Angeltjes
10-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt VB-voorzitter ? POLL

 

Als het is, wat ze schrijven, de gazetten, dan zijn er 3 mogelijke kandidaten om de fakkel over te nemen van Bruno Valkeniers, als voorzitter van Vlaams Belang.

Als het is, wat ze schrijven, de gazetten dan zijn deze 3 aangetredenen de heren Gerolf Annemans, Chris Janssens en Bart Laeremans (alfabetisch, om niet beticht te worden van beïnvloeding).

Eigenlijk laat het ons vrij koud wie van deze heren door de Partijraad van het VB zal aangeduid worden. Dat klinkt onverschillig, maar dat is het niet echt : de heren hebben allen hun verdiensten en capaciteiten.  De partijleiding doet wat zij meent te moeten doen en wij bemoeien er ons niet mee.  Als wij ons in de strijd willen werpen, dan moeten we toetreden tot het militante partijleven en daar denken we niet aan.  Ieder zijn plaats en de onze is achter de pc.

U kent onze houding ten overstaan van Vlaams Belang.  Wij supporteren voor  en sympathiseren met Vlaams Belang omdat deze partij ondubbelzinnig opkomt voor de Vlaamse Republiek, zich afzet tegen de politiek-correcte leugens, de inasie en haar gevolgen anders wil aanpakken en de invloed van de islam wil inperken.

Hoe Vlaams Belang intern zijn werking verricht, is niet onze zaak. Zolang de genoemde prioriteiten gehandhaafd blijven kan die partij op onze steun rekenen.

En nu is het aan u : wie zoudt u het liefst zien als voorzitter van het VB ?  En naast de 3 genoemde heren, laten wij nog een vierde keuze : een vrouw. 

Ray, hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twitter van G. Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Mieke Van Hecke weerlegt geregeld kritiek (hervormingsdrift, gelijkschakeldrift) met als argument : "Zie ik er zo stom uit?"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armée belge/belgisch Leger

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kraanvogels zijn aangekomen

 

 

 

Ze zijn aangekomen, de eerste kraanvogels in Hokkaido. Ik was op hen aan het wachten. Echt waar, onze Japanse vriend maakt steeds prachtige beelden van ze. Ook nu : vroeg in de oranje, koude ochtend. De vogels lijken wel te roken. En je ziet hoe moeizaam ze opstijgen.Wat kan onze wereld toch mooi zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het raadsel ontraadseld

 

Belofte maakt schuld en wie A zegt, moet B zeggen. Eerst een kleine anekdote. Er is een tijd geweest, toen ik in Spanje woonde, dat ik vitamines en mineralen slikte alsof het pepermuntjes of Tic-Tac’jes waren. Iedere dag dronk ik een halve liter geconcentreerd wortelsap van het biokraam in La Boquería, de overdekte markt, waarna het wit van mijn ogen oranje kleurde alsof er geen ogen maar pompoenen in mijn hoofd zaten. Ik voelde mij goed, sterk en potent, en hoe beter, sterker en potenter ik mij voelde, hoe meer vitamines en mineralen ik slikte en hoe meer wortelsap ik dronk. Tot ik uit Spanje vertrok en met mijn geld ook mijn voorliefde voor Tic-Tac’jes op was.

Sindsdien slik ik alleen ginkgo biloba, één supercapsule per dag, een bruin poeder dat op peper lijkt en volgens een eeuwenoude traditie over heilzame krachten zou beschikken.

Heilzame krachten, dat is niet de reden waarom ik ginkgo biloba neem. Ik slik het goedje omdat ik de boom zo mooi vind, althans op de verpakking van de capsules: die gifgroene, driehoekige blaadjes, in trosjes bij elkaar, ik werd er verliefd op. Google leerde mij dat de echte naam van ginkgo biloba Japanse tempelboom is, de enige overgebleven tempelboom in zijn soort, uit de tijd van de dinosauriërs, en dus een levend fossiel dat met uitsterven is bedreigd – en dus ging ik ernaar op zoek.

In het Antwerpse Stadspark vond ik één schraal en piepklein tempelboompje, amper twee meter, terwijl een volwassen plant volgens Google makkelijk 40 meter hoog wordt.

Ik was mijn zoektocht naar ginkgo biloba helemaal vergeten toen ik met mijn Spaanse ex-vriendin op een Spaans terrasje zat, in Gerona, en café con leche en cortado corto de café bestelde, een klein koffietje, zeer sterk, met een royale scheut hete melk. Meer melk dan koffie. De camarero bracht de bestelling en struikelde over mijn voeten en café con leche en cortado corto de café dropen als Nutella van mijn nieuwe, zwarte jasje van Boss.

De camarero stuurde mij op zijn kosten naar een tintorería aan het eind van de straat, een droogkuis waar ik al duizend keer was gepasseerd, en toen ik er de duizend-en-éénste keer passeerde, merkte ik plots dat heel de straat, links en rechts, vol ginkgo biloba staat, wel 20 meter hoog, winter en zomer vol gifgroene driehoekige blaadjes, in trosjes bij elkaar.

Zonder Spaanse terrasje had ik mijn mythische boom nooit gevonden.

Volgens de verpakking op de capsules zou ginkgo biloba ook helpen tegen een ander kwaaltje waar ik al jaren last van heb, namelijk koude handen en voeten.

Vaak zegt mijn vriendin: “Je handen zijn koud.” Waarop ik antwoord: “Koude handen, warm hart.

 

http://www.viw-costablanca.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwig jonge Shakespeare

 

 

Een van Shakespeares heerlijke komedies : "Veel herrie om niets", Much ado about nothing.  Het gaat over het contrast tussen de gelukkige geliefden Claudio en Hero en het cynisme van Beatrice en Benedick die verenigd zijn in hun minachting voor de liefde.  Allerlei verwikkelingen zoals je die verwacht bij Shakespeare, de meester van het woord, de koning van het theater.

The Globe Theatre waar dit fragment opgenomen werd bevindt zich in Londen en werd in 1997 geopend. Het is een getrouwe copie van het oorspronkelijke theater onder Elisabeth I dat enkele malen afgebrand is en ook gesloten werd door de Puriteinen.  Shakespeares werken werden hier geproduceerd.  Er is plaats voor 1500 toeschouwers. Ik ben geen bewonderaar van Shakespeare omdat het zo hoort, maar van in mijn jeugd heeft die grote meneer me beet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarie Marais

 

 

 

 


09-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedige burgers in Lanaken

 

Overvallers zijn voortaan gewaarschuwd in de Winkelstraat van Lanaken. Daar werden twee boeven, van 40 en 41, uit Maastricht op een scooter vrijdag, omstreeks 14.40 uur, overmeesterd door de handelaars uit de wandelstraat.

Ze overvielen een 69-jarige juwelier in zijn zaak. Hij kreeg een klap een raakte gewond in zijn aangezicht. Ook een klant raakte lichtgewond tijdens het tumult.

Twee mannen, gewapend met een pistool en een mes, drongen de juwelierszaak binnen en daar kwam het tot een schermutseling, waarbij er minsten een klap viel. Een bewakingsagent en de alerte handelaars van de aanpalende zaken hoorden het geroep op straat en snelden naar buiten.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurobiljetten 2013

 

Niet lang na de publicatie van het biljet van 500 euri met de beeltenis van de weledele Heer Barroso kregen wij een tip dat ook de presidentiële excellentie Van Rompuy zijn eigen papieren munt heeft, namelijk de banknoot van 5 euri. Verschil moet er zijn.

Wij mogen onze bronnen niet onthullen, maar toch bedankt, Geertrui. Hierna het kwestieuze banknootje.

(studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 9 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nieuwe € biljetten?

Over heel de wereld gaat het in stroomversnelling wat de afbraak van de democratie betreft. Zuid-Afrika waar je tot hiertoe enkel dieren kon zien op zijn bankbiljetten, krijgt nu de kop van terrorist mandela. Wanneer de kop van hoesein obama op de dollar?  Alle dictators hebben het zelfde gemeen; http://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonsverheerlijking

Stradi

*****

Trouwe rode honden gezocht

Geachte redactie.
Dat het bij de SP.a niet zo best botert, is een publiek geheim dat door de desbetreffenden met de nodige nevel en mist omzwachteld wordt. Echter komt nu de rode aap uit de mouw want sommige leden van de slinkende achterban slaken noodkreten en wolvengehuil. 

Er moet opnieuw een "hondsgetrouwheid" komen in de partaai,zeker na de show die opgevoerd werd in de "torenpoeperkensstad" naar aanleiding van  de benoeming van K.Van Overlopers tot schepen van inburgering. Tobback de jonge die in navolging van Tobback de oude zijn gal spuwde over deze gang van zaken en bruggen en viaducten teveel zag, wordt gesommeerd om orde op zaken te stellen en manieren uit te vogelen om dergelijke toestanden in de toekomst te vermijden.

Iedere sos zoals een blindegeleidehond trouw aan de leiband! Het moet gedaan zijn met onderkruipers en overlopers die een jobke krijgen die een gevaar betekenen voor hun kiesvee, zeker nu zelfs de kamelendrijvers hun broodheren de rug toekeren en zelf de teugels in handen nemen. De vele smeekbedes en e-mails die de SP.a voorzitter te verwerken krijgt nopen hem om er werk van te maken.

Kijk zie, zo zien we de echte sossen in hun doen en denken. De linkse doctrine op zijn best! Mao-Fidel en Kim dada als voorbeeld. Smoel toe en luisteren! Leve de multicul,d e kopvod en de baardaap. Profiteren en potverteren, want den boas is ne smeirlap ! Het beste wat Tobback de jonge nu kan doen is vliegensvlug een ticket boeken voor een vlucht naar Peking want daar zijn de rode kameraden aan het beraden hoe ze hun volk verder onder de duim kunnen houden.

Hij kan er best wat ideeën opdoen om hier in de praktijk om te zetten, allez proberen. Ik vrees echter dat het smoelwerk van Brunoke nog meer gaat verkrampen en zijn tanden nog schever in zijn eetkamer gaan staan, want de schade in eigen onland is te groot. Of zoals gezegd wordt: met alle Chinezen, maar niet meer met den deze.

mvg - Senior

*****

De ene reageerder is de andere niet

Er zijn reageerders op Angeltjes die ik duidelijk negeer omdat ze flauwekul schrijvelen en ik daar geen moment aan verspil. Meestal is hun geschrijf ingegeven door foute informatie en waar komt deze foute info uit voort, niet moeilijk te raden : kijkkast en bedrukt toiletpapier.  Deze beide vormen wat we 'mainstream media' heten, worden nog steeds door een groot publiek gesmaakt. Dat ze daardoor wezenlijk belangrijke informatie NIET zien noch lezen weten de meeste niet en als ze het wel weten, liggen ze er niet van wakker omdat ze er toch geen interesse voor hebben.

Gisteren las ik een poll op Zita :bent u blij met de de overwinning van Obama (ja/nee/weet niet). Wat bleek ? Op + 4000 respondenten bleek bijna 70% blij met de neger islamiet ... Kan tellen als argument hoeveel interesse of kennis men heeft over wat er echt gebeurt buiten Vlaanderen.

De herverkizeing van de neger is een ramp zondermeer, dat het linkse collectief (gisteren oprispingen van mijn gal toen ik de media hoorde klaarkomen bij de overwinning van Hussein Barack) erg in hun nopjes zijn is evident. Een zwarte én islamiet én Democraat én links als de pest die herverkozen wordt ... Schrijnend dat er lieden zijn die zonder enige kennis van wat er leeft in de US klakkeloos de media achterna lopen en dan uitschrauwelen dat hij "op vier jaar nog niks kon bereiken".

In deze tijden is een rechts bewind nodig in de US en geen neger die lonkend kijkt naar de haatbaarden. Ook niet uit te vlakken is dat deze kerel enkel herkozen is door alle vreemdelingen (hispanics) achter zich te hebben en op de valreep gered is door de orkaan 'Sandy' waar de media een grote rol in hebben gespeeld. Kijkt men naar FOX news (wordt in Vlaanderen door de media steevast een "rechts" tv station geheten) is men goed geinformeerd.  Wat de mainstream kanalen CNN CBS en de rest verzwijgen (en verzwegen hebben) in de aanloop naar de verkiezingen. Het is geen geheim dat de tv stations achter Husein Barack (stonden) staan, net als hier in Europa zijn alle media links (tot extreem links zoals met communisten van de pvda) bevolkt .

Dat er deontologische regels bestaan in hun beroep ... so what daar worden ze toch niet op aangesproken en ze voelen zich toch zo verheven boven de rest... krijg zo spontaan het beeld voor ogen van het links rukkertje Joël De Ceulaer die mijheer Dewinter uitschold in een live uitzending ... peins op het eveneens links rukkertje die bij de moord op mijnheer Fortuyn "daar geen slecht gevoel over had...."I n beide gevallen is er geen rechtzetting gebeurd door de meute die zichzelf journalist heet, die ik echter JOURNAILES heet.

Martin V.

NvdR Angeltjes : De bedoeling van Angeltjes is aan iedere Vlaams-nationalist/Vlaamse Republikein  een podium te bieden. De meesten van ons komen nergens aan bod (of bijna niet). We zijn en blijven individuen die onze teksten bewust of niet inkleuren met de tinten van onze persoonlijkheid.

*****

Obama is een moslim !

@Hubert Buysse"

Als er na 4 jaar toch een meerderheid is die aan Obama vertrouwen blijft schenken dan is dit niet beangstigend maar wel democratie."  U slaat de bal compleet mis. Uiteraard was Romney de verkeerde republikeinse keuze. Een mormoon kan nooit de 55 Californische kiesmannen binnen halen, om van zijn keuze van running mate maar te zwijgen. Met Alan West had hij misschien nog een kans gehad. Nu geen enkele. Maar waar U zich vergist is dat de verkiezing van Obama niet beangstigend is.  Indien Obama (en zijn partij) de media niet had kunnen muilbanden over zijn eigen medeplichtigheid aan de moord op de Amerikaanse ambassadeur en drie Amerikaanse veiligheidsagenten in Libië zou de moslim Obama nooit herverkozen geweest zijn. Dit verbluffend nieuwsfeit werd met alle middelen onderdrukt tot na de verkiezingen. Indien er op een normale manier en ongecensureerd zou over verslag gegeven zijn had Obama zelfs verloren van de eerste de beste nobody. Zie http://ejbron.wordpress.com/2012/10/28/obama-en-het-falen-op-11-september-in-libie/ 

Mijn beste, Obama is een moslim. Is dat niet beangstigend genoeg voor U?

Lucky9

*****

Antwerpen veilige stad ?

Zaterdagnacht was het WEER eens zover! Een nichtje van mij fietste naar huis na een fuif, langs de Sint-Bernardse Steenweg in de buurt van de vreemdelingenwijk het 'Kiel' te Anwerpen.

Drie dappere donkergetinte 'jongeren' kieperden haar met fiets en al omver en eisten 'GELD'. Ze heeft haar handtas dan maar vlug afgegeven en ze lieten haar verder met rust. Over de gevolgen van zo'n laffe aanval liggen ze niet wakker, ze moest in het ziekenhuis aan haar kin gehecht worden, haar vinger is gebroken, en ze had kneuzingen over haar hele lichaam. Multicul = veel krapuul!

Mieke V.

*****

Prins Philippe beticht van overspel

Ben altijd van mening geweest dat hij voor de andere kant was.

Wil T.

*****

Bertje, de Werker 

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121108_00361872 

Hij werkt zich te pletter in de senaat : de beste mop in jaren !

Louis H.

*****

Steven VanArco

Heer Ray,
Een bijdrage uit het forum van Knack.  Nog juist gered voor de censuur toe slaat.

Antoine Vervaeke | 8 november 2012

Als ik daarstraks Vanackere op Radio 1 hoorde was het van : Precies dezelfde stijl als Leterme. Koele teflonstijl en robotisch, gevoeloos overtuigd van hun groot gelijk met een maximaal stijlaccent op minimalisatie van deze hele zware feiten. Ik denk dat die mensen geselecteerd worden op een bepaalde pathologie. De pathologie van de gevoelloze, volledig doordrenkt van zijn eigen gelijk met paardenbril, vicerale leugenaar. Gevaarlijke, zeer gevaarlijke mensen. Ik denk dat ze af en toe bewaard worden in een van de vele diepvries magazijnen hier in West-Vlaanderen.

Er zijn nog talenten in Vlaanderen.

mvg  - Cyrano

*****

Totentrekkersdag.

Geachte redactie,
Gisteren was het een "totetentrekkersdag" bij uitstek. Eerst was er de verwachte blijde mare dat G. Rutte van de O-VLD de nieuwe voorzitter wordt van de schuchtere blauwen. Of deze jonge merrie het tij bij de smurfen kan doen keren, is nog af te wachten.

Wat wel niet op zich liet wachten was het gekus en gelik van sommige blauwe geilbekken die van de gelegenheid dapper gebruik maakten om Gwenneke eens goed tegen hun "gilet" te trekken. De Croo sr week geen meter van de nieuwe bazin af, keek haar goedkeurend en "geilzaam" aan tot het zijn beurt was om haar schmink af te likken. Men kon duidelijk zien dat de keuninklijke reetlikker op verytrouwd domein opererde. Gwenneke is dolblij en ze zal haar uitertste best doen om de blauwe trein terug op de rails te zetten....en of ze haar best zal MOETEN doen, want het bijna terminus voor haar partijtje. Zo zijn er nog, maar daar gaat het nu niet over. De voorbije interne twisten, het kiezersbedrog en het eigenbelang hebben diepe sporen van verval nagelaten.

Later konden we genieten van sluw roodstrikje die in de kamer zijn nummertje kwam uitmekkeren in zijn nu wel gekende rond de pot draaiende stijl. Alles loopt gesmeerd op enkele futiliteitjes na. Dexia is weer eens gered en de bevolking werd bespaard van een miljarden verlies. Ook de schijnheiligste leugentjeef van het moment deed zijn duit in het slijmzakje. Volgens Vanackere hebben we goed "genegocieerd" en... gaan we er nog aan verdienen. Dit laatste dierf hij wel niet zeggen, want die leugen zou een brug te ver geweest zijn.

Nog een tjeefse modelleugenaar mocht gisteren zijn opwachting maken na een "vernietigende aanval". Opperbevelhebber Petrus Crembo aarzelde niet om bij La Thange zijn stalinorgel in stelling brengen. Volgens een uitgelekt rapport zou ons leger een aanval van de Papoea's die bewapend zijn met pijl, boog en puntige peniskokers niet overleven. Het zou niet volstaan om pang-pang te roepen om de aanvallers te verjagen. Volgens Crembo is het allemaal een uiting van frustratie van enkele sabelslepers die dergelijke nonsens uitkramen. Het Belze leger is zeer goed "uitgerust" (van het werkwoord UITRUSTEN!) en kan elk conflict passend beantwoorden. Kijk maar naar Libiê waar onze jongens van de vliegende brigade Kadaffi  naar de maagdenhemel gestuurd hebben en het land nu een volwaardige en gelukkige democratie is geworden ... een nieuw Prachtland dankzij Crembo, die denkt dat de burgers hier onnozelaars zijn die je alles kan wijsmaken.

En dan was er ook nog de majestueuze zet van P.Janssens van 't schoon verdiep die liet verklaren door derden (hijzelf had op zijn tong gebeten) dat hij zich terugtrekt uit de onderhandelingen voor een nieuw schepencollege. Hij zal zich voortaan op de vlakte houden m.a.w. hij zal niet meer aan de tafel zitten maar wel "er onder" om zijn richtlijnen te geven. Die linkse gozer denkt werkelijk dat iedereen buiten hijzelf debiel is. Moar joenge toch!

Verder viel er nog te noteren dat Geil Rikske Daems (O-VLD) niet vervolgd wordt voor vermeende belangenneming in de verkoop van de Financietoren destijds onder het bewind van Guy de la tourette. Het parket seponeert voor de tweede keer de aanklacht in deze wegens onvoldoende bewijs. Het betreft hier een korte verklaring zonder verder motivatie.  Tja...die blauwselventen hebben wreed geluk zo te zien.

Na Napoleon de Gucht is het nu Rikske die de dans ontspringt. Tot slot was er de opzienbarende verklaring van Bert den bleiter die, waarschijnlijk op eigen verzoek,nog eens op de buis mocht verschijnen om te orakelen dat Antwerpen tegen 15 januari de klus geklaard heeft en BDW de burgemeester van 't stad wordt. Gelukkig hadden we Bert de helderziende nog om de dag af te sluiten met positief nieuws.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke parodie

 

 

 

"De centen zijn binnen, da's een goeie zaak"

 

Parodie door Frank Thevissen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Go, go, Hussein

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Eurobiljetten op komst in 2013

 

Gisteren rolde het nieuws binnen dat er van mei 2013 af nieuwe Eurobiljetten in omloop zullen gebracht worden. Een verbeterde uitgave qua beveiliging en eveneens qua thematiek. Ofwel zullen de biljetten een figuur uit de Grieke mythologie vertonen (als blijk van vertrouwen in het fidele EU-lid Griekenland) of afwisselend een grote Europese figuur.

Wij hebben terstond onze bancaire redactie gecontacteerd, die in de late avonduren in volgender voege reageerde (u zal merken dat wij nogal gesteld zijn op etiquette) :

Goede avond doorluchtige Heer Hoofdredacteur,

Het leek me een beetje vreemd dat in 2013 de bankbiljetten zouden veranderen, maar aangezien ik zonder TV zit (dankzij de onvolprezen Belgacom aansluiting) heb ik niets te doen en telefoneerde ik met mijn bankdirecteur. Hij bevestigde echter het nieuws.
De brave man was bereid onmiddellijk zijn bank en kluis te openen en mij, een vandaag ontvangen, proefdruk te geven van een 500 € biljet. Ik mocht het zelfs mee naar huis nemen om in te scannen, nadat ik hem vertelde dat het voor “Angeltjes” was.
Hij maakte mij ook attent op het nieuwe systeem van nummering, vroeger bestond het serienr. uit één letter en wat cijfers, nu staan de drie eerste letters in verband met de leider die op het biljet staat afgebeeld: dus BAR = Barroso.
Verder wist hij te vertellen dat op het definitieve ontwerp misschien nog de lijfspreuk van de heerser in kwestie wordt vermeld, in dit geval CAPTO MUNDI, wat volgens hem in het Nederlands wil zeggen: GRIJP DE WERELD.

Met veel nederige hoogachting, etc.

(studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-steun voor Ford Turkije : Vanackere wist van niets

 

"De Europese Investeringsbank heeft inderdaad 190 miljoen euro geïnvesteerd in Ford in Turkije. Maar dat geld wordt gebruikt om de CO2-uitstoot te verminderen." Dat antwoordde minister van financien Steven Vanackere, de Ongeloofwaardigheid in Persoon, zopas aan Bert Schoofs (VB).

Die vond het onverantwoord dat Ford in Turkije een subsidiëring van 190 miljoen euro kreeg, terwijl in Southampton en Genk twee fabrieken worden gesloten met duizenden werklozen tot gevolg. "Turkije ligt buiten de EU en het is geen ontwikkelingsland, waarom kreeg het dan toch geld? U bent als minister lid van de raad van gouverneurs van die Investeringsbank die de beslissing nam. Het imago van de EU kreeg hierdoor wel een serieuze deuk." Schoofs nodigde de minister uit om de beslissing over de investering eens te komen uitleggen aan de arbeiders aan de poorten van Ford Genk.

Vanackere antwoordde dat de Europese Investeringsbank op 5 juni 2012 besloot tot de subsidiëring. "Dat was voor de sluiting van Ford Genk bekend raakte, in tempore non suspecto", aldus de minister. Hij stelde verder dat de beslissing "stilzwijgend" werd genomen op een lager niveau dan het zijne, de Raad van Bewind. "Het was geen beslissing van de Raad van Gouverneurs, waar ik in zit".

Vanackere beklemtoonde verder nog dat het geld niet bedoeld is om de productiecapaciteit van Ford in Turkije te vergroten "want dan zou ik vanzelfsprekend hiermee grote problemen hebben", maar wel "om technologische moderniseringen te doen om de CO2-uitstoot te verminderen".

Zijn wij de enigen die misselijk worden van de uitleg die Vanackere steeds klaar heeft en waar de ongeloofwaardigheid telkens van afdruipt ?  Hij is lid van de Raad van Gouverneurs, maar niet verantwoordelijk voor toekenning van 200 miljoen euri aan een land buiten de EU, dat de spot drijft met Europa. 

Quizvraag : Waarvoor is Vanackere wel verantwoordelijk ?

Antwoord : voor een ongekend aantal doden en gekwetsten in Libië dankzij de belgische bombardementen. Daarover bestaat geen twijfel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Philippe beticht van overspel

 

Spanjaard beticht prins Filip van overspel: 1.200 euro boete

Een Spanjaard heeft onze prins beticht van overspel met zijn vrouw (die van de Spanjaard, niet de vrouw van Philippe, want overspel met de eigen vrouw, dat is een vaak voorkomend gebeuren dat niet strafbaar is).

Hoe zit dat nu met de prins ?  Volgens de Waalse journalist Deborsu zou de prins jarenlang een diep intieme vriendschap hebben gekoesterd met een grafelijke meneer en dan nu is hij plots op damesjacht. Revanche voor de verloren jaren ?  Of is deze Spaanse affaire ook een kwakkel ?

Het is niet gemakkelijk om prins te zijn.  Of prinses.  Philippe zou alle twee geprobeerd hebben. Althans als we Deborsu mochten geloven, maar eerlijk gezegd, die Waalse roddeltante (of is het roddeloom ?) heeft niet meer dan een dikke "Dag Allemaal" bij mekaar geschreven.  Met enkele pittige nieuwtjes, dat wel. We komen er op terug als we eens veel tijd hebben.

Ray

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gistel : meer begrip voor schattenjagers aub

 

Drie gemaskerde mannen hebben woensdagavond een ouder echtpaar overvallen in Gistel. De overvallers wilden het huis in de Zomerloosstraat leegroven en bedreigden het koppel met een neppistool. De vrouw des huizes verweerde zich zo kranig dat de overvallers zonder buit de benen moesten nemen.

Om 19 uur belden de gemaskerde overvallers aan bij het echtpaar. Twee daders hielden de 79-jarige man en zijn 72-jarige echtgenote in bedwang. De derde overvaller doorzocht ondertussen het huis. De 72-jarige vrouw liet de drie echter niet zomaar hun gang gaan. Ze slaagde er zelfs in de bivakmuts van een van de boeven af te trekken.

Het parket van Brugge en de politie zijn op zoek naar de daders, die naar verluidt Nederlands spraken met een buitenlands accent. Volgens Pater Bourgeois is het verheugend vast te stellen, dat de betrokken schattenjagers Nederlands spraken, hét bewijs dat de integratiecursussen wel degelijk hun doel bereiken. Verder zou het volgens de Pater nuttig zijn, dat het bezochte echtpaar zich minder agressief zou opstellen : door het vele kabaal zijn de bezoekers in paniek gevlucht en wie weet welk soort trauma zij overhouden aan deze affaire. 

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V en Dexia

 

De Franse premier Jean-Marc Ayrault

De herkapitalisatie van Dexia is een feit : 5,5 miljard euri worden in de Dexia-vergeetput geschoven, waarvan 2.9 miljard afkomstig uit de zakken van de belgische belastingbetalers.

Financieminister Vanackere probeert het voor te stellen, alsof wij een formidabele deal hebben gesloten. Wij ?  Hij bedoelt "Ikke, Steven Vanackere". Want nu betalen we weer meer dan de Fransen, maar de waarborg die deze gangsterbank nodig heeft om verder te blijven modderen tot in 2099, wordt met 5 miljard verminderd.  Het is een geklieder en een poespas waarvan elk normaal mens, die geen financiële bolleboos is, aanvoelt, dat het geknoei is.

Zeker als het verhaaltje verteld wordt door de Ongeloofwaardigheid in Persoon, Steven Vanackere.  Kan die man nu nooit eens eerlijk zijn ?  Je zou die vraag eigenlijk moeten stellen aan alle mensen die je kent en die CD&V-ers zijn. Hoe voelen zij zich met zo'n figuur ? Trots ? Onverschillig ? Gegeneerd ?  Keibeschaamd ?

Johan van Overtveldt van Trends en Knack, die een gereputeerd financieel expert is, formuleert drie prangende vragen omtrent Dexia. We nemen zijn stelling over, want wij kunnen het niet beter formuleren.

Gegeven de enorme kost van het Dexia-dossier voor de Belgische belastingbetaler moeten onze bewindvoerders complete openheid inzake dit dossier gegeven, inclusief de omkaderende deals.

België moet in het kader van de nieuwe deal met Frankrijk en Luxemburg 10,7 miljard minder aan waarborgen torsen binnen de restbank Dexia. De maximale blootstelling van België loopt alzo van 54,4 miljard euro naar 43,7 miljard euro. Dat is op zich een zeer goede zaak want de kans dat omwille van de opstapelende verliezen binnen Dexia deze staatsgaranties in hoge mate zullen moeten worden aangesproken in de toekomst, is zeer reëel.

Zonder de negotiatie-capaciteiten van de betrokkenen langs Belgische zijde in twijfel te willen trekken, is het wereldvreemd te denken dat er ten aanzien van Frankrijk geen prijs betaald werd om een dergelijke reductie van onze waarborgen voor Dexia te bekomen. Gegeven de enorme kost van het Dexia-dossier voor de Belgische belastingbetaler moeten onze bewindvoerders complete openheid inzake dit dossier gegeven, inclusief de omkaderende deals.

Drie prangende vragen zouden dan ook klaar en duidelijk moeten beantwoord worden:

1. Is er tegelijk met de nieuwe garantieverdeling ook een nieuwe verdeling van de te dekken risico’s overeengekomen? Anders gesteld: dekken wij en Frankrijk onverkort alle risico’s of is er op dat vlak, direct of indirect, een onderscheid gemaakt? Zo ja, wat zit er dan concreet in “onze” portefeuille?

2. Kleven er aan de Dexia-deal andere bancaire deals? Bijvoorbeeld rond BNP Paribas waar het voor de Franse top van deze bank al lang een doorn in het oog is dat de Belgische vertegenwoordigers in het kader van de afwikkeling van de toxische portefeuille binnen deze entiteit een veto over bonussen en variabele verloning kunnen uitoefenen.

3. Zijn er verdere afspraken gemaakt tussen België en Frankrijk rond dossiers die buiten de financiële sfeer liggen ?


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de wijze kindermond

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu tijd voor enig patriottisme

 

 

 

Het Italiaans volkslied "L'inno di Mameli", de hymne van Mameli of Het Lied van de Italianen door de componist Michele Novaro. Solistisch voorgezongen door Il Pappagallo.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!