Angeltjes
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel probeerde rechter te beïnvloeden

 

Veli Yüksel, lijsttrekker voor CD&V in Gent, is als Vlaams Parlementslid tussengekomen in een rechtszaak. 'Een poging tot beïnvloeding die niet strookt met elementaire regels van de schending der machten', zegt oud-vrederechter Jan Nolf.

"Dit is een gewone zaak van dienstbetoon. Die man is bij me geweest omdat hij vond dat zijn advocaat zijn zaak niet goed uitgelegd kreeg" Veli Yüksel

"Edelachtbare, ik richt u dit schrijven om uw aandacht te vragen voor het dossier van de heer X." Zo begint de brief die Veli Yüksel op 30 september vorig jaar stuurde aan de vrederechter van het vierde kanton in Gent. Wat volgt is een uitgebreide beschrijving van de situatie van de bewuste man.

Het gaat om een echtscheidingsprocedure, waarbij de echtgenoot het huwelijk nietig wil laten verklaren op grond van een schijnhuwelijk. Yüksel vertelt hoe de man zijn vrouw verwijt dat ze de omgangsregeling voor hun kind niet respecteert en dat ze het kind "tracht te gebruiken als pasmunt" voor haar regularisatie, aangezien haar verblijfsrecht werd ingetrokken. "In de hoop dat u bovenstaande elementen in overweging wilt nemen, groet ik u met de meeste hoogachting", luidt het als afsluiter.

Yüksel gooit daarbij zijn volle gewicht als politicus in de schaal. De brief is gedrukt op papier van het Vlaams Parlement en is ondertekend met 'Veli Yüksel, Vlaams volksvertegenwoordiger'. Volgens het Gentse CD&V-kopstuk is er niets mis met die tussenkomst. "Dit is een gewone zaak van dienstbetoon. Die man is bij me geweest omdat hij vond dat zijn advocaat zijn zaak niet goed uitgelegd kreeg. Dus ik heb die situatie in eer en geweten op papier gezet, niet meer, niet minder. Ik vraag niet om in een bepaalde richting tussen te komen, enkel om de zaak te bekijken", aldus Yüksel. "Dit dateert van een jaar geleden, ik heb op dit moment wel andere zorgen en prioriteiten. Laat ons wel ernstig blijven. Ik ben echt niet de enige politicus die naar allerlei instanties brieven schrijft om de aandacht te vragen voor deze of gene zaak. Ik probeer gewoon de mensen te helpen."

Argumenten die volgens vrederechter op rust Jan Nolf geen steek houden. "Het is wel duidelijk dat dit niet kan. Zelfs de gewone beschrijving van de situatie van een bepaalde persoon is al een pleidooi op zich. Dit is een poging tot beïnvloeding. Als die volksvertegenwoordiger dat niet inziet, dan stel ik voor dat hij de elementaire regels van de schending der machten er nog eens op nakijkt", zegt Nolf.

Strafbaar is een dergelijke poging tot tussenkomst van een politicus bij de rechterlijke macht niet. In het verleden werd onder meer ex-Senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin (PS) tot tweemaal toe 'gepakt' voor gelijkaardige feiten, maar een straf volgde nooit. Jaak Gabriëls (Open Vld) kreeg ooit een blaam van het Vlaams Parlement omdat hij zich bemoeid had met de toewijzing van een sociale woning. Dat is ook het zwaarste gevolg dat er kan gegeven worden, zegt Nolf. "In eerste instantie is het aan de rechter in kwestie om zo'n brief terug te sturen. Of het nu een buurman, een familielid, of een politicus is die een zaak wil bepleiten, informatie van derden kan niet aanvaard worden. Oordeelt de rechter dat de feiten heel zwaar wegen, dan kan hij de brief overmaken aan de voorzitter van het parlement."

Dat Yüksel "met de beste bedoelingen" handelde, wil de gewezen magistraat niet horen. "Om te beginnen gebeuren de ergste dingen binnen justitie altijd met de beste bedoelingen. En daarbij: het is klaar en duidelijk dat die politicus hiermee electoraal gewin najaagt."

Bron : De Morgen

PST : Veli Yüksel, heeft ondertussen via de radio al excuus aangeboden en gezegd dat hij met de beste bedoelingen heeft gehandeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel bekeken door Suid-Afrikaanse ogen

 

Ek het so ewe vanmiddag (3 oktober)  na die VRT-programma "Niet Tevreden Stem Terug" op BVNTV gekyk.

Het gaat over Brussel. Ek ken nie vir Brussel goed nie, omdat ek maar een keer daar gewees het, en dit was per bus uit Amsterdam. Dus sou mens nie veel van die vuilheid van die stad vanuit 'n "toeristebus" kon sien nie, maar vandag het my oë oopgegaan vir die probleme wat beskaafde Vlaminge in die Europese hoofstad het.

Ek het 2 jaar in Australië gewoon en ek het vele foto's van groot stede, groot dorpe, klein dorpe en gehuggies geneem. Elke keer as ek die foto's aan familie en vriende vertoon, is die reaksie dieselfde: "Haai, kyk hoe mooi skoon en netjies is Adelaide se strate." Selfs by die voorstedelike treinstasies was nooit 'n stukkie papier, sigaret-stompie of enige ander afvalmateriaal nie.

In Australië is dit nie slegs die persoon wat die papiere op die grond laat val se plig om dit weer op te tel nie, maar iedereen wat by 'n papier op die grond verbyloop word deur die wet verplig om dit op te tel.

Ook in ons buurland, Namibië, word mense wat rommel strooi swaar beboet. In Suid-Afrika is dit net soos in Brussel, of miskien erger nog. Die swartes gooi alles wat onbruikbaar is op die grond. Dit is veral wanneer hoë gras langs ons paaie (wegen) gesny word, dat die verbyganger die duisende bierbottels, bierblikkies, plastieksakke, en ander afvalmateriaal langs die pad sien. Vele blankes doen dit ook, want hulle weet die owerhede vang (oppakken) nooit die swartes nie, dus hoef blankes hulle ook nie aan netheid en higiëne te steur nie.

Flip Dewinter het in 2006 aan my sy boek "Antwerpen Troef!" geskenk, en ek was heel erg beïndruk met sy sienings oor veiligheid in Vlaandere. MultiCulti vernietig nie slegs hierdie hoë waardes van die Westerlinge nie, maar multiculti is ook 'n remskoen by enige poging om die gemeenskap tot orde te roep. Ek dink dit is 'n skande dat die hoofstad van Europa nie 'n goeie voorbeeld kan stel vir die res van Europa nie. Die burgemeester van Brussel behoort kennis te neem van die toedrag van sake in sy stad. Hy kan dit nie meer ontken nie, want hierdie beeldmateriaal op VRT is aan die hele wêreld vertoon. 

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 oktober 2012

Een reuzin met hoofddoek in een Vlaamse stoet ?

Bart DW. is het noorden kwijt. Ook al houdt hij - en heeft hij - steeds een sluier over zijn ideeën gehouden, het troebele pompwater wordt helder en de ogen móeten opengaan.

Men kan geheimzinnig doen, men kan als ‘de slimste mens’ figureren (of de tweede slimste inz ijn geval), zich ongenaakbaar opstellen, op de duur spartelen als een vis op het droge omdat er nog geen zekerheid bestaat betreffende het al dan niet als Burgemeester verkozen worden in Antwerpen én binnen afzienbare tijd nationaal, tóch moet hij zich  - desnoods in het Latij - blootgeven en duidelijk maken of hij de moslims al dan niet in zijn armen sluit.

Op een gegeven moment is er nood aan duidelijkheid, en als hij al zó ver gaat door in te stemmen dat een hoofddoekendragend soort monsterreus meegaat in een Vlaamse stoet, dan rijzen er bergen vragen.  Die stoet is van ons, en geen énkele moslim heeft daar iets mee te maken! Wij mogen tenslotte óók niet naar Mekka, wat ik niet eens zou wíllen.

B.DW een Vlaams nationalist ? Ik geloof dit al een tijd niet meer. Ik krijg integendeel meer en meer de indruk dat er van Vlaams-zijn helemaal geen sprake is noch was. Het heeft er alle schijn van dat hij eveneens de rooien aan het pamperen is, en uit het schuim dat bovenop het nu helder wordend pompwater drijft, blijkt duidelijk dat hij niet weigerachtig staat om allochtonen binnen te halen : hoe meer stemmen, hoe zekerder z’n postje als mogelijk burgemeester.

Maar de Vlamingen zullen hem daarvoor afrekenen. De Vlamingen zijn het beu dat ze meer en meer achteruit moeten deinzen voor zowel de franskiljons als tegenwoordig de allochtonen, dat kan Vlaanderen niet toelaten. B.DW is blijkbaar géén kind van voorouders die voor Vlaanderen hun leven hebben geofferd, of hij verloochent zijn grootouders.

En dan zou één persoon ( want de rest van de partij stelt helemáál niets voor) in staat zijn om die inspanningen met één vingerknip ongedaan te maken ? Nooit mag dit gebeuren, het wordt de hoogste tijd dat álle Vlamingen de ogen openen voor het gekonkel achter de schermen, en ze zich onvoorwaardelijk inzetten tegen de overheersing van zowel de islam als de franskiljons.

Christina

*****

Zuma leef in weelde - met belastingbetalers se geld.

'n Sogenaamde "hoogs geheime dokument" van die president - Jakob Zuma - het eergister uitgelek toe City Press in Johannesburg die inhoud daarvan gepubliseer het.Daarin is ondermeer bekend gemaak dat president Zuma sy private huis in Zoeloeland met belastingbetalersgeld gaan opknap. Die koste daarvan beloop sowat R200-miljoen (20-miljoen Euro). Mnr Zuma sal R10-miljoen uit sy eie sak betaal, maar die res is op die rekening van Suid-Afrikaanse belastingbetalers.Die verbeterings aan die huis sluit ondermeer ondergrondse bunkers in, en 'n landingsplek vir helikopters. Daar is ook luukse suites vir belangrike buitelandse besoekers.Kritici, soos opposisielede in die parlement, het skerp gereageer en gesê die president behoort alle kostes op sy eie rekening te plaas, en nie op dié van die belastingbetalers nie.Die ANC het vandag geweier om enige kommentaar te lewer, maar gesê dat die persoon, of persone, wat die inligting laat uitlek het, swaar gestraf gaan word

Peter Murray

*****

Knack kan den boom in

't Was één van m'n dagelijkse zonden om te reageren op hun schrijfsels en columns ,een beetje kritiek gaf ,zo wat ongenoegen kon ventileren met argumenten die prikten als angeltjes.Da's dan ook weer verleden tijd !('k geloof ni da ze me gaan missen)

Joos

*****

Three young Jews severely attacked by Muslim mob in France

Tja dit moet je lezen op de blog van Pamela Geller, zal men niet terugvinden op deredactie.BE de webstek van de BRT want zou volgens hun normen "extreem rechts" in de kaart spelen zo vlak voor de verkiezingen.

In de buurt van Lyon zijn 3 jonge Joden waaronder 1 meisje zwaar toegetakeld door een groep van 10 Noord Afrikanen. Ze gebruikten daarvoor hamers en stalen staven, de aanvallers zijn nog niet gevonden. De minister van binnenlandse zaken omschreef deze aanval als "zeer ernstig", maar blijkbaar hebben de journailles op de BRT weerom hun werkuren doorgebracht in de kantine en hebben ze de belga rol niet gelezen. Tussen haakjes dit is gebeurd op zaterdagavond, wij zijn nu woensdag weten de pretzenders en wc papierbedrukkers in coburgs pretpark wat er zich afspeelt en verzwijgen ze dit angstvallig ... natuurlijk dit is trouwens de reden dat ik (heb het geteld) 10 jaar geen kijkast meer heb én al zolang geen berdukt papier meer koop NOCH lees behalve het Rioolkrantje eretitel voor 't Pallieterke.

Wat er zich nu afspeelt bij Knack verwondert me niks, censuur ken ik zeer goed toen ik op de BRT deredactieBE reacties instuurde op hun forums-blogs en tutti qanti. Op de 50tal die ik verstuurde zijn er welgeteld twee geplaatst, ik respecteerde nochtans hun "regels" en het was zeker geen scheldpartij, wel duidelijk : rechts en Vlaams, dat werd niet gesmaakt en kreeg ik vlug een IPban, wat ze in alle toonaarden ontkenden.

Hoeveel miails ik heb verstuurd naar de klachtencomissie (dan zijn ze bij decreet verplicht te anwoorden) steeds nietszeggende antwoorden en/of rond de hete brij dansen. Carl De Vos, Boneur, Van Dievel, Europa, (inter)nationale verkiezingen,  klimaat noem maar op, ik kon niet meer reageren en werd er gewoon uitgegooid. Reacties met schelden en een weinig fatsoenlijke taal werden vaker dan eens geduld maar met vooringenomen linkse poco moderators is dat niet zo moeilijk te begrijpen.

Nu verstuur ik enkel reacties naar deze blog die voor het poco zooije een doorn in het oog is, hoop dat de Youssef De Witte van het Gedapo centrum mijn pennevruchten kan smaken oei krijg een onbedaarlijke lachstuip !
 
Martin V.

*****

Ik begrijp Janssens niet

Hoe kan die man zich nu sympathiek maken bij zijn stadsgenoten met een naakt kind in zijn armen. Zoiets ligt gevoelig bij de bevolking zeker in tijden waar allerlei vormen van kindermisbruik boven water komen. Het had veel interessanter geweest inplaats van een kind ,een naakte volwassen man ,dan had hij tenminste bij een minderheidsgroep uit onze samenleving enkele stemmetjes kunnen ronselen. Deze tekst stuurde ik naar de redactie van Knack , nog voor de rode coup.

Ik begrijp nog altijd niet waarom het niet vatbaar was voor publicatie. Ik wilde enkel maar helpen !

René

NvdR Angeltjes : Gisteren loofden wij Senior als de heiligste van onze reageerders en vandaag is het de beurt aan René als de meest hulpvaardige. Wij zijn met zijn allen veel te goed bij Angeltjes. Neem nu Martin, die helpt Jozef De Witte zelfs aan de lachende diarree. Wie is de volgende ?

*****

Ze zijn op dreef

De Belgische regering heeft 210 miljoen euro gestolen van pensioenspaarders.  In het verleden werd pensioensparen flink aangemoedigd door de overheid. Het wettelijke pensioen zou immers niet volstaan en wie optimaal wilde genieten van de oude dag, moest extra sparen via een aanvullend pensioen.  Dit werd zelfs fiscaal gestimuleerd door de stortingen aftrekbaar te maken. Al moet dit voor een stuk genuanceerd worden omdat de overheid bij je pensioen weer 10% tot 16,5% opeist. Maar waarom wachten met het innen van die belastingen tot je 60 bent? Vorige week kreeg de overheid het crapuleuze idee om een deel van die belastingen vandaag reeds te innen.  De pensioenspaarder zou hier niets van merken omdat hij de belastingen toch moet betalen.  Complete onzin natuurlijk. Als er vandaag reeds kapitaal uit je pensioenspaarpot verdwijnt, dan kan dit kapitaal de komende jaren geen rente meer opbrengen. Dat betekent straks dus een kleinere spaarpot.  Deze onteigening gebeurde trouwens in alle stilte en met volle medewerking van je verzekeraar! Wauthier Robyns, woordvoerder van de beroepsfederatie van verzekeraars, vertelde het volgende aan De Tijd: "Het stond in de sterren geschreven. We zijn niet blind voor de druk die de regeringen in Europa ervaren om hun begrotingen rond te krijgen. Dat soort maatregelen zijn het minste kwaad voor de sector." Uiteraard kan dat soort maatregelen "het minste kwaad voor de sector". Het is dan ook niet de "sector" die de rekening betaalt, maar wel de verzekeringsnemer.  Ik heb persoonlijk maar 2 keer aan pensioensparen gedaan. Ondanks het geweldige ficale voordeel.  Ik heb het zaakje nooit echt vertrouwd.  Bruno Tobback heeft bijvoorbeeld een aantal jaren geleden al het idee geopperd om de pensioenen te nationaliseren.  Zijn redenering was dat het niet goed is voor mensen om op hun zestigste een grote som op de rekening te krijgen. We moeten die mensen beschermen tegen zichzelf. Zij kunnen niet met zo'n som geld omgaan. Geef het geld op je zestigste maar aan de overheid en dan betalen wij je maandelijks een vast bedrag uit. Dan ga je tenminste geen gekke dingen doen.  Een andere reden om het pensioensparen links te laten liggen, is de roep om solidariteit als de pensioenen straks onbetaalbaar zijn.  Ah, we zien dat meneer behoorlijk wat geld in zijn pensioenfonds heeft zitten? Wel, dan is het niet meer dan normaal dat je solidair bent met de mensen die niet hebben kunnen sparen. We gaan je wettelijk pensioen verlagen want je hebt toch genoeg achter de hand.  Reken er maar op dat de regering nu de weg naar de koekjestrommel heeft gevonden. Ze hebben vorige week een klein koekje gestolen om te kijken wat de reacties zijn.  Aangezien er amper weerstand is, zal men ook in de toekomst blijven graaien in de miljarden van de pensioenfondsen.  Zelfs een complete nationalisatie van deze spaargelden, is niet uit te sluiten.

Christina

*****

 

Knack pluralistisch ? Dag, Jan !

 

Wanneer destijds Filip De Winter door een van de rode haat- schrijvers van dit blad belasterd en beledigd werd, heb ik er afscheid van genomen.

Met mij deden dit toen velen. Ik kreeg daarop een brief van de toenmalige hoofdredacteur en "Chef Wetstraat" Rik Van Cauwelaert, dat het weekblad pluralistisch was en dat de vrijheid van mening gerespecteerd werd. Ik heb hem geantwoord dat niet iedereen wil betalen om schuttingtaal te lezen en akkoord hoeft te gaan met de gepubliceerde pennevruchten van sommigen die bekend staan als fervente linkselaars en propagandisten voor een staat die de mijne onmogellijk kan zijn.

'A penny for his thought', zou men over het water zeggen, voor het moment wanneer Rik kennis kreeg van de verandering van het decor. Rood - roder - roodst, zijn ogen zullen er pijn van gedaan hebben.

De huidige tendens is de bevestiging van wat er reeds jaren stond aan te komen. Voor hem heb ik spijt want zijn recensies waren de moeite waard en meestal recht op doel terwijl Koen Meulenare op een vrolijke sarcastische wijze eveneens pijnpunten en misbruiken blootlegde die nooit het papier zagen van de democratische reclamebladen.De aanhef en het slot van het blad werden gulzig gelezen gezien de onweerlegbare fundatie van hun geschriften.

Evenals zoals tegen 't Pallieterke, werden nooit vonnissen of arresten ten hunnen laste geveld wegens persmisdrijf of laster. Heeft dat de vlam van jaloesie en naijver aangepookt? Rood is de zoete wrake, zegt men in Gent. De rode vloedgolf heeft weer twee sterke verstandige reporters con brio opzij gewerkt. Knack pluralistisch ? Dag Jan !

 

Daniel


03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest in Vaticaanstad

 

 

 Een Italiaan slaagde er in op het dak van Sint Pietersbasiliek in Rome te kruipen en met een spandoek zijn ongenoegen kenbaar te maken aan de vele toeristen op het plein inzake de "slachtingspolitiek" van premier Monti, een pion van de Europese Unie.  Liever zoiets dan weer een financieel of seksueel schandaal uit het Vaticaan, zuchtten de kardinalen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journaal voor de autochtone Jan Modaal

 

Goede avond beste en brave autochtone dames en heren,

Wie de laatste dagen het nieuws volgde, kon er niet omheen. Het zijn onze buitenlandse verrijkers die onze dagen kleuren.

Een kijkje in hun aandelenportefeuille van de voorbije dagen.

- In Etterbeek worden een Indische moeder en haar drie kinderen de keel overgesneden door een waarschijnlijk Bengaalse aanbidder. Hij handelt in naam van allah, da's een hele geruststelling en de rechter zal zeker rekening hàoudne met dit godvruchtige argument.

- In St -Truiden is het amok tussen twee Afghaanse prachtfamillies en worden onderling de messen getrokken. Dé manier bij uitstek om een geschil te beslechten.

- In Brussel zijn het de Joegoslaven die het mes hanteren om genoegdoening te krijgen. Wij moeten niet zo afwijzend staan tegenover het mes, beste en brave autochtonen, niet dat wijzelf met zo'n steekding moeten rondlopen, neen, dat is verboden wapendracht, maar we moeten begrijpen dat onze cultuurverrijkers dit wel doen. Anders zijn wij racisten, en dat willen wij toch niet zijn, nietwaar domoren ?

- Ook de Roemenen mogen niet ontbreken want een ganse bende van die pikkedieven lopen tegen de lamp. Let wel, Roemenen zijn EU-collega's en hun land en regering zijn corrupter dan de Siciliaanse maffia en dat zijn ook EU-burgers, dus hier willen we geen slecht woord over horen. Begrepen!

- Een Turkse nieuwe belg die het tot Vlaams parlementslid schopte, probeert een vrederechter te beinvloeden. De man in kwestie ene Veile Yoeksel uit de tjevenstal pleit onschuldig. Het was een "vriendendienst" en daarbij Turken en tjeven liegen nooit.

Juwelier overvallen ... Benzinstation berood, buurtwinkelier aangevallen en bedreigd met pistool,  enz ....de politie is naarstig op zoek naar de daders. Kijk vooral uit naar de zonnebanktypes, heren pandoeren. Maar let op, dat u niet beschuldigd wordt van xenofoob optreden door de politici en de magistraten, want 14 oktober staat voor de deur en ook Tuig &C° moet zijn stem uitbrengen. Ik vraag mij af hoeveel togadragers van justitie regelmatig bestookt worden met dreig-, smeek-, of chantagebrieven door onze buitenlandse verrijkers zoals de Gentse Turk het deed.  Bij sommige uitspraken krijg je duidelijk de indruk dat mijnheer of mevrouw de rechter onder invloed zijn.

Gelukkig hebben we nog Marxistische Martine, Fluwelen Vim, Fabulerende Phara, Kittige Katleen of toffe Stef van de neutrale regimezenders die dit alles met de nodige pampers  inpakken en aan u beste, brave, autochtone Vlaamse kijkers opdienen met de monkellach van de vanzelfsprekendheid.

Wat is het heerlijk toeven in dit mooie Vlaanderland van ons, het ideale pretpark voor alle buitenlandse bezoekers die ongegeneerd  onze maatschappij naar de verdoemenis helpen onder het goedkeurend oog van politici en justitie (wat hetzelfde is).

Uw meegenietende Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aux Champs Elysées : twee versies

 
 

 

 

.

15 september 2012 - 200 moslims trekken door het 8ste arrondissement  bij de Place Vendôme,  Champs Elysées, Tuileries.  Ze hebben geprobeerd de Amerikaanse ambassade te bereiken, wat hen niet gelukt is,Frankrijk werd beledigd, wat normaal is, ze roepen de ganse tijd allah ahkbar, wat zoveel wil zeggen als "ge kunt ze kussen" en in hun taaltje "Dood aan de Joden", wat een typische uiting is van de vreedzame bedoelingen van dit soort mensen. De kreet luidt "Herinner jullie Khaybar, Joden", wat verwijst naar de vernietiging en moord op alle Joden van de stad Khaybar door Mohammed en zijn sadisten.

Aux Champs Elysées.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak nader kennis met enkele fantastische vriendjes van Patrick

 

In het veelgeprezen en bijzonder weinig gelezen magazine Patrick komen naar het jaarlijks wederkerend Humo-concept een aantal vriendjes aan het woord, die hun mening geven op algemene standaardvragen.

"Wie mogen ze voor u het stadhuis binnendragen ?"

Met 5 nevenvragen.

Van de 42 uitverkoren menselijke antwoordapparaten behoort bijna de helft tot de sector komedianten, charlatans, fantasten, partijrukkers, likkers en slikkers. Patrick vindt dit representatief voor zijn stad. We pikken er enkele van deze gelukkigen uit  om nader met ze kennis te maken : wie de pretentie heeft zijn tongetje ter beschikking te stellen van de President, is bestand tegen een kennismaking met het lezerspubliek van Angeltjes.

Roffel, roffel, roffel.  Dames en Heren, uw applaus voor :

Oskar de Roover (omschrijft zich zelf als "jongere") 

Muzikaal talent alhier te beluisteren  : http://soundcloud.com/oskartwe/linda-en-krin-ft-timmieboi-en

*****

Tanguy Ottomer (beroepsantwerpenaar)

Fantast, zelf verklaard stadsgids,  tilt zichzelf voortdurend over het paard, smakt neer, neemt  dan een snuifje, is charmant en arrogant maar niet toerekeningsvatbaar. Met zijn beroep (kijk tussen haakjes) kan je nooit werkloos zijn en haal je geen vergoeding binnen. Denken wij, maar er bestaat twijfel.

*****

Louis Janssens (jongere - 16 jaar)

Nog een fantast,uiteraard met veel lef.  Noemt zichzelf theatermaker, moet nog beginnen met opleiding. Vader was chef-requisiteur in de Vlaamse Opera, hij zat altijd in de zaal en op het podium ... operamedewerkers hebben nog nooit van die twee Sjarels gehoord. Slijmt, kwijlt, fantaseert en dringt zich overal op en in. Zal beslist een goede sos worden. Een artistiek voorsmaakje ? http://www.youtube.com/watch?v=TWnBFugeBwU&list=UULjarddRc-muaXyXPTtEsxA&index=2&feature=plcp

*****

Vinko Pepa (ondernemer)

In 18 horecazaken van de succesvolle ondernemer Vinko Pepa en zijn voormalige partner Jo Peeters hebben huiszoekingen plaatsgevonden. De twee beheren bekende brasserieën zoals Hangar 41, Berlin, Zurich en Bar Italia.
Hoewel de BBI de invallen lang tevoren had voorbereid, is niemand er bereid tot commentaar. "Te vroeg", klinkt het. Vinko Pepa wil evenmin veel kwijt: "Ik wil afwachten en eerst zelf weten waarover het gaat." Jo Peeters vermoedt dat de controles er zijn gekomen na een verloren btw-bonnetje en een factuur die niet overeenstemde met de leveringen. Zo kennen we de BBI, binnenvallen met overvalwagens wegens verloren BTW-bonnetje.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/belastinginspectie-bij-horecapauzen.aspx

*****

Sihame El Kaouakibi (Directeur let's go urban)

Was Antwerpenaar van het jaar 2011. Die prijs wordt gekozen door de kijkers van het sossenzendertje ATV, de lezers van Gazet van Janssens, luisteraars van Radio 2. En een vakjury om te zorgen dat alles binnen de rode perken blijft.

El Kaouakibi richtte 'Let's Go Urban' op, een dansschool in Antwerpen die nu al vijfhonderd jongeren telt. Het is de eerste professionele 'Urban'-opleiding in België, en zij werkt hard aan integratie en positieve zingeving voor jongeren.

De instelling drijft op subsidies van de stad (wat had je gedacht) maar wij vonden nergens de bedragen die zitten te veel verstopt ; die van de provincie ontdekten we wel : 20.000 euri http://www.provant.be/binaries/1_1Err_tcm7-152931.pdf ) en de Vlaamse Gemeenschap zal niet achterblijven. Let's go urban is géén balletschool (dat is voor watjes) maar stoerdoenerij door overal op en tegen te lopen : gebouwen, trappen, vuilnisemmers, bomen, u kent het wel. Kortweg : betoelaging voor geveltoerisme, stimulering van a-sociaal gedrag.

*****

Guy Swaegers (Directeur Kopspel)

Interculturaliserende projecten voor anderstaligen en allochtone jongeren, samen met echtgenote Greet Vissers die regie voert. Glimlachen en knikken tegen Patrick is een vriendelijke geste ter bevordering van noodzakelijke subsidies -  http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/borgerhout/anderstalige-nieuwkomers-maken-theaterproductie.aspx

 *****

Veerle Dobbelaere (actrice)

Ook bekend als de schrille stem van de Humo-filmpjes die op het einde telkens "Humo" gilt. Geeft workshops en ontwerpt kussens. Zij wil dat Patrick de stad stevig leidt. Van een stevige aanpak kan Veerle meepraten sedert ze de vrouwelijke hoofdrol vertolkte in de film van de SM-rechter Koen Aurousseau.

*****

We kunnen zo nog een tijdje doorgaan maar we beperken ons verder door een aantal bekende en minder bekende namen te noemen die graag behoren tot de vaste kliek van Patricks vriendjes :

Andrea Croonenberghs, Marc Loridan (vakbondssecretaris ABVV, wat hadden we gedacht ? Dat hij een vurige fan van De Wever zou zijn ?) Guy Cassiers (directeur van het Toneelhuis), Nathalie Meskens, Helmut Jaspers (adjunct-kabinetschef van de burgemeester), Christine van Broeckhoven (de miscast van Janssens bij de vorige parlementsverkiezingen), en het duo Els Dottermans (na de moorden van Hans van Themsche : "ik zou elke vreemdeling op straat een kus willen geven") en Gène Bervoets, dankzij zijn ergerlijke grijns ook gekend als het Lachend Gebit.

De stichter van de Laundry Day, Luc Carpentier, is een van de weinigen die commentaar durft leveren door te spreken over de toenemende agressiviteit, het gebrek aan scholen en "dat onze dochters tegenwoordig voor hoer worden uitgescholden als ze en minirokje dragen en zero tolerance voor welke agressie dan ook en de problemen bij naam durven noemen.  Het zijn niet de allochtone Chinezen die onze dochters uitschelden". Hij is de excuus-criticus van dienst.

Het is niet moeilijk in de functie van burgemeester op zoek te gaan naar de eigen populariteit bij een stel figuren dat rechtstreeks of onrechtstreeks afhankelijk is van openbare fondsen. De socialisten zijn zo met zichzelf in de wolken dat zij niet eens beseffen hoe belachelijk en doorzichtig deze persoonsverheerlijkingen zijn. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sos Digneffe tot Willy Claes : *Hoe is 't met uw dochter Hilde ?*

 

 

 

Gepubliceerd op 1 okt 2012 door Frank Thevissen

bron: Peeters en Partners, (Radio 1, VRT) 30 september 2012.

Willy Claes: "Alhoewel natuurlijk, het debat, het debat mijn inziens wat vervalst lijkt. Ik heb hier nog voor mij liggen de krant van dit weekend, De Tijd: 'Hasselt is de economisch sterkste stad van Vlaanderen. Hasselt is een bruisende stad.' Maar daar gaat het blijkbaar allemaal niet om: in de media wordt alles teruggebracht tot één dossier van de politie. Een dossier dat bovendien geboren is, lang voordat Hilde enige verantwoordelijkheid droeg in de stad. Ik vind op z'n minst het eigenaardig dat net op dit moment, in volle verkiezingsstrijd, men dit dossier dag na dag terug bovenhaalt. Annemie Peeters: 'Is dat nu niet een beetje flauw om dat te zeggen meneer Claes, want dat de klokkenluiders teruggeslagen hebben deze week, dat is nu een keer zo, dat zijn niet 'de media' die zeggen: 'klokkenluiders sla een keer terug', net nu? Willy Claes: 'Ik heb niet over de media gesproken mevrouw. Ik zeg dat ik het verdacht vind, dat net op dit moment, in volle kiesstrijd, men bestendig terug met dit dossier bezig is. En dit verbaast mij niet. Er heerst een erg rechtste wind, niet alleen in Vlaanderen, overigens. Wat rood is moet men proberen kapot maken op dit moment. We zitten zogezegd met een marxistisch eerste minister, Vande Lanotte in Oostende moet kapot gemaakt en noemt u maar verder op. Ik vind dit op z'n minst verdacht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusief voor Angeltjes

 

Exclusief voor Angeltjes : het eerste nummer van Knack
onder hoofdredactie van Jörgen Oosterwaal

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 874)

Minister Reynders onderdrijft


Als het mogelijk is om te overdrijven moet het ook mogelijk zijn te onderdrijven menen we. Dan komt Minister Reynders hiervoor in aanmerking omdat hij komt te beweren dat de burgers al die pestbelastingen van de overheid moe worden. Neen, Mijnheer de Minister! De burgers worden niet alleen de pestbelastingen moe maar ook de pestcontroles; de pestboetes enz.

Is het nu een toeval dat tijdens onze twee laatste restaurantbezoeken we telkens door een boze eigenaar werden aangeklampt?

Vorige zondag gingen we eten in een restaurant in Deurne. De eigenaar die ons herkende kwam met volgende verhaal aandraven:

We citeren hem. "Gisterenavond rond 23 uur werd ik op mijn enige vrije avond door een medewerker uit bed gebeld.Er was een bijzondere BTW-controle aan de gang in ons bedrijf. Of ik dringend wou komen want hij kon op alle gestelde vragen niet antwoorden. Toen ik in ons restaurant aankwam had men uitgebreid alle kasontvangsten gecontroleerd en alles bleek piekfijn in orde te zijn. Wij tikken ook alles tot de laatste cola toe. Maar toch had men iets gevonden. Voor een "croque monsieur" van enkele euros was geen BTW-bonnetje uitgeschrven! Dit was voeding en men kon die misdaad niet terugvinden in het beschikbare BTW-boekje. Ik wees de ambtenaar er op dat we wel die ontvangen BTW afdroegen aangezien het totale bedrag juist was getikt in de kassa. Bovendien is het in uw voordeel zei ik omdat de klant zonder bonnetje dat bedrag niet als onkosten kon inbrengen. Iedere privé bedrijf zou blij zijn met die gang van zaken maar niet onze controleur die deze fout in zijn verslag ging schrijven en me liet weten dat daarvoor een boete zou komen!!! Zijn ze nu helemaal zot aan het worden? Niemand betaalt mij omdat ik 's nachts extra dertig kilometers heb moeten rijden; uren welverdiende rust heb moeten missen en uren heb besteed voor een zinloze activiteit. Waarom hebben we nu al die dure kassa's moeten aankopen om alle fraude tegen te gaan om nu te moeten vaststellen dat men ons tot 's nachts toe komt pesten? Ik begin de overheid te haten. Wat denkt U van zoiets Mijnheer Van Gaever?". Tot daar onze boze restaurantuitbater.

Eergisterenavond ( maandag) ging ik met mijn echtgenote iets eten in Wommelgem. Tijdens het dessert kwam de eigenaar uit de keuken. Hij had van zijn echtgenote, die zich over "de zaal" ontfermt, blijkbaar vernomen dat ik aanwezig was. Spontaan deelde hij me het volgende mede en we citeren: "Vorige week heb ik hier een controle gehad op zwartwerk. Tot begin van dit jaar hadden we twee medewerkers. Eén in de keuken en één in de zaal. We leefden dagelijks met stress. We waren tot de vaststelling gekomen dat we een tiental klanten "per service" nodig hadden om de medewerkers te kunnen betalen. Dit lukte op de meeste dagen maar er waren soms dagen dat we dienden bij te leggen. Ik kon het niet meer aan om te moeten vaststellen dat mijn echtgenote en ikzelf na een volledige dag werk soms nog dienden bij te passen. We besloten voortaan zonder medewerkers aan de slag te gaan; het aantal beschikbare plaatsen terug te brengen van 32 naar 20 en tussen 15uur en 19uur te sluiten. Na maanden zijn we blij dat we die beslissing hebben genomen. We hebben minder klanten; houden méér over en zijn verlost van die stress. Maar die onbeschofte ambtenaar wou niet geloven dat we geen medewerkers meer in dienst hadden en was overtuigd dat hier iemand in het zwart werkte. Hij bleef maar vragen stellen; liet me weten dat hij in alle lokalen een soort huiszoeking mocht doen en achtervolgde me als een dief naar de keuken toen ik besliste verder te gaan werken om mijn wachtende klanten te kunnen bedienen. Natuurlijk was er niemand te vinden! Maar dit zinde de ambtenaar niet. Hij liet me weten dat hij mij zou blijven zoeken en dat ik hem in de nabije toekomst terug kon verwachten! Ik diende mij werkelijk in te houden om niet in woede uit te barsten. Waar gaan we naar toe?. We vragen ons af of we in de nabije toekomst niet naar een land zouden trekken waar werken niet als misdaad wordt beschouwd."

Tot daar die tweede uitbater. Indien er een lezer zou aan twijfelen of deze twee voorbeelden correct zijn weergegeven willen we graag die twee namen en adressen van die restaurants mededelen. Mijn GSM nummer in 0475744600.

Na de uitspraken van Minister Reynders valt het ons op dat we de laatste tijd meer en meer van dergelijke klachten horen van mensen die hard werken en de pesterijen van de overheid niet meer kunnen aanvaarden. Deze evolutie is ongezond en gevaarlijk voor de toekomst van ons apenland in het kwadraat.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden kandideren : Eric Jaegers uit Gistel (W-Vl)

 

Gemeenteraadslid Eric Jaegers voert de lijst aan in Gistel

Het mooie polderstadje Gistel in West-Vlaanderen telt 11.000 inwoners en is vooral gekend door de jaarlijkse Sint Godelieveprocessie en de Abdij Ten Putte, ook wel Godelieveabdij genaamd.  Op de plaats van de marteldood van de Heilige Godelieve werd op het einde van de 11de eeuw een benedictinessenabdij gesticht. Wanneer de geuzen in 1578 de abdij verwoesten, vluchten de zusters. Ze stichten de Sint-Godelieveabdij in Brugge en keren pas in 1891 terug naar Gistel. Blikvanger is de put met geneeskrachtig water waarin het lichaam van de door haar man gewurgde Sint-Godelieve geworpen zou zijn. De abdij herbergt ook de ’Godelievetafel’, een fraai drieluik uit de zestiende eeuw.

 

 

Tot zover dit stukje geschiedenis maar wij willen het hebben over twee trouwe Angeltjesvrienden, Erik Jaegers en zijn echtgenote Mireille Demonie. Eric werd in 2006 verkozen in de gemeenteraad, waar hij samen met 8 VLD-ers de oppositie vormt tegen een college van 7 CD&V-ers, 2Nv-A-leden en 3 socialisten.

- Eric, wat zijn de speerpunten in jullie visie op het gemeentebeleid ?

De tijd van vreedzame landelijkheid behoort hier ook definitief tot het verleden. Wij zijn natuurlijk niet Kortrijk of Antwerpen, maar Oostende ligt vlakbij en een veilig Gistel met een kordate visie en aanpak op criminaliteit is geen overbodige weelde. Uiteraard vindt u bij ons een garantie voor een Vlaamse identiteit en een oprecht sociale bekommernis voor wie het minder getroffen heeft. Uiteraard in een zorgvuldig evenwicht tot de financiële middelen van de gemeente.

 - Hoe is jullie verhouding tot de Nv-A ?  

Helaas is die zeer afstandelijk.  Geen enkele mogelijkheid tot samenwerking tot hiertoe. Een coalitie met VLD en VB was cijfermatig niet mogelijk maar van enige "ideolgische" samenwerking is evenmin sprake.

- Hoe ziet jullie lijst er ditmaal uit ?

Wij hebben een onvolledige lijst met 9 gemotiveerde kandidaten, van wie 7 nieuwkomers (en dat is hoopvol) en als lijstduwer mijn echtgenote, Mireille Demonie. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar, er zijn 4 vrouwen en 5 mannen en onze jongste kandidaat-gemeenteraadslid is 21 !  Een probleem is dat in deze kleine gemeenschap velen zich niet durven uiten als Vlaams-nationalisten. Dit  is jarenlang een door de CVP en CD&V gedomineerde regio geweest.

- Hoe is de verhouding met de CD&V burgemeester Bart Halewyck ?  

Buiten de politiek is er  een beleefde verstandhouding maar de man heeft wel een afkeer tvan het VB maar hij laat het niet zo snel voelen.

- Merken jullie wat in Gistel van de aan gang zijnde vreemdelingen-invasie die in Vlaanderen al een aantal jaren aan de gang is ?

Laten we hout vasthouden, momenteel is dit nog geen groot punt in Gistel, alhoewel er verandering op komst is door de nabijheid van Oostende en wellicht ook Zeebrugge.  Ze sijpelen langzamerhand binnnen.  Zonder deze mensen te willen criminaliseren, moet ook het landelijke Gistel zich voorbereiden op de mogelijke kwalijke gevolgen. Daarom verwijs ik terug naar drie van onze speerpunten : veiligheid (de burgers hebben recht op maximale beveiliging), Vlaamse identiteit (vreemdelingen die zich hier vestigen moeten beseffen dat zijn in een door-en-door Vlaamse omgeving terechtkomen en dat zij zich moeten aanpassen aan ons en niet omgekeerd) en tenslotte met eerbied voor het sociale begrip moet er gestreefd worden naar OCMW-steun waar die nodig is zonder dat die echter de gemeentelijke financiën mag ontwrichten.  Het OCMW is en blijft er in de eerste plaats voor de eigen mensen.

- Wat verwachten jullie, Eric van deze verkiezingen ?  

We hopen opnieuw aanwezig te zijn in de gemeenteraad en we gaan voor twee zetels om onze positieve oppositie verder te zetten in het belang van onze Vlaamse kiezers en onze geliefde partij.

Dank voor dit gesprek, Eric.  Onze welgemeende wensen voor een goede uitslag voor jou, voor Mireille en voor de moedige kandidaten die hun nek durven uitsteken.

Mireille Demonie duwt de lijst in Gistel

 Ray

 


02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 2 oktober 2012 : de tak brak met een harde knack
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Knack-gehackt

De socialisten bezetten nu de mediapostjes : de VRT, de kranten, en nu ook Knack. De 'grote baas' van Knack die tevens de bezieler van Slaapmans-met boeleke-campagne is, dat belooft, en ... Voortaan wie nog wil reageren bij Knack, zal dit enkel nog onder eigen naam kunnen doen, kwestie van controle-gestappo-staatspropaganda. Links grijpt de macht.

Gina

*****

Mijn e-mail aan 'Knack'

Geachte Heer, Mevrouw,
Hierbij vraag ik u in overeenstemming met de wet op de privacy om al mijn gegevens: - naam, adres, e-mail adres en alle andere persoonlijke gegevens - uit uw gegevensbank te verwijderen.
 

k behoud me het recht voor om bij de eerstvolgende poging tot contact via deze gegevens, klacht tegen u neer te leggen. Gezien de recente gebeurtenissen bij 'Knack' (dit bericht inbegrepen) wens ik u ook te melden dat ik vanaf nu mijn regelmatige aankoop van 'Knack' in diverse krantenwinkels volledig stop zet.

Tevens wens ik niet als uw "Beste" beschouwd te worden.

Hoogachtend, Rob

*****

Knackerdeknak

Het was mij al opgevallen dat het een paar weken terug bij een paar artikelen over de Antwerpse videorellen gewoon niet mogelijk was te reageren. Ik wens Knack van harte wat ze toekomt. Een toekomst zonder Knack.

Fred

*****

Knack

Als Knack wil dat we "dociele" burgers worden, ga ik nog enkele weken wachten en zien wat Knack ons brengt. Ook Gazet van Antwerpen verbiedt "scherpe" uitingen en ook daar zijn bepaalde uitdrukkingen niet meer wenselijk. Als nu ook Knack de vrije meningsuiting beknot dan worden wij fervente lezers van Angeltjes!

Toon DW

*****

Peiling

Waarom organiseert Knack geen lezerspeiling ? Simpele vraag : Wie wil u als hoofdredacteur : Johan van Overtveldt of Jörgen Oosterweel ? Missch!en iets voor Angeltjes ?

Maurice Leopold

Nvdr Angeltjes : En Knack zal dan een peiling doen om te weten wie hier de boel moet runnen ?  Kandidaten ?

*****

Goed gek zijn ze bij KNACK.

In mijn mailbox kreeg ik de mogelijkheid om m'n nickname te laten vervangen door m'n eigen naam, 'enkel maar klikken op de link' om toestemming te geven, en klaar is Kees. Nu, Kees komt níet klaar: KNACK kan de boom in.  

Een tijdje geleden werd ik er uitgekieperd om onduidelijke reden, eigenlijk helemáál geen reden. Maar ik heb toch een nieuwe poging gewaagd - onder de hulpvaardige leiding van iemand wiens naam ik niet zal vernoemen - en ik kon een nieuwe gebruikersnaam opgeven. 

En nu weer dit. Ik blijk niet de enige te zijn, trouwens: ik heb mij nooit tot scheldpartijen laten verleiden, ik ben niet zo ingesteld, ook al kan ik enorm boos zijn. 

Waar gaat dit heen ? De moderator is altijd in de mogelijkheid om scheldkanonnades niet te plaatsen, wat is dan het probleem bij KNACK ?

Christina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 2 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sprong !

Europa staat aan de rand van de afgrond, en als het van het sinistere duo Verhofstadt/Cohn-Bandit afhangt zullen zij binnen de kortste keren een reuzensprong maken. Doen !

PS : de pedofiel Cohn Bandit is de voorzitter van de fractie waartoe Frieda Brepoels van de Nv-A behoort.

Regus Patoff

*****

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Tot mijn allergrootste verbazing verneem ik dat BDW/NVA de deelname van de moslimgemeenschap met reuzin FATIMA (met hoofddoek natuurlijk ) in de reuzenstoet in Borgerhout een voorbeeld vindt van geslaagde integratie. Volgens mij zijn bij BDW en NVA de stoppen nu helemaal doorgeslagen.

Eigencultuur, weg ermee.  Wil NVA de grootste moslimpartij worden in concurrentie met rood/groen? Vraagt Vlaanderen met NVA de aansluiting bij Marokko ? Wanneer wordt dankzij NVA het Islam onderwijs in Vlaanderen verplicht voor iedereen ? Is er reeds een Arabische toondichter gevonden omd e Vlaamse Leeuw als nationale hymne aan de multikul aan te passen ? Worden Vlaams nationalisten (VL belangers)nog geduld of uitgewezen ? NVA, de krachtvan de Islam ?  Hoe laag kan men vallen voor een paar postjes.

"Antwerpen is erop vooruitgegaan" zegt B.D.W en hij  sluit een coalitie met de socialisten niet uit, en beweert dat dit wel eens zeer verfrissend zou kunnen zijn. Anderzijds noemde hij de kans op een bestuursakkoord met het Vlaams Belang "onbestaande".

NVAde kracht van de verandering?  Besturen met socialisten verfrissend ?  

Met vriendelijke groeten Koenraad L.

*****

Gelukkig of dom ?

Een uitgebreide studie maken over het feit dat mensen met een laag IQ ongelukkiger zijn is helemaal niet nodig , we zien het dagelijks ,over de gehele wereld. Medemensen die steeds maar gekwetst worden , voor wie een filmpje of een gescheurde bladzijde uit de brochure "de weg naar het paradijs" aanleiding geven tot moorden en speelse fratsen , kun je moeilijk "gelukkig" noemen. Hamvraag is natuurlijk hoe maak je dergelijke  in ons geval  gerecycleerde nieuwe Belgen (het woordje allochtoon is verboden) dan wel gelukkig. Dat probleem is een prioriteit voor de rode ridders en hun groene tuinkikkers . Het blijven bepamperen en de talrijke donaties met Eurootjes kan echter het IQ van hun oogappels niet opkrikken ! Het heeft echter wel een groot voordeel. Hun kiesvee blijft uiteraard lomp en achterlijk want ze blijven stemmen op de meest correcte politieke partijen , om enkelingen nog gelukkiger te maken. 

Re

*****

Pieter Coutereel

Lezenswaardige uiteenzetting maar er is geen weg terug, de Vlaamse onafhankelijk is nu reeds voor jaren terug geslagen en ik heb de vrees dat die verloren jaren niet meer terug gehaald kunnen worden, met als resultaat: vaarwel " Vlaanderen" met dank aan Bart De Wever.

Wil T.

*****

Belgistan is mini-EU

Europa zal een zachte dwingelandij, een dictatuur van de bureaucraten zijn.  Daarmee heeft Europa slechte ervaringen opgedaan. De socialisten, die de fatale politiek maken, hebben hun uiteindelijke doel, de gelijkgestemde mens, zonder verschil, zonder behoeften onbelangrijk, de mens, zoals George Orwell deze heeft omschreven, niet uit het oog verloren. De rol van de “grote broer” nemen ze zelf op zich. Ze maken voor hun doel gebruik van de kapitalistische hebzucht, waarmee ze de basis van stabiele politiek en economie verwoesten: het geldwezen. De opportunisten in de partijen bieden gewillig hulp. Ze weten niet wat ze doen en willen het ook niet weten. Ze zijn slechts op zoek naar hun kleine voordeeltje. Zij zijn nu eenmaal, enkele uitzonderingen daargelaten, een negatieve selectie. Maar de misleide en ontmoedigde kiezers zullen nog steeds diegenen aan de macht helpen, die hen verachten. De trend is niet over het hoofd te zien. http://ejbron.wordpress.com/2012/10/01/professor-schachtschneider-staatsgreep/#more-26979

Stradi

*****

Aldus werd recht gesproken...

Geachte redactie. Dat er bij justitie geblunderd wordt tegen de sterren op en er vonissen geveld worden die te gek zijn om los te lopen, werd weer eens door een rechter te Mechelen uit de doeken gedaan.

 De wijze (nou ja!) man gaf een koperdief opschorting van straf nadat hij zijn werkgever flink in de zakken had gezeten. De rechter was echter vertederd en mild nadat hij vernam waarom de man dat koper gestolen had. De ongelukkige koperdief wou de wens van zijn vrouwtje in vervulling brengen en betaalde met de opbrengst van het gestolen koper haar borstvergroting ... Terzelfder tijd kocht de brave pikkedief voor zichzelf een nieuwe auto om vrouwlief naar het ziekenhuis te brengen voor de ingreep.

Om de benadeelden niet helemaal voor piet snot te zetten vroeg meneer de juge de gulle dief of hij de I5.OOO euri (waarde van het koper) zou willen/kunnen terugbetalen. Voilà zie, recht is gesproken.

Madam heeft dikker tieten en meneer nen nieuwen auto, zo gaat dat nu in dit onland.

Senior

Pssst! Ik ga de nationale bank overvallen om den baard een nieuw smoeltje te kunnen betalen en madam Dartelboom een schoon kapsel en Jowelle een deftig gebit en Guy de la Tourette een face-lift en Eliooke een peniscorrectie ...  en ben ik nu geen goed mens ?

NvdR Angeltjes : Geachte Senior, Ik ben zelf dichtbij het heiligendom maar u bent er al lange tijd. Eigenlijk bent u ons aller lichtend voorbeeld.

*****

Gooi ze buiten!

Sedert ik internet heb geef ik alleen nog geld aan 't Pallieterke. Ik kijk zelfs bijna geen televisie meer en op de radio luister ik alleen 's morgens naar het nieuws! Politieke debatten laat ik aan mij voorbijgaan want je hoort daar toch niets nieuws. Niet wat men daar vertelt is belangrijk maar wel wat men NIET zegt! Op internet passen ALLE gazetten en tijdschriften censuur toe, zelfs Het Laatste Nieuws.

Ludo

*****

Nos félicitations, Christina

Franstalige aanbieding uit een land dat belgië heet, maar niet de intentie heeft de Nederlandstalige klanten in hun taal te bereiken. Dit ondervind ik  nu weer voor de tweede keer, en 'La Redoute', waar ik ontelbare jaren klant was en steeds in het Nederlands de cataloog ontving, stuurt me die nu toe in de Franstalige versie, evenals hun nieuwsbrieven, dus : bedankt, LA REDOUTE voor uw service, maar tot nooit meer.

Betreffende onderstaand bericht: eveneens tot in het hiernamaals, dag Sofie! 

Bonjour Christina, Félicitations - vous avez presque réussi ! Pour tenter de gagner vos bons d'achat pour IKEA, Apple, 3 Suisses ou Galeria Inno, cliquez ici :http://www.gagnant-selectionne.be/sc/%7Ba%21Y3IpQV5lswRvIdvI6XGHvneAQs%3Dpv%3A0.DoeD%2CNol%7D Cette action permet de vérifier que votre adresse email est bien valide, et que vous voulez réellement prendre part au concours bons d'achat et bénéficier des dernières offres de Planet49 et partenaires.  Je vous souhaite bonne chance,Sophie

Christina

*****

Reacties over Knack verschijnen apart in de loop van deze avond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag Wilders Australië niet in ?

 

PVV-leider Geert Wilders stelt zijn voorgenomen reis naar Australië uit tot volgend jaar. Dat heeft hij via twitter laten weten. Hij heeft nog steeds geen visum voor de trip.

Hij noemt het ongelooflijk dat hij na een maand wachten nog steeds niet de juiste reispapieren heeft. Wilders wilde half oktober naar Australië voor het houden van lezingen. Dat wordt nu op zijn vroegst februari volgend jaar.

Als hij definitief geen visum krijgt, heeft hij door het uitstel de tijd om de weigering aan te vechten. De Q Society die Wilders voor het bezoek aan Australië heeft uitgenodigd, snapt er niets van. "Er is geen enkel argument te bedenken waarom een politicus uit een gerespecteerd land de toegang wordt geweigerd. Hij moet zo snel mogelijk naar Australië komen."

Waarom Australië aarzelt met het geven van een visum aan Wilders is niet helemaal duidelijk. Een anti-islamgroep in het land denkt dat de Australische regering helemaal niet wil dat de PVV-leider komt.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack

 

Vandaag kreeg ik als levenslang betalend abonnee een mail van Knack waarbij mij gevraagd werd mijn pseudoniem te veranderen in mijn echte naam.

Bij twijfel over de juistheid of de authenticiteit van mijn gegevens, wordt de reactiemogelijkheid niet geactiveerd, zo wordt gesteld door de redactie van Knack. Daarmee is het duidelijk dat men mij wil kunnen identificeren en lokaliseren en in feite helemaal niet geïnteresseerd is in mijn reacties als die strijdig zouden zijn met het geloof van de nieuwe redactie van Knack.

De linkse tot extreem linkse moderatoren voor de reacties en het forum op Knack waren blijkbaar niet langer in staat een overweldigende meerderheid van spontane reacties te censureren overeenkomstig de voorkeur en de oekazes van de linkse en islamofiele boven ons gestelden.

De nieuwe hoofdredacteur is duidelijk niet opgezet met de vele uitingen van de vrije mening van ons volk en verhult niet dat er onmiddellijk zal worden gecensureerd, maar is ook niet te beschaamd om duidelijk te maken dat hij fascistische middelen zal inzetten om de vrijheid van meningsuiting te beknotten.

Wie riskeert er nu jarenlange lawfare (oorlog voor het Belgisch gerecht tot het eigen patrimonium bijna opgevreten is door advocatenkosten) om enkele politiek incorrecte regels te mogen schrijven in de gratis bijlage bij MO, het mondiaal marxistisch magazine? Men moet al goed gek zijn.

Wij stevenen recht af op een stalinistische maatschappij waar de mondige burger moet kunnen worden geïntimideerd en gebroodroofd, om op deze manier het recht op de vrijheid van meningsuiting de facto helemaal af te schaffen en te vervangen door een schijndebat tussen de apparatsjiks van de islamofiele Belgische nomenclatuur en de eurofiele sekteleden van de linkse kerk.

De nieuwe hoofdredacteur begon zijn carrière bij "De Morgen", dat zegt genoeg over dit journaille. Als deze rode crypto-fascist binnen twee maand nog niet oneervol ontslagen zou zijn telt het weekblad van De Nolf een abonnee minder. Zeker weten.

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreacties bij Knack

 


Chyron0 | 2 oktober 2012

Meer dan dertig jaar ben ik abonnee van Knack. Wat er zich nu voordoet bij de nieuwsredactie lijkt haast een linkse staatsgreep. Het zat er al een tijdje aan te komen (Walter Pauli met zijn pro-censuur standpunten), Rik Van Cauwelaert die niet meer hoofdredacteur was, ... maar blijkbaar vallen de laatste maskers nu ook af. De journalistiek onwaardige werkstukjes van Stijntje en de redactionele push die erachter staat met het duidelijk oogmerk om de nva en persoonlijk De Wever te beschadigen vlak voor de verkiezingsdag, de omerta waarbij elke reactie van de lezer verboten werd, het wordt me wat teveel. Dat ze maar doen, het is de persvrijheid en de linkse redactie zal zich wel gesteund weten door het conservatieve belgicistich establishment in het conservatief-links monsterverbond dat we op alle vlakken tegenkomen. Alleenwil ik zelfs op mijn bescheiden niveau niet meehelpen om zoiets te financieren. Met grote tegenzin en na lang aarzelen heb ik besloten om mijn abonnement op te zeggen. Het is genoeg geweest.

*****

M.Vanderlinden | 2 oktober 2012

Stemmen voor Groen is dus stemmen voor meer islamisering en sharia-isering. Meryem Almaci is trouwens voorstander van gescheiden (halal) M/V zwemmen. En als groene heeft ze geen enkel probleem met de barbarrij van het halal onverdoofd slachten. Zij is eigenlijk een taliban in jeans. Antwerpen, vergooi de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen niet door op die moslima te stemmen. Gematigde moslims bestaan niet, net zomin er een gematigde islam bestaat.

*****

de bedrieger van oostende | 2 oktober 2012

de knack is rood aan het worden !!! spijtig !! als het zo verder gaat = abo opzeggen.

*****

koal | 1 oktober 2012

Ik kan jullie alleen maar aanraden van een mail te schrijven naar roularta of Knack. Als we de laatste kritische pennen verliezen in Vlaanderen is dat gewoon ERG. Alleen apparatsjiks vinden dat geestig.

*****

W. uit Roy | 1 oktober 2012

Groen werkt ijverig aan zijn toekomstplannen voor "het" stad: een toekomst waarin enkel nog wat ex-Berbers-nieuwe-Belgen op een ezeltje naar hun door het OCMW gesubsidieerde stadsakkertje trekken om er wat ecologische landbouw te doen en hun geiten te laten grazen waar eens industrie, verkeer, gebouwen en welvaart heersten, onder een gothische minaret die ooit de Lievevrouwentoren was, een idyllische pastorale zonder Antwerpenaars. Jaarlijks een bedevaart naar de zwarte steen waaronder Dewinter ligt om er eens stevig op te spuwen. Het paradijs volgens Almaci en Besien begint op 14 october.

*****

chakat | 1 oktober 2012

De Morgen meldt in de zaterdagkrant dat de betrokkenheid van Oosterwaal bij de magazine PJ geen hinderpaal is. Hiermee is de totale objectiviteit van Oosterwaal voldoende bewezen voor DM. Ook Roularta struikelt niet over Oosterwaal volgens uitgeefdirecteur Grobben. Met "Patrick" heeft Oosterwaal zich niet politiek geëngageerd. Het is alleen de bedoeling dat alle meningen nu aan bod moeten komen. Dat belooft als we Pauli, Tormans en nu Oosterwaal op onze boterham gaan krijgen. De Hammertimes en co hebben blijkbaar hun slag thuis gehaald en kunnen zich nu al verheugen op veel linkse betweterij en op de bevestiging van grootse rode prestaties in het belnag van Vlaanderen.

*****

hugo_willems | 1 oktober 2012

Ik wil hier ook mijn bezorgdheid uiten over de evolutie bij knack. Ik hoop dat de tendens die m.i.. al enkele weken ingezet is niet bevestigd wordt met de nieuwe hoofdredacteur. Dan hoeft t voor mij niet meer. Ik zou de oude knack wel missen.

*****

JGP | 1 oktober 2012

Ik heb een proefabonn. Knack voor 6 maand. 80 % gaat ongeopend de papierbak in. Karel Anthierens schreef hierover trouwens een zeer sterke bijdrage , in het boek van Thevissen en Sanctorum - Media en journalistiek in Vlaanderen. De titel - Hoe zwaarder de pers, hoe lichter, snoei alle extra's en bijlagen. We moeten naar een formule zoals het franse Causeur.fr..... Geen cordon sanitaire meer, goede scherpe pennen...online te lezen, en om de maand de kans een gedrukte selectie van de meest gelezen artikels te kopen. Als er dan zo'n nieuw initiatief komt, dan liefst niet met flauwe plezanten met een Humo verleden, PDW's, of lachband woestijnvissers.... Er is talent, het is teveel versnipperd..

*****

Vithus | 1 oktober 2012

Malaise bij Knack? Of Malaise in Antwerpen? Wat doet het ertoe. De Nieuwe Vlaamse Succespartij spuwt haar gal. Over alles hebben ze een mening, maar wat hebben ze al gerealiseerd? Vorige week kloeg BDW over een bevooroordeeld journalist. Hij las dat in de vragen. Bij mijn weten heeft Oosterwaal nog geen editoriaal gepresteerd, maar omdat hij ook het stadsmagazine professioneel aanpakte,dat van De Grote Aartsvijand, jawel, zijn er sommigen al vol heimwee aan het bleiten over RVC, JVO en een cursiefjesschrijver KM. Niet bevooroordeeld zeker? Onpartijdig oordelen zit nu eenmaal niet in hun competenties. Mijn pronostiek? BDW gaat veel stemmen halen, en niks doen of toch: bleiten dat ie wordt uitgesloten, om nadien nog meer stemmen te halen. Als eerste president van de Republiek Vlaanderen hebben we dan iemand die niet kan samenwerken met mensen van een ander gedacht. Wat gaat dat geven? Zorgen voor 2014? Wees gerust: mijn stem is niet verloren. Ik stem niet in Antwerpen.

*****

Geert28 | 1 oktober 2012

De groenen zijn een drama voor Antwerpen, de Oosterweel verbinding is een zegen.

*****

Yarisken | 1 oktober 2012

Nog even genieten van knack se. Binnenkort is het afgelopen als die linkse rakker de boel heeft overgenomen

*****

tmr | 1 oktober 2012

@Knack : ik had net mijn abonnement vernieuwd maar ik heb er nu al spijt van. Jörgen Oosterwaal ? Na Pauli die zijn politieke voorkeur niet kan wegsteken hoe hard hij soms ook probeert ? Het feit dat RVC en KM dreigen af te haken zegt genoeg. Als ze dit ook effectief doen gaat Knack gegarandeerd Humo achterna. Maar dat is blijkbaar de bedoeling.

*****

hobbykok | 1 oktober 2012

We hebben al genoeg "kopstukkenddebatten" gehad; ik kan mij niet voorstellen dat de kopstukken iets oanders vertellen dan in het vorige debat.

*****

Luddo | 1 oktober 2012

Verdient dat goed om de linkse hansworst uit te hangen?

*****

Spanje | 1 oktober 2012

Als Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenare vertrekken bij Knack hoef ik dat weekblad ook niet meer. Als we nog enkel verzuurde artikels van Reynebeau en Tormans moeten lezen dan kunnen we beter ons abonnementsgeld voor iets anders gebruiken.

*****

Timmber | 1 oktober 2012

Nu nog de naam veranderen naar 'Pravda' en klaar is kees.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneller optreden tegen ongepaste reacties : schnell, schnell !

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Beste,(*)

Al enkele jaren biedt Knack.be de mogelijkheid om te reageren op onze nieuwsberichten. U nam ook deel aan het debat en leverde met uw reactie(s) een bijdrage aan de inhoud van de site.

Vandaag zijn de algemene voorwaarden & gedragscode op onze website gewijzigd. Zo is het voortaan alleen nog mogelijk om onder uw eigen naam te reageren op artikels.

We hebben de mogelijkheid tot reageren even op non-actief gezet. U kan uw reactiemogelijkheid zelf activeren door in uw registratie toestemming te geven om uw schuilnaam te vervangen door uw echte naam.

Voor alle duidelijkheid: dit is niet verplicht. U kan er ook voor kiezen om niet te reageren als u dit niet wenst te doen met uw eigen naam.

De mogelijkheid tot reageren wordt voortaan bij elke registratie manueel geactiveerd door een moderator. Het is belangrijk dat u uw naam en uw contactgegevens correct invult. Bij twijfel over de juistheid of de authenticiteit van uw gegevens, wordt de reactiemogelijkheid niet geactiveerd.

Het is voortaan alleen nog mogelijk om onder uw eigen naam te reageren op artikels op deze website. Knack.be zal de registraties van gebruikers controleren om sneller op te treden tegen ongepaste reacties

Vriendelijke groeten,

De redactie

(*) : *Beste* - Wanneer gaat het beschaafdste magazine van Vlaanderen beseffen, dat het niet opgaat onbekenden aan te spreken met het onpersoonlijke en onbeschofte *Beste* ?  Nu Knack helemaal in linkse handen komt, moeten we niet veel meer verwachten op vlak van fatsoen en cultuur. De Woestijnviswind stinkt overal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : symbool van de democratie in kreukels

 

Wij houden niet van complottheorieën, genre ex-president Bush Jr. is verantwoordelijk voor de aanslag op de WTC-torens of Patrick Janssens zal na zijn verkiezingsnederlaag, hoofdredacteur worden van Humo, Knack, de VRT en het Parochieblad.

Daarom staan wij ook sceptisch tegen het verhaal dat bij Xander Nieuws is verschenen over een mogelijke greep naar de macht in Griekenland door de militairen die in november 2011 verijdeld is geworden. Wij geven u hierna het artikel in extenso ter overweging. Het steunt vooral op de recente onthullingen in het Griekse weekblad To Vima (de Tribune), dat voorheen een dagblad was en nu nog een dagelijkse on-line gazet.  Terwijl dit nieuws al eerder in een aantal kranten besproken werd.

De geruchten over de mogelijke militaire coup die verijdeld werd door een aantal topmilitairen te ontslaan, wordt door het officiële Griekenland in alle toonaarden ontkend. Dat de EU in deze ontwikkelingen zich verplicht voelt, Griekenland binnen haar bewind te houden, is geen onlogische denkpiste. Het artikel is interessant genoeg om hetaan uw oordeel te onderwerpen, met dank aan Xander Nieuws.

http://xandernieuws.punt.nl/?id=664522&r=1&tbl_archief=&

http://www.keeptalkinggreece.com/2012/09/30/greece-november-2011-the-coup-d-etat-that-did-not-happen-part-i/

Opname gemaakt tijdens één van de vele Griekse rellen. Het failliete land blijkt in november 2011 maar net aan een staatsgreep te zijn ontsnapt.

De Griekse krant To Vima (4) heeft gisteren onthuld waarom het land opnieuw miljarden euro's van de EU krijgt, ondanks het feit dat de regering in Athene nog niet één van de beloofde hervormingen en bezuinigingen heeft doorgevoerd. De reden is dat het land al sinds begin vorig jaar op het randje van een militaire coup balanceert. Brussel is doodsbenauwd dat na een militaire machtsovername in Griekenland mogelijk ook Spanje, Portugal en Italië het slachtoffer zullen worden van een staatsgreep. (1)

 

'Geen cent meer voor Griekenland,' werd ons in 2010, 2011 en opnieuw in 2012 gegarandeerd, een belofte die meerdere malen werd gebroken. Vervolgens werd beweerd dat het uitstel van de Grieken geen geld zal gaan kosten, maar dat werd al snel gelogenstraft door de feiten: er moet gewoon weer minstens € 15 tot € 30 miljard in de bodemloze put van het compleet failliete land worden gestort.

Staatsgrepen en burgeroorlogen

Waarom 'pikt' de EU dit iedere keer weer? Waarom krijgen de Grieken feitelijk net zoveel geld als ze willen zonder dat ze ook maar één voorwaarde voor deze hulp hebben vervuld (2)? Waarom komt er geen fel protest uit Den Haag, aangezien het Nederlandse volk steeds opnieuw en voor almaar hogere bedragen garant moet staan voor het in standhouden van de uitgavendrift van de Zuid Europese schuldenlanden?

Voor één van de belangrijkste redenen moeten we terug naar juni 2010. De gehate president van de Europese Commissie José Manuel Barroso waarschuwde er toen voor dat de democratie in bankroete landen zoals Griekenland, Spanje en Portugal zou kunnen verdwijnen door dreigende militaire staatsgrepen, waardoor er zelfs burgeroorlogen zouden kunnen ontstaan.

Coup gepland in november 2011

Dat een dergelijke instorting van de samenleving steeds minder onwaarschijnlijk wordt blijkt wel uit de massale en vaak gewelddadige demonstraties tegen de bezuinigingen in Griekenland en Spanje. Michel Rocard, onder president Mitterand de premier van Frankrijk, verklaarde in april van dit jaar dat 'het mijn conclusie is dat de onrechtvaardige ontwikkelingen zullen leiden tot een burgeroorlog... Hoe kan men regeren als de mensen de komende 10 jaar 25% van hun salaris moeten opgeven om de schulden af te betalen? Niemand praat erover, maar de enige manier voor Griekenland om hier uit te komen is door een militaire dictatuur.' (6)

Griekse kranten bevestigen nu dat er in november 2011 inderdaad een militaire coup was gepland (3), die al sinds februari 2011 zou zijn voorbereid (5)(7). Het was de bedoeling dat het parlement ontbonden zou worden en zou worden vervangen door de legertop. De EU was op de hoogte van deze ontwikkelingen en hoopt met een eindeloze stroom van honderden miljarden euro's te voorkomen dat het ooit zover komt.

Glasharde leugens en komende crash

Hoe verkoopt de politiek in Den Haag dat de herhaaldelijk gedane belofte aan de Nederlanders dat het nu over en uit is met het storten van miljarden aan Athene opnieuw wordt gebroken? Simpel: ze hebben het er gewoon niet over, houden het uit de media of vertellen gewoon glasharde leugens, iets dat we inmiddels gewend zijn waar het op de euro en de EU aankomt. Gezien de verkiezingsuitslag lijkt deze strategie goed te werken - totdat vroeg of laat in heel de eurozone een keiharde crash volgt, waarop dezelfde politici natuurlijk zullen beweren dat ze het 'nooit hadden kunnen zien aankomen.'

U moet inmiddels wel beter weten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig is er Karen van K3 nog

 

Wij leven in benarde en verwarde tijden. Niet alleen het bijna-land VL dreigt op 14 oktober een politiek aardverschuininkje mee te maken, maar de ganse Europese misconctructie staat te wankelen. Als zelfs Karen Damen van de bekende zanggroep K3 ervan overtuigd is, dat einde 2012 de wereld zal vergaan ingevolge een voorspelling van de Maya's, dan is er reden om ongerust te worden.

Dit is een uitgelezen tijd voor cultuurpessimisten, fantasten, wanhopigen, aandachtzoekers, lunatiekers, complotverkondigers en andere specimina van het menselijke ras om te schudden aan de appelboom van het aards paradijs. Valt er nog wat te rapen of is met het drama dat Eva veroorzaakte,  de voorraad rampspoed uitgeput en moeten wij het de komende 5 miljard jaren zien vol te houden in voor- en tegenspoed tot de onherroepelijke finale van de mensheid ?

Wat een gedoe allemaal in dit vat vol onzekerheden waarin wij rondploeteren. Zelfs Bart de Wevers spectaculaire vermagering wordt in vraag gesteld : het is geen wonderdieet maar een ordinaire medische ingreep. De man die het zegt, is een ex-verslaafde, waarbij ex in vraag mag gesteld worden, en wraakzucht hem catalogiseert bij de ziekelijke aandachtzoekers. Wat een snertfiguur. Stel dat hij niet in Bangkok had rondgeparadeerd met dokter Kim, dan was deze kwalijke geest wellicht parlementair geworden, een mispunt op onze kosten, dat wij ditmaal gemist hebben.

Wat kan mij  de fysiek van den Dikke of den Dunne schelen ?  Heel de klassieke politieke meute in mijn stad en land (VL niet B) holt elke dag van hot naar her uit pure angst om op 14 oktober een pandoering van jewelste te ondergaan.  De pers holt mee, niet alleen speurend naar wie het cordon rond Bart zal doorbreken en op hem zal toestappen om zijn zegen te vragen, maar ook uit bang eigenbelang, want zal er geen straf volgen voor het stiekem tegenwerken van de Grote Leider in de media ?  Hij is nu eenmaal gekend als een rancuneuze pikker, mager of dikker.

De meest tragische figuur in de door de media gedoopte Titanenstrijd is Patrick Janssens. Die man speelt enkel nog de rol van zijn eigen schaduw. Hij verwart de stad Antwerpen met haar 506.000 officiële inwoners en enkele tienduizenden illegalen met een wereldnatie waarvan hij momenteel President is.  Hij geeft een blad uit dat hij bescheiden Patrick I noemt  met zichzelf op de frontpagina en zijn erfopvolger onhandig in de de armen geklemd en een grijns die moet doorgaan voor een lach van onbekommerde gelukzaligheid.  Hou me tegen, of ik adopteer een tiental hangjongeren om de rest van mijn dagen volledig in treurnis en doodsangst door te brengen, dat nog liever dan het bewind van Patrik en zijn fantasten te ondergaan.

Dit blad is gevuld met de persoonlijke fantasmen van Patrick en de fantasieën van een deel van zijn aanhang. God, wat heeft die President een bende dromers en profiteurs bij mekaar geharkt om zijn Lof te laten zingen. Dit alles onder de hoofdredactie van een ex-Humoredacteur met een verdachte voornaam Jörgen (Oosterwaal) die momenteel het magazine Knack in een toestand van halve revolutie heeft gebracht. U weet het : Rik van Cauwelaert en zijn kompaan Koen Meulenaere  willen niets te maken hebben met die Jörgen die hoofderadcteur moet worden en zij dreigen Knack in de steek te laten.

Wat maken wij allemaal mee in deze beroerde tijden ?  Zelfs de natuur slaat op hol : Annemie Turtelbaum heeft een Duitse dubbelgangster.  Almaci gelukkig nog niet, alhoewel je nooit weet wat zich kan voordoen in de bergen van Anatolië.

Er bestaan geen zekerheden meer : Karen Damen van K3 heeft gelijk. Voorlopig moet ik het stellen met elke vrijdagavond haar oordeel bij het programma "Belgium's got talent" maar wat zou ik haar graag in tranen zien uitbarsten bij de Kopstukkendebatten als bewijs dat de wereld eind 2012 écht zal vergaan.

Met President Janssens en zijn ravissante Yasmine naast zich op de plecht van het zinkende schip terwijl het orkest blijft doorspelen tot het bittere end met de prangende vragen : "Awel, awel, wadoedena, wadisdana, oewattena, wadeedena, oekandana ..."

.

Uw toegewijde naar vastigheid hunkerende hoofdredacteur van Angeltjes (en niet van Humo, Knack of Patrick) : Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik van Cauwelaert & Koen Meulenaere weg bij Knack ?

 

Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere dreigen ermee Knack te verlaten. Dat meldt het webmagazine Apache (betaalde toegang) uit welingelichte bron. Beide zouden niet te spreken zijn over de aanstelling van Jörgen Oosterwaal tot hoofdredacteur van Knack.

‘De aanstelling van de als links gepercipiëerde Oosterwaal, die een verleden heeft bij De Morgen, Humo en als campagneman van (de Antwerpse burgemeester Patrick) Janssens, roept in elk geval grote weerstand op bij de rechtse lezers van Knack,’ schrijft Apache. 'Het rechtse Knack is altijd de ideologische tegenpool geweest van het linkse Humo.'

Knack kwam vorige week op ramkoers met N-VA-topman Bart De Wever, nadat die een interview met Knack zou hebben geweigerd. Knack besliste dan maar om enkel de vragen die ze aan De Wever wilde stellen af te drukken. Een zet die duidelijk niet door Van Cauwelaert - die op dat moment in Detroit verbleef- gesmaakt werd.

“Loont het wel de moeite om zo’n incident uit te lokken?”, zei Van Cauwelaert zaterdagochtend in het Radio 1-programma Peeters en Partners op Radio 1. “Ik zou het niet gedaan hebben.”

“Het hoogste goed van een blad als Knack is geloofwaardigheid”, aldus een ontstemde Rik Van Cauwelaert . “Die geloofwaardigheid zal door de nieuwe hoofdredacteur heel snel moeten bevestigd worden. Hoe? Door de traditionele lijn die Knack altijd al heeft gehanteerd, namelijk dat alle meningen aan bod kunnen komen, verder te zetten.”

De situatie zou nog in de loop van deze week uitgeklaard moeten worden, na een gesprek tussen Van Cauwelaert en Roularta-topman Rik De Nolf.

(dank aan Wim Peeters)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!