Angeltjes
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist nu met Jan Fabre en zijn pandoering ?

 


Volgens geruchten die Jan Fabre zelf de wereld instuurde, werd hij tijdens het joggen door een 7-tal individuen in elkaar geslagen. Niet alleen met de vuisten, maar hij werd bewerkt met een matrak, zo zegde hij.  Vreemd dat er tot hiertoe nog geen getuigen opgedoken zijn, want op een zondag zijn er normaliter wandelaars voldoende in Park Spoor Noord.

Ook bizar is het feit, dat Jantje geen klacht wenst in te dienen tegen de onverlaten die hem gemolesteerd hebben en dit tot grote teleurstelling van de Antwerpse flik Fons Bastiaenssens, die graag in actie zou komen maar dit zonder klacht van betrokkene niet kan. Waarom heeft hij dan twee politionele lijfwachten gestuurd naar het huis van Fabre ?  UIt liefdadigheid, uit bewondering ?

In het verlengde van al deze vreemde tevalligheden, is het gegeven dat er van de afrossing die Fabre zou gekregen hebben geen lichamelijke sporen te zien zouden zijn, niettegenstaande het geweten is dat  matrakklappen ernstige merktekens van inwendige kneuzingen nalaten. Zou het kunnen dat de charlatan wacht om klacht neer te leggen, tot er voldoende overheen gegaan is, zodat de blauwe vlekken verdwenen zijn ?

Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat het hele "pandoering" verhaal uit de kunstduim van Fabre gezogen is, waarschijnlijk om enig medelijden na zijn misselijkmakende show op te kunnen wekken voor zijn persoontje. Aan lugubere fantasie ontbreekt het deze charlatan en dierenbeul niet. Wellicht vreest hij ook dat uiot een politie-onderzoek zou kunnen blijken dat hij er los gelogen heeft.  Wie dieren martelt, is niet te beroerd om te liegen.

Goed geprobeerd maar o zo doorzichtig als een luchtbel. Voor ons part mag de kunstlul eens echt een paar goeie doefen op zijn arrogant smoelwerk krijgen. Een koppel blauwe ogen met een gezwollen neus en een gekloven bovenlip zou een mooi kunstwerk zijn. Misschien weer iets voor Paola, de Italiaanse fan van de Seefhoekbeul. Beiden hebben een aantal zaken in gemeenschap : het zijn supoeregoïsten, geldwolven en ze leven op kosten van de gemeenschap.

Senior & Ray

PST : Onze lezer Regus Patoff was de eerste die onmiddellijk na de geruchten, zijn twijfels uitsprak over de pandoering die Fabre pretendeerde gekregen te hebben. Wij treden hem volmondig bij in afwachting van bewijs van het tegendeel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Waterbed

 

 

 

Dank aan Rita B.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knop

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ford, Genk en Valencia @ Manu de Tremerie

 

'Valencia, alle Spanjolen hebben krollen en ze dansen in hun pijama'. Met die woorden parodieerden ze – aldus mijn vrouw en zij kan het weten want ze is van Limburg – tussen het bronsgroene eikenhout het nog altijd bekende liedje uit de Spaanse zarzulea – een soort operette - 'La bien amada' van de Spaanse componist uit de vorige eeuw Sancho Padillia. De bij ons beter bekende Eddy Wally bracht het weer in de Vlaamse belangstelling door er een eigen versie van te maken. Natuurlijk zonder dat hij ooit de ambitie had wereldsterren als Placido Domingo of, heel vroeger, Tito Schipa naar de kroon te willen steken.

Maar hoeveel versies er ook van zijn, één zaak is zeker: sinds enkele dagen kunnen ze de melodie in Limburg niet meer horen zonder zure oprispingen te krijgen. De reden? Een autofabriek in Valencia ('mooiste stad van Spanje', dixit Eddy Wally) kaapte de productie weg van de Ford-auto's die sinds 50 jaar in Genk worden geassembleerd. Resultaat? In de Limburgse gemeente en omstreken vallen in de toekomst zo'n 10.000 mensen zonder werk. Het zal je maar overkomen.
De aangekondigde sluiting in 2014 van de Ford-fabriek in Genk kwam niet helemaal onverwacht, maar had toch het effect van een bom. Genk, minder dan 20 jaar geleden de grootste assemblagefabriek ter wereld en waar ooit 13.000 mensen werkten, past niet meer in de strategie van het automerk en moet dus dicht. Het is niet alleen een klap voor de enkele duizenden direct betrokken arbeiders, maar ook voor de kleinere bedrijven en hun werknemers die als toeleverancier leefden van Ford-Genk.

De een zijn dood is de andere zijn brood, en in Valencia zelf blijkt men van de miserie in Genk niet wakker te liggen. Men is er begrijpelijk gelukkig om want, zo hoopt men, het zal misschien de hoge werkloosheidscijfers van 24 procent een beetje naar beneden halen. Een mooie dag voor Valencia zei men er toen het nieuws werd bekendgemaakt. We staan er niet bij stil dat dit een klap is voor de tewerkstelling in België. Sorry, klink het verontschuldigend...

Overigens is het wel zo dat wie het Spaanse nieuws volgt al moest weten dat deze Belgische autofabriek ten dode stond opgeschreven.
Las Provincias schreef het al einde juli, steunend op eigen deductie. Merkwaardig dat de Belgische gespecialiseerde pers daar niet toe kwam. Is men ziende blind gebleven of werden de wensen van de politiek en de vakbonden voor werkelijkheid genomen?

Wat dan ook: nu stelt men vast dat het al langer overduidelijk was dat Ford geen toekomstplannen meer had voor Genk. Het kan natuurlijk niet dat, hoewel formeel de eindbeslissing minder dan twee weken geleden viel, het definitieve besluit niet eerder werd voorbereid. In een persmededeling van juni vorig jaar over de toekomstplannen van Ford werd bijvoorbeeld met geen woord gerept over Genk. Men had het liever over de mooie modellen die in andere assemblagefabrieken van de band zouden rollen.

Het basisgegeven is dat de productiecapaciteit van de Europese autofabrieken vele malen hoger ligt dan de consumptie. Logisch is dat er dan fabrieken worden gesloten. Die waar modellen worden gemaakt die slecht verkopen komen eerst in het vizier. Modellen die kennelijk einde verhaal zijn. Genk dus, waar Mondeo's, Galaxi's en S-Max' van de band rollen. Dat ze in de toekomst door Almussafes nabij Valencia – voor hoelang nog? - in elkaar zullen worden gestoken is niet onlogisch. De fabriek produceert maar op 50 procent van haar capaciteit en een arbeider kost er de helft van in België. Bovendien is in Spanje de dure ontslagregeling – vroeger maximaal 42 maandsalarissen voor een werknemer – teruggebracht tot maximum 12 maandsalarissen.

Het is een van de vele saneringsmaatregelen van het nieuwe bewind in Spanje waartegen nu om de haverklap wordt gemanifesteerd. Komt het ook in België tot gewelddadige protestbetogingen tegen dergelijke saneringspolitiek? Geladen met woede omdat in dit kleine landje de laatste jaren de autoproductie drastisch is verminderd? En daardoor duizenden arbeidsplaatsen verloren gingen?
Vroeger rolden in Antwerpen jaarlijks duizenden Opels van de band, idem dito in Vorst (Volkswagens) en in Vilvoorde (Renaults). Maar vandaag is de consumptiemarkt in Europa zodanig verzadigd dat er jaarlijks niet meer auto's worden verkocht dan in 1994. Daarbij komt nog dat de Europese constructeurs concurrentie ondergaan van Koreaanse en Japanse merken. Alleen de prijzige topmerken zoals Mercedes, Audi en BMW hebben er geen last van.

De sluiting van Genk laat uiteraard de politiek niet onberoerd. Het is olie op het vuur, meer bepaald in de discussie over de hoge loonkosten waardoor buitenlandse ondernemingen het minder en minder zien zitten in België te produceren. Terwijl de eigen bedrijven naar het buitenland trekken... Anderzijds wijst men erop dat Genk erg veel overheidssteun kreeg om zich hier te vestigen en te blijven. Er lag nog 58 miljoen opleiding- en investeringssteun in de lade, in ruil voor de belofte dat het Mondeo-model in Genk zou blijven. Aangezien Ford op die beslissing terugkomt is de uitbetaling van dat bedrag bevroren. Man wil het aanwenden om nieuwe werkgelegenheid te creëren. Nieuwe bedrijven aan te trekken dus. Zal dat lukken?

'Het is vijf voor twaalf voor onze economie', waarschuwen deskundigen. ‘De 'Vlaamse' economie wordt meer en meer 'gewalloniseerd', met o.a. grote overheidstewerkstelling, te betalen met hoge belastingen door de werkende middenklasse’, benadrukt men bij de N.VA, voor wie de gemeenteraadsverkiezingen van een paar weken terug een succesverhaal werden. 

 
________________________________________
Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven

 http://www.viw-costablanca.com/index.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen uit het Zuiden

 

 

 Eerst leren we André Rieu kennen als een slijmerd die de nobiljons de hemel inprijst maar eens die gênante momenten voorbij zijn, wordt het gewoon een vrolijk concert dat velen gelukkig en blij stemt. Hopelijk ook u.

 


02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 2 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Taaltip bis (T.a.v. Okki en Hubert Buysse) 

Waarde Okki, ik heb begrip voor uw redenering, de Verenigde Staten van Amerika zijn inderdaad 1 staatkundige entiteit. Maar ik vrees dat u twee verschillende begrippen met elkaar hebt verward. Want we hebben het hier niet over staatkunde of over politiek in de ruimste zin maar wel over taal.

Het woord ‘staten’, al zijn die staten verenigd in 1 entiteit, is taalkundig ’n meervoudsvorm en de werkwoordelijke vervoeging gebeurt dan, naar mijn mening, ook in de meervoudsvorm.

Hogergenoemde regel geldt vanzelfsprekend niet voor staatkundige constructies die een enkelvoudige benaming dragen, als b.v. de gewezen Sovjetunie, de Zwitserse confederatie, enz. Hier gebeurt de vervoeging natuurlijk in het enkelvoud: de Sovjetunie was… (niet: waren); de Zwitserse confederatie is … (niet: zijn) maar de Verenigde Staten zijn 1 entiteit… 

Hubert Buysse, u mag mij gerust geloven, er is geen een van de weinige haren op mijn hoofd dat er aan denkt met heer Ray in een taaldispuut te treden ! Zijn taalkundige vondst ‘euri’ als meervoudsvorm voor euro neem ik er met de glimlach bij. Ik weet dat zijn kennis van het Italiaans hem spontaan op dat euri-idee heeft gebracht…  

Ropie

*****

Dankbetuiging

Met dank aan Ropie voor zijn taaltips. Van deze Angeltjesvrient kunnen wij nog iets leren behalve ik , ik schrijf nooit fauten !

René

*****

Facebook

Bedankt Ray op mijn blote knieën dat ik van die facebook verlost ben kan dat niet aangeklaagd worden voor misbruik van vertouwen ?

Albert M.

NvdR Angeltjes : Het is Chris S. die ons deze tip overmaakte, waar klaarblijkelijk een aantal lezers mee geholpen zijn.

*****

Schoon toeval he!

Geachte redactie,
Niet te geloven he! Amper enkele dagen na de verschijning van het boek "keuningkwesties" van F. De Borsu,waarin de graaikonten uit Laken een serieuze veeg uit de bedpan kregen, worden er "plotseling ,ineens en zuiver toevallig" ergens in het bezemhok bij een royalty watcher oude filmrolletjes gevonden die door wijlen Leopold III gedraaid werden, waarop we een zeer gelukkige famillie zagen tijdens de oorlogsjaren.

Een piepjonge Albert die zijn broertje Alexander aaide, een spelende Leopold met vrouw en kroost in de tuin, of een boottochtje met een aan een ananas smullende Lilian in bikini.

Bij de VTM waren ze dolblij deze primeur van beelden te kunnen aanbieden. Wat ik echt op dat moment van uitzending dach,t laat ik achterwege om de Angeltjeskrant niet in eventuele problemen te brengen want zij wordt ook woord per woord gelezen door "derden" wees daar 200% zeker van.

Wat echter verbazingwekkend was, is de timming waaropdeze "wonderlijke" vondst werd gedaan èn geopenbaard... perfekter kon het niet ! Uiteraard hebben bijna alle media deze lieflijke taferelen overgenomen om hun oplage op te smukken en het regime te behagen.

Dag allemaal en Story gaan weer gouden zaken doen maar vooral... het vertederende keuninklijke schouwspel zal de huidige heisa rond het boek van De Borsu doen afnemen. Goed gezien en gespeeld!

mvg - Senior

*****

Fabre, artiest, krijgt pandoering

Het zou mij helemaal niet vebazen als deze artiestenmishandeling gefilmd werd m.b.v. met een verborgen camera en dat deze opname een deel zal blijken te zijn van de "film" die hij momenteel in mekaar aan het knutselen is. Een brokje "cinéma vérité" als u het mij vraagt.

Regus Patoff

*****

Begroting

Geachte,

Ik ben het volledig eens met de stelling dat een begroting lezen en verstaan een klus is voor een beperkte groep mensen. Als fractievoorzitter in de gemeenteraad heb ik eens een voorlichting gevolgd van een expert van provinciebegrotingen, mij daarna de toelichting en begeleidende nota aangeschaft om nadien te moeten bekennen dat een begroting begrijpen voor mij te hoog gegrepen was.

Misschien had ik de intellectuele capaciteit niet om alles te verstaan maar wat ik wel weet,is dat een begroting opmaken zodanig moeilijk gemaakt word door de overheid opdat ze niet begrepen zou worden door de gewone mandataris en dan spreek ik maar alleen over een gemeentebegroting. Wat moet het dan niet zijn om een begroting van de Federale of de Vlaamse regering te begrijpen.

mvg Maurice

PS : Hoofdletters terug gevonden.

*****

Historische uitspraak van een groot kunstenaar

In welk soort wereld leven wij  ? Als ge nog geen katten aan vleeshaken moogt hangen of in de lucht werpen. De mensen vergeten dat ik een kunstenaar ben. Alles wat ik doe, heeft te maken met uitingen van kunstige creativiteit.  Ook mijn darmen zorgen voor een afgewerkte vormgeving klaar voor een expositie. Misschien toont de koning wel belangstelling als hij op mijn plafondkevers uitgekeken is ? Spijtig van dat goedbedoeld pak rammel en de vele e-mails van mijn bewonderaars die ik mocht ontvangen. Ik wist niet dat ik zoveel uitbundige fans had.

Jan F. (alias René)

 

*****

Stafke

Met 'Stafke' trapt Freddy Van Gaever een open deur in. In limburg gingen twintig jaar geleden de laatste mijnen dicht, met ronduit fabelachtige voorwaarden voor de ontslagenen (en dan nog niet gesproken over de miljardenverspilling voor de zgn. reconversie, die een totale mislukking werd).

Ik ken een man die magazijnier was in de mijn van Waterschei, maar het statuut van mijnwerker had 'verworven' ondanks hij de mijn vanbinnen nooit heeft gezien. Toen hij als vijfentwintigjarige ontslagen werd kreeg een 'gouden handdruk' en een brugpensioen aangeboden van meer dan negentig procent van het laatste reeds zeer hoge loon. Hij klust reeds twintig jaar bij met als resultaat een verdienste waar een huisdokter alleen maar van kan dromen.

Ander verhaal: weten jullie in welke overheidsdienst het meeste ziekteverzuim voorkomt?Antwoord: Financiën, bij de controleurs dus.Ofwel zijn die mensen ongezonder dan u en ik (wat mij onwaarschijnlijk lijkt), ofwel is het een bende fraudeurs en profiteurs.

Anekdote: Een vijftal jaar geleden kreeg ik een ronduit rabiate belastingcontrole -zoals beschreven in de blog van Van Gaever-, de dame in kwestie rondde echter plots vrij snel af omdat ze "in heel juni niet op den bureau ging zijn". De reden was duidelijk, ze heeft een studerende zoon en wou die bijstaan tijdens de examens.

Rob

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leegloop Brussels gerecht

 
Het Vlaams Belang is helemaal niet verrast door het vluchtgedrag van de Nederlandstalige magistraten uit Brussel. Wel integendeel: de hervorming had juist de bedoeling om de Vlamingen buiten te kuisen uit de hoofdstad. Wat nu gebeurt, hebben wij allemaal haarfijn voorspeld. Het akkoord werd immers gesloten door Vlaamse partijvoorzitters die ver van Brussel wonen en geen greintje verstand hebben van deze problematiek. Zij hebben zich in dit dossier op een weergaloze wijze laten rollen door dragonders à la Milquet en gewezen Justitieminister Onkelinx, die dit dossier perfect beheersten en die er in geslaagd zijn om de  normen voor Brussel-19 (80/20) op te dringen aan heel Brussel-Halle-Vilvoorde.
 
Door deze krankzinnige taalverhoudingen worden er bij het Brussels gerecht maar liefst 276 nieuwe jobs gecreëerd voor Franstalige magistraten en griffiebedienden en worden 198 Nederlandstaligen op de schopstoel gezet. Het gaat wellicht om de meest grootschalige anti-Vlaamse zuiveringsoperatie in Brussel sinds de naoorlogse periode. Niet onlogisch dat vele van deze mensen nu wegvluchten. We staan nog maar aan het begin!
 
Het Vlaams Belang heeft zowel in het federale als het Vlaamse parlement hoorzittingen  geëist met de betrokken magistraten en advocaten, zodat dit drama kon voorkomen worden. Maar we stonden alleen met onze eis want “alles was voldoende onderzocht”. In het Vlaams Parlement werd ons voorstel zelfs mee weggestemd door de N-VA!  
 
Het Vlaams Belang heeft ook als enige partij de dubbelzinnige regeling bestreden, waarbij enkel het parket territoriaal werd gesplitst. Deze regeling kan nooit behoorlijk werken, vermits de parketmagistraten zich voortdurend naar Brussel zullen moeten begeven voor de zittingen en de contacten met de onderzoeksrechters. Hierdoor zal iedere dag en in ieder dossier uiterst kostbare tijd verloren gaan. Wij hadden een stevig onderbouwd voorstel naar voren geschoven voor een integrale splitsing van het arrondissement, met een eigen rechtbank voor Halle-Vilvoorde, maar het werd door de andere partijen weggestemd. Ze wisten het allemaal zoveel beter.
 
De meerderheidspartijen CD&V, VLD en Sp.a staan nu voor de ‘mission impossible’ om een uiterst onrechtvaardige regeling in werkzaam beleid om te zetten. We zijn blij dat de Vlaamse media eindelijk wakker schieten en brengen hulde aan alle Vlamingen die, ondanks de schreeuwende onrechtvaardigheid, hun plicht willen blijven doen in Brussel of bij het parket van Halle-Vilvoorde.   
 
 
Bart Laeremans
Senator Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crisis slaat toe : waarop bespaart u ? POLL

 

De crisis slaat toe, we zien of voelen de gevolgen rondom ons of we maken het zelf rechtstreeks mee.

Waarop bespaart u ?  Doe mee aan onze opiniepeiling in de rechterkolom.  Er is slechts 1 antwoord mogelijk (niet uit zuingheid). Deelname is gratis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonindexkoppeling : luister naar mijn woorden (kijk niet naar mijn daden)

 

IMF-bazin Christine Lagarde pleit voor een hervorming van de Belgische arbeidsmarkt en uit kritiek op de veelbesproken Belgische loonindex. Uit haar arbeidscontract blijkt evenwel dat ook haar loon geïndexeerd is. 
 
'Een automatische loonindexering lijkt mij voorbijgestreefd. Ik weet dat het controversieel is, maar het lijkt mij belangrijk voor de Belgische concurrentiekracht om dat aan te pakken. Dit moet in overleg gebeuren met alle sociale partners: werkgevers en natuurlijk vakbonden', verklaarde ze dinsdag in een gesprek met De Standaard.

Maar helemaal consequent is Lagarde niet. Want uit haar arbeidscontract - dat vrij ter inzage staat op de site van de internationale instelling(1) (punt 3d) - blijkt dat zowel haar loon als haar onkostenvergoeding jaarlijks worden geïndexeerd, rekening houdend met de evolutie van de consumptieprijzen in Washington DC. Het IMF is in de Amerikaanse hoofdstad gevestigd.

Lagarde verdient jaarlijks netto 467.940 dollar (361.000 euro). Daarbovenop krijgt ze jaarlijks netto 83.760 dollar om een levensstandaard erop na te houden ‘die past bij haar positie en nodig is voor representatieve doeleinden’ én krijgt ze bepaalde kosten terugbetaald.

Lagarde geeft in het interview België goede punten. ‘België heeft het voorbije jaar veel vooruitgang geboekt, vooral op het vlak van de staatsschuld. Dankzij een behoedzaam begrotingsbeleid voor de crisis’, zegt ze. (De staatsschuld is voor de eerste keer in september 2012 gedaald tov van alle vorige maanden.  De voortdurende tekorten die opgetekend worden, nopen tot nieuwe leningen die de schuld verhogen, terwijl de terugbetalingen lager liggen : dit is grofweg de situatie zoals die in het land B zich voordoet. Wat mevrouw Lagarde bedoelt met haar uitlating over de vooruitgang inzake de staatsschuld is ons niet duidleijk).

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_algemeen/Weg_met_de_index_behalve_bij_het_IMF.9262738-4002.art

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest in GB tegen EU tast Conservatieve eenheid aan.

  

 

GB is nooit een passionele minnaar geweest van de Europese Unie. Zeker niet zoals deze Unie meer en verder afstand neemt van de democratische besluitvorming. En financieel een modderpoel is geworden.

De toename van het EU-budget valt in zeer slechte aarde, alhoewel de meeste lidstaten (en hun EU-parlementairen die mee in de kaas zitten) nauwelijks de stem durven of willen verheffen. De Britse Conservatieve partij ziet reeds in de 50 van haar meerderheidsleden zich afkeren van de EU-politiek die door David Cameron fel verdedigd wordt.

In eigen land worden Eurokritische geluiden vanzelfsprekend gesmoord en genegeerd. Het land B heeft al zeer lang de democratie de rug toegekeerd. We vertellen weer niets nieuws. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is stilletjes in Vlaanderen, maar genaaid worden we.

 

Het is stilletjes in Vlaanderen en op het Schoon Verdiep in Antwerpen.  Zelfs de dierenbeulen houden zich even gedeisd. Allerheiligen, allerzielen, herfstvakantie, redenen genoeg om de staats- en stadszaken terzijde te schuiven. Volgende maandag moeten de dames en heren terug aan de slag. Hebben ze tijd gehad om na te denken hoe ze ons kunnen naaien.

Appelen voor citroenen van Vanackere

De federale moet op zoek naar meer dan 3,5 miljard voor de begroting 2013. Als je de minister van financiën bezighoort, zal iedereen zijn taboes moeten loslaten.  Vanackere heeft al geruime tijd de initiële geloofwaardigheid die hij bezat door zijn radde uitleg, verloren tijdens het hobbelige parcours dat Di Rupo aflegt.  De laatste giller die Vanackere liet horen, was bij de aanvang van het Forddrama, dat de sluiting nog niet helemaal beslist was.  Wat een mispunt is deze man : omhooggeschoten in no-time binnen de CD&V, inmiddels op weg naar de val op de  harde grond in een nog sneller tempo. Het hoofdje schuin, de blik naar de hemel, de zalvende stem, minister Vanackere is het prototype van de Regimetjeef, bereid ons elke dag appelen voor citroenen te verkopen.

Deze 3,5 miljard die gezocht wordt om de doelstellingen voor 2013 te halen (let wel, dat is nog steeds een begroting met een deficit) komt bovenop de miljarden die de laatste twee jaar al gesnoeid zijn.  Bovendien bestaat er zulk een cascade aan onoverzichtelijke wetten, die mekaar overlappen, gehele of gedeeltelijke transferten naar de gewesten zonder precieze tijdsbepalingen, dat een gans bataljon aan financiële experten niet volstaat om bij benadering een belgische begroting realistisch op te stellen. Wees ervan overtuigd, dat wij genaaid worden, niet alleen bij nacht en ontij maar bij klaarlichte dag.

Zijn er nog nieuwe initiatieven mogelijk in het federale belgië dat beheerst wordt door de Franstalige socialisten ?  Daar kunnen we ronduit neen op zeggen, want geen enkele FOD durft nog verder in zijn eigen begroting snijden ; wie dat waagt, weet dat deze kredieten voor jaren verloren zijn. Dat is een stuk van de trieste werkelijkheid. 

Sparen of afhalen ?  

Als alles bij het oude beleid blijft, blijft het tekort van 3,5 miljard bestaan.  Er zijn maar twee mogelijkheden om die put te delgen  : door nieuwe inkomsten te zoeken. Belastingen ?  By the way, hoe zit het met de extra opbrengsten die fraudebestrijding ons moeten opleveren volgens het regeerakkoord ?  Of door verdere besparingen binnen het overheidsapparaat. Uitstellen van aankopen ? Minder ambtenaren is een optie die men nauwelijks durft toepassen en waarvan de budgettaire impact slechts op lange termijn zichtbaar wordt.  Méér prestaties door de openbare ambtenaren in een zelfde tijdsbestek of vermindering van de 35 dagen vakantie en aanverwante ? Vooraleer men met syndicale onderhandelingen dergelijke wijzigingen zou bekomen, leven we in de jaren 2020.

Cholesterol ?

En wat met de minimaal 2,5 miljard die we in de bodemloze put van Dexia moeten zwieren ?  Volgens Tjeven Vanackere levert dat geen probleem op : dat bedrag zullen we even gaan lenen op de kapitaalmarkt. Dan verhoogt weliswaar onze staatsschuld maar daar trekt niemand zich wat van aan.  Over de jaarrente op dat bedrag van zowat 50 miljoen euri maken we ons evenmin zorgen. De belgische overheidsschuld, dat is zoals een veel te hoog cholesterolgehalte waar iemand mee rondzeult die elke dag overvloedig schranst en drinkt : uitwendig zie je het niet maar op een dag zakt de veelvraat in mekaar.   

Al wat te maken heeft met deze begroting is gewoonweg slecht nieuws. Tenzij er nog wat van ons patrimonium te verpatsen valt op de vastgoedmarkt.  U weet wel  de truuk van Guy de la Tourette en toenmalig rekenwonder Freya Vanden Bossche, die minister van begroting was en zich niet schroomde luchthartig te zeggen, dat ze weinig afwist van cijfers.  Dit kan allemaal in dit wondermooie land van ons.  Veel is er niet meer in de aanbieding, tenzij we ons overtollig politiek personeel op de internationale markt zouden aanbieden, ook als het niet veel opbrengt, het zou alleszins flink wat in de uitgaven schelen. Beginnend met de senaat, die dan écht helemaal zou verdwijnen en niet zou vervangen worden door een gelijkaardige instelling met wellicht een andere naam, zoals de beroepsjongleurs uit de politiek het zouden willen. Ook dat is weer zo een van die vage beslissingen, de afschaffing van de senaat,  die uiteindelijk een zoveelste valse belofte is. Naaien tegen de sterren op, het lijkt wel een VTM prgramma.

Vraag het eens aan uw volksvertegenwoordiger

En tot slot over dit financiële hoofdstuk een vraag : hoeveel kamerleden en senatoren zijn er, denkt u, die begrijpen hoe een begroting in mekaar zit ?  Doe eens een simpele proef en vraag aan een van deze excellente dames en heren of zij u het juiste bedrag van de federale begroting kunnen noemen ?  Als je een bolleboos te pakken hebt en hij of zij kent bovendien de juiste grootte van de staatsschuld, dan heb je een van de tien experts uit ons parlement gesproken. Naaien, zonder diploma of kennis.

Zo, we hebben weer heel wat vrienden bijgemaakt.

Antwerpen, waar de katten miauwen

Waar de voorbije week ook grote stilte heerste was op het vlak van de coalitiegesprekken in Antwerpen. De Wever was wat blij dat er katten miauwden, zo moest hij niet van zich laten horen over de geniale strategieën die hij heeft opgezet en waarmede hij zich compleet heeft vastgereden.  Een overwinning omzetten in een beloftevolle structuur is niet De Wevers beste kant. Dat weten velen intussen. Maar wij bij Angeltjes schrijven het al jaren.

Bart laat zich maneuvreren door de verbitterde socialist Janssens en hij geeft al zijn troeven uit handen.  Zoals bijvoorbeeld de dreiging om de stille steun te verwerven van het Vlaams Belang.  Eens te meer stellen we vast dat Bart het goed kan uitleggen maar het minder goed doet.  Janssens heeft hem quasi verplicht om Groen op zijn schoot te nemen en met die semi-communisten en islamvrienden een akkoord te sluiten.  Intussen is Groen + de socialisten in Borgerhout doende om een districtscollege te vormen met de hele communisten van de PvdA.  Bart zit er naar te kijken en hij gromt wat, maar hij durft niet optreden en de Groenen voor een ultimatum plaatsen, want zonder hun steun komt hij zelfs niet aan een voorstel tot benoeming als burgemeester in Antwerpen. 

Als zelfs de grote Bart de Wever genaaid wordt, wat zouden wij dan klagen ?

Er is echter een onverwoestbare overtuiging die ons aan de gang houdt.  Als we de calamiteiten overschouwen,  die dit land treft, kunnen we enkel met misprijzen reageren op het gekwaak van hen die te allen prijze het land B overeind willen houden. Dat is zoals ontkennen dat de orkaan Sandy de Amerikaanse Oostkust heeft vernield. Dit belgië kan niet lang meer bestaan. Ook al dringt deze realiteit niet door bij vele Vlamingen.  Het is de taak van de Vlaamse Republikeinen om daar in de komende jaren werk van te maken. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Kunstenaar* Fabre in mekaar geslagen

 

Tussendoor is er ook nog eens prettig nieuws te melden. Jan Fabre zou vorige week zondag in mekaar geramd zijn toen hij aan het joggen was in Park Spoor Noord te Antwerpen. Dit meldt De Standaard van vandaag vrijdag.

Tijdens het joggen in Park Noord werd Jan Fabre vorige zondag met matrakken bewerkt. Hij kreeg al meer dan 20.000 haatmails.

Jan Fabre beleeft niet de prettigste week van zijn leven. Tijdens opnamen voor een film over zijn werk in het Antwerpse stadhuis werden katten in de lucht gegooid, waarvan er twee slecht neerkwamen op de grond. De beelden hiervan die op het internet geplaatst werden, lokten een ongekende haatcampagne uit. ‘Het lijkt wel alsof ik vogelvrij verklaard ben als dierenbeul en symbool van alle kwaad', zegt Fabre. ‘Iedereen voelt zich gerechtigd om mij te beledigen en zelfs fysiek aan te vallen.'

Tijdens het joggen in Park Noord in Antwerpen werd de kunstenaar vorige zondag door zeven mannen, Belgen en allochtonen, zwaar aangepakt. ‘Ik loop daar elke zondag en ze stonden mij op te wachten', vertelt hij. ‘Ze sloegen mij op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen klopten erop los met een matrak. Ik ben eerst gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen.'

Fabre ging niet naar de politie of een ziekenhuis, omdat hij de zaak niet nog meer ruchtbaarheid wilde geven. Maar de volgende morgen stonden er twee agenten in burger voor zijn deur, die hem sindsdien enkele dagen bewaakten. ‘Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen.'

Ook op het internet werd Fabre niet gespaard. Hij kreeg al meer dan 20.000 mails waarin hij voor dierenbeul, racist en ander moois wordt uitgescholden. Verder kwamen er ruim 10.000 mails waarin het stopzetten van de subsidies aan Fabre wordt geëist. ‘Ik besef dat ik een fout gemaakt heb. Het spijt me werkelijk dat die katjes slecht zijn neergekomen, want ik hou van dieren. Maar er is geen enkele kat gekwetst en ik heb mij oprecht geëxcuseerd. Wat kan ik meer doen?'

Fabre denkt dat hij het slachtoffer is van een politiek maneuver van de N-VA-politici die de zaak aan de grote klok hingen. Als gevolg van de rel weigerde zowel de Antwerpse dierentuin als het Museum Mayer Van den Bergh de filmploeg van Fabre die er opnamen wilde maken. Daarom werden de ontbrekende scènes gefilmd in zijn eigen atelier. De film is intussen ingeblikt.

‘Het is ongelofelijk hoe de zaak werd opgeblazen', aldus Fabre. ‘En het blijft niet tot België beperkt. Mijn medewerkers kregen al telefoontjes van Nederlandse en Duitse journalisten die wilden weten waarom ik levende katjes aan haken heb opgehangen. Zo ver gaat de overdrijving.' Zaterdag gaat bij Guy Pieters in Knokke een tentoonstelling open van Fabres bronzen beelden.

Tot zover de gebelgde dierenbeul, die zichzelf nu ziet als een slachtoffer, de kunstenaar op wie de massa jaagt.  Neen, Fabre, de mensen jagen niet op de charlatan die jij bent, maar op de onmens die er in jou schuilt.  Het is niet slecht dat een dierenbeul geconfronteerd wordt met de angst en de pijn die hij uit naam van de Kunst dieren aandoet.  Fabre heeft bovendien de typische reactie van elke misdadiger : "ik heb mijn spijt betuigd" en daarmee is de kous af.  Neen dus, aangezien justitie niet optreedt (wie kijkt daar nog van op ?) zijn er heftige lieden die zelf het heft in handen nemen.  De schuld in de schoenen van de Nv-A schuiven is te gek voor woorden en toont aan uit welke richting de wind waait. Onze vriendin Gina heeft dit zeer terecht opgemerkt : de haartiesten hangen aan de slippen van de linkse loeders op 't Schoon Verdiep.  Janssens mag fier zijn op zijn aanhang van nutteloze subsidievreters.

Het zou bovendien een daad van menslievendheid zijn, mocht de Vlaamse Gemeenschap de subsidies aan de VZW Troubleyn stopzetten. 

Ray

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121101_00355238


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij maar een Erasmusje

 

Exemplaar uit 1712

Een uniek exemplaar van Erasmus' Colloquia, in 1535 gedrukt door Martin de Keyser in Antwerpen, is voor een klein bedrag in bezit gekomen van de Bibliotheek Rotterdam. Conservator Adrie van der Laan kocht het vermoedelijk enige exemplaar dat nog van deze uitgave bestaat, deze week bij een gerenommeerd antiquariaat in Wenen voor 1500 euro.

"Dat is weinig geld voor zo'n zeldzaam exemplaar. Zelfs het bestaan ervan was ons niet bekend. Zoiets komt niet zo vaak voor. Het boek is compleet en verkeert in prima staat," zegt Van der Laan.

Als conservator van de Bibliotheek Rotterdam beheert hij een van de grootste Erasmuscollecties in de wereld. Belangstellenden kunnen het boek op aanvraag raadplegen. Het is zoals al het werk van Erasmus geschreven in het Latijn.

Volgens de conservator was het Erasmus' populairste boek in zijn eigen tijd en lang erna. Hij vermoedt dat De Keyser er enkele honderden exemplaren van drukte.

Het boek is natuurlijk niet getekend door de auteur, terwijl er vandaag op de Antwerpse Boekenbeurs ruim 2000 aanwezigen waren om "Amazing Astrid" te kopen van Astrid Bryan mét handtekening. Verschil moet er zijn.

Bron : Gazet van Janssens

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Jan Fabre familie in Nederland ?

 

De politie zoekt drie jongeren die een egel blijkbaar voor een voetbal aanzagen. In het Friese Wijnjewoude jaagde een toevallige voorbijgangster het drietal weg, toen ze die zag voetballen met een egel. De jongens fietsten daarna in de richting van Bakkeveen.

De vrouw maakte met haar mobiele telefoon opnames van de dieronvriendelijke match. De politie is deze beelden nog aan het bestuderen, deze zijn niet openbaar gemaakt. De kleine insecteneter is inmiddels opgevangen en maakt het naar omstandigheden goed.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/crime/2012/11/jeugd-weet-niet-dat-egel-geen-voetbal-is

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 2 november 2012

Ropie's taaltip

De Verenigde Staten ZULLEN x-aantal 'troepen' sturen naar het land ... Moet het niet zijn : De Verenigde Staten ZAL x-aantal 'troepen' sturen naar het land ... De Verenigde Staten is 1 entiteit, enkelvoud dus . Of ben ik (weeral) mis ?

Okki

*****

Facebook account defintief verwijderen.

Bedankt voor de tip Chris S. Ik ben er eindelijk van verlost.

Kartuizer

*****

@ Ropie

Wie ge ook mag zijn, Ropie ,treed nooit in dispuut met Ray op gebied van taalgebruik. Ik heb het opgegeven en het schijnt dat dit hem gelukkig maakt.

Hubert Buysse

*****

Inge Bens

Vandaag zijn mijn gedachten bij Jeanneke en Roland wier dochter Inge plots uit het leven werd gerukt. Op zulke momenten kijk ik dan naar hierboven, en vloek ik, want waarom, waarom moeten deze lieve mensen zo getroffen worden, daar vindt je geen woorden voor, doch dit citaat raakte me : "Een bloem verwelkt op het mooist van de bloei, maar wat overblijft is de herinnering aan de kleurenpracht".

Gina

*****

Linkse losers volharden in de boosheid.

Geachte redactie,
Zoals geweten zitten de linkse ratten in Aalst danig verveeld met de post die Karim Van Overlmeire zou bekleden. Dat hij een overloper is zal hem nooit in dank afgenomen worden, maar dat hij op een democratische manier verkozen raakte wil ik wel aanvaarden.

Dit is echter niet het geval met de plaatselijke rode brigade die in Van Overmeire een groot gevaar ziet vooral voor hun vrienden uit den vreeemden. De jonge Toeback heeft hier ook al zijn gal over gespuid en sprak zelfs van vele bruggen te ver. Nu is er in de gauwte een vereniging in mekaar geflanst uit verschillende partijen en zuilen die allen de linkse doctrine uitdragen. Zij zijn zowaar al met honderd leden die de komende coalitie in Aalst bezweren Van overmeire niet op te nemen wegens zijn ex-V.B. verleden.

Het mooiste van het geval is te kijken wie er zoal te vinden is bij die honderd rode kwakzalvers. Kunstenaars, muzikanten, toneelspelers,  eentje van de pakbond en nog wat links aanhangsel, voor het grootste deel gesubsidieerde kloothommels die leven van belastinggeld.

Als het van die rode bleiters afhing zou de SP.a van Aalst beter in de oppositie gaan. Als het van mij afhing zou ik die hele linkse santekraam verbannen naar de Falklands eilanden.

mvg - Senior

*****

Taaltip : aanvulling nr.?

Zoals bij de eerder aangehaalde meervoudsvormen (scampi en media) worden ook bij het vermelden van centraal-afrikaanse volkeren dikwijls een soort dubbel op meervoud gebruikt.In de talen uit deze streken wordt de meervoudsvorm uitgedrukt d.m.v.het voorzetsel "ba-" of "wa-".bvb. : Tutsi in het meervoud is Watutsi ; het meervoud van Luba is Baluba.In het nederlands zegt men dus in het meervoud :Tutsi's of Watutsi maar zeker niet Watutsis.Luba's of Baluba , nooit Baluba'

vr. gr. Bokilo

*****

Fabre

Zie daar, dat zijn nu de poco intellecten die uit de koninklijke nest geëerd -en gesubsidieerd worden met onzinnige en gewelddadige projecten : de 'artiesten' die thuis waren op 't schoon verdiep van de grote "A", de fans van Janssens.

Gina

*****

Sharia

De Napoleon code in Arabië in plaats van sharia :

http://www.raaskalderij.be/2012/10/saoedische-overheid-behaalt-belangrijke-overwinning-in-strijd-tegen-democratie/

Willem R.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damascus in Antwerpen-Zuid door Jan Fabre

 

De poezenhistorie van Jan Fabre blijft (terecht) voor beroering zorgen. Zo heeft de directie van Antwerpen-Centraal haar toestemming om opnames te maken ingetrokken. Ook de Zoo heeft Fabre de wacht aangezegd en verboden in de tuin de paljas te komen uithangen met dieren.

Op andere locaties kan de halve kunstgare met zijn Franse filmcrew nog zijn ziekelijke lusten botvieren. Zo kon er eergisteren gewerkt worden op Antwerpen-Zuid in een groente- en fruitwinkel die uitgebaat werd door een Prachtmens, Bahran El- Denis. Fabre was er verkleed als een Arabische prins en in het gezelschap van een valk. El-Fabre moest ongemerkt enkele nepgranaten tussen het uitgestalde fruit verbergen. Wat de bedoeling was van dit kunstgewrocht is niet geweten, gezien pottenkijkers kordaat geweerd werden.

Nadien werd aan de uitbater gevraagd wat hij ervan dacht, waarop de Prachtman verklaarde gans die controverse rond dat gesol met dieren niet te begrijpen. Wij hadden van de schapenkeler geen ander antwoord verwacht, gezien het oordeel van moslims over dieren. Zij brengen nog geen respect op voor eigen volk, laat staan voor een dier.

Echter heeft Fabre m.i. hier het kunstwerk van zijn leven gemist. Indien hij nu eens échte granaten tussen het fruit verstopt had die na enkele minuten ontploften, had hij geschiedenis kunnen schrijven. Echte kunst met échte vliegende menselijke restanten. 't Zou mooi geweest zijn : Damascus op het Zuid door Jan Fabre. Wellicht een Nobelprijs voor de Vrede.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een goede morgen lieve vrienden,
 
Als alles zo eenvoudig was als in de Wurlitzertijd...  Dit artikel komt niet tot stand met de ingooi van een vijf-frankstuk in de juke-box.  Neen, mijn pc laat mij zomaar in de steek.    Het probleem is nog niet opgelost, maar via andere hulpkanalen probeer ik de bijdrage van deze week toch in het www te krijgen.  Op hoop van zegen ...
 
Ludwig Franz Hirtreiter: wie zou dat nu zijn?  Een ontwerper van Trachtenkleding, een merk van Saksisch porselein of een columnist van een vrouwentijdschrift?  Als ik zeg "Rex Gildo", dan gaat er wel een lichtje branden.  Niet dat de brave man vandaag nog in de belangstelling staat, ver van: in oktober 1999 pleegde hij zelfmoord en met die daad kreeg hij zijn laatste artikel in de boekskes. 
 
Hij werd geboren in Straubing op 2 juli 1936 en 63 jaar later verdween hij op eigen initiatief van deze aardbol.  We komen hier later op terug.
 
Rex (ik noem hem gemakshalve bij zijn artiestennaam) voelde al jong de zang- en acteermicrobe kriebelen.  Hij zou deel uitgemaakt hebben van het bekende  kinderkoor "Regensburger Domspatzen", maar er kan zich daar niemand aan hem herinneren.  Medio vijftiger jaren zou hij een artiestenopleiding aan de Otto Falckenberg-Schule in München gevolgd hebben, waar hij zich kon bekwamen in acteren, zingen en dansen.  Ook deze informatie kwam van de man zelf - de school kan zijn studies niet bevestigen.  Van acteren gesproken...
In de beginperiode van zijn acteercarrière maakte hij deel uit van het meubilair van de Münchner Kammerspiele.  In 1956 kreeg hij een bijrolletje en dat bracht de bal aan het rollen.  In 1958 mocht hij de mannelijke hoofdrol spelen aan de zijde van Conny Froboess in de film Hula-Hopp, Conny.
 
Een jaar later kreeg hij een platencontract aangeboden bij Electrola.  Vanaf toen zou "sexy Rexy" de artiestennaam Rex Gildo aannemen en snel stond hij jaar na jaar met een schlager in de top-10 van Duitsland en de buurlanden.  In de zestiger jaren zong hij menig duet met toenmalige populaire zangeresjes zoals met Vivi Bach en de voornoemde Conny.  De roddelpers smulde ervan: elke nieuwe plaat werd begeleid door liefdesgeruchten.  Toen Conny de liedjeskwelerij met Rex beu werd, keek hij uit naar een vervangster en vond die in de persoon van Gitte (...Ich will' nen Cowboy als Mann... niets was minder waar!).
 
Parallel met zijn zangcarrière liep Rex' filmcarrière op rolletjes. 
 
In 1969 nam hij deel aan een zangwedstrijd in de hoop uitverkoren te worden om Duitsland op het Eurovisie songfestival te mogen vertegenwoordigen.  Het lukte niet, maar drie jaar later had hij een wereldhit met het gekozen lied van vandaag "Fiesta Mexicana"  of ook wel bekend als "Hossa, hossa".

In de jaren 1980 taande zijn succes. Hij moest gaan optreden voor een kleiner publiek, er waren vermoedens dat hij aan pillen en alcohol verslaafd was, later volgde een rechtszaak omdat hij dronken op het podium stond. Zijn ideale schoonzoon-imago raakte beschadigd toen er geruchten opdoken dat hij een homoseksuele relatie zou hebben met zijn privésecretaris, Dave Klingenberg.

Op 23 oktober 1999 sprong hij uit het raam van zijn appartement te München, drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Sinds 1974 was hij met zijn nicht Marion getrouwd. Ze hadden een huis in Bad Feilnbach, waar zij meestal woonde, en een huis in München, waar hij verbleef. Het huwelijk bleef kinderloos, Marion had twee keer een miskraam.

Officiëel heet het dat Rex Gildo moeite had met het ouder worden en de vergankelijkheid der dingen.  Hij had al jaren geen hit meer en hij trad alleen nog op in meubelpaleizen en feesttenten.  Op de dag van zijn sprong had het publiek zich bij een optreden beklaagd over het merkwaardig gedrag van de zanger; hij zou dronken op de bühne gestaan hebben en het publiek vroeg zich af of hij zong of lalde.  Iemand trok zelfs aan zijn haarstukje. 

Officieus zou de reden voor zijn wanhoopsdaad te wijten zijn aan het einde van de relatie met Dave Klingenberg.  Rex kon dit niet verwerken.

Een kleine hommage aan Rex Gildo: Fiesta Mexicana.

Kusje van jullie Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 887)

 
De toekomst in ons land is nu voor de groeiende groep "Stafkes" 
 
 
Wanneer in een land de beroepspolitiekers minder en minder schaamte hebben, graaien waar ze kunnen en dag na dag pertinente leugens vertellen dan hoeft het geen verwondering te baren dat "Jan modaal" die slechte voorbeelden begint over te nemen.
 
Tijdens een etentje vertelden vrienden me dat ze een prachtige kast hadden laten maken in hun slaapkamer. Ze hadden daar reeds lang van gedroomd maar in geen enkele meubelzaak kon men een kast met de juiste maten vinden en om de dag van vandaag een kast op maat te laten maken bleek de gevraagde prijs te hoog te liggen voor hun budget. Tot ze op een dag van andere vrienden vernamen dat "Stafke" de ideale oplossing zou kunnen brengen.
 
"Stafke" is vooraan in de vijftig en werkte tot vorig jaar bij een multinational. Hij maakte, in dit apenland in het kwadraat, dankbaar gebruik van het hem aangeboden brugpensioen. Hij ontvangt ongeveer een kleine 90% van zijn laatste wedde en hoeft zich nergens nog aan te melden als werkzoekende. Uiteraard is hij ook in orde met zijn ziekenkas en zou hij op twee oren kunnen slapen. Maar "Stafke" die schrijnwerker was van beroep, en zoals men in de volksmond zegt twee handen aan zijn lijf heeft, heeft nooit in zijn hele leven zoveel geld verdiend als vandaag.
 
De meest noodzakelijke machientjes die hij nodig heeft voor zijn nieuwe activiteit staan in zijn garage. Alleen mond aan mond reklame hebben er voor gezorgd dat "Stafke" steeds langere wachttermijnen aan zijn klanten moet mededelen. Zo kwam hij op een dag de maten nemen voor die fameuze kast en onze vrienden waren opgetogen toen hij op zekere morgen en binnen de veertien dagen, zoals was afgesproken, kwam opdagen met een kleine aanhangwagen die volgeladen was met al de onderdelen van de kast. Tegen de avond stonden onze vrienden bijna sprakeloos aan te kijken tegen dit nieuwe wereldwonder. Het door "Stafke" afgeleverde werk was perfect en de gevraagde prijs was ongeveer de helft van het goedkoopste voorstel dat ze van een meubelzaak hadden ontvangen. Stafke werkt natuurlijk alleen tegen kontante betaling en blijkt geen enkel probleem te hebben om zijn grondstoffen eveneens 100% in het zwart aan te kopen. Stafke laat geen enkel spoor achter van zijn aan- of verkopen en zeker niet van alle daarbij horende betalingen.
 
"Stafke" had er geen moeite mee om te vertellen dat hij regelmatig contact heeft met vroegere werkmakkers en dat hij er meerderen kent die bijklussen zoals hij. Volgens "Stafke" heeft geen enkele onder hen schrik om ooit gepakt te worden. Niemand weet bij wie we hebben gewerkt en we zorgen er steeds voor dat we zeker zijn dat niemand ons heeft achtervolgd. Ook blijkt hij er voor te zorgen dat hij tijdens zijn afleveringen nooit een gsm bij zich heeft. "Stafke" en zijn vrienden blijken aan alles te hebben gedacht en de kans dat ze ooit beboet worden is minimaal. Maar dat "Stafke" en zijn vrouw er nu een levensstandaard kunnen op na houden die velen hem zouden benijden staat als een paal boven water.
 
Na het aanhoren van dit verhaal zijn we er rotsvast van overtuigd dat er nu in ons land méér in het zwart wordt gewerkt dan 30 jaar geleden toen er slechts een fractie van de huidige duizenden benoemde inspecteurs en controleurs in overheidsdienst werkten. De steeds maar toenemende belastingdruk zorgt er nu voor dat een snel groeiene groep "Stafkes" er gaat voor zorgen dat het hele sisteem in de nabije toekomst gaat instorten. Enerzijds blijven ze bijna hun volledige wedde ontvangen van de gemeenschap, en dit nog gedurende vele jaren, zonder er nog een klop te moeten voor doen en anderzijds dragen ze geen cent meer af van hun andere inkomsten. Dit is het werkelijke probleem van ons land aan het worden! Onze graaiende beroepspolitiekers willen maar niet beseffen dat al hun nieuwe nefaste wetten enkel als een soort meststof dienen om de steeds groeiende groep "Stafkeszaden" alle kansen te geven om steeds sneller te groeien.
 
Men zegge het voort ...

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo saneert men in Nederland

 

De koopkracht van gegoede Nederlanders gaat er de komende vier jaar op achteruit. Als de plannen van de nieuwe coalitie onder leiding van Mark Rutte (VVD) worden doorgedrukt, wordt de zorgpremie vanaf 2014 inkomensafhankelijk. En dat scheelt een serieuze slok op een borrel.
 
Het Nederlandse regeerakkoord, dat Diederik Samsom (links) en Mark Rutte maandag afsloten, zal de gegoede Nederlander hard treffen. Foto: EPA.

Nederland heeft een ander zorgsysteem dan België. Onze noorderburen betalen nu maandelijks een bedrag voor een bepaald zorgpakket. Iedereen betaalt daarbij dezelfde prijs voor een pakket, gemiddeld zo'n 100 euro per maand. Van die vaste prijs wil de nieuwe regering - die maandag wordt beëdigd - nu af. Als het akkoord, dat de liberaal Mark Rutte (VVD) en de sociaaldemocraat Diederik Samsom (PvdA) maandag afsloten, wordt nageleefd, dan heeft dat serieuze gevolgen voor de Nederlanders.

De Nederlandse omroep NOS rekende uit dat iemand met een gemiddeld salaris van zo’n 33.000 euro vanaf 2014 40 euro meer zal betalen. Een Nederlander die twee keer het gemiddelde inkomen verdient, betaalt 200 euro meer. En wie jaarlijks meer dan 70.000 euro verdient, gaat een premie van 482 euro per maand betalen. Dat is gemiddeld 382 euro meer dan nu. Eens boven de 70.000 euro stijgt de premie niet langer. 

Anderzijds zullen de laagste inkomens – mensen die van een leefloon leven - binnenkort slechts 20 euro betalen. Daarmee is deze verandering de meest nivellerende ingreep van de regering-Rutte-II.

Lagere belastingen

VVD-onderhandelaar Stef Blok erkent dat de premies voor sommige groepen fors omhoog gaan. ‘Een regeerakkoord is een kwestie van geven en nemen.’ Ook worden de hogere premies volgens de VVD deels gecompenseerd door lagere belastingen. Maar uit de doorrekening van de NOS blijkt dat die verlaging van de belastingen de stijgende zorgpremie voor de midden- en hogere inkomens niet compenseert.

Rutte en Samsom willen tegen 2017 fors besparen - zo'n 16 miljard euro - om zo het begrotingstekort tot 1,5 procent terug te dringen.

Heel wat VVD’ers kunnen alvast niet lachen met de plannen. Partijcoryfee Han Wiegel – die eind de jaren zeventig nog vicepremier is geweest – noemde de nieuwe regering ‘nog nivellerender dan Den Uyl’, die in Nederland wordt gezien als leider van het meest linkse kabinet ooit.

Een groeiend aantal leden vraagt daarom dat het akkoord alsnog ter goedkeuring wordt voorgelegd binnen de partij, zoals dat bij de PvdA morgen gebeurt.

Rutte lijkt zich vooralsnog niets aan de trekken van het geroezemoes in eigen partij. Een partijcongres komt er naar alle waarschijnlijkheid niet. Maandag legt Rutte normaal de eed af

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Gegoede_Nederlanders_betalen_crisis.9262522-3140.art


01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het slot van de IXde uit 10.000 Japanse kelen en instrumenten

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!