Angeltjes
29-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje over journalistiek

 

Het is een belediging voor professionele journalisten als bloggers zichzelf journalist noemen.’ Alstublieft, stevige uitspraken tijdens de weblogconferentie Blog08 van afgelopen vrijdag.

In plaats zichzelf eens af te vragen waarom uitsluitend ‘professionele journalisten’ het leven, het heelal & de rest zouden mogen duiden, maakt de ‘professionele journalist’ liever bloggers verdacht.

Dalende abonneebestanden en inzakkende kijk- & luistercijfers eisen hun tol, zoveel is zeker. De gemiddelde ‘professionele journalist’ is inmiddels zo ernstig verzuurd, dat bij overlijden het kadaver moet worden beschouwd als chemisch afval.

Stef P. Spikkel
Visionair

@ Gregorius Nekschot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vrije Volk : Kracht & Tragiek van Burgerjournalistiek - Duns Ouray

 

Onderstaand artikel dateert van juni 2006 en het handelt over een van onze favoriete internetbronnen, Het Vrije Volk.  Ver van ons Angeltjes met hen te vergelijken.  Wij zijn praktisch een eenmanszaak, terwijl HVV kan rekenen op diverse medewerkers. Bovendien hebben wij geen professionele  journalistieke ervaring, maar die heeft Jan Mulder zich ook mettertijd verworven. 

Ons hoofdstreven is institutioneel op een democratische wijze de Vlaamse republiek realiseren.  Maatschappelijk bevinden wij ons ter conservatieve rechterzijde en zijn wij tegenstanders van de oprukkende islamisering in Europa. De ondemocratische linkerzijde die met de opportunistische fantasten uit het centrum de maatschappij in de pas wil houden, is de doorn in ons oog.

Voor de huidige EU hebben wij weinig lovende woorden.  Er zijn dus meerdere raakvlakken met Het Vrije Volk, alhoewel wij een andere tonaliteit bezitten en ons graag bezondigen aan andere dan maatschappelijke thema's. Sommigen nemen ons dat kwalijk, anderen vinden het juist aantrekkelijk.

Een belangrijk gegeven zijn onze reageerders : wij zijn geen discussieforum maar bieden aan gelijkgezinden de kans hun mening voorop te zetten.  Liefst binnen de normen van het fatsoen. Politiek-correcte opvattingen zijn bij ons niet welkom. Die hebben legio kansen om aan bod te komen.

Een zaak nog : Duns Ouray spreekt over 6.500 pageviews per dag (twee jaar geleden) voor circa 16 miljoen inwoners.  Angeltjes heeft een gemiddeld van 1.800 pageviews per dag voor gemiddeld 6 miljoen inwoners. Omgerekend naar Nederland zou Angeltjes 4.800 pageviews noteren.

Het voornaamste is dat er dankzij internet uitwegen bestaan voor andere denkrichtingen dan deze van de officiële en commerciële media, die zichzelf tooien met het epitheton kwaliteit. Onze kwaliteit is ongetwijfeld minder en onregelmatiger maar de passie van de overtuiging en de geest van rebellie tegen de versleten opvattingen van het regime is een bron die nooit opdroogt.

De redactie van Angeltjes

 ***

De website HetVrijeVolk.com heeft zich ontwikkeld tot een platform voor burgerjournalistiek. Dagelijks krijgen wij artikelen opgestuurd van ‘Jan en Alleman’. Sommigen worden vaste scribent, anderen leveren een eenmalige bijdrage.

Wat levert dat op? In ieder geval ‘authentieke opinies’, soms gelardeerd met spelfouten: er wordt nog wel eens een ‘d’ en een ‘t’ verwisseld. Het verschil in kwaliteit is groot, zowel qua betoog als qua inhoud.
Naar
objectiviteit of onafhankelijk wordt niet gestreefd. Maar dat wordt ook niet gepretendeerd! Bij ‘hoor en wederhoor’ denken wij vooral aan de echo-put in Hoog Soeren.

De redactie is enkel een doorgeefluik. Wij kijken niet naar de inhoud van de artikelen. Praktisch alles wordt geplaatst. De scribenten hebben hun eigen ‘merknaam’ op te bouwen qua betrouwbaarheid en geloofwaardigheid.

HetVrijeVolk.com groeit. Dagelijks hebben wij 6500+ page-views [1]. Dat is nogal wat. Maar wat is dat "wat" precies? Wordt zo’n website ‘mainstream’? Of blijft het in de marge, gelezen door een specieke doelgroep van ontevreden burgers? Enkele overpeizingen.

Het zal niemand verbazen dat de boodschapper net zo belangrijk is als de inhoud van de boodschap. Als ik roep dat Amerika ‘addicted to oil’ is, kijkt niemand daarvan op. Toen George Bush het zei, was dat wereldnieuws.
In het TV-tijdperk is de boodschapper eigenlijk belangrijker. De mening van Bono en Angelina Jolie over armoede wordt gehoord, zonder dat iemand zich zorgen maakt over de feitelijke deskundigheid van deze sterren. Er zal ook veel media-tijd beschikbaar zijn voor Paris Hilton, wanneer zij zich uitspreekt over de oorlog in Irak.

In Nederland hebben we Jan Mulder, de voetballer die opiniemaker werd, zonder überhaupt de schijn van deskundigheid op te houden. Zijn bijdrage aan het debat is het belachelijk maken van eenieder die niet in zijn straatje past. Intolerantie als essentie.

Het is een veelgehoord verwijt aan de media dat zij allerlei inhoudsloze Talking Heads op een voetstuk plaatsen. Dat verwijt is terecht, maar op TV is het ook onvermijdelijk.

Wat dat betreft is de burgerjournalistiek van HetVrijeVolk.com een verademing. Immers, onze scribenten publiceren onder pseudoniem. De boodschapper heeft geen herkenbare identiteit. Dat betekent dat enkel de inhoud van de boodschap overblijft. Een verademing voor eenieder die door onze TV geconditioneerd is.

Daar tussenin staat de ‘oude’ journalistiek, bij welke we een diepere kennis van zaken veronderstellen, eenvoudig omdat het hier professionals betreft. Hier zijn de naam van de journalist, en van zijn krant, het ‘handelsmerk’. Wij geloven iets omdat het in NRC Handelsblad staat, of omdat Paul Witteman het zegt.
Dát mechanisme, iets geloven omdat het van een bepaalde boodschapper komt, zit diep geworteld in de menselijke natuur. Het is voor kinderen de primaire manier van kennisoverdracht … ze geloven alles wat hun ouders zeggen. Op latere leeftijd blijft dat ‘authoritarianisme’ belangrijk, ook bijvoorbeeld in dat bastion van De Zuivere Kennis … de wetenschap. Wetenschappers baseren zich probleemloos op de publicaties van anderen.

Ziehier de ultieme grens die de burgerjournalistiek niet kan oversteken. De anonimiteit garandeert een geloofwaardigheidsprobleem. De massa zal zich niet in de boodschap verdiepen, omdat de boodschapper niet herkenbaar is.
Maar burgerjournalistiek heeft wel een waarde. Het is een bron van authentieke, verrassende opinies. Oorspronkelijke ideeën. Daar kan de gevestigde pers nooit mee concurreren, omdat zij nu eenmaal gevestigd is.
Tegelijkertijd is het onze tragiek dat weinig mensen belangstelling hebben voor oorspronkelijke ideeën. We kijken nu eenmaal liever naar Angelina Jolie.

http://www.denieuwereporter.nl/?p=487


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuurland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maokko, de staat, roept 40 imams terug voor instructies + AANPASSING

 

In de moskee

 

De Marokkaanse overheid heeft imams uit Nederland teruggehaald. Het gaat om zeker veertig imams die afgelopen vrijdag op verzoek van Rabat zijn teruggekeerd naar Marokko.

Spionagerel
Vorige maand werd bekend dat een werd bekend dat een politieagent van Marokkaanse afkomst voor Marokko
spioneerde.

Daarna kwamen
meer spionagezaken aan het licht.

Later
bevestigde de AIVD dat de Marokkaanse inlichtingendienst spionnen in Nederland rekruteert.

Dat meldt het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN). De organisatie maakt zich zorgen over de reis, die volledig door de Marokkaanse staat is betaald.

De imams zouden voornamelijk uit angst gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging.

De imams hebben volgens het SMN deelgenomen aan 'allerlei activiteiten'. Wat die activiteiten precies inhouden is onbekend, maar de organisatie vermoedt dat het gaat om 'religieuze instructies'.

Greep
Marokko probeert al tijden meer grip te krijgen op Marokkanen die in Nederland wonen.

Er bestaat zelfs een ministerie voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland. De minister ervan, Mohammed Ameur, zei eerder dit jaar dat die gemeenschap beschouwd moet worden als de zeventiende regio van Marokko.

@ Elsevier

***

+ AANPASSING  08.30 UUR door Geen Stijl

Marokkaanse imams op bijscholingscursus

spyspie.jpgHierbij een ingezonden mededeling voor het vrijdaggebed. Het vrijdaggebed gaat niet door. Wij herhalen: het vrijdaggebed gaat niet door. Net als vorige week vrijdag. Heeft te maken met een bijscholingscursus van ruim 40 Marokkaanse imams. Zij zijn met spoed teruggeroepen naar hun vaderland, want het blijkt namelijk dat bij een langer verblijf in ons land ook de geestelijken het niet zo nauw meer nemen met de doorgaans streng islamitische leer. Bovendien ontbreekt het Marokko sinds de ontmaskering van een aantal Marokkaanse spionnen op strategische plekken aan de nodig intel. Dus is afgelopen vrijdag op de E-pier va Schiphol een regeringsvliegtuig vol imams naar Rabat vertrokken. Met Halloween komt het gezelschap weer thuis. En niet zeuren over belastingcentjes, want de Marokkaanse staat betaalt alle kosten. Even weer de neuzen dezelfde kant op krijgen. Zie het maar als een soort van heisessie om meer greep te krijgen over de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Oh ja, nee zeggen was geen optie, want dan is het over en uit met je carrière. Dat belooft vuurwerk te worden donderdag wanneer de Tweede Kamer debatteert over de toenemende invloed die de Marokkaanse staat probeert uit te oefenen op haar onderdanen in den vreemde. U kunt nu inzetten op het tijdstip dat de PVV haar Kamervragen over deze kwestie de wereld in slingert...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteurs en politiek: : een lach en een traan

 

 

Wij zijn de laatsten om acteurs en artiesten een politieke mening te ontzeggen.  Iedereen mag van ons alles denken, zeggen, uiten of op de muur schilderen.   Zelfs Yves Desmet mag liegen met een stalen stalinistische grijns op het gelaat.  Waarom niet ?  Ieder zijn verdraaide visie, en wij de juiste waarheid. Zo herkent u  ons weer.

Bovenstaande video is een opname van de Amerikaanse acteur Matt Damon, die zijn mening geeft over Sarah Palin.  Matt is zéér verontrust en het voordeel dat acteurs bezitten, is dat zij hun teksten debiteren met geloofwaardigheid, gevoelvolle stemintonatie en  aangepaste mimiek.  Als toeschouwer raak je makkelijk in de ban van zo'n korte monoloog, want hij wordt professioneel gebracht.  Matt heeft het over de onervarenheid van Palin, burgemeester in een klein dorpje en slechts twee jaar gouverneur van Alaska. Dit verontrust de sociaal bewogen acteur.  Want hij is er quasi zeker van dat McCain het niet lang meer zal volhouden en dan krijgen we die vrouw, die gelooft dat mensen en dinosaurussen in eenzelfde periode samen op aarde waren.  En dat is een onverdraaglijke gedachte. 

De pindaboer Jimmy Carter geloofde in UFO'S, want hij had er ooit een gezien maar dat was geen bezwaar om een van de zwakste bestuursperiode uit de moderne Amerikaanse geschiedenis neer te zetten. Carter was een Democraat die de banken verplichtte goedkope leningen toe te staan aan iedereen die er om vroeg.  De huidige financiêle crisis is een van de gevolgen  van dat wijze besluit van president Carter.

De Republikein Ronald Reagan was een tweederangs-filmacteur met enkel syndicale ervaring in Hollywood. Maar een acteur aan het roer van de grootste natie, dat kan nooit fout zijn.  En Reagan was inderdaad een behoorlijk president.

Een hockeymoeder daarentegen die wél bestuurservaring heeft, dat is pàs verontrustend.  De Democraten kunnen pas instemmen met een vrouw als het een van hen is.  Andere vrouwen horen bij de grote voorstanders van de emancipatie thuis in de keuken.

Helaas vernemen we niet wat Matt wél wil, wat hij bijvoorbeeld vindt van de bestuurservaring van senator Obama.  Die zelfs nooit gemeenteraadslid geweest is. Wat is de ervaring van de Pepsodent-man die achter Obama staat ?   Zoals Claire Bloom het zegde : "U mag nooit mensen uit mijn beroep serieus nemen als zij over politiek spreken".

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met 1 november in aantocht, : moslims sterven ook

 

Vlamingen betalen voor een begrafenis gemiddeld 1.000 euro meer dan Walen. Dat meldt Test-Aankoop op basis van een enquête onder meer dan 1100 personen over het overlijden van een naaste.

"In 2007 ging het om het gigantische bedrag van meer dan 400 miljoen euro voor 100.658 sterfgevallen, meldt Ivo Mechels, woordvoerder van de consumentenorganisatie.

De overgrote meerderheid van de ondervraagden gaf aan tevreden te zijn over de behandeling en dienstverlening bij de uitvaart. Maar niet enkel emoties moeten verwerkt worden, er wacht vaak ook een financiële rompslomp.

Maar liefst 4 op 10 begrafenisondernemers geeft geen enkele prijsindicatie. Het totale kostenplaatje is nochtans hoog: 3.000 tot 5.000 euro, naargelang de keuze voor een crematie of een teraardebestelling. Opvallend is dat een Vlaming gemiddeld 1.000 euro meer betaalt dan een Waal.

***

En hoe zit het met de islamitische medemensch die het aardse ruilt voor het onbekende ?  Volgens ingewijden die het kunnen weten, wordt na het heengaan ruim 95% van de Marokkanen overgevlogen naar hun échte thuisland en aldaar begraven. Zowat alle moslims hebben een speciale overlijdensverzekering die hen deze overtocht waarborgt.  De kleine minderheid die dat niet heeft, wordt wat Antwerpen betreft op een aparte plaats op Schoonselhof ter aarde besteld (richting Mekka).  In principe mag ingevolge de wetgeving geen onderscheid bestaan na de dood en wordt iedereen (gelovigen, ongelovigen) op één zelfde ruimte begraven, zonder groepering. Gent handhaaft deze regel nog steeds.  Dit is ook de reden dat Joden niet begraven worden op onze gemeenschappelijke begraafplaatsen, maar in het geval van Antwerpen over de grens in Putte.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronse vraagt afschaffing taalfaciliteiten

 

RONSE CD&V en oppositiepartijen Open VLD én Vlaams Belang hebben gisteravond, 27 oktober  een gemeenschappelijke motie goedgekeurd voor de afschaffing van de taalfaciliteiten in Ronse. Een historisch moment, want nooit eerder sprak de gemeenteraad zich uit over de wenselijkheid van de faciliteiten, die de stad bij taalgrensregeling anno 1963 kreeg toebedeeld.

Aan de federale regering wordt nu de afschaffing van de faciliteiten gevraagd. 'Vlaams minister-president Kris Peeters en de Vlaamse regering worden gevraagd om bij de onderhandelingen van gemeenschap tot gemeenschap de afschaffing van de taalfaciliteiten in Ronse te agenderen en de nodige initiatieven te nemen om tot deze afschaffing te komen', zo luidt de motie.

SP.A-groen!, coalitiepartner van CD&V, onthield zich bij de stemming om de vlotte samenwerking met CD&V niet te schaden: 'We blijven ijveren voor een financiële inbreng van de overheid als compensatie voor de overlast en meerkost die de taalregeling met zich meebrengt. We pleiten voor een premiestelsel voor het personeel zowel in het onderwijs als in onze administratie', aldus SP.A.

De tweetalige fractie Gemeentebelangen-Intérêts Communaux verwierp de motie.

Burgemeester Luc Dupont (CD&V) benadrukte dat deze uitzonderlijke wisselmeerderheid de coalitie niet in het gedrang brengt. 'De coalitie is geenszins gebroken.' Dupont verduidelijkte nog, ook tegenover het massaal opgekomen publiek, dat de afschaffing van de faciliteiten in bestuurszaken geen afbreuk doet aan het vrije taalgebruik in privézaken en dat Ronse zich 'maximaal taalhoffelijk' wil opstellen ten aanzien van anderstaligen. (fdv
)

***

Ronse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken
  Stad Ronse

ligging binnen het arrondissement Oudenaarde
in de provincie Oost-Vlaanderen
WapenVlag
Wapen van Ronse Vlag van Ronse
Geografie
Gewest Vlag van Vlaanderen Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen
Arrondissement Oudenaarde
Geografische ligging 50°44′N, 3°36′E
Oppervlakte 34,48 km²
Bevolking (Bron: NIS)
Inwoners
– Mannen
– Vrouwen
Bevolkingsdichtheid
24.639 (01/01/2008)
48,92%
51,08%
715 inw./km²
Leeftijdsopbouw
0–19 jaar
20–64 jaar
65 jaar en ouder
(01/01/2006)
24,64%
56,78%
18,58%
Buitenlanders 5,72% (01/01/2008)
Economie
Werkloosheidsgraad 11,75% (gemiddeld 2007)
Gemiddeld inkomen 12.241 euro/inw. (2005)
Politiek
Burgemeester Luc Dupont (CD&V)
Bestuur CD&V, sp.a-Groen!
Zetels
CD&V
sp.a-Groen!
Vlaams Belang
Open VLD
GB-IC
27
8
8
7
2
2
Deelgemeenten met postcode
Postcode Deelgemeente
9600 Ronse
Overige info
Zonenummer 055
NIS-code 45041
Politiezone Ronse
Webadres www.ronse.be

Ronse (Frans: Renaix) is een stad en faciliteitengemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in België. De stad telt ruim 24.000 inwoners. Sint-Hermes is haar patroonheilige. Ronse is gelegen in de Vlaamse Ardennen. De schrijver Omer Wattez noemde Ronse ook wel "de parel van de Vlaamse Ardennen", omwille van haar ligging en groene omgeving.

Ronse en omgeving

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Amerika als Duitsland en Nederland na 4 november ?

 

 

@ Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fré en de mediaboycot

 

.


28-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er een mediaboycot ? Nooit iets van gemerkt. U wel ?

 

28.10.2008 15.22u - Gisterenavond raakte bekend dat voor de bevoegde ministers Dewael (VLD) en Vandeurzen (CD&V) een blaam volstond voor de in opspraak gekomen politiebaas Fernand Koekelberg. De eerste reactie die bij het persagentschap Belga binnenliep, was die van het Vlaams Belang. Dat was echter iets wat bijna de voltallige media ‘ontgaan’ is. Zowel de televisiejournaals gisterenavond als het radionieuws deze ochtend en zowat alle dagbladen hadden enkel aandacht voor de reacties van de SP.A en LDD.

Dit is natuurlijk geen toeval meer en bijzonder nieuw is het al evenmin. Het is onmiskenbaar een feit dat de mediaboycot tegen het Vlaams Belang steviger is dan ooit. Een en ander kadert in een bewuste strategie die sinds het aantreden van Leterme in maart dit jaar aan de gang is, met name de creatie van de mythe dat de oppositie bestaat uit SP.A en/of Lijst Dedecker.

Dat deze stelling niet door de feiten ondersteund wordt, bewijst alleen al het feit dat uitgerekend het Vlaams Belang sinds de verkiezingen van vorig jaar in tal van dossiers de spits afbeet en niet zelden de spurt aantrok wanneer het op oppositievoeren aankwam. Zolang nog geen definitieve regering gevormd was, hadden sommige analisten geen al te grote problemen om dit feit – zij het dan schoorvoetend – te erkennen. Maar sinds Leterme in het zadel is gehesen, is duidelijk een ordewoord tegen het Vlaams Belang gegeven. Erg verbazend is dat niet, zoals Gerolf Annemans eerder reeds zegde: “In tijden van ongeloofwaardigheid moet immers verduiveld goed opgepast worden met mediapassages van het Vlaams Belang. Het moet er erg goed ingestampt worden: ofwel SP.A ofwel LDD. Vlaams Belang speelt niet meer mee.”

Ook na de verkiezingen van 1999 maakten wij een dergelijke mediaboycot mee, die diep tot in het jaar 2004 is blijven duren. Ook toen werd omzichtig (lees: nauwelijks of niet) omgesprongen met reacties van onze partij. Maar ook toen drong uiteindelijk de waarheid door tot de publieke opinie.

U kan ons alvast helpen met het doorbreken van de mediaboycot: door actief te verwijzen naar deze website en het verspreiden van onze nieuwsbrief E-Magazine.

@ Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware Liefde : hij 43, zij 12

 

De geestelijke met zijn 12-jarige 'vrouw' (screenshot van Flickr).

De Indonesische politie onderzoekt of een rijke moslimgeestelijke de wet heeft overtreden door te trouwen met een 12-jarig meisje.

Een politiechef stelde in de dinsdag editie van de krant The Jakarta Post dat de geestelijke mogelijk kan worden vervolgd voor onder meer het dwingen van een minderjarige tot seks.

De 43-jarige zakenman en moslimgeestelijke Pujiono Cahyo Widiyanto uit Semarang in midden-Java is in augustus met het 12-jarige meisje Lutfiana getrouwd. Hij zei dat het meisje oud genoeg was om te trouwen, omdat ze al menstrueerde.

Justitie in Indonesië meent echter dat Pujiono in strijd met de wet heeft gehandeld. In een wet op het huwelijk uit 1974 staat dat het verboden is de trouwen met een persoon die nog geen 16 is. Kinderrechtenorganisaties willen dat Pujiono wordt vervolgd wegens kinderhandel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis Hoessein Obama in Jakarta te koop

 

Obamas former house in Jakarta up for sale

Obama's former house in Jakarta up for sale

Tue, 10/28/2008 - 9:32 PM
The small colonial-style house Barack Obama lived in as a child has received a steady stream of visitors ahead of the U.S. presidential election.

@ Jakarta Post


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck bekommert zich over Fortis

 

Fortisverandertnaam.jpg

@ www.geenstijl.nl

Zéér AAaRGH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91% belgen zou stemmen voor Hoessein Obama

 

http://specials.be.msn.com/news/vote/default.aspx

 

Als u deze brug oversteekt (klikken) komt u terecht bij MSN Nieuws en dan kan u zelf een voorkeur uitspreken en kijken hoe de wereld aankijkt tegen beide kandidaten.

De Amerikaanse presidentsverkiezinge hebben altijd kunnen rekenen op internationale belangstelling maar ditmaal worden alle records geklopt.

91% van de uitgebrachte stemmen in het land B gaan naar de Democraten van Obama en dat is niet zo verwonderlijk, rekening houdend met de enorme media-aandacht en het feit dat deze mensen ook hun stem uitbrengen voor figuren als Leterme, Di Rupo, Reynders en godbetert Napoleon De Gucht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos bij fiscus : daar kijken we van op !

 

Ondanks talloze pogingen tot hervorming blijft de interne organisatie van het departement Financiën bijzonder complex en inefficiënt. Verantwoordelijk minister Didier Reynders laat de zaken op hun beloop. Toch moet er snel iets gebeuren, of anders zijn er straks helemaal geen fiscale controles meer.

http://www.knack.be/nieuws/belgie/chaos-bij-de-fiscus/site72-section24-article24667.html#

Binnen de al zeer chaotische organisatie bij de top van Financiën dreigt een nieuwe bom te ontploffen. Philippe Jacqui, een van de managers van de nieuwe organisatie bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën, heeft een klacht ingediend bij de Raad van State. Daarin klaagt hij de samenstelling aan van het nieuwe directiecomité, dat bestaat sinds juli 2008, omdat hijzelf en enkele andere nieuw benoemde managers er niet in zijn opgenomen. Dat hij en zijn collega-managers niet benoemd zijn, kan immers niet volgens de voorschriften van Coperfin, die zeggen dat het hele management in het directiecomité moet worden opgenomen.

Als Jacqui gelijk zou krijgen, is dat voor Financiën een juridische ramp. Het zou betekenen dat de samenstelling van het huidige directiecomité, die ook eerder al gewijzigd werd omdat ze niet reglementair was, opnieuw moet worden aangepast. In één klap zou dat ook betekenen, dat alle eerdere regularisaties van benoemingen die het huidige directiecomité doorvoert, precies omdat het vorige niet reglementair was, moeten worden overgedaan.

Om te beginnen heeft Financiën sinds de vernietiging door de Raad van State van de benoeming van Jean-Claude Laes in juli 2007 geen echte topmanager meer. Het topmanagement wordt momenteel - bij gebrek aan een alternatief - waargenomen door Jean-Pierre Arnoldi, die zijn departement niet meteen met ijzeren hand lijkt te besturen. 'Hij is niet de man van de grootse hervormingen', die Financiën nochtans dringend nodig heeft, zeggen verschillende ambtenaren. Bovendien vertrekt hij volgend jaar met pensioen. Totnogtoe heeft de minister geen enkel initiatief genomen om een nieuwe procedure op te starten.

De chaos bij Financiën is groot, niet alleen aan de top. Doordat opeenvolgende hervormingen nooit helemaal voltooid werden, telt Financiën op dit moment drie structuren die kriskras door elkaar lopen. Eerst wilde Philippe Maystadt (CDH), de toenmalige minister van Financiën, een eerste 'mammoethervorming' doorvoeren. Hij wilde de directe en de indirecte belastingen (BTW) samenvoegen en integreren. Maar zijn hervorming werd onderbroken door de komst van de nieuwe paarse regering (Verhofstadt I, 1999), en de nieuwe minister. Met een nieuw plan: Coperfin, een plan op maat van Financiën, dat voortvloeide uit het Copernicus-plan van toenmalig minister van Ambtenarenzaken, Luc Van den Bossche (SP.A). Dat zou grondige personeelshervormingen doorvoeren. Maar algauw lag de nadruk op de informatisering, waar ook het gros van het budget naartoe vloeide.

De personeelshervorming van Coperfin bleef heel erg beperkt, en was bijna absurd te noemen. Er werd amper een reeks managers benoemd, aan wie nooit onderliggende organisaties werden toegewezen.

Op het terrein klagen ambtenaren ondertussen steen en been over een personeelstekort om de controles terdege te kunnen uitvoeren. En er lopen klachten binnen over een te grote inmenging van het kabinet als het over individuele dossiers gaat. Voor de rest laat Reynders zijn departement van 30.000 ambtenaren, die niet meer weten waar het heengaat met Financiën, maar begaan.

Ingrid Van Daele @ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De racistische smeerlap Sinterklaas laat weer van zich horen

 

Nu weer debat over 'racistisch fenomeen' Zwarte Piet

dinsdag 28 oktober 2008 14:08

Het Van Abbemuseum in Eindhoven organiseert een openbaar debat over het ‘racistische fenomeen' Zwarte Piet. De discussie komt in plaats van een protestmars die twee buitenlandse kunstenaars in augustus wilden houden. Televisiemaker Prem Radhakishun is ook aanwezig bij het debat.

 Piet en Sint (de echte)

Het openbare debat wordt georganiseerd op 11 november, vier dagen voordat Sinterklaas en zijn pieten naar Nederland komen. Volgens een woordvoerder van het museum is hier sprake van absoluut toeval.

In augustus wilden twee buitenlandse kunstenaars een protestmars
organiseren omdat zij vinden dat het fenomeen Zwarte Piet racistisch is.

Het Van Abbemuseum lieerde zich aan die stelling door het werk van het kunstenaarsduo tentoon te stellen.

Na overleg met de politie en uit angst voor wantoestanden ging de mars, die voor nogal wat commotie zorgde, uiteindelijk niet door.

Nu komt er alsnog een debat over Zwarte Piet, aangezwengeld door twee kunstenaars die nooit als kind het traditionele kinderfeest hebben gevierd.

Volgens de woordvoerder is de kunstenaar uit Duitsland (de ander komt uit Zweden) al vier jaar in Nederland en is dat 'best Nederlands'.

Inschrijven voor het debat is onder meer vanwege de beperkte capaciteit noodzakelijk. Er is volgens de organisatie continu overleg met de autoriteiten maar over eventuele veiligheidsmaatregelen doet het museum geen uitspraken.

Uitgenodigd voor de discussie zijn onder meer de toenmalige initiatiefnemers van de protestmars Petra Bauer en Annette Krauss, onderzoeker John Helsloot van het Meertens Instituut, neerlandicus en ‘sinterklaasdeskundige’ Jos Mangnus en televisiemaker Prem Radhakishun.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe bisschop in de stad van Allah : Johan Bonny

 

De nieuwe bisschop van Antwerpen, Johan Bonny  wordt gefeliciteerd door een fan met rode hoed. Bonny is van Gistel (W.Vl) en heeft veel samengewerkt met de paus.  Voor ons is het allemaal in orde, West-Vlamingen en dan nog uit Brugge, kunnen niet veel verkeerd doen. Aangezien Bonny tot de Romeinse kliek behoort, zal hij ongetwijfeld zeker in de stad van Allah, de moslims aanmoedigen zichzelf te blijven.

Fats (uw reporter voor geloofszaken)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn moslim huwelijksfeest in Irak

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Sanctorum : ook erg opgezet met de VRT

 

Gisteren, 26 oktober, was op VRT-Canvas de Panorama-reportage te bekijken, getiteld “Een brug te ver”, over het Antwerpse Lange Wapper-project, de (mis-)communicatie daarrond en het groeiende Antwerpse ongenoegen.

In de aanloop naar dit programma werd ik door de samensteller gecontacteerd, ene Aart De Zitter, die me op een zeker moment bijna stalkte. Ze wilden Noël Slangen, verantwoordelijk voor de communicatie rond het project, “eens grondig aanpakken”, de onmogelijke prijs/kwaliteitverhouding van zijn diensten, zijn Machiavellistische, door de reklamelogica geïnspireerde visie op overheidscommunicatie, enz. enz.

Daarvoor waren ze bij mij, ex-werknemer van Slangen & partners en auteur van o.m. “Communicatie kan tot hersenstilstand leiden”, aan het juiste adres. Een dikke twee uur hebben ze me thuis geïnterviewd, met cameraploeg en alles erop en eraan. Ik mocht breed uitweiden over Slangen’s bijbel “Modellen van C”, waarin hij o.m. zijn opmerkelijke visie op burgercomités en actiegroepen weergeeft, het onderliggende vijandbeeld tegenover de burger, het misprijzen voor inspraak en democratische besluitvorming, enz.  Ook de psychologie van de Antwerpenaar en het aan deze stad inherente anti-establishment-gevoel, waaraan ik een studie wijdde, kwam uitvoerig aan bod.

Tot onze verbazing bleek de tussenkomst van Sanctorum compleet te zijn weggeknipt, en kwam de communicatie-expert anderzijds opvallend goed weg uit dit programma.
We kennen VLD-directeur Noël Slangen ondertussen goed genoeg om te beseffen dat hier druk is uitgeoefend en dat de makers van het programma hun ambities, om diens visie en methodes eens grondig door te lichten, duchtig hebben bijgesteld. Dat leverde o.m. het hilarische effect op, dat iedereen zich in koor beklaagde over de lamentabele communicatie rond Lange Wapper, maar dat er over Slangen haast niet gerept werd, behoudens een korte interventie van Jan Peumans.

Zo bleek die Panorama-reportage te lijden een het euvel dat het zelf wou aan de kaak stellen: intransparantie en politieke machinaties. Droevig voor een publieke omroep. We trekken er onze conclusies uit. 

Johan Sanctorum

***

Over de Oosterweelverbinding, de Lange Wapper, de gigantische geldverspilling, de lamentabele en onkundige aanpak hebben wij het al meermaals gehad.  De Panorama-reportage van 26 oktober 2008 was een schrijnende bevestiging waar wij te gelegenertijd op terug komen.  Bevreemdend is het alleszins te moeten lezen bij Johan Sanctorum, dat de regimeknaapjes van de VRT dit grote mobiliteitsdossier aanvatten om Noël Slangen een hak te zetten en als puntje bij paaltje komt hun huik naar de wind hangen. Zo kennen we onze 0000 : lastig in de aanloop, laf in de uitwerking.   

In dit extreem verpolitiekte dossier, is voor meer dan 100 miljoen euri (4 miljard frank) studiewerk verricht, burgemeester Slaapmans durft geen bek opentrekken want dan moet hij stelling kiezen en dat is niet zijn beste eigenschap, Slangen die overal aanwezig is waar te graaien valt, rijft binnen en de communisten van de PvdA vinden eindelijk een tweede adem met dit klungeldossier. En menig Antwerpenaar denkt nog steeds dat hij een brug over de Schelde zal krijgen.  En de klassieke recalcitrante sinjoor die alles wantrouwt dat van de overheid uitgaat, roept : "Ge kunt ze kussen".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke seksisten ? Angeltjes ?

 

Wat vrouwen denken over mannen.   Alleen te lezen door sterke mannen... en wijze vrouwen


 
 
Waarom buigt een man zijn hoofd als hij nadenkt ?
Om zijn twee neuronen met elkaar in contact te brengen.
 
Waarom hebben mannen een gerust geweten ?
 Omdat ze het nog nooit gebruikt hebben.
 
Waarom houden mannen zoveel van auto's en moto's ?
 Omdat ze die ten minste kunnen bedienen.
 
Waarom zijn de meeste vrouwen slechte chauffeurs ?
 Omdat de meerderheid van de rijschoolinstructeurs mannen zijn.
 
Wat is het verschil tussen een man en een kop koffie ?
 Er is er geen, ze maken je alletwee nerveus.
 
Wat is het verschil tussen een man en een kat ?
 Geen, ze hebben alletwee schrik van de stofzuiger.
 
Wat hebben de wolken en een man gemeen ?
 Wanneer ze verdwijnen breekt er een mooie dag aan.
 
Wat hebben mannen die een vrijgezellenbar bezoeken gemeen ?
 Ze zijn allemaal getrouwd.
 
Wat is het verschil tussen de hersens van een man en een olijf ?
 De kleur.
 
De ideale maten van een man ?
 80 - 20 - 42 (80 jaar, 20 millioen euro op de bankrekening en 42 graden koorts)
 
Mannen zijn het bewijs dat reïncarnatie bestaat.
 Het is onmogelijk om zo stom te worden in 1 leven.
 
Waarom hebben mannen o-benen ?
 Omdat onbelangrijke dingen altijd tussen haakjes staan.

 
Door te sturen naar intelligente vrouwen met gevoel voor humor, en naar mannen die de waarheid kunnen verdragen.

(met dank aan mijn lieve vriendin Mariëtte)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!