Angeltjes
05-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerkije, een land om te mijen.

 

Een 350 Koerden hebben vanuit Irak een inval gedaan in Turkije om een aantal vooruitgeschoven militaire posten uit te schakelen. Dat schijnt behoorlijk gelukt te zijn : 38 doden, van wie 20 Koerden en 18 Toerken. Of iets dergelijks.

Gul en Erdogan, de vredelievende president en premier van Turkistan hebben meegedeeld dat ze iets zullen "terugdoen."

Een land dat de mensenrechten niet respecteert, zijn eigen minderheden vervolgt en uitroeit, slechts één godsdienst tolereert binnen zijn landsgrenzen, wat kan zo'n natie in een Verenigd Europa betekenen ?  Een land dat bovendien met zijn naaste EU-buur, Griekenland, in een permanent koude oorlogssfeer verkeert, kan best op zichzelf blijven : eigen ruzie eerst.

Niet alleen komen alle moslims bij ons in Europa het Midden-Oosten conflict introduceren  maar nu lokken we ook Turkije/Kurdistan in huis.  Kurdistan, dat onbestaand is, maar de Koerden zijn dat niet. Euro-Nazië heeft nog geen enkel conflict binnen zijn grondgebied militair kunnen beheersen : als het er echt op aankomt, moet de VN of de USA inspringen. Maar wel lonken, intrigeren en veinzen als een goedkope hoer om een oorlogszuchtige natie, uit een ander continent, over te halen tot toetreding.  Wanneer India, Mongolië, Nepal ? 

Turkije is een militaristische natie, zij doen binnen hun grenzen wat ze willen, maar wie niet inziet dat er een grondige wijziging staat aan te komen naar een religieuze staat, is blind of halsstarrig.  Wij kunnen met Turkije in de EU niets aanvangen. En voor de rest is het hun oorlog en hun land.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke jeugdige vent kiest u tot President ?

 

 

Antwoorden als :  "de witte neger" of "de oude sabelsleper" zijn ongeldig


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koersverloop aandeel Fortis 10 jaar

 

@ www.debelegger.nl

Mensen die nu nog Fortis aandelen bezitten, zijn te beklagen. Zoals ook onze wijze vriend Heer Aramburo, die zowat alles aan het lezen is wat er te lezen valt op internet over dit spectaculaire drama, deed opmerken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk !

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindertijdschrift met goedkeuring van Saoedie-Arabië

 

 

Vanuit het Brabantse Helmond wordt sinds kort M-Kidz uitgebracht: 'Het nieuwste, leukste en leerzaamste tijdschrift voor moslimkinderen'. "Wordt nu abonnee", roept initiatiefneemster

Loubna Feghouli Nederlandse moslimkinderen op.De Helmondse Feghouli heeft voor haar blad speciaal toestemming moeten vragen van islamitische geleerden in Saoedi-Arabië. De islam kent namelijk een verbod op afbeeldingen. Gelukkig mogen de meisjes vanaf 9 jaar trouwen, daar hoeft geen toestemming voor.

 
 
Onze progressieve pastoors, de grote voorstanders van "alles moet zoals wij het willen", vinden het zeer normaal, dat in de Lage Landen een jeugdblaadje enkel kan verschijnen met het fiat van een troep woestijnridders die met hun ideeën rondlummelen in het jaar 700. U kan zich iets voorstellen over de inhoud van dit tijdschriftje ?
Bron : Spitsnieuws.Nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaloersheid - Hans Besseling

 

Hoogtijdagen voor hen die de welvaart (van anderen) niet kunnen uistaan

Hans Besseling

@ www.hetvrijevolk.com

Bij de in de USA losgebarsten bankcrisis  gaan er uit de neo-socialistische landen steeds meer stemmen op, die met een zekere wellust betogen dat de welvaart in het meest door mensen gevraagde vestigingsland van de wereld slechts een zeepbel was. Het ineenstorten van het communistische systeem, omdat het succes van de liberale democratie niet langer voor de bevolking van de Sovjet Unie verborgen kon worden gehouden, werd in Europa destijds doorgaans niet op het conto van de Verenigde Staten van Amerika geschreven. Fukuyama schreef wel  ‘Het einde van de geschiedenis’, waarmee hij het zegevieren van de liberale democratie in de strijd van ideologieën op het oog had.

Nu schrijft een historicus van de Groningse Universiteit, Prof. Ankersmit, in Trouw van 4 oktober, dat het zogenaamde neoliberalisme niet iets was waar diep en grondig over was nagedacht. Het is volgens hem niet moeilijk om in te zien wat er mis is met dat malle vertrouwen in de markt. Wat hem betreft moeten we eigenlijk heel blij zijn met Zwarte Maandag. We zouden er nu achter zijn dat we de afgelopen tien tot vijftien jaar leefden in een politiek en economisch systeem dat zijn basis had in weinig meer dan een slogan, een reclamekreet. Het is jammer dat Ankersmit geen tipje van de sluier optilt van hetgeen hem als alternatief staatssysteem voor ogen staat. In hetzelfde nummer van Trouw geeft de constructeur van ons huidige onzalige Kabinet, de Heer Herman Wijffels, als zijn visie dat die welvaart in Amerika, het product van de industriële revolutie, enorm aan het afbladderen is. Ecologie en het sociale zijn voor hem geen randvoorwaarden meer voor een goede economie, maar de basis van een gezonde economie. We moeten naar een ‘cultuuromslag’, naar een ‘groene’ economie, maar daar zijn de Verenigde Staten nog niet klaar voor. Wat klinkt dat mooi, allemaal. En wat zijn wij hier in Europa toch veel wijzer dan die Amerikanen schijnt hij te willen zeggen.

Het kan niet worden ontkend dat in de Verenigde Staten de liberale democratie niet klaar is. Als er iets strijdig is met een liberale democratie, dan is het een concentratie van macht. De bevolking van een land zou een concentratie van macht alleen moeten toestaan voor het geven van de onmisbare leiding aan de strijdkrachten, die het land moeten beveiligen tegen vijanden van buiten. Maar met de bankcrisis wordt het echter duidelijk, niet dat de vrije markt niet deugt, maar dat met geld, hierbij nodig voor de uitwisseling van diensten en producten, ongecontroleerd macht ten eigen bate is uitgeoefend door bankiers.. Voorkomen had moeten worden dat er met geld, dat op zichzelf voor de mens waardeloos is, machtsposities werden geschapen, die zich aan een effectieve democratische controle hebben onttrokken. Ja machtsposities, die door onverantwoorde beïnvloeding van de economie door sociale politiek ongekende mogelijkheden kregen. Het is natuurlijk absurd, dat de huiseigenaar geen eigenaar van zijn huis is, maar dat er aan zijn huis waardepapieren kleven, waarmee in het banksysteem wordt gehandeld. Hetzelfde geldt voor eigenaars van andere kapitaalgoederen. Het leningensysteem moet niet de eigendomsrechten van de eigenaars kunnen aantasten, als deze zijn eigendom verantwoord beheert. Het zou niet mogelijk moeten zijn met particulier eigendom, of het nu grondstoffen, productiemiddelen of onroerend bezit als huizen en gebouwen betreft, geldspelletjes te spelen als was het een Monopoly spel.

Steeds is het weer het probleem dat de uitvoering van gecompliceerde taken slechts aan een kleine elite kan worden toevertrouwd. Voor de bewaking van de veiligheid in het verkeer, van de kwaliteit van de gezondheidszorg, van de betrouwbaarheid van in de markt aanboden voedingsmiddelen is men er in de democratisch bestuurde rechtsstaten in geslaagd voldoend professioneel bekwame diensten op te richten onder uiteindelijke verantwoordelijkheid van regeringsfunctionarissen, die periodiek ter verantwoording worden geroepen door de kiezers. Dat moet ook mogelijk zijn voor het geldverkeer. Het blijft een wonder dat veiligheid in de luchtvaart (vliegen is toch eigenlijk een onwaarschijnlijk technisch hoogstandje) de veiligheid van vrijwel alle andere mogelijkheden van vervoer heeft overtroffen dan wel heeft geëvenaard. En waar is dit aan te danken? Juist, aan de luchtwaardigheidsvoorschriften met de daaraan gekoppelde internationale inspectie! Als het aan ongecontroleerde ondernemers was overgelaten, dan durfden alleen nog waaghalzen van vliegtuigen gebruik te maken (Pas dan ook op met het gebruik van vliegvervoer in achterlijke landen!). En zouden we dan niet in staat zijn goede voorschriften en een inspectie voor het geldverkeer in te stellen?

Kom nou, mijnheer Ankersmit, mijnheer Wijffels, waarom het te zoeken in een richting, die de grote meerderheid van de mensen in onze geïndustrialiseerde landen niet meer zou laten profiteren van al die wonderbaarlijke nieuwe producten van wetenschap en techniek. Laten we liever oog hebben voor de gevaren, nu met de bankcrisis meer dan ooit, die onze na een lange evolutie bereikte beschaving bedreigen. Je weet wel, de islamisering van onze cultuur.

(Met dank overgenomen van de voortreffelijke webstek van www.hetvrijevolk.com )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, kiezers

 

AAaRGH ... kon dit niet beter tekenen.

 


04-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eins, Zwei, Drei, der Jürgen kommt vorbei !

 

 

Jawohl !  Shr schön, nicht !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janice over de dee-jay

 

AANBEVOLEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 miljard .... ?

 

Uit Elsevier :

In België wordt minder positief gereageerd op de verkoop van Fortis Nederland aan de Nederlandse staat. De Belgische premier Yves Leterme betwist de uitspraak van minister Wouter Bos (PvdA) van Financiën dat Nederland de gezonde delen van Fortis heeft overgenomen.

'Bij het Belgische deel waren problemen, maar bij het Nederlandse deel waren die er ook,' reageerde Leterme zaterdag op VRT-radio. De premier herinnerde eraan dat de nationale bank de laatste dagen met 45 miljard euro moest bijspringen, 'ook voor het Nederlandse deel.'

***

Is het niet ongehoord dat zowat iedereen zit te gissen naar wat zich nu eigenlijk precies aan het voordoen is in de zaak Fortis ?  Elke dag nieuwe berichten, gewijzigde reddingsplannen, verrassende wendingen,  Benelux-oplossingen die vooraleer de inkt opgedroogd is terzijde geschoven worden en de partners mekaar beschuldigen van ontrouw. 

Plots moeten wij vernemen dat de Nationale Bank (van belgië  ?) de kokette som van 45 miljard euri zou verstrekt hebben om Fortis "in de laatste dagen" overeind te houden.  Als Leterme dit niet zou gezegd hebben, hoe zouden de burgers het vernomen hebben ?  Geeft de Nationale Bank een eigen Rampenbrief uit ?

U heeft ook nog alle vertrouwen in de bank van de halalrekeningen en kredieten ?

Ray  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 oktober Dierendag + Angeltjes' Rustdag

 

 

Hieronder zijn nog enkele stukjes, ondermeer van Pim over de fantastische  stakingsdag van 6 oktober. Er is opbeurend nieuws uit de wereld der peilingen. En niet te missen de mistige financiële crisis waar wij allen verantwoordelijk voor zijn,  tot grote treurnis van graaf Lipmans die een hartziekte overhoudt aan ons spilzuchtig wangedrag en de vele risico's die wij nemen zonder nadenken. De romantici kunnen zich nog even afzonderen met de bloemmooie Anna Netrebko.   (het is bloemmooi en niet bloedmooi, wat is er nu aantrekkelijk aan bloed ?) En komaan, nog een gedicht van Anton van Wilderode, opgedragen aan onze Waaslandse lezers. Geniet van een mooie dag. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte peiling voor VB - Excellente voor LDD + Aanpassing 9.30 u

 

BRUSSEL - Lijst Dedecker is de grote winnaar van de crisis. De partij steekt in Vlaanderen het Vlaams Belang voorbij en voorzitter Jean-Marie Dedecker wordt de populairste politicus.

Na de kartelbreuk blijft CD&V wel de grootste partij in Vlaanderen, maar zowel CD&V als N-VA verliezen terrein. Open VLD, SP.A en Groen! blijven min of meer stabiel. Dat zijn de voornaamste resultaten van de driemaandelijke politieke barometer van La Libre Belgique en RTL-TVi.

Uit de peiling, uitgevoerd bij 2.000 ondervraagden, blijkt dat zowel de CD&V als de N-VA terrein verliezen na de recente kartelbreuk. CD&V blijft met 20,5 procent wel de grootste Vlaamse partij, maar zit daarmee al bijna 10 procent onder het verkiezingsresultaat van juni 2007 (29,6 procent). N-VA haalt volgens de peiling op zichzelf 5,8 procent, net boven de kiesdrempel dus.

Vooral Lijst Dedecker lijkt door de crisis op meer steun te mogen rekenen. De partij haalt maar leifst 15,4 procent en steekt daarmee het Vlaams Belang voorbij. Die partij valt terug tot 15,3 procent (-2,7 pct tegenover de vorige peiling). In vergelijking met het verkiezingsresultaat van 2007 (6,5 procent) zou de partij van Jean-Marie Dedecker er in slagen zijn stemmenaantal meer dan te verdubbelen.

Uit de peiling blijkt bovendien dat Dedecker de populairste politicus is geworden. Op de vraag 'Wie wil u de komende maanden graag een belangrijke rol zien spelen?', antwoordt 40 pct van de ondervraagden Jean-Marie Dedecker.

Hij laat daarmee Vlaams minister-president Kris Peeters (36 procent) en ex-premier Guy Verhofstadt (34 procent) achter zich. Huidig premier Yves Leterme (32 procent) valt terug van een eerste naar een vierde plaats.

Open VLD (18,4 procent), SP.A/Vl.Pro (16,3 procent) en Groen! (6,8 procent) blijven min of meer ter plaatse.

In het Waalse politieke landschap zijn in vergelijking met de vorige barometer geen aardverschuivingen te noteren. Daar herovert de PS met 28,4 procent opnieuw de koppositie van de MR (27,1 procent). De liberalen blijven trouwens terrein verliezen (-1,3 procent).

Voorts verliest het CDH 0,5 procent en komt uit op 18,5 procent. Ecolo klimt dan weer 1,5 procent en komt op 17,4 procent.

@ de Standaard

+ AANPASSING 9.30 UUR

Dit is de 1° peiling van de LIBRE via internet.
Of ze daardoor betrouwbaarder is , kan betwiijfeld worden.
Wat met de vele wijken  zonder computer?
Vroeger wilden 40% van de ondervraagden deelnemen aan een peiling nu nog 20% wat duidelijk maakt dat meer en meer mensen zich gefrustreerd voelen. Of die geneigd zijn voor regeringspartijen te stemmen kan betwijfeld worden.
Wanneer men de vroegere peilingen vergelijkt met verkiezingsuitslagen stelt men foutenmargen vast van 4 tot 6%. Wat  kan men dan met zulke peilingen doen?
VB moet verder werken zoals het doet, nl. de hand reiken aan LDD en NVA, maar er vooral van uitgaan dat het op eigen kracht verder moet.
We hebben de sterkste fractie in het parlement.
De partij is in bekwame handen.
Wie zegde ook weer "Italia fara de se."
Of het VB moet het zelf doen.
Marnix

04-10-2008, 09:15 geschreven door m

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren - Anton van Wilderode

Beveren (Cortewalle)

De eerste blaren van september vallen
in het verwilderd park van Cortewalle.
Vergiftigd kopergroen vreet in het brons.
De kalken lovertjes van de guirlandes
zijgen geruisloos uit de sierplafonds.

Het clavecimbel van de wind, de regen
als een piano regelmatig tegen
de ruiten zonder hartstocht of gerucht.
De deuren op een dunne kier bewegen
soms even in een onderstroom van lucht.

Het water aan de kelders tekent halen
van halve cirkels, krullen en spiralen.
De vis die naar de oppervlakte schiet
achter een snoer van borrelende kralen
veegt het kasteel uit maar hij ziet het niet.

Anton van Wilderode
(uit 'Ik adem mijn eigen aarde',
vijftig Waaslandse gedichten,
1974)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stakingsdag 6 oktober: een slag in het water of een slag in het gezicht ? PIM

 

In het secundair onderwijs moeten de beginselen van de economie worden opgenomen in de eindtermen. Zo vertelt ons een eminent socialist. Laten we er onmiddellijk werk van maken. In de klas zetten we op de eerste bank links: de vakbonden.

Want maandag gaan ze nog maar eens het land plat leggen en organiseren zij een stakingsdag voor zogenaamd meer koopkracht. De vraag is: tegen wie richten de vakbonden hun actie? Blijkbaar weten ze het zelf niet goed. De ene keer zijn volgens Rudy De Leeuw de acties gericht tegen de regering. De andere keer moeten de bedrijven zorgen voor meer koopkracht. Volgens nog anderen moeten we deze dag meer zien als “een waarschuwing”. Sic!

Waarschijnlijk is het aan De Leeuw en co voorbijgegaan dat we in een ernstige economische crisis zitten en dat er nog nooit zoveel bedrijven in faling zijn gegaan dan de afgelopen maanden. Maar neen, de rode vlaggen worden weer uitgerold, de grote trom geroerd en de militanten in slagorde gebracht. Allemaal ter wille van de koopkracht van “de mensen”. Dat spreekt.

Blijkbaar beseffen ze niet dat in de huidige kwakkelende economie stakingen niet zullen zorgen voor een stijgende koopkracht, wel integendeel. Nu loonsverhogingen eisen zal alleen maar leiden tot een daling van de werkgelegenheid (door besparingen die bedrijven noodgedwongen zullen doorvoeren), een verhoging van de prijzen (met als gevolg een hogere inflatie) en dus een daling van de koopkracht. Maar er is meer.

Vergrijzing en bijgevolg pensioenen kunnen blijven betalen vraagt een efficiënte overheid. Dat wil zeggen een overheid die niet boven haar stand leeft. Zoals dat nu het geval is, met dank aan de vakbonden. Meer dan een miljoen Belgen (of 1 op 4) werkt bij de overheid. Met als gevolg dat 70% van alle overheidsgeld (belastingsgeld) dient voor de betaling van lonen. En hoe sterker de starre houding van de vakbonden, hoe logger het overheidsapparaat en hoe groter de afhankelijkheid van overheidsuitgaven. Die 1 op 4 is een nationaal cijfer. Als we enkel Wallonië nemen dan zitten we al gauw aan zo’n 1 op 2 handen die verslaafd zijn aan overheidsdotaties. Verwondert u dat? Mij niet. Vooral niet als u weet dat het percentage van het aantal leden van de zogenaamd “nationale” vakbond FGTB/ABVV een wanverhouding heeft van 70% Franstaligen tegenover 30% Nederlandstaligen.

Met hun acties bewijzen zij de vergrijzende groep medeburgers absoluut geen dienst. En dit om 2 redenen.

Een verhoging van het wettelijk pensioen (en dus een verhoging van de koopkracht van een kwetsbare groep) zal alleen mogelijk zijn door een afslanking van het overheidsapparaat en tegelijkertijd een actief bevorderen van het ondernemersklimaat. Minder overheid (vooral inefficiënte overheidsdiensten en dito bemoeienissen) zullen meer geld vrij maken voor een deze verhoging. Met hun acties doen de vakbonden nu net het omgekeerde. Ook overheidsdiensten en het onderwijs gaan trouwens mee in staking.

De 2de peiler van de pensioenen zijn de privé-pensioenfondsen. Die beleggen ook in aandelen van bedrijven. Dividenden worden dan gebruikt om die bijkomende pensioenen te kunnen betalen. Bedrijven lastigvallen (en dus hun winstgevendheid onder druk zetten) betekent dat vakbonden met hun acties deze peiler verder onderuit halen en derhalve de koopkracht onder druk zetten.

In plaats van te denken dat de gebraden kippen uit de hemel zullen blijven vallen, zouden de vakbonden er beter aan doen om de kip die de gouden eieren legt, nl. het bedrijfsleven, niet te slachten.

Maar blijkbaar laven zij zich liever aan het overheidsmanna dan zich oprecht te bekommeren over de koopkracht van “de mensen”.

 

PIM.

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis-deal : operatie mist ?

 

Wij worden niet veel wijzer over het onverwachte en precieze opzet van de transactie m.b.t. Fortis.  In de komende dagen zullen we wellicht langs de Nederlandse pers meer openheid krijgen. Exacte voorlichting is, zoals de Vlamingen al lang weten, geen kenmerk van het land B. Gelukkig hebben wij onze taalgenoten uit het Noorden, die  wel duidelijke taal spreken.

De rekeninghouders bij Fortis B kunnen zich momenteel geruster voelen met de kapitaal-injectie van 16,8 miljard.  De aandeelhouders, mensen die op de beurs het aandeel hebben gekocht en het nog steeds bezitten, zijn echter de peer, door de waardevermindering van het bedrijf. 

De belgische staat heeft vorige week  aandelen gekocht ad bijna € 10 per stuk in het raam van de reddingsoperatie. Het aandeel is vandaag afgesloten rond € 5,50.  En maandag ?  Kan toch alleen maar een daling zijn ?  Wat is er allemaal gebeurd dat men de burgers niet vertelt ?  Waarom eerste optreden als Witte Ridder en enkele dagen later als angstige marchand de boel opdoeken ?   

Intussen volgt hier een stukje financieel nieuws over de ganse voorbije week dat er weinig florissant uitziet.  Het is afkomstig van een Nederlandse bank en daardoor helder en verstaanbaar ... Het gaat hoofdzakelijk over de AEX.

dollarbiljetok.jpgIn een week waarin hoop en vrees elkaar snel afwisselden, is de AEX-index verder omlaag gegaan. (Her)financiering en nationalisering waren de kernwoorden. De laatste term kreeg vooral vanavond veel gewicht, toen de Nederlandse staat besloot het Nederlandse deel van Fortis over te nemen.

De AEX-index zakte deze week met 3% naar 344,02 punten. De Midkap ging zelfs 6,9% in de min tot 475,87 punten.

Zondag 28 september schreef de Benelux geschiedenis. België, Nederland en Luxemburg besloten het Nederbelgische Fortis met een kapitaalinjectie te ondersteunen.

De gedroomde opleving van de beurzen bleef echter uit. De koers van de bank/verzekeraar gleed zelfs naar ongekende dieptepunten. Er rezen ook twijfels over andere banken, zoals UBS en Deusche Bank. Ook deze instellingen stonden er met hun balans niet riant voor.

Daar kwam nog het bericht uit de Verenigde Staten overheen het Huis van Afgevaardigden het miljardenverslindende Amerikaanse reddingsplan voor de financiële sector had afgeserveerd.

Ondertussen was het geldverkeer tussen de banken volledig vastgelopen, omdat banken nauwelijks zicht hebben hoe ze er eigenlijk voorstaan; laat staan hoe dat zit bij concurrenten van hen die geld willen lenen.

Diverse handelaren onderkennen dit als een nog veel groter probleem dan de kredietcrisis. Stilstand op de geldmarkt kan namelijk ook goed draaiende bedrijven raken en uiteindelijk de reële economie.

De Amerikaanse Senaat nam die waarschuwing uiteindelijk ook ter harte. Het plan werd aangepast en alsnog goedgekeurd. Het Huis van Afgevaardigden volgde vandaag.

Het reddingsplan van 700 miljard dollar is aangevuld met de depositobescherming die wordt verhoogd van 100.000 naar 250.000 dollar. Dit impliceert een bescherming van spaargeld en een belastingsverlaging voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

Ook paste de Amerikaanse toezichthouder SEC de accountingregels aan, waardoor banken en financiële instellingen hun afschrijvingen op illiquide hypotheekgerelateerde effecten niet meer via de verlies- en winstrekening hoeven laten lopen.

In de tweede weekhelft stabiliseerden de markten zich wat meer. Maar met name technisch analisten waarschuwen voor optimisme. "Het is een tijdelijk opleving in een dalende trend. De kans dat de AEX-index nog voor de optie-expiratie van 17 oktober de 307 punten test en daarin mislukt is groot. Het volgende koersdoel is dan 280 punten", zegt een van hen.

Veel partijen vrezen dat de vooruitzichten voor de aandelenmarkten voor de langere termijn niet goed zijn. "Daarvoor worden de tekenen die duiden op een recessie steeds duidelijker", meent een vermogensbeheerder.

Vandaag viel de markt in feite stil. Het Amerikaanse banenrapport over september viel tegen en bevestigde de magere stand van de Amerikaanse economie. De AEX-index reageerde daar slechts maar heel even op, met een kleine daling. Daarna trad weer herstel in.

Nabeurs kwam het bericht dat de Nederlandse overheid de Nederlandse onderdelen van Fortis wil opslokken. Maar dit had geen effect meer op het verloop van de AEX-index

 

+ AANPASSING 00.30 UUR

http://www.z24.nl/bedrijven/finance/artikel_32988.z24


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ssst ... Ssst ... alleen voor de echte romantici onder ons

 

Zaterdag is altijd een beetje feestdag, dan mag ik in het muziekarchief rommelen en zoals altijd is het wikken en wegen en liefst van al zette ik hier 10 video's maar ja dan gaan jullie op de loop.  Ik stuitte op  een video van onze grote Russische lieveling, Anna Netrebko.  We kunnen haar moeilijk weerstaan en voor velen onder u is zij inmiddels geen onbekende meer.

Het is een concert-opname uit de Metropolitan Opera van New York (op het laatste zwenkt de camera de zaal in en dan ziet u hoe enorm groot dit theater is). Het gaat om een viering van de befaamde regisseur Martin Scorsese.  U ziet hem kijken en luisteren, ontroerd zoals het een echte Italiaan past bij deze fijne muziek uit Gianni Schicchi : "O mio babbino caro" (o mijn lieve vadertje).  In een flits op het einde ziet u die andere Italiaanse-Amerikanen, Francis Ford Copplola en Robert de Niro.  Maar onze ster is natuurlijk Anna die haar papa smeekt om met haar geliefde te mogen optrekken, anders werpt ze zich in de Arno.  Wat zou u doen ?

 

We hebben deze aria al eens geplaatst in onze vorige blog met André Rieu en een jonge Braziliaanse sopraan met grote bambi-ogen, Carmen Monarcha.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het Rookverbod : AAaRGH ...

 

Aargh_gr.jpg

@ www.geenstijl.nl


03-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis belgie blijft alleen over : bizarre wending !

 

België en Luxemburg dragen Fortis Nederland, inclusief ABN Amro, over aan Nederland. Dat hebben Premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos van Financiën na het kabinetsberaad meegedeeld. Dat betekent dat de Nederlandse staat volledig verantwoordelijk wordt voor ABN Amro.

Foto: REUTERS

Met de transactie is een bedrag van 16,8 miljard euro gemoeid. Nederland krijgt in ieder geval Fortis Bank Nederland, de verzekeringstak van Fortis en ABN Amro in handen.

Tijdelijke maatregel

Het gaat volgens het Nederlandse ministerie van Financiën om een tijdelijke maatregel. Fortis komt weer in private handen als de rust op de financiële markten is teruggekeerd.

Het besluit is volgens het ministerie genomen om rekeninghouders veilig te stellen. De situatie rondom Fortis zou potentiële gevolgen hebben voor de reële economie.

De Belgische premier Yves Leterme zei tijdens een persconferentie in Brussel dat de beslissing is genomen “om op duurzame wijze de solvabiliteit van de bank- en de verzekeringspoot te verzekeren”.

Overeenkomst opengebroken

De overeenkomst over Fortis die zondag werd gesloten met België en Luxemburg is opengebroken op Nederlands initiatief. Nederland zou niet tevreden zijn geweest over het lot van de vorig jaar door Fortis overgenomen Nederlandse bank ABN Amro in het akkoord.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een hectische week, even uitblazen

 

 

 

Een rustig muziekje en mooie plaatjes van de Rocky Mountains.

Glaasje Schaardonnee ?  Da's hier niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag = betaaldag in Europarlement, ook als het gesloten is

 

We hebben u enkele maanden geleden de video vertoond door een Duitse cameraploeg opgenomen in Straatsburg waar Euro-parlementariërs, gepakt en gezakt, 's ochtends vroeg een aanwezigheidsregister komen ondertekenen om de dagcentjes te ontvangen en snel-snel naar huis te vertrekken. 

Toen de reporter (wat een mooi ouderwets woord toch) van hen wenste te vernemen, hoe dit eigenlijk in mekaar zat, vochten bij de meesten arrogantie en paniek om de voorrang.  Ze wisten dat ze betrapt waren en het enige dat hen intresseerde was : "Komt dit in mijn land op de buis ?".  Het is op Youtube gekomen en het heeft de ganse wereld rondgereisd, dit schandelijke gegraai van verkozenen der democratie die pakweg circa 14.000 euri per maand en per graaier kunnen verstouwen.   Eén betrapte  Heilige Hogepriesteres van het Groene Milieu schrok zo hard dat ze terug de lift in ijlde die ze net verlaten had en ze stak zich weg als een struisvogel. Zoals die wereldvreemde vrouwelijke procureur-generaal, Lieckendael die vluchtte voor de camera en haar gelaat verstopte achter haar handtas.

Maar ze leren het niet af.  Elsevier wijdt vandaag een artikel aan dezelfde zonde van weleer.

EU-parlementariërs vangen geld voor 'aanwezigheid'

vrijdag 3 oktober 2008 08:48

Ruim zestig Europarlementsleden tekenen bij de maandelijkse vergadersessie in Straatsburg voor presentiegeld op een vrijdag, hoewel er dan helemaal geen vergaderingen zijn. Ze vangen zo steeds ruim 200 euro vergoeding.

Dat blijkt uit een uitgelekte opsomming door ondervoorzitter Diana Wallis van het Europarlement. Sinds 2004 heeft deze vrijdagvergoeding het Europees Parlement zo'n 820.000 euro gekost.

Tekenen en wegwezen
‘Ik weet dat er parlementsleden zijn die op vrijdag tekenen en echt werken,’ reageert SP-parlementslid
Kartika Liotard. ‘Maar ik ken er ook die tekenen en direct weggaan.'

De SP'ster, die zelf ongebruikte vergoedingen terugstort, vindt het hele systeem met handtekeningen ‘eigenlijk flauwekul’.

Op vrijdag is het Europarlement in Straatsburg meestal uitgestorven. Het parlement had in 2002 besloten de plenaire vergaderingen op vrijdag af te schaffen.

Niet illegaal
Dat gebeurde op initiatief van toenmalig Europarlementslid
Michiel van Hulten, later PvdA-voorzitter. Destijds tekenden honderden parlementsleden 's ochtends het ledenregister om daarna direct te vertrekken.

Dat enkele tientallen het nog steeds doen, is volgens Van Hulten niet illegaal: 'De regels van het Europarlement maken dat inderdaad mogelijk. Er zijn wel minder ondertekenaars dan voor 2002, terwijl er meer leden zijn.'

VVD verbaasd
Toine Manders, kandidaatlijsttrekker van de VVD, heeft niet zo'n moeite met de vergoeding.

'Bijvoorbeeld sommige Britse leden kunnen op donderdagavond niet terugvliegen en moeten een nacht wachten. Ze maken dan kosten voor een hotel en dergelijke. Dan is een soort buitenlandvergoeding niet zo gek,' aldus Manders, die er zelf geen gebruik van zegt te maken. Hij rijdt met de auto steeds op donderdag al terug naar Nederland.

Manders is verbaasd dat er zoveel aandacht is voor de vergoedingen van Europarlementsleden. 'Ambtenaren krijgen ze ook in het buitenland. En je hoort niemand als Tweede-Kamerleden naar Darfur vliegen of de premier met het regeringsvliegtuig naar een sportwedstrijd gaat.'

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!