Angeltjes
22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese symbolen in Euro-parlement - Filip Claeys

 



 

Het Europees Parlement heeft onlangs beslist de ’Europese symbolen’ in zijn reglement op te nemen: de vlag, de Ode aan de Vreugde, de euro, de ’dag van Europa’ op 9 mei.

Men moet zich afvragen wat eigenlijk de bedoeling is van die reglementswijziging. In de toelichting van het verslag wordt gesteld dat het feit dat de symbolen van de Europese Unie niet in het verdrag van Lissabon zijn opgenomen, niet verhindert dat de instellingen ze blijven gebruiken. Waarom moeten ze dan verankerd worden in het reglement van het Europees Parlement?

De context waarin we deze discussie moeten plaatsen, is die van de Europese Grondwet en de referenda die deze Grondwet nietig hebben gemaakt. Men heeft die Europese symbolen bewust niet opgenomen in het verdrag van Lissabon omdat bijvoorbeeld de Nederlanders niet willen weten van een Europese superstaat, en van de uiterlijke tekenen van een Europese superstaat.

Ondertussen heeft Nederland het verdrag van Lissabon geratificeerd, en wat gaan wij nu doen? Nu gaan wij langs een achterpoortje toch nog die Europese symbolen verankeren in ons reglement. Die reglementswijziging is nergens voor nodig. Het is een gratuite provocatie, een uitgestoken middenvinger naar de Nederlandse kiezers, en bij uitbreiding naar alle kiezers in Europa die niet willen weten van een Europese superstaat. Vanuit onze ivoren toren zijn we er opnieuw in geslaagd om ons nog wat meer te vervreemden van de bevolking. Proficiat, collega’s.
Was al het vals geld maar zo makkelijk te herkennen
Filip Claeys
Euro-parlementslid
Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de Lijn rijden is altijd avontuurlijk

 

Het is nooit de bedoeling geweest bij het opstarten van deze blog er een klagelijke rubriek van te maken over de kleine ongemakken in het maatschappelijk verkeer. Genre, oud vrouwtje berooft jonge allochtoon of blanke vrouwen proberen onschuldige Marokkaanse jongeren te verleiden tot ontuchtig gedrag.

Soms moeten we echter de kleine mistoestanden ter sprake brengen want ze zijn de postbodes van een publieke onbehagen.

Vorige week werd een buschauffeur (weer eens) in mekaar geklopt door Marokkaanse jongemenschen met enige psychische problemen, veel goede wil en de nodige terechte afkeer tegen onze verwilderde maatschappij. De verdachten zijn inmiddels opgepakt en vermoedelijk op staande voet vrijgelaten. De feiten speelden zich af in de stad van Allah maar het kan net zo goed om het even waar plaatsgrijpen.  Vlaanderen is niet alleen een Vakantieland, ook een Avonturenland

Gisteren, dinsdag 21 oktober moest de politie in dezelfde fijne multiculturele stad tweemaal uitrukken voor grappige reizigersincidenten  met de Lijn. 

In het eerste geval werden drie de Lijn-medewerkers tijdens de uitoefening van een controle, geconfronteerd met een amokmaker.  Ruzie, lawaai, roepen, jasje trekken, dreigen, slagen en dan het gevecht.  Dit zijn telkens erg ontspannende momenten voor de andere reizigers op de tram.  Mijnheer Amok werd afgevoerd door de flikken en de drie controleurs moesten naar het hospitaal voor verzorging. Volgens de Lijn is er niet veel aan de hand : "Enkele kwetsuren, niet zeuren en deurlopen".  Wel vervelend dat dit in de pers en in de statistieken komt.

Even later werd op een andere tram een jonge moeder met kind door twee "passagiers" lastig gevallen.  Waarom ook niet, de herfst is voor velen een overgangsseizoen dat kleine problemen veroorzaakt.  De jonge vrouw moet over  enige ervaring beschikt hebben, want ze spoot pepperspray in de ogen van de "passagiers" die jankend onderuit gingen.  Ook hier werden de andere tramreizigers vergast op een onvoorzien, spannend stukje levensdrama.  De politie heeft de twee "passagiers" opgepakt (vanzelfsprekend niet voor lang) en de perswoordvoerder van de Lijn, sprak wijze taal toen hij verklaarde "Dat het bezit en gebruik van pepperspray alleszins verboden is".  De jonge peperspuitmoeder verdient opgesloten te worden, als u ons vraagt.

Het moet nu maar eens gedaan zijn dat de reizigers en het personeel van de Lijn met het minste akkefietje beroep doen op de politie.  Wij zijn allemaal passagiers en wie niet bestand is tegen de kleine uitwassen van het heerlijke multiculturele gebeuren, pakt zijn biezen en verhuist.  Naar Marokko bijvoorbeeld, daar is plaats zat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de verschillen

 

 
 
Boven de Toren van Babel (Pieter Breugel)
Onder het Europees Parlement Straatsburg
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€ 50 miljoen voor Franstalig Onderwijs in VL

Vlaanderen betaalt  € 50 miljoen (2 miljard frank) voor Franstalig onderwijs in faciliteitengemeenten.  Wij dokken af voor onze eigen verfransing, kan het nog onnozeler ?

BRUSSEL 21/10 (BELGA) = De Vlaamse regering zal tijdens de lopende
legislatuur zo'n 50 miljoen euro hebben uitgegeven aan het Franstalig
onderwijs in Vlaanderen. Dat berekende Vlaams parlementslid Luk Van
Nieuwenhuysen (Vlaams Belang) op basis van een schriftelijke vraag aan
Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).
  

In de periode 2004-2009 zal de Vlaamse regering 50 miljoen euro hebben
besteed aan het Franstalig onderwijs in de faciliteitengemeenten. Voor het
afgelopen schooljaar ging het om een bedrag van 11,7 miljoen euro. "Of een
goede 468 miljoen frank die Vlaanderen tijdens het schooljaar 2007-2008
heeft gespendeerd ter bevordering van zijn eigen verfransing", aldus Van
Nieuwenhuysen.
  

Volgens Van Nieuwenhuysen heeft het beleid van de Vlaamse regering
"gefaald". Er is geen oplossing voor het probleem van de taalinspecties in
het Franstalige faciliteitenonderwijs en de ontnederlandsing is niet
gestopt, meent Van Nieuwenhuysen.
   Volgens de VB'er mikken de Franstaligen op "territoriale expansie ten
nadele van Vlaanderen". "Dat de Vlaamse regering die ambitie met subsidies
aan het Franstalig faciliteitenonderwijs blijft betoelagen is
onbegrijpelijk. Meer zelfs het is misdadig", aldus nog Van
Nieuwenhuysen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis : AAaRGH ...

 

MarioCrisis3.jpg

www.geenstijl.nl

 


21-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Afghanistan ? Luc Sevenhans volksvertegenwoordiger

 

Over de deelname van onze krijgsmacht met ongeveer 450 militairen werd beslist in maart 2002, dus door een paarse regering. De socialisten die toen mee de beslissing steunden, vallen ze nu aan omdat … ze in de oppositie zitten. Hoewel het Vlaams Belang ook deel uitmaakt van de oppositie blijven wij net als in 2002 deze deelname steunen en onthouden wij ons van partijpolitieke spelletjes.

De laatste jaren evolueerde het Belgische leger onder minister Flahaut naar een veredelde NGO, belast met het bouwen van wegen en scholen in Afrika, het in elkaar zetten van tribunes voor sport- of andere manifestaties, de verhuis van leden van de koninklijke familie, de verhuis van archieven, het organiseren van jeugdkampen, het omkaderen van jonge delinquenten, ... in één woord allemaal taken die niet behoren tot de core business van een modern leger. Op te merken is dat dit alles met steun van de Open VLD gebeurde, weliswaar onder druk van de PS.

Als we dan al eens deelnamen aan NAVO-operaties was dat vooral met logistieke of medische hulp, iets wat toch wel enige wrevel veroorzaakte bij onze bondgenoten die steeds maar de kastanjes uit het vuur mochten halen. En voor militairen is het dubbel frustrerend hun leven te moeten wagen voor een doel dat niet tot hun kernopdrachten behoort. Het was dus noodzakelijk en dringend de activiteiten van het leger terug te brengen tot zuiver militaire taken en opdrachten: opleiding, training en operaties.

 

 

Een recent onderzoek door het Koninklijke Militaire School heeft trouwens duidelijk aangetoond dat de militairen zelf vragende partij waren voor een “hermilitarisatie” van hun opdrachten en om een actievere rol te spelen in toekomstige operaties. Huidig minister De Crem besefte dat en besliste bij zijn aantreden begin dit jaar om F16’s te sturen die de Nederlanders zouden bijstaan in het oorlogsgebied in zuid-Afghanistan.

Waarom zijn we in Afghanistan? Niet omdat we graag oorlog voeren, maar omdat het leger als taak heeft onze Westerse waarden te verdedigen, in het bijzonder daar waar ze in gevaar zijn. Indien men de controle over Afghanistan verliest, zal dat terug het domein worden van terroristen en zal opnieuw de veiligheid van het Westen in gevaar komen. Het is duidelijk dat onze veiligheid hier bedreigd wordt door de ontwikkelingen in Afghanistan.

En laten wij a.u.b. het valse argument van de buitensporige gevaren voor ons personeel met een korreltje zout nemen: de “humanitaire operaties”, waartegen de linkse kerk nooit heeft geprotesteerd, hebben al een 200-tal slachtoffers geëist. Het is dus al langer duidelijk dat er geen veilige opdrachten bestaan, alleen minder gevaarlijke. Denken we maar aan onze operatie in Libanon.

Wij kunnen dus groot respect opbrengen voor de militairen die voor onze veiligheid over de ganse wereld uitrukken om er voor te zorgen dat we hier verder in vrede kunnen leven.

Helaas kunnen bepaalde partijen blijkbaar dat respect niet opbrengen.

 

 Luc Sevenhans

 

Volksvertegenwoordiger Vlaams Belang

Gemeenteraadslid Brasschaat.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA wil imams door Filip de Man

 

NVA wil imams

 

17.10.2008 14.44u - Hele buurten van onze Vlaamse steden islamiseren in versneld tempo, maar blijkbaar heeft de NVA daar geen problemen mee. Integendeel: een Vlaams (?) parlementslid van deze kiesdrempelpartij is geschokt omdat “de opleiding en integratie van imams in onze samenleving dode letter blijft”. De genaamde Gino De Craemer betreurt dat er “nog altijd geen opleidingsprogramma is en nog geen enkele imam een inburgeringstraject heeft gevolgd”.
Toen Geert Bourgeois nog minister was in de Vlaamse regering, werd afgesproken dat Vlaanderen zou uitzoeken hoe 'moslimkaders' zouden kunnen gevormd worden. Het ‘Centrum voor Migratie en Interculturele Studies’ voerde daaromtrent een haalbaarheidsonderzoek en zijn rapport stelde een “postuniversitaire, modulaire opleiding in islamitische studies” voor alsmede een “inburgeringstraject”.
Het NVA-multikullertje Gino laat vandaag weten dat hij “onthutst” is omdat nog geen enkele imam een inburgeringstraject heeft gevolgd: "Volgens minister Keulen heeft FOD Justitie tot op vandaag nagelaten om de namen te verstrekken. Hoe kan een doeltreffend beleid worden gevoerd als men niet over de noodzakelijke gegevens beschikt?".

Wie dacht dat de NVA vecht voor een Vlaams Vlaanderen, is er aan voor de moeite.

Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21.10.08 Blanco papier voor uw commentaren

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellen : achter de schermen met beeld en geluid

 

Wij zijn geen P-magazine maar voor Juffrouw Ellen, die heel wat fans bezit willen wij even afwijken van onze klassieke thema's.  Laat het ons zo zeggen : Juffrouw Ellen is een gerespecteerd en waardevol onderdeel van onze Vlaamse gemeenschap waar wij best trots mogen op zijn. En nu een video.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams parlementair, lid van geen enkele commissie oefent voor Landbouw

 

Vlaams Parlementair (zonder zetel)

Lid van de commissie Landbouw


20-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijnende toestanden in Turks Koerdistan : Erdogan een wolf in schapenvacht, ongeschikt voor de EU

 

Het regent weer Turkse bommen in Noord-Irak; de strijd tegen de PKK is in alle hevigheid opgelaaid. Met elke bom wordt in Diyarbakir, het hart van het Koerdische zuidoosten in Turkije, de hoop op een betere toekomst de grond in geboord.


DIYARBAKIR - De huizen zijn grijs en grauw, het enige kleurrijke in de straten zijn de drooglijnen vol met wasgoed. Overal lopen kinderen. Een jongetje vraagt om geld, verderop staat zijn zus, met een baby op haar arm. Een oude vrouw loopt voorbij, ze moet uitkijken waar ze loopt, want in het wegdek zitten veel gaten. De armoede schreeuwt je toe in deze oude wijk in het centrum. Dit is Diyarbakir, een stad met 1,2 miljoen inwoners. Een op de zes inwoners is werkloos. Door de aanhoudende terreur blijven investeerders weg.

Diyarbakir ligt in het hart van het Koerdische zuidoosten in Turkije. Een stad met de slechtste reputatie van het land; stad van terroristen, dieven en maffia. Die slechte naam werd vorige week weer bevestigd toen bij een aanslag op een politiebusje vijf jonge agenten om het leven kwamen. Het was het werk van de PKK, de Koerdische Arbeiders Partij.

Honderden kilometers verderop, over de grens met Noord-Irak, bombardeert het Turkse leger PKK-strijders. Een reactie op de PKK-aanval op een militaire legerpost waarbij zeventien Turkse soldaten werden omgebracht. Het was de bloedigste aanval binnen een jaar. De bijna dertig jaar lang slepende strijd tegen de PKK, die al aan veertigduizend mensen het leven heeft gekost, voert sindsdien weer de boventoon in het Turkse nieuws.

bittere_armoed_in_centrum_diyarbakir.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In

Diyarbakir kijken de Koerden gelaten naar de vele analyses op televisie, naar de begrafenissen van de jonge soldaten die live worden uitgezonden, naar de demonstraties van woedende Turken die om wraak schreeuwen. De jonge bakker Mustafa haalt zijn schouders op. ,,Er verandert hier niets'', zegt hij, terwijl hij in de kleine bakkerij, waar hij zeven dagen per week voor nog geen 200 euro per maand werkt, het deeg kneedt.

,,Ik hoop op een betere toekomst, maar een oplossing lijkt nu verder weg dan ooit.'' Dat er voor het eerst in Turkije felle kritiek klinkt op het leger - steeds meer Turken vragen zich af of de militaire inzet ooit tot een oplossing gaat leiden - doet Mustafa weinig. Hij moet het nog zien.

De laatste jaren geleden gloorde er hoop in Diyarbakir. Onder het bewind van de AKP van premier Erdogan kregen de Koerden meer rechten. Zo zijn nu bijvoorbeeld Koerdische radio- en televisiestations toegestaan. De regeringspartij leek daadwerkelijk bereid aan een oplossing van het Koerdische probleem te willen werken.

De partij investeerde in het zuidoosten, steunde arme gezinnen, deelde schoolboeken en brandstof uit. Niet voor niets haalde Erdogan bij de laatste verkiezingen 41 procent van de stemmen in Diyarbakir, waar de Koerdische DTP, die nauwe banden met de PKK onderhoudt, al jaren de scepter zwaait.

Noodtoestand

Na de verkiezingen veranderde de toon van de AKP. De verkiezingsbeloftes werden niet waargemaakt. De oplaaiende strijd tegen de terreur drukt de rechten voor de Koerden naar de achtergrond. De toestemming die het Turkse parlement vorig jaar aan het leger gaf om ook over de grens met Noord-Irak op de PKK te jagen, heeft de situatie er niet beter op gemaakt.

Pessimisme heeft de plaats ingenomen van hoop, ook bij de mensenrechtenadvocaat Tahir Elci. ,,Het politiegeweld neemt toe, er worden meer mensen dan voorheen gemarteld.'' Zolang de macht van het leger groot is, blijft de situatie zo, vreest hij. Een bewijs van de onveranderde mentaliteit is het pleidooi van het leger voor meer bevoegdheden. De legertop zou graag in delen van het zuidoosten weer de 'uitzonderingstoestand' uitroepen. Zo'n noodtoestand geeft de politie en het leger meer macht. Hoewel de regering geen gehoor geeft aan de wens van het leger, bezorgt de suggestie alleen al de Koerden rillingen. De herinneringen aan de vorige noodtoestand (tussen 1987 en 2002) zijn nog vers.

Neem Yilmaz Yoksud. Hij is 31 jaar, maar ziet er twintig jaar ouder uit. Mager, nerveus, zijn handen trillen wanneer hij praat. Al zestien jaar lang bezorgt hij Koerdische kranten in Diyarbakir en maar liefst honderdvijftig keer werd hij gearresteerd en daarna gemarteld. Hij wijst op zijn gebit. Zijn voortanden werden er in de cel uitgetrokken. Hij pakt een strip pillen uit zijn zak. ,,Ik krijg nu psychologische hulp, mijn hoofd is niet goed.''

De laatste keer dat hij werd gearresteerd, was op 28 maart 2006. Er waren rellen in de stad, overal was er politie. Yilmaz bracht zijn krant - met daarin een groot verhaal over een Koerdische jongetje dat bij het politiegeweld om het leven was gekomen - rond. ,,Toen de politie mij zag, raakte ze buiten zinnen, terwijl ik officieel niets illegaals deed. De krant mag worden verspreid.''

Drie dagen lang werd hij vastgehouden en in elkaar geslagen. ,,Ik kan niet vertellen wat ze allemaal met me gedaan hebben.'' Desondanks gaat hij nog steeds door met het verspreiden van kranten. ,,Mensen moeten worden geïnformeerd. Mijn broer kon er niet meer tegen en ging de bergen in, naar de PKK. Ook hij is dood. Zo is het leven hier.''

Met dit soort verhalen groeien jongeren in Diyarbakir op. Veel hoger opgeleide jongeren verlaten de stad en vertrekken naar het rijkere westen van Turkije. ,,Je realiseert je als kind snel dat wij tweederangs burgers zijn'', zegt studente Rodja (21).

Discriminatie, verhalen van de familie en de nationalistische toon van het leger drijven de jongeren in Diyarbakir in de armen van de PKK. Ze staan nog steeds voor de keuze: gaan ze de bergen in - een metafoor voor vechten bij de PKK - of gaan ze naar school? Met elke bom, met elke aanslag wordt de hoop op een betere toekomst in Diyarbakir de grond ingeboord. Met elke dode Turkse soldaat groeit de woede van het Turkse publiek, met elke schending van de mensenrechten staat weer een nieuw PKK-lid op. Dat is precies de bedoeling van de PKK, zegt de Koerdische Naci Sapan, hoofdredacteur van het lokale dagblad Olay in Diyarbakir.

,,Zij willen dat de Koerden en Turken tegenover elkaar blijven staan. Er zijn genoeg Koerden die de gewelddadige strijd niet steunen, maar ook zij lopen gevaar.'' Dat is volgens hem ook het zwakke punt van de Koerdische DTP. ,,Ook binnen de partij wordt kritiek op de PKK niet geduld.'' De Koerden moeten realistisch en duidelijk zijn in wat ze willen, zeg Sapan. ,,Want waar vechten ze nu precies voor? Dat is onduidelijk.''

Spiraal

Hoe kan deze uitzichtloze spiraal van geweld worden doorbroken? Sapan zucht. ,,Er zijn veel mensen in dit land die niet willen dat er eind komt aan deze strijd. Er gaat groot geld in om.'' Toch weigert de Koerdische journalist de hoop te laten varen. ,,Langzaam, onder druk van de Europese Unie, veranderen er zaken. Deze strijd kan niet eeuwig doorgaan. We zullen geduld moeten hebben.''

De 70-jarige Dilsa Ozgen kijkt met tranen in de ogen naar de televisie. ,,Hoeveel doden moeten er nog vallen?'', vraagt ze zich af. Twee zonen sloten zich op jonge leeftijd bij de PKK aan en beiden zijn in de strijd met het Turkse leger om het leven gekomen. Haar man verdween elf jaar geleden spoorloos. Ze is ervan overtuigd dat hij is omgebracht door de staat.

,,Ze hebben ons uit ons dorp verjaagd, ons huis in brand gestoken, maar dat was blijkbaar niet genoeg.'' Ze heft haar handen op. Haar vriendin Halise Kaya (73) vult aan: ,,We willen vrede, de Turkse soldaten en de Koerdische guerrillastrijders zijn broeders. De moeders in Turkije hebben al genoeg geleden.''

 http://www.nd.nl/artikelen/2008/oktober/18/alle-hoop-is-weg-in-turks-koerdistan

torros.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het nieuws

 

 

 

 

met dank aan AAaRGH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.10.08 - Blanco papier voor uw commentaren

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellen aan zee

 

Juffrouw Ellen is gek op onze Vlaamse Noordzee

Wij ook, als zij er is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, vaste marktdag

 

Deze week moest ik alleen onze inkopen doen op de markt, want mijn lieve Caro lag thuis ziek te bed. Griepvirus, zoals zo velen nu. Het gevolg was natuurlijk dat ik alleen  “ De Krokefant “ binnenstapte. Ik zette mij aan de toog, want  alleen aan een tafeltje gaan zitten, is niets voor mij.

Ik zat nog niet neer of de tongen kwamen  los. "Wat is 't, alleen vandaag madam is toch niet ziek zeker?"  Jawel , Caro is wel ziek, met de griep in bed. Ik vertelde dat de dokter was geweest, die had wat koortswerende middelen voorgeschreven, iets tegen de hoest en de verstopte neus. En zeker niet te vergeten een briefje voor het werk.

Plots leek het aan de toog in “ De Krokefant” vol dokters te zitten. De opmerkingen en goed bedoelde hulpmiddelen, kwamen  op mij af als een kudde wilde dieren, de een al “ beter “ of “ gekker “ dan de ander.  "Ge moet seffens als ge thuis komt een ajuin pellen, op een schoteltje naast het bed zetten. Dat deed mijn grootmoeder ook."

 Dat kan ik me voorstellen ja, en dan de indruk krijgen dat ge in een haring opleggerij binnen komt als ge gaat slapen zeker. Maar de tipgever bleef volharden dat het hielp. Ik knikte goedkeurend en slurpte van mijn warme choco die de nieuwe dienster mij voorgezet had. Om mij even tussen het gesprek uit te murwen, vroeg ik de nieuwe dienster haar naam. "Nathalie" zei ze, met een H want mijn vader wilde dat zo, alles er op en er aan zei hij vroeger altijd daarom. Het viel mij op dat voor de rest ook alles er op en aan was.

Ondertussen diende zich al een tweedee wonderdokter aan. "Awel, wette wa ook goe is ? In uw bed kruipen met een fles ongekoelde champagne en die helemaal leegdrinken." Ik merkte op dat Caro in bed lag met een griepvirus, maar niet met 4 Russen. "Jamaar, DAT HELPT " vervolgde de wonderdokter en hij klonk steeds luider. Het was een remedie die kwam van de haarkapper van zijn vrouw, en hij had het ooit zelf geprobeerd, het "wààrekt". Ik kan me best voorstellen dat na het nuttigen van een ganse fles champagne je  een geweldig gevoel hebt, en met de kostprijs van de medicatie kan je, je net zo goed een fles veroorloven. Maar het wondermiddel zag ik er  niet in.

Toen ik dacht alles gehad te hebben kwam de kruidendokter nog even terug.

Hij zei, dat is allemaal best mogelijk wat ze hier zeggen, ik onderbrak hem even en vroeg aan Nathalie de heren dokters iets te drinken aan te bieden. Want een toernéeke aan de toog is  altijd goedkoper dan 3 dokters naar huis laten komen. Hij vervolgde :

"Ga  terug naar de markt, ga bij het kruidenkraam gedroogde salie halen en een pot honing , trek thee van de salie en laat hem lichtjes afkoelen, doe er dan de honing bij, dat ontsmet de keel en verzacht de keelpijn. En om het lekker te maken, maar niet echt nodig, doe er een dopje van de fles Calvados bij. Zonder werkt het ook maar dat vertel ik thuis niet, zei hij. Omdat ik zelf nog al graag in de keuken sta, en de smaakcombinatie mij niet onaardig leek, dacht ik dat valt te proberen. Voor nog een goedbedoelde raad mijn richting uit kwam vroeg ik aan Nathalie wat ik moest betalen, ik bedankte de raad van wijzen ( aan de toog ) en begaf me toch terug naar de markt voor gedroogde salie, de rest had ik nog in huis.

Thuisgekomen ging ik eerst even naar Caro kijken of alles o.k. was, en dat was het ook, want ze sliep. In de namiddag en avond zette ik een salie thee voor haar met honing en een scheutje Calvados. Ze vond het best lekker, en het voornaamste van al, het bleek te werken.

Toen ik s’ avonds de kamer betrad om te gaan slapen, en mij naast Caro gelegd had om te slapen kwam mij een geur te gemoed  waarvan ik dacht: er ligt hier naast mij precies een lekker stukje gemarineerd wild.

Een smakelijke gedachte om mee in te dommelen   

Met Vlaamse groet

Walter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvolle integratie : Hangjongeren evolueren naar Kunstjongeren

 

AMSTERDAM In het spiegelkwartier in Amsterdam is donderdagmiddag een schilderij van Karel Appel gestolen. Het gaat om een abstracte voorstelling uit 1961 met een waarde van 60.000 tot 80.000 euro.

'Appel, Appel!'

Het abstracte schilderij meet 1,20 meter bij 80 centimeter. Volgens kunsthandelaar Nico Koster kwam er een Noord-Afrikaanse jongen van begin twintig binnen die 'Appel, Appel' riep, het schilderij greep, op een scooter sprong en wegreed.

De dief was twee weken eerder ook al in de galerie, zegt de kunsthandelaar. Hij deed zich toen voor als een student die een spreekbeurt moest houden over Appel en vroeg om informatie. Koster had hem laten zien welk werk van de schilder was en gaf hem wat folders mee.

De vluchtende dader en zijn handlanger zouden later nog met het schilderij zijn gesignaleerd in Amsterdam-Oost. De politie heeft nog niemand aangehouden. De kunsthandelaar uit de Nieuwe Spiegelstraat heeft inmiddels aangifte gedaan van de diefstal.

 

@ RTL

http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=90756&tijdlijn=1


19-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesloten - Closed - Geschlossen - Chiuso

 

 

Gesloten - Closed - Geschlossen - Chiuso

(Pour les Franscouillons : la même chose)

 

Wij trekken er op uit met Angeltjes en laten de blog in goede handen van onze allerbeste collega en vriend Duplo van Aanklacht. Hij wordt bijgestaan door Juffrouw Ellen, die elke dag voor enige borrelnootjes zal zorgen. Helaas niet voor de heer Dewever.

Lieve lezers, wij zijn terug op woensdag 22 oktober.

Wij gaan ... neen, dat zeggen we niet.

De lieftallige Juffrouw Ellen staat tot uw beschikking en heeft hieronder een aantal stukjes klaargezet.  Ook voor de volgende dagen zal er de gebruikelijke negatieve commentaar te lezen zijn, helaas niet in overeenstemming met de actualiteit.  Maar met veel  lege bladen die u zelf kan invullen, onder het toeziend oog van Heer Duplo.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen mishandelen buurtvader

 

Marokkaanse jongeren hebben op donderdag 2 oktober in Den Haag een vrijwilliger van een buurtpreventieteam in elkaar geslagen. De 31-jarige man sprak zes jongens aan omdat zij over de stoep fietsten. Dat meldt de politie.

 

De afranseling vond plaats in de wijk Bouwlust-Vrederust. De groep stortte zich op de man en sloeg en schopte hem net zo lang tot hij op de grond lag. Eenmaal op de grond kreeg het slachtoffer nog een paar rake schoppen. De vrijwilliger raakte lichtgewond. De politie zoekt getuigen.

@ Spitsnieuws.nl

***

Het wordt dringend tijd dat ook  Den Haag de keuze zou maken voor een Marokkaanse burgemeester ; de gemeenschap wordt onrustig als het nog langer uitblijft. Toegeven is de beste optie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije, waar vrijheid van mening welig tiert

 

De website van de bekende krant Vatan’s in Turkije werd vrijdag geblokkeerd door een klacht van een moslim. Op  de site waren verhalen te lezen over de evolutietheorie.

Al eerder stak de fanatieke creationist een stokje voor websites die de evolutietheorie promoten. Vorige maand werd de website van de Britse evolutionist Richard Dwakins al geblokkeerd en vorig jaar slaagde hij erin de toegang voor worldpress.com te blokkere

De krant is op drie na de best verkochte krant in Turkije en is waarschijnlijk de eerste grote krant die geblokkeerd wordt. Al zo’n 850 sites worden door de Turkse regering gefilterd.

@ Spitsnieuws

Hopelijk moeten we niet te lang meer wachten voor de aanhangers van al deze fijne nieuwe ideeën tot Euronazië toetreden.  De aarde is plat, de mensheid is 6000 jaar oud, de vrouw is een minderwaardig schepsel, eigen volk dat tegenstribbelt,  wordt gebombardeerd door het leger, er bestaat slechts één godsdienst, alle mannen en vrouwen dragen een snor. Heerlijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ruimte

 

Met een sluitertijd van 19 uur kon deze afbeelding op zowat 3000 lichtjaren genomen worden. Als u zich afvraagt :  "Wat zijn we ermee ?" kunnen we geen antwoord verzinnen. Misschien Jan Hoet even bellen ?  Of Goedele Liekens, die weet ook zéér veel.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!