Angeltjes
07-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wanhopige waanzin van een regime op zijn einde



Voor je eigen mening uitkomen, wordt problematisch, zeker als die mening afwijkt van deze van het regime.  Die mening verpakken in een modern medium, een filmvideo, is helemaal uit den boze : de platte aarde wordt dan één grote brandpoel.

Gelukkig hebben we nog seks om ons leven enige betekenis te geven. Seks moet overal kunnen, vindt de jammere misgeboorte met de naam Job Cohen, thuis en in het openbaar.  Overal waar je zin hebt, tot in het Vondelpark toe.  Wippen mag, maar je grote eigengereide bek dichthouden
.

Vondelpark

De wanhopige waanzin van een regime op zijn einde.
Het Vondelpark is al decennia een verzamelplaats voor junks en geperverteerden na zonsondergang




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NSV betoogt voor Vlaamse Onafhankelijkheid



Aan het Kramersplein kwam het tot schermutselingen en greep de politie in. Een handvol vechtjassen werd gearresteerd.gia


De NSV (Nationalistische Studenten Vereniging)  heeft gisteravond in Gent betoogd voor de snelle verwezenlijking van een zelfstandig Vlaanderen.  Met meer dan vijfhonderd deelnemers (cijfers overgenomen uit de gazetten) was dit een perfect gedisciplineerde manifestatie waarin de journalist van Het Nieuwsblad weliswaar enkele glimmende laarzen en zwarte leren jassen heeft ontwaard ... Hoe bekrompen kunnen broodschrijvers zijn ?

De officieel toegestane betoging werd natuurlijk onderbroken door de grote democraten van links, die als ratten uit de riolen opdoken en in hun verblinde waan  (die zij democratie noemen) met de politie op de vuist gingen.  Meer dan honderd van deze fraaie exemplaren van het linkse fascisme werden opgeleid.

Het slepende bestaan van het corrupte kankerland belgië is de beste propaganda voor de Vlaamse onafhankelijkheid.  En onze jongeren staan klaar om de taak af te ronden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bagdad 2060 - Borgerhout 2008

 

.
Eindelijk een volwaardig cultureel product ui Borgerhout, waar we best trots mogen op zijn.  In een boeiende montage zien we ondermeer lijn 23 die het decor vormde voor het busincident.  De woonblokken van het Stuivenbergplein doemen op als de statig-strenge tegenhangers van de pyramides in de woestijn.  De sociale boodschap klinkt niet als een noodroep, maar is een volwaardig programma dat veel zegt over de ordehandhaving en het gerecht  "Wij hebben schijt aan politie en justitie".  De flikken worden bedreigd (maar de woordvoerder van de Antwerpse politie lacht dit weg) en Vlaams Blokkers kunnen maar beter uitkijken : hun leven is geen knip van het mes waard.  Of omgekeerd ?  Laten we hopen dat deze fijne rappers een subsidie ontvangen hebben van hun vriend, minister Anciaux voor deze unieke verrijking van onze cultuur ?  Heren : doe zo verder !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewij fraghe niechts



(weer eens met veel dank aan www.tscheldt.be)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multikul in de dierenwereld : eindelijk !



 

Shih Tzu dog pictured at the Crufts dog show.

Het ideale multiculturele hondje van Lex Molenaar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan onze Nederlandse vrienden : deelneming.


U weet het ongetwijfeld dat wij ons op deze blog als Vlaamse autonomisten nauw verwant voelen met Nederland.  Omwille van de taal, want dat is hét grote bindmiddel tussen mensen, omwille van een gedeeld verleden en een quasi identieke cultuur.  En over de verschillen kunnen we steeds met mekaar praten op voet van gelijkheid en zonder woordenboek en dat levert boeiende gesprekken op.
 
Het was trouwens opmerkelijk dat tijdens de grote regeringscisis in het land B vorig jaar, uit sommige opiniepeilingen in Nederland bleek, dat men best bereid was die gezellige Vlamingen mee op te nemen in het Koninkrijk van Beatrix.  Liever zulke vaststellingen, dan een huiverig "Neen, bedankt, laat maar".
 
Zelf zijn we realistisch genoeg om te weten dat naast de gedeelde taal veel meer zaken qua mentaliteit en cultuur ons scheiden dan verbinden. Groot-Nederlander zijn is een eerbaar streven, maar ik vrees dat je er momenteel nogal eenzaam bij wordt.  Orangist zijn lijkt me duidelijker en zonder onmiddellijke politieke consequenties. Maar het meeste kans van slagen zouden we maken met een goede samenwerking.
 
Na deze inleiding vol warme genegenheid, gaan we wat meppen.
 
De ontgoocheling in de houding van de huidige  Nederlandse regering is zeer groot.  Van in de jaren '60 heb ik geen regering gekend die zich zo onzeker en paniekerig door de problemen sleepte als deze christelijke-socialistische-bijbelse combinatie.  De arrogantie is er (Bos) de grootspraak ontbreekt zelden (Vogelaar), de midelmatigheid altijd op het appèl (Van Middelkoop) en de onduidelijkheid en  de zwakte van de leider is onovertroffen. 
 
Sedert maanden overheerst Wilders  en zijn 9 -koppige PVV-fractie het politieke debat.  Het vervolgverhaal van de film is een doltriest en vervelend feuilleton aan het worden.  Heel de wereld is inmiddels op de hoogte, niet gealarmeerd door de maker van een videofilmpje van 15 minuten maar door de paniekkreten van het beleid.  Mocht er geweld ontstaan dan zal het de schuld zijn van de moslims om te beginnen maar niet minder van de Nederlandse ministers.  Zij zitten zo in de piepzak, dat ze de regeringen van de EU-lidstaten oproepen om hen te steunen !  Kan het nog slapper ?  Alle islamitische staten zijn in stilte benaderd om bij voorbaat vergiffenis te vragen voor de boosaardige film van Wilders.  De slapjanussen van Balkenende bewijzen hierdoor dat Wilders een open deur intrapt en dat er angst leeft in het Westen voor het geweld dat moslims overal waar zij verschijnen, verspreiden.
 
Ik heb een groot stuk van mijn leven opgekeken naar de knappe recht-door-zee regeringen van onze Noorderburen, ongeacht hun samenstelling.  De een lag me nader aan het hart dan de andere maar de politiek werd bedreven op een behoorlijk democratische en efficiënte manier.  Dat is verleden tijd.  Sedert Pim Fortuyn, aan wie men geen bescherming wenste te bieden, vermoord werd, zijn de partijen op hol geslagen. De nuchtere Hollandse aanpak is plots verdwenen en vervangen door het gehuil van bange mannetjes en vrouwtjes die niet opgewassen zijn tegen deze beschavingscrisis en wanhopig staan te wapperen met miljarden euro's om de rust en de stilte af te kopen. En met hun bevende vingertjes te wijzen naar een geblondeerde man : "Hij is de boosdoener."
 
Gelukkig heb ik geleerd in mijn leven, dat een natie nooit mag beoordeeld worden op de daden van het regime.  Wel op de gedachtes, de gevoelens , de gewaarwordingen, de pijn en de lach van het volk. Daarom houd ik nog steeds van het Nederlandse volk en misprijs ik zijn leiders. 
 
  Ray
 


06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psst ... Stradi ... psst ... Kom eens !







Een fijne verjaardag toegewenst !  Veel geluk, een ijzeren gezondheid, gezonde stress en een gelukkig leven in ons eigen Vlaanderen. 
"La belle Hélène" gefeliciteerd met je man.

 Ray, Juffrouw Ellen , Savat en zéér veel lezers en alle vrienden van Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De evolutie kan vele kanten op







En Angeltjes verliest vandaag een trouwe lezeres en reageerster tenzij ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog méér informanten van de Veiligheid ...


Hieronder een stukje uit de Marokkaanse krant "Le Matin" met vertaling.  Marokko zou de uitlevering kunnen vragen van 3 tot 4 verdachten bij de overval van het geldtransport in Luxemburg, die ook zouden aangeworven zijn als informanten ...Het wordt hoe langer hoe fraaier.  Kan er geen klacht neergelegd orden tegen die gazet uit Marokko ?  Daar is men niet verwend door persvrijheid : sluiten en afbranden, godverdoeme.  Intussen pochen al de Marokkanen die ergens opgesloten zitten in een gevangenis van het land B dat hun eigen politiediensten nogal wat beter functioneren dan die van de zwakkelingen hier.  Reden te meer om hier te blijven, jongens.  Veel crimi, weinig straf.

Men verwacht , daarentegen dat de Marokkaanse politie aan zijn belgische collega's de uitlevering zal vragen van drie of vier verdachte belgo-marokkanen, die te maken met de overval op Brinks in Luxemburg.  Het is eveneens zeer waarschijnlijk dat sommigen ook tot het belgische informantennet behoren.Als dit het geval is, dan kan men zich nu al verwachten aan nog luiderklinkende commentaren in deze zaak.   De belgische federale politie zou zich weer eens in een lastig parket bevinden. De aanvaring of de strijd tussen tussen de staatsveiligheid en de antiterrorismecel van de federale politie, zoals door sommige Nederandstalige kranten omschreven, bewijzen de situatie waarin men zich bevindt. 

L'on s'attend, par contre, à ce que la police marocaine demande à son homologue belge d'extrader trois ou quatre suspects belgo-marocains, impliqués dans le braquage du Brinks. Il est, aussi, fort probable que certains soient des informateurs des services de renseignement belges. Si tel est le cas, l'on peut d'ores et déjà s'attendre à un nouveau rebondissement de l'affaire encore plus retentissant. Du coup, la police fédérale se trouverait, encore une fois, dans de mauvais draps. Le clash ou guerre latente entre la sûreté de l'Etat et l'antiterrorisme de la police fédérale révélée par certains quotidiens néerlandophones en sont l'illustration.

 http://www.lematin.ma/Actualite/Journal/Article.asp?idr=110&id=86877

Juffrouw Ellen
(met dank aan onze speciale informant ergens in de woestijn)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Déjà-vu ?


Leterme is veilig geland, toch even Guynokkio bellen

 
A cargo plane after it burst into flames in Indonesia's remote province of Papua
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UItreiking van de "Mostars"


Volgende foto

met dank aan Canary Pete & Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De opvolger van Danneels woont al in Mechelen



De Razende Sukkels van de Morgen krijgen er op de webstek van Bart Debie goed van langs : het werd ons gesignaleerd door Zazouke.  Hier een fragment.


Rarara Update : we zullen de Morgen alvast laten oefenen op deze foto. Wie we zoeken is Yves (47jaar) , een man die gezocht wordt wegens het overtreden van elke journalistieke deontologische code, het aan zijn laars lappen van elk menselijk fatsoen en het als zichzelf noemende journalist niet willen aanvaarden van de democratisch bepaalde electorale verhoudingen in dit land. Hij wordt in zijn emails het liefst aangesproken met de titel "hogepriester". Komaan jongens en meisjes van De Morgen, zet jullie "gratis te downloaden programma" in gang en tover het gezicht en de naam te voorschijn !

Wij willen niemands plezier vergallen maar volgens ons schuilt achter de balk op deze foto de opvolger van kardinaal Danneels : een man met een vals glimlachje, een hypocriet karakter en een zelfingenomen zak.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Economisch Praatje



Oil Prices Spike to Record $105.10 in Wake of Supply Report and OPEC Production Call .


Currencies
US $   0.4999 103.45 0.6525
UK £ 2.001   206.95 1.3053
Japan ¥ 0.009667 0.004832   0.006307
Euro € 1.5326 0.766 158.547

 



ONS ADVIES :




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT : weer eens een financieel schandaal !


De Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep  zou tegen eind 2010 een verlies hebben van 60 miljoen euro.  (Dat zijn 2400 miljoen franken of 2,4 miljard frank - voor dergelijke astronomische bedragen gaan wij altijd even terug naar het vroegere muntstelsel, om de omvang juister te situeren).
 
In een gezamenlijke partijpolitieke poging om dit financieel schandaal kenbaar te maken,  werd de mediaspecialist Decaluwé van CD&V ingeschakeld, samen met de grote 0000-baas en de woordvoerster Diane Waumans die terloops een schijnheilig complimentje formuleert : "Mijnheer Decaluwé is altijd goed gedocumenteerd".
 
De socialisten, die de omroep beschouwen als de eigen Pravdatoeter  zwijgen officieel.  Voorzitter van de raad van bestuur en logeman Guy Peeters, zal  Bourgeois aanporren om te dokken en te zwijgen, voor het geval hij opstandig zou reageren.
 
Die kans is echter onbestaand.  Bourgeois is getrimd, getraind, gekortwiekt, bijgewerkt en functioneert als een perfecte uitvoerder van de instructies van de traditionele partijen.  De N-VA is niet alleen een verlengstuk van de CD&V, ze is er een voorloper van.  "Er kan niet getornd worden aan de opdrachten van de VRT, er moet meer geld komen, IK ZAL MIJN VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN" zeurt Bourgeois. Hij bedoelt natuurlijk, dat hij UW EN MIJN belastinggeld gaat gebruiken om de verspillingen en financiële putten van de VRT-onkundigen op te vullen.  Als hij  zijn verantwoordelijkheid neemt in deze zaak betekent dat : "Ik neem ontslag".  Met de centen van de gemeenschap uw verantwoordelijkheid nemen,  is de uitvlucht van elke onbekwame prietprater.
 
Er bestaat een beheersovereenkomst tot 2011 met duidelijk afgelijnde afspraken , verplichtingen en rechten.  Als de VRT de overeenkomst niet naleeft, omdat er boven de stand geleefd wordt, dan moet de VRT dat zelf uitzweten en niet de burgers.  Jaren heeft de minister zich laten aftuigen door Tony Mary die hem zelfs inzage in een aantal peperdure contracten ontzegde en nu staat Bourgeois weer klaar om op te draven als een masochist aan de ketting.  Eens te meer ontmaskert de N-VA zich als een onbetrouwbaar politiek groepje dat per se mee wil spelen met de groten en enkel gebruikt wordt.  Amateurs zonder de minste eigen inbreng.
 
In plaats van meer subsidies op tafel te leggen, moet de VRT inkrimpen, snoeien en zijn ambities terugschroeven.  Het opvoeren van de eigen inkomsten zal als vanzelf niet meer kunnen, na de akkoorden die Bourgeois gesloten heeft met de EU en waarin hij toegezegd heeft zich te conformerenen naar de onderrichtingen.
 
Het is waarschijnlijk dat wij op deze zaak nog zullen terugkomen... Het zou kunnen.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het citaat van de dag


"De kruik gaat zolang te water, tot de islam ze breekt"



De dag is nog pril, voor sommigen is hij er zelfs nog niet. Wel voor onze vriend André Baert
die met bovenstaande uitspraak drie klapzoenen verdient van onze eigenste schoonheids-volksvertegenwoordigster Marie-Rose Morel, die de taak van Fleur Agema graag overneemt :



De redactie (die graag politiek-incorrecten bij mekaar brengt)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gay Pride


 

 
 
Binnenkort is het weer Gay Pride, georganiseerd door de harde kern van homo-, bi- en triseksuelen. Laten we duidelijk zijn : wij hebben niets tegen mensen die hun homo-zijn op een normale manier beleven.  Precies zoals ook de meeste hetero's niet publiek te koop lopen met hun triviale kantjes.  Aan deze behoorlijk wansmakelijke bootparade zal dit jaar in Amsterdam de minister van onderwijs, Ronald Plasterk deelnemen met een eigen boot.  Misschien kan hij, in navolging van Balkenende de steun van Sarkozy inroepen, want dit is pas de eigen Westerse cultuur verdedigen.  Wij hopen dat er dit jaar ook boten zullen zijn met "kindjes" die door de eigen ouders aangeboden worden, teneinde kennis te nemen van de diverse vormen van zinnelijkheid.  De beroepscretin Cohen heeft die deelname vorige jaar toegelaten, dus da's verworven, ook de pedofielen moeten wat aan die dag hebben.
 
Het is niet de eerste keer dat een beschaving die op verdwijnen staat, zich laat kennen met haar excessieve trivialiteiten. Als over enkele tientallen jaren de moslims het voor het zeggen hebben, zal er anders gepiept worden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afstand : 450 lichtjaar.



 

 
 
Deze foto circuleert al enige tijd op internet en nu zelfs in de vorm van een kettingbrief die niet mag onderbroken worden.  Het is een "foto" genomen door de Hubble telescoop en natuurlijk zijn de kleuren bijgewerkt.  Het beeld dat de wetenschap ons van de ruimte biedt is aangepast aan ons simpel niveau. Wat vinden onze moslim-medemensen van zoiets ?

Veel gelovigen zien op de foto 'het oog van god'. Wetenschappers en astronomen bekijken de foto wat nuchterder. Zij zien de Helix Nebula; door astronomen omschreven als een biljard kilometer lange tunnel van gloeiend hete gassen. De Helix Nebula is te vinden in het sterrenbeeld Aquarius en is 450 lichtjaar verwijderd van onze eigen zon.

De foto verscheen in mei 2003 op de website van de Nasa als 'Foto van de dag'. Sindsdien is de foto op duizenden websites te vinden.

Op deze pagina kun je de foto downloaden als wallpaper. Je vindt er ook achtergrondinformatie over de Helix Nebula en de Hubble telescoop.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "diplomatieke steun" van Sarkozy

 

In de NL-pers lijkt de terugkeer van Balkenende uit Parijs zoiets als de optocht van Julius Caesar in Rome na de veldtocht tegen de Nerviërs en de Eburonen.

De regering is in Frankrijk (en Duitsland) gaan smeken om steun tegen Wilders en de projectie van diens film.  De Poco-Nederlanders die een fysieke aversie vertonen tegen al wat Frans is, zijn nu in hun enthousiasme niet te temperen.  Hun nieuwe held heet Nicolas Sarkozy.  Daar heb je dan wel een politieker aan die van opvatting verandert als de wind van richting. Bos is een rots van standvastigheid vergeleken met de Franse Don Juan. Herinner u de ferme uitspraken van de presidentskandidaat voor zijn verkiezing over de toetreding van Turkije "over his dead body" en nadien zijn plotse wijziging van standpunt zonder enige verklaring.  Balkenende weet zijn vriendjes te kiezen.
 
Nog dit : Balkenende spreekt uit naam van de regering, wat juist is en niet uit naam van het Nederlandse volk, wat verstandig is. 

Wij hebben even het oorspronkelijke gezamenlijke perscommuniqué bij Reuters opgezocht.  En français :

Film contre le Coran: Nicolas Sarkozy assure les Pays-Bas de son «soutien»
[05/03/2008 15:48]

DLM105-0305080824

PARIS (AP) -- Nicolas Sarkozy a assuré mercredi le Premier ministre néerlandais Jan-Peter Balkenende de «son soutien» après les tensions déclenchées au Pays-Bas par un film très critique à l'égard du Coran réalisé par un député d'extrême droite.

Jan-Peter Balkenende, reçu pour un déjeuner à l'Elysée, a demandé l'appui diplomatique de la France pour faire face aux manifestations d'hostilité et aux menaces déclenchées par le film «Fitna» du député Geert Wilders.

Dans son court-métrage de 15 minutes, qui n'a jamais été diffusé, Geert Wilders décrit le Coran comme un ouvrage «fasciste» qui incite à la violence ainsi qu'à l'oppression des femmes et des homosexuels. Le député a menacé de diffuser son film sur Internet si aucune chaîne de télévision n'acceptait de le faire, ce qui serait conforme à la demande du gouvernement.

«Aux Pays-Bas, nous avons le droit à la liberté d'expression, qui est une valeur très importante, et nous avons bien indiqué qu'il y a une différence entre l'opinion du gouvernement néerlandais et l'opinion de M. Wilders», a déclaré M. Balkenende.


Jean-Claude-la-Tapette-sans-Gêne


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Nu al heibel in Gravensteengroep

 
Lang bestaat de Gravensteengroep nog niet, toch is het eerste conflict tussen de stichtende leden een feit. Publicist Johan Sanctorum haalt uit naar professor-emeritus Etienne Vermeersch.

Over een gebrek aan aandacht kon de Gravensteengroep tot nog toe niet klagen. De publicatie van hun eerste manifest, waarin ze betoogden dat progressiviteit en Vlaamsgezindheid geen tegengestelde begrippen hoeven te zijn, was de start van een kleine mediatournee van professor-emeritus Etienne Vermeersch. Maar daar waren blijkbaar niet alle medeondertekenaars even gelukkig mee.

In een tekst die hij gisteren naar de redactie mailde, geeft publicist Johan Sanctorum uiting aan zijn onvrede over de optredens van Vermeersch. "Vermeersch gaat naar de studio zoals een gladiator de piste betreedt: tot de tanden gewapend", klinkt het. "Er is geen enkel spoor van empathie of van toenadering tot de gesprekspartner. Gesterkt door het label 'grootste intellectueel van Vlaanderen' overroept en overdondert hij het gezelschap, kleineert de tegenstander en beschuldigt hem van onkennis, tot iedereen het vermoeid opgeeft."

Maar Sanctorum heeft ook een inhoudelijk probleem met de stellingnames van Vermeersch. Volgens de publicist werd er onder invloed van de Gentse ex-professor in het manifest een veel te grote nadruk gelegd op het territorialiteitsbeginsel en moest elke kritische verwijzing naar de monarchie eruit. Bovendien ging Vermeersch op tv te ver door te zeggen dat de Gravensteengroep géén Vlaamse onafhankelijkheid nastreefde, omdat hij daarmee "flagrant inging tegen een tendens die leeft binnen de groep". "Zo misbruikte hij zijn status om de interne discussie te smoren", schrijft Sanctorum.

Helemaal boos werd Sanctorum naar eigen zeggen toen Vermeersch 'een veto' stelde tegen de publicatie van een tekst van filosoof (en medeondertekenaar) Ludo Abicht en hijzelf over de noodzaak aan een Vlaams en progressief energiebeleid. Omdat de andere leden van de groep, volgens Sanctorum, de steun van Vermeersch niet willen verliezen, bond Abicht in. Volgens Sanctorum lijdt de groep door toedoen van Vermeersch al aan de 'Belgische ziekte': "Een sukkelstraatje van compromissen, dubbelzinnigheden, intriges en politieke spelletjes."

Etienne Vermeersch en Ludo Abicht waren gisteren niet bereikbaar. Een andere ondertekenaar, Eric Defoort, begreep de woede van Sanctorum niet. "Over die Electrabeltekst is per mail gediscussieerd, maar een veto heeft Etienne nooit uitgesproken", zei Defoort, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging. "Dat kan hij trouwens ook niet. En discussies? Natuurlijk bestaan die: kan het anders als je achttien intellectuelen bij mekaar zet?" (Ruud Goossens)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik zal Ruud Goossens van het CD-verkopersteam even bijspringen, want hij is tenslotte jong, onervaren en vooral bekrompen. 

Vergeet niet Goossens, waar Vermeersch begonnen is : als pater Jezuïet die het kapje over de haag heeft gekeild.  Om iets van zijn gloeiende materiële ambities waar te maken, moest hij zich opwerpen als informant bij de vrijzinnigen om de vele geheimzinnige mythes van het strikte katholicisme te ontrafelen. Met enige fantasie en zin voor humor (wat bij de Morgen geen punten oplevert)  leek de jonge Vermeersch op  Abdelkader uit Evergem : een onbetrouwbare opportunist.  Hij heeft zich een reputatie weten opbouwen, als professor Ethiek en Wijsbegeerte gebaseerd op eenzijdige verdraagzaamheid, wijsneuzerij en vooral eigenwaan. Bovendien is  de man compleet ongeschikt om samen te werken met om het even wie en zijn zijn "ethische" opvattingen even elastisch als warme rek. De schandelijke Visa-affaire in de stad Antwerpen, vond hij helemaal niet erg en ook over de centenroof door zijn collega Heynderickx van de UG was hij verrassend mild. Ik wens de geleerden van de Gravensteengroep veel geluk toe en een fijne samenwerking.

Het lijkt op een heruitgave in versneld tempo van de Volksunie : te veel licht verblindt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter neemt het op voor Wilders

 

05/03/08

 

 

Dewinter neemt het op voor Wilders ...

 

"Fitna-film Wilders: niet plooien voor moslimchantage !"

De islamfilm van Wilders moet kunnen. De dreiging met rellen en aanslagen van islamitische fundamentalisten allerhande ressorteert een pervers effect. Straks krijgt Wilders de schuld wanneer er rellen uitbreken of een of andere gek een aanslag pleegt terwijl tot nader order niemand de film zelfs maar heeft gezien. Wie toegeeft aan de dreiging met geweld van radicale moslims plooit voor de intimidatiepogingen van islamfascisten. De verhitte reacties uit islamitisch-fundamentalistische landen en dito organisaties over de Fitna-film zegt overigens veel meer over de islam dan over Wilders. 

 

Omgaan met kritiek kan een absolute godsdienst zoals de islam nauwelijks. Blijkbaar is de islam alleen maar een godsdienst van “vrede en verdraagzaamheid” voor islamieten, nooit voor “kafirs” (ongelovigen). De “kafirs” worden wanneer ze niet bereid zijn om zich als “dhimmi” (niet-moslims die zich vrijwillig ondergeschikt maken aan de islam)te gedragen,  onderdrukt, gediscrimineerd, geïntimideerd, opgejaagd, verdrukt, bedreigd en desnoods een kopje kleiner gemaakt.

 

De achillespees van de zogenaamde Europese multiculturele samenleving is en blijft onze overdreven tolerantie. Sommigen hebben helemaal niks geleerd uit het “Duivelsverzen-incident” waarbij Salman Rushdie met een fatwa werd opgezadeld en uit de hele heisa met de “Mohamed-cartoons” waarbij Denemarken geviseerd werd. In plaats van de fundamentalistische dreiging met geweld en de intimidatiepogingen te veroordelen, wordt Wilders op zijn verantwoordelijkheid gewezen en moreel onder druk gezet om de Fitna-film af te gelasten. De wereld op zijn kop. Diegenen die dreigen met terreur halen zonder slag of stoot hun slag thuis. Wie moedig een controversieel maar democratisch standpunt verdedigt, komt in de hoek van de slagen terecht.

 

Vraag is: wat is de volgende stap? Plooien voor de terreurdreiging omwille van de Fitna-film, betekent morgen plat op de buik gaan wanneer een soortgelijke gewelddreiging geuit wordt wanneer hoofddoeken verboden worden in het openbaar ambt of het onderwijs of de erkenning of subsidiëring van een fundamentalistische moskee geweigerd wordt.

Het ontbreekt de leidende Europese politieke klasse aan ruggengraat en karakter. Alleen een duidelijk en kordaat ‘neen’ aan het adres van Afghaanse, Iraanse en andere fundamentalistisch-islamitische mullahs en potentaten wekt indruk. De houding van de Nederlandse premier Balkenende getuigt alleen van zwakheid en onzekerheid. Niet plooien voor terreurdreiging en geweld-intimidatie is de boodschap. Indien Europa nu toegeeft aan de moslim-chantage dan zetten we de poorten wagenwijd open voor de uitverkoop van de democratie en de vrije meningsuiting.

 

Op het Van Randwijk-monument prijkt de leuze:
“Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen.
Dan dooft het licht …” Misschien moeten we tirannen door korannen vervangen?

 

Akties steden tegen islamisering

vrijdag 7 maart Desselgem

dinsdag 11 maart Mechelen

 

Van de webstek van Filip Dewinter




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!