Angeltjes
10-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Islamic sadist

Het is wel duidelijk dat de lijfstraffen voor meisjes zwaarder zijn dan voor de jongentjes ; hoe dan ook het blijft een sadistisch tafereel van een erg zieke geest genaamd Islam.

Gina

*****

Islamic Kindergarten

Bedankt Geachte Redactie, om er zo vlug bij te zijn met dat clipje. Het staat waarschijnlijk pas op youtube, want Victor 20376 was de éérste verontwaardigde reageerder (alhoewel er al 40 personen het cipje gezien hadden). Wievan de Angeltjesfans voelt zich geroepen om eveneens haar/zijn walging uit te drukken tegenover die laffe daden (?) ... maar dan liefst wél op de site van youtube.

Victor van Vosselaer

*****

Enkele bedenkingen 

Intern orde op zaken stellen is helemaal niet zo moeilijk voor Gwenneke. Om haar partij terug een beetje geloofwaardig te maken moet ze beginnen met de beerput van de open VLD te ruimen. Om te beginnen het buitenzwieren van een De Gucht , Guy de La Tourette en Dewael . Deze drie arrogante maffiose Gotfathers hebben van hun partij een vriendenkring gemaakt met invloedrijke of stinkrijke personen en duistere politieke machten. Alle middelen zijn , of waren goed om hun zakken te vullen. Een politieke partij bestaat uit een groep van mensen die hetzelfde doel en ideologie nastreven. Open VLD telt in feite maar drie leden , hoger vernoemden. De rest zijn meelopers , hielenlikkers , graantjesmeepikkers of geestelijk misdeelden.

EVA BREMS : Ik las in het boek van Jef Vermassen dat bepaalde serie-moordenaars hun hoofdmotief was een zekere roem te verwerven. Niet onbekend blijven bij de grote massa .  Eva Brems gebruikt dezelfde tactiek . Zij vermoordt geen mensen maar foltert wel onze zeden , cultuur en gewoontes . Het is inderdaad schokkend en onbegrijpelijk dat zij als enige zich verzet tegen het boerkaverbod. Het is echter raar dat zij niet wordt teruggefloten door de groene kikker top. In ieder geval ze heeft haar doel bereikt . Haar naam schittert aan het firnament tussen de groten van Zichem Zussen Bolder samen met Jos Geysels de cordon architect en Mie vogels met haar beroemd geworden dans ! .

Mannelijke Islam Kleuterjuf.  Wat mij enorm stoort is de leeftijd van die kindjes. Kinderen van die leeftijd zijn allemaal gelijk , niet beter of slechter van welk ras ook. Ik zou die Islam sadist liever bezig zien met JoNgErEn die de crimi leeftijd hebben bereikt. Maar ik denk dat hij daar te laf voor is.

René

*****

Een nieuwe naam?

Het is zo gemakkelijk en als het dan toch moet, met een knipoog naar het monument dat Vlaanderen ontstolen wordt :  Voor Vrij Vlaanderen of Vlaanderen Voor Vooruitgang  : V V V  

Hubert Buysse

*****

Eva Boerka

Gisteren zat Eva Boerka (door sommigen Brems genoemd) haar multiculturele waanzin te verkopen, blijkbaar is dat schepsel echt bezeten van die multicul bullshit.

Je zult maar van dergelijke creatuur college krijgen. M.i. zou die vrouw beter geïnterneerd worden om zich te beschermen tegen zichzelf want waanzin heeft steeds gevaarlijke gevolgen.

In Brusselallahbath zijn de eerste kiemen gepland door een partij toe te staan IN ONZE SAMENLEVING die gebaseerd is op barbarij en verschrikkelijk waanzinnig geweld. Waarom blijven wij Vlamingen die waanzin financieren ?

Jean

*****

Dagelijkse kost.

Waarde redactie.
Dagelijkse kost, of beter nog dagelijkse KOTS! Het menu dat we dagelijks te verorberen krijgen, is echt niet meer te vreten maar wordt ons toch letterlijk door de strot geduwd tot brakens toe. Een overzicht leert ons waarom.

Aperitief: gauwdiestal op zijn metro's

Voorgerecht: inbraak met spoorloze daders

1ste Hoofdgerecht: Home-jacking met vuur en wapens

2de Hoofdgerecht: overval met een dodelijke cocktailsaus

Nagerecht: Boerka en sharia op een bedje van Belkacem.

Dessert: woestijnkoekjes met Hamas schilfertjes.

Dit alles opgevrolijkt door het rondtrekkende Roma -zigeuner orkest van Modest en zijn lustige dievenbende.

Komt onze traditionele friet met biefstuk, sla en mayonaise nog ooit eens terug op ons bord ?

mvg - Senior 

*****

Slaapmans- Slapmans

Ondanks dat Slapmans zich tijdens het burgemeesterschap heel autoritair gedroeg, blijkt het een broekventje te zijn, een lafbekje dat de vlucht vooruit neemt, want hij weet wat voor lijken er uit de kast gaan vallen.

Een waardig man is het alleszins niet, ook nooit geweest. Voor mezelf zal de 'plagiaat uitvinder' en ex burgervader van de Antwerpse "A",  steeds symbool staan voor 'hij die zijn sinjorenstad verraadde'. Pek en veren.

Gina

*****

Moraal

Met de maatregel van Hollande om het geld te halen waar het zit, hebben tal van rijke Fransen al een optrekje gekocht in belgiekske om zodanig te ontsnappen aan deze rode rooftocht.

Grappig is het feit dat een linkse rakker zoals Gerard Depardieu, die stinkend rijk is geworden met het vertolken van revolutionaire typetjes nu ook besloten heeft om La France te ontvluchten. "De mol is een nuttig diertje maar niet in mijne hof" 

BDDG (France)

*****

Kolossen van illegalen

Op de site van Het Laatste Nieuws staat vandaag een hartverwarmend (?) artikel als zouden er 20 Congolese illegale teruggevlogen zijn naar hun thuisland. Joepie, echter stond erbij vermeld dat dààrvoor een Airbus MET 300 PLAATSEN gecharterd werd. Dat moeten wel allen "kolossen" geweest zijn.

Victor van Vosselaer

*****

Beterschapswensen

- Liever Madame Virus dan Madame Non - Regus Patoff

- "Spoediek herstel toekewenst". Pietje Snot.

- Heel veel beterschap gewenst Ray! - Josette

- Altijd is Kortjakje ziek (opkikkertje) - Mieke

- Veel beterschap gewenst - Stingray

- Beterschap en dat je vlug van je bijslaag moge verlost zijn - Walter & Nicole

- blijf ondanks het virus sterk als een schildwacht in de storm het vreemde heer weerstaan - Pieter Coutereel

NvdR Angeltjes : Hartelijk dank, beste vrienden.  Het gaat aml een stuk beter.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft iemand een rekenmachine voor de *ravissante Yasmine Kherbache* ?

 

Terwijl momenteel al de aandacht gaat naar de samenstelling van het nieuwe Antwerpse schepencollege zonder de socialisten, maken deze laatsten zich op voor zes jaar oppositie.

Aangezien Janssens, moedig zoals we hem steeds gekend hebben, ertussen uit geknepen is, moet iemand van de 12 resterende rode raadsleden van de ter ziele gegane Stadslijst, fractiewoordvoerder worden.  Er blijven nog 3 ex-schepenen over : Leen Verbist, Turan Güler en Robert Voorhamme en voor het overige 2 parlementairen, het giechelende Kamermeisje Maya Detiège en het rode allemans-vriendinnetje Madame Schuddenbol.  Op ministerin Monica de Coninck als oppositieleidster wordt, gelukkig voor de sp-a, door niemand gerekend ; als instructrice bij de Socialistisch Vooruitziende Vrouwen heeft zij het druk genoeg met een breicursus : éne links, éne rechts en twee laten vallen, alstublief.

Blijft er over, de Ravissante Yasmine Kherbache, kabinetschef van Di Rupo en de persoonlijke ontdekking van wijlen Patrick Janssens.  Of de gebuisde schepenen daar gelukkig mee zijn, valt nog af te wachten.  Nu Janssens zijn fanclub in de steek heeft gelaten, is het tijd om een aantal interne afrekeningen te beslechten.  We wachten af of de Ravissante de bijltjesdag zal overleven.

Intussen wordt ze de door de werkloze persdienaar, Lex Molenaar van de Gazet van X ( X = later in te vullen) voorzichtig naar voren geschoven als woordvoerster van de sp-a. Het artikel "Waakzaam voor de rechtse coalitie" vormt de aanloop naar de nieuwe politieke lijn die de mislukte stadskrant van januari af zal volgen.

En Kherbache begint direct te pompen pompen over de "agressieve" overwinningsspeech van Bart de Wever, die de mensen met een hart voor Antwerpen zo veel pijn heeft gedaan ... de sossen bezitten namelijk het monopolie als mensen met een hart, dat is geweten. We kunnen een aantal uitlatingen publiceren van rode volkscommissarissen over politieke tegenstanders of Vlaamsgezinden die getuigen van dat prachtige, ruime hart. Hartvreters zijn het.

"Een derde van de inwoners heeft voor ons gekozen" gaat de uitverkorene van wijlen Janssens verder.  Rekenen kan ze dus ook niet. We zullen een handje toesteken : de Stadslijst behaalde 28,6% van de kiezers en als we daar de stemmen aftrekken van de CD&V-ers (en de liberale barones Pécher) dan blijven er zowat 66000 rode stemmen over, zijnde 24%, nauwelijks 1 op 4.

Als de Ravissante van 't keuningsplèntje het tot fractiepresidente brengt, zal een rekenmachine van pas komen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Groene besteedt € 270.000 aan hoertjes

 

Christian Goetjes, ex-penningmeester van de Groenen in de Duitse deelstaat Brandenburg, is veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Volgens de rechtbank in Potsdam heeft hij zeker 270.000 euro uit de partijkas gestolen en aan prostituees besteed.

De affaire zorgde de afgelopen maanden voor deining in Duitsland omdat de linkse partij zich juist inzet voor mensenrechten en tegen de uitbuiting van vrouwen. Volgens de uitspraak heeft de 35-jarige Goetjes 261 keer ten onrechte in de partijkas gegrepen en vervolgens de boekhouding vervalst.

Volgens de verdediging wilde Goetjes alleen maar helpen, toen hij drugsverslaafde en andere in problemen geraakte prostituees bijstond. De zaak kwam aan het rollen nadat een Bulgaarse prostituee aangifte had gedaan.

Wat wil je als je met groene vrouwen moet samenwerken, genre Eva Boerka ?  Op zijn tjeefs gezegd : wij kunnen dit niet goedkeuren, maar we keuren het evenmin af. Goetjes deed het ook om de dames te helpen.

Bron : HLN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-junta ontvangen in Noorwegen

 

De troika van de EU-junta werd in Oslo ontvangen door de plaatselijke keuning en zijn vrouw. Iedereen staat er ontspannen en vlotjes bij. Vanavond valt er 1 miljoen euri te verdelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een nieuwe bijslaap, Madame Virus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lieve lezeressen, bijzonder gewaardeerde lezers, ik zit opgescheept met een vervelend virus in mijn gespierde lichaam en Madame doktoor van de zondagdienst (een uitermate attente en charmante arts) heeft medicijnen voorgeschreven om het ongedierte te bestrijden en eerlang de genadeslag toe te dienen.

Een vervelend neveneffect is, dat het lijkt alsof ik de ganse dag tientallen keren de trappen op en af loop en nadien in een diepe slaap val.  Als ik ontwaak, lijk ik in Sufland te vertoeven.  Niet ideaal om energiek te werken voor Angeltjes.

Madame doktoor van de zondagsdienst (een uitermate attente en charmante arts, of had ik dit al gezegd ?) had deze droomtoestanden voorspeld.  Ik hoop morgen of zo terug ten dienste te staan van vriend en vijand. Vandaag wordt het een kalm dagje. De niet week-endlezers verwijs ik naar enkele stukken over o.m. Patrick Janssens aan wie wij zeggen "Tot nooit meer" en over Gerolf Annemans aan wie wij zeggen "Kom maar binnen, Heer aanstaande Voorzitter, u bent welgekomen".

En vandaag luiden de klokken van de Antwerpse beiaard, omdat wij bevrijd zijn van de socialisten.

Uw toegewijde Hoofdredacteur Ray en zijn nieuwe tijdelijke bijslaap, Madame Virus.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan mocht de beiaard spelen ... (**)

 

 

 

Vandaag mag de beiaard spelen ... ook al is het niet het beiaardlied uit Vlaanderens Roem, de Rubenscantate maar een Hongaarse Dans van Johannes Brahms. De opname dateert uit 1969 en is een fragment uit het laatste concert vooraleer de beiaard gerenoveerd is geworden.

In die periode zetelde ik in de gemeenteraad van de stad Antwerpen voor de VU en thans zowat 45 jaar later maken wij het heuglijke feit mee, dat de socialisten met de staart tussen de benen uit het stadhuis afdruipen. Een voldoende reden om de beiaard te laten klingelen. Tot spijt van wie het benijdt en onze vreugde niet begrijpt.

In de jaren '70 nam beiaardier Jo Haazen mij mee op de toren tijdens een van zijn maandagavondconcerten en mocht ik met watjes in de oren genieten van zijn meesterlijk spel.  En het adembenemende uitzicht over Antwerpen bewonderen en het enthousiaste applaus beluisteren,  dat opklonk uit de verzamelde menigte die zich overal op pleintjes, terrassen en binnenkoeren genesteld had om in ademloze stilte de klanken van deze unieke concerten op de hernieuwe beiaard van dichtbij mee te maken. Meester Jo Haazen, steeds gehuld in witte pakken, zag er uit als een charismatische goeroe met zijn verzorgde blond-rossige baard en zijn immer stralende glimlach en pretoogjes.  Toen ik aan Lode Craeybeckx trots vertelde dat ik op de toren was geweest met de beiaardier, keek hij me eerst streng aan en toen barstte zijn  sluwe vossenkop in honderden lachrimpeltjes en zei hij   "Vertel dat maar niet aan John Wilms*.  Ik geraak niet meer zo hoog. Hoe was het ?" Dat was nog eens een burgemeester.

Ray

* John Wilms (1893 - 1978) was geboren in Sint Andrieskwartier en hij werkte zich op tot journalist bij Volksgazet en werd in de jaren '50 BSP-schepen voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij is de auteur van het boek "De Parochie van Miserie" over de proletarische wijk van Sint Andries, tussen de Schelde en de Nationalestraat (vroeger de Boeksteeg).  Dit boek werd door Jan Christiaens bewerkt tot het toneelstuk "De droom van Zotte Rik" dat in de jaren '70 succesvol werd opgevoerd door de Antwerpse KNS. 

John Wilms, een jongen van het volk zijnde, gedroeg zich in het stadhuis als een vrij ontoegankelijke liberale burger. Als niets komt tot iets, u kent het gezegde.  Op een keer had Wilms een onderhoud toegestaan aan de toen nog jonge filmregisseur Robbe de Hert die subsidies verwachtte van de "schepe veur schoein kungste".  In zijn enthousiasme sprak Robbe de schepen aan, zoals hij met iedereen deed als "schat". Het onderhoud werd direct afgebroken.

Robbe de Hert, de rusteloze communist, heeft ook later geprobeerd om bij Janssens profijtjes te bekomen maar daar is deze niet op ingegaan.  De Hert was niet het soort volgzame artiest dat Janssens rond zich wou scharen.  Robbe de Hert woont al jaren in een OCMW-complex op Antwerpen-Zuid nabij de Brederodestraat  in vrij erbarmelijke omstandigheden.

(**) Het beiaardlied uit Vlaanderens Roem, de Rubenscantate :

Dan mocht de beiaard spelen, van al uw torentransen,
Dan mocht de grijsheid kwelen, dan mocht de jonkheid dansen

Dan schiept gij opgetogen tot prinsen, Vlaamse steden,
Die onder zegebogen, op zegewagens reden.

Dan liet gij uw rondelen en kanten gevels glanzen;
Dan hieldt gij landjuwelen; dan vlocht gij lauwerkransen.

Dan spreiddet gij voor d'ogen uw vrijheid, kunst en zegen.
Op allen mocht gij bogen, om allen werd g'aanbeden.

 tekst Julius de Geyter - muziek Peter Benoit

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geadopteerde Poes

Restaurant De VlasmarktVlasmarkt 8 -10  -  2000 Antwerpen. 

Gina

het eethuisje waarvan de eigenares 500 euri betaalde voor de herstel-operatie van de aangereden kat is "de Vlasmarkt" te Antwerpen.ze hebben een webstek en uit sympathie ga ik daar ook wel ne keer eten (m.i. verdienen ze dat daar wel).

Rob

*****

Eva Boerka.

Geachte redactie.
Enkele dagen geleden werd  door het grondwettelijk hof de wet bevestigd die de boerka op ALLE openbare plaatsen verbiedt. Volledige gezichtsbedekking mag en kan niet. Deze wet werd al eerder gestemd en goedgekeurd in het parlement op één stem na. De tegenstemster toen was dat extreem-links groene creatuur Eva Brems, gekend als een vurige voorstander van dit gevangenisplunje voor de vrouwen in de prachtlanden.

Voor deze groene pekelteef is de boerka een manier van "godsdienstuiting" en aan de vrijheid van godsdienst kan volgens haar niet getornd worden. De recente uitspraak van het grondwettelijk hof was uiteraard niet naar de zin van Eva Boerka want zij is er van overtuigd dat de draagsters van dat voddenkleed gediscrimineerd worden. Zij is dan ook zinnens het vonnis van het hof aan te vechten bij dat andere linkse hof voor de rechten van de mens in Straatsburg.

Wat dit groen teringwijf bezielt om zich in te zetten voor deze schandelijke en mensonwaardige klederdracht is me een raadsel. Haar gedachtengoed is bijna even extreem als dit van de Fou-Fou primaten. Ik stel voor haar tijdens de komende zomermaanden verplicht in een boerka te laten rondlopen.

mvg - Senior

*****

Prangende vraag

Ik hoop dat een van de vele Angeltjes-lezers, die geestelijk correct-politiek mismeesterd is, maar toch stiekem wat objectieve informatie willen slikken, mij een gemoedrustig antwoord kan geven.

Zoals verwacht werd een islampartij geboren waarvan twee exemplaren de gemeentenraad van Schaarbeek en Anderlecht sieren. De herenwinden er geen doekjes rond. Hun natte droom van Belgie een islamstaat met de sharia als orgelpunt maken.

Waar zit groene Gysels, de architect van het cordon ? Waar zitten de rode ridders en andere medeondertekenaars van het magna sanitarus cordonus carterus ?  Geen nieuw cordonneke voor de islampartij ? Momenteel weliswaar nog een soort vriendenkring met een Allah spaarkaske, zoals de eerste islamgastarbeiders die ook geen overlast bezorgden, noch eisen stelden. Het kan echter vlug veranderen zoals we mochten ervaren.

Hebben jullie politiek correcte, verdraagzame anti-racisten als een overwogen wat de gevolgen kunnen zijn ? Stel je voor , Di Rupo met een verwarde struikelbaard ?

René

*****

Gelukkig bij ons geen probleem.

Johan Derksen over het mocro-tuig. (kort stukje reclame erbij nemen) : http://www.rtl.nl/xl/#/u/49bd23d8-a2fe-441a-9958-7a375d3e7cd8 De Nederlandse politiek correcte kramp : http://nos.nl/artikel/448625-geen-debat-marokkanenprobleem.html

Pol D.

***** 

Naamsverandering.

Geachte,
Een persoonlijke tip aan G.Annemans naar het zoeken van een eventuele nieuwe naam (waarom niet?) voor de partij. Wat gedacht van: VLAAMSE LENTE.

mvg - Senior

*****

Wijzigingen bij het Vlaams Belang

Gerolf Annemans laat weten dat er heel wat wijzigingen op til zijn bij het Vlaams Belang. Voor wie mij kent zal het geen verrassing zijn dat ik Gerolf voor de volle 99% steun.

Een naamsverandering vind ik echter geen verstandige beslissing. In het verleden hebben wij verplicht een andere naam genomen : Vlaams Belang, dat was en is nog steeds een goede. Houden zo.

Walter

*****

Stapel Knacks

Hallo, Gisteren bij mijn dagbladhandelaar gestruikeld over een hoop boekskes. Ik had mij nogal bezeerd, maar de pijn smolt weg als sneeuw voor de zon toen ik zag dat het onverkochte Knacks waren.

Groetjes Paul.

*****

Macho-paringdans van vogels

Geachte Redactie,
De éne soort vogels moet al méér moeite doen dan àndere, en juist dàt zorgt ervoor om  .het ZUIVER RAS voort te planten. In hùn klein kopke zitten maar weinig hersenen, maar zij gebruiken ze tenminste helemaal, en daardoor hebben zij géén "mengelmoes" zoals er hier in dit onland zoveel rondlopen. Eén uitzondering : bruine lijsters paren wél met zwarte merels (en vice-versa).

Victor van Vosselaer

*****

De gratis bijlage bij het marxistisch-stalinistisch MOndiaal magazine.

Ik vond het ook al raar dat iemand op een zondagmorgen pistolets zou komen halen met een Knack onder de arm. Dat zie je er even vaak als een dameshoed met een rand van anderhalve meter. De twee volgenden in de rij hadden hun exemplaar al van de grond opgeraapt toen een van hen me uitnodigde om dit ook maar te doen. "Het is gratis", trachtte hij me nog te overtuigen. Groot was zijn verbazing toen ik hem antwoordde dat ik nog maar pas mijn abonnement opgezegd had en dat ik "dat" niet meer wil lezen, niet tegen betaling en ook niet gratis. Onze blikken kruisten elkaar nog in bewuste verstandhouding toen ik de bakkerij verliet. Nu was mijn reactie wel niet 100 procent waar. Ik raadpleeg het internet nog en in de bib blader ik het linkse vod van Roularta nog eens door, om me zelf te overtuigen dat het nog altijd een vod is. Je weet maar nooit, maar tot nu toe wordt het elke week alleen maar erger en erger. Vandaar mijn titel: "De gratis bijlage bij het marxistisch-stalinistisch MOndiaal magazine."

Lucky9

*****

Zeeltrekkers en een flopsos.

Geachte redactie,
De voorbije week werden we gespaard van een verwoestende sneeuwstorm, was er bij de smurfen de verkiezing voor een nieuwe voorzitter en verliet in Antwerpen een chagrijnige flopsos het toneel stiekem langs het keldergat.

- Zoals nu geweten is,  de aangekondigde sneeuwstorm met alle nare gevolgen vandien, was niets meer dan een sneeuwscheet in een fles. Het is opvallend dat na de storm die pukkelpop de lucht inblies met dodelijke gevolgen en waarvan de weerdiensten de kop van jut werden omdat zij het gevaar onderschat "zouden" gehad hebben, nu niets meer aan een toeval overgelaten wordt en elk "mogelijk" gevaar op weergebied nu dik in de verf gezet wordt.  Begrijpelijk na de aanvallen en beschuldigingen die ze toen moesten slikken. Voortaan spelen ze op veilig en wordt er eerder met varkens gesmeten dan met spek geschoten. Ze zullen ons niet meer vangen, zeggende jongens en meisjes van de weerdienst.

- Bij de smurfen was het Zaterdag D-Day want dan mochten de aanwezige leden hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter. Dat het Gwenneke zou worden stond al op voorhand vast, gezien de steun van de vele oude krokodillen. Het was wel opvallend dat ze niet op het volle pond kon rekenen want met haar uitdager E.Lachaert viel er precies niet te lachen. De man haalde een dikke score en zat Gwenneke behoorlijk op de hielen. Bref. Het verdict was gevallen en een met de dag lelijker wordende interimvoorzitter Guy de la Tourette, mocht de uitslag bekendmaken. De bloemen werden aangerukt en het aflikken van de kersvers voorzitster kon beginnen. Op vraag van de joernalist hoe Gwenneke de koe bij de horens ging pakken, kwam het ingstudeerd nummertje er vlot uit. Ze ging intern orde op zaken stellen zoals met het jammeren op andere partijen (NV-A) te stoppen en zelf met opgeheven hoofd de problemen aan te pakken. Alle neuzen moeten indezelfde richting (exit?) kijken en vooral iedereen aan hetzelfde zeel trekken. Dit laatste is blijkbaar het logo van G. Rutten geworden. Eén zeel! Hopelijk geraakt het wicht niet verstrikt in haar zeel want ze zit met een mannenbrigade op haar dak die hun "ego" belangrijker vinden dan het welzijn van de partij. Misschien kan Gwenneke ook eens overwegen om een ander "blauw" kleedje te dragen want ik denk dat ze met het huidige al een jaar gaat slapen en opstaat.

- In Antwerpen was er de opgemerkte vaandelvlucht van de ex-burgemeester. Patrikske voelt zich zo gefrustreerd, ontgoocheld en op zijn pik getrapt dat hij het niet waardig meer vindt om zijn kiezers in de oppositiebanken te vertegenwoordigen. De ECHTE Janssens heeft zich laten kennen zoals hij werkelijk was en is. Zolang hij de dikke rode nek kon spelen was hij de keizer van Antwerpen. Het feit dat hij eruit gebonjourd werd had hij nooit gedacht. Dat de tjeven hem dan op den duur nog eens goed bij zijn bitterballen"gepakt hebben,  was de spreekwoordelijke druppel.  Hij gaat nu verder grienen en slapen in het Vlaams parlement waar hij zijn zitje nu en dan eens zal bezetten. Het is dan ook evident dat Janssens zijn tijd gekomen is om naar ander werk uit te kijken ... misschien kameraad S.Stevaert eens polsen, maar dan wel bij de allochtoonse meisjes wegblijven hé.  Hij mag nu plaats nemen in de galerij van de flopsossen. Hij zal er echter geen boke minder moeten voor eten want die lefgozer heeft zijn schaapjes al lang op het droge...ge zijt ne sos of ge zijd het niet, hé.

mvg - Senior

*****

The wiew of space

Deze clip is al redelijk oud, geachte Redactie, hij dateert van de nalente van 2010. In de namiddag was er een barbecue gehouden ten huize Fikken. Véél gesmul van familie en vrienden, maar ook (overdreven) genot van allerlei soorten fris gerstennat.

Dààrdoor had Fikken (met beneveld hoofd) vergeten van na afloop, de tuinverlichting uit te draaien, en dàt was de nacht dat die astonauten besloten (uit verveling) om eens een paar fotokes te maken van Moeder Aarde. En dan is er nog een manneke geweest die "de slimme" wilde uithangen om die kiekjes op Internet te plaatsen, dju toch, Murphy had gelijk met z'n wet.

Victor van Vosselaer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 903)

 

 
 
 
Een tiental jaar geleden schreven we een boek: Voetbal een feest ? Als lid van het toenmalige Vlaams Blok kregen we nooit de mogelijkheid dit boek via de boekhandel te verspreiden.
 
Wel gaven we een persvoorstelling en vertelden véél meer over de schandalen en uitwassen van het Belgische voetbal dan wat nu gedurende de vorige dagen in de pers verscheen over het zwarte geldcircuit in deze sector. Geen enkele van de aanwezige journalisten schreef toen één woord over wat ik vertelde. Maar tien jaar later komt men met verhalen die gedurende jaren reeds voor duizenden geen nieuws meer zijn. We voelen vandaag nog de pijn over de smerige wijze waarop we destijds door de corrupte overheid en de even corrupte  Koninklijke (what's in a name ?) Belgische voetbalbond werden behandeld.
 
We maken dan ook graag even van de gelegenheid gebruik om in het kort slechts enkele van de toenmalige voorbeelden te geven uit een lange reeks.
 
Toen we van de toenmalige voorzitster, Mevrouw Suzy Coeck, de verantwoordelijkheid van Koninklijk Berchem Sport overnamen, wisten we niet in welke stinkende muizennest we waren getrapt. Alle cijfers die ons werden opgegeven, en waarop we ons hadden gesteund om de boel over te nemen, bleken onjuist te zijn. Om ons te beschermen tegen onbekende schulden hadden we gelukkig geëist dat de bestaande VZW (winstgevende vereniging zonder doel) zou worden opgedoekt en we als vereffenaar zouden worden aangesteld. We zijn dit nog steeds tot op vandaag maar zijn er nooit in geslaagd één enkel document uit de blijkbaar totaal vervalste boekhouding te bemachtigen. Er werd met tientallen miljoenen gesjoemeld gedurende jaren maar nooit wou justitie ons helpen om naar die boekhouding op zoek te gaan. De goede relaties van enkele beheerders en de toenmalige voorzitster met leden van Justitie was blijkbaar voldoende om straffeloos op velerlei gebied de wetten met de voeten te mogen treden. KBS was met niets in orde. Niet met de RSZ bijdragen, niet met de BTW aangiften, niet met de verschuldigde belastingen, niet met het betalen van de huurgelden van het Stadion aan de Stad Antwerpen enz.
 
Maar vandaag willen we ons beperken tot 2 voorbeelden die het duidelijk maken dat sommige overheidsinstellingen en de KBVB boter op hun hoofd hebben om geen ergere beschrijving te moeten geven.
 
1. Wij begonnen met een propere lei en richtten een nieuwe N.V. op. Hiermede waren we de enige N.V. tussen de 64 ploegen uit bevordering. We wensten alles 100% officieel en correct te doen en bijgevolg gaven we de spelerslonen tot de laatste cent aan en betaalden in die tijd tussen de 200.000 en 250.000 frank PER MAAND aan de RSZ. Dit leverde ons echter het ene na het andere probleem op. Later zullen we daar wel eens een extra  bijdrage aan wijden. Vandaag beperken we ons tot die RSZ bijdragen. KBS was de ENIGE onder de hogervermelde 64 ploegen die dergelijke sommen stortte aan de overheid.
 
 
 
Maar bij die 63 andere ploegen zaten veel beroepspolitiekers die over lange armen beschikten. Van Gaever is het voetbal aan het kapotmaken, hoorden  we tot onze grote verbazing bijna dagelijks vertellen. Denkt de lezer nu dat de toenmalige RSZ-directie aan haar ambtenaren de opdracht gaf om toch eens na te kijken of er soms bij geen enkele van die 63 andere ploegen ook spelers waren met een inkomen en het niet allemaal "amateurs" waren die zogezegd gratis speelden?  Neen, helemaal niet. De man die door de overheid diende te worden gestraft was Van Gaever en niemand anders.  Dit had dan als gevolg dat mijn echtgenote me op een dag opbelde met het vreselijke slechte nieuws dat er een deurwaarder voor de deur stond die 14 miljoen achterstallige RSZ bijdragen vorderde.  De administratie had gedurende weken haar tijd gestoken in een onderzoek TEGEN de nieuwe gulle betaler. Men kon aan de hand van tientallen documenten bewijzen dat de meeste van de spelers waarvoor de N.V. nu bijdragen betaalde gedurende de vorige jaren ook bij de VZW hadden gespeeld en men eiste nu met intresten en boetes niet minder dan 14 miljoen van de NV, die de opvolger was van de VZW Berchem Sport, op wegens frauduleus niet aangeven en betalen van de verplichtte bijdragen.
 
 
We trokken naar de RSZ-directie in Brussel en legden uit hoe de vork aan de steel zat en dat ze dan beter eens bij de 63 andere ploegen gingen kijken i.p.v. een correcte N.V. die nog maar enkele maanden oud was met vroegere en voor de N.V. totaal onbekende schulden te belasten en aan te vallen. We schrokken niet weinig van de reactie. Het was zeker niet de taak van Mijnheer Van Gaever om aan de RSZ te vertellen wat ze diende doen. U gaat ons die 14 miljoen betalen of we vragen aan de voetbalbond, waarmede we een akkoord hebben, om U te degraderen ! Tot daar het volgens ons nog steeds ongelooflijke verhaal over de toenmalige houding van deze overheidsinstelling.
 
2. Het volgende voorbeeld gaat over de KBVB. We namen contact in verband met die RSZ actie op met "den bond" en hadden het genoegen enkele malen te mogen tafelen met de Voorzitter, Dhr.Peeters. Deze vertelde zelf rechter te zijn geweest en was dus de ideale gesprekspartner om me te helpen het recht te laten zegevieren. We vertelden aan dhr. Peeters in geuren en kleuren wat we als buitenstaander nu allemaal hadden vastgesteld in de voetbalwereld. Dhr.Peeters dacht dat we misschien overdreven maar totaal onbekend bleken de bestaande en totaal onwettelijke toestanden voor hem toch niet te zijn. Hij zou alles eens nakijken. Bij een tweede gesprek liet hij me verstaan zelf niets te kunnen doen. Hij wou niet tussenkomen in de bestaande bevoegdheden van zijn medewerkers...  
 
 
Voor het afscheid gaven we hem nog een reeks voorbeelden over allerlei onwettelijke toestanden en hoopten toch dat hij als voorzitter de nodige acties zou gaan nemen. Verschillende volgende oproepen voor een nieuw onderhoud kregen geen gevolg meer en enkele maanden later ontvingen we van de KBVB een brief dat wwe tijdens het volgende seizoen naar Provinciale klasse gedegradeerd zouden worden wegens "achterstallige RSZ bijdragen van vroegere jaren".
 
Vanaf die dag weten we over welke grote deontologische waarden een onderneming of instelling moet beschikken om het woord KONINKLIJK te moigen gebruiken.
 
Men zegge het voort,
 
Freddy van Gaever
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte dagen voor het voetbal

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste rode sjoemellijk valt uit de kast in het stadhuis van *A*

 

Het districtsbestuur van Antwerpen heeft jaren toegestaan dat werklozen en gepensioneerden duizenden euro's in het zwart verdienden in de seniorenlokalen. Om de fiscale en sociale fraude toe te dekken, stelden ambtenaren zelfs valse attesten op voor de RVA. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van Financiën

Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft daarover bij het volgende college een interpellatie ingediend. In 2006 kwamen de seniorenlokalen al in opspraak na een interne audit omwille van soortgelijke praktijken.

Volgens districtsvoorzitter Chris Anseeuw (SP.A) treft haar geen enkele schuld. Zij wijst beschuldigend naar de districtssecretaris. Die op zijn beurt, weet van niks : de stad is verantwoordelijk, want die maakte de valse RVA-documenten op.

Op het kabinet van burgemeester Janssens zit iedereen met een bloedneus : "Waarover gaat dit ?  District  ?  Dan moet je bij Chris Anseeuw zijn, de voorzitster van de Antwerpse districsraad". Anseeuw is overal de Grote Onbekende, niemand kent het mens, alhoewel ze zich al jaren tooit met de titel districtsburgemeester. Janssens duldde nu eenmaal niet dat er iemand naast hem zou opduiken die eveneens als burgemeester langs de Antwerpse straten en pleinen zou flaneren.  En zeker geen rode madame die hij niet zelf had uitverkoren en vereremerkt als "ravissant".

Tenslotte is er de stadssecretaris van Antwerpen, Roel Verhaert (CD&V) die weet te vertellen dat deze duistere affaire tijdens de collegezitting van 23 november zonder gevolg geklasseerd werd. Zaak van de baan op zijn Antwerps : waar we over zwijgen, dat bestaat niet.  Gelukkig is de alerte Filipe Dewinter, die het boeltje in 2013 op tafel gooit.

Er zullen nog meer degelijek gevalletjes komen bovendrijven. Tenzij het nieuwe college van de grote veranderingen er de voorkeur aan geeft (onder druk van de CD&V ?) deze mistoestanden in stilte af te voeren.

Lees het volledige artikel bij Het Nieuwsblad  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121207_00395792


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de islamitische kleuterschool

 

 

WAARSCHUWING : Harde beelden

 

 

 

 


09-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJlbericht : Antwerps bestuursakkoord in de sacoche

 

Zondagnamiddag verstuurde Bart De Wever een communiqué waarin het inhoudelijk akkoord over de nieuwe Antwerpse coalitie bevestigd wordt. De N-VA-voorzitter spreekt in die verklaring ook uit naam van de delegatiehoofden van de drie onderhandelende partijen, Liesbeth Homans (N-VA), Marc Van Peel (CD&V) en Annemie Turtelboom (Open VLD).

'Wij organiseren morgen een persconferentie. U krijgt daar toelichting bij het nieuwe bestuursakkoord. De verschillende delegaties zullen intussen geen verdere commentaar geven bij het door hen bereikte akkoord', verklaart de aanstaande burgemeester.

Volgens onze spion in het Antwerpse stadhuis wordt de VLD-er Marinower schepen voor onderwijs en behouden de twee CD&V-ers Van Peel en Heylen hun departement van Haven en Cultuur. Hoeveel Nv-A- schepenen er zullen komen, weten we allicht morgen.

In het district Antwerpen levert de Nv-A eveneens de voorzitter van de raad, Zuhal Demir,  die een coalitie zal aanvoeren met Groen en Open-VLD.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV van Geert Wilders : terug de grootste in NL

 

 

 

De PVV van Geert Wilders zou de grootste partij van Nederland worden als er nu verkiezingen werden gehouden. De partij heeft de regerings coalitiepartijen VVD en PvdA ingehaald. Dat blijkt uit de nieuwe peiling van Maurice de Hond, die zondag werd vrijgegeven.

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21143133/__PVV_is_grootste_partij__.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Janssens

 

Een mens vroeg het zich al af, destijds op die cover van zijn verkiezingsmagazientje: was dat boeleken zo groot of die man zo klein? Twee boelekens dus.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodbeleg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag, zondag, krijg je bij de bakker niet alleen het gratis reclameblaadje De Zondag (in het leven geroepen omdat er te veel stickertjes tegen brievenbussen hangen bij mensen die al oud papier genoeg hebben), ook nog een gratis exemplaar van... Knack-Magazine! 

Wat ooit het vlaggenschip was van de nieuwsmagazines in Vlaanderen, is thans verschrompeld tot waardeloos broodbeleg.

Door de steriele koppigheid om ook deze uitgave een extreem-linkse koers te doen varen, zegden meer dan 6.000 abonnees hun abonnement op; sommigen die al betaald hadden, vroegen (en kregen) zelfs hun geld terug. Het effect op de dalende losse verkoop is nog niet gekend, maar dat Knack-Magazine voortaan wekelijks meer dan 10.000 exemplaren minder aan de man brengt, is een nog voorzichtige schatting. Dat is zowat 10% van de eerder verkochte oplage.

Op zich is dat nog niet het ergste. Veel erger snijdt de reactie van de adverteerders die ook niet meer geloven in het blad en vanzelfsprekend 10% minder willen betalen omdat de beloofde doelgroep niet meer bereikt wordt.

Advertenties (de zwakke plek van grote baas 'Mijnheer Rik' De Nolf) houden Knack-Magazine - zeg maar heel Roularta - in leven. Vandaar de wanhoopsdaad om een magazine dat de lezer niet meer wil, dan maar gratis uit te delen. Bij de bakker.

Ongetwijfeld zullen die gratis exemplaren via een of ander boekhoudkundig trucje worden meegeteld in het aantal 'verkochte exemplaren' als volgend kwartaal de CIM-cijfers worden bekend gemaakt.
Boerenbedrog, heet dat.

Elveebee

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De De Keyserlei heropend

 

Zaterdag 8 december werd de Antwerpse de De Keyserlei heropend. De grote afwezige was burgemeester Janssens. Hij werd vervangen door 3 partijgenoten.  Een foto vol symboliek.

De drie kameraden houden het lint in de hand, maar de schaar ontbreekt. Het verleden doorknippen is niet gemakkelijk, ze zullen het lint gewoon op de grond laten vallen.  C'est la chute finale. Van links naar rechts : schepen Turan Güler die een kort mandaat van 1 jaar vervulde, schepen en rode vakbonder Guy Lauwers, die "iets wil gaan doen in de privé" (Unizo zit enthousiast op hem te wachten) en districtraadsvoorzitster Chris Anseeuw, die door geen mens gekend is.  

Links kijkt een oude Sinjoor verheerlijkt op naar het socialistische trio, dat na deze officiële daad de biezen mag pakken. Rechts een allochtoonse jongere die minachtend neerziet op het trio : binnenkort is het aan die van ons, denkt hij.  Achteraan midden, een Antwerpse dame die zoals de meeste Sinjoren van niets weet en zich afvraagt wie die drie rare snuiters zijn.

(foto : Gazet van Antwerpen)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In een bekende winkelgalerij in Tel-Aviv

 

 

 

Kan u het zich voorstellen in Gaza-stad of elders in een islamitisch Prachtland ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : A room with a view

 

 

 

Houdt u van deze video ? Waarom zou u niet gaan kijken bij Opera & Belcanto ? Te bereiken via de knop in  rechterkolom, uitsluitend mooie melodieën en fragmenten. Muziek die nauwelijks nog te beluisteren valt bij radio of tv

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters en Demotte
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Gisteren werd een poging ondernomen om een aantal zogenaamd “communautair gevoelige dossiers” ten ontmijnen door een gezamenlijke ministerraad van de Vlaamse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. Het ging onder meer over de plantentuin van Meise, de voorbereiding van de zesde staatshervorming, het cultureel samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en de Franse Gemeenschap …

Ondanks de euforie die de beide excellenties tentoon spreidden, blijven er nog heel wat vragen over de draagwijdte van de zogenaamd afgesloten akkoorden.

° Wat de plantentuin van Meise betreft is er geen enkele indicatie hoe het zit met het Franstalig personeelsbestand. Wel is duidelijk dat Vlaanderen  enkel de onroerende goederen erft, met name de compleet ineengestuikte serres. Over de financiering is zelfs het eerste woord nog niet gezegd. Onduidelijkheid troef.

° Wat het cultureel samenwerkingsakkoord betreft tussen Vlaanderen en de Franse Gemeenschap :  de voorwaarde dat het territorialiteitsbeginsel door de Franse Gemeenschap zou worden gerespecteerd,  is op geen enkele wijze weerhouden. De Franse Gemeenschap is nog altijd actief in de Rand en Voeren. Onduidelijkheid troef

° Wat de zesde staatshervorming betreft, wordt gevraagd dat federale ambtenaren al overgeheveld zouden worden naar het Vlaams niveau, om die staatshervorming voor te bereiden. Hoe, op welke basis? Alweer onduidelijkheid troef.

Voor het Vlaams Belang is de  bijeenkomst van gisteren niets meer dan een hoogmis die moet verdoezelen dat tussen Vlaanderen en Wallonië niet alles peis en vree is.

Maar wat zeker opvalt is dat de N-VA zich zonder meer neerlegt bij de zesde staatshervorming. Vragen dat federale ambtenaren ons begeleiden bij de zesde staatshervorming waar nog geen politiek akkoord over bestaat, is het ultieme bewijs dat de N-VA nu al abdiceert.

Joris Van Hauthem - Fractievoorzitter Vlaams Parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waait er een nieuwe wind door Sint-Jans-Molenbeek ?

 

In Molenbeek leeft een groep jongeren én volwassenen die al jaren ongehinderd zijn zin doet en geen rekening houdt met de medemensen, zegt kersvers burgemeester Françoise Schepmans (MR). Haar gemeente kan de miserie ook niet blijven aantrekken, vindt ze.

In een interview met De Standaard geeft Schepmans, sinds maandag burgemeester van Molenbeek, toe dat een ongecontroleerde groep haar gemeente teistert. Het gaat daarbij om jongeren én volwassenen.

“Die groep leeft buiten de wet en houdt op geen enkele manier rekening met zijn medemensen”, zegt Schepmans. “Hij heeft lak aan alle regels en doet ongehinderd zijn zin. Het bestuur heeft dat gedrag te lang laten betijen.”

Alle agenten de straat op
Om het probleem aan te pakken wil Schepmans onder meer alle agenten de straat op krijgen. Het bureauwerk wil ze dan door burgers laten doen. Ze wil zo een mouw passen aan de onderbezetting van de politie. Agenten kiezen immers niet genoeg voor de zone met Molenbeek als werkplaats.

De gemeente zal de lokale problemen hoe dan ook niet alleen kunnen oplossen, beseft de nieuwe burgemeester. “Steun vanuit het Brussels Gewest blijft absoluut noodzakelijk. Zeker wat veiligheid betreft en het wegwerken van de hoge werkloosheid.”

“Ik zeg enkel: elk zijn rol. Zo moeten scholen meer communiceren met ouders. Jongeren op de dool wil ik stimuleren om cursussen en opleidingen te volgen. Weliswaar mits de nodige begeleiding en die hoeft niet ludiek te zijn. Een minivoetbalzaal bouwen, is voor die gasten geen oplossing. Ik ga daarom een cel oprichten die nadenkt over een gepast beleid. En ik weet ook wel dat niet iedereen even enthousiast zal reageren. Maar sommigen moeten ophouden te denken dat ze zich alles kunnen permitteren.”

'Veel migranten spreken ook geen Frans'
Schepmans pleit ook voor een inburgeringstraject naar Vlaams model. “Toen ik dat voorstel een decennium geleden op tafel legde, botste ik op wantrouwen. Ik wilde vreemdelingen stigmatiseren, klonk het verwijtend. Zeker aan Franstalige kant, die maar geen problemen zag, heerste allerminst een gevoel van urgentie. Maar de feiten nu spreken de criticasters van toen tegen. We hebben bijgevolg veel tijd verloren. Veel migranten spreken noch Nederlands noch Frans. Dat is een de grootste mislukkingen van de afgelopen decennia. We moeten daarom een strikt kader uitdenken. Want Molenbeek kan de miserie niet blijven aantrekken.”

De enige vrouwelijke burgemeester in het gewest komt ook nog even terug op de samenwerking met Philippe Moureaux, die na 20 jaar burgemeesterschap moest vertrekken.

“Moureaux gedroeg zich jarenlang als een patriarch: de man besliste over alles en iedereen en parkeerde de rest op de reservebank. Met hem samenwerken was niet bepaald een geschenk. En akkoord, niet alles is kommer en kwel. Hij heeft het aanzicht van de gemeente grondig en ten goede veranderd. Maar de sociale cohesie in Molenbeek is anderzijds ver zoek. En wie hem op de feiten drukte, deed hij systematisch af als leugenaar.”

Brussel nieuws.be

(dank aan Lilith)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!