Angeltjes
20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Monster Martin kan best wandelen in de cel

 

 

De verdedigers van de belgische rechtstaat, die met opgetrokken neus de politiek-correcte paden bewandelen, staan in vuur en vlam tegen de Knokse burgemeester Lippens, die zich veroorloofde het verblijf van 3M (Monster Michelle Martin) in zijn gemeente te veroordelen. Guy Tegenbos van DS, Liesbeth van Impe van Het Nieuwsblad en later op de dag ongetwijfeld nog een aantal wijsneuzen die Knack begeleiden op zijn linkse begrafenisstoet, hameren op het heilige recht van de kindermoordenares om te gaan en te staan waar haar belieft (behalve in de provincies Namen en Limburg).

De vrijheid die justitie aan Martin toestaat, is tegelijk een onvrijheid voor de families van de slachtoffers, die als zij zich ergens buiten hun provincie willen begeven, steeds het risico lopen oog in oog te komen met het monster dan hun dochtertjes afgrijselijk heeft gedood. 

Er zijn weinig redenen in dit onfrisse land om prat te gaan op de prestaties van de rechtstaat of vertrouwen te hebben in de onkreukbaarheid van de dames en heren die oordelen over goed en kwaad en die permanent gebukt lopen onder de vrees te weinig begrip op te brengen voor de beweegredenen van misdadigers.  De pleidooien van Tegenbos en consoorten maken op ons geen enkele indruk. Justitie heeft zichzelf een slechte naam bezorgd en een ongeloofwaardige reputatie : dat is niet onze fout maar die van de dames en heren die hun job uitoefenen in carnavalspak om indruk te maken op het klootjesvolk. De meesten van  deze partijpolitieke Janussen worden flink uitgelachen en weinig ernstig genomen.  We zullen een grote toegeving doen : er zijn uitzonderingen.

Niet de burgemeester van Knokke moet met de vinger gewezen worden maar wel 3M zelf en haar omgeving.  Ook al zou zij gemachtigd zijn om in in Knokke-Heist rond te wandelen, dit onmens moet beseffen dat de publieke opinie niet bereid is om haar haar wandaden te vergeven en haar publieke aanwezigheid te tolereren. Justitie kan de boom in en het handvolletje steeds dezelfde kruipers mogen mee aan de takken hangen. Het monster Martin heeft zichzelf al lang vergeven en zij is van oordeel dat zij haar tol afbetaald heeft in de gevangenis. Justitie is haar dekmantel en daar zijn wij niet van onder de indruk. Haar maximale vrijheid geniet dit onmens in het klooster bij de gefrustreerde nonnen, terwijl er eigenlijk maar een plaats is waar zij echt thuishoort : de cel.  Voor sommige misdaden bestaat geen vergiffenis.

Een overgrote meerderheid van de publieke opinie is ervan overtuigd, dat deze vrouw nooit haar tol zal kunnen afbetalen. Nooit.  Net zoals de kinderen die zij heeft omgebracht nooit  kunnen terugkomen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang nog ?

 


Als in het Nederlandstalige Halle-Vilvoorde (met hoofdzetel in Asse) een Nederlandstalige aan het hoofd staat van het parket, eisen de Franstaligen als compensatie dat in het tweetalige Brussel een Franstalige de scepter zwaait. Als de Nederlandstalige procureur van Halle-Vilvoorde aangeduid wordt door een Nederlandstalige commissie, eisen de Franstaligen dat de procureur van het tweetalige Brussel aangeduid wordt door een Franstalige commissie. De minister van Justitie kan tot twee keer een door de Franstaligen voorgestelde Brusselse procureur afwijzen.

Staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) bevestigt dat dit het compromis is dat hierover gesloten is met de acht partijvoorzitters. Waarbij de Vlaamse debutanten voorbijgegaan zijn aan het simpele feit dat het Hoofdstedelijk Gewest Brussel, tweetalig is. De Vlaamse sukkels van dienst zijn Wouter Beke, Alexander Decroo, Bruno Tobback en Wouter van Besien.

Hoe lang nog ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-staking ambtenaren levert loonopslag van 5,5% op : Welverdiend !

 

Vanwege een bureaucratische fuck-up krijgen 45.000 EU-ambtenaren een loonsverhoging van 5,5% vanaf januari 2013.

Een solidariteitsbelasting valt weg, waardoor de vanwege aanhoudende kritiek sinds 2004 getemperde lonen nu ineens weer in volle asociale glorie betaald gaan worden. De EU-lidstaten konden het namelijk niet eens worden over het vervolg van de solidariteitsbelasting, waardoor deze volgens protocol vanaf 1 januari 2013 niet meer geldt. En 45.000 EU-ambtenaren ineens een stuk meer gaan verdienen.

Terecht, overigens. Die lui zetten zich zo hard in om de EU uit de crisis te halen. Werken zich een gat in het zitvlak van hun maatpak om geld van Noord-Europa naar Griekenland te sluizen. Winnen tussendoor gewoon de Nobelprijs voor de Vrede, ook geen kleinigheidje. Moeten constant hun best doen om democratische principes te omzeilen. Zwoegen zich een uur in de rondte om de soevereiniteit van de Europese staten te verkassen naar de EU. En doen dat allemaal ook nog eens terwijl maandelijks het hele apparaat verhuist tussen Brussel en Straatsburg.

Ga er maar eens aan staan. Respect !

Dit vereist de nodige inzet. Dat mag best wel eens beloond worden. Dus niet meer dan terecht dat de solidariteitsbelasting opgeheven wordt. Al die 45.000 EU-ambtenaren gewoon 5,5% er bij. Dat is  goed besteed blastinggeld. Mooi om te zien dat al het geld wat wij  in deze crisistijden met krimpende economische groei, richting de EU sturen waar het in de juiste portemonnees verdwijnt.

Anders hadden we dat geld zelf allemaal moeten verbrassen en daar dient ons spaargeld niet voor. Ons geld heet niet voor niets *Euro*  Gefeliciteerd, EU-ambtenaren, doe er maar iets leuks van.

Bron : www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Staatsschuld : alweer een record !

 

 

Op 30 november 2012

beliep de staatsschuld

van de federale staat B :

€ 374.094.644.662

alweer een flinke 6 miljard meer dan vorige maand.

Begrijpt u nu waarom Minister Tjeven Vanackere een depressie heeft ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geen zin in een Cruise ? Reizen kan ook anders.

- Ga naar Google maps
- Duw op Routebeschrijving
- Vul in voor punt A : Japan
- Vul in voor punt B : Volksrepubliek China
- Duw opnieuw op Routebeschrijving

Je krijgt gedetailleerd in het Japans de te volgen weg punt voor punt.

Kijk naar punt 41, wat je moet doen om in China te geraken. Juist.

Willy DR (Manila)

NvdR Angeltjes : Aziaten zijn grappige mensen, niet Willy. Soms, soms.

*****

Van Rompuy, Tobback, De Gucht, De Clerck... 

Je hoort wel eens smalend verkondigen dat prinsen koning worden omdat ze uit de juiste buik gerold zijn... maar is dat niet evenzo waar voor veel politiekers uit de hoogste regionen.

Ludo

*****

Maurice heeft gelijk

Het Vlaams Belang moet nu maar eens "extra Muros" treden om het met een term van Dewever te zeggen. Antwerpen gaat verloren voor het Belang en dat heeft vooral te maken met het feit dat de bevolking van Ä meer en meer vervangen wordt door een allegaartje van exoten die overwegend 5 keer per dag op hun kieên zitten in de richting van Mekka.

Die zullen zeker niet voor de partij stemmen De echte stemmen voor het Belang kan men nu vinden in Kapellen, Schoten,Brasschaat,Kalmthout want daar zitten nu de "vluchtelingen" die voor het bruine geweld hun stad verlaten hebben.

Maar ook in gans Vlaanderen worden wij meer en meer geconfronteerd met steuntrekkers uit het zuiden en het oosten.Er moet dus over gans Vlaanderen een kern van het VB opgericht worden die de ideeën en de waarden van de partij in de actualiteit brengen.het VB moet dus een volwaardige Vlaamse partij worden wat niet wil zeggen dat zij de échte Antwerpenaren moet in de steek laten .

Hubert Buysse

*****

De boodschapper heeft het weer gedaan.

Naar aanleiding van een opiniestuk rond misbruiken van het systeem van juridische bijstand, overweegt de stafhouder van de Antwerpse balie een tuchtklacht tegen de Gentse advocaat Hans Rieder . "Met zijn aanval, die ongezien is in de advocatuur, illustreert de stafhouder hoezeer het noodzakelijk is om in de advocatuur tot een betere kwaliteitsbewaking te komen".  Rieder stelde in een opiniestuk in De Standaard van 14 december onder meer dat advocaten "niet te beroerd zijn om op een uit de hand gelopen dansfeestje, waar wel eens een lijntje wordt gesnoven, te pochen dat ze er alle belang bij hebben dat hun cliënt zo lang mogelijk opgesloten blijft, omdat ze bij iedere verschijning voor de rechtbanken punten verzamelen die op het einde van het jaar veranderen in harde valuta." De open brief van de stafhouder aan Rieder; http://assets.rug.be/img_art/site/images/DC85064F-5907-49F4-BD2F-C4716A259C5D.pdf

Stradi

*****

Mogen we nog even intolerant zijn aub?

Interessante denkoefening! Titel mag blijven staan. De foto moet vervangen worden door een foto met daarop onze politieke kopstukken die de godsdienst van de vrede omhelzen, met onze centen subsidiëren en voor de rest de andere kant opkijken. Als dit gepubliceerd wordt, zullen wij weer de verzuurde burgers zijn hoewel wij diegenen zijn die alle stapatsen betalen sinds jaren...

Eén quizvraagje: met hoeveel reisden ze naar die klimaatconferentie ?

a)wat was het resultaat? (tot 5 cijfers na de komma)

b)kostprijs van dit alles (door ons betaald!)

c)welke inbreng had de grote di rupo bij dit alles?

Raymond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 M (Monster Michelle Martin) : kuierend over de dijk in Knokke-Heist

 

Monster Michelle Martin, alias 3M,  heeft Knokke bezocht, zo zei een "zwaar geschokte" burgemeester Leopold Lippens aan de redactie van "Het Nieuws" bij VTM. Martin zou herkend geweest zijn tijdens een bezoek aan de kapper.

Burgemeester Lippens noemt het onbegrijpelijk dat hij vooraf niet werd verwittigd van het bezoek. Aan de webredactie van De Standaard zei hij: "Het is schandalig dat iemand die voor opsluiting en foltering van zes meisjes en medeplichtigheid aan de activiteiten van de bende Dutroux en hiervoor veroordeeld werd tot dertig jaar gevangenisstraf, hier zomaar op onze zeedijk kan komen flaneren."

Lippens is niet mals voor de magistratuur. Hij hekelt dat Martin niet naar de provincies Luik of Limburg mag, maar wel een toeristische gemeente als Knokke-Heist mag bezoeken: "Beseft de magistratuur dan niet dat door Martin de toelating te geven om naar een drukke toeristische gemeente zoals Knokke-Heist te komen, de kans bijzonder groot is dat ze hier bepaalde families zoals Lejeune, Delhez, Russo, Lambrecks en Marchal tegen het lijf kan lopen? Houdt ons gerechtelijk apparaat dan totaal geen rekening met het psychische leed dat dergelijke confrontatie met zich zou kunnen meebrengen?"

Burgemeester Lippens gaf nog mee aan De Standaard: "Via de media wil ik Michelle Martin alvast verwittigen dat ze in Knokke-Heist absoluut niet welkom is en beter in het slotklooster in Malonne verblijft waar ze zich in alle stilte en eenzaamheid kan bezinnen over haar gruweldaden."

Wat zoudt u doen als u op wandel zijnde, ergens in het land, plots oog in oog zoudt staan met dit gruwelijk braakmiddel ? Dit onmens hoort thuis achter tralies en nergens anders.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk, ik wil lid worden van de Loge. U toch ook ?

 

 

 

(video van Frank Thevissen)

 


19-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB voor Richard Wagner

 

Ook dat nog ... Wij laten geen enkele gelegenheid voorbijgaan om sympathie te wekken voor onze excellente voorkeuren, zowel maatschappelijk als muzikaal.

Nu is het weer Richard Wagner die wij voor onze kar spannen. Wie zegt u ? De lievelingscomponist van kierewiet Dolf  H. ?  Daar kunnen wij niets aan verhelpen. Weet u soms van welke muziek Elio Di Rupo houdt ?  Stel dat hij wild wordt van Mariah Carey of van Nikkelen Nelis, moeten wij die geweldige artiesten dan in de ban doen ?

Ik weet dat er bij onze lezers enkele fervente Wagnerliefhebbers zijn. Geen scharen, geen pelotons : enkelen. Voor hen zijn er op onze tweede blog OperaBelcanto, 5 fragmenten uit 4 Wagneropera's te bekijken en te beluisteren : Parsifal - Tannhäuser, Lohengrin en Tristan en Isolde.  U kent de weg ?  In de rechterkolom van deze blog, drukken op de knop en het wonder van internet verbindt u met de Grote Richard.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Rieder en zijn confraters

 

Er is nogal wat te doen over de brief die advocaat Hans Rieder van de Gentse balie stuurde naar de belgische stafhouders in verband met de toepassing van de Salduzwet, een manier om makkelijk een stevige som bij te verdienen, zegt Hans Rieder.

Het arrest Salduz/Turkije, beter bekend als Salduz-arrest is een arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat betrekking heeft op rechtsbijstand vóór het eerste (politie)verhoor van een verdachte.

De 17-jarige Salduz werd door de Turkse politie gearresteerd op verdenking van deelname aan een onwettige demonstratie ter ondersteuning van de PKK en het ophangen van een spandoek. Tijdens het politieverhoor heeft hij een bekentenis afgelegd, die hij later introk bij de openbaar aanklager en bij de onderzoeksrechter. Hij zegt dat hij tijdens het politieverhoor onder druk was gezet en werd geslagen. Pas na de voorgeleiding bij de aanklager en de onderzoeksrechter kreeg Salduz voor het eerst een advocaat te spreken. Zijn veroordeling tot 2½ jaar gevangenisstraf was onder meer gebaseerd op de verklaringen die tijdens het politieverhoor waren afgelegd.

In beroep bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stelde Salduz, dat zijn recht op een eerlijk proces is geschonden omdat hij tijdens het politieverhoor verstoken was van rechtsbijstand, terwijl de daar afgelegde en later ingetrokken verklaring wel door de rechter als belastend bewijs werd gebruikt. Het Hof overwoog, dat artikel 6 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens eist dat een verdachte toegang tot een raadsman ("access to a lawyer") moet krijgen vanaf het moment dat de ondervraging door de politie begint. Afwijking van deze hoofdregel is alleen mogelijk in exceptionele gevallen, op basis van dwingende redenen. De rechten van de verdediging zijn in principe onherstelbaar aangetast, indien belastende verklaringen voor het bewijs worden gebruikt, als die verklaringen zijn afgelegd terwijl verdachte geen toegang tot een raadsman had. Tot zover de uitleg die wij vonen bij Wikipedia.

Wij, de simpele burgers die van niets iets afweten, hebben de kans elke week in de reeks "De Rechtbank" (dinsdagavond op VIER) stukjes ondervragingen mee te maken bij de onderzoeksrechter (als een verdachte al door de politie is verhoord) in aanwezigheid van een advocaat die stilzwijgend deel uitmaakt van het meubilair om op het einde van de ondervraging te knikken, dat alles conform de wet is verlopen.

Vooraleer Hans Riedel het woord te verlenen, drie domme lekenopmerkingen :

- Al wat afkomstig is het EHRM, of zoals onze Floriaan Terbeke het noemt, "het Geweten", stemt ons wantrouwig ; de visie van die professionele linkse ET's is er op gericht de daders maximale rechten toe te kennen en de slachtoffers af te schilderen als heimelijke smeerlappen.

- Best mogelijk dat in Prachtland Turkije, waar martelingen en wreedheden tot de dagelijkse koeltoer behoren, een degelijke  bescherming van verdachten, nuttig kan zijn. In West-Europa zijn er voldoende wetten en reglementen die beschuldigden beschermen tegen politioneel onrechtmatig optreden.

- Wij kopen niet over van sympathie voor de figuur van advocaat Rieder. Wat ook zijn motivatie weze voor het schrijven van deze open brief, hij bevestigt hiermede alleszins een bestaan van een weinig correcte sjoemelende en snuivende advocatuur en dat is heiligschennis bij deze gilde die nog steeds functioneert in carnavalspak.

Waarde stafhouders,

U heeft zich in toga laten fotograferen op de statige trappen van het ministerie van Justitie, voorafgaand aan een onderhoud met de minister. U bepleitte een hogere vergoeding voor pro-Deoadvocaten. De primus inter pares onder jullie, stafhouder Hugo Vandenberghe, liet zich gewillig een micro onder de neus duwen en stelde terecht dat het een schande is dat België zijn internationale verplichtingen niet nakomt. Er is in België geen billijke vergoeding voor pro-Deoadvocaten.

Ik vroeg mij af wie u tijdens dat onderhoud hebt vertegenwoordigd?

V ertegenwoordigde u de advocaten die voor de raadkamer verschijnen, om een aangehouden verdachte bij te staan, zonder voorafgaand bezoek in de gevangenis?

V ertegenwoordigde u de advocaten die opgeroepen worden om een rechtzoekende bij te staan bij zijn verschijning voor de onderzoeksrechter (de zogeheten Salduzbijstand) en die op de vraag van de griffier of ze hun toekomstige cliënt vooraf nog eens willen spreken, antwoorden dat dit niet nodig is?

V ertegenwoordigde u de horde advocaten, die het zout in hun pap niet verdienden en die zich bij het blinken van het vermeende Salduzgoud van de ene dag op de andere specialist strafrecht hebben verklaard?

V ertegenwoordigde u de advocaten, geprezen door de kritiekloze pers als specialist strafrecht, die na de invoering van de Salduzwet stagiairs in dienst hebben genomen met als enige opdracht te slapen bij een gsm om alle oproepen uit politiekantoren te beantwoorden en zo klantjes binnen te halen?

V ertegenwoordigde u de advocaten met een van gel stijf staande hiphopkop, die vanaf hun eerste jaar stage in een BMW Cabrio van politiekantoor naar politiekantoor hossen met een oor aan hun iPhone geplakt waardoor de allochtone ouders van de opgesloten verdachten gerust worden gesteld met de woorden toutçavasarangermonsieur of evritingwilbeinorder ? En die niet te beroerd zijn om op een uit de hand gelopen dansfeestje, waar wel eens een lijntje wordt gesnoven, te pochen dat ze er alle belang bij hebben dat hun cliënt zo lang mogelijk opgesloten blijft, omdat ze bij iedere verschijning voor de rechtbanken punten verzamelen die op het einde van het jaar veranderen in harde valuta?

Handje contantje

Welke rechtgeaarde advocaat durft nog recht in de ogen te kijken van de belastingbetaler die de hiphopkop op de lowcostvlucht ziet stappen richting Rome, niet om het Forum Romanum te bezoeken, maar wel om de benen los te gooien in dancing Caesar en bij het oversteken van de Tiber op weg naar Caesar alleen onthoudt dat hij over woater is gereden?

Om nog te zwijgen van de advocaten die blijkbaar niet te beschaamd zijn zich naast de vergoeding van de staat, handje contantje nog een extraatje in de pollen te laten duwen door de pro-Deocliënt, nadat de rechtbank uit zichzelf die cliënt heeft vrijgesproken op grond van argumenten waarvan de hiphopkop nog niet had durven dromen.

Ongenuanceerd? Neen het is zoals steeds bij justitie, de kwaadwilligen sleuren toegewijde deelnemers aan justitie mee in hun roemloze val.

Beseffen we wel dat alleen de perversiteit deze advocaten van vervolging redt? Sommige procureurs laten dat alles gewillig gedijen omdat zulke advocaten gedroomde tegenstrevers zijn in betwistbare zaken.

Terwijl de serieuze strafpleiter voordien vaak geconfronteerd werd met het verhaal van de verdachte – ‘Meester ik heb dat verklaard, omdat ze mij beloofd hadden dat ik dan naar huis mocht gaan' – wordt die serieuze strafpleiter vandaag geconfronteerd met een ander verhaal: ‘Meester, achter mij zat een advocaat die mij slechts adviseerde om te bekennen, zodat ik dan naar huis mocht gaan.' Een grote verbetering dus.

Schaamrood op de wangen

Zou ik mogen suggereren, waarde stafhouders, om bij het volgende bezoek langs de achterdeur van het ministerie binnen te sluipen met het schaamrood op de wangen en met een plan op zak, waarin wordt verzekerd dat die mistoestanden met wortel en tak uitgeroeid zullen worden en pas dan de eis te stellen dat de staat een duit in het zakje doet om een budget te voorzien waarbij de pro-Deoadvocaat op honorabele wijze wordt vergoed?

U mag pas dan op het bordes van het ministerie worden gefotografeerd, in toga, verenigd rond de minister.

Met confraternele genegenheid.

Hans Rieder

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de nieuwe VB-Voorzitter

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we nog even intolerant zijn aub ?

 

 

Het boek in de hand, de wapenstokken op tafel, de gezichten bedekt : de aanhangers van de religie van de vrede zijn klaar voor verovering van de wereld.  En Westerlingen die hiervoor waarschuwen zijn intolerant.

bron : http://www.thereligionofpeace.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebrugge ontvangt en doopt Marco Polo, 's werelds grootste containerschip

 

 

 

De Marco Polo, het grootste containerschip ter wereld, is gisteren plechtig gedoopt in de haven van Zeebrugge. Het was priester Hubert Sergeant, al dertien jaar de aalmoezenier van de haven van Zeebrugge, die het schip mocht wijden. Daarna vervulde Naïla Saadé - de vrouw van de topman van rederij CMA CGM Jacques Saadé - de traditionele doopplechtigheid met een fles champagne.

Het schip is 396 meter lang en kan 16.000 containers vervoeren. Jacques Saadé kondigde aan dat Zeebrugge ook de zusterschepen van de Marco Polo zal mogen ontvangen in de toekomst. Opmerkelijk was dat ook Eddy Bruyninckxx, de topman van de haven van Antwerpen, aanwezig was op de doopplechtigheid. "Daar ben ik zeer blij mee en ik hoop dat we de samenwerking tussen de havens nog kunnen verbeteren", zei ministerin Crevits. "Zo kunnen we onze unieke positie behouden als Flanders Port Area, regio van havens.". De Marco Polo, die tijdens zijn verblijf in Zeebrugge heel wat nieuwsgierigen naar de haven heeft gelokt, vertrok gisteravond naar Le Havre.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een feestelijk recept voor de feestdagen

 

 

EEND MET WHISKY

Benodigdheden :

- Een eend van ca. 3 kg.
- 2 grote flessen Schotse whisky.
- 500 gr. speklapjes.
- 1 fles olijfolie.

Bereiding:

- De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

- De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).

- Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

- De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.

- De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

- Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

- Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen

- Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.

- Nog een halff glav insjenke en opdlinke.

- Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke

- Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.

- Deh hove een sgop geve.

- Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.

- De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.

- Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape

- Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.

- De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.

- Tkapotte glazzepvege en n deent trug in de hove duuwe.

- Deent uitsgelde en hardur duuwe.

- De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.

- Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.

- Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte...

- Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.

- Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.


fijne feestdagen !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B wordt langs Noord en Zuid binnengedrongen door welvarende buren.

 

In vrijwel alle Vlaamse steden is het aantal Nederlandse inwoners de afgelopen 10 jaar fors toegenomen. Dit concludeert de nieuwste editie van de 'Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor' van de Vlaamse overheid.

De grootste stijging van Nederlanders vond plaats in Antwerpen. Hier verbleven op 1 januari 2000 nog maar 6257 Nederlanders. In 2010 was dit aantal gestegen naar 13.640 en dus meer dan verdubbeld. Behalve Antwerpen gingen er de afgelopen jaren ook meer Nederlanders in Gent, Genk, Leuven, Kortrijk en Aalst wonen.

Hierbij is opvallend dat Nederlanders zich niet meer alleen aan de grensgebieden van Antwerpen en Limburg vestigen, maar ook dieper het binnenland intrekken. Opvallend is dat het aantal Turken en Marokkanen juist fors terugloopt bij onze zuiderburen. Tot zover dit bericht bij www.geenstijl.nl.  Alhowel wij niet veel opmerken van die vermeende terugloop van Turken en Marokkanen.

En dan is er langs de zuidkant van het land B, een kleinere invasie aan de gang van rijke Fransen die het quasi communistische beleid van François Hollande ontvluchten met aan het hoofd van de vluchtelingen  Gérard Depardieu.

Laten we duidelijk zijn over dat "belastingparadijs" : het  land B kent geen vermogensbelasting en daar gaat het natuurlijk om bij de meerderheid van Nederlanders en Fransen die zich hier vestigen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen : een toonbeeld

 

 

De enige betrouwbare partij, het Vlaams Belang, gezegd door de enige die NOOIT het essentiële zou verloochenen waar hij in geloofde

 

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland : een toonbeeld

 


 
Zwitserland is een uitzonderlijk stabiel en goed geleid land. Het World Economic Forum noemde het in september het meest concurrentiële land ter wereld en de Zwitsers hebben, in tegenstelling tot hun buurlanden, geen eurocrisis als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Er zijn nog tal van andere redenen waarom Zwitserland zo’n geweldig land is. de Duitse econoom Gerd Habermann geeft er zeven op Business Insider.

Klein is goed

Hoe groter het land, hoe groter het staatsapparaat en hoe duurder en ingewikkelder de bureaucratie. Zwitserland is een klein land en het overkoepelend niveau boven dat van de deelstaten is niet zo groot dat het onpraktisch en onbetaalbaar wordt.

De overheid wordt rechtstreeks verantwoordelijk gehouden door de burger

Er bestaat in Zwitserland geen gigantische bureaucratische bevolkingsklasse zoals in andere Europese landen en de kiezer heeft er meer macht dan eender waar. De overheid is afhankelijk van de goedkeuring van haar burgers voor alles, gaande van publieke uitgaven tot de aanstelling van rechters.

Alles is gedecentraliseerd

De bevoegdheden van Zwitserland zelf zijn miniem in vergelijking met die van de kantons en de steden, die ook instaan voor het gros van de belastingen. Dit zorgt ervoor dat elk deel van het land concurreert met de andere delen om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor bedrijven en individuen.

Men neemt de meeste beslissingen op lokaal niveau

Vanwege de verregaande decentralisatie hebben beslissingen betrekking op kleine gebieden, waardoor de verschillende gemeenschappen weinig van hun verlangens moeten inboeten en krijgen wat ze willen.

Er zijn geen carrièrepolitici

Er is geen echte politieke klasse. Burgers bekleden openbare ambten terwijl ze ook nog een eigen job hebben. Op deze manier vermijdt men grotendeels de problemen van lobbyisten, belangenconflicten en rigide politieke structuren.

Het land trekt geld en talent aan

De neutraliteit en de praktische instelling van Zwitserland trekt erg veel financieel en intellectueel kapitaal aan.

Het is een land waar de middenklasse regeert

De Zwitserse cultuur draait niet om een bepaalde etniciteit, taal of religie, maar om een gematigde, ondernemende, realistische en praktisch ingestelde attitude: de filosofie van de middenklasse.
 
http://www.express.be/business/nl/economy/7-redenen-waarom-zwitserland-het-best-geleide-land-ter-wereld-is/183095.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag ik een cruise aanbieden ?

 

De klachten wegens seksueel misbruik tegen de televisiepresentator Walter Capiau zijn allemaal geseponeerd door het gerecht. De feiten zijn  verjaard, zand erover.

Een van de slachtoffers van Capiau vertelt deze week in Dag Allemaal over de confrontatie met Capiau op het politiekantoor naar aanleiding van het onderzoek dat was geopend.

“Hij zei: Met wat kan ik jou plezier doen? Wat kan ik je  geven? Zou je tevreden zijn mocht ik je een cruise aanbieden? En daarmee denkt hij dat hij mijn pijn kan wegnemen, dat ik alles zal vergeven en vergeten…”

Het slachtoffer weet nog niet of hij op het aanbod zal ingaan. Tja ...

Bron : http://krantennieuws.mamanieuws.be/entertainment/walter-capiau-bood-slachtoffer-kindermisbruik-cruise-aan-als-compensatie.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie tegen Dementie in Sportpaleis

 

 

 

Music For Life 2012 : De Betties live in het Sportpaleis, gisteravond 18 december 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove en Lubbeek

 

In Ninove heeft de Kiescommissie de verkiezingen vernietigd omdat Guy D'Haeseleer een pint bier had beloofd, de dag voor de stemming, aan al wie hem met een voorkeurstem bedacht. De Raad van State zal finaal beslissen.

In Lubbeek heeft een afgescheurde Open-VLD-er die een eigen partij heeft opgericht, "Lubbeek Leeft" gedurende de ganse sperperiode een zoektocht gehouden met als prijs een nieuwe electrische fiets ter waarde van 2.000 euro.  De lijstrekker wist zogenaamd niet wat een sperperiode is of  wat die inhoudt.  

Drie  partijen dienden bezwaarschriften in,  tot grote verwondering van de reporter van HNB die over deze affaire  een gesprek had met Theo Francken, de aanstaande burgemeester die een coalitie gesloten heeft met de partij die een elektrsiche fiets in de kiesstrijd had gegooid. Net iets anders dan een pintje.

Als sanctie wordt de schepen geschorst gedurende 14 dagen.

Bron : Eddy Elyn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestijnzand waait in Duitse ziekenhuizen

 

Een leraar Duits als vreemde taal in een Keulse taalschool vertelt over zijn ervaringen met meer dan vijftig artsen, afkomstig uit Arabische landen.  In Duitsland is er immers een groot tekort aan geneesheren, vooral in de ziekenhuizen.  Steeds meer hooggekwalificeerde dokters trekken vooral naar Angelsaksische landen, waar de loon- en arbeidsvoorwaarden duidelijk gunstiger zijn.  Om het artsentekort op te vangen worden, volgens de Duitse radio, meer dan 50% assistent-artsen met een buitenlands artsendiploma ingezet.  Daarbij zijn er tot ieders verbazing ook vele uit Arabische landen zoals Libië, Syrië en Saoedi-Arabië.
Wij tekenden zijn verhaal op:

Zo komen in de taalschool, waar ik les geef, zelfs meer dan ¾ van alle Duits lerende artsen uit de Arabische regio.  Vele plaatselijke kranten hebben al over de problematiek geschreven: de mislukte communicatie tussen de eigen bevolking en de ontoereikende beheersing van het Duits der buitenlandse assistent-artsen.  Zo krijgt een Duitssprekende patiënt heel dikwijls geen Duitse geneesheer te zien, maar wordt hij zonder meer doorverwezen naar een buitenlandse assistent-arts.  Men heeft geen grote fantasie nodig om zich voor te stellen dat hierbij misverstanden, die de gezondheid kunnen schaden, quasi onvermijdelijk zijn. 

Naast een “Gleichwertigkeitsprüfung” (test of het vak dezelfde norm haalt als het Duitse diploma) moet de Duitse taalkennis op niveau B2 van de EU-norm voorhanden zijn, opdat de buitenlandse arts in Duitsland geneeskunde mag praktiseren. ( Nvdr: Volgens de EU-profeten kan men met het niveau B2 probleemloos teksten lezen en begrijpen; ze gaan echter volledig voorbij aan het feit dat bv. bijsluiters van medicijnen, procedures, de kleine lettertjes van algemene voorwaarden, teksten van de overheid en juridische teksten meestal op niveau C1 geschreven worden.)  B2 houdt geen vakjargon in.  

Als leraar Duits weet ik maar al te goed dat een B2-niveau absoluut niet volstaat om een algemeen gesprek, laat staan een foutloze communicatie tussen arts en patiënt, waarbij het toch ook wel om leven of dood kan gaan, te kunnen voeren. 

Wat me echter nog meer zorgen baart, is de vraag of de meeste mij bekende moslim-arabische artsen in staat zijn tot kritisch denken, het aanvaarden van kritiek en het aanvoelen van niet gemelde problemen; beschikken zij over genoeg algemene kennis, zijn zij in staat tot analytisch denken?  Gezien het ontbreken van bovengenoemde vaardigheden kan men zonder meer de vraag stellen of deze artsen wel over voldoende kwalificaties beschikken.  Ik noem hierbij enkele voorbeelden, die representatief zijn voor de meerderheid van de Arabische artsen, die bij mij les volgden:

- Abdulhamid (29), kinderarts uit Libië, gaf mij het volgende antwoord op de vraag, hoe hij dacht over moderne geneeskundige verwezenlijkingen die in tegenspraak met de islam staan, zoals bv. medicijnen met alcohol.  Hij zegde dat voor hem de koran de maatstaf van alles is en dat hij zou weigeren medicijnen of therapieën toe te passen, die niet uitdrukkelijk door de koran toegelaten worden.

-  Abdallah (32), stagelopende anaesthesist uit Saoedi-Arabië, is ervan overtuigd dat het wetenschappelijk bewezen is dat een enkel druppeltje alcohol of een stukje varkensvlees schade aan de gezondheid toebrengt en alle mogelijke “ziektes”, van kanker tot homoseksualiteit zal veroorzaken.  En dit feit zou dan in de koran terug te vinden zijn, waarmee bewezen wordt dat alle moderne wetenschap in de koran zijn oorsprong vindt.  Daarom zijn alle onderzoeken, die door de koran verboden worden, absoluut niet toelaatbaar. 

- De uit Gaza stammende Younis, die met zijn 24 jaartjes al een diploma algemene geneeskunde van een Egyptische universiteit op zak heeft, heeft een duidelijke mening over de evolutieleer.  Volgens hem werd het onomstotelijk bewezen dat God Adam geschapen heeft en dat de evolutieleer van de “jood Darwin” wetenschappelijk weerlegd werd.  Zo wil hij ook niet naast een medestudent uit Israël plaats nemen.  

- Geen van deze heren kwam vrijdags naar de les, want dan moesten ze naar de moskee.

-  Alle drie reageerden uiterst gepikeerd bij een correctie van hun prestaties, zowel qua uitspraak, spraakkunst, begrijpend lezen of verstaan van de gesproken teksten.

-  Hassan (32) uit Abu Dhabi kwam wel vrijdags naar de les, maar ook hij probeerde in de verste verte niet zich aan onze cultuur aan te passen.  Geen enkele studente of lerares was veilig voor zijn avances; een weigering kon hij niet aanvaarden, want hij wist met zekerheid dat westerse vrouwen principieel met elke man naar bed willen gaan en dat ze slechts omwille van racistische redenen af en toe weigeren.  Ook het lessenhoofdstuk “Flirten in Duitsland” slaagde er niet in hem te doen twijfelen aan zijn waanidee.  Bij het lessenhoofdstuk “Duitse geschiedenis” wist hij te vertellen dat Hitler Duitsland herenigd had, daarmee tegen Israël inging dat geïnteresseerd was in het gebied van Oost-Duitsland en dat men daarom in Israël zo slecht te spreken was over Hitler.  Toen een Chinese studente wou proberen hem op andere gedachten te brengen, wees hij dit radicaal af, want hij had dit thuis zo op school geleerd en Arabieren zouden sowieso meer over Europa weten dan iemand uit China. 

- De schoonheidschirurg Mahmud uit Saoedi-Arabië spande echter de kroon.  Zoals de meeste Saoedi’s beschikte hij over een beurs van zijn thuisland van € 1.800 per maand, plus taalcursus- en ziekteverzekeringskosten.  Per meegebrachte vrouw en kind kwamen daar nog eens € 200 tot € 300 bovenop.  Genoeg geld om vlijtig wahhabitische pamfletten onder de studenten te verdelen.  Toen dit door de schooldirectie verboden werd, trok hij slechts zijn schouders op en antwoordde dat Duitsland binnenkort wel islamitisch zou worden, want het was de wet van Allah dat de islam de wereld zou veroveren.  Op de vraag van een Servische medestudente, welke verklaring hij ervoor had dat, ondanks de totale versluiering in Saoedi-Arabië, er toch een markt voor schoonheidschirurgie  bestond antwoordde hij onbevangen dat hij zich thuis hoofdzakelijk met wettelijk verordende amputaties en correcties van de stomp bezig gehouden had.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen die de regel bevestigen: er bestaan ook kritische, goed gevormde Arabieren die ondanks hun geloof in de islam een natuurlijk moraalbewustzijn hebben en die zich tot een uitstekende geneesheer kunnen ontplooien.  Zo een dokter in spe moet echter over meer dan een gemiddelde onafhankelijke geest beschikken, hij moet intelligent, moedig en zelfbewust zijn, in staat over de schaduw van de islam heen te stappen.  Daarom zou ik de verantwoordelijken van de artsenkamer, die de “Gleichwertigkeitsprüfung” moet beoordelen, willen aanraden zich volgende vragen te stellen:

1) Hoe zou een gelovig islamitische arts beslissen als het leven van een patiënt van een behandeling afhangt die niet in overeenstemming is met de islam ?

2) Aan welke patiënt – een moslim of een christen (volgens de koran “apen en varkens”) zou een korantrouwe islamitische arts het ene ter beschikking gestelde donororgaan laten toekomen?

3) Welke zou de houding zijn van een islamitische arts bij de behandeling van een vrouw, die niet in de islam gelooft, bij een homoseksuele patiënt of bij een gelovige christen, jood of bij een atheïst?

4) Zou een moslim arts er open voor uitkomen dat hij omwille van zijn ontoereikende taalkennis de medische voorgeschiedenis van een patiënt of bij de communicatie met collega’s iets niet begrepen heeft of zou dit een belediging van zijn eergevoel betekenen?

Devernoemde voormalige studenten Duits zijn authentieke gevallen; slechts de namen werden veranderd.  Ik heb ze slechts als voorbeeld genomen, want ik weet dat ze intussen hun beroep als geneesheer in Duitsland mogen uitoefenen.”

Floriaan Terbeke

Bron: Berlin Maximal, Deutschlandradio

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!