Angeltjes
29-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venezuela wil ook atoomkracht

 

Zondag verklaarde Hugo Chavez, president van Venezuela, dat Rusland hulp zal bieden bij de ontwikkeling van nucleaire energie, een bevestiging van de Amerikaanse vrees dat er een nauwe samenwerking in opbouw is tussen Caracas en Moskou.

Chavez bevestigde dat Poetin hem een aanbod heeft gedaan "voor de ontwikkeling van atoomenergie met vreedzame bedoelingen". Dit zou vorige week gebeurd zijn in Novo-Ogaryovo en het kadert in een nadrukkelijke campagne die Poetin vooal voert in ontwikkelingslanden om gebruik te maken van de Russische expertise terzake.

Tijdens Chavez' bezoek aan Rusland, was een Russisch zee-eskader op weg naar de Caribische wateren voor gezamenlijke oefeningen met de Venezolaanse vloot. Dit terwijl de VS oorlogsschepen richting Georgia zonden. De gezamenlijke oefening met de Russiche vloot zou de grootste zijn sedert het einde van de Koude Oorlog in de Westerse invloedssfeer.

Sedert 2005 heeft Venezuela besloten om voor circa 4,5 miljard US dollars wapens te kopen van Rusland waaronder gevechtsvliegtuigen, helicopters en 100.000 Kalashnikovs.  De Russische president, Medvedev (de man die stapt als een electrisch gedreven Playmobil) heeft Chavez een lening voorgesteld om andere leuke wapentuigen aan te schaffen. "Er is genoeg en we helpen u graag" sprak Playmobil tegen de Venezolaanse Winnetou.

Chavez heeft contacten met Iran om onderzoek op atoomgebied te bundelen. In Iran kennen ze het klappen van de zweep, in Venezuela ook, maar daar is het letterlijk.

De wereld is altijd een gekkenhuis geweest. Nu weten we het alleen vlugger en wordt de broosheid en doorzichtigheid van bedoelingen en allianties vlugger blootgelegd. De gekken aan het hoofd van hun landen die dit allemaal in mekaar steken, zijn mensen net als u en ik en vooral niet veel slimmer of met verheven inzichten.

 

 

SAVAT, Hoofdredacteur a.i.

 http://www.foxnews.com/story/0,2933,429441,00.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discrete gesprekken nieuwe coalitie Antwerpen !

 

Het is al geruime tijd dat er een haar in de boter zit in de Antwerpse coalitie. De uitermate toegewijde en door de bevolking op handen gedragen burgemeester, bouwmeester, concertmeester en drilmeester, de excellente Patrick Janssens, ondervindt tegenwerking en zelfs opstandige neigingen  bij de liberale schepen voor Epo en andere roesmiddelen maar ook bij Het Sprekend Kostuum van de staatskatholieke en belgische partij.

"Het is niet dat ze niet meer luisteren en stipt uitvoeren , wat ik eis" verklaart een teneergeslagen en ontgoochelde Janssens "maar ze trekken soms een bevel in twijfel, ze aarzelen, ze tuiten de lippen en mijn geheime dienst heeft me laten weten, dat Het Sprekend Kostuum uitnodigend stond te glimlachen tegen een vrouwelijk raadslid van het Belang".

Dit gaat inderdaad heel ver en daarom is de beste burgemeester ooit discreet op zoek naar een nieuwe partner.  Tijdens het voorbije weekend botste onze fotograaf "toevallig" op dit duo ergens in nachtelijk Antwerpen.  Moeten we meer zeggen ?

 

 

Savat, Hoofdredateur a.i. &

Juffrouw Ellen, junior redactrice


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piraterij laat economie heropleven + Aanpassing 12 uur

 

 

Buitenlandse oorlogsschepen hebben bij Somalië een door piraten gekaapt schip uit Oekraïne omsingeld. Dat hebben Somalische functionarissen en getuigen zojuist gemeld. Het Oekraïense schip Faina heeft enkele tientallen tanks en munitie aan boord, die voor het Keniaanse leger bestemd zijn. Het schip werd eind vorige week gekaapt.

 

De Somalische piraten eisen 35 miljoen dollar (24 miljoen euro) losgeld voor het schip met zijn 21 opvarenden. Regeringsfunctionarissen in Somalië zeiden gisteren dat de Faina onderweg was naar de Somalische kustplaats Harardhere in een gebied dat in handen is van radicale moslims.

@ Spitsnieuws

Het fijne land Oekraïne dat zo graag bij de EU en de Nato in de subsidiepot wil graaien, levert wapens aan het andere prachtland Kenya, waar de democratische spelregels bepalen dat de partij met de meeste doden, de verkiezingen verloren heeft.  De Somalische economie, de derde partij in dit conflict, is in opmars sedert de sector piraterij volop de steun geniet van het regime.  En zo is er voor elk wat wils in deze prachtweireld : hij is dan ook van iedereen.

***

Aanpasing 12 uur

Het is een minder bekend gegeven, de voortdurende piraterijen in sommige streken van de wereld. Hierna een copie van recente zeecriminaliteiten en een bruggetje naar een webstek die daarover rapporteert.

19.09.2008: 2145 LT: Posn: 10:16.3N - 064:34.3W, 2 nm north of Guanta port, Venezuela.
Five robbers boarded a general cargo ship at anchor. They broke into the forecastle store and stole ship's stores and property. Alarm raised and crew mustered. Robbers escaped with stole items. Duty crew directed search light at the robber's boat, saw the name of the boat and informed port control. Coast guard came on board the vessel to take statements and later searched for the boat. Two hours later, the boat was found with the stolen items. Master went to police station to give statement and now waiting for court hearing in few months to receive the stolen items.

21.09.2008: 0310 UTC: Posn: 02:30.0N - 051:59.5E, 250 nm off Somali coast, Somalia.
Four pirates in three speedboats boarded a bulk carrier underway. They took hostage 19 crewmembers and hijacked the ship. Owners are unable to contact the ship.

20.09.2008: 0030 LT: Posn: 06:41.1S - 039:26.2E, Dar es Salaam anchorage, Tanzania.
16 pirates, in a 15-meter long boat, armed with knives boarded a container ship awaiting pilot. The pirates gained access to the ship via the forecastle deck. They took hostage three duty crew and tied them up. The pirates broke into three containers and stole cargo. D/O sent another crew to check the status of the three duty crewmembers who were not responding. The crew noticed the pirates and informed D/O who raised the alarm. All crew mustered and searched the forecastle. Pirates jumped overboard and escaped with crew personal belongings, ship's stores and property.

20.09.2008: 1700 UTC: Posn: 02:37N - 051:25E, 250 nm Off Somali coast, Somalia.
Three pirates armed with machine guns and RPG in a white coloured fast boat chased and fired upon a tanker underway. Master increased speed, took evasive manoeuvres, sent distress message, raised alarm, crew mustered and activated fire hoses. Pirates aborted the attempted boarding after 30 minutes.

18.09.2008: 0250 UTC: Posn: 02:22.22N - 050:55.26E, 250 nm off Mogadishu, Somalia.
Five armed pirates in a speedboat attacked a bulk carrier underway. They took hostage 25 crewmembers and hijacked the ship.

18.09.2008: 0618 UTC: Posn: 14:13.0N - 049:59.0E, Gulf of Aden.
About eight pirates armed with guns boarded a bulk carrier drifting for engine problems. Pirates took hostage 25crewmembers and hijacked the ship.

 

http://www.icc-ccs.org/prc/piracyreport.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die tjeven toch ...

 

Uit de Libre Belgique plukken wij enkele aparte beschouwingen bij het CD&V-congres.

Kris Peeters zegt "te hopen dat zijn francofone gesprekspartners met een positieve ingesteldheid  zullen verschijnen op 8 oktober.  We willen "werken" op twee niveaux. Eerst een reeks gedeeltelijke akkoorden sluiten. Dan op de lange termijn, zonder einddatum, een diepgaande staatshervorming. Milquet en Di Rupo hebben mij verzekerd dat ze eveneens op die golflengte zitten." Wat BHV betreft : "Ik heb gepraat met de voorzitters van de Franstalige partijen en ze hebben mij beloofd dat er geen gelijktijdige gesprekken zullen gevoerd worden over de splitsing BHV".

"De Vlaamse onderhandelaars moeten van bij het begin der gesprekken aan de Franstaligen voorstellen een "vertrouwenspact" te sluiten. "Het is uitgesloten de inhoud van de onderhandelingen de volgende dag in de kranten te lezen. Als dat gebeurt, stoppen we met praten. Het stille vertrouwen is een absolute voorwaarde voor het welslagen. Het is ook een middel om enige onderhandelingsruimteruimte te bieden" Dit zegt een van de toekomstige Vlaamse gesprekspartners.

Buiten de officiële gesprekskanalen fluisteren de CD&V verantwoordelijken, dat het gaat om een dialoog van de ultieme kans.  De Franstaligen moeten begrijpen hoe belangrijk het is te spreken met de CD&V, de VLD en de SP.a.  Als wij de verkiezingen verliezen, is het afgelopen ! Jullie zullen dan een totale andere afvaardiging voor je hebben met oncontroleerbare partijen zoals Dedecker, N-VA of het Belang. Dit is werkelijk de laatste kans voor een redelijke onderhandeling."

***

Die tjeven toch.  

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/448866/pourquoi-maingain-est-il-encore-la.html

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minister in de jail, de commissaris in de fictiereeks Flikken : belgie !

 

Bij de aanvang van de politieke carrière van de liberaal Patrick Dewael, maakte die man, zonder dat we daar willen in overdrijven, een behoorlijke en degelijke indruk.

Verkozen in het Vlaams parlement in 1985  werd hij onmiddellijk tot minister aangesteld en hij heeft zich zes maanden afgezonderd (voor zover dat kan) om zijn materie, cultuur, onder de knie te krijgen. Uit het boekje, "De warme hand van de minister" dat hij er heeft laten over schrijven, want dat doen ze natuurlijk nooit zelf die kerels, komt alleszins het beeld naar voren van een verstandig man.

Inmiddels is deze afstammeling van de liberale familie Vanderpoorten, die met o.m. Luc Coene (Nationale Bank van belgië), Sas van Rouveroy (eeuwige eerste-schepen van Gent) behoorde tot de Verhofstadt-clan die de PVV omvormde tot VLD, een karikatuur van zichzelf geworden. Verwend door de macht, het aanzien, de ongenaakbaarheid van de functie en de hofhouding verliezen dergelijke mensen elke vorm van relativiteit in verband met zichzelf. 

Zij vereenzelvigen de machtsfunctie met de eigen persoon, worden hierin gesteund door een inhalige bende parasieten en wat eens begon als de vervulling van een jeugd-ideaal, verwordt tot een ontluisterende vereenzelviging met het regime.

In zijn waandrift schroomt Dewael er zich niet voor een privé  party te geven in een afgedankte gevangenis van Tongeren.  Dit gebeuren getuigt van een opvallende wansmaak.  Zeker in een land dat kampt met overbevolkte gevangenissen en een acuut cellentekort.   De man is zo zelfingenomen en verblind dat hij niet in staat is  dergelijke overwegingen te maken.

De voorbije week konden we het pijnlijke drama meemaken van de Biza-minister die zich tégen een onmiskenbare Vlaamse parlementaire meerderheid in vastklampte aan zijn zetel.   En tégen de openbare opinie, zoals blijkt uit de menigvuldige bevragingen in de media. Het was een beschamende en vernederende vertoning. 

De decadente minister van binnenlandse zaken hield enkele dagen later een fuif in de gevangenis waar hij eigenlijk zelf permanent zou moeten verblijven wegens wanbeheer.  

Zijn tegenspeler,  de grote baas van de politie vertoonde zich in Gent in volle ornaat op de Flikkendag .  De Flikkendag is een initiatief van de Regimezender ter ere van de succesvolle televisiereeks met die naam.  De partijpolitiek benoemde commissaris Koekelberg, die door het korps niet serieus genomen wordt, verklaarde, dat hij vereerd was uitgenodigd te zijn op de viering van deze fictiereeks.

Savat

Op deze tekst rusten gaan auteursrechten.  Hij mag vertaald en verspreid worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste nieuws van maandag 29.09.08 - Fortis, net iets anders

 

Overheden pompen 11,2 miljard euro in Fortis

De Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos, premier Yves Leterme, minister van Financiën Didier Reynders en Fortis-CEO Filip Dierckx - Foto LVA
Het blad van Filip Dierckx - Foto Lieven Van Assche
BNP Paribas bood 1,6 euro per aandeel Fortis
 

De regeringen van België, Nederland en Luxemburg nationaliseren Fortis gedeeltelijk. In totaal injecteren de overheden van de Benelux 11,2 miljard euro in de bank-verzekeraar. Dat zegt de regering op een persconferentie.

(tijd) - De Belgische regering pompt 4,7 miljard euro in Fortis Bank België, Luxemburg pompt 2,5 miljard euro in Fortis Bank Luxemburg en Nederland pompt 4 miljard euro in Fortis Bank Nederland. Elke partij neem een belang van 49 procent in de Fortis Bank van zijn land. Over het lot van ABN AMRO is geen akkoord. Het zal in de komende weken worden verkocht. Het Nederlandse ING zou daarvoor de grootste kandidaat zijn.

Voor de verzekeringsafdeling van Fortis verandert er niets, net als voor de beursgenoteerde onderneming Fortis. De ingreep van de overheden richt zich dus enkel op de spaarders.

Kladversie

Eerder lekten al details van het reddingsplan van Fortis uit, nadat fotografen beelden konden schieten van een nota die Fortis-topman Filip Dierckx in de hand had en die werd gefotografeerd toen hij binnenging op de Wetstraat 16. Op het blad staat ook de volgende melding in het Engels: 'Structured credit portofolio written down by xxx billion'.

Bekijk hier de tekst op het blad

Mogelijk komt Fortis deze nacht nog met een persbericht. De raad van bestuur van Fortis is momenteel bijeen. Premier Leterme verklaarde op de persconferentie dat voorzitter Maurice Lippens opstapt. Wie hem vervangt, is nog niet bekend.

Stroeve onderhandelingen

Zondag praatte de Fortis-top nog met ING en BNP Paribas. Van hen zou de Franse groep de beste kaarten hebben. ING had vooral interesse voor de activiteiten van ABN AMRO in Nederland - al zou dat mogelijk op mededingingsproblemen stoten. BNP Paribas mikte op de Belgische en de resterende activiteiten. Maar de onderhandelinen verliepen stroef. En de prijs die werd voorgesteld zou voor de bank-verzekeraar en de overheid te laag geligd hebben. 'Alle lasten en risico's op de overheid afwentelen kan niet', zei een bron.

BNP Paribas zou 1,6 euro per aandeel Fortis geboden hebben.

Naarmate het uur zondag vorderde, werd het scenario van een - tijdelijke - nationalisering van Fortis of van één van zijn onderdelen steeds meer plausibel. Mogelijk is dit een tussenstap voor een verdere verkoop (van onderdelen) van de bank-verzekeraar. 'Een nationalisering zou alvast niet voor de lange termijn zijn', aldus een waarnemer.

FPIM

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de holdingmaatschappij van de federale staat, is van bij den beginne betrokken bij de gesprekken met overnamekandidaten, toezichthouders, centrale bankiers, enz. Ze speelt bij een nationalisering een centrale rol.

Een nationalisering is een ongewone en zeer ingrijpende operatie, maar ze kan de spaarders van de bankverzekeraar wel geruststellen dat hun spaargeld in veiligheid is. 

Trichet

Er werd zondag druk overleg gepleegd rond het dossier. Filip Dierckx, de nieuwe CEO van Fortis, kwam rond halfacht aangekomen op de Wetstraat 16. Daarvoor was ook ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet aanwezig. Guy Quaden, de gouverneur van de Nationale Bank, zijn Nederlandse evenkni Nout Wellink en Wouter Bos, de Nederlandse minister van Financiën, tekenden ook present.

Er is zondag ook overleg geweest met Neelie Kroes, de Europese commissaris voor Mededinging. Didier Reynders liet zondagmiddag verstaan dat ook de Franse regering - als voorzitter van de Europese Unie - betrokken werd.


00:05 - 29/09/2008 Copyright © De Tijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vlinderpaleis der Gerechtigheid

 

 

Het nieuwe gerechtsgebouw van Antwerpen is het duurste van het land op vlak van onderhoudskosten. Op een vraag van senatrice Martine Taelman (Open Vld) antwoordde minister van Justitie Jo Vandeurzen dat de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie in de eerste zes maanden van dit jaar 673.708,53 euro betaalde voor het onderhoud van het justitiepaleis te Antwerpen.

De hoge kosten zijn een gevolg van enkele nieuwe onderhoudscontracten die werden gesloten en door de hoge energiefactuur, als gevolg van de stijgende energieprijzen, aldus minister Vandeurzen.

Opvallend is dat de elektriciteitsfactuur van Antwerpen een pak hoger ligt dan dat van Brussel of Gent. Onder meer daardoor liggen de onderhoudskosten van de gerechtsgebouwen van Gent en Brussel respectievelijk 100.000 en 160.000 euro lager.

In 2007 lagen de onderhoudskosten van het Antwerpse gerechtsgebouw nochtans lager dan die van het Brusselse justitiepaleis.

@ Gazet van Antwerpen

 

 

Laten we nog even de geheugens opfrissen, jongens en meisjes op deze maandagmorgen, een korte test. Jullie weten dat de wijze regering van Premier Guynokkio het pand onmiddellijk verkocht toen het opgeleverd was, om de begroting 2005 in evenwicht te houden en het vervolgens onmiddellijk in huur nam, om de volgende generaties ook enige pret te bezorgen.

1 - Hoeveel bedroeg de kostprijs van het mooie/lelijke Vlinderpaleis in de stad van Allah ?

2 - Hoeveel bedraagt de jaarlijkse huurprijs die verstandig Vadertje staat betaalt aan Cofinimmo ? En hoelang loopt het huurcontract ?

3 - Wanneer zal vadertje staat het gebouw terug kunnen kopen en hoeveel zal er alsdan op tafel gelegd worden ?

Om het u makkelijk te maken vermelden we nog dat het Vlinderpaleis een van de dure prestigeprojecten is in Antwerpen om de "verzuring" tegen te gaan (zeg maar te vermijden dat deze stad in handen zou vallen van Vlaams Belang).

En hier zijn we met de antwoordjes :

1 - 250 miljoen euri, het dubbele van de aanbesteding.

2 - 12,7 miljoen euri jaarlijks gedurende 36 jaar

3 - Na 36 jaar is 457 miljoen euri betaald aan huur en kan de huurder het pand overnemen met nog eens extra 100 miljoen euri af te dokken.

Savat 

http://www.buildingsagency.be/realisatieberichten_nl.cfm?key=3


28-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doei, graaf Lipmans !

 

Deze fijne figuur, graaf Lipmans heeft het eigen graf gedolven en kan verdwijnen naar exotische oorden.  Hij is zelf een stuk van zijn kapitaal verloren maar bezit alleszins nog genoeg om de rest van zijn dagen in weelde door te brengen.  Hij heeft gelogen en bedrogen en vele mensen geld laten verliezen door zijn onstuitbare machtshonger.  ABN-AMRO moest de hoofdtrofee op zijn adellijke kop worden, de ultieme belgische revanche voor de overnamepogingen van de Generale Bankmaatschappij door diezelfde ABN-AMRO en Lipmans smeet er 24 miljard euri voor op tafel. Nog geen jaar later kan ING zijn vroegere concurrent terugkopen voor 10 miljard euri ...  De "belgen" hebben het goed gedaan en internationaal veroveren zij de trofee van de onnozelaars van de planeet.  Voor ons niet gelaten, wij weten dat al langer.

De onzichtbare Dernier van dit land, Nonkel Kruk, zou 5 miljard van onze centen veil hebben voor een deelname, samen met Luxemburg die zowat 2 miljard ter beschikking stelt, om Fortis overeind te houden.  Benieuwd hoe de internationale  beurzen maandag zullen reageren.  Hopelijk gunstig in het voordeel van de vele gewone lieden.  Graaf Lipmans kan zijn valiezen pakken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje Nieuwsuitzending bij 0000 en Pim die Tobback vastgrabbelt.

 

Het was weer een memorabele nieuwsuitzending op de 0000, vandaag zondag 28 september 2008 .  Eerst kwam de zoon van  de extreem-linkse en in 2000 overleden Kris Borms (remember ?)  de kijkers rechtstreeks vertellen hoe het er voorstaat met Fortis.  Hij zegde nét niet, zoals heel de glunderende SP-a partijtop dat deze débâcle de finale ineenstorting betekent van het kapitalisme en dat nu de Gouden Eeuw van Hugo Chavez aanbreekt. (Hieronder leest u het voortreffelijke artikel van onze medewerker en goede vriend  Pim, die Louis Tobbacks trieste kwakkelverhaal  dienaangaande ontmaskert).
 
Na de Fortistragedie kwam een grappig intermezzo over hoe we onze verwarming terug moeten inschakelen.  Op zich : een prima idee, want voor heel wat mensen is dit een moeilijke opgave, na deze warme zomer de ketel in gang trappen.   Daarvoor hebben we nu een Staatszender. 
De man die de uitleg verstrekte, was vermoedelijk een VRT-medewerker uit de onderhoudsdienst(en).  Eerst kwam echter de journalist- buikspreker van dienst, de immer  fijn uitgedoste Vim de Wilder die elk substantief  en werkwoord uitspreekt met een hoofdletter, de Kijkers Waarschuwen, dat zij Aandacht moeten Schenken.  Onder het voltrekken van allerlei  moeilijk te vatten grepen aan mechanische toestellen, verstrekte de installateur, ketelaanjager, CV-expert een toelichting die wij als volgt noteerden :   "D'installoasie eet ne giele tijd strawaloos en veul fikkelse haverste bommen gestoan.  Ge muut nie peinzen (en toen volgden er grepen aan àndere apparaten, die er gloednieuw uitzagen) as dat veur klievere duwers tot in den diepste ol gestampte bikselschalen compassie geven. Ge muut oan 't kleing dingske komen moar niet te fel anders schiet het in branne en hedde het wried warme". Toen vielen gelijktijdig het beeld en de klank weg, wat een aanzienlijke technische vooruitgang betekent, want meestal is het een van beide en blijft ofwel het beeld als een stomme film doorlopen of hoort u een wanhopige stem en ziet u een paniekerig kijkende nieuwslezer(es) die schouderophalend beweert "Er liep wat mis". Alsof we iets anders kunnen verwachten.
.
Er werd dan overgegaan tot de voorlezing van de verkiezingsuitslagen in Oostenrijk, alweer een moment van diepe treurnis en rouw op de redactie van onze 0000.
.
 
En nu Pim die Louis Tobback vastheeft : Hugo Tobback of Louis Chavez ?

Naast de 7de Dag is er ook een interview te bekijken op Kanaal Z met Louis Tobback. Waar blijft die toch altijd vandaan komen? Is de bloedarmoede in de SP.a dan zo groot? Uit dat interview onthoud ik de volgende zin. “De kredietcrisis bewijst het einde van het internationaal kapitalisme.”

 

Grote woorden, die in de 7de Dag door voorzitster Caroline Gennez nog eens hersenloos werden nagekakeld. Tobback voegde daar nog aan toe dat de zogenaamde kampioenen van de vrije markt, de Verenigde Staten, nu zelfs meer “nationaliseren” dan de marxist Hugo Chavez van Venezuela.

 

Ge moet maar durven. Of om het in hun eigen woorden te zeggen, dit is “intellectueel oneerlijk”, Tobback. Het is zelfs geen halve waarheid, maar een hele leugen. Een handigheidje allicht om het eigen gehavende blazoen wat op te poetsen en de goedgelovige burger een rad voor de ogen te draaien.

 

De nationaliseringen in Venezuela gaan niet over het ter hulp komen van noodlijdende ondernemingen, maar het over inlijven (stelen eigenlijk) van winstgevende bedrijfstakken (zoals de petroleumwinning). Hier werden de kosten gemaakt door privé-bedrijven en worden de winsten nu geïncasseerd door Chavez. Nationaliseringen en een centraal geleide economie zijn immers het basisprincipe van een marxistische systeem. Dit is net het omgekeerde van wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt. De bedoeling van het financieel plan, dat nu op tafel ligt, is er enkel om een verlichting te brengen op de grote druk van de individuele banken en vooral op het vernietigende onderlinge wantrouwen tussen de banken. Daarom wordt er een soort fonds opgericht dat de waardeloze rommel-hypotheken overneemt in een soort “bad bank”. Betaald door de belastingsbetaler. Dat is juist. Maar het gaat hier geenszins over een nationalisering, omdat dit slechts een tijdelijke maatregel is. De bedoeling is dit fonds na verloop van tijd terug op te heffen.

 

Dit recept is niet nieuw. In de jaren 30 werd net hetzelfde gedaan en met succes. Het fonds heette toen de Home Owners Loan Corporation en had tot doel noodlijdende banken en de gezinnen met betalingsmoeilijkheden te helpen via goedkope leningen en schuldherschikkingen.

 

MAAR, Tobback, deze “bad bank” heeft zichzelf opgeheven nadat haar taak succesvol was volbracht. En dit zelfs met een kleine winst!

 

Dat is nog heel wat anders dan de diefstallen, excuus de nationaliseringen, van Chavez.

.

 

Savat & Pim in duo-presentatie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse Teletekst 19.25 uur

 

.

113.1
Gaan we met zijn allen skiën, vrienden ?  Het komt terug in orde in het land A.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk : ach ... wat jammer toch, laten we er over zwijgen.

 

Voorlopige Resultaten
WENEN - De sociaaldemocratische SPÖ blijft ondanks zware verliezen de grootste partij in Oostenrijk. De uiterst rechtse BZÖ, de nieuwe partij van ex-FPÖ-leider Jörg Haider, en de rechtse FPÖ hebben veel stemmen gewonnen tijdens de verkiezingen.
Dat bleek zondag uit voorlopige uitslagen, aldus het Oostenrijkse persbureau APA. Volgens de Oostenrijkse televisie komt de SPÖ op ruim 28 procent van de stemmen, de conservatieve ÖVP op 25 procent, de FPÖ op ruim 17 procent en de BZÖ op bijna 12 procent. Dit is meer dan werd verwacht. De verwachting was dat deze radicale rechtse partijen samen zouden uitkomen op 25 procent.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derk Jan Eppink versus Savat

 

Derk-Jan Eppink in Knack :

"Als MacCain spreekt over economie is het niet erg overtuigend en klinkt het soms warrig."

*

***

*

Savat van Angeltjes :

 

"Maar Mc Cain kan wel goed oorlog voeren"

 

Juffrouw Ellen, junior redactrice


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actuele vragen over financiële toestand

 

In de Franstalige Libre Belgique on-line verschijnt vandaag een uitgebreid stuk over de vragen die de gewone spaarder/belegger/rekeninghouder zich stelt.

Wij plaatsen dit artikel in bijlage bij de reacties onvertaald, omdat we vandaag niet over de tijd beschikken voor een vertaling in het Nederlands.  Niet omdat we plots franskiljon zijn geworden en omdat we weten dat velen van onze lezers zich uit de slag trekken.

Mocht een of ander onduidelijk zijn, vermeld u het en u wordt ongetwijfeld voortgeholpen.  Wij vonden het onderwerp belangrijk genoeg om het stuk toch te brengen, zij het in de niet erg geliefde taal van de imperialisten.

De titels van de hoofdstukken :

- Moeten we bevreesd zijn ?

- Wat indien mijn bank failliet gaat ?

- Aandelen kopen ?

- Obligaties kopen ?

- Mijn verzekeraar gaat failliet ?

- Sparen-beleggen : risico - té veel risico

- Wat als ik Lehman Brothers bezit ?

- Fondsen met gewaarborgd kapitaal

Een vraag die niet beantwoord wordt voor het ogenblik : Wat als de flamins stoppen met ons te onderhouden ?

Tot uw dienst en hopelijk heeft u dit allemaal niet nodig.

Juffrouw Ellen - Junior redactrice


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back from Space : de Chinees

 

De Zonen van de Hemel zijn terug op aarde.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk goed nieuws uit Amerika

 

WASHINGTON —  Congressional leaders and the Bush administration reached a tentative deal early Sunday on a landmark bailout of imperiled financial markets whose collapse could plunge the nation into a deep recession.

House Speaker Nancy Pelosi announced the $700 billion accord just after midnight but said it still has to be put on paper.

"We've still got more to do to finalize it, but I think we're there," said Treasury Secretary Henry Paulson, who also participated in the negotiations in the Capitol.

"We worked out everything," said Sen. Judd Gregg, R-N.H., the chief Senate Republican in the talks.

Congressional leaders hope to have the House vote on the measure Monday. A Senate vote would come later.

@ Fox News

***

Als dit gigantische Amerikaanse plan de huidige crisis kon verhelpen en tevens morgen maandag een degelijke oplossing zou gevonden worden voor de Fortis-ellende in de Lage Landen, zou dit terug enige hoop kunnen verwekken in het financiële systeem. In het geval van Amerika gaat het om belastinggeld.  De klanten van Fortis kunnen wellicht gerustgesteld worden, voor de aandeelhouders valt dat te betwijfelen.

U kijkt toch met zijn allen naar de Zeverende Dag ? Onze ontspanning wordt vandaag niet verzorgd door de Rode Staatszender.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.400 miljoen zal geen pasmunt zijn

 

De Vlaamse regering heeft geweigerd om de 400 miljoen euri die ze op vraag van de federale had opzijgezet, terug te betalen om het federale begrotingstekort voor 2008 te helpen beperken. De reden voor deze stoere weigering van het Graafschap Vlaanderen aan de Franse Koning (het lijkt inderdaad 1302), was dat er geen vooruitgang geboekt werd in de Grote Staatshervorming.

Christian Peeters heeft ongetwijfeld in zijn trukendoos een scenario, om in ruil voor enige Vlaamse autonomie de 400 miljoen stilletjes door te sluizen.

Mocht het zo zijn, dan kan hij dit naiëve plan inmiddels op zijn tjevenhoedje steken als een versiering.  De Waalse staatssecretaris Wathelet laat weten dat als de 400 miljoen niet terugbetaald worden, ze gewoonweg verrekend worden bij een volgende afdracht. 

Dat is nu het gevolg van het federalisme-van-de-open-hand, het federalisme zonder financiële verantwoordelijkheid voor de deelstaten.  De aalmoes van de bedelaar wordt verminderd, als hij stoute taal spreekt.

Wat we vroeger aanklaagden, kunnen we best herhalen : het finnciële beheer van de federale wanstaat belgië is uitsluitend  in handen van Franstaligen, Reynders (MR), Wathelet (CdH) en Clerfayt (FDF).  Duidelijk, niet ?

 

Wathelet: Vlaanderen moet tekort van 400 miljoen voor rekening nemen

(Belga) In een interview zondag met La Dernière Heure legt staatssecretaris voor Begroting Melchior Wathelet (cdH) uit waarom hij ongeveer 5 miljard euro moet vinden om de begroting rond te krijgen. Hij bevestigt dat Vlaanderen het tekort van 400 miljoen euro voor zijn rekening moet nemen.

Wat betreft de 5 miljard die moet gevonden worden zegt Wathelet "dat er zeker een daling is van de inkomsten, maar er is ook het feit dat België kampt met een daling van de groei, en dan hebben we het nog niet over de inflatie", legt de staatssecretaris uit. Gevraagd over "eventuele lijken in de kast", verdedigt Wathelet zich: "Er zijn facturen in opgenomen die niet voorzien waren". Over de 400 miljoen die Vlaanderen niet aan het federale niveau wil geven, zegt Wathelet : "We zitten in een impasse en er is geen oplossing; de Vlaamse regering zal dit deficit verschuldigd zijn aan de federale regering. Vlaanderen moet dat tekort van 400 miljoen euro voor zijn rekening nemen. Het is niet aanvaardbaar voor het federale, Wallonië en Brussel, dat ze hun beloftes niet nakomen." 

@ BELGA 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We're on a fuckin' highway to hell - Jos Schmitz @ Het Vrije Volk

 

Aangezien velen onder u vandaag buitenshuis zullen genieten van de mooie nazomer, volgt hierna een fijn stukje cultuurpessimisme voor onze thuisblijvers. Je hoeft het niet met alles wat Jos Schmitz zegt, eens te zijn, dat zijn wij ook niet, maar zijn analyse bevat stof tot nadenken.

Ook al zijn het niet steeds prettige berichten die wij verzamelen, het is beter kritisch bewapend te zijn tegen de nakende ontsporingen dan ze beaat en onvoorbereid te ondergaan. De protesten alom in Europa over de verkwanseling van onze beschaving nemen toe en dat is een veelbetekenend signaal. Of het invloed zal uitoefenen, weet niemand.

Wij zullen het wel uitzingen hier, wij behouden de herinnering aan een enthousiaste generatie die  door eigen inzet aan een rechtvaardige samenleving bouwde. Binnenkort is het normale streven,  leven op kosten van de staat. Een soort maatschappij zoals ze al jaren  in Wallonië gedijt. Helaas komt er een einde aan de instroom van gelden. Een nachtmerrie ongetwijfeld. De verantwoordelijken zullen zich reppen om zich vrij te pleiten en de schuld te leggen bij diegenen die het systeem hebben aangeklaagd.

We gaan eens kijken op de snelweg naar de hel :

 

 

In mijn artikel Rotte aardbeien open ik met "Ongeacht of het een zakelijk-, privè- of maatschappelijk probleem betreft, van mensen die niet in staat zijn de kern van een probleem duidelijk en helder te formuleren, kan en mag je geen oplossing verwachten van dat probleem. Het grootste probleem waar onze samenleving mee te kampen heeft en dat ons als een molensteen om de nek hangt, is niet de islam, niet de islamisering, de radicalisering, het fundamentalisme, religieus geïnspireerd terrorisme, de koran of de teksten daarin, danwel allochtone jongeren die de openbare ruimte terroriseren." Helaas hebben we een regering en een Tweede Kamer vol met 150 van dit soort figuren die niet in staat zijn de kern van ons grootste probleem te definiëren. Laat staan om met een oplosing te komen.

Dè kern van het grootste en belangrijkste probleem waar onze samenleving vandaag de dag mee te kampen heeft is dat we hebben toegestaan dat onze samenleving in de afgelopen pakweg veertig jaar is opgezadeld met een gigantische geïmporteerde onderklasse van niet of nauwelijks opgeleide, in veel gevallen analfabete kanslozen. Vandaag de dag is iedereen, de politiek voorop, maar helaas ook hier op HVV bezig met de waan van de dag. Marokkaans tuig, dat de straat terroriseert. De oplossing daarvoor, reeds lang geleden door mij gepropageerd en gelukkig nu ook tot Geert Wilders doorgedrongen, is denaturaliseren en terugsturen naar Marokko. Onze bij gebrek aan gewicht tot minister omhoogggevallen alcoholica Guusje ter Horst roept de Marokkaanse gemeenschap op om dit tuig in toom te houden. Helaas verliest onze benevelde minister geheel uit het oog dat het primaat van ordehandhaving te allen tijde bij de overheid dient te liggen. Zodra je ordehandhaving aan buurtvaders over gaat laten, ben je aan de goden overgeleverd.  Niet dat buurtvaders het tuig in de hand hebben, de kranten staan er dagelijks vol van, maar stel dat dat wel zo zou zijn. Dan gaan ze eisen stellen. We willen dit, we willen dat. En voor dat je het weet, moeten tonnen en tonnen subsidie naar de Marokkaanse gemeenschap, puur en alleen omdat ze een paar ettertjes rustig houden. Vat u 'm? Terugsturen, pappa en mamma als eerst verantwoordelijken voor de opvoeding mogen mee. Dat is de oplossing.

Maar regeren is vooruit zien. De huidige problemen met de kansloze analfabete geïmporteerde onderklasse van niet-westerse allochtonen zijn compleet peanuts van wat ons nog te wachten staat. Lees mijn artikel Nederland uit de EU nu het nog kan! maar. Alle EU-burgers mogen zich vrij vestigen in het EU-land van hun keuze, met recht op bijstand, huisvesting, onderwijs en medische zorg. Nu hebben we alleen nog te maken met jonge Polen, die hier hard werken en buiten dat ze geen wegenbelasting betalen en hun verdiende geld voornamelijk in de Poolse economie pompen, weinig problemen veroorzaken. Maar per 1 mei 2009 mag iedere Pool zich hier komen vestigen. Alcoholist, leverkwaal, niet in staat een slag te werken, crimineel, klaploper, ze zijn allemaal van harte welkom. En volgens de EU-regels zijn we verplicht ze bijstand, huisvesting en medische zorg te verstrekken. 

Echt lachen wordt het per 1 januari 2012. Dan zijn de Roemenen en Bulgaren volwaardig EU lid. Met bovenstaande rechten. Onthou even dat 200 euro bruto in Roemenië een uitstekend salaris is. Kun je nagaan hoe riant de bijstand is. En hoe de medische zorg is, weten we van programma;s over tehuizen voor geeestelijk gehandicapten die onder werkelijk onmenselijke toestanden creperen. Deze economische krachtpatsers mogen straks allemaal naar Nederland komen, met recht op bijstand en medische zorg. Zie ik nu spoken? Of beren op de weg? Nee, helaas niet. Mijn visie wordt gedeeld door iemand van de PvdA. Iemand die in het Europarlement zit voor de PvdA. Dus niet een of andere onderknuppel uit de gemeenteraad van Appelscha.  Lees zelf maar.  Volgens Cremers leidt het vrij verkeer van werknemers in de EU tot nieuwe sociale problemen. Hij ziet dat Nederlandse gemeenten de grote stroom nieuwkomers niet kunnen huisvesten. Er ontstaat daardoor een nieuwe groep dak- en thuislozen. Sociale diensten komen onder druk te staan, aldus Cremers. Hij bedoelt dat de sociale diensten overwerkt raken. Over het geld (miljarden) dat ze uitdelen praat 'ie niet. Daar heeft de PvdA, oftewel de Portemonnee van de Ander een altijd werkende oplossing voor . De belastingdruk wordt gewoon opgevoerd. Simpel. Maar zelfs de PvdA weet nu al dat we straks de enorme stroom nieuwkomers uit de EU niet aan kunnen. Er wat aan doen? Geen ruk natuurlijk. We laten de zaak lekker op zijn beloop, het enige wat we doen is meer geld vragen voor de gemeenten die straks met deze nieuwe horde van kanslozen worden opgezadeld. En dat zijn dus ALLE gemeenten in Nederland. EN dat geld komt natuurlijk uit slechts één portemonnee, de uwe en de mijne. De hardwerkende, niet-criminele brave belastingbetaler.

Nu weet u hoe het zit, We're on a fuckin' highway to hell!

 @ www.hervrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mevrouw AAaRGH doet het echte werk

 

Een cartoonist moet zich verwonderen, vindt Vlaming Mario DeKoninck. Voor wie met een Belgische bril naar Nederland kijkt en met een Nederlandse naar België, is dat geen probleem. De maker van de dagelijkse cartoon AAargh in deze krant kon met gemak zijn eerste bundel vullen.

Actualiteiten

"Veel nieuws is hetzelfde in België. Alleen gebeurt het bij ons soms twee weken eerder of soms twee weken later dat iets in het nieuws komt. En dat noemen ze dan actualiteiten", grapt de 31-jarige cartoonist. Hij werkt niet alleen voor Sp!ts, maar ook voor Vlaamse bladen.

Rookverbod

Hoe mensen reageren op gebeurtenissen, kan in België flink verschillen van Nederland. "Neem het rookverbod. In Nederland lees je dat kroegbazen voorzichtig weer de asbak pakken. Daar is veel over te doen. Bij ons heeft het rookverbod in het café misschien twee dagen standgehouden. Niemand heeft het gemerkt, iedereen rookt nog. Ik verbaas me erover dat dat in Nederland niet zo is. Dat is toch het land waar alles mag en iedereen maar doet?"

Reacties

Ook aan de reacties op zijn cartoons op spitsnieuws.nl merkt hij dat die veronderstelling niet lijkt te kloppen. "Ik heb het gevoel dat Nederlanders een stuk braver zijn dan wij. Bijvoorbeeld bij een tekening over pedofilie. Ik tekende twee spelende meisjes. 'Zelfbevrediging? Ik heb daar een pedofiel voor', zegt de ene. In 'pedofilieland' België moest iedereen er hard om lachen, maar in Nederland was men geshockeerd. Hoe nota bene een Belg zoiets kon tekenen!"

Cultuurverschillen

Met dit soort cultuurverschillen probeert DeKoninck elke dag rekening te houden, als hij 's ochtends tien schetsjes maakt over twee actuele onderwerpen. Als die af zijn, voltrekt zich aan het eind van de ochtend een vast ritueel in de Gentse woning. "Mijn vrouw bekijkt ze allemaal en zij kiest de leukste twee uit. Zij doet dus eigenlijk het echte werk. Ik werk de twee beste schetsen uit, daarvan kiest Sp!ts er één."

Tekening

AAargh koos zélf de tekening uit waarbij lezers van Sp!ts een tekst kunnen verzinnen, om kans te maken op één van de twintig albums die we weggeven. En hij signeert zondag zélf op de Stripdagen in Houten.

Prijsvraag

Win een gesigneerd exemplaar van AAarghs eerste album! Sp!ts geeft twintig exemplaren weg aan de meest creatieve reaguurders. Dat lijkt een moeilijke opdracht, maar met wat tips van de meester moet het lukken. "Een goede methode is om de actualiteit of een voorval vanuit verschillende standpunten te bekijken. Hoe zou een man reageren? En een vrouw, of de dader, of het slachtoffer? Zo kan je wel doorgaan. Als je dat lang genoeg doet, komt er vanzelf een leuke grap bovendrijven." Meedoen kan door je tekst te mailen naar reply2all@spitsnieuws.nl of te reageren op onze website.

@ www.geenstijl.nl



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nul - Nul ?

 

Ziede gij me gere ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag - Vaste Marktdag - Walter

 

Vrijdag, vaste marktdag,

 

Op weg naar onze wekelijkse afspraak in “ De Krokefant “ waarschijnlijk een van de laatste dagen dat we daar van het terras konden genieten, zag ik hem al van ver op een tafeltje staan. Een redelijk grote zwarte rechtopstaande rechthoek, dichterbij gekomen werd mijn vermoeden bevestigd, het was een laptop. De man die er achter zat was duidelijk aan het werk, of deed toch alsof. Naast zijn laptop stond een  bolglas op hoge voet met amberkleurig bier dat bij menig Antwerpenaar zeer bekend en geliefd is. Even later bracht de dienster een gekraakt heertje naar zijn tafel. Caro en ik bestelde onze koffie en ice tea , en ongewild hielden wij de man in het oog. Op zeer korte tijd had hij zijn gekraakt heertje verorberd en zijn bolglas geledigd. Hij klapte zijn laptop dicht , betaalde en vertrok. Een heer naast ons op het terras  zei : dat is tegenwoordig nog al iets met al dat modern gedoe, ik zag van de week op T.V. dat de jonge mensen op de Hoge school allemaal zo een ding voor hun neus hebben staan, men schrijft niets meer op zeker? Ik schatte de man een eind in de 70, blijkbaar zat ik er niet ver naast, hij was 77 jaar. Hij vervolgde: Toen ik 50 jaar geleden als simpele klusjesman in dienst trad bij de firma waar ik 40 onafgebroken heb gewerkt, zag de dagindeling van de toenmalige bedienden er als volgt uit.

Bij aanvang van de zware dagtaak die hen wachtte, werden zij door de directeur in hoogsteigen  persoon begroet met een handdruk of klapzoen op beide wangen. Om tien uur was er koffiepauze met een kleine versnapering. Om drie uur in de namiddag herhaalde dat scenario zich, met dit verschil dat er nu keus was uit koffie, thee of bier. Bovendien was er een gebakje naar believen, geserveerd door twee lieftallige dametjes. Daarna mochten de heren hun vermoeide ledematen een half uurtje uitstrekken op de voor die gelegenheid speciaal ontworpen  comfortabele rustbanken. Omdat men terecht van oordeel was dat de haarbos van de bedienden tijdens de werkuren permanent bleef groeien, mochten zij op kosten van de firma naar de kapper. Om kaalhoofdige niet te discrimineren kregen deze om de twee maanden een grondige oor, neus en oksel ontharing. Andere lichaamsdelen waren niet aan de orde omdat, volgens de strenge christelijke directeur dit tot ongewenste intimiteiten zou kunnen leiden. Wanneer iemand verjaarde hief de grote baas  spontaan een lied aan, dat uit volle borst werd meegezongen door de andere directieleden. Een passend geschenkje mocht daarbij niet ontbreken. Dit is maar een greep uit het bewogen leven van een bediende anno 1958, toen er nog geen computers bestonden, en lezen en schrijven tot het dagelijks jargon behoorde. En wij reden toen nog met de fiets naar ons werk. Ik zei tegen de man dat hij het mooi beschreven had, dat het iets weg had van Felix Timmermans. Haha zei de man, de Fé die heb ik als kind nog zien wandelen langs de vest in Lier, ja die kon het mooi verwoorden.

Toen stelde ik hem de vraag der vragen, mijnheer hebt u een computer? Ja zei hij, en het is Jules hé. ik heb er een van mijn dochter gehad een klein jaar geleden, of van een van de kleinkinderen dat weet ik niet. In elk geval ze hadden hem zelf niet meer van doen, en heb voor mijn verjaardag internet gekregen. En wat doe je daar zo al allemaal mee vroeg ik hem. Van alles opzoeken over Lier, de Fé, en ook Oostenrijk, en alles wat mijn interesse heeft. Ik stelde hem voor om zijn wedervaren van bedienden anno 1958 even op mail te zetten en mij te willen bezorgen. Dit met de belofte dat ik het kon gebruiken om een stukje te schrijven. Zoals afgesproken hebben we beide woord gehouden. Bedankt Jules, ik bezorg je de link als dit stukje op Angeltjes staat. Met alle respect “ maar op oude knarren kan je nog rekenen “. Met of zonder computer.

Met Vlaamse groet, en dank aan Jules

Walter

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!