordon te zitten, dan bepaal je zelf je eigen regels. Toedeloe, Been.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagconcert : *Mijn Vaderland* door Bedrich Smetana

 

 

Má  Vlast (Mijn Vaderland) is een cyclus van zes symfonische gedichten, geschreven in de periode 1874 - 1878 door de Tsjechische componist Bedřich Smetana.

In Má Vlast combineerde Smetana de vorm van het symfonisch gedicht - bedacht door Franz Liszt - met de idealen van de nationalistische muziek die men niet enkel in Tsjechië kende op het einde van de 19e eeuw maar die in gans Europa opgang maakte. Ook Peter Benoits muziek wordt tot de nationalistische strekking gerekend. 

Elk gedicht beschrijft een aantal aspecten van het landschap, de geschiedenis of de sagen en legenden van Bohemen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16 september 2012 (1) - Tweede reeks volgt later
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zeer knappe planeet

Adembenemend mooi in alle opzichten . Onwillekeurig moest ik denken aan een spreuk , die alles nog veel mooier maakt : Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is het leven zoet ,als men stil en ongedwongen alles voor elkander doet.

Als dat Godverd ... maar eens waar was . Het wordt de hoogste tijd dat God ,Allah ,Jehova , Bhoeddha enz enz van hun wolkje stappen en op het gelijkvloers een kijkje gaan nemen wat hun schepsels zoal uitspoken. Die gaan hun ogen en oren niet geloven en zich afvragen , wadisdana hoekandana voorwattena !

René

*****

Onze wondermooie planeet Aarde

O V E R W E L D I G E N D M O O I ! Nooit voorheen gezien. Niet te verwoorden.  Dank !

Frans Leen Mechelen

*****

Nog 30 dagen...

De zwarte Lola begint hem te knijpen, zij (of hij?) begint zelfs ‘verraders’ pluimen te geven. Zouden ze nog een pampermaat voor die zwarte Lola in de handel hebben? Anders wordt het een heel nare en akelige bedoening in hhar nabijheid. De angst bij de franskiljos zit er diep in mijn inziens, ha ha ha, hopelijk zijn ze hun stem na 14 oktober helemaal verloren.

Laat het een troost zijn voor dat franskiljons stuk onbenul, de geëerde partijen door die zwarte lola zullen een pandoering gaan krijgen niveau Groen Links en CDA in Nederland en ik heb zo een vermoeden dat de pandoering nog erger gaat aankomen idem dito voor de rode graaiers en blauwe smurfen. Hopelijk gaat HEEL Vlaanderen achter het VB en de NVA staan dan MOET NVA kleur bekennen zo niet zijn ze in 2014 (tenminste als de huidige bende onder leiding van del puppo het tot dan zou volhouden wat ik sterk betwijfel) aangesloten bij de club van de verraders, lees: cd&v, vld, spa en groen.

Jean

*****

Farid le Fou

Farid le Fou is helemaal niet Fou. Hij kreeg zojuist een mooie bijverdienste , de onnozelaar uithangen en zijn kassa rinkelt . Het is allemaal de schuld van de moegetergende cipiers en het gevangeniswezen. Die rechters gek noemen is een beetje oneerbiedig .Psychiaters hebben echter voor die geestelijk hulpbehoevende rechtsprekers een passend medisch woord . Maar hoe dan ook , het is zelfs een feit ! De ene zot begrijpt beter dan wie ook, de noden van een andere zot !

René

*****

Johan D van de Nv-A

Voor een andere partij kiezen dan het VB, is toegeven aan een regime dat de democratie aan haar laarzen lapt en vlamingen als tweederangsidioten beschouwt en dit in stand wil houden met de nodige repressie.

Het feit dat N-VA mooi aan de deur is gezet bij de vorige regeringsonderhandelingen is daar nogmaals een bewijs van.

Wie dwaalt ?


BDDG - France

*****

Johan D van de Nv-A

"Beste" Johan D,

Door uw gekwaak heb ik schele hoofdpijn gekregen. De NVA, die ik steevast de Bende van de Ex-Papzak heet (voor hem en zijn clubje niks niemendal respect, zie verder) is zelf tot een traditionele partij verworden

.De Führer gaat liever koffie drinken bij de Coburgers in Laken dan praten met mijnheer Valkeniers .Peumans vrijt de Walen op en is TEGEN Vlaamse onafhankelijkheid (kan tellen). Jambon legt het dictaat op van GEEN coalities met de enige echte Vlaamse partij. Theo Ranx Xerox Francken gaat een debat uit de weg met El Cid (mijnheer Filip Dewinter), het waarom is duidelijk. Het enige dat dit piepeltje deed/doet is het programma van Het Vlaams Belang uitpluizen naar maatregelen en voorstellen en dan knippen, plakken en schaven en kneden  tot een versie die de poco's en de walen niet op hun achterste poten laat staan.

Ik heet dit boudweg stelen van ideeën om met een softe versie de media te halen, zie hem en de nitwit Smeyers en hun persconferentie om hun prulleboekje op de markt te gooien.

De Ex-Papzak himself heeft de sleutels in handen gehad om een Vlaamse staat te bewerkstelligen, hij hoefde enkel te praten met Het Vlaams Belang, maar dit verachtelijk wezen zit liever tussen de poco's en de Coburgse profiteurs .Uw NVA vormt voor Vlaanderen een grotere bedreiging dan alle andere poco partijen samen want hier is het net hetzelfde als in Nederland :  domme kiezers die geen programma-standpunten kennen, en zodus niet weten dat het verfoeilijke nva pro multicul is, pro europa, pro ongebreidelde immigratie (invasie) enz enz.

Ga lopen Belgicist, ga lopen naar BRT-forums waar ze uw gekwaak en gedaas tot kunstvorm hebben ontwikkeld.  BAH, BAH !

Martin V.

*****

Europa nva en belastingsgeld

Goed om te weten als het verkiezingen worden (de populaire Ex-Papzak en zijn bende gaan luidens alle peilingen deze glansrijk winnen) dat we weten wat er met ons belastingsgeld gaat gebeuren.nva is voor meer europa dus voor meer eurodictatuur zodus nog meer macht voor de nicht barosso en president dweil. http://www.amsterdampost.nl/europese-unie-gaat-van-uw-belastinggeld-de-egyptische-muslim-brotherhood-betalen/

Martin V.

*****

Weg met die oudjes: socialisten hollen groenen achterna? 

Alle 60-plussers in een ghetto ? Dat ze zich maar inlaten met hun slechte peilingen!.

Ik heb mijn woning betaald, een open bebouwing in een residentiële wijk, maar zal NOOIT WIJKEN, geen ene rooie noch een geitenwollen zak zal mij er uitkrijgen.

Laat hen gewoon 'wie wij niet meer willen', met de grove borstel buitenkeren, want 'wie wij niet meer willen' nemen de plaats in van de inboorlingen. Maar dat zullen ze niet doen, en wevertje al evenmin! Hij is pro, awel: wij zijn contra.

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan het ook in Antwerpen

  

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!