Angeltjes
03-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Un Premier Ministre est né - door Gerolf Annemans

 

Un Premier ministre est né !

donderdag 2 oktober 2008

 

Gisteravond kon ik het (samen met een duizendtal anderen) meemaken hoe aan het einde van een LVSV-kopstukkendebat aan de Gentse universiteit Bart De Wever (opnieuw) openlijk hengelde naar een herstel van de solidariteit met zijn vroegere partner CD&V. Dat was een nogal bizar einde van een avond waarin hij voor het overige met brede borstelstreken oppositie had gevoerd tegen de dialoog en de wijze waarop de tripartite van de Vlaamse regering die nu gaat proberen verder te zetten. 

Daarmee kwam er ook een einde aan een drukke dag die ’s middags (in de vergadering van de fractievoorzitters van de Kamer) had uitgewezen dat de CD&V en de N-VA nog altijd een fractie vormen en wellicht zullen blijven vormen. Vermoedelijk zal zelfs niet voor de schone schijn hun gemeenschappelijke Kamerfractie worden gesplitst. Wat we niet weten, is wat er in feite achter de schermen gebeurt. Wordt er onderhandeld over plaatsen op de lijsten voor het Vlaams Parlement? Wordt alles in gereedheid gehouden om op het einde vlak voor de verkiezingen alsnog met het etiket van een door de N-VA verschaft Vlaams imago naar de kiezer te kunnen gaan? Het blijven allemaal vragen waarop geen duidelijk antwoord komt.

Ondertussen werd Leterme met vlag en wimpel binnengehaald als de redder van de spaarcenten van de kleine man. In de mainstream-media werd hij op diverse plaatsen gelijktijdig bestempeld als de wonderboy die slaagde waar George Bush mislukte. Kan geen toeval zijn. Leterme wordt door het regime meteen beloond voor zijn verraad aan de Vlaamse beloften en het prioritair maken van zijn Belgische gevoelens. Zelfs La Libre Belgique haalde de grote ganzenveer boven om Leterme zowaar te bejubelen: un Premier ministre est né ! Als attest van de bocht die Leterme heeft gemaakt in de richting waarin ook Verhofstadt is uitgegaan, kan dat tellen. Alles is overboord gegooid. Alleen de functie telt nu nog.  

Deze zogezegde reddingsoperatie voorstellen als een investering, is gewoon fel overdreven. Het zou eerlijker zijn om gewoon toe te geven dat de belastingbetaler banken overeind houdt en dat we enkel kunnen hopen dat het geld ooit nog kan worden teruggewonnen. Banken overeind houden die hogelijk gepolitiseerd zijn. De Belgische banksector heeft veel te veel politieke banden en belangrijke beslissingen worden met politieke emoties in plaats van met cijfers genomen. Duplat, de vroegere door Reynders weggejaagde en door een kabinetschef van Reynders vervangen voorzitter van de Bankcommissie zegt onomwonden dat de ABN-Amrodeal niet had mogen doorgaan. Hij noemt de deal een miskleun die begaan werd zonder de cijfers te kennen, iets wat nu kennelijk ook door de Nederlandse minister-president Balkenende wordt bevestigd. Het ging allemaal om een soort veredelde weerwraak voor de overnamepoging van een Belgisch kroonjuweel (De Generale Bank) door ABN-Amro. Duplat werd door dat Belgicistische (en door het koningshuis van adeltitels voorzien) milieu van de “haute finance” al jaren scheef bekeken wegens “niet volgzaam genoeg", ondermeer in de diverse overnamedossiers zoals BBL en Generale Bank door Nederlandse banken. Politiek dus. Zoals alles in dit land. Ook de bankcontrole zelf trouwens, netjes verdeeld tussen MR en SP.a. Wat een komedie allemaal.

Gerolf Annemans

Fractievoorzitter Federale Kamer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontmaskering van LDD dankzij de financiële crisis

 

Volledig in lijn van de Oostenrijkse Economische school waarvan nobelprijswinnaar Friedrich Hayek als bekendste auteur, keuren libertariërs en vrijemarktconservatieven zoals ikzelf het huidige monetaire beleid resoluut af. Dezelfde bacteriën die het financiële systeem hebben verziekt, worden nu opnieuw gebruikt om het te genezen. Op korte termijn kan dit “ad hoc”-beleid misschien renderen om de beursgang te redden, maar op lange termijn blijven de problemen zoals ze zijn. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de volgende zware crisis zich aandient. De ziekte zal op deze wijze immers niet genezen.    (Van de blog van Vincent de Roeck)
 
 
 
Het zijn zware tijden voor liberalen en zeker voor ultra-liberalen in het partijpolitieke landschap. De theoretici die boven de politiek uitzweven hebben het vrij makkelijk om zuiver principieel te blijven.  Als  de vrije markt en de financiële instellingen moeilijke momenten doormaken, dan moeten die instellingen dat  zelf uitklaren. Vallen er onschuldige slachtoffers, dan is dat zeer jammer, maar zo is nu eenmaal het systeem.
 
Deze filosofie is bij de Republikeinen in Amerika de reden dat zij de interventie van het reddingsplan van Bush slechts moeizaam aanvaarden.  Elke staatsinterventie , ook als zij beoogt de onschuldige burger te beveiligen, is ongewenst. De burger is een vrij iemand met vrije keuzes en de gemeenschap respecteert die vrijheid door niets op te leggen of aan te bieden dat de individuele vrijheid zou kunnen omvormen tot afhankelijkheid van de staat. Het is niet onze visie, laat daar geen twijfel over bestaan. De verantwoordelijkheid voor àlle leden van de gemeenschap, biedt weinig ruimte voor egocentrische opvattingen.
 
In eigen land zijn de Open-VLD-liberalen dit zuivere liberale standpunt al lang ontgroeid.  Samen met de socialisten wordt de macht gedeeld (ook als er een tijdelijke onderbreking is, zoals nu langs Vlaamse federale kant) : de rode traditionele vlag dekt de sociale lading, de blauwe wimpel wordt gehesen voor de ethische en persoonlijke vrijheden.  Samen zitten zij als twee paarse opgewonden unisex- wellustelingen mekaar te betasten aan de linkerkant van het centrum. Hun streefdoel is de nieuwe wereldorde waarin Gehoorzaamheid en Controle de sleutels zijn voor deelname aan de macht.
 
 
 
Het verschil tussen de gewone liberalen en de libertariërs genre Dedecker had zich mooi kunnen aftekenen aan hand van de grote crisis die we nu doormaken. De malaise wordt veroorzaakt door ontsporingen ingevolge een ongebreidelde interpretatie van economische regels en geldwezen. Dé kans bij uitstek voor Dedecker om zich te profileren en afstand te nemen van zijn vroegere partij. Ik zou wat blij geweest zijn in de plaats van de Oostendse brulboei om glorieus te laten zien dat ik heel wat meer wil dan het afschaffen van de maximum snelheid en dat het uitroken van Vlaams Belang slechts een hobby is.  Le Grand Cirque du Libéralisme Universel heeft de deuren echter niet geopend.
 
- LDD verzet zich niet tegen de staatsgreep op 3 financiële instellingen, integendeel LDD verloochent de vrije markt en juicht de staatsintrede toe.
 
- LDD hakt mee in op de bankiers en eist hun hoofden in de mand onder de volkse guillotine.  Een terechte eis van zij die de gemeenschap verdedigen, een onbegrijpelijke houding voor ultra-liberalen.
  
- LDD loopt juichend naast de Witte Ridder Leterme en biedt hem blozend een bos bloemen aan, omdat hij zo voortreffelijk de vrije mechanismen van de markt de nek omwringt. Hij moet wel zeggen of hij met de blote hand of met een koord zal doen, want LDD heeft een eigen visie, hoor.
 
 
Kortom LDD ontmaskert zichzelf als een inhoudloze groep opportunisten die de democratie gebruiken als een opstapje naar  Grotemensenland om te kijken wat daar te rapen valt, gebruikmakend van de vele malaises in dit schandland.  U kan ze ook  de profiteurs van het regime noemen, de kerels en meiden die altijd verschijnen in tijden van onzekerheid en twijfel.  De Peeping Toms die tussen de gordijnen gluren op zoek naar vrijende koppels en langs de gevels van de huizen zwerven om te luisteren of er geen verdachte liederen opklinken.
 
Traditionele Vlaams-nationalisten van de fatsoenlijke rechterzijde staan in crisissen als deze op een vanzelfsprekende manier aan de kant van hun gemeenschap die gevaar  loopt.  Dat is ingebakken in de mentaliteit en de ideologie van het volksnationalisme.
En vanuit die houding is het perfect verklaarbaar om de de eis te stellen dat er een onderzoek zou plaatsgrijpen naar de omstandigheden waarin de groot-kapitalisten hun positie misbruiken om de centen van de gewone man en vrouw in gevaar te brengen.  Aanklagen dat nù belastinggelden moeten gebruikt worden om als speculanten op de beursvloer dag na dag te hopen dat we onze staatsinvestering niet kwijtspelen.  En de nobiljon-grootkapitalist die om Laken te behagen op zijn eentje (en met een onbekwame raad van bestuur) de revolutie van 1830 nog even wilde overdoen...
Dàt zijn fundamentele verschillen tussen nationalisten van Vlaams Belang en libertariërs die zelfs geen liberalen zijn.  Wel bekome het de overlopers.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op eigen Kracht

 

 

 

Persconferentie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck & Jeugdproblemen - AAaRGH

 

MarioAcne.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achmed the dead Terrorist beledigt moslims

@ Spitsnieuws

In Zuid-Afrika hebben de autoriteiten een commercial van de televisie gehaald waarin de islam belachelijk zou worden gemaakt. Het gaat om een ringtone die is gebaseerd op de in de Verenigde Staten populaire buikspreekpop 'Achmed, The Dead Terrorist'. Dat meldt Fox News.

Buikspreker Jeff Dunham laat de pop ''Silence, I kill you'' gillen en dat zou het beeld creëren dat alle moslims terroristen zijn. ''Achmed maakt in mijn show heel duidelijk dat hij geen moslim is'', reageerde Dunham. ''Bovendien heb ik alles en iedereen wel eens op de hak genomen.''

 

VERBODEN TE LACHEN of I KILL YOU !

 


02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toespraak Geert Wilders Hudson Institute New York

 

Omdat het nogal een lange redevoering is geworden (Wilders spreekt perfect Engels) en omdat we weten dat u niet graag langs al dan niet wankele bruggetjes op stap gaat naar andere webstekken, geven we hem in de reacties mee. Hier rechtsonder drukken en u leest in de taal van Shakespeare wat Wilders onze Amerikaanse vrienden  te vertellen heeft.  Ja, ik weet het, Amerikanen zijn niet iedereens vrienden op deze blog. Daar maken we ons niet druk over.  Zolang we maar samen Vlaamse vrienden blijven.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe president Pakistan heeft fatwa * aan zijn been

 

 

Sept. 24: Sarah Palin shakes hands with Pakistani President Asif Ali Zardari at the U.N. (AP Photo)
De fijne Geestelijkheid van prachtland Pakistan heeft  de nieuwe president Asif Ali Zardari een fatwa aan zijn been gelapt, omdat hij zich in New York tijdens een ontmoeting in de Verenigde Naties met Sarah Palin onwelvoeglijk gedragen heeft.  Wij treden de Geestelijkheid bij : de Alaskaanse kandidaat vice-president droeg een korte rok, zag er picabella uit en de president van het prachtland die normaal enkel vrouwen ziet die gehuld zijn in tenten en lijken op vuilniszakken, gedroeg zich enthousiast, hoffelijk en zei te begrijpen waarom zovele Amerikanen dol zijn op deze vrouw.  De waakzame Geestelijkheid van Pakistan is beledigd door het wufte optreden van haar president. "Deze vrouw is een niet-moslim en een ongelovige". Zo, de wereld is weer een stuk beter geworden.
Bron : Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : verwijderd bij Youtube, bij ons aanbevolen

:

Dankzij Duplo van Aanklacht is hier de rechtstreekse video

van Pat Condell


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen schijnt genetisch bepaald te zijn bij Democraten en democraten

 

Het kan best zijn dat sommige vrienden lak hebben aan de Amerikaanse verkiezingen, dat is hun zaak, wij houden er een andere mening op na. 

Wij zijn zeker geen voorstanders van de gemakkelijke uitspraak "De weireld is van iedereen" maar wij willen alleszins goed geïnformeerd blijven over wat zich elders afspeelt, om met des te meer nadruk te kunnen zeggen : "De weireld is misschien van velen, maar Vlaanderen is van ons en wij isoleren ons niet."

Het is ook niet de bedoeling dat wij ons uitgebreid gaan bezighouden met de wederzijdse moddergevechten tussen Democraten en Republikeinen, en goedkeurend knikken over de onfatsoenlijke geldverkwistingen die beide kampen aanwenden om mekaar te bekladden.  "O my God ..." wat heb ik een hekel aan die uitroep en de blessings mogen ook achterwege blijven.

Sarah Palin is vooral een dankbaar doelwit voor de overwegend Democratisch gezinde media, omdat zij de minst ervaren is binnen de meute perfiede machtswellustelingen.  Zij is echter tegen een stootje bestand en karaktervastheid begint een zeldzaamheid te worden in de politiek. En die kan men haar alleszins niet ontzeggen evenmin als de ambitie om snel bij te leren. Het feit niet vertrouwd te zijn met de lepe streken van Washington is veeleer een voordeel dan een handicap, denken velen. Waarom een gerimpelde vijg verkiezen boven een frisse druif ? Om het even in de fruitsector te houden.

De Amerikaanse Democraten (u kent hun symbool ?  Een ezel !) hebben problemen met de waarheid.  Dat weten we al sinds Bill Clinton met een rooie kop voor de camera's beweerde "nooit seks gehad te hebben met die vrouw" en bijna zo ver wilde gaan te beweren dat de vlekken op haar blauwe jurk, gemorste yoghurt was.  Het zit bij de Clintons in de familie : Madame kent er ook wat van.  In een van haar fel dramatische toespraken tot de kiezers beweerde zij dat ze bij een landing in Sarajevo onder vuur was genomen door sluipschutters en mochten die niet scheel gezien hebben  van de honger, dan zou zij niet in staat zijn om de Amerikanen hun zakken nu  vol te laden met beloftes.  Zulke verhalen vertel je niet ongestraft, als ze niet waar zijn.  Na enkele weken, moest Hillary toegeven dat haar geheugen niet te best werkte over die beschieting. Het had nochtans kùnnen waar zijn ...

Ook de Democratische kandidaat vice-president Biden heeft een probleem met zijn waarheid die soms verdrongen wordt door zijn levendige fantasie. Zijn leven heeft ook op het spel gestaan,  maar godzijdank is ook hij door zijn koelbloedig optreden aan de dood ontsnapt.  Hij zat in een legerhelicopter toen deze beschoten werd en de piloot een noodlanding moest maken. Het was me daar een bijna-drama van belang. Hij gebruikt dit verhaal om zijn medevoelen met de soldaten in Irak en Afghanistan tot uitdrukking te brengen. Helaas, ook nu is uitgekomen dat die helicopter is moeten landen omwille van sneeuwval... het waren geen kogels, noch raketten maar sneeuwvlokken.

De Democraten in de VS en de zichzelf democratisch benoemende partijtjes in Europa  hebben met mekaar alleszins dit in gemeenschap : liegen en overdrijven, want hun boodschap zelf volstaat niet.

Benieuwd naar het debat tussen de twee vice-kandidaten op televisie deze nacht. Ik hoop dat Palin weer enkele kaskrakers zal bovenhalen, want die verminderen haar aanhang absoluut niet.  Amerika is héél wat meer dan wat wij er van zien en dan het beeld dat "De droeve Man", onze VRt-correspondent uit Washington, er over ophangt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD beledigt Wallonië : Quelle honte !

 

Het schijnt dat de VLD vandaag een advertentie heeft geplaatst in diverse kranten om de jobkorting die de regering toekent aan werkenden in het zonnetje te zetten.

Waarom een regeringspartij publiciteit meent te moeten voeren over een maatregel die unaniem getroffen werd, duidt weer maar eens op de manier waarop hier aan politiek gedaan wordt.  Als in een bazaar.

 

 

 

 

De advertentie is alleszins in een verkeerd keelgat geschoten bij de onderburen, die beledigd zijn omdat er gezegd wordt : " Die 500 euro pakken de Walen ons al niet meer af " ...

De Walen en de moslims hebben veel van mekaar weg.  Ze zijn uiterst kwetsbaar en lichtgeraakt. Alles opeisen voor zich, niets terugdoen en pretentieus beweren dat zij de heertjes zijn.

Als dit land eerlang zal splitsen, is een van de opmerkelijke verschijnselen, dat de Walen het zelfs niet overwegen op eigen benen te staan. Ze maken intern ruzie bij welk land ze zouden aansluiten, want iemand moet toch voor hen zorgen. Frankrijk of het Groot-Hertogdom Luxemburg, een van onze  reageerders heeft ooit Monaco voorgesteld en wij verruimen de keuze nu met Marokko.   Veel jammeren, veel slecht Frans spreken, altijd in de slachtofferrol, prachtige cultuur en goedkope vakanties.

Hett zou bijaldien een mooie droom zijn die uitkomt voor onze linkse halve garen : Vlaanderen grenst aan Marokko.  Niets dan voordelen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwervingen bij de federale politie

 

Kandidtate wacht voor interview

(Canapé is al lange jaren in gebruik, de politie is spaarzaam)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene overval is de andere niet

 

 

 De zwaargebouwde is even weg op het plaatje

Op zaterdagmorgen fietste Olmer Morales in Miami op zijn gemak naar zijn werk toen hij door vijf vrouwen staande werd gehouden. Vier van de vijf vrouwen waren slank, blond en topless. De vijfde was stevig gebouwd en droeg een oversized wit t-shirt.

Het was direct duidelijk dat de dames op voorhand deze ingenieuze overval tot in detail hadden uitgedacht. Terwijl de dikke vrouw het stuur stevig vasthield, omsingelden de naakte vrouwen de door verbazing overmande Morales. Hun enige doel; zijn geld afhandig maken. Volgens het politierapport zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Fijn bedacht van de dames. Het moet niet altijd prostitutie zijn.

Bron : Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze burgerdemocratie is als een edelweiss in de Alpen

 

Neen, een parlementaire onderzoekscommissie naar wat fout liep/loopt/zal lopen bij Fortis daar doen de échte democratische partijen van CD&V en VLD niet aan mee.  Olé, Olé. Integendeel, Eyskens, de aanstaande Baas van de Hemel, vraagt zelfs volmachten opdat de regering buiten elke controle om in het geheim zijn rol van Witte Ridder zou kunnen vervolgen.  Dat was te horen gisteravond in Volt. Volt :  eén keer, maar nooit meer. Het was me daar een stelletje Democraten bij mekaar onder leiding van mevrouw Tanghe.

De staat stelt miljarden belastingscenten ter beschikking in de hoop deze niet kwijt te spelen en uit bekommernis voor een groot deel van de burgers en bedrijven.  Daar kunnen we inkomen. Voor de rest gedraagt Leterme en zijn ploeg zich zoals geen enkele beginnende beleggersclub het zou durven :  zonder enige kennis, zonder studie, aandelen kopen.  Als iemand in de club vraagt om toch even het verleden uit te spitten, dan wordt dat resoluut van de hand gewezen. Géén parlementair onderzoek, alstublieft !  Het schijnt dat graaf Lipmans last heeft van zijn tikker, volgens ik ergens las in Trouw die het dan weer had van Lippens' zakenvriendje Etienne Davignon en vermoedelijk heeft onze regering een ziekenattest gekregen en wil ze daarom niet overgaan tot een onderzoek. De hoofdverantwoordelijk is ziek.

Zijn we allemaal opgelucht en begrijpen we het nu ?

Maar wees gerust, onze democratie gedijt als een edelweiss in de besneeuwde Alpen. Onze burgers hebben inspraak in àlles. Kijk maar eens : U heeft TWEE keuzes !

Waar moet het chaletdorp tijdens de kerstperiode staan?

 
Op de Scheldekaaien
Op de Grote Markt

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Nederlands plan voor miljardenfonds in Europa

DONDERDAG 2 OKTOBER 2008, 08:20  

DEN HAAG (AFN) - Nederland wil dat de lidstaten van de Europese Unie zelf een reserve aanleggen waarmee financiële instellingen in nood geholpen kunnen worden. In onderling overleg zou moeten worden vastgelegd wanneer ingegrepen moet worden bij banken of verzekeraars.

In het voorstel van premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) gaat het per land om 3 procent van het bruto nationaal product. Voor ons land gaat het om een reserve van ongeveer 18 miljard euro. Ingewijden hebben dat donderdag bevestigd.

Balkenende bespreekt het voorstel donderdag met de Franse president Nicolas Sarkozy, bij wie de premier in Parijs op bezoek gaat. Ze bespreken de gevolgen van de internationale kredietcrisis. Frankrijk is momenteel voorzitter van de Europese Unie.

***

Voor het aanleggen van fictieve reservefondsen is het land B onmiddellijk gewonnen.  Kijk maar naar het Zilverfonds van den Baard.  Een legertje ambtenaren houdt zich onledig met het bewaken van een lege doos, een theoretisch bezit om de vergrijzing te stutten.  Den Baard had beter een coiffuresalon geopend om de vergrijzing tegen te gaan : alle oudjes gratis kaalscheren, probleem opgelost..


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS-Senaat keurt financieel reddingsplan goed

 

Nadat het plan van president Bush afgewezen was, hoofdzakelijk door de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, werd het gisteren in de Senaat wel goedgekeurd met enkele aanpassingen.

Voor vele Amerikaanse Republikeinen is een staatsinterventie in de economie een zuiver communistische ingreep, ook als deze operatie het kapseizende financiële en economische systeem overeind houdt. Deze houding legt een fundamenteel verschil bloot tussen  Europa en de VS : het individualisme tegen de verzorgingsstaat. In grote lijnen geschetst  en met veel meer nuances.

De discussie of Bush en zijn minister van Financiën (een Wall-Street aanhanger en gewezen manager) hun gigantisch reddingsplan van 700 miljard US $ voorstelden om de spaarders en beleggers bij te staan  en daardoor de economie overeind te houden, of het extreme kapitalisme te redden, laten we graag over aan heftige experten. Hopelijk worden de vrije markt-excessen bedwongen en kan de economie verder.  De verliezen op de beurs blijven verliezen en de niet afgeloste gehypothekeerde eigendommen keren niet terug naar de eigenaars.

In Europa was het opmerkelijk dat de ex-communist Barroso, voorzitter van de EU-commissie, onmiddellijk pleitte voor een grotere controle van de bureaucraten op de banken en de financiële instellingen.  Meestal eindigen dergelijke voorstellen op beperkingen voor de gewone mensen en zetten de Groten via hun geijkte sluipwegen hun weg voort. 

Tot ze voor de afgrond staan, dan mag de gemeenschap ze redden van de ondergang.

Savat

http://www.foxnews.com/story/0,2933,431561,00.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vice-President Amsterdamse Rechtbank molesteert camera-team

 

pafbang.gif
Hierboven ziet u een keurige heer, die met zijn paraplu op de camera indeukt.  Dat ongebruikelijke feit deed zich gisteren voor toen de cameraploeg van Geen Stijl de straat op trok om in de financiële wijk van Amsterdam commentaren te sprokkelen over de crisis.  Rutger, de wat pedante maar toch sympathieke vraagmuil, prikkelde de geïnterviewde voorbijgangers door zich op te stellen als een kritische linksmens. Hij kreeg zelfs de kans niet om dat nummertje op te voeren bij de fatsoenlijke heer hierboven, want die begon onmiddellijk met zijn kloppartij en denigrerende commentaren.  De camera ging stuk en de cameraman bijna.  Het duurde niet lang of Geen Stijl had de identiteit van de baldadigaard te pakken : de vice-voorzitter van de rechtbank te Amsterdam.  Nu ziet u waarom Tuig door deze klootzakken genadig vrijgesproken wordt : het is zelf Tuig.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekscommissie geeist door VB

 


30.09.2008 15.57u - Deze morgen vond in de Kamercommissie Financiën een debat plaats over de financiële crisis en de aanpak ervan door de regering-Leterme. Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts stelde een aantal vragen over de liquiditeitsproblematiek van Fortis en Dexia. Uiteraard bracht het Vlaams Belang ook de gebrekkige werking van de gereguleerde bankautoriteit CBFA ter sprake.

Net zoals dat de afgelopen dagen het geval was, koos het Vlaams Belang resoluut de kant van de Vlaamse spaarders en kleine beleggers. Terwijl voor de Fortis-top riante vertrekpremies worden voorzien (Verwilst bijna 5 miljoen euro; Votron 2,3 miljoen euro), blijft het voor de gewone spaarder onzekerheid troef. Wat de torenhoge vertrekpremies betreft, is het Vlaams Belang van mening dat de overheid – nu de belangrijkste aandeelhouder bij Fortis - dringend een einde moet stellen aan de onaanvaardbare graaicultuur aan de top van de onderneming.

Het Vlaams Belang zal in het parlement een wetsvoorstel indienen tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de wanpraktijken bij Fortis. Onze partij wil een grondig onderzoek naar de oorzaken en verantwoordelijkheden van het huidige debacle. Het is immers hoog tijd dat een aantal heilige huisjes, ook aangaande de actieve rol die het koningshuis en zijn lakeien speelden in de structuren van de Fortis holding, worden gesloopt.

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger

Hagen Goyvaerts
Volksvertegenwoordiger.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De graaicultuur bij Fortis en Dexia - Roeland Van Walleghem

 

Gisteren vond in de Kamercommissie Financiën een debat plaats over de financiële crisis en de aanpak ervan door de regering-Leterme. Leterme, in een vorig leven boekhouder bij het Rekenhof, garandeert dat niemand de dupe zal worden van het schandalige management van Fortis en Dexia. De staat, u en ik dus, pompt dus enkele miljarden eurootjes in die twee banken. Terwijl voor de Fortis-top riante vertrekpremies worden voorzien (Verwilst bijna 5 miljoen euro; Votron 2,3 miljoen euro), blijft het voor de gewone spaarder onzekerheid troef.

Herman Verwilst, ooit nog gecoöpteerd senator voor de SP, ja ja een socialist, mag het afstappen met een slordige 200 miljoen oude belgische frankskes. Het doet ons denken aan de uitspraak van Helmut Kohl: “Het is makkelijker een hond voorbij een hotdogkraam te loodsen dan een socialist voorbij een pak centen”.

Neem nu de Raad van Bestuur van Dexia. Deze raad is volgestouwd met politici (democratische weliswaar) van allerlei kleur. Ook daar kent de graaicultuur geen grenzen. De raad kwam in 2006 zevenmaal bijeen. Gezien er buiten de normale bezoldigingen ook presentiegelden (2000€ per vergadering) uitbetaald worden, bedroeg de presentiegraad 85%. De raad heeft “zichzelf” ook de bevoegdheid gegeven om ”de praktische modaliteiten voor deze bezoldiging en de toekenning ervan uit te werken”. Zeg maar, zichzelf riant bedienen.

Enkele bekende profiteurs die zetelen in de raad van Dexia:

Jan RENDERSalgemeen voorzitter van het ACW, was goed voor 32000€. Dat maakt dat de man met 5.333€ per vergadering naar huis gaat. Dat zijn 213.333,-oude franken voor enkele uurtjes !

Nog erger is het gesteld met Francis Vermeiren (Open VLD). De groot cumulerende burgemeester van Zaventem is tevens Vlaams volksvertegenwoordiger en bestuurder van vennootschappen. Bij Dexia heeft de man een vaste en een variabele bezoldiging. Bovendien passeert hij aan de kassa als lid van het Strategisch Comité en nog eens als lid van het Benoemingscomité. Voor dit alles kreeg de man 40.000€ uitbetaald. Per vergadering is dat 228.571,-bfr.

Andere armoezaaiers (ik beperk me tot politici) die hun rekeningen zien aanvetten zijn: Frank Beke ( tiens, nog een socialist) moet het stellen met 56.500€ en Serge Kubla (MR) moet tevreden zijn met 32.000€.

Dan spreken we nog niet over de snoepreisjes, etentjes en andere zaken! die het leven wat aangenamer maken !

Enkele gewezen leden van de "Pak de Poenshow" zijn onder andere  Di Rupo, De Gucht en Denys.

Uiteraard heeft de Kamer van volksvertegenwoordigers niet ingestemd met het voorstel om een parlementaire onderzoekscommissie in het leven te roepen. De tsjeven en liberalen hadden zogezegd slechte ervaringen met onderzoekscommissies

De beerputten moeten immers gesloten blijven. Walgelijk land.

Roeland Van Walleghem

NB : de namen in dit stuk hebben betrekking op de toestand tot 2006.  De Gentse burgemeester Beke is intussen vervangen door de Antwerpenaar Janssens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in 1950 bestond de Weireld al

 

Lancering op Cape Canaveral van een raket op basis van de gehate V-2's van Werner von Braun die door de Amerikanen "gekaapt" werd in Duitsland en in de VS verder kon werken. Tijdens het lanceren zongen de geleerden het Horst Wessel Lied. Straf ,hé !

A new chapter in space flight began on 1950 July with the launch of the first rocket from Cape Canaveral, Florida: the Bumper V-2. Shown above, the Bumper V-2 was an ambitious two-stage rocket program that topped a V-2 missile base with a WAC Corporal rocket. The upper stage was able to reach then-record altitudes of almost 400 kilometers, higher than even modern Space Shuttles fly today. Launched under the direction of the General Electric Company, the Bumper V-2 was used primarily for testing rocket systems and for research on the upper atmosphere. Bumper V-2 rockets carried small payloads that allowed them to measure attributes including air temperature and cosmic ray impacts. Seven years later, the Soviet Union launched Sputnik I and Sputnik II, the first satellites into Earth orbit. In response in 1958, 50 years ago today, the US created NASA.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck & Jeuk : het is weer AAaRGH ...

 

MarioJeukt.jpg

@ www.geenstijl.nl




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!