Angeltjes
14-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim-meerderheid in wijkraad: subsidie voor suikerfeest, kerstboom afgeschaft

 

Zo begint het

De wijkraad van de woonwijk Egedalsvænge van de Deense stad Kokkedal heeft besloten dit jaar met kerst geen kerstboom neer te zetten. De wijkraad heeft sinds kort een kleine moslimmeerderheid.
Een kerstboom met lichtjes en versiering zou ongeveer 1000 euro kosten. Het besluit kwam een paar dagen nadat de wijk op grote schaal suikerfeest had gevierd met mobile play ground, bungee jumpen en een klimmuur. De wijkraad gaf daarvoor een subsidie van 10.000 euro.
Een bewoner van Egedalsvænge zegt dat dit een teken is van een gebrek aan tolerantie van de moslimmeerderheid. Veel andere wijkbewoners durven niet met de media te praten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet u wat een *tweezak* is ? Kent u Marc van Peel niet ?

 

Onze oprechte verontschuldigingen, geachte lezers, maar wij komen nogmaals terug op de besprekingen in de stad van allah. Ieder rechtgeaard burger spreekt schande over het werpen van katten in het stadhuis, maar een nog grotere oneer is de manier waarop de politiek zichzelf degradeert tot een spel van pooiers, hoeren en geile maniakken in de gangen en lokalen van datzelfde stadhuis. Bij wijze van spreken, uiteraard, want een bordeel is een eerbare instelling vergeleken met de krochten van de partijpolitiek.

De Wever vroeg nederig (wat een giller) of hij een woordje in de chambre séparée mocht spreken met een van de componenten van de Stadslijst, alstublieft ?  Iedereen weet dat er al langere tijd contacten zijn tussen de Nv-A en de CD&V.  Maar toch vraagt kleine tjeef De Wever : *Mag ik eens komen piepen achter het gordijn van de séparée om te zien wat Marc aan het doen is met Robert en of ik nederig mee mag spelen ?*. Dit is dan de toekomstige burgemeester van Antwerpen. We zullen er nog vaak over kunnen spreken.

Zodra de uitslag van de desastreuze verkiezingen bekend was, verkondigde Whisky van Peel dat hij voor eeuwig trouw zou blijven aan zijn ongelukkige partners van de Sp-a.  *Samen uit, samen thuis* sprak de oud boy-scout met de totemnaam Pientere Koala. Hij durfde de verdrietige Janssens net niet in zijn armen sluiten, want die intimiteit is enkel voorbehouden aan Gène Bervoets, die bereid was op de verkiezingsavond zijn gebit uit de mond te nemen om Patrick aan het lachen te brengen. 

Wat de trouw en het gegeven woord van een tjeef waard is, vernamen we vorige week, toen de Peel zich begon te distantiëren van de rode broeders van de Stadslijst.  *Wij willen niet in oppositie gaan* sprak de havenschepen *als de sossen dat willen, is het hun zaak maar wij gaan voor de poen en de macht.* Dat laatste zegde hij niet woordelijk, want tjeven spreken, zoals het echte tweezakken past, nooit de waarheid. (Verklaring van het begrip *tweezak* :   mensen, vooral tjeven,  hebben een verborgen zak met hun donkere verlangens en diepe wensen die zij nooit publiek tonen ;  daarnaast hebben zij een tweede zak met verleidelijke woorden die de mensen ontroeren en bijpassende lichaamstaal ; de inhoud van die zak tonen zij gul in alle openbare omstandigheden. Van Wouter Beke, de Vlaamse Oppertjeef, is geweten dat hij regelmatig uitroept : *Ik heb maar één zak* en daarbij ondersteund wordt door Steven Vanackere die met schuine hoofd en zalvende stem de president bijtreedt met *Ik ook, Wouter, ik ook. Amen*. Of ze daarna samen afzakken naar de rode lichtjes in Leopoldsburg, is niet bewezen.)

Vorige week is Janssens het afgebold bij de gesprekken in de slangenkuil.  Hij heeft ook al de collegezittingen tot eind december afgelast.  Maar rancuneus is hij niet, onze Patrick. Zaterdag 17 november moet hij paraat staan voor de ontvangst van Sinterklaas in de Scheldestad.  Dan zien we hem nog eens met zijn zwart spannend pakje, een das en de belgische driekleur om het schamele lijf gegord.  Benieuwd of zuiplap Jan Decleir in zijn rol van Sint, de nodige toespelingen zal maken op het nakende afscheid van de beminde burgervader.  De linkse loeders kennend met hun beperkt empathisch vermogen, zou het ons niet verwonderen, dat deze manifestatie zal gebruikt worden om de Zot van A in het zonnetje te plaatsen.

Robert Voorhamme is heftig geschrokken door het verraad van de 5 katholieken op de Stadslijst die plots al hun eden van trouw over boord kieperen en ingaan op het *nederige* verzoek van de Nv-A.  Zullen de socialisten ook de nodige handtekeningen bezorgen voor de aanduiding van CD&V schepenen ?  Dat is zoveel als gedoogsteun verlenen aan een college waar zij niets mee te maken hebben. Als begin van een oppositiekuur kan dit tellen.  Tenzij er natuurlijk geheime afspraakjes gemaakt worden waar de burgers *in alle nederigheid* zorgvuldig buiten gehouden worden.

En weet u wie ook geschrokken is, luidens zijn mededeling vandaag in De Standaard ?  De Peel, ja de Peel is geschokt omdat Robert plots de Stadslijst heeft ontbonden.  *Ik ben zo ontgoocheld in Robert* spreekt de Pientere Koala ontdaan.  Is het de pientere of de stiekeme koala, ik begin te twijfelen. 

Van Peel heeft inmiddels een nieuw liedje klaar : *Hij treedt niet toe tot een rechtse coalitie, want zijn programma is centrum*.  Weet u wat het is ? Zijn programma zit in zijn verborgen tweede zak. U wil niet weten wat zich daar verder nog in bevindt.

Ray

(afbeelding : Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijfsleven wordt stuk gemaakt door bemoeienissen vakbonden, banken en politiek

 

‘Ik wens (...) geen bedrijf meer te leiden waar de syndicaten te sterk aanwezig zijn. Vakbonden houden immers de noodzakelijke veranderingen tegen omdat zij leven in het verleden en nog steeds niet doorhebben dat er een nieuw model moet opgebouwd worden waar zowel werkgevers als werknemers inleveren. Beste vakbonden, herstel eerst het evenwicht tussen jong en oud en tussen oud en nieuw denken in uw eigen organisaties vooraleer jullie in het sociaal overleg stappen. Jullie zijn het contact met de jonge generatie volledig verloren.’

Dat schrijft Bruno Segers, de voormalige CEO van RealDolmen, op zijn  weblog. Segers - die eerder al topman van Microsoft in België was - nam een goede maand geleden ontslag bij RealDolmen, de fusie tussen de twee beursgenoteerde IT-bedrijven Real en Dolmen, die hij in 2007 had begeleid.

In zijn weblog hekelt hij ook de rol van de banken in de huidige crisis:

‘Ik ga geen beursgenoteerde onderneming meer leiden. Men zal het mij niet in dank afnemen maar de beurs  en de banken zijn –even- achterhaald. De beurs kan een motor zijn voor groei maar (nog) niet voor duurzame groei. Vele bedrijfsleiders nemen een sabbatical tijdens hun midlife crisis. Ik zou de beurs –en alle banken-  vragen hetzelfde te doen. Beste financiers, sluit uw winkel voor een paar maanden en laat ons eindelijk duurzame plannen maken. Want jullie zorgen vandaag voor geen enkele toegevoegde waarde. Erger, wij moeten vandaag helpen de put te delven die jullie gemaakt hebben.’

http://www.express.be/business/nl/economy/waarom-ik-nooit-meer-een-beursgenoteerde-onderneming-zal-leiden-vakbonden-en-banken/180897.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Maatschappij der Belgische Stakingen

 

De ochtendspits bij het spoor ondervindt heel wat hinder door de 24 urenstaking die de socialistische vakbond heeft afgekondigd naar aanleiding van de Europese actiedag. Het treinverkeer op de Brusselse noord-zuidas is onderbroken.
 
De staking bij de spoorwegen maakt deel uit van de actiedag tegen de bezuinigingspolitiek van de Europese Unie. In Wallonië is gisteren om 22 uur een 24 urenstaking van start gegaan. In Vlaanderen is er niet opgeroepen om te staken, al is er wel een stakingsaanzegging ingediend.

Het treinverkeer is vanochtend verstoord over het hele net. In Wallonië rijdt zo goed als geen trein, in Vlaanderen moeten de pendelaar rekening houden met afschaffingen en onderbrekingen. Het treinverkeer op de Brusselse noord-zuidas, waar normaal één op de drie treinen langs rijdt, ligt zo goed als stil. Ook tussen Antwerpen en Brussel rijden zo goed als geen treinen. Door de spoorstaking verloopt de ochtendspits iets drukker dan normaal.

Telkens de Nationale Maatschappij der Belgische Stakingen een actiedag organiseert, verliest de socialistische partij enkele duizenden kiezers.  Daarom steunen wij de stakingen bij de NMBS. 

De stations van Brussel-Zuid en Brussel-Centraal, twee belangrijke knooppunten, worden niet bediend. In Brussel-Noord is maar de helft van de sporen beschikbaar, op de andere zijn gisteravond treinen achtergelaten die het verkeer blokkeren. De meeste treinen uit Oost- en West-Vlaanderen zijn daarom beperkt tot Brussel-Noord. Veel treinen zijn ook gewoon afgeschaft.

Bij De Lijn en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wordt geen noemenswaardige hinder verwacht, bij de Waalse TEC is dat wel het geval. Bij Bpost is er geen stakingsaanzegging ingediend, maar enige hinder bij de postbedeling valt niet uit te sluiten.

Bron : de Vlaamse kwaliteitsmedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 Amerikaanse Staten willen weg onder Obama

 


In de rood gekleurde staten zijn petities opgestart waarin om onafhankelijkheid wordt gevraagd.


Na de verkiezingsoverwinning van president Obama van vorige week zijn burgers in 22 staten petities opgestart om zich af te scheiden van de Verenigde Staten. Het Witte Huis is verplicht een officiële reactie te geven zodra een petitie meer dan 25.000 handtekeningen heeft gekregen. In Texas is dit reeds het geval.

In Louisiana startten burgers vorige week de eerste petitie waarin om onafhankelijkheid van Washington wordt verzocht. Deze petitie heeft in korte tijd al ruim 14.000 handtekeningen verzameld.

Arizona, Oklahoma, Arkansas, South Carolina, Georgia, Missouri, Tennessee, Michigan, New York, Colorado, Oregon, New Jersey, North Dakota, Montana, Indiana, Mississippi, Kentucky, Florida, North Carolina, Alabama en Texas volgende vervolgens het voorbeeld van Louisiana.

Washington 'verwoest' de vrijheid

In de petitie van Louisiana wordt verwezen naar de onafhankelijkheidsverklaring van de VS in 1776, waarin staat dat de samengevoegde staten het recht hebben zich uit de unie los te maken indien bepaalde gebeurtenissen dit noodzakelijk maken of zodra er een federale regering komt die 'verwoestend' is voor de vrijheid van de burgers.

'Schaamteloos misbruik rechten burgers'

De petitie in Texas is nog specifieker en wijst op het falen van de regering Obama bij het terugdringen van de schulden en uitgavendrift, met alle economische problemen als gevolg. Verder 'lijden de Amerikaanse burgers onder het schaamteloze misbruik van rechten door de NDAA (Nationale Defensie Wet), de TSA (Transport autoriteit), et cetera.'

'Omdat Texas een gebalanceerde begroting heeft en de 15de economie ter wereld is, is het praktisch uitvoerbaar dat Texas zich terugtrekt uit de unie en op deze wijze de levensstandaard van zijn burgers beschermt, alsmede ook hun rechten en vrijheden zoals onze Oprichters die voor ogen stonden en die niet langer door de federale regering worden geëerbiedigd.'

'Tirannieke regering'

Ook in de petitie van Oregon wordt gewezen op het 'machtsmisbruik' van Washington en het invoeren van wetten en maatregelen die strijdig zijn met de Grondwet. 'De federale overheid heeft ons maatregelen opgelegd die niet in het belang van Oregon zijn. Wij burgers willen ons dan ook op vreedzame wijze afscheiden van deze tirannieke regering die niets doet om onze kinderen een stabiele toekomst te geven.'.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/11/Burgers-van-22-staten-willen-zich-na-winst-Obama-afscheiden-van-VS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruistocht tegen EU

 

De krant Daily Express voert als eerste Britse krant een - letterlijke - kruistocht (crusade) tegen de EU.  Telkens wanneer een negatief artikel in het blad verschijnt, wordt de bijgaande titel met afbeelding van een kruisvaartridder erbij gedrukt, een afbeelding die sowieso het logo van de krant is.  Het getuigt van moed en zelfstandig denken.  Waarom bestaat dat hier niet?  Een logo als een soortement viagra in ons politiek-correcte medialandschap.  Zijn er hier nog journalisten die het zelfstandig denken in woorden durven samenvatten?  Zijn er hier nog kranten die de muur van het EU-dogma durven doorbreken?  Zijn er hier nog ideologische politici die tegen de stroom in durven roeien? (buiten het VB)
 
De moed van de Daily Express verdient navolging.  Indien slechts één krant, één zender haar/zijn plicht van objectieve berichtgeving zou vervullen, dan zou er een einde komen aan de linksvervuilde, politiek-correcte "kwaliteitspers".  Het enigste wat in een krant nog waarheidsgetrouw te lezen valt zijn de voetbaluitslagen en de valutakoersen.  Zelfs de invulling van de advertentieruimte wordt door de grote mediaroergangers bepaald.  Wie nog een abonnement van een krant betaalt, moet aan een grote behoefte van zelfkastijding willen voldoen. 
 
Keren we terug naar de Daily Express.  De eerste kruistocht begon in het jaar 1096.  De kruisridder draagt een maliënkolder, in de ene hand een lans, in de andere een schild met het traditionele rode kruis op witte achtergrond (Engelse kleuren).  De ridder is het symbool van de kruistocht tegen het kwade.  En zo zien ze het ook bij de Daily Express.  Een kruistocht tegen de EU.   Telkens een negatief artikel over de EU verschijnt, plaatst de redactie het logo met de erbij horende tekst erbij: "Daily Express: breng ons uit de EU".  De laatste tijd komt de kruisridder elke dag in beeld. 
Natuurlijk is de anti-EU-campagne niet de eerste kruistocht, die door een krant gevoerd wordt.  Bemerkenswaard hierbij is wel het feit dat deze strijd gevoerd wordt met open vizier en met de vasthoudendheid van een Britse terrier.  Telkens weer herinnert het riddersymbool met de lans eraan dat men nog maar eens tegen de vijand actie voert, met in het vaandel de hartekreet: "Get us out of the EU" - Breng ons uit de EU!
 
Bij de Daily Express zijn ze er rotsvast van overtuigd dat hun krant het pad effent naar de journalistiek van de toekomst.  Wie doet het hen hier in het land b na?  Ik zie Philip Claeys nog niet direct een opiniestuk schrijven dat door De Standaard wordt opgenomen.  Ik verwacht niet dat Johan Sanctorum een vaste rubriek krijgt in Het Laatste Nieuws.  In onze kwaliteitspers is er slechts plaats voor een gematigd-kritisch opiniestukje of een rubriekje als de schrijvelaar kan dienen als excuustruus om de verkoopcijfers ietwat op te krikken. 
 
Niet zo bij de Daily Express.  Verleden week konden ze een enorme pluim op hun hoed steken.  Tegen de wil van premier David Cameron in, besloot het Lagerhuis (House of Commons) het EU-budget in te krimpen.  "Don't give wasteful EU any money" - "Geef de verkwistende EU geen geld", zo blokletterde de krant.  Vorig jaar lanceerde de Daily Express al een petitie om uit de EU te treden.  Binnen de week ondertekenden 370.000 lezers, d.w.z. meer dan de helft van de oplage.
 
Er wordt sindsdien met de Daily Express weer als meningsvormer rekening gehouden.  De politiek in het V.K. struikelt erover.  Want in zijn 112 jaar bestaan heeft het boulevardblad de reputatie zijn oor zeer dicht bij het volk te laten luisteren. 
 
De media zijn het zichzelf ethisch verplicht de irrelevantie en het roddelniveau, het politiek-correcte denken en de (s)linksemanoeuvers achter zich te laten.  Zo niet, graven ze hun eigen graf.  Of men nu de ene krant leest of de andere, het maakt geen verschil.  In wezen brengen ze steeds dezelfde boodschap: laat het denken aan ons over, wij weten sowieso alles beter.  Een journalist, een krant mag en moet een mening hebben.  Da's heel wat anders dan het "wishful thinking", het "comical Ali" optreden en de poging tot indoctrinatie van de lezers.  De verkoopcijfers bewijzen dat de lezers genoeg hebben van een poging tot hersenspoeling van opgehoeste, voorgekauwde nonsens. 
 
De Duitse Bildzeitung doet ook een goede poging om heilige huisjes te slopen, evenals de Neue Zürcher Zeitung in Zwitserland. 
 
De kruistochten ontstonden in de middeleeuwen omdat het voor de westerse christenen onverdraaglijk was zich voor te stellen dat het Heilig Land en Jeruzalem in de handen van de moslims zouden vallen.  De redactie van de Daily Express wil met het logo duidelijk maken dat het voor de Britten even onvoorstelbaar is dat hun land in handen van de EU-moloch zou komen. 
Voor de Britten ligt het Heilig Land duidelijk en definitief niet meer in Brussel (de zgn. hoofdstad van de EU).
 
Ik vraag me af of de Britten over een gen beschikken in hun organisme dat hen behoedt voor het EU-virus.  Tenslotte kunnen zij nog altijd bogen op hun eigen munt en hun zelfbeschikkingsrecht. 
 
Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen voor reuzemoskee in Oost-Londen

 

 

Bij de gemeenteraad van Londen werd een aanvraag ingediend voor de bouw van een mega-moskee die ruimte zou bieden aan 10.000 gelovigen. Het monument is viermaal de afmeting van Saint Paul's cathedral. Plaatselijke burgercomités verzetten zich tegen dit initiatief in Oost-Londen dat zij zien als een verzamelplaats voor extremistische moslims.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering is niet voorbereid op de kosten van de zesde staatshervorming

 

 
Het Rekenhof stelt in haar jaarlijks begrotingsadvies dat de Vlaamse regering absoluut niet voorbereid is op de kosten van de zesde staatshervorming, niet anticipeert op verdere economische schokken en ook haar groeiende schulden te traag afbouwt. Nochtans had de Vlaamse regering de ambitie om tegen 2020 de schuld helemaal weg te werken. Om dit te camoufleren werd dan ook geen meerjarenraming ingediend.

Dezelfde kritiek werd enkele maanden terug ook al door het Vlaams Belang geformuleerd. Vlaams Belang-fractievoorzitter Joris Van Hauthem had tijdens het debat over de Septemberverklaring (eind september) al opgemerkt dat de toen reeds voorgestelde “begroting in evenwicht” slechts een virtueel evenwicht was, gebaseerd op uitstel van nieuw beleid, besparingen in het overheidsapparaat en het opsouperen van alle reserves en buffers.

Het Vlaams Belang merkte toen bovendien ook op dat het evenwicht enkel maar bereikt kon worden door in het geheel geen rekening te houden met de kost van de zesde staatshervorming en de enorme factuur die de federale regering terzake naar Vlaanderen zal sturen (de usurperende bevoegdheden en de overheveling van bevoegdheden).

Het Vlaams Belang stelt vast dat het Rekenhof onze partij nu bijtreedt in onze kritiek. Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de huidige Vlaamse regering haar budgettaire problemen doorschuift naar de toekomst.
 

Erik Tack, Vlaams volksvertegenwoordiger, lid commissie Financiën
Joris Van Hauthem, fractievoorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

 


 
Dagelijks vernemen we via de media dat we in een crisistijd leven. Dagelijks vernemen we dat de overheid in slechte papieren zit en er talrijke vergaderingen worden georganiseerd om naar méér inkomsten te zoeken en de burger zwaarder te belasten. We zullen allen wat minder over hebben om uit te geven en in veel gezinnen worden minder noodzakelijke uitgaven geschrapt. Ook de overheid moet op de centjes letten en zit krap bij kas. Zo werd gisteren via Minister Turtelboom vernomen dat een reeks medewerkers van Justitie niet tijdig kunnen betaald worden en maar geduld moeten hebben. Het gaat hier over tandartsen en vertalers die van Justitie opdrachten hebben ontvangen en die reeds lang geleden werden uitgevoerd maar nooit betaald werden.
 
Maar iemand die weinig last blijkt te ondervinden van die crisis, die ons allen treft, is Rudy Broeckaert  de voorzitter van de Zoo. Deze ontving gisteren in Planckendael ministerin Ingrid Lieten. Deze socialistische poenpakster kwam het heuglijke nieuws melden dat ze er voor gezorgd heeft dat de onderneming van Rudy gedurende de volgende 5 jaar (in deze crisistijd) mag rekenen op 4.500.000 euro  overheidssteun voor (en toen vielen we van onze stoel) voor de studie  van bepaalde leerprocessen bij apen.

Volgens dierenspecialist Rudy Broeckaert gaat het hier over  bonobo's. Zo vernamen we van deze heer dat uit het onderzoek wellicht zal blijken dat en we citeren "jongere bonobo's bij bepaalde leerprocessen zullen aantonen er vlugger mee weg te zijn dan de ouderen. Hiermede kunnen we ook de veroudering bij dieren bestuderen. Die gegevens kunnen ook relevant zijn voor het inzicht in de effecten van veroudering bij mensen".
 
Wij zouden dergelijke praat aan Minister Lieten reeds voor 45 euro i.p.v. 4,5 miljoen euro kunnen vertellen. Wij zouden er zelfs kunnen aan toevoegen dat uit proeven die wij met mensen gaan doen wellicht zal blijken dat kerels van 20 jaar zullen aantonen verder te kunnen  springen dan oudjes van 80 en dat oudere bladeren aan de bomen sneller kans maken om neer te dwarrelen dan jonge groene blaadjes.
 
Van de overheid bijna dagelijks te moeten aanhoren dat ze enerzijds bezorgd zijn voor het toenemende aantal armen onder onze bevolking; dat ze medewerkers van Justitite niet kunnen betalen; dat ze méér belastingen moeten gaan heffen enz. en anderzijds te moeten vernemen dat miljoenen worden verbrast voor onderzoek naar bepaalde gedragingen bij apen maakt ons sprakeloos.
 
We beginnen te geloven dat onze regering uit een steeds grotere groep bonobo's is samengesteld!
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sterkste brug ter wereld (enkel wat laag)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook nieuwe dollarbiljetten in de VS

 

Mijn bankdirecteur wordt een beetje opdringerig. Vorige zondag hing hij aan de bel om 8u.30  met enkele numismatische nieuwigheden uit de VS. Bij het zien van het 100 dollarbiljet moest ik onmiddellijk aan Stradi’s bijna profetisch schrijfsel denken over de  persoonsverheerlijking in autoritaire regimes.

De 1 dollar deed mijn mond helemaal openvallen, wat totaal geen zicht moet zijn geweest want ik had mijn mond vol met een gedeelte van mijn zondagmorgenmaal (brood en ei) en een inderhaast genomen slok thee. Verwijten dus van mijn vrouw terwijl ze met een schoteldoek mijn ochtendjas trachtte proper te krijgen.

Enfin, bekijk ze zelf maar eens, zelfs de “IN GOD WE TRUST” is vervangen.

Onze financiële redacteur

 


13-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
De nederige Wever- De- Bart

Ik vat heel kort samen met de titel van een liedje uit 1957: "Net Als Toen" van Corrie Brokken. Enkel de titel weliswaar.
Of als men cijfers verkiest : 2010 = 2012.

Er zullen wat punten en komma's op andere plaatsen staan en een paar meer of minder woorden maar voor de rest is de situatie een herhaling van vorige keer.

In grote nederigheid vragen? Is hij zo katholiek? Zit hij dan al op zijn knieën? Is dit de afdaling naar plat op de buik liggen en smeken? Heeft die man nog enige fierheid en karakter of is hij een slappe VanRmp-dweil ?

Antwerpen heeft een sterke rechtse leider nodig, nu meer dan ooit.

Foxy

*****

Daar komen de kloters weer

of liever daar gaan ze weer.  Morgen 14 november is het voor de mannekens van het tjoeke -tjoeke treintje weer eens "klotertjesdag". Ze gaan  een dag staken ... uit solidariteit met de Europese pakbond en om het eigen profijt veilig te kunnen stellen.

 De constante in deze hobby van de "nationale maatschappij der Belgische stakers" kortweg NMBS genaamd, is te vinden in het feit dat de bereidheid tot reizigertje kloten een verworven recht schijnt te zijn bij de Waalse hangmatters en hun Brusselse broeders. In Vlaanderen hebben de railmannen blijkbaar toch meer hersencellen en is men niet zo happig om de grillen van het zuiden des lands in te willigen. Een hoge pakbondsman mocht zich dan ook bij Ryers laat komen excuseren en verklaren dat de staking onnodig is, hetgeen echter niet wegneemt dat de reiziger wéér eens de kop van jut is en zolang er niet met de hakbijl in dat extreem rode NMBS-nest ronddgegaan wordt, zal het nooit beteren. De pakbonden en vooral de linkse kloters hebben zich met de jaren meester gemaakt van deze "publieke" instelling die zonder de jaarlijkse pakken belastinggeld van hun gefopte gebruikers niet kan overleven. Ondank is 's werelds loon.

We zullen ze morgen weer zien rondlopen, de kloters in hun gekleurde vuilniszakken, wie weet steken ze misschien een treintje in de fik. Wat maakt het uit, het belastingvolk betaalt toch de rekening, nietwaar. Tuut-tuut zei de trein en de staking begon.

Psst. Sorry voor de "vuile woordjes" maar voor zulke praktijken en hun uitvoerders zijn ze wel terecht ... dacht ik.

Senior

*****

Wordt het land B een islamitische staat ?

Na het artikel "Wordt het land B een islamitische staat" gelezen te hebben komt bij een normaal denkend seculier mens het angstzweet opzetten.In plaats van het te verdrijven én te verbieden wordt het nog meer geknuffeld ondanks  de achterlijkheid en barbaarsheid ervan, wat zeg ik, het wordt zelfs verkozen omdat een stelletje achterlijken hier in dit apenland stemrecht gegeven hebben aan die allochtonen.

Steeds komt dan de vraag: "Hoe laag kan een beschaafd volk toch vallen?". Er kan eerst vrede en rust komen als ALLE religies verboden zouden worden want allen teren ze op domheid van mensen en parasiteren ze op de gemeenschap. Ongeveer 60 jaren geleden heb ik gebroken met die club volksverlakkers en tot op heden heb ik er nog geen seconde spijt van en zeker nu met hetgeen daar in Rome rondloopt, een duistere figuur uit de nazitijd, zoals het spreekwoord zegt: “als de vos de passie spreekt, boer let op uw ganzen”.

Beangstigend én misdadig hoe hier ALLES vernietigd en beschadigd wordt, alles waar onze ouders en grootouders hun leven voor gegeven hebben, en men blijft maar toegeven aan die barbaren, nu weer de kestboom in Brusselallahbath die er niet mag komen omdat wat barbaren die niet graag zien, ach ach, ze zouden geshoffeerd kunnen worden.

Wij worden anders al jaaaaaaren geschoffeerd én gemolesteerd door die barbaren op ons grondgebied ...

Jean

*****
 
Black is black @ Ropie en Wim R.

Ga hier geen polemiek opstarten, ver van dat maar Barack Hussein GEEN neger noemen ? Mijn bril heeft misschien wel een probleem met de kleurschakeringen "ebbenhouten zwart" en licht getint zwart.  Kan ook aan mijn ogen liggen ; heb dit al eerder geopperd, als men een halve eeuw voorbij i,s beginnen er hier en daar wel eens "storinkjes" op te treden.

Hoewel ik blijf erbij dat Hussein Barack een neger is, dus per definitie zwart. Einde discussie over de eerste neger-islamiet die (helaas, driewerf helaas) de verkiezingen heeft gewonnen. Gewonnen,  ja met steun van de vreemdelingen, wat gefraudeer links en rechts én de vrienden van de media niet te vergeten.

PS ik heb totaal geen behoefte aan de duiding van de mainstream media en zal zeker hun bevindingen niet gebruiken als ik over iets (wat dan ook) een mening wil vormen .Zwart is zwart daar valt niet aan te tornen.

Voor Wim R : Tja, innige deelneming met zo'n schoonmoeder, ik heb er geen en ben er niet rouwig om.

Martin V.

*****

Rode vakbondsdictatuur

Tot onze grote woede kregen we vandaag het bericht dat één van onze mensen die bij de verkiezing van 14/10/2012 op de lijst van Vlaams Belang stond uit de vakbond ABVV werd gesloten.

Dit is weerom een mooi staaltje van democratie en pure verdraagzaamheid ,iets wat zij naar het schijnt hoog in het rode vaandel dragen. Staat elke vakbond niet voor de bescherming van iedere werknemer? Niet dus en wat met de jarenlange ledenbijdrage ?I nderdaad links lullen en rechts zakken vullen ,is spijtig genoeg nog maar eens bewezen!

Daarom roepen wij bij deze op om tevens de rode mutualiteit te verlaten en uw lidgeld democratisch te besteden. Het enige goede alternatief het Vlaams &neutraal ziekenfonds, alwaar iedereen welkom is ongeacht politieke kleur of achtergrond. Men zegge het voort.

Mireille Demonie - Eric Jaegers (Gistel)

*****

Mitt Romney

Waarom Mitt Romney de verkiezingen heeft verloren. " Hoe kan je nu winnen van Sint Nicolaas "

Leo

*****

Kerstboom

De kerststal zal voor volgend jaar zijn. Oh, ze zijn zo geslepen.

Wouter E.

*****

Nogmaals: georganiseerde misdaad door Elveebee

De straffeloosheid die Elveebee beschrijft en de hele situatie die erop gericht is om alle tegenstand te neutraliseren, zelfs op bloedige wijze, is een teken dat we naar een totalitair regime evolueren. Totalitaire regimes en onderdukking van de massa zijn van alle tijden. Ze zijn net zoals een virus, ze passen zich aan en muteren om hun effect te behouden en hun bestaan te verzekeren. Ze worden dan ook steeds sterker en behendiger in hun methodes om hun doel te bereiken. Net wanneer men denkt een overwinning te boeken staat het virus klaar om onder een andere of gemuteerde vorm toe te slaan. Net zoalshet gedachtengoed van een partij dat "overgenomen" werd door een andere, met een andere naam en kleur weliswaar, maar van eenzelfde oorsprong met dezelfde verdraaide principes.

Foxy

*****

Dat de franstaligen altijd en overal een grote bek opzetten over het feit dat ze best op eigen benen kunnen staan blijkt wel degelijk grootsmoelpraat te zijn. De uitspraak van de heer Marcourt, Waals minister van economie liegt er niet om.  Volgens deze excellentie is de opgang van de Nv-A een bedreiging voor de Waalse economie ,want dit schrikt mogelijke investeerders af om in Wallonië hun centen te steken ... kan het nog stupider ?

Volgens de redenering van genaamde tijdens een interview voor de Financial Times is de Nv-A een gevaar voor de stabiliteit van het land en zou een splitsing best denkbaar kunnen zijn. Ziezo, dat is met stip genoteerd.  Dat de heer Marcourt hierdoor openlijk bekent dat het voor de Walchiërs moeilijk vissen is zonder de Vlaamse vislijn zal hem door Rudy en zijn Mottigaards niet in dank afgenomen worden. Dat er bij een splitsing van het land bij de franscoullons een botehammeke minder op de tafel zal komen is de evidentie zelve. Men heeft het bij de hangmatters veel te druk met het op poten zetten van stakingen,want meer dan waar ook, voor hen zijn "les patrons, c'est des salauds"

mvg - Senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*in alle nederigheid* : De Wever rijdt zich elke dag meer klem

 

In het Antwerpse stadhuis heeft de formateur zonet een publieke verklaring afgelegd over de stand van zaken van de Antwerpse coalitievorming. Volgens De Wever is de situatie momenteel geblokkeerd. Die indruk hadden wij inderdaad ook.

De Wever vraagt aan de Stadslijst dat hij verder zou mogen onderhandelen met "één van de componenten van het kartel afzonderlijk".

"Hiervoor kan ik me echter niet beroepen op een engagement dat formeel of informeel gegeven zou zijn door de Stadslijst, noch door sp.a of CD&V afzonderlijk", aldus de formateur. "Het is dus een optie die ik alleen in grote nederigheid kan vragen."

Wij verwijzen naar ons artikel over de slangenkuil van de Antwerpse politiek dat wij eerder op de dag lieten verschijnen.  Oewist mogelijk nietwaar, zoveel naïviteit ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie geniet uw voorkeur als VB voorzitter ?

 

Na een eerste valse start, hebben wij vandaag onze poll die zondagnamiddag gestart was, afgesloten.  350 deelnemers hebben hun stem uitgebracht, wat wil zeggen, dat er heel wat belangstelling bestaat bij onze lezers voor de opvolging van Bruno Valkeniers. Een terechte bekommernis die hoopvol stemt voor de toekomst. Enkele lezers hebben ons laten weten, dat zij niet wensten deel te nemen, want àlle kandidaten hebben hun voor- en nadelen en aangezien zij allen dezelfde prioriteiten stellen, stelt men vertrouwen in de Partijraad. Volledig akkoord met deze visie.

Het meest opmerkelijke aan de uitslag is het feit dat 17% van de deelnemers liefst een dame zou zien aan het hoofd van de Vlaams-nationalistische partij.  Aangezien er echter geen kandidate is, zal het bij een wensdroom blijven.

Laat er verder geen twijfel over bestaan, zoals wij bij de voorafaankondiging meedeelden, dat een keuze voor de een, zeker geen tegenstem betekent voor de andere. De uitslag :

Wie kiest u als VB voorzitter ? (alfabetische volgorde)

Gerolf Annemans  34 % (120)
Philip Claeys  39 % (136)
Chris Janssens  2 % (7)
Bart Laeremans  8 % (29)
Of een dame (er zijn geen V-kandidaten)  17 % (58)

Totaal aantal stemmen: 350 

Met dank aan de deelnemers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Antwerpse slangenkuil

 

Wij gaan niet elk moment stukjes schrijven over de slangenkuiloorlog die bezig is in de stad Antwerpen. Dat hebben we vorige week beloofd en daar proberen we ons aan te houden. Niet uit respect voor de slangen, want die sluiten wij het liefst op in een terrarium  maar wel uit respect voor onze lezers die andere katten te aaien hebben.  

Vandaag gaan we even in op de laatste evoluties. Omdat iedereen de zetelverdeling niet permanent in het hoofd heeft, even recapituleren, want het gaat over cijfers waarmede politieke meerderheden gevormd kunnen worden. 

N-vA : 23
(Spa : 12)
(CD&V : 5)
VB : 5
Groen : 4
PvdA : 4
Open VLD : 2
----------------
Totaal : 55

De CD&V kan zich altijd losmaken uit de Stadspartij met haar 5 zetels, een actie waar de onbetrouwbare Van Peel overigens mee dreigt.  Mocht de CD&V deze stap zetten, dan bekomt De Wever een meerderheid van 23 + 5 + 2 liberalen, niet echt comfortabel maar doenbaar.  Echter de tjeven kunnen niet zomaar schepenmandaten vervullen in deze constructie : daarvoor hebben zij de handtekening nodig van de helft van de mandatarissen van de Stadslijst, dat zijn, naast de eigen 5 zetels, 4 socialistische handtekeningen. 

Het gemeentedecreet is duidelijk :  Een akte van voordracht is pas ontvankelijk als ze werd ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op de lijsten die aan de verkiezingen hebben deelgenomen én door een meerderheid van de gemeenteraadsleden die werden verkozen op dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaten.

De socialisten houden met dit scenario de sleutel in handen. Laten we even veronderstellen dat de sossen de 5 tjeven hun vrijheid gunnen,  welke tegenprestaties gaan zij daar voor eisen ?  Dan zijn er twee mogelijkheden als zij handtekeningen leveren :

- zij gedogen dit door de Nv-A overheerste schepencollege zonder er rechtstreeks baat bij te hebben. Weinig waarschijnlijk.

- de tjeven engageren zich tegenover de  colega's van de Stadspartij om op te treden als oppositie-schepenen binnen het college ... met als gevolg dat hun bevoegdheden drastisch teruggeschroefd kunnen worden. Weinig waarschijnlijk.  

In de politieke realiteit zou hun afscheuring meer problemen dan voordelen opleveren, Het blijft een surrealistisch scenario, los van alle sentimenten inzake loyauteit. 

Daarom blijft zowat de enige mogelijkheid dat de Stadslijst in zijn geheel tot het college toetreedt.  Maar twijfel er niet aan : de eenheid binnen de Antwerpse Sp-a is door de pandoering die Janssens mocht incasseren er niet op vooruit gegaan. De onderhandelaars houden weliswaar vast aan hun eis om Groen in het College te maneuvreren, maar er is ook een flinke stroming die gewoonweg voor de oppositie kiest.

De symboliek voor de socialisten om na 70 of 80 jaar de burgemeesterszetel kwijt te spelen en uit het college gewipt te worden,  wekt heel wat tegenstrijdige gevoelens op, die lopen langsheen de scheidingslijnen die voorheen al bestonden.  

1°/ De pure ideologische roden die je vindt bijvoorbeeld aan de haven, bij de minderbedeelden en bij de ontgoochelde  rode stemmers (die los staan van de sp-a)  hebben zich ditmaal definitief tot de PvdA gewend.  Ook bij hen vind je een aantal geëngageerde en niet zachtzinnige broeders en zusters van de koran. Deze groep kan en zal zorgen voor heel wat sociale onrust in de komende jaren.  Het schepencollege, ongeacht hoe het zal samengesteld zijn, zal het niet onder de markt hebben met de PvdA.

2°/ De klassieke socialisten van wie velen in stadsdienst werken (bijvoorbeeld Onderwijs, dat steeds een rode burcht is geweest) kunnen het zich niet voorstellen, dat volgend jaar een kleine Vlaamse tjeef zoals De Wever de scepter zal zwaaien op het stadhuis.  De meesten van hen pleiten ondubbelzinnig voor deelname aan de macht door de Sp-a.  In die groep bevinden zich ook Janssens-fans. Er moet toch nog iets roods te vinden zijn op het Stadhuis, dat is de houding. Maar niet bij allen. 

3°/ de derde groep bestaat uit rancuneuze socialisten die grosso modo tot de clan Detiège behoren en die de nederlaag toeschrijven aan het solo-optreden van Janssens tijdens de campagne. Zij zijn liever niet meer betrokken bij het beleid en rekenen er op dat dit het ideale moment is, om van Janssens verlost te zijn. En de ravissante Yasmine Kerbache, numero 2 op de lijst, kan niet rekenen op veel sympathie binnen deze groep.

Voorlopig hoor je uit de mond van Voorhamme, die optreedt namens de Stadspartij in de onderhandelingen uiteraard enkel de officiële standpunten.  Maandag in de namiddag was dat nog steeds "wij houden vast aan de aanwezigheid van Groen".  Voorhamme sprak toen uit naam van 12 verkozen socialisten, want de 5 tjeven hadden voordien reeds laten weten, dat zij geen belang hechtten aan de Groene gifadders. Maar laat het duidelijk zijn dat die 12 verschillende strekkingen vertegenwoordigen.

Er resten De Wever nog zes weken.  Hij heeft zichzelf, gedreven door zijn onverklaarbare haat tegen het  VB, een mooie troef uit de handen gespeeld.  Dat hij nu maar het oplosse, maar voorlopig zijn het de socialisten die, behendig of niet, de dans leiden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoering van vrouwen : specialiteit van het huis in Kirgizië

 

 

Kirgizië of Kirgistan (Kirgizisch: Кыргызстан), officieel de Kirgizische Republiek (Kirgizisch: Кыргыз Республикасы, Kyrgyz Respublikasy), is een land in Centraal-Azië. Het land is een binnenstaat en wordt begrensd door Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan. De helft van het land, dat een totale oppervlakte heeft van 199.951 km², telt 5,5 miljoen inwoners en ligt boven 3000 meter hoogte in het Tiensjangebergte.

De hoofdstad is Bisjkek in het noorden van het land. Vanaf de 19e eeuw kwam Kirgizië stap voor stap onder het gezag te staan van het Russische Rijk en later de Sovjet-Unie. In 1936 werd Kirgizië een socialistische Sovjetrepubliek. Bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verklaarde Kirgizië zich in 1991 onafhankelijk en in 1993 werd een grondwet van kracht die het staatshoofd verregaande bevoegdheden geeft. De Centraal-Aziatische republiek is nog altijd instabiel, mede vanwege etnische spanningen en geweld: van de 4.822.938 (1999) inwoners die Kirgizië telt, behoort het merendeel tot het Kirgizische volk, maar vooral de Oezbeken zijn een noemenswaardige etnische minderheid. Ook de corruptie, georganiseerde misdaad en de slechte economische situatie spelen bij de problemen in het land een rol.

Een van de gebruiken in dit Prachtland bestaat er in jonge vrouwen te ontvoeren en ze aldus te dwingen tot een huwelijk. De vrouwen verzetten zich best niet, want dan wordt het helemaal een hel.  Sommigen van deze ongelukkige vrouwen/meisjes zien enkel een einde aan hun slavendom door zich van het leven te beroven. Een onthutsende reportage van Russia Today.  

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst in Hokkaido

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op algemene aanvraag : De Aarde is plat

 

 

 

Een aantal jaren geleden hebben wij deze hilarische video vertoond. Goede dingen mogen herhaald worden. De Aarde is plat en daarmee uit. Luister naar de wetenschappelijke verklaringen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt het land B een islamitische staat ?

  
De uitlatingen van Mark Elchardus, auteur van een 426 blz. tellende studie, die een verband zag tussen de islam en het antisemitisme, leverden hem een proces op - ingediend door een moslim groepering -  die argumenteerde dat zijn commentaar in conflict kwam met de Belgische antidiscriminatiewet van 2007, volgens welke discriminatie verboden is op basis van “religieuze overtuiging” en art. 444 van de Belgische Wetboek van Strafwet.  Dit omdat zijn verklaringen in de krant verschenen waren en om die reden herhaaldelijk uitvoerig gedrukt werden.  De Belgische wet had echter niet kunnen voorkomen dat moslims hun toevlucht nemen tot antisemitisme en antizionisme.
Twee moslim politici, die verkozen werden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel op 14 oktober,  hebben gezworen de islamitische sharia wetgeving in België te zullen invoeren.
De twee kandidaten, Lhoucine Aït Jeddig en Redouane Ahrouch, van de jonge partij Islam, wonnen zetels in de sterk geïslamiseerde Brusselse gemeenten, resp. Sint Jans-Molenbeek en Anderlecht.
Tijdens een persconferentie in Brussel na de verkiezingen op 25 oktober maakten de twee gemeenteraadsleden, die op 3 december de eed  zullenafleggen, duidelijk dat ze hun verkiezing zien als de sleutel tot de bevestiging van de moslimgemeenschap in België.

“We zijn verkozen islamisten maar bovenal zijn we moslims,” verklaarde Ahrouch.  “De islam is compatibel met de Belgische wetgeving.  Als verkozen moslims omarmen we de koran en de tradities van de profeet Mohammed.  Wij geloven dat de islam een universele godsdienst is.  Onze aanwezigheid in de gemeenteraad zal ons de gelegenheid geven ons kenbaar te maken,” zegde Ahrouch, die weigert in het openbaar vrouwen de hand te drukken of oogcontact met hen te hebben.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A0jr3NAb4-c

 Op een gegeven ogenblik (bij 0:07:40) stelde Ahrough, 42, dat hij zal trachten dat de “beslissingen en oplossingen van de gemeenteraad duurzaam en definitief zullen zijn en dat ze zullen ontstaan vanuit de islam.”
Ahrouch, die in 2003 veroordeeld werd tot 6 maanden hechtenis wegens slagen en verwondingen van zijn gehandicapte echtgenote, besteedt veel tijd aan gesprekken over de ethiek in de politiek en “respect voor de andere.”
Elders in de film (0:25:40) verklaart Aït Jeddig, 50, dat de islam het pad geëffend heeft voor “de geboorte van de Europese beschaving”.  (Hij maakt geen melding van de joods-christelijke en Grieks-Romeinse wortels van Europa.) Hij benadrukt ook dat de islam verenigbaar is met vrijheid en democratie.
De video eindigt met een gesprek met een derde kandidaat van de partij Islam, Abdelhay Bakkali Tahar, 51, die niet genoeg stemmen haalde om verkozen te worden in Brussel-Stad.

De partij Islam, die ook bij de Europese verkiezingen van 2014 wil opkomen, bracht drie kernpunten in haar programma naar voren: het serveren van halal maaltijden in scholen, het erkennen van de islamitische religieuze feestdagen en het verwerven van een wet dat het dragen van islamitische hoofddoeken in het openbaar toelaat.

 Ahrouch heeft al eens een gooi gedaan naar een politiek mandaat.  In 1999 richtte hij een politieke partij “Noor, de islamitische partij” op, die een 40 puntenprogramma vooropstelde, gebaseerd op de islamitische sharia.  Deze punten omvatten o.a.:

-          7)   afschaffing van intrestbetalingen (riba) in de Belgische banksector

-          10)  het aanpassen van de Belgische justitie volgens de islamitische wetten

-          11)  de herinvoering van de doodstraf

-          12)  een verbod op alcohol en sigaretten

-          13)  het aanmoedigen van het tienerhuwelijk

-          16)  scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar

-          20)  verbod op gokken en loterij

-          39)  het creëren van een officieel islamitisch aalmoezenfonds (zakat)

 
Ahrouch bevestigt dat zijn uiteindelijk doel – de oprichting van een islamitische staat in België, gebaseerd op de islamitische sharia wetgeving - onveranderd blijft.

Tijdens een gesprek met een reporter van de RTBF, de openbare omroep van het Franstalig deel van België,  verklaarde Ahrouch: “De agenda blijft nog altijd dezelfde, maar onze aanpak is nu veranderd.  Ik meen dat we de bevolking moeten sensibiliseren, hen doen begrijpen welke de voordelen er zijn bij het hebben van islamitische mensen en islamitische wetten.  En dan zal het helemaal vanzelfsprekend zijn islamitische wetten te hebben en een islamitische staat te worden.”

Waarop de verslaggever onderbrak: “Een islamitische staat in België?”  Ahrouch antwoordde: “Natuurlijk in België!  Ik ben voor de islamitische sharia wetgeving.  Ik ben ervoor.  Het is een strijd van lange adem die tientallen jaren of zelfs een eeuw zal duren, maar de beweging is in gang gebracht.”

Het verschijnen van de partij Islam komt te midden van een snel groeiende moslim bevolking in de Belgische hoofdstad.  Volgens een boek van de KUL, Katholieke Universiteit Leuven, de top Nederlandstalige universiteit in België, maken moslims nu al voor ¼ deel uit van de Brusselse bevolking.

In absolute cijfers uitgedrukt heeft het aantal moslims in Brussel, waar de helft van alle moslims in België woonachtig is, 300.000 bereikt, wat betekent dat de zelfbenoemde “Hoofdstad van Europa” nu de meest islamitische Europese stad is.

Praktisch gezien, kan de islam meer mensen mobiliseren dan de R-K kerk, politieke partijen of vakbonden – dit volgens het boek “De iris en de halve maan”, het resultaat van meer dan een jaar veldonderzoek.  De auteur van het boek, socioloog Felice Dassetto, voorspelt dat in 2030 moslims de meerderheid van de Brusselse bevolking zullen uitmaken.  Moslims maken nu voor ca. 6% deel uit van de totale Belgische bevolking, één van de hoogste percentages in Europa.  Er wordt verwacht dat hun aantal tegen 2020 tot meer dan 10% zal stijgen.

De meeste moslims in Brussel zijn afkomstig van Marokko (70%) en Turkije (20%); de rest (10%) komt uit Albanië, Egypte, Pakistan en Noord Afrika.  Zij kwamen naar België in de zestiger jaren als gastarbeiders.  Alhoewel het gastarbeidersprogramma geannuleerd werd in 1974 bleven vele immigranten in het land en brachten hun familie, conform de wet op de gezinshereniging, over.

Vandaag blijft de moslim gemeenschap groeien door zowel hoge geboortecijfers als door huwelijksimmigratie.  Meer dan 60% van de Marokkaanse en Turkse jongeren trouwen met partners uit hun oorsprongslanden.  Zoals het geval is in andere Europese landen, is de moslim bevolking in België jong.  Bijna 35% van de Marokkanen en Turken in het land zijn onder de 18 jaar, vergeleken met 18% van de autochtone Belgen.

Mohammed is sinds 2008 de populairste naam in Brussel voor een jongen.  Dit is eveneens het geval in de tweede grootste Belgische stad, Antwerpen, waar naar schatting 40% van de kinderen in het lager onderwijs moslim zijn.

De groei van de moslim bevolking ging samen met een toename van gewelddadige misdrijven, dewelke Brussel één van de gevaarlijkste steden in Europa maakt – dit volgens een documentaire , van april 2012 van de Duitse TV-zender ZDF.  Vele van deze misdrijven zijn toe te schrijven aan bandeloze moslim jongeren, vooral in Anderlecht en Molenbeek, waar “de politie de controle verloren heeft”.  In Molenbeek, waar naar schatting 25% van de bevolking moslim is, heeft de groeiende onveiligheid ertoe geleid van multinationale bedrijven dit gebied verlaten hebben. 

Bv. in juni 2011 verliet het reclamebureau BBDO Molenbeek na meer dan 150 aanvallen op hun personeel door plaatselijke jongeren.  In een open brief aan de toenmalige burgemeester Philippe Moureaux wees BBDO erop dat ieder personeelslid wel al eens het slachtoffer van een misdrijf in Molenbeek geweest was.  De brief vermeldt: “Jongeren die met geweld onze tassen stelen.  Jongeren die de ruiten van de auto’s inslaan.  Jongeren die ons zodanig verbaal intimideren dat we verlamd zijn van de angst.  Jonge mensen die er niet voor terugdeinzen een van onze mannelijke collega’s met een pistool te bedreigen.”  BBDO verweet Moureaux, een socialist,  handelingsverzuim wegens zijn multiculturele denkbeelden van politieke correctheid.

Op 5 november bracht de Belgische minister van Binnenlandse Zaken aan het licht dat de groepsverkrachtingen in het land het niveau van een epidemie bereikt hadden.  Hij had het over een gemiddelde van 5 nieuwe verkrachtingszaken per week, waarbij 2 of meer daders betrokken waren.  Deze zijn en surplus van de gemiddeld 57 verkrachtingen per week door één dader.

De groei van de moslim immigratie heeft er ook toe bijgedragen dat het antisemitisme toegenomen is.  Een dikke 50% van de moslim studenten in Brussel is antisemitisch, zo stelt de 426 bladzijden tellende studie “Jong in Brussel”, een uitgave van het Jongeren Studie Platform.

In een vraaggesprek met de Belgische krant De Morgen zegt één van de auteurs van het rapport, Mark Elchardus: “Alarmerend is dat men de helft van de moslim studenten als antisemitisch kan beschrijven, wat zeer hoog is.  Maar erger is dat deze anti-joodse gevoelens niets te maken hebben met een laag onderwijsniveau of sociale achteruitstelling, welke het geval is met racistische Belgen.  Het antisemitisme is theologisch geïnspireerd en er bestaat een direct verband tussen het moslim-zijn en het hebben van antisemitische gevoelens.”

Het feit dat Elchardus het antisemitisme met de islam in verband brengt, heeft hem een klacht opgeleverd, ingediend door Vigilance Musulmane, een groepering van moslim activisten.  Vigilance Musulmane zegde dat Elchardus’ commentaar in strijd is met de Belgische antidiscriminatie wet van 2007, welke elke discriminatie op basis van “religieuze overtuiging” verbiedt.  Bovendien meent de groepering dat zijn verklaring in strijd is met art. 444 van het Belgische Strafrecht omdat de commentaar in een krant verschenen is en derhalve uitgebreid herhaaldelijk in druk verspreid werd.

De Belgische wetgeving heeft blijkbaar niet kunnen verhinderen dat moslims hun toevlucht namen tot antisemitisme en antizionisme tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.  Yves Goldstein, een joodse kandidaat voor de socialistische partij in de Brusselse gemeente Schaarbeek, werd door Turkse politieke activisten beschreven als “een actieve zionist en een vijand van de islam”.  Deze laster kende weerklank bij een Marokkaanse politieke partij Egalité, die een e-post rondstuurde waarbij de kiezers konden vernemen dat een stem voor Goldstein gelijk zou zijn met “de Palestijnen een messteek in de rug geven”.  De partij Egalité ijvert er eveneens voor om Hamas van de Belgische regeringslijst der terroristische groeperingen te laten schrappen.

“De iris en de halve maan” concludeert zonder omwegen: “De islam maakt definitief deel uit van de Brusselse realiteit”.

Bron: Soeren Kern, Gatestone Institute

Vertaling: Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurobiljetten 2013 : Grote Belgen zijn ook Grote Europeanen

 

Hieronder de toelichting van mijn bankdirecteur bij het nieuwe € 20 biljet.

De Nationale Bank van België wilde in eerste instantie een nieuw biljet van 1000 euro aan mr. De Gucht wijden.

Omdat deze maal, per grote uitzondering, mr. De Gucht wel voorkennis had verplichtte zijn alom bekende bescheidenheid hem deze hoge waarde te weigeren en slechts nederig te prijken op een biljet van 20 euro.

Ook wilde hij geen duiding naar zijn naam in het serienummer maar slechts BER, verwijzend naar de gemeente waar hij simpel en ootmoedig verblijf houdt samen met zijn volkse en zeer sociale echtgenote.

De foto typeert mr. De Gucht volkomen, diepzinnig filosoof, grote denker en man van beschaafde, zachtzinnige taal.

Wat de bedoeling van de kevers (scarabee en andere) op de afbeelding beduiden kon mijn zegsman mij niet vertellen, evenmin iets over de reden van het bouwvakkersgereedschap. Mogelijk heeft het laatste iets te maken met de brug op de achtergrond.

 

Ontwerp Studio Rony




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!