Angeltjes
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : opnieuw Turkije én Zuid-Afrika

 

 

 

Naar aanleiding van de bespreking van de mensenrechtenstrategie van de EU heeft Philip Claeys (Vlaams Belang) in Straatsburg zijn bedenkingen uitgesproken bij dat beleid. Vooral het opsluiten van journalisten door nog steeds kandidaat-lidstaat Turkije, en het geweld in Zuid-Afrika waarbij de boeren geviseerd worden, zijn een schande.

Blijven hameren, Philip !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liège : accident avec couteau - De mes-accident - Information bilingue

 

In het buitenland, de stad Liège in La Wallonie, is het gerecht niet van de snelste, zoals trouwens ook in eigen land, de Kolonie Vlaanderen, het geval is.  Een exempel uit de réalité. Un fait divers.

Een 28-jarige Liègeois is tot een gevangenisstraf van drie maanden veroordeeld omdat hij in 2006 drie jongeren met een mes te lijf ging, avec un couteau sur le corps. De correctionele rechtbank van Liège sprak een erg milde straf uit omdat de redelijke termijn waarbinnen iemand berecht moet worden, overschreden was. Pas traduction, être trop difficile.  Het parket had vijf jaar cel gevorderd, cinq ans dans le bac.

Le Liègeois had het met drie jongeren  van 18 tot 20 jaar oud aan de stok  gekregen over een meisje  ; il avait reçu au bâton avec 3 trois jeunhommes sur une fille. Op 28 juli 2006 trokken de drie naar de 28-jarige om de kwestie te regelen. Les 3 trois tiraient vers le 28ème année pour règler la question.  Maar de discussie liep uit de hand, mais la discussion courait hors de la main en le Liègeois criait l'aide de son stifpère, riep de hulp in van zijn stiefvader, die zich met een wapenstok aanmeldde, qui s'annonçait avec bâton armé.  Zelf haalde hij met een keukenmes naar de jongeren uit en bracht hij hen verscheidene messteken toe. Soi-même apportait avec uncouteau de la cuisine vers les jeunehommes et portait eux différents coups de couteau vers.

De stiefvader werd schuldig verklaard aan het toebrengen van slagen, maar kreeg geen straf. Le stifpère a été déclaré coupable au portage de coups mais recevait pas punition.

Bron/source : Het laatste Nieuws - ne pas être important.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

Een zangeres van zigeunerafkomst, dat hebben we nog niet gehad. Stel jullie nu niet Saffi uit de Zigeunerbaron voor; neen, Marianne Rosenberg lijkt helemaal niet op een stereotype Roma of Sinti.

Ze werd geboren op 10 maart 1955 in Berlijn als derde van zeven kinderen van muzikant Otto Rosenberg, een overlevende van Auschwitz en bestuurslid van de Duitse vereniging voor Roma en Sinti zigeuners. Ze groeide op in een kunstenaarsgezin en won op haar veertiende al een talentenjacht. Met vijftien mocht ze een plaatje opnemen dat in Duitsland meteen succes kende.

En daar bleef het niet bij: gedurende de jaren 70 bleef ze heel de tijd in de top tien met typische schlagers. In het begin had ze het moeilijk school en carrière te verzoenen: uiteindelijk zou ze kiezen voor “onze zangcarrière” – bij de familie Rosenberg bestond er slechts het familiebegrip “wij”. Eens deze beslissing genomen, stond er haar carrière niets meer in de weg.

Zij werd regelmatig op radio en televisie uitgenodigd en groeide uit tot één der succesrijkste Duitse zangeressen. De familie Rosenberg besliste dat Marianne internationaal moest doorbreken. Daarom schreef ze zich in voor verschillende zangwedstrijden. Zo ook in Rio de Janeiro in 1971, waar jurylid Paul Simon (van het duo Simon & Garfunkel) op voorhand mededeelde geen punten te zullen geven aan een zangeres uit Duitsland. Zij weigerde de Auschwitztijd van haar vader te vernoemen want papa Rosenberg vond “dat dit afschrikkend werkte en de mensen wilden die tijd liefst vergeten”.

Daarnaast deed ze in 1975 mee aan de Duitse voorronde voor het Eurovisie songfestival met het liedje Er gehört zu mir. Het lied werd slechts 10de, maar groeide uit tot een ware klassieker in Duitsland. Het kwam tot #7 in de Duitse hitlijst en kwam op #62 in de Duitse ‘beste lied aller tijden’-verkiezing van 2005.

Zangwedstrijden vond Marianne een ware gruwel; ze deed eraan mee omdat haar ingeschreven liedjes steevast een hit in Duitsland werden, maar zelf stond ze doodverlegen en uiterst zenuwachtig op het podium. Een valium moest haar er doorheen slepen. Ook had ze jarenlang te kampen met gewichtsproblemen. Met de opvolger Ich bin wie du (1975)) wist Marianne Rosenberg in 1976 door te breken in de Lage Landen. Ze haalde een #2 hit in Nederland en in Vlaanderen bereikte ze zelfs de eerste plaats van de top 30.

Des te meer opvallend, omdat deze single in Duitsland zelf op #18 bleef steken. In Vlaanderen bleef het bij dit ene succes. In de homoscène is het lied nog steeds populair; in 2009 stond het op de 3de plaats in de homo top 100 van BNN. Luister eens goed naar de tekst; dan weten jullie waarom.

Na haar discoschlagers nam het succes af. Ze probeerde nog drie keer voor Duitsland mee te doen aan het Songfestival, maar haar liedjes wonnen niet. Vanaf 1980 schakelde ze over op een ander repertoire. Ze had nog enkele hits maar vanaf 1982 ging het bergaf. Ook bleek de keuze voor een Engelse elpee in 1989 niet echt het succes van de zeventiger jaren te kunnen evenaren. Marianne Rosenberg treedt nog op, ze gaf haar oude nummers een nieuw arrangement, maar de glans van het kindsterretje is al tientallen jaren vergaan. Gelukkig heeft ze ons het keuzelied van vandaag geschonken. Mag ik jullie applaus voor “Ich bin wie Du” van Marianne Rosenberg?

Kussen Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 905)

 

Enkele dagen geleden drukten we de hoop uit dat onze regering niet opnieuw  belastinggelden zou toestoppen aan het bedrijf van voorzitter Etienne Davignon, Steve voor de vrienden en  vriend van het koningshuis. En ja hoor, enkele dagen later is het zover en blijkt onze regering, die zowat de slechtste moet zijn die we ooit hebben gehad, een paar tiental miljoenen euro's te verbrassen om deze mislukte zakenman uit het slop te helpen . Wat het duo Lippens en Davignon onze bevolking heeft gekost, is totaal onverantwoord. 
 
Het gaat over Brussels Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij zal nu veruit het grootste gedeelte van de 20 miljoen euro  belastinggeld dat zal worden verbrast, ontvangen via het Bestuur der Luchtvaart. De reden van deze overheidstussenkomst is zogezegd omdat Brussels Airlines het slachtoffer is geworden van oneerlijke buitenlandse mededinging. Wat moeten die honderden wegvervoerders die iedere dag worden kapotgemaakt door de veel lagere lonen van oostblokchauffeurs nu niet denken? Wat speelt er zich nu af in de hoofden van de eigenaars van honderden bedrijven die op de rand van de faling staan wegens te hoge loonlasten in België wanneer ze lezen dat Steve  en Maurice wel worden geholpen en zij niet. Kan men een beter voorbeeld vinden om te bewijzen dat onze overheid meer en meer met twee maten en twee gewichten werkt ?
 
Deze regering is de kampioen aan het worden van het oneigenlijk gebruik van belastinggelden. Het is geen nieuw gegeven dat de socialistische politieke- en vakbondleiders steeds  achter de rug van de werkende klasse de beste vriendjes zijn  van de haute finance en nooit vies waren om financiële diensten en wederdiensten aan elkaar te bewijzen. Deze nieuwe gulle gift is een zoveelste bewijs dat er duidelijk meer en meer vals wordt gespeeld.
 
Na de tweede Wereldoorlog werden de schuldigen voor al de aangerichte miserie voor een speciale rechtbank in Nürnberg gebracht en terecht veroordeeld. Wij menen dat het stilaan tijd wordt om in ons land hetzelfde te doen en diegenen die de voornaamste verantwoordelijken zijn voor het vernielen van de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen ook voor hun misdadig gedrag te gaan bestraffen. Aan de ene kant bepaalde ondernemingen steeds met meer belastingen, boetes, controles enz. bestraffen en aan de andere kant bepaalde ondernemingen van vrienden en relaties van giften, subsidies en ander lekkers te voorzien, is gewoon misdadig. 
 
We menen dan ook dat de voornaamste reden van de snelle verzuring van onze samenleving het rechtstreekse gevolg is van de toenemende onrechtvaardige beslissingen van de beroepspolitiekers. Niemand zoals ondergetekende weet beter wat voor onheil personen à la  Lippens en Davignon de luchtvaartwereld in het verleden reeds hebben aangedaan. Te moeten vaststellen dat het juist deze economische grafdelvers zijn die steeds geholpen worden,  stemt ons triest. Bah! Duizendmaal Bah!
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie bij de prostituees van de chaussée d'amour

 

Cartoon

 


13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstrepen veroordeeld in Hasselt

 

Wat zegt 'm nu weer ... 

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag het 46-jarige Vlaamse parlementslid Jurgen Verstrepen (ex-LDD) een rijverbod van twee maanden opgelegd wegens een verkeersongeval met stoffelijke schade, waarbij hij dronken achter het stuur zat. Hij was al eerder door de politierechtbank tot een rijverbod veroordeeld, maar Verstrepen had beroep aangetekend.

In HLN verklaart de Streep : "Ik heb niet gereden, want anders nam ik zeker mijn verantwoordelijkheid. Eerst wist de getuige, een overijverige politieagent, niet wie de chauffeur was. Toen men wist dat de wagen mijn eigendom was werd plots de verklaring aangepast dat ik de chauffeur was. Ik twijfel aan de objectiviteit van de politie Hazodi", aldus Verstrepen. "Het is beangstigend dat Hazodi mij opgespoord heeft bij mijn vriendin, nadat ze alle op- en afritten van de autosnelweg in Limburg hadden afgezet. In een afzonderlijk verhoor werd mijn vriendin bedreigd en gedwongen haar verklaringen aan te passen."

Het zal de Streep en menig Angeltjesvriend van oudere datum verbazen, maar voor één keer zijn wij geneigd de Streep te geloven. Wat we tot hiertoe gehoord hebben van het verpolitiekte politiezootje in Hasselt en omstreken, neigt ons naar weinig respect en geloofwaardigheid in het correcte optreden van dit korps, waar schijnheiligheid, partijdigheid en boers provincialisme om de boventoon vechten.  En dan zwijgen we zedig over de procureur aldaar die een toonbeeld is van onpartijdigheid en nimmer vooringenomen optreden. Ho, wat een nobele, wijze figuur.

Wie had dat ooit gedacht, hé, Streep ?  Voorde rest blijf je een onbetrouwbaar lichtgewicht-personage.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa *Zonder voorkennis*, het stulpje van Napoleon & Mireille

 

Dit bescheiden stulpje met de naam "Zonder Voorkennis" (maar daar zijn we niet zeker van) is het Toscaanse schuilhok van Volkscommissaris Napoleon De Gucht en zijn wederhelft, de politierechter Mireille Schreurs, twee voorbeeldige burgers.

Op 7 februari 2012 verklaarde Napoleon stoer in het weekblad Humo "Ik ben niet bang, ik laat me door niemand pesten" toen bleek dat de BBI een onderzoek aan het doen was naar de oorsprong van de gelden waarmee dit paleisje op een grond van 10 hectare opgericht was.  De Humo-journalisten stelden toen o.m.de vraag "Als iedereen die een controle krijgt, reageert zoals u en weigert te antwoorden, dan kan de fiscale administratie nauwelijks nog haar werk doen". Waarop het veelbetekenende antwoord kwam : "Ik ben niet iedereen. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben Karel de Gucht ..."

Intussen heeft de arrogante centenverzamelaar, volgens Knack, een voorstel gedaan om mits betaling van een niet nader genoemd bedrag, de zaak te klasseren.  Waarom wil Zijne Nederigheid Napoleon  niet tot op het bot gaan, hij is toch niet iedereen en hij is niet bang ?

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doen criminelen genoeg om onze elite te onderhouden ?

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vergane schoonheid

Wat ben ik geschrokken toen ik op die clip met het nieuws over Marine Le Pen zag hoé verouderd Claire Chazal geworden is (Claire Chazal is één van de "nieuwsankers van de Franse Tv-zender TF 1)

Helaas, de tijd staat niet stil, voor niemand overigens, doch Fikken vond die dame (indertijd) één van de mooiste vrouwen uit Frankrijk... sic transit gloria mundi.

Victor van Vosselaer

*****

Successierechten
 
In Belgie moet een persoon die goederen van iemand anders erft nog steeds successierechten betalen aan de fiscus.
 
In andere landen zoals Italie, Portugal, Monaco en bepaalde kantons in Zwitserland is dit niet langer het geval. De successierechten worden door de meeste mensen als vrij onrechtvaardig aangevoeld.
 
(Ref “Iedereen doet het” van Michel Maus pag. 145)
 
Groeten Piet

*****

Lacrimosa dies illa

Geachte Heer Ray,
Met spijt moet ik U melden dat de sopraan Galina Vishnevskaja overleden is op heden, 11/12/12.  Mag ik U aanraden om hààr voorbeeld NIET te volgen, en vlug te zorgen om weer tip-top te worden door Madam Virus zo vlug mogelijk aan de deur te zetten ?

Fikken die, ware het niet van "de sleet", nog verder pico-bello is.

Victor van Vosselaer

NvdR Angeltjes : Galina is herdacht bij de nieuwe blog opera & belcanto, beste Victor.  Te bereiken via knop in de rechterkolom. Maar dat weet jij intussen, want je bent een regelmatig bezoeker. Waarvoor dank.

*****

wat is er aan de hand ?

Heer Ray, ik benijd u niet als inwoner van een stad die ooit tot voorbeeld strekte voor heel Vlaanderen, maar nu is verworden tot een A van Allah.

Als ik lees wat de NVA, een Vlaams Nationale partij (aléé, dat wil die schimmige burgemeester in wording toch zo laten noteren) voorstelt en dan islamieten naar boven katapulteert ten koste van trouwe echte Vlaams nationalisten dat moet bij velen hopelijk een wrang gevoel geven.

Persoonlijk vind ik de magere,  achterbakser dan welke tjeef ook en met een beetje goede wil zijn er nog velen die op korte termijn dezelfde mening delen. De nitwit Francken, een rechtoplopende pratende copieermachine, heeft zijn taak volbracht : het programma van DE Partij uitpluizen en er een wollige mottebal ronddraaien om zo kiezers over de streep te trekken. Ik peins dat er vele Antwerpenaren zeer teleurgesteld gaan worden (of reeds zijn) want wat ik tot hiertoe gehoord heb is wat ze over de plas "window dressing" noemen,  op zijn Vlaams "oude wijn in nieuwe zakken".

Het meest stuitende wat je kan doen als ZELFverklaard Vlaams nationalist is een botte weigering om zelfs maar een opening te laten voor Het Vlaams Belang, integendeel zelf het cordon sanitaire hanteren,  waar je zogezegd tegen bent. Dat er één kiezer die op de ex-papzak heeft gestemd mij één (1) reden geeft waarom ik mededogen met die kerel zou moeten hebben, dat ik zou kunnen zeggen tja die valt toch nog mee...Het zal eerder vriezen in de zomer weet ik.

Islamieten in een Vlaams Nationale partij ... maar ja die Brepoels is goede vriendjes met een pedofiel in het eurabia-circus, dus zou ik eigenlijk niet verwonderd moeten zijn dat ook zijn bende verworden is tot een krabbenmand van overlopers, opportunisten, excuus Ali of Fatima's,  tot postjespakkers en leugenachtige figuren.

Martin V.

*****

Blauw liegebeest.

Geachte redactie,
Een dik jaar geleden kwam aan het licht dat minister De Gucht en zijn eega, politierechter Mireille Schreurs (die beiden een voorbeeldfunctie bekleden) het niet zo nauw zouden genomen hebben met de geldende wetgeving wat het verhandelen van aandelen betrof.

Beiden werden er door de BBI toen van beschuldigd aan belasting ontduiking gedaan te hebben. Wij herinneren ons nog goed de verontwaardiging van Napoleon in deze die hij afdeed als vals, ongegrond en nog van die zever. Hij voelde zich geviseerd  maar zou als een echte veldheer eens laten zien en voelen dat hij correct gehandeld heeft.

Nadien daalde er een zedige stilte over dit geval en dacht men dat de boeken gesloten werden mede door de goede relaties en de lange blauwe arm die Napoleon met de tijd gekregen heeft. Maar intern bij de BBI dachten ze daar blijkbaar anders over en werd er stiekem verder in het dossier gepuzzeld.

Charelke, die vast en zeker op tijd gebrieft werd over het reilen en zeilen van zijn gescharrel voelde de bui blijkbaar hangen en in al zijn eerlijkheid en goedheid probeert hij nu met de fiscus een "compromis" te bereiken en wil hij met duizenden euri  over de brug komen om zijn "onschuld" in deze af te kopen en alzo een proces te vermijden dat een vuile smet op de achtbare famillie de Gucht zou achterlaten.

Hoeveel het exacte bedrag aan achterstal en boete bedraagt, dat Charelke normaal zou moeten afdokken op zijn aandelen die voor 1,5 miljoen verlapt werden, is niet geweten. Dat het voor hem en zijn Mireille een diep gat in hun portemonee zou slaan is onbestaande als men weet dat één week hun stulpje huren in Toscane (in het hoogseizoen) 8.000 euri kost zonder ontbijt en koffiekoeken ... niks. De volkscommissaris van de EU en madame de politierechter, schoon volk.

mvg - Senior

*****

Antwerpse Nv-A schepenen bekend, inclusief excuus-Marokkaanse

Bij het feit dat die trien schepen voor "JEUGD" wordt, ongetwijfeld diezelfde "JONGEREN" waar u zoveel over hoort, is verdere uitleg overbodig.

U weet dus nu al in welke put uw opcentiemen, taksen, belastingen, uw bijdragen kortom, zullen blijven verdwijnen. De Wever op het Antwerpse stadhuis is een pyrrhusoverwinning. Ik heb het altijd geweten.

Fred

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slinkse manieren



Ondanks de stoere woorden van vele poco-totentrekkers die voor en tijdens een voorbije begrotingsconclaaf beweerden dat de "gewone mensch" geen zakkenrollerij zou ondergaan, valt er toch weer zo een geniepige "besparingsmaatregel" uit de kast van het federale leugenpaleis.

Elio & co hebben stiekem besoten de 150 euri tegemoetkoming in de kosten bij een overlijden te schrappen : gedaan, fini. De ziekenfondsen moeten daar mee ophouden, hetgeen enkele miljoenen euri aan de doodzieke staatskas zou opbrengen. Met het uitgespaarde geld kunnen andere zaken bekostigd worden, zoals het uitzetten van 20 illegale Congolezen per gecharterde  air-bus voor 300 passagiers. 

Verwacht, beste lezers, geen commentaar of toelichting over deze afschaffing,  want dat past niet in het huidige linkse slinkse plaatje, zeker geziende regering ,naar eigen zeggen, echt goe bezig is.

Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Misérables in Warschau

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemd

 

 

 

Worden deze Japanse burgers opgeleid als toekomstige militairen, is het een nieuwe Olympische discipline, is het de moderne versie van het No-theater, of zijn het deelnemers aan een politiek partijcongres ?

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Sabena terug ?

 

De luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, Thomas Coock en Jetairfly  komen in aanmerking voor staatssteun, omdat zij oneerlijke concurrentie ervaren van Ryanair. Het gaat om 20 miljoen euri en de steun dient gezien als compensatie voor opleidingen en vermindering van RSZ bijdragen voor prestaties in het buitenland door luchtvaartpersoneel.

Onze vriend Freddy van Gaever zal uitermate opgewekt reageren op deze geweldige beslissing van de regering. In afwachting stellen wij twee simpele vragen.  Ryanair krijgt van het Waalse Gewest allerlei voordelen en profijten toegekend opdat het zich goed zou voelen in Scharreleroi.  Daardoor worden de kosten van Ryanair aanzienlijk gedrukt.  Om die reden moet de belgische staat o.m. Brussels Airlines ook gunsten toestaan.  Zien de politici in, waarmede zij bezig zijn ?  Omdat Wallonië subsidieert en gunsten toestaat, is de federale regering verplicht hetzelfde te doen.  Het zal de Walen worst zijn, dat hun Sinterklaaspolitiek de federale noopt tot navolging.Intussen zijn de transfers van Vlaanderen naar Wallonië gestegen van 12 miljard euri per jaar naar 16 miljard euri.  Verwonderd ?

Tweede vraagje : het bedrijfsleven klaagt steen en been dat een van de grote handicaps in de kostprijs van producten de hoge loonkosten zijn.  Net zoals bij Brussels Airlines. De concurrentie met buitenlandse bedrijven wordt al jaren bezwaard door deze handicap.  Waarom wordt de luchtvaart plots wel gesteund en andere takken uit ons economisch leven niet ?  Is dit geen geval van discriminatie ?  God, het kan toch niet zijn, dat Voka of Unizo binnenkort een klacht moeten neerleggen bij het Centrum van Jozef de Witte, de koning van de discriminatie ?

Alles, maar dan ook alles, wat in dit land gebeurt, wijst op amateurisme, favoritisme en openlijk of verdoken gesjoemel.  Voelen de Vlamingen stukje bij beetje wat het betekent in een PS-staat te leven ? Nog niet ? België is zich volop aan het ontpoppen tot een groot Wallonië.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus en successierechten van dodelijke slachtoffers Luikse jihadmoordenaar

 

Er is nog al wat te doen dezer dagen nu is uitgelekt dat de  fiscus de families van de slachtoffers van de moslim-wildeman Amrani, die vorig jaar in Luik lukraak mensen neerkogelde, een aanslag stuurde.

De families, het zijn erfgenamen tegen heug en meug, zijn vrij vlug schriftelijk benaderd om aangifte te doen van de bezittingen van hun gedode gezinslid zodat het Waals Gewest zijn deel kan ontvangen. Een aantal mensen vinden dit cru, voor anderen is het een normale administratieve afhandeling zoals bij elke erfenis.

Met ons gekend dwars karakter verbaast het ons, dat niemand het ganse systeem van belastingen op bezittingen van overledenen, in vraag stelt. We zijn dat zo gewoon, dat we er nauwelijks over nadenken, dat deze successierechten (opvolgingsrechten) niet enkel een luguber tintje hebben maar ronduit een schandelijk iets zijn.  Wat wij hebben verzameld gedurende ons ganse leven, een huis, grond, meubelen, kleding, geld, desnoods kunstobjecten, boeken, een vals gebit, een televisie, daar moet een juiste waarde voor bepaald worden en dat moeten we overmaken aan de staat (je bent overleden, dus je kan je niet eens beroepen op je privacy en antwoorden dat ze er geen donder hebben mee te maken hebben,  wat jij verzameld hebt) en de erfgenamen mogen afdokken.

Ieder denkt hierover wat hij of zij wil, maar ik vind het absoluut niet normaal.  Op alle spullen die we bezitten, inclusief huis of geld, hebben we ons al blauw betaald aan taksen, BTW, belastingen en noem maar op,  tijdens ons leven.  En als de tijd gekomen is, om de zaken na te laten aan de kinderen, of aan de overblijvende partner, staat de grijnslachende minister van financiën klaar om zijn deel op te eisen en het in de bodemloze putten van de staatsverspilling te keilen. 

Normaal ?  Niet normaal ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderziektes met de FYRA trein van de Italiaanse fabrikant Ansaldo

 

 

 

Tussen Amsterdam en Brussel kan u van deze week af comfortabel sporen met de FYRA, een treinstel van de Italiaanse fabrikant Ansaldo. De oude Amsterdammer is afgeschaft, u betaalt nu een flink pak meer, u moet reserveren maar tegen 250 km/u zoeft u tussen de beide hoofdsteden, terwijl de landschappen van de Lage Landen aan u voorbijsuizen.

Althans dat was het opzet, maar er doen zich enkele kinderziektes voor. De Fyra stopt soms in het midden van de landschappen van de Lage Landen en dan hebben de reizigers ruimschoots de gelegenheid om rond zich te kijken en een ontspannen praatje te voeren met hun lotgenoten. Het gebeurt ook dat de Fyra niet eens het station uitkomt of na een stop in Rotterdam of Breda er de brui aan geeft. De Fyra heeft een echt Italiaanse temperament : je kan er niet op rekenen, maar hij was wel de goedkoopste bij de aanbesteding. Gisteren kwam een man van de NMBS, een nieuwe woordvoerder want we hadden hem nog nooit gezien, vermoedelijk een familielid van Jos Digneffe,  vertellen dat er niet moet geklaagd worden. "Van de 21 ritten die er gisteren gepland waren,  zijn er 20 probleemloos verlopen" sprak hij streng tegen Eva Peeters van VTM. Die beet even terug dat dit geen redenering is maar de nieuwe woordvoerder, een echte Digneffe NMBS-er, was niet te vermurwen.

Wij hebben een filmpje ontdekt van een testrit met de Fyra ergens in Nederland in 2010 .  Ons doet het denken aan een trambak van de Lijn in de metro van Antwerpen. Tssjjiiiieeep ... Tssjjiiiieeep,

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-parlement keurt finaal begroting 2012/2013 goed

 

Het EP heeft woensdag een begrotingspakket aangenomen waarmee € 6 miljard aan de lopende begroting voor 2012 wordt toegevoegd. Dit bedrag wordt door de lidstaten bijgepast.  Ook keurde het EP de begroting goed voor 2013 die - na enig aandringen - meer gericht zal zijn op het stimuleren van werkgelegenheid en groei. Bovendien zijn harde afspraken gemaakt voor het geval het geld voor betalingen - net als gedurende dit jaar - opdroogt.
De begroting voor volgend jaar komt voor de betalingen uit op €132.8 miljard en voor de vastleggingen op €150.9 miljard. Voor de betalingen betekent dit 0,99% van het Nationale Inkomen in de EU en voor de vastleggingen 1,13%. Dat is minder dan de begroting voor 2012, waarin deze percentages respectievelijk 1,05% en 1,15% bedroegen.

Meer geld richting werkgelegenheiden groei

Onder druk van het EP zijn de bedragen voor vastleggingen onder de hoofding 'concurrentievermogen' met 4,8% gestegen ten opzichte van 2012 .Het gaat daarbij vooral om bedragen voor Onderzoek en Ontwikkeling (+6,4%), Trans-Europese Netwerken (+6,3%) en het Kaderprogramma voor Concurrentiekrachten Innovatie (+9,6%).
Ook de begroting voor buitenlands beleid is onder aandrang van het EP opgehoogd, wat resulteert in een stijging van 1,9% ten opzichte van 2012. Het grootste deel van de verhoging betreft voorzieningenv oor steun aan Palestina.

2012 rekeningen deels betaald
De lidstaten waren niet bereid om het hele bedrag (€8,9miljard) nodig voor het betalen van rekeningen in 2012 op tafel te leggen, ook al betrof het voor het grootste deel claims die de lidstaten zelf bij deCommissie hadden ingediend.

Het compromis kwam uit op €6 miljard extra voor 2012. Om zeker te zijn dat de rekeningen die naar 2013 worden doorgeschoven (€2,9miljard) zo snel mogelijk betaald zullen worden, hebben de drie instellingen vastgelegd dat de Commissie hiervoor een apart begrotingsamendement voorsteltdat de Raad en het Parlement vervolgens zo snel mogelijk zullen behandelen. Dat amendement komt bovenop de begroting voor 2013.

Als een lidstaat deze truuk met de duif uithaalt, dan wordt de begroting geblokkeerd en dan worden de volksvertegenwoordiging van de betreffende staat met rode kaken in de hoek gezet.

Dreigende tekorten in 2013
Net als in voorgaande jaren is de begroting voor de betalingen lager dan de prognose van de Commissie. Op basis van de verplichtingen (contracten) die de EU met instemming van de lidstaten in de afgelopen jaren is aangegaan, zal de begroting voor 2013 hoogst waarschijnlijk tekort schieten. Dat was ook dit jaar het geval, waardoor programma's als Erasmus, en het onderzoeksprogramma stil kwamen te liggen.

De manier waarop met toekomstige tekorten moet worden omgegaan ligt verankerd in een gedetailleerde verklaring die door alle partijenis is ondertekend. Zo is afgesproken dat de betalingen nauwgezet gevolgd zullen worden. Mocht gedurende het jaar blijken dat de begroting in het rood schiet, dan zal de Commissie hiervoor een begrotingsamendement indienen dat vervolgens door de lidstaten en het EP aangenomen dient te worden.
De Raad heeft het pakket op donderdag 6 december al goedgekeurd. Nederland was een van de weinige landen die tegen de voorstellen stemden. Wat dacht u dat het land B deed ?

Bron : EP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijd op leven en dood tussen Afrikaanse Kaapbuffel en neushoorn

 

Een van de gevaarlijkste en meest gevreesde dieren in Afrika is de Afrikaanse Kaapbuffel. De soort is gekend en gevreesd voor haar agressieve aard en verdediging van de kudde ; een leeuw durft het niet aan een Afrikaanse Kaapbuffel aan te vallen.

In deze unieke reportage (die door toevallige bezoekers gefilmd werd)  zien we dat een buffel een neushoorn uitdaagt. Wat begint als duw-en trekwerk tussen twee van de zogenaamde Grote Vijf ontaardt in een uitbarsting van kracht en geweld. De neushoorn die 3 ton weegt, zwiert de buffel van 1,5 ton de lucht in en vernietigt hem. De buffel is enkele uren na de strijd gestorven. De andere dieren van de kudde draaien er om heen maar komen niet tussenbeide. Niet voor gevoelige kijkers.

 

 


12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belkacem mag kerst vieren in de Begijnenstraat

 

Het is me wat in dit gestrenge land B, hier mag precies niks. Door de straten zweven in een boerka : verboten !  De politie een kopstoot verkopen : verboten !  Het land ombouwen tot een sharia-paradijs : verboten !  Trouwen in de gevangenis met je lief die een kleine islamoloog verwacht : verboten !

Dit alles zijn enkele wederwaardigheden die de Prachtmoslim Fou-Fou Belkacem op zijn kerfstok heeft en waarvoor hij nu zit te zuchten in de Antwerpse Begijnenstraat. Drie straffen tegelijk zit hij uit en een daarvan is nog niet definitief. En zolang dat niet het geval is is, krijgt hij geen enkelband om thuis bij het vrouwtje gezellig de koran te lezen en haar in intieme momenten uit de boerka te wikkelen.

In de Kamer van plezante mannen en vrouwen werden zelfs deze namiddag vragen gesteld aan ministerin Turtelbaum, hoe het nu eigenlijk zit met Fou-Fou en of hij binnenkort vrij mag om zijn vrolijke leventje van rebelse moslimondeugd terug op te nemen. Je zou denken, dit is het moment, dat Turtelbaum blij is, nu haar partij terug deelneemt in Antwerpen aan het bestuur, nu zal ze misschien amnestie verlenen, maar neen hoor, amnestie dat is niets voor de belgische justitie.

Turtelbaum gaf een ernstige opsomming. "Op 30 november kreeg Fou-Fou 6 maanden cel. Daarnaast heeft hij nog twee straffen voor racisme en weerspannigheid van allebei zes maanden uit te zitten. Deze straffen worden tegelijk uitgevoerd." Turtelbaum kan héél streng zijn, al goed dat zij geen juriste is en niet veel afweet van justitie, anders werd het hier één grote Goelag.

"Pas als de straf van 30 november definitief is, kan worden onderzocht of Belkacem een enkelband kan krijgen. Als Belkacem niét in beroep gaat tegen zijn veroordeling van 30 november, dan kan dit vanaf 26 december 2012 onderzocht worden. Als Belkacem geen enkelband krijgt en niet vervroegd vrijkomt, dan zal hij zijn hele straf in de gevangenis ondergaan."

Belkacem heeft tijd om na te denken welk systeem het beste is, dat van de ongelovige honden of dat van de sharia. Misschien wordt zijn kleine islamoloogje wel geboren in de nacht van 24 op 25 december. Is het een keline kerstekindje of wordt het een nieuw profeetje ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Speld - sponsoring politie

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-steun aan Kirgizië : doe er wat lekkers mee

 

 

Laurence Stassen van de PVV gaat niet akkoord met een cadeau van 30 miljoen euri aan Kirgizië.  5 mijoen inwoners - 200.000 km2 - overwegend islamitisch. Corruptie en bedrog op allerlei gebied is de nationale bezigheid . Mocht u meer willen weten over dit Prachtland, raadpleeg :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kirgizi%C3%AB

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!