Angeltjes
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier politiek-correct Sinterklaas met Joël de Ceulaer

  

 

 

Vier politiek correct Sinterklaas met Joël De Ceulaer. Verwacht het onverwachte. 

 Videokanaal Frank Thevissen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Elfde gebod (deel 2)

 

 

Moslims willen absoluut godslasteringwetten in Europa

Moslims doen de laatste maanden hun uiterste best om de godslasteringwetten in Groot-Brittanië opnieuw in te voeren.

Zo stond er in een petitie van hen aan de Britse premier David Cameron: “Het spreekt vanzelf dat Groot Brittanië een hoofdrol speelt in ’s wereld harmonie. Britse volksvertegenwoordigers hebben ertoe bijgedragen dat racisme, antisemitisme, discriminatie, ongelijkheden en andere kwetsende factoren uitgeroeid werden. De hoop en het vertrouwen van miljoenen Britse moslims rust op de schouders van u als vertegenwoordigers van het parlement om u in te zetten voor een verandering van de wet zodat de eer der geloofssymbolen van de islam en andere religies kunnen beschermd worden.”

In februari 2012 kwam er aan het licht dat een islamitische groepering van activisten, met een directe band tot de Moslim Broederschap, de Britse regering gevraagd had de Britse media op de vingers te tikken bij hun verslaggeving over moslims en de islam. Wij hebben in vorige artikels er al op gewezen hoe de BBC onderdanig aan de moslimleiband loopt. Recent nog lanceerde een moslim lobbyende vereniging “ENGAGE” een tentoonstelling en een campagne van een maand rond “Islamophobia Awareness Month” (maand van het islamofobie-bewustzijn), waarbij de verspreiding van de islamofobie in Groot Brittanië in de kijker gebracht werd.

De tentoonstelling vond plaats in het Britse parlement en de ENGAGE-activisten aarzelden niet om de volksvertegenwoordigers onder druk te zetten om de bestaande religieuze haatwet uit te breiden opdat de moslims een betere bescherming zouden krijgen.

In Ierland trad in januari 2010 een nieuwe blasfemiewet in voege. De “Irish Defamation Act” (Ierse wet op smaad of laster) creëerde aldus het misdrijf van blasfemie-laster en maakt “publicatie of uitspraak met een godslasterlijke inhoud” strafbaar met een boete tot € 25.000. Volgens de “Irish Times” wordt de Ierse blasfemiewet door islamitische staten beschouwd als een “rechtzetting” voor de vervolging van religieuze dissidenten. Pakistan bv. heeft bij de Verenigde Naties de Ierse wet als rechtvaardiging ingeroepen om de eigen blasfemiewetten te steunen.

In Denemarken werd godslastering door paragraaf 140 van de strafwet buiten de wet geplaatst: “Ieder die de leerstellingen van een in dit land erkende religie of godsdienstoefening publiekelijk belachelijk maakt of beledigt, zal gestraft worden met een boete of met een gevangenisstraf tot 4 maanden.” De wet werd niet meer in praktijk gebracht sinds 1938. In 2004 werden de eerste stappen gezet om de wet buiten werking te laten treden, maar de ingediende voorstellen werden niet geaccepteerd en de wet blijft tot op heden deel uitmaken van het wetboek. De regels tegen de verspreiding van haat- en racismeboodschappen werden vastgelegd in de beruchte paragraaf 266b van het Deense strafrecht. Deze luidt: “Wie in het openbaar, of met de intentie het in bredere kringen te verspreiden, verklaringen aflegt of uitspraken doet, door dewelke een groep personen bedreigd, bespot of vernederd wordt omwille van hun ras, huidskleur, nationale of etnische afkomst, geloof of sexuele geaardheid, zal bestraft worden met een boete of hechtenis tot 2 jaar.”

De Deense voorvechter van de vrije meningsuiting Lars Hedegaard werd volgens deze wet vervolgd voor de kritische opmerkingen die hij maakte over de islam tegen een blogger in december 2009. Hij werd ten slotte door het Deense Hoger Gerechtshof vrij gesproken in april 2012 met als argumentatie bij het vonnis dat het niet bewezen kon worden dat hij zijn uitlatingen wou openbaar maken.

Ook in Denemarken werd politicus en volksvertegenwoordiger Jesper Langballe schuldig bevonden aan het verspreiden van haat in december 2010 omdat hij gezegd had dat eremoorden en seksueel geweld voorkomen in moslim gezinnen. Het werd hem niet toegelaten zijn beweringen te bewijzen: volgens de Deense wet doet het er niet toe of iets al dan niet waar is. Dat iemand zich beledigd voelt, is genoeg voor een veroordeling. Hij had de keuze een boete van 5.000 Deense Kronen (€ 670) te betalen of tien dagen in de gevangenis door te brengen.

In Finland wordt godslastering behandeld in sectie 10 van hoofdstuk 17 van het wetboek van strafrecht. In maart 2009 werd politicus en alom bekende politiek commentator Jussi Kristian Halla-aho voor het gerecht gedaagd op beschuldiging van “opruiing tegen een etnische groep” en “schending van de heiligheid van het geloof” omdat hij gezegd had dat de islam de religie van de pedofilie is.

Een Helsinki rechtbank liet de klacht van blasfemie vallen maar vonniste wel de betaling van een boete van € 330. De Finse procureur van justitie, vertoornd door de afwijzing van de blasfemieklacht, ging in beroep. In juni 2012 oordeelde het Hoger Hof Halla-aho schuldig aan beide klachten: het storen van religieuze eredienst en etnische opruiing.

In Duitsland valt blasfemie onder hoofdstuk 11, artikel 166 van het Duitse wetboek van strafrecht: “ Wie in het openbaar of door verspreiding van geschriften de inhoud van het religieuze of wereldbeschouwelijke zicht van anderen op een dusdanige wijze beledigt dat de openbare orde verstoord kan worden, zal met een boete of hechtenis tot drie jaar bestraft worden.” In februari 2006 kreeg de Duitse politieke activist Manfred van H. (61) 1 jaar gevangenisstraf met uitstel en 300 uren gemeenschapsdienst wegens een inbreuk op artikel 166. Hij had rollen toiletpapier, met de tekst “Koran, de heilige Koran” erop gedrukt, verdeeld aan moskees en de media. Dit gebeurde na de bomaanslagen in Londen in juli 2005; als motief stelde Manfred dat hij “wou weten wie aan welke kant staat in Duitsland”.

In Oostenrijk, waar de Saoedische regering het King Abdullah International Center for Inter-Religious and Inter-Cultural Dialogue (KAICIID) geopend heeft om “de dialoog op gang te brengen” tussen ’s werelds grootste religies opdat hiermee “een conflict vermeden kan worden”. Critici menen dat de taken van KAICIDD parallel lopen met de voortdurende bemoeienissen van de OIC om het westen onder druk te plaatsen opdat elke kritiek op de islam of Mohammed tot een internationaal misdrijf kan verklaard worden.

Dit alles in de naam van “religieuze tolerantie”. Dit werd inderdaad bevestigd door de secretaris-generaal van de OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, die het woord nam tijdens de inhuldiging van KAICIID in Wenen op 26 november. Hij verklaarde: “Islamofobie leidt tot haatmisdrijven en veroorzaakt angst, stigmatisering, marginalisering, vervreemding en afwijzing. Het westen moet voluit gaan door haatmisdrijven te definiëren, zich te bekommeren om het tekort aan informatie en de wetgeving naar behoren aan te passen en effectief te laten toepassen. De nationale wetgeving moet binnen het kader van internationale verplichtingen en overeengekomen regels geïmplenteerd worden.

Tot slot bieden wij u dit filmfragment aan, als voorbeeld van religieuze tolerantie. Het is niet verboden te lachen. Humor is tenslotte een teken van intelligentie. Met een schoen gooien mag ook op voorwaarde dat dit tot uw cultuur behoort.

 

An Israeli interviews a priest

Floriaan Terbeke

Bronnen: Gatestone Institute, Wikipedia en diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instappen, gordel om, we vertrekken naar Rusland : tot nooit meer !

 

 

 

Hoe heeft men dit allemaal kunnen filmen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals de Nobelprijs voor de Vrede voor de EUSSR

 

 

 

 


05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een racistische moord

 

Het was een racistische moord

Misschien toch nog even over sport hebben?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/12/het-was-een-racistische-moord

Pol T.

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Sloten heeft een weinig sportief verleden

 

Er is niet veel meer te vinden op internet over voetbalclub Nieuw Sloten :  een grondige schoonmaakploeg is aan de slag geweest, ook bij de afbeedlingen via Google.  Van onze vriend Pol D. uit West-Vlaanderen, want we kenner er ook een in Antwerpen, ontvingen we nog bijkomende info over de samenstelling van de ploeg :

Aanvulling bij de doodschoppers van Nieuwsloten...

http://pbs.twimg.com/media/A9S9UopCEAAystk.jpg

Hieronder nog een artikel van de NOS en dan hebben wij genoeg sport gehad voor de rest van het jaar. Angeltjes lijkt wel Sportweekend.
 

Het B1-jeugdelftal van SV Nieuw Sloten, waarvan leden vastzitten voor de fatale mishandeling van een grensrechter van Buitenboys, had zich eerder ernstig misdragen. Dit zei de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg in het Radio 1 Journaal.

Volgens Van der Burg heeft het B1-team enige tijd geleden van het bestuur een gele kaart gekregen, omdat het zich verbaal had misdragen tegen een scheidsrechter. Bij een volgend incident zou het team uit de competitie worden genomen. Een aantal leden werd naar aanleiding van het incident geschorst.

Ook het A1-elftal van Nieuw Sloten was betrokken bij een incident. Een van de spelers raakte in gevecht met mensen uit het publiek. Voor dit incident zijn schorsingen van 9 en 18 maanden opgelegd.

'Helemaal kapot'

Van den Burg heeft gisteren een gesprek gehad met de secretaris van het clubbestuur. Hij en de rest van het bestuur zijn helemaal kapot, zei Van der Burg. Binnenkort praat hij opnieuw met het bestuur en dan met de KNVB erbij. Hij is ervan overtuigd dat het bestuur van de club de problemen wil aanpakken.

De wethouder ziet vooralsnog geen reden om de club te sluiten, zoals bijvoorbeeld wel is gebeurd met de Amsterdamse club Sporting Noord. Eind vorig jaar deelde een speler van die club een harde trap uit aan een 77-jarige supporter die een paar weken later overleed. Toen eiste de wethouder ook een gesprek met het clubbestuur en de KNVB waarna de vereniging haar deuren moest sluiten. "Dat lijkt me in het geval van Nieuw Sloten niet nodig", aldus Van den Burg.


Excessen
Drie spelers van de B1 van Nieuw Sloten, van 15 en 16 jaar, zijn opgepakt omdat ze zondag een grensrechter van SC Buitenboys uit Almere hebben geslagen en mishandeld. De man (41) overleed gisteren in het ziekenhuis.

Nieuw Sloten heeft de verdachten geroyeerd en de B1 uit de competitie gehaald. Verder zijn alle trainingen deze week afgelast. De teams van Nieuw Sloten spelen het komend weekeinde geen wedstrijden.

Ook een andere Amsterdamse voetbalclub komt komend weekend niet in actie naar aanleiding van het overlijden van de grensrechter. TOS-Actief wil zo stelling nemen tegen excessen in het voetbal en nabestaanden en betrokkenen steunen.

De elftallen van de Almeerse voetbalclub SC Buitenboys hervatten vandaag de training. Dat meldt het bestuur op de website van de club.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha, mijn vrienden, kijk, wat een verrassing : de namen van de doodschoppers ...

 

De Nederlandse media waren zeer discreet met de namen van de doodschoppers die een grensrechter opjoegen, molesteerden en de dood in schopten. Maar de nieuwe media zijn ni!et aangetast door het politiek-correctye virus, in dit geval Twitter. Wij geven u het bericht zoals het ons bereikte (met dank aan Stradi)

Yassin de Macro en Daveryon de Antilliaan zijn de opgepakte doodschoppers. Da’s pas nieuws.

Twitter / Search - #Doodschoppers
twitter.com/search?q=%23Doodschoppers&src...
Deel 2 de #doodschoppers van Nieuwsloten Karimi Nicky Mellink Wouter Mirck Younes Roubion Mandeep Singh Terrence Stuurop Kemal Arif Tasli. Expand Collapse ... Deel 1 De #Doodschoppers van Nieuwsloten B1 Daveryon Blasse Yassin Dardak Danny Faber Fady Fayed Ismael Ikhouane Demian Jibodh Othman ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het parket van Kortrijk

 

De speurders van de Kortrijkse federale politie hebben er maar liefst negen jaar over gedaan om een gigantische drugshandel volledig in kaart te brengen. Kosten noch moeite werden gespaard. Maar uiteindelijk slaagden ze erin een bende van 19 individuen te identificeren die zich specialiseerde in het smokkelen van duizenden kilo's drugs van Marokko naar Groot-Brittannië.

Acht jaar geleden was het dossier tot in de puntjes afgerond : de negentien verdachten konden voor de rechter verschijnen. Er zijn echter allerlei vertragingsmaneuvres uitgevoerd door justitie, door de advocaten en natuurlijk niet te bewijzen, achter de schermen.

Toen gisteren de affaire voor de rechter kwam, kon die enkel wegens verjaring de beschuldigden vrijspreken. Zo gaat dat in het land B.

Het onderzoek startte in de jaren 90. In Zuid-West-Vlaanderen waren professionele drugshandelaars actief  die tonnen hasj en marihuana tussen ladingen tapijten van Marokko naar Groot-Brittannië smokkelden.

In Engeland  werd in 1998 een man met 800 kilogram hasj in zijn bezit opgepakt, en daardoor kwam het onderzoek in West-Vlaanderen op gang. Tal van verdachten werden gearresteerd. Zo ook  de voormalige uitbaters van de  beruchte dancing Carioca in Waregem, die de drugssmokkel grotendeels zouden hebben gefinancierd. In de voorwaardelijke wijze, want gezien de zaak afgevoerd is, zal men nooit de precieze waarheid achterhalen.

Over de juiste omvang van de handel is men niet zeker maar het zou alleszins gaan om winstbedragen van minimum 15 miljoen euri, maar geen nood, door de vrijspraak moet niemand een cent terugbetalen. De heren handelaren zijn welkome gasten in Marokko, Thailand en Costa Rica waar zijn de centjes laten rollen.

De vraag die iedereen bezig houdt, is wat er gebeurd is bij justitie tussen het moment dat het onderzoek afgelopen was en de dag van gisteren.  De onderzoeksrechter heeft het dossier in 2004 overgemaakt aan het parket van Kortrijk om een invordering op te stellen.  En daar is het fout gelopen. Het parket van Dallas in West-Vlaanderen.  Iedereen kent iedereen, zaakjes worden onderling geregeld, geld heeft geen geur noch kleur maar is vaak zwart, enz.  Bovendien is er ook een lange procedureslag geleverd door de advocaten die bepaalde opsporingsmethoden betwistten.

Ik weet niet of u soms kijkt naar de uitzendingen op VIER elke dinsdagavond rond 21.15 uur met de titel "De Rechtbank".  Het is de moeite waard om  justitie bezig te zien in die reeks. Er wordt natuurlijk uiterst selectief materiaal getoond, dat staat vast, want zelden zien we een vreemdeling die iets mispeuterd heeft. Het zijn er allemaal van bij ons.  Soit, dit is een programma van Woestijnvissers, die uitert politiek-correct te werk gaan.  Maar we zien de protagonisten van het gerecht in diverse steden (Antwerpen, Kortrijk, Leuven, Beringen en Dendermonde) aan de slag.  Leerrijk.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw in Hokkaido (Japan)

 

 

 

Van files ingevolge de sneeuwval is er geen sprake in Hokkaido, Japans grootste eiland. Er wonen slechts enkele mensen per vierkante kilometer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgeroorlog in Egypte : Morsi op de vlucht

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer verlaat Voyager 1 ons zonnestelsel ?

 

De ruimtesonde Voyager 1 is onlangs tijdens zijn reis naar de interstellaire ruimte een nieuwe regio binnengedrongen. 'We geloven dat dit het laatste stukje van de reis naar de interstellaire ruimte is', vertelt onderzoeker Edward Stone. Nasa zegt echter al jaren dat de Voyager bijna bij het einde van ons zonnestelsel is.

Voyager 1 werd 35 jaar geleden gelanceerd, 16 dagen na Voyager 2. Voyager 1 is nu op een afstand van zeker 18 miljard kilometer verwijderd van de zon. Die afstand wordt elke seconde 17 kilometer groter. Voyager 2 is enkele miljarden kilometers dichter bij de zon.

'Alhoewel Voyager 1 zich nog steeds in de omgeving van de zon bevindt, krijgen we nu al een voorproefje van hoe het is aan de buitenkant, omdat deeltjes op deze magnetische snelweg naar binnen en naar buiten vliegen', aldus Stone, die vanaf het begin van het project, in 1972, wetenschappelijk projectleider is geweest.

Onderzoekers noemen de nieuwe regio dan ook de 'magnetische snelweg voor geladen deeltjes'; geladen deeltjes uit de heliosfeer (het gebied waarin de zon zelf geladen deeltjes de ruimte inblaast) dringen de nieuwe regio in en springen daar in het rond.

'We denken dat het waarschijnlijk slechts een paar maanden tot een paar jaar duurt dat Voyager in de interstellaire ruimte belandt', vertelt Stone. 'De nieuwe regio is niet wat we verwacht hadden. Maar daarvoor doen we dit: om het onverwachte te verwachten.'

Bron : Algemeen Dagblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands is enige aanvaardbare taal in het Nederlandstalig onderwijs

 

In het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, is het overgrote deel van de leerlingen helaas niet Nederlandstalig. Dit is nefast voor de kwaliteit van het onderwijs, zoals reeds uitvoerig bleek uit PISA-studies.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert daarom veel geld in projecten allerhande die het gebruik van het Nederlands buiten de klaslokalen zouden moeten stimuleren.
Een onderzoeksproject van drie universiteiten stelt nu dat het verbod op het gebruik van Turks, Arabisch of Berbers op de speelplaatsen, nefast zou zijn voor de slaagkansen van niet-Nederlandstalige kinderen. Dat dit onderzoek volledig voorbijgaat aan de Brusselse realiteit is wel duidelijk. Kinderen die hun thuistaal niet zouden mogen spreken op de speelplaats, zouden zich niet goed voelen op school, en dus ook minder goed studeren; zo stelt de studie. Echter, in onze Vlaams-Brusselse scholen vormen de anderstaligen een meerderheid. Wanneer we dus de denkpiste van de studie consequent doortrekken, moeten we vaststellen dat Nederlandstalige kinderen – in onze eigen scholen helaas een minderheid – die op de speelplaats geconfronteerd worden met allerhande talen behalve hun eigen moedertaal, zich ook niet goed in hun vel voelen; en dus ook minder goed zouden studeren.
Dat de universitaire studie hier geen enkele aandacht aan schenkt is meer dan bedenkelijk: de tweede- of zelfs derderangspositie van onze eigen kinderen in onze eigen scholen wordt hiermee gewoon verder geïnstitutionaliseerd.

De studie stelt dat de scholen meer plaats moeten maken voor de thuistalen.  Vijf bedenkingen hierbij.

Dit druist regelrecht in tegen alle campagnes en projecten die de VGC in Brussel op poten zet om het Nederlands extra-muros te promoten. 

Dit druist regelrecht in tegen de belangen en het welbehagen op school van de Nederlandstalige kinderen.
 
Thuistaal is wat het woord zegt dat het is: een taal die thuis gerust kan gesproken worden; maar die voor zover die thuistaal niet het Nederlands is, inderdaad geen plaats heeft in onze scholen en op onze speelplaatsen. 

Door het gebruik van de thuistalen te gaan toestaan of zelfs promoten creëert men zelf een vorm van apartheid; waarbij op de speelplaatsen de Nederlandstalige kinderen van de anderstalige kinderen zullen worden gescheiden. 

Terecht werd en wordt opgetreden tegen het gebruik van het Frans op de speelplaats. Geen haan noch studie die daar naar kraait; laat staan durft te beweren dat dit nefast is voor de slaagkansen van de Franstaligen in onze scholen. Maar wat kan voor anderstalige Franstaligen, kan of mag blijkbaar niet voor anderstalige Turkse en Marokkaanse kinderen. Hoogst merkwaardig !
 
Voor de Vlaams-nationale partij is het duidelijk: de enige aanvaardbare voertaal in het Nederlandstalig onderwijs, is het Nederlands.
 
Dominiek Lootens
Fractievoorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet weldra aan banden ?

 

Er wordt nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven, maar plannen van de VN om één van haar organisaties totale controle over het wereldwijde internet te geven bevinden zich in een vergevorderd stadium. Hierdoor dreigt er al op korte termijn definitief een einde te komen aan de vrijheid van meningsuiting op het internet.

 De International Telecommunications Union (ITU) van de VN organiseert deze week een bijeenkomst in Dubai waar het uit 1988 stammende Internationale Verdrag Telecommunicatie Regels zal worden veranderd. Volgens de Internet Defense League (IDL) kan al tijdens deze 'obscure' internationale vergadering een niet-transparant VN orgaan worden opgezet dat 'dictatoriale' macht over het internet krijgt.

De belangengroep Conservative Action Alerts wijst erop dat de VN onlangs uitgerekend Azerbeidzjan, wiens overheid vijandig staat tegenover de vrijheid van meningsuiting, uitkoos als locatie voor het Internet Governance Forum. Daar waar deze bijeenkomst echter voornamelijk symbolisch was is die in Dubai heel wat minder ongevaarlijk.

Persoonlijke mening in gevaar

De hervormingen die het ITU op het internet wil doorvoeren werden achter gesloten deuren bedacht en slechts 2 weken geleden bekend gemaakt. De CAA waarschuwt dat als dit plan wordt doorgezet het hele internet -inclusief email, blogs, sociale netwerken en PTP programma's zoals Skype- onderworpen zal worden aan strenge gedragsregels die ook gaan gelden voor politieke en religieuze artikelen en commentaren op persoonlijke blogs (en dus ook sites zoals Xandernieuws).

Einde aan gratis accounts

Tevens wil de VN alle ruimte geven aan multinationals die een einde willen maken aan gratis online (email)accounts. Dat betekent dat deze megabedrijven overal geld voor mogen gaan vragen en een wereldwijd monopolie krijgen. Het Duitse parlement overweegt bijvoorbeeld al om zoekmachines zoals Google belasting op te leggen voor het linken naar foto's en artikelen die worden beschermd door auteursrechten.

Kill Switch

'De VN wil het internet totaal controleren en zelfs een 'kill switch' ('doodsknop') om delen of zelfs het hele wereldwijde web plat te leggen wanneer ze maar willen,' aldus CAA. Het betekent dat stemmen en meningen die afwijken van de VN-lijn (= de klimaat/Global Warming agenda, bescherming en promotie van de islam, delegitimering van Israël, herverdeling van de welvaart, heffen van wereldwijde belastingen) tijdelijk of permanent het zwijgen kunnen worden opgelegd.

Plannen gesteund door Obama

Amerikaanse IT-bedrijven waarschuwen het publiek dat de plannen voor totale VN controle en een 'kill switch' geen loos gerucht zijn en worden gesteund door de Amerikaanse president Obama. De Internet Defense League probeert internetters wereldwijd te mobiliseren om de machtsovername van het vrije en open internet door de VN te voorkomen.

Werelddictatuur

Afgelopen zaterdag schreven we dat Wikileaks oprichter Julian Assange verwacht dat er binnenkort heel plotseling een totalitaire werelddictatuur zal worden opgericht via het internet. De plannen van de VN doen vermoeden dat hij daar wel eens gelijk in zou kunnen gaan krijgen.

Xander


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Moslimbroederschap heeft het land op rand van een burgeroorlog gebracht

 

De hoofdredacteur van de christelijke krant Al-Watani antwoordt op enkele vragen in verband met de toestand in Egypte

"De ondemocratische maatregelen die Morsi heeft genomen, zijn op geen enkele manier te verantwoorden. Hij meent dat het Hooggerechtshof een complot tegen hem beraamde, omdat hij weet dat de manier waarop de Moslimbroederschap alle macht binnen de grondwetscommissie heeft overgenomen onconstitutioneel is. De impasse die hij meent te moeten doorbreken, is door de Moslimbroederschap zelf gecreëerd."

Morsi heeft toegezegd na het referendum, dat over tien dagen wordt gehouden, zijn absolute bevoegdheden ongedaan te maken. Kunnen we hem geloven op zijn woord?

"De Moslimbroederschap heeft geen besef van democratie. Het enige waar ze op uit zijn, is macht. De rechters hebben al aangegeven het referendum niet te zullen monitoren. Daarmee is dat per definitie ongrondwettelijk en dus ongeldig. Maar de moslimbroeders zijn meesters in manipulatie. Hun droom is een islamitische staat. Ze proberen nu het volk op hun hand te krijgen door een beroep te doen op de stabiliteit van het land, terwijl ze die zelf in gevaar hebben gebracht. Binnen hun ideologie is misleiding gelegitimeerd tot het einddoel is bereikt. Dan kun je nog beter met de salafisten praten: die zijn misschien radicaal, maar wel eerlijk."

Wat is uw grootste bezwaar tegen de voorgestelde grondwet?

"Er is eigenlijk maar één artikel in de grondwet waar ik grote bezwaren tegen heb. In artikel 219 wordt de reikwijdte van sharia zo vaag en breed geformuleerd dat potentieel alle vrijheden die in de overige artikelen staan daarmee kunnen worden uitgeschakeld. Voor we kunnen instemmen met de grondwet, moet het dus eerst duidelijk zijn wat de sharia precies inhoudt. Al-Azhar, de hoogste religieuze autoriteit in het land, is daarvoor verantwoordelijk. Maar als dat niet vooraf duidelijk is, kan de Moslimbroederschap Al-Azhar in de toekomst overnemen en hun versie van sharia doorvoeren. Nu is het hoofd van Al-Azhar gematigd, maar er is geen garantie dat dit zo blijft."

Hoe moet Egypte nu verder?

"We kunnen niet verder. Het land is verdeeld in voor- en tegenstanders van de Broederschap. De enige positieve ontwikkeling is dat de seculiere oppositie zich eindelijk heeft verenigd. Maar Morsi is nog altijd aan zet. Of hij bereikt een akkoord met de rechterlijke macht, of hij moet opstappen. Dat laatste zal niet gebeuren, omdat de top van de Moslimbroederschap dat niet toelaat. Maar het is de enige manier om het land voor een ramp te behoeden."

Bron : Trouw 

Aanpassing : De Egyptische president Mohammed Morsi heeft het presidentieel paleis in Heliopolis, een buitenwijk van de hoofdstad Caïro, dinsdagavond verlaten. Dat zeggen bronnen binnen het paleis, aldus de Britse openbare omroep BBC.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Kerstmis voor de deur

 

Kerstmis is een discriminerend gebeuren. Dus niet te verwonderen dat een deel, van wat de mensheid genoemd wordt, het niet zo hoog op heeft met dit feest. Wees even eerlijk, het motto van Kerstmis is: “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil”. Dat sluit onmiddellijk alle mensen uit die niet van goede wil zijn, alhoewel dezen een vredevolle godsdienst aanhangen en die godsdienst hardnekkig verdedigen zonder de minste concessie, reeds 1400 jaar en met alle mogelijke wapens en stromen bloed. Niet zo moeilijk dus dat zij zich zo keren tegen dit feest hetwelk hun instelling niet erkent en hen uitsluit. Maar zelfs in een oorlog kunnen er ogenblikken zijn waar de Kerstsfeer de overhand haalt op de strijd.

Wes Hardin

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims eisen wetten tegen godslastering in Europa

 

 

De Organization of Islamic Cooperation (OIC) een verband van 57 moslimlanden, zet druk op de westerse landen om elke kritiek op de islam of Mohammed – in de naam van “religieuze tolerantie” – strafbaar te maken als een internationaal misdrijf. 

Het Nederlandse parlement heeft een motie goedgekeurd die ernaar moet leiden een bestaande wet te schrappen, die het beledigen van God strafbaar stelde.  Voorstanders van de vrije meningsuiting menen dat dit een belangrijke zege is in tijden dat moslim groeperingen de druk op Europese regeringen opvoeren om kritiek op de islam of Mohammed een misdrijf te laten verklaren.

Artikel 147 van het Nederlandse strafrecht werd ontworpen in de dertiger jaren en werd gedurende een halve eeuw niet gebruikt;  vooraanstaande wetgevers meenden dat er geen nood meer was aan het bewuste artikel.  

Het thema trok de aandacht van het Nederlandse parlement in juni 2011 toen Geert Wilders, de kampioen-strijder voor vrije meningsuiting, vrij gesproken werd van de klacht voor het verspreiden van haat en discriminatie tegenover de moslims.  De rechter oordeelde dat Geert Wilders het recht had kritiek te uiten op de islam, zelfs indien zijn mening de moslims beledigde.  Wilders, de leider van de PVV, had de islam beschreven als “fascistisch” en trok een vergelijking tussen de koran en Adolf Hitlers Mein Kampf.  Rechter Marcel van Oosten verklaarde dat de uitlatingen van Geert Wilders gericht waren tegen de islam en niet tegen de moslims en vonniste vervolgens dat zijn uitlatingen “aanvaardbaar waren binnen de context van het publieke debat”.  

Wilders reageerde toen dat het verdict “niet alleen een vrijspraak voor zichzelf was, maar bovendien een zege voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland”.  Maar menig Europees land heeft nog steeds godslasteringwetten in het strafrecht zodat de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd wordt.  In sommige gevallen werden deze wetten vervangen door een meer algemene wetgeving die religieuze haat strafbaar maakt.

De beslissing om de wet op de godslastering te schrappen werd internationaal verwelkomd door activisten, die het al langer een gedateerde wet noemden en een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting.

We bekijken even het ontstaan, het waarom en waar zulke wetten nog steeds toegepast worden.  Een dergelijk verbod kan omwille van diverse redenen in de nationale wetgeving opgenomen zijn.  Zo zou de staat de christelijke of islamitische moraal willen verdedigen; dit is vooral het geval in landen waar de scheiding van kerk en staat afgewezen wordt en de overheid de rol van de beschermer van het “ware” geloof op zich genomen heeft en waar vrijwel heel de bevolking een bepaalde godsdienst aanhangt.  Een verbod zou ook kunnen toegepast worden ter bescherming van de openbare orde en om de bevolking te vrijwaren van mogelijk kwetsende uitingen. 

De Commissie van Venetië, het adviesorgaan van de Raad van Europa over constitutionele zaken, bracht een verslag uit over “The issue of regulation and prosecution of blasphemy, religious insult, and incitement to religious hatred” (omtrent wetgeving en mogelijke vervolging van blasfemie, religieuze beledigingen en haat). 

Volgens dat rapport is godslastering een misdrijf in Oostenrijk, Denemarken, Finland, Griekenland, Italië, Liechtenstein, Nederland en San Marino.

Bovendien is “religieuze belediging” een misdrijf in Andorra, Cyprus, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Griekenland, IJsland, Italië, Litouwen, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Zwitserland. 

In westerse landen bestaat de laatste decennia de tendens om wetten tegen godslastering af te schaffen of te hervormen, juist omdat deze wetten regelmatig een bron van discussie vormen.  Het gevaar bestaat echter dat deze wetten ofwel een andere naam krijgen ofwel de facto toch toegepast worden.  In quasi elk Europees land kan een kerststal of een –boom op vandalisme of zelfs op verwijdering rekenen.  Het woord “kerstmis” wordt bij wensen en festiviteiten vervangen door “eindejaar” of “winterpret”.   “Paasfeest” wordt vlotjes vervangen door “lentefeest”.  Bovendien wordt te pas en te onpas de beschuldiging van racisme in het rond gestrooid.

Naar aanleiding van de publicatie van de roman De Duivelsverzen door Salman Rushdie (1988), riepen een aantal Britse moslims op om Rushdie voor godslastering te vervolgen op basis van de Britse wet, maar er werd geen aanklacht tegen hem ingediend. Dat kon ook niet, want volgens het Britse recht werden alleen blasfemische uitspraken bestraft die het christendom, hiermee werd de Church of England (Anglicaanse Kerk) bedoeld, aangaan. Naar aanleiding van deze situatie werd door sommigen gesteld dat alle religies een gelijke bescherming onder de wet zouden moeten genieten. Anderen noemden de wetten op de godslastering van het Verenigd Koninkrijk een anachronisme en stelden voor ze af te schaffen. Dit is ook gebeurd door de “Criminal Justice and Immigration Act” van 2008).Maar al  in 2006 had de Britse regering een nieuwe wet, de “Racial and Religious Hatred Act” in het leven geroepen, een wet die een nieuw misdrijf – aanzetten tot religieuze haat tegen mensen omwille van religieuze redenen – creërde.  Die nieuwe wet leidde tot onredelijkheid in het kwadraat.

We geven enkele voorbeelden

-          In Nottingham moest de Greenwood Primary School het kerstspel annuleren omdat dit samenviel met het moslimfestival Eid al-Adha.

-          In Scarborough verwijderde het Yorkshire Coast College de woorden “Kerstmis” en “Pasen” van de kalender om de moslims niet te beledigen.

-          In Schotland verontschuldigde de Tayside Police Department zich voor de afbeelding van een Duitse herderpuppy op een affiche waarmee ze haar nieuw telefoonnummer wou kenbaar maken.  Daar honden volgens de islam onrein zijn, zouden de kaartjes, gebruikt in de campagne, de 3000 daar wonende moslims kunnen beledigen. 

-          In Glasgow werd de presentator van een christelijk radioprogramma ontslagen na een debat tussen een moslim en een christen over het thema “Jezus: de weg, de waarheid en het leven”.

-          In Birmingham mochten twee christenen van de politie niet preken “omdat het een moslimgebied is”.

-          In Cheshire werden twee leerlingen van de Alsager High School door hun leraar gestraft omdat ze weigerden – in het raam van de lessen religieuze opvoeding – tot Allah te bidden. 

-          En ook in Cheshire werd een 14-jarig rooms-katholiek meisje genoteerd als spijbelaarster omdat ze weigerde zich als een moslim te kleden en een moskee te bezoeken.

-          In Liverpool zag een christelijk echtpaar zich uiteindelijk gedwongen zijn hotel te verkopen nadat een moslima klant hen ervan beschuldigd had haar beledigd te hebben tijdens een uiteenzettiing over de islam. 

-          In Londen verklaarde Rory Bremner, een politieke humorist, dat bij elke sketch over de islam hij voor zijn leven vreest. 

-          Maar als moslims een schoen naar iemand gooien dan mag men dit volgens Scotland Yard niet als misdrijf beschouwen want deze praktijk is gewoon een islamitisch symbool.


Floriaan Terbeke

(Wordt vervolgd)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dieren konden praten

 

Welke dierenvriend heeft nog nooit gewenst om met zijn huisdier te kunnen praten ? Het hoeft geen diepgaand gesprek te zijn, maar simpelweg een alledaags praatje, over koetjes en kalfjes als het ware: "Goeie morgen Fido, waren die nieuwe hondenbrokjes naar je zin?" of "Tijger, niet aan de zetel krabben hé, daar dient die krabpaal voor en die pil moet je nemen zonder tegenspartelen en zonder gebruik van klauwen".

Maar als Fido of Tijger daar plots op zouden antwoorden dan zouden we onze oren niet geloven en denken dat we hallucineren. Het is altijd een geliefd onderwerp geweest in sprookjes, denk maar aan de Gelaarsde Kat en de film "Dr. Doolittle". Dieren communiceren wel met elkaar en ook met ons op hun manier. Het is eenvoudig en duidelijk maar het is geen gesprek. De hond zal waarschuwen als hij gevaar voelt, hij trekt zijn bovenlip omhoog, ontbloot zijn tanden en gromt. Als hij met zijn staart kwispelt is dat een teken van vertrouwen en vriendschap. Een kat blaast, kromt de rug en de haren op haar rug en staart gaan rechtop staan om groter te lijken en een potentiële aanvaller af te schrikken. Voelt ze zich goed dan komt ze tegen je benen aanstrijken en hoor je haar spinnen. Vogels waarschuwen elkaar voor gevaren. Papegaaien kunnen nabootsen wat ze van je gehoord hebben. De vogel die hierin de kroon spant is de Lyre vogel in Australië. Deze meester nabootser bootst alle geluiden die hij hoort perfect na om zijn territorium te verdedigen en om een vrouwtje te veroveren.

Maar dat alles is niet echt praten zoals mensen onder elkaar. Stel u dan de verbazing voor van een duiker in het aquarium van een beluga walvis (ook witte walvis genoemd) die naar de oppervlakte zwom en vroeg wie hem had gevraagd om het aquarium te verlaten. Bij onderzoek bleek dat het de walvis was die "out, out, out" had geroepen. Was het toeval of was de walvis niet echt gesteld op het gezelschap? http://www.newscientist.com/article/mg21628884.900-beluga-whale-mimics-human-speech.html

Foxy 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 891)

 

Reeds jaren geleden heb ik als Vlaams Volksvertegenwoordiger of als Senator de aandacht gevestigd op de nefaste beslissingen van onze regering in verband met de toekomstige energievoorzieningen van ons land. In het kort samengevat was ik steeds de mening toegedaan dat, gelet op de grote ervaring van ons land op gebied van nucleaire energie, we deze weg dienden te vervolgen en nieuwe, performante en veilige extra nucleaire centrales dienden te bouwen. Deze nieuwe centrales zouden ons de zekerheid geven om enerzijds mee te kunnen werken met andere landen om de nadelige CO2 uitstoten te laten dalen en ons anderzijds niet enkel de zekerheid geven om in de toekomst over voldoende en betaalbare electriciteit te kunnen beschikken maar zelfs een belangrijk uitvoerland te worden voor energie.
 
Ik heb steeds beweerd dat de zogenaamde groene electriciteit die zou worden opgewekt door zon- en windenergie nooit belangrijke bijdragen zou kunnen leveren voor de oplossing van onze behoeften. Herhaaldelijk heb ik gewezen op de niet vol te houden subsidiëring van deze groene energie die door enkele politieke dagdromers voor een periode van niet minder dan 20 jaar werd beloofd.
 
Dikwijls heb ik daar gedurende de laatste jaren over geschreven. Al mijn bijdragen zijn  op mijn webstek terug te vinden. Alleen reeds in 2009 kan men bijdragen terugvinden op 8 april/27 mei/3 en 8 oktober. Ik hebnooit één enkel woord ingetrokken van al wat ik voorspeld heb.
 
Vandaag lezen we in de media dat het er steeds meer belabberd aan toegaat met onze energievoorzieningen. In 2009 toen ik mijn bijdragen schreef was ons land nog in staat om 2% van haar electriciteitsproductie uit te voeren. In 2011 dienden we reeds 2,9 procent van onze behoeften IN-te voeren. En nu in 2012 stellen we een dramatische stijging vast van onze invoer. Volgens de cijfers die in de media verschenen zou onze invoer op dit ogenblik reeds 28,8% van onze behoeften dekken!
 
Deze situatie is nefast voor ons land en wel om volgende redenen:
 
1/ De miljarden subsidies hebben feitelijk tot niets gediend en kunnen trouwens, zoals we jaren geleden voorspelden, niet meer worden volgehouden.
 
2/De bijdrage tot onze behoeften van die zogenaamde "groene stroom" is nog steeds, zoals we hadden voorspeld, zo goed als verwaarloosbaar.
 
3/De verbruiker is nu minder zeker dan ooit van een toekomstige stabiele energievoorziening.
 
4/De verbruiker voelt reeds gedurende maanden aan dat de prijs van onze electriciteit véél sneller stijgt dan de inflatie en hij dus de kop van jut aan het worden is.
 
5/ Als land worden we op gebied van onze basisbehoeften aan electrische energie steeds meer en meer afhankelijk van het buitenland.
 
Als mandataris van het Vlaams Belang heb ik jaren geleden bijna haarfijn de huidige zorgmakende toestand voorspeld. Al mijn tussenkomsten van jaren geleden werden in het Vlaams Parlement en later in de Senaat weggewuifd. Wat een Vlaamsbelanger vertelt werd automatisch als waardeloos beschouwd.
 
Nu het duidelijk aan het worden is dat ik bijna op alle gebied, en reeds jaren geleden, een juiste inschatting van de huidige toestand maakte krijg ik recentelijk als dank van enkele journalisten van de politiek correcte pers een bijdrage dat Van Gaever destijds als mandataris van het Vlaams Belang nooit potten heeft gebroken. Ik zou die journalisten die destijds tijdens mijn tussenkomsten nooit aanwezig waren nu eens met veel plezier in de ogen willen kijken. Ze zouden dan kunnen zien welke minachting ik de dag van vandaag voor hen heb en hoezeer ik dag na dag en meer en meer overtuigd geraak dat ze mijn blik zelfs niet waard zijn.

Freddy van Gaever

 


04-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 december' 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Catalaanse onafhankelijkheidsdrang voorbeeld in Europa ?

 “Catalaans Economie-minister Mas-Colell ziet de vergelijking met de Vlaamse situatie ook. In een interview met De Tijd spreekt hij van jaloezie. “Ik benijd de Vlamingen. In België is zo’n 60% Vlaming, niet? Daar ben ik jaloers op.” Catalanen en Vlamingen zijn voor hem hét bewijs dat de Europese Unie niet in zijn definitieve plooi ligt. Schotland staat zelfs al een stap verder, daar werd in oktober een onafhankelijkheidsreferendum goedgekeurd voor 2014. De nationalisten krijgen dus een steeds luidere stem in Europa, de gevolgen zijn voorlopig onvoorspelbaar.” WWW.CASALERTA.BE

Stradi

*****

Men zegge van Gaever

"Indien ik destijds aan wijlen mijn grootmoeder zou verteld hebben..."... dan zou uw grootmoeder zonder twijfel gezegd hebben dat uw nuteloos heen- en weergevlieg en -gerij de wereld om zeep helpt helpen. Want voor het grootste deel gemakkelijk kan vervangen worden door de ICT. U houdt er het Dedeckerse verkeersprincipe op na: om 10 u moet ik in Brussel zijn, om 12 u lunchen in Luik, om 14 u een lezing geven in Namen, om 16 u een vergadering bijwonen in Kortrijk, om 20 u dineren in Gent en om 24 u in Oostende slapen (of elders). U noemt dit allicht zakendoen. Voor mij is dat uitstapjes maken.

Rudolf der Sturmer

NvdR Angeltjes : Herr Rudolf, u kan beter, dit is  een teleurstellende reactie. Als u zo verder gaat, zal u het nooit tot Sturmführer kunnen brengen. Jammer, want ik geloofde (een beetje) in u.

Expres Reactie op Rudolf der Sturmer :

Dag Angeltjes,
Om misverstanden te voorkomen, dit onderwerp is niet van mijn hand. Kijk naar mijn naam en adres.  Dank  

mvg -  Rudolf (zonder Herr en Sturm)

*****

Ik was even in Egypte

Het volk koos zijn leider, en het zit opgescheept met een tweede Khomeini.

Alhoewel de touroperators het tegendeel promoten is het toerisme met meer dan 30% gedaald, ook verdere investeerders laten het afweten. De president Morsi, die zijn kiezers hemel en aarde beloofde, blijkt een bedrieger eersteklas te zijn. In Egypte zal het onder Morsi chaos en armoede zijn.

Ik ben een regelmatige bezoeker van dit land, en op één jaar tijd zie je het al veranderen , en niet in de goede zin. Qua veiligheid ervaar je de chaos al, wat onder Moebarak toch stabieler was : hotelketens worden niet langer beschermd door het leger, ook de luchthavens niet meer. Werkende Egyptische vrouwen zie je nog amper, tenzij een zwarte voddenmadam.

Je voelt de slag van het Islamitische regime sterk aan.

Anekdote : Op de luchthaven aangekomen,was het een drukte van jewelste, daar waar het de vorige jaren vrij vlot verliep. Reden :  het middaggebed op de matje, waar alles voor moest wijken. 

El Quasir, een historische stad waar de historie voortaan gesloten blijft ;  het oude fort  is niet meer te bezichtigen, bijgevolg geen inkomsten ook niet voor de omliggende winkeltjes. Het is nu een dood stadje waar bedelende kinderen* als vliegen aan je plakken, waar handelaars niets meer verkopen. Armoede is troef, behalve de bouw voor de tweede moskee.

*Een kleine jongen probeerde mijn handtas te stelen, ik heb hem een flinke tik gegeven en aan zijn oren getrokken, in een mum van tijd stond het stadje op zijn kop, ... en de oudere mannen gaven me gelijk en hebben zich meermaals geëxcuseerd, met als reden, dat de jongen gek was .Later heb ik pas begrepen dat het kind dit deed omdat hij en de moeder honger leden. De moeder was een onteerde vrouw (in onze termen verkracht) , uitgestoten , wat een schande is voor het achterlijke geloof, Islam.

Gina

*****

Angeltjes in gebreke !

Als er youtuubekes of foto's worden gepubliceerd die schokkend kunnen zijn voor gevoelige zielen of diepe verontwaardiging kunnen uitlokken, is er steeds een waarschuwing door de redactie.

Ik was totaal niet voorbereid ! Toen ik heden Angeltjes opende , om mijn dagelijkse portie realiteit te consumeren , doemde plots die foto van Hugo Concentratiecamps op . Mijn vrolijk begonnen dag , vol zonneschijn en fluitende vogeltjes ( ik woon in Thailand) was volledig naar de kl... Ik voel me misselijk , heb braakneigingen , indien nodig zal ik een dokter raadplegen. Ik hoop dat bij de Angeltjes redactie alles berustte op een vergetelheid en ze in de toekomst ons tenminste zullen verwittigen wanneer ze dergelijke vreselijke foto's tonen.

René

*****

Betreffende Knack

Bij de omschakeling van links naar "extreem links" is dat blad voor mij "verboden lectuur" geworden, géén enkel blad nog gekocht, zelfs op internet wordt er niet meer naar omgekeken.

Ik heb echt geen behoefte aan die extreem linkse brol, we horen en zien al elke dag die linkse leugens en bedrog die geholpen en geknuffeld worden door de linkse media iets waar ik geen eurocent aan verknoei.

Wat die Concentratiecamps betreft: moet dat nu echt met een foto erbij ? Kan het nog walgelijker ? Mijn hele eetlust was verdwenen, gelukkig had ik nog een fles Maalox in huis.

Jean

*****

Hugo Von Camps

De man is een schim van zichzelf, een verbitterd personage dat jarenlang "goed betaalde onzin" heeft mogen schrijven in loondienst van de socialistische dictatuur.

Gina

*****

Eigen schuld., kop eraf!

Waarde redactie,  In het dagelijkse aanbod van oplichterijen, overvallen, zinvol geweld, zware diefstallen en uiteraard ook moorden,  was er een "faits divers" die meer aandacht trok. Zo blokletterde bepaalde poco kranten de dood van een Belgische gangster die in Frankrijk bij het overvallen èn opblazen van een geldtransport niet alleen het noorden maar zelfs letterlijk zijn hoofd kwijtspeelde.

Blijkbaar was de man niet al te vertrouwd met vuurwerk want het ding ontplofte te vroeg. Soit.  Een criminele Belg die zowaar het nieuws haalde, dat moest in de gazet in grote letters verschijnen.

Het moeten niet altijd Mohammetters uit de woestijn of Crapulskaiassen uit het Oostblok zijn. Neen, nu was het eens een BELG, met naam en toenaam begot :  Concetto 'Tino' Ciaciola uit Charleroi. Als dàt nu eens geen rasechte Belgische naam is dan weet ik het echt niet meer. Bij de Siciliaanse maffia zouden ze jaloers zijn op zo een naam, .daar moeten ze tevreden zijn met Jef Klak, Lowie Van Ginderbuiten of Marie Vandermotten.

mvg - Senior

*****

Hugo Concentratiecamps

Lijkenpikker en kankeraar.

Christina

*****

Oef, toch nog @ Senior

Beste, uw pronostiek i.v.m. Carl Huybrechts klopt. Binnen 2 jaar is er een CD&V schepen ( Jef Konings ) die er de brui aan geeft.

Mvg, Walter

*****

Twitteren met Potisex

Geachte redactie,

Vanuit het Vaticaan bereikt ons het nieuws dat de kerkvader de moderne communicatie gaat inzetten om het woord van God te verspreiden. Benedictus gaat vanaf woensdag twitteren. Wie wil biechten kan dat via @Pontifex. Voor het bestellen van volle aflaten,wijwater,wierook of hosties kan men nog steeds sms-essen. Voor de jongeren (of onwetenden) die met seksuele vragen zitten, kan men vanaf woensdag terecht bij @ Pontisex waar gespecialiseerd personeel u te woord zal staan, zelfs Van Geiluwe is paraat voor woord èn daad!

mvg - Senior

*****

Doppen zonder doppen

Uit de lijst "verdwenen beroepen": een knocker-up moest tijdens de Industriële Revolutie slapende arbeiders 's morgens wakker maken, meestal door met en stok op de deur te kloppen, maar soms ook door met een blaaspijp erwten tegen hun raam te schieten. Geen grap, 't staat op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Knocker-up

Stradi

*****

H.Camps

Het kan best zijn,dat Camps niet kan glimlachen met humor, maar misschien hij dat wel,als hij een fles sterke drank ziet, het feit dat hij zelfs ,onderscheid maakt in de mensen die humor brengen zegt genoeg, wat voor een rode kankeraar hij is,ik zou hem nog foto waardig vinden in mijn blog;laat staan dat ik hem zou citeren,je kan evengoed een oude ezel om zijn mening vragen.

mvg Sophie DW

*****

Gefeliciteerd Gerolf Annemans

Mr Annemans, succes en laat ons niet in de steek. Mr Claeys, volgende keer beter maar niet minder respect.

mvg Rudolf

*****

Senior in vogelvlucht

Ik geniet telkens weer van de rijke bloemlezing uit het sprookjesboek van onze bijna perfecte justitie en onze bijna perfecte politiek , ons gebracht op een zilveren schoteltje door Senior.

Mijn gedachten gaan vooral naar Fou-fou Ben Caramel die nog wat verplichte rust bovenop krijgt . vZelfs Allah Akbar kwam niet tussenbeide .  Sven Mary wel , die overweegt in beroep te gaan , da's normaal voor die prachtadvocaat want die riekt geld !

Wat ik ook mocht lezen in Het Nieuwsblad Geert Boer-Geois , kreeg flink wat kletsen rond de oren en een slecht rapport van OESO. Schandalig is dat de armmoedegrens bij de migranten maar liefst 3,8 keer hoger ligt dan bij de originele inboorlingen. Wij kunnen ook niet goed omgaan met vreemdelingen , oordeelde tevens het rapport.

Dat is best mogelijk maar ik denk , dat de migranten dat probleem niet kennen en perfect weten hoe ze met ons moeten omgaan , lees manipuleren. Op 13 december vertrek ik voor een familie-bezoek naar Antwerpen en ik keer pas volgend jaar terug op 3 januari. Het is lang geleden dat ik nog eens kon genieten van een frisse neus. Het wandelen tussen vreemdelingen al of niet in carnavalstemming kan me echt niet storen want ik leef tussen 65 miljoen vreemdelingen.

René

NvdR Angeltjes : welkom terug in je geboorstestad, René.  Je weet gelukkig wat je te wachten staat en er is natuurlijk de warmte van familie en vrienden. En er zijn nog enkele mooie hoekjes.

*****

Broedermoorden.

Geachte redactie,
Net zoals bij de sossen, zijn de smurfen ook niet vies van een broedermoordje min of meer. Het verschrompelen van deze partij zoals aardappelen met schimmelziekte is een doorn in het loense oog van Noël Slangen, listige ontsnapte witte boordcrimineel aan een correctionele straf en boezemvriend van Guy de la Tourette.

De Slangenmens veegt de vloer aan met de hudige gang van zaken binnen het blauwe konijnenhok. De Croo j.r. was een miskleun van jewelste en die Gwen Rutten mag gerust een T voor haar famillienaam zetten.

Slangen denkt met weemoed terug aan de tijd toen de grote blauwe driehoek Verhofstadt-De Wael-De Ghucht de lakens uitdeelde en er nog wind in de zeilen zat. Na de vlucht naar veiliger oorden van Napoleon en de Toscaanse hereboer is het bergaf gegaan. Het smurfenlied was uitgezongen. Wat er nadien op de proppen kwam bij de blauwhemden was een en al huilen met de pet op. Erger nog , ze hadden geen verhaal meer en focusten zich meer en meer op het succes van de new comming man BDW en zijn partij.

Venijnige Slangen vreest het ergste voor de partijtoekomst zeker wetende dat G.Rutten zich laat omringen door de Croo s.r. en B.Tommelein die in hetzelfde bedje ziek zijn. Slangen gaat nog wat verder met natrappen en gal spuwen zoals we van gefrustreede losers gewoon zijn. Wat de echte oorzaak is van de val der blauwe totentrekkers wil Slangske echter niet geweten hebben.

Van het bedrog en huichelarij dat het  door hem bewonderde blauwe trio in hun regeerperiode uitgevreten hebben, geen woord! Geen woord over de burgermanifesten van de la Tourette waar hij en zijn maten vierkantig hun blauwe laars aan lapten.

Van de ontvetting van de staat, geen stemrecht voor migranten, een streng asielbeleid, kortom,van een beleid voor het welzijn van bevolking en staat werd niets verwezenlijkt, integedeel! De tafelschuimers bleven met wagonladingen aankomen, hun stemrecht werd goedgekeurd, het aantal staatsambtenaren ging omhoog en het Belgische patrimonium slonk als sneeuw voor de zon. Alles wat verkoopbaar was,  werd verlapt, meestal onder de prijs en dit om met een valse brede smile te kunnen verkondigen dat de begroting o.k. was en den Belzik een voorbeeld voor de weireld.

De ontnuchtering was echter van dien aard voor de menschen, dat de blauwe breedsmoelkikkers het moeras werden ingejaagd. De regeerperiode van de blauwselventen is een blijvende ramp geweest voor dit onland. De opvolgers van deze Bende van Drie hebben het zeker niet beter gedaan en i.p.v. te redden wat er nog te redden viel, deden ze er nog een flinke schep bovenop. De bevolking zit nu met de rotte peren en zal het voelen en geweten hebben. Het gelul van N.Slangen is dan ook niets meer dan gehuil van een wolf in schapenvel.

De blauwe oelewapper kan gerust in de vitrine bij Pa en zeun Tobbakkes gaan zitten, ook een stel zielige gefrustreerde kreuners zonder verhaal.

mvg - Senior

*****

Zwarte Piet afschaffen ?

Het Parool Nederland:"Iemand die zich verkleedt als Zwarte Piet is geen racist, maar het is een feit dat hij deel uitmaakt van een traditie die een stereotype, racistische beeld van zwarte mensen geeft," klinkt het.

Ik ben het daar volledig mee eens, ik ben ook altijd bang als ik door de Abdijstraat in Antwerpen loop en zwarte mensen zie lopen in de stereotype klederdracht van hun thuisland. 

Mieke

*****

Het wanbeleid kent geen grenzen.

Continu worden we 'all over the world' geconfronteerd met een immer stijgend geweld hoofdzakelijk komende van woestijnbarbaren, helaas ook in ons land. Het zootje weet zelfs te infiltreren in het leger, ze hebben lak aan ONZE normen, waarden, wetten en cultuur en daarbij worden ze ook nog geholpen door een stelletje landverraders. Kan het nog waanzinniger?

Maar nu komt de clou : wie er iets wil tegen ondernemen komt steeds dat totaal nutteloos én waardeloos parasiterend spionnencentrum tegen én die club die steeds met privacy ligt te slingeren. Is dat nu stijfkoppigheid om minachting voor de eigen bevolking én eigen cultuur?Uitschot en crimineel gespuis heeft géén recht op privacy, integendeel, die smoelen moeten overal verschijnen zodat wij ons kunnen beschermen of is het soms de bedoeling dat wij zelf het recht in eigen handen nemen omdat de ‘overheid’ het laat afweten ? We weten wel dat die huidige overheid van zeer laag niveau is, dat is dagelijks te horen en te zien, de onbekwaamheid druipt er vanaf en ondanks de binnenkomende meldingen blijven ze maar doormodderen, ze denken zelfs van zichzelf dat ze goed bezig zijn! Hallo moeder, moet er nog zand zijn? Geen woestijnzand aub.

Jean

*****

Nu de Sint nog!

Liefste kindjes,
Dra komt de Sint weer om jullie lang verwachte snoepjes en speelgoed te bezorgen.

Zoals ge wel weet, laat de Sint zich steeds bijstaan door enkele zwarte pieten om de zware zakken met al dat lekkers te dragen .De Sint is al een hoogbejaarde man geworden die niet meer zo goed te been is. Vandaar dat hij hier te paard rijdt en in het hoge noorden met de sneeuwslede.

Echter blijkt er een ernstige kink in de kabel te komen en zou de ergst mogelijke nachtmerrie werkelijkheid kunnen worden als een bepaalde groep van intolerante vreemde mensen hun zin zouden krijgen. Voor het kerstverhaal zijn de os en de ezel al verbannen, evenals de kerstboom. Nu zijn er van die bruine mensen met kromme neuzen en rochelende keelgeluiden als ze praten, die de helpers van de Sint hun willen C4 geven! Het is zover gekomen dat ook de Sint van racisime beschuldigd wordt omdat hij zwarte helpers heeft.

Bij onze Noorderburen zijn er al klachten neergelegd wat ongetwijfeld in dit onland navolging zal krijgen. In geval de anti-pieten hun wil kunnen doordrukken is het zo goed als zeker dat ook ik,  de goedheilige man er de brui aangeeft ,want zelf kan ik dat werk niet alleen aan. Op hulp van de bruine mannen moet ik zéker niet rekenen en de blanken zijn te bang of te laf geworden om hier tegen in te gaan. Ik hoop voor de kleine kientjes dat de anti-pieten ditmaal  niet op hun wenken bediend zullen worden zoniet is de pret voor jullie over en out. Afwachten dus.

Sinterklaas langs de brievenbus van Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gina deelt slechte punten uit

 

Zondag keek ik heel even naar "Wakker op zondag", van het rode stadszendertje ATV,  en 't was weer van dàt. Over achtergestelde jongeren die het zo moeilijk hebben in onze hardvochtige maatschappij.  Zoals gewoonlijk bij het ATV'tje zaten de poco's, nota bene verantwoordelijk  voor de ongebreidelde invasie, rond de tafel te debatteren en dezelfde zever te produceren die ze al 20 jaar verkopen.

Tolerantie ... Maar wat heeft die zogezegde poco verdraagzaamheid nu opgebracht ? Juist, weer het zoveelste onzinnige clichédebat. Zonder zich één moment te realiseren dat zij de rotzooi veroorzaakt hebben.

- Ouders moeten ondersteund worden bij het opvoeden van hun kinderen ... over welke ouders spreken we dan ?

- Taalachterstand blijkt de grootste negatieve factor te zijn in het onderwijs ... weer, over wie hebben we het ? 

- De overmigratie die onze stad rijk is (+ 40% vreemdelingen) met de daar aan gekoppelde criminaliteit, wie is daarvoor verantwoordelijk ?  Hein, wazegde ?

- Het gefaalde integratiebeleid, dat heel wat centen kost, naar wie  en naar wat  gaan die centen ?

Als je  na meer dan 20 jaar nog steeds over hetzelfde moet zeveren in naam van verdraagzaamheid, terwijl alle cijfers in het rood staan en de kassen leeg zijn,  dan ben je volgens mij met glans gebuisd.

Natuurlijk diegenen die het kind een naam geven, zijn de 'onverdraagzamen'.

Gina




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!