Angeltjes
16-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken tot 65 ?

 

Charel wou zijn dag vroeg beginnen en had zijn wekkerradio (made in Japan) op 6 uur gezet. Terwijl zijn koffiezetapparaat (made in China) pruttelde, was hij zich aan het scheren met zijn elektrisch scheerapparaat (made in Hong Kong). Hij trok zijn hemd (made in Sri Lanka) aan en zijn jeans (made in Singapore) en zijn tennisschoenen (made in Korea).

Nadat hij zijn eten had klaargemaakt in zijn microgolfoven (made in India) nam hij zijn rekenmachine (made in Mexico), om te berekenen hoeveel hij die dag kon uitgeven. Hij zette  zijn horloge (made in Taiwan) juist volgens zijn radio (made in India) stapte in zijn auto (made in Japan) tankte hem vol met benzine (van Saudi Arabië) en ging verder met zijn zoektocht naar een goed betalende job in België.

Na een ontmoedigende en vruchteloze zoektocht kwam hij thuis en keek zijn mails na op zijn computer (made in Malysia). Charel wou nu even rusten. Hij deed zijn sandalen (made in Brazil) aan en goot zichzelf een glas wijn (made in Chili) in en zette zijn TV (made in Indonesia) aan en vroeg zich af waarom hij in België geen goed betaalde job kon vinden.

Res


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijheid en Onafhankelijkheid in de Verenigde Staten van Amerika

 

Naar aanleiding van het artikel uit Xandernieuws: “22 Amerikaanse Staten willen weg onder Obama” wil ik aantonen dat ook Amerikanen een sterk gevoel voor vrijheid hebben, net zoals de Britten, en waarom.

22 Staten zijn minder dan de helft wat bewijst dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking gehersenspoeld is, zoals in Europa, maar het is niettemin een aanzienlijk aantal en als ze zich afscheiden dan zal dat een pluspunt zijn voor de vrije wereld.
 
De nieuwe wereld werd voornamelijk gekoloniseerd door Spanjaarden, Fransen en Engelsen. Getuige daar van zijn de namen van bepaalde Staten zoals bv Virginia, genoemd naar Koningin Elizabeth I, ook gekend als “The Virgin Queen”, Georgia, genoemd naar Koning George II van Engeland, Louisiana, genoemd naar Lodewijk de 14de van Frankrijk, California, Colorado en Montana, zijn namen van Spaanse herkomst. Namen van vele andere Staten zijn dan weer gebaseerd op de naam van de autochtone Indianen of de naam die zij aan een bepaald gebied hadden gegeven zoals Alabama, Kentucky en Massachusetts.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._state_name_etymologies


 


Terwijl het Engelse Imperium uitbreidde en groeide werd de invloed van Engeland sterker en machtiger in hun kolonies. Meestal begon de kolonisatie met een handelspost. Na een tijdje groeide dat verder tot een kleine gemeenschap en naar een meer prominente en belangrijke aanwezigheid. Dan kwam er geleidelijke inmenging in het lokale bestuur om tenslotte de touwtjes volledig in handen te krijgen.

In Amerika verschilde dit scenario enigszins omdat het land zo enorm uitgestrekt is. De inheemse bewoners, de Indianen, waren vooral nomaden die zich verplaatsten voor het vergaren van voedsel, met de seizoenen voor gewassen en met de kudden bizons voor vlees en huiden. Alleen de kuststreken waren bevolkt met stammen die min of meer ter plaatse bleven. 

De Staten die gekoloniseerd werden door Engelsen waren trouw verschuldigd aan de Engelse Kroon en werden verplicht taksen te betalen aan Engeland, en in dit geval om de verliezen van een Engelse oorlog te dekken. Hoe meer taksen Engeland opgelegde, hoe intenser weerstand vorm nam onder de Engelse kolonisten die vonden dat de verre regering in Londen beslissingen nam zonder rekening met hen te houden. Het kwam tot een opstand met de slagzin: “No taxation without representation” (geen taks zonder medezeggenschap) die tenslotte naar de strijd voor onafhankelijkheid van Amerika zou leiden in 1776.

 Op 16 december 1773 kwam er een politiek protest van Engelse kolonisten tegen de Britse regering en de Oost Indische Compagnie in verband met een nieuwe directe taks te betalen in Engelse ponden en een taks op de invoer van thee. Dit protest zou de geschiedenis in gaan onder de naam: “The Boston Tea Party” omdat de protesterende betogers in de haven van Boston volledige scheepsladingen thee in het water kieperden. De Britten gebruikten daarop militair geweld en de kolonisten vochten terug. Op 4 juli 1776 werd de onafhankelijkheid van Amerika uitgeroepen. http://en.wikipedia.org/wiki/Boston_Tea_Party
 
De onafhankelijkheidsverklaring werd opgesteld door John Adams, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, Robert R. Livingston en Roger Sherman.
Na een inleiding waarin de noodzaak tot onafhankelijkheid wordt uitgelegd en een verdere verklaring waarom een revolutie gerechtvaardigd is, volgt een gedetailleerde aanklacht tegen de koning van het onrecht en de door hem wederrechtelijke toe-eigening van Amerikaanse rechten en vrijheden. In de conclusie staat dat de ondertekenaars verklaren dat onder bepaalde voorwaarden het volk verplicht is om een regering te vervangen, dat de Britten zulke voorwaarden hebben gecreëerd en dat het noodzakelijk is voor de kolonies om hun politieke banden met de Britse Kroon te verbreken en dat ze onafhankelijke Staten moeten worden.
Deze verklaring werd ondertekend door vertegenwoordigers van 13 Staten.
Thomas Jefferson baseerde zich op de grondwet van Virginia en de Verklaring van Rechten van Virginia. Deze twee documenten waren dan weer gebaseerd op de Engelse Verklaring van Rechten van 1689.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Declaration_of_Independence
 
De grondwet van de Verenigde Staten werd opgesteld en de tekst begint met deze woorden: “We The People of The United States…”
Wij, het Volk van de Verenigde Staten…
Deze grondwet is gedeeltelijk gebaseerd op de Magna Carta uit 1215.


 
Deze kleine samenvatting heb ik gebruikt om aan te tonen dat Amerikanen net zoals de Britten een enorm belang aan hun vrijheden hechten. De ontwikkelingen van de laatste decennia zijn ook in Amerika niet in de goede richting geëvolueerd maar ik hoop dat ook zij het niet zullen toelaten dat al deze vrijheden, die met veel bloed en tranen werden verworven, zullen verdwijnen of door een onbekwame regering afgeschaft of ingeperkt zullen worden.

Daarom deed het me plezier om te lezen dat 22 Staten zich willen afscheuren van Obama. Ik hoop dat het gebeurt en ik hoop dat het zonder burgeroorlog zal zijn.

Foxy   

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A brand new leather jacket and a Vodaphone

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over de Cerberus Tobbacus

 

 

 

De Cerberus Tobbacus is de Leuvense verwant van de Griekse Kerberos welke werd geschapen door Echidna en Typhon. Spijtig genoeg is de Cerberus Tobbacus geen mythisch wezen.

De Cerberus Tobbacus ontstond in de chaotische moederschoot van de PS (de vermoedelijke vader ontkent alle betrokkenheid).  Niettegenstaande de houdbaarheid reeds lang verlopen is, houdt het wezen zichzelf nodeloos in stand. Het heeft niet de mogelijkheid een normale discussie te voeren en uit zich daarom in oneliners, als het woest wordt, wat regelmatig gebeurt, blaft het. Spreek het nooit over de HST want dan wordt het razend.

Het stelde zichzelf aan als onnodige bewaker van socialistische discipline in de steden Aalst en Antwerpen, waar de partijtucht zou kunnen verslappen bij gebrek aan voldoende lucratieve postjes.

Wes Hardin

(Ontwerp Studio Rony)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo allemaal!

Als er een prijs uitgereikt moet worden voor een groep met een ingewikkelde naam dan is het wel deze van vandaag.  Creedence Clearwater Revival, afgekort CCR,  heette oorspronkelijk Tommy Fogerty and the Blue Velvets – ook een mondvol -, vervolgens The Golliwogs om dan uiteindelijk te herdoopt te worden in CCR.  Hoe ze aan deze naam komen?  Raar verhaal.  De drie elementen komen resp. van Credence Newball, een vriend van Tom Fogerty (de extra “e” is toegevoegd om het woord “creed”, credo of motto, te creëren); Clearwater komt van een TV-reclame voor Olympia bier dat naar verluidt de smaak van helder water, “clear water”, zou hebben en Revival staat voor de heropstanding van de groep.  Hier zou reclame voor bier dat naar water smaakt juist anti-reclame zijn.  Soms is het mij een raadsel hoe Amerikanen denken. 

Bon, zoals gezegd heette de groep vanaf 1967 Creedence Clearwater Revival.  De bezetting bestond uit zanger, gitarist, componist John Fogerty en gitarist broer Tom Fogerty, bassist Stu Cook en Doug Clifford aan de drums.  Ondanks hun afkomst van de San Francisco-regio, speelt de rockband een karakteristieke “swamp blues” (moerasblues), een mix van country, blues en rock ’n roll. 

Ik ben ervan overtuigd dat geen kat in Vlaanderen deze muziekbeschrijving kende, tot vandaag, maar dan moeten ze wel Angeltjes lezen.  Doe eens een test op een familiefeest of een nieuwjaarsreceptie: vraag eens aan je tafelgenoot of collega-tooghanger of hij weet wat de swamp blues is.  Je weet meteen of hij deze blog bezoekt. Een hedendaagse versie van de oude “scilt ende vrient”.  Tenzij hij een CCR-fan is. Ze zingen dus over de bayous, de Mississippi en andere iconen uit de zuiderse staten.

Hun eerste plaatje heeft aan beide kanten een cover uit de jaren ’50 en ze halen de hitparade. 

Begin 1969 breekt de groep definitief door en groeit binnen de kortste keren uit in heel de wereld.  Ze produceren hits aan de lopende band: Bad Moon Rising, Commotion, Down On The Corner, Who’ll Stop The Rain, Up Around The Bend en Long As I Can See The Light zijn slechts een paar van de vele hits die CCR in een korte periode, ook bij ons, scoort.

John Fogerty ontpopt zich tot een hitschrijver van formaat.  Dat hij daarenboven als zanger bij optredens in de schijnwerpers staat, doet bij de groepsleden jaloezie ontstaan.  Na de zesde elpee verlaat broer Tom de groep.  Vervolgens eisen de anderen meer inspraak in het werk en de muzikale richting.  In 1972 valt CCR uit elkaar. 

Alle vier proberen ze het solo, maar alleen John Fogerty is het vermelden waard.  Hij schrijft en brengt verder mooie liedjes, maar die kunnen slechts door een select publiek gesmaakt worden.  Ontgoocheld trekt John zich terug.  Pas in 1985 en 1986 verschijnen er weer twee elpees, waarna hij er weer de brui aan geeft.  Intussen zit het hem hoog dat de rechten van zijn CCR-liedjes in handen zijn van zijn vroegere platenmaatschappij.  Het ene proces volgt op het andere.

Intussen hebben vroegere CCR-leden, Stu Cook en Doug Clifford, Creedence Clearwater Revisited opgericht.  Vanaf 1995 gaan ze ermee op toernee.  In 1997 spande John Fogerty een rechtszaak aan, die hij twee jaar later in hoger beroep verloor.  In 2011 liet hij hen weten open te staan voor een reünie – hij treedt intussen solo op – maar zijn vroegere collega’s zijn niet geïnteresseerd: “twintig jaar te laat”.  Broer Tom overleed al in 1990.  Privé zouden ze wel af en toe, voor een speciale gelegenheid zoals Toms huwelijk in 1980 en de reünie van hun oude school in 1983, spelen, maar dan wel onder hun toenmalige naam, The Blue Velvets.  Bij hun toetreding tot de Rock and Roll Hall of Fame in 1993 was de spanning zo groot dat John weigerde met Stu en Doug te spelen.  Hij trad op met een gelegenheidsorkest, waarin o.a. Bruce Springsteen zat.  Weduwe Tricia kon alleen maar triest toekijken met de urne van Tom op haar schoot.

Dit belet niet dat hun muziek nog steeds regelmatig te horen valt.  De groep heeft in de VS alleen 26 miljoen elpees verkocht. 

Het was niet gemakkelijk een keuze te maken uit hun vele mooie nummers.  Ik heb voor jullie “Have you ever seen the rain” gekozen en ik hoop dat ik jullie hiermee een plezier kan doen.

Liefs van jullie

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 893)

 

 

 


Als burger zou ik denken dat een dure overheidsinstelling zoals de Raad van State zich alleen met ernstige zaken bezig zou houden en dat de talrijke leden van deze illustere groep geen zin hebben om zich met details in te laten. Maar zoals het meermaals het geval is wanneer het over onze overheden of de instellingen handelt, slaan we de bal mis.
 
Vandaag vernemen we dat de Raad van State een beslissing heeft genomen in verband met een klacht van een 17-jarig meisje dat in een school in Genk een C-attest kreeg en daarmede niet kon akkoord gaan.
 
Het wicht in kwestie had niet minder dan 4 onvoldoendes bij haar laatste examens. Steunend op haar studieresultaten besloot de klassenraad, waarvan we veronderstellen dat deze uit meerdere leerkrachten bestaat, om haar niet toe te laten naar het zesde middelbaar over te gaan. Onze 17-jarige was de mening toegedaan dat de leerkrachten haar onvoldoende hulp hadden gegeven om haar te helpen met haar leerproblemen. Men zou kunnen denken dat het natuurlijk onmogelijk is dat een Raad van State zich met dergelijke zaken zou gaan bemoeien. Er zijn nu eenmaal leerkrachten die moeten oordelen over de afgelegde examens en bovendien is er nog een klassenraad waarvan men mag veronderstellen dat deze op een objectieve wijze beslissingen neemt.
 
Indien morgen iedere student meent een kans te krijgen van onze rechtbanken indien hij de door een leraar gegeven punten onvoldoende acht om aan een pak geld te geraken is het hek van de dam. En dit is nu juist wat er is gebeurd. Ons hoog rechtscollege is de mening toegedaan dat het onverantwoord was om deze studente niet toe te laten tot het volgende jaar in dezelfde richting door haar een c-attest af te leveren.

Wij menen dat het niet de rol is van de RvS om in dergelijke zaken tussen te komen en het gezag van de leraars in het algemeen en de klassenraad in het bijzonder aan te tasten. Bovendien kunnen we die Raad van State helemaal niet volgen wanneer men kijkt naar de inhoud van het gevelde vonnis. Niet enkel maakt men onze leerkrachten feitelijk belachelijk; niet enkel verplicht men een school om op de genomen beslissingen terug te komen; niet enkel geeft men die 17-jarige uitblinkster gelijk en verplicht men de school haar spijts de minder puike resultaten om toch te mogen overgaan naar het volgende jaar maar als kers op de taart besliste onze topmagistraten (what's in a name!) dat de aanlegster een schadevergoeding moet worden uitbetaald van 1.250 euro voor IEDERE DAG dat de school deze zaak niet geregeld heeft.
 
Als in een land dergelijke zaken mogelijk zijn kan er volgens ons geen twijfel meer bestaan en heeft dat land recht op de titel van "apenland in het kwadraat".
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever

 


15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland, schulden, recessie : uitzichtloze toestanden

 

We staan er goed voor

Het rapport van de trojka over de inspanningen van Griekenland om zich aan de gemaakte afspraken te houden, is positief. Dat zei Jean-Claude Juncker, premier van Luxemburg en voorzitter van de Eurogroep, vandaag in Brussel.

Het langverwachte rapport van de Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Fonds is 'in de basis positief' omdat Griekenland zijn beloftes is nagekomen. Het rapport is afgelopen nacht naar de verschillende Europese regeringsleiders gestuurd. De aanhoudende problemen in  Griekenland staan maandag centraal op een vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone in Brussel.

'Nu is het aan ons om onze beloftes na te komen, maar eerst hebben we behoefte aan opheldering over de houdbaarheid van de Griekse schuld', aldus Juncker.

Griekenland zit te wachten op een volgende tranche uit het noodpakket, met een waarde van 31,2 miljard euro. Dat bedrag moet voor vrijdag zijn overgemaakt, omdat Griekenland anders niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

De eurogroep van ministers van Financiën van de 17 eurolanden buigt zich later maandag over de bevindingen van internationale geldschieters over de ontwikkelingen in het noodlijdende land. Alleen als de regering in Athene keihard saneert en bezuinigt, komt er een nieuwe miljardeninjectie.

Juncker verwacht niet dat de eurogroep maandag al een besluit neemt over de vrijgave van het volgende krediet van 31,5 miljard euro. 'We hebben nog wat vragen', aldus de Luxemburger. Hij sprak zich er al wel over uit de Grieken 2 jaar extra tijd te geven om orde op zaken te stellen.

Tot zover deze beschouwingen uit Trouw, die opvallen door hun goedwillendheid en gematigheid.

Uit verklaringen van Luc Coene, de voorzitter van Nationale Bank kunnen we opmaken, dat er binnen de EU-elite (waar Coene deel van uitmaakt) een stilzwijgende afspraak bestaat om een groot deel van de Griekse schuld kwijt te schelden. Deze verklaring komt net op het moment dat we met  de landen van de Eurozone een periode van recessie (*) binnenrijden.  Al twee kwartalen op rij krimpt de economie in de eurozone, in het derde kwartaal met 0,1 procent.

Ten opzichte van een jaar geleden is de economie 0,6 procent kleiner geworden. De economie van de 27 Europese lidstaten liet nog wel een heel kleine groei zien van 0,1 procent.

Het Europese bureau voor de statistiek, heeft Griekenland vergeleken met vorig jaar en stelde een krimp van de economie vast  met 7,2 procent %.  De grootste groei is weggelegd voor Letland met 5,3 procent.

Ray

(*) Recessie betekent letterlijk 'teruggang' of 'achteruitgang'. In de economie betekent dit dat de economische groei daalt en lager is dan gemiddeld. In de praktijk wordt meestal van een recessie gesproken als de groei van het bruto nationaal product gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen negatief is (Hebbink & Van Velthoven, 2003, p. 153). Wanneer de productie van een economie langdurig en sterk daalt, is er sprake van een depressie.

Bronnen : Trouw, NOS, De Standaard, Wikipedia
Afbeelding : de Dolhuys Kermis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namaak

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-voorzittersverkiezingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Vorige maandag liet het Vlaams Belang weten dat, naar aanleiding van de binnengekomen kandidaturen voor het voorzitterschap de vier kandidaat-voorzitters overleg zouden plegen.
 
Naar aanleiding van dit gesprek heeft Chris Janssens beslist om zijn persoonlijke kandidatuur in te trekken. Hij zal, na overleg met Barbara Pas en Gerolf Annemans, met beiden één team vormen dat zich als zodanig ook zal aanbieden aan de partijraad van 1 december.

Tot zover de korte persmededeling van voorzitter Valkeniers. 

Wij vinden dit een handige en goede evolutie, zoals te verwachten van de wijze en standvastige Gerolf Annemans.  Op deze manier komt er mede een dame aan de top, de slimme Barbara Pas en vindt er een door velen gevraagde geografische spreiding plaats : Antwerpen -Oost-Vlaanderen en Limburg.

Wat de andere twee kandidaten, beiden uit Vlaams-Brabant, Philip Claeys en Bart Laeremans gaan doen, is momenteel niet geweten. De toekomst van het VB ziet er alleszins goed met dergelijke politici uit en dat is een verheugende vaststelling voor al wie zich bekommert voor Vlaanderen en de toekomstige Republiek.

Ray
         


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag der Dynastie

 

 

dag der dynastie

het is vandaag de dag der fossielen
met wazige blik en klakken der hielen
een ezel, een clown en een trol
maken het familiefeestje vol

langs de weg roept de opgeroepen kliek
"vief le rwa en vief den belgiek"
de kardinaal doet zijn obligate plicht
als hij het woord tot de bijna slapenden richt

en als ik in de kerk die smoelen zie
de verzamelde leugen van de democratie
dan versta ik eindelijk de betekenis:
dat het kalf al lang verdronken is

 

Johan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vandaag 15 november : Keuningsfeest, de monarchie in haar hemd

 

  

Is er een mooiere gelegenheid dan uitgerekend deze 15de november voor overtuigde Republikeinen om enkele minder gekende feiten over de monarchie en de figuren die er in rondhangen aan de lezers voor te stellen ?  15 november heette vroeger *Dag van de Dynastie* en sedert enige tijd, omdat alles van naam moet veranderen, *Koningsfeest*. Wij geven de voorkeur aan *Koningsveest*
 
 
Koningskwesties
 
Het boek *Koningskwest!es* van Frédéric Deborsu, journalist bij de RTBF,  hebben wij doorgelezen, omdat wij behept zijn met een grote dosis nieuwsgierigheid over alles wat er reilt en zeilt binnen het land B, dus ook het leven van de Lakense paleisbewoners die op ons geld teren en omdat we steeds op de hoogte willen zijn van wat zich afspeelt in de kringen en in de hoofden van groepen waar wij niet moeten van hebben.   Daarom. Niet zo maar brullen en tieren als een fanatieke nijdas maar argumenten bijeen sprokkelen. Munitie om de tegenstanders met de mond vol tanden te laten staan.  Dat is altijd beter dan ze uit te kloppen.
 
Het boek van Deborsu is vooral een verzameling van oude en nieuwe feiten die we ooit mochten vernemen en die hij samen met nieuwe, hoofdzakelijk anonieme getuigenissen heeft gebundeld tot een vrij ontluisterend maar denkelijk realistisch beeld van het belgische keuningshuis.  De zwakte van Deborsu is de dosis getuigenissen van onbekenden. Wekelijks worden een aantal publicaties op de markt gegooid, waarvan het waarheidsgehalte steek houdt tussen fantasie, halve leugen en eenzijdige interpretatie. Dit zijn de zogenaamde *boekskes* die even geloofwaardig zijn dan een aantal beweringen in *Koningskwesties*.
 
Hollywood
 
Deborsu houdt vol, dat hij een fan is van deze bizarre Lakense familie. Als dat waar is, moeten we besluiten dat de man er vreemde voorkeuren op nahoudt.  De *Koningskwesties* is een weetjesboek en dat is best leuk om in te grasduinen en bij gelegenheid enkele saillante details voor te leggen aan enthousiaste bewonderaars van het royalistische gebeuren. Hoe kan je *Vive le Roi* blijven roepen voor een man die voortdurend het tegenovergestelde aanvangt, van wat hij zijn onderdanen dreigend of smekend oplegt te doen ?  Een man die ons heer van het kruis bidt en zijn eigen dochter verloochent ?  Een gezin dat soberheid predikt en de centen van anderen door deuren en vensters smijt ?
 
Al de bewondering die Deborsu veinst op te brengen, verhindert hem niet volgende beschrijving neer te pennen over de familie : Hun bestaan bevat werkelijk alle ingrediënten die ook gebruikt worden in Amerikaanse bestsellers en blockbusters : spanning en zorgen, liefde, geld, verraad, religie, seks, jaloezie, geweld, macht en verzoening. 
 
Vive le roi et sa reine ? Donder ze maar van de scène.
 
Is de prins een prinses ?
 
Wat het meest in het oog viel in de perscommentaren over dit boek, handelde over de mogelijke homoseksualiteit van de kroonprins en de weinig hartelijke relatie die er binnen zijn gezin zou bestaan met echtgenote Mathilde.  Deborsu levert geen enkel bewijs en baseert zich op onbekende getuigen die evenmin tussen de lakens van de prins en zijn vermeende minnaar hebben gelegen. Je moet eerlijk vaststellen dat het enkel om insinuaties gaat die destijds ook de ronde deden over Nonkel Boudewijn, die een stiekeme relatie zou onderhouden hebben met een Marokkaan.  Werd gezegd.  Ofwel ben je een onverbeterlijke vrouwenloper, zoals broer Laurent, ofwel ben je een  hele of een semi-homo.  Ik vind dit onderdeel sensatiejournalistiek, die afbreuk doet aan de rest van de beweringen. Homoseksuele koningen en prinsen, er zijn er plenty geweest en in tijden dat het totaal niet getolereerd was.  
 
Wat er ook van zij, véél belangrijker zijn de feiten die verband houden met de gecrispeerde houding en de ambities  van het vreemde prinsenstel en de intelligentie van dit koppel.  Zij schrijdt rond als een Houten Clara met een gebeitelde glimlach op het gelaat en hij heeft de taalvaardigheid en de snelheid van geest van zijn Mamma Mia Paola geërfd.
 
Karakterieel is deze man een complex iemand en intellectueel is hij geen hoogvlieger. Jarenlang zit hij al op hete kolen om kroon en scepter over te nemen maar de ouwe houdt vast aan de verworvenheden van de troon. Niet in het minst omdat Mamma Mia nogal fel schijnt te genieten van de voordelen van het koningschap en zij wil niet in de positie verzeilen waar haar schoonzus Fabiola in verkeert.  Deze laatste geniet weliswaar van een ongehoord hoge dotatie maar voor de rest heeft zij veel prestige en aanzien verloren. 
 
Er zijn bovendien voldoende politieke perikelen in het land die Albert nopen om op de troon te blijven. Het vertrouwen in zijn oudste zoon is uitermate gering en ook in de politieke wereld heerst er een consensus dat er met Albert veel meer mogelijk is dan met zijn onberekenbare en minder soepele zoon. Maar toch voorspelt Deborsu dat in juli 2013 er sprake zal zijn van een troonswisseling.  Zo lang er in dit land geen meerderheid is die de monarchie weg wil, kan je als overtuigd republikein niet anders dan hopen, dat deze Philippe zo snel mogelijk het zaakje overneemt en er vervolgens niets van terecht brengt.
 
De charismatische Beweging geneest
 
In de persoonlijkheid van Philippe en Mathilde speelt godsdienst en geloof een cruciale rol.  Trouwens heel het Lakense zootje is doordrongen van religieus fanatisme.  Hoezeer ze mekaar ook wantrouwen en misprijzen, ze zijn allen aanhangers van de charismatische beweging, net geen sekte maar een door de rooms-katholieke kerk erkende beweging.  Philippe schijnt het enorm moeilijk te hebben met ongelovigen of vrijzinnigen. Hij verstopt zijn afkeer maar hij begrijpt niet hoe je door het leven kan gaan zonder geloof.  Tante Fabiola, die aan nonkel Boudewijn gekoppeld werd dankzij de bemiddeling van wijlen kardinaal Suenens die een Schotse non inschakelde, is zo mogelijk nog akeliger katholiek dan een begijn.  Toen een familielid van een medewerker van Fabiola ernstig ziek werd en later genas, zegde zij zonder schroom "dat de genezing te wijten was aan een tussenkomst van koning Boudewijn uit de hemel". Voor mij mag hij ook eens tussenkomen : voor mijn rechteroog en voor mijn pensioen.
 
De charismatischen komen regelmatig bij mekaar in Paray-le-Monial  in Frankrijk en daar gaan de belgische royals stilletjes heen.  De misvieringen gebeuren met luide toejuichingen en uitroepen om dichter bij god te komen.  Het zou dankzij deze beweging zijn waarin de kabinetschef  Jonkheer Jacques van Ypersele de Strihou een grote rol speelt, dat Albert en Paola na hun moeilijke huwelijksperiode mekaar teruggevonden hebben en sedertdien een innig stel zijn.  De mogelijke problemen binnen het huwelijk van Philippe en zijn Houten Clara zouden ook verholpen zijn  dankzij diezelfde beweging. 
 
In feite staan we hier voor een familie met een middelmatige intelligentie (om het eufemistisch uit te drukken) die hun aparte status grondvesten op goddelijke voorspraak. Net zoals alle koningen uit het verleden dit deden. Alleen verbergen de belgische royals hun religieuze overgave enigszins voor het volk om de schijn van neutraliteit te bewaren. Het lukt niet altijd (zie foto bovenaan).
 
In enkele aparte stukjes gaan wij verder in op weetjes en feitjes uit het leven van Laurent en Astrid.  Dit alles ter lering van de publieke opinie en ter versteviging van onze republikeinse opvattingen.
 
Ray
  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid, de dochter van de papa

 

 Villa Schonenberg, het gratis optrekje van Astrid en Lorenz

Astrid werd geboren in 1962, na Philippe en voor Laurent. In 1984 is zij getrouwd met Lorenz van Oostenrijk-Este, die door zijn huwelijk prins van belgië is geworden. Hij is de enige van de familie die een job heeft en wat voor één.

De schoonzoon van de keuning zit steeds op de achtergrond. Hij is een Habsburger maar een bijzonder intelligent man, dit in tegenstelling tot zijn schoonfamilie, waar het licht in de bovenkamer al eens gedood wordt.  Het gezin telt 5 kinderen die het behoorlijk schijnen te doen met hun studies. 

Lorenz is de kostwinner en hij behoort tot de topverdieners in het land B.  Hij is mede-eigenaar van de Bank Gutzwiller in Basel, Zwitserland, een privébank die zich uitsluitend bezighoudt met vermogensbeheer. Het is géén Dexiaatje dat door de CD&V-graaiers naar de afgrond wordt gebold en waar heel het land B nog tot in 2099 mag voor opdraaien.  Gutzwiller is een discrete bank waar je enkel binnenkomt als klant met voorspraak en een goed gevulde portefeuille.  De aansprakelijkheid van de eigenaars is onbeperkt, als het fout loopt, draaien de vennoten voor de volle 100% op voor de verliezen.  Je kan enkel mede-eigenaar worden, als je héél rijk bent. De vennoten worden dan ook meer dan behoorlijk betaald.

Omdat het om een privébank gaat zonder aandeelhouders, bestaat er geen publicatieverplichting, maar volgens gespecialiseerde Zwitserse financiële journalisten zouden de vennoten jaarlijks tussen de 2,5 tot 4 miljoen euri verdienen.  Dat komt overeen met een gemiddeld maandsalaris van circa 250.000 euri.  Lorenz zetelt bovendien in diverse Raden van Bestuur van geen kleine jongens : UCB, Suez Environnement, BNP-Paribas en misschien nog enkele die we niet kennen.  Hoe dan ook, de opbrengsten hiervan worden geraamd op nog eens € 20.000 per maand. Astrid ontvangt nog steeds een dotatie die neerkomt op € 26.000 per maand.

 Het echtpaar komt vermoedelijk niets te kort met zowat 300.000 euri per maand.

En het is niet alles.  Toen de Salische wet afgeschaft werd, kwam Astrid plots als tweede troonsopvolger in aanmerking. Zij woonde tot dan met haar man en kinderen in Basel, maar vader Albert wilde haar van dan af dichter bij zich en heel de Habsburgse stam kwam wonen in hartje Brussel.  Wie daar beslist niet gelukkig mee was, u kan het zich voorstellen, was Philippe die heel goed beseft dat zijn zus heel wat beter ligt bij het publiek dan hijzelf.  Astrid is een erg sociale en communicatieve vrouw die op dat vlak goed gelijkt op de papa. 

In het begin woonde de familie in Brussel op een ruim appartement maar met al die kinderen, was dat geen ideale oplossing. We hebben daar uiteraard zeer veel begrip voor.  Albert gaf bevel aan de Koninklijke Schenking (*) om in Brussel een geschikt landhuis te bouwen op een groot terrein dat nu aangelegd is als een privé-park. Het gaat om de Villa Schonenberg (zie foto bovenaan)  met binnenzwembad en vele kamers. De bouw heeft zowat 1,8 miljoen euri gevergd, de grond was gratis en de familie betaalt uiteraard geen huur. De naam Villa Schonenberg verwijst naar het Weense Schonnbrun, dat ondermeer de verblijfplaats is geweest van keizerin Sissi, maar die woonde op vele plaatsen.

Bij de Koninklijke Schenking werken een 80-tal personeelsleden die instaan voor het onderhoud van alle koninklijke onroerende bezittingen.  Ook Lorenz en Astrid moeten nooit telefoneren naar de loodgieter, de timmerman of de elektricien : elk akkefietje wordt op staande voet opgeknapt of vernieuwd zonder kosten.  

(*) De Koninklijke Schenking is een Belgische autonome openbare instelling die de talrijke gronden, kastelen en andere gebouwen beheert die koning Leopold II van België in 1900 aan de Belgische staat schonk. Onderstaand bruggetje leidt u naar de lijst van bezittingen. Of hij volledig is, betwijfelen we, want Villa Schonenberg is nog niet opgenomen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Schenking

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent, de roofprins

 

Is iemand op zijn 49ste nog een "enfant terrible" ?  Bepalen jeugdtrauma's nog immer je leven en gedrag als je Abraham gaat ontmoeten ?   Het minste wat we kunnen zeggen van Laurent, de jongste zoon van Albert en Paola, is dat hij een onaangenaam, egoïstisch personage is. En dat hij soms door de media voorgesteld wordt als een clownesk, grappig personage, wat hij absoluut niet is.  Het prototype van een roofprins uit de Middeleeuwen. Iemand die voor niet veel deugt en die vooral uit is op eigen pleziertjes en geld en voortdurend in conflict leeft met zijn aandriften, zijn positie en zijn beperkte mogelijkheden.

Deborsu heeft het in zijn boek over een aantal liefjes die Laurent versierd heeft. Wij hebben geprobeerd iets meer te weten te komen van deze dames en er een gezicht op te kleven.  Er zijn zeer veel meisjes/vrouwen geweest die zich hebben aangeboden of die door de prins opgejaagd werden.  De enkelingen die we hier voorstellen, zijn als monsters zonder waarde om u een idee te geven van de collectie. Bij elke foto hebben we een bruggetje geplaatst, zodat u per capita wat meer info vindt, voor zover u dat wenst.

 

Anne Quevrin (RTL/TVI) :
 
 
Aan de deur gezet bij RTL/TVI wegens karakteriële onverenigbaarheid met collega's
 
 
*****
 
 
Corinne de Permentier (MR - 5 jaar burgemeesteres van Vorst en kamerlid - foto : gehuld in de belgische kleuren naast de loverboy in een Kamercommissie) 
(beschuldigd van fraude)
 
 
 
*****
 
 
 
Laurence X (binnenhuisarchitecte ?) verlaat hotel in Milaan samen met Prins Woef (hij draagt handschoenen ingevolge zijn smetvrees). 
 
 
 
*****
 
 
 
Wendy van Wanten : volgens de Franstalige pers *la putain flamande* (de Vlaamse hoer).  Franstalige liefjes waren nimmer hoeren uiteraard.
 
 
 
*****
 
 
Diane de Schaetzen : geen zin ? Slaag !
 
 
 
*****
 
 
 
 
Dit is het dan finaal geworden. Laurent schijnt zich af te vragen, is that all there is ?
 
 
 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ministerin en de aap

 

 
Links Bonobo, rechts Bobo

In het Vlaams parlement heeft Filip Dewinter ministerin Ingriet Lieten ondervraagd over de opportuniteit van het toekennen van 4,5 miljoen € subsidies voor een onderzoekproject naar het gedrag van bonobo-mensapen. De ministerin wil in totaal 4,5 miljoen € gespreid over 5 jaar toekennen aan onderzoekswerk naar oa. “het belang van testosteron en de invloed van genen op de bonobopersoonlijkheid”, “de manier waarop goudkopleeuwapen gebruik maken van hun omgeving”, “de partnerkeuze bij monniksgieren” en “de rol van de gorilla’s in herstel van de regenwouden”.

Dewinter vroeg zich af in hoeverre het in tijden van crisis, toenemende werkloosheid en besparingen (BTW-verhoging, indexsprong)  opportuun is om met veel bombarie een dergelijk project te steunen. Dewinter meende dat “Lieten een totaal verkeerd signaal heeft gegeven. Zeker nu de Vlaamse regering geen geld heeft voor de kindpremie, de maximum factuur in de thuiszorg, de Vlaamse zorgverzekering en de jobkorting wordt afgeschaft is het een verkeerd signaal om 4,5 miljoen € uit te trekken voor een dergelijk project”.

Lieten zag het probleem niet en wuifde de vraag weg met een grapje: “Mijnheer Dewinter, ik had kunnen weten dat iets met apen u inspireert om een vraag te stellen”. Dewinter repliceerde: “Mevrouw de minister, u bent een linkse bobo en geen bonobo maar ik wijs erop dat er maar één lettergreep verschil is tussen bonobo en bobo”.  

Uiteindelijk liet Dewinter weten dat “een dergelijk project ondersteunen uitgerekend op dit moment ongepast en dom is. Terwijl er zelfs geen 10 miljoen € ter beschikking is om het plattelandsforum gestalte te geven is 4,5 miljoen € aan een bonobo-project geven bedenkelijk”.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsverduistering

 

 

 

Een zeldzame totale zonsverduistering die meer dan twee minuten duurde was te bekijken in het Verre Noorden van Queensland in Australië. Toeschouwers en wetenschappers waren diep onder de indruk terwijl de dieren bij dit unieke gebeuren erg stil werden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt verder

 

 

Op 11 november werd op vele plaatsen de Wapenstilstand WO 1 herdacht, de algemene repetitie voor WO 2. Ik was er niet maar  stond vorige zaterdag wel op de brug over de rivier de Kwai en bezocht aansluitend de Hellfirepas en -museum in Kanchanaburi (Thailand). Het was een ontroerende ervaring en ik citeer bij deze graag Ray van “Angeltjes”:   

“De gewone man wil nooit een oorlog. Het zijn de koning, de minister, de generaal of de priester die de gewone man opjutten om te gaan strijden voor een vaderland dat zelden rekening houdt met die zelfde gewone man. Hij en miljoenen andere gewone mannen sneuvelen  of beëindigen hun leven als wrakken.
Nooit sneuvelt de koning, de minister, de generaal of de priester! Die glorie laten ze aan de gewone man. Zij moeten in leven blijven om hem te gedenken en de weduwen, ouders en kinderen wijs te maken dat hij zijn lijdensweg met fierheid onderging. Ondertussen loeren zij naar de zonen van de gewone man of die sterk genoeg zijn om de wapens op te nemen voor de volgende oorlog…”

 

Uit de Nieuwsbrief VL²v nr. 250 (Dinsdag 13 november 2012)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naamsveranderinge

 

 

 

Ek het pas gehoor dat die ANC begin het om ook in die Vrystaat Provinsie met naamsveranderinge begin het.

Die lughawe van Bloemfontein heet nou Bram Fischer-Internasionale Lughawe.  Bloemfontein se ANC-naam is Mangaung, en Mangaung is die “tweelingstad” van die Vlaamse stad Gent.  Bram Fischer, wat uit ‘n vooraanstaande Afrikanerfamilie gekom het, het berug geword toe hy lid van die verbode Kommunistiese Party in Suid-Afrika geword het.  Hy het landuit gevlug en in Europa plastiese chirurgie ondergaan om hom te vermom voordat hy die land ingesluip het. 

 'n Ander naamsverandering in die Vrystaat is dié van die dorp Petrus Steyn, wat nou as Mamafubedu bekendstaan.

Suid-Afrika het sedert verlede week nuwe banknote gekry.  Die note het die afbeelding van Nelson Mandela daarop.

 

Peter.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit het bij de Britten in de genen?

 

Twee stukjes die gisteren op Angeltjes verschenen geven mij terug een beetje hoop voor de toekomst: De “Kruistocht tegen de EU” van de Daily Mail en de petities van 22 Staten in Amerika om zich van Washington af te scheiden.
 
Eerst wil ik het hebben over de Britten.
 
In het artikel “Kruistocht tegen de EU sluit Floriaan Terbeke af met: “Ik vraag me af of de Britten over een gen beschikken in hun organisme dat hen behoedt voor het EU-virus.  Tenslotte kunnen zij nog altijd bogen op hun eigen munt en hun zelfbeschikkingsrecht.”
 
Ik denk dat dit inderdaad zo is en om dit nader te verklaren moeten we eerst in het verleden van het Verenigd Koninkrijk gaan graven.
 
In januari 1215 verklaarden enkele van de meest belangrijke Engelse baronnen dat zij de vrijheid van kerk en koninkrijk zouden verdedigen tegen de onderdrukking van Koning Jan’s regering. Op 15 juni 1215 werd koning Jan van Engeland door zijn feodale edellieden gedwongen het “Magna Carta” (Great Charter of Groot Handvest) te aanvaarden. Dit Handvest dwong de koning om vrijheden toe te staan en te aanvaarden dat zijn wil niet almachtig was, hij moest bv expliciet aanvaarden dat een “vrij man” (vrij in de betekenis dat hij geen slaaf was) niet kon gestraft worden tenzij volgens de wetten van het land. Dit recht bestaat nog steeds.
 
De Magna Carta was het eerste document dat door een groep onderdanen, feodale baronnen, van een Engelse koning werd afgedwongen met de bedoeling zijn macht wettelijk te beperken en de voorrechten van zijn onderdanen te beschermen. Dit Handvest is voorafgegaan en direct beïnvloed door het “Charter of Liberties” (Handvest van Vrijheden) van het jaar 1100, waarin Koning Hendrik I de beperking van zijn macht op bepaalde vlakken gedetailleerd had.
 
Niettegenstaande de erkenning van het belang van dit document waren in het tweede deel van de 19de eeuw bijna alle clausules herroepen. Drie clausules maken nog steeds deel uit van de wetten van Engeland en Wales. Lord Denning noemde het document het grootste grondwettelijk document aller tijden, de grondslag van de vrijheid van het individu tegenover de alleenheerschappij van een despoot. Lord Woolf beschreef het als “het eerste in een serie documenten die nu erkend worden een speciale grondwettelijke status te hebben, naast de “Habeas Corpus Act (1679, Petition of Right (1628), de Bill of Rights (1689) en de Act of Settlement (12710).
http://en.wikipedia.org/wiki/Magna_Carta
 
Het is dus niet verwonderlijk voor een volk, dat al sinds de jaren 1100 en 1215 rechten en vrijheden heeft afgedwongen van despotische heersers, deze drang naar vrijheid en rechtvaardigheid in zich draagt en dat die drang misschien wel in hun genen verankerd zit.
Ik weet uit persoonlijke ervaring dat wanneer een groep Britten “Rule Britannia” zingt en je daar bijstaat, dat je hun gevoel van nationale eenheid, hun trots en hun vastberadenheid kunt horen en voelen zinderen in de woorden en de muziek. Toen ik dat voor de eerste maal persoonlijk meemaakte was het als een openbaring. Een overtuiging die zo sterk door iedereen werd gedragen en naar buiten gebracht kreeg mijn volledige verwondering en bewondering. Ik was verwonderd want dit had ik nog nooit meegemaakt in mijn land en ik bewonderde zoveel eensgezindheid en vastberadenheid. Het lied is nu bij ons ook beter gekend door de uitzendingen van de “Night of Proms” in Engeland waar dit altijd op het programma staat. Het publiek kent de tekst volledig uit het hoofd, zingt uit volle borst mee en het is begeesterend om het mee te maken.
 
Het is ook gedeeltelijk dat gevoel en die overtuiging die hen heeft groot gemaakt en waardoor ze tot een wereldmacht uitgroeiden tot in de helft van de vorige eeuw. Het Britse Imperium strekte zich praktisch uit over de hele wereld. Van oost naar west en van noord naar zuid hadden ze alle belangrijke gebieden onder hun heerschappij gedurende enkele honderden jaren.
 
De historicus Arthur Bryant zegt het als volgt:

 “De waarde die het Engelse volk hecht aan de vrijheid en de onschendbaarheid van het individu, aan rechtvaardigheid en eerlijkheid, aan barmhartigheid en zachtheid tegenover de zwakken, en hun afkeer van wetteloos geweld en hun vermogen tot verdraagzaamheid, om te vergeten en te vergeven zijn, zelfs met al de vergissingen en fouten uit het Engelse verleden, een reële factor geweest in de menselijke evolutie.”
 
Dat is een nauwkeurige en beknopte samenvatting van het Engelse karakter. Wanneer je zoals ik voor een lange periode in een Britse gemeenschap heb geleefd is dat duidelijk en valt het niet te ontkennen. Niet dat ik hun verleden van wereldheerschappij wil goed praten, want niet alles was positief, maar tijdens hun Imperium hebben de Britten niet alleen die waarden meegebracht naar alle uithoeken van hun gebied, maar tevens hun wetgeving, levensvisie en levenswijze, hun sporten zoals voetbal, cricket, polo, tennis enz. Een andere belangrijke factor was de infrastructuur die, in de meeste landen na hun onafhankelijkheid, stilaan verdween of verviel.
 
De Magna Carta was belangrijk in het historisch proces dat leidde tot grondwettelijk recht in de Engels sprekende wereld en in de kolonisatie van Amerika. Het diende als inspiratie voor latere grondwettelijke documenten zoals de Amerikaans grondwet (United States Constitution.)
Ook de Belgische grondwet is gedeeltelijk gebaseerd op dit document. Het is een synthese van de Franse Grondwetten van 1791, 1814 en 1830, de Nederlandse Grondwet van 1815 en het Engelse staatsrecht.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_Grondwet
 
De gebeurtenissen van de laatste jaren waarbij het Verenigd Koninkrijk door linkse regeringen en door de EU als het ware gedwongen werd om van die waarden en rechten af te wijken hebben ook mij ergens geraakt en ik ben mij gaan afvragen waar die Britse gevoelens van vrijheid en trots gebleven waren. Ze hebben zich bij de EU aangesloten maar ze hebben hun munteenheid behouden en ze zijn niet toegetreden tot het Verdrag van Schengen. Ze hebben dus toch niet hun volledige soevereiniteit opgegeven en ik hoop dat ze dat nooit zullen doen.
 
Ik heb, zoals ik al zegde, een persoonlijke band met dat land en het is dan ook met vreugde dat ik het artikel van Floriaan Terbeke over “The Daily Express” heb gelezen.

Rule Britannia,
Britannia rule the waves,
Britons never, never, never shall be slaves!
 

Laat die vonken overspringen naar de rest van Europa.

Foxy


14-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vindt u van deze Europese Unie ?

 

 

 

Het volk is best tevreden met de Unie en het houdt van ambiance.

Hoe lang gaat dit nog aanslepen ? Hoe kan je massa's burgers blijven verplichten om in een systeem te leven, dat zich enkel kan handhaven met matrakslagen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14 november 2012

Rode pakbondsdictatuur

Het ACV en ACLVB zijn in het zelfde bedje ziek. Die zwieren kandidaten voor Vlaams Belang lijsten ook buiten.

Walter

*****

Het actuele regime

"De straffeloosheid ... en de hele situatie die erop gericht is om alle tegenstand te neutraliseren ... is een teken dat we naar een totalitair regime evolueren."

Foxy is mijn soulmate. Zulk regime dreigt aan de macht te komen in heel Europa. Alle tekens aan de wand zijn eensluidend en duidelijk! "Totalitaire regimes en onderdrukking van de massa zijn van alle tijden. Ze zijn net zoals een virus, ze passen zich aan en muteren om hun effect te behouden en hun bestaan te verzekeren. Ze worden dan ook steeds sterker en behendiger in hun methodes om hun doel te bereiken." Exact wat ik vast stel. Kon niet beter verwoord worden!+ "Net wanneer men denkt een (NVA-) overwinning te boeken, staat het virus klaar om onder een andere of gemuteerde vorm toe te slaan. Net zoals dezelfde verdraaide principes. Het enige woordje dat m.i. ontbreekt is "giftige" vorm, zoals in elk onland gebruikelijk is.

Lucky9

*****

Rode vakbondsdictatuur (bis) - Waregem

Aan de vooravond van 14/10 hadden we in Waregem een kopstukken intervieuw met de krant van West-Vlaanderen. (Alle 6 de lijsttrekkers geïntervieuwd door 2 hournalisten).Sp.a kopstuk Guy Adams (zelf werkzaam bij de rode mutualiteit) beloofde plechtig - in het bijzijn van alle lijsttrekkers - op zijn communiezieltje dat VB'ers uitsluiten volledig verleden tijd was. Nee, nee de rode rakkers zouden zoiets nooit meer doen. De verkiezingen waren minder dan 8 dagen achter de rug of 2 van onze plaatselijke kandidaten werden uitgesloten.Luister niet naar hun woorden, kijk niet naar hun daden,... ronduit misselijk makend die rode maffia.

Dieter Alyn - Waregem

*****

Kandidaten voorzittersschap

Waar blijft Jan Penris, dat zou volgens mij de geknipte man zijn als voorzitter.

Gina

*****

Het doek valt

Crisis? Ook daardoor! Veertig jaar massamigratie heeft ertoe geleid dat de verzorgingsstaat nu niet meer betaalbaar is. Migranten die de staat veel meer kosten dan ze ooit kunnen opbrengen, zoals blijkt uit het CPB onderzoek van o.a. Hans Roodenburg http://www.cpb.nl/node/10221. waarnaar geen enkele Nederlandse regering ooit gevraagd heeft.Immigranten die veel meer dan gemiddeld leven van een uitkering. Veel vaker in de gevangenis zitten dan gemiddeld. Veel vaker zorgafhankelijk zijn. De kosten van de beveiliging steeds meer doen toenemen. Enzovoort enz. De precieze cijfers kunt u hier nalezen. http://www.bol.com/nl/p/het-immigratietaboe/1001004011575412/ Nooit heeft ook maar één Nederlandse regering de kosten van de massamigratie laten opnemen in de begroting. Uit vele onafhankelijke berekeningen blijkt dat de kosten in de tientallen, honderden miljarden moeten lopen. Maar officieel weten we van niets. En nu wordt van ons wel gevraagd om in te schuiven. Om op een houtje te bijten als we ontslagen zijn. Om te verzuipen onder het huis waarvoor een onbetrouwbare overheid garanties leek te bieden. Door langer door te moeten werken. Door meer te betalen voor onze zorg.Bloeden moeten we om de multiculturele idealen van een arrogante elite die overal mee weg is gekomen.Dit is de grote schande van onze tijd. En in de media zwijgt iedereen erover.

Stradi

*****

Nieuwe voorzitter

Bewust heb ik bij de poll gekozen voor een niet-Antwerpenaar, niet dat ik Gerolf niet graag als voorzitter zou hebben, integendeel.mijn keuze is gewoon om bepaalde externen de pas af te snijden die steeds het VB als een Antwerps verschijnsel willen afdoen!met een niet-Antwerpenaar als voorzitter kunnen ze met dat argument geen tweedracht meer zaaien!

Rob

*****

Grieten of Lieten,

Het maakt niets uit want het mens interesseert ons geen bal, gaat op bezoek bij haar familie, de bonobo's en geeft in volle crisistijd, waar offers gevraagd worden van de mensen die geen band hebben met die bonobo's, zomaar 4.500.000 euro subsidie?

We weten allemaal dat het enige wat rode ratten goed kunnen het consumeren van andermans eigendom is, via allerlei slinkse wegen trachten ze ook nog de spaarcentjes van de Vlamingen binnen te halen om te kunnen verdelen aan die massa allochtonen die hier niets verloren hebben maar wel veel ellende brengen.

Wordt het niet hoogtijd die Grieten of Lieten op te sluiten in de Zoo? misschien gaan er enkele idioten nog naartoe om dergelijke wereldvreemde zeldzaamheid te gaan bekijken!

We lezen dat de politie 4 allochtonen heeft opgepakt die een schaap op de brommer vervoerden richting rituele keelparty! Zijn die illegalen nog in het land? Misschien kan Grieten of Lieten ze een deftig wagentje geven zodat het wat gemakkelijker is schapen te pikken om te kelen?

 

Jean

*****

De overname

Niet alleen bij ons, maar in heel Europa is de overname begonnen. 't Is geen vijf vóór, maar al ruim vijf over twaalf.

Christina

*****

Jean, wordt Belgie een Islamitische staat ?

Zover zijn we nog niet, maar voor onze moslimbroeders gaat het de goede richting uit. Zou het toeval kunnen zijn ? Brussel is de zogezegde hoofdstad van Europa en een van de meest gevaarlijke !

Sommige wijken zijn reeds overgenomen door onze import pensioen-redders en oogappels van de PS . In herinner mij uit de les geschiedenis , vele jaren geleden ,toen ik nog jong en onschuldig was. Als de revolte lukt in de hoofdstad volgen de andere steden automatisch. Volgens mij is het geen toeval dat Brussel aan de rand van de beerput staat. Kwestie van organisatie zoals bleek uit een artikeltje van Angeltjes.

René

*****

Martin V

Per definitie zijn dus in feite alle Marokkanen, negers . Ze komen uit Afrika en hebben zoals O-Bwana , een getaande huid. Cultureel hebben ze wel een achterstand . In tegenstelling tot hun meer donkere broeders hebben zij de tam-tam nog niet uitgevonden . In het westen beschikken wij reeds lang over een GSM ! en een hogere beschavingsgraad , dank zij Groen de SP en de PS.

René

*****

Rode Vakbondsdictator

Zwarte Zondag, Politiek werd er toen een cordon geboren, en bij de 'instituten' werd een pact gesloten. Iedere militant is daar toen van op de hoogte gebracht, het is trouwens opgenomen, en nog steeds in de sociale wetgeving.

U had toen de keuze om deze maatregel aan te vechten als discriminatie, men hoefde enkel alleen maar destijds 'bonds' boekje in te leveren. Zoals steeds, wanneer het persoonlijk treft wordt men wakker, vergetende dat voor dit onrecht een strijd is geleverd , waar vele' gesyndiceerden individuen' een dermate hoge prijs heeft voor moeten betalen, maar waar het 'gros' aan de kant bleef staan, en bang waren van het  *stellen van een voorbeeld'* en waar was u toen? V

oor alle duidelijkheid, ik blijf dit een onrecht vinden.

Gina

*****

Amerikaanse staten willen weg ?

Wie weet is dit een mogelijke oplossing om ze van gedacht te doen veranderen : Vervang O-Bwana door Van Rompuy als US president

René

*****

Voorzitterskandidaten.

Geachte Redactie,
Natuurlijk is een stem uitbrengen voor één van de kandidaten, géén tegenstem voor de àndere kandidaten, WANT die verkiezing is een (bijna volmaakte) "democratische" verkiezing. )--> enkel voor de partijraadsleden (zonder buitenstaanders)

Het gaat hier om ènkel personen die ALLEN dezelfde bedoelingen hebben met het voortbestaan van de partij zelf. Het gaat hier ènkel over een lichtjes-verschillende aanpak om het VB, en zijn  principiële standpunten verder uit te bouwen.

"Bijna volmaakt democratisch", dus... maar niet helemaal.

Er is absoluut géén mogelijkheid om ook de gewone VB-leden deel te laten nemen. Alhoewel ieder afzonderlijk lid toch ook één van de kleinste tandjes in het héle grote raderwerk van de Partij is, mag dat lid TOCH NIET z'n voorkeur kenbaar maken. Ik besef wél dat dit een reuzenorganisatie zou vergen om ieder lid zijn oordeel te vragen, doch... zal het ook geen titanenwerk vergen om het VB haar "glorie uit vroegere dagen" terug te bezorgen ?

Dat met een "in te vullen formulier" de anonimiteit van de kiezer ZOU verbreken, kàn toch geen probleem zijn, vermits... er géén eigenlijke afbrekende oppositie kàn zijn onder de LEDEN... ALLEN ,(zowel kandidaten als leden) streven toch voor hetzelfde doel ? Enfin, wij, gewone leden, kunnen maar hopen dat de verkozene dé geschikte persoon zal zijn, en wij ons  ALLEN SAMEN  zullen scharen achter de spiksplinternieuwe voorzitter. (wie het ook moge wezen)

Victor van Vosselaer

*****

Voorzittersverkiezing VB

Ik ben een van degenen die voor een vrouw heb gekozen. Dit om tweeërlei redenen : de hegemonie van de Antwerpse vertegenwoordiging in de partijraad te verbreken en daardoor andere provincies te promoten. Een vrouw aan het hoofd van het VB zou een positief teken geven aan de machthebbers van het VB.

Dame Barbara Pas is volgens mij vrouw genoeg om haar partij het VB waarin ze reeds als jongerenvoorzitster betrokken was te leiden en tevens een goodwill bij de andere partijen op te wekken (indien mogelijk). Een van de redenen van de min of meer teleurgang van het VB in Vlaanderen is de eenzijdige gerichtheid geweest op het Antwerpse fenomeen waar inderdaad de bakermat van het VB lag.

Een vernieuwing van het bestuurskader door een bestuiving van toch wel goede kandidaten uit de provincies zou een goed gegeven zijn. Misschien ligt daar ook een klein deel van het afhaken van prominente Vlaams nationalisten. De oververtegenwoordiging van Vlaams Belangers uit de grootsteden is volgens mijn inziens een rem geweest op de opwaartse trend van het VB.

Mvg Maurice C.

*****

Die verdomde koppigaards toch

Enige jaren geleden heb ik B.De Wever leren kennen als een zeer integer man. Hij kon dikwijls zeer sarcastisch uit de hoek komen. Maar dat werd door veel mensen niet begrepen.

Zo nu ook, Dat "nederige", laat me niet lachen, is weer zo iets.  Weer door niemand begrepen of verkeerd geïnterpreteerd . Maar als een van huis uit Vlaams Belanger, stemde ik niet voor hem. Maar nu mijn vraag, en ik denk dat velen de waarheid ook eens willen weten.-" Wat is die vete toch tussen NVA en VB.?

Waarom kunnen zij niet samen werken? Ze moeten toch achteraf niet in hetzelfde bedje slapen. Wie zit er in feite tussen ? wie werkt dat tegen ? Het zou zo mooi kunnen zijn, met een beetje geven en toegeven !

Mathias

NvdR Angeltjes : Aangezien u zowat de enige schijnt te zijn die De Wever goed begrijpt, vraag het eens aan hem.

*****

Coalitie "A"

Het moet voor de maker van*'t Stad is van iedereen* dezer dagen bijzonder pijnlijk zijn. Dewever doet exact wat Janssen in het verleden heeft heeft gedaan, met z'n "goei ploeg".

Gina

*****

De Antwerpse "hoerderij"

Ik ben helemaal geen fan van Marc van Peel maar ik vind toch dat niet alleen hij van ontrouw tegenover de "stadslijst "kan beschuldigd worden.

In feite is de "zot van Ä (en gelukkig niet van mij) begonnen met aanhouderij. Voor zover mij bekend is, was die lijst toch maar een tijdelijk verbond tussen de SP van Janssens en de CD&V. Van de roodgroenen was er aanvankelijk geen sprake in dat clubje.

De stadslijst had echt wel genoeg verkozenen om samen met Wever een stadsbestuur te vormen maar Janssens sleurde er opeens ,in een ultimatum ,de Groenen bij om De Wever te pesten. Van Peel heeft van dan af het volste recht om"foert "te zeggen tegen De Neus en zijn kliek.

Ik ben echt benieuwd naar het nieuwe schepencollege maar nog meer naar de houding van de "zot van Ä" als hij tussen het politieke plebs in de gemeentraad zit. Ik denk eerder dat hij zich daar niet dikwijls zal vertonen en misschien toch maar eens méér naar het parlement zal gaan

.NB Ik ben een "boze "en iedereen mag dit weten.

Hubert Buysse




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!