Angeltjes
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Luc van Balberghe terug

Blij u terug te mogen lezen!

vriendelijke groeten, RAYMOND

*****

Vinger op de wonde !

Dank aan ELVEEBE voor zijn meesterlijke diagnose. Hoop dat dit niet zijn enige bijdrage zal zijn.

Mvg, Cesta Punta

*****

Heerlijke dag vandaag

Luc van Balberghe is even terug en nog wel bij Angeltjes.  Tweemaal feest.

Maurice L.

*****

Elveebee

Prachtig artikel van Elveebee! Zo "right to the point".

Lilith

*****

Hetgeen Elveebee...

schrijft (ik las zijn artikels dagelijks, soms meerder keren) heb ik al geschreven op een andere wijze weken/maanden geleden, aan de tekst van Elveebee valt niets toe te voegen want het is de waarheid.

Jean

*****

De kikker

Prachtig artikeltje van Luc van Balberghe, geen speld tussen te krijgen. De correcte waarheid tegenover de correcte politiek.

René

*****

De achterpoten van de kikker.

DANK voor uw heldere tekst: daarmee wordt alles verwoord dat ik ook in mijn achterhoofd heb.Wij worden vleugellam gemaakt door de zuiderse dievenbende die hier de plak zwaait!Zie maar eens naar de manier waarop de "coalitieonderhandelingen" georganiseerd worden in Antwerpen...En elke dag komen er "straffere" stoten bij.En nu hebben we verkiezingen gehad maar door de onverantwoorde stappen van BDW zien we hoe alles in de afgrond stort, nog niet helemaal, maar bijna.DANK dat u het kwade hebt benoemd.WAT STAAT ONS NU TE DOEN?

Raymond

*****

Van Balberghe in de Kamer

Eerst en vooral wil ik elveebee een hele bos pluimen op zijn hoed steken voor zijn brief die verplichte lectuur bij het avongebed zou moeten zijn zeker bij de linkse Maoîsten. Ik zie G.Annemans dit prachtstuk al voorlezen op de tribune van de kamer. De linkse kerk zou hem proberen te vierendelen om zeker te zijn dat er gezwegen werd.

Gisteren was het weer volle bak met de poco-muppet show. Alle betweters speelden het slijmballen spel voortreffelijk. De clash bij Ford Genk was een "complete" verrassing voor hen want niemand had dit zien aankomen na de vorige toezeggingen (onder voorbehoud!!) van de directie.

Wat Sus en klein Pierke al lang wisten en zagen aankomen was blijkbaar nog niet in zicht in de Wetstraat of het Martelarenplein. Nu de motor gecrasht is, komen de poco "onwetenden" bij bosjes hun afschuw en walging uitbraken aan al wie het horen wil. Den boas is ne smeirlap! Nu gaan ze in actie schieten, zie (waar en wanneer hebben we dat nog gehoord ?) De palettenopstokers gaan betogen en Elio & Kris gaan bleiten bij Dweil en Baroske. De schijn MOET en ZAL opgehouden worden dat men zeer boos is.

Of de Ford directie nu al ligt te bibberen van angst is zeer twijfelachtig. Over het hoe en waarom het zover is kunnen komen, gaan we niet verder meer piekeren ... het was en is voldoende gekend (behalve voor de onwetenden in hun limousines met chauffeur). Hoe het verder moet zal de toekomst uitwijzen maar dat ze eerder vuil-grijs dan roze van kleur is staat buiten kijf.

Vandaag lezen we dat er een ontslagpremie van  77.000 euri per ontslagen werknemer voorzien is door de Ford directie. Bedrag dat evenwel vermindert al naar gelang de arbeidsjaren. Dit zou een welgekome toelage zijn om niet direct zonder inkomen te vallen (tenzij de rechthebbende een gat in zijn hand heeft) Vergeet echter niet, lieve Fordarbeiders, dat dit bruto bedragen zijn en dat de struikrovers die nu de emotour opgaan via de belastingdiensten aan de deur komen kloppen om hun deel op te eisen, wat neerkomt op een onmiddellijke afroming van ongeveer 6O% ... méér dan de helft gaat naar de doodzieke staatskas om de monden te vullen van deze die hier nog nooit een band opgeblazen of een moer vastgedraaid hebben, maar zich gespecialiseerd hebben in "tafelschuimerij". Het resterende bedrag mag je dan netjes bij je inkomsten bijschrijven waar dan nog eens aan geknabbeld wordt. Uiteindelijk is de winnaar van deze ellende diegen die ze veroorzaakt heeft ... cynischer kan echt niet, mij gedacht!

Senior

*****

Ook de voorpoten moeten er af.

Mijn echtgenote en ik zijn bijna, hoe zegt men dat in menselijke taal, aan een welverdiende rust toegekomen.

Altijd ondernomen in de echte zin van het woord. Ondernemen is niet iets dat je doet in de compensatiedagen of uren, in de betaalde dertiende en veertiende maand, in het extra legaal verlof, in het wettelijke carrièreonderbrekingstatuut, neen, het is een continue job met overwegingen welke maatregelen je moet nemen om de boel draaiende te houden, om zo je salaris te verzekeren, om je familie te kunnen voeden. Ondernemers staan in het leven zoals iedere burger van een moderne democratie, in een vrij land dat zijn burgers de kansen geeft en hen toelaat hun levensstandaard naar eigen wil en kunnen te organiseren.

Voor ons was de wil om te stoppen met ondernemen er na vijfentwintig jaar, na dertig jaar is het ons gelukt om aan dat gemeenschappelijk aangenomen boevenstatuut van zelfstandige te ontsnappen. Nog iemand gevonden die goed gek is, die dubbele dagen werkt om evenveel te verdienen dan zijn werknemers.

Elveebee, je geeft perfect weer wat de ondernemer bezielt, overtuigd van zijn eigen kunnen een zelfstandige onderneming starten en meer salaris te genereren. Een bedrijf wordt niet gestart om de sociale logica van een land te ondersteunen, om mensen aan werk te helpen, om het milieu te redden. Telkenmale in contact met de niet zelfstandige medeburgers, leek het alsof wij niet voldoende deden om hun leven (loon) en hun natuurlijk habitat te verbeteren, alsof dat onze hoofdtaak zou zijn. Maar de geesten werden rijp gemaakt om mensen tegen elkaar op te zetten, den boas was ne smeirlap, en de arbeider werd misbruikt door de kapitalist. Toen de arbeiders inzagen dat alles niet zo zwart/wit was zoals hun vakbond en door de vakbonden geplaatste politici proclameerden, kreeg je een tijdje een status quo.

Ondanks de pest-reglementatie hebben de Vlamingen met innovatie en werklust hun inkomen en dat van hun medewerkers kunnen verbeteren. Het mocht niet baten, de winsten worden nietsvermoedend zorgvuldig afgeroomd aan de bron van het loon, zodat het lijkt dat diene smeirlap te weinig betaalt, via btw op aankopen met het resterende geld werd vrijheid ingepalmd, via struikroverij met flitspalen en dergelijke kan niet meer gespaard worden.

En nu kom ik aan het punt waar je mijn vermoeden staaft Elveebee, het is een complot om het land samen te houden. Dat dit gepaard moet gaan met revolutionaire toestanden en destabilisatie als dat moet, met als doel totale afhankelijkheid van een ooit noest werkend volk, is hun zorg niet, ergo, het is het doel. Overal wordt bezuinigd behalve aan de staatsbehoudende instellingen en landsdelen. Wallonië heeft dan ook geen meerwaarde voor Frankrijk zonder Antwerpen en Zeebrugge als wereldhavens, integendeel, daarom mag Di Rupo zijn desastreuze waalse planeconomie op Vlaanderen loslaten.

Meesterlijk toch dit sovjetscenario om de werknemer op te zetten tegen hen die hun levensonderhoud garandeert, verdeel en heers heeft nog niets aan betekenis ingeboet.Men kan de burger tegen gelijk wie of wat opzetten als je al de nodige instrumenten in handen hebt zoals de door subsidie afhankelijke media, de gesubsidieerde vakbonden die regelmatig zelfs een ministerke mogen leveren, alsook de gemanipuleerde volksminnende politici. Men kan dan zelfs at least een partij criminaliseren die deze toestanden aanklaagt.

Maar dan, heer Elveebee, is er die evolutie die je over het hoofd ziet, die ons de genadeslag moet toebrengen en die perfect in het plaatje past, een horror waarop nooit antwoorden komen en vragen die door niet ingewijden alsmaar gesteld worden, waarom die massa-immigratie, ook in tijden van hoge werkloosheid, waarom dan ook nog met bijna enkel zo goed als ongeletterde volkeren uit landen uit totalitaire landen, volkeren die gehersenspoeld zijn door een als godsdienst gecamoufleerde ideologie, waarvan hun landen het levendig bewijs zijn van hoe men, door massa indoctrinatie, een land in permanente gecontroleerde chaos kan houden. Een alzo geestelijk voorbereide mensenmassa importeren duidt op een welbepaald doel, een strategie, geen enkel hecht functionerend land laat dit toe.

Ieder die de geschiedenis van de islam ietwat bestudeerd heeft, weet dat dit systeem niet kan overleven zonder veroveringen. De met deze psychologische instelling voorbereide groep loslaten op een te vreedzame bevolking is een criminele daad, een oorlogsmisdaad en hoogverraad. Als je dan uitspraken hoort van machtige groeperingen die fluisteren dat we met teveel mensen op aarde zijn, dan begrijpt men al vlug waarom het zelfde scenario zich afspeelt in heel de EU, waarom de EU er überhaupt moest komen.

Ik hoop Heer Van Balberghe dat uw klare kijk op de gebeurtenissen in de toekomst terug zal gieren op het internet van de lage landen.

Stradi

*****

Het folterfeest

Prachtig toch dat folterfeest ,ik bedoel offerfeest. Toch een mooie cultuur die ons verrijkt. Ik vraag me af of Gaia durft te protesteren. Ik denk het niet want hij zou vlug de hete adem voelen van het Witte Jozef centrum.

Wat erger is , niet alleen dieren worden op gruwelijke wijze afgemaakt, het hoort waarschijnlijk tok tot de islamreligie, elkander af te maken en te folteren ; dat valt dan onder het begrip   : rechtvaardige strijd voor meer democratie en vrijheid. Na de overwinning wordt het alleen maar erger, helemaal geen vrijheid noch democratie.  Enkel toegelaten , de duizend jaar oude regeltjes van Allah bij monde van een pedofiel en moordenaar, perfect aanvaarbaar voor de meest simpele zielen en de groots mogelijke fanatiekelingen. Van dat soort vernoemde kwaliteitsmoslims loopt er bij ons een serieus percentage rond.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De achterpoten van de kikker door Elveebee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


 De sluiting van Ford Genk is een sociaal bloedbad voor de provincie Limburg, voor heel Vlaanderen. De 10.000 gezinnen zijn echter beter af dan de slachtoffers van 3.000 handelszaken met een paar bedienden, die over de kop gaan. Voor hen is er geen aandacht, zijn er geen begeleidingstrajecten, geen sociale plannen, geen snel aangepaste wetgeving. Hun individueel drama is nog groter.
Wat  vandaag in onze ondernemerswereld gebeurt, mag ons echter niet verwonderen. Al jaren trachten onze overheden het ondernemerschap onmogelijk te maken met allerlei pestwetten.
Maar er is meer: het verjagen van  onze grote werkgevers kadert in een pervers masterplan van zichzelf democratisch noemende partijen. Het gaat dan zowel over politieke partijen, vakbonden als media.

Bedrijven hebben maar één doel: winst maken. Laten we daar niet onnozel over doen. Om die winst te kunnen maken, moeten ze over tevreden (dus goed verloonde en moreel geapprecieerde) werknemers beschikken. Om winst te kunnen blijven maken, zullen ze alles in het werk stellen om de continuïteit van hun bedrijf te verzekeren.
Verhalen over poenpakkende ceo’s en winsten die naar het buitenland worden gedraineerd, zijn leugens. Elke ondernemer zal alles doen om zijn bedrijf in de best mogelijke omstandigheden te laten werken. Dat impliceert tegelijk, zijn personeel gemotiveerd te houden.
Ondernemers zijn echter pragmatisch. Zij stellen zich niet boven de wet, ze willen de wet niet overtreden, maar als er onzinnige regeltjes worden opgelegd, die het ondernemen sterk bemoeilijken, dan zoeken ze een creatieve uitweg.
Ondernemers riskeren namelijk hun eigen kapitaal zonder dat ze enige garantie hebben. Dan is het logisch, dat ze niet alleen de verliezen slikken, maar ook de winsten mogen beuren.
Werknemers daarentegen, vertrekken van een overeenkomst die hen een maandelijks inkomen biedt. Hun risico op verlies onbestaand, hun onmiddellijke winst gegarandeerd. Zij investeren alleen hun arbeid die op het einde van de maand onmiddellijk vergoed wordt. Ook na afloop van de overeenkomst komen ze in een sociaal vangnet terecht. Het is hun vrije keuze om niet te ondernemen en om op veilig te spelen.
In normale omstandigheden hebben ze een baan voor het leven. Er is geen enkele ondernemer die voor de gein mensen ontslaat, een fabriek sluit of verhuist.

Alles heeft zijn grens

Ondernemers pesten met allerlei onzinnige, politiek correcte bullshit, behoort echter niet tot de normale omstandigheden.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor belachelijke Kiotonormen. Dezelfde uitstoot blijft toegelaten als een bedrijf ergens in Swaziland schone lucht koopt… is niets anders dan een opgelegde bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking en draagt geen meter bij aan het leefmilieu.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor vrouwenquota in de raad van Bestuur. Bekwame en hardwerkende mensen, van gelijk welk geslacht, komen daar vanzelf terecht zoals olie altijd bovendrijft. Je kunt dat niet opleggen. Het is al erg genoeg dat hier en daar de poetsvrouw en de koffiemadam voor de schone schijn deel uitmaken van een schepencollege. Daar kan het echter geen kwaad. In het bedrijfsleven gaat het echter over winst of verlies, over leven of dood, over tewerkstelling of collectief ontslag. Daar laat je politici zich beter niet mee bemoeien.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor kansengroepen, voor ‘mensen met een arbeidsbeperking’ (lees: gehandicapten, dus), voor Belgen-honoris-causa (lees: allochtonen) of voor 50-plussers (lees: jonge grootouders die al hun hele leven hebben bijgedragen aan de verkwistende maatschappij, helemaal uitgeperst zijn en stilaan een rustiger baan verwachten, waar ze hun opgedane wijsheid ten dienste kunnen stellen van een jongere generatie). Ondernemers maken geen onderscheid tussen gehandicapten en validen, tussen ouderen en jongeren, tussen allochtonen en eigen volk. Zij hebben bekwame en gemotiveerde werknemers nodig, waarmee ze vanuit hun eigen cultuur kunnen communiceren, en die bereid zijn zich aan te passen aan de heersende bedrijfscultuur.
Ondernemers zijn geen vragende partij om met hun eigen geld terroristische organisaties zoals vakbonden in leven te moeten houden en met het mes op de keel rechten te moeten toestaan, die te pas en te onpas tegen hen worden gebruikt.
Alles wat niet van praktisch nut is voor een goed bedrijfsklimaat, is politiek correcte volksverlakkerij. En dat kent zijn grenzen. Ondernemers zijn bereid om een tijdje de woorden ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’ na te kwekken voor de galerij, maar als hun kerntaak - ondernemen!- in het gedrang komt, dan haken ze af.
Er zijn genoeg landen die wél blij zijn met grote bedrijven die voor tewerkstelling zorgen en die minder ‘complimenten verkopen’. Binnen en desnoods buiten Europa.

Alles wijst op een complot
 
We kunnen ons afvragen of onze overheden dan niet snappen dat ze ondernemers wegjagen. Welnu, 'ze' snappen het maar al te goed, het is gewoon hun strategie. Eerst werd hier de landbouw kapot gemaakt zodat we niet meer in onze basisbehoeften kunnen voorzien, vervolgens werd het leger afgeschaft (een onberekenbare factor tijdens een revolutie), dan heeft men de rijkswacht doen oplossen (idem), vervolgens moest de burger zijn wapens inleveren, dan werd het Vlaamse spaargeld (in het zuiden is er dat niet) naar Parijs versast, de kwaliteit van ons onderwijs wordt steeds maar verlaagd en de lokale cultuur vernederd of gewurgd, de voor de industrie noodzakelijke energie is naar het buitenland overgebracht, nu doet men de industrie vertrekken of failliet gaan (Philips, DHL, Renault, Opel, Ford, Sabena en weldra de NMBS - onthoud mijn woorden!) en de kmo’s worden kapot gemaakt. Kortom, Vlaanderen wordt de armoede ingedreven. Op deze manier wordt straks de meest welvarende regio van Europa, totaal afhankelijk gemaakt van het feodale communisme uit Henegouwen.
Het complot is zo doorzichtig als Spa Reine. Vanuit Vlaanderen kijken we boos naar de Waalse PS, maar welke Vlaamse partijen hebben toegelaten dat Fortis en Electrabel werden verkwanseld en dat een onberekenbaar hoge prijs wordt betaald voor een non-oplossing van BHV? Alle politieke beleidspartijen hebben in deze, boter op hun hoofd en zij worden gestuwd door het koningshuis.

Vele vaders

Het vertrekken van onze zware industrie, met het vernietigen van arbeidsplaatsen tot gevolg, is de fout van vele vaders. Het socialistisch-communistische beleid in dit land is er de grote oorzaak van.
Maar ook Kris Peeters is hieraan medeschuldig. Tijdens de onderhandelingen (!!) over Opel Antwerpen noemden de vakbonden de topman van Opel Reilly 'een vuile rat', in de media. Kris Peeters zei daarna dat hij helemaal het standpunt van de vakbonden onderschreef. Leg mij nu maar eens uit hoe een ceo aan zijn raad van Bestuur nog kan verantwoorden dat hij duizenden mensen werk wil verschaffen in een land waar de minister-president ermee akkoord gaat dat men dergelijke ondernemers 'vuile ratten' noemt!
Ook andere, grote bedrijven trekken daaruit hun conclusies.
Afstanden spelen in Amerika niet zo'n grote rol. Van daaruit bekeken zijn Rotterdam, Middelharnis, Antwerpen, Dikkele, Rijsel, Genk, Poeppelvenne, Keulen of Düsseldorf allemaal wijken van hetzelfde dorp. Loonkosten spelen wel een rol, maar daar tegenover staan inzet, creativiteit, betrouwbaarheid, enz... Bovendien vormt de loonkost vaak een klein onderdeel van de totale productiekost.
Wat ceo’s echt hindert, is de rechtsonzekerheid in dit land en het ontbreken van beleid, ook en vooral het ontbreken van betrouwbare gesprekpartners.
De 'miljoenen subsidies' die de overheid geeft aan grote bedrijven zijn niets anders dan een afkoopsom van de eigen verantwoordelijkheid door geen kader voor duurzame tewerkstelling te kunnen creëren. Het geld is nodig om de te hoge loonkosten te compenseren en bedraagt nog altijd minder dan de werklozensteun of de vervroegde pensioenen die de overheid anders zou moeten betalen. Bovendien vloeit er van die 'miljoenen overheidssteun' gemakkelijk de helft terug naar de staatskas onder vorm van rsz-bijdragen, personenbelasting, spendering van koopkracht, enz... De notionele intrestaftrek was en is nodig om te investeren. Ook die wil de overheid snel afbouwen.
De  verpletterende verantwoordelijkheid van de vakbonden moet voor iedereen duidelijk zijn. Maar ook de werknemers zelf gaan niet vrijuit.
Akkoord, je kunt van on- of laaggeschoolde arbeiders niet verwachten dat ze balansen lezen, de internationale pers volgen (De Valenciaanse krant Las Provincias kondigde de sluiting van Ford Genk al aan op 26 juli!), of een economische analyse maken. Maar er mag wel van hen verwacht worden, zeker nu ze allemaal het internet raadplegen, dat ze zich informeren over wat de media niet schrijven en in twijfel trekken wat de vakbonden hen voorhouden. Vandaag kan het voor iedereen duidelijk zijn, welke rattenvangers van Hamelen totaal onbetrouwbaar zijn. Als arbeiders aan deze groepen toch hun vertrouwen, hun maandelijkse bijdrage of hun stem blijven schenken, zijn ze even medeverantwoordelijk als de goedgelovige spaarder die een brief van zijn bank krijgt dat hij moet opletten voor oplichters en daarna achteloos zijn pincode op het internet achterlaat.
Wanneer nemen de vakbonden eens medeverantwoordelijkheid in bedrijven? Autobanden in brand steken en oproer kraaien, is gemakkelijk.

Doe het zelf, maar klaag niet!

Wat is de bedoeling van het complot? De 'hidden agenda' is dat Vlaanderen op den duur niet meer in staat zal zijn om onafhankelijk te overleven. Want de andere gewesten weten ook dat onafhankelijkheid de eerste vereiste is voor confederalisme. En het is niet zeker met wie een onafhankelijk Vlaanderen dan in confederatie zou gaan. Dat zou best wel eens kunnen zijn met... Zwitserland! Het komt er nu dus op aan dat ze tijdig de achterpoten afhakken voor die kikker kan springen.
Ook het calimerogezeik van de groten die met de poen gaan lopen en de kleine man die het gelag betaalt, is onzin. Niemand verhindert die kleine man om zelf te ondernemen, dag en nacht te werken, elke privéspaarcent te riskeren zonder garantie, een sociaal vangnet op te geven, zijn familiaal leven te belasten en zelf ‘een grote’ te worden. Er zijn genoeg starterssubsidies. Maar in het huidige politieke klimaat moet je goed gek zijn om hier nog iets te ondernemen! Dit land is het gewoon niet meer waard.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim beulendag

 

Gisteren en vandaag is het offerfeest, bij ons in de familie ook gekend als moslim-beulendag. Er wordt met schapen gezeuld op een ruwe en gewelddadige manierdie elk normaal mens tegen de borst stuit. Vaak met gebroken poten en mishandeld voor de slachtpartij, wordt deze dieren langzaam de keel overgesneden.  Hoe langer de doodsstrijd duurt, hoe meer pret voor de moslimbeulen. Ze doen me walgen, die onmensen.

Kinderen worden door onverantwoorde ouders meegenomen naar de plaats waar de grote slachting plaatsvindt, zoals wij onze kinderen meenemen naar de dierentuin. Niet dat gekooide dieren die histerisch ijsberen op een veel te klein oppervlakte een teken van dierenrespect is, maar de ruwe slachterij is nog wat anders.

De dood van onschuldige dieren op een mensonterende wijze is voor de moslims een feest, stromend bloed en angstig gemekker stemt deze wreedaards gelukkig. Je ziet de smoelen stralen van tevredenheid op de foto's, want in het echt wil je dit niet meemaken. Wie in dergelijke sferen van geweld en onmenselijkheid opgevoed wordt, draagt deze littekens zijn ganse leven met zich, zeker als dit gepaard gaat met een totale indoctrinatie en onderdompeling in de occulte wereld van achterlijkheid, ongelijkheid en mensonterende wreedheid die de islam typeert. Voor een aantal moslims is het trouwens elke dag offerfeest, zij het niet met dieren, dan zijn het mensen.  Ik heb medelijden met de talrijke sufferds in het Westen die menen op de bres te moeten staan om de islam te verdedigen. 

Gisterenmorgen zat ik in de bus schuin tegenover een jong moslimstel van nog geen twintig ; zij bevonden zich beiden in de benijdenswaardige staat van diepe verliefdheid. Je ziet dit zelden bij moslims, want er heerst een groot taboe over het tonen van gevoelens van aanhankelijkheid tussen man en vrouw in het openbaar.  Uit elke porie van hun wezen zag je dat ze naar mekaar hunkerden, hun korte kleine aanrakingen waren vertederend en de blikken waarmede ze mekaar kusten, ontroerden mij. Het was erg lang geleden dat ik twee geliefden heb gezien die zo in mekaar opgingen en het hen omringende leven negeerden.

Ik heb meestal een grote mond en spreek gemakkelijk vreemden aan, maar deze twee durfde ik echt niet storen. Ik brandde nochtans van verlangen om hen te vragen, zij die getooid waren met de zachte gevoelens van grote verliefdheid, wat zij van dat afschuwelijke offerfeest vonden.  Het is misschien best dat ik het niet weet.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom maar binnen in belgenland : hier moet je niet werken

 

Het Vlaams Belang  onthoudt zich  bij de stemming over de hervorming van de snel Belgwet. "Too little, too late. Een stap in de goede richting, maar het blijft een soepel Belgwet", aldus Bert Schoofs.

Volgens Schoofs was het aanvankelijke voorstel van Carina Van Cauter (Open Vld) "een flinke stap in de goede richting, maar werd het nadien te veel uitgehold". Hij verduidelijkte samen met Filip De Man de visie van zijn partij.

Voor het VB kan het niet dat de dubbele nationaliteit blijft bestaan: "Iedereen moet kiezen en België moet druk uitoefenen op Turkije en Marokko zodat hun burgers hun nationaliteit kunnen verliezen." Schoofs hekelde ook dat met de nieuwe wet nog altijd "veroordeelde verkrachters, pedofielen, moordenaars, kidnappers, car- en homejackers, bankrovers, drugsdealers en draaideurcriminalen Belg kunnen worden, helaas". De Heer Schoofs verliest uit het oog met zijn strenge redenering, dat ook deze categorieën van Prachtmenschen kiezers zijn.  Juist , Bert ?

Filip De Man stelde dat de naturalisatie door de Kamer voor het VB de enige manier moet zijn om Belg te worden. "Alleen wie 25 jaar is, afstand gedaan heeft van zijn vroegere nationaliteit, duidelijk geïntegreerd is, zijn gezin kan onderhouden, geen belastingsschulden heeft, nooit veroordeeld is tot meer dan drie maanden cel én een mondelinge en schriftelijke proef over kennis van de taal en de regio waar hij woont heeft afgelegd kan Belg worden", zo luidde het streng. Streng zijn, geliefde lezeressen, gewaardeerde lezers, is altijd fout : de politiek van de slappe tisten heeft ons zeer veel voordelen opgeleve. U ziet de resultaten dagelijks rondwandelen in uw leefomgeving en wees blij dat ze door de straten flaneren en bij u niet binnenkomen. Laten we vooral dàt soort gedoogbeleid verderzetten, tot land en continent totaal naar de kloten zijn. Juist, Filip ?

Voor het VB gaat het veel te ver dat een buitenlander die in Vlaanderen woont Belg kan worden als hij alleen maar Frans of Duits kent, zoals het ontwerp volgens het VB mogelijk maakt. Ook wil het VB niet dat iemand Belg wordt omdat hij in België is geboren: het ius sanguinis moet hersteld worden. Alleen wie kind is van een Belg, kan Belg worden.

Maar toch zal de partij niet tegen het ontwerp van de meerderheid stemmen, maar zich onthouden.

Bron : diverse media.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock-Ola dromen

 

 Hi Folks !

Reba Mcentire is een van de beroemdste countryzangeressen van de Verenigde Staten. Zij werd in 1955 geboren in Oklahoma als dochter van Clark Vincent McEntire en Jacqueline Smith.

In haar jeugd leerde ze zowel het rodeorijden als zingen en bespelen van muziekinstrumenten. Samen met haar zussen Alice (3 dec 1951) en Susie (8 nov 1957), en haar broer Pake (23 juni 1953) vormde ze eind jaren '60 een band die bekend kwam te staan als "The Singing McEntires,".

In 1971 hadden ze hadden een lokale hit met het nummer "The Ballad of John McEntire", een eerbetoon aan hun grootvader, wereldkampioen op het rodeo-onderdeel stier vastbinden in de jaren 1957, 1958 en 1961. Na het zingen van het Amerikaanse volkslied tijdens de landelijke rodeofinales in Oklahoma City in 1974 werd ze opgemerkt door Red Steagall die voorstelde dat ze naar Nashville moest gaan om een solocarrière op te zetten. In 1976 kwam haar eerste album uit en trouwde ze met Charlie Battles, een professionele stierenworstelaar en behaalde ze haar onderwijspapieren voor het geval haar muzikale carrière op niets uit zou lopen.

Met een contract van platenlabel Mercury Records op zak begon Reba haar carrière met een traditioneel countrygeluid. Dit sloeg echter niet erg aan doordat de radiostations dit soort muziek veelal meden en de hits bleven dan ook uit. In 1978 begon McEntire in de charts voor te komen toen haar single LP "Three Sheets in the Wind"/"I'd Really Love to See You Tonight" een twintigste plaats bereikte. De grotere hits bleven echter uit tot de zomer van 1980 toen het nummer "(You Lift Me) Up to Heaven" de achtste plaats behaalde.

Met haar nummers schoof ze meer op richting de ballads, wat loonde. Ze werd door een groter publiek ontdekt en aan het einde van 1982 had ze haar eerste nummer één-hitnotering met de single "Can't Even Get the Blues no More." In 1984 verruilde ze Mercury in voor MCA Records, waar ze zich vestigde als een van de populairste artiesten van de jaren '80. Met meer dan 20 miljoen verkochte albums en vier opeenvolgende Female Vocalist of the Year awards van de Country Music Association (wat een record is dat ze deelt met Martina McBride).

Tussen 1985 en 1992, had ze 24 top tien-hits, waarvan er 14 ook de eerste plaats in de charts bereikten. Ondertussen begon Reba te flirten met invloeden vanuit de rock- en popgenres, zowel in haar muzikale stijl als haar imago. In 1987 scheidde ze van Charlie Battles en twee jaar later trouwde ze met haar roadmanager en steelgitarist Narvel Blackstock.

Samen hadden ze de complete zeggenschap over haar carrière, van het opnemen van albums tot verkoop van merchandising tot marketing. In de jaren '90 bleef haar populariteit ongekend en was ze niet meer weg te denken uit de charts, met naast vele top tien hits ook regelmatig nummer één hitnoteringen. Ook begon Reba begin jaren '90 een acteercarrière op te zetten. ze verscheen zowel in tv-films als op het witte doek in onder andere de horrorfilm Tremors uit 1990 en de komedie One Night at McCool's uit 2001. Verder bracht ze in 1998 het album "If You See Him" uit, en kwam ze in 1999 met de albums "The Secret of Giving: a Christmas Collection", en "So Good Together".

Sinds 2001 heeft ze haar eigen comedyserie Reba, waarmee ze een People's Choice Award heeft gewonnen. Voor haar bijdrage aan de muziekindustrie heeft ze een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame op 7000 Hollywood Bvd, en in 1995 is ze opgenomen in de Western Performers Hall of Fame in the National Cowboy & Western Heritage Museum in Oklahoma City, Oklahoma.

Ze is ook een veelgeziene host en artiest op award uitreikingen. Zo heeft ze de Country Music Awards inmiddels acht keer gepresenteerd. Op 22 november 2005 bracht Reba het verzamelalbum "Reba #1s" uit. Deze 2-cd-compilatie bestaat uit alle 22 nummer één-hitsingles (volgens Billboard Magazine) in chronologische volgorde. Hiernaast staan er ook nog de twee nieuwe nummers "You're Gonna Be" en "Love Needs A Holiday" op samen met 11 andere grote hits. Nog in 2005 bracht ze een eigen kledinglijn uit, met de naam Rebawear. De intro van haar single "Talking in your sleep" (eerste 6 seconden) heeft dienst gedaan als melodie voor de U2 hit "city of blinding lights".

Reba trad ook op in New York waar zij een gigantisch succes boekte met de musical van Rodgers & Hammerstein "South Pacific".

Toepasselijk voor deze tijd van het jaar, heb ik gekozen voor een ballad : Indian Summer.

 

Loverboy (in vervanging van Lolita)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 884)

 

En draaien draaien draaien maar !
 
 
De inkt van onze laatste bijdrage is nog niet droog of we krijgen weer overschot van gelijk. Het aantal jobs dat in ons apenland in het kwadraat verloren gaat, cijfert men niet meer in honderdtallen maar duizendtallen. De laatste 24 uur vernamen we het verloren gaan van arbeidsplaatsen bij Duferco, Dow Chemical,  en Ford Genk en dit voor een totaal van méér dan 10.000 plaatsen. Onze beroepspolitiekers zetten weer hun beste beentje voor en laten hun kiezers weten dat ze de houding van deze bedrijven betreuren, schandalig of zelfs volledig onverantwoord vinden.
 
Feitelijk zijn het allemaal kampioen huichelaars. Zover we weten is er geen enkele aandeelhouder of geen enkele bestuurder van de betrokken bedrijven die gelukkig is met deze toestand. Men kan alleen vaststellen dat door het stemmen van een reeks idiote wetten door onze beroepspolitiekers een toestand is ontstaan die onze hele economie naar de haaien aan het helpen is. Zinloze subsidies enerzijds en allerlei nieuwe verplichtingen anderzijds hebben onze bedrijven in een chaotische toestand gebracht. Het ergste is dan nog dat het einde van deze nefaste evolutie niet in zicht is. Het steeds maar afstraffen door hogere belastingen, aanslagen en boetes van de productieven en het steeds maar beloven van hogere uitkeringen aan mee-eters, leefloners en andere non-productieven is onze samenleving naar de afgrond aan het leiden.
 
Het heeft nog weinig zin dat we hier regelmatig blijven op wijzen. Onze democratische samenleving heeft beslist dat iedere landgenoot recht heeft op één stem. Het is dan ook normaal dat wanneer een bevolking stilaan uit méér profiteurs dan gemotiveerde arbeiders is samengesteld het einde van een normale samenleving in zicht komt. We willen ons niet uitlaten over de werkelijke oorzaken van het Ford debacle in Genk. Alleen kunnen we vaststellen dat FORD de stekker niet onmiddellijk heeft uitgetrokken. Alle medewerkers werden méér dan een jaar vooraf verwittigd dat het wegens veranderde marktomstandigheden niet lang meer verder kan. Daarom krijgt iedereen ruim de tijd om op andere plaats te trachten aan werk te geraken. Er blijken in ons land duizenden arbeidsplaatsen niet te worden ingevuld in zogenaamde knelpunt beroepen. Indien het zo verder gaat zijn binnenkort alle beroepen als knelpuntenberoepen te beschouwen.
 
In plaats van dankbaar te zijn dat FORD in deze ook voor dit bedrijf moeilijke omstandigheden lang vooraf laat weten dat het zo niet verder kan, beslisten de vakbonden om het bedrijf definitief te wurgen door beslag te leggen op de voorraden (kan dit allemaal zo maar in dit  land?) en zonder de minste reden een staking uit te roepen in een andere vestiging van FORD (Lommel) waar nog honderden medewerkers correct hun brood verdienen!
 
We zouden dan ook niet verwonderd zijn dat de directie van FORD nu plots zou beslissen om de productie in Genk niet te laten eindigen in 2014 maar met onmiddellijke ingang omdat in deze omstandigheden een normale werking van de fabriek totaal is uitgesloten. Arbeiders die voertuigen in brand steken, die het leveren van geproduceerde wagens onmogelijk maken en die overtuigd zijn dat de "overheid " dat allemaal wel zal toelaten, hebben volgens ons geen recht meer om nog gedurende geruime tijd, zoals de FORD-directie dat heeft voorgesteld, uitbetaald te worden.
 
Men zegge het voort ...
Freddy van Gaever


25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio Di Rupo gebruikt populisten en independentisten als zondebok
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Nadat eerder Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, het voornemen uitte om een speciale Europese top te organiseren tegen de opkomst van het ‘populisme’, doet Elio Di Rupo er een schepje bovenop. Op de voorbije EU-top in Brussel voer hij uit tegen de zogenaamde ‘independentisten’ in ons land.

Di Rupo wil de mensen ‘hoop’ geven, maar vergeet net dat de hoop van steeds meer Vlamingen ligt in een Vlaanderen dat zijn eigen weg gaat. Hetzelfde verhaal zien we in andere landen en regio’s die meer autonomie en minder bemoeizucht van de EU willen zien.

Als er vandaag ’populisme’ heerst, dan wel het europopulisme, de pensée unique die er in ons land bestaat over de Europese Unie: "Méér EU is goed, alleen méér EU kan de crisis oplossen; minder EU betekent chaos, armoede en oorlog." Dat is onzin, het tegendeel is zelfs waar.

Meer macht voor de EU, zoals Di Rupo wil, zal Vlaanderen niet alleen inzake bevoegdheden degraderen tot een of andere provincie in een Europese superstaat, het maakt van Europa ook een België in het groot: een transferunie waarbij welvarende naties financieel opdraaien voor de zwakkere landen. Dat soort van opgelegde solidariteit leidt niet tot vrede, maar tot oorlog, en daarvan zien we in een land als Griekenland reeds de kiemen.


Philip Claeys - Europarlementariër


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc van Balberghe morgen vrijdag 26.10.12 bij Angeltjes

 

Morgen vrijdag, beste Angeltjesvrienden stellen wij u met enige trots een artikel voor van Luc van Balberghe die u ongetwijfeld nog kent van zijn voortreffelijke blog Vrij van Zegel.

De sluiting van Ford Genk laat het sociale gemoed van Luc niet onberoerd.  Hij heeft niets van zijn snedigheid en haarscherpe analytische geest verloren. U zal het merken.

Dank, Luc voor deze primeur, veel van onze lezers zullen u met veel plezier terug lezen, want het is niet voor niets dat wij u destijds kroonden tot de Keizer van het internet.

Ray, Hoofdredactuer Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 25 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Renault - Opel - Ford

De bemoeizucht en waanzinnige eisen van de pakbonden, de loodzware sociale bijdragen bovenop de absoluut niet te hoge nettolonen van de staat doen niet de autoasemblage finaal de das om maar zorgen ervoor dat dagelijks geruisloos kleine en middelgrote ondernemingen de handdoek in de ring gooien.

We hebben eenzelfde scenario gezien bij GM en Ford in de USA die eveneens kopje onder dreigden te gaan door jarenlang gedane toegevingen aan de pakbonden. Een nieuwkomer op de amerikaanse markt zoals Toyota had deze problemen niet en bleef zeer winstgevend. De herstrukturering bij GM wereldwijd heeft Opel Antwerpen genekt. Enkel en alleen omdat GM zijn eigen markt wou beschermen. Eigen volk eerst weet je wel. In het verre oosten is men gek op "Duitse" wagens. De winsten van BMW en Mercedes worden momenteel daar gerealiseerd. Welnu GM wou absoluut zijn stijgende verkoop wegens de goedkope dollar in deze landen beschermen. Opel heeft van zijn Amerikaanse bazen nooit de toelating gekregen zijn wagens in het verre oosten op de markt te brengen. Correctie pas heel recent kreeg Opel groen licht voor .... Signapore.

Het verhaal van Ford is iets anders. De Ford die hier op de markt is, is niet de Ford van Genk maar een Ford-light versie. De wagens zijn goedkoper omdat de tientallen EU regeltjes, verplichtingen en normen hier niet gelden en er lokaal veel goedkoper gewekt wordt. Maw de produktie van Ford Europa kan enkel nog verkocht worden op de inkrimpende Europese markt. Of de kopij heeft meer succes dan het origineel. Waar heb ik dat de laatste weken nog gehoord ?

Juist... Wel handig dat men met de bekendmaking gewacht heeft tot na de verkiezingen. Di Rupo en zijn vazallen wisten absoluut van niets.

Willy - Manila

*****

Beloofde Verhofstadt geen 200000 jobs  ?

Ik geloof echt niet in een drama voor de werknemers van Ford.Duizenden arme buitenlandse menschen stromen jaarlijks ons land binnen. Zij mogen niets te kort komen en worden met liefde onderhouden door onze schat-tigge kist. Het kan dan ook geen probleem zijn voor onze pracht regering ,om die Ford arbeiders meer dan voldoende , financiel te steunen . Hoop voor de toekomst zijn de economische reizen van prins Filip en sliert ,die steeds , naar eigen zeggen ,enorme succesen zijn . Hij bezoekt zelfs landen waarvan het symbool wordt geweerd door Europa. Binnen afzienbare tijd , rest er nog slechts "een" onderneming waar nog naar hartelust kan gestaakt worden , de spoorwegen ! Binnen afzienbare tijd , zijn onze enigste , buitenlandse werkgevers , de tafelschuimers avonturiers, gangsters , drugdealers enz , die zullen er voor zorgen dat de politie nooit technisch werkloos wordt , nooit moeten gaan stempelen wegens gebrek aan criminaliteit. Met dank aan de correcte politiekers, vooral rood . De socialisten hebben indertijd de werkende mens uit de stront getrokken, nu wordt hij er terug in geduwd , door hun eisen ,hun duizend en een regeltjes en groot bakkes-vakbond-afgevaardigden . Boas ge zijt ne smeerlap, als ge niet naar onze pijpen danst zullen we dit, of zullen we dat , of we leggen den boel plat.Ingeval de Belgische schat-tige kist toch zou leeglopen , dan is er nog altijd het IMF , als ze Griekenland , Spanje , Italie en toekomstigen , kunnen helpen ! Het kan geen probleem zijn tenslotte Van Rompuy is Euro-president , hij zal wel een goed woordje doen en Verhofstad moet zijn belofte nog nakomen en 200000 jobs toveren.

René - Thailand

*****

Draadloos internetten 

Ray ,gooi die draadloze rommel eens buiten .Jaren geleden ook zoveel last gehad met belgacom ,tot er een bevriend computer deskundige mij de raad gaf om een vaste verbinding te nemen .Sindsdien nooit meer een probleem gehad .Bovendien ,moest men een soort apparaat hebben om de straling in uw woning zichtbaar te maken dmv ik zeg zo maar iets ,lazerbelichting ,ge zou nogal verschieten wat er door uw huiskamer van wirwar straalstrepen doorschiet .De medische wetenschap is er nog niet uit of dat allemaal zonder gevolgen blijft ,dus waarom onnodig risico nemen .We hebben uw verlichte geest nog eventjes nodig ,u hoeft daarom geen flauwgroene gloed te hebben hoor .

Vriendelijke groet - Stingray

*****

Ray zonder computer?

Wat heb ik genoten van uw artikeltje! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat uw computer er regelmatig eens de brui aan geeft, aan U is een groot schrijver verloren gegaan.

Mieke

*****

Braakmiddel II

Geachte redactie,
Als fervent aanhanger van al wat naar keuning en kroon ruikt, kan ik het niet nalaten een schepje excrementen boven op de addelijke mestput te deponeren.

Het is bijlange geen hedendaags fenomeen dat keuningen en prinsen ongestraft kunnen swaffelen met links en rechts een "bedrogen " slachtoffer tot gevolg. Sinds het ontstaan van stamleiders, keizers, keuningen, prinsen,k asteelheren en nog van die almachtigen liepen die heren achter hun pik aan en maakten er dapper gebruik van want hun onderdanen moesten zwijgen en ondergaan, zoniet eindigde men ergens in een moeras.

In de Middeleeuwen was het niet ongewoon dat een jonge deern die wou huwen met een gast uit het dorp eerst bij de kasteelheer moest passeren om te zien of ze wel een goede naaidoos bezat.  Het gebeurde dan ook dat het wicht door de kasteelheer bezwangerd was nog voor haar echte vent zijn eerste beurt gegeven had. Kijken we naar de baardmansen die heden ten dage nog steeds verlekkerd zijn op een piepjong meisje om zich te laten verwennen, want de profeet heeft het zo gewild (hij was zelf een pedofiel, Allah akbar!)Seksuele uitspattingen waren en zijn nog steeds schering en inslag eens men zich in keuninklijke sferen bevindt.

Om hun vervelend luxe luilekkerleventje te kleuren wordt er duchtig op scheve schaatsen gereden. Hier en daar is er een toch een zelzame uitzondering omdat de betrokkeneangst heeft van de duivel dat hij haast permanent in een kapel woont. Keuningen en neukfestijnen zijn een onderdeel van hun leven. Over de seks-escapades die zich in de R.K.K. afspeelden (en nog!) zullen we maar zwijgen of ik ben overmorgen nog bezig.

mvg - Senior

*****

Europese automarkt

Verwonderd dat de Europese automarkt verzadigd is (?), wel... Fikken NIET want hij ziet DAGELIJKS (vanuit z'n keuken) autocarriers voorbijvaren naar de achterhaven van Zeebrugge. Het zijn géén kleintjes, maar "grote schoendozen" zoals deze van NYK, Kess, of Wallenius, die HONDERDEN NIEUWE wagens hier ontschepen.

Vanaf ik een gedempt "doek, doek, doek" hoor van schepen die "op ralenti" door de Vandamme-sluis varen, kijk ik door het raam en kan dan ... juist de schoorsteen zien van het schip INDIEN zij "naar achteren" trekken. (maar als zij wéér "zeewaarts" varen, is zèlfs het bovendek goed zichtbaar zodat vaak ook de naam van het schip te lezen is)-> rekening houdend dat er nog vele achtermuurtjes tussen mijn stulpje en de sluis, zijn die schepen... huizenhoog geledigd.

De scheepvaart in de Zeebrugse haven kan men terugvinden op de site "Marinetraffic", doch ènkel voor degenen die hun GPS nog laten werken. -> onmogelijk om boten te zien van het "Marinecomponent" wegens mogelijke spionnage Moest de NMBS-vrachtvervoer eens een paar dagen staken... dan zou Zeebrugge overvol met nieuwe wagens staan... en zou ook geen plaats meer zijn voor containers.

Victor van Vosselaer

*****

Nog ± 580 dagen … 

Hetgeen momenteel gebeurt in héél België heeft een oorzaak, die is terug te vinden bij de politiekers én de pakbonden, zij vernietigen alles puur voor eigen profijt, voor de postjes en de mandaten. Dat hele families de vernieling ingaan interesseert ze geen barst.

Gisteren voelde de rode griet Lieten zich een beetje verraden ! Hoe voelt dat, Lieten? Wij kennen dat gevoel anders zeer goed want wij worden dag in dag uit door jullie soort verraden en daarbij ook nog belogen en bedrogen. De oorzaak van alle ellende komt s door jullie wanbeleid want jullie weigeren het profitariaat aan te pakken en dus kiezen jullie voor de simpelste weg nl. belastingen opleggen die zo hoog liggen dat ze verstikkend en wurgend werken voor zowel werkgevers als werknemers.

Een economie kan enkel draaien als er consumptie aanwezig is, een economie wordt niet gemaakt door politiekers maar door mensen die geld willen steken in welvaart, politiekers daarentegen maken welvaart kapot en daar worden ze dag in dag uit bij geholpen door de pakbonden. Als de consument geen geld heeft om te consumeren dan klapt alles in mekaar, van haarkapper tot aankoop van dure spullen w.o. autos, wordt uitgesteld of naar latere datum geschoven.

Verlaag die loonlasten en verlaag de belastingen, BTW en accijnzen drastisch en binnen één jaar staan we in de top 3 in Europa, maar vooral jaag die bende bemoeiallen liggend in dat EU kot wandelen want vanaf het moment dat die er zich zijn beginnen mee te bemoeien is het berg afwaarts gegaan, niet alleen met Vlaanderen maar met heel Europa. Willen wij nog een welvarende, veilige en leefbare toekomst dan zullen wij de grenzen moeten sluiten voor tafelschuimers. De massa ambtenarij die totaal onproductief is moet minstens gehalveerd worden, want die club kost ons miljarden en ze brengt niets op.

Momenteel wordt Vlaanderen jaarlijks ± 16 miljard lichter gemaakt en bij de Franstalige ontvangers ziet men geen enkele beweging zelfs geen dankwoord, wel dreigen en chanteren met grendels e.d.. Luister maar naar de zwarte lola’s en de linkse zever zowel aan Vlaamse als Waalse kant. Doek asap 4 v.d. 6 gewesten op, idem dito regeringen en parlementen want ze hebben geen enkele functie noch doel buiten lullen en zakken vullen, idem dito die provincies en die totaal nutteloze folklore gevuld met nietsdoeners resp. vakantiegangers.

Vlaanderen, denk nu eens eerst aan de Vlamingen hun toekomst, sommige pakbonden zijn al daar met brugpensioenen vanaf 50 jaar, hebben die pakbonden nu nog niets geleerd? Brugpensioen vanaf 62 is leefbaar maar vroeger is dodelijk voor een samenleving, kijk maar naar het land B. Maak brugpensioen én werkloosheid afhankelijk aan de geleverde bijdrage, bvb. wie 5 jaar heeft bijgedragen die mag max. 1 jaar werkloosheid ontvangen enz. en maak asap één pensioenstelsel toepasbaar op iedereen zonder uitzonderingen. De miljarden liggen op straat het is enkel een kwestie van ze te willen oprapen; met die linkse bende zal dat zeer moeilijk worden want zij zaaien graag met geld maar de verkeerde boeren oogsten.

Jean

*****

Mr Proper in aktie.

Waarde redactie,
Bij Ford Genk weten ze nu dat de brandstoftank niet meer zal bijgevuld worden. De poco totentrekkers en lijkenpikkers komen in actie. Burgemeesters, ministers en pakbonders vallen uit de lucht en schreeuwen moord en brand. Verraad, bedrog, oplichterij en nog van dat fraais is nu het motto van de heren.

Wat Sus en klein Pierke al maanden zagen aankomen, was blijkbaar niet geweten door de overheid. Komedie van het zuiverste kaliber, als je het mij vraagt.  Trouwens ... waarom werd er gewacht tot NA de verkiezingen om de "geplande" sluiting van Ford kenbaar te maken ? Inderdaad, om de poco's uit de wind te zetten want men wist dat er veel kiezers gingen overlopen naar de NV-A of de PvdA. 

Dit zal natuurlijk met klem ontkend worden door de betrokkenen, maar wees er zeker van dat het zo was. In Spanje wist men al drie maanden geleden dat Ford naar Valencia ging komen., hier wisten ze van niks, mijn kl... ja !

Nu komt het er voor de bende van het leugenpaleis op aan de persoonlijke meubelen te redden en de zwarte piet bij de vermaledijde directie te leggen. Meneerke Peters voelt zich danig in het kruis gepakt, de rode strik uit Mons komt met een lijkbiddersfacie melden dat de "rekerink al het mokelijke zal doene omme de fabrieke te redden"  maar eerst moet hij op zoek gaan naar 3,5 miljard euri verse poen om zijn "bekrotink" op orde te krijgen, want zo willen de bobo's van de E.U. het.

Ach mensen toch, al het geblaat en gemekker zijn vijgen na Pasen. De boot is aan 't zinken en hoe meer water (lees: werklozen) hij maak,t hoe sneller hij naar de haaien gaat. Voor de werkgelegenheid in Limburg is dit uiteraard geen goede zaak en zal voor de nodige ellende zorgen.

Ik heb evenwel een tip voor Elio & co die voor nieuwe werkgelegenheid zou zorgen in de getroffen streek. Maak van de Ford-site een "supergevangenis" met plaats voor minstens 7000 criminelen. De ligging is ideaal. Ver genoeg van de bewoonde wereld en geen plaatsgebrek om eventueel uit te breiden. Al die oude 19-eeuwse versleten petoetgebouwen die in de steden het uitzicht vervuilen, kunnen gesloopt worden en plaats maken voor een mooi park of iets dergelijks (met ondergrondse parking a.u.b.)

Aangezien de instroom van buitenlands afval hier onverminderd verdergaat ondanks de imposante verschijning van de bazin voor asiel en migratie, zal er aan kliënteel voor een nieuwe superpetoet geen gebrek zijn. Vele ex-Ford werknemers kunnen zich omscholen tot cipier i.p.v. op hun 50- ste levensjaar op brugpenioen (waar gaan ze de poen halen?) te gaan zoals de pakbonden nu al "eisen"

Maar ja..ik weet het wel, 'tzal voor een andere keer zijn. Binnen enkele weken zijn de wonden gelikt en kunnen de totentrekkers weer vrijer ademhalen.

Trouwens wist u lieve lezertjes dat na de Waalse orde der advocaten ook de Vlaamse absoluut gekant is tegen de verzwaring van de straffen voor criminelen die zich schuldig maken aan het molesteren van politie, brandweer, ambulanciers, cipiers, verplegend personeel, chauffeurs van de Lijn en de NMBS,  en al wie ten dienste van de bevolking staat ?  De heren en dames in hun toga met hermelijnen versiersel vinden de huidige strafmaatregelen tegen dergelijk uitschot al meer dan zwaar genoeg, nog zwaarder straffen heeft geen zin volgens de redenering van de pleiters. In hun denken is dat nogal wiedes verdomme ... hoe langer het crapuul in de cel moet blijven, hoe langer het duurt eer ze terug de beest kunnen uithangen en de advocaten er opnieuw poen kunnen aan verdienen.

Ach mensen toch ... de boel is door en door ROT!

mvg - Senior

*****

De islam is mijn politiek programma (1)

Zo ver zijn we dan !

http://www.demorgen.be/dm/nl/3625/Verkiezingen-2012/article/detail/1523460/2012/10/25/Lijst-Islam-in-gemeenteraad-met-Koran-als-basis-voor-programma.dhtml

De sharia zal wel volgen zeker ?

Joos

De islam om van te kotsen (2)

Lijst Islam in gemeenteraad met Koran als basis voor programma. 1 zetel in Sint-Jans Molenbeek en 1 zetel in Anderlecht.

Ronny S.

*****

Niet te geloven

Geachte redactie,
In Italiê zijn enkele wetenschappers veroordeeld tot 6jaar cel, effectief. Wat hadden deze criminelen,zou men denken,dan misdaan? Zij hadden de aardbeving in L'Aquila (in 2009) niet goed genoeg voorspeld.

Ze viel zwaarder uit dan verwacht. Het gevolg was meer dan 300 doden. De wetenschappers zijn nu moordenaars zonder het inzicht te doden. Neen dit is geen late aprilgrap maar zuivere ernst. Het doet me denken hoe het er moet aan toe gegaan zijn ten tijde van de inquisitie.

Wie kan nu de juiste kracht van een aardbeving exact voorspellen, laat staan het tijdstip ?  Ik denk dan ook te mogen stellen dat andere wetenschappers in Italiê de boot zullen afhouden als men hun gedacht vraagt bij een nakende natuurramp.

Ook in het land van la dolce vita blijken er bij just-is-just randdebielen rond te lopen.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepencollege Mechelen : wie zit er niet in ? Gennez Caroline

 

De stadslijst Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V hebben woensdagnacht een akkoord bereikt over de vorming van een nieuwe coalitie in Mechelen. Zowel over enkele belangrijke thema's als over de mandaten zijn de onderhandelaars het eens geraakt.

Door het samengaan van de drie heeft Mechelen zijn ruimste meerderheid in jaren, een van 32 zetels op 43. Sp.a belandt samen met Vlaams Belang in de oppositie. Zoals verwacht, volgt Bart Somers zichzelf voor de tweede keer op als burgemeester. "De komende dagen en weken gaan wij ons akkoord verder uitdiepen, maar over de grote lijnen over het te voeren beleid zijn we het eens", zegt hij. Zijn stadslijst mag ook nog vier schepenen en de OCMW-voorzitter leveren met de liberalen Koen Anciaux en Greet Geypen, Marina De Bie van Groen en Frank Nobels (m+). Die laatste wordt na enkele jaren opgevolgd door een groene schepen. Dat wordt vermoedelijk dan Kristof Calvo of Björn Siffer.

Voor N-VA zijn er de komende zes jaar 3,5 mandaten. Die worden zeker ingevuld door Marc Hendrickx en Bart De Nijn, en wellicht ook Katleen Den Roover. Voor de wissel valt de naam van advocaat en lijstduwer Wim Jorissen. CD&V krijgt anderhalve schepen. Walter Schroons wordt de nieuwe schepen van Financiën in de Dijlestad. Hij krijgt voor een half mandaat nog versterking van Hamid Riffi. Opvallend is het kleine aantal mandaten voor Groen, zeker gezien de score van de partij binnen de stadslijst. Groen-kopman Kristof Calvo wijst op de vele groene accenten in het bestuursakkoord, die voor hem belangrijker zijn dan postjes.

Bron : vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over het Spaanse Braakmiddel & C°

 

Wij lopen als overtuigde republikeinen vanzelfsprekend niet hoog op met de middeleeuwe monarchieën die in welke zogenaamd  moderne uitgave dan ook, hun bestaan nog steeds steunen op ondemocratisch erfrecht, voorbijgestreefde privilegies en onterechte politieke macht.

De huidige monarchen in Europa zijn helemaal geen voorbeeldige burgers. In Zweden zijn er de regelmatige geruchten over de seksuitspattingen van de gekortwiekte keuning met het smoelwerk van een mannelijke seut. Maar laat hem niet los in een gezelschap of hij organiseert een orgie. Voor ons niet gelaten, maar kom niet janken, dat het broodnodige respect voor de functie verdwijnt.  

De esbattementen van Juan Carlos van Spanje leveren het beeld op van een verslaafde oude vent die over geen zier menselijkheid beschikt. Niet tegenover zijn medeburgers, niet tegenover vrouwen die hij gebruikt als proefpersonen in zijn privé kruitfabriek en nog minder tegenover dieren, zoals we dat kunnen verwachten van een echte Spaanse matador.

In het land B heerst in royalistische kringen een akelige sfeer van hypocrisie, verwrongen gevoelens, verdrongen zinnelijkheid, haat en dat alles overgoten met een saus van extreem katholicisme, dat men verhullend charismatisch noemt en dat vele kenmerken van Opus Dei in zich draagt. Heerlijk ! Of de onthullingen door Frédérique Deborsu uit diens fantasierijke Waalse duim gezogen zijn  of een beeld bieden van een intrieste Lakense realiteit en schijnheiligheid, zal over een aantal jaren blijken maar de veelheid van donkere geruchten die al jaren de ronde doen, herleiden het beeld van dit koningshuis tot een luxueuze  psychiatrische instelling voor seksuele delinquenten. Bij wijze van oneerbiedig spreken.

Een schepje bovenop vonden we vanmorgen in de pers over het Spaanse keuninklijke Braakmiddel dat voorwaar gelijkenissen vertoont met zijn verre voorganger, de gek Filips II, de sadistische zoon van Keizer Karel, een godsdienstwaanzinnige om Fabiola jaloers te maken.

De Spaanse koning Juan Carlos is ontsnapt aan twee onderzoeken naar vaderschap. De Spaanse justitie gaf als reden "de onschendbaarheid van de persoon van de koning aan", zo blijkt uit gerechtelijke beslissingen die het Franse persbureau AFP heeft kunnen inkijken.

De Catalaan Alberto Sola Jimenez en de Belgische Ingrid Jeanne Satiau zijn ervan overtuigd bastaardkinderen te zijn van de Spaanse vorst. Zij hebben bij burgerlijke rechtbanken in Madrid twee aanvragen om een onderzoek naar vaderschap ingediend. Maar beide verzoeken zijn op 9 oktober verworpen.

Beide rechtbanken verwezen naar de bescherming die artikel 56 van de Spaanse grondwet aan het staatshoofd biedt. Het stelt dat de "persoon van de koning onschendbaar is en niet ter verantwoording kan worden geroepen".

Die bescherming geldt ook bij burgerrechtelijke procedures, meenden de rechtbanken.

Volgens de krant El Mundo hebben Ingrid Jeanne Satiau en Alberto Sola Jimenez beslist een aanvraag tot vaderschapsonderzoek in te dienen, nadat uit DNA-tests was gebleken dat zij voor 91 procent broer en zus zijn.

Satiau vertelde de pers omtrent het veronderstelde vaderschap te hebben gehoord toen haar moeder op een dag had gezegd, toen Juan Carlos op televisie was: "deze man is je vader".

De vrouw deed sindsdien opzoekingswerk en ontmoette uiteindelijk Sola die als kind werd geadopteerd. Hij eist al jaren vaderschapserkenning door de Spaanse koning. Hij zegt dat zijn biologische moeder, een dochter van een gekende bankier in Barcelona, een relatie met Juan Carlos heeft gehad, aldus de Spaanse pers.

Ray (Bron : GvA)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritische geluiden in EU-praatbarak : Laurence Stassen

 

 

 

Ter afwisseling brengen wij ditmaal Laurence Stassen van de PVV. Of geeft u de voorkeur aan Guy de la Tourette ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder computer

 

Het overkomt de meesten van ons, een pc die je in de steek laat, die de dagelijkse routine abrupt onderbreekt.  De handigen trekken zelf hun plan  maar ik geloof niet dat die talrijk zijn.  De meesten moeten beroep doen op een buitenstaander, een expert, een ET-wonderboy  en dan maar hopen dat de fout snel hersteld is.

Deze week had ik weer prijs.  Het heeft te maken met de draadloze verbinding die Belgacom ons opgesolferd heeft en de locatie van mijn pc ten overstaan van de plaats waar de geleerden van Belgacom beslist hebben dat zij onze woning zouden penetreren.  

Ik wacht op de lichte cavallerie die mij uit de penarie zal helpen.  Er is nog een tweede pc in huis maar die kan ik wegens omstandigheden niet gebruiken ; ik moet niet alle geheimen onthullen.

Mijn dag begint steeds rond 6 uur, het kan wat eerder of wat later zijn, maar zo is het al een ganse leven, wat zou ik er aan veranderen.  De computer draait hier tot iets voor middernacht. Ook tijdens het dutje na het middageten en 's avonds als er televisie gekeken wordt tussen 7 en 10. 

Ik houd niet van standaarduitdrukkingen zoals de pc is mijn venster op de wereld, of het is de opslagplaats van alle kennis, alhoewel dat best waar is. De computer is mijn virtuele ontmoetingsplaats met gelijkgestemde zielen, een keuvelcafé zonder drank, maar daarom niet minder heftig.  Er ontluiken vriendschappen en  er sterven er af, zoals in het echte leven.  Stamgasten verdwijnen, nieuwe klanten doemen op, het is een komen en gaan in een surrogaatwereld waarin het Woord almachtig is en ieder zijn eigen realiteit beleeft. Maar we lopen onder één paraplu met dezelfde kleuren.

Vandaag laat mijn surrogaatwereld me in de steek.  Ik ben alle enkele malen mijn bureau ingewandeld om te checken of de draadloze verbinding zich niet stiekem hersteld heeft uit een soort berouw maar de pc blijft kil en de boodschap "kan de verbinding niet tot stand brengen" staat als gebeiteld in het scherm.

Ik heb nog een hele stapel ongelezen boeken klaarliggen en een 15-tal e-boeken zitten opgeslagen in een  e-lezer die een goede vriend me gegeven  heeft.  De elektronische lectuur bewaar ik voor tijdens de vakantie, dat bespaart kilo's  in de bagage.   Ik bekijk de maagdelijke stapel, wat wordt het ?   Nederlands, het verhaal van een taal,  zint me niet vandaag. Vladimir Poetin een korte biografie, hoeft even niet, ik heb vandaag liever Poesjkin dan Poetin. Een spannende Baldacci gaat me te lang vastkluisteren, 400 bladzijden thrillen,  die ik in te veel schijfjes ga moeten onderverdelen, want sinds mijn ene oog het heeft laten afweten, lees ik trager. Het is vijftig procent minder, wat wil u.

Plots weet ik het, ik was dit boekje compleet vergeten "Elsschot, Antwerpen & Coraline" door ene Bart van Loo met foto's van Alain Giebens, een heldere, aantrekkelijke omslag met de Boerentoren waartegen een witte reuze-affiche hangt met de zwarte profielfoto van  Elsschot en de onvermijdelijke, protserige "A".  De socialisten wendden gedurende jaren belachelijke pogingen aan om Willem Elsschot in hun rode stal onder te brengen ; ze worden alleen verstoord in hun annexatiedroom door het gedicht over dr. August Borms.  Ooit beweerde Steve Stevaert  in zijn gloriejaren tijdens een bijeenkomst van het Elsschotgenootschap, dat de schrijver "toch een socialist was".  Enkel Ida de Ridder, Elsschots enige toen nog levende dochter, durfde protesteren.  De rest van de academische aanwezigen knikten, lachten maar dachten er niet aan de Hasseltse sjoemelaar en wipper een stomp tegen zijn lompe muil te geven voor zoveel prietpraat. 

Ik wil even google raadplegen, wat ik gewoonlijk doe als ik een boek begin van een auteur die ik niet ken, maar verdorie google is natuurlijk onbereikbaar vandaag. Ik ben al op weg naar mijn bureau maar keer terug naar de living. Uitgeverij Houtekiet heeft  een half slappe kaft, een duidelijke letter en zorgvuldig rustgevend wit, smaakvol gespreid over de pagina's en de tekst ademt breed. Veel  foto's, alle genomen bij zonlicht, scherpe, veelbelovende beelden van Antwerpen en Parijs.  150 bladzijden hebben mij nu al verleid en in hoopvolle stemming gebracht, maar ik heb geleerd er mij niet hals over kop in te storten, zoals het jonge veulen dat ik ooit was, maar mij langzaam keurend en proevend over te geven aan het plezier van de woorden die Bart van Loo uitgekozen heeft. Ik weet intussen via de achterflap dat hij veel afweet van Franse literatuur en bestuurslid is van PEN Vlaanderen. En de rest lees ik wel.  Op een foto van Alain Gieben, de fotograaf, zie ik een man die grote ogen opentrekt achter grote brilglazen. Zijn attributen zijn veelbelovend.

Nog even bedenk ik dat ik in de helft zal moeten stoppen, want de zon schijnt heerlijk, het lijkt een zomerdag en ik wil nog even het park in.  De overvloed van mogelijkheden als de pc je in de steek laat, dwingt tot keuzes en planning. Ik voel me goed en wandel  het verhaal binnen dat de auteur bijeengefantaseerd heeft.

Na twee, drie bladzijden weet ik het : dit boek is als een aantrekkelijke vrouw die intelligent, zacht en verrassend is.  Er zijn meer zulke boeken dan vrouwen. Je moet veel gelezen hebben om dit te beseffen.

De ik-figuur en Coraline, een kleine Française met lang zwart haar en ranke ringloze vingers ontmoeten mekaar in de Bibliothèque nationale van Parijs. En zij spelen het spel van de verleiding door hun kennis van de literatuur te etaleren en zo sluipt Elsschot, die een tijdje in Parijs gewoond heeft, tussen het duo in.  Elskot, zoals zij het zegt, is geen onbekende voor haar, dat leren we later in het verhaal.

Ik word in mijn aangename lectuur gestoord door een telefoon van Floriaan Terbeke die terug is van een lang verblijf in het buitenland. Hebben wij hem gemist, vraagt hij hoopvol.  Ik wil hem niet ontgoochelen dus zeg ik vlug  ja natuurlijk.  Het zal nog even moeten wachten, antwoordt hij, want mijn pc heeft nukken.  Doe maar kalm aan, Floriaan, er is nog leven buiten de computer. We spreken af mekaar volgende week terug te bellen. Ik besluit na het inhaken niet te gaan wandelen in het park. De zon maakt opdwarrelende stofjes in de living zichtbaar.  Coraline en Parijs roept me. Even afdwalen.  De laatste keer dat ik er geweest ben, is zo'n tien jaar geleden met vrouw, dochter en haar drie kinderen in een gezellig hotelletje dichtbij de Arc de Triomphe. Veel gewandeld, met de metro gereden, op de Place du Tertre rondgelopen en drankjes gebruikt opgediend door een echte Franse ober, onverschillig en hautain, de Eiffeltoren, in Café de la Paix schandalig duur maar zo gezellig geluncht.  En angstvallig vermeden om een laakbaar woord te zeggen over de nieuwe Fransen die 's avonds in trosjes over de Champs Elysées paraderen.

Bart van Loo voert me weg van Honoré Balzac, Victor Hugo en Alexandre Dumas, die ook maar gewone mannen waren die na hun inspiratie fysieke expiratie zochten in de armen van een schone, naar Antwerpen waar Coraline zich uitleeft in de ontdekking van de vele merktekens die deze stad vertoont en die nagelaten werden door Guillaume Elskot.  Zelfs een jonge Karel Dillen komt ter sprake, een voldoende reden om de ridicule rode wipper uit Hasselt een lange neus te zetten.

Ik ben echt in de ban van de erudiete auteur, die het oeuvre van de schrijver van Kaas, Lijmen en Het Dwaallicht op zijn duimpje kent met alle mogelijke details en geraffineerde symbolen.  Van Loo slaagt er in twee fictieve hoofdpersonages  te creëren die een kortstondige relatie beleven, zij het een die niet geconsumeerd wordt, op basis van de geheimen van mijnheer Alfons de Ridder die zich vermomt als Willem Elsschot.  Een prikkelend boek, in keurig en correct Nederlands dat een tweede en een derde lectuur verdient, want het zit vol verrassingen en onverwachte wendingen.

's Avonds komt de lichte cavallerie binnengewaaid om mij technisch uit de brand te helpen.  Deze dag zonder computer heeft mij ontzettend gelukkig gemaakt. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgenmop ?

 

We kennen ze allemaal wel, van die flauwe mopjes over hoe dom Belgen wel niet zijn. Met het hand op het hart zweren wij dat de hierna volgende regels geen mop zijn.

In Gent heeft de Vlaamse overheid een nieuw politiekantoor opgetrokken dat ettelijke miljoen euro's heeft gekost. Alleen is er één probleempje: het bureau is totaal onbereikbaar. Er is bij de bouw namelijk een cruciaal onderdeel vergeten: telefoon- en computeraansluitingen.

"We hebben licht en water. Maar daar stopt het", zegt een verbaasde agent in de Vlaamse ochtendkrant Het Laatste Nieuws. Het twee verdiepingen tellende gebouw moet vanaf begin volgend jaar plaats bieden aan veertig agenten van het laboratorium en de medische dienst.

Of de herstelwerkzaamheden bijtijds gereed zijn, is nog even afwachten. De kosten om de blunder te herstellen en alsnog de benodigde bekabeling te trekken, worden in ieder geval geschat op zo'n 300.000 euro.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2012/10/belgische-politie-vergeet-telefoonlijn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BH-affiches overplakt in Anderlecht

 

Op verschillende plaatsen bij haltes van het openbaar vervoer zijn bovenstaande affiches aangebracht om reclame te maken voor Prima Donna boezemgarelen. Zonder is het totaal geen zicht. Vandaar.

In de islamitische gemeente Anderlecht zijn deze affiches verstopt of overpakt, omdat ze aanstootgevend zijn voor de aanhangers van de religie van vrede en goede zeden. De Taliban is goed bezig in het Brusselse.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syrische ambassadeur: Erdogan wil Ottomaans Rijk doen herleven

 

Journalistencomité: Onderdrukking persvrijheid in Turkije ergste ter wereld

Op 30 september ontving de Turkse premier Erdogan in Ankara de Moslim Broederschap president van Egypte, Mohamed Morsi. Beide islamisten streven naar de realisering van hun visioen van een islamitisch wereldrijk.

Volgens het Committee to Protect Journalists (CPJ) is het met de persvrijheid in Turkije inmiddels slechter gesteld dan in Iran, Eritrea en China, landen waar journalisten traditioneel het zwaarst worden onderdrukt. Nergens ter wereld zitten er naar verhouding zóveel journalisten in de gevangenis als in Turkije, de meesten omdat ze weigeren zich te onderwerpen aan de strenge censuur van de islamistische regering van premier Tayyip Erdogan. Zo is het Turkse journalisten verboden om ook maar iets negatiefs over Turkije te schrijven of iets positiefs over de onderdrukte Koerden.

Het vernietigende rapport van het CPJ bevestigt de regelmatige kritiek van mensenrechtenorganisaties en de Europese Unie dat het met de vrijheid van meningsuiting in Turkije al jaren helemaal de verkeerde kant opgaat. Turkse journalisten worden publiekelijk door premier Erdogan verketterd en onder grote druk gezet om 'zelfcensuur' toe te passen. Ook heeft de overheid duizenden aanklachten tegen journalisten lopen omdat ze Turkije en de Turken zwart zouden maken.

Honderden tegenstanders Erdogan in gevangenis gezet

'De situatie rond de Turkse persvrijheid heeft een kritiek punt bereikt,' concludeert het CPJ in een 50 pagina's tellend rapport. 'Er zijn zeer onderdrukkende wetten, een strafrechtelijke procedure die enorm in het voordeel is van de staat en een harde anti-pershouding op het hoogste niveau van de overheid.'

Sinds zijn aantreden als premier in 2003 heeft Erdogan honderden politici, academici en journalisten gevangen gezet omdat ze tegen hem zouden samenzweren. In september werden meer dan 300 militaire officieren om dezelfde reden tot lange gevangenisstraffen veroordeeld.

3/4 journalisten zonder vorm van proces vast om 'terrorisme'

Op 1 augustus zaten er 76 journalisten in een Turkse gevangenis, waarvan minstens 61 vanwege artikelen die ze hadden geschreven. Bovendien zit driekwart van de in het gevang gegooide verslaggevers daar zonder vorm van proces. De regering in Ankara geeft echter steevast het excuus dat ze werden opgepakt vanwege 'banden met het terrorisme', zoals het veronderstelde lidmaatschap van 'Ergenekon', een nationalistisch netwerk dat zou streven naar de omverwerping van de islamistische regering.

Daarnaast is 70% van deze vastgezette journalisten van Koerdische afkomst. Zij zouden 'propaganda' van de Koerdische PKK verspreiden, die ook door de EU en de VS als een terreurorganisatie wordt beschouwd. In Turkije wordt alleen al het weergeven van de mening van de Koerden of het houden van interviews met PKK leden beschouwd als medeplichtigheid aan terreur.

Miljarden dollars boete voor kritiek op Ankara

Kranten en tv-stations die weigeren zich te onderwerpen aan de censuur van Ankara kunnen op forse tegenmaatregelen rekenen. Niet alleen begint de overheid rechtszaken tegen hen, maar ook oefent Erdogan grote druk uit om onwillige journalisten te ontslaan. In 2009 kreeg de grootste mediagroep in Turkije, Dogan Yayin, een boete van miljarden dollars vanwege de regelmatige kritiek die er werd geuit op de regering.

De Turkse ambassadeur in de VS Namik Tan stelde in een reactie echter dat het 'garanderen van de fundamentele vrijheden van vitaal belang is voor onze democratie, zeker nu Turkije een belangrijk voorbeeld is voor veel landen in de regio, vooral die landen die te maken hebben met grote volksopstanden en veranderingen.' (1)

'Erdogan wil herleving Ottomaans Rijk'
Niettemin duiden alle ontwikkelingen in Turkije op het tegendeel. De Syrische ambasadeur in Iran, Hamed al-Hassan, beschuldigde Erdogan er dan ook van het Ottomaanse Rijk te willen doen herleven. Daarbij wees hij op enkele veelzeggende uitspraken van de Turkse premier. Toen Erdogan de laatste verkiezingen won presenteerde hij zijn overwinning als niet alleen van belang voor Turkije, maar ook voor Syrië, Egypte, Marokko, de Palestijnse gebieden en de Balkanlanden. (2)

'Geloof me, Sarajevo heeft vandaag net zozeer gewonnen als Istanbul, Beiroet, Izmir, Damascus, Ankara, Ramallah, Nablus, Jenin, de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem,' zei Erdogan, verwijzend naar de gebieden die ooit door het Turks-Ottomaanse Rijk werden bezet. Om de imperialistische motieven van Erdogan te onderstrepen kondigde minister van Defensie Vedci Gonul aan dat het Turkse leger zal worden verdubbeld naar 1 miljoen soldaten.

Xander

(1) Ynet News  (2) Fars News Agency


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand new leather jacket

 

(dank aan Benny)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joëlle Milquet en de criminaliteit : n'en parlons plus

 

Freddy Beulemans, de rode burgemeester van Bruxelles, heeft  Joëlle Milquet met haar christelijk humanistische partij aan de deur gezet in zijn nieuwe coalitie.  We vermoeden dat hij zijn dikke buik meer dan vol had van de bemoeizieke, arrogante allesweter die niet voor niets de bijnaam van Madame Non kreeg. 

In de federale regering weet vriend (wie ?) en vijand (velen) dat er met die Brusselse schetkont geen land te bezeilen valt.  Het wordtvoor velen stilletjesaan duidelijk dat dit Milquets laatste termijn zal zijn.

Op verzoek van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en na klachten van misnoegde burgemeesters, publiceert de federale politie geen criminaliteitscijfers meer. Dat schrijft De Tijd.

 "We willen zeker niet censureren, maar zolang we overleggen over hoe we het in de toekomst zullen doen, geven we de cijfers niet vrij."De statistieken die de federale politie tot vorig jaar elke drie maanden vrijgaf, gingen over alle mogelijke misdrijven, van zakkenrollerij tot doodslag. Telkens gaf de federale politie zowel de cijfers per gemeente, politiezone, arrondissement, provincie, gewest als voor heel België.

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zielenpoot Van Rossem

 

Jean-Pierre Van Rossem, volksvertegenwoordiger voor R.O.S.S.E.M. begin jaren 90, gaf ooit "een bekende politica" een beurt in de koffiekamer van het parlement. Dat beweerde hij toch in het  programma 'Gunter D.' op Studio Brussel.

"Het is wel heel lang geleden", gaf hij toe. Maar wie die politica was, wilde hij niet zeggen. Maar het waren al zeker niet Miet Smet, Frieda Brepoels of Annemie Neyts, zei hij. 

Een andere spannende seksplek was een gondel in Venetië, snoefde de ex-politicus. "Maar dat is nog veel langer geleden."

Hoe zeilig moet je zijn, om met dergelijke melige verhalen nog enige aandacht te krijgen ?  Van Rossem is een geboren sjoemelaar, een fantast en een egotripper die vooral aandacht krijgt omwill van zijn straffe uitspraken.  Wat interesseert ons zijn nijlpaardengewip en met wie hij het gedaan heeft ?  Waar hij nog het meeste kans maakt om aan zijn trekken te komen,  is in de dierentuin.

Bron : GvJ


24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 oktober 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De clash komt eraan.

Geachte redactie,
Het gaat van kwaad naar erger met de economie in dit onland en ook daarbuiten. Verleden week werden meer dan duizend werknemers en bedienden de wacht aangezegd. Vandaag komen mijn voorspellingen qua Ford Genk die ik hier enkele weken geleden neerpende uit.

De kroniek van een aangekondigde sluiting is zich aan het voltrekken. Weer zullen er duizenden hun baan verliezen, net hetzelfde scenario zoals destijds bij Opel Antwerpen. De prietpraat die de poco bobo's nog zullen uitbraken, is praat voor de vaak. 

Dit onland zit met een levensgroot probleem en dat is de véél de hoge loonkost die een deftige concurrentie onmogelijk maakt. Auto's bouwen is hier te duur geworden. Neem daarbij de wereldwijde overcapaciteit en ge weet waar men aan toe is. In eigen land heeft men de auto zo zwaar belast en uitgemolken dat men er mee rijdt tot de wielen eraf vallen. Men is zelfs de schaamte qua aftroggelen zover voorbij, dat men wagens die ouder zijn dan VIER jaar extra zou willen belasten omdat ze..vervuilender zijn.. kan het nog gekker ?

Katalisators en roetfilters zijn voor de struikrovers blijkbaar na vier jaar zinloos. Wie zich hier een auto aanschaft betaalt zich blauw aan taksen allerhande : btw-biv-verkeersbelasting-belasting op de verzekering-btw en accijnzen op de brandstof. We zitten nu al met een overcapaciteit van 3.000.0000 wagens per jaar (in West -Europa) die op de fabrieksparkings staan te roesten. Dus gaan de fabrikanten inbinden en stoten ze de duurste afdelingen af...ook al zijn ze heel productief.

Dat is gebeurd bij Opel Antwerpen en nu bij Ford Genk. Er zullen nog vele andere banen sneuvelen en de sociale zekerheid zal nog harder op de proef gesteld worden. Wat de zaken nog meer bezwaart,  is niet alleen het wegvallen van jobs maar de blijvende instroom van allerhande tafelschuimers die ons  maandelijks stukken van mensen kosten.

Zolang de machthebbers  hun auto met chauffeur hebben en van alle mogelijke privilegies kunnen genieten,  blijft het goud in hun ogen blinken. Het avondland is oververzadigd. Te veel poco dieven en bedriegers - te veel loonlast in combinatie met te veel productie - te veel overheidsschuld - te veel leefloners en leeglopers- enz. De eenheid en de welvaart van de E.U. staat op losse schroeven, de toekomst oogt niet fraai.  Gelukkig hebben we nog de Nobelprijs van de vrede.

mvg - Senior

*****

Moslims op tv

Geachte redactie,
Als moslims ons iets uitleggen, ze kunnen nogal snel praten, uiteraard volgens hun visie, dan is dat steeds heel verhelderend, de reden dat hier zo praktisch alles naar de filistijnen gaat of geholpen wordt, blijkbaar begrijpen de rode én groene ratten die taal nog beter dan dat wij ze begrijpen, de reden dat ze er zo heftig aan meewerken alles de nek om te draaien of moet ik zeggen, een kopje kleiner te maken?

Jean

*****

Het huwelijk in Luxemburg

opvallende verschijningen waren respectievelijk de koningin van Marokko en de prinsessen van Jordanië die helemaal NIET met een kopvod rondliepen maar wel met wapperende haren!kunnen al die gekopvodde moslima's daar eens een voorbeeld aan nemen? of doen ze het dan toch maar om ons te provoceren?

Rob

*****

Als de vos...

De verklaring van BDW dat “De enige bijdrage die de Vlaamse beweging vandaag nog kan leveren aan een onafhankelijk Vlaanderen, is ophouden te bestaan!” is niet zomaar een lapsus. Op dat partijpolitiek niveau slaan de hoge omes niet zomaar iets uit hun botten maar is daarover goed nagedacht en “gebreenstormd” en moet als een ballonnetje, een voorzet, worden geïnterpreteerd. Er zit een bedoeling achter. Ook Frank Vanden Broecke (SP.A) liet ooit zulke ballonnetjes los! Was het niet een N-VA’ster die een half jaar geleden “loslipte” dat ook de 65-plussers best zouden betalen voor het openbaar vervoer? En werd er gisteren ook niet langs de neus weg door iemand van de N-VA gezegd dat een extra-belasting op de hoge inkomens bespreekbaar was? Zaak is om de bedoeling van die “stomme uitspraken” te achterhalen! Ik kan mij niet voorstellen dat hij zoiets zou zeggen zonder medeweten van de Vlaamse Volksbeweging.

Ludo

*****

Habeas Corpus.

http://vladtepesblog.com/?p=55079  http://ejbron.wordpress.com/2012/10/23/tommy-robinson-paul-weston-en-andere-edl-leden-wegens-verkiezingskandidatuur-gearresteerd/ 1679 Groot Brittannië“Habeas corpus” wordt voor het eerst afgeschaft op democratische wijze! 2012 Groot Brittannië“Habeas corpus” wordt voor het eerst terug toegepast op ondemocratische wijze! Dit is niet alleen een schande en een groot schandaal, maar een gigantische schande en en een gigantisch schandaal! Het bewijs is geleverd dat een van de meest essentiële verwezenlijkingen van de rechtvaardigheid, de billijkheid en het logisch westerse denken in het land van oorsprong gewoon daadwerkelijk geschonden wordt zoals in de eerste de beste bananendictatuur. Dit is onmiskenbaar een teken aan de wand dat de islamofiele dictatuur er al voor een groot deel onderhuids aanwezig is, en dat het enkel een kwestie van tijd is tot deze fascistische etterbuil open barst in al zijn sadistische en totalitaire bestanddelen. Nigel Farage mag dan wel een held lijken voor ons, maar er is duidelijk “something very rotten” in West Europa maar ook in het ‘United’ Kingdom! Het lijkt wel of de echte neonazi’s er nu al aan de macht zijn!

Lucky9

*****

Olé-Olé

Geachte redactie,
Graag wil ik de angeltjes lezers opmerkzaam maken op een verzwegen record dat hier in dit onland op naam staat van de Spaanse seut, gekend onder de naam van:Donna Fabiola Di Mora Y Aragon. Deze kromme nagel is er al in geslaagd bijna 25.000 miljoen euri (1 MILJARD oude bfrs)bijeen te scharrelen als pensoengerechtigde queen weduwe.

Een opsteker voor de nakende jobverliezers bij Ford Genk...en elders!

mvg - Senior

*****

Jouw commentaar op Ford Genk

Blind zijn is erg. Blinder zijn is erger. Maar NIET WILLEN zien is het ergste!

Rudolf Siffer

*****

Anti vlaamse beweging.

Bartje zul je dan niet meer zien op zangfeesten of bedevaarten, Bartje zal niet meer met leeuwenvlagen zwaaien of ons volkslied zingen, Bartje zal niet meer met vrachtwagens nep geld naar de wallonie rijden (wel met echt geld nu) ...en toch mag ik niet meespelen...waar is mijn zakdoek.

BDDG (France)

*****

Syrische wapenstilstand

Geachte redactie,
Bij onze Noorderburen staat in de media te lezen dat men tijdens het offerfeest in Syriê de wapens laat zwijgen om zich intenser toe te leggen op deze Islamitische pensenkermis.

Na het verorberen van talloze rituele gekeelde schapen, eens goed boeren en winden laten, worden de dagelijkse werkzaamheden hervat, t.t.z. het kelen en martelen van medeburgers tot de dood er op volgt en het land verder in de vernieling bombarderen.

Allah Akbar - Senior

*****

De Wever...VVB

Begrijp echt niet goed dat er geloof wordt gehecht aan de uitspraken van een journalist van De Morgen (of Humo) als het over het Vlaams Nationalisme, VB of NVA gaat...Vandaag ook bladzijde erover vol in het Nieuwsblad. Nog nooit zoveel lijntjes gezien over o.m. De Ijzerwake. De linkse wolven zijn weer druk bezig de NVA en VB verder te beschadigen...leugens, verdraaiingen enz. De linkse jongens en meisjes zullen er alles aan doen om de stemmen van het NVA te doen verhuizen...bvb naar het VB, waar ze dan monddood worden gemaakt door het cordon.

Delfi

*****

Van je vrienden ...

...moet je het hebben. De franstalige evenknie vn de OOOO brengt natuurlijk het nieuws over Ford Genk ook. Met een vleug leedvermaak, in de stijl van "chaun son tour" (ieder zijn beurt). Hetgeen natuurlijk volledig idioot is, want de landgenoten van bezuiden de taalgrens schijnen niet te vatten dat de Vlamingen nu met nog meer weerzin de waalse haantjes zullen gaan voederen.  NB : het waals equivalent van de OOOO is het IIII (Institut Imbécile, Idiot et Inutile). Men zegge het voort.

Regus Patoff




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!