Angeltjes
22-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over EU steun voor Ford

 

 

De Europese Investeringsbank heeft Europees geld gebruikt om Ford aan te moedigen een nieuwe fabriek te bouwen in Turkije - waardoor Ford Genk sluit en 10.000 Vlamingen hun werk verliezen. Alleen Philip Claeys (VB) noemt dat een schande en wil dat dit krankzinnige EU-beleid ophoudt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Bracke in de maak ?

 

Het zou een goede oplossing zijn voor de Nv-A om zich enigszins elegant te ontdoen van hun Vlaamse Logeman Bracke door hem tot gouverneur te laten bombarderen in Oost-Vlaanderen. Op die manier is de partij verlost van een ambitieuze arrivist, die in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen niet aan de verwachtingen voldaan heeft.

Begin januari 2013 wordt André Denys 65 en vertrekt hij op pensioen.  Bracke wordt in februari 60 en zou nog een rustige 5 jaar mogen uitbollen in een goedbetaalde positie die geen zware inspanningen vergt. Een Vlaams gouverneur verdient netto per maand € 4750, krijgt een woonvergoeding van € 1900, een vaste kostenvergoeding van € 320 per maand en een auto + chauffeur. Dat voor een job die in feite overbodig is. http://www.vacature.com/blog/vlaamse-provinciegouverneur-verdient-500-euro-minder-dan-waalse-collega

Gisteren woensdag heeft Joris van Hauthem in het Vlaams Parlement minister Geert Bourgeois geïnterpellleerd over zijn benoemingsintenties voor de opvolging van de Open-VLD-er Denys die met pensioen vertrekt.  Reeds maanden zijn de Nv-A-ers in de weer om  ook een gouverneur te mogen aanduiden.  Alhoewel zij officieel voor de afschaffing van de provincies zijn en de bevoegdheden van de gouverneur willen beperken.

Minister Bourgeois beperkte zich in zijn antwoord tot de korte mededeling dat een gouverneur een ambtenaar ‘sui generis’ is, die benoemd wordt op basis van het vertrouwensbeginsel.
 
Van Hauthem noemde het antwoord van minister Bourgeois “één van de meest hypocriete antwoorden die hij ooit had ontvangen” en hekelde de hypocrisie van de N-VA terzake. Hij vroeg de minister waarom er geen objectieve selectieprocedure wordt gehanteerd en waarom dit het voorwerp moet blijven uitmaken van partijpolitiek marchanderen. Hij wees er in dit kader op dat de Open VLD nu reeds compensatie vraagt voor het verlies van het Oost-Vlaamse gouverneurschap.

De Nv-A is zoals geweten ook op papier voorstander van een zelfstandig Vlaanderen. En natuurlijk fevent aanhanger van allerlei veranderingen. Op papier.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Griekenland € 9000 miljard olie- en gasvoorraden ?

 

De geruchten doen al enige tijd de ronde  dat Griekenland over een grote voorraad olie-en gasvoorraden beschikt die met een klap een einde maken aan de huidige financiële en sociale ellende die het land treft. Is de Griekse regering en bevolking hiervan op de hoogte ?  Welke rol speelt de Europese Unie in deze affaire ? Of onderstaande beweringen alle kloppen, kunnen wij niet nagaan, ze verklaren alleszins een aantal moeilijk te bevatten feiten, zoals de halsstarrigheid van de Europese elite om Griekenland binnen de de EU te houden.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer gevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar beschikt over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en goud, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen. Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven. Volgens sommigen is er sprake van een heus complot - hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

Rijkste land van Europa ?
Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse goudwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de goudwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste goudproducent van Europa wordt. Gemeten naar de goudkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Voor $ 9 biljoen aan olie en gas
 Dat is echter nog niets vergeleken bij wat het land kan verdienen als de enorme olie- en gasvoorraden voor de westelijke kust van de Middellandse Zee worden geëxploiteerd. Al in juli berichtte het internationale persbureau Reuters dat inmiddels acht buitenlandse concerns dingen naar de rechten om deze voorraden te ontginnen.

Het zou hier gaan om minstens 283 miljoen vaten aardolie, maar uit een geologische studie zou blijken dat er in de Ionische Zee maar liefst 22 miljard vaten te halen zijn en uit de noordelijker gelegen Egeïsche Zee 4 miljard vaten. De miljarden kubieke meters aardgas zouden zelfs zo'n $ 1 biljoen waard zijn. De vermoedelijke voorraden in de zuidelijke wateren bij Griekenland zijn hier nog niet eens in meegerekend.

De Amerikaanse aardolie expert David Hynes van de Tulane Universiteit in New Orleans denkt dan ook dat de Grieken de komende 25 jaar op zijn minst $ 302 miljard zullen verdienen met de nieuw ontdekte olie- en gasvoorraden. De Griekse expert Aristoteles Vassilakis denkt zelfs dat het land in totaal voor ongeveer $ 9 biljoen aan aardolie en aardgas kan ontginnen. Griekenland kan daarmee ruimschoots al zijn schulden afbetalen, zelfs al zou maar een klein deel van de voorraden worden geëxploiteerd.

Bron : http://lenen-hypotheken.blogspot.be/2012/10/waarom-exploiteert-griekenland-zijn.html


21-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2 in Vlaams Parlement : leuk, leuk, leuk

 

 
Op donderdag 22 november komt Radio 2 in het Vlaams Parlement opnames maken voor het leuke  programma “1000 klassiekers”. In het kader van dat radioprogramma moeten twee concurrerende teams het tegen elkaar opnemen. Eén van de teams wordt geleid door kapitein Jan Peumans, die voor zijn team een beroep doet op de leuke leden van de parlementaire commissie Mobiliteit en Openbare Werken.

Zou het kunnen dat het andere team geleid wordt door de leuke Limburgse politica Ingriet Lieten ?  Van wie wij zelfs verwachten dat zij enkele stappen op de dansvloer zal wagen om de ambiance er in te brengen ?  Wij beloven het niet, het is veeleer een stille hoop die wij uitspreken.
 
De kapitein moet bij de politici peilen naar hun top 3, met toelichting over die keuze. Over de voorgestelde nummers volgt vervolgens een plechtige stemming. Dit alles wordt opgenomen voor de radio-uitzending. Er worden ook leuke beelden gemaakt voor de Radio2-website en -facebookpagina.
 
De Vlaams Parlementsleden van het Vlaams Belang zullen helaas niet deelnemen aan de “1000 klassiekers”-radio-opnames. Fractievoorzitter Joris Van Hauthem: “Een dergelijke show is misschien wel leuk entertainment. Het is echter de vraag of het Vlaams Parlement zijn energie in dergelijke vermakelijkheden moet steken. Het Vlaams Belang is van oordeel dat de parlementsleden zich – zeker tijdens hun werkuren – beter bezig houden met hun echte taken en die zijn: goed wetgevend werk afleveren en het beleid controleren.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 november 2012

@ René

Nee René, hij zetelt nog niet in de Raad van State (daar is de concurrentie té groot) maar als tiener en volwassene heeft hij al wel van zich doen spreken! Omwille van praaivesieredenen kan ik daar niet op in gaan. Hij was (en is nog) heel intelligent en dat zijn de gevaarlijkste nummers... Als verkoper zou hij moeiteloos in staat zijn om de eskimo's van Alaska koelkasten aan te smeren! :). Om mijn verslag compleet te maken: Op de laatste dag van het schooljaar kreeg ik van hem een mooie brief waarin hij zich verontschuldigde voor zijn gedrag als nagel van mijn doodskist. Hij verstond de kunst om zo te schrijven dat hij altijd een slag achter de arm hield:"...maar u weet wel, meneer, dat ik een geurige en kleurige plaaggeest was (Soms!). Ge weet wel dat ik vele jongens en leerkrachten aangevallen heb (Allé, aangevallen is veel gezegd). Maar ja, je hebt veel van mij moeten verdragen! Daarom vraag ik vergiffenis aan de Heer. Hahaha... Je explagende Geest xxx"

Ludo

*****

Ici en France.

Geachte redactie. Sinds links terug in Frankrijk aan de macht is en F.Hollande de teugels van Sarkootje overgenomen heeft, is het land, zoals depresident beloofde,  op de goede weg.

La douce France is zijn AAA rating kwijt, de economie draait vierkant en het leger werklozen is nog nooit zo hoog geweest, om van al de rest nog maar te zwijgen. De euforie is verdwenen en nergens zijn er nog rode balonnen te bespeuren. Ook daar gaan de belastingen omhoog en de vermogenden op de loop.

La gauche ging het lappen, echter het zijn  maar voddenlappen.

Senior

*****

*Alles wat naar nationalisme zweemt, doet me walgen*

*Alles wat naar socialisme zweemt, doet mij walgen*.

Frans N.

*****

Wedstrijd liegen in de Champions League

Crootje jr. de nepotist, en van la Not, kapitalistische professor alias de electrische windblazer, samen een onnavolgbaar komisch duo op canvas! (Eén op 20/11/2012) De enige wedstrijd is: wie liegt het best en het meest?  Hun blik is als die van een krankzinnige gericht op 2018. Die van mij en elk ander "redelijk" zoogdier op 2014. Binnen anderhalve maand amper 24 maand verwijderd vanaf nu! Ik weet het niet, maar een visie die de toekomst binnen amper 2 jaar beschrijft lijkt me véél logischer dan het palperen van de testikels van een geit om te weten hoe de realiteit er binnen zes jaar zou kunnen uitzien! Twee jaar, dàn valt de guillotine. En ik ben republikein! Dat belooft! Laat maar komen de beulingen en pensen!

Lucky9

*****

Hamas, echt beschaafd kan je ze niet noemen

De militaire tak van Hamas heeft op een druk kruispunt zes "vermoedelijke" collaborateurs uit een busje gesleurd op hun buik gedwongen en doodgeschoten. De lichamen werden door het volk bespuugd en geschopt. Een lichaam werd aan een motorfiets gebonden en door de straten gesleept. Dat is onvervalste Hamas mentaliteit waarvoor ook Vlaamsche wereldverbeteraars , die overlopen van begrip en naastenliefde hun steun en sympathie betuigen . Met pamfletten en slogans uiten zij hun haat tegenover dat duivelse Israel . Ze kunnen het niet vatten dat dit moegetergd land geen begrip kan tonen voor de talrijke rakettekes die met de groeten van Hamas worden verzonden . Die Islamhamassers moeten zich toch de vraag stellen of het misschien iets te maken heeft met de wil van Allah. 

Het is mijn overtuiging dat het grootste deel van die Gaza bevolking niets liever wil dan een duurzame vrede maar zelf slachtoffer is van die troep dorps-idioten die zich Hamas noemt.

René

*****

Sinterklaas is weer op pad.

Geachte redactie,
De roerende voorheffing op spaargelden van kasbons, beveks en winstjes van beleggingen die Jan met de pet vergaard heeft, is nogmaals verhoogd en komt nu op 25% te liggen.

Van het gewone spaarboekje blijft men voorlopig nog af, dat is een hap voor de eerstvolgende begrotingscontrole waaruit zal blijken dat de verwachtingen, ramingen en het natte vinger gedoe van de excellenties een gat vertonen. Dat de meeste afroming bij de spaarzame Vlaming zal gebeuren aangezien wij de koplopers in dit onland zijn wat sparen betreft hoeft geen betoog.

Dat Sint Elio en zijn waalse kliek opgetogen zijn over de buit van hun strooptocht mag blijken uit het heugelijke nieuws dat een pak Waalse werklozen 1000 euri kado krijgen om hun practisch rijbewijs te verwerven. Want zegt St-Nicolas : zonder rijbewijs is het moelijker voor de waalse hangmatters om aan werk te geraken... vandaar het 1000 cc steuntje.

Bij de eerstvolgende storting van de Vlaamse "solidariteits" schijf zal er geld opzij gelegd worden om de geslaagden in hun rijexamen een autootje kado te doen. Les flamins payent quandmême la facture.

mvg - Senior

*****

De regering van Hansje en Grietje

Knibbel, knabbel,  knuisje , wie knabbelt aan mijn huisje ?

René

*****

nr 895

Freddy van Gaever heeft het in zijn artikel volledig bij het rechte eind, onze politieke knoeiers hebben het nooit door gehad dat een land leiden hetzelfde is als een bedrijf of vennootschap op het spoor te houden. Wat ze wel hebben is een uitstekende PR via de media om hun onverantwoord gedrag goed te praten tegenover de (verplichte) aandeelhouders, lees belastingbetalers.

BDDG - France

*****

Hamas

Wat een bende barbaren, die martelaars.Het is toch wel duidelijk dat dit beestachtig volkje ver van alle beschaving staat!

Gina

 

*****

Snelrecht in Gaza : rondrit achter de moto

Mooie foto van het strafrecht in Gaza. Wat een verschil met onze justitie , vermoedelijk zijn procedure-fouten niet erg populair of onbekend bij onze moslim Gaza-broeders .

Stel je voor dat ons volk correcte politiekers voor legale diefstal op die manier zou straffen. Het kot zou te klein zijn : de mensenrechten-organisaties zouden ontploffen van verontwaardiging. Voor bepaalde groepen van aardbewoners wordt blijkbaar een beetje begrip gevraagd wegens hun culturele achtergrond (of is het achterstand ?).

Waarom laat Hamas zich niet inschrijven in het Euro-songfestival , zoals Israël , dan kunnen ze hun oorlog uitvechten met muziek , dat zou veel plezanter zijn . Goodevening Begium,  here are the votes of the Hamas Jury , Israel 9 points . Dat zou het begin kunnen zijn van een duurzame vrede.

René

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst busexplosie sedert 2006 in Tel-Aviv

 

 

 

Het kon niet uitblijven. Vanmorgen werd in het centrum van Tel Aviv een autobus de lucht ingeblazen bij een terroristische aanslag. Het is de eerste sedert 2006. En zouden enkele tientallen gewonden zijn. Dit terwijl iedereen (?) hoopt op een bestand. Zal Israël deze daad aangrijpen om Gaza verder onder vuur te nemen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michaël Borremans

 

 

Gisteren ontving de Gentse kunstschilder Michaël Borremans (geboren in Geraardsbergen) de tweejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Beeldende Kunst.  Een terechte waardering voor een van onze hedendaagse Vlaamse beeldende kunstenaars.  Naar eigen zeggen is hij een bewonderaar van Diego Velazquez maar er zitten ook vervreemdingseffecten in zijn werk, die duiden op surrealistische invloeden  Zijn werk  is echter vooral Borremans en al de rest is interpretatie. Ik hoop dat u een beetje kan genieten van bovenstaande video die een bondig overzicht biedt van een aantal werken van Borremans, die terecht gelauwerd wordt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijheid van meningsuiting in GB : aan banden

 

 

 

Protesten tegen islamitische tot scientology extremisten geven aanleiding tot vervolging in Groot-Brittannië. De freedom of speech behoort tot het verleden, de politiek-correcte muilbanden zijn nu opgenomen in de wetgeving en het eens zo vrije, democratische en gewaardeerde Groot-Brittannië is een land van hypocriete kwezels geworden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auke Zijlstra van de PVV in EU-parlement

 

 

Zo horen we het eens van een ander

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hams, de vriend van het linkse wereldgeweten

 

Gisteren 20 november werden 6 vermeende spionnen voor Israël zonder vorm van proces ijselijk vermoord in de straten van Gaza door een dolgeworden menigte en vervolgens werd het lijk van een van hen door de stad gesleept aan een moto, onder begeleiding van gejuich en gejoel.  Er is iets dat niet normaal is in de hoofden van deze lieden.

Hamas, de vriend van het linkse wereldgeweten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : nog even wachten

 

Grieken lijken wel Walen : schimpen op wie hen moet onderhouden 

De ministers van financiën van de zeventien eurolanden zijn het in Brussel niet eens geworden over de betaling van een nieuwe termijn van de noodsteun aan Griekenland. Het overleg werd dinsdagnacht afgebroken zonder dat er overeenstemming was bereikt. De ministers zetten hun overleg maandag voort. Dit heeft voorzitter Jean-Claude Juncker laten weten.

Een kleine twaalf uur voerden de ministers verhitte discussies. Volgens Juncker is tijdens het overleg wel enige vooruitgang geboekt, over een ‘pakket geloofwaardige maatregelen’ om de Griekse staatsschuld te verminderen, maar kon men het niet eens worden met het Internationale Monetaire Fonds.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Prins Friso
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Er zou een mogelijk teken van minimale hersenactiviteit bij de Nederlandse prins Friso zijn waargenomen, blokletteren de kranten. Soms gebeurt dat toch ook bij onze prins Filip, en wij schrijven daar toch niet zo euforisch over ?

Elveebee

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is verantwoordelijk voor de belegering van Gaza ?

 

Bovenop het vermoedelijke public relations voordeel door “de zwarte Piet naar Israël door te schuiven”, rijft Hamas – volgens een rapport van het Washington Institute for Near East Policy uit 2011 – jaarlijks meer dan een half miljard dollars binnen van tolheffingen op goederen die via de tunnel vanuit Egypte Gaza bereiken. 

Om die reden, omwille van het veilig stellen van een onophoudelijke bron van inkomsten,  heeft Hamas alle reden om de perceptie van een blokkade levendig te houden, tegelijkertijd Israël te demoniseren en de Gaza bevolking te laten lijden en hen blijvend afhankelijk te maken van Hamas.  

Bij de Palestijnen circuleert er een foto van de “eerste minister” van de Hamas regering in de Gazastrook, Ismail Haniyeh, die Israëlische druiven koopt in Gaza met aan zijn zijde een jongen die een zakje Israëlische chips verorbert. De foto is een goed voorbeeld van de schijnheiligheid van de Hamas leider, want zijn groepering en zijn sympathisanten in het westen en in moslimlanden zijn felle voorstanders van een wereldwijde boycot van Israëlische producten.  De foto van Haniyeh terwijl hij Israëlische druiven koopt maakt hen – en hun verhaal – belachelijk die het nieuws verspreiden dat de Gaza bevolking uitgehongerd wordt door de Israëlische belegering.  Een Israëlische belegering is in feite juist dat wat de Hamas leiders willen bereiken: ten eerste om Israël economisch te treffen en ten tweede omdat dit tegelijkertijd de politieke en financiële steun van heel de wereld inhoudt, terwijl de Gaza bevolking blijft lijden onder de Hamas heerschappij.

Vooraleer Haniyehs foto een internetsensatie werd – verspreid door Palestijnen via sociale netwerken zoals Facebook – verklaarde de voormalige Palestijnse chef van de veiligheid Muhammad Dahlan in augustus dat Gaza “niet belegerd werd” en dat het de inwoners ”aan niets ontbrak”. Dahlan werd in 2011 uit Fatah verbannen als gevolg van een meningsverschil met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, wat ertoe geleid heeft dat de man nu gemakkelijker vrij voor zijn mening kan uitkomen.

Dahlan staat met zijn mening niet alleen.  In juli 2010 schreef de Egyptische journalist Ashraf Abu-Houl in Al-Ahram (Egypte’s belangrijkste krant) dat Gaza “in feite” niet belegerd werd.  Verder merkte hij op dat de winkels “overvloedig bevoorraad werden met goederen tegen lage prijzen.”  Hij beschreef ook gedetailleerd de voorspoedige entertainment- en amusementparken-industrie in Gaza. 

En toch, in de media over heel de wereld blijft het beeld bestaan van een Gaza dat gebukt gaat onder een “onmenselijke” Israëlische belegering.  Enkele weken na Dahlans verklaringen gaf de VN een rapport uit waarin gesteld werd dat “de situatie in de Palestijnse enclave een kritiek punt bereikt had.  Indien er niets ondernomen zou worden, dan zou Gaza tegen 2020 "onbewoonbaar worden”  -  en verder werd Israël voor de leefomstandigheden in Gaza verantwoordelijk gehouden.  Het is de ironie ten top dat, ondanks de zogenaamde Israëlische belegering van Gaza, Israël ononderbroken Gaza van water en stroom voorziet.  Israël heeft in 2011 er wel mee gedreigd deze te zullen afsluiten indien de Palestijnse Autoriteit de hereniging met Hamas zou uitvoeren, een dreiging die Israël nooit uitgevoerd heeft.

Bovendien spreken de cijfers voor zich: in maart 2012, de maand waarop er 300 Hamas raketten vanuit Gaza afgevuurd werden op Israëlische steden, werden er 3653 vrachtwagens goederen vanuit Israël in Gaza geleverd en 1375 Gaza patiënten en hun begeleiders kwamen Israël binnen, of konden erdoor reizen, voor een medische behandeling, gevolgd door nogmaals 1364 gevallen in april 2012.

In augustus van dit jaar mocht de schoonbroer van Hamas eerste minister zich in een Israëlisch ziekenhuis laten behandelen. Het gaat hier om dezelfde Haniyeh, die tijdens een bezoek aan Tunis in 2011 op uitnodiging van het islamitisch gedomineerde parlement de menigte toesprak met de woorden: “We zullen Palestina niet opgeven.”  Waarop de menigte scandeerde: “Het is onze plicht de Joden te vermoorden”.

Dus, als Israël nooit gestopt is met humanitaire hulp aan Gaza en de zogenaamde blokkade van humanitaire hulp niet oplegt, waarom wil Hamas dan de mythe van de blokkade per se in leven houden en zelfs Israël blijven uitdagen door raketaanvallen zoals deze de laatste tijd het geval zijn?

Om Hamas' motieven beter te begrijpen, en dan hebben we het hier niet over het vermoedelijk public relations voordeel door de schuld in de schoenen van Israël te schuiven, is het nuttig om te weten dat het Washington Institute for Near East Policy in 2011 een rapport opstelde waarbij duidelijk gemaakt werd dat de handel d.m.v. de tunnel tussen Egypte en Gaza naar schatting “een recordbedrag bereikte tussen de $ 600 en 850 miljoen per jaar”.  Daarbij werd opgemerkt dat Hamas een stevig deel van tunnelopbrengsten opeist door “hoge douaneheffingen en een vergoeding voor dagelijks gebruiksrecht van de tunnel te eisen”.  Volgens dit rapport gingen de handelsactiviteiten via de tunnel aanzienlijk terug sinds juni 2010, toen Israël het toegelaten aantal vrachtwagens met goederen via de officiële toegangswegen verviervoudigde.  Daarom heeft Hamas er alle voordeel bij de blokkade te laten voortbestaan opdat er meer en meer geld naar de Gaza regering kan blijven vloeien.  Tegelijkertijd kan Hamas Israël voortdurend blijven demoniseren en de Gaza bevolking laten lijden om hen op deze manier nog afhankelijker te maken.  

Dit gezegd zijnde, slaagt Hamas erin niet alleen de sympathie van de hele wereld te verwerven – alles omwille van de blokkade – maar ook de financiële middelen: bv. Qatar heeft onlangs nog $ 400 miljoen financiële hulp aan Gaza toegezegd.  Het is vanzelfsprekend een open vraag hoe Hamas deze fondsen zal besteden.

Het is Hamas, niet Israël, die Gaza belegerd houdt.  Zij die ogenschijnlijk bekommerd zijn om het welvaren van de Palestijnse bevolking in Gaza zouden de inwoners meer helpen indien ze ermee zouden ophouden Israël aan te vallen en hun kritiek te richten op de ware reden van Gaza’s armoede, lijden en onderdrukking: Hamas.
Bron: Muhdar Zahran, Gatestone Institute

Vertaling: Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuninklijke Munt

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 895)

 

Wat de leden van onze laatste regeringen hebben uitgespookt, tart iedere verbeelding. Gedurende de laatste jaren gaat het van kwaad naar erger en kan men enkel jammerlijke vaststellingen doen.
 
1. De getallen waarmede deze mensen goochelen stijgen exponentieel. Ministers verbinden zich tot het uitgeven van steeds grotere sommen waarover ze niet beschikken.

2. Ze deinzen er zelfs niet meer voor terug om zaken te beloven voor steeds langere termijnen. Op deze wijze nemen ze reeds beslissingen voor hun opvolgers en de opvolgers van de opvolgers zoals in het geval van de groenestroomsubsidies die voor niet minder dan 20 jaar werden beloofd.
 
3. De meeste van deze nefaste beslissingen, zoals de miljardenhulp voor DEXIA, werden zonder lang nadenken genomen en dit voor bedragen die men niet meer als normaal kan beschouwen.
 
Door dit totaal gebrek aan ernst hebben de regeringen gedurende de voorbije jaren onze staatsschuld tot 368 miljard euro extra laten exploderen.
 
We zijn stomverbaasd dat Justitie nog niet heeft ingegrepen. Wanneer een zakenman tegenslag heeft en na het verlies van zijn kapitaal nog tekorten heeft en dus de boeken moet neerleggen gaat Justitie toeslaan. Hij kan zwaar gestraft worden; verbod krijgen om nog beheerder te zijn in een vennootschap; zelfs in sommige gevallen een beroepsverbod krijgen. Daarvoor hoeft hij zelfs nog niet een fractie aan fouten te maken zoals onze laatste regeringen om de haverklap doen. Indien ons land een vennootschap was zou men onmiddellijk de boeken moeten neerleggen; tot de vaststelling komen dat het een bedrieglijk faillissement was en de beheerders (regeringsleden) aanhouden en in den bak steken.
 
Wat zouden die regeringsleden en hun respectievelijke leiders bijvoorbeeld kunnen antwoorden op volgende beschouwingen van de aangestelde onderzoeksrechter :
 
1. Uit mijn onderzoek blijkt dat een zekere Van delanotte u heeft kunnen overtuigen om zonder nadenken en zonder dat u over die gelden beschikte niet minder dan 14 miljard Euro subsidieverplichtingen heeft aangegaan die nu door de belastingbetalers zullen moeten worden opgehoest. Men ging zelfs zover om verplichtingen aan te gaan die de looptijd van uw mandaat talrijke malen overschrijdt.  Enkelen onder u gingen zelfs zover om schaamteloos vergoedingen voor uitgeoefende mandaten te ontvangen en dit voor mandaten bij diezelfde overgesubsidieerde ondernemingen die trouwens meestal werden opgericht om van die zinloze subsidies te kunnen profiteren. Heel dit dossier lijkt me steeds meer op een fraudedossier en een oneigenlijk gebruik van gemeenschapsgelden die trouwens nog niet beschikbaar waren. Ik ga U allen vervolgen voor "bendevorming" en hoop dat U passend zal bestraft worden.
 
2. Uit mijn onderzoek blijkt dat een zekere Leterme u heeft kunnen overtuigen om zonder nadenken en zonder dat u over die gelden beschikte voor tientallen miljarden verplichtingen bent aangegaan ten voordele van banken die aan medewerkers die als speculanten onbegrijpelijke risico's namen nog fortuinen aan premies en bonussen uitbetaalden. Bovendien kon niemand van u tijdens mijn ondervragingen op enkele miljarden Euro na vertellen hoe groot de uiteindelijke afrekening zal zijn. Heel dit dossier lijkt me steeds meer en meer op een fraudedossier en een oneigenlijk gebruik van gemeenschapsgelden die trouwens nog niet beschikbaar waren. Ik ga u allen vervolgen voor "bendevorming" en diefstal en hoop dat U passend zal bestraft worden.
 
Buiten deze twee voorbeelden liggen er reeds enkele andere en nieuwe dossiers op mijn tafel die er eveneens zeer bedenkelijk uitzien. Ik zal u daarvoor in de loop van de volgende weken ondervragen en u nu reeds verwittigen dat de rechtbanken zeer zwaar zullen tillen aan het zich steeds maar "herhalende" karakter van al uwe gedurende de laatste jaren, nefast genomen beslissingen waarvan nu reeds vaststaat dat ze al de door onze ouders en grootouders opgebouwde reserves hebben verbrast. Erger nog ... U hebt reeds fortuinen verbrast van niet beschikbare gelden en dus gigantische putten gegraven waarvan niemand nog weet wie ze zal kunnen of moeten vullen in de toekomst.
 
Mijne Heren en Mevrouwen,  ik ben als onderzoeksrechter beschaamd over uw betoonde gedrag; ik ben beschaamd over al de sommen die u via talrijke mandaten schaamteloos hebt opgestreken als vergoeding voor niet bewezen diensten; ik ben verbolgen over het feit dat u geen berouw blijkt te betonen en nog de indruk wil laten dat u hard hebt gewerkt voor de gemeenschap.  In afwachting van uw proces ga ik u nu reeds 30 dagen de kans geven om over alles rustig na te denken in eenzaamheid en afzondering.
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stel dat wij een échte regering hadden

 

Het voornaamste programmapunt voor de regering Di Rupo is niet het land uit de economische en budgettaire ellende houden maar zelf overleven. Een begroting is de cijfermatige uitdrukking van het beleid. Daar gaat het echter niet over in het land B : wij leven met gigantische tekorten, een staatsschuld van 368 miljard en een vastgeroest federaal bestuursapparaat waar niemand durft aan te tornen uit angst voor de syndicale woede die over ons allen zou bnederdalen.

De begroting is in het land B  een instrument waardoor de traditionele partijen hun machtspositie bevestigen. De zoektocht naar € 3,7 miljard die een maand geduurd heeft, is meer een symbolenstrijd dan een oprechte financiële zoektocht waarin wijsheid en sociale bekommernis hand in hand het evenwicht zoeken. Zo zou het moeten.

 De nieuwe maatregelen die getroffen worden om de belgische lappenmand bij mekaar te houden, vallen ten laste van zij die die onze vriend Freddy van Gaever zo duidelijk omschrijft als "de productieven", de werkers, de spaarders, zij die ertegen aan gaan, die geen risico's schuwen. En die men niet toevallig vooral in Vlaanderen aantreft.

Wie had het anders verwacht na dieweken van ruzieën ?  De Vlaamse coalitiepartners binnen deze regering sluiten zich aan bij het lappenwerk en ze laten natuurlijk niet na om het akkoord te bestempelen als een overwinning dankzij hun onverzettelijkheid.  

Het gaat dan nog steeds om een begroting die een tekort mag vertonen van 2,15% van het BBP. Maar stel nu even, dat wij als burgers konden of durfden gebruikmaken van ons democratisch recht en zouden eisen dat de regering Di Rupo doet waarvoor zij aangeduid werd : geen 2.15% tekort, maar 0%, een budget in evenwicht. Niet meer uitgeven dan er ontvangen wordt.  Dit is helemaal niet utopisch, dit is de normale gang van zaken.

Het land B wordt dan zelfs de eerste in de EU-klas.  Waarbij het de evidentie zelf is, dat de hoge belastingdruk en de onverantwoord zware loonkost die dit land onleefbaar maken, beide moeten dalen.  Je moet geen grote econoom zijn om te weten dat daardoor de koopkracht vermeerdert en de concrurrentiële positie van onze producten verbetert. Wie deze maatregelen voorstelt als drastisch of onhaalbaar, omschrijft zichzelf als onkundig en ongeschikt om het land te leiden. Inderdaad, politiek vergt moed en overtuigingskracht om heilige huisjes omver te halen.  En wie dat niet aan kan of durft, moet in het koekjesfabriek gaan werken of wintersokken breien.

In dat geval moet men enkel op zoek naar een vermindering van de uitgaven. Besparingen moeten gezocht en gevonden worden bij de staatsuitgaven en de personeelskosten. Deze natie heeft zich zoveel overbodige bevoegdheden toegeëigend en taken opgelegd, die niet langer houdbaar zijn. Er zijn veel te veel diensten en instellingen in het leven geroepen die groepen van personen dienstplichtig maken aan de overheid.  Tegelijk gaat heel de politieke wereld er gemakshalve van uit, dat er niets kan afgeschaft worden, want altijd stuit men wel iemand tegen de borst. 

Een diepgaande rationalisering en afschaffing van verroeste en verouderde onderdelen binnen de staatsadminsitratie vergt echter politieke moed.  Tegelijk worden ook een aantal automatische kredieten die in elk departement bestaan, geschrapt. En wij doen niet belachelijk door over de zakjes suiker en het aantal bics te zeuren.   Dit alles is een werk, niet zozeer van lange adem dan wel van professionele aanpak, politieke moed en hou er vooral de openbare syndicaten buiten.

We zijn nog niet zo ver als Griekenland, maar het zou wijs zijn en vooruitziend om te zorgen dat we die ellende nooit zouden meemaken.  Wij verwachten van onze regering dat ze ons behoedt van deze miserie.  Tijdig ingrijpen is altijd beter dan te staan janken als het kalf verdronken is. En voor wie Griekenland te ver af vindt, kan een kijkje gaan nemen over de taalgrens, in het quasi stalinistische Wallonië.

Wat we nu meemaken is het traditionele gestoethaspel van linkse broddelaars die vooral bezig zijn zelf overeind te blijven en die het staatsapparaat misbruiken om de macht te behouden.  Dat de Vlaamse collaboratiepartijen hieraan medewerken, verbaast ons niet : ook al lopen zij op de laatste benen, hun trouw aan vorst en vaderland blijft de drijfveer om de eigen partijbelangen veilig te stellen.

In het broddelwerk van Di Rupo & C° zien wij een zoveelste argument voor de Vlaamse Republiek.

Ray


20-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé oplossing

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beknopte redactie : beknopte reacties

ATV stinkt @Walter -  AVRO stinkt² @Benny D. - De Belgische Raad van state stinkt tot de derde macht -  @Raymond Het Rvs-Attest is waardeloos @Wil T. Wat wil je nog meer? Waardeloos! Kan het duidelijker geformuleerd worden in één woordje?

Jade om http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1278944 je bent mijn man! Niemand in dit apenland lijk te beseffen wat voor titels een diploma's ik op het internet bij elkaar heb kunnen kopen en graaien de voorbije jaren. Doctor honoris causa, Phd in dit en dat, master in zus, doctor in van zo, en voornamelijk bachelor in van alles en nog wat. Het lijkt wel instant pudding. De Belgische waanzin ten top! Waardeloos, waardenloos!

Lucky9

*****

Ludo

Dat ambetant ventje van indertijd  bij u in de klas, zetelt dat nu in de Raad van State ?

René

*****

Allochtoonse armoede in Ä

Ray meldde in een Angeltje dat een Nederlandse TV zender een reportage had gemaakt over allochtone armoede En in dat programma werd ook gewag gemaakt van de bar slechte huisvesting van sommige gezinnen.

Wel Ray, ik heb enkele jaren in de SOPA(sociale patrouille)van de Antwerpse politie mijn job gedaan en daar werd ik herhaaldelijk geconfronteerd met die toestanden maar ook met het feit dat het bijna steeds allochtone eigenaars waren die hun panden aan woekerprijzen verhuurden.Eerst hadden ze natuurlijk de autochtone eigenaars bij middel van velerlei pesterijen tot een verkoop gedwongen en daarna propten zij het pandan woekerprijzen vol met soort -en geloofsgenoten en het onderhoud kon hen gestolen worden.

Turkije en Marokko worden momenteel volgebouwd met die huurgelden die naar het echte thuisland van die woekeraars overgemaakt wordn. Die eigendommen komen hier in dit Apenland dan niet op de belastingbrief zodat die arme sukkelaar van allochtoon verder rustig en lustig kan genieten van zijn steungelden hier en zijn rijkdom in zijn echt thuisland.

Hubert Buysse

*****

Allochtoonse ellende in Borgerhout

Als de reporter aan de welzijnswerker vraagt of het niet beter zou zijn dat de vreemdelingen Nederlands verstaan en spreken, antwoordt hij dat in de jaren '50 en '60, toen zijn landgenoten massaal naar hier kwamen om te werken, ze ook ook geen Nederlands moesten verstaan. Hij vergeet er waarheidshalve bij te zeggen dat ze naar hier kwamen als 'gastarbeider' en het de bedoeling was dat ze terug naar hun thuisland gingen! Maar ze bleven hier en zetten een grootscheeps kweekprogramma op touw, ondanks alle negatieve gevolgen.

Mieke

*****

NCRV

De armoede van de allochtonen komt ook doordat de grond onder de allochtonen in Nederland een beetje te warm wordt.Ze komen naar Antwerpen omdat dat de stad der belofte is.Er zijn diensten genoeg die willen en kunnen helpen, je fantaseert maar wat en de uitkering die je evt. krijgt, kan je meteen doorstorten naar de familie in je thuisland.Nederland was hun favoriete plek, maar nu is Nederland dar niet langer ... EN ZO GAAT HET MAAR DOOR!

Raymond

*****

Landen ?

"Waarom zijn ze steeds aan 't landen de ministers ?" Nu weet ik het, Walter : het betreft het Vlinderakkoord en wat doen vlinders? Juist.Ondertussen vliegen de miljarden nog steeds richting franskiljons, coburgers en massa vreemdelingen/allochtonen. Die lachen zich te barsten en bij de Vlamingen neemt de armoede spectaculair toe. Maar ja, iets wat zweeft ziet niet wat er op de grond gebeurt. Wordt het niet tijd dat wij vlinders gaan vangen? Vlinders laten rupsen na en rupsen vreten alles op wat niet van hun is.

Jean

*****

Veel wind,weinig energie,veel winst

Onze spreekwoorden aanpassen. "Hoge molens (ipv bomen)vangen veel (bel)winst !"

Joos

*****

Broodje varkenvlees

Bij het artikel komen er twee vragen op.

Vraag 1 :  Met twee een oude man in elkaar slaan, is dit een islamitische heldendaad ?

Vraag 2 :  Mogen we nu, als represaille iedereen die er mohammedaans uitzien in elkaar rammen?

Wes Hardin

*****

Vrede op aarde maar de wil ontbreekt

Zouden er ook protesten zijn als het militair kamerorkest van Hamas een optreden zou geven in het provinciehuis van Antwerpen ? Ik denk het niet , integendeel , veel steun en begrip .

Kunt het het voor mogelijk houden dat de Nederlandse regering , die zoals de Belgische verzuipt in de schulden, drie miljoen Euro vrijmaakt voor humanitaire hulp aan de getroffen Hamas gebieden ?  Ik heb nooit gehoord dat de rijke Islam oliestaatjes  die een skipiste bouwden in volle woestijn een steentje hebben bijgedrage om hun gelijkgestemden te helpen. Het zijn daar duidelijk geen socialisten, want het geld zou komen uit hun eigen zak.

Die nieuwe Pepsident van het land dat ooit Egypte was , heeft mij ook doen steigeren met zijn uitspraken. Hij vindt het onacceptabel dat Israel zo te keer gaat. Hij vindt het blijkbaar wel acceptabel dat Hamas met rakkettekes speelt. Het indertijd gesloten vredesverdrag tussen Egypte en Israel vond hij als moslimbroeder ook niet goed.

Iedere dag leest of hoort ge wel iets dat doet nadenken. We zitten met zijn allen in een teletijdmachine die ons terugvoert naar de duistere middeleeuwen. Israel is momenteel een van de weinige westerse landen met een hoge beschavingsgraad , dat NIET met de sjokodijzen laat rammelen en zich niet de wet laten dicteren door religieuze mutanten.

Israel houdt stand. Ik hoop van ganser harte dat daar geen partijen geboren worden zoals rood en groen want dat zou het begin van het einde zijn.

René

*****

Gaza en de linkse propaganda

Ook Artikel7.ne maakt melding van falsificaties door hamas.

http://www.artikel7.nu/zz1/hamas-onze-raketten-hebben-de-knesset-vernietigd.html

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Alles wat naar nationalisme zweemt, doet me walgen*

 

 

De Waalse socialistsche vice-premier, Jean-Claude Marcourt is de enige gewestminister bij de belgische handelsmissie die momenteel Australië bezoekt.  En de man geniet van zijn reis en zijn gewichtige status naast Philippe van Saksen-Coburg. Waarom er geen officiële Vlaamse afgevaardigden zijn, zoals bijvoorbeeld iemand van Flanders Invest & Trade, is niet bekend.  Geen nood, Marcourt is er en dàt telt.

In de documentatiemap die de Walen verspreiden, prijzen zij de eigen regio de hemel in met een aantal geloofwaardige en overtuigende argumenten  : de befaamde Waalse werklust, de rustige syndicale sfeer, de geweldige talenkennis en een gunstige subsidiepolitiek voor buitenlandse investeerders, gezien budgettaite tekorten weggewerkt worden dankzij het het stelsel van de solidarité nationale.  Geweldige troeven, u kent ze, de Australiërs maken er nu kennis mee. 

De promotiemap bevat ook een artikel uit The Financial Times dat gewijd is aan het nijvere Wallonië.  In dat stuk spreekt diezelfde Marcourt ook over Vlaanderen en de Nv-A. Die partij maakt hem verdrietig omdat ze te machtig wordt. *Dit soort Vlaanderen verontrust mij, omdat die partij het vertrouwen van de markten en de investeerders zal aantasten. Alles wat naar nationalisme zweemt, doet mij walgen*.

De aanwezige Vlaamse ondernemers zijn op hun tenen getrapt door deze Waalse domme uitlatingen.  Maar de zaken zijn nu eenmaal gebeurd. Een zoveelste bewijs dat dergelijke belgische handelsmissies zelfs niet in staat zijn de diepe verdeeldheid binnen dit land verborgen te houden.  Zeker als een van de gewestelijke deelnemers zichzelf promoveert op de kap van een afwezige regio.  Afgunst en fanatisme :  het zijn de typische wapens van domoren. 

Laat Vlaanderen zijn eigen economische handelsmissies organiseren en ontneem belgië deze bevoegdheden.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

 

De regering Di Rupo heeft eindelijk een akkoor dbereikt hoe ze een begroting met een  verlies van miljarden euri  in mekaar zal knutselen en tegelijk  nog miljarden uit onze zakken moet halen. 

De euforie in regimekringen is groot en de aanleunende media zijn opgelucht en verkopen ons deze prachtprestatie als groot staatsmanschap.

Wij hebben vandaag een onderhoudsbeurt.  Ieder heeft zijn prioriteiten.

Uw toegewijde redactie.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!