Angeltjes
12-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Es ist VERBOTEN !



Het was een tijdje geleden dat de narcist Roger Blanpain van zich heeft laten horen.  Maar lang kan hij het niet uithouden zonder publieke aandacht.

Nadat hij gepoogd had zich enkele thema's van de Vlaamse Beweging eigen te maken door suggesties van Matthias Storme te jatten en ze als zijn geesteskinderen aan te bieden, is de ijdele ideeënpikker teruggekeerd naar zijn vertrouwd buldogterrein : de sigaret. 

De schuimbekker wil het roken in de auto VERBIEDEN.   Iedereen weet dat roken in een wagen niet lekker is, maar ja, er als een meloen uitzien  en een jankstem hebben, is ook niet aangenaam voor de medemens.  Trouwens welk mandaat heeft die Blanpain, namens wie spreekt hij, behalve voor het  opzichzelf -bijzonder-gesteld-zijnde-personage ? 

Hij is zowat het evenbeeld van Vermeersch, de zwartrok zonder religie.  Die zijn carrière dankt aan het over de haag zwieren van kap en geloof en sedertdien als een zelfkastijder van Opus Dei de vrijzinnigheid predikt.  En de ethiek.  En filosofie. En humanisme. En Allesbeterweterij.

Geen mens zit te wachten op de meningen van dat viswijvenduet en toch tref je het overal aan.  Laten we hen speels  de Walter Capiaus van de campus noemen.

Savat.

PS : om alle misverstanden uit de weg te ruimen, het roken is hier al jaren opgegeven en zonder teruggave van dokterskosten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarbetaalde annonce




.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dankwoord


----- Original Message -----
To: ray
Sent: Wednesday, March 12, 2008 11:41 AM
Subject: de moedigste politicus

Dag Ray,
 
Bedankt voor je email rondschrijven om mij te steunen in de internet petitie www.moedig.be
 
Mijn vleugels zijn absoluut nog niet geknipt!!!
 
 
Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man vertelt over Margriet Niemans


Margriet Niemans (Open VLD)

11.03.2008 13.26u - Gisteren liep ik in de Kamer een grote groep VLD’ers tegen het lijf: Decroo, Vanhengel en nog meer van die blauwe heerschappen, met in hun midden Margriet Hermans. Ze keek erg beteuterd, wellicht heeft de gebuisde kandidaat-voorzitster iets gevraagd en niet gekregen.

Ofwel had zij net het artikel van Jan Segers gelezen in Het Laatste Nieuws. Onder de titel ‘ARME VOORZITTER, ARME PARTIJ’ geeft die er de twee voorzitterskandidaten, Somers en Hermans, van langs. Vooral de tomeloze pretentie van Margriet Hermans wordt snoeihard aangeklaagd, hierna een passus uit het editoriaal:

“
Wat te denken als zoveel liberale militanten de kroonprins van Verhofstadt minder geschikt vinden dan een zangeres die de politiek omschrijft als «een klotewereldje» Die zich zo perfect thuisvoelt bij Open Vld dat ze vorige zomer Lijst Dedecker overwoog? En die morgen voor sp.a kiest als ze daar naar bed mag met «leuke griet» Anissa Temsamani of «lekker vlees» Kathleen Van Brempt? Die exclusief en ongevraagd onthulde dat Wendy Clément niet van Laurent heeft maar van Johnny Logan? Die bijdragen leverde aan naslagwerken zoals het ’Ultieme Schetenboek’ van Bart Lauvrijs? Die meter is van een dolfijn in het Boudewijnpark, een giraf in Bellewaerde en van de Vlaamse Geiten en Schapen Bond? Die vindt dat elk levend wezen zich vrij mag voortplanten, behalve drugsverslaafden? Die op kosten van een weekblad haar borsten liet liften, «verworden tot theezakjes, als tabaksbladeren opgerold in mijn beha»? En die zei dat we van geluk mochten spreken dat ze niet méér had laten optrekken, «anders had ik nu een baard gehad».”

Segers heeft groot gelijk: Margriet Niemans is een vulgair mens dat bovendien al die jaren in het parlement niets heeft gepresteerd.

Dank u !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Patrick's Day en Ierland



Gisteren was het Saint Patrick's Day, de nationale feestdag van Ierland, dat in Vlaanderen op  veel sympathie kan rekenen.  Vandaar deze veelzeggende beelden.

 
 
 
 
 
 
 
General Post Office Dublin
 
 
De General Post Office neemt een speciale plaats in te Dublin en in de geschiedenis van de Republiek sedert de Paasopstand van 1916.  Vanop de trappen van dit gebouw las Padraig Pearse de Onafhankelijkheidsverklaring voor.  Vele Ierse nationalisten vonden de dood op deze plek en het Postgebouw was zeer gehavend.  In de kolommen zijn bewust de kogelgaten gebleven als een symbool van de wonden van het ierse volk. 
 
Opgedragen aan mijn goede vriend en oud-collega Fonne Crick.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag, schàt.



Antwerpse prostitutie in cijfers (of hebt u liever foto's met adressen ?)


ANTWERPEN - 1.716 sekswerkers verdienen hun brood in Antwerpen.

382 vrouwen zijn actief in de raamprostitutie, 80 in de straatprostitutie, 190 ronselen klanten in cafés en bars, 163 doen het via internet en 104 werken thuis.

797 mannen en jongens verzeilden in de prostitutie, van wie het gros (529) klanten zoekt via internet

49 straatprostituees liepen in de Atheneumbuurt al een straatverbod op

1.000 prostituees kloppen elk jaar aan bij het gezondheidscentrum Ghapro; ze komen gemiddeld zo'n drie keer langs

0 prostituees werden ondertussen succesvol begeleid om uit het beroep te stappen

Onbekend is hoeveel klanten een beroep doen op de sekswerkers.
 
Deze gegevens zijn afkomstig uit het rapport van Marion van San.  Prostitutie en commerciële seks zijn onvermijdelijk in grote woongebieden, of men dat graag heeft of niet.  Doen alsof alles onder controle is, zoals dat ook in de Sovjet-Unie het geval was, is in deze materie een zoveelste fabel. Janssens & C° maken zichzelf weer eens belachelijk door de cijfers en conclusies onder tafel te willen houden.  De zwakke uitleg van bescherming van de privacy houdt geen stand : alle namen in het rapport zijn om die reden bewust gewijzigd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief van een Vlaamse arts

 In Artsenkrant lees ik dat zelfstandigen vanaf 1 januari '08 zich verplicht moeten verzekeren voor kleine risico's – wat ik goed vind – maar de bijdrage zal afgerekend worden naar gelang het inkomen. Ondertussen worden  35.000 mensen per jaar ons land binnengepompt – wettelijk – in het kader van familieherenigingen.

Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen. Het gaat veelal om (oude) Turken,Noordafrikanen, Kosovaren enz… Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers – hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering – ook kleine risico's, mits een kleine bijdrage van hun familie.
 
Terwijl ik dit schrijf heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis. Ze liggen op een éénpersoonskamer – er is beperkte kennis van het Nederlands. Ze kunnen er altijd bij blijven want ze  werken toch niet. Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij. Ze hebben mij al dadelijk verteld dat bij invullen van papieren voor 'dringende opname', zij helemaal niets moeten betalen.
 
Mijn kleindochter heeft hier ook op pediatrie gelegen op een éénpersoonskamer. Mijn zoon heeft véél opleg betaald. Het was ook dringend.
 
Lijdzaam moeten wij toezien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt. Ik verwijs hierbij naar een artikel in een anti-Vlaamse Vlaamse krant waarbij de lof wordt gezwaaid van een Brussels ziekenhuis waar Vlamingen worden veracht. En niet in hun taal worden bediend. Maar wel vreemdelingen. Enfin, als ik deze onterende situatie vol hou en tot mijn 65ste werk, zal ik 35/45 van mijn wettelijk pensioen trekken. Dat zal toch al gauw 500 euro zijn. Uiteraard zal ik moeten blijven verder betalen voor mijn kleine risico's. Tenslotte ben ik maar een autochtone Vlaamse slaaf.
 
 Dr. L. Brondeel,
 Neus- Keel en Oorziekten
 Lede
 
 P.S. Ik heb ook al minimum vijf plastische neuscorrecties uitgevoerd bij asielzoekers, met goedkeuring van de desbetreffende OCMW's. Zuiver functionele problemen. Volledig terugbetaald. Gratis voor de allochtoon.

Brief van een Vlaamse slaaf (Artsenkrant Nr. 1898 - 26.02.2008)
 

 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLOTT, een kartelpartner zonder bochten



Hugo Coveliers gelooft niet meer in een staatshervorming in fasen. “Dat heeft het verleden wel bewezen. Je kan maar tot een oplossing komen als je in een Belgische regering stapt en de bevolking er van overtuigt dat het de laatste Belgische regering is. De regering moet dan stap voor stap defederaliseren (of regionaliseren). Tussen dit en twee maanden justitie, tussen dit en vier maanden sociale zekerheid, enzovoort. Op die manier is Vlaanderen in één legislatuur onafhankelijk.” Dat zegt de Antwerpse senator die voor Vlott nu samen met het Vlaams Belang één fractie vormt.

Coveliers veegt de vloer aan met Guy Verhofstadt die nu door de VLD en zijn vrienden in de pers wordt voorgesteld als de ‘redder des vaderlands’: “Verhofstadt heeft de problemen die hij zelf gecreëerd heeft nog een beetje vooruitgeschoven. Hij heeft er geen enkel opgelost. “ Volgens Coveliers ligt Verhofstadt zelf aan de basis van de huidige patstelling rond Brussel-Halle-Vilvoorde. Om het probleem ‘op te lossen’ heeft hij de laatste verkiezingen met twee weken vervroegd en nu schuift hij het probleem nog eens vooruit tot 21 juli. Een “meesterlijke communicatiestunt”, zegt Coveliers, “maar inhoudelijk stelt Verhofstadts beleid niets voor.”

“Vroeg of laat zal Vlaanderen onafhankelijk worden”, voorspelt een optimistische Coveliers. “Er zijn genoeg scenario’s om uit elkaar te gaan.”

Hugo Coveliers verwacht veel van de nieuwe Vlaams Belang-voorzitter: “Bruno Valkeniers moet duidelijk maken dat een politiek die gebaseerd is op rechtse maatschappelijke waarden ethisch minstens even goed is als een linkse. Ten tweede moet hij de hypocrisie van het cordon sanitaire blijven aanklagen. En ten derde moet hij blijven bewijzen dat een autonoom Vlaanderen leefbaar is. Wat trouwens al lang bewezen is.”



Een kartelpartner zonder bochten en geen loze vissertje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bocht





Wat een mooie bocht.
Wie verzint hier een tekst bij ?


11-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell + VERTALING VAN WWW.HETVRIJEVOLK.COM

. Wij bieden onze verontschuldigingen aan, u te confronteren met een louter Engelstalige toespraak door een Brits soort improviserende acteur. Zijn gesproken tekst wordt onderaan het scherm geprojecteerd wat de verstaanbaarheid bevordert.Deze man is een unicum, hij veegt de vloer met het hele politiek-correcte optreden en zegt precies de dingen zoals wij allen ze aanvoelen en verwoorden. Pat Condell werd reeds vroeger op deze blog besproken door Stradi. De reden waarom wij deze anderstalige video tonen, heeft vooral te maken met de problematiek, die in gans Europa dezelfde is. Het zijn niet de dwarsliggers van Vlaams Belang die herrie zoeken of racistisch zijn.  De situatie wordt hier vlijmscherp geanalyseerd. De grote verworvenheden van onze cultuur staan overal op de helling. Bewuste Vlamingen die weten wat er aan de hand is, staan zeker niet alleen met hun kritiek op de uitverkopers van hun land.

_______________________________________________________

Onze geweldige Nl-collega's van het vrije volk hebben de loodzware taak ondernomen om de rede te vertalen !  Met zeer veel dank nemen wij hiermede die vertaling over.  Dames en heren, een groot applaus voor deze prestatie van de allerbeste  niet politiek corecte webstek uit het nederlandstalieg gebied.

Henk Lomax        11 maart 2008

Om het bewonderenswaardige werk van Pat Condell onder de aandacht van een breder (misschien niet Engelssprekend) publiek te brengen, heb ik de inhoud van zijn meest recente boodschap in het Nederlands vertaald. Filmpje toegevoegd.


 

Zijn overtuigingskracht en gevoel voor humor, komen natuurlijk niet geheel tot zijn recht in deze vertaling.

Appeasing Islam,

Zoals uit een recent opnieonderzoek blijkt, zeggen veel moslims dat de manier voor het Westen om  betere verhoudingen met de islam te bewerkstelligen, is om meer respect te tonen. Dus wie beweert er nou dat moslims geen gevoel voor humor hebben?

Gegeven het feit dat de islam in het Westen officieel boven elke vorm van kritiek is verheven, is het moeilijk voor te stellen hoe we ze nog meer respect kunnen geven, zonder alle café's te sluiten, onze baarden te laten staan en onze vrouwen te slaan die er niet gekleed als een non  willen bijlopen. Tsja, hoe kom ik er op?

Ik denk echter dat veel mensen in het westen van mening zijn dat we de islam inmiddels al veel te veel respect hebben gegund. In het bijzonder hier in Europa waar, zoals blijkend uit een ander opinieonderzoek, men de islam nu ziet als een bedreiging van onze cultuur, door aan elke eis daarvan tegemoet te komen. Maar dit is niet omdat de islam in Europa welkom is; verre van dat. Maar omdat de mensen zijn geconditioneerd door de leugen van het multiculturalisme om te geloven dat wat zij MOETEN denken belangrijker is dan wat zij WERKELIJK denken. Ondanks dat mensen de islam in de privé-sfeer veroordelen, weten ze dat als ze dit openlijk doen -dus eerlijk zijn- ze onmiddellijk zullen worden aangemerkt als racisten, islamofoob of nazi's, walgelijke imperialisten of als etnocentrisch fascistentuig dat hun laarzen in het gezicht van de onschuldigen en zwakken trapt. Dus maak er maar geen probleem van als u uw vrouw mishandelt en uw dochter wilt verminken, ga gerust uw gang. We zullen dat zelfs subsidiëren, want wij willen u graag te vriend houden.
En u wilt onze corrupte samenleving vernietigen? Nou, die is onze schuld en niet de uwe. Alstublieft, hier is nog wat extra geld!

De film die binnenkort in Nederland uitkomt en het land al in een verhoogde terreur alarmfase heeft gebracht, is destemeer het bewijs dat alles in Europa tegenwoordig moet worden afgewogen tegen de mogelijkheid van moslimgeweld. Ieder toneelstuk, elke film, kunsttentoonstelling of tijdschriftartikel, in feite onze hele cultuur, is nu onderworpen aan de goedkeuring door moslims. Dat is dus Europa, met zijn traditie van "geruststellen" (appeasement) en  toegeven aan dreigementen. De radicale islam weet dit en bespeelt ons als een viool. Ze weten dat de islam nooit ergens de schuld van zal krijgen in Europa, wat er ook gebeurt.

Zoals bijvoorbeeld toen de Deense pers de Mohammed-cartoons overnieuw afdrukte, wat werd gevolgd door een week van geweldplegingen door moslimjongeren en de korpschef van Kopenhagen weigerde toe te geven dat dit ook maar iets te doen had met deze spotprenten. Hij zei dat ze zich gewoon een beetje verveelden. Natuurlijk! Ze gingen allemaal gewoon naar buiten om de stad een week lang iedere avond in brand te steken om zomaar wat te doen te hebben. Hadden ze maar een tafeltennisclubje moeten hebben. Het hele gebeuren vond slechts plaats omdat er drie islamfanatici waren opgepakt die van plan waren de striptekenaars te vermoorden. Kun je nagaan hoe zij zich verveelden.

O ja, een nieuwsflits voor Europese journalisten: "Een antisemitische aanslag van moslims in juni is GEEN conflict tussen bevolkingsgroepen."
Voor zover het u nog niet was opgevallen; de islam haat joden. Zelfs als Israel niet zou bestaan, zou de islam nog steeds joden haten. Hun heilige boek vertelt moslims namelijk dat zij joden MOETEN haten. Dus het hele voorval is geen conflict tussen bevolkingsgroepen, maar een gewelddadige niet uitgelokte racistische aanslag op joden omdat zij jood zijn. Ik helder dit maar even op zodat jullie het de volgende keer correct kunnen rapporteren, als je het al de moeite waard vindt om er überhaupt verslag van te doen.

Als we eerlijk zouden zijn over het respecteren van de islam, zouden we dat eerst aan een deugdelijkheidsonderzoek moeten onderwerpen. De islam moet zich aanpassen aan Europa en niet andersom. Ik ken veel moslims die het daar mee eens zijn en inspanningen plegen om zich aan te passen en gewoon met iedereen om te gaan, hetgeen prima is en daarom ook gewaardeerd wordt. Maar we weten ook dat een heleboel moslims dat niet willen, wat er de oorzaak van is dat dat veel Europese steden grote moslimghetto's hebben, geregeerd door religieuze kwezels en waar fatsoenlijke normen en waarden in toenemende mate worden afgewezen. Plekken waar een meerderheid van de mensen helemaal niet wil integreren en alleen maar het einde van onze beschaving wenst. Dit terwijl wij ons maar blijven schikken in besluiteloosheid dankzij een bevooroordeelde pers, toegevende wetgeving en het soort politici dat je je ergste vijand nog niet zou toewensen.
Of misschien zou je dit laatste juist wel willen!

De onstane situatie is een bedreiging voor de vrijheid van zowel de moslims zelf als voor ieder ander. Het is een duidelijke aanwijzing voor wat wij in Europa nodig hebben. Niet MEER respect voor de islam, maar MINDER respect voor de islam en meer respect voor onszelf. We moeten er eens mee ophouden om te doen alsof. Want dat is wij wij werkelijk doen, pretenderen dat alle culturen gelijk zijn, terwijl we toch duidelijk kunnen zien dat dit niet zo is. De islamitische cultuur is NIET gelijk aan de Westerse cultuur. Deze moedigt geweld aan jegens vrouwen, tegen joden en homoseksuelen en rechtvaardigt veelwijverij en huwelijken tussen oude mannen en jonge kinderen in een walgelijke travestie van menselijke verhoudingen. Iedereen in het Westen die dit soort waarden zou voorstaan zou snel in de gevangenis belanden. Het is niet gelijk, het is minderwaardig. En gezien de openheid van de totalitaire agenda van de radicale islam, is dit niet iets dat hoe dan ook AANgemoedigd mag worden. Het zou door strikte wetgeving ONTmoedigd en rigoureus vervolgd moeten worden.

Ik breng u de WET nog even in herinnering.
Ik weet dat ik beschuldigd zal worden van racisme en islamofobie door de u welbekende zelfingenomen schurken.
Maar dat kan me niets schelen, omdat deze woorden geen enkele betekenis hebben in deze context. Het ene (racisme) is geneutraliseerd door doorlopend oneerlijk misbruik, en het andere (islamofobie) is slechts een geniepige pertinente leugen, zich doortrapt toegeëigend  door  politiek links in het verlengde van het religieuze recht, net zoals het hen uitkomt en in feite beneden alle peil.

Een fobie is een irrationele angst. Weerstand bieden tegen de islam is echter niet irrationeel. Er aan toegeven is irrationeel. Zich overgeven aan de leugen dat de islamcultuur gelijkwaardig is aan de Westerse cultuur, en daarbij de slachtoffers van deze cultuur negeren, is meer dan irrationeel, dat is ronduit misdadig. En als u werkelijk over racisme wilt spreken, dan hoeft u niet verder te kijk dan naar de vergiftigende fictie van het multiculturalisme. Een verwerpelijk paternaliserende en racistische ideologie. De regeringen van Europa die dit bepleiten zijn racistische regeringen. De ambtenaren die dit koesteren zijn racisten, de universitaire docenten die het aanmoedigen zijn racisten, de journalisten die er over liegen zijn racisten. En de gewone man die het ene in zijjn privé-domein beweert en andere in het openbaar zij laffe racistische hypocrieten. Als wij ons er zelf niet meer toe kunnen brengen uit te spreken wat er in onze harten leeft en wat werkelijk van belang is, dan hebben we onze vrijheid eigenlijk al opgegeven en daarmee ook de vrijheid van toekomstige generaties. Dat is iets waarvan wij niet het recht hebben om te doen.

Wij hebben die vrijheid niet zelf verdiend, maar die is ons op een presenteerblaadje aangereikt door mensen die daar hun leven voor hebben gegeven. Wij bezitten die niet, maar wij zijn slechts de bewaarders daarvan en het is daarom ook niet aan ons om die vrijheid zomaar weg te geven.

Dus het is tijd voor Europa om zich eens uit te spreken, om op te staan. Het is tijd om eens een keertje vijf minuten op te houden met klagen en mekkeren over de Amerikanen en om eens een keer een beetje ruggengraat te tonen. Al is het maar voor één keer! Of willen we de rest van ons leven bevend als bange muisjes doorbrengen? En dat voor een handjevol gewelddadige schooiers die denken dat zij het recht hebben met de vinger naar ONS te wijzen en ons denken te vertellen hoe wij moeten leven en dat we niet meer kunnen zeggen en doen wat we denken.

Ik weet niet hoe u daar tegenover staat, maar iedereen die mij die vraag zou stellen die krijgt een kort en duidelijk antwoord.
En ik zal u een hint geven. Dit antwoord zal niet de woorden Allah of Akhbar bevatten.

Vrede....zou dat niet aardig zijn?


Hier zegt ie het allemaal zelf

 









 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor 't slapengaan : een verzoekmop


Het gebeurde te Antwerpen op 25 januari 2008:

 

Tijdens het recente optreden van Frans Bauer en Laura Lynn in Het Sportpaleis vroegen ze beiden aan het publiek om totale stilte.

Terwijl het muisstil werd begon Laura langzaam met de vingers van de rechterhand te knippen, elke seconde één knip.

Dit ging zo bijna een minuut lang door in een indrukwekkende stilte.

 

Toen boog Frans Bauer zich naar de microfoon en fluisterde:

"Tijdens iedere vingerknip van Lynn, sterft er een kind in Afrika!".

 

De stilte werd beklemmend.

 

Tot er iemand op de eerste rij hem toeriep:

 

"Lot die stoemme trut dan oephaawe hèi !".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dàt zijn pas argumenten ...






Het secretariaat van Vlaams Belang in Turnhout werd onder handen genomen door simpelen van geest.  Dat zie je aan de DT-fouten in de onderste tekst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar de Zuidpool





Anvers-eiland op de Zuidpool zomer 2006
(Anvers moet natuurlijk Antwerpen zijn, de naam werd gegeven door de Gerlache - foto Gerda)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika vandaag


Ja, u mag het ons bijzonder kwalijk nemen, wis en waarachtig, maar het raakt onze kouwe kleren niet : er bestaat een onloochenbare band tussen het bewuste Vlaanderen en het blanke  Zuid-Afrika.  Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de taal en ja, u mag nu tegen het plafond gaan hangen van verontwaardiging, dat heeft ook te maken met stamverwantschap.  Stam.  Ras.  Dit zijn substantieven om bewusteloos bij te vallen van heilige correctheid.  Ik weet het, als u daar niet tegen kan, raad ik u aan naar Mars te verhuizen en op die prachtplaneet een nieuwe levenscyclus te starten als Aardse Martiaan en zorg dat er vlug bomen groeien, zodat u er in kan. Wie op de grond achterblijft zal een ander ras vormen.

Na ons artikel,  Zuid-Afrika na de apartheid zijn er diverse berichten toegekomen uit wat eens het land van Sarie Marijs was en intussen iets anders is geworden.  Ik haal er één zin uit in het Afrikaans, die meer zegt dan een paginalang betoog :

Alles wat negatief is wat teen Afrikaners gedoen word, word deur die media, politici en aktiviste verswyg, maar as presies dieselfde dinge deur Afrikaners teenoor swartmense gedoen word, is dit onmiddellik voorbladnuus - in elke land van die wêreld!

Dat is zeer juist wat onze vriend zegt.  Enkele weken geleden werden wij op onze politiek-correcte televisiezenders gealarmeerd door de beelden en de verschrikte stem van de nieuwslezer dat aan de universiteit van Stellenbosch (dachten wij) vier arme zwarten gedwongen werden door barbaarse blanke onmensen om een prakje te eten waarop geürineerd was.  Het was me wat !  Waarom die "slachtoffers" zich zoiets lieten welgevallen leek vreemd en de scène werd gefilmd.   Ook vreemd.  En kwam onmiddellijk in het nieuws.  Uiteraard zagen we ook de huilende menigte negers die weer eens tranen moesten vergieten voor al het verdriet hun ras aangedaan werd.   Dat hier een en ander gemanipuleerd werd, was toen al duidelijk. We weten intussen hoe de wereld in mekaar steekt en wat we kunnen verwachten van de tegenstanders van de Westerse en blanke beschaving en onze vriend (wiens naam wij niet onthullen voor evidente redenen) heeft het treffend verwoord. 

Vrienden uit Zuid-Afrika, op de Vlaams-nationalisten en autonomisten kunnen jullie rekenen. Kijk, een mooi plaatje van een prachtig land, zelfs jullie zee is mooi.

  Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine anekdotes in de stad van Allah.



Vanmorgen voor de gezondheidswandeling op stap in de stad van Allah en even op bezoek bij de apotheker, een goede vriendin van vele jaren die een zaak uitbaat in het hartje van Antverpistan.

Na de koetjes en de kalfjes kwam het thema van mensen-zonder-papieren ter sprake.  Mijn mevrouw van de pillen en pleisters is in allerlei liefdadige organisaties in de weer met actieve en financiële steun, iemand met een groot hart voor de medemens. Haar winkeltoog lijkt soms een braderie met allerlei kleinoden die verkocht worden voor een goed doel.  Zij wist me te vertellen, dat apothekers verplicht  zijn gratis medicijnen te leveren aan illegalen.  Betaling kan  teruggevorderd worden van het ministerie van volksgezondheid, nadat er 17 formulieren  ingevuld zijn en o wee, als er een onnauwkeurigheid geslopen is  in de antwoorden, kan er gefloten worden naar de centen. Bovendien worden de opgevordere medicijnen door de papierlozen vaak (niet altijd) arrogant en onvriendelijk opgeëist.  Het is niet mijn verhaal, het is dat van een vlotte, sociale vrouw met veel caritas die deze gang van zaken absoluut niet waardeert.   

Nadien met de tram terug naar huis, want we moeten niet overdrijven met té veel beweging.  Ik had spijt geen fototoestel bij me te hebben, want dit soort vandalisme heb ik nog nooit gezien : alle stoffen zittingen in het achterste compartiment van het voertuig type Hermelijn, waren volgekliederd met graffiti, ook de vloer, de ramen, kortom dit was een schandelijk vertoon op lijn 15.  Tegen de gebruiken in waren er geen allochtone jongeren in het achterste deel van de tram : er zaten namelijk twee jonge, knappe Poolse vrouwen met een grote hond (die natuurlijk royaal op de zitplaatsen uitgestrekt lag).  Hij was de reden dat de jongeren voorin hingen te hangen, zoals de dag van vandaag jongeren dit plegen te doen.

Voorwaar, een fijne voormiddag in wat eens de stad was waar ik geboren werd en zeer lang erg op gesteld was.   Bij het verlaten van de tram heb ik naar de hond geknipoogd.  Naar de knappe vrouwen heb ik mij beperkt tot een hoofse hoofdknik zoals het past bij een man die niet meer de Polonaise danst.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal langer werken !






Onze fotograaf is 92 en heeft enige problemen met scherpstellen, voor de rest hoopt hij het nog een aantal jaren vol te houden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw


De officiële opening van Batibouw gebeurde met het doorknippen van het lint door onze kroonprins, die vergeten was hoe de schaar te gebruiken.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We schieten lekker op

 


القاهرة – 4 مارس:
تستعد مجموعة روتانا لإطلاق أضخم برنامج إذاعي عربي يتمثل في مسابقة غنائية بالتعاون مع إذاعة نجوم FM، إحدى أكبر محطات الراديو في مصر، يتنافس فيه المشتركون على الفوز بلقب "نجوم روتانا" والتعاقد مع شركة روتانا. وسيحمل البرنامج اسم "نجوم روتانا".
ويعد هذا البرنامج الأول من نوعه، على أكثر من مستوى، إذ أنه أول تعاون على مستوى البرامج الإذاعية بين روتانا ونجوم FM، سبقه تعاون على مستوى المحتوى، إضافة إلى أن برنامج "نجوم روتانا" فكرة جديدة ومستحدثة وتنفذ للمرة الأولى على أثير إذاعة عربية.
وعن هذا التعاون، يقول مدير عام المشاريع والتطوير في روتانا فراس خشمان: "تعتبر روتانا أكبر شركة إنتاج للموسيقى العربية في العالم، ومن خلال تعاونها مع نجوم FM إحدى أكبر محطات الراديو فى مصر، تسعى روتانا لبث هذه المسابقة الغنائية الكبرى، في إطار برنامج تفاعلي على الهواء يذاع عبر أثير نجوم FM وسيتنافس المشتركون فيه على الفوز بعقود مع شركة روتانا. ويأتي هذا التنافس في اطار إبراز المواهب الجديدة واحتضاناها وهذا ليس بجديد على روتانا".
وعن فكرة البرنامج يقول مسؤول إذاعات روتانا روني نجيم: "يتمحور البرنامج حول تنظيم مسابقة للشباب والشابات الذين يتمتعون بموهبة حقيقية للغناء ويخوّلهم البرنامج الفوز عبر تصويت المستمعين المكثّف وتحقيق حلمهم بأداء أغنية يؤلفها ويلحنها أحد كبار المؤلفين والملحنين في الوطن العربي. ستة فائزين تنتج لهم روتانا ست أغنيات وتسوّقها عبر كافة وسائلها الإعلامية والإعلانية، كما تنتج CD يتضمّن هذه الأغاني وتوزّعه في الأسواق".
"نجوم روتانا" سيبثّ مرّة في الأسبوع. وسيكون دور العشر حلقات الأولى تصفية المتسابقين من 20 إلى 10، وانضمام مشتركين اثنين يتم حمايتهم من الخروج بالتصويت. أما المرحلة اللاحقة والمتمثلة في ست حلقات فسيتم فيها تصفية المتسابقين من 12 الى 6. وأخيراً وفي ثلاث حلقات سيتم تصفية المشتركين الستة إلى أربعة وحماية اثنين عبر التصويت، ومن ثم اختيار ست أغانٍ للمشتركين الستة وبداية التصويت خلال أسبوعين لاختيار الفائز.
وعن مدة البرنامج ولجنة الحكم تقول مساعد مدير عام المشاريع والتطوير في روتانا، نائلة قسيس: "مدة البرنامج بعد مرحلة اختيار المشتركين، ساعة واحدة أسبوعياً. أما لجنة الحكم فتتكون من ثلاثة أشخاص هم الملحن صلاح الشرنوبي، ومدير برامج إذاعة نجوم FM طارق ابو السعود، ومدير برامج إذاعة روتانا روبير شماعة".


Rotana TV van deze zomer af op de kabel in Amstermekkadam.  Hopelijk volgt Vlaanderen dit integratiebevorderende voorbeeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politici zijn consequente mensen




Handenschudden is de norm en daar mag geen misverstand over bestaan.
(Bos, voorzitter PvdA  03.03.08)


Handenschudden is de norm, maar niet
altijd.  (Bos, vooorzitter PvdA 10.03.08)












Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Only in Belgium








Ja, beste vrienden van het mooie keuninkrijk tussen de Noordzee en de groene heuvels van wallonië, ook de kapitaalkrachtigen uit het Land van de Rijzende Zon worden door ons benaderd om  investeerders aan te trekken.  In het filmpje dat onze scheidende premier en grote auteur liet afwerken voor zijn vertrek, richt hij zich tot heel de Weireld.  U ziet het hierboven.

Het kleine land B verkeert weliswaar in kleine staat van ontbinding, maar dat is voordelig voor de economie : de belastingdiensten controleren alleen zwervers en daklozen, de multiculturele maatschappij trekt zich geen lor aan van reglementen, wetten, noch decreten, alles wordt ondernomen opdat uw centjes hier veilig zouden zijn en welig zouden gedijen. Als u zich op het criminele pad waagt, doet u gerust, u vraagt uw lidkaart bij het spionnencentrum en klaar is Kees.

Het filmpje van "Only in Belgium" heeft helaas een foute titel, het had moeten zijn " Only in Wallonia and Brussels ".  Wij leggen uit waarom :

Adolphe Sax, de uitvinder van de toeter die Bill Clinton bespeelt in zijn vrije tijd,  is een Waal.

Hilarisch stripfiguur Lucky Luke (met zijn paard Jolly Jumper en Rataplan zijn hond) is een Brussels ontwerp van Morris (De Bevere) en de beste verhaallijnen zijn geschreven door René Goscinny, een Fransman.

René Magritte tenslotte is een Waal die zijn artistieke leven in  Franstalig Brussel doorbracht.

Zo ziet u hoe België in mekaar zit.  In het noorden wonen Menapiërs, waar helaas niets over te zeggen valt.  Dank u, premier, voor dit mooie afscheidscadeau. Mogen we even weten welk reclamebureau dit prachtproduct afleverde ?

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!