Angeltjes
02-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank, Frank Vanhecke




Zonder verscheurende voorzittersverkiezingen, in een geest van loyale samenwerking en eensgezindheid rond hét kernthema, de Vlaamse onafhankelijkheid, nam op 2 maart 2008 Frank Vanhecke afscheid als voorzitter van de partij Vlaams Belang.

Twaalf jaar intene werking, onafgebroken aandacht, begonnen met de oermoeilijke opvolging van de legendarische Karel Dillen, voerde hij de partij van de ene overwinning naar de ander, of zoals hij hetzelf zegde tijdens zijn afscheidsrede "van de ene zwarte Zondag naar de andere".



Deze man kreeg de obligate ruikers bloemen, ovationeel applaus en de grote dankbaarheid en het vertrouwen van de leden, militanten en mandatarissen van zijn partij.  Hij blijft uiterard deel uitmaken van het partijbestuur en lid van het Europees parlement. 

Dank, Frank, het klinkt simpel maar het is zeer echt bedoeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot enthousiasme in Gent voor Bruno Valkeniers





Na bekendmaking van de (verwachte) verkiezing barstten de aanwezigen uit in groot applaus en gejuich.  Ook de eerste toespraak van Bruno Valkeniers werd vaak met applaus onderbroken.

(foto Wim Peeters)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intussen op Rood ATV-tje door Walter Maes



Bart De Wever op ATV over het VNJ :  " Het is een jeugdbeweging die sterk ideoligisch geïnspireerd is en  op termijn gedoemd te verdwijnen." .  Goed gezegd, de N-VA wordt duidelijker met de dag.

De opmerking van de rode  Journalist Apers  aan De Wever was ook raak  : " U zit nu in de zelfde positie die u het Vlaams Belang hebt verweten, u kijkt toe zonder uw handen vuil te maken"

Slotvraag aan de heer De Wever
"Bent u al aan het praten met LDD ? "  Het antwoord intresseerde me zelfs niet.

Walter Maes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam en Rome hand in hand tegen de Denen



Wij hebben al geruime tijd een artikel klaarliggen in onze reservekast, dat we niet durven of willen  publiceren : het staat op de Angeltjes-index, maar vroeg of laat, gooien we het op de blog. Het gaat over de plaats van de godsdiensten in onze samenleving.

De laatste tijd wordt de maatschappelijke, politieke dialoog in de Westerse wereld verrassend dikwijls overschaduwd door religieuze standpunten.  Alsof Darwin nog op zijn Beagle rondzwalpt in de Pacific en ons regelmatig op de hoogte houdt van zijn vaststellingen, commentaren en ontdekkingen.

In Caïro is er een Islamitisch-Christelijke Commissie bij mekaar geweest, bestaande uit een Franse kardinaal, een sjeik en een imam die een hoge pief schijnt te zijn. De oude mekkeraars hebben samen de herpublicatie van de Deense spotprenten veroordeeld evenals de "regelmatige aanvallen tegen de islam en andere godsdiensten".  In de lante komt het groepje terug bij mekaar.  In Rome, tenzij de moslims op het laatste moment weigeren de heilige stad te betreden. Voor mijn part vergaderen ze op de Zuidpool : de belgen hebben daar een lekker warm futuristisch huis gebouwd.

Ieder beleeft zijn leven op zijn manier met of zonder religieuze dimensie.  Wij respecteren dat. Mogen we van Rome en de islam verwachten dat zij ophouden met zichzelf als slachtoffers te beschouwen, terwijl ze zelf niet anders doen dan de financiële, materiële en geestelijke voordelen van deze gulle Westerse samenleving te melken ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang heeft een nieuwe Boerentoren binnengehaald : Valkeniers



Met vertraging hebben we pas zaterdagavond de uitzending van "de keien van de Wetstraat" bekeken, en dit  met stijgend enthousiasme.

Het Gelaarsde-vrouwtje-met-het-porseleinen-alwetende-hoofdje, Katrien Cools en de Gediplomeerde-Onbeleefde-Onderbreker Ivo de Vadder, hadden de delicate taak toegewezen gekregen Valkeniers te kraken, in het nauw te drijven en hem minimaal  geen goede reclamebeurt te gunnen op het scherm.  Tijdens de opname bleek spoedig dat de nieuwe voorzitter een apart man is : geen grote populistische bek, zoals sommigen die een politieke partij naar zichzelf noemen bij gebrek aan een duidelijk programma, maar een modern, fatsoenlijk Vlaams-nationalist, die de partij overneemt  met heel de inventaris, het groot eigen vermogen, schuldenvrij (met enkele kleine pekelzondes), een gezonde cash-flow en een enthousiast personeelsbestand !  En nu zetten wij met overtuiging een uitroepteken. En nog één ! Het product zal niet veranderen, misschien de verpakking.



Het zoetsappige, insinuerende toontje van het Gelaarsde vrouwtje pakte geen verf.  "Ja, ik ben conservatief, ik ben een kerkganger, ja in Amerika ben ik Republikein, ik ben tegen de hoofddoeken in openbaar ambt en onderwijs en ik beaam wat Filip de Man zegde dat democratie en moslims haaks op mekaar staan. Ik ben een teamspeler en een CEO (een algemeen directeur) die zijn managers laat scoren zoals ze dat altijd gedaan hebben.  En als de overheid haar taak doet en geen statistieken vervalst, dan hoeven wij geen crimi-webstek op te richten".  Het is maar een greep uit de menigvuldige reacties en antwoorden op de veelal oudbakken en tendentieuze vragen. Altijd hetzelfde refrein dat die journalisten van het zevende knoopsgat willen horen.

 Valkeniers is con brio geslaagd. Met de hand op het hart, dit is een voorbeeldig, correct man  met overtuiging die zonder stemverheffingen een eigen zakelijke stijl zal invoeren.  Op maat van een zelfde ideologie, waar hij geen snars aan zal veranderen, ook dat was duidelijk.

Wij hebben nooit onze sympathie weggestoken voor het triumviraat Vanhecke, Annemans en Dewinter en voor ieder van deze mensen apart.  Als Frank Vanhecke het wat kalmer wil doen na zovele jaren, is dat best aan te nemen en ons respect voor hem neemt niet af.  In Bruno Valkeniers zien wij een volwaardig vervanger voor Frank die samen met de fractievoorzitters in Kamer, Vlaams Parlement en senaat deze partij van de gewone en de goede Vlaming zal voeren naar het grote einddoel : Vlaanderen vrij van het sleurland belgië, de Republiek Vlaanderen.

De enthousiaste Redactie van Angeltjes :
Ray - Savat - Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer zijn we van u van af, alstublieft, pathologische leugenaar ?



Guynokkio wil nog deelnemen aan de staatshervorming.  Als hij gevraagd wordt. Zijn expertise en zijn beroepszwakheden staan ter beschikking van zijn vaderland.

Guynokkio wil een boek schrijven over Europa vooraleer het fuseerde en verstikte in zijn eigen Unie. Guynokkio is geen historicus maar hij kàn dat.  Zoals hij ook zijn burgermanifesten neerschreef en in de praktijk net het tegenovergestelde deed van zodra af hij het hoogste ambt bekleedde. Guynokkio heeft jaren geleden enkele gesprekken gevoerd met de Peruaanse auteur Mario Vargas Llosa en sedertdien is hij zelf ook een getalenteerd schrijver.

Guynokkio zit niet te wachten op een hoog Europees mandaat.  Toen hij wél zat te wachten, heeft hij het in alle toonaarden ontkend.  Want Guynokkio heeft problemen met de waarheid.  Hij is een beetje verkeerd geboren, langs voren maar het had eigenlijk anders gemoeten.

Guynokkio wil meedoen aan de verkiezingen van 2009, dat wel.  Hij hoopt dat zijn partij hem zal "vragen".  Als zijn partij hem niet vraagt, zal hij enkele figuren onderuit halen, chanteren en desnoods in een donkerblauw straatje laten opwachten.  Geen misverstanden :  de grootste premier va het land B ooit, dingt niet naar een zetel in het belachelijk Vlaams parlement.  Vlaanderen dient enkel om het gat van de premier te kussen, Europa daar valt wat te rapen.

Op de vraag of Guynokkio niet graag terug zou komen als eerste-minister, wijst hij nederig naar de verkiezingsuitslag : "De Mensen hebben mij laten verstaan dat het genoeg was en de uitdukking van de Kiezers moet steeds gerespecteerd worden." Het feit dat die man die woorden kan zeggen, zonder door de bliksem getroffen te worden, staaft ons in de overtuiging dat Sint Pieter de laatste factuur van Electrabel niet vereffend heeft.

We hebben Verhofstadt, die beloftevol van start is gegaan, leren kennen als een onbetrouwbaar mens, die drijft op rethoriek, huichelachtigheid, nijd, ambitie-ambitie, en grote toegeeflijkheid tegenover machtige lobbygroepen. De omstandigheden hebben de man enig eerherstel gegund.  Kan dit niet volstaan ?  Is er nog niet voldoende geïntrigeerd, gelogen en slecht bestuurd ?  Moeten wij de kelk tot op de bodem ledigen ?

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={70EAE443-0F47-482B-833E-7012B4BE69BF}

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : onnozel VLD voostel


In aanloop naar het ‘gemotiveerd advies’ dat de Senaat moet uitbrengen over Brussel-Halle-Vilvoorde na het door de Franstaligen ingeroepen belangenconflict, wordt een zoveelste dwaas voorstel gelanceerd. VLD-senator Filip Anthuenis pleit voor een volksraadpleging in de faciliteitengemeenten in ruil voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Als de bevolking van die gemeenten daarvoor kiest, dan kunnen ze aanhechten bij Brussel, aldus Anthuenis en Richard Fournaux (MR). Over de taalkwesties willen beide heren naar eigen zeggen niet te moeilijk doen.

Het voorstel van Anthuenis is voor het Vlaams Belang absoluut onaanvaardbaar. Het kan niet dat een toevallige meerderheid Franstaligen in een faciliteitengemeente over Vlaams grondgebied zou beslissen. Het Vlaams Belang herinnert er trouwens aan dat alle partijen – ook die van Filip Anthuenis - zich ertoe hebben verbonden om de splitsing van B-H-V te realiseren zonder daarvoor een prijs te betalen. Die realistische en gematigde eis staat letterlijk in het Vlaams regeerakkoord.

In plaats van doldwaze voorstellen te lanceren, zou de partij van Anthuenis beter paal en perk stellen aan het Franstalig imperialisme en van de Franstaligen eisen dat zij hun vertragingsmanoeuvres inzake B-H-V staken. Voor het Vlaams Belang kan geen sprake zijn van een prijs voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, en nog veel minder van de uitverkoop van Vlaams grondgebied.

Joris Van Hauthem Fractievoorzitter Senaat

----------------------------------------------------------------------

Laat ons in Wallonië gaan wonen met een flink aantal Vlamingen, volgende verkiezingen zwieren we de burgemeester en zijn schepenen buiten, we organiseren een referendum, dat we naar Vlaanderen willen en hupsakee Vlaanderen telt een gemeente meer.  En zo kunnen we nog een tijdje verdergaan.  Hoe onnozel kan iemand zijn ?

Savat, Vlaams-nationaal-genetisch-bepaald-wringer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel / Eurabaia



Nederlandse islamkenner jaar lang undercover bij moslims in de hoofdstadJe hebt hier vreselijke boekhandels, vol antisemitische en opruiende lectuur. Racistisch en bij wet verboden, maar de politie laat begaan

In de ogen van 'echte' moslims is België een land van wulpse vrouwen, zatlappen en biggenvreters. Integratie is voor hen een ongelovige daad
 
«Ik zag in Brussel enkel getto's, vol moslims met middeleeuwse opvattingen die op geen enkele manier in contact staan met de Belgische samenleving. Sterker, ze verachten die samenleving. Brussel is het ideale broeinest voor extremisten, want de stad is complex, chaotisch en anoniem. Controle is er niet. Integratie al evenmin.» Dat zegt de Nederlandse islamkenner en journalist Arthur van Amerongen (48). Hij leefde een jaar lang tussen de radicale islamieten in de hoofdstad en schreef er een boek over. Een verbijsterend en verontrustend boek.

Je kan Arthur van Amerongen moeilijk verdenken van een aangeboren afkeer voor de islam en haar aanhangers of van bruine politieke keuzes. Als telg uit een streng calvinistisch nest dat op de Nederlandse Veluwe woonde, studeerde hij Semitische talen (waaronder Arabisch en Hebreeuws) aan de universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn doctoraat met een scriptie over de heilige oorlog in Algerije. Zijn geschriften getuigden van enige sympathie voor de moslimstrijders. Hij stemde uitgesproken links. Als journalist werkte hij 15 jaar lang in het Midden-Oosten, tussen de (radicale) moslims. Een intellectueel met veel straatwijsheid. Hij publiceerde in Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en maakte het bekroonde radioprogramma 'De Inburgering'. Na de aanslag op scenarist Theo Van Gogh, gepleegd door een jonge islamist, nam van Amerongen het in zijn boek 'Kasba Amsterdam' vurig op voor de Marokkaanse gemeenschap, die na de moord door veel Nederlanders erg scheef werden bekeken. Hij werd voor zijn werk bekroond met de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. Daarna, van maart 2006 tot de zomer van 2007, trok hij als kandidaat-bekeerling naar Brussel. Een kille ervaring die hem helemaal veranderde.

Waarom wilde je naar Brussel?

Arthur van Amerongen: «Brussel is een anonieme en kosmopolitische stad, waar moslims uit alle windstreken wonen. Een rare verzameling kostgangers. In Amsterdam of Antwerpen zijn die gemeenschappen veel homogener, er huizen daar vooral Marokkaanse Berbers. Ik dompelde me helemaal onder in het islamitische milieu in Brussel. Ik installeerde me in een oud huis in de volkswijk de Marollen. Ik leefde als geheelonthouder: ik at 'halal', dronk geen druppel alcohol, gebruikte geen drugs en ging niet uit. Ik schuwde elke verleiding en sliep met mijn handen boven de lakens. Ik bad vijf keer per dag, telkens voorafgegaan door de rituele reinigingen. Ik vulde mijn dagen voorts met diepgravende studie van de Koran, lange wandelingen door de Brusselse moslimwijken, bezoeken aan gebedshuizen en talloze avondlijke lezingen door allerhande Korangeleerden. Ik kwam rond met zes euro per dag. Erg opwindend was dat allemaal niet en ik werd er broodmager van, maar ik wilde nu eenmaal geen half werk doen.»

In welke milieus probeerde je te infiltreren?

«Ik begaf me tussen moslims die studeerden aan Koranschooltjes. Ik probeerde mensen te ontmoeten die invloed hadden of zouden hebben op de islamitische gemeenschap. Dat was niet moeilijk: het wemelt in Brussel van de moslims die zich verkleden in de Profeet en de godganse dag bezig zijn met hun geloof. Ik was als een vlieg op de muur overal aanwezig. Ik studeerde aan de Al Khaira-academie in Anderlecht en volgde het vak 'Islam' aan de Erasmushogeschool. Op die schoolbanken zaten moslims van de zogenaamde bovenlaag.»

Wat was hun visie op de islam in België, en bij uitbreiding in Europa?

«Hoe hoger opgeleid, hoe meer ze zich tegen de westerse wereld keren. Ze verachten het gastland, maar aanvaarden wel gretig de uitkeringen die ze genieten. Echte moslims voelen zich superieur aan de losbandige autochtonen. België is in hun ogen een land van wulpse vrouwen, hoerenlopers, zatlappen en biggenvreters. Dat menen ze echt en ze zeggen het ook met zoveel woorden. Nog sterker en gevaarlijker: ze prediken dat onophoudelijk bij ongeschoolde geloofsgenoten, die hun argumenten zonder nadenken slikken. Integratie is voor hen een ongelovige daad en bijgevolg onbespreekbaar. Je kan de redeneringen bij die bovenlaag nog het best vergelijken met de onwrikbare gedachten bij de getuigen van Jehova.»

«De gevaarlijkste plekken in Brussel zijn de talloze 'achterafschooltjes' en 'achterafmoskeetjes'. Daar wordt haat gepredikt. Veel meer dan in de officiële moskeeën, die doorgaans nog bevolkt worden door min of meer keurige mensen. In de onopvallende, kille zaaltjes worden bekeringen gedaan van Belgische vrouwen die met een moslim willen trouwen, van ex-criminelen die hun leven willen beteren en van labiele en verloren gelopen broeders en zusters die weer het licht willen zien. Voor de buitenwereld verkondigen bebaarde mannen de islam van de liefde en de vrede. Als ze onder elkaar zijn, gaan ze fel tekeer tegen het Westen, de joden en de boeddhisten. Ze kanten zich tegen de moderne wetenschap, vrije democratische politiek en nog het meest tegen de zeden. In Brussel vind je vreselijke boekhandels, zoals in de Lemonnierlaan en de Brabantstraat, vol antisemitische lectuur en opruiende boekjes met 'agitprop' (propaganda die tot agitatie leidt, red.). Die geschriften zijn racistisch en bij wet verboden. Ik heb dagen in die boekhandels rondgehangen, maar heb er nooit politie gezien.»

Waar huizen de echte extremisten in Brussel?

«In het centrum van Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Gillis, op de grens van Molenbeek en Anderlecht, in de Marollen en langs de as van het Noordstation naar het Zuidstation. Kortom: in het centrum van de Europese hoofdstad. Daar liggen de echte kweekvijvers van het extremisme. Ze zijn veel talrijker dan iedereen denkt. Het zijn buurten met een moordende sociale controle vanuit de islamitische gemeenschap. Een jonge moslima die op straat een sigaret rookt of een jongen zoent, wordt binnen de vijf minuten verklikt en krijgt ervan langs. De tamtam werkt perfect. Diezelfde sociale controleurs sluiten wél hun ogen voor iemand die wekenlang met jerrycans benzine rondzeult of verdachte pakjes naar zijn huis sleept. Zo iemand aangeven, vinden ze verraad. Hun laksheid is ook het gevolg van angst en schaamte. Een moslim hangt de vuile was niet buiten.»

«De extremistische buurten in Brussel zijn gedroomde schuiloorden voor het geboefte. Ik ken zware Algerijnse criminelen die al jaren rondhangen in Molenbeek zonder dat ze ook maar één keer gecontroleerd werden. Het verwondert me dan ook niet dat Abdelkader Belliraj zes moorden kon plegen in Brussel zonder dat iemand hem aangaf.»

Er wordt toch hard gewerkt aan integratie?

«Onzin. Ik heb dat nergens gezien in Brussel. Dat ze me eens aantonen waar die multiculturele samenleving bestaat! De enige interactie tussen moslims en autochtonen is de handel. Sommige Belgen kopen hun brood en groenten bij allochtone winkeliers omdat het goedkoper is. Het halalvlees is ook beter dan het Belgische. Van een echte ontmoeting tussen de culturen heb ik geen beginsel kunnen ontdekken.»

«Er lopen wel enkele knuffelallochtonen rond in de Belgische politiek. Die dienen enkel om allochtone stemmen binnen te halen, zoals in Nederland. Die mensen zijn evenwel niet representatief voor hun gemeenschap. Brussel heeft ook een Vlaams-Marokkaans Culturenhuis. Bespottelijk. Wie komt daar naartoe? Een kip en een half paard. Dat centrum kost 12 miljoen euro en dient tot niets. Weggesmeten geld. De meerderheid echte moslims zal je er niet zien. Een dergelijk cultuurcentrum ruikt naar alcohol en varkensvlees.»

«Moslims verliezen hun tijd niet met vermaak buiten hun eigen gemeenschap. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het geloof van een ware islamiet vreugdeloos is. Aanvankelijk vond ik de islam een warme godsdienst, gedreven door naastenliefde, broederschap en onbaatzuchtigheid. In Brussel raakte ik verbitterd, naarmate ik me in de islam verdiepte. Ik ontmoette er talloze humorloze jonge Marokkanen die een bikkelhard geloof predikten, ontdaan van enige liefde en verdraagzaamheid. Het aantal agressieve en haatdragende extremisten overtrof mijn droevigste verwachtingen. Ik werd zo diep getroffen door die alomtegenwoordige haat dat ik als kandidaat-bekeerling het spoor bijster raakte. De visie van die jonge Marokkanen deed me terugdenken aan mijn jeugd op de calvinistische Veluwe, die in alle opzichten nog veel milder was. Maar toch... ook daar dicteerden kerk en religie alles en waren alle geneugten des levens uit den boze. Geheelonthouding en de daarmee gepaard gaande verveling maken van een mens een wrokkig wezen. Geen wonder dat jonge Marokkanen over alles mekkeren. Niets mag. Het zijn bikkelharde schriftgeleerden die dwepen met de catechismusislam. De nieuwe generatie Brusselse moslims verwerpt de prachtige islamitische cultuur die in veertien eeuwen tot stand is gekomen. Ze zijn geobsedeerd door verboden.»

Stel je het nu niet té somber voor? Als reactie op je mislukte bekering?

«Feiten zijn feiten. Ik zag in Brussel enkel getto's, vol moslims met middeleeuwse opvattingen die op geen enkele manier in contact staan met de Belgische samenleving. De weinige autochtone cafés en winkels in de extremistische wijken sluiten. Een beetje Belg komt er niet meer wonen. De getto's breiden zich als inktvlekken uit. De toon onder de allochtonen wordt met de dag aanvallender, de mensen worden er vromer en vromer. Ziet de politiek dat dan niet? Of wil ze het niet zien omdat het niet aangenaam is?»

Het valt op dat je je het meest stoort aan de Marokkaanse Brusselaars.

«Ja, omdat zij de hevigste extremisten zijn. De meesten zijn Berbers uit het Rifgebergte. Ze voelden zich in hun thuisland Marokko verstoten. Hun koning vinden ze maar niks, hun taal werd verboden en hun cultuur afgewezen. Hun nieuwe identiteit is de islam, die ze hier zo radicaal mogelijk verdedigen. Hun islam - en die overheerst helaas in Brussel - staat echt contact tussen de culturen in de weg. Het is een splijtzwam.»

Marokkaanse organisaties klaagden je aan wegens racisme. Begrijpelijk?

«De mensen met wie ik in Brussel optrok, hebben geen boodschap aan mijn boek. Ze zullen het zeker niet lezen, want voor hen bestaat er maar één boek en dat is de heilige Koran. De rest van wat aan het papier toevertrouwd wordt, is bullshit. Wie in Vlaanderen ook maar één kritische vraag durft te stellen over de vermeende multiculturele samenleving, wordt onmiddellijk weggezet als racist, fascist en Vlaams Belanger. Waarom stelt de politiek geen kritische vragen bij de activiteiten van extremisten? Vlaanderen is op dat vlak wel erg bekrompen. De multiculturele samenleving is een heilig huisje, waaraan je niet raakt. Ik ben helemaal niet rechtser geworden door mijn ervaringen in Brussel, wél kritischer. De schellen zijn van mijn ogen gevallen. Ik besef nu dat ik tijdens mijn verblijven in de moslimgemeenschappen in het Midden-Oosten en Nederland te veel geloofd heb in de zalvende praatjes van vooraanstaande moslims, die gespecialiseerd zijn in het masseren van westerse journalisten.»

Weten onze politiediensten wel wat er leeft in die gevaarlijke Brusselse wijken?

«Met de politie valt het nogal mee, denk ik. Ze hebben de jongste jaren toch belangrijke terroristen kunnen arresteren in Brussel. Youssef Belhadj, betrokken bij de aanslagen in Madrid, Nizar Trabelsi, die aanslagen beraamde op Kleine Brogel, en Tarek Maaroufi, die Belgische moslims rekruteerde voor de jihad. Niet van de minsten. Het probleem is dat de politie- en veiligheidsdiensten in hun werk geremd worden door de politiek. Er moet dringend nagedacht worden over moderne opsporingsmiddelen om gevaarlijke moslims te detecteren. Ouderwetse infiltratie werkt al lang niet meer, want geen enkele Belgische flik kan doordringen in de extremistische milieus. Ze ruiken hem daar vanop kilometers afstand. Daardoor komen extremisten pas in het vizier als het (bijna) te laat is. Op die manier zullen ze in Brussel nog eens een echte aanslag meemaken.»

'Brussel: Eurabia', Uitgeverij Atlas, 160 pagina's, 18,50 euro.

Foto's Jo Voets. Hij kreeg steun van het Fonds Pascal Decroos om een fotoreportage te maken over de moslimgemeenschap in Brussel (www.jovoets.eu).

Volgens Van Amerongen zijn de gevaarlijkste plekken niet de officiële moskeeën, «die doorgaans nog bevolkt worden door min of meer keurig mensen», maar de talloze 'achterafmoskeetjes'.

© 2008 De Persgroep Publishing.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen vergrijzing/verkaling eerst



Het Planbureau komt tot de verrassende ontdekking dat de kosten voor de vergrijzing, verkaling en ontkalking van de bevolking niet zullen kunnen opgevangen worden.  Dat weet iedere burger, die sporadisch naar het gesproken dagblad luistert en de kwaliteitsvolle leugenaarsgazetten leest, al jàààren.  Het Planbureau maakt zich nù zorgen.

En de pensioenleeftijd, die moet omhoog !  Wat stelt het Planbureau zo al voor  : 70, 75 waarom geen 80 ?  Want wij zullen moeten blijven tjoeken voor het Waalse supervolk en voor de overdadig aanwezige vreemde medemensen die natuurlijk zo getraumatiseerd zijn door de cultuurschok, dat ze niet kunnen werken, enkel incasseren.

Al dat gezeur kan voorkomen worden, als we onze grenzen sluiten voor verdere immigranten, een inventaris opmaken van wie hier nu egenlijk aanwezig is en jammer, zeer jammer, wie niet beantwoordt aan de regels, moet vertrekken. Wie hier wil blijven moet zich aanpassen, het gaat niet op dat er voor onze eigen mensen niet voldoende reserves zullen overblijven om hun grijze of kale periode behoorlijk op te vangen.

Kan de overheid de vergrijzing opvangen?

(AP)

za 01/03/08 - De overheidsfinanciën staan er nu minder goed voor om de vergrijzing op te vangen dan acht jaar geleden. Dat stelt het Federaal Planbureau in een rapport over het begrotingsbeleid van de voorbije paarse regeringen.

De regering had de voorbije jaren begrotingsoverschotten moeten realiseren, maar in de praktijk is dat niet gelukt.

Een begroting in evenwicht volstaat niet, zegt het Planbureau. Op korte termijn zou er nu een inspanning van een procent van het bruto binnenlands product moeten worden gerealiseerd, daarna nog meer.

Het Planbureau pleit ook voor het optrekken van de leeftijd waarop mensen effectief met pensioen gaan.

Ray


01-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arirang in Noord Korea

.The New York Philharmonic Ochestra o.l.v. Lorin Maazel was vorige week in Pyong-Yang (Noord Korea) wat toch een uitzonderlijke gebeurtenis is.  Kan muziek mensen die gescheiden zijn door politieke ravijnen dichter bij mekaar brengen ?  We betwijfelen het.  Opmerkelijk was alleszins dat de Amerikanen een meeslepende vertolking brachten van het Koreaanse lied Arirang, dat gaat over scheiding tusen mensen.  Betekenisvolle muziek in deze omstandigheden en prachtig gespeeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een Al Qai'da Doelwit



Prince Harry

Prins Harry in Afghanistan (inmiddels terug in GB)

http://www.thisislondon.co.uk
(We hebben de link moeten inkorten, wegens weer eens te breed voor de Firefoxen : doe er eens iets aan, jongens en meisjes)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij verantwoorden ons.



Moet het nu altijd, elke dag over politiek gaan ?  Wij worden dat soms zo beu op de redactie, dat we de boel dichtgooien en ons in ons salon neervlijen met een aangepast slurpdrankje, een loense blik op Juffrouw Ellen die uitsluitend collegiale gevoelens oproept en dan surfen we door televisieland met ons  Panasonic LCD-scherm van 45" om ademloos te blijven vasthaken aan een snertprogramma waar godenkind Koen Wauters ganse reclameblokken gratis wegschenkt aan bendes dolle kijkers. Bijvoorbeeld. "Onze koopkracht vermindert elke dag" declameert Koentje met een schalkse blik alsof  hij de goede boodschap brengt.  "Hoe heet het kindje van Kim Clijsters ? Nabucodonosor, Justine of Scheet ? Ja, u hebt een reclameblok gewonnen". Alweer politiek en dat willen we even niet.




Een documentaire over Kenya.  Vroeger vloog je over de Serengeti en dan zag je leeuwen de kuddes wildebeesten aanvallen of trage olifantenstoeten die woest met hun slurfen slingerden als ze de cameraploeg ontwaarden.  Huiveringwekkend mooi.  Nu vechten in Kenya negers  die niets bezitten tegen andere negers die het ook niet breed hebben en als ze geïnterviewd worden, spreken ze zoals Koffi Anan over democratie en "de anderen die begonnen zijn".  Omdat er niet voldoende wapens zijn om mekaar dood te schieten, worden de vrouwen verkracht, wat altijd en overal gans de onmenselijke geschiedenis door het geval is geweest. Alweer politiek en dat willen we even niet.

Twijfelt u, liefste lezeressen en goede lezers toch nooit aan onze diepmenselijke maatschappelijke betrokkenheid.  Wij zijn geen multiculturele kladschilders, of voorstanders van onrechtvaardige godsdiensten die moorden en discrimineren.  De wreedheid van de medemens en de kille onverschilligheid van vooral zij die veinzen op te komen voor de gelijkheid in de weireld  is zo ontstellend, dat wij elke dag terug ons harnas aantrekken, soms morrend en preutelend, ten strijde te trekken voor luttel recht. 

Vandaag is het een behoorlijk kalme dag. Om de dooie dood geen televisie, geen politiek maar wat achtergebleven lectuur, een goed gesprek en batterijen in rust.

De redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 Auto's, 3 kamelen, 1 geit door A. Griffon


Enige tijd geleden werd bekend dat er regelmatig theoretische rijexamens vervalst worden doordat een betaalde allochtone stroman de examens gaat afleggen in de plaats van allochtone jongeren die niet slagen of het vertikken te studeren.

Nu verscheen er een kort artikeltje in de kranten dat velen daarom niet zullen hebben opgemerkt.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag 19 jongeren veroordeeld die gesjoemeld hadden bij hun theoretisch rijexamen. De jongeren die kwamen opdagen, kregen een werkstraf van 60 uur en een boete van 550 euro. Zij die bij verstek veroordeeld werden, kregen 8 maanden cel en een boete.
De rechter tilde zwaar aan de feiten, omdat rijden zonder dat je de verkeersregels kent de veiligheid in gevaar brengt. In april, mei en september komen nog tien gelijkaardige zaken voor de rechtbank.


In die eerst zaak ging het om 19 " jongeren" (we weten allemaal wel wie daarmee worden bedoeld), maar wanneer er voorlopig dit jaar nog zo tien gelijkaardige rechtzaken zullen plaatsvinden, dan gaat dit al gauw over honderden gevallen.Waarschijnlijk zijn zij dan de spreekwoordelijk top van de ijsberg, de klunzen die zich hebben laten pakken door de koe die de haas ving door er toevallig op te gaan zitten.

Hoe lang is dit al bezig? Hoeveel hebben er ooit zo een vervalst examen bij de overheid of examencentra al afgelegd? ( ook aanwervingsexamens, toelatingsexamens....?) Hoeveel rijden er in België rond met zo een onrechtmatig verkregen rijbewijs, en zijn een gevaar voor familie, kinderen en heilige koe, de auto? Maken de verzekeringsmaatschappijen zich daar dan niet druk om? Hoeveel vreemdelingen hebben hier in Belgïe een rijbewijs bekomen louter gebaseerd op het voorleggen van een buitenlands rijbewijs?  Hoeveel buitenlanders rijden er hier rond met enkel een buitenlands rijbewijs?Heeft iemand de waarde daaarvan gecontroleerd, laat staan de rijvaardigheid en de talenkennis van de drager?

Want stel je maar voor dat die uit een streek komt waar er van een file wordt gesproken wanneer vijf auto's drie kamelen en de geit de straat gebruiken, en waar het verkeerslicht werd gejat om ermee de plaatselijke moskee te verlichten? Wat zijn de rijbewijzen uit al die landen waard, waar attesten, aktes, diploma's, documenten aan de lopende band vervalst worden in daartoe gespecialiseerde shops, incluis elke stempel die men zich kan dromen, en waar iedereen zich voor iedereen kan uitgeven.

Wat met die vervolgens in het verkeer gedropte vreemdelingen en de al dan niet hier geboren allochtonen en nieuwe Belgen die half of geheel analfabeet niet eens in staat zijn de cursus over de wegcode te lezen, laat staan in staat zijn die te begrijpen of er een examen in af te leggen. Terwijl onze kinderen hard mogen studeren en echte examens afleggen vooraleer aan de praktijk te beginnen, mogen de (allochtone)"jongeren" en andere fraudeurs al doende leren? Dit is het resultaat waaruit blijkt dat gelijke kansenbeleid, positieve discriminatie, en verlagen van de lat voor diploma's nog niet eens genoeg zijn. Dhimmies mogen immers volgens de enige rechter ongestraft bedrogen en belogen worden. Later krijgen ze daarvoor in de hemel een extra maagd cadeau. Mag het verbazen dat er sceptisch wordt gekeken naar de sollicitatie en de diploma's van allochtonen en dat er zo bijkomende examens en testen ontstaan, en parallel diploma evaluatie systemen ?  Duur en belastend bovendien.

Iedereen,(want anders zou er sprake zijn van discriminatie), maar vooral de oprechte, eerlijke, hardwerkende en loyaal integrerende allochtonen zijn daarvan het slachtoffer. Misschien zien ze niet helder meer waar de oorzaak van dit wantrouwen door is ontstaan en wijzen ze in de verkeerde richting naar een een schuldige die er geen is, of omdat een geloofsgenoot steeds moet moet worden ontzien en de facto onschuldig. Zou Kathleen Van Brempt ons niet  komen geruststellen met een multiculturele leugen, zodat ik haar met veel plezier kan ontmaskeren en ontbloten?

Zouden de verzekeringsmaatschappijen op basis van deze grootschalige fraude niet de mogelijkheid hebben dekking te weigeren op grond van statistische gegevens, en hogere risico's zodat onze premies wat naar beneden kunnen, want een premiesolidariteit wijs ik in dit geval absoluut af.

Ik vraag me zelfs af: hoeveel rijden er in Brussel niet rond zonder rijbewijs, zonder verzekering, en zonder keuringsbewijs? Zou de politie dit in de risicowijken/ghetto's wel systematisch en grondig durven controleren? Immers, hier is alles mogelijk.

A GRIFFON

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Media-Training voor de 7de Dag
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen - Norge



25 x zo groot als Vlaanderen en slechts 4,6 miljoen inwoners, van wie 8% vreemdelingen, hoofdzakelijk Pakistani, Zweden en Irakezen.  Strenge immigratiewetgeving en asielopname.   Het koninkrijk Noorwegen begeleidt de aangemelde asielzoekers volgaarne naar andere landen.  Na eeuwen van isolement en relatieve armoede is dankzij de oliewinningen een periode van welvaart aangebroken voor de Noren.  De rijke opbrengsten worden enerzijds gebruikt voor een degelijke sociale infrastructuur voor de burgers en worden voor de rest gereserveerd naar de toekomst.  Noorwegen maakt geen deel uit van de Europese Unie, waarvoor we ze enkel kunnen feliciteren. Enkele opnames van dit ongemeen mooie land.














Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Morgenstemming"
. Uit Peer Gynt van Edvard Grieg, Morgenstemming, daar konden we niet aan weerstaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorse prinsessen



We zijn geen royalisten, zoals geweten, maar wél voorstanders van mooie vrouwen, die als het niet anders kan prinses mogen zijn.  Enkele exemplaren uit het Hoge Noorden om u te verwarmen.

 
 
 


29-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nova - door Walco



Dit is een  boeiende reactie op Geert Wilders.  Daarom plukken we ze weg en plaatsen ze in de vitrine, voor wie geïntresseerd is in de mening van de (echte) Arabist Hans Jansen. Dank, Walco.
 

Hans Jansen, arabist en hoogleraar modern islam gedoe gisteravond in Nova. Zegt Twan Huys, over de oproep van Verhagen en Van Geel (CDA) aan Geert Wilders om de koranfilm niet uit te zenden. Wat vindt u? Nou als burger schrik ik daar heel erg van. Dit is dus wat de jihad is. Een groep moslims zegt: als jullie niet handelen volgens de richtlijnen van de islam, dan krijgen jullie klappen en gaan we op jullie schieten. [...] Ik vind het echt heel ernstig. Dit is jihad. Verhagen zwicht. Dat is zelfislamisering. Dat is vooruitlopen op dingen die komen gaan. Niemand heeft die film nog gezien [...] Capitulatie is een optie. Ik ben geen volksvertegenwoordiger. Ik ben gewoon een van de zestien miljoen en ik zeg dit is nu capitulatie... Dames, heren ook. Verplichte kost, dit fragment. Doe KLIKKEN. Opdat u later niet kunt zeggen: ik heb het niet geweten

29-02-2008, 17:55 geschreven door walco


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect






Deze man moet niet janken in de kranten dat "hij RESPECT wil" zoals Anciaux.
Respect in overvloed voor Geert.  En wees voorzichtig : Nederland en Europa hebben je nodig.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Special Rekenkunde bij de 0000 + AANPASSING






30.000 miljoen euro ... dat is 30 miljard euro of 1200 miljard franken.
De KWALITEITSKRANT en de KWALITEITSZENDER werken samen aan de voorlichting van de burgers met dit resultaat !

Dit doet denken aan de rekenkunde van de zoon van Albert in China, waarbij er ook een totale wereldbevolking bleek te bestaan van honderden miljarden mensen ...

Trek het u niet aan, er is geld genoeg.  En wie niet genoeg krijgt, die fraudeert.  Wat een apenland, niet ?

AANPASSING 16.45 UUR

Teletekst heeft inmiddels zijn stommiteit hersteld. Het ridicule bedrag van 30.000 miljoen euro werd aangepast tot 30 miljoen euro wat nog aanzienlijk is.









 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!