Angeltjes
16-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop : gebruik uw spaarcenten voor "de beste koop" confituur

 

Spaarrekening

Er zijn spaarrekeningen bij de vleet. Maar zijn dat ook allemaal even interessante formules? Verre van, er zijn slechts weinig echt interessante spaarrekeningen. De boodschap is: ga vooral niet bij een grootbank, u kunt elders veel beter krijgen !

http://www.test-aankoop.be/sparen-en-beleggen/spaarrekening-s474453.htm

Test-Aankoop de vereniging die zichzelf aanprijst met ordinaire lokmiddelen, maakt in de uitleg die er gegeven wordt op hun internet-stek om spaarcentjes te laten renderen, geen melding van de gevaren die bestaan bij banken die in belgië opereren volgens buitenlands recht.  Oeps, een vergetelheidje !  Test-Aankoop is prima om u te adviseren over de  beste pot confituur.  Spaar- & beleggingsadvies is delicaat voor mensen met een marktkramersmentaliteit. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om onze talrijke linkse lezers te plezieren : alleen voor hén

 

Hij wordt het ongetwijfeld op 4 november, zelfs met een correctie van 7% op de peilingen, zoals door een van onze kiene reageerders gesteld was. 
Tenzij de oude sabelsleper en zijn ferme eskimo-huisvrouw nog wat mooie stunts bedenken.  Het voordeel met Hoessein Obama als president zal zijn, dat heel de linkse progressieve poco-wereld fervent Yankeefan zal worden.
foto : Het Vrije Volk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Openbare Omroep in NL, de VRT in VL

 

'Omroep moet ook Wilders- en Verdonkstemmers bedienen'

donderdag 16 oktober 2008 09:14

De publieke omroep wordt gefinancierd door belastinggeld en is er daarom voor iedereen. De actualiteitenrubrieken op de publieke zenders bedienen echter een te kleine groep. 'We doen journalistiek iets niet goed.'

Te links?
Het is niet de eerste keer dat de publieke omroep 'te links' wordt bevonden. Vorig jaar wilde de publieke omroep een onderzoek instellen naar
haar eigen linksheid, maar zag daar later toch vanaf.
Buitenhof-columnist Joshua Livestro zei vorig jaar dat de publieke omroep
geen rechts geluid tolereert. 'Het Journaal, Nova: het zijn in feite veredelde melkertbaanprojecten voor kansarme linkse journalisten.' Blogger Paul Lieben riep ook al eens op tot meer rechtse opinies op tv

Dat zegt NOS-topman Henk Hagoort in dagblad Trouw. Hij pleit ervoor dat programma’s als Nova, Netwerk en EénVandaag zich meer gaan inspannen om ook ‘Telegraaflezers en mensen die op Wilders of Verdonk stemmen te bedienen’.

'Schamen'
‘Als kijkers voortdurend het gevoel hebben dat ze zich moeten schamen voor wat ze denken, doen we journalistiek iets niet goed,’ zegt Hagoort. De voormalig directeur van de EO werd op 1 augustus dit jaar
de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Volgens Hagoort gaat het om bijna 30 procent ‘buitenstaanders’, die liever kijken naar ‘Hart van Nederland’ (SBS6) en infotainmentprogramma ‘De Wereld Draait Door’, maar niet naar de actualiteitenprogramma’s van de publieke omroep.

Dat komt onder meer doordat er op de redacties maar weinig mensen werken uit die groep en De Telegraaf daar ‘niet de meest gelezen krant is,’ aldus de topman.

Koerswijziging
Hagoort heeft ook niet echt een oplossing voor dit probleem, maar wil met zijn uitspraken ‘de discussie over een koerswijziging aanzwengelen’.

De hoofdredacteuren van de actualiteitenprogramma’s, die door Trouw zijn gevraagd om een reactie, herkennen zich amper in de kritiek van Hagoort.

@ Elsevier.

***

Het probleem in Vlaanderen is niet anders, alhoewel de omroepsituatie in Nederland anders geëvolueerd is.  Wij bezitten slechts één Openbare Omroep, die schaamteloos het regime dient en vooral de Vlaams-nationalisten negeert en belachelijk maakt.  De VRT leeft met ruim 300 miljoen subsidies van de Vlaamse Gemeenschap.  Zolang deze verpolitiekte en overgesyndicaliseerde  instelling met haar 3000 medewerkers weigert te opereren als een neutrale instelling voor àlle Vlamingen, kan zij best opgedoekt worden.  Ik heb geen behoefte dat de overheid voor mijn ontspanning zorgt.  Nog minder voor gekleurde informatie en duiding.

RAY 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen taxi voor blinde met hond : hoend ies onrein

 

Deze blinde Australische man wordt vaak het rijden per taxi geweigerd door moslimchauffeurs omwille van zijn begeleidingshond.  De moslims vrezen honden en ergens moet er een uitspraak bestaan van de profeet waarin deze ongelukkige Arabier oproept alle honden af te slachten.  Zoiets valt niet in dovemansoren bij de aanhangers van vrede en liefde.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omlaag

 

Helaas, de beurzen van vandaag


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Anciaux en Freddy de Vadder naar de Aldi

 

Het is ontzettend lachwekkend om een werkloze of kansloze Vlaming voor te stellen als een half idiote marginaal en hem gore dommigheden in de mond te leggen.  Dat is enorm komisch.  Zolang het maar plat, vulgair en in dialect gebeurt, gieren de kijkers van de 0000 en de lezers van de Morgen en de Standaard zich te pletter.  Ook Knack zorgt vaak voor vrijkaarten. De Driestuiversopera van de communist Brecht wordt dan De Drieluizenopera en de acteurs blazen zich verontwaardigd op over de sociale onrechten van honderd jaar geleden.

Welke "boodschap" kan je uitdragen als je geen benul hebt van het soort maatschappij waarin je ronddoolt ? Als je het toppunt van  humor zoekt in geringschattend uitvergroten van de miserie van de gewone man, ben je een fijne aanwinst in het culturele cicuit. 

De meeste theaters zijn vervallen tot musea die slaapkamershows opvoeren of groots-opgezette spektakels die veel weg hebben van Wiener Eisrevues zonder schaatsen maar met een finale in hel wit licht en rook.  Het gebrek aan inspiratie en talent verleidt tot het lachwekkend herkauwen van succesromans tot films die later musicals worden : de zingende pastoor die opkomt voor de uitgebuite textielarbeiders in een industriestadje, wordt door een onbenullige televisie-omroepster (helaas is dit geen knelpuntberoep) geroemd als nog beter dan de hoofdrol uit "les Misérables".  Ze maakt deze statement met tranerige ogen en een verstikte stem, want ze voelt zich betrokken. Voor ons zouden dat proestmomenten moeten zijn, als we maar eens hadden geleerd cynisch te worden.

Een mooi voorbeeld van het soort artiesten dat zich vrolijk maakt op de kap van andermans miserie  is de absolute non-acteur en meelijwekkende persoonlijkheid die het typetje Freddy de Vadder neerzet, een product gelanceerd door de talentscouts van de VRT met het onovertroffen programma Comedy Casino.

De "moppentapper" heeft een show opgezet die hij propageert via affiches met de afbeelding van een Aldi-draagtas.  De Duitsers van Aldi, die ook geen overschot aan humor op hun rekening hebben, maken herrie, want ze willen niet dat hun supermarkten in een negatief daglicht komen.

Al dit gerommel is het resultaat van de mentaliteit waarin klassieke waarden terzijde worden geschoven, behoorlijk gedrag als lachwekkend wordt beschouwd en de mensen met weinig kansen een komisch mikpunt worden van over het paard getilde non-talenten die zich de eigennaam Artiest toe-eigenen. Hun lichtende voorganger is een minister die Cultuur verwart met politieke en sociale boodschappen en de wereld wil opzadelen met de nachtmerrie van de diversiteit.

Zo, al goed dat onze voorraad I's is uitgeput want we hebben geen punten meer.

Savat

 http://www.gva.be/nieuws/media_cultuur/default.asp?art={1A98685B-CFE3-45F6-A5F0-B8D352E3B740}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland houdt van zijn criminele vreemdelingen

 

 

De SVP/UDC (de Zwitserse Volkspartij) die de grootste fractie vormt in het confederale parlement en door allerlei slinkse maneuvres en intriges uit de proportioneel samengestelde regering werd gehouden, ontpopt zich tot een parate oppositiepartij.
 
Op 15 februari dit jaar lanceerde zij de aanzet tot een referendum waar tot hiertoe 232.000 handtekeningen voor verzameld werden.  Doel : misdadige vreemdelingen terugsturen naar hun landen van herkomst.
 
De statistieken wijzen op een voortdurende stijging van het geweld door vreemdelingen en jongeren.  De gevangenissen zitten overvol (tiens ...) 64% vreemden voor diefstallen, 80% drugshandel en 82% voor steek- en vechtpartijen. Elke dag is de Zwitserse samenleving geconfronteerd met het baldadige gedrag van niet-Zwiters.
 
De centrum-linkse regering is verantwoordelijk voor een zwak gedoogbeleid dat vaak de ogen sluit voor crimineel gedrag door vreemden.
 
Niettegenstaande de massale volkssteun voor dit referendum, wordt het door de regering (die bestaat uit àlle partijen tegen de rechts-conservatieve SVP/UDC) afgewezen. "Onze regering verkiest de vreemde misdadigers in de watten te leggen in plaats van ze systematisch uit het land te zetten zodat er een einde komt aan moorden, verkrachtingen, handel in verdovende middelen en misbruiken van de sociale wetten". 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jammerklachten over kutmarokkaantjes maskeren de realiteit

 

Toen een tiental jaar geleden de Amsterdamse PvdA- wethouder Rob Oudkerk het tegen Cohen op een receptie had over "kutmarokkaantjes", wist hij niet dat een camera met microfoon op hen beiden gericht stond. Van toen is de uitdrukking gemeengoed geworden en is ze onder druk van de poco's gemilderd tot hangjongeren of kattenkwaadjeugd.

Het fenomeen van het Marokkaanse tuig manifesteert zich in alle steden van West-Europ op dezelfde wijze : in groep optreden tegen individuen of de openbare macht. Stelen, bedreigen, intimideren,  racistische taal uitkramen, geweldsovervallen plegen, steekpartijen, zich afzetten tegen onze cultuur, haat uitstralen.  En desnoods mensen die zich verzetten, kilweg doodstampen. Als u nog wat weet, het lijstje is niet compleet.

De mistoestanden zijn zo geëscaleerd dat nu zelfs sommige Marokkaanse organisaties  vragen om een strenge aanpak.  In het Nederlandse parlement heeft een socialist van de nochtans islamitisch gezinde PvdA gezegd, dat "de jongeren moeten vernederd worden". 

Dat is allemaal goed en wel, maar enkele zaken moeten duidelijk onder ogen gezien worden :

- De Marokkaanse gemeenschap wentelt het probleem van zijn rotzakjes af op onze overheden.  Die moeten het maar oplossen. Voor de djellaba-vaders is de kous af : zij nemen afstand van hun crapuul. De rest mogen wij doen.  Maar o wee,  als iemand van ons hardhandig zou reageren, kunnen ze onmiddellijk janken en protestbetogingen inrichten.  De Marokkaanse ouders en zij alleen zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kroost. Wij geven iedereen alle kansen met onderwijs, opleiding, toelagen en vergoedingen.  Moeten we ze ook een geweten en loyauteit stampen ?

- Voor de poco's is de beschuldigende vinger naar de jongeren een geschenk uit de hemel.  Nu kan in elke gemeente de hinder van de multiculturele samenleving direct benoemd worden en afgeschoven op de rug van enkele tientallen lastposten. Er kunnen sofort projecten in het leven geroepen worden en sociaal-gevormden benoemd worden die met de hand open staan om de subsidies in ontvangst te nemen en geruststellende rapporten op te stellen tegen gigantische vergoedingen.

- Het relcrapuul dient als bliksemafleider om heel de moslimwereld geruisloos bezit te laten nemen van onze contreiën.  De brave zwijgende moslim-meerderheid is een fictie : de moslimbevolking groeit veel sneller aan dan onze eigen mensen.  Kijk rondom u in onze steden. Deze moslims zullen over enkele tientallen jaren de meerderheid vormen en al dan niet zachtzinnig hun levensregels opleggen.  Wie dat idee belachelijk vindt, moet zich documenteren.

- In het land B wordt de bestaande migratie-politiek niet gewijzigd. Terwijl de publieke opinie zich blind staart op groepjes vrijwillig hongerende asielzoekers, blijven via de makke snelbelg-wetgeving dagelijks tientallen nieuwkomers zich hier vestigen.  Gezinsherenigingen gebeuren aan de lopende band op basis van dubieuze en oncontroleerbare documenten, ganse familiekaravanen trekken de belgische oase binnen,  gearrangeerde huwelijken op zijn boerenfluitjes verrijken onze gemeenschap, iedereen loopt  binnen en kent de wegen, de zijpaden, de smokkelroutes dankzij de collaboro's van sociale diensten en dubieuze advocatenkantoortjes.

Wij laten ons niet vangen aan de verontwaardigde uitroepen over stoute Marokkaanse kindjes, terwijl voor de rest onze grenzen functioneren als grootmazige zeven.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk - Tunesië : Marseillaise uitgefloten

 

 

In Frankrijk leven zeer veel moslims uit de vroegere Franse protectoraten Marokko, Algerije, en Tunesië. Bij een voetbalwedstrijd op 14 oktober werd de Marseillaise duchtig uitgefloten door de massaal aanwezige Tunesiërs.  La France is verontwaardigd maar het zal weinig baten : over enkele tientallen jaren kan je la Marseillaise beluisteren in verzetskelders op Montmartre, gezongen door de kleinkinderen van Juliette Greco enYves Montand.

(met dank aan de sportredactie van de Frut van Koekestad die van haar hoofdredacteur een publicatieverbod kreeg wegens politiek-incorrecte beïvloeding van de massa met deze mededeling)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Gouda nu ook laffe bus-chauffeurs in Arnhem

 

Arnhemse bussen wijzigen route na bekogelingen

woensdag 15 oktober 2008 19:59

Busmaatschappij Connexxion leidt buslijnen in de buurt van de Arnhems IJssellaan tijdelijk om, nadat bussen daar opnieuw zijn bekogeld met stenen.

Zondag-, maandag- en dinsdagavond werden verschillende bussen op steeds dezelfde plaats bekogeld door onbekenden. Een woordvoerder van het vervoersbedrijf laat tegenover nieuwsdienst ANP weten dat er mogelijk ook is geschoten.

Niemand raakte gewond, maar Connexxion vindt dat de veiligheid van zijn werknemers en de passagiers in gevaar is.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er vier keer melding is gedaan van de incidenten. Er is geen spoor van de daders. Morgenochtend overleggen de gemeente Arnhem, de politie en Connexxion over de problemen rond de IJsellaan.   

Busmaatschappij Connexxion veroorzaakte onlangs opschudding toen de Goudse wijk Oosterwei tijdelijk werd gemeden vanwege bedreigingen aan het adres van de buschauffeurs door vooral Marokkaanse jongeren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck over de kredietcrisis : opnieuw een beetje AAaRGH ...

 

c-663%2C-hoeren-crisis.jpg

@ www.geenstijl.nl


15-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handelde Lippens met voorkennis ?

 

Onze goede collega en vriend Duplo van Aanklacht heeft een boeiende uiteenzetting op zijn blog geplaatst over Fortis. De handige bliksem heeft ook een video ontdekt van een interview met graaf Lipmans van voor luttele tijd.

Wij nemen de video over : voor het artikel loopt u over ons stevige bruggetje, want Duplo en Angeltjes dat zijn vele handen op één buik.

http://blog.seniorennet.be/aanklacht/

 

Om u nog wat meer te laten knarsetanden, hieronder de Fortisgrafiek van de twee laatste jaren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vinden Angeltjeslezers van de maatregel sociale woningen stad Allah ?

 

Wie werkt, krijgt voorrang bij sociale woning

Een kandidaat-huurder met een job maakt binnenkort in Antwerpen meer kans op een sociale woning dan mensen met een vervangingsinkomen, bijvoorbeeld werklozen of personen met een handicap. De stad wil op die manier de leefbaarheid in de sociale woonwijken verhogen.

In de Antwerpse sociale woningen wonen te weinig huurders met werk. Om dat recht te trekken, krijgen kandidaat-huurders met een inkomen uit werk voorrang. Dat moet niet alleen zorgen voor een mix van bewoners, maar ook voor meer huurinkomsten.

Senioren krijgen voorrang op een sociale woning in de buurt van een dienstencentrum. Daarnaast kunnen sociale woningmaatschappijen voor kwetsbare sociale woonwijken of -complexen afwijken van de volgorde op de wachtlijst.

Het Antwerpse toewijzingsreglement is een lokale uitwerking van het Vlaams sociaal huurbesluit. Als de Vlaamse overheid het licht op groen zet, is het reglement vanaf volgend jaar in Antwerpen van kracht.

@ Gazet van Antwerpen

Graag uw mening.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter legt partijpoltiek schandaal bloot Vlaamse kabinetten

 

8 burgemeesters, 25 schepenen, 49 gemeenteraadsleden, 15 provincieraadsleden, 15 OCMW-raadsleden werkzaam op Vlaamse ministeriële kabinetten

Filip Dewinter: “Vlaamse kabinetten zijn goedgeoliede dienstbetoonmachines en verlengstukken van de partijsecretariaten.”

Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Filip Dewinter, fractievoorzitter van de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement, blijkt dat de Vlaamse kabinetten in totaal maar liefst 8 burgemeesters, 25 schepenen, 49 gemeenteraadsleden, 15 provincieraadsleden, 15 OCMW-raadsleden, 3 OCMW-raadsleden vast bureau, 1 OCMW-voorzitter en 1 districtsraadslid tewerkstellen. Absolute kampioen in de aanstelling van mandatarissen van de eigen partij is het kabinet van de Minister-president (Peeters; voorheen Leterme), waar 23 kabinetsmedewerkers een politiek mandaat bekleden (waaronder 3 burgemeesters en 9 schepenen), gevolgd door het kabinet van minister Van Mechelen (inclusief ex-kabinet Moerman), waar 14 cabinetards een politiek mandaat uitoefenen (waaronder 2 burgemeesters en 2 schepenen), en het kabinet van minister Crevits, waar 12 kabinetsmedewerkers een politiek mandaat bekleden (waaronder 1 burgemeester en 4 schepenen).

De kabinetten van de CD&V-ministers spannen de kroon. Op de CD&V- kabinetten waren gedurende deze legislatuur in totaal 5 burgemeesters, 14 schepenen, 16 gemeenteraadsleden, 10 provincieraadsleden, 1 OCMW-voorzitter en 3 OCMW-raadsleden werkzaam.

Ook bij Open VLD en sp.a-Vl.Pro is de situatie niet anders. Wat de Open VLD-kabinetten betreft, waren hier gedurende deze legislatuur in totaal reeds 3 burgemeesters, 4 schepenen, 18 gemeenteraadsleden, 5 OCMW-raadsleden, 2 provincieraadsleden en 1 districtsraadslid werkzaam, bij sp.a-Vl.Pro 7 schepenen, 12 gemeenteraadsleden, 7 OCMW-raadsleden en 3 provincieraadsleden.

Filip Dewinter: “Bovenvermelde cijfers tonen aan dat de Vlaamse ministeriële kabinetten verlengstukken zijn van de politieke en administratieve secretariaten van de betrokken partijen. In de praktijk houden al deze politieke mandatarissen zich vooral bezig met sociaal dienstbetoon ten voordele van hun minister en partij. In de praktijk zijn de ministeriële kabinetten goedgeoliede dienstbetoonmachines in functie van de eigen partij. Uiteraard doet dit alles vragen rijzen inzake belangenvermenging. Burgemeesters, OCMW-raadsvoorzitters en schepenen allerhande maken immers als kabinetsmedewerkers zelf deel uit van de toezichthoudende overheid die controle op de OCMW’s en de gemeenten moet uitoefenen”.

Filip Dewinter pleit nogmaals voor een beperking van de ministeriële kabinetten naar Nederlands model. Kabinetsmedewerkers moeten gerekruteerd worden uit de ambtenarij en dienen zich te beperken tot beleidsondersteunend werk.

***

En al de andere medewerkers, die geen publiek mandaat bekleden zijn lid van een politieke partij.  Dit zootje is mede verantwoordelijk voor de teloorgang van de politiek.  Schaamteloos !  Men ziet trouwens waartoe deze toestanden leiden, zoals duidelijk aangetoond in het geval van de ex-ministerin Moerman : niet alleen zitten de partijvrienden op de kabinetten, ze zijn er vooral om zoveel mogelijk centen naar buiten te sleuren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoeffel & Gaffel

 



 15.10.2008 12.54u - “Nu de ‘interinstitutionele dialoog’ opgestart is en Armand De Decker (MR) deel uitmaakt van de Franstalige delegatie, kan hij niet langer deze Senaat voorzitten,” zo sprak Vlaams Belang-fractieleider Joris Van Hauthem gisteren bij het begin van de plenaire zitting. Het Vlaams Belang schoof Hugo Coveliers naar voor als tegenkandidaat voor Armand De Decker. Coveliers haalde het niet, maar kon wél rekenen op elf stemmen terwijl de Vlaams Belang-fractie ‘maar’ uit 7 leden bestaat.

In Kamer en Senaat legt het Vlaams Belang intussen de regering het vuur aan de schenen, ook al blijkt dit niet altijd uit de berichtgeving in de media. Veelzeggend is dat Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans gisteren in de Kamer werd geïnterviewd voor Terzake, maar zijn reactie uiteindelijk niet werd uitgezonden. Ook in de meeste andere media komt het Vlaams Belang, dat nochtans uitgebreid en fors reageerde op de regeerverklaring en het begrotingsbedrog, slechts sporadisch aan bod.

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers liet het Vlaams Belang de meerderheidspartijen deze voormiddag alle hoeken van de plenaire zittingzaal zien. Gerolf Annemans haalde Yves Leterme over de hekel door erop te wijzen dat hij zich “in het regeringsvliegtuig tussen Parijs en Brussel gewillig liet fotograferen met Didier Reynders, iemand die door de CD&V in de aanloop naar de verkiezingen terecht werd gepresenteerd als een fiscale en financiële schertsfiguur, die nooit meer op de puinhopen van zijn departement Financiën mocht en zou terugkeren.” Annemans vergeleek de gefotografeerde Yves Leterme en Didier Reynders met Snoeffel en Gaffel uit de albums van Suske en Wiske.

De Vlaams Belang-fractieleider stelde dat premier Leterme “de steeds zieligere en ietwat fletsere kloon is geworden van Guy Verhofstadt. Dat is zo geweest bij het evacueren van de staatshervorming en van B-H-V, waar u (Leterme) veel verder bent gegaan in het van u afschuiven van het dossier dan Verhofstadt ooit zou gedurfd of gewaagd hebben.” Annemans wees erop dat de Franstalige partijen wél woord hebben gehouden en had voor de CD&V-parlementsleden de volgende boodschap: “Nu uw Vlaamse schaamlapje van de N-VA u is ontvallen, staat gij daar deerniswekkend naakt. Gij zijt nu de naakte meid van al het vuile Belgische werk geworden. Het zal aan de Vlaamse kiezer zijn om ervoor te zorgen dat de prijs van de 16 voor u even zwaar zal wegen als dat u die vanuit de oppositie hebt doen wegen voor Verhofstadt.”

Aan het einde van Annemans’ toespraak kreeg ook de premier zelf nog een veeg uit de pan. “Ge hebt na het nogal brutale en zonder veel woorden omkranste dumpen van uw N-VA-geliefde veel felicitaties ontvangen vanuit Franstalig België,” zo klonk het. “Ze zijn zo. Ze kunnen ongelooflijk gemeen zijn als ze vinden dat ge te Vlaams zijt (vraag het maar aan baby Thatcher Verhofstadt die in de jaren negentig bijna een heel decennium gemeenheden heeft moeten dulden), maar eens ge resoluut kiest voor België en tegen uw eigen volk, eens ge adelbrieven voorlegt als diegene die gij nu voorlegt, dan kunnen ze ontzettend lief zijn. Zoals La Libre Belgique schreef, als was het een attest van goed gedrag en zeden: ‘Enfin, un premier ministre est né’.”

Klik hier voor de bijlage.

@ Vlaams Belang

Snoeffel & Gaffel bij het voetbal.

Zouden zij de uitslag al kennen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O Fortuna ... Carl Orff

 

 Opgedragen aan Vomit, Stradi & Victor

Vomit, Stradi, Victor,  jullie vonden dit terecht een toepasselijke passage uit de Carmina Burana.  Wie over klassieke muziek begint bij Angeltjes, raakt gevoelige snaren aan deze kant van de blog. Dit is een gefilmde versie, muzikaal zéér sterk en in beelden gevat door de befaamde regisseur Jean-Pierre Ponnelle.  Ik weet niet of iedereen het hier mee eens is. Music by Carl Orff (1895-1982)
Directed by Jean-Pierre Ponnelle
Munchner Rundfunkorchester
Chor des Bayerischen Rundfunks
Kurt Eichhorn, conductor (1975)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter de schermen van een Pracht Regering

 

Vlaanderen bezit weliswaar twee Nederlandstalige kwaliteitskranten (althans volgens hun eigen bescheiden opvattingen) maar tot veel meer dan wat regimegetrouwe gewauwel komen zij niet.  Saaie stijl, eenzijdige berichtgeving, voorspelbare toelichtingen en krampachtige vooringenomenheid.  Von Isacker (de baas achter Desmet) en Vandermeersch (de wonderboy achter zichzelf) vechten voor de gunst van lezers, terwijl ze mekaar discreet rechthouden als twee dronkenlappen die huiswaarts keren.
 
De Waalse politici vertellen honderduit tegen hùn journalisten en zo krijgen de Walen smeuïge verhalen, waarvan niemand weet of ze juist zijn, die nooit ontkend worden maar die gedekt worden door de sérieux van de hoofdredactie.  We hebben het niet over de Brusselse scheldgazet Le Soir of de liberale Dernière Heure maar wél over de vroegere katholieke, thans humanistische, tricolore belgicistische oude tante, La Libre Belgique. 
Een vertaald fragment uit hun uitgave van vandaag over de verwikkelingen binnen de regering naar aanleiding van de gezamenlijke redactie van de beleidsverklaring.   De aparte stukjes gaan over de houding binnen de groep ministers in de Kamer en tijdens de ministriële bijeenkomst van maan- op dinsdagnacht.
 
- Zo kwam de vice-première Joëlle Milquet (CdH) , die volgens de regels van het parlement, tijdens het Kamerdebat naast de premier moet plaatsnemen, aan het andere uiteinde van de regeringsbank terecht. Twee Vlaamse liberale ministers, De Gucht en Van Quickenborne hebben zich zo dicht mogelijk in de omgeving van Leterme neergezet om Milquet af te zonderen. "Een onhoffelijke en zeker niet elegante houding"  levert een lid van de groep Leterme, dat zeker geen aanhanger is van Milquet, als commentaar. Deze anecdote zegt veel over het onbegrip dat de vorige nacht ontstaan was tussen de leden van de regering, aan de ene kant de Vlaamse liberalen, aan de andere kant de Franstalige socialisten en de de humanisten.
 
- De onderhandelaars van de VLD willen de kop van Milquet die nog hoopt op een akkoord inzake immigratie en asiel. Waarom deze zenuwachtigheid in de VLD rangen ?  De mogelijkheid van een terugkeer van Guy Verhofstadt in de belgische politiek vergroot. De "Numero Uno" heeft zijn ronde van Europa volbracht en hij geeft hier en daar een pers- of andere conferentie.  Als hij even zijn vinger opsteekt, kan hij zonder veel herrie te veroorzaken de mini-oorlogjes tussen het trio Dewael, De Gucht en Somers beslechten.
 
- De uren aan de regeringstafel schuiven voorbij.  De Vlaamse liberalen herhalen niet hun tactiek van de "lege stoel" van vorige zondag, terwijl ze Annemie Turtelbaum alleen achterlaten ... zonder mandaat. De heren blijven aanwezig, ledigen enkel glazen whiskey en gaan voortdurend in de aanval. Er worden luide decibels geproduceerd.
 
- "Ik heb er mijn buik vol van" roept Milquet tegen de liberalen. "In deze regering wordt niemand gerespecteerd, dit is geen manier van werken".  En dan keert ze zich tot de vice-premier Dewael : "En jij, Patrick, als je tenminste je dossiers kende ..."
 
- Van dat ogenblik af, althans volgens verschillende deelnemers aan deze chamante familiebijeenkomst, heeft Dewael verschillende keren herhaald : "Joëlle, jij ben zeker niet op je plaats in deze regering".
 
- Daarop springt Laurette Onkelinx (PS) op de barricades om Milquet te verdedigen : "Jullie zijn een stelletje kleine ventjes (de petits messieurs)" sist zij tot Dewael, De Gucht en Van Quickenborne.
 
De bijeenkomst heeft geduurd tot zes uur 's morgens en is zonder akkoord uiteengegaan.
Tijdens het kamerdebat van woensdagochtend liet Leterme zich ontvallen, dat hij een beleidsverklaring heeft afgelezen in de Kamer, die hij nog niet onder ogen had gehad en die opgesteld was door "de diensten" ...
Leterme is iemand die naar zijn eigen executie wandelt en tegen de moordofficier zegt : "Geeft uwe revolver aan mij, ik doe hetzelf wel even".
 
Met de dag gaat de ontmanteling en ontmaskering van dit bestel in sneltempo verder.
.
Ray
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggelingen zijn gekwetst en vernederd.

 

Het Nieuwsblad bloklettert :  Bruggeling (26) randde meisje (4) aan

Wat is de relevantie van dit nieuws ? Dat een pedofiele smeerlap (pleonasme) toegeslagen heeft of dat het "een" Bruggeling was ?  Stel dat de pedo een Marokkaan was geweest, zou de journalist van dienst die kleine particulariteit vermeld hebben ?  Beslist niet, want men vreest alsdan dat héél de Marokkaanse gemeenschap bezoedeld wordt door deze onfrisse mededeling. 

Zal er vanavond een protest-fakkeloptocht plaatsvinden in Brugge : "Wij zij vernederd" ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama, de messias

 

‘Grappig: Obama denkt dat hij een messias is’

Merijn Henfling
gepubliceerd op 13 oktober 2008 02:45, bijgewerkt op 20:54

Amsterdam - Het begint een traditie te worden bij comedytheater Boom Chicago: de verkiezingsconference. Maandagavond gaat Bye Bye Bush! in première. Comedians Greg Shapiro en Jon Rosenfeld, beiden sinds de oprichting in 1993 aan het gezelschap verbonden, maakten ook bij de vorige verkiezingen een speciale show. ‘Maar toen met Bush en Kerry was het veel minder spannend’, zegt Shapiro. ‘Nu zijn de verkiezingen historisch, met mogelijke, een eerste zwarte president of eerste vrouwelijke vice-president.’

VergrotingVergroting

Bij Boom Chicago merken ze dat deze verkiezingsstrijd door het publiek met veel interesse gevolgd wordt. ‘Vier jaar geleden vertrok een deel van de zaal als we de verkiezingsconference aankondigden. Nu niet meer.’

Het grote thema van de voorstelling is: zal de wereld weer gaan houden van Amerika? Nadat George Bush de reputatie van de VS in acht jaar naar de gallemieze heeft geholpen, is het de vraag of een nieuwe president Amerika weer geliefd maakt.

Keuze genoog, betogen Shapiro en Rosenfeld. In hun show bekritiseren ze zwevende kiezers die niet weten wat ze moeten stemmen omdat ‘alle politici hetzelfde zijn’. ‘Dat kon je misschien bij de vorige verkiezingen nog zeggen, maar nu is er sprake van het grootste contrast denkbaar! Er valt zeker iets te kiezen. Dus wat is hier nu werkelijk het probleem? Ik vrees dat er nog veel verborgen racisme is waar opiniepeilers niet de vinger op kunnen leggen. Kiezers zeggen wel dat ze kleurenblind zijn, maar daar geloven we niet zo in.’

Hoewel Obama nu stevig voor staat in de peilingen, is het volgens Shapiro nog zeker geen gelopen race. Als Obama-voorstander knijpt hij ‘m deze laatste weken wel. ‘We wachten nog de October surprise. Bij alle verkiezingen komt er in de laatste maand nog iets onverwachts waardoor de publieke opinie kan omslaan. Hoewel de kredietcrisis nu van zoveel invloed is dat ik minder verwacht van eventuele verrassingen. Hoe slechter het gaat met de economie, hoe beter het is voor Obama’s uitverkiezing.’

Over McCain is een grap snel gemaakt. In Amerika vonden comedians het lastig om grappen te maken over Obama, mede uit angst voor racisme. Bij Boom Chicago hebben ze daar minder moeite mee. Shapiro: ‘Hij is natuurlijk geen Bill Clinton, die veel menselijker is en om wie je dus altijd kon lachen. Obama is bijna supermenselijk, een soort van smetteloos. Hij gelooft bijna dat hij een messias is, en dat is zijn zwakte. Daar kunnen we grappen genoeg over maken.’

@ de Volkskrant

***

Een lezer die anoniem wenst te blijven stuurde ons nog volgende bericht :

Ondertussen : kijk ook eens op deze link naar de New York Review of Books. Het ging nog kort over de volgende president van de USA. Ons beeld in Europa is absoluut niet objectief en dat wordt zelfs duidelijk aan de hand van een artikel in dit gezaghebbend links, typisch East Coast Joods-intellectueel tijdschrift.
Zulke informatie zal je alvast niet lezen in de slaapverwekkende voorspelbare koddige schrijfsels van dit euh … land.
Alleszins ver verwijderd van de droom die hier in Europa voor realiteit gehouden wordt.

Het artikel heeft zijn lengtes maar geeft toch een inzicht in de systematiek van het ontstellend ingewikkelde en ronduit perverse (als u het mij vraagt en ook als u het mij niet vraagt) Amerikaanse kiessysteem.

Have fun !

http://www.nybooks.com/articles/21771


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van B nadert

 

De gazetten zijn over het algemeen niet lovend noch laaiend over het optreden van de Heer Leterme, Dernier-Mininistre van het keuninkrijk, bij de voorlezing van diens beleidsverklaring.

In de loop der jaren heeft zich de microbe van het toneelspelen gevestigd in het Paleis der Natiën.  Met dit grote nadeel, dat de mensen die menen de bevolking te moeten oppeppen en blaasjes wijsmaken, geen opleiding hebben gehad, noch over voldoende talent beschikken, om een geloofwaardig nummer neer te zetten. De zeldzame redenaars bij de verkozenen van het volk zullen vandaag aan het woord komen.

Nonkel Kruk "speelde" tijdens zijn voordracht een bezielende Yves Leterme, met grote pathetische uithalen en platte gemeenplaatsen een eerste-minister onwaardig (gelukkig deed hij er geen gebaren bij, want anders was hij wellicht de tribune afgedonderd) Een geforceerde stem vol wilskracht en overtuiging die helemaal niet de zijne is. 

Dit enkel wat de verpakking betreft.  Over de inhoud is iedereen, behalve Servais Verherstraeten de CD&V-fractievoorzitter in de Kamer,  het eens dat deze regering de grootste miskleun is uit de geschiedenis sedert 1830.  Een regering zonder Vlaamse meerderheid die beslist dat de Vlamingen financieel de grootste bijdragen zullen leveren op exclusief Franstalige eisen. 

Een van de vriendelijkste politieke commentatoren is Paul Geudens van de Gazet van Antwerpen.  Een fragmentje :

De Vlaamse christendemocraten hebben sedert de verkiezingen van 10 juni 2007 al veel van hun beloftes moeten inslikken. Zoals daar zijn: geen budgettaire tekorten, geen eenmalige begrotingsmaatregelen, geen regering zonder staatshervorming en/of zonder splitsing van Brussel- Halle-Vilvoorde, geen regering zonder Vlaamse meerderheid. Het lijstje wordt gênant lang, zelfs in deze uitzonderlijke omstandigheden.

De Kamer zal (Waalse) minderheid tegen (Vlaamse) meerderheid het vertrouwen aan deze non-regering schenken.

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!