Angeltjes
30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Toerken zijn jaloers op de Marocs : Wij zijn ook tuig !

 

'Turkse reljongeren jaloers op voortrekken Marokkanen'

dinsdag 30 september 2008 11:51

Turkse jongeren zijn gefrustreerd. Marokkaans straattuig krijgt een voorkeursbehandeling omdat politici bang zijn voor 'Franse toestanden', de Turken willen dat ook. En ze weten: als ze meer problemen maken op straat krijgen ze die aandacht ook.

Dat zegt de Stichting Turkse Ouders (STO) in gratis dagblad De Pers.

Overlast
In de Utrechtse
‘krachtwijk’ Kanaleneiland zorgen veertig Turkse jongeren regelmatig voor veel overlast. Maar de wijk kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws om problemen met Marokkaanse straatjongeren.

De Turkse ouders hebben er genoeg van dat iedereen zich alleen maar druk maakt om Marokkaans straattuig. Volgens de STO zijn Turkse jongeren net zo vaak betrokken bij geweld en straatterreur. ‘We hebben de gemeente hiervoor gewaarschuwd,’ zegt STO-voorzitter Halil Nalbantoglu. ‘Maar ze negeerde ons verzoek om meer aandacht.’

Angstpolitiek
Volgens de Turkse ouders leren hun kinderen van de ‘angstpolitiek’: als ze rotzooi trappen krijgen ze aandacht. ‘Onze kinderen zien dat de
Marokkaanse raddraaiers er beter van worden, dankzij de zware subsidiestroom,’ zegt Turkan Boran van het Turks Ouder Comité. ‘Onruststokers worden gepaaid om Franse toestanden te voorkomen.’

De voorkeursbehandeling is volgens Boran ook op de arbeidsmarkt te zien. ‘Zoveel minderheden worden afgewezen voor een stageplek, en dan zie je wel weer een Marokkaan in dienst die de taal amper beheerst,’ zegt hij.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Beurscrash van 2008 ? Reken er niet op !

 

[New York financial district ]

The Wall Street Journal schrijft een plausibel stuk over de verschillen tussen de crash van 1929 en de huidige situatie.  Ze zijn legio, de verschillen, alhoewel iedereen die vandaag aandelen bezit of belegd heeft in spaarproducten vermoedelijk tegen een verlies aankijkt ten overstaan van de aanschafwaarde. Zij die aan de zijlijn staan te roepen dat het kapitalisme in mekaar dondert, kunnen we enkel meewarig bekijken.  De financiële waarden krijgen geweldige opdoffers maar de industrie produceert, de diensten en goederen functioneren.  Dat staat in de Wall Street Journal die beter op de hoogte is over die onderwerpen dan de rode profeten. Trouwens als dit economisch stelsel in mekaar zakt, waar kan er dan gegraaid worden door de linkse sukkels ? Een correctie van Wall Street's superegoïsme en een beter toezicht daar ligt de weg van de vooruitgang. Tenzij we terug de grotten in willen.

http://online.wsj.com/article/SB122272238714287459.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude reclamedoos

 

Waar op die curve bevind jij je? We willen met mensen de tijd nemen om te stoppen, na te denken en te evalueren. Waar ben ik nu? En waar wil ik heen? Op elk punt kunnen wij helpen bij het nemen van die beslissingen, zonder iets op te dringen. Dat is het idee achter de campagne.'' - Maurice Lippens - Fortis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U bent de baas bij Angeltjes.

 

Met een blog die beweert kritisch de actualiteit te volgen, vanuit een fatsoenlijk rechts-conservatieve instelling en met een ironische of cynische toets op het belgische gebeuren en een zweem van aandacht voor het internationale reilen, is dit geen makkelijke periode.

Mogelijk hebben de kwaliteitskranten allerlei experten binnnen hun gelederen, die hun wijze licht kunnen laten schijnen over de huidige ongezellige toestand.  Als het natuurlijk échte experten waren, hadden we ze vorige maanden moeten horen om de noodklok te luiden.

Dat is nu net een van de overheersende kenmerken binnen de financiële wereld : velen staan paraat met ronkende achterafverhalen.  De beursgoeroes, de kleine daghandelaars, de uitgevers van beursblaadjes, de aanhangers van de Technische Analyse of de Kaarsenmethode, de liegende beursgenoteerde bedrijven : je kan het zo gek niet verzinnen of er is voldoende creativiteit in Wall Street, op het Damrak of elders, om in te spelen op de hebzucht en passie van de mens. Als er zoveel expertise bestaat om de met goud geplaveide weg te wijzen, waarom zitten die raadgevers dan in kleine kantoortjes op hun pc's te trommelen ?  En liggen zij niet op exotische stranden met een frigobox vol Bounty's ? (deftig, niet ?)

Wij durven gewoonweg bijna niets zeggen, omdat iedereen het toch beter weet.  Mocht Yves Desmet vandaag hoofdredacteur zijn van "De Beurzensnijder", we zouden ook hem het voordeel van de twijfel verlenen, als hij het over het ineenstorten van het kapitalisme heeft en terloops  Dexia tegen € 7 aanprijst.

Wij beperken ons tot het overnemen van sommige artikels en statistische gegevens die ons intressant lijken.  Voor de rest is dit hét uitgelezen moment om ieder van de vrienden en reageerders zijn of haar visie te laten ontwikkelen.  Als het niet helpt of als het anders uitdraait, lucht het misschien op, die reactie bij Angeltjes.

Laat ons enkel toe te zeggen, dat wij het gloeiend oneens zijn met de verklaringen van Paul de Grauwe, zoals ze hieronder ergens vermeld zijn. Dit is onbegrijpelijk paniekerig voor een geleerd man.

Akkoord, dat de berichten beangstigend zijn en onaangenaam ; akkoord dat het grote publiek nog steeds voorgelogen wordt, akkoord dat de financiële instellingen (gedreven door onbeheerste machtsdrang en ongehoord geldgewin) hun hand overspeeld hebben. 

De halve garen van links, die zelf nooit met hun handen uit de openbare kassen kunnen blijven, staan nu op de eerste rij om de val van het kapitalisme toe te juichen. Het onooglijk burgemeestertje van Leuven die een sociaal assistent is, ontpopt zich plots tot een beursgoeroe. Dat zou voor velen van ons een voldoende signaal moeten zijn, om deze crisis te relativeren. En intussen zélf te doen wat we menen te moeten doen.  

De economie en de beurs zijn niet hetzelfde.  De lokroep van de hebzucht die door Wall Street gezongen werd, zal hopelijk leiden tot een fatsoenlijker beleid en discipline.  Onbegrijpelijk blijft dat deze hebzucht ook toegeslagen heeft in de hoofden van mensen als graaf Lipmans en al die andere potentaten. En nog veel erger is het dat de burgers die niets met dit alles te maken hebben, mee kunnen betalen voor de fratsen van de haute finance, terwijl de klungelregering centen te kort heeft om het bestaande beleid te handhaven.

Wij zwijgen verder en zoeken tussendoor naar een leuk berichtje of een vlot muziekje om u op te monteren.  En zoals Lucky 9 het zo wijs verkondigt : Vlaanderen blijft het centrale richtsnoer van onze gedachtes.

Ray, Hoofdredacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Wall Street wankelt, is er nog steeds Youpie - Jéé

 

 

 

Goede Pub ! - Gratis Pep !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten op groen licht

 

foto ANP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België gedurende de bezetting in WO II

 

 

Foto's genomen door een Duitse militair tussen mei 1941 en zomer 1942 Muziek : Orkest van Stan Brenders


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia ontvangt 6,4 miljard steun

 

De Belgische, Luxemburgse en Franse overheden en de aandeelhouders van Dexia investeren samen € 6,4 miljard in Dexia. Dat heeft federaal premier Yves Leterme bekendgemaakt. De Belgische overheden en Belgische aandeelhouders investeren samen € 3 miljard. De Franse regering en CDC investeren € 3 miljard, terwijl de Luxemburgse regering € 376 miljoen injecteert. Dexia had eind vorige maand nog gezegd dat de bank geen kapitaalverhoging nodig had en ook niet aan zijn dividendpolitiek zou raken. Maar in een markt waarin het minste wantrouwen een bank fataal kan zijn, was er niet veel nodig om na Fortis ook Dexia in de problemen te brengen. Een aantal analistenrapporten over een mogelijke kapitaalverhoging en berichten in de Franse media deden het aandeel van Dexia inderdaad kelderen, waardoor een ingreep niet langer kon uitblijven. (MH)

[Bron: De Standaard]


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames, het wordt uw seizoen : de herfst

 

 

'Hoe kouder het weer hoe aantrekkelijker de dames worden'. Dat blijkt althans uit een een Poolse studie van de Universiteit van Wroclaw. Wetenschappers van de Universiteit onderzochten of de jaargetijden impact hebben op de partnerkeuze.

Vrouwen krijgen over het algemeen een hogere score in de herfst en winter, een lagere in de zomer. Een echte verklaring daarvoor hebben de wetenschappers niet, al geloven ze in de theorie dat er minder lichaamsdelen zichtbaar zijn in de winter, waardoor deze plots aantrekkelijker ogen. Iets dat zeldzaam is, wordt meestal aantrekkelijker. Wegens het 'overaanbod' in de zomer, worden mannen in de winter meer geprikkeld.

Eigen aantrekkelijkheid

Lichaamsdelen als borsten krijgen lagere cijfers mee in de warme seizoenen. De eigen aantrekkelijkheid verschilt niet per seizoen. Leeftijd of woonplaats op het platteland of de stad evenmin.

@ Spitsnieuws.nl

 

 

Eindelijk wordt het herfst verzucht deze doodgewone vrouw : zou ook ik enig succes kennen ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul de Grauwe houdt zijn hart vast

 

30/09 "Ik hou mijn hart vast, de jaren '30 kunnen zich herhalen"

"Ik hou mijn hart vast. De jaren '30 kunnen zich herhalen," dat zei KU-Leuven econoom Paul De Grauwe maandag op het laatavondjournaal. De Grauwe vindt het onbegrijpelijk dat het reddingsplan van 700 miljard dollar van VS-minister van financiën Henry Paulsen niet is gestemd in het Congres.

In reactie op deze afwijzing van dat plan, verloor de Amerikaanse beurs een kleine 7 procent. "In de jaren '30 gebeurde hetzelfde om dezelfde ideologische redenen. De 'Great Depression' is toen ook begonnen met de politieke weigering om een noodlijdende bank te helpen. Dezelfde fout wordt nu herhaald." Ook Paul D'hoore vindt het afwijzen van dat plan een droevige zaak. "Het is onbegrijpelijk, bijna onverantwoord."

Donderdag wordt een nieuwe poging gedaan het plan, al dan niet gewijzigd, opnieuw te stemmen.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsdienstvrijheid in Toerkije ? Zeker en vast : voor de islam

 

Turkse politie arresteert complete kerk

MA 29 sep 2008 | 12.00


Turkije blijft de Europese Unie – waarvan ze lid wil worden – verzekeren dat het met de vrijheid van godsdienst in het land wel goed zit. De praktijk wijst echter regelmatig anders uit. Afgelopen weekend werden letterlijk alle bezoekers van een kerkdienst gearresteerd.

Het voorval vond plaats in het dorpje Cevizli in de provincie Artvin, in het noordoosten van het land. Daar bestormde de politie een kerk, terwijl er een dienst in volle gang was. De voorganger en alle 22 aanwezige gemeenteleden werden in de boeien geslagen en afgevoerd. Onder hen waren vrouwen en kinderen.

Volgens de Turkse krant Taraf, die in Istanboel verschijnt, werd de kerk geleid door een 33-jarige orthodoxe priester die enkele weken daarvoor vanuit Georgië naar Turkije was gekomen.

De para-militaire politie zag de priester vlak voor het begin van de kerkdienst in priesterlijk gewaad buiten, voor de kerk, staan. De politie vroeg versterking. Tegen de tijd dat die kwam was de kerkdienst al in volle gang. Dat was voor de politie geen beletsel om het gebouw te bestormen en alle aanwezigen op te pakken. Een ooggetuige vertelde later dat, op het moment van binnenkomst van de politie, de gemeente in gebed was.

Volgens de krant Taraf hadden dorpsbewoners de afgelopen tijd geklaagd over de kerk. De priester zou aan enkele kinderen bonbons hebben uitgedeeld en zou hebben getracht Bijbels te verspreiden in Cevizli.

Toen de politie de priester en de kerkgangers eenmaal in de politiecel had gestopt, kwam ze tot de ontdekking dat er hen niets ten laste kon worden gelegd. De priester kreeg niettemin een boete van, omgerekend, 70 euro voor het dragen van ‘religieuze kleding’ in het openbaar. Er bestaat in Turkije overigens geen voorschrift die dat verbiedt. De gemeenteleden werden allen ondervraagd en na een paar uur gevangenschap vrijgelaten.

Bron: Manna-vandaag .

http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=13868


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindhoven : Marokkaanse jeugd

 

'Overlast Marokkaanse jeugd neemt toe'

door John Graat. maandag 29 september 2008 | 02:54 | Laatst bijgewerkt op: maandag 29 september 2008 | 15:09

Het Marokkaanse vadercomité van Vaartbroek hield zaterdag de jaarlijkse Iftar-avond ter ere van de ramadan.foto Fotopersbureau Van de Meulenhof

Het Marokkaanse vadercomité van Vaartbroek hield zaterdag de jaarlijkse Iftar-avond ter ere van de ramadan.foto Fotopersbureau Van de Meulenhof


Volgens Mittendorff speelt 'het probleem met de Marokkaanse jeugd' in vijf of zes wijken in de stad. "De criminaliteitscijfers zijn nog niet verontrustend te noemen, maar het straatbeeld is wel zorgelijk", verklaarde de wethouder van CDA-huize.

Vooral de afgelopen weken, tijdens de ramadan, waren de problemen groter dan normaal. Tijdens de vastenmaand mogen moslims pas na zonsondergang eten. Vaak gaan ze dan nog naar de moskee. "Jongeren hangen nog tot laat op straat. Ondanks onze inzet wordt het niet minder. Het neemt eerder toe."

Mittendorff ziet nog geen aanleiding haar beleid aan te passen of extra geld te investeren in de aanpak. Afgelopen vrijdag voerde ze wel overleg op het stadhuis over de stand van zaken. Aanleiding waren de oproep van het kabinet aan de Marokkaanse gemeenschap om actiever te worden in bestrijding van de problemen en de geluiden over problemen in onder meer Gouda, Amsterdam, Ede en Nijmegen.

Volgens Mittendorff zet de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven zich al jaren in, onder meer door vadercomités in Vaartbroek en Genderdal. "Toch zien we, hoezeer we ook ons best doen, hoe moeilijk het is om de problematiek met Marokkanen beheersbaar te houden. Vroeger was het zo dat ouderen bang waren voor Marokkaanse jongeren. Nu zie je dat Marokkaanse ouderen bang zijn voor Marokkaanse jongeren."


Mittendorff gelooft dat de 'preventieve' maatregelen die ze vorig jaar al nam wel effect zullen sorteren. Zowel bij het Veiligheidshuis als het Centrum voor Jeugd en Gezin kwam een speciale medewerker voor Marokkaanse risicojeugd. "Daarnaast zullen we hard optreden tegen jongeren die over de schreef gaan." Het is opmerkelijk dat Mittendorff zo openlijk over de Marokkaanse problematiek spreekt. Vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling wilde ze er nauwelijks over praten. Onder druk van de PvdA, die de kwestie aanzwengelde, kwam het onderwerp op de politieke agenda.

In de Eindhovense politiek is overigens al enige tijd niet meer over de overlast door Marokkaanse jongeren gesproken.

http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3784310/Overlast-Marokkaanse-jeugd-neemt-toe.ece


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou u liever in deze grot verblijven, samen met graaf Lipmans ?

 

Bij de opkomst van de fotografie, verdrong deze rij vlug voor het grote publiek de kunst van het tekenen of schilderen. De werkelijkheid om het even waar op de planeet bevond zich op dertig centimeter van je ogen. De mens was ook gefascineerd door het aanschouwen van zichzelf, zijn geliefden, zijn omgeving, een voorrecht dat tot dan voorbehouden was aan de rijken.
Rationeel op zoektocht naar het beeld van de waarheid, dat was fotografie. Maar de mens kan zijn eigen creativiteit niet stuiten en vlug kwamen de artiesten bezit nemen van deze puur wetenschappelijke uitvinding. 
Vandaag kan iedereen een kunstenaar worden met de pc. Op internet vliegen dagelijks miljoenen zelfgemaakte montages van alles wat mooi, bizar,  lief of afgrijselijk kan zijn, voorzien van bijhorende of ongepaste muziek en vaak zeemzoete teksten. Zelden zonder fouten.  Dieren worden nog steeds gemarteld, verminkt en kil afgemaakt maar op internet worden hen menselijke eigenschappen toegedicht of worden ze voorgesteld als wonderen van schoonheid en uitzonderlijk vernuft in unieke decors. De normale strijd om te overleven is afwezig en de paringsdrang wordt voorgesteld als een romantisch samenzijn in een idyllische omgeving liefst met menselijke trekken. Sommige van deze kettingboodschappen bevatten de niet te negeren aanmaning : "Kijk tot het laatst" er staat nog niet bij "of je bent verdoemd". Alsof de maker of verzender wel weet dat het niet veel zaaks is maar toch aandacht opeist en waardering voor zijn melig kunstwerk.
Met de vele foto-bewerkingsmogelijkheden weet niemand nog of een beeld écht is en daardoor verliest de fotografie ongetwijfeld een groot stuk van haar waarheidsgehalte die ze inruilt tegen platte vervalsing of caramel-romantiek,
 
Is er een plaats op de wereld waar je een beeld kan zien zoals hierboven ?  Ja, zegt Nasa, met één toestel en verschillende lenzen en openingstijden kan je dit bij mekaar knutselen : dichtbij, ver en  tussenin. De camera is opgesteld in een grot in Canyonsland National Park in Utah, waar de thuishaven is van de Mormonen , een witte variant van moslims uit de christelijke hoek. 
De hemel biedt een beeld van de centrale band van ons melkwegstelsel, gefotografeerd met lange-duur openingstijd. Op de voorgrond van de grot bevindt zich een stenen cirkel van onbekende oorsprong. Er werden verschillende kunstbelichtingstechnieken aangewend om tot het vreemde resultaat te komen.  Het moeilijkste van de opgave volgens de sterrenfotograaf Wally Pacholka was de klimtocht naar de grot terwijl er heel wat poema's rondzwierven in de omgeving. 
 
 
Is there any place in the world you could see a real sight like this? Yes. Pictured above is single exposure image spectacular near, far, and in between. Diving into the Earth far in the distance is part of the central band of our Milky Way Galaxy, taken with a long duration exposure. Much closer, the planet Jupiter is visible as the bright point just to band's left. Closer still are picturesque buttes and mesas of the Canyonlands National Park in Utah, USA, lit by a crescent moon. In the foreground is a cave housing a stone circle of unknown origin named False Kiva. The cave was briefly lit by flashlight during the long exposure. Astrophotographer Wally Pacholka reports that getting to the cave to take this image was no easy trek. Also, mountain lions were a concern while waiting alone in the dark for just the right exposure.

 


29-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud stijgt

 

 

Geen advies !

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]
De zekerheid in barre tijden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congres keurt financieel reddingsplan Bush af

 

maandag 29 september 2008 20:21

Het akkoord voor het plan van 700 miljard dollar om de Amerikaanse economie te redden, leek goedgekeurd te worden, maar het Huis van Afgevaardigden heeft het plan alsonog afgekeurd.

Dat melden BBC en de Amerikaanse zender CNN en Fox News

Republikeinen
205 leden stemden voor, 228 gingen echter niet akkoord. Vooral de Republikeinen waren het niet eens met het reddingsplan en stemden tegen.

Door het nieuws schoot de Dow Jones onmiddellijk met 600 punten omlaag.

Dat het Lagerhuis nog zo dwarsligt, betekent niet dat het plan definitief van de baan is. Woensdag moet de Senaat er nog over stemmen en uiteindelijke goedkeuring van het plan lijkt onvermijdelijk.

Weerstand
Minister van Financiën Henry Paulson wilde banken
helpen door slechte beleggingen van hen over te nemen.

Dat voorstel, waarvoor de regering honderden miljarden wilde uittrekken, stuitte op grote weerstand van de Republikeinen in het Congres

Volg alles over de wereldwijde bankencrisis in het Elsevier-dossier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH over Fortis

 

MarioFortis.jpg

@ www.geenstijl.nl

Met dank aan Mario de Koninck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurzen om ter laagst : Brussel wint !

 

 

We hadden het graag anders gezien vandaag maar het zal nog een tijdje aanhouden, de enorme onrust en paniek op de internationale beurzen. Europa is een  Beurs-Waterloo over heel zijn grondgebied.

Belgium Bel 20 -202.76 -7.21% 2,611.35 9/29 4:53pm
Europe DJ Stoxx -106.62 -3.92% 2,615.45 9/29 4:53pm
Europe Euronext 100 -31.58 -4.40% 685.45 9/29 4:53pm
Europe Euronext 150 -64.43 -4.86% 1,260.65 9/29 4:53pm
France CAC -164.34 -3.95% 3,999.04 9/29 4:53pm
France SBF 80 -180.46 -3.90% 4,442.39 9/29 4:53pm
France SBF 120 -118.39 -3.94% 2,885.20 9/29 4:53pm
Germany DAX -208.84 -3.44% 5,854.66 9/29 4:53pm
Germany MDAX -437.89 -6.01% 6,846.34 9/29 4:53pm
Germany TECDAX -46.70 -6.44% 678.52 9/29 4:53pm
Netherlands AEX -24.59 -6.93% 329.99 9/29 4:53pm
Norway BRIX +0.70 +0.02% 3,924.10 9/26 12:00am
Norway OSE Industry -20.08 -1.19% 242.13 9/29 4:52pm
Sweden OMX -42.05 -5.12% 779.33 9/29 4:53pm
Sweden OMSX All Share -4.66 -1.76% 260.28 9/26 12:00am
UK FTSE 100 -220.04 -4.32% 4,868.43 9/29 3:53pm
UK FTSE All Shares -112.54 -4.36% 2,469.43 9/29 3:53pm
UK FTSE Eurotop -90.73 -3.86% 2,258.42 9/29 3:53pm
UK FTSE Techmark -50.32 -3.50% 1,387.43

9/29 3:53pm

Het aandeel Fortis zakte met weerom 20% naar € 4,20 en Dexia verloor 31% tot € 6,89. Ook de andere financiële aandelen, zoals ING, verliezen terrein.

In New-York staat de Dow Jones op - 2,2% en de Nasdaq op - 3,75% terwijl er nog ruim 4 uur handel kan gebeuren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De FPO staat er weer !

 

http://www.vlaamsbelang.be:80/0/5047/


29.09.2008 14.07u - Bij de vervroegde parlementsverkiezingen die gisteren in Oostenrijk plaatsvonden, kregen de regerende socialisten (SPÖ) en christendemocraten (ÖVP) fikse klappen. In vergelijking met de parlementsverkiezingen van 2006 moesten de socialisten 5,6% prijsgeven. De SPÖ vestigde daarmee meteen haar naoorlogs diepterecord, net als de christendemocraten overigens. Al dient gezegd dat de ravage bij laatstgenoemden met een verlies van 8,7% nog groter was.

De onbetwiste overwinnaar van deze verkiezingen was de rechts-nationale FPÖ, die zich met een paukenslag opnieuw op de Oostenrijkse politieke scène heeft gemeld. De ‘Freiheitlichen’ klokten af op 18%, een forse winst (+ 7%) tegenover de vorige parlementsverkiezingen. In vergelijking met de Europese verkiezingen van vier jaar geleden, toen de partij nauwelijks nog 6,5% van de kiezers wist te bekoren, wist de FPÖ haar score zelfs te verdrievoudigen. Hoe men het ook draait of keert: het resultaat dat de FPÖ gisteren neerzette, was een klinkende bevestiging van de electorale trendwende die inzette toen de partij zich met haar nieuwe boegbeeld Heinz Christian Strache opnieuw een duidelijk rechts-nationaal profiel aanmat.

De enige andere – en tevens verrassende – winnaar die uit de jongste stembusslag tevoorschijn kwam, was Jörg Haider die zo’n 11% van de Oostenrijkse kiezers achter zich wist te scharen. Het voormalige FPÖ-boegbeeld brak begin 2005 met zijn vroegere partij en richtte de BZÖ op. De nieuwe formatie van Haider haalde twee jaar geleden slechts nipt de kiesdrempel. Weinig verbazend, aangezien het lange tijd onduidelijk was waarvoor de BZÖ nu eigenlijk stond. In de aanloop naar de verkiezingen van 28 september kaartte Haider echter die thema’s aan die hij vroeger als FPÖ-voorzitter reeds uitspeelde – en die sinds zijn vertrek opnieuw de kernthema’s van de FPÖ waren geworden. Met succes, zo blijkt.

Wanneer de stemmen van de FPÖ en de BZÖ opgeteld worden, zo merken commentatoren op, blijkt dat gisteren bijna 30% van de Oostenrijkers stemden voor een rechts-nationaal programma. Niet slecht voor een politieke ideeënstroming die nog niet zo lang geleden door politiek en mediatiek Oostenrijk definitief was afgeschreven.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang maakte ondertussen gelukwensen over aan FPÖ-voorzitter Heinz Christian Strache.
Allez, wij ook dan zeker ? Temeer omdat die mijnheer Strache een erg sympathieke kerel is, een onvermoeibare prater en volgens enkele dames een niet te versmaden eerste prijs.  Daar gaat het niet over : politiek staan we hier met iemand met ideeën en een overtuiging.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mislukking - door Jos

 


 

 

 


mislukking







in donkere achterkamers

 







bevolkt door democraten

 







waar pottenkijkers

 








niet zijn toegelaten ,

 








waar woordenkramers

 








hun beloftes achterlaten

 

























daarbinnen hangt de geur

 







van achterdocht en crisis

 







waar 't wàntrouwen

 








de norm is,

 








het 'kruim' alleen

 








maar 'democratisch'

 


























ze loeren naar elkaar

 








de sfeer is om te snijden

 







met regelmaat

 








geeft vlaand'ren toe

 








om een totale

 








oorlog te vermijden

 


























ze zijn in een cordon 

 







gedoemd om samen

 








verder te regeren

 








en om in stilte en in

 








donkere achterkamers

 







de burgers te negeren !

 

























maar hij doet voort

 








hij gaat voor

 








staatshervorming'

 








het resultaat is al bekend

 







kris strompelt verder

 








naar "mislukking" !

 

Jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis op Euronext om 14.30 uur

 

Wij zijn geen beleggingsadviseurs, geen beurscommentatoren en ook geen opgeweke politici die vandaag in kartel alles goed en mooi vinden en morgen in de oppositie gaan en alles afbreken. 

"Verstehen Sie was ich bedeute ?"  

Wij zijn gewone doordeweekse, lichtjes ordinaire lastposten met sterke vooroordelen, verpakt in een neutraal doosje met geel-zwarte strik en zware laarzen om het Horst Wessellied aan te heffen in de discotheken waar sommige dee-jays populairder proberen te zijn dan gewillige meisjes, met gepiercete navels. Als het niet meezit met die populariteit beginnen ze praatjes rond te strooien over de meisjes bij wie ze een blauwtje liepen.

Zo, dat was een inleiding helemaal naast de kwestie maar het lucht op en nu snel-snel naar de beurs in Brussel, waar de handelaren van Euronext opnieuw een zwarte dag beleven.  De Bel20 staat 5% lager dan vrijdagavond bij het afsluiten.  In Amsterdam is het evenmin lachen geblazen met een verlies op dit ogenblik van 4,5% en als over een halfuurtje New York opent ziet het er volgens de voorhandel in futures evenmin briljant uit.

Vooral voor Fortis, de bank van het doorsnee-gezin en het aandeel van de goede huisvader is het een tegenvaller na de internationale reddingsoperatie van gisteren. De gezamenlijke inbreng van 11,2 miljard euri (4,7 door B, 4 door NL en 2,5 door L) maakt weinig indruk op de beurs.  Het aandeel noteert € 4,57, een 10% lager dan vrijdag. Op 1 januari 2008 was Fortis nog € 18 waard.

Er zijn 2.352.000.000 aandelen in omloop wat de beurswaarde van Fortis  vandaag op 10,7 miljard euri brengt, daar waar dit negen maand geleden 42 miljard bedroeg. 

We zijn nu allemaal aandeelhouders, wat wil zeggen, dat we ongevraagd betalen voor het megalomaan  en revanchistisch management van graaf Lipmans. Betalen en zwijgen zoals dat gebruikelijk is in Vlaanderen. 

Savat, Hoofdredacteur a.i.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!