Angeltjes
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Knack is aangekomen

 

http://www.clint.be/actua/hoera-knack-betaalt-ook-zijn-particuliere-abonnees-terug

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van de boerka

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Schandalig in Lubbeek

De voorzitter van NVA hoorde net dat een kandidate in Lubbeek haar dochter had opgedragen om te vragen aan de kindjes in haar klas (lagere school) op wie de ouders gingen stemmen en als ze niet wisten op wie, dan gaf de dochter stemadvies.Verwerpelijk, inderdaad. Laat kinderen kinderen zijn. Nieuw is het niet. Tijdens de verkiezingen 2006 begrepen mijn kleinzonen niet waarom twee van hun vriendjes hen vertelden dat ze ( twee broers) niet meer met hen mochten spelen of spreken van hun moeder. Nochtans waren het juist mijn kleinkinderen die de verdediging opnamen van één van die twee jongens. De jongste werd namelijk regelmatig gepest omdat hij sukkelde met een verstandelijke beperking. Hun moeder had hen verteld dat Bompa Eddy door op te komen met het VB een racist was.

Verdorie, en ik was de enige die aan de toeziende leerkracht gevraagd had om de racistisch getinte grafitti op één van de muren van de oude GBS te verwijderen. En dit terwijl een anders getinte klasgenootje regelmatig in onze tuin kwam spelen met onze jongens. Plus waren er maar twee volwassenen uitgenodigd op zijn verjaardagsfeestje: de juf van hun klas en Bompa Eddy. Ik begreep het pas toen ik plots de lijst onder ogen kreeg van de partij Groen. Deze dame die haar kinderen toen durfde te “brainwashen” met nonsens stond er prominent op. Over haar andere escapades om toen stemmen te ronselen zullen we maar zwijgen.

Anno 2012 staat deze dame nu ook op de kartellijst SPA/Groen. Gelukkig hield haar jongste zich niet aan haar directieven en als we hem nu, jaren later, tegenkomen, op de fiets met zijn grootouders of in een warenhuis, wordt ik begroet met een hartelijke “hé, Bompa Eddy”.

Eddy Elyn

*****

Computerstemmen in 2006

Ik ben ervan overtuigd dat er gesjoemeld is geweest op grote schaal, en ik vermoed dat dit onder de 'partijen' geweten is. Verder deel ik de mening van Jos de klokkeluider, die het ook nooit begrepen heeft waarom het VB destijds deze fraude nooit heeft laten onderzoeken wat een fundamentteel recht was.

Het zal bij deze verkiezingen niet anders zijn, en om de fraude alvast voor te bereiden zijn er immers de 'peilingen' . Bij de verkiezingen van 2006 hebben we toestanden gezien, waar zelfs 'Kabila' klein bier tegen was, toestanden die men als 'burger' kiezer- inboorling heeft proberen te laten vaststellen, ... maar de politie daagde niet op. De troepen van Slaapmans daarentegen stonden elke tafelschuimer  in het kiesbureau op te wachten om hem/haar bij te staan. 

Het zal bij deze verkiezingen niet anders zijn, zo worden we in mijn wijk en  straat opgedeeld en gescheiden per soort.

Gina

*****

Voor wat hoort wat. Maar wàt ?

Het is geweten dat de Saoedi ’s in alle landen, zowel in de EU als in de US, de plaatselijke moslimmeute financieren om de islam te verspreiden. Eigenlijk zou moeten nagegaan worden wat de compensaties zijn voor deze onnatuurlijke goedkeuring door de overheid.

Stradi

*****

Elektronisch stemmen is onbetrouwbaar

In Nederland hebben studenten van de ...se universiteit (ik zou het moeten opzoeken want vergeten), aangetoond dat kiescomputers zeer eenvoudig te manipuleren waren.

Voor de Nederlandse overheid was dit signaal zo ernstig dat ze besloten om terug te keren naar potlood en papier. De studenten hadden niet veel meer tijd nodig als een kiezer in het kieshok om hun manipulatie uit te voeren. Ik dacht in de jaren '90, weet het niet juist meer maar in ieder geval was het een gerenomeerde unif die vaker baaanbrekende ontwerpen of inovaties deed met de studenten. Het zal wel op te zoeken zijn met onze vriend Google maar heb daar even de tijd niet voor.

 Als de poco's bij ons kwaken dat hun "computers veilig zijn voor fraude, want we werken met specialisten. De pc's staan veilig opgeborgen ... niemand kan in het kieshokje of vordien iets veranderen..."  moet ik eens hard lachen.

Martin V.

*****

Vrouwenslavernij in Egypte ?

Hier een ideetje van een -vrouwelijke- politieker uit Koeweit.En ze meent het nog ook.

http://www.memritv.org/clip/en/2974.htm

Rob

*****

Betreft de betrouwbaarheid van onze stemcomputers is de discussie niet nieuw, voor de periode 2006 en 2007 vond ik in mijn archief de volgende stukkenterug : 

Belga bericht van vrijdag 13 oktober 2006 18:53 : In dit bericht sluit detoenmalige bevoegde minister de mogelijkheid tot fraude met de gebruiktestemcomputers niet uit maar vond dit geen reden om het elektronisch stemmenaf te voeren. Hallucinant ! 

Brief van EVA (voor een ethiek van de verkiezingsautomatiseringelektronisch stemmen ) gericht aan alle volksvertegenwoordigers om dezen nogmaals op hun verantwoordelijkheid te wijzen dat ons elektronisch stemmen niet controleerbaar is en dus ondemocratisch.  Artikel “ betrouwbaarheid van stemcomputers “ 10/10/2 006 –10,30 flashbacksCT NED.( vereniging van computerexperten ) : Dit was een artikel datverscheen naar aanleiding van de gemeenteverkiezing van 2006 en specifiekhet eigenaardig voorval in Antwerpen van het uitblijven van de uitslagen. Indit artikel verklaart onze Antwerpse specialist terzake het volgende ; VRAAG : zou het kunnen dat een hacker inbreekt in het systeem en elke vijfdestem voor partij A afvoert naar B ? ANTWOORD : ja dat zou kunnen “ MAAR WAAROM ZOU EEN HACKER DAT DOEN “ ? CT NED : Leuke democratie daar in België. 

In elk beschaafd land zouden de gemeenteraadsverkiezing van Antwerpen in 2006 nietig verklaard zijn. Te veel vragen zonder antwoord en geen enkelecontrolemogelijkheid om het resultaat te weerleggen.  Belga vrijdag 8/06/2007 – 16,57 : Protest brief tegen electronisch stemmen.  

Met vriendelijke groeten - Koenraad L.

*****

En ondertussen in Brussel ...

Op het www vorige week een filmpje bekeken met de molenwiekende (tegen mijnheer Nigel Farage immer scheldende) VRHFSDT. Hij was te gast in het programma Hardtalk.

Daarin duidelijk te zien dat hij volstrekt op één lijn zit met de eurabia trojka en een diepe minachting koestert voor de kiezer.

Dat Nederland tegen het verdrag had gestemd wou hij niet horen ... wil je 24 min stuitend beeld zien, bekijk de opgeblazen vol van zichzelf (en ook daar molenwiekende) VRHFSDT maloot die onze Westerse beschaving om zeep wil helpen.

http://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&cad=rja&ved=0CDkQtwIwAw&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DlB5hFv8rwXE&ei=UbxyUJquB-ma0QXVqoGQDg&usg=AFQjCNEkBFVRJSB3IWTLaN-LalVC3TwOsw


Martin V.

*****

Sharia-ellende wordt fata morgana(eventjes)

Geachte redactie. Exit scharia4B.

Allah heeft zijn baardapen in de steek gelaten. De fanatieke believers van de opperste waanzin houden het voor bekeken. De aanstokers van haat en geweld zitten in de petoet en kiezen eerder voor eieren dan voor kamelen, want Fou-Fou is denkelijk tot de conclusie gekomen dat de kans zeer groot is dat hij naar zijn homeland zou kunnen overgebracht worden als hij zijn schorpioenengif verder bleef uitkotsen.

Goed zo, opgeruimd staat netjes. Ondanks hun gelul dat hun boodschap verder in de geesten blijft leven, hebben ze toch ferm hun klink getrokken. Ze mogen nog van geluk spreken dat ze het hier zo lang hebben kunnen vergiftigen dankzij de rode mantel der liefde en tolerantie. De voortvarendheid en vooral opruiende dreigende taal heeft ze de baard afgedaan. Laat ons vooral NIET denken dat de kous af is en het Islam gevaar geweken is, integendeel.

Hier werd gewoon een lafhartige criminele moslimbende op het zijspoor gezet, maar vele anderen bollen nog rustig verder.Heel waarschijnlijk zal fou-fou nu spoedig vrijkomen met het verdwijnen van zijn sharia ellende. Het is misschien wel met het oog op een vrijlating dat men tot opdoeken is overgegaan. Fou-fou en co zijn als sluwe vossen:die verliezen wel hun baarden maar niet hun streken.

mvg - Senior

*****

Nog 5 dagen en dan op naar het volgende feest van de linkse kerk…

Volgens een oude legende geeft sinterklaas alles gratis weg, het enige wat de ‘kinderen’ moeten doen, is braaf en dankbaar zijn. De brave dankbare kinderen staan er niet bij stil dat ergens anders in de wereld kinderen uitgebuit worden om dat speelgoed in mekaar te prutsen en dat met het geld wat papa en mama moeten betalen (gratis) regimes worden in stand gehouden in het corrupte werelddeel Afrika alhoewel we ook corrupte regimes in ons eigen Europa hebben maar dat is geen enkel probleem, als ze maar links zijn en in sinterklaas geloven.

Als ik mijn schoen zet zal ik er een briefje inleggen met één vraag: “Geen speelgoed enkel de Onafhankelijkheid van de Vlaamse Seculiere Republiek”

Jean

*****

Concert André Rieu in Maastricht

Ray, Ik kan niet nalaten de redactie van Angeltjes te danken voor deze prachtige video. Ik heb er zeer van genoten, soms met tranen in mijn ogen. Als ik al deze vrolijke mensen zie die de liefde voor hun stad uiten, geloof ik dat er nog hoop is.

Kartuizer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een virtuele koran is even heilig als het boek

 

Geef hen onze moderne uitvindingen en ze zullen een manier vinden om ze tegen ons te gebruiken. Wat volgt en gebeurde in Toulouse tart alle verbeelding.

Projectie van koranverzen : verboden te betreden.

Het fantastische aan de Koran is dat het net zoals een betovering is, projecteer het op een brug en voetgangers kunnen aangevallen worden als ze proberen over de brug te lopen. Daarna loopt de moslim kunstenaar beledigd weg met zijn virtuele Koran omdat de vuile voeten van Franse vrouwen de Koran ontheiligd hebben, zelfs indien hij het geprojecteerd had op de plaats waar mensen normaler wijze altijd lopen.

Mounir Fatmi zegde dat hij zou wachten met zijn werk totdat het naar behoren kon getoond worden, tijdens het “Printemps de Semptembre” kunstfestival in Toulouse, zonder het risico dat er mensen over de verzen zouden lopen.

De tentoonstelling was enkel bedoeld om tijdens het weekend plaats te hebben met de nodige maatregelen in plaats om te verzekeren dat niemand over de op de grond zou lopen tijdens de projectie van verzen en andere beelden van het islamitische heilige boek.

Maar Dinsdagavond, zonder dat enige preventieve maatregelen waren genomen werd de video geprojecteerd op de druk gebruikte brug en trok snel de aandacht van lokale moslims die samen kwamen en probeerden om mensen te verhinderen om over de verzen te lopen.

De spanning steeg toen de manifestanten de hulp inriepen van jongeren van de stedelijke sociale woonwijken om hen te helpen en barricades op te richten om voetgangers te blokkeren.

Eén jonge vrouw werd geslagen omdat ze haar voet op een vers had gezet.

De politie stuurde een oproereenheid maar de situatie eindigde zonder geweld en de manifestanten verspreiden zich nadat een imam ter plaatse verscheen en tot kalmte opriep.

Laten we dit prachtige verhaal even samenvatten:

1. Islamitische kunst kan van een brug een verboden zone maken
2. Moslims zullen groepen bandieten bijeenbrengen om deze verboden zone te beschermen
3. De verboden zone kan enkel terug toegankelijk worden verklaard op bevel van een imam.

Terwijl u dit leest wees er a.u.b. van overtuigd dat de dreiging van de Sharia een volkomen uit de lucht gegrepen verhaal is dat niet strookt met de werkelijkheid en dat werd opgemaakt door rechtse extremisten. Wandel nu a.u.b. niet over de brug met de virtuele Koran tot je de toelating krijgt van een imam.

Maryse Palemans

http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/virtual-koran-projection-can-make-any-part-of-france-a-no-go-zone/
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack en een blik achter de schermen ?

 

Het kan geen toeval zijn dat de plotse en merkwaardige verlinksing van de redactie van Knack werd doorgevoerd nauwelijks een week nadat Roularta op één enkele dag meer inschrijvingen dan de beoogde 100 miljoen euro ophaalde voor een obligatielening die op 20 september jl. vervroegd moest worden afgesloten.

De prospectus dateert van 18 september en de obligaties met een looptijd van 6 jaar zullen terug betaalbaar zijn aan de nominale waarde op morgen 10 oktober, louter toevallig de verschijningsdatum van de eerste Knack onder een extreem linkse redactie.

De logica gebiedt ons te besluiten dat een grote intekenaar zijn of haar eisen ingewilligd zag en dat de belangrijkste eisen de politieke correctheid van de inhoud van de nieuwe Knack en de censuur op het publieke debat zou zijn. Dat blijkt overigens vandaag reeds duidelijk op de website van het magazine.

Morgen valt het eerste exemplaar van het vieze onding in onze brievenbus en vertrekt onvermijdelijk mijn aangetekend schrijven dat een abonnement opzegt.

De eenzijdige contractbreuk die er in bestaat de verbintenis om de levering van een kwaliteitsmagazine niet na te komen, was de druppel die de emmer deed overlopen.

De snul die deze beloften deed en ook nog eens wil nakomen, zou in zijn blootje met pek en veren besmeurd door de straten van Roeselare moeten gejaagd worden. Met zulke bestuurders is de democratie ten dode opgeschreven. Jammer voor de 2300 werknemers van Roularta Media Group maar dat geldt ook voor deze uitgeverij met een Engelse naam.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijvendag

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodillenjacht in Australië opnieuw toelaten ?

 

Ellis  Beach

Zwemmen in zee in het noorden van Australië is altijd op eigen risico. Naast haaien en giftige kwallen, kunnen zelfs krokodillen er onverwachts opduiken. Op Ellis Beach, even ten noorden van Cairns, beleefden zo'n 50 zwemmende toeristen de schrik van hun leven toen ze een gigantische croc van liefst vier meter lang zagen opduiken amper 100 meter van het strand. De zwemmers werden in allerijl uit het water geroepen en het strand werd meteen gesloten. Een tragedie werd zo nipt vermelden.

Jacht heropenen?
Ellis Beach ligt slechts enkele kilometers van Kewarra Beach, waar vorige maand enkele geschokte omstaanders een krokodil de hond van een visser zagen verslinden. Vorige week werd op datzelfde strand nog een exemplaar van 2,7 meter verwijderd. In Australië gaan steeds meer stemmen op om de beschermde status van de krokodillen op te heffen en weer te beginnen jagen op de schrikwekkende creaturen.

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden die kandideren : Leo Pieters, Maaseik-Neeroeteren-Opoeteren

 

Maaseik is een gezellige Limburgse gemeente vlakbij de grens met Nederland en gelegen aan de Maas.  Een verblijf in Maaseik (en omgeving) is een absoluut toeristische meevaller.  De stad heeft een oude geschiedenis die zelfs teruggaat tot 700.  In 1244 kreeg Nova Eycke stadsrechten van de graaf van Loon. Het is aangenaam kuieren in het stadscentrum maar ook in de omgeving, waar de natuur ongerept zijn gang kan gaan. En er is natuurlijk de spreekwoordelijke vriendelijkheid en gastvrijheid van de Limburgers. Wie een dag of liefst nog langer in Maaseik verblijft, keert er graag terug.
 
Maar wij zijn geen onderafdeling van Vlaanderen Vakantieland. Er wonen ongeveer 25.000 Maaseikenaren (van wie 3000 niet-Belgen) in de gefuseerde stad Maaseik-Neeroeteren-Opoeteren. De 27-koppige gemeenteraad bestaat uit 9 CD&V/Nv-A leden en 7 Open-VLDPlus verkozenen die samen de collegemeerderheid vormen. De oppositie bestaat uit 6 socialisten en 5 Vlaams Belangers.
 
Wij spraken met Leo Pieters,   lijsttrekker voor het Vlaams Belang,  9 jaar gemeenteraadslid en 2 jaar Vlaams Volksvertegenwoordiger. In 2000 telde VB 2 verkozenen. in 2006 waren het er 5 en in  2012 ... dat weten we over minder dan een week.
 
 
 
- Mijnheer de Vlaamse volksvertegenwoordiger vertelt u even voor de lezers van Angeltjes welke prioriteiten aan bod komen voor uw mooie stad ?
 
Ten eerste willen wij dat  de identiteit van elk van de 3 deelgemeente moet gewaardeerd en gerepecteerd worden. Deze identiteit moet terug te vinden zijn in de kernen van elk van de drie centra door de inrichting, het verenigingsleven en de plaatselijke initiatieven optimaal te ondersteunen.
Een tenminste even belangrijke zaak is, dat door de specifieke ligging van Maaseik  de grensoverschrijdende criminaliteit streng moet aangepakt worden door camera's met nummerplaatherkenning aan de grensovergangen te plaatsen. Gerichte acties en sanctionering bij overtreding van de bestaande regels. Inzetten op een correcte en strikte naleving via de Gemeentelijke Administratieve Sanctie, die echter niet de criminaliteit zal terugdringen maar enkel de overlast.
Wij wensen ook de herinrichting van de binnenstad van Maaseik en het centrum van Neeroeteren met respect voor de authentieke kernen. Vanuit een totaalvisie de plaatselijke middenstand ondersteunen en samenbrengen met alle andere sectoren. Belastingen netto laten dalen door het efficiënt inzetten van de financiële middelen en nieuwe directe inkomsten uit energie.
Ook armoede moet actief opgespoord en aangepakt worden. Een actief beleid op gebied van zorgwonen, thuisverzorging en begeleid wonen. En zeer belangrijk : betaalbaar wonen voor de eigen jonge gezinnen. Meer privé-initiatief in de kinderopvang stimuleren. Er staat ontzettend veel te gebeuren in Maaseik en onze fractie is bekommerd voor àlle aspecten van het beleid.
 
- Ik hoor het, mijnheer Pieters. U bent een typische vertegenwoordiger van het Vlaams-nationalisme, dat diep ingaat op de maatschappelijke problemen van zijn leefomgeving, in dit geval de gemeente.  Hoe is de verhouding met die andere Vlaams-nationale parti,j de Nv-A ? 
 
Onze verhouding tot de plaatselijke Nv-A is zeer goed te noemen. We kennen verschillenden van hen al langer uit de politiek, maar ook de nieuwe gezichten op de lijst Nv-A zijn veelal bekenden. We praten geregeld met elkaar maar of het gesprekspartners kunnen worden, valt af te wachten. We merken dat de Nv-A zeer fel de nationale leiding volgt, ongeacht of dit nu de plaatselijke situatie ten goede komt of niet. Lokale samenwerking kan indien we samen in de oppositie of samen in een bestuur zitten. Wij zien een rechtse coalitie wel zitten. De kiezer moet zich rekenschap geven dat mathematisch die mogelijkheid bestaat.
 
 - Hoe stelt de CD&V burgemeester van Maaseik zich op tegenover het Vlaams Belang ? 
 
Door de overwinning van het VB in 2006 werd een voorakkoord tussen SPa en openVLD+ naar de prullenmand verwezen wegens geen meerderheid. CD&V was daarom de onbetwiste  en onvermijdelijke  partner in de coalitie. Met andere woorden, VB heeft deze burgemeester in zijn zetel geholpen. We zijn daar niet echt fier op. Nog eens 6 jaar van getreuzel, schrik voor beslissingen en schrik voor hun eigen schaduw. Totaal geen durf, geen moed en een toaal gebrek aan visie. Alles afschuiven op de administratie, hogere overheden en tenslotte zelfs op de burgers. Indien hiervoor geen afstraffing volgt ? In officiele ontmoetingen blaft de burgemeester ons af of beschimpt hij het VB, in de persoonlijke ontmoetingen gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe. Alles is goed om de perceptie voor het VB en het imago van wat zij de ondemocratische partij noemen,  te kelderen.
 
- Er leven nogal wat vreemdelingen in de grensgemeente Maaseik, dat is onvermijdelijk. Maar hoe staat het met échte vreemdelingen die overal in Vlaanderen en Nederland opduiken van buiten Europa ?  
 
Met de moskee komen er meer en meer vreemden. Maaseik had het eerste verbod in Vlaanderen op gezichtsbedekking. Een inwoner van Maaseik van vreemde origine zit nog steeds vast op verdenking van de aanslagen in Madrid. 4 Jaar geleden is de moskee in opspraak gekomen in verband met een omstreden gastspreker. Een haat-prediker van Amerikaanse origine. Wij blijven alert voor onze eigen Vlaamse identiteit en verzetten ons tegen toegevingen die indruisen tegen onze normen en waarden.
 
- Is er nog iets dat u aan onze lezers kwijt wil ? 
 
Elke lijst ( VB + 5 andere lijsten ) die dingt naar de gunst van de kiezer rolt de rode loper uit voor de ander. Elke coalitie is mogelijk. De vijf lijsten zijn zeer mak tegenover elkaar en ontlopen elk conflict in de campagne. De uitkomst van de verkiezingen is een grote onbekende. Zal de CD&V/Nv-A - openVLD+ afgestraft worden en zal de Sp.a hiervan kunnen profiteren ?  Zal het VB zich kunnen handhaven ? Zullen alle lijsten mandaten verliezen aan de Nv-A ? Zullen de liberale lijsten openVLD+ en de lijst Voluit afgestraft worden voor hun gekibbel en geruzie tijdens de legislatuur ?  Een ding is zeker : willen de kiezers een ander beleid, dan zal VB mee in het bestuur moeten zitten. In elke ander omstandigheid krijgen we nog eens 6 jaar van hetzelfde net als de 24 voorgaande jaren. We zien Maaseik al 24 jaar afglijden en het ziet ernaar uit dat de gevestigde waarden dit geen halt kunnen toeroepen. 
 
- U heeft veel vragen, mijnheer Pieters, het bewijs van uw oprechte betrokkenheid voor uw stad. Hartelijk dank voor dit verhelderende gesprek en  wij wensen u en uw ganse ploeg veel succes toe.
 
Ray 
 


08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

En ondertussen in Brussel ...

Onderstaande verscheen Donderdag in de krant "Trouw":

"Eurolanden moeten aan de leiband. Eurolanden moeten per contract vastleggen dat ze de economische aanwijzingen van de Europese Commissie zullen volgen. Bovendien moeten die landen op termijn een gezamenlijke begroting krijgen. Dat zijn de twee meest vergaande voorstellen in een plan van voorzitter Van Rompuy van de Europese Raad. Hij zal het plan voorleggen aan de Europese regeringsleiders, tijdens een EU-top die over twee weken plaatsvindt. Als de plannen doorgaan, kan de commissie straks bepalen of een land de lonen moet matigen, de pensioenen moet verlagen of de regels voor hypotheken moet aanpassen. Nu geeft Brussel al jaarlijks dringende adviezen, maar die kunnen landen naast zich neerleggen." En zo worden de fundamenten verder gebetonneerd van een Europese communistische eenheid.

Maryse Palemans

*****

Almaci

Almaci ( i ,eigenlijk zonder puntje),van het werkwoord almak = krijgen. Het achtervoegsel "ci" wijst op een beroepsbezigheid, dus almaci = ontvanger, hij die krijgt.Goed gezien !

Ericson

*****

Opiniepeiling videovoorkeur.

Eigenlijk nogal straf, de madame van video 1 spreekt Nederlands (of toch bijna). Niettegenstaande verkies ik de madame van video 2 (zonder Nederlands). Ben ik nu een slechte Vlaming?

Wes Hardin

*****

Opiniepeiling.

Geachte redactie, Wat een gemakkelijke keuze tussen twee seksgenotes, en dààrom gaat Fikkens' voorkeur naar... nummer één.1) Persoonlijk hààt ik iedere vorm van parfum, met uitzondering van de uitvinding van Johan Maria Farina: "Keuls water", Oo de klonje zoals onze Noorderburen zeggen.2) Dat vrouwmens kan nogal een stukje zagen, maar bijlange na nog niet zo erg als...ja, Jullie wéten het reeds lang.  (overigens, met een rol "ducktape" zo dat in een wip geklonken zijn, iets wat ik thuis nooit zou aandurven)3) Indien ik ooit met hààr op een onbewoonbaar eiland ZOU belanden... zou ik (minstens tweemaal) lànger kunnen overleven dan met dat mager scharminkel op de onderste foto. Logisch nietwaar ?

Victor van Vosselaer

*****

Is dat Willebroeks NV-A pamflet echt...

... of is dat een publicitaire stunt van een of andere tegenstrever?  Ik kan geen Turks, maar een gegooglede 'electronische vertaling' levert volgend resultaat: Grote Ottomaanse Rijk, Beste vrienden,Macht aan en voor de islam. Ik, Bart De Wever, de oude pot-bellied, een mooie moeder om te zeggen, schrijf dat wij dezelfde strijd voeren. God zij dank. Uw Grote Leider, de beroemde heer Erdogan van Turkije is mijn beste vriend, en samen zullen we de wereld regeren en er voor zorgen dat Vlaanderen. ondersteuning, respectievelijk op de NV-A lijst van de, en Gungor Alice Lucky Seney, derde en de zestiende plaats in Willebroek.God tot een lange, lange ex-bellied Bart De Wever, Erdogan ik woon leef

Da's zeker geen correcte vertaling, maar we begrijpen maar al te goed wat er daar staat.

JavnVG

NvdR Angeltjes : Google spreekt orakeltaal en de Angeltjesredactie pleit onschuldig. Uiteraard.

*****

Tine Van Den Brande

Dat is zoals druggebruik, als je de verkeerde vrienden hebt ben je verloren.

Wil T.

*****

André Rieu

In juni heb ik op het Vrijthof in Maastricht een concert van André Rieu "laaif" meegemaakt? Een enige ervaring! En André sprak alleen maar "Maastrichs"... 

Ludo

*****

Bref aan Knack

Geachte,
 
Zoals zovelen zeg ik ook met onmiddellijke ingang mijn Knack-abonnement op wegens het op non-actief zetten van de heren Van Cauwelaert en Meulenaere. De intellectuele kwaliteit van Van Cauwelaert gekoppeld aan de ongelooflijke satire-kwaliteit van de heer Meulenaere vormden voor mij een omisbaar element in uw tijdschrift.
 
Ik ben en was nooit een sympathisant van “de Morgen”... en wens zeker niet wekelijks een kopie van “Humo” te ontvangen.
 
Vooral ook het openlijke politiek engagement van de nieuwe hoofdredakteur, zoals bleek doorde publicatie van zijn ‘tijdschrift’ in Antwerpen, is stuitend met mijn overtuiging.
 
Vriendelijke groeten van

Tandartspraktijk Wim Peeters

*****

Tip voor hoofdcomissaris Mechelen

Bericht: http://www.aquahunt.be/?gclid=CKfpkZnA7rICFXIQtAodtGQAWA

Joos

*****

Janssens & C° bij de 0000

Ja, Allah verdomme, ik had gelijk toe ik verklaarde dat de 0000 Patrick Janssens nog eens exclusief en zonder tegenspraak van de concurrentie zijn uitleg zou laten doen in hun politiek geladen zeverende dag. Als er nog iemand twijfelt aan de rode leidraad die door dit programma loopt mag hij steeds trachten mij te overtuigen van het tegendeel. Janssens speelt àls zijn troeven uit op een welbepaald gunstig tijdstip en de media helpen hem daarbij met volle inzet en overtuiging.

Dewever ondervindt nu wat Dewinter 6 jaar geleden mocht ondergaan.  En Janssens IS de SP en depijpekoppen van de CD&V graven in Antwerpen het graf van hun partij en dat alles om de job van 2 schepenen te vrijwaren.

En wat komt de bekendste Neus van Mechelen (Caroline) zich nu bemoeien met een typische Antwerps probleem? Is het omdat de bekendste Neus van Antwerpen al zijn zeg had kunnen doen en moest er toch nog een zogezegde socialist gevonden worden om Annemans en Co te woord te staan?. Straks spreekt zij nog over "Antwerpen mijn Stad" zoals die ragebol van de VLD de echte Antwerpenaar tracht te overtuigen. Maar die tuttemie kent Antwerpen nog niet en ze kan er dan ook gerust in zijn dat die truc niet zal lukken.

Hubert Buysse

*****

t v d branden

geachte,het is natuurlijk niet fijn te kijk gezet worden door de (fout?) politie en de pers te halen maar ik heb het liever op deze manier dan dat alles doodgezwegen wordt en geseponeerd. Ik zou de politici niet te eten willen geven die van het stilzwijgen van de politie en de pers niet te tolereren feiten gepleegd hebben. Ik kan voorbeelden aanhalen van o.a. de burgemeester en de schepen van een grote Vlaamse stad en waarvan de pvees in de vuilbak zijn verdwenen en er op hun strafblad geen enkel woord over te vinden is. Wie de macht heeft gebruikt ze en de socialisten zijn de kampioenen daarin.

mvg maurice

NvdR Angeltjes : Hoofdletters in staking, beste Maurice ? Wil u eventueel ruilen met Ray V.A.hieronder ?

*****

De zenuwen gieren door linkse lichamen (2)

Er wordt druk gepronostikeerd over wie de meeste stemmen zal halen. KUNNEN WE OOK EENS EEN STEVIG ONDERZOEK DOEN NAAR DE ROL VAN DIGIPOLIS bij voorgaande verkiezingen?

EN WAT ZAL DIGIPOLIS NU DOEN ? GRAAG DE MENING VAN BEVOEGDE PERSONEN ! ALS HIER GEEN EERLIJK ANTWOORD OP KOMT, HOEFT STEMMEN VOOR MIJ NIET MEER! (tenzij we controleurs uit Afrika hier krijgen om te zien of hier alles rechtvaardig gaat!) ZEER BELANGRIJK!

Ray V.A.

NvdrR Angeltjes : Beste Ray (wat een leuke voornaam), kan u misschien enige hoofdletters uitlenen aan Maurice (hierboven ?)

*****

Linkse hypocriet pur sang

Geachte redactie. Vandaag efkens gekeken naar de zeverende dag.

Bij de uitspraak van die linkse slons John Crombez viel ik bijna uit mijn zetel. De regering is te vet en zou het met minder excellenties kunnen stellen om beter te werken. Nou moe ... als er nu één partij is die op de eerste rij staat als het erop aan komt om om postjes te bemachtigen en zelfs totaal nutteloze jobkes uit hun hoed te toveren om bevriende kameraden uit de wind te zetten, dan zijn het die linkse loeders toch wel zeker! Wat een zeikstraal is da ventje toch.

mvg - Senior

*****

Stel je even voor ...

Een tweeverdienersgezin met elk een zeer goed loon en nog extralegale voordelen maar dat door hun extravagant uitgavenpatroon opgezadeld is met grote schulden zodat ze niet eens de levensnoodzakelijke aankopen kunnen betalen en bij het OCMW moeten aankloppen ... Niet mogelijk ? Jawel ! Dit is de situatie waarin de Belgische staat zich bevindt: Door het belastinggeld langs deuren en vensters buiten te smijten heeft dit land de hoogste belastingdruk van alle Europese landen en een torenhoge staatsschuld en toch de laagste sociale uitkeringen en de laagste pensioenen van de ons omringende landen ...

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan, en dus zal er vervalst worden

Uit Het Journaal van Marc Grammens


Elektronisch stemmen is onbetrouwbaar

Er zal. bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. in België op drie verschillende manieren worden gestemd. Een gedeelte van het land, en namelijk bijna geheel Wallonië. zal "traditioneel" stemmen. met potlood en papier: een ander gedeelte zal elektronisch mogen stemmen zoals in 2006. en nog een ander gedeelte stemt elektronisch/digitaal. Dat is naar het schijnt een verbeterde en minder risicovolle wijze van stemmen dan de elektronische methode van vorige keer. De nieuwe variant blijft beperkt tot Vlaanderen. want Wallonië en Brussel willen er niet van weten. en ik kan ze geen ongelijk geven. want na in twee folders gelezen te hebben hoe dit stemmen in zijn werk gaat. versta ik het nog niet goed.

Wat een knoeiboel. De 143 Vlaamse gemeenten (op 307) die "modern" zullen mogen stemmen. zullen veel problemen krijgen. Er is blijkbaar een generatie aan de macht. die iedereen die niet mee kan in de allerlaatste technologische revolutie. misprijzend achter zich laat. In Wallonië is men meer bezorgd om het stemrecht van oudere en niet zo "moderne" medeburgers en heeft de PS bijna overal waar de partij aan de macht is. elk elektronisch stemmen weten te verbieden. ook waar er in 2006 al mee geëxperimenteerd werd. Het gevolg is dat er in Henegouwen slechts in drie gemeenten niet met potlood en papier /al worden gestemd. in de provincie Luxemburg in een enkele. en dan nog in een aantal in de provincie Luik. In Waals-Brabant en Namen werd in alle gemeenten het elektronisch stemmen afgeschaft. Ze doen een flinke besparing: elektronisch stemmen kost tenminste 4.50 euro per kiezer, stemmen met papier en potlood slechts 1.50 euro.

Elektronisch stemmen heeft grote - zeg maar: zeer grote - nadelen. Het is manipuleerbaar ook in zijn vernieuwde ("Vlaamse") gedaante van digitaal stemmen. Het vergt wat behendigheid. maar een expert die bij de com¬puters kan en te kwader trouw is kan het eindresultaat van de verkiezingen beïnvloeden. Ook als er geen kwaad opzet mee gemoeid is, kan er nog twijfel ontstaan, zoals gebeurd is in 2006 bij de verkiezing in de Antwerpse deelgemeente Hoboken. Officieel was er een elcktriciteitspanne uitgebroken. Dat kan maar velen twijfelen eraan. omdat de panne, die twee uur vergde om te repareren, juist ontstond toen het Vlaams Belang op een paar stemmen van de absolute meerderheid stond in Hoboken. Eenmaal de zaak gerepareerd. verloor het Vlaams Belang de zetel die het aan de meerderheid moest helpen. zodat de verzameling van alle andere partijen, inclusief de extreemlinkse Partij van de Arbeid, in Hoboken de bestuursmeerderheid kon leveren. Op de enige plek in Vlaan¬deren waar het Vlaams Belang aan de macht had kunnen komen werd dit verijdelt. Is het te verwonderen dat vrijwel de hele aanhang van het Vlaams Belang ervan overtuigd is dat de verkiezingsuitslag in Hoboken werd gemanipuleerd? Ikzelf houd het bij een vermoeden, de richtlijn Tobback indachtig dat "alle middelen" geoorloofd waren in de strijd tegen het Vlaams Blok Belang.

De Raad van State vreest dat het geheim van de stem¬ming via elektronisch materiaal onvoldoende is gewaarborgd. Volgens het nieuwe systeem zal de kiezer zijn stembiljet in het openbaar moeten openvouwen en zichtbaar maken in het stemlokaal. Noemt men dat geheime verkiezingen? Het is dezelfde conclusie waartoe sommige Franstalige actiegroepen legen elektronisch stemmen (die geen gelijkwaardig Vlaams equivalent hebben) reeds waren gekomen en de conclusie waartoe ook internationale deskundigen achter staan. Vergeten we dat allerlei instanties, waaronder de Raad van Europa, al het elektronisch stemmen hebben veroordeeld wegens zijn onbetrouwbaarheid? Wat heeft de Vlaamse overheid bezield om al deze negatieve bedenkingen naast zich neer te leggen?

De wereld wil er niet van weten. In Nederland werd het elektronisch stemmen uitgeprobeerd en verworpen. Waarom vraagt Vlaanderen het Nederlandse dossier niet op? Waarom bekijkt Vlaanderen niet van nabij wat er in het debat over het elektronisch stemmen in Nederland allemaal werd verteld, en welke competente mensen daarin aan het woord zijn gekomen? Ierland hetzelfde: nadat het land al een fortuin had uitgegeven voor aankoop van materiaal. kwam de regering op haar stappen terug en wees ze het elektronisch stemmen af. Het belangrijkste onderzoek naar de betrouwbaarheid van elektronisch stemmen vond plaats aan de universiteit van Princeton in de Verenigde Staten. Het resultaat was vernietigend negatief: gewiekste experts waren er zonder dat iemand er erg in had in geslaagd om pakken stemmen van de ene kandidaat of partij naar een tegenstander over te hevelen. (Cfr. The Economist). In Nederland werd een zelfde proef verricht. met identiek resultaat

Bondig samengevat: België is het enige land van de Europese Unie waar elektronisch stemmen nog niet werd afgeschaft, maar integendeel. althans in Vlaanderen, werd uitgebreid. Vlaanderen is de enige regio in Europa waar op 14 oktober méér gemeenten aan de elektronica zullen liggen dan bij de vorige verkiezingen. Waaraan danken wij die uitzonderingspositie? Bezitten wij een kennis die geen andere Europeanen hebben. en vermogen wij daardoor alle bezwaren weg te wuiven? Duitsland. Finland, allemaal hebben ze het wel eens geprobeerd, maar alle¬maal zonder uitzondering zijn ze erop teruggekomen, nu ook Wallonië, zodat Vlaanderen (met Brussel) alleen staat met zijn elektronisch stemmen. Een eer, of onze schande?

En zeg niet dat het allemaal weinig belang heeft. Er bestaat nauwelijks twijfel over dat George W. Bush in 2004 president van de Verenigde Staten is geworden dankzij het naar alle waarschijnlijkheid gemanipuleerde elektronisch stemmen in de staten Florida en Ohio (Lc Monde. 28.10.06). Over Hoboken hadden we het al. "Het is technisch mogelijk de resultaten (van elektronisch stemmen) te vervalsen" (Le Monde. 22.4.12) en dus zal het ook soms gebeuren. Denk aan Tobback en zijn bereidheid om "alle middelen" in te zetten in de politieke strijd. Tobback is oud-minister van Binnenlandse Zaken.

Elektronisch stemmen levert meer blanco stemmen op. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van prof. Johnn Ackacrt (De Standaard 13.1.12). En hoewel het allernieuwste "Vlaamse" systeem nog niet is uitgetest. weet men nu reeds dat vele mensen er problemen zullen mee hebben, zeker als men eerst de partij van zijn voorkeur moet uitkiezen en pas daarna op iemands naam mag stemmen. Burgemeester Stefaan de Clerck van Kortrijk heeft geen ongelijk als hij zegt dat vele mensen wel een persoon (bijv. de burgemeester) kennen maar niet de naam van diens partij (De Standaard. 11.3.12.)

*****

Wij ontvangen regelmatig bijdragen uit Het Journaal van Mark Grammens, principieel plaatsen wij die niet, omdat het Journaal een commercieel product is en we willen niet onder de duiven van de Heer Grammens schieten.

Als we vandaag afwijken van die stelregel, is het omdat Grammens in zijn artikel, gefundeerd en logisch geargumenteerd, een visie ontwikkelt, die ook bij ons langzamerhand is doorgedrongen. Na de verkiezingen van 2006, hebben wij lang geaarzeld of er zo ja  gesjoemeld zou geweest zijn met de uitslag van Hoboken en eventueel van gans Antwerpen.  Wij konden het enerzijds niet geloven dat ambtenaren (of politici) zich tot dergelijke lage praktijken zouden lenen en anderzijds hadden wij ook geen enkel bewijs in handen, dat de uitslag bewerkt was. Het was dus voortgaan op een aanvoelen.  Wij hadden toen onze vriend Jos die heel veel opzoekingen heeft gedaan over deze materie (ook in Nederland en Duitsland)  en die ons finaal over de streep heeft getrokken, dat electronisch stemmen geen enkele garantie oplevert dat de uitslag niet gemanipuleerd kan worden.

Ook het nieuwe systeem biedt die garantie niet. Wat er gebeurt na het opslaan van de stem en de uiteindelijke verwerking blijft oncontroleerbaar. Bourgeois kan ons niet overtuigen. Waar Marc Grammens het bij een vermoeden houdt, gaan wij een stap verder en zijn we er quasi 100% van overtuigd, dat het vervalsen van de verkiezingsuitslag een mogelijkheid blijft. Het vervelende is dat geen van de beide partijen, de voor- noch de tegenstanders,  hun gelijk kunnen bewijzen.

Alleen om die reden zou een correct openbaar bestuur moeten beslissen om de verkiezingen per computer af te gelasten. Als een aantal burgers (en dat moet geen meerderheid zijn) twijfelt aan een exacte toepassing van een van de basisrechten van de democratie, dan moet het bestuur daar een fair gevolg aan geven en zijn systeem aanpassen.

Zo is het althans in een correcte democratische natie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofilie in Egypte geofficialiseerd in Grondwet ? Proficiat, zwijnen.

 

'Huwbare leeftijd meisjes naar 9 jaar in nieuwe Egyptische grondwet'
Tevens voorstel om vrouwenslavernij niet langer strafbaar te stellen - Voormalig IAEA hoofd en Nobelprijswinnaar ElBaradei pleit voor invoering Sharia in Egypte.

In het streng islamistische Jemen zijn huwelijken met zeer jonge meisjes de gewoonste zaak van de wereld. In 2010 kwam er een 13 jarige bruid om het leven nadat haar man hun zojuist gesloten huwelijk hardhandig had 'geconsumeerd' (5).

De Egyptische sheikh Yassir Barhami, lid van de commissie die de opdracht heeft een nieuwe grondwet voor Egypte op te stellen, pleit voor de invoering van de islamitische Sharia wet die moslimmannen toestaat meisjes van slechts 9 jaar oud te trouwen en dat deze meisjes al op 14 jarige leeftijd kinderen mogen krijgen. Een vrouwelijk lid van de Grondwetscommissie heeft uit protest haar taken neergelegd omdat dit volgens haar het legaliseren van kinderverkrachtingen betekent.

Volgens Barhami mogen mannen volgens de islam seksuele relaties hebben met meisjes van 14 en 'is het toegestaan dat een meisje van 9 of 10 jaar oud trouwt.' De conservatieve Salafist beweerde afgelopen dinsdag tijdens een tv-debat dat zodra een meisjes begint te ovuleren zij klaar is voor het huwelijk. Daarbij beriep hij zich op de Koran, die in de 'perfecte mens' Mohammed, die onder andere een 6 jarige meisje trouwde, het grote voorbeeld ziet. Weliswaar is het huwelijk volgens Barhami 'geen vervanging voor onderwijs', maar 'is het beter een jong meisje te trouwen dan te zondigen in een gewoon huwelijk.'
 
De Salafisten, die bij de afgelopen verkiezingen zo'n 20% van de stemmen kregen, willen tevens een nieuwe wet waarin vrouwenslavernij niet langer strafbaar wordt gesteld.
 
Manal al-Taibi, een vrouwelijk lid van de Grondwetscommissie, legde uit protest haar taken neer omdat Egypte volgens haar geregeerd dreigt te gaan worden door de islamitische Sharia wetten. Ook noemde ze het pleidooi voor het huwen van zeer jonge meisjes het promoten van kinderverkrachtingen. (1)

 Arabische Lente: Islamisten aan de macht

Het is de zeer vraag of de Westerse media en de zichzelf 'progressief' noemende Westerse politici, die allen stonden te juichen bij het uitbreken van de 'Arabische Lente', deze keer wél zullen durven toegeven dat ze het faliekant mis hebben gehad met hun verwachting dat er vrijheid en democratie zou komen. Zo pleit nu zelfs Nobelprijswinnaar Mohamed ElBaradei, voormalig hoofd van het IAEA en zogenaamd voorstander van de democratie en een seculier Egypte, 'plotseling' voor de invoering van de Sharia (3).

Ook de vervolging van niet-islamitische minderheden neemt hand over hand toe in Egypte. Afgelopen week werden twee christelijke jongetjes van 10 en 9 jaar oud gearresteerd omdat ze de islam zouden hebben beledigd. In september werd een christelijke leraar tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij cartoons waarop de profeet Mohammed zou worden beledigd op zijn Facebook pagina had gezet (4).

 Niet alleen in Egypte, maar ook in Libië hebben islamisten de macht overgenomen. Zo telt het nieuwe Libische kabinet niet één pro-Westerse minister, slechts één vrouw en maakte de Centrale Bank van het land bekend plannen te hebben voor de invoering van het Sharia bankieren (2).

Xander

http://xandernieuws.punt.nl/?id=664669&r=1&tbl_archief

(1) Bikyamasr (2) CNS News (3) Tedland Daily (4) Bloomberg  (5) Huffington Post


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 876)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Laat ons stoppen met alle buitenlandse interventies.


We vernemen zojuist dat onze regering, die van geen hout pijlen weet te maken en op droog zaad zit, een aanzienlijk bedrag gaat overmaken voor de slachtoffers van de huidige burgeroorlog in Syrie. Wij begrijpen dat allemaal niet meer. Ons land heeft reeds een klein   fortuin uitgegeven om honderden militairen gedurende jaren hand- en spandiensten te laten leveren aan Afghanistan. Miljoenen werden onlangs uitgegeven om straaljagers naar Griekenland te sturen om van daaruit de troepen van Kolonel Khadaffi in Lybië te gaan bombarderen. Wat hebben wij nu feitelijk te zien of waarom dienen we ons te gaan  bemoeien met landen als Irak, Afghanistan,  Syrië of Lybië.

Ja, het is juist dat al deze landen leefden onder de knoet van dictators. So what ? Wij hoeven ons daarmee niet te bemoeien zoals we ook niet wensen dat die landen zich  met onze problemen gaan inlaten. Feit is dat na alle interventies, en dit steeds onder de leiding van de VS die deeigen belangen dienen (het gaat bijna steeds over petroleumreserves) de toestand overal vreselijik is verslechterd.

Zowel in Afghanistan, Irak, Lybië en Syrië is het chaos. Dagelijks kan men vaststellen dat in al die moslimlanden groepen godsdienstfanaten elkaar willen uitmoorden en tot de gruwelijkste daden in staat zijn. Het is waarschijnlijk als dank voor de geleverde hulp dat de ambassadeur van de Verenigde Staten in Lybië samen met enkele medewerkers werd gemarteld en daarna vermoord. In al deze landen worden normen en gebruiken gehanteerd die ons totaal vreemd zijn. Wij kennen geen enkele Belg die dankbetuigingen heeft ontvangen uit één van die, zogezegd geholpen, landen maar weten wel dat we met al dat verbraste geld vele sukkelaars in eigen land hadden kunnen helpen.

Daarom menen we dat er een wet zou moeten gestemd worden om voortaan alle militaire hulp aan welk land ook te verbieden. Er is geen enkele zinvolle reden te bedenken waarom wij ons leger in de toekomst nog zouden moeten gebruiken om ons te gaan bemoeien met problemen in andere landen. Het is trouwens duidelijk dat onze eigen regeringsleden zo goed als niets afweten van de juiste binnenlandse problemen in die landen en de achtergronden van al hun twisten. Het is bovendien wraakroepend te moeten vaststellen dat diegenen die we het meest hebben geholpen juist diegenen zijn die nu overal de rechten van de vrouw willen beknotten en de sharia in die landen willen instellen. De kans is nu groot dat in de nabije toekomst b.v. in Syrië, en dit wanneer de huidige opstandelingen hun slag thuis halen, de vrouwen in de nabije toekomst terug in een soort zwarte zakken zullen moeten rondlopen en zich  als dieren  behandeld te zien.

Nergens kan men beweren dat enige vorm van verbetering werd vastgesteld. Integendeel. Al onze zogenaamde hulp heeft alleen voor tienduizenden doden, honderden moorddadige aanslagen en een verslechtering van de toestand gezorgd. Het is dus hoog tijd dat we het geweer van schouder veranderen en overal in het buitenland onze pollen gaan thuis houden.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : la belgique, c'est fini !

 

Waarde redactie en vrienden,

Volgende zondag zijn we weer zover. Bolletje kleuren of aanvinken al naar gelang de technische vooruitgang in het kieslokaal.

Vele totententrekkers lopen zich in extremis nog de benen van onder hun kont om hun smoeltje live te kunnen etaleren en de bijhorende zever te ventileren, want O mensen toch, nu gaan ze er eens tegenaan gaan, zie. Gisteren kreeg ik op verschillende tijdstippen nog zo twee exemplaren aan de deur. Een tjeef(in) en ne smurf. Zij kwamen mij "persoonlijk" de ambities van hun partij duidelijk maken. Uit beleefdheid, want zo zijn we opgevoed, luisterde ik naar hun gemekker en liet mijn (gespeelde) goedkeuring blijken.

Echter ... toen ik aan beiden dezelfde vraag stelde, waarom ze hun voornemens die quasi dezelfde waren als de vorige keer, niet of maar deels uitgevoerd hebben, zaten ze zichtbaar verveeld met die vraag, want beide partijen (met de rode rakkers) hebben de dienst uitgemaakt in mijn gemeente. Tja joeng, ... ziede ... met twee is al soms moeilijk en met drie bijna onmogelijk.  Want we willen allemaal pluimen in hun gat steken,daarom dat ze  nu liever een "collega" willen dumpen. Voilà zie ... dat is gesproken zegde ik, met twee is de taart groter om te verdelen,  hè joeng.

De kandidaten hadden het blijkbaar gesnopen en dropen na hun "allez, tot ziens" af. De sossen in mijn gemeente blijven wijselijk in hun kot want het feit dat hun eerste schepen het na een veroordeling wegens belangenvermenging is moeten afbollen, is geen reclame om mee uit te pakken.

Sossen en poen .. niet te doen!

Wanneer ik buiten mijn gemeentegrenzen kijk en het plaatje Vlaanderen in zijn geheel aanschouw,  zullen we willens nillens een serieuze oplawaai moeten incaseren. Wij moeten daar niet flauw over doen of de kop in het zand steken ,de tendens was er en zet zich door. Punt uit !

Vele V.B. kiezers konden/ kunnen het cordon sanitaire niet meer verdragen en lopen over naar de Nv-A in de hoop een uitweg te vinden. Niet alleen V.B. moet inleveren, ook de traditio's zien hun aandeel slinken.

In feite zijn het m.i. verwrongen verkiezingen waarin vele kiezers niet zozeer hun lokaal bestuur afkeuren, maar hun ongenoegen kenbaar maken over het verraad dat t.o.v. Vlaanderen gepleegd werd door de vlaamse collabo's om het jobke en het postje in de federale te bemachtigen. Dat zelfs daarvoor een Vlaamse minderheid mogelijk werd en een francofone P.S.-nicht premier kon worden, is niet vergeten. Het geklungel, gekloot en geknoei in de 16 zal zich in de verkiezingsuitslagen duidelijk vertalen. Laten we echter niet wanhopen want we zijn bijlange nog niet uitgestreden. De grote en echte clash is weggelegd voor 2O14. De moeder aller verkiezingen!

Zelfs tegen die tijd vinden di Rupo en Co geen verhaal meer om "de mensen" om de tuin te leiden. Een ding staat als een paal boven water. Het V.B. heeft in het verleden (en nog!) een afremmende rol kunnen spelen in het verraad van de collabo's. Onze hete adem en spijkerharde argumenten moesten zij die ons muilkorfden dagelijks meezeulen. Ook het feit dat onze voorspellingen i.v.m. de invasie van ocmw-toeristen,t afelschuimers en vooral misdadigers stuk voor stuk bewaarheid werden ligt de betweters zwaar op de maag. De islam invoeren en zijn gangen laten gaan is voor de westerse beschaving even dodelijk als de gaskamers van de Duitsers. 

De linkse kerk heeft ons in deze met wetten, straffen en boetes het zwijgen opgelegd, maar NIET onze keuze in het stemhokje. Vlaanderen kan met gemak zijn eigen boontjes doppen, daar zijn zelfs S&P het over eens .Alle indicatoren om een welvarende regio te zijn en te blijven, zijn aanwezig.

Het is aan "de mensen" om deze kans te grijpen en ze vast te houden. Ik hoop dan ook dat deze gemeentelijke verkiezingen de voorbode mogen zijn van de laatste strofe :

la Belgique ... c'est fini.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het echte probleem van het moslim geweld

 

 
In zijn artikel getiteld “The practical Problem of Muslim Violence” vertelt Greenfield duidelijk waarom wreedheden gepleegd door moslims ons probleem zijn en niet een ver van mijn bed show. Met zijn gebruikelijke satire vertelt hij hoe het in het verleden begon. Hij doet dat in een eenvoudige klare taal die iedereen kan begrijpen.
 
Ter verduidelijking maakt hij ook een vergelijking met hedendaagse misdadige benden die in bepaalde wijken van Amerikaanse steden de plak zwaaien en die steeds gewelddadiger zijn geworden, zoals bv. in de Compton wijk van Los Angeles.
 
Hij vergelijkt de situatie verder met o.a. figuren als Bill Ayers, een linkse activist en medestichter van “Weather Underground” een communistische revolutionaire groep; en multimiljardair George Soros die blijkbaar ook niet echt zuiver op de graat is en die achter de schermen alles kunnen organiseren en steunen.
 
Hij wijst op het gevaar van wat we kunnen verwachten als alles blijft voortgaan zonder dat iets wordt ondernomen om het te stoppen. Greenfield schrijft in de eerste plaats voor lezers in de VS maar in Europa beginnen zich gelijkaardige situaties voor te doen (denken we bvb. Aan de Franse banlieus, of voorsteden, en bij ons Molenbeek en Kuregem) en die zeer ernstig moeten genomen worden.
 
De overheid is blijkbaar nog steeds niet ten volle overtuigd van wat ons te wachten staat, tenminste dat is wat ik graag zou willen geloven want als ze het wel is en er dan nog niets aan doet dan zijn ze geen haar beter dan wat klaar staat om de wereld zoals wij die kennen volledig te vernietigen.
 
 
 
 
 Laten we de huidige discussie over het feit of moslims bloeddorstige wilden zijn ofwel edele vervolgde slachtoffers van onze buitenlandse politiek even opzij zetten. Wat voor standpunt men ook mag hebben over de grondstellingen van een godsdienst waarvan de stichter huwde en zich verrijkt heeft door hen die zijn god niet wilden aanvaarden te martelen en te doden, het is een feit dat de hedendaagse belijders een probleem vormen dat zelfs de meest naïeve idioot met een peperdure camera vol foto’s van lokale jongens en een reisgids hoe Benghazi te zien met een zeer weinig geld niet kan ontkennen.
 
Moslims, het juiste percentage nog moet worden vastgesteld, doden mensen. Dat is iets wat de meeste exemplaren van het menselijk ras van tijd tot tijd doen, uitgezonderd misschien de Amish, maar de moslims lijken het meer regelmatig te doen en zonder de beperking van de niet bevooroordeelde clausule die geldt voor onze moderne dieven en moordenaars. Erger, zij doen dit op een verontrustende georganiseerde wijze met het doel het maximaal aantal doden te bekomen, zelfs zonder dat er persoonlijke verdiensten of overlevingskansen aan zijn verbonden.
 
Beeld u zich even het volgende in: Een bende massaverkrachters, met vergulde 9mm revolvers gericht vanuit een kunstvolle hip-hop video hoek die geloven dat een kort leven vol smerige misdaden zal worden goedgemaakt door iedereen te doden die geen lid is van hun groep, de Crips, de Bloods en de Mohammeds. Geef hen nu een leider zoals een islamitische Bill Ayers, een afgestudeerde van een tweederangs Amerikaanse universiteit met een diploma van de Moslim Broederschap aanwerving in Cairo, en voeg daarbij de financiering van een islamitische George Soros met zijn eigen oliebronnen, trainingskampen voor terroristen en land. Breng dat allemaal samen en dan heb je een ernstig moslim terroristenprobleem.
 
 
 
 
Er zijn vele andere mogelijke combinaties voor die formule. Neem een hoop Pakistaanse veiligheidsagenten, betaald door de CIA en Taliban opium, die samenzweren om Kasjmir te heroveren van de Masonic-Joodse-Hindu samenzwering die ze ervan verdenken hen altijd tegen te werken. Gooi er enkele Shiite drugshandelaars bij met een netwerk dat van Azië tot in Afrika uitstrekt en die bescherming afkopen van Hezbollah dat nog steeds beweerd Libanon te verdedigen tegen de dreiging van een Israëlische invasie lang nadat de Israëli’s vertrokken zijn. Doe er een paar Somalische minderjarige vluchtelingen bij die in Minneapolis of in Maine wonen en die afwisselend kiezen voor Al-Awlaki (een radicale imam, ingenieur van opleiding en aanwerver voor Al-Qaida) ofwel 50 cent voor hun ontspanning buiten de school.
 
De details zijn niet echt belangrijk behalve voor de uitvoerders. De moslimwereld is groot, maar het is meestal heel wanordelijk. Het loopt met dezelfde post koloniale mankementen als de rest van Azië en Afrika, maar het heeft één gewelddadige oplossing voor al deze problemen. Het is dezelfde oplossing die Mohammed had voor een groep van woestijnstammen bij de verwarring die heerste na de val van het Romeinse rijk.
 
De moslimwereld bezit drie zaken in overvloed: misdaad, godsdienst en olie. De olie betaalt de misdaad in naam van de godsdienst. Ze vinden ook steeds idioten die zelfmoord willen plegen voor een 1300 jaar oude reden om Allah en zijn profeet Mo de allerhoogste te maken en Mo’s klein zwarte boekje boven alle andere godsdiensten te verheffen
 
Terugblikkend op tien jaar aanwezigheid in Afghanistan en met de herinnering aan 9/11 stilaan vervagend, zijn Amerikanen geneigd zich nu af te vragen waarom dit hun probleem is.
 
Wel het is niet ons probleem, net zo min als de sekte, hier enkele kilometer vandaan, die in het nakende einde van de wereld gelooft en zich voorbereidt door wapens en explosieven te vergaren. Het is ons probleem voor drie redenen. Eén: er zijn moslims in dit land. Twee: er zijn Amerikanen in moslimlanden. Drie: er zijn grensoverschrijdende wapens die miljoenen kunnen doden.

Het tweede probleem is het eenvoudigste om op te lossen. Na wat in Benghazi is gebeurd zijn er meer dan enkele mensen die denken dat terugtrekking de oplossing is uit de gebieden van de moslimwereld waar de autoriteiten niet eens de moeite nemen om te doen alsof ze niet samenwerken met de zeer kleine meerderheid van extremisten die ons blijkbaar willen doden. Dat is goed te doen.
 
Er zal wat handel verloren gaan, maar firma’s kunnen zich altijd op plaatselijk vlak redden. De humanisten zullen afgeslacht worden, maar dat zal hen misschien eindelijk leren dat hun humanitaire interventies voor de verkeerde bevolking een verloren zaak is. Het zal hen op zijn minste doen ophouden om ons lastig te vallen met petities om de walvissen te redden of een diversiteit training in de sequoia wouden aan te bieden gedurende onze lunchpauze. En dat brengt ons terug naar het eerste probleem, als hun landen niet toegankelijk zijn voor ons dan is er geen reden waarom onze landen toegankelijk moeten zijn voor hen.
 
Er bestaat een eenvoudige formule voor de beoordeling van immigratie die werkt, getiteld: Een statistieke schatting per land gebaseerd op de waarschijnlijkheid dat de desbetreffende onderdanen ons zullen vermoorden na hun emigratie. Het is gemakkelijk te doen en zal ons een quota systeem geven dat ons miljoenen zal besparen en het onwaarschijnlijk zal maken dat we monumenten moeten oprichten in de achterbuurten van onze belangrijkste steden.
 
De universiteiten zullen klagen over al de Saoedi-Arabische studenten die niet meer toegelaten worden in het land en waardoor ze een aanzienlijk bedrag aan financiële steun mislopen voor hun LGBT programma (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) terwijl ze ons verzekeren dat zeven van de tien van hen geen vliegtuigen in gebouwen zullen rammen of massavernietigingswapens zullen vervaardigen. Maar er is één zekere oplossing om massamoorden gepleegd door Saoedi-Arabische en Pakistaanse studenten te voorkomen en dat is de toegang tot dit land te weigeren aan Saoedi-Arabische en Pakistaanse studenten.
 
Dit houdt geen rekening met het aanzienlijk aantal moslim vluchtelingen uit probleemgebieden in de wereld die we over de jaren hebben opgenomen. Het houdt geen rekening met het moslimbroederschap netwerk, verborgen achter allerlei organisaties, met de moskeeën en Islamitische academies waar jihad het voornaamste vak is en internet seminars die lessen geven in terrorisme en waarvan de afgestudeerden niet competent zijn maar toch nog steeds moordende dolgedraaide moslim bommenwerpers.
 
 
 
 
En dan is er natuurlijk het derde probleem. Veel te veel technologie werd uitgevoerd en nog veel te veel zal worden uitgevoerd in een transparante digitale wereld. Zelfs al verhinderen IAF (Israëli Air Force) jets dat Iran zijn nucleaire droom verwezenlijkt, die jets zullen niet naar Pakistan vliegen. En de technologische grenzen vallen zienderogen weg voor een land met een paar miljarden dollars en enkele duizenden ingenieurs die, na hun opleiding in Californië, hun eigen WMD’s (massavernietigingswapens) maken, nucleair of niet.
 
Daarom is het ons probleem.
 
Mohammed’s originele gangsters en enkele groepsverkrachters die op kamelen reden, met zwaarden en roodgeverfde baarden om gegoede inwoners van Mekka te bestelen en te verkrachten hadden een beperkte reikwijdte. Ze begonnen met beschermingsgeld af te persen en gebieden te beroven die voor de Grieken en de Romeinen niet echt van groot belang waren.
 
De Grieken en de Romeinen hadden de meeste lokale culturen en beschavingen die de opkomst van de Islam hadden kunnen voorkomen verslagen. In de plaats zetten ze de Arabieren in als huurlingen om deze culturen te onderdrukken zonder zich veel zorgen te maken over hen als een bedreiging. En er was geen reden tot bezorgdheid. In tegenstelling tot de Perzen hadden ze geen georganiseerd keizerrijk. In tegenstelling tot de Joden hadden ze geen godsdienst dat hen een gezamenlijk doel kon geven. Ze waren enkel een groep bandieten die elkaar overvielen in een lokale versie van Compton.
 
Mo en zijn opvolgers waren geen originele denkers, maar ze hadden het keizerrijk en de godsdienst begrepen. Ze slaagden er niet echt in om het keizerrijk of de godsdienst goed te organiseren, maar ze namen de helft van het Romeinse Rijk in en bijna de andere helft. De Europese koninkrijken en nationale staten die hun voortgang hebben gestopt zijn nu zieltogend en hun macht reikt zover als een vliegtuig hen kan brengen.
 
De Europeanen koloniseerden een paar nieuwe continenten, maar met het vliegtuig en toegelaten immigratie kunnen de Moslims Amerika, Canada en Australië koloniseren. En ze doen het. Het gaat niet zo vlug als de kolonisatie van Frankrijk of Zweden, maar het gaat nog altijd vooruit en zolang het geboortecijfer en de vervoersprijzen stand houden dan zijn de Amerikanen en de Canadezen de nieuwe Indianen en de Australiërs de nieuwe Aborigines.
 
Plunder en kolonizeer. Dood, verkracht en verplicht de lokale bevolking tot slavernij. Verjaag hen, huw met hun vrouwen, neem het land. Iedereen heeft het ooit op zijn minst eens gedaan in hun verleden. Vandaag de dag denkt de moderne mens dat enkel buitenaardse wezens hiertoe in staat zijn…. Maar niet illegale vreemdelingen. Maar buitenaardse wezens is een metafoor voor culturele vreemdelingen en het geheel is een metafoor voor onderwerpen, waarover niet kan gepraat worden omdat iedereen te zenuwachtig is om het werkelijk te bespreken.
 
Maar al dat is te doen. Tenminste, het zou te doen zijn indien onze regeringen niet geleid werden door mensen die geloven dat wanneer wilden onze grenzen overrompelen dit een excellente progressieve manier is om de ouderwetse natie staat af te breken en de inheemse bevolking het genot te leren kennen van een socialistische multiculturele tirannie. Hoewel, het probleem is de godsdienst.
 
Mo moest zijn volk de geneugten van de overval niet leren kennen, dat kenden ze al lang voor hem, wat hij echter deed was die overval vorm te geven als een uitdrukking van religie.
 
Voor Mohammed verscheen beschouweden bandieten zichzelf als bandieten, ze waren daar niet beschaamd over maar ze verwachtten na hun dood geen tapijt van myrrhe, meren van balsem en een ononderbroken aanbod van maagden. Het waren verschrikkelijke mensen maar niet gevaarlijker dan gelijk welke andere bandiet. Mohammedaanse bandieten echter verenigden de strijdergeest met een religieuze missie om zich zo het land van de heiden toe te eigenen en ze verheven zichzelf tot Prinsen en Khalifs (vertegenwoodiger van god op aarde) in de naam van de Engel waar Mo, tussen de verkrachtingen van zijn veroveringen, gesprekken mee voerde.
 
Verbeeld je die groep verkrachters gesteund door een godsdienst. Verbeeld je de leiders van deze bandieten die oorlogsleiders en dan koningen worden. Verbeeld je dan hun prinsjes met een ingenieursdiploma, die leren om met vliegtuigen te vliegen en massavernietigingswapens te maken - en die geen mop zijn in het programma van een linkse komediant.
Beeld je een godsdienst in van massaverkrachters die steeds beter worden in het opblazen van dingen en het aanwerven van broeders en zusters die onder de invloed van hashish bereid zijn zichzelf op te blazen voor de balsem, myrrhe en het paradijs der maagden. Beeld je nu die mensen in met hun eigen land en geen plan behalve om hun massaverkrachters naar ons te sturen in de hoop dat er nog wat buit voor hen overblijft.
 
Dat is het echte probleem van het Moslim geweld.
 
Maryse Palemans
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden kandideren : Nancy Six - Ieper

 

Ieper is een van de oudste steden van Vlaanderen die kan bogen op een rijk verleden. De stad kreeg haar stadsrechten in 1170 door Filips van den Elzas. Lakenstof uit Ieper vond men tot in het verre Sint Petersburg en samen met Brugge en Gent vomde Ieper het trio van de belangrijkste Vlaamse steden in de Middeleeuwen.

Meer dan tragisch was het lot van de stad tijdens de Groote Oorlog.  De Duitse bezetters wilden per se Ieper veroveren en probeerden dat tot viermaal toe in 1914, 1915, 1917 en 1918 en elk offensief werd afgeslagen. De arme stad was totaal verwoest, de Ieperlingen waren gevlucht en meer dan 500.000 militairen verloren het leven in dit deel van de Westhoek door de waanzin van de oorlog.

Vandaag is Ieper een keurig heropgebouwde stad dankzij de Wiedergutmachungsvergoedingen waartoe Duitsland veroordeeld werd. In de omgeving bevinden zich 170 militaire begraafplaatsen en de naam Ieper is (helaas) internationaal verbonden met deze van andere steden en gebieden die het slachtoffer waren van afschuwelijke veldslagen.

 

 

Ieper telt 35.000 inwoners en wordt bestuurd door een homogeen CD&V-Nv-A college dat 19 van de 31 zetels in de gemeenteraad bezet. De oppositie bestaat uit 5 socialisten, 4 Vlaams Belangers, 2 Open VLD-ers en een afgescheurde (een liberale lezer heeft er ons op gewezen dat wij de omschrijving "liberalen" beter niet gebruiken voor Open-VLD-ers, waar wij graag op ingaan).

Wij spraken met de energieke en omni-presente lijstaanvoerster Nancy Six.

 - Nancy, bij veel van je collega's uit andere delen van het land, blijkt dat zowat iedereen  als speerpunt in het VB-programma veiligheid en Vlaamse identiteit vooropzet. Wij verbazen ons daarover omdat we makkelijk de indruk hebben dat het, zeker in de prachtige Westhoek, alom peis en vree is.

Dat lijkt wellicht zo maar de harde realiteiten van de grootsteden dringen ook hier binnen, maak je daar geen illusies over. Precies om te voorkomen dat ook de verloedering zich hier definitief vestigt, is een streng veiligheidsbeleid een absolute prioriteit. Méér politiepatrouilles op straat zowel overdag als ’s nachts. Terugkeer van een politiekantoor in het stadscentrum en een  kantoor voor de wijkagent in de dorpshuizen. En uitbouwen van de BIN’s (buurtinformatienetwerken) in alle deelgemeenten.

Hetzelfde geldt voor onze Vlaamse identiteit. Wij willen een echte en door-en-door Vlaamse stad blijven. Dus méér respect voor onze  taal en cultuur door ondermeer de zelfstandigen te stimuleren om hun zaak een Nederlandstalige naam te geven.

- Jij bent gemeenteraadslid maar ook OCMW-raadslid, een functie die minder in de kijker staat  maar je dringt dieper door in de noden van de maatschappij. Vertel eens.

Armoede bestaat ook bij  onze eigen Ieperse bevolking en die noden zijn er en … in pijlsnel toenemende mate zelfs. Voor Vlaams Belang  komen onze mensen op de eerste plaats. En de mensen moeten niet beschroomd zijn de stap naar het OCMW te zetten als dit nodig is. Solidariteit is geen vals begrip bij echte Vlaams-nationalisten.  Wel integendeel.

- Hoe is het gesteld met de aanwezigheid van vreemdelingen in Ieper ?

Ieper is (helaas) een inhaalbeweging aan het maken op gebied van aanwezigheid van vreemdelingen. In pakweg 5 jaar tijd is het straatbeeld al heel wat gewijzigd. Dit valt ook meer en meer op bij zij die ons vroeger zeiden dat het VB in Ieper niet moest afkomen met standpunten specifiek met betrekking op vreemdelingen enz. De oogjes beginnen nu pas open te gaan bij velen en spreken ons ook regelmatig daarover aan. Het is geen ver-van–mijn-bed-feit meer. Wij hopen dat die bewustwording zich zal laten blijken op 14 oktober. Wij streven ernaar om onze 4 zetels te kunnen behouden om zodoende ook onze enige zetel in het OCMW te kunnen houden.

En hoe is de verhouding met de collega' van de Nv-A ?

De N-VA is de kartelpartner van de CD&V en weegt totaal niet door in het beleid en besluitvorming. Wij stellen graag de N-VA op de proef aan de hand van interpellaties en kijken vervolgens naar hun stemgedrag. Voorstellen waarvan je zou verwachten dat de N-VA ons zou steunen, worden gewoonweg tegengestemd. Bv. Ik stelde eens voor om de foto’s van de stelende eksters van Laken (lees den Albeir en zijn madam) te laten wegnemen. De Nv-A stemde tegen. Wij zijn het die bv. moeten reageren op tweetalige uitnodigingen, wegomleggingen, enz. De Nv-A zit in de meerderheid en zwijgt en knikt als een tam schoothondje.

Los daarvan is er wel goed contact met enkele Nv-A’ers, al weet ik dat ze ons als de “extremisten” aanschouwen. Tjah…alsof wij daar wakker van liggen… Zolang het kartel blijft bestaan is er van echte samenwerking geen sprake.

- Hoe ziet jullie kandidatenlijst er uit ?

Op 14 oktober trekken wij met een sterke (maar onvolledige) lijst naar de kiezer. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 48.5jaar. Wij hebben een vrouwelijk overwicht op onze lijst, het is er maar eentje, maar ik vind het een mooi symbool. Bij ons  bovendien staan geen BV’s op de lijst maar wel allemaal GI’s (Gewone Ieperlingen) : jong en minder jong,  arbeiders, bedienden, zelfstandige, huisvrouwen, gepensioneerden, kandidaten komen zowel uit Ieper-centrum als uit de deelgemeenten,  er staan enkele vaste waarden op en zij die voor het eerst (en hopelijk niet voor het laatst) opkomen zijn voor ons geen onbekenden want ze werken al lang mee in de militantenploeg of zijn al meerdere jaren lid. Er zit dus als het ware geen enkel wit konijn tussen, maar wel één hechte groep gelijkgezinden.

- Hoe is de verhouding met jullie burgemeester ?

Als mens en buiten de raadzaal is hij voor mij ok en staat hij open voor een losse babbel. . Als politicus is en blijft hij een politieke tegenstrever. Tijdens de raadzittingen blijft het duivelse cordon ons parten spelen maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat wij door onze constructieve houding wel ernstig genomen worden. Als het goed is of als we gelijk hebben, dan zegt hij het ook.  Hij leidt nogal autoritair de zittingen en zit niet verlegen voor een norse blik, krasse uitspraak of een steek onder water. In elk geval ben ik blij dat hij eindelijk de fakkel zal doorgeven en de toekomst zal moeten uitmaken of dat voor ons al dan niet een verbetering zal zijn.

- Nancy, wil je nog even je hart luchten, iets vertellen aan onze Angeltjeslezers of aan de Ieperse bevolking, waar wij het niet over gehad hebben ?

Ik hoop van ganser harte dat de Ieperse Vlaams nationalisten en Vlaamsgezinden ons hun vertrouwen geven, want wij zijn de enige, onafhankelijke Vlaams-nationale partij. Wij zijn niet het schoothondje van de tjeven…. Wij willen ook meer aandacht voor de wijken en deelgemeenten want Ieper is méér dan het toeristisch centrum alleen. Ik maak geen verkiezingsbeloftes maar het enige wat ik kan beloven dat is dat ik, samen met mijn ganse ploeg, mijn uiterste best zal doen ten dienste en ten bate van ons eigen volk. Wij willen een Stadsbestuur dat eindelijk de deuren opengooit en kiest voor een open inspraakgericht bestuur. Geen achterkamerpolitiek en vriendjesdiensten maar een moderne ombudsdienst.

- Dank je, Nancy, wij kennen je als  een standvastige , sociale en overtuigde Vlaams-nationaliste en een gewaardeerd mandataris.  Alle succes toegewenst voor jou en je ploeg.

Ray

PST : Ieper is meer dan de kernstad die we allen kennen. Hier de lijst van de deelgemeenten : Brielen, Dikkebus, Sint-Jan, Hollebeke, Voormezele, Zillebeke, Boezinge, Zuidschote, Elverdinge en Vlamertinge. 

 


07-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB verkiezingscongres in Antwerpen 7.10.12

 

Anke wordt meer en meer het VB-gezicht van de Vlaamse Vrije Vrouw die zich afzet tegen de islam.

In een afgeladen (en snikhete) Zuiderkroon hield Vlaams Belang zijn verkiezings-slotcongres voor een duizendtal enthousiaste militanten, mandatarissen en kandidaat-mandatarissen. Ook al zijn de peilingen niet schitterend, deze partij is heel wat onderduimse tegenwerking gewend en de aanhang is erop getraind hieraan voorbij te gaan. Het is een kwestie van overtuigng, moed en geloof in de eigen doelstellingen. Een partij kan niet altijd winnen en als het even wat minder gaat, is dat een loutering.

Anke opende de reeks van sprekers en zij groeit helemaal in haar rol als de voortrekster van de Vlaamse vrije vrouwen die niet op haar kop laten zitten en zeker niet door de politiek-correcte zwakkelingen die de islam in onze maatschappij introduceren om beetje bij beetje onze Westerse beschaving te laten ondergraven. Anke bezit de gave van het woord en de moed van haar overtuiging.

Vijf jonge lijstaanvoerders, leden van de Vlaams Belang Jongeren legden uit aan de aanwezigen hoe zich de situatie in hun respectieve gemeentes voordoet : Maarten Seynave van Kortrijk, Dimitri Hoegaerts van Brasschaat, de enige vrouw uit de groep, Angie BOsmans van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, die tussen haakjes pleitte voor zefbestuur van haar district en Andy Bonnyns van Diest. De moderator van dienst was VBJ-voorzitter Tom van Grieken, (die we zelf ook graag aan het woord hadden gehoord over het groen-communistisch beleid van Ingriet Pira in Mortsel).  Het was alleszins goed deze jongelieden bezig te horen : de hoop van velen in Vlaanderen is op hen gericht.

Moet het gezegd dat Filip Dewinter, zoals steeds de show stal ?  Wij volgen zijn campagne in Antwerpen van vrij dicht en we vragen ons soms af waar hij de energie blijft halen. Ook nu, voor een volle zaal eigen volk is Filip niet te stuiten : recht voor zijn raap, geestig, gedocumenteerd en nooit geneigd een millimeter achteruit te gaan. Het kon niet ontbreken en heel de zaal verwachtte het ook : de vragen voor Bart de Wever, die gedurende jaren meeloopt aan het handje van de socialisten en enkel op het allerlaatste minuutje begint te twijfelen of deze stad inderdaad van iedereen is. Wat is dat voor een houding ?   En wat doet een weggelopen carrière-socialist die niet aan zijn trekken komt bij de sp-a,  Youssef Slassi, die pleitte tegen het hoofddoekenverbod, die wil dat de werkgevers quota opgelegd krijgen om allochtonen in dienst te nemen, als hekkensluiter op de N-vA lijst ?  Waarom voeren Turkse Nv-A kandidaten campagne in hun moedertaal bij een partij die zich Vlaams-nationaal noemt ? Dewinter kwam hier weer eens naar voren als de eloquente politicus wiens waarheden mokerhard aankomen.

Het slotwoord was voor voorzitter Bruno Valkeniers, die de algemene kachtllijnen van de partij normaals op een rijtje zette : Veiligheid en Vlaamse identiteit. Door de masssale immigratie zijn heel wat Vlamingen immers vreemdelingen geworden in hun eigen buurt, vaak met een gevoel van onveiligheid en wie dat ervaart is niet langer in staat een gelukkig leven te leiden.  De toespraak van Bruno werd herhaaldelijk onderbroken door luide toejuichingen.

Nog een persoonlijke overweging : waarom mochten wij Gerolf Annemans niet horen ? Hij is de lijstaanvoerder in het district Antwerpen (200.000 inwoners)  en toevallig heeft de heer Annemans wel wat te vertellen dat zijn partijgenoten graag van hem horen. Alleszins liever dan de voorspelbare grapjes van een stand-up comedian.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons vrolijk zondagmorgen concert : André Rieu in Maastricht

 

 

 

Na een ganse week van vaak onaangename nieuwsfeiten, hele en halve leugens die wij onverdroten proberen recht te zetten, is het nu tijd voor een dosis gezonde ontspanning met het ongesubsidieerde orkest van André Rieu en zijn groep medewerkers.  Dit populaire orkest treedt overal ter wereld op en wordt alom met open armen en enthousiasme begroet. Er is nog heel wat buiten de politiek. Al goed ook.

Een groots, vrolijk zeer professioneel muziekgebeuren en zonder schroom voor de eigen volksaard. André Rieu treedt op in Vorst op 27 en 28 november en in het Antwerpse Sportpaleis op 29 november 2012. Verder op 5,6 en 7 juli 2013 in Maastricht. Meer info :

http://www.ticketsnederland.nl/Andre-Rieu-kaarten-5-6-en-7-juli-2013-Vrijthof-Maastricht-p-16532.html?gclid=CO-ovtus7bICFRPLtAodyn8A6A


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack-abonnees eisen geld terug

 

De twee populaire boegbeelden van Knack , Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere, willen opstappen omdat ze het niet eens zijn met de komst van de nieuwe hoofdredacteur, Jörgen Oosterwaal. Van Cauwelaert en Meulenaere schreven de twee populairste rubrieken in het weekblad. Zonder hun ‘Woord vooraf’ en ‘Bladspiegel’ blijkt Knack voor velen te mager uit te vallen, want veel abonnees eisen hun geld terug.

Maar dat laatste blijkt niet voor iedereen even gemakkelijk. Zelfstandigen wier abonnement fgefactureerd wordt, krijgen hun geld terug. Particulieren die betalen met een domiciliëring niet.

Enkele misnoegde lezers richtten daarom de Facebookpagina ‘Wij willen ons Knack -geld terug’ op. Iedereen gelijk voor de wet, redeneren ze. ‘Ook wij particulieren moeten ons abonnementsgeld terugkrijgen. Knack speelt twee legendarische journalisten kwijt en verliest bijgevolg massaal veel abonnees. Zelfstandigen krijgen daarbij hun centjes terug, maar particulieren kunnen er naar fluiten. Pure discriminatie.’

http://www.facebook.com/ray.vanangeltjes?ref=tn_tnmn#!/pages/Wij-willen-ons-Knack-geld-terug/400491123357171?fref=ts


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden dolfijnen

 

 

 

Soms verzamelen er duizenden dolfijnen en dan dartelen zij pijlsnel met mekaar naar een bepaalde plek. De zeevaarder die geluk heeft en het nodige cameramaterieel bezit, maakt dan ongelooflijke beelden, zelfs uit de mast zoals in deze video. Heeft iemand een verklaring voor dit fenomeen, dat men in het Engels een  stampede noemt  en in ons mooie Nederlands, een op hol geslagen school dolfijnen. Paul Jambers, wat drijft hen, waar trekken zij heen, wat doen zij als ze gearriveerd zijn, wie begint er mee ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Midden-Oosten conflict in Schaarbeek : moslims tegen zionisten

 

Kandidaten van Egalité en van de Lijst van de burgemeester in Schaarbeek beschuldigen de PS ervan een zionistische kandidaat op de lijst te hebben staan. "Wie PS stemt, stemt zionistisch," zegt Nordine Saïdi van Egalité. 

Yves Goldstein, de nummer twee van de PS in Schaarbeek en getipt als burgemeester als Laurette Onkelinx (PS) de verkiezingen wint, is binnen de Marokkaanse gemeenschap in Schaarbeek mikpunt van kritiek omwille van zijn joodse achtergrond.

Nordine Saïdi van de klein-linkse partij Egalité beschuldigt Goldstein ervan de kaart te trekken van Israël. "Welke andere kandidaat van de PS ziet het zitten om naast een voormalig lid geafficheerd te hangen van de CCOJB, de organisatie van joodse verenigingen die het voortbestaan van de staat Israël met alle middelen wil verdedigen," zo staat te lezen op zijn facebookpagina. "Wie PS stemt, stemt voor het zionisme", voegt hij daar aan toe.

Ook op de lijst van burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) maakt een kandidaat van Marokkaanse origine opmerkingen over de joodse achtergrond van Goldstein. "Actieve zionist zijn en kandidaat voor de PS in Schaarbeek is blijkbaar geen enkel probleem. Verduiveld: ik had een kandidaat van Hamas moeten suggereren op de burgemeesterslijst," tweette Adnan Bel Khatir, 26ste op de lijst van burgemeester Clerfayt.

Goldstein is verontwaardigd over de politieke aanvallen. "Ik verdedig inderdaad het voortbestaan van Israël, maar ben net zo goed voor de oprichting van een Palestijnse staat. Dat levert mij trouwens vijandige reacties op binnen de joodse gemeenschap," zegt hij aan La Capitale.

Ook Philippe Moureaux, de kalief van Sint-Jansmolenbeek, is boos: "De aanvallen tegen Goldstein zijn laag en getuigen van geen enkel respect voor de diversiteit," zo laat hij via Twitter weten.

Bron : http://www.brusselnieuws.be/artikel/allochtone-kandidaten-beschuldigen-ps-van-zionisme




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!