Angeltjes
01-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstraling

 

Wouter Beke over Elio Di Rupo : die man heeft geen uitstraling. Inderdaad, de charismatische CD&V-voorzitter is een publieksmagneet. Om nog te zwijgen over zijn partijgenoot Servais Verheirstraete.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Farao- Angeltjes

Inderdaad godsdienst is een vloek. De aanhangers worden alleen maar soft als hun macht gebroken wordt, zoals bij de Katholieke kerk.

Hoeveel mensen zijn er niet vermoord, soms onder de meest gruwelijke omstandigheden door de aardse spreekbuizen van de allerhoogste. Het wil maar niet stoppen : nu is de Islam aan de beurt om de wereld naar zijn pijpen te laten dansen.

Technologie en wetenschap worden van de tafel geveegd. De enige bron van waarheid is voor velen eeuwenoude geschriften. Wat er gebeurt in Egypte, een volk terugdraaien in een mentaliteit van duistere middeleeuwen, is een regelrechte ramp. Niet alle Egyptenaren zijn echter dom, ,fanatiek en onnozel,  zoals die geestelijk minder bedeelde meelopers die zich plots heel gewichtig gaan voelen en misschien binnenkort aan de slag kunnen als verklikker, vrouwensteniger of zweepslagengever.

Een goede objectie voorlichting aan de bevolking zou veel helpen om het tij te keren . Ik denk bv aan Farao-Angeltjes !

René

*****

Als we het dagelijkse nieuws...

lezen of horen dan moeten we toch één zaak vaststellen : In ONS Europa heeft praktisch elke gemeente ergens een snoepwinkeltje,ja toch ?

In de Islamstaten zijn er blijkbaar in ELKE STRAAT bommenwinkeltjes, voorzien van alle soorten bommen.  En zeggen dat er hier op ons grondgebied, uiteraard leden van de rode en groene kousenband, ons willen verplichten die cultuur, wereldberoemd in spelen met plofautootjes, te aanvaarden!

Zouden die nu echt zo ziek zijn of zou het achterlijkheid en/of domheid zijn?

Jean

*****

Ham werpen

Dat we daar nog niet aan gedacht hadden : http://www.barenakedislam.com/2012/11/27/uk-dhimmitude-where-a-16-year-old-boy-throwing-ham-at-a-mosque-can-be-arrested-for-a-hate-crime/mohamhead/

Lucky9

*****

Islamitische provocateur Belkacem

Ik vraag mij af hoeveel A Bout de Java vanuit het prachtland Libanon maandelijks mag binnenrijven van de zak van de belastingbetaler. Dat de rechter inschikkelijker was heeft mogelijks minder te maken met het feit dat hij boven de maatschappij zweeft (zo'n onnozele naïeviteit deze kwasten toeschrijven is, jawel, naïef), maar dat hij in zijn broek schijt van schrik voor mogelijke represailles. Hij weet per slot van rekening dat hij niet te doen heeft met maatschappelijk vrij geïsoleerde onnozele autochtone dutskens die zich zonder weerwoord in de hoek laten drummen.

Fred

*****

Giller van de dag!

Geachte redactie,

Dat de huidige besparingsdrift soms hilarische toestanden schept ondervinden de federale pakkemannen/vrouwen.

Het toiletpapier is op evenals de centen om er nieuw te kopen. Nu moeten er alternatieven uitgevogeld worden. Er werden naar het schijnt al discrete vragen gericht naar de poco gazettendrukkers of er soms geen retourkranten gratis kunnen bekomen worden.

Bij "de Morgen" zijn ze alleszins bereid om elke dag  enkele vrachtwagens onverkochte rioolgazetten te leveren. Annemie Turtelbaum belooft ook na het vernemen van deze onvoorziene mare sito presto het nodige te doen om vervangmiddelen producten te laten aanrukken. Mensen toch, wat een beschamende toestanden in het beschaafde land B.  

mvg - Senior

*****

Hokus pokus ?

Lieve Lolita,

Deze film heb ik ook nog gezien (Calamity Jane), het was zèlfs nog voor de tijd dat ik gedwongen werd om in een kaki-apenpak véle maanden van mijn jong leven door te brengen.

Doch, het is maar VANDAAG dat mijn aandacht erop gevestigd werd dat Doris Day haar lied zong in een sprookjesbos. Het is duidelijk te zien dat zij haar jas èn hoed op de lenden van haar paard legde, en een twintigtal passen verder haar liedje te zingen.

Nadien snelt zij naar haar rijdier, en trekt het verder aan de teugels. Echter géén jas noch hoed te bemerken, totdat zij, geheel "op haar piekbest" het dorp binnenrijdt mét Stetson, jas, en een brede riem errond. Waarschijnlijk hadden verliefde-puberogen méér aandacht voor Doris dan voor haar klederen & omgeving.

Hartelijke groetjes, en een ferme "totebeze" : Fikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planeet Aarde

 

 

 

Een samenvatting van 13 minuten van een BBC-reeks.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mambo op de Proms

 

 

 

Het Jeugdorkest van Venezuela o.l.v. Gustavo Dudamel speelt Mambo van Leonard Bernstein uit West Side Story. Het publiek gaat uit zijn dak.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl met Joanna Lumley

 

 

De Nijl met Joanna Lumley

De reis van Joanna Lumley van Alexandrië naar de bron van de Nijl brengt haar langs Prachtland Soedan, waar zij het graf bezoekt van koningin Qalhata.  Soedan heeft dubbel zoveel pyramides als Egypte.

Elke zondagavond bij de 0000. Er zijn reeds twee afleveringen voorbij. Naast de boeiende beelden die ons veel vertellen over de actuele Middeleeuwse toestanden, is deze mini-serie ook een persoonlijkheidsshow van de Indisch-Britse actrice.  Vooruit, gratis pub voor de 0000, het is bijna Sinterklaas. 

Savat


30-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lente : van de drop in de gutsende regen

 

 

 

In de aanvang doen de islamitische leiders zich telkens voor als verdraagzame, toffe kerels. Tot ze in het paleis wonen en dan knijpen ze zich met harde hand vast aan de macht en dan is het gedaan met de glimlachende goedheid. In Egypte blijkt de moslimbroeder Morsi enkele trappen hoger te staan op de ladder van de dictatuur dan zijn voorganger Moebarak. Idemdito in Tunesië, waar het allemaal startte, en waar het volk wacht op jobs en verbetering van zijn maatschappelijke positie. Het enige wat verbetert, is de welstand voor de nieuwe machthebbers en uiteraard de greep van de verderfelijke islam op de burgers. Deze zogenaamde godsdienst is een vloek voor de wereld. Men zegge het voort. Of wist u het al ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha, ha, islamofobia (met NL ondertitels) - Pat Condell

 

 

 

De vertaling instellen via de rode knop onderaan het beeld

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden : lichttherapie bij bushaltes

 

In de Noord-Zweedse stad Umeå zijn dertig bushaltes voorzien van lampen voor lichttherapie. Die moeten forenzen helpen om een winterdepressie te voorkomen. Op het hoogtepunt van de winter is er slechts 4,5 uur daglicht in Umeå. Ook daalt het kwik er soms tot min 30 graden.

Volgens een Borgerhoutse vriendin van ons is haar depressie niet te wijten aan te weinig zonlicht.  Telkens zij een ritje met de onvolprezen Antwerpse Lijn gemaakt heeft, krijgt ze last van hoofdpijn, hartkloppingen en verhoogde bloeddruk. Winter en zomer kampt ze met deze depressie maar in de winter net iets meer :  volgens haar omdat ze wegens het winterweer meer de tram moet nemen en dat is geen verbetering voor haar algemene gezondheidstoestand. 

Volgend thema voor een betoging tegen de Lijn : "Weg met de depressies" ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervroegde vrijlatingen: hele systeem-Lejeune zit fout

 Persmededeling

 

 

Hoge Raad en Raad van State doorprikken symboolbeleid regering

 
Het Vlaams Belang is niet verbaasd over de adviezen van de Hoge Raad voor Justitie en de Raad van State over het regeringsontwerp inzake de voorwaardelijke invrijheidsstelling. Daarin wordt onder meer gesteld dat de verstrenging van de procedureregels die de regering wil doorvoeren voor zeer zwaar gestraften (verplichte positieve adviezen van de gevangenisdirecteur en het Openbaar Ministerie vóór de verschijning voor de strafuitvoeringsrechtbank), ingaat tegen de scheiding der machten en het gelijkheidsbeginsel. De kans is dan ook groot dat een eventuele wetswijziging onmiddellijk wordt vernietigd door het Grondwettelijk Hof .
 
De Hoge Raad maakt meteen ook bekend dat deze extra voorwaarden zouden gelden voor “slechts 13 gedetineerden (onder wie Marc Dutroux) op de ongeveer 11.000”. Daarmee doorprikt de Hoge Raad het fabeltje van de regering dat de nieuwe procedureregels meteen zouden gelden voor een 400-tal gedetineerden die 30 jaar en meer hebben gekregen.
 
Het Vlaams Belang had van meet af aan gesteld dat de plannen van de regering nauwelijks meer waren dan windowdressing, slechts betrekking hadden op een marginaal aantal veroordeelden en enkel bedoeld waren om de publieke opinie te sussen na de stuitende vrijlating van Michelle Martin. Nu blijkt dat de teksten zodanig klungelig zijn opgesteld dat zelfs deze zeer beperkte verstrenging onderuit zal worden gehaald. 
 
Voor ons blijft het hele systeem van de voorwaardelijke invrijheidsstelling - dat sinds 2006 een ‘recht’ is geworden voor elke veroordeelde in plaats van een ‘gunst’ - uiterst nefast. Door de quasi-automatische reductie van de straf tot een derde of zelfs minder, wordt het gezag van de strafrechter helemaal onderuit gehaald. Voor het Vlaams Belang is het volstrekt onbegrijpelijk waarom niet minstens de mogelijkheid wordt geboden aan de strafrechter om onsamendrukbare straffen op te leggen, zoals overigens in het regeerakkoord was voorzien.
 
Ook het systeem van de jaarlijkse verschijning voor de strafuitvoeringsrechtbank blijft voor ons een immorele bedoening. Deze perfide vrijlatingscarrousel is vooral een martelgang voor de slachtoffers, die zich keer op keer moeten verantwoorden voor hun vermeende 'hardvochtige houding' t.a.v. de dader. Wij hebben dan ook het volste begrip dat Paul Marchal na de vreselijke ervaring met Michelle Martin weigert om nog langer aan dit circus deel te nemen naar aanleiding van het vrijlatingsverzoek van Dutroux.  

Senator Bart Laeremans, Volksverttegenwoordiger Bert Schoofs

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La douce France

  

 

De economie van Frankrijk zit een sukkelstraatje (net zoals die van de meeste Europese landen) en de vooruitzichten zijn verre van schitterend.  Komt daar bovenop de zorg voor de aanwas van extremisten die in de islam de vervulling zien van hun vuige opvattingen.

Yep, alweer goed nieuws uit de Europese hoek. Gelukkig rekenen de Fransen op de behendige aanpak van de socialist Hollande en allen samen blikken wij in Europa hoopvol op naar onze Leiders Van Rompuy, Barroso en het overige zootje poenpakkers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kan je waarnemend VN-lid zijn als je geen natie bent ?

 

De Palestijnen mogen van vreugde gedanst hebben in de straten onder een luide kogelregen uit hun vredevolle kalasjnikof,s elders in de wereld werd de aangenomen resolutie door de Algemene Vergadering van de VN, waarin Palestina de status van waarnemerstaat heeft gekregen, hevig bekritiseerd.

Zo bagatelliseerde de Amerikaanse VN-ambassadeur Susan Rice het belang van de stemming. 'De Palestijnen ontwaken morgen om te ontdekken dat hun levens nauwelijks zijn veranderd, los van het feit dat een duurzame vrede verder weg is', waarschuwde ze. Mevrouw Rice is te hoffelijk om de volledige waarheid te vertellen, namelijk dat het laatste van de bedoelingen van de Palestijnen, het bereiken van vrede is. Israël vernietigen en de uitroeiing van de laatste Jood, daar is het de fanatici om te doen.

Ook Canada, één van de negen landen die tegen stemde, vreest dat de erkenning van Palestina een oplossing voor het conflict met Israël juist in de weg staat. 

Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans helpt de nieuwe status de Palestijnen op dit moment niet. Om die reden onthield Nederland zich bij de stemming. De regering van het belachelijke land van Manneke Pis, wier grote verdienste het is zware belastingen te heffen, boetes en verbodsbepalingen op te leggen en politici rijkelijk te belonen, heeft slaafs de anti-Israël meerderheid gevolgd. Angst voor de islam en de Arabieren is de leidraad voor binnen- en buitenlands beleid van het land B. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische provocateur Belkacem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 De islamitische provocateur Fou-fou Belkacem met de grote muil is door de Antwerpse correctionele rechtbank  veroordeeld tot zes maanden celstraf voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Het openbaar ministerie had een jaar cel, 300 euro boete en een ontzetting uit de rechten voor tien jaar gevorderd maar de rechter was uiteraard veel milder. Rechters zweven boven de maatschappij, behalve als ze een Vlaams-nationalist voor zich hebben, dan weten ze het wel. 

Foufou was vol lof in een videoboodschap over de kopstoot die een boerkadraagster aan een politieagente gaf,   en hij verheerlijkte  de rellen in Sint-Jansmolenbeek, waar de aanhangers van de religie van de vrede even dachten dat ze de Aarabische lente moesten nabootsen.

De moslims hebben het niet getroffen met hun leiders. Voor enkele jaren was er het moederskindje Abu Yaya dat de benen nam omdat het niet opgewassen bleek tegen het leiderschap van het zootje ongeregeld dat enkel in staat is tot bruut geweld als het in groep kan optreden.  Even later kwam de Grootsmoel uit Boom, Belkacem,  de jeugd in het Antwerpse optrommelen om mee op te stappen met Sharia4belgium.  Zijn aanhang groeide bliksemsnel en Foufou zag zich al als de grote leider in Frankrijk en Nederland.  Hij kreeg steun van de Brit Anjem Choudary die ook een brutale smoel opzet maar die geraffineerder te werk gaat.

Foufou zal nu op vrije voeten komen en dan is het afwachten wat hij zal aanvangen.  Abu Yaya is ondergedoken bij zijn mama en zijn papa in het Prachtland Libanon, maar dat kan Foufou niet doen. Zijn ouders wonen in Vlaanderen en in Marokko wordt hij met open armen verwacht om hem direct de cel in te draaien. Zal hij verder gestuwd worden door zijn niet onaanzienlijke aanhang in het Antwerpse, of heeft hij de buik vol van het extremistisch gedoe en het hypocriete kwezelgedrag eigen aan de islam ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaan zijn in Europa : een onmogelijke opdracht

 

Onderstaand artikel uit Trouw biedt een vrij goed beeld over de problematiek van Marokkanen in Europa.  Zelfs  hier geboren Marokkanen kunnen zich niet los maken van de levensstijl uit hun land van oorsprong.  De sociale controle binnen hun gemeenschap is een fenomeen dat wij niet kennen en dat een zware rem betekent op hun leven.  Integratie zal nooit lukken, de culturele afstand is onoverbrugbaar, de vooroordelen tegen onze cultuur wegen te zwaar door.  De Westerse politiek-correcte denktrant maakt van deze ongelukkige mensen gevangenen binnen onze samenleving.  De eens zo verafschuwde Apartheid is inmiddels een feit geworden in gans Europa door de slappe houding en de misplaatste tolerantie die onwetende politici leidt in hun aanpak van de migratie. 

Politici die verantwoordelijk zijn voor deze fatale misgroei binnen onze maatschappij moeten voor de rechter verschijnen wegens sociaal wangedrag en onkunde. Helaas, de rechters zijn zelf producten van dit politiek-correcte wangedrag.

En nergens valt een woord over die andere verantwoordelijke voor de misvorming van de geesten en het gedrag van Marokkanen (en andere vreemdelingen), namelijk de verderfelijke islam. Alle taboes kunnen niet in één keer sneuvelen.

De Marokkaanse gemeenschap in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven is de jarenlange terreur van Marokkaanse drugsbendes, op zijn zachtst gezegd, spuugzat. Tijdens een reeks debatten - het eerste vond gisteravond plaats - bespreken de Marokkaanse Rotterdammers openhartig en zonder taboes met elkaar de problemen die hun zonen veroorzaken.

En "hopelijk ook hun eigen rol in de opvoeding", zegt Carlos Goncalves, voorzitter van de deelgemeente Delfshaven. "Want nog altijd sluiten te veel Marokkaanse ouders hun ogen voor de criminele activiteiten van hun kinderen. Dat de gemeenschap nu zelf het initiatief neemt om het tij te keren, is ontzettend positief. Maar ja, hoe ver had het moeten gaan?", vraagt hij retorisch. "Bij verschillende schietincidenten in de wijken waren zowel dader als slachtoffer Marokkaan. De kinderen die gerekruteerd worden om als drugsrunner te werken, zijn hún kinderen."

De drugsbendes intimideren ondernemers en bewoners en wanen zich heer en meester in de wijken Tussenpolder, Bospolder, Middelland en het Nieuwe Westen (Delfshaven is met ruim zeventigduizend inwoners een van de grootste deelgemeenten van Rotterdam). Bij een grootscheepse politieactie waar ook de Belastingdienst en de sociale dienst aan meewerkten, werden 500 mensen aangehouden. "Soms waren hele families betrokken bij de handel in drugs", stelt Goncalves.

Samira en haar zestienjarige zoon Yassin wonen in Delfshaven. Wat zeggen zij over de problemen in hun gezin? .

Yassin: 'Je wil wel, want anders liep je niet zo met je kont te schudden, slet!'

Nee, de zestienjarige Yassin wist niet dat bezorgde Marokkaanse ouders in Rotterdam-West bij elkaar komen om te praten over het gedrag van hun zonen. "En wat zouden ze dan moeten bespreken?", vraagt hij. "Dat wij ze hoofdpijn bezorgen of gaan ze het hebben over het extra inkomen dat ze dankzij ons hebben?"

We ontmoeten Yassin een paar maanden geleden voor een verhaal over seksueel overschrijdend gedrag op straat door Marokkaanse jongens. Naar aanleiding van de documentaire 'La Femme de la Rue' van de Brusselse studente Sophie Peeters wil Trouw weten hoe de situatie in Nederland is.

De toen vijftienjarige Yassin hing dagelijks met zijn beste vrienden Badr (16) en Illias (15) op en rond de Nieuwe Binnenweg in het westen van Rotterdam. De pubers deden dagelijks verschillende pogingen om meisjes, zoals zij het noemen, te 'versieren'. Na schooltijd bij de supermarkt hangen, een beetje grappen maken en meisjes leren kennen, sommen de jongens hun dagelijkse bezigheden op.

Eerlijk gezegd heeft Yassin er nooit een afspraakje aan overgehouden, laat staan een relatie. "Een keer heeft een meisje haar MSN gegeven en toen hebben we een paar keer gechat. Ik wilde haar beter leren kennen, dus toen schreef ik haar wat vieze dingetjes. Toen heeft ze me geblockt, die hoer."

Hoer? Maar ze heeft je toch juist geblokkeerd nadat je 'vieze dingetjes' schreef? "Ja, maar ze heeft mij éérst haar MSN gegeven? Dus wilde ze wel íets." En dat meisjes op straat altijd wel uit zijn op 'iets', daar zijn de vrienden van overtuigd.

Als twee jonge vrouwen de supermarkt verlaten, beginnen de jongens te kreunen en maken ze parende bewegingen in hun richting. Badr, duidelijk de brutaalste van de groep, gaat voor een van de meisjes staan en zingt: "Poesje mauw, kom eens gauw. Ik heb lekkere melk voor jou". Behendig passeert het meisje hem en gunt hem slechts een vernietigende blik. Pas als zij met haar vriendin een paar meter bij de jongens vandaan is, kijkt ze om en steekt haar middelvinger op, begeleidt met een niet mis te verstane: "Loser!". Zelf vinden de jongens het uitermate hilarisch. "Ja, maar je wil wel, want anders loop je niet zo met je kont te schudden, slet!", roept Badr haar nog na.

"Kijk", zegt hij met een serieuze blik terwijl hij aan zijn energiedrankje nipt. "Chickies (meisjes, red.) die hier rondlopen met hun strakke skinny jeans en korte T-shirts, die vinden het juist leuk als we ze versieren." Waarom denk je dat? Die meiden leken het niet echt leuk te vinden om zo lastiggevallen te worden door jullie.

Badr leegt in één teug zijn blikje en begint harder en agressiever te praten. "Waarom staan ze dan uren voor de spiegel voordat ze boodschappen gaan doen? Om er mooi uit te zien, toch? Dat doen ze voor jongens en als ze niet versierd willen worden, dan moeten ze maar een hoofddoekje omdoen. Moslimmeisjes, daar hebben we wel respect voor." Yassin corrigeert zijn vriend: "Niet als ze wél een hoofddoekje dragen maar ook sexy kleding. Dat slaat echt nergens op, dat zijn ook gewoon hoeren."

Hoe zouden jullie het vinden als bijvoorbeeld jullie zusjes zo bejegend zouden worden door jongens zoals jullie? Yassin schudt met zijn hoofd. "Als ik mijn zusje hier zie lopen, maak ik haar dood. Dat is het verschil tussen ons en Nederlandse mensen. Wij houden van onze zusjes en daarom beschermen wij ze. Ik zorg ervoor dat mijn zusjes niet de verkeerde kant opgaan, dat is mijn taak als broer. Nederlandse mensen houden niet van hun dochters, want die meisjes mogen alles. Met sexy kleding aan op straat lopen en naar feestjes om met jongens slechte dingen te doen."

Wat Yassin verstaat onder 'slechte dingen' wil hij niet vertellen. Hij haalt zijn schouders op en zegt: "Je weet toch, slechte dingen. En als wij ze dan versieren, gaan ze opeens een beetje preuts doen, terwijl ze iedereen al gehad hebben." Badr ziet daar wel een voordeel in: "Dat is wel handig voor ons, want dan kunnen we op ze oefenen voordat we met een puur meisje trouwen."

Samira: 'Ik weet niet hoe ik met hem moet praten'

Yassins moeder 'Samira' wil niet met haar echte naam in de krant. Ze werkt op een basisschool in de buurt en wil niet dat iemand haar herkent. Ze maakt zich zorgen over het gedrag van Marokkaanse jongens ten opzichte van meisjes en vindt het belangrijk dat vooral Marokkaanse moeders zich gaan bemoeien met het gedrag van hun zonen, daarom stemt ze in met een interview.

Geconfronteerd met het gedrag van háár zoon, kan ze desalniettemin een lach niet onderdrukken. "Was het echt zo erg?", vraagt de 38-jarige moeder van drie. Wellicht heeft de verslaggeefster niet gezien hoe die meiden zich gedroegen? "Er wonen heel wat slechte meisjes in deze wijk hoor", vergoelijkt ze het gedrag van haar eerstgeborene.

Ondanks haar gegiechel over zijn gedrag als het om meisjes gaat, ligt ze regelmatig wakker van haar zoon. "Wat kan ik je vertellen? Ik weet niet meer wie hij is, zo voelt het momenteel voor me. Hij is boos, de hele tijd en sluit zich af van mij en zijn vader. Vroeger was hij mijn oogappeltje en knuffelde ik hem de hele dag door. Ik nam me voor om een moderne moeder te worden. Ik ben immers in Nederland opgegroeid. Ik zou het allemaal anders gaan doen dan mijn ouders en zou altijd met mijn kinderen blijven praten en ze zo goed mogelijk leren kennen en steunen bij het volwassen worden. Maar na de geboorte van Yassin kreeg ik vrij snel achter elkaar twee andere kinderen en was ik veel met de kleintjes bezig. En met werken én mijn huwelijk én het huishouden... tsja.

"Voor ik het wist was hij twaalf jaar en was hij al bijna een man. De mannenwereld en de vrouwenwereld zijn in onze cultuur strikt gescheiden. Als een jongen eenmaal man is geworden, trekt hij minder naar zijn moeder en richt hij zich vooral op de buitenwereld. Marokkaanse jongemannen hangen veel op straat en zijn alleen thuis als het niet anders kan, omdat het huis van oudsher het vrouwendomein is.

"Sinds Yassin een man is, heb ik het gevoel dat ik hem kwijt ben geraakt. Ik weet niet waar hij zich mee bezighoudt en wat er in zijn hoofd omgaat. Ik weet trouwens ook niet meer hoe ik hem moet knuffelen of praten, vooral als het over seks gaat. Dat gebeurt in onze cultuur gewoon niet. We kijken niet eens samen televisie omdat er alleen al in de reclames zoveel bloot en seks voorkomt. Als de suggestie gewekt wordt dat mensen gaan zoenen, grijpt mijn man al naar de afstandsbediening."

Samira's man is na hun huwelijk naar Nederland geëmigreerd en heeft in Marokko alleen op de basisschool gezeten. Toch vond hij, toen hij Samira trouwde, dat hun kinderen een moderne, liefst westerse opvoeding zouden moeten krijgen, vertelt ze aan de keukentafel in haar woning in het Nieuwe Westen.

"Daar is hij nu helemaal op teruggekomen. Omdat hij niet in Nederland is opgegroeid, heeft hij eigenlijk geen idee hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit. Hoe we hier met elkaar omgaan. Hij had grote dromen toen ik hem naar Nederland haalde, maar ondertussen heeft hij wel gemerkt dat er van die dromen bar weinig terechtkomt. We wonen nog steeds in een achterstandsbuurt, hij heeft nog steeds hetzelfde eentonige werk in een fabriek en elke maand moeten we de eindjes aan elkaar knopen. Het liefst wil hij weer terug naar Marokko. Gek genoeg leeft hij net als mijn ouders met één been in Nederland en één been in Marokko.

"Nu vindt hij dat de kinderen een Marokkaanse opvoeding moeten krijgen. Kinderen die niet willen luisteren, moeten maar voelen. Daarom neem ik een groot gedeelte van de opvoeding maar op me. Maar met Yassin merk ik nu dat het de verkeerde kant op gaat. Hij is weinig thuis, hangt veel op straat en ik ken zijn vrienden niet. Ik besef dat dat tot problemen kan leiden, maar ik weet niet hoe ik hem kan laten luisteren. Ik heb totaal geen controle meer over hem en voel me machteloos. Als ik heel erg boos op hem ben, merk ik dat ik toch niet zo modern ben als ik altijd denk. Ik hoor mezelf de zelfde dingen schreeuwen die mijn ouders naar mij riepen en ik luister dan helemaal niet meer naar hem. Een vicieuze cirkel noemen ze dat, toch? Misschien is het wel een goed idee om naar die debatten te gaan. Niet om zelf mijn problemen te vertellen hoor", zegt ze er haastig bij. "Maar misschien hoor ik wel hoe ik weer in contact kan komen met mijn zoon.

Een keer heeft Samira geprobeerd met haar zoon te praten over seks, maar ze wist niet hoe ze erover moest beginnen. "Door de hasjoema (schaamte, red.) kon ik alleen maar mompelen dat hij zich goed moest beschermen als hij iets wilde met een meisje." Hoe Yassin dan aan informatie komt, weet Samira niet. "Niet bij zijn vader in ieder geval, want met je vader praten over seks, dat kan écht niet. Volgens mij heeft hij wel een gesprek gehad met zijn oom, maar als ik bedenk hoe díe man denkt over vrouwen... daar word ik niet blij van.

"God mag weten waar hij allemaal mee bezig is. Ik hoop maar dat hij de juiste dingen leert en misschien zou het helemaal niet slecht zijn als hij een westers vriendinnetje krijgt. Je weet wel, voor nu, totdat hij gaat trouwen." Want dat hij zal moeten trouwen met een meisje uit de eigen gemeenschap is volgens Samira onvermijdelijk.

De Marokkaanse gemeenschap in Nederland is te vergelijken met een dorp, legt ze uit. "De roddels en achterklap, het is onverdraagbaar. Iedereen bemoeit zich met iedereen en de sociale controle is wurgend. Als één van mijn kinderen een relatie begint met iemand buiten de Marokkaanse gemeenschap, is het gedaan met mijn leven. Dan worden we het doelwit van roddels en wordt er schande van gesproken. Ik ken families waar zoiets is voorgekomen en die hebben geen leven meer. Ze zijn paria's geworden.

"Daarom denk ik dat de Marokkanen die problemen hebben met hun kinderen, niet naar de debatten zullen gaan. Wij praten niet met elkaar over problemen, we roddelen over elkaar. En hoe slechter het gaat, hoe meer ze ervan smullen.

"Als de voorzitter van de deelgemeente zegt dat Aboutaleb een voorbeeld zou moeten zijn voor onze zonen, dan begrijpt hij Marokkanen niet. In mijn omgeving hoor ik alleen maar slechte dingen over onze burgemeester. De Marokkanen zouden trots moeten zijn, maar ze zitten vol afgunst. Ik heb ook meegedaan met roddelen, maar toen had ik zelf nog geen kinderen. Toen wist ik nog niet wat een zware verantwoordelijkheid we hebben en hoe moeilijk het is je kinderen in Nederland op te voeden terwijl je ze ook Marokkaans wil laten zijn." .

 Bron : Trouw

(met dank aan P 56)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Goede morgen allemaal,

Wie draagt er niet zo één bepaald liedje in zijn hart met een speciale betekenis ? Die eerste slow, dat eerste afspraakje, die eerste zomer samen, een vakantielief, zelfs een relatiebreuk … een lied maakt deel uit van die éne speciale herinnering.

Mannen hebben een ander geheugen dan vrouwen. Het is niet oneerbiedig bedoeld als ik stel dat mannen in hun selectief herinneringsvermogen een lied eerder associëren met een carnavalsavond of met een sensuele dame, die toevallig eens een keertje aan hun fata morganadroom deelgenomen heeft. Of aan die ene heimelijke liefde, de onmogelijke, de onbereikbare.

Vraag maar eens aan een man – die perfect een trouwe echtgenoot kan zijn – welke de openingsdans van hun bruiloft geweest is. Wedden dat dit samen met de huwelijksdatum even veilig opgeborgen zit in een soort gordiaanse knoop, die vrouwen tot op het einde van hun dagen kunnen ontwarren?

Wel, zo’n liedje wil ik jullie vandaag laten beluisteren. Het werd meer dan zestig jaar geleden uitgebracht en toch heeft het nog steeds diezelfde hypnotiserende werking. De muziek werd geschreven door Sammy Fain en de tekst was van de hand van Paul Francis Webster. Het werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld in de film Calamity Jane met Doris Day in de vrouwelijke hoofdrol. Het lied zou later haar adreskaartje worden: de “Doris Day Song”. Het nummer werd door Columbia Records op plaat gebracht en verscheen op de markt op 5 augustus 1953. Doris Day zou met dit lied het record van de meest verkochte plaat bereiken, werd ermee nummer één op de Billboard en de Cash Box van 1954. Het werd ontelbare keren gecopiëerd door andere artiesten. Ik wil zelfs niet proberen hen allemaal op te noemen, want ik zou er met zekerheid enkele over het hoofd zien. Secret Love kon evenzeer op een country, een R & B, een disco, als op een rumbaversie rekenen. Het werd zowel als een slow, als een up tempo als in een klassieke uitvoering ten gehore gebracht. Een verdienstelijke versie door Connie Francis werd in 1962 en door Engelbert Humperdinck in 1995 opgenomen. Maar toch, die éne, die échte, de onvergetelijke Secret Love is die van Doris Day, die prachtige dame, die schoonheid het imago gaf bereikbaar te zijn voor iedereen. Ik heb voor jullie het fragment uit de film Calamity Jane gekozen. Hoewel het volgens de kerk verboden is in gedachten te zondigen, mag het van mij wel. Wensen zijn geen daden. Tot mijn spijt. Denk bij het luisteren naar dit liedje gerust even aan die heimelijke liefde, die liefde die nooit ouder wordt, die steeds perfect blijft, die nooit slijt.

Lieve groeten van

Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commissies EU-Parlement keuren VB-verslag goed

 

Philip Claeys: "Meertaligheid in de werking van de Europese Unie beschermen en drugs krachtig aanpakken"
 
In het Europees parlement hebben eerder deze week twee commissies, de commissie juridische zaken en de commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken, bijna unaniem (met 40 stemmen voor, bij 1 tegen en 2 onthoudingen) een gezamenlijk verslag goedgekeurd dat opgesteld werd door de Italiaanse socialist Luigi Berlinguer en Philip Claeys, Europees parlementslid voor Vlaams Belang.
 
Het verslag bepaalt de houding van het Europees parlement ten overstaan van het Justitieprogramma van de EU in de periode 2014-2020, goed voor een uitgave van 472 miljoen euro. Met het programma wordt de bestrijding van criminaliteit versterkt door gerechtelijke samenwerking tussen de lidstaten.
 
De tekst van het verslag is het resultaat van een compromis tussen alle politieke fracties in het Europees parlement, waarin Philip Claeys twee zaken in het bijzonder heeft verdedigd en daarin ook door het parlement gevolgd is :

- het feit dat groot belang dient gehecht te worden aan een krachtige bestrijding van drugs, zonder enige opening te maken in de richting van een slecht gedoogbeleid naar Nederlands model,
- en het feit dat werd ingeschreven dat alle aanvraagprocedures voor financiële steun bij de Europese Commissie door alle betrokkenen in hun eigen taal moeten kunnen gebeuren.  De meertaligheid binnen de EU staat immers onder druk wegens de kostprijs ervan - terwijl deze meertaligheid voor het VB nu net één van de weinige positieve kanten is van de EU die krachtig moet bewaakt worden en waaraan het geld goed besteed is.
 
Het Vlaams Belang bewijst hiermee dat het zonder probleem bereid en in staat is constructief met anderen samen te werken, indien het daartoe tenminste een eerlijke kans krijgt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen

 

Bij onze jaarafrekening van Electrabel/GDF Suez, zat een leafletje met de attractieve titel “Innovatieve oplossingen om nog meer energie te besparen”. Met de Angeltjes besparingsenquête nog vers in het geheugen leek het ons wel de moeite dit eens te lezen.
Prijzen wij ons nu even gelukkig kennis te hebben genomen van de innovaties van Electrabel/GDF Suez, namelijk de ‘Smart energy box’ en de ‘Smart thermostat touch’, beide totaal onmisbaar in het dagelijks leven van de 21ste eeuw.

Ten behoeve van hen die verstoken bleven van deze levensnoodzakelijke kennisgeving of misdadig onachtzaam de openbaring wegwierpen, hier de uitleg:

De Smart energy box
Met dit ingenieuze apparaatje (nu 99 euro i.p.v. 139 euro) kan je van op afstand, via je smartfoon, computer of tablet, je toestellen (vier, maar uitbreiding mogelijk) analyseren, controleren en aan- of afzetten.

De Smart thermostat touch
Met dit handig toestel (nu 65 euro – ter lancering - en gratis installatie) heb je op elk moment van de ganse dag en dit gedurende heel de week de volledige controle over je verwarming en kan je van op afstand de gewenste temperatuur of een verlangd  progamma instellen, natuurlijk ook via computer of tablet.

Zalig zeg, met de Smart energy box kunnen we dan, terwijl we in de supermarkt boodschappen doen, met behulp van onze tablet of smartfoon de wasmachine aanzetten, controleren wat het verbruik is en terug afzetten indien de analyse uitwijst dat er teveel stroom verbruikt wordt. De tablet of smartfoon moeten we echter nog aankopen.
We zouden dan ook de elektrische kookplaat , die 4 (vier) meter van onze pc’s staat, op afstand kunnen inschakelen. Daar dromen we heel ons leven al over.

En dan de Smart thermostat touch, ongelofelijk toch. We kunnen het ons zo voorstellen, we zijn op reis en we willen de temperatuur in ons appartementje een graadje hoger of lager zetten. Geen probleem we duikelen de tablet (nog te kopen) op uit onze valies, toetsen de verlangde warmte is en klaar is Kees, of Wes in dit geval. Men zou zich voor minder goddelijk voelen.

Hoe we zo oud zijn kunnen worden zonder deze toestellen is ons een kompleet raadsel.
Echter, hoe hiermee nu energie bespaard kan worden is ons nog niet helemaal duidelijk, maar dat we moeten besparen is zeker want niettegenstaande er geen verhoging mocht zijn van de energieprijs in 2012 en wij een minder verbruik hadden van 29% elektriciteit mochten we 2% meer betalen. Wat dus een meerkost is van 30%.
Gas was 14% kW/h minder en in euro’s 30% meer, een verhoging van 34%.
In 2013 zal de energieprijs tussen de 10 en 15% stijgen, zegt men nu en men kan dan rustig aannemen dat de stijging de 15% zal overschrijden. Dus besparen is een noodzaak anders zal een kopje warm water een zeldzaam luxeproduct worden voor ons, als gemiddelde gepensioneerden.

Nu we het toch hebben over meer geld uitgeven, weet iemand misschien hoever het staat met het gratis Lijnrijden voor de +65’ers? De huidige gratis regeling geldt tot 31.12.2012 en in de stilte die er heerst over een nieuwe regeling kan men een speld horen vallen.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 899)

 

We vernemen de laatste dagen uit onze media dat de vakbonden de volledige voorraad van Ford Genk hebben in beslag genomen.
 
Ze doen dit omdat ze menen dat ze dan een soort "oorlogsbuit" in handen hebben welke het hen zal mogelijk maken om totaal absurde ontslagvergoedingen te kunnen afdwingen. Ford diende enkele fabrieken te sluiten omdat er geen andere keuze was. Er worden namelijk in heel Europa, als gevolg van allerlei domme wetten die door onze beroepspolitiekers werden gestemd, veel minder nieuwe wagens verkocht en alle autofabrieken hebben dezelfde problemen. Vele werknemers van Ford zelf alsmede vele vakbondsleden kochten eveneens minder Ford-producten of kochten zelfs producten van andere merken. Het is gewoon het gevolg van een vrijemarkt economie. Indien er nu meer fietsen worden verkocht is het normaal dat arbeiders die nu Fordwagens assembleren in de toekomst hun brood gaan kunnen verdienen in een fietsenfabriek. Maar de vakbonden zien het zo niet en wensen hun artificiele macht te misbruiken om onze bestaande wetten met de voeten te treden en als een soort machtshebbers de domste beloften te maken aan hun leden.
 
En wij die dachten in een democratische staat te leven waar er nog wetten golden die dienden te worden nageleefd ...  Waar zijn onze magistraten en politiediensten ? Heeft men nu niet meer de minste moed om wetten te laten naleven ? Indien het zo verder gaat, zullen we binnenkort meemaken dat een tandartsassistente die werd opgezegd, omdat de tandarts minder patiënten heeft en een einde stelde aan haar bediendencontract, gewoon beslag gaat leggen op zijn apparatuur. Wat is het verschil tussen een kleine zelfstandige en Ford-Genk ?
 
Niet alleen Ford Genk heeft minder klanten maar nog veel andere bedrijven en instellingen bevinden zich in een soortgelijke situatie. Ook vele van onze Kerken hebben véél minder bezoekers. Gaan we binnenkort meemaken dat pastoors de kunstschatten van hun kerk in beslag gaan nemen omdat sommigen onder hen menen dat de Bisschoppen moeten verplicht worden om  hoge uitkeringsvergoedingen te moeten gaan uitbetalen ?

Wat zich nu in Genk afspeelt is het beste bewijs dat onze overheid de pedalen volledig is kwijt geraakt. We komen stilaan in een situatie waarbij iedereen het recht in eigen handen neemt en de vigerende wetten geen enkele waarde meer hebben. Dit is het werkelijke gevaar dat onze democratische instellingen aan het ondermijnen is. Dag na dag stellen we vast dat we afstevenen op een samenleving waar de wet van de jungle heerst :  de fysiek sterkste heeft alles voor het zeggen.  

Het is vreselijk erg dit te moeten vaststellen en het maakt ons duidelijk dat door de vele fouten van onze beroepspolitiekers we snel aan het afglijden zijn naar een soort totale chaos in onze samenleving. Bart De Wever zou waarschijnlijk zeggen "dura lex sed lex". Waarop we zouden antwoorden dat de "lex" niet meer bestaat !
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw woord

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de uitkijk

 

 

Foto

(met dank aan Marianne)

 


29-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 29 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aan de liefhebbers van Het Nieuwsblad

Ik heb een tijdje het reclame aanbod van die krant geanalyseerd. Troost u, die krant zal niet lang meer leven tenzij Di Rupo te hulp schiet.

Maurice R.

*****

De poco-krantenleiding lust m'n recensie niet

Beste vrienden,
Het blijft mij verbazen dat reageerders nog altijd schrikken als plots de krantenleidingen hun commentaar niet meer behoeven. Awel, wees maar zeker dat die schrijvelaars van de gazetten hier, bij Angeltjes,ste vast komen loeren.Zij weten,  uw recensie gelezen ,bij wijze van spreken,de kleur van uw ondergoed ,om dat jij ook bij Angeltjes durfde te vertoeven.

Dus niet meer reageren. Moet je ook niet meer boos worden, is veel beter voor de bloedruk.

mvg - Joos.

*****

De euro-praatbarak

Ik volg nu (op 28/11/2012) al ruim een uur de euro-praatbarak op Känvas (what's in a word want tenenkaas is er niet bij) en word elke seconde meer verbijsterd door de vervalsing door de regime-tolken en de geniepige censuur van de linkse media.  Uiteraard onmiddelijk gevolgd door een reportage over de btw-vrije alcohol–smokkel naar Zweden. Ten gepaste tijde worden we onderbroken door regime-halal collaborateurs, daar waar verrotstadt zelfs een X-tra-time wordt gegund om zijn intrinsiek islamofiele rotzooi te propageren. Ik heb er mijn buik van vol.

Lucky9

*****

Een koningklijke grafkamer voor farao Morsi

Toch zie ik een lichtpuntje in die steeds maar voortdurende Egyptische lente.

Egypte stond niet direct afwijzend tegenover het westen , dank zij onze moemoe Barak . Het sloot vrede met Israel en was een geliefde toeristische besteming . De gevolgen voor het land als die tafel-Morser diezelfde macht zou krijgen als een farao , dan wordt dat een catastrofe. De Islambroeders hun masker valt af .

Ik verwacht dat het leger met steun van de opositie die Islam morser wandelend stuurt , nieuwe verkiezingen uitschrijft met een Islambroedersstemverbod . Dat zou niet direct een democratische maatregel zijn , maar noodzakelijk voor landen waar baardapen nog in 't wild leven .Het is de enige garantie op een normaal werkende regering , waar godsdienst gescheiden wordt van de staat.

Vrijheid en democratie horen niet thuis in een Islamcultuur. Het is verdorie nog erger dan een rood-groene regering ! Het is spijtig dat we telkens uit beide kampen moeten horen "Als Allah het wil"

Als we maar eens wisten wat die Allah nu feitelijk wil ? Ik denk dat hij er zelf niet meer aan uit kan.

René

*****

De pitbull van Leuven heeft gekeft

Geachte Redactie,

De” baas Ganzendonck” uit Leuven heeft zich opgeblazen van driftkikker tot onderwijsexpert en is tot de vaststelling gekomen dat Antwerpen geen universiteit nodig heeft.

Ooit dreigde die pitbull met veel poeha op de treinsporen te gaan liggen om de 1ste TGV die in Leuven passeerde de doorgang te beletten en aan zijn gekwaak hoeft men in feite niet veel aandacht meer te besteden. Maar hij moet wel beseffen dat hij wel de “keizer van het studentendorp Leuven” mag zijn maar in Antwerpen heeft hij niets verloren.

Waarschijnlijk wil hij Leuven nog overspoelen met nog méér studenten maar ik denk wel dat de Leuvenaars daar een andere mening over hebben. Antwerpen heeft zijn zeehaven en dàt moet voor die stad voldoende zijn. Wat een dikke flauwe zever is me dat,  maar als we weten wie deze uitspraak gedaan heeft is het feite verloren moeite daar verdere aandacht aan te besteden

De Slegte kan zich verwachten aan een toestroom van onverkochte boeken die ontsproten zijn aan de hand van de ghostwriter van Louis ondanks de polemiek die hij tracht te bekomen door zijn uitspraak .

Slaap rustig verder in Leuven Louis, drink een Stella en tot ziens bij Vier of VTM maar pas er voor op dat ge uit de buurt blijft van mijnheer Alz Heimer maar ook die kapitalistische struikrover uit Vilvoorde is voor u geen goed gezelschap of toch misschien juist wel... dat zou ook kunnen; soort bij soort, weet ge.

Hubert Buysse

*****

Bedenkingen

Ik zie geen verschil tussen iemand die zijn werk verliest bij Ford Genk of de laan wordt uitgestuurd bij De Vlaamsche Rode Televisie. Waarom daar geen actie door Ruutje De Leeuw , stakerspikketen , brandende autobanden , een robbertje met de politie. Waarom niet ?

Ik heb medelijden met onze premier. 160 procent meer op een beetje bier door zijn Franse gelijkgestemde ziel met wie hij samen voor de verkiezingen op het poduim stond. Met dichtgeknepen billen kon hij de aftocht blazen. Waarom geen verbod op de Franse wijn-import ?

René

*****

De (verloren) wereld volgens pitbull Tobback

Die roofpraktijken van het linkse zootje hebben volgend resultaat geleverd na jaren wanbeleid:

Gepensioneerde: ± 1.100 euro/maand om te overleven.

Werknemer: ± 1.300 euro per maand om te overleven.

Militair: ± 1.400 euro per maand om zijn leven te riskeren.

Brandweerman: ± 1.600 euro per maand om een leven te redden.

Leraar : ± 1.800 euro per maand om voor te bereiden op het leven .

Geneesheer: ± 3.200 euro per maand om ons in leven te houden

.Luller & zakkenvuller (lees parlementarier) : ± 10.000 euro per maand om te liegen en te bedriegen.

Graaier resp. Naaier (lees Minister) : ± 18.000 euro per maand om het leven van iedereen naar de kloten te helpen.

Jean

*****

Halal slachter

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21114604/__Opleiding_tot_halal-slager__.html

Goedgekeurd door Europa !

Louis H.

*****

De "verloren" wereld volgens Lewie Toebak

Lewie poogt met àlle middelen de totstandkoming van bewustzijn (hoe gering ook) te saboteren. Lewie weet dat het gemiddelde bewust menselijk geheugen ongetraind op zijn best nauwelijks verder reikt dan zes maanden. Dienovereenkomstig laat obersturmgrüppenführer Lewie op de 00000 ieder onbewust individu dagdagelijks indoctrineren om dezelfde reden over hetzelfde onderwerp, systematisch en minimaal elke maand steeds opnieuw en als kers op Lewie's taart op uw aller kosten!

Ons bewustzijn (hier op angeltjes!) is gebaseerd op kennis van zaken en vrij uniek, of minstens uitzonderlijk. Daarom zal Lewie's linkse fascistisch gedachtegoed er alles aan doen om ons het zwijgen op te leggen, te saboteren of te marginaliseren. De waarheid en Lewie zijn water en vuur.  Net zoals de islam en de vrijheid zich tot elkaar verhouden. Alleen de hoeveelheid is van doorslaggevend belang. Daarom raaskalt Lewie zo graag over proportionaliteit en redelijkheid. Lewie weet dat hij ongelijk heeft maar is verstandelijk onbekwaam om dit toe te geven.

Daarom blijft deze nepotisten-sperma-zaaier strijden met àlle middelen, desnoods zo blijkt met het middel van de islam . Indien ik geen atheïst zou zijn zou ik schrijven met “satans middelen”. In feite komt het op hetzelfde neer: Lewie handelt niet slechts amoreel maar immoreel. Lewie (socialistisch, groen, communistisch enz.) schendt de mensenrechten doelbewust, opzettelijk en met een pervers sadistisch genoegen. Zo is Lewie nu 1-maal. Only shit happens!

De ontmaskering van dit schandalig bedrog is mijn levensdoel voor de jaren die me hier nog gegund zijn. Alleen al om die reden schrijf ik naar best vermogen, in de hoop dat iemand de fakkel van mij zal overnemen, en zal blijven waarschuwen tegen totalitarisme, dwingelandij en slaafse onderwerping.

Lucky9

*****

Minister van Pensioenen

Het lijstje van de ministers van pensioenen is niet volledig. Als de kas leeg is mag de VLD overnemen.Vincent Van Quickenborne (VLD) (2011 - 2012)Alexander De Croo (VLD) (2012 - heden)

Piet

NvdR Angeltjes : Ons lijstje ging enkel over socialisten. Bedankt voor de aanvulling.

*****

Co-productie

Een mooi resultaat van de Senior-Ray productie die gevraagd werden het voorwoord te schrijven voor het boek van onze rode zoutzuil De Heer Tobback.

Na deze prachtige inleiding wordt het feitelijk tijdverlies om de rest van dit prachtig literair werk nog verder te lezen.

René

*****

Inleveren ?... niet voor de poco's!

Geachte redactie.

Als opsteker om de dag vrolijk te beginnen, vernemen we dat er enkele politieke totentrekkers zijn die hun mandaat overlaten wegens ouderdom en goesting om te gaan vissen.

Als steuntje in de rug (omdat de verdiensten tijdens hun loopbaan maar zozo waren!) krijgen de sukkelaars van het Vlaams parlement een winnend win-for-life-lot met onmiddellijke kracht van uitwerking als "uittredingsvergoeding". Let wel: dit is bovenop het normale maandelijkse parlementaire pensioen dat de winners gaat uitbetaald krijgen en dat zeker rond de 5000 euri draait per maand. 

Zo valt er te lezen dat de heer Francis Vermeiren (O-VLD) een toemaatje van 522.222 euri zal opstrijken + 99.OOO euri als beloning voor zijn (betaald)werk als secretaris van de Vlaamse praatbarak. Ook enkele andere winnaars mogen een dikke kerstkalkoen bestellen.J

aak Gabriêls (O-VLD) de heer Louis Bril (O-VLD) en Gilbert Bossuyt (SP.a) zijn de gelukzakken die 417.000 euri voor bewezen diensten mogen verwachten. Deze sommen zijn gelijk aan 48-maanden loon als parlementair (al dan niet veel of weinig aanwezig geweest).

 Bij de achtbare heer voorzitter Jantje Peumans van deze poenpakkers-instelling zou een voorstel klaarliggen om in de toekomst de zogenaamde"uittredingsvergoeding" van de vlaamse totentrekkers te halveren en terug te brengen op 24 maanden. Of dit voorstel ooit tot op de preekstoel geraakt durf ik ten stelligste betwijfelen. Navraag bij F.Vermeiren over het schamele bedrag van zijn uitzwaai leverde het antwoord op dat deongelukkige het toch zal aanvaarden want dat het nu eenmaal de wet is. Zalig toch hé...zulks nieuws om de dag te starten en de Vlaamse begroting te spijzen.

mvg - Senior

*****

Klimaat en opwarming

Eind jaren '50 leefden er 3 miljard mensen op aarde, nu een goede 50 jaar later 7,08 miljard. Dat is 4 miljard meer mensen aan een gemiddelde lichaamtemperatuur van 37°, dat geeft 136 miljard graden Celsius plus. Niet te verwonderen dat de aarde opwarmt.

Wes Hardin

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!