Angeltjes
15-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met stress - door Stradi

 

 

Als kleine broekvent hoorde ik voor het eerst het woord stress in de media.

 

Dat woord was voor iedereen nieuw en er werd geen of nauwelijks aandacht aan geschonken. Weer zo een van die nieuwe woorden die gebruikt werd door een geleerde van dienst om zichzelf interessant te maken was de teneur. Maar de geesten moesten er rijp voor gemaakt worden, kranten, tijdschriften en praatprogramma’s op tv legden ons piekfijn uit waardoor, waarvan, waarmee we deze moeilijk te genezen aandoening konden oplopen, en welke remedie de meeste efficiënte was, meestal was het gewoon stoppen met werken. Van toen af werd je van werken ziek.

 

Door het officieel aanvaarden van die aandoening kort na het ontdekken ervan door middel van terugbetaling via de ziekteverzekering was stress de onzichtbare sluipmoordenaar van kostwinners, vooral ambtenaren waren daar zeer vatbaar voor. Om al die thuiswerkende stresszieken op te vangen en het desastreuze linkse beleid te camoufleren, klom het ambtenarenaantal van ongeveer een half miljoen naar meer dan één miljoen. Bedrijven die opgezadeld werden met de financiële lasten gingen failliet of dankten personeel af.

 

De realiteit van deze epidemie zag ik het eerst thuis bij een schoolvriend, de meubels waren netjes opgestapeld, midden van de living was vader aan het behangen, het was de ideale moment om dat te doen want vader was ziek en kon niet werken, vader was thuis met stress.

 

Later bij het krijgen van een eigen mening en de ontdekking dat de waarden die onze conservatieve schoolmeesters ons inlepelden niet strookten met de nieuwe snel veranderde maatschappij, kwamen de logische vragen snel aangerold, hoeveel huiskamers zijn er zo al niet geplakt en geschilderd, hoeveel huizen zijn er niet omgebouwd op kosten van het o zo sociale werkverzuimsysteem, kon dat allemaal, waren die kassen zo rijkelijk gevuld dat hier geen halt aan werd geroepen. Werken was het motto in onze familie van zelfstandigen anders kwam je er niet, moe, ziek of geen goesting waren verschijnselen, geen reden om niet te werken.

 

De antwoorden kwamen al snel een paar jaar later bij de verklaring van de minister van de sindsdien lege schatkist, die kwam ons verblijden dat we met een miljardentekort zaten in de schatkist, dat was nog in beffers, en dat we er moesten rekening mee houden dat we de broeksriem zouden moeten aanspannen.Dat was tien jaar na de mars door de instellingen van links mei 68.

 

De conservatieve leraars zijn toen ook vervroegd op pensioen gezet want hun achterhaalde theorieën waren een rem op de vooruitgang.

Gezond boerenverstand werd overal onthaald als passé.

 

Op een bevolkingsaantal van tien miljoen waren er om en al nog amper drie miljoen die echt werk presteerden, echt werk dat is meerwaarde scheppen aan goederen en diensten, de rest zat betaald thuis om alle soorten redenen of was in “dienst” als ambtenaar of “zat” in de politiek, ouderen en kinderen is logisch maar de anderen met stress, délégés of gelijksoortige ambtenaren met nepstatuten likten samen aan de bodem van de niet leeg te krijgen mannamachine.

 

En de staat, de mei'68 gevormde leiders, de adepten van de grote roerganger Marx volgden het voorbeeld van hun führer en leenden bij tonnen geld en zijn nu virtueel failliet. Om geen schuld over zich te krijgen spelen ze nu allen in het centrum, centrum-links, centrum-rechts is de manier om elkaar toe te dekken en de leugenbeerput gesloten te houden. De enige partij ,het Vlaams Belang, die open kaart wenst te spelen wordt met “alle middelen” bestreden.

 

Alle Europese staten zijn financieel bankroet, zij toch die geen aardgas of andere duur te verkopen bronnen hebben. De politiek is de veroorzaker en enige schuldige van de bankcrisis, lees:(http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=2033

Zij hebben zelf de banken aangemoedigd om over hun kredietwaardigheid te gaan, zij zouden wel in de bres springen als bel zou openspatten.

 

Nu komen diezelfden bijeen in een G7 top : waarom ? Om een gelijkluidende zoveelste leugen de wereld in te sturen. Zij die de financiële wereld en de liberale markteconomie met de vinger wijzen en die overdekken met alle zonden, een en al show, zij wisten perfect wat er gaande was, niemand met kennis van zaken durft de waarheid openbaar maken. Is er ook maar één ceo die beschuldigd is of voor de rechter gesleept? Men is bang, was Jorg Haider een verwittiging?Hun geloofwaardigheid is op en “de mensen” gaan hun eigen weg voor hun bestaanzekerheid

lees: http://www.brusselsjournal.com/node/3586   en http://hetvrijevolk.com/index.php?pagina=7104

 

De enigen die echt werken zijn nu ook diegenen met echte stress.

De banken zijn een gigantische maffia geworden met medewerking van alle regeringen, de massale geldinjectie met belastingsgeld wereldwijd doet het ergste vrezen, het is de ondergang van de democratie ten voordele van de nieuwe wereldorde. De banken worden geconfisqueerd is de eerste stap. Nu kunnen de beursnoteringen gaan stijgen, en vlug hoog liefst, met de winst hoopte leterme de enorme gaten te dichten, maar ja met min 80% zijn we weeral genaaid, de paniek op de zelfvoldane smoelen gezien?

 

Zal gezond boerenverstand het halen, krijgt het nog een kans? Zal nu iedereen terug geld verdienen met werken of zijn we van nu af aan slaven. Zijn er nog conservatieve leraars over om onze kinderen te leren dat we terug naar de bron moeten.

 

Beschaving? De wet van de sterkste heeft nog niets ingeboet.Alle socialistische prietpraat ten spijt.

 

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de Iraanse auto-industrie : AAaRGH ...

 

Vrouwauto.jpg

@ www.geenstijl.nl


14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwen in Leterme verrassend hoog !

 

Een schitterende tussenstand bij de opiniepeiling van de AVB-  kwaliteitskrant wiens naam ons even ontsnapt.

 

 

Vraag van de dag : Vertrouwen in de regering

Premier Leterme heeft zijn regeringsverklaring afgelegd. Nu is het aan de Kamerleden om hun vertrouwen in de regering te bevestigen.

Heeft u vertrouwen in Leterme ?

 

Heeft u vertrouwen in Leterme I?

25.46%
 
74.54%
 

Al 1508 stemmen |


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inspecteurs stappen af bij de Beurs in Brussel

 

8343643.jpg

foto : www.geenstijl.nl

De minister voor Ondernemen (vroeger heette dat economie maar dat was te moeilijk), Vincent van Quickenborne zal morgen naar de Beurs in Brussel een inspectietam sturen.  De reden is dat Euronext op eigen houtje, zonder legale aanvraag en buiten de sperperiode aandelen in de aanbieding zet met kortingen van  + 77% .  Het bedrijf Mortis gaf deze morgen een brochure uit met nadere toelichtingen over de gewijzigde bedrijfstoestand.  Zonder graaf Lipmans wil de meerderheid van de aandeelhouders niet meer weten van het prachtbedrijf. "Lipmans wèg, wij ook" riep een teleurgestelde handelaar.

Op datzelfde moment stond de Dernier van het land B, Nonkel Kruk, zichzelf aan te prijzen op de Kamertribune voor een verveelde massa vertegenwoordigers van het domme volk, dat dankzij zijn gewiekste optreden Mortis opnieuw bloeit en groeit. Iedereen krijgt een aankoopbon in te ruilen in 2014 bij Aldi voor een kilo mosselen mèt groenten en een recept van Victor van Vosselaer, een befaamd Zeebrugs restauranthouder. Hallo ... wie zou dat niet willen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim Parade in New York

 

Gisteren, beste vrienden van de islam, vertelden wij u over de groene verlichting van de Empire State Building in New York naar aanleiding van het feest van het einde van de Ramadan. 

Velen onder u reageerden verheugd en blij.

Vandaag lichten wij u in over een ander fijn feest in the Big Apple dat op 12 oktober plaatsvond : The muslim Parade Day. Eerst dachten wij dat het een optocht betrof van homoseksuele moslims, maar omdat die niet bestaan, bleek het om een parade te gaan van de doordeweekse aanbidders van allah en zijn profeet.

Sommigen hadden de Amerikaanse vlag, de Stars and Stripes aangepast. The Stars zijn verdwenen en vervangen door de halve maan en iets met stekels (foto)

Wij leggen een brug voor u aan en dan komt u op een  webstek terecht met vele foto's en video over de vreedzame invasie van New York door de broeders en zusters.

Islamist_day_parade_101208_057

 

 http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2008/10/islamists-day-p.html

 

Islamist_day_parade_101208_140

Enkele blanke lafaards kwamen tegenbetogen.  Over enkele jaren zal dit niet meer gebeuren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Prijs voor de ongeloofwaardigste act ...

 

 De Prijs voor de ongeloofwaardigste act

Gaat naar ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is de schuld van Wilders !

 

Gouda komt met hard 'anti-aso-beleid'

Van onze verslaggever John Wanders
gepubliceerd op 14 oktober 2008 14:00, bijgewerkt op 14 oktober 2008 15:42

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1077799.ece/Gouda_komt_met_hard_anti-aso-beleid

GOUDA - De gemeente Gouda gaat met een ‘anti-aso-beleid’ hard optreden tegen Marokkaanse jongeren die overlast veroorzaken. Ook hun ouders krijgen intensievere begeleiding, met meer nadruk op repressie.

VergrotingVergroting
De bushalte die tijdelijk opgeheven werd vanwege overlast door Marokkaanse jongeren. (ANP)

‘Wie niet meedoet, krijgt dag in dag uit met ons te maken’, beloofde PvdA-burgemeester Wim Cornelis dinsdag bij de presentatie van zijn plan van aanpak, gericht op verbetering van de leefbaarheid in Oosterwei, een Goudse flatwijk met een sterke concentratie van Marokkaanse gezinnen.

Oosterwei werd in de voorbije weken ongewild het nationale symbool van overlast door Marokkaanse probleemjongeren. De opmaat hiervoor was het besluit van busmaatschappij Connexxion om na herhaalde geweldsincidenten met Marokkaanse jeugd een drietal haltes in Oosterwei tijdelijk op te heffen.

In politiek Den Haag werd de buurt na bekendwording van dat besluit afgeschilderd als een no go area, als een variant op de Parijse banlieus waar relschoppers nacht na nacht auto’s in de brand steken. PVV-leider Geert Wilders vroeg het kabinet het leger uit Uruzgan terug te halen en in te zetten in Oosterwei.

Te dwaas voor woorden
Burgemeester Cornelis noemt dit soort reacties van de landelijke politiek ‘te dwaas voor woorden’. Sommige Kamerleden lijken niet te beseffen dat zij met hun uitspraken medebepalend zijn voor het klimaat tussen de verschillende etnische bevolkingsgroepen in een stad als Gouda, stelt hij vast. ‘De leider van de PVV is mede onderdeel van dit probleem.’

De Goudse hoofdcommissaris Jan Stikvoort zei eerder in de Volkskrant dat zijn agenten vooral te maken hebben met overlast van autochtone plattelandsjongeren die snuiven, zuipen en spuiten.

Niettemin telt Oosterwei circa tachtig Marokkaanse jongeren, in leeftijd variërend tussen acht en vijftien jaar oud, die structureel overlast veroorzaken. Het gaat daarbij om circa dertig ‘meelopers’. Van de overige vijftig zijn er ongeveer 35 die met de juiste begeleiding op het goede spoor zijn te krijgen, verwacht de gemeente.

Problematischer is de situatie van de resterende groep van vijftien ‘diehards’. Oosterwei telt volgens de calculaties van Cornelis vier of vijf Marokkaanse gezinnen, waarvan de kinderen feitelijk gestimuleerd worden om de verkeerde kant op te gaan.

Gezinsmanager
Vooral voor die laatste groep roept Gouda nu de ‘gezinsmanager’ in het leven, een projectleider die rechtstreeks onder de burgemeester valt en die als taak heeft te voorkomen dat de grootste raddraaiers van Oosterwei hun buurt blijven verzieken. Om dit doel te bereiken zal de gemeente de randen van de wet opzoeken, zei Cornelis. Indien nodig worden de grootste probleemgezinnen Gouda uitgezet.

De gezinsmanager kan bij onvoldoende medewerking van de ouders dreigen met: stopzetting van hun uitkering; uithuisplaatsing van de kinderen; ontzetting uit de ouderlijke macht; een geldboete; gevangenisstraf (bij niet betalen van een opgelegde boete); opzegging van het huurcontract; gedwongen verhuizing naar een 'aso-woning' of containerwoning aan de rand van de stad; verwijdering uit Gouda. ‘De vrijblijvendheid moet eraf’, aldus Cornelis. ‘Anders blijft de kraan openstaan die dit soort jochies levert. De productie (van kinderen, red.) in dit soort gezinnen is vrij hoog.’

Geld
Wil zijn plan van aanpak kans van slagen hebben, dan zal het kabinet met geld over de brug moeten komen. Cornelis: ‘Als er voor spaarders bij een IJslandse bank zoveel middelen worden vrijgemaakt als nu gebeurt, zie ik niet in waarom dat niet voor dit beleid zou kunnen.’ Hij rekent minimaal 10 miljoen euro extra nodig te hebben voor de bekostiging van de gezinsmanagers in de komende vier jaar.

‘Er is geen andere aanpak mogelijk. Of je moet ze allemaal doodschieten’, spotte de PvdA-burgemeester, die zichtbaar moeite had zijn woede te verbergen over de recente kritiek van Wilders’ PVV op zijn veiligheidsbeleid. ‘En doodschieten is natuurlijk een onzinnig voorstel, ook al doen onzinnige voorstellen het electoraal goed.’


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen en de socialisten

 

"Elke SP-a'er is een beetje Bruno Tobback" zo luidt de titel van een stuk in de Morgen door Pauli.

Veel gemekker over de persoonlijke voorkeuren van Pauli voor deze en gene socialist(e), bazuinende adoratie voor Van Brempt en moeilijke stoelgang bij de naam van Caroline Gennez.  Wanneer schuift de hopeloze rode zwalppartij Walter Pauli naar voren als redder in nood ?  De man is wijzer dan Yves Desmet en hij kan niet nalaten het te showen. 

Hij wéét alles, niet alleen de intriges en affaires van de socialisten maar alle partijen schuiven bij hem aan in de avonduren om hem, hun grote geheimen en problemen toe te vertrouwen. Ik denk dat de schuwe schaduw van Douglas de Coninck  bij Pauli in een achterkamertje  huist en alle gesprekken tapet.   De ruis wordt uitgefilterd door de misselijke verbeelding van de onderzoeksjournalist..

De Fabeltjeskrant zelf staat in het nieuw.  Yves Desmet prijkt frontaal lachend op de openingspagina.  Met een kapitalistisch hemd van Paul & Shark, een glimlach om de lezer  nooit meer rustig de slaap te laten vatten maar gelukkig blijven de droomverhalen, de luchtkastelen en de strenge discipline van de Goelagbewakers ongewijzigd.

Na deze mooie gratis reclame vergasten wij u graag op het slot van Pauli's analyse over zijn lievelingspartij :

Ongewild symboliseert Bruno Tobback met zijn fysieke ongemak het politieke lot van zijn partij. Tot halfweg 2007 meenden de sp.a'ers dat ze een Alp beklommen, op naar een top in de wolken. En ineens brak hun houvast af. Bij de verkiezingen donderden ze naar beneden. Nog altijd liggen ze neer, gewond en gehinderd in hun op- treden. En er wacht een lange revalidatie. Deze sp.a verkeert niet in goede gezondheid.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verklaring van het Beleid : niet benieuwd

 

Sommigen noemen het bombastisch "The State of the Union".  De steet of die joenion.

Helaas is er nog weinig sprake van steet in dit onlandje en de joenion bestaat alleen in de halsstarrige geesten van franscouillons en kinderlijke mensen die hun leven lang gecharmeerd blijven door Sinterklaas en diens ander fantasie-familieleden.

Yves Leterme die zich heel even in de publieke opinie heeft laten opwaarderen is inmiddels opnieuw gemetamorfiseerd in Nonkel Kruk. De regeringsbaas die zich door iedereen laat overbluffen en confrontaties uit de weg gaat.  De VLD zet zich zich (terecht) af tegen een verder invasie door vreemdelingen van de meest diverse pluimage, de Franstalige politici die over geld enkel weten, dat het onuitputtelijk is, dat het weggoochelen van miljoenen nauwelijks opvalt en dat de Vlamingen hard genoeg werken voor de twee gemeenschappen, willen heel de wereld blijven onderhouden.  Ruzie in de living bij de ministers. En wie hoor je niet ?  De grote Tjeven. Vervotte, die lang geleden nog over enige geloofwaardigheid beschikte, komt bleek en bevend de gangsterpraktijken van deze regering verdedigen. 

Volgens Nonkel Kruk is het normaal dat politieke partijen die samen in de regering zitten, vechtend over de straatstenen rollen. "Ze willen graag gelijk halen" zegt hij vergoelijkend en het brave VRT-meisje Goedele de Vroy vergeet hem te vragen, wat hijzelf vindt over de migratie.

We maken er niet te veel woorden aan vuil.  De mondiale geldcrisis zal aangegrepen worden om alle belgische calamiteiten te verdoezelen.  De cijfers van de begroting zijn opgesmukt door afgedankte boekhouders van Fortis en Dexia.  De inkomsten worden gebaseerd op een economische groei van 1,2%.  Met een bij mekaar gefantaseerde begroting zal men een even gefantaseerd beleid voeren. Er is in werkelijkheid zelfs geen geld genoeg om de ruzies te betalen.

Een onbegrijpelijke wanhoopsdaad is het invoeren in de staatsbegroting van reserves van openbare instellingen ... Een financieel verantwoordelijke die in de privé zulke grap uithaalt, wordt gevankelijk weggevoerd en veroordeeld. Rekenhof, hallo ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen filmbeelden uit 1900 /1920 door de Tijdstelescoop

 

Met veel dank aan Christina

 

Hieronder de tekst zoals hij op Youtube weergegeven wordt door de persoon die deze video geplaatst heeft :

Antwerpen 1900- 1920 ?
Wie kent de juiste data?
Oude filmbeelden uit de hoofdstraten (Pelikaanstraat, Keyserlei, Meir, het Steen ) van een verdwenen stad: Antwerpen. Verdwenen in de zin dat alleen de naam is gebleven en de richting van de hier gefilmde straten maar al de rest is nu anders. Dat maakt deze beelden zo vreemd: je kijkt terug in een plots beweeglijk druk stadscentrum, een levend verleden dat haast niemand die nu in leven is ooit heeft gekend. Hommage aan de cineast die dit vastlegde.
Vooral dat wat men niet wil vastleggen maar toevallig meefilmde geeft films als deze meerwaarde.
Even een citaatje uit Knack van vandaag 1 oktober 2008 (p.94): over het sloopwerk van oude gebouwen dat dagdagelijks verder wordt gezet. Bedenk dat een aantal decennia terug het Centraal Station nauwelijks aan de sloophamer ontsnapte en nu is het de trots van de stad... Ziehier de oogst van de voorbije maanden: op de hoek van Klapdorp en de Mutsaardstraat ging een historische huizenblok tegen de vlakte. In de Quellinstraat verdween Huis-Hoste. In de Nationalestraat willlen ze een imposant art-decocomplex van architect Gustaaf Fierens afbreken. En bulldozers walsen op dit moment de laatste resten van het ooit zo machtige Noordstation tot gruis. (...) En nee, van nostalgie alleen kan een stad niet leven. Maar zonder een verleden ook niet. (uit Knack 1 okt 2008 p.92)
Film opzettelijk zonder klankband, uit respect voor de beelden. Vooral de details onthullen.
Graag reacties rond wat je ziet door deze tijdstelescoop.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne-Marie Lizin, on vous aime bien

 

Mevrouw de gewezen ministerin, ex-senaatsvoorzitter, burgemeester van Hoei (Huy), Waals Passiedier en in mensengedaante omgetoverde uitgave van la Brabançonne francophone behoort sedert vandaag tot onze face-book geliefden. Bij wijze van spreken, want een face-book speelt zich af in werelden die ons technisch vernuft te boven gaat. Haar Waalse socialistische kameraden zullen beweren, als zij vernemen wie er achter Angeltjes schuilgaat : "Anne-Marie Lizin koestert een adder aan haar boezem".  On s'enfout, boezem is boezem.

Lizin heeft ontdekt dat het RIZIV, de onderafdeling van de RSZ die instaat voor de afrekening van medische kosten, stiekem en steels de herstelling van maagdenvliezen terugbetaalt. Lizin, die vaak vertoeft in een eigen universum van morele verontwaardiging, is een kruistocht begonnen (een ongewilde en ongrappige toespeling in dit geval) om deze hypocriete ingrepen uit de officiële tabellen te lichten. Dit feit staat los van de menigvuldige aanvechtbare en soms kierwiete gedragingen van Lizin.

Herstelling van maagdenvliezen : we weten allemaal wie gebruik maakt van deze diensten. Het zal niet evident zijn dat de socialistische senator een meerderheid achter zich zal scharen om een eind te stellen aan deze officiële erkenning van een van de uitlopers van de achterlijke godsdienst. We wensen mevrouw de senator veel succes.

Anne-Marie lacht u toe : "Bonjour, les Fascistes"

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem-linksen hopen op val kapitalisme. Waar zullen ze dan graaien ?

 

In de Morgen bezingen twee extreem-linkse raddraaiers hun vreugde bij het teloorgaan van  het neo-liberale tijdperk dat volgens de extreemlinkse fanaticus Pol Goossens 30 jaar heeft geduurd en het einde van het Kapitalisme-tout-court dat bij Liesbet van Impe de oorzaak is van alle leed op dit Aardrijk. Jaren geleden heeft Liesbet van Impe,  Luc Balberghe  (Vrij van Zegel) aangepakt omdat hij in haar ogen een verderfelijke racist was, ditmaal gaat ze het wereldkapitalisme te lijf. Voorwaar een vrouw met ambities.
 
Bij het televisiejournaal van de 0penbare 0verbodigen zat Martine Tanghe te kronkelen van genot toen ze aan de brave beleggingsadviseur Paul D'Hoore vroeg, of deze crisis niet het einde van het kapitalisme betekende.  De ex-journalist vond dit een "maatschappelijk-filosofische" vraag waar hij enkel wilde op zeggen dat er alleszins meer controle moest komen op de banken.  Genoeg voor de Rode Tanghe om triomfantelijk af te sluiten met "8 oktober 2008 zal een historische dag blijven".  Zoals zij het uitriep, had het meer weg van een histerische dag.  Zo kennen we ons meisje al tientallen jaren.
 
De huidige financiële crisis, en wij herhalen het nog maar eens, kent vele oorzaken, waarvan we er drie opsommen :
 
1.- de ongebreidelde en ongecontroleerde hebzucht van traders, raiders en kapitaaljagers van  Wall Street die enkel beheerst worden door hun eigen junglewetten. Mert een luttele controlerende taak van ondermeer de SEC http://www.sec.gov/  Zal dit oerbos met hyena's en krokodillen zich laten temmen ? Misschien tijdelijk.
 
2.- de wetgeving door president Jimmy Carter gelanceerd om banken te verplichten tot het aanvaarden van niet-solvabele klanten om zich via huisvesting te laten opnemen in de maatschappij. Daar ligt de echte oorzaak van de uit hand gelopen hyptheek-crisis.
 
3.- de machtswellust en zelfoverschatting van bankiers over de ganse wereld, die hand in hand met hun respectieve regimes, menen dat zij nooit zullen falen.  In eigen land houden de grote kapitaalkrachtige families, het hof en de traditionele belgicisten de touwtjes in handen.  Die machtssystemen ontmantelen zal niet evident zijn.  Maar de vervangers staan klaar in de startblokken : ze komen uit syndicaten en politieke partijen.  Genationaliseerde banken zijn ideale afzetgebieden voor de kameraden.
 
***
 
Rode scherpslijters, marxisten, oud-communisten, links tuig van de richel  en dromerige halve garen zien de kans schoon om aan hand van deze beangstigende financiële crisis heel het maatschappelijk bestel en de economie op te doeken en te vervangen door een Rode Dictatuur.  De graanschuren zullen gevuld worden door de verplichte arbeiders onder het zingen van de Internationale, de industrie zal geleid worden door knappe bollen als Hugo Chavez en natuurlijk zal de sector informatie in Vlaanderen in handen zijn van sympathieke figuren als Yves Desmet met naast zich zijn hofnar Hugo Concentratiecamps.  Zolang crisissen als deze getemd kunnen worden door politieke figuren als Bush, Sarkozy, Merkel, Brown en godbetere Leterme zijn we nog niet aan het einde van het zo verguisde kapitalisme. De opstand van de Fortis-beleggers wordt gesust met een aankoopbon geldig in het jaar 2014. 
 
Hoe meer er genationaliseerd zal worden, hoe groter de mogelijkheden voor links om zich in de nieuwe systeembanken binnen te wringen en te graaien.  Neen, de extreemlinkse haviken zullen de kans niet krijgen het kapitalisme te begraven : de eigen troepen zouden in opstand komen. Maar de verhaaltjes over de nieuwe wereldorde mogen nog steeds verteld worden in de kolommen van de onvolprezen Fabeltjeskrant die over enkele uren in een nieuwe opmaak zal verschijnen.  Zelfde sprookjes, ander decor.  U gaat toch kijken en lachen ?
 
Zak-Cartoons
 
De droom van extreem-links : terug naar de ruilhandel
(tekening : de Morgen)
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Empire State Building feest mee met islam

 

 

 

De Empire State Building in New York werd op 30 september en 1 oktober groen verlicht om een islamfeest te celebreren. Groen is de kleur van de islam. (Vandaar de uitdrukkingen zoals : Groen zien van haat, de profeet lust een Groen blaadje, moslims gedragen zich nooit als Groentjes in den vreemde, enz.)

Ook vorig jaar vond deze verlichting plaats. De Empire State wordt veelvuldig gebruikt om zich bij bepaalde feestelijkheden in een aangepaste verlichting te vertonen. In de stad waar twee torens vernietigd werden en 3000 mensen het leven lieten, wordt de islam-verlichting niet door iedereen op prijs gesteld.

De Empire State Building is voor 90% eigendom van Arabieren uit Abu Dhabi. En zo is de cirkel rond.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck in Irak : Tamelijk AAaRGH

 

c-656%2C-geheime-executies.jpg

@ www.geenstijl.nl


13-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wittebroodsweken

 

 Oewij ebbe veel gelaache, et eeft niet laang geduurd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condells laatste boodschap : de sharia in GB

 

 

"Ooit heb ik voor Labour gestemd ..."

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De teloorgang van Antwerpen

 

  

 Het Antwerpse De Coninckplein, eens een wijk voor plezier en ontspanning, nu een multiculturele woestijn en ontmoetingsplaats voor criminelen, pooiers en drugstrafikanten.  

 

 

Het Antwerpse De Coninckplein was eens een aangename uitgangsbuurt, gelegen nabij het Centraal Station waar de bloempjes konden buitengezet worden.

Onze vrienden-reageerders Jeanine en Jos hebben er, zonder dat zij mekaar toen kenden, wellicht samen meermaals gejived of getegeldanst.  In de loop der jaren is de buurt afgebrokkeld tot een verzameling cafés en lokalen waar drugs en verdachte handel de plaats hebben ingenomen van lol en ontspanning.  Een van de straten die van het Astridplein af uitmondde op het de Coninckplein, is de Van Wesenbekestraat (genoemd naar de 16de eeuwse burgemeester)  en heeft lang bekend gestaan als de "Rue Vaseline".

De wijk van het De Coninckplein en het Athenaeum is in een kort tijdsbestek ingenomen door illegalen, Afrikanen en andere vreemdelingen met weinig intenties noch ambities om zich aan te passen.  Op het De Coninckplein bevond zich jaar en dag de grote Garage Permeke die ondermeer Ford en andere Amerikaanse auto's verkocht en onderhield.  Toen begin jaren '90 de uitzichtloosheid van het stadscentrum verder om zich heen greep, is Permeke verhuisd naar de rand van de stad. 

Het schepencollege wilde een gedurfde stap doen door op de plaats van de garage de centrale stadsbibliotheek onder te brengen in een nieuw gebouw. Men hoopte op die manier de integratie van de vreemdelingen te bevorderen.  De linkse ambtenaren houden per se vol dat de ingreep geslaagd is.

Het plein is nog steeds onaangenaam, kil en voor de echte bibliotheekgangers betekent het een weinig aantrekkelijke verplaatsing langs toegangswegen die ver van uitnodigend zijn.  De buurt is ook politioneel gezuiverd van prostitutie, alhoewel verdoken straatmadelieven niet ontbreken.  Wat zeker aanwezig blijft, is de plaag van de drugshandelaars en de criminaliteit. Een vervallen buurt, een zoveelste fiasco van de multiculturele mislukking in deze stad.  Wie van de oorspronkelijke inwoners  het zich kan veroorloven, ontvlucht de stad.

Een Carrefour-Expressvestiging die geprobeerd had zich op het plein te vestigen, heeft finaal beslist de deuren te sluiten.  Te veel diefstallen, incidenten en vechtpartijen.  Ook werden regelmatig vrouwen lastig gevallen.

 

 De Centrale stadsbibliotheek die deze wijk moest herwaarderen. De extra nummers van Kuifje in Congo  en de Negerhut van Oom Tom zijn inmiddels wegens hun racistische thematiek verwijderd. Dat hopen we tenminste. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ultieme moraal van het Fortisverhaal - Johan Sanctorum

 

De financiële crisis die wereldwijd woedt, is een goede gelegenheid om heel de in de jaren ’90 zo verheerlijkte neoliberale marktlogica eens kritisch tegen het licht te houden. In de Belgische context is het Fortis-debâcle echter ook een reductio ad absurdum van de francofone elitestaat, die in 1830 het levenslicht zag.

De manier bv. hoe Lippens en C° heel het kluwen van machinaties rond de ABN-Amro-overname aan het oog bleef onttrekken, en eigenlijk de kleine ‘huisvader-belegger’ ronduit bedotte, mag als metafoor gelden voor het Belgische democratisch deficit in zijn totaliteit.

Fortis was ook de bank die, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden, in een uitermate agressieve reclame kinderen onder de 12 jaar tegen hun ouders opzette door hen een herlaadbare zakgeldkaart aan te praten. Het ethisch en deontologisch nulpunt van dit cowboykapitalisme is een wereldwijd gegeven, maar in de Belgische context hoort het zonder meer bij de ultraliberaal-libertaire laissez-faire-cultuur die genetisch ingebakken zit in de maatschappelijke stamcel waaruit België is ontstaan.

Als we die ideologische les niet trekken uit de Fortis-saga, dan worden we morgen misschien toch wakker in een Vlaams residu van het Belgique-à-papa, beheerst door VOKA, de boerenbond, het ACW, het goed bestuur van Kris Peeters, en een minister van landsverdediging die af en toe op bedevaart gaat naar Lourdes.

Ik mag er niet aan denken.   
                                       

Johan Sanctorum

http://www.visionair-belgie.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen rampenscenario, geen happy end.

 

Maandagochtend, 13 oktober 2008 rond 10 uur blijkt een stuk vertrouwen terug te keren in de financiêle markten.  De bijeenkomst van de G 7, die uitblonk in zowel goede wil als vaagheid heeft voorlopig de neerwaartse spiraal gestopt.  De Eurozonelanden konden niet veel meer doen dan bevestigen wat zij in de realiteit individueel proberen te doen : de symboolwaarde van een bijeenkomst is  bijna even belangrijk als de papieren maatregelen die er uit voortvloeien. 

Mochten de financiële markten vandaag verder in mekaar gestort zijn, zou dit zeer erge gevolgen gehad hebben. Het niet invullen van een rampenscenario (voorlopig) wil niet zeggen dat er een happy-end staat aan te komen.

Voorlopig kan er niets meer gezegd worden.  Zelfs dat willen wij u niet onthouden. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg het met muziek

 

.

 

   




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!