Angeltjes
31-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa, geen snars beter dan belgië

 

30.10.2008 22.11u - Vanavond nam het Vlaams Belang met verbazing kennis van het feit dat de verslaggever van de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, de Duitse christen-democraat Lehne, adviseert om de parlementaire onschendbaarheid van Europarlementslid Frank Vanhecke op te heffen. Aanstaande maandag vindt in de bevoegde commissie van het Europees Parlement de eigenlijke stemming plaats.

Het gerecht van Dendermonde wil Frank Vanhecke vervolgen als verantwoordelijke uitgever van een lokaal blad in Sint-Niklaas, naar aanleiding van een artikel dat in dat blad verscheen maar waarvan Vanhecke niét de auteur was. De voormalige Vlaams Belang-voorzitter liet bovendien een extra lokaal blad verspreiden in alle bussen van Sint-Niklaas om de schijnbaar foute informatie recht te zetten. Dat de eigenlijke auteur van het artikel bekend is, volstaat niet voor het Belgische gerecht: Vanhecke moet hangen.

Dat het hier om een politieke lynchpartij tegen een van de kopstukken van de Vlaamse onafhankelijkheidspartij gaat, blijkt ook uit het feit dat een woordvoerder van het parket verklaarde dat, indien de onschendbaarheid van Frank Vanhecke niet wordt opgeheven, er geen vervolging zal worden ingesteld tegen de auteur. Daarenboven was er ook de
brief van Justitieminister Vandeurzen (CD&V) aan de bevoegde instanties van het Europees Parlement.

Het is een regelrechte schande dat het Europees Parlement zich zou laten misbruiken voor een politiek proces à la belge. Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang zich met alle middelen zal verzetten tegen deze politieke lynchpartij.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' dagelijkse portie anti-Obamania

 

De strijd om het Witte Huis (ha,ha) is aanzienlijk spannender aan het worden, nu Barack Obama met slechts 3% John McCain overstijgt. Dit overeenkomstig een FOX News opiniepeiling van donderdag 30 oktober

The race for the White House has tightened significantly -- with Barack Obama now ahead of John McCain by three percentage points -- according to a FOX News poll released Thursday.  

 Als de kansen van de oude sabelsleper stijgen, komt ook de huisvrouw  terug in beeld

 http://elections.foxnews.com/2008/10/30/fox-news-poll-obamas-edge-mccain-narrows/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertje in nauwe schoenen - door Filip de Man

 

30.10.2008 16.23u - De Standaard en Het Nieuwsblad pakken vandaag uit met een sterk staaltje van belangenvermenging: de broer van minister Bert Anciaux (SP.a-Vl.Pro) kreeg een pak belastinggeld voor rusthuis ‘De Overbron’ in Neder-over-Heembeek.

Hebt u nog nooit gehoord van Jan Anciaux? Welnu, hij is eveneens lid van het kartel SP.a-Vl.Pro, zetelt in de gemeenteraad van Vilvoorde (waar hij nauwelijks zijn mond open doet, maar wel de zitpenningen incasseert) en is last but not least… ook nog uitbater van een privé-rusthuis (in Koningslo, het meest verfranste deel van Vilvoorde).

DS/NB ontdekten dat in maart van dit jaar plots een overheidslening van 400.000 € aan ‘De Overbron’ werd kwijtgescholden door de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel (VGC). DS/NB melden dat specialisten vinden dat “heel de operatie neigt naar belangenvermenging” en schrijven zelf over “de vestzak van minister Bert en de broekzak van broer Jan”.

Zoals steeds wanneer hij wat tegenwind voelt, begint Bertje te bleiten: via Belga laat ie zopas weten dat “het ronduit schandalig is de indruk te wekken dat het hier gaat over vriendjespolitiek en machtsmisbruik".

De indruk, Bertje? Wie de gegevens op een rij zet, weet wel beter:
- Bert en Jan Anciaux richtten in 1993 de vzw De Overbron op met de bedoeling een Vlaams rusthuis te bouwen in het noorden van Brussel (hun electorale achtertuin)
- tien jaar later is die droom werkelijkheid geworden, de bouw van het rusthuis wordt gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap en Bert en Jan zijn er beheerder
- Bert was in die jaren voortdurend Vlaams minister, ondermeer met de bevoegdheid ‘Brussel’
- vader Vic Anciaux was toen staatssecretaris in de Brusselse regering (1989 tot 1997), ook dat helpt
- in de VGC die dit jaar de voornoemde 400.000 € kwijtschold, zetelt onder meer Marie-Paule Quix (Brussels parlementslid voor SP.a-Vl.Pro en het lief van Vic Anciaux).
Moet er nog zand zijn?

Nog twee weetjes:
- als uitbater van een privé-rusthuis is Jan Anciaux dus tevens voorzitter van de raad van bestuur van de zwaar gesubsidieerde ‘De Overbron’; het is handig als je zo’n halve overheidsinstelling en een privé-onderneming - op alle mogelijke manieren - kunt combineren
- de familie Anciaux (in totaal zes, zeven politieke mandatarissen) werft precies in de Noordrand van Brussel z'n (immer slinkend aantal) kiezers.
Onder meer - zo blijkt nu - via rusthuizen.

Filip de Man -  Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redactie De Morgen moet verhuizen

 

Vorige week maakte Klaus Van Isacker, hoofdredacteur van De Morgen, bekend dat de redactie van de krant zou verhuizen van haar huidige locatie aan de Arduinkaai in Brussel naar Kobbegem. Donderdagmiddag werd een petitie overhandigd aan de hoofdredactie, ondertekend door zowat de hele redactie. Die verzet zich tegen de geplande verhuis.

De ondertekenaars vrezen dat de onafhankelijkheid van de krant in het gedrang zal komen. "De aantasting van de identiteit van de krant, zowel in de feiten als in de perceptie, zal niet enkel de inhoudelijke onafhankelijkheid van de redactie, maar ook de levensvatbaarheid van het merk De Morgen in het gevaar brengen", staat in het persbericht.

Met de verhuis zou De Morgen terechtkomen in dezelfde gebouwen als de redactie van de krant Het Laatste Nieuws. De voorbije jaren werden met Het Laatste Nieuws al synergieën gecreëerd qua sportberichtgeving. De Morgen nam ook economische berichtgeving over van de krant De Tijd. Ook nu zouden er nieuwe synergieën gecreëerd worden met de verschillende redacties van DPP, maar concreet is daarover nog niets bekend.

"Als voorbeeld werd de fotoredactie aangehaald", zegt Bert Bultinck, voorzitter van de redactieraad. Volgens Bultinck dreigen de daarmee gepaard gaande ontslagen niet alleen te vallen in de entourage van de krant, maar ook op de redactie zelf.
Naast de verhuis maakt de hoofdredactie bekend dat ze de cultuurberichtgeving zou inperken. "Ook dat plan tast de eigenheid van deze krant fundamenteel aan", schrijft de redactie in het persbericht.

Met de petitie vraagt de redactie om alternatieven uit te werken voor de plannen, die voorgesteld werden als noodzakelijke besparingen. "Als het zo is dat de financiële toestand van het bedrijf structurele ingrepen noodzakelijk maakt, dan vragen wij aan de directie van DPP en onze eigen hoofdredactie om alternatieven uit te werken", staat in de petitie. "Die oefening is, voor zover we kunnen zien op basis van de ons verstrekte informatie, tot nog toe niet gebeurd."

***

Wij betuigen onze deelneming aan de redactieleden van de kwaliteitskrant de Morgen die nu moet gaan samenhokken met de populisten van Het Laatste Nieuws. Brrr ...  De beste pennen van Vlaanderen (zeggen zijzelf) met de smeuïgste artikels van Vlaanderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en Amy Winehouse

 

c_683%2C_halloween.jpg

@ www.geenstijl.nl

Amy Winehouse ?  Voor wie haar niet kent : aub

Elegant, mooi, apart, gedurfd en zeer AAaRGH ...

 


30-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij steunen Frank Vanhecke

 

 

Frank Vanhecke, heel de partij steunt jou, maar ook heel wat mensen aan de rand of buiten de partij die nog een sol gezond verstand hebben. Iedereen  weet dat jij het slachtoffer bent van een smerige politieke afrekening, in mekaar gezet door het scharminkel van Sint Niklaas, gesteund door minister Zwakmans Van Deurzen en door de haathaaien van het belgische gerecht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als hij wint : Hoessein Obama wordt een Hollywood-president

 

Nederlanders lopen weg met de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Toch blijken ze slecht op de hoogte van zijn standpunten, Obama is namelijk veel minder progressief dan ze denken.

'Obama gevaar economie EU'
Europa moet zich zorgen maken over een mogelijk protectionistisch economisch beleid onder president Barack Obama. Obama mag dan samenwerking prediken met andere landen, eenmaal als president gekozen zal hij de belangen van Amerika voorop zetten.

Dat
zeiden voormalig lid van de Europese Commissie Frits Bolkestein en Robeco-topman Lex Hoogduin gisteren tijdens het debat over de Amerikaanse verkiezingen dat in De Rode Hoed in Amsterdam werd gehouden door adviesbureau Berenschot en Elsevier.

Lees meer
over het debat

Dat blijkt uit een onderzoek van gratis krant De Pers en actualiteitenprogramma Eén Vandaag. 21.000 deelnemers werden ondervraagd, driekwart zou op Obama stemmen.

Bin Laden vermoorden
Maar negen op de tien deelnemers gelooft niet dat de uitspraak ‘Wij zullen Osama Bin Laden vermoorden’ van Obama is.

Volgens driekwart van de ondervraagden wil de Democraat minder militairen in Afghanistan terwijl Obama de strijd tegen terrorisme juist daar, in het grensgebied met Pakistan, wil beslechten.

Homohuwelijk
Obama is een voorstander van de doodstraf, het recht op wapenbezit en tegen het homohuwelijk. Toch denkt 78 procent van de ondervraagden dat de Democraat tegen de doodstraf is, 62 procent had het mis wat betreft zijn mening over het homohuwelijk.

Wel weten de deelnemers dat Obama de belastingen wil verhogen, Amerikanen wil verzekeren tegen ziektekosten, het leger wil terugtrekken uit Irak en voor legale abortus is.

Nederlandse Obama
Obama is volgens de deelnemers aan het onderzoek charismatisch en goed in het debat. Republikein
John McCain vinden ze te oud en oncharismatisch.

In Nederland is geen Obama te vinden. D66-leider Alexander Pechtold komt volgens 22 procent van de ondervraagden nog het dichtst in de buurt.

Op afstand volgen
Wouter Bos (PvdA), Ahmed Aboutaleb (PvdA) en Jan Marijnissen (SP).

Lees ook 'Presidentschap Obama kan economie EU schaden' over het Elsevier/Berenschot debat dat gisteren in De Rode Hoed in Amsterdam plaatshad

@ Elsevier

***

Er is een voordeel aan de mogelijke verkiezing van deze Heilige tot president : heel de Europese mediawereld en publieke opinie zullen plots hun tot hiertoe negatieve houding over de VS moeten ombuigen tot een positieve. Amerika zal niet meer de grote boeman zijn.

Het nadeel van dit voordeel is, dat het allemaal niet lang zal duren, want Obama zal weinig eigen beleid kunnen voeren.  De vrees die een commentator van Fox News uitte dze week, dat Amerika een natie zou worden zoals Nederland of Duitsland, lijkt weinig waarschijnlijk.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonaca (Charleroi) eist ook steun, net zoals KBC

 

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van de mededeling in de Standaard en zonder dat wij het stuk hadden gelezen op de webstek van Vlaams Belang.  Onze vergelijkingen lopen parallel, wat de indruk kan wekken dat we plagiëren.  Neen, dit is gewoon een logisch toeval.

Na een aantal minder fraaie insinuaties door ondermeer Guy Quaden (PS), directeur van de Nationale Bank en de domme uitspraak van de onwetende Verstrepen (LDD) in het Vlaams Parlement over mogelijke problemen bij KBC, stapte deze grootbank finaal naar de regering om ook een staatstussenkomst te vragen.  Niet dat er liquiditeitszorgen waren, maar om de concurrentiële positie ten overstaan van Fortis en Dexia (en ING die via de Nederlandse staat onderstut werd) te verstevigen. In ruil voor 2 mandaten in de 25-koppige Raad van bestuur van KBC, stelt de overheid een bedrag van 3,5 miljard euri ter beschikking tegen een flinke premie van 8.5%

Als u in Swahililand of in IJsland als particulier een zo groot mogelijke rente-opbrengst zocht, daartoe malicieus aangezet door de onkreukbare betweters van Test-Aankoop,  wordt u vandaag gedoodverfd als een risicohond en een profiteur.  Dat de staat een prostitutie-intrest opeist van 8,5% is doodgewoon.

Verschil moet er zijn, nietwaar.

De Waalse ministers waren wàt tevreden, dat KBC uiteindelijk gedwongen werd tot deze stap (ook bij de VRT werd gegniffeld, want ze hadden flink meegewerkt om elke dag paniekberichten te lanceren over de wankele situatie van de Vlaamse, katholieke bank die maar niet overstag wilde gaan). Nu kon er direct een Waalse tegeneis geformuleerd worden : Sonaca in Gosselies (Charleroi) heeft ook steun nodig.

Sonaca produceert onderdelen voor vliegtuigen en werkt mee aan ruimtevaartprojecten. Er zijn vestigingen in Canada, de VS en Australië.  Het bedrijf stelt 2.500 personeelsleden te werk van wie 1.700 in Wallonië.

Uit het Jaarverslag van 2007 blijkt dat er break-even afgesloten werd met een verkoopscijfer van € 304 miljoen.  De vooruitzichten voor dit jaar en de komende jaren worden omschreven als positief met een aantal winstgevende contracten. Een probleem situeert zich omtrent de dollarkoers, die door de sterke euro de bedrijfsopbrengsten vermindert. Dat hiervoor geen provisie voorzien werd, of een te kleine, is een nalatigheid.  Sonaca zal echter niet het enige bedrijf zijn dat zich in nesten heeft gewerkt door de sterke euro en de lage dollar.

Waarom de federale staat hiervoor moet opdraaien en niet het Waalse Gewest, is een niet beantwoorde vraag.

Dames en heren, laten we een einde maken aan dergelijke wafelijzer-toestanden. Het voortdurende gemekker, gescheld, geklaag, gejammer van de Walen is een hemeltergende rem op de Vlaamse economie en de welvaart van deze regio. Laten we er in ieders belang mee stoppen.

Scheiden doet niet lijden.  Wallonië kan desnoods  aansluiten bij Monaco, zoals onlangs een van onze reageerders stelde, dat is een welvarende staat, er wordt mooi Frans gepraat en er is een Prins Albert.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Rebel pakt nu ACV en ABVV aan

Vlaams Belang opende gisteren een nieuw front in zijn oorlog met de vakbonden. Nu gaat het over 'het misbruik van geld voor vorming'.

De vakbonden krijgen van nogal wat werkgevers geld dat bestemd is voor de 'vorming' van hun leden en militanten. Soms wordt dat gebruikt voor doelen die enkel met veel creativiteit als 'vorming' kunnen aangemerkt worden. Op dat geld is vaak weinig of geen controle.

Vlaams Belang pikte er één dossier uit maar het is zeker geen extreem voorbeeld: dat van VMW, de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, een overheidsagentschap.

De extreemrechtse partij zegt dat de christelijke en de socialistische vakbonden (respectievelijk ACV-Openbare Diensten en ACOD) in 14 jaar tijd van de VMW 1,7 miljoen euro ontvangen hebben voor 'vorming'.

Uit de jaarverslagen van die bonden blijkt volgens Marie-Rose Morel, die de anti-vakbondscel van Vlaams Belang leidt, dat het geld ook besteed wordt aan zaken die niet veel met vorming te maken hebben. Ze heeft het over 8.800 euro voor een uitstap naar Technopolis bij het ACV. Bij de ACOD vond ze 12.232 euro voor een bezoek met 265 mensen aan Zeebrugge; het ledenblad en een zakagenda werden ook betaald met het vormingsgeld.

De vakbondswoordvoerder van het ACV ontkent dat van misbruik sprake is. Eén activiteit per jaar is een teambuildingsactiviteit, gericht op groepsvorming. Meestal een uitstap, 'maar bijna altijd staat die in het teken van het werk: het water, het milieu, de haven, de technologie'.

Al de rest is effectief vorming, 'van werken met de pc, over sociaal recht, tot nieuwe technologieën', zegt hij.

Er is wel degelijk controle: het bedrijf geeft in het begin van het jaar een voorschot 'maar daarna wordt het geld maar verstrekt in de mate dat we bewijsstukken inleveren'.

Morel vindt dat bedrijven zelf dat soort vorming moeten geven en dat de vakbonden daar geen geld moeten voor krijgen. Ze vraagt aan de Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) of dat vormingsgeld ook in andere Vlaamse overheidsdiensten wordt gegeven en hoe de aanwending daar gecontroleerd wordt.

Het eerste schot van Vlaams Belang (DS 29 mei) sloeg op de sociale fondsen of fondsen voor bestaanszekerheid. Het verwijt dat die bij niet-vakbondsleden ten onrechte 'kosten' afhielden op uitkeringen, is intussen door de overheid aangepakt. De meeste fondsen doen dat nu ook niet meer.

© 2008 Corelio

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De column van Francis Van den Eynde

 

De forel van de Führer…en van Yves Desmet

 

In dit landje is het surrealisme nooit ver weg.

België kampt met een financiële crisis die vergeleken kan worden met deze van de jaren ’30 van de vorige eeuw en geraakt bovendien ook niet uit zijn institutionele problemen en dit sinds de verkiezingen van juni 2007.  Wat hield echter een heel deel van de opiniepers de laatste dagen bezig?  Een TV-kookprogramma waarin naar verluidt zou verteld worden hoe je de geliefkoosde schotel van Adolf Hitler, forel in botersaus, moet klaarmaken.

De kampioen in de verdediging van de uitzending was niemand minder dan Yves Desmet, hoofdredacteur van de Osservatore Romano van de politieke correctheid in dit land.

In De Morgen van gisteren vond hij er niets beters op dan de tegenstanders van de uitzending van censuur te beschuldigen.

Nu is het zo dat de strijd tegen censuur ons allen heilig moet zijn, maar kon Desmet nu echt geen betere zaak verdedigen dan deze van een programma waarin ons medegedeeld zou worden wat de besnorde met de bles nu toch zo graag tussen zijn kiezen stak?

Leert deze culinaire aangelegenheid ons misschien iets bij?  Vernemen wij dankzij haar meer over de diepere oorzaken van de Tweede Wereldoorlog?  Vertelt ze ons meer over de psyche van mensen die het in het midden van de twintigste eeuw nodig vonden een ware genocide tegen de joden op het getouw te zetten en deze ook met de gekende grundlichkeit probeerden door te voeren?  Verklaart deze forel met botersaus iets meer over de achtergrond van die mensen die erin geslaagd waren in hun eigen land en in een groot deel van Europa op enkele jaren tijd een supertotalitair regime op te bouwen?

 

Desmet gaat nog verder: hij haalt er Hannah Arendt bij om zijn betoog wat meer body te geven.

Zou deze dame, die ons een prachtige analyses geleverd heeft van het totalitarisme zoals het ontstaat en functioneert, zich niet omdraaien in haar graf wanneer ze zou vernemen dat haar werk gebruikt wordt om een TV-uitzending over forel in botersaus te verdedigen?

 

 

 

Is het bovendien niet bijzonder ironisch dat precies Yves Desmet censuur in hoofde van anderen durft aanklagen?

In zijn krant De Morgen wordt immers al sinds jaren elke informatie over wat hij beschouwt als rechts gecensureerd en in het bijzonder wanneer het gaat over het Vlaams Belang.  De verslaggeving over parlementaire debatten bijvoorbeeld.  Hierin laat de redacteur steeds alle partijen die eraan deelnamen, aan het woord komen, behalve uiteraard het Vlaams Belang.  De lezer van deze krant mag blijkbaar niet weten wat deze partij verdedigt.  Schrik van contaminatie? 

En dan hebben we het nog niet over de fantasieverhalen die De Morgen regelmatig omtrent het Vlaams Belang in de wereld stuurt. 

Als er iemand is die in dit land wanneer het over censuur gaat beschaamd zou moeten zwijgen, dan is het wel Yves Desmet…

Tenslotte toch dit nog: wanneer hij absoluut iets over het eten van forel wil brengen, raad ik hem aan eens een gerookt exemplaar van deze vis te proberen en dan opgediend met een glas ijsgekoelde wodka…een lekkernij !

 

 

Francis Van den Eynde

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse haven, een Vlaams belang

 

Met genoegen (en enige verwondering wellicht) plaatsen wij hieronder het integrale artikel van Lex Molenaar uit de Gazet van Antwerpen van vandaag 30 oktober 2008. Wij zijn het vaak gloeiend oneens met de stedelijke politieke inzichten van Molenaar en zijn gazet.  Ditmaal ondersteunen wij, naar Antwerpse traditie, het belang van de haven, dat ook een Vlaams belang is. (u vergeeft ons de woordspeling, we zochten ze niet, ze drong zich als vanzelf op)

De haven blijft verbazen

De Antwerpse diamantsector heeft het moeilijk, maar gelukkig hebben we de haven nog. Uit de bijlage rond havenbaas Eddy Bruyninckx die wij gisteren publiceerden, blijkt nog eens overduidelijk waarom Antwerpen en Vlaanderen die haven heel innig moeten koesteren. Een economisch complex dat zo groot is als 20.000 voetbalvelden, waarop 800 bedrijven actief zijn en dat werk verschaft aan 170.000 mensen: niet voor niets merkt Fernand Huts van Katoen Natie droog op dat Eddy Bruyninckx de machtigste man van Vlaanderen is.

De haven boert goed, de resultaten zijn steeds beter en ook de werkgelegenheid neemt toe. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat investeringen in de haven gemiddeld dertien keer worden terugverdiend. Maar ook dat we moeten blijven investeren in de haven en dan vooral in infrastructuur, want anders komt de economische motor van Vlaanderen snel onder druk te staan.

Als je de resultaten van de haven nader bekijkt, kom je tot spectaculaire vaststellingen. Een tewerkstelling van 170.000 mensen, dat stemt overeen met de totale bevolking van Mechelen, Beveren en Turnhout. Het is meer dan het personeel van alle Vlaamse gemeenten en OCMW’s samen. En twee keer zoveel als alle werknemers in de Belgische land- en tuinbouw. Ook de directe toegevoegde waarde van de haven - ruim 9 miljard euro - liegt er niet om. Dat is evenveel als de Vlaamse onderwijsbegroting en bijna het dubbele van de havens van Gent, Zeebrugge en Oostende samen.

Met al die gegevens in het achterhoofd ga je op een andere manier naar de toekomst kijken. Straks beginnen de debatten over de verdere uitbreiding van de haven in het Waasland, met de aanleg van het Saeftinghedok. De groene politici en de woordvoerders van de milieubewegingen schrapen nu al hun keel voor deze nieuwe hoogmis in de strijd tussen economie en ecologie. Ondertussen komen wetenschappers zoals professor Alain Verbeke en anderen met prognoses die alle deelnemers aan dat debat meteen zouden moeten ontnuchteren: als het Saeftinghedok er niet komt, dan zal de groeiende containertrafiek slechts in beperkte mate belanden in Zeebrugge. Volgens Verbeke zullen vooral Rotterdam en Hamburg profiteren. Antwerpen en Vlaanderen zouden in dat geval vanaf 2017 jaarlijks ruim twee miljard aan toegevoegde waarde missen, evenals ongeveer 25.000 nieuwe banen.

Willen we die kansen om onze positie te consolideren en om nieuwe welvaart te creëren laten liggen? Dat zou heel onverstandig zijn. Het Saeftinghedok biedt de mogelijkheden om de haven extra zuurstof te geven tot in 2030, op voorwaarde dat we nu de eerste stappen in die richting zetten. Doen we dat niet, dan lopen we een achterstand op die niet meer in te halen valt. De keuze lijkt mij vrij eenvoudig.

Om Vlaanderen aan de top te houden als Europees centrum van maritieme en logistieke activiteiten, zullen onze verschillende havens overigens goed moeten samenwerken. In onze bijlage pleitte de Gentse havenschepen Sas van Rouveroij (Open Vld) terecht vurig voor het samenwerkingsverband Flanders Port Area, maar hij vond het ook nodig om meer steun van Antwerpen te eisen. Binnen het Antwerpse Havenbedrijf groeit de irritatie over de houding van de andere Vlaamse havens, die vinden dat alle partners in FPA evenwaardig moeten zijn. Dat is niet logisch, als je de resultaten met elkaar vergelijkt. In Nederland vertrekken alle havenactiviteiten vanuit het sterke merk Rotterdam. Die positie mag Antwerpen ook wel opeisen.

door Lex MOOLENAAR
http://gva.typepad.com/standpuntantwerpen/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met geheimdoenerij over misdaad in Antwerpen : VB publiceert cijfers

 

Criminaliteitscijfers eerste 9 maanden 2008: stijging woninginbraken en diefstallen met geweld t.o.v. 2007 - Daling vandalisme en inbraken in auto’s

Burgemeester Janssens communiceert amper nog met de gemeenteraad, de media en de Antwerpse bevolking over criminaliteit. Door geen informatie meer te geven, wil de burgemeester de indruk wekken dat er geen criminaliteitsprobleem meer in de stad is. Dit is natuurlijk niet zo. De eerste 9 maanden van dit jaar werden er 35.333 criminele feiten geregistreerd. Het Vlaams Belang vindt dat de Antwerpenaar recht heeft op correcte en eerlijke informatie over criminaliteitsevoluties in zijn stad. Vermits de stedelijke overheid verzuimt om de burger in te lichten, zal het Vlaams Belang dat zelf doen. Het Vlaams Belang wil vanaf nu trimestrieel de criminaliteitscijfers en tendensen bekend maken. Hiermee wil het Vlaams Belang niet alleen de doofpotoperatie van Janssens en co doorbreken, maar tevens de burger op een eerlijke en open manier informeren. Door zelf de informatiestop te doorbreken, wil het Vlaams Belang zijn eis om minstens trimestrieel de cijfers en tendensen te publiceren kracht bijzetten.

 

Onrustwekkend blijft het hoge aantal diefstallen en woninginbraken. De categorie “zware diefstal in woning” blijft in 2008 steken op het hoogste niveau ooit, zijnde 3318 feiten voor de eerste 9 maanden (3320 feiten in 2007). Stijgen eveneens in de eerste 9 maanden van 2008: “diefstallen met geweld” (van 692 feiten in 2007 naar 824 feiten in 2008) en “diefstallen gewapenderhand” (van 235 naar 242 feiten). Ook winkeldiefstallen blijven in stijgende lijn (van 1586 naar 1664 feiten). Alleen “zware diefstal in winkel” daalde lichtjes ten opzichte van vorig jaar (van 1477 naar 1448 feiten). Noteren we dat woninginbraken al enkele jaren korpsprioriteit nummer één is. Uit de cijfers blijkt alvast dat de huidige politionele maatregelen niet leiden tot een daling van het aantal woninginbraken.

 

Ten gevolge van de algemene daling van de aangiftebereidheid vertoont de totale geregistreerde criminaliteit momenteel een daling met 6% ten opzichte van dezelfde periode 2007. De daling wordt sterk bepaald door de evolutie van diefstallen uit auto’s (van 4486 naar 3303 feiten – ten gevolge van preventiecampagnes) maar ook die van feiten als bedriegerij (van 738 naar 82 feiten) en vandalisme (van 4455 naar 3574 feiten).

 

In bijlage vindt u de tabel met de geregistreerde criminaliteit voor de eerste negen maanden van 2008 en een vergelijking met dezelfde periode 2007. De tabel zal ook op de Antwerpse site van het Vlaams Belang te raadplegen zijn. In de loop van de maand januari hoopt het Vlaams Belang een overzicht van de cijfers voor het volledige jaar 2008 te kunnen bekendmaken.

 

 

Filip Dewinter,

Fractievoorzitter Vlaams Belang-Vlott

in de Antwerpse gemeenteraad

't Stad Antwerpen zoals Burgemeester Slaapmans ze het liefst heeft : mistig en onwerkelijk.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse tjeven doen mee met Hoessein Obama

 

Bron : LA Times

 

Tim Rutten: Despite his abortion stand, Obama appears to be attracting a majority of traditional Catholic voters.
.
.
Niettegenstaande zijn abortus standpunt, lijkt Obama een meerderheid van traditionele katholieke kiezers aan te trekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compromitterende video beelden van Obama met PLO-held

 

In de laatste aanloop naar de presidentsverkiezingen op 4 november gaat het er warm aan toe in America-not-Forever.

De Los-Angeles Times bezit een video waarop Obama te zien is bij een feestelijk diner ter ere van een Palestijnse terrorist met intellectuele inslag, de gevaarlijke soort dus, ene Khalidi. 

De LA-Times is enkele weken geleden toegetreden tot het Democratische kamp.  Als uitgevers van kranten zich een dergelijke redactionele stunt veroorloven, verkopen zij hun neutraliteit en journalistieke geloofwaardigheid. Journalisten van die gazet kunnen zich o.i niet langer beroepen op hun onafhankelijkheid, noch beroepsethiek. Wie over een beroepskaart beschikt, kan die best bij het gesorteerde afval voegen, afdeling : "Verloren jeugdidealen". In de states is dat een gestreepte zak met sterretjes.

De LA Times weigert pertinent die video openbaar te maken, want er vallen uitspraken te noteren over het verraderlijke land Israël dat een toontje lager moet zingen en de noodzaak dat de Palestijnen meer steun moeten ontvangen.  Zaken die in se best mogen gezegd worden, zeker in het land van de freedom of speech, maar die nu in het nadeel van Obama uitvallen.  In de VS leeft een sterke pro-Israëlische lobby en bevindt zich een grote Joodse gemeenschap die traditioneel aanleunt bij de Democraten.

Vervelend dus. Het beste dat er kan gebeuren, is die video gewoon niet openbaar maken en en wat je niet ziet, bestaat niet. Zo redeneert de democratische aanhang.

Links, en wat zich daar bij aansluit, is overal ter wereld ziek in hetzelfde bedje van manipulatie, leugen en ontkenning van de werkelijkheid.

McCain zegt dat hij er zeker van is dat de Los Angeles Time vlug zou zijn om een video openbaar te maken waar hij of Sarah Palin zouden te zien zijn op een Neo-Nazi bijeenkomst. Hij begrijpt derhalve niet waarom men niet boven water komt met beelden van Obama in gezelschap van een PLO-terrorist.

Ray

CA_LAT.jpg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek mij eens een andere echtgenote, vrouw. En vlug wat.

 

Wil u een spannend sprookjesverhaal lezen uit Prachtland Maleisië, waar slechts 60% van de bevolking de vredelievende godsdienst par excellence aanhangt ?  Hier komt het :

Er was eens in het Prachtland Maleisië een man van 57 die leefde lang en ongelukkig samen met zijn vrouw van 60 : dat is niet veel verschil in jaren maar de man was zijn vrouw zo een klein beetje beu.  Hij werkte als bewakingsagent en hij zag er best goed uit met zijn hangbuikje en zijn olijfkleurige teint en veel zin om de vrouwtjes te behagen, zoals dat gebeurt in een vak dat een strak uniform vereist. Pompiers, agenten, militairen het zijn allen gegeerde prooien voor de vrouwelijke wellust, die gezegd wordt luttel te zijn maar die soms kolkende lava evenaart. Bij wijze van schrijven.

De man herinnerde zich flitselings dat hij naast bewakingsagent ook nog eens moslim was.  "Hé" dacht hij "dat is toch een toffe godsdienst, want de profeet laat ons toe om wel vier vrouwen te bezitten. Ik ben al tevreden met twee stuks. Eentje om beu te zijn en eentje voor de liefdesparade."

Zo gezegd, zo gedaan. 

De man ging naar zijn huis en beval zijn oude vrouw voor hem een tweede vrouw te gaan ophalen, eentje van dertig jaar, zei hij, dat kan best vinnig zijn maar omdat hij zelf nogal verlegen van aard was, de goeierd, stuurde hij zijn oude vrouw naar de woning van de begeerde partij met een aanzoek. 

Helaas, de dertigjarige  bleek al getrouwd te zijn : "Ik en kan niet" zei zij tot de andere vrouw "Ik speel al  de sloerie van een andere fijne man".

Onverrichterzake keerde de oude vrouw terug tot haar bewakingsagent met de teleurstellende boodschap.  Die arme man schrok zo erg, dat hij zijn vrouw begon af te slaan en haar met zijn revolver dreigde dood te schieten. Iedereen, opgevoed in de leer van de keraan, begrijpt natuurlijk de bittere ontgoocheling en de onvermijdelijke reactie.  De keraan is daar trouwens ook duidelijk in : een vrouw moet regelmatig afgetroefd worden, zeker als ze de man teleurstelt.

Hoe het verder afgelopen is, weten we niet, maar er zijn gelukkig nog vele andere vrouwtjes van rond de 30 in Prachtland Maleisië en hopelijk zal tegen 11 november, de Internationale Dag van de Vrouw, onze goede man aan zijn trekken komen.  Dat niemand nog zegge dat het leven van een moslim benijdenswaardig is.

Savat

De bovenstellen zijn nog in fabricatie

 http://www.news.com.au/story/0,27574,24570710-23109,00.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck voorspelt Toekomst : AAaRGH !

 

c-684%2C-de-man.jpg

 

@ www.geenstijl.nl

Met dank aan Mario voor de hoopvolle toekomst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis tussendoortje uit Engeland

 

There are two sides on the Fortis balance sheet.
The left side and the right side.
On the left side there is nothing right,
On the right side there is nothing left


29-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blikje

 

 


The Can from Carlos Lascano on Vimeo.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaf de dubbele nationaliteit even af : Dank oe !

 

Onderstaand artikel gaat nog eens over de terugroeping van 40 imams uit Nederland naar Rabat.  Twijfelt u er vooral niet aan, dat dit ook gebeurt in het land B, maar zoals het hoort : geruisloos, clandestien, stiekem, achterbaks, zoals heel dit land gebaseerd is op geheimzinnigheid en stil gesjoemel.  Schaf die tweede nationaliteit af, vrienden,  schrijf naar uw volksvertegenwoordigers, val ze lastig. De dubbele paspoorters zijn en blijven onderhorigen van een vreemde regime dat de nauwelijks verdoken bedoeling heeft, de EU-landen stelselmatig te islamiseren en onder invloed te brengen van Marokko, Turkije en andere prachtlanden.

Men kan nooit een Europese identiteit krijgen, als men tegelijk nog iets anders is.  Als ik reïncarneer in een kikvors zal ik niet tegelijk een ooievaar kunnen zijn, anders moet ik mezelf inslikken. 

Marokko én Turkije hebben lange arm

 

Marokkaanse imams voor ‘instructies’ teruggeroepen naar Rabat. Een niet te tolereren inmenging in Nederland. Vaak wordt vergeten dat ook de Turkse staat zich via de moskee mengt in Nederlandse zaken

De Marokkaanse staat heeft volgens het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland (SMN) veertig Marokkaanse imams naar de hoofdstad Rabat geroepen. Veel moskeeën bleken bij het vrijdaggebed plotseling geen voorganger te hebben. Volgens het SMN wil Marokko de imams instrueren, ook over de religieuze boodschap die ze in Nederland moeten uitdragen.

Het SMN en de Tweede Kamer zijn terecht gealarmeerd over het ingrijpen van de Marokkaanse overheid in de moskeeën. Maar verrassend is het optreden van de Marokkaanse overheid niet. Al sinds in de jaren zestig een exodus van Marokkanen naar Europa op gang kwam, probeert Rabat grip te houden op de emigranten. Het verplicht aanhouden van de Marokkaanse nationaliteit past in die agenda.

Inkomstenbron
Sinds enkele jaren is die grip versterkt. Marokko ziet de vijf miljoen Marokkanen en hun nazaten in Europa als extra Marokkaanse provincie en wil de emigranten als inkomstenbron niet teloor laten gaan.

Als onderdeel van deze anti-integratie-maatregelen heeft de Marokkaanse koning ‘adviesraden’ ingesteld. In één daarvan zit PvdA-Kamerlid Khadija Arib. Dat onlangs een Rotterdamse politieagent moest worden ontslagen vanwege ‘spionage’ voor Marokko past in het patroon van intensieve Marokkaanse inmenging in Nederland.

*Socialistisch Kamerlid + Adviseur Koning van Marokko : moet kunnen !

Laks
Nederland is te lang veel te laks geweest bij het onderkennen van de
Marokkaanse greep op de samenleving. Nederland geeft miljarden euro’s uit aan het integreren van Marokkanen en andere allochtonen, maar Marokko mag die integratie gewoon ondermijnen.

Nederlandse gemeenten werken nog altijd mee aan het door de Marokkaanse staat afgedwongen opleggen van Arabisch-islamitische namen aan Nederlandse kinderen van Marokkaanse afkomst.

De inmenging in Nederlandse zaken, ook via de islam, beperkt zich niet tot Marokko. Bedenkelijke particuliere organisaties uit Saoedi-Arabië betalen Nederlandse moskeeën.

Diyanet
Ook Turkije bemoeit zich rechtstreeks met de moskeeën. De meeste Turkse moskeeën hier zijn in handen van
Diyanet, het Turkse ministerie van geloofszaken. Hun imams zijn uitgezonden Turkse staatsambtenaren.

Omdat de islamitische partij van premier Tayyip Erdogan al zes jaar aan het bewind is in Ankara, mag worden aangenomen dat de preken ook de geest van Erdogan ademen. Met alle ophef over Marokko en de Marokkanen mag ook wel eens extra op de Turkse inmenging worden gelet.

 * Over deze vrouw hebben wij vorig jaar uitvoerig bericht : dubbel paspoort, dubbel mandaat, dubbele loyauteit, of enkel loyauteit ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het financiële hoekje van Angeltjes : €€€€€ en $$$$$ te grabbel

 

Wij verstrekken géén beursraadgevingen of financiële adviezen, dat weet u. Waarom zouden wij u oplichten als de staat en de grote belgische staatsbanken dat veel professioneler aanpakken ?

Uitzondering weze gemaakt voor mails die u krijgt uit Afrika waar allerlei brave mensen (sommigen zelfs van prinselijken bloede, een status die ongetwijfeld veel indruk maakt in dit land van roofprinsen) vele miljoenen euri bezitten die zij dolgraag met u zouden delen, als u even een paar duizendjes voorschot wil lossen.  Zo'n kans kan u niet laten voorbijgaan : Doen ! Mocht u klachten hebben, wend u tot Vlaams parlementslid Van Assche, hij weet alles van Grote Neger Tovenaars, want hij heeft het eigen kapitaal verdrievoudigd en zwartgewassen in zijn diepvriezer.  Hoe dom van Vlaams Belang om zo'n capabel man de laan uit te sturen.  Jaloezie in de politiek : het bestaat.

Nu maken we weer een redactionele uitzondering : Beursduivel heeft een geding aangespannen tegen Fortis en de belgische staat en wij nemen hun persmededeling op, zonder daar verder op in te gaan, want dat is allemaal veel te moeilijke materie.  De beste materie is zacht, rond en simpel van geest. Voilà. 

Nog één luttele uitzondering op de uitzondering, een kreet recht uit het hart  : Leve Yves Leterme , dat hij nog lang Nonkel Kruk moge blijven !

Advocaat Laurent Arnauts van Modrikamen noemt het door de Belgische overheid opgezette fonds voor Fortis-aandeelhouders ‘ontoereikend’. ‘Voor het overgrote deel van de Fortis-aandeelhouders betekent dit geen volledige schadeloosstelling.’

De Belgische premier Yves Leterme maakte zondag 12 oktober bekend dat Belgische aandeelhouders van Fortis een deel van de winst kunnen krijgen die de Belgische overheid verdient met haar belang in de Franse bank BNP Paribas. Hiervoor is een fonds opgericht dat de winst in 2014 zal uitkeren aan de aandeelhouders. De Belgische overheid bezit 11,6 procent van BNP Paribas door de verkoop van een belang van 75 procent in Fortis België aan de Fransen twee weken geleden.

Particuliere aandeelhouders kunnen aanspraak maken op een vergoeding voor een maximum van 5000 aandelen. Zij krijgen op 1 juli 2014 maximaal het verschil uitgekeerd tussen 10 euro en de gemiddelde slotnotering van het aandeel Fortis op de beurs vijf dagen na de hervatting van de notering.

Volgens advocaat Arnauts bekent de Belgische staat hiermee dat er zaken mis zijn gegaan. ‘Het maakt onze zaak dus sterker’. Belegger.nl en haar zustersite Beursduivel.be heeft het gespecialiseerde advocatenkantoor Modrikamen in de arm genomen om gedupeerde Fortis-beleggers bij te staan. Nederlandse en Belgische gedupeerde Fortis-beleggers kunnen zich aanmelden op www.beduveld.be.

Ray

 






Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!